Grattis Örebro Hockey till Elitserieplatsen.

 
Om någon sagt att Örebro tar klivet upp i år innan säsongen eller ens för två år sedan så hade jag idiotförklarat vederbörande person. Men vilket grymt gäng ändå.
 
Jag kan bara lyfta på hatten för detta Örebro som är klart för Elitserien efter bara sju matcher i Kvalserien. Grymt jobbat och greja avancemanget tillbaka efter 34 år i lägre serier.
 
Leksands IF står även dom på elitserieis men de ska bara stänga båsdörren efter sig. Det gör de hemma i nästa match. Tokiga masar i hela stan till hemmamatchen som kommer nu.
 
Fantastiskt roligt med TVÅ NYA lag i elitserien. Ner med Timrå och Rögle som inte gynnat Elitserien med något matigt. Ni var för dåliga så ni trillar också ner helt rättvist.

REKLAM: Bra musik, just idag.

 

Dagens citat 2:

Kent Forsberg om Söderström under den beryktade fejden dem emellan i Nagano-OS
 
 
" Vi ska satsa på Salo. USA känner inte till hans spelstil, för att han spelar i farmarlag", berättar Söderström att Forsberg sa.
– Jag var så förbannad att jag höll på att börja tjuta. Man har aldrig hört en sämre bortförklaring. "

Dagens citat:

Forne stormålvakten i Djurgården: Tommy Söderström intervju i Hockeyexpressen
 
" Jag fick inte en jävla minut. Det var den tråkigaste resan jag har gjort. Jag brukar kalla den för matresan, det enda positiva med den var att jag lärde mig äta sushi "

DIF-TV: Jenny om läget i DIF

 

Dagens citat 4: Jag håller med Leifby

Leifby, Sportbladet.se
 
 
Allt över hundra spänn anser jag vara ett rån, så länge det inte handlar om en ren final, eller en hel kvarts- eller semifinal-serie.

Dagens citat 3: Leifby om C More

Leifby, Sportbladet.se

 

Matchen var död efter en period och den där hockeyfesten kostade alltså – håll i er nu – 159 kronor.

1 5 9 riksdaler – för tre streamade hockeyperioder.

Vad fan liknar det?

Det var lika mycket som det kostade att lösa en ståplatsbiljett – till samma match.

Det skulle räcka till en ++-hamburgare och en bärs ute på en sportbar som visar matchen på storbild.

Är det rimligt?

Absolut inte.


Dagens citat 2:

Marcus Leifby, Sportbladet.se
 
 
Ni som hängt med här ett tag vet att jag gillar hockey.
Jag saknar Canada Cup.
 
 

Dagens citat:

hockeyexpressen.se
 
" Davidsson och Ledin har sina bästa år bakom sig som hockeyspelare. "

Underbar känsla.

 

Chefen intervjuas i Jnytt

 

Skaplig straff, signerat Gagne

 

Dagens citat:

HV71 utslaget i SM-kvartsfinal efter 1-6 mot Linköping.
 
 
1-6. Ridå. Godnatt.

Krönika: HV71 och slutspelet - Örebro leder kvalserien

Tredje året i rad utslagna i kvartsfinal.
Endast tre segrar i tre kvartsfinalrundor.
 
Det handlar förstås om..........HV71 och deras uttåg ur slutspelet igår efter 1-6 mot Linköping i den femte kvartsfinalen. HV är utslagna igen, tredje året i rad, 0-4 mot AIK för två år sedan, 2-4 mot Färjestad för ett år sedan och nu 1-4 mot Linköping. Det förstår ju alla även utanför den här stan att det är underkänt.
 
Jag minns såväl den där morgonen efter AIKs fjärde seger på Hovet och HV åkte ut. Jag följde lillebrorsan till tåget och det kändes i luften att stan sörjde. Det kommer säkert ligga en sån dimma över staden imorgon och ett tag framåt i en stad som andas hockey och HV71. Räkna med att varenda löpsedel kommer handla om HV och det kommer stå fiasko överallt.
 
