Tredje raka torsken för RSK!

Nyss hemkommen från en riktigt trevlig stockholmsweekend. Satte mig direkt och kollade lite resultat. Det första kom här. Inget roligt ikväll heller när vi pratar RSK i hockeytrean som inte har någon bra inledning på säsongen. Måtte det vända redan på torsdag!

--------------------------------------------
Divison 3F - Region Syd 2010/11
Omgång 3

VS     

Kalmar Hockey - Rydaholms SK 8-0

Det blev tredje raka torsken och andra matchen i rad utan mål framåt för RSK i bortmatchen mot Kalmar. Det är väl inte mycket att säga om, förlust mot ett av de två seriefavorterna. Säsongen har inletts resultatmässigt illa trots stundtals bra spel i matcherna hemma mot Ljungby och Lenhovda. Vi får hoppas att spelet börjar fungera och att det lossnar. RSK behöver en seger och det illa kvickt. Det är bara att glömma kvällens match och träna hårt i veckan och gå ut och ge Virserum på nöten hemma på torsdag. Kom igen nu boys det här duger inte!

Johan Melin skrev gladeligen på Facebook att hans mannar i Ljungby HK besegrat Lenhovda på bortais, 3-6. Så grattis Johan! Som jag tror så blir det, Ljungby HK kommer enkelt ta sig vidare från denna höstserie!

Åter iväg på resa över helgen



Stockholm-weekend!


Sitter på bussen upp mot huvudstaden om en timme. Detta innebär att bloggen inte kommer uppdateras så jättemycket. Endast om jag får tid över och kommer åt en dator. Räknar att blogga som vanligt nästa vecka igen.

Tack alla läsare, håll ut!

...och angående lite jubileum på sidan så är det på gång. Det har vart väldigt lite tid nu det senaste av förklarliga skäl men håll ut det kommer!

Jag ska inte på hockey om det var någon som trodde det. DIF spelar ju hemma ikväll mot LHC men borta på lördag.

Inför torsdagens matcher

Elitserien 2010/2011
Omgång 15



Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00

Ny match, nya möjligheter!?
Djurgården Hockey anno 2010/2011 harvar i botten och har det riktigt jobbigt just nu. Tionde plats efter 14 omgångar är mer än underkänt. Med det lag och spelare som man förfogar över så ska man vara minst toppfyra! Experterna tippade DIF som ett lag för topp-tre och kanske i en ny final om allt klaffar. Ingen expert har rätt så här långt i alla fall och ser inte ut att få det heller. Säsongen har varit bedrövlig inledningsvis. DIF kommer med två raka förluster i bagaget och utan att ha gjort ett enda mål på 50 skott! Det är alldeles för undermåligt. Spelet funkar inte och jag tror att det spel man spelade förra året inte passar de nya spelarna som kommit in. De funkar inte i det typ av spel som Hardy vill ha. Kempe, Ekman, Boumedienne, Lassen och de andra har stora problem att komma in i DIF:s speediga anfallsspel. Jag tror inte jag har sett så mycket slarviga pass, puckar som bara slås iväg i onödan, felpass och framförallt så många markeringsmissar som gett baklängesmål som avgjort matcherna. Dessutom så är anfallsspelet fantasilöst, ingen vilja och tama avslut. Det är något som inte stämmer. Jag vill se förändring och det omgående. Fast det har jag i och för sig velat sen första förlusten och det har inte hjälpt. Förhoppningar om poäng hemma mot ett av seriens bästa lag ikväll är väldigt små. Efter nio ikväll vet vi har det har gått.

Läget i lagen: I DIF saknas ikväll: målvakten Stefan Ridderwall och de båda forwardsen Marcus Nilson och Marcus Kruger. Hos gästerna Linköping som fått in sina tjecker i laget men ändå förlorat två raka matcher saknar ikväll målvakten Christian Engstrand och backen Robin Persson


Övriga matcher:
Luleå - Södertälje
SSK har vart både upp och ner. Nu senast upp och kan överraska när man minst anar det. Luleå är bra hemma och har två bra målvakter. Svårt men tror Luleå vinner ändå till slut.

Skellefteå-Frölunda
Tror att VF får svårt att ta poäng borta mot ett starkt SAIK som slog LHC senast på bortaplan. SAIK på hemmais är ruskigt starkt.

Modo - Färjestad
Svårtippat. Båda lagen blandar och ger. Modo bra på hemmais, FBK har ett bra bortaspel.

Brynäs - AIK
Allt annat än tre poäng för Brynäs är skräll! Inget talar för AIK och det är väl det som talar FÖR dem.

HV71-Timrå visas 18.45 på
HV tar tre nya poäng. Laget har fått upp ångan och Danne Larsson kan agera säkert bakåt när HV:s försvar blir allt bättre

Micke Nylanders otäcka nackskada



Detta ska tydligen vara bilder från matchen mellan Rochester-Grand Rapids, där Micke Nylander bryter två nackkotor, den femte och sjätte kotan. Tacklingen/sammanstötningen är inte så stor men det tog väldigt illa. Nyllets karriär är med stor sannolikhet över, Micke ska ha varit millimeter från döden i denna smällen så med tanke på det så är han nog glad att han lever.

Angående DIF:s kräftgång:

Jag citerar en av de bästa hockeybloggerskorna, som även är journalist:

Djurgården har ju ett kalaslag nu men det verkar ta en evig tid att få alla stjärnor att funka i hop på ett stabilt sätt. Dags att få ihop det nu, finns liksom inget att skylla på.

- Marie Hallman,
http://marieshockeyblogg.blogspot.com

Hon slår huvudet på spiken med de orden.

Sluta lipa Selänne!!



Teemu Selänne som skulle lagt av för längesedan har gått ut och lipat på Niklas Kronwall: Han tacklar för hårt, come on inse att du är för gammal om du inte pallar en tackling från spelare som Kronwall. Det svider väl att han inte fick vinna det där OS-guldet som Niklas fick istället. Kör på bara Niklas, jag vill se mera KRONWALLED!

Tillbaka! men kom hem till en grå DIF-verklighet

Elitserien 2010/2011
Omgång 14

Frölunda - Djurgården 3-0
0-0, 1-0, 2-0
Skott:
Mål:VF: Mika Pyörälä, Niklas Andersson, Robin Lindqvist



Frölunda jublade i Scandinavium igen

Djurgården är ett krislag!
Hemkommen efter en veckas sol och bad på Teneriffa hur gott som helst det kan jag lova. Men när det gäller DIF Hockey så kommer man hem till regn, grått och snålblåst. Ikväll föll man för andra raka matchen i rad i Göteborg. Jag såg de sista två perioderna och jag är bekymrad. DIF känns inte igen, (nu jag antar att hockeysverige jublar för det av skadeglädje också) Matchen mot Frölunda idag var inte godkänd av förståelig anledning. Allt spel, all energi och det snabba anfallsspelet från förra säsongen är som bortblåst. Gubbarna är sega, eller ja inte alla, Mathias Tjärnqvist ser fräsch ut men är alldeles för ensam. En sak är väl säker att jag och alla andra får komma över spelarförlusterna som vart. Nu är det Mario Kempe, Daniel Widing, Marcus Nilson, Nils Ekman, Staffan Kronwall och alla de andra som ska göra det. Det ser ut som att de försöker lite då och då men ska jag vara ärlig ser det uddlöst, slarvigt ja kanske till och med oengagerat ut ibland. Jag var riktigt sur när jag nåddes av beskedet att DIF blivit nollat av ett HV under isen (d vs att nu om nån gång skulle man slå dem?!) på bortaplan men om man spelat som idag så förstår jag precis. Miraklet hemma mot Brynäs spelar ingen som helst roll nu. DIF är ett bottenlag a la 2010/2011. Om jag har fel så får de nog visa ett och annat på isen för som de spelar nu så kan vi nog glömma ett slutspel i mars, och förresten vad ska detta laget i ett slutspel att göra när man spelar sämre än.. jag vet inte vad.

....också några hopp längre ner i seriesystemet

Division 3
RSK-Lenhovda 0-6 ??
Jag kan faktist inte minnas när LIF krossar RSK på bortais på det sättet. Två raka torsk gör ju att det ser allt annat än ljust ut för RSK:arna i seriestarten. Jag hoppas tränare Tomas kan få igång laget, gruppen, jobba mot samma mål. TRÄNA REGELBUNDET, dvs att man alltid har minst tre femmor på VARJE träning och så vidare. SATSA för att kanske försöka ta sig till kval en gång i hockeyhistorien. Det känns som det var ljusår senast. Nu när jag läser raden i efterhand så är det tunga hårda och bittra ord på bloggen det poppar bara ut ibland, ett måste liksom. Min förhoppning med det hela För att det kanske kan locka fram en förändring=TÄNDNING. Jag vill ju se RSK vinna och vara med i toppen..någon gång...

Bloggen fyller 2 år! (20/10-2010)

**** MARTINS HOCKEYBLOGG 2 ÅR! ****** MARTINS HOCKEYBLOGG 2 ÅR! ***



På onsdag fyller min hockeyblogg två år. Det var på hösten 2008 när jag bodde i Halmstad som jag hade funderingar på att starta en blogg eller liknande för att kunna skriva om RSK. Eftersom det inte då fanns en hemsida eller något annat på nätet om klubben. Jag frågade lillebrorsan som då spelade i A-laget om vi inte kunde starta en mindre hockeyblogg men han var inte så sugen på det. Jag funderade ett tag och pratade lite om det med min fru. Vi kollade en del bloggar då på olika håll och därmed blev bloggen verklighet. På onsdag är det två år sedan och jag tycker det är mer än roligt att blogga om hockeyn och sånt som jag finner är intressant inom ämnet.

MEN...

Firandet framskjuts!
Det är lite grejer på gång till firandet, inget märkvärdigt men tyvärr så kommer det bli så att "firandet" att skjutas fram en vecka ungefär detta för att:

Imorgon eftermiddag vid fyrasnåret lyfter planet mot destination:



Playa del Fanabé,
Teneriffa, jag och min fru ska på bröllopsresa!

Detta innebär att bloggen kommer vara igång men inte uppdateras från imorgon tisdag och en vecka framåt. Jag hoppas kunna vara igång igen så fort jag är hemma och åter sitter vid datorn.


*** MARTINS HOCKEYBLOGG 2 ÅR! ***
*** MARTINS HOCKEYBLOGG 2 ÅR! ***

Snacka om proppen ur för HV71 ikväll!

Elitserien 2010/2011
Omgång 13



AIK-HV71 3-7
1-2, 0-4, 2-1
Skott: 27-32 (12-11, 7-12, 8-9)

Ketchupeffekten för HV71!
Efter en trög start på Hovet för HV så gasade man ifrån AIK utan att imponera. HV var inte med under de första fjorton minuterna av matchen men då gjorde/fick man två riktiga skitmål och vips så var man i ledning. Orättvist sett till matchbilden. Den ledningen spädde man på i powerplay direkt in i andra perioden, man gick från 1-2 till 1-6!! på nio minuter. Matchen avgjord även om AIK tog timeout och bytte ut Viktor Fasth. AIK kom aldrig tillbaka utan HV tog tre poäng och fortsätter sin klättring i tabellen.

AIK ägde den första perioden i fjorton minuter. 1-0 ledning och full koll  men så drabbas man av utvisning. HV kvitterar lite turligt. Efter målet får HV massa energi från att först inte alls varit med i matchen. HV tar över spelet och lyckas även ta ledningen på ett skitmål igen med bara tjugo sekunder kvar av perioden. Andra perioden börjar med att HV får spela powerplay och då ringer det direkt. 1-3, HV gör tre snabba mål helt utan att egentligen spela bra. Men lite flyt och effektivitet så kommer målen med i bland. Efter det var det bara HV och undrar jag om det inte var ketchupeffekten för HV för man gick från 1-2 till 1-6 på nio minuter. HV vinner rejält ikväll och visar prov på sina mästartakter. Jag tror att storformen kan vara på väg. Tror också att många spärrar släppte hos vissa HV-spelare efter kvällens match.

AIK snyggade visserligen till siffrorna något men ikväll blev man totalt överkörda. Så för AIK är det bara att brya ihop och glömma. Om tre dagar är det match igen och nya poäng att spela om.



Timrå-Linköping 2-4
0-0, 1-2, 1-2
Skott: 23-29 (9-7, 7-13, 7-9)

Jämnare drabbning i Timrå
Mållöst och jämt efter första perioden. I andra perioden drabbas Timrå av två raka utvisningar och då visar genast LHC att man är ett av seriens bästa powerplay. 0-1 i fem mot tre och 0-2 i fem mot fyra och så hade LHC kopplat greppet om matchen. TIK jobbade snabbt till sig en reducering och skaffade kontakt direkt. Timrå kvitterade i början på tredje men LHC knäckte TIK psykologiskt med att svara med att göra 2-3 direkt efter. LHC kunde hålla sedan hålla undan och avgöra i slutet till 2-4.

Kvällens två matcher i Elitserien:

Elitserien 2010/2011
Omgång 13


AIK-HV71
Hovet 19.00

Det blir att se denna matchen ikväll!


HV71 gästar Hovet igen men denna gång mot AIK. Det skulle vara ett möte mellan ett topplag och ett lag från nedre regionen normalt sett men nu är det så att det skiljer endast en poäng lagen emellan. HV71 är 9:a, AIK 10:a. AIK:s placering är ingen överraskning men att de regerande mästarna ligger i botten är nog en riktig skräll. HV71 har inte alls kommit upp i den standard man ska göra med det laget man har i år. Kvällens möte kommer nog bli ganska hett. För HV71 gäller inget annat än seger, det finns inget annat! AIK vann senast och kanske har fått lite mer luft under vingarna till kvällens match men att möta HV är tufft.

Läget i lagen
: AIK kommer till spel utan Daniel Bång, Jonas Liwing, Tobias Ericsson och Johan Andersson. Tunga avbräck för Gnaget som bortabesegrade Timrå senast. För gästerna från Jönköping, svenska mästarna HV71 så är det samma lag som senast. Man saknar tre gubbar ikväll: Mikko Luoma, Daniel Larsson och Johan Björk. Andreas Andersson vaktar kassen för HV71.


Timrå-Linköping

Eon Arena 19.00

Två förlorande lag möts. Båda lagen kommer från förluster senast. Timrå hemma mot AIK och Linköping borta mot Brynäs. LHC är ett av seriens bästa lag så här långt och har ett riktigt bra lag. Timrå har varit överraskande bra tycker jag. Timrås förlust senast mot AIK var förvånande. TIK brukar vara starka hemma. LHC är stabila borta som hemma och kan likväl ta tre poäng i Eon Arena idag.

