Rött segerjubel på Hovet - Äntligen!

Djurgården-Timrå 5-2

1-2 2-0 2-0
Skott: 25-31 7-11, 9-12, 9-8
Mål:DIF: Andreas Holmqvist, Mathias Tjärnqvist, Patrik Cehlin, Jimmie Ölvestad & Oskar Eklund
Mål:TIK: Daniel Corso

Publik: 5519 personer på Hovet

Jimmie Ölvestad en av isens bästa idag!

Djurgården krigade hem tre poäng

Först och främst: Marcus Nilson är klar för DIF Hockey, han presenterades i första pausen och fick stående ovationer. För det andra så blev det ÄNTLIGEN tre poäng men det satt hårt åt idag. Det började bra men så vände det och så var man i brygga igen och det började se ut som det gjort tidigare. Men DIF knöt näven och

Matchen idag börjar ändå hyfsat när Andreas Holmqvist tryckte in viktig ledning efter bara tre minuters spel. Man hoppades på att det skulle ge lite energi för fortsatt arbete men det såg fortsatt svårt ut för DIF. Istället kommer kvitteringen från Timrå på en skitpuck när Mario Kempe styr in pucken i egen kasse. Det känns så onödigt och kommer i helt fel läge. Timrå agerade lite vassare än DIF som stundtals såg ut som ett lag helt utan självförtroende. När Timrå fick ett powerplay i slutet på perioden kommer nästa enkla bortamål. Markeringsmiss framför målet och en fjuttig petning går in alldeles för lätt bakom en darrig Ridderwall. Perioden slutar 1-2 och klar fördel för Timrå. Skott: 7-11

I andra kom Djurgården ut som ett nytt lag för det var en helt annan fart och energi från många fler spelare. Lika viktigt fick man ett powerplay där Mathias Tjärnqvist åter gör ett jättejobb framför kassen och styr in viktiga 2-2. DIF får ännu mer energi av det och börjar trumma på i en bättre anda än vad man visat tidigare. Det började bli mer känslor i varje närkamp och det var mycket fysiskt spel. DIF:s Jimmie Ölvestad såg ut att vara på väg i form för han tacklade gång på gång för att väcka sig själv och laget. DIF blev pigga av kvitteringen och slet hårt i anfallszon som skulle ge resultat. 3-2 kommer genom Patrik "Cillen" Cehlin, när han höll sig framme på en målvaktsretur efter ett skott utifrån av Daniel Widing. Otroligt viktigt i det läget för DIF att få ledningen. DIF kämpar till sig 3-2 och signalerna känns lite bättre från DIF-laget nu. Det är inte tipptopp men stundtals så är man på väg till det spel som man kan och ska spela. Timrå är inte sämre än DIF på något vis men DIF har momentumet vid målen. Timrå kommer tillbaka spelmässigt och saknar inte chanser för en kvittering. Stefan Ridderwall är ändå inte säkerheten själv därbak. Det är Puckar som studsar konstigt och lite halvchansingripande från hans sida gör att det känns darrigt när Timrå har anfall. DIF lyckas ändå hålla undan till paus trots att det var hård trafik framför DIF-kassen. Skott: 9-12

Sista perioden: DIF ledde med ett enda mål och det är aldrig någon säker ledning. Tredje perioden blev en enda enda lång kamp från båda hållen där Timrå försöker jobba sig tillbaka samtidigt som DIF försöker gå för fyran. Det var tätt och tajt spel och blev grinigare ju längre matchen led. Idag skulle vi ändå få le när Jimmie Ölvestad drog upp ett anfall på kanten och avslutade iskallt själv till 4-2 i ett väldigt viktigt läge i matchen. Efter det målet så tappade gästerna humöret och koncentrerade sig mer på fult spel än att försöka komma tillbaka i matchen. Det slutade med ett powerplay för DIF där Oskar Eklund kom in och stänkte dit 5-2 och ridå Timrå. DIF tar en viktig seger mot sitt sargade sjävlförtroende. Matchen idag var inte bra som det ska men det var ett steg mot rätt riktning. Timrå vinner skotten och har väldigt farliga chanser mot ett darrigt DIF-försvar. DIF måste upp ett par snäpp till för att man ska kunna spela det spel man vill. Ny match på torsdag i Södertälje i ett nytt 08-derby.

Matchens lirare i Djurgården: Jimmie Ölvestad! äntligen verkar "Jimpa" ha vaknat till liv och visade god väg idag när han tacklade och jagade precis som han är bäst på. Dessutom hans 4-2 mål var lite matchavgörande när matchen stod och vägde.

------------------------------------------------

Övriga matcher:
Modo-Frölunda 6-0(!)
Game period och match för Modo. Frölunda vad hände? Frölunda impnerade när de slog FBK borta enkelt men efter det har det inte funkat. Idag var de nog kvar i bussen. Modo ser ut att bli starka på hemmaisen.

HV71-Skellefteå 3-1
Grattis alla HV-supportrar: HV tog sin första trepoängare hemma mot SAIK utan att imponera. Jusso Hietanen matchvinnare med två mål. Det borde lugna alla nervösa, osäkra, tvekande HV-supportrar som beklagat sig sen förlusten i omgång ett.

Brynäs-Färjestad 4-2
Ännu en överraskningsseger, FBK skulle prestera bättre normalt sett men idag vann Brynäs matchen efter fem minuters spel. Då stod det 3-0 till hemmalaget. FBK jobbade sig nästan ikapp men Brynäs lyckades hålla undan. FBK får skämmas, man ska inte ta stryk av Brynäs på detta sättet. FBK är mycket bättre på alla plan egentligen!

Luleå-AIK 1-0
Kvällens säkraste etta. Luleå vann dock bara med ett mål men kolla in skottstatistiken: 32-12(!!) Redan nu så tror jag vi kan utse en kandidat till årets målvakt: Viktor Fasth, han kommer få slita många såna här matcher när AIK-försvaret står på knäna eftersom man inte kan trycka tillbaka motståndarna förutom i derbyna.
AIK - det räcker inte att slå Djurgården!