Jag trodde efter HVs inledning på elitsrerien, serieledare och Gustaf Wesslau i storform, att de skulle spela final hur lätt som helst egentligen mot Skellefteå eller outsider Färjestad. Fast efter jul så har laget inte vart sig likt och varför jag är insatt i HV71s läge under säsongen är för att jag har gjort min första säsong för klubben som rinksidereporter ett riktigt roligt jobb för övrigt, och följt laget på ganska nära håll under säsongen så märkte man ju närmre slutspel det gick så verkade laget åka och vänta på att det skulle börja. Men när det väl drog igång så var man inte i form samtidigt som man försökte trycka på knappen. Dessutom skador på backsidan som blev alldeles för kännbar, särskilt nu under slutspelet och Gustaf Wesslau släppte in alldeles för mycket mål.
 
Laget hade som mål att spela om medaljerna. Istället fullbordades HV71s fiasko totalt när slutsignalen gick ikväll.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Det blir Skellefteå-Luleå i SM-final.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
men vilka kan stoppa Skellefteå då?: Inget lag kommer kunna: SAIK vinner SM-Guld 2012/2013
 
Fast det är klart......jag ska väl ändå inte klaga på kvällen på jobbet trots allt. Det blev ändå en angenäm kväll på jobbet då jag hade längre konversationer med hockeyexpertisen. Trevligt snack om hockeypodden med Björn Oldéen och snack om matchen med Arto Blomsten, hann dessutom med lite snack om stockholmshockey med Mats Wennerholm och Leffe Boork.
 
Glädjande är att Örebro och Leksand går bra i kvalserien till Elitserien och jag ska göra det klart direkt att jag INTE VILL SE VARKEN RÖGLE ELLER TIMRÅ IK I ELITSERIEN anno 2013/2014!!!
 
Rögle har gjort bland de sämsta insatserna i Elitsriens historia
 
Timrå IK har inte rosat marknaden och varit ett kvallag tre säsonger i rad, det är inte okay, de skulle må bättre av att spela i HA och vara ett topplag. Då jag anser att Leksand, Örebro, Västerås, Djurgården och Malmö och nåt lag till är minst lika bra som Rögle och Timrå, kanske t o m Växjö och AIK som också missade slutspel. För det är inte så stor skillnad där längre. Jag vill se två nya lag i Elitserien för det kan knappast bli sämre. Med det sagt så vill jag även återigen påpeka:
_________________________________________________________
 
- DET ÄR ETT MÅSTE ATT UTÖKA ELITSERIEN TILL 14 LAG! -
_________________________________________________________
 
 
 
Iskallt - utanför listan:
Färjestad - Modo 4-1 i matcher
Tråkig kvartsfinal där man på förhand visste att Färjestad skulle få en alldeles för lätt resa till semin. Modo vann fjärde matchen men som sagt till ingen nytta. Ska bli intressant att se hur FBK
 
Skellefteå-Brynäs 4-0 i matcher
Den mest ojämna och klara kvarten på förhand och jösses vilken skrattmatch. Brynäs IF var pinsamt dåliga från början till slut och vad de hade i en semifinal är egentligen obegripligt förutom att de faktiskt blev åtta och hade rätt att spela slutspel. De förtjänade inte den platsen. Växjö eller AIK hade gjort det bättre alla gånger. Brynäs blev aldrig någon match för SAIK som mer eller mindre fick träna i fyra matcher i olika spelform inför semin.
 
 

Kronwalled!!!...................hög klubba??

 
Ännu en KRONWALLED-tackling från Niklas men.................hög klubba?
 
Domaren tar han för hög klubba?? haha. Jösses. Vilken Pehr Claesson-nivå.

Brembergs dotter har ett hjärta av DIF!


Dagens citat 2: Kolans reaktion efter förlusten

Mattias Karlsson #25 back i HV71
 
 
" Vi ska ta oss vidare.. Utan hjälp av dom här j*a pissdomarna! "

Bilden alla talar om.

 
Här är målet i Scandinavium som domare Mikael Sjöqvist inte såg trots att han stod två meter från mållinjen till vänster om kassen (utanför bild) Pucken är vid hjälmen på nr 17 i Luleå om ni inte ser.
..........dessutom får videodomaren inte alla bilder vilket gör att det nästan blir ett jättemisstag men sen får han rätt bilder och dömer mål. Men det här ska inte få hända med den teknik som vi har idag i Elitseriehockeyn idag.
 
Frölunda vann matchen i sudden i den femte perioden.

Dagens citat: Ord från en frustrerad tränare

En frustrerad tränares ord efter sista matchen i J18-serien i Smålandshockeyn


Aaahhh!! Det gick inte ikväll. F*n oxå!! Killarna gjorde så gott dom kunde. Jag skriver det igen, vi har snittat 11 (ELVA) utespelare den här säsongen. Det finns nog f*n inte ett enda lag i hela Sverige som haft det så. Å alla killarna har verkligen kämpat i varje byte i tre perioder i hela serien och i kvalspelet.

 

Förutom vissa som firar sin födelsedag och yngre som inte få spela för sin far, han kan ju bli skadad innan han ska till Marspucken.!

 

Vilken härlig j*a föreningsmoral. Egoistiska svin är vad det är. Fy f*n säger jag. Tack så j*a mycket "föreningskompisar" Skador och sjukdom är en sak, men i övrigt är det bara fakking bullshitt.

Tack J18 för den här säsongen ni har gjort så jag kan gå med högt huvud och vara stolt över att få vara en del av laget.

 

Lycka till i framtiden - Coachen.


Sam Lofquist klar för DIF Hockey!

 
En artist är klar för DIF Hockey. Eller ja här gör Sam Lofqvist en hyfsad straff. Sam är en offensiv back och kommer senast från Oskarshamn.
 

Köp! Finns nu i DIF-shopen!

 
DIF Hockey har släppt nya skal till våra mobiler.
 
Jag ska lägga en beställning direkt.

Iväg och åka skidor under brinnande kval och slutspel..!?

Hej alla kära läsare!
 
Jag är på resande fot från och med onsdaglunch till söndagkväll, någon har under brinnande kval och slutspelstider fått för sig att de tycker att jag ska åka skidor nerför en brant backe. Jag har bara testat en gång, (1998!) Ska bli intressant och se hur detta ska gå. Det enda kruxet är hur man ska kunna följa matcherna på kvällarna däruppe i stugan. Kan vara svårt med de rätta kanalerna på plats om ens det finns sportbar...
 
Här på bloggen blir det rätt lugnt de närmsta dagarna så jag kommer endast skriva via twitter så häng med!
 
 
ni hittar mig på twitter här, bara att klicka på namnet:           TeXasDIF

Mål vi minns.

 

NHL: Daugavins försökte med fräckisen igen men...

 

Kval till div.2: Grattis ÅSEDA IF till division 2-platsen!

************************************************************************************************************************
 

RYDAHOLMS SK VILL HÄRMED PASSA PÅ

ATT TACKA FÖR DEN HÄR SÄSONGEN,

SPONSORER, SPELARE, FUNKTIONÄRER,

FÖRÄLDRAR OCH ÖVRIGA FÖR ALLT

ARBETE OCH STÖD SOM KLUBBEN FÅTT

SÄSONGEN 2012/2013 - T A C K!

 

 *************************************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 5
 
 
. . . . . VS . . . . . .
 
Rydaholms SK - Åseda IF 0-3
0-1, 0-1, 0-1
Skott: 20-40 (7-15, 6-9, 7-16)
Publik: 322 personer!
 
Ett extra Tack! till Hordagruppen som sponsrade matchen idag med fri entré och korv till alla.
 
 
GRATTIS ÅSEDA IF till avancemanget till hockeytvåan!
RSK föll i sista matchen på hemmais mot favoriten Åseda som i och med segern tog klivet tillbaka upp i division 2. Det behövdes bara en ÅIF-poäng men det blev alltså tre. RSK gör ändå en bra match mot ett vasst Åseda som spelar tätt och inte bjuder på någonting. ÅIF vinner rättvist med 3-0 och är därmed klara för avancemang. Stort grattis till Åseda IF som var kvalseriens bästa lag. RSK faller med flaggan i topp mot Åseda idag inför drygt 300 åskådare i Talavidshallen.
 
Nu återstår bara avslutningen nere i Sölvesborg på onsdag för RSKs del sen är säsongen över. En säsong som man gjort mer än godkänt. Återkommer med funderingar om säsongen längre fram.
 
Övrig match i kvalet
17.00
HA74-Sölvesborg 7-2 efter två perioder (pågår)

16.00 Rydaholms SK - Åseda IF


Krönika: Känslan: "När-Jens-Bergenström-gjorde-2-0--förra året."

Jens Bergenström står framför kassen och smäller in 2-0. Godnatt, ridå, tack för kaffet. Hej då Djurgården.
 
Den känslan.
 
Ett år senare får man den smällen rätt i ansiktet igen precis när man åter hade hoppet kvar och började känna glöden för en spännande avslutning för säsongen.
 
Men.
 
Men..
 
Men...
 
 
"DIF Hockey snart i en lada eller på uterink nära dig"

Det händer igen. Än en gång så drabbas Djurgården av hybris, blir skitnervösa, darriga oroliga och spelar slarvigt och bjuder bort två matcher, två matcher som kan kosta ett Elitseriekontrakt. Vem vet om DIF hade gått hela vägen? Laget kanske hade toppat och spelat ut och gått hela vägen. Fast det sköna är att vi slipper fundera på det redan här och nu. Chansen man hade dog när slutsignalen gick igår. Så enkelt är det och så tuff är sanningen. DIF gör det igen, man totalmisslyckas igen i en så otroligt viktig match. Jag menar släppa in och bjuda på mål i eget powerplay. Det får inte hända och det visar tydligt på att man inte har lag eller spelare för att spela så pass viktiga matcher.
 
Det värsta är att man har allt i sina egna händer fram till matchen igår. Man har chansen att ta två raka segrar mot BIK, ett ängagäng från värmlands skogar som inte har i en Elitserie från första början. Det svider nåt så otroligt och det är så dåligt så man blir alldeles stum i ena stunden men sen kommer sanningen in i skallen och man inser att DIF är inte bättre än ett mellanlag i Hockeyallsvenskan
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Jag sa direkt efter förlusten mot Leksand som sparkade ur DIF ur Elitserien att jag hoppades att DIF ska vara tillbaka inom fem år i Elitserien. Men efter förlusten igår och med denna tunga säsongen i huvudet så vet jag inte längre. Kanske kommer DIF tillbaka till Elitserien, kanske inte. Framtiden får utvisa hur det ska bli.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Utöka Elitserien till 14 lag är ett måste för svensk elithockey
Svensk hockey på elitnivå måste och behöver förändras och det med utökning av vår högsta liga till 14 lag!
och jag klargör direkt att det inte är på grund av att DIF än en gång missade Elitserien i år utan att det finns minst två lag i HA som är minst lika bra/dåliga som Timrå och Rögle, Växjö till exempel

Dagens citat 2:

 Marie Hallman, hockeyreporter med koll på stockholmshockeyn

 

Djurgården hade ett guldläge i playoffserien efter två omgångar. Tre poäng i bagaget med sig in och så fem av sex poäng på de två första matcherna. Och då händer det igen.  Man orkar inte hålla i ett bra läge, tappar initiativet och måste nu förlita sig på att BIK slår Örebro i morgon måndag, att Oskarshamn slår BIK på tