Redigerad: Intervju med Johan Melin, tränare Ljungby HK




Ljungby Hockey 2010/2011


Jag tog ett litet snack med det nya laget Ljungby Hockeys tränare: Johan Melin om läget så här i säsongsstarten och inför seriepremiären. Ljungby möter ju Rydaholm borta i premiären på söndag. LHK är som sagt nystartad hockeyförening i Ljungby där annars Troja huserar.

Nu har orten fått ett lag till och ännu mer hockey att följa. Om det snackades mycket hockey innan så lär det ha ökat efter att LHK gjort entré. Det har bara vart positiva tongångar om ett nytt lag och ny förening i Ljungbytrakten och laget lockar en hel del publik på sina matcher som ändå bara vart träningsmatcher. Inför serien så hoppas Johan att de ska ta sig till alltrean men han tonar ner att LHK skulle vara storfavoriter, - Vi kommer få kämpa för varenda poäng, det är inte bara att åka till Rydaholm och hämta tre poäng. Johan menar på att det gäller att vara med därute från början och att det kommer bli tufft. Det gäller att alla drar sitt strå till stacken annars går det inte. Jag personligen ser Ljungby HK som storfavoriter till platsen i Alltrean men det håller inte Johan riktigt med om: Jag ser Kalmar som storfavoriter sen vi och Lenhovda men vi ska göra allt för att ta oss till Alltrean självklart, men det kommer inte bli lätt.

Ljungby Hockeys trupp består av 22 spelare och som jag nämt innan är det ett namnkunnigt lag med mycket rutin. Man är det enda laget i serien med en svensk mästare i kassen: Martin Holst som vann SM-guld med Djurgårdens IF 2001 som backup bakom Mikael Tellqvist,
- Henke "78" Andersson
som jag aldrig glömmer när han nitade retstickan nummer ett Daniel Rydmark Malmö IF i en träningsmatch på Sunnerbohov för väldigt många år sedan som Troja vann med 5-0
- Anders Ahlqvist
storväxt back ursprungligen från Värnamo. "Ahlen" är förövrigt lagkapten för LHK kommande säsong
- Robert
Sundin som spelat i Halmstad ett par säsonger, har sett honom vid ett par tillfällen.
- Thomas "88" Augustsson
, vi kallade han för Pavel Buré när han spelade i Åseda med nr 88 på ryggen, när de mötte RSK. Han åkte redan då skridskor som en gud och var ofta planens bästa spelare. Dessuotm så hade man inte mycket att sätta till när vi mötte honom i junioråldern, grymt bra ishockeyspelare. Seriös ishockeyspelare som definitivt inte är i LHK för att lattja.
- Martin Lindh en ledare på isen, powerforward, bra på skridskorna, spelsinne och känsla med pucken.

Ett par ansikten som känns igen sen tiden i söndagens motståndare Rydaholms SK:
- Danne Pettersson en oöm grovjobbare på isen.
- Marcus Eriksson
grymma handleder och känsla med pucken, har även spelat i Värnamo Hockey

Ljungby HK gör debut i divison 3-hockeyn region syd på söndag. Premiär borta mot Rydaholms SK i Talavidshallen. Nedsläpp 17.00!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0