Läget i lagen: Timrå mönstrar samma manskap som senast mot AIK. Fredrik Hynning och Pär Styf saknas och det är även osäkert om Elias Granath spelar. I Linköping saknas Andreas Pihl och Robin Persson, skadade. Dessutom saknas Christian Engstrand och Dennis Bozic sedan tidigare. De tre artistspelarna från Tjeckien Josef Melichar, Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac ansluter nu i dagarna men spelar tidigast på torsdag.

Frölundas nya intro



Frölunda har slutat med entré in genom indianen och satsar på att få med hela arenan i stället. Det här var mycket mer effektfullt än det med indianen. Frölunda och några fler klubbar kommer köra med isen som filmduk a la NHL-stuket vilket jag tror kommer bli väldigt effektfullt. DIF ska med använda isen som filmduk men utrustningen är försenad så man kör ett provisoriskt intro för tillfället. Introt är tändvätska för hela matchen och måste vara riktigt bra. Det startar själva upplevelsen tycker jag. Jag har alltid gillat intron, från de enklaste att åka in till en låt som RSK därhemma gjorde förr med bl.a Thunderstruck

Winter Classic 2009


Två matcher i Elitserien ikväll

Elitserien 2010/2011
Omgång 13


Timrå - Linköping
Eon Arena 19.00

AIK - HV71
Hovet 19.00

NYTT BESÖKARREKORD på bloggen!

Godmorgon alla läsare, hockeyälskare och eventuellt övriga!
Vill börja denna måndagmorgon med att berätta att gårdagen satte nya rekord här på min hockeyblogg.




* Nytt besökarrekord - unika träffar: 1 0 5 (!!) personer!

** Nytt rekord - antal träffar på sidan: 3 5 5 (!!) träffar på sidan

Känslan när jag kollade statistiken nu på morgonen var en chock nästan. Men samtidigt förstås riktigt häftigt att så många är inne flera gånger och läser på bloggen. Sen är ju orsaken att jag livebloggade RSK-matchen som fick upp träffarna på sidan men ändå. Det har blivit mer träffar och mer besökare den senaste tiden som ni kan se på bilden. Det är statistik ifrån 9 oktover fram till idag. Det visar väl på ett litet större intresse för min blogg vilket är jätteskoj. Tack alla ni läsare! Utan er så blir det inte mycket till blogg!  

RSK föll i premiären mot Ljungby

Division 3 F - Region Syd
Omgång 1


VS         

Rydaholms SK - Ljungby HK 1-3
0-0, 0-1, 1-2

Skott: 36-27 (11-10, 14-9, 11-8)

RSK föll i premiären

Det blev förlust för RSK hemma mot nya Ljungby Hockey. Siffrorna skrevs till 1-3 efter en mållös första period. Matchen var jämn men LHK växte in i matchen och var det bättre laget sett över sextio minuter. Ju längre matchen led ju mer känslor och hetare blev det på isen. Båda lagen drabbades av varsitt matchstraff bland annat.

Viktor Rydén ger sin syn på matchen:
RSK började bra i första perioden med mycket chanser och ägde delvis spelet första halvan av första perioden, men man förvaltade inte sina chanser. RSK hade bland annat 2 frilägen och ytterligare lägen att göra mål. RSK ledde på poäng efter en period men det vet vi ju alla att det är målen som räknas. I andra kommer Ljungby ut och växer in i matchen mer och mer. Man spelar mycket bättre och RSK sjunker ner litegrand. Sista perioden ser ungefär likadan ut, RSK får chansen att reducera och kvittera med fem minuter kvar av matchen då Ljungby drar på sig en fem minutersutvisning och en tvåminutare. Men man får inte till det alls. LHK tar hem segern rättvist.
I övrigt så bör nämnas att det var väldigt mycket folk idag på läktaren i ishallen, mycket roligt, runt 150 betalande, vilket är riktigt bra för att vara en RSK-match

Jag tycker att om RSK bara hade satt sina chanser i första perioden hade matchen nog slutat annorlunda, Ljungby var inte så mycket bättre än RSK idag som kanske vissa hade förväntat sig

Det är bara att gratulera LHK till sin första historiska seger i seriespelet. Men räkna med att RSK kommer göra allt för att ta revansch i nästa möte.

Övriga resultat denna söndagkväll:


Div.3
Virserum-Lenhovda 4-5
Finspång-HA74 2-3
Sölvesborg-Diö 6-1

Div.2
Alvesta-Nässjö 1-2
Värnamo-Åseda 4-1




Seriepremiär! Rydaholms SK - Ljungby HK

Divison 3 F - Region Syd

VS



Rydaholms SK - Ljungby HK
Talavidshallen 17.00

Dags för seriepremiär i Talavidshallen!
RSK tar emot nya Ljungby Hockey på hemmais. Säsongens RSK-lag ser intressant ut och är ett ganska ungt lag på pappret. För RSK:arna hoppas jag det start bättre än förra säsongen. Då gick det tungt, samt att man hade många ordinarie skadade och sjuka inledningsvis. På så sätt fick man aldrig ihop det fast det fanns en god förhoppning att få ihop laget när alla var tillbaka. Så skedde aldrig och RSK haltade igenom serien utan att någon vidare vändning kom. Det känns alltid spännande inför seriepremiären när det ska spelas om poäng och se var RSK står. Dagens premiärmatch blir stentuff direkt. Man möter ett välmeriterat LHK som leds av sin assa första femma med Thomas Augustsson-Klas Jonasson-Robert Sundin.

Jag hoppas på en bra RSK-start idag mot ett tufft motstånd, inget är omöjligt.

Idag finns förövrigt tre av nyförvärven i årets RSK-lag med på isen, Erik Hallenstål från Sundsvall, Timrå är dock skadad.



Sebastian Alfvén från Västerås IK,



Robin Danielsson Tyringe SOSS
samt Viktor Johansson från Visby/Roma

Nedsläpp: 17.00!
KÄMPA TEXAS HOCKEY!

RSK:s preliminära laguppställning:
Målvakt: 30. Daniel Färdig

Första femman:
6. Marcus Bergdahl - 14. Christoffer Rohman
18. Jakob Johansson - 17. Sebastian Alfvén - 23. Daniel Herrlin

3. Daniel Hagström - 21. Robin Danielsson
5. Anton Andersson     - 13. Daniel Jonasson - 10. Viktor Johansson

22. Nicklas Johansson - 2. Mikael Stridsberg
20. Daniel Carlsson - 15. Henrik Gustafsson - 16. Marcus Korpinen

MV: 1. Gabriel Fransson
19. Ludvig Persson 8. Jim Sköld
-----------------------------------------------------------



"HV:s Kris Beech kör över domare Patrik Sjöberg?"



Klippet finns att beskåda på Hockeyligan.se!

HV-spelare Kris Beech körde över domare Patrik Sjöberg i gårdagens match mot Modo. Det ser ut som att det inte är meningen men nu kommer sekvensen bedömas av disciplinnämnden. Ju mer jag tittar på det så ser det misstänkt ut. Det finns ingen annan spelare i närheten, Beech är inte jagad eller hakad av någon annan spelare och han borde se att det är domaren som står precis där han kommer åkande. Det var förmodligen helt ofrivilligt men det ska nu utredas. Med all rätt. Du får aldrig någonsin röra en domare/linjeman/funktionär. Det är liksom förbjudet.

Återstår att se vad förbundet säger.


Viktig Kempeseger hemma mot Frölunda!

Elitserien 2010/2011
Omgång 11



Mario Kempe gjorde sina två första mål - VIKTIGT!

Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
2-1 1-0 0-1
Skott: 23-33 (12-14, 8-5, 3-14)
Mål:DIF: Mario Kempe 2 & Patrik Cehlin
Mål:VF: Toni Koivisto, Robin Lindqvist
Publik: 7767 personer på ett kokande Hovet



Viktig kämpaseger!
DIF tog tre oerhört viktiga poäng hemma mot Frölunda på lördagskvällen. Jag såg inte en minut av matchen då jag befann mig på festligheter under kvällen, men fick lite rapporter och det såg bra ut hela vägen. I alla fall målmässigt, spelmässigt så var det en jämn tillställning där DIF tog vara på bjudningar och fick på så vis ledningen kanske lite oförtjänt efter första perioden. I andra perioden så drabbades Frölunda av Djurgårdens syndrom, att förlora perioden. DIF är enligt statstiken sämst i andra perioden, så var icke fallet idag. Det fick göteborgarna ta på sig och DIF kunde göra viktiga 3-1 genom Mario Kempe som äntligen fick göra mål i DIF-tröjan. 3-1 var hans andra för kvällen dessutom, viktigt för honom att komma igång. Jag tycker han har varit mer eller mindre osynlig så här långt så skönt att det kanske börjar lossna för honom nu. I sista perioden var Frölunda piskat att gå framåt för att komma ikapp. Frölunda vinner skotten överlägset i tredje och även för hela matchen. DIF har blott tre skott på mål i sista perioden och det är inte okay. DIF vinner med uddamålet men spelet stämmer fortfarande inte. Det känns inte bra och det är oroligt på nåt vis än. Det måste bara bli bättre!
Frölunda reducerade med tre minuter kvar men DIF kunde hålla undan och ta tre sköna poäng. För Frölunda fortsätter eländet men det positiva är att man spelar på tisdag igen och har då chansen till nya poäng. Så måste man tänka just nu, och det gäller DIF med. Ny match på tisdag så bara att ladda om igen. Segern mot Frölunda gav en liten andningspaus inför fortsättningen på en lång resa säsongen igenom.

* Mark Owuya, viktig för DIF i jakten på nya poäng
** Mario Kempe - Äntligen målskytt
*** Publiken, trycket på Hovet, Järnkaminerna ÄR Sveriges bästa klack och det vet ni!

Övriga resultat
Skellefteå-Södertälje 2-0
SAIK tog en programenlig seger. SSK var inte riktigt nära och dessutom så var det en onödig utvisning som sänkte laget vid SAIK:s 2-0 mål.

Timrå-AIK 1-4
Kvällens skräll. AIK vinner på bortais och gör det riktigt smart. Två snabba i powerplay och sen var Timrå på efterkälke. Ska AIK börja klättra nu?

Modo-HV71 5-1
Kan inte annat än glädjas med Modo efter en tung femetta mot självaste svenska mästarna. HV71 har problem får man nog säga. men jag är helt övertygad om att HV kommer tids nog.

Brynäs-Linköping 3-1
Brynäs ångar på och tog en nya trea hemma mot LHC: Känns som hemmaplansfördelen sänkte LHC. LHC riktigt bra hemma, Brynäs likaså. LHC inte så bra borta. På nåt vis så var det kanske en väntad seger av Brynäs på hemmais helt enkelt.

Seriepremiär i div.3: Inför Rydaholms SK - Ljungby HK

Divison 3 F - Region Syd

VS



Rydaholms SK - Ljungby HK
Talavidshallen 17.00

Dags för seriepremiär i Talavidshallen!
RSK tar emot nya Ljungby Hockey på hemmais. Säsongens RSK-lag ser intressant ut och är ett ganska ungt lag på pappret. För RSK:arna hoppas jag det start bättre än förra säsongen. Då gick det tungt, samt att man hade många ordinarie skadade och sjuka inledningsvis. På så sätt fick man aldrig ihop det fast det fanns en god förhoppning att få ihop laget när alla var tillbaka. Så skedde aldrig och RSK haltade igenom serien utan att någon vidare vändning kom. Det känns alltid spännande inför seriepremiären när det ska spelas om poäng och se var RSK står. Dagens premiärmatch blir stentuff direkt. Man möter ett välmeriterat LHK som leds av sin assa första femma med Thomas Augustsson-Klas Jonasson-Robert Sundin.

Jag hoppas på en bra RSK-start idag mot ett tufft motstånd, inget är omöjligt.

Idag finns förövrigt tre av nyförvärven i årets RSK-lag med på isen:



Sebastian Alfvén från Västerås IK,



Robin Danielsson Tyringe SOSS
samt Viktor Johansson från Visby/Roma

Nedsläpp: 17.00!
KÄMPA TEXAS HOCKEY!

RSK:s preliminära laguppställning:
Målvakt: Daniel Färdig

Första femman:
Marcus Bergdahl - Christoffer Rohman
Jakob Johansson - Sebastian Alfvén - Daniel Herrlin

Daniel Hagström - Robin Danielsson
Anton Andersson - Daniel Jonasson - Viktor Johansson

Nicklas Johansson - Mikael Stridsberg
Daniel Karlsson - Henrik Gustafsson - Marcus Korpinen

MV: Gabriel Fransson
Ludvig Persson, Jim Sköld
-----------------------------------------------------------






HV-klacken är stödsupportrar åt.......



Hammarby IF Fotboll!

Jag hade ingen som helst aning om det men fick höra det för någon vecka sedan. Så tänkte bara berätta det, ifall ni inte redan visste det. Det ska sägas att det är långt ifrån alla i North Bank Supporters men ett gäng som ställer upp och engagerar och supportar Bajen lite då och då.

Lördag - Omgång 11 i Elitserien

Elitserien 2010/2011
Omgång 11





Joakim Lundström vaktar Frölundas mål

Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
Hovet 18.30


Två lag i kris möts på Hovet
Det är två riktiga krislag som möts på Hovet ikväll. Det finns bara en väg och det är framåt och uppåt i tabellen. Båda lagen har underpresterat så här långt. Båda lagen har ett mycket bättre lag på pappret än tabellplaceringen visar. Läget börjar bli riktig utsatt. DIF har en poäng på de senaste fem matcherna. Frölunda har två poäng på lika många matcher. Det är svårt att säga hur det ska gå. Frölunda vann inte på Hovet under förra säsongen men vann alla möten säsongen innan. DIF har inte fått spelet att stämma på hemmaisen heller

Läget i lagen:
Mark Owuya vaktar kassen, Stefan Ridderwall dras fortfarande med sviterna av sin hjärnskakning och kommer inte till spel. Tillbaka i truppen efter sjukdomar är Oscar Eklund och Daniel Brodin. Dessutom så kommer nyanlände backförvärvet Staffan Kronwall göra debut och comeback i DIF-tröjanoch veteranen Marcus Ragnarsson spela mot Frölunda.

I Frölunda är läget allt annat än bra men kan bara bli bättre. Laget siktar uppåt och vill börja med en seger på Hovet ikväll: i laget saknas i skrivande stund Christian Bäckman och Joel Lundqvist sedan tidigare. Joakim Lundström vaktar kassen!

Övriga matcher
Skellefteå-Södertälje
Visas 15.45 på

18.30
Brynäs-Linköping

Modo-HV71
Timrå-AIK


"Tänk om Mika Hannula kom hem till DIF..."



Mika Hannula är ledig på spelarmarknaden


Han fick idag sparken från sin ryska klubb Metallurg Magnitogorsk efter bara en match i klubben. Genast kom en drömtanke: Tänk om...tänk att "få hem" Mika till DIF. Han var ju en pigg injektion i DIF förra säsongen under de sex-sju matcher han var med. Men DIF är nu fullt och jag tror inte att DIF vill slösa mer pengar utan bygga ihop laget till en stark grupp med det manskap man nu har. Laget är riktigt bra på pappret men verkligheten är ju en annan. 9:a i Elitserien efter 10 omgångar är med pinsamhet underkänt. Nåväl åter till Hannula och hans fortsatta karriär så blir det nog en ny pengastinn europeisk klubb skulle jag tro..

Elitseriekortisar i allmänhet:

Inför morgondagens elfte omgång i Elitserien

Viktig comeback i Djurgården
: Staffan Kronwall och Marcus Ragnarsson spelar mot Frölunda imorgon, viktigt för DIF

Skadefrånvaro 1: Stefan Ridderwall missar morgondagens match mot Frölunda. Steffe är sakta på väg tillbaka efter sin hjärnskakning. Det innebär att Mark Owuya startar därmed i  DIF:s kasse i morgondagens match hemma mot Frölunda

Skadefrånvaro 2: Daniel Larsson är skadad och vilar två matcher till, Andreas Andersson vaktar kassen mot Modo och AIK

Skadefrånvaro 3: Skellefteås målspruta: Johan Forsberg opererades akut idag i ena ögat då näthinnan plötsligt lossnat. Första rapporterna talar om frånvaro året ut.

Stjärncomeback på gång??:Peter "Foppa" Forsberg ryktas göra klart med "någon klubb inom kort" Han ska tydligen vara på gång att börja spela igen. Spelar han i Elitserien finns det bara ETT lag: Modo. I annat fall får vi se vad det blir...

Tillbaka in i laget: Mattias Beck AIK som åker med laget till Timrå imorgon. Det var snack om att låna ut honom men det lär väl vänta till efter Timrå-matchen.

"Tuppen" till Tingsryds AIF



David Fredriksson

Förre HV-spelaren David "Tuppen" Fredriksson är klar för allsvenska Tingsryds AIF. David kommer närmast från spel i Södertälje förra säsongen. TAIF behöver en grovjobbare, en oöm spelare som kan gå in och göra skitgörat framför målet. Då blev valet av Tuppen enkelt, Tingsryd ligger pyrt till i Hockeyallsvenskan och är tvungna till en förändring. Man hoppas med värvningen av Tuppen kan bana väg för TAIFs vassa målskyttar.

Redigerad: Intervju med Johan Melin, tränare Ljungby HK




Ljungby Hockey 2010/2011


Jag tog ett litet snack med det nya laget Ljungby Hockeys tränare: Johan Melin om läget så här i säsongsstarten och inför seriepremiären. Ljungby möter ju Rydaholm borta i premiären på söndag. LHK är som sagt nystartad hockeyförening i Ljungby där annars Troja huserar.

Nu har orten fått ett lag till och ännu mer hockey att följa. Om det snackades mycket hockey innan så lär det ha ökat efter att LHK gjort entré. Det har bara vart positiva tongångar om ett nytt lag och ny förening i Ljungbytrakten och laget lockar en hel del publik på sina matcher som ändå bara vart träningsmatcher. Inför serien så hoppas Johan att de ska ta sig till alltrean men han tonar ner att LHK skulle vara storfavoriter, - Vi kommer få kämpa för varenda poäng, det är inte bara att åka till Rydaholm och hämta tre poäng. Johan menar på att det gäller att vara med därute från början och att det kommer bli tufft. Det gäller att alla drar sitt strå till stacken annars går det inte. Jag personligen ser Ljungby HK som storfavoriter till platsen i Alltrean men det håller inte Johan riktigt med om: Jag ser Kalmar som storfavoriter sen vi och Lenhovda men vi ska göra allt för att ta oss till Alltrean självklart, men det kommer inte bli lätt.

Ljungby Hockeys trupp består av 22 spelare och som jag nämt innan är det ett namnkunnigt lag med mycket rutin. Man är det enda laget i serien med en svensk mästare i kassen: Martin Holst som vann SM-guld med Djurgårdens IF 2001 som backup bakom Mikael Tellqvist,
- Henke "78" Andersson
som jag aldrig glömmer när han nitade retstickan nummer ett Daniel Rydmark Malmö IF i en träningsmatch på Sunnerbohov för väldigt många år sedan som Troja vann med 5-0
- Anders Ahlqvist
storväxt back ursprungligen från Värnamo. "Ahlen" är förövrigt lagkapten för LHK kommande säsong
- Robert
Sundin som spelat i Halmstad ett par säsonger, har sett honom vid ett par tillfällen.
- Thomas "88" Augustsson
, vi kallade han för Pavel Buré när han spelade i Åseda med nr 88 på ryggen, när de mötte RSK. Han åkte redan då skridskor som en gud och var ofta planens bästa spelare. Dessuotm så hade man inte mycket att sätta till när vi mötte honom i junioråldern, grymt bra ishockeyspelare. Seriös ishockeyspelare som definitivt inte är i LHK för att lattja.
- Martin Lindh en ledare på isen, powerforward, bra på skridskorna, spelsinne och känsla med pucken.

Ett par ansikten som känns igen sen tiden i söndagens motståndare Rydaholms SK:
- Danne Pettersson en oöm grovjobbare på isen.
- Marcus Eriksson
grymma handleder och känsla med pucken, har även spelat i Värnamo Hockey

Ljungby HK gör debut i divison 3-hockeyn region syd på söndag. Premiär borta mot Rydaholms SK i Talavidshallen. Nedsläpp 17.00!

Svängig omgång på många håll ikväll:

Elitserien 2010/2011
Omgång 10



Södertälje - HV71 2-4
Svängigt 2 - javisst är det tjatigt men här var det HV som ledde, tappade men kom igen och kunde hålla i det till den feta damen sjöng. Nu fick Stefan Liv rätt: Andreas Anderssons tur var det och tre poäng blev det. Frågan är vem som står i nästa fight, Daniel Larsson har en sträckning i en höftböjare och ska testa på is imorgon.




Luleå - Brynäs 7-4

Kvällens mest svängiga match tror jag ändå bestämt. 0-2 blev 2-3 blev 4-3 blev 5-4 och till slut 7-4 Svängigt är temat även här. Luleå och Brynäs bjöd publiken på full valuta för pengarna och dessutom så är norrbottningarna serieledare fortfarande och det är väl en av de största skrällarna hittills.





Frölunda - Skellefteå 2-4
Svängig historia 3 - Efter en sanslös totaldominans: 1-0 i mål, 12-0 i skott så vände det tillbaka, SAIK kunde komma in i matchen allt mer och kvitterade även Frölundas 2-1. SAIK tog ledningen i andra perioden där man vann skotten och tog över matchen. 2-3 stod sig till slutet, ut med Johan Holmqvist och satsa sex mot fem men Frölunda skapar inte de heta chanserna. Publiken buar av förståliga skäl, SAIK avgör matchen i tom kasse. Tung tung förlust för Frölunda som nu kommer spela som desperata tokar på Hovet på lördagen. DIF kommer få det svettigt värre. Det kommer bli en ruggig match tror jag.




AIK - Modo 4-3

Tätt och svängigt var det även på Hovet. AIK med kniven på strupen gav sig inte och hade åter läget att ta ledningen och gå för seger. Johannes Salmonsson bränner opassande en straff och så går Modo upp och gör 2-3 istället. Nytt tungt nederlag på väg för AIK ikväll med månne? Nej AIK krigar och krigar och kvitterar genom nyförvärvet Pavlikovsky. Målet och kvitteringen gav AIK ny energi och då kliver han fram igen: Johan Andersson som slänger in 4-3 med 1.18 kvar. Modo tvingas då plocka Dahlberg men AIK håller undan och tar tre oerhört viktiga poäng. Modo sackar ihop trots sin ledning, märkligt. Challe står i TV sen och tycker att det var rättvist.

Var det så?
Modoröv du får gärna svara här..




Timrå - Färjestad 2-3 efter sudden death
FBK tog extrapoängen i sudden genom Sanny Lindström. Släkten är värst.



Inför kvällens elitseriematcher

Elitserien 20102011
Omgång 10







Djurgården och Linköping
spelar ju inte ikväll, matchen gick i tisdags och är redan glömd. Nu ser vi fram emot lördagens hemmamatch mot Frölunda som ser ut att bli över 7000 personer Hovet lördag. I sånt fall säsongens högsta publiksiffra. Biljetterna går som smör i solen och det lovar gott för en publikfest på Hovetlördagkväll.

Huvudmatch på
AIK - MoDo
AIKs nya förvärv är bara spelklart till hälften, Pavlikovsky har fått klartecken men inte McDonell. Mattias Beck är utanför laget och kan lånas ut för att få speltid. AIK måste verkligen vinna nu för att inte bli förankrat i botten. Modo har gått hyfsat så här långt och kommer med en bra form.

Södertälje-HV71
Stefan Livs kritik
verkar ha fått gensvar: Andreas Andersson står mot SSK ikväll på bortais. Andreas har inte spelat på en månad men det brukar inte vara några problem. Ante lär vara riktigt laddad för att stå. Daniel Larsson behöver vila och ladda om, starten har inte varit upp till förväntningarna. SSK började med tre segrar men efter det fick de komma ner på jorden. Det blir tufft mot HV ikväll men statistiken talar för SSK-seger. SSK har tre raka segrar mot HV71 på hemmaplan.

Luleå-Brynäs
Hemmastarka Luleå mot svåra Brynäs. Det är inte alls säkert att Luleå vinner. BIF känns kluriga och känns bättre i år på något vis. Brynäs har plusstatistik på Luleå med dessutom men det behöver ju inte betyda något. Min favoritspelare är ju helt klart Calle Järnkrok, han är en av de som leder Brynäs mot segrarna i år och han gjorde stort intryck på mig i kvartsfinalserien i fjol. Orädd, orutinerad men beter sig som han spelat seniorhockey i flera år. Han kommer bli nästa storstjärneprodukt från Brynäs.

Timrå-Färjestad
Timrå är målgladast i Elitserien just nu, FBK är topptippade och det är en match mellan tränaren Perra Johnsson och hans gamla klubb Färjestad. FBK har i sin tur seriens näst bästa målvakt i Alexander Salak. Publiken i Proppskåpet kommer säkert bjudas på en bbra hockeymatch ikväll. Statistiken talar stort för FBK har som har 30 segrar! på 49 möten lagen emellan men kvällens fight är svårtippad.

Frölunda-Skellefteå
Fröluna är pressat att vinna ikväll, formen är inte bra, plus många tunga skador i laget. Läget är allt annat än bra med göteborgarna och pressen utifrån är inte liten. Men man måste börja vinna för att få upp sitt självförtroende igen samt att börja locka en kräsen hemmapublik till Scandinavium igen. Publiksiffrorna har varit allt annat än bra i år, förra säsongen var bra men inte så bra som de brukar. Det säger något om Frölunda. Det går inte tillräckligt bra helt enkelt.

Vår bästa tid är nu - Del 3



Del 3 - Speakerbåset

Mera målvakter


Häftiga målvaktsräddningar



Jag bara älskar målvakter som är rörliga, snabba, smidiga och som kan sträcka ut i alla möjliga lägen. Häftigt!

Hockeytorsdag igen - 5 matcher

Elitserien 2010/2011
omgång 10

Södertälje-HV71

Luleå-Brynäs

Timrå-Färjestad

Frölunda-Skellefteå


AIK-Modo sänds 18.45 på


Uppdaterat: DIF Hockeys spelartrupp 2010/2011



Djurgården Hockey - Säsongen 2010/2011

Målvakter

1. Tim Sandberg
30. Mark Owuya
39. Stefan Ridderwall


Backar
7. Andreas Holmqvist
8. Alexander Deilert
10. Marcus Ragnarsson     C
14. Fredrik Claesson
15. Oskar Eklund
16. Nichlas Falk                A
21. Stefan Lassen
24. Staffan Kronwall
28. Kim Lenhammer
55. David Printz
78. Josef Boumedienne


Forwards:
3. Nils Ekman
4. Marcus Nilson
9. Kristoffer Ottosson
13. Arvid Strömberg
17. Mathias Tjärnqvist
19. Jimmie Ölvestad        A
20. Christian Eklund
26. Tim Eriksson
29. Patrik Cehlin
32. Marcus Kruger
34. Daniel Brodin
37. John Norman
41. Daniel Widing
44. Stefan Söder

70. Mario Kempe

Lagkapten -just nu-
16. Nichlas Falk
Ordinarie: 10. Marcus Ragnarsson
Assisterande: 19. Jimmie Ölvestad

Tränare:
Hardy Nilsson
Mikael Johansson
Tomas Montén

Sportchef: Janne Järlefeldt

Sista genrepet på Movalla INSTÄLLT

Division 3 - Region Syd
Träningsmatch


vs


Skillingaryds IS - Rydaholms SK
Movalla Ishall 19.00


OBS! OBS! MATCHEN INSTÄLLD!

RSK fick inte ihop lag ikväll då man har många sjukdomar och skador i truppen. Nu blir nästa match seriepremiären hemma på söndag!

Sista genrepet innan serien börjar på söndag. Matchen senast var allt annat än välspelad. Det var kamp från början till slut. Ikväll är sista chansen att slipa på detaljer. Säsongens RSK-lag verkar intressant så det ska bli spännande och se hur årets seriespel startar.

OBS! OBS! MATCHEN INSTÄLLD!

Hockeytalang.


Young Hockey Phenom - Watch more Funny Videos

LHC totalt överlägset!

Elitserien 2010/2011
Omgång 10



Linköping-Djurgården 3-2 efter straffar

0-2, 1-0, 1-0, 1-0
Skott: 45-23 (4-11, 20-7, 17-4, 4-1)
Mål:LHC: Mikael Håkansson & Erik Lindhagen 2
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Mathias Tjärnqvist.
Publik: 5425 personer i ett glest Cloetta Center


LHC totalt överlägsna
Det är en konstig match, DIF leder helt rättvist efter första perioden. Efter ytterligare en så är det 1-2 på tavlan men spelet på isen talar för en totaldominans och vändning och enkel hemmaseger. I tredje kvitterar LHC och ska egentligen vinna denna matchen med tanke på totalt spelövertag och bombardemang mot Mark Owuya i DIF-kassen. Nu blev det så att LHC vann på straffar. DIF ska vara väldigt väldigt glada att det blev en poäng. LHC är ett topplag. DIF kommer få slåss hårt för att undvika kvalserien och ingemanslandet denna säsongen.

Första perioden:
LHC gör sin sämsta period för säsongen hemma mot gästande Djurgården som åter startar piggt och äger första perioden totalt. Man får även målen med sig precis som man behövde, Jimmie Ölvestad och Mathias Tjärnqvist ser till att DIF får en viktig ledning i denna svåra bortamatch som det är. LHC är helt stillastående och tittar bara på när DIF för perioden. Skotten 11-4 visar tydligt vilket lag det var som styrde händelserna.

I andra perioden sker en total scenförändring
på matchen. Linköping kommer ut som ett helt nytt lag och DIF får svårt direkt att hänga med. Mark Owuya får slita hårt i kassen och har lite flyt på vissa puckar. Efter många om och men så spricker nollan för LHC. Det är bara ett lag på isen i andra perioden. DIF såg ut som att man redan vunnit?! och slutar nästan spela. Man är tvåa trea på varenda puck och det håller inte. LHC på god väg att vända matchen när man går till paus. DIF har ett bra byte precis i det sista. Skotten är förkrossande 20-7 för LHC.

Tredje perioden: Perioden fortsätter precis som andra började. LHC äger och dominerar totalt. DIF kommer inte igång och spelet från första perioden är som bortblåst. Kvitteringen hänger i luften och till slut så kan inte ens Mark Owuya hålla emot. 2-2 kommer när en LHC-spelare får åka runt och hålla i och få skottläge. Ett skott som sitter mellan benen på Owuya. 2-2 är helt rättvist, LHC skulle egentligen haft ett par mål till sett till spelet. Enda gången DIF kan oroa i perioden är när man får ett powerplay men Fredrik Norrena är bra i LHC-målet. LHC har det mesta i slutet och får dessutom chansen att avgöra med 35 sekunder kvar när man får spela fem mot fyra efter en väldigt tveksam utvisning. DIF lyckas hålla undan och tar en poäng i matchen när slutsignalen går.
Matchen till sudden och fortsatt spel i powerplay, spel fyra mot tre för LHC men DIF lyckas hålla undan. LHC:s spel i numerärt överläge fungerar inte så bra. Det blir straffar som får avgöra matchen:

Straffläggningen:
DIF: Marcus Nilson - miss
LHC: Johan Andersson - miss
DIF: John Norman - MÅL!
LHC: Mikael Håkansson - MÅL!
DIF: Daniel Widing - miss
LHC: Magnus Johansson - MÅL!
DIF: Nils Ekman - miss
LHC: Erik Lindhagen - MÅL! LHC vann matchen!

Djurgården - favoriter och topplag?? GLÖM DET!
En period så spelade DIF bra idag, i första perioden. Spelet var bra men hästlängder ifrån det spelet man presterade förra säsongen. Jag kan nog redan se vad problemet ligger. De spelare man tappade har inte ersatts med samma typ av spelare. Som det ser ut så håller Mario Kempe, Stefan Lassen, Fredrik Claesson inte Elitserieklass. Dessutom har inte målvaktsspelet funkat förrän de sista två matcherna. Mark Owuya slet som ett djur och ordnade nog pinnen åt DIF ikväll. Jacob Josefsson, Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson, Andreas Engqvist och Gustaf Wesslau har man inte lyckats ersätta så som man trodde. Visst det är 45 matcher kvar av säsongen men det kommer bli en fruktansvärt jobbig vinter för Hardy Nilsson och hans team. Han sitter ju inte så säkert heller om DIF ska bibehålla bottenplaceing 9 10 11 eller 12. Det är han nog väldigt medveten om med för den delen. Nytt kniven på strupen-möte hemma på lördag mot Frölunda då. DIF har några dagar till att vakna till liv och försöka få igång sitt spel på.

DIFs bästa spelare:



Mark Owuya gjorde en stormatch i målet

Känslan är orolig, jag måste säga att spelet i andra och tredje såg ut som det laget DIF hade säsongen 2005/2006 och 2006/2007
. När Fredrik Bremberg, Niklas Anger och Daniel Larsson var de bästa i laget ungefär. Då fick man bara försvara sig och försvara sig och slå undan puckar från att inte gå in i kassen och bara slå ifrån sig för att freda sig. Nej det här ser inte bra ut. Jag vet inte vad de ska göra åt det heller. Hardy, Tomas och Micke kan nog inte sova än på ett tag förrän man luskat ut vad det är för fel på årets DIF-lag.


Inför nedsläpp i Cloetta Center

Elitserien 2010/2011
Omgång 10

Linköpings HC - Djurgårdens IF
Cloetta Center 18.00






Fredrik Norrena - hetaste målvakten i serien för tillfället

Läget i lagen:
I hemmalaget är det uppåt och andra plats i tabellen. Inför kvällens fight så vaktar seriens bästa målvakt Fredrik Norrena åter kassen, han är i ruskig form för tillfället. Laget i övrigt kommer med bra form och ett starkt självförtroende. Nyblivne pappan (precis som lillebror Andreas i motståndarlaget Djurgården) Michael Holmqvist är tillbaka i laget igen efter sin familjefrånvaro, däremot finns är det frågetecken för Viktor Ekbom. Målvakten Christian Engstrand och backen Dennis Bozic saknas ikväll. Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka ansluter senare. Djurgården kommer med en seger i bagaget men inget vidare spel innan dess. Viktigt att vara med från start ikväll och gärna få första målet. Mark Owuya vaktar kassen med Marcus Due-Boje som reserv. Stefan Ridderwall blir borta ett tag till. Backen Oscar Eklund (sjuk) och forwarden Daniel Brodin (hjärnskakning) saknades mot Färjestad precis som Marcus Ragnarsson. Nyförvärvet Staffan Kronwall är inte spelklar men hoppas vara det till lördagens hemmamatch mot Frölunda

Kvällens enda elitseriematch kl.18.00 OBS-TIDEN!

Elitserien 2010/2011
Omgång 10



Idag bär Michael Holmqvist den blå LHC-tröjan istället. Match mot sin gamla klubb Djurgården.

Linköpings HC - Djurgårdens IF
Cloetta Center 18.00
OBS TIDEN

Matchen spelas en timme tidigare
Jätteviktig information idag: Elitseriematchen mellan Linköping och Djurgården spelas redan klockan sex ikväll. Detta beroende på att det är fotbollslandskamp, Holland-Sverige, det har vart sånt jättejippo inför denna match i tidningar och tv men inse. Sverige förlorar! Holland vinner 2-0, det fattar ni väl själva?
Åter till ishockeyn: Linköping borta väntar för Djurgården idag. Det blir svåraste matchen hittills. LHC har imponerat då de inte var tippade topplag av experterna. De har fått arbetsro och kan slå underifrån. LHC är tvåa, tre poäng efter ledande jätteöverraskningen Luleå. Laget från chokladstaden är känt för att vara hemmastarka och särskilt mot Djurgården. DIF har inte vunnit i Cloetta Center under ordinarie speltid i seriesammanhang sedan den 20:e december 2007, seger då med 2-1. På de senaste fem åren alltså sedan 2005:s början så har DIF endast tagit tre segrar av tolv möten i "Chokladkartongen". Det är ingen munter statistik som talar för en positiv utgång:

Den negativa trenden i Cloetta Center
26/2-05 Linköping-Djurgården 1-2
13/10-05 Linköping-Djurgården 4-1
3/12-05 Linköping-Durgården 2-5

21/10-06 Linköping-Djurgården 2-1
2/3-07 Linköping-Djurgården 2-4
15/10-07 Linköping-Djurgården 4-0
20/12-07 Linköping-Djurgården 1-2
2/10-08 Linköping-Djurgården 3-2 efter sudden
2/12-08 Linköping-Djurgården 3-3 efter sudden
26/1-09 Linköping-Djurgården 2-1
19/11-09 Linköping-Djurgården 4-1
18/1-10 Linköping-Djurgården 7-4

Widing i hetluften


Niklas "Hammer" Hjalmarssons tackling inatt



Omtalad tackling.
"Årets fulaste tackling" tyckte en kompis som såg matchen inatt:
Niklas Hjalmarssons tackling på Jason Pominville, se och avgör själva

Den såg inte så farlig ut tycker jag

För 15 minuter sen: Staffan Kronwall KLAR för DIF Hockey



Staffan Kronwall - här i DIF:s dress säsongen 2002/2003

Djurgårdens backbesättning får ett förhoppningsvis rejält lyft nu när allt slutligen är löst med lillebror till Detroits backstjärna Niklas: Staffan Kronwall. Staffan återvänder hem till Djurgården Hockey efter fem år i NHL och AHL. Staffan lånas ut av Calgary för resten av säsongen. Sanningen är också den att DIF har haft tät kontakt med Staffan de senaste året och det är rätt skönt att det löst sig nu till slut. Det passar bra nu när DIF:s försvarsspel vart allt annat än bra och att Marcus Ragnarsson inte kommer spela än på ett tag.

Staffan Kronwall hoppas vara spelklar till hemmamatchen mot Frölunda på lördag.



Läs Stefan Liv på hans blogg: Intressant!



Gå in och läs på Stefans blogg (klicka på pilarna på nästa rad) Stefan läser ju min som bekant och det är verkligen smickrande! Dagens inlägg är synnerligen intressant angående HV71 och deras målvaktsfråga. Daniel Larsson imponerar inte, så det är kanske dags för Andreas Andersson att komma in ett par matcher? Läs Stefans tankar om saken:Klicka mellan pilarna för länk: > Klicka här >-< <

KÄMPA DJURGÅRDEN!


Måndagskortisar

Brist på idéer
Idag saknar jag idéer till mina måndagsfunderingar egentligen. Men efter att ha tänkt till lite så är det ju lite på gång. Ingen hockey idag heller men nu vet vi ju att det inte är några matcher lagda på måndagar. Trist men sant.

Endast en match imorgon, det suger ju det med men det är ju Djurgården som spelar borta mot Linköping. Gött att det är en match imorgon men det är svåraste matchen för DIF imorgon, det blir ett riktigt kraftprov. Kan ju bara hoppas att Mark Owuya fortsätter storspela i kassen. DIF gjorde en riktigt bra match i Karlstad. Frågan är om det består? svar imorgonkväll efter 21.

NHL-fiaskot i Globen
Pinsamma publiksiffror, istället drog Malmö-Rögle över 11 000 åskådare. I Globen satt knappt 9 000 personer
samtidigt och såg San José-Columbus. Jag själv tycker då inte Columbus är något stjärnlag egentligen. Det är ju inget klassiskt NHL-lag heller så det måste vara det eller att biljetterna var åt skogen för dyra. T o m San Josés tuffing Doug Murray ifrågasatte priserna. Det var ju tydlige dyrare här än borta i USA. Det säger ju en hel del. Totalt lockade matcherna i Globen cirka 20 000 åskådare istället för två utsålda hus: 27 700 åskådare. Det måste vara en riktig miss i alla fall. Eller? Ska det här fortsätta så får pamparna sänka priserna och ta hit roligare lag. Det är min åsikt.

Årets Elitserie
Den har ju helt klart bjudit på många överraskningar, där många lag slår alla just nu.

Luleå - är ett av seriens bästa lag så här långt. Det hade INGEN tippat, kom inte och säg det.

HV71 - Elitseriens största flopp tycker jag (och Aftonbladets läsare) med tanke på att man har ett minst lika bra lag som förra året på pappret. Lika stor budget om inte större?! Dessutom är HV regerande svenska mästare. Men lugn alla därute, HV kommer vara med i toppen när serien ska summeras inför slutspelet våren 2011 och väl där spela SM-final

Frölunda - kaos, kris, bottenlag, ja dessvärre är det faktum för årets indianer. Fortsatta problem men skyhöga förväntningar från bortskämda medgångssupportrar!

Djurgården - Helt plötsligt tippat toppfyra lag av många experter i år: Svaret på det blev: Flopp direkt och det rejält. Det har varit alldeles för dåligt så här långt även om man slog FBK på bortais senast. Bara att hoppas att det är bättring på gång.

Linköping - LHC har fått arbetsro i år när de inte är tippade att vara ett topplag. Djurgården fick deras plats av experterna. Det passar Han Säcken Särkijärvi och hans mannar perfekt. Se upp för chokladlaget. De kan likväl gå hela vägen i år.

Färjestad - Storfavorit till guldet, inget snack. Även om de haft lite problem på hemmais så kommer FBK ändå bli topptvå i år och spela SM-final. De är sylvassa favoriter till guldet.
........

* Popcorn-laget Växjö går äckligt bra. Äckligt med popcorn
..........

** Troja går en tuff säsong till mötes
Smålands stolthet: Troja från Ljungby har det tufft i årets hockeyallsvenska. Förra säsongen så höll man på att halka ur men fick ordning på grejerna i slutet och klarade sig kvar. Nu ser det lika mörkt ut igen och jag undrar hur de ska få ordning på grejerna denna säsongen. Nu är man redan efter i serien och förlorar på hemmaisen i år igen. Troja som var känt för att vara nästintill oslagbart på Sunnerbohov, det är nästan som bortblåst.
............
................
ett rejält hopp ner i lingonserien:

*** RSK har seriepremiär på söndag. Man tar emot nystartade laget från Ljungby. Troja var ortens enda lag fram till i våras. Då bildades Ljungby Hockeyklubb och nu tar man steget direkt in i hockeytrean. Laget är nog ett av seriens mest rutinerade med många namnkunniga spelare. LHK kommer vara ett topplag från start utan tvekan och det blir en riktigt svår men inspirerande uppgift för RSK direkt.

En av NHL:s sämsta straffar



Anton Strålmans
usla straff utsågs till en av NHL:s sämsta straffar

RSK suddenvann mot Skillingaryd

Division 3 Region Syd 2010/2011
Försäsong - Hösten 2010


VS   


Träningsmatch:
Rydaholms SK - Skillingaryds IS 4-3 efter sudden death
0-1, 2-2, 1-0, 1-0

RSK
vände och vann hemma mot Skillingaryd i sista träningsmatchen på hemmais innan seriepremiären på söndag. Det blev seger i sudden death. Mötena lagen emellan brukar också var täta och innehålla mycket känslor. Så också idag. Viktor Rydén såg matchen och kommenterar så här:
Gästande SIS spelade övertygande i första perioden med väldigt bra fart och fläkt (grodhoppen som fick spelarna och pissa blod på försäsongen var nog inte förgäves). Skillingaryd såg ut att ta en enkel seger till en början men RSK bjuder upp och spelar upp sig ju längre matchen går. I andra perioden fick RSK börja spela 5mot3 samt 5mot4 i över fyra minuter, man har många lägen men sätter inget här, får man nöta och slipa på detaljer så kommer det vara ett vasst vapen när serien väl drar igång. RSK gör en riktigt bra period där.
I tredje så fortsätter man att spela bra och kan så kvittera till 3-3. RSK tar matchen därmed till sudden death där avgörandet kommer 1.17 in på övertiden.

*En av de bättre på isen i eftermiddag: Ynglingen Anton Andersson som gör 1 mål och 1 assist. Han tillsammans med nummer 10 vars namn jag inte minns säkert spelar riktigt bra. Nye målvakten, Färdig i efternamn, liten till växten men gör sig stor och en bra match han också. Ser bra ut inför säsongen som komma skall. Lagen möts i retur i Skillingaryd på onsdag i ett sista genrep inför serien. Dags att redan nu ladda för Ljungby hemma på söndag!




Vår bästa tid är nu (DIF-TV) del 2


Näst sista träningsmatchen för RSK

Division 3 Region Syd 2010/2011
Försäsong - Hösten 2010

VS   

Rydaholms SK - Skillingaryds IS

Sista träningsmatchen på hemmais
innan serien börjar om en vecka. Tränare Tomas håller på att forma ett nytt lag inför det som komma skall. Resultaten har väl varit sådär men fokus ligger på att få ordning på det spel man vill spela. Det går på rätt håll men mycket kan bli bättre. Serien känns spännande i år med nytt upplägg och så vidare. Jag är hemskt nyfiken på RSK inför den säsongen så ska försöka se lite mer matcher än jag gjorde förra säsongen. Det känns som att det är viktigt att vara med från början i år. Förra säsongen började allt annat än bra så i år är det ett förhoppningsvis revanchsuget RSK som börjar hemma mot nya laget Ljungby HK, det blir alltså ett derby direkt.

Nedsläpp idag: 15.00
BE THERE!

Senaste nytt: AIK värvar två rutinerade forwards



AIK förstärker sin offensiv. I dag skrev Kent McDonell (f.d Skellefteå och Färjestad) och Rastislav Pavlikovsky, (f.d HV71, Leksand, Modo, Mora, Örebro) på för elitseriejumbon.



Kent McDonell




Rastislav Pavlikovsky

Bragd av DIF i Karlstad!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 9



John Norman gjorde viktiga 1-0

Färjestad-Djurgården
0-1, 0-1, 1-0
Skott: 34-19 (12-9, 13-9, 9-1)
Mål:FBK: Mikael Johansson
Mål:DIF: John Norman & Kristofer Ottosson
Publik: 7165 personer i Löfbergs Lila Arena



Mark Owuya - 33 räddningar!

Sanslöst viktig seger i Löfbergs Lila!
Djurgården gjorde det vi alla väntat på idag. Gick ut och vann matchen, en viktig seger för laget, spelarna och oss fans. DIF:s spel har inte funkat alls så här långt. Idag smart och snålspelade DIF till seger. Gigant i målet, japp gigant i målet var Mark Owuya som hade sin bästa dag i målet i karriären så här långt, precis så som skulle krävas som jag skrev i inför-inlägget i förmiddags. Så skedde och DIF tog tre poäng och Färjestad noll. Viktigt! Förövrigt tredje hemmamatchen som FBK blir nollade på poäng på sin egen hemmais. FBK har varit uppochner hittills i serien men det kommer räta ut sig i fortsättningen inget snack om saken. DIF vinner idag för att man får målen när man behöver samt att man lyckas hålla nollan länge mot FBK som på det viset till slut blir frustrerade och det stör koncentrationen och fokus på rätt saker. Nu kan DIF-spelarna suga på det här ikväll men imorrn är det ny fokus inför näst kommande svåra fight borta mot Linköping på tisdag.

Övriga matcher:
HV71-AIK 3-2 efter straffar
AIK gör en bra match i Jönköping. Man tar poäng av HV71 på bortais och det tycker jag är förvånande bra med tanke hur bra HV normalt sett ska vara på sin rink. Det är uppenbart att HV inte får det att stämma just nu. Visserligen upp på slutspelsplats idag men kan man mycket mycket bättre än så här. AIK tar en pinne och man var nära att ta suddenpoängen men läget missades. HV har visat att man är starkt på straffar och tog bonuspinnen idag igen. Viktor Fasth måste vara en av Elitseriens bästa målvakter. Får AIK ordning mer på sitt försvarsspel och anfallsspel så k a n AIK b l i riktigt farliga!

Luleå-Frölunda 3-0
Luleå hemmastarkt som sig bör hade inga problem med ett riktigt skadeskjutet och helt utan självförtroende i Frölunda. Trots vändningen hemma mot LHC senast så var man inte nära idag. Luleå är stabilt och är en överraskning så här långt.

Modo-Södertälje 6-3
Bra gjort Modo! jag hoppades på en Modoseger så SSK inte blir för mopsiga. Skämtåsido så ska Modo slå SSK. Så skedde och det var bra.

Brynäs-Timrå 5-4 efter sudden death
Jämn och tät match där Brynäs till slut tog en viktig hemmaseger på övertid. Timrå spelar smart men Brynäs är likadant jobbiga. Hemmalaget drog det längsta strået ikväll efter Mads Hansens segermål.

Skellefteå-Linöping 3-1
SAIK satte press på LHC med en tidig 2-0 ledning och kunde sedan spela på det. LHC reducerade men kom inte upp alls som man spelat tidigare. SAIK visar också att de blir att räkna med, särskilt på hemmaplan.

Inför nedsläpp i Löfbergs Lila Arena

Elitserien 2010/2011
Omgång 9




Färjestad-Djurgården
Löfbergs Lila Arena 16.00

Visas på

Läget i lagen:
FBK med humöret på topp saknar Marcus Paulsson, knäskadad och målvakten Cristopher Nihlstorp som var sjuk senast. Även Jonas Brodin var borta från spel, inga förändringar i skrivande stund.
Djurgården mönstrar Mark Owuya i målet, Nils Ekman är tillbaka i spel. Stefan Ridderwall, (hjärnskakning) och Marcus Ragnarsson (axel) saknas.

Tack alla er läsare!

                     Många besökare!


De senaste dagarna har det varit riktigt bra besöksiffror här på bloggen! Det är så vansinnigt kul och jag är oerhört glad och smickrad att det är så många som besöker bloggen och läser det jag skriver. För det är ändå det jag finner intressant eller viktigt. Så stort tack till er som tittar in här varje dag, ibland eller bara nån enstaka gång.

Utan er=ingen blogg!


Färjestad borta

Elitserien 2010/2011
Omgång 9




Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena

Senaste mötena i Löfbergs Lila Arena
22/11-07 Färjestad-Djurgården 0-3
8/12-07 Färjestad-Djurgården 2-3 efter sudden
23/2-08 Färjestad-Djurgården 1-1 efter sudden
30/10-08 Färjestad-Djurgården 2-1
28/12-08 Färjestad-Djurgården 4-1
10/10-09 Färjestad-Djurgården 2-1
1/12-09 Färjestad-Djurgården 4-2
4/2-10 Färjestad-Djurgården 3-2 efter sudden

Svårt läge!
DIF är ute på en roadtrip just nu. Idag är andra raka bortamatchen av tre. Färjestad står för motståndet på sin hemmais och det är en av seriens svåraste bortamatcher alltid. DIF vinner en av tio matcher där på sin höjd känns det som. FBK är oerhört svårslaget i LLA för DIF:s del. Senaste segern under ordinarie matchtid kom 22 november 2007, då vann man med 3-0. Mötet efter i LLA så knep man dessutom bonuspoängen i förlängning men sen har det emot. Inför dagens match så känns läget inte bättre. FBK är med i toppen som väntat men har varvat bra insatser med dåliga. Bland annat blev man nollade av Linköping just i LLA med 4-0. Det lär inte hända idag, FBK-DIF är ett klassiskt möte i Elitserien. För Djurgårdens del så vaktar Mark Owuya kassen idag i sin andra match från start, Ridderwall har hjärnskakning och blir borta en vecka minst. Owuya har inte varit bra i de två matcher han har fått chansen. Idag får han möjligheten att visa var han går för. Men ska det bli poäng så måste han göra en av sina livs bästa matcher i kassen och spika igen, för mot Brynäs och nu senast mot Södertälje så har han "läckt som ett såll" på hockeyspråk.




Upp till bevis Mark!


Övriga matcher idag
16.00 Skellefteå-Linköping

18.30
HV71-AIK
Luleå-Frölunda
Modo-Södertälje
Brynäs-Timrå

Otäcka scener i NHL inatt



Atlantas målvakt Ondrej Pavelec kollapsade mitt under matchen inatt

Tunga besked för DIF: Stefan Ridderwall blir borta ett tag



Skottet tog från Chabada tog illa igår

Olyckan fortsätter för DIF
Jag har med säkra källor fått reda på att Stefan Ridderwall fått hjärnskakning och åker inte med imorgon till Karlstad. Han kommer missa kommande tre matcher till att börja med. Det innebär att Mark Owuya som vart allt annat än lyckosam i kassen kommer stå i de två svåra bortamatcherna mot Färjestad och Linköping. Stefan mådde inte bra i första periodpausen igår och spydde till slut. Det innebär tyvärr säger jag, att Mark Owuya måste vakta Djurgårdskassen i de kommande tre matcherna. Backup blir Marcus Due-Boije från juniorlaget. De hade nog vart bättre att ta hem Tim Sandberg som är utlånad till Sundsvall och har imponerat så här långt. Bland annat vann Sundsvall en jätteskräll nere i Ängelholm igår, men det blir tight att få ner honom.

Läget är jusom bekant inte bra för DIF som är näst sist i tabellen och får nu sin bäste keeper skadad. Men bara att gilla läget. Det blir en bragd för laget att försöka ta poäng mot FBK och LHC.

Ove Molin hyllas imorgon i Läkerol Arena



Ove Molin - la skridskorna på hyllan i våras

Oves Hyllningsmatch
Imorgon lördag så avtackas Brynäs store lille lirare. Det kommer spelas en match innan själva huvudmatchen mellan Brynäs-Timrå. Återigen kommer publiken få se linan med Bisset-Larsson-Molin, superkedjan igen. Alla minns vi ju SM-finalserien från 1999 där Brynäs tog guldet av storfavoriten och suveräna Modo på deras hemmais. och där Over satte spiken i kistan i tom kasse i slutminuterna. BIF slog ju ut Djurgården i kvarten den säsongen, vinsten i första matchen i Globen avgjorde när Brynäs sen vann enkelt båda sina hemmamatcher minns jag. Ove Molin var superstjärnan som man bara önskade man hade i sitt lag då. Så lite men ändå en så stor lirare det var. Jag gillade han på nåt vis när han inte spelade mot DIF.

Matchen i morgon spelas mellan Team Molin och Timrås veteraner. Laget som Ove ställer upp med ser ut enligt följer. Riktiga nostalgispelare som man minns när det begav sig.

Team Molin


Målvakter
3
0. Michael Sundlöv
30. Mattias Pettersson

Backar
5. Tommy Melkersson
7. Tommy Sjödin
20. Niklas Gällstedt
23. Per Löfström
28. Daniel Casselståhl


Forwards
6. Anders "Masken" Carlsson
9. Tommy Westlund
16. Mikael Wahlberg
19. Tom Bissett
19. Anders Gozzi
20. Roger Kyrö
21. Ove Molin
22. Mikko Luovi 
27. Johan Lindstr
öm
36. Mikael Lind
38. Janne Larsson


Ledare:
Göran ”Flygis” Sjöberg, tränare
Janne Grönberg, tränare
Wille Löfqvist, målvaktstränare
Johan Sares, materialförvaltare
Pär Thures, massör




PREMIÄR: Vår bästa tid är nu (DIF-TV)



(Del 1)

Komikern Janne Westerlund värvad av DIF Hockey och DIF-TV för att göra roliga inslag under säsongen. Här är premiärprogrammet, sprillans nytt! - Håll till godo

Viktor Cruz-Rydberg till Linköping



Viktor Cruz-Rydberg, Tingsryds AIF

Jättetalangen född 1995! spelandes i Tingsryds AIF kommer nästa säsong att spela i Linköpings HC. Han ska plugga på gymnasiet däruppe. Ni som har koll vet att han i fjol kom tvåa i tv-puckens poängliga, trots att han var yngre än många av motspelarna. I år blev han poängkung och han utsågs även till turneringens bästa anfallare. Just nu spelar han med Tingsryds AIF:s J20-lag i Superelit och där möter Viktor spelare som är flera år äldre än honom själv. Trots det har han gjort fem poäng de tio första matcherna.



Viktor sätter en straff elegant mot IF Troja/Ljungby i Dackehallen i Tingsryd

Krönika: Ward VS Andersson och domare i övrigt



#47. Lance Ward, HV71

Många av er har redan sett rubrikerna och tv-bilderna från Lance Wards utbrott domare Thomas Andersson. Jag förstår hans reaktion, Ward har alltid extra ögon på sig när han är på isen. Fast denna gången har han rätt, Ward får fyra minuter för att han står och håller i en kille. Inget annat, det syns tydligt på tv-bilderna. Det är patetiskt av domarna faktiskt. Bara för att Ward är inblandad så verkar det nästan som han har ett par extra ögon på sig. Tycker dessutom Wikegård har rätt, det är nästan mobbning av just denne Ward ibland och så ska det inte vara.



Thomas Andersson, huvuddomare

Sen är det ju inte första gången Thomas Andersson gör en dålig insats i sin huvuddomartröja. Senast var väl för någon vecka sen i en match med Modo inblandat som det var kalabalik. Jag tycker det ska upp till ytan med mer bedömning på domarna för att se vad de gör för misstag och lära sig av sina misstag precis som tränarna kör för sina lag. Det är en viktig punkt dessutom att media lyfter det här. Det är väl kanske inte okay att spy galla över en domare efter matchen i tidningen men som spelare måste man och ha rätt att uttrycka sig precis vad man tycker och tänker om man står för det. Det är ju du som spelare/person som får stå för det ändå i slutänden. Domare är så starkt och tryggt skyddade av säkerhet och regelverk så det gör ingen skada. Domarna måste bli bättre, man får inte göra skillnad på spelare och spelare. Exempel: Lance Ward, Per Ledin, Andreas Jämtin med flera har alltid en linjedomare i närheten som är reda att bryta minsta skärmytsling under matcherna. De är mer förberedda på såna spelare, det syns inte så tydligt men så är det ju. Det vet vi. Domare måste också kontrolleras av sina högre chefer som kan kolla brister och misstag för att rätta till dem. Jag är övertygad om att det redan är domarkontrollanter och kollar ibland men det räcker ju tydligen inte. Höj kraven på domarna för att undvika mer såna här händelser säger jag.

För längesedan..
Jag var pojklagsdomare i ung ålder, det var ganska kul ibland men bara ett tag. Vet inte vad det var som gorde att jag tröttnade men det var väl varje år när säsongen skulle börja som kom lapparna om domarkursen. Jag lessnade på det lite för att  det tog mycket tid utöver min eget hockeyspelande samt att klubben inte hade råd att betala ut fullt domararvode, jag vet ju vilka/vilken person/personer som låg bakom det. Så nästa säsong och framåt så var det ett stort tack men nej tack och där fick de stå och gapa. Jag ville dessutom inte vara som vissa domare som ofta fällde hemmalaget än friade. Det gör mig vansinnigt förbannad än idag när man ser matcher därhemma ibland även om det så är U10 som spelar. Det känns inte okay.

Man ska komma ihåg dock att det krävs en hel del att dra på sig den där svartvita tröjan och vara ansvarig därute och en stor eloge till de som håller på och dessutom tycker det är roligt och dessutom har det som jobb. Men nej, aldrig mer domare för min del. Jag kan av någon anledning under en match känna en minst sagt stark aggression mot han svartvit som "förstör matcherna ibland". Avslutningsvis så är det här med domare i centrum en förekommande sak som alltid kommer förekomma i de flesta sporter. Det kommer alltid att förbli så.

Lance Ward uppretad



Det händer grejer när #47. Lance Ward är med på isen. Fattar inte att han inte platsar. HV måste ju inse att han ska de ha med på isen, i båset jämt. Det händer ju lite saker i alla fall.

Lenhovda strået vassare i tuff träningsmatch mot RSK

Division 3 Region Syd 2010/2011
Försäsong - Hösten 2010

Träningsmatch

VS    

Rydaholms SK - Lenhovda 1-3
1-1, 0-1, 0-1

Lenhovda
tog hem segern i kvällens träningsmatch i Talavidshallen. De var strået vassare i en match med mycket känslor och tuffa tag och lite slagsmål, precis som det ska vara mot Lenhovda. RSK höll jämna steg med Lenhovda i första perioden som var jämn och slutade 1-1. I andra var gästerna något bättre. RSK fick inte till det som man ville. I tredje blev det mycket frustration och heta känslor när man ville ikapp. Domaren hade att göra och det var konstiga bedömningar åt båda hållen när det hettade till som värst. RSK fajtades ända hela vägen men föll till slut.

Anmärkningsvärt från matchen enligt rapporter om ex-RSK:aren Andreas Håkansson som hade en tuff afton mot sitt gamla lag. Var det tufft idag så är det nog inget mot vad det kommer bli i serien. Det ska svida att lämna RSK för en annan seriekonkurrent.




SSK hade marginalerna med sig ikväll.

Elitserien 2010/2011
Omgång 8




Södertälje - Djurgården 3-1
1-0, 2-1, 0-0
Skott: 24-32 (9-9, 10-10, 5-13)
Mål: Jonas Almtorp, Linus Videll, Mattias Carlsson. 
Mål: Marcus Nilson.
Publik:
4744 personer i Axa Sport Center




SSK tog viktig derbyskalp

Djurgården är åter i brygga och ligger platt. Det blev en tung förlust borta mot SSK i en match som man hade koll på. Ett par rejäla tabbar försvarsmässigt sett avgjorde matchen när den stod och vägde. SSK klättrar uppåt i tabellen och ser ut att vara på gång. Tre raka utan förlust efter kvällens seger är lite smått imponerande. För Djurgården väntar två något mer komplicerade bortamatcher än ikväll: Färjestad och Linköping. Det ser tufft och mörkt ut för DIF som bara kan kämpa på.

Första perioden: Sammanfattningsvis har SSK flytet med sig. Man är inte lika vassa som DIF som startar riktigt piggt och har bra snurr och bra fart de första minuterna. Sen slappnar man av lite grand eller tappar farten. SSK kommer upp i ett slumpanfall där Jonas Almtorp skickar upp DIF:s back Stefan Lassen på läktaren när korvgubben skrek: Gratis korv.., det var ett riktigt pojklagsingripande av Lassen, tyvärr det stank orutin och lågstatus dansk hockey på det ingripandet. 1-0 SSK på riktiga första chansen och på blott fjärde skottet. En riktig skistart känns det som. Givetvis inte rättvist någonstans men det gäller att göra mål för DIF. Dessutom så gör ju inte domare Pehr Claesson hemifrån Alvesta saken bättre. Tre raka utvisningar där två var horribla men vi vet ju statusen på våra "elitdomare". Trist varje gång när man drabbas så här. DIF håller undan till 1-0 i paus ändå i en period där man är spelmässigt bättre än SSK! skott: 9-9

Andra perioden: Är en händelserik period där DIF först och främst är tvungna att byta ut Ridderwall efter denne fått ett skott i masken i slutet på första, återigen in med Mark Owuya. David Printz är nära att få ett matchstraff när han trycker ner en SSK:are i sarghörnet men klarar sig med en tvåa. Matchen är ovanligt tuff för att vara dessa båda lagen som möts. DIF får i sitt första powerplay och då kliver Marcus Nilson fram och visar var nätet är. 1-1 och det var riktigt snyggt. Det jag missade här var att Ridderwall är utbytt för när sen SSK går till anfall så ser det helt annorlunda ut. DIF-försvaret är darrigt när Owuya släpper retur på alla skott och har inte koll på situationen. Här rinner också matchen iväg. SSK får två billiga mål och går från 1-1 till 3-1. 2-1 gör SSK i fyra mot fem, Videll sprätter upp pucken alldeles för enkelt bakom en tveksam och osäker Owuya. Bara minuter senare så gör de ytterligare ett enkelt mål när Owuya agerar konstigt i kassen. Jag är ledsen att säga det men Owuya håller nog inte den nivån som många vill säga. Absolut inte i de matcher han har fått spela. Det är förstås inte lätt att komma in så här mitt i matchen när det är som hetast men det avgör matchen åt fel håll. Det känns onödigt och synd att tappa matchen när man har chansen att vända på steken vid 1-1. Det är stenhårt jämt på isen men det räcker inte när inte målvaktsspelet är bra, tyvärr. Riktigt bittert efter andra perioden där åter skotten är jämna 10-10. Totalt: DIF vinner skotten!: 24-32

I sista perioden var det återigen bara en sak som gällde. Full fart framåt, underläge med två kassar. Men det ville sig inte idag heller. DIF försöker forcera men perioden känns som en transportsträcka mot slutsignalen. SSK spelar smart och kan bemästra DIFs möjligheter. SSK spelar med självförtroende medan DIF efter 3-1målet ser ganska stressade och frustrerade ut. Tiden rinner ut och SSK vinner igen. Det svider att ta för SSK var inte bättre än DIF, de hade bara det lilla flytet idag och marginalerna på sin sida. Matchen började hyfsat bra och DIF var med vid 1-1. Men sen kom målvaktsbytet och matchen svängde åter till SSK igen. Det enda idag som är utmärkande är att DIF vinner skotten med 32-24. Undrar om det är gott tecken eller inte?

Tre raka utan förlust för SSK är bra. För DIF är det åter ner på noll igen. Förlust nummer fem inkasserad och man är just nu seriens sämsta lag ihop med lillebror AIK. Det är jobbigt som supporter men inte hälften så jobbigt som spelarna måste känna det. Men det är ju ny match och det är väl bara att jobba vidare. Säsongsinledningen är usel så här långt.

--------------------------------------------------

Övriga resultat:
Färjestad-HV71 4-1
HV71 fortsätter att inte imponera. Guldformen är som bortblåst och jag hör redan massa gnäll på Daniel Larsson i HV-kassen. Där sitter inte problemet. Utespelarna har en del att bevisa också, det påverkar även hur keepern spelar. FBK åter stabila på hemmaplan i denna tuffa match där inget av lagen ville vika ner sig.

AIK-Brynäs 2-3
AIK är illa ute. Brynäs ledde hela matchen på Hovet och det var i underkant. AIK dessvärre håller inte i 60 minuter mot elitserielagen känns det som. Förutom i en match då så här långt. Brynäs däremot imponerar och det är deras juniorer Järnkrok och Silfverberg som leder laget. Calle Järnkrok är en favorit.

Timrå-Skellefteå 3-2
Timrå vann på hemmais där man vände underläge 0-1 till 2-1, SAIK kvitterade men Timrå ville annat och 3-2 blev matchavgörande.

Frölunda-Linköping 2-1
efter straffar
Tre sekunder kvar av matchen då gör Frölunda sitt första mål för matchen men ack så viktigt. LHC leder i 50 minuter men klarar inte att hålla undan. Frölunda var värda minst ett mål och till slut kom det. Ett skadedrabbat Frölunda annars som har det tungt precis som de andra två storstadslagen för övrigt. Starkt och viktigt för Frölunda att knipa en poäng innan det tog slut för det var man värda. Straffar skulle avgöra. Matchvinnare för Frölunda heter Mikael Johansson som sätter sina båda straffar samt att han såg till att ta matchen till sudden och straffar. Det måste kännas som en seger för Frölunda som med fyra sekunder kvar skulle förlorat matchen. Viktig boost för laget det här tror jag!

"Färjestad-HV71 2-7"



Inför Färjestad - HV71

....ja ni läste rätt. Jag gick förbi ett tipshak som ligger mitt på gågatan i stan där det vimlar av HV-flaggor, vimplar och matchtröjor och dekaler med "HV71 forever". De står alltid med HV-tröjor matchdag och tippar alltid "Matchen" på svenskaspel. Dagens tips är 2-7 till HV. Jag frågade killen bakom disken om han var seriös med det men det var mest för att provocera. - MEN sa han: förra säsongens första möte i serien så tippade vi 8-0 mest på skoj och hade som skylt. Men det blev ju 8-0, och vi tjänade en bra hacka på det. Jag tror att HV väl kan vinna i Karlstad men 2-7 är Färjestad för bra för att släppa till. Jag tror det kan bli en bra match i Karlstad ikväll.

Inför nedsläpp i Axa Sport Center

Elitserien 2010/2011
Omgång 8

Södertälje SK - Djurgårdens IF



Axa Sport Center 19.00


Senaste nytt inför kvällens match
Nytt derby mellan två lag som ligger tätt inpå både geografiskt och tabellmässigt. Tian mot elvan på samma poäng. Marcus Nilson spelar sin första match sen återkomsten i DIF-tröjan, räkna inte med för mycket för han hade inte vart på is på en vecka.

Läget i lagen: Södertälje mönstrar Pontus Sjögren i kassen. Man saknar några spelare ikväll:Mikko Kalteva, nyckelspelaren Petri Pakaslahti, som dock snart är redo för comeback efter sin skada. En som är tillbaka är Stefan Bemström. Frågetecken för Markus Seikola.

I DIF-lägret är det spänt men lite förhoppningar om bättre spel: Andreas Holmqvist blev inatt far till en välskapt liten krabat men han åker direkt från sjukhuset till matchen. En som däremot inte är med ikväll är Nils Ekman som tyvärr fortfarande är sjuk och spelar inte.

Torsdag betyder hockey

Elitserien 2010/2011
Omgång 8



Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 19.00

Litet "Stockholmsderby" väntar
För Djurgårdens del väntar nu tre bortamatcher på raken med början i Södertälje ikväll. Det är enkelt. Tre raka bortatorsk nu och man är fast förankrat på kvalserieplats. Så därför gäller att försöka fortsätta på det lilla hopp som åter tänts efter förra hemmasegern med början ikväll. Man får inte låta huvudet ta över utan jobba hårt i varje byte och se möjligheterna.

Till kvällens match är det är alltså "derby" igen men ett litet sådant. Matcherna mot Södertälje har ingen AIK-DIF-stämpel. Det har aldrig varit så om jag förstått det hela rätt. Match i Axa Sport Center väntar och det lär inte bjudas på någon toppmatch, det är bottenmöte där tian möter elvan, båda lagen dessutom på samma poäng. Det kommer bli en svår match för DIF. Läget är jobbigt men segern senast måste lättat lite på trycket. Men skärpan måste vara på topp återigen när pucken släpps. Tappar DIF till ett par måls underläge tidigt blir det nog svårt med poäng idag, så tajt är det just nu. Det gäller att få en bra start och ta byte för byte. 




- Marcus Nilson spelar!
Vi får hoppas att det ger en rejäl injektion i laget, han är ingen frälsare men kan nog få igång gruppen. Hoppas jag!

Räkna inte med något vidare ös på läktarna idag trots att det är "derby", pga två saker: För det första så är SSK:s arena aldrig mer än halvfull, publiken har totalt glömt att man har ett lag i högsta serien i ishockey. dessutom är de kräsna eller förstår inte bättre. För det andra: Jag kan inte minnas senast SSK kallades för topplag så därav ingen hockeyfeber heller, trots att klubben vann SM-guld senast 1985 i en final mot just Djurgården. Matcherna på isen mot SSK brukar inte vara mer heta än vanligt. Ös på läktaren kan det ju bli ifall Järnkaminernna kommer ner med ett par hundra man, kan ju alltid hoppas.

Övriga matcher idag
Timrå-Skellefteå
AIK-Brynäs
Färjestad-HV71

Frölunda-Linköping sänds 18.45 på

Kolla in Robert Roséns mål mot Frölunda!



Robert Rosén, här i Växjö Lakers-tröjan

Vilket 4-0 mål han gjorde för sitt Modo hemma mot Frölunda igår, det var hockeygodis på hög nivå. Hans utveckling har gått framåt och uppåt. I Lakers blev han ju snabbt en poänggörare efter att ha vunnit poängligan i divison 2 när han lirade med Alvesta i en vass första femma med Henrik Strömbäck och Alexander Kovalonok om jag inte missminner mig, rätta mig om jag har fel. Det är skoj att följa hans framsteg i Elitserien, skoj för Robban och Alvesta SK som lyckats fostra ännu en spelare till högsta ligan i svensk hockey.

Se klippet!
Ni som vill se Robbans mål: Gå in här ->www.hockeyligan.se och välj matchbilderna från gårdagens match mellan Modo-Frölunda 6-0

Troja måste börja vinna

Hockeyallsvenskan 2010/2011
Omgång 7

IF Troja/Ljungby - Almtuna IS

Sunnerbohov 19.00



Dags för tre poäng!?
De rödvitas säsongsstart har varit tunn och poängfattig. En skitstart helt enkelt. Ikväll är det dags att visa vilka som bestämmer när det kommer gäster till Sunnerbohov. Troja har alltid varit näst intill oslagbart på Hovet i Ljungby men numera är det nästan tvärtom. Troja vinner bara ibland på hemmaisen. Troja har blott en trepoängare, 5-3 borta mot Borås och en straffvinst mot Tingsryd annars har det gått skralt i år med. Det är inte kul för Troja som kämpar med ekonomiska problem och som inte kan värva som man helst av allt skulle vilja. Ska Troja vara ett lag för toppen måste man värva bättre än man gjort de senaste åren. Många okända spelare från olika divisioner samt att man tappat de som är bra. Jag jämför nog bara som det var förr på nittiotalet när man som Trojasupporter var bortskämd med att åka på kvalseriehockey framåt april och att Troja alltid var minst topp-tre i näst högsta serien. Det var många år sedan nu och Troja är inte alls på samma nivå. Man gör goda försök med att bygga laget av många egna talanger men förvånande så går många från klubben redan i junioråldern, ett problem som numera drabbar alla elitserie och allsvenska lag, och även småföreningar med för den delen. Det är bara att hoppas att det sakta men säkert byggs upp ett bra lag så Troja kan vara med i toppen igen!

Jag hoppas denna säsongen blir bättre än förra, och att man börjar med att åtminstone börjar vinna på Hovet igen. För där ska Troja var livsfarliga att möta!

KÄMPA TROJA!

Världens bästa hockeyspelare!

Peter - The Great!



Peter Forsberg kommer alltid vara ihågkommen som en av världens bästa ishockeyspelare.
Tackar lillebrorsan för dagens videotips!

KHL-proffs läser min blogg!

Nämligen förre HV-spelaren:



Stefan Liv,
som numera spelar i ryska Sibir Novosibirsk

Det började med att jag hittade hans blogg på nätet och har följt vad han skriver ett tag. Intressant läsning om livet i Ryssland och sådär. Jag tycker det är kul att läsa om livet i hetluften precis som Stefan är. Såg också i något inlägg att han hade snackat med någon här hemma på Skype så jag hittade han där och addade. Idag kom det ett meddelande på skype:

[08:59:26] Stefan Liv: tjena kul blogg!

Så jag svarade och sen följde en stunds konversation där vi till slut kom in på hans forna tid i HC Dalen (i Norrahammar utanför Jönköping) Jag berättade att jag spelade hockey till jag var 20 och att vi mötte HC Dalen ganska ofta. Stefan svarade med att han spelade i Dalen till han var 15 och han minns att de mötte Rydaholm jämt. Han minns särskilt en stor kille i gul hjälm som var bra och han hette Johan någonting. japp sa jag, Johan "Bula" Lindström, han kallas ju för "Bula" av de flesta som känner honom för övrigt. Stefan undrade om han har slutat och det gjorde Johan för några år sedan. Vi avslutade samtalet för Stefan skulle ladda inför kvällens match, de ligger ju 5 timmar före oss i tid så han har match klockan sju därborta, klockan två svensk tid.

Stefan tipsade mig om en bra streamsida så ska se deras match i eftermiddag. Vi avslutade samtalet och jag hoppas på fler hockeysamtal. Det var kul och intressant att få snacka med ett hockeyproffs, så det gör jag gärna om. Så kan det ju bli fler intressanta inlägg här på bloggen med dessutom.

Krigarseger av Djurgården, äntligen

Elitserien 2010/2011
Omgång 7



Rött segerjubel på Hovet - Äntligen!

Djurgården-Timrå 5-2

1-2 2-0 2-0
Skott: 25-31 7-11, 9-12, 9-8
Mål:DIF: Andreas Holmqvist, Mathias Tjärnqvist, Patrik Cehlin, Jimmie Ölvestad & Oskar Eklund
Mål:TIK: Daniel Corso

Publik: 5519 personer på Hovet



Jimmie Ölvestad en av isens bästa idag!

Djurgården krigade hem tre poäng

Först och främst: Marcus Nilson är klar för DIF Hockey, han presenterades i första pausen och fick stående ovationer. För det andra så blev det ÄNTLIGEN tre poäng men det satt hårt åt idag. Det började bra men så vände det och så var man i brygga igen och det började se ut som det gjort tidigare. Men DIF knöt näven och

Matchen idag börjar ändå hyfsat när Andreas Holmqvist tryckte in viktig ledning efter bara tre minuters spel. Man hoppades på att det skulle ge lite energi för fortsatt arbete men det såg fortsatt svårt ut för DIF. Istället kommer kvitteringen från Timrå på en skitpuck när Mario Kempe styr in pucken i egen kasse. Det känns så onödigt och kommer i helt fel läge. Timrå agerade lite vassare än DIF som stundtals såg ut som ett lag helt utan självförtroende. När Timrå fick ett powerplay i slutet på perioden kommer nästa enkla bortamål. Markeringsmiss framför målet och en fjuttig petning går in alldeles för lätt bakom en darrig Ridderwall. Perioden slutar 1-2 och klar fördel för Timrå. Skott: 7-11

I andra kom Djurgården ut som ett nytt lag för det var en helt annan fart och energi från många fler spelare. Lika viktigt fick man ett powerplay där Mathias Tjärnqvist åter gör ett jättejobb framför kassen och styr in viktiga 2-2. DIF får ännu mer energi av det och börjar trumma på i en bättre anda än vad man visat tidigare. Det började bli mer känslor i varje närkamp och det var mycket fysiskt spel. DIF:s Jimmie Ölvestad såg ut att vara på väg i form för han tacklade gång på gång för att väcka sig själv och laget. DIF blev pigga av kvitteringen och slet hårt i anfallszon som skulle ge resultat. 3-2 kommer genom Patrik "Cillen" Cehlin, när han höll sig framme på en målvaktsretur efter ett skott utifrån av Daniel Widing. Otroligt viktigt i det läget för DIF att få ledningen. DIF kämpar till sig 3-2 och signalerna känns lite bättre från DIF-laget nu. Det är inte tipptopp men stundtals så är man på väg till det spel som man kan och ska spela. Timrå är inte sämre än DIF på något vis men DIF har momentumet vid målen. Timrå kommer tillbaka spelmässigt och saknar inte chanser för en kvittering. Stefan Ridderwall är ändå inte säkerheten själv därbak. Det är Puckar som studsar konstigt och lite halvchansingripande från hans sida gör att det känns darrigt när Timrå har anfall. DIF lyckas ändå hålla undan till paus trots att det var hård trafik framför DIF-kassen. Skott: 9-12

Sista perioden: DIF ledde med ett enda mål och det är aldrig någon säker ledning. Tredje perioden blev en enda enda lång kamp från båda hållen där Timrå försöker jobba sig tillbaka samtidigt som DIF försöker gå för fyran. Det var tätt och tajt spel och blev grinigare ju längre matchen led. Idag skulle vi ändå få le när Jimmie Ölvestad drog upp ett anfall på kanten och avslutade iskallt själv till 4-2 i ett väldigt viktigt läge i matchen. Efter det målet så tappade gästerna humöret och koncentrerade sig mer på fult spel än att försöka komma tillbaka i matchen. Det slutade med ett powerplay för DIF där Oskar Eklund kom in och stänkte dit 5-2 och ridå Timrå. DIF tar en viktig seger mot sitt sargade sjävlförtroende. Matchen idag var inte bra som det ska men det var ett steg mot rätt riktning. Timrå vinner skotten och har väldigt farliga chanser mot ett darrigt DIF-försvar. DIF måste upp ett par snäpp till för att man ska kunna spela det spel man vill. Ny match på torsdag i Södertälje i ett nytt 08-derby.

Matchens lirare i Djurgården: Jimmie Ölvestad! äntligen verkar "Jimpa" ha vaknat till liv och visade god väg idag när han tacklade och jagade precis som han är bäst på. Dessutom hans 4-2 mål var lite matchavgörande när matchen stod och vägde.

------------------------------------------------

Övriga matcher:
Modo-Frölunda 6-0(!)
Game period och match för Modo. Frölunda vad hände? Frölunda impnerade när de slog FBK borta enkelt men efter det har det inte funkat. Idag var de nog kvar i bussen. Modo ser ut att bli starka på hemmaisen.

HV71-Skellefteå 3-1
Grattis alla HV-supportrar: HV tog sin första trepoängare hemma mot SAIK utan att imponera. Jusso Hietanen matchvinnare med två mål. Det borde lugna alla nervösa, osäkra, tvekande HV-supportrar som beklagat sig sen förlusten i omgång ett.

Brynäs-Färjestad 4-2
Ännu en överraskningsseger, FBK skulle prestera bättre normalt sett men idag vann Brynäs matchen efter fem minuters spel. Då stod det 3-0 till hemmalaget. FBK jobbade sig nästan ikapp men Brynäs lyckades hålla undan. FBK får skämmas, man ska inte ta stryk av Brynäs på detta sättet. FBK är mycket bättre på alla plan egentligen!

Luleå-AIK 1-0
Kvällens säkraste etta. Luleå vann dock bara med ett mål men kolla in skottstatistiken: 32-12(!!) Redan nu så tror jag vi kan utse en kandidat till årets målvakt: Viktor Fasth, han kommer få slita många såna här matcher när AIK-försvaret står på knäna eftersom man inte kan trycka tillbaka motståndarna förutom i derbyna.
AIK - det räcker inte att slå Djurgården!



Marcus Nilson klar för Djurgården!



Marcus Nilson är klar för DIF Hockey!

Ikväll presenterades DIF:s senaste nyförvärv: Idag blev det klart att Mackan Nilson spelar i DIF resten av säsongen. Kontraktet blev klart efter förhandlingar idag på eftermiddagen. Mackan har skrivit på ett fyraårskontrakt värt 13 miljoner kronor, och ska träna med laget i morgon. Förhoppningsvis också spelklar på torsdag i "derbyt" mot Södertälje SK

Inför nedsläpp: Röd oktober inleds

Elitserien 2010/2011
Omgång 7



(Arkivbild)

Djurgården - Timrå
Hovet 19.00


Låga förväntningar på laget
Vi vet läget för DIF-laget ikväll. Förväntningarna på laget har för egen del sjunkit till bottennivå igen efter denna miserabla inledningen. Givetvis kommer de att höjas om spelet blir bättre. DIF ändrar om lite och kör i röda stället ikväll. Det kommer man att göra alla fem hemmamatcherna i oktober. Nu är det små mål, små steg som gäller för förbättring. Varje byte är oerhört viktigt med noggrannhet, period för period och match för match. Laget har dubbelt så mycket mer att visa än man gjort så här långt.

Läget i lagen: För Djurgården är läget prekärt som blir ännu värre om man inte vinner match för match. Till kvällens match är dessvärre Nils Ekman sjuk på forwardssidan. Men nye backen Stefan Lassen gör debut efter skadefrånvaro. Marcus Ragnarsson är i träning men spelar inte än på ett tag, ingen som vet när han är tillbaka heller så DIF har varit på backjakt för en ersättare till Ragge nu ett bra tag. Jag antar att Janne Järlefeldt har ett par kandidater men ännu inget konkret. Stefan Ridderwall vaktar kassen med all sannolikhet. Gästerna Timrå har imponerat så här långt så det blir en tuff uppgift för DIF ikväll. TIK saknar ikväll Antti Halonen, avstängd efter armbågen på Jesper Fasth, Pär Styf är fortfarande skadad samt att Thomas Skogs är sjuk och är kvar hemma i Timrå. Glädjande för alla Timråiter är att Daniel Corso är tillbaka efter sin knäskada, och vaktar målet gör Magnus Åkerlundh, det var bestämt sedan tidigare.



Årets pressträffbild


Tål att ses om och om och om igen


Remi Gaillard - Best of hockey


Hockeyclassic: Hockey Homicide (1945)


Tisdag - nästan full omgång..

Elitserien 2010/2011
omgång 7

Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 19.00


Tillbaka på ruta ett
Det är tisdag och full omgång. Årets spelschema innehåller inga matcher på måndagar förutom fem undantag fram till jul. Blivit lika förvånad nu i två veckor på måndagkvällen när jag bänkat mig för hockey och så har det inte vart någon. Inte ens hockeykväll. Nåväl ikväll är det full omgång, sjunde omgången för lagen och för mitt Djurgården så är det tuffaste läget direkt i inledningen på serien. Man är sist i tabellen, tillbaka på ruta ett skulle man kunna säga. Efter att ha varit i final och hållt till i toppen förra säsongen så har man nu rasat ner i träsket igen precis som för två-tre säsonger sedan när kvalserien var ett hot och missat slutspel ett surt faktum. DIF har en tuff höst att vänta, det gäller att byte för byte, period för period och match för match. Sen får vi se vad det räcker till. Laget spelar inte sitt spel, man släpper in för enkla och för mycket mål men framförallt man skapar ingenting framåt. DIF hamnar i för svåra underläge och vaknar för sent och hinner aldrig ikapp innan slutsignalen går. Det har vart sega gubbar på många håll i laget och de enda som har kört i match efter match så det syns är juniorerna: Patrik Cehlin, John Norman och Daniel Brodin, samt DIF:s tuffing David Printz som har försökt väcka laget med några openice-hits. Sen har även Mathias Tjärnqvist, som leder DIF:s interna poängliga, startat riktigt bra i år. Mathias hade ju ett tung fjolårssäsong när han missade tre månader för sin axel och aldrig kom i form till slutspelet, Tjärna Jr har börjat piggt nu så det ser lovande ut. Efter dessa nämnda så finns det en rad av många namnkunniga spelare i DIF som varit totalt osynliga hittills. Det är ett ont måste att de måst kliva fram och visa vägen nu. Det finns inget annat än full fart framåt!

Kvällens matcher:
Djurgården-Timrå
Luleå-AIK

Brynäs-Färjestad
HV71-Skellefteå

Modo-Frölunda

Södertälje och Linköping spelar inte, fel av mig!


Intro från KHL

Stefan Livs KHL-lag Sibir Novosibirsk gör entré


Ingen mer hockey på måndagar

Bitter måndagkväll!
Måndagens vardag har verkligen gjort sig påmind denna afton, som om inte det var nog så är det ingen hockey ikväll heller. Bitterheten är på topp men..

..efter att ha suttit och varit måttligt uppretad för att det inte är någon hockey ikväll så kollade jag upp spelprogrammet. Ingen mer hockey på måndagar förutom 5 matcher fram till jul. Ordinarie speldagar är nästan som det var förr: tisdag, torsdag och lördag. När jag var liten var det bara matcher två gånger i veckan: torsdag och söndag innan man utökade omgångarna och la matcher på tisdagar.

Så här får det inte bli igen..


Djurgården ser rött



Rött segerjubel igen imorgon?

Poängjakten i röd oktober
DIF sadlar om och ändrar om för att vända den negativa trend. Hemsidan difhockey.se bytte bakgrundsfärg för en liten stund sedan. Jag var inne och då var det blått, nu när jag gick in igen efter att vart ute på stan en sväng så är hemsidan rödbetonad precis som i slutspelet. Det innebär att jakten på poäng i denna månad som de kallar röd oktober har börjat. Fyra hemmamatcher väntar denna månad och då kommer DIF att spela i de röda hemmadräkterna. Det var en tredje matchttröja som DIF tog fram att använda endast i Nordic Trophy förra säsongen. Materialförvaltaren kom med en idé sedan efter ett par hemmamatcher som gått lite trögt att köra nån match i det röda. Det föll väl ut för DIF började vinna på hemmaisen igen.

Inget nytt om Marcus Nilson
Förhandlingar pågår i skrivande stund med Marcus Nilson. Sportavdelningarna avslöjade DIF:s taktik för att få hem Mackan Nilson. Ännu har inget nytt kommit ut men vi får väl avvakta och se vad som händer. Hoppas det löser sig så fort som möjligt. Mackan behövs i Djurgården omgående!

Gött när Alvesta slår Värnamo

Seriepremiär - Division 2B, Region Syd


     VS     

Alvesta SK - Värnamo GIK  4 - 3

Seriepremiären i hockeytvåan är avklarad. Det blev derby direkt i Virdavallens ishall när ASK tog emot ärkerivalen Värnamo Hockey. ASK vann 4-3. Bengt "Bengan" Gustavsson med förflutet i Alvesta SK sen många år, nu tränare i Värnamo var allt annat än glad på sitt lag. ASK växte under matchen där Värnamo var det bättre laget. Bittert för VGIK:arna men skön start för min gamla lagkompis Peter Andersson och hans mannar. I år spelar även Åseda IF i samma serie så det blir ett par extra kryddade matcher i alla fall när ASK-Åseda möts.

Saknar derbyn mot Alvesta och Värnamo!
Såna här matcher som ASK-Värnamo saknar man, det var tider förr när RSK mötte Värnamo inför flera hundra personer hemma i Talavidshallen, folk överallt och bra ös på läktarna. Likadant mot Alvesta också för den delen. Det är några år sedan RSK var i samma serie som VGIK och Alvesta, tidigt 90-tal nån gång tror jag. Då var det Alvesta, Rydaholm, Värnamo och Skillingaryd i samma serie om jag inte minns fel. RSK hade inte mycket att sätta emot mot något av lagen, VGIK vann en match den säsongen med 10-8 i Talavidshallen, RSK kom nästan ikapp och Värnamo bytte målvakt två gånger: Robert Nilsson började i kassen men bytes ut när VGIK ledde med fem eller sex mål. När RSK kröp närmre så kom Nilsson in i kassen igen och VGIK kunde hålla undan. ASK hade däremot inga större problem med RSK den säsongen och vann båda mötena komfortabelt. RSK släppte in alldeles för mycket mål då har jag för mig. På senare tid har jag lockats till både Värnamo och Alvesta när dessa derbyna har spelats och givetvis håller man ju stenhårt på Alvesta i dessa möten. Aldrig gilla Värnamo Hockey. Aldrig! Jag spelade en säsong i Alvesta SK i U16 och det var den roligaste hockeysäsongen i karriären. Så därför klappar hjärtat lite extra för ASK. Jag hade valet att spela i Värnamo under juniortiden när det inte blev något lag för oss i RSK men det var aldrig ett alternativ. Spela i Värnamo Hockey, nej nej och åter NEJ!

Säsongen har startat för Rydaholms SK

BESÖK RSK:S NYA HEMSIDA: Klicka på länken nedanför:
www.rydaholmssk.se
www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------



TeXas Hockey 2010/2011

Isen ligger äntligen blank i Talavidshallen igen
Säsongen 2010/2011 har dragit igång även i de lägsta serierna. Vissa lag gick på tidigt och andra nu i dagarna. För Rydaholms SK som spelar divison 3 så var det ispremiär nu i vecka 38. Lite sent kan tyckas med tanke på att många lag i samma serie redan tränat och spelat redan. RSK gick på is förra veckan och körde fyra pass under veckan som gick. Förra söndagen var det första träningsmatchen för säsongen borta mot ärkerivalen Lenhovda. Det blev förlust med 1-5 mot ett piggare Lenhovda som vart på is ett bra tag och redan spelat match. I LIF återfinns förre RSK-spelaren Andreas Håkansson numera finns efter ett par säsonger i RSK. Känslan säger att man inte ostraffat lämnar RSK för en serierival men det är ju bara mina spekulationer.

Laget inför kommande säsong: Tränare Tomas Jonasson tycker det ser både bra och intressant ut. Laget har fått några nya spelare men allt är inte spikat än så inga namn nämda. Tomas tycker laget har breddats och har bra förutsättningar inför säsongen. Förra årets säsongsstart var ju tung med mycket skador och sjukdomar på nyckelspelare i inledningen. Man fick sen aldrig riktigt ordning på grejerna utan det följde ed hela säsongen. I år tror jag det kommer starta bättre och med bredden i laget så ska det nog rulla igång ordentligt. Jag träffade en av RSK:s trotjänare Daniel "Lillis" Jonasson som kom direkt från lördagsträningen förra helgen. Han tycker laget ser intressant ut, laget är ungt med många yngre hungriga spelare. Många av de tunga namnen har trillat av, jag tänker då på "veteranen" Magnus Göransson som ändå är med och tränar men kommer troligtvis inte spela. Lagkaptenen Jimmie Färm tackar för sig efter många bra säsonger i RSK-tröjan, Martin Pettersson har slutat samt att Andreas Håkansson har lämnat för Lenhovda IF, intressant övergång det där. RSK:s suveräne målvakt Niklas Hård har åkt över den stora pölen för studier i USA och blir inte att räkna med denna säsongen. Anders Svensson finns inte med i år, hade problem med skador förra säsongen och satsar helhjärtat på studierna.

Träningsmatcher - Hösten 2010
Söndag 26/9 Lenhovda IF - Rydaholms SK 5-1
Onsdag 29/9 Rydaholms SK - Diö Hockey 6-4
Torsdag 7/10 Rydaholms SK - Lenhovda IF
Söndag 10/10 Rydaholms SK - Skillingaryds IS
Onsdag 13/10 Skillingaryds IS - Rydaholms SK

Sudden Death och straffar i division 3!
Seriesystemet i år är omgjort för att få de här serierna lite mer attraktiva så har man infört sudden death och sudden-straffar. Det tycker jag personligen är ett ordentligt ansiktslyft. Det känns som att det nya systemet kan gynna en större bredd av lag än när man bara spelade en rak kort serie med dubbelmöten. Intressanta derbyn lär vänta när RSK fick Ljungby Hockey i serien som leds av Johan Melin, som spelat i RSK. Ska försöka få ett snack med Johan lite längre fram. Återkommer i sånt fall med ett inlägg här på bloggen. Redan nu kan jag säga att Ljungby Hockey kommer med all förmodan gå rätt igenom serien till playoff i slutet på säsongen. LHK ställer upp med ett av de mest rutinerade lagen i serien med många namnkunniga spelare.

Serieindelning: divison 3 säsongen 2010/2011

Grupp E: Eksjö Hockey, Finspångs AIK, HA74, HC Wettern, LinTek Make Believes & Skillingaryds IS

Grupp F: Rydaholms SK, Kalmar Hockey, Lenhovda IF, Ljungby Hockey & Virserums SGF

Grupp G: Diö, Sölvesborgs IK, Frosta HC, Glimma Hockey, Kallinge/Ronneby lag 2 & Olofströms IK lag 2


BESÖK RSK:S NYA HEMSIDA: Klicka på länken nedanför:
www.rydaholmssk.se
www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Angående gårdagens matcher

Gårdagens omgång

HV71-Timrå 0-3
Hur står det till med HV71 egentligen, lika bra lag på pappret som förra året så det ska inte vara några problem att ta seriesegern i år igen, eller? Fredrik Bremberg nerpetad i tredje. Det är fel och HV slösar bara massa pengar på honom om de inte använder honom rätt. Det har inte börjat bra för Linkan och mindre speltid gynnar honom INTE. Hoppas Jan Karlsson inser det innan det är för sent. HV:s lagmaskin har inte vaknat än, eller kör i alla fall inte på full effekt. MAssor och åter massor av skott men näst sämst effektivt sett i serien: 13 mål på 195 skott men om inte det vore nog så är HV seriens just nu sämsta lag i boxplay efter att släppt två mot Timrå igår.

Snacket efter matchen handlade om sötingen som Jesper Fasth och ingen annan får av en Timråspelare. Hockey är hårt ibland.

Färjestad-Modo 2-1
FBK revanschsugna sen de blev nollade mot LHC. Gårdagens match gav lugnande besked, det var nte mycket att säga. FBK tillbaka i vinnarsitsen igen efter en helt rättvis seger mot Modo dock med uddamålet

Skellefteå-Brynäs 6-3

SAIK slår Brynäs som inte får det att stämma. Hemmalaget ryckte till en säker seger. BIF har en del att jobba med.

Frölunda-Södertälje 1-2 efter förlängning
Frågetecken kring Frölundas spel på hemmais. En pinne mot SSK hemma är skralt, göteborgspubliken kräver mycket av sina indianer och förväntningarna är höga på laget. Men då ska man komma ihåg att SSK tog andra raka segern. Seger i Gävle senast och nu två pinnar i Göteborg. Starkt SSK!

Linköping-Luleå 2-1
Två av seriens bästa lag möttes i "Chokladkartongen" och LHC satte stopp för Luleås fina svit. Seger med 2-1 i en tät och tuff match. Linköping var inte topptippade i år utan de kan i lite mer lugn och ro jobba ostörda. Som det ser ut nu så tror jag de kommer hålla sig på topp-två i serien, men då ska man veta att tjeckerna Hlinka och Hlavac ännu inte har anslutit till laget. Luleå föll trots riktigt bra spel, och Anders Burströms crosschecking på Andreas Jämtin var också ett av många hjärnsläpp som vi sett hittills i Elitserien.

Tabellen

16.00 Sex timmar direktsänd hockey

Elitserien 2010/2011
Omgång 6

Djurgården och AIK spelar inte idag, deras match var i tisdags, nog sagt om det. Lördagens matcher bjuder på följande: Canal+ kör ju sextimmar hockeysändning med två direktsända hockeymatcher

16.00
HV71-Timrå  visas på 

Frölunda-Södertälje

Linköping-Luleå

18.30
Skellefteå-Brynäs


Färjestad-Modo visas på

!


Djurgårdens IF - Spelartrupp - Säsongen 2010/2011



Djurgården Hockey - Säsongen 2010/2011

Målvakter

1. Tim Sandberg
30. Mark Owuya
39. Stefan Ridderwall


Backar
7. Andreas Holmqvist
8. Alexander Deilert
10. Marcus Ragnarsson     C
14. Fredrik Claesson
15. Oskar Eklund
16. Nichlas Falk                A
21. Stefan Lassen
24. Staffan Kronwall
28. Kim Lenhammer
55. David Printz
78. Josef Boumedienne


Forwards:
3. Nils Ekman
4. Marcus Nilson
9. Kristoffer Ottosson
13. Arvid Strömberg
17. Mathias Tjärnqvist
19. Jimmie Ölvestad        A
20. Christian Eklund
26. Tim Eriksson
29. Patrik Cehlin
32. Marcus Kruger
34. Daniel Brodin
37. John Norman
41. Daniel Widing
44. Stefan Söder

70. Mario Kempe

Lagkapten -just nu-
16. Nichlas Falk
Ordinarie: 10. Marcus Ragnarsson
Assisterande: 19. Jimmie Ölvestad

Tränare:
Hardy Nilsson
Mikael Johansson
Tomas Montén

Sportchef: Janne Järlefeldt

Krönika: "Hardy Nilsson förste tränare att få sparken?"

"Låga odds för att Hardy Nilsson får sparken"
Oddsen måste sjunkit betydligt på att Hardy Nilsson blir förste tränaren att få sparken. Djurgården spelade final i våras, slutade tvåa i tabellen. Nu är verkligheten helt omvänd. Sist i elitserien med en seger på sex matcher. Det är tungt för oss supportrar, sjukt jobbbigt men hur är det inte då med spelarna o laget, föreningen som måste känna en oerhörd frustration nu när ingenting funkar. Insatsen igår var inte mycket bättre än mot AIK. Ingenting funkar för laget samtidigt som puckarna hoppar förbi Stefan Ridderwall, nu ifrågasätts hans kapacitet som uttalad målvaksetta i DIF. Det är jobbigt och ett riktigt utsatt läga för spelarna i Djurgården Hockey just nu. Nu får man några dagar innnan nästa match på tisdag, spelledigt över helgen, derbyt mot AIK ingår i morgondagens omgång. Jag vet inte om det är någon fördel eller nackdel att vila fem dagar till nästa match men det visar väl sig. Som supporter är ju det här riktigt jobbigt, man är både besviken men också förbannad och frustrerad när man ser hur det ser ut i matcherna så här långt. Det här är inte DIF Hockey, vi är inte så här bedrövligt dåliga. DIF ska inte ligga i botten, vi ska vara med bland de fem-sex främsta lagen i serien inget snack om saken. Men just nu så är det möten med Leksand, Rögle, Malmö, Växjö som ligger närmst. Otäckt overkligt men sant. Det återstår ju 54 omgångar av Elitserien men fastnar man i bottenträsket i inledningen är det lätt att inte komma därifrån.

Marcus Nilson är ingen frälsare men..
Jag vågar inte hoppas på Marcus Nilson heller efter de första bullentinerna, han är ute efter feta pengar och risken är stor att han drar dit pengarna växer på träd. Men hellre det då än att han går till en annan elitserieklubb. DIF och Mackans agent ska förhandla på måndag. Jag ber till hockeyguden om att Mackan vill komma hem, han är ingen frälsare som tar upp DIF på första plats direkt men han kanske kan väcka laget med sin ledarstil på och utanför isen. Just nu kan vi bara hoppas att det löser sig och att det får fart på laget.

Det är väl bara att försöka att se framåt, det är snart ny match igen och chans till tre poäng. DIF-laget spelar inte som de kan, det är långt under kapacitet. Får de bara ordning på spelet och vinner ett par matcher så kommer DIF vara med däruppe igen. Hoppas jag.

Frölunda blåsta på ett tidigt ledningsmål



Carl Klingberg och Frölunda skulle fått ett mål med sig sju minuter in i första perioden. Som ni vet så hade ju HV71 åter flax i slutminuterna med att lyckas kvittera och vinna på straffar. Egentligen skulle Frölunda haft ledningen med 0-2. Då kanske det skulle vart en annan match.

Bilden ovan är ju ett tydligt bevis på att målkamerasystemet med måldomare har klara brister. Denna bilden kan ju inte måldomaren sett, för då hade det blivit mål istället för "inget mål"!

RSS 2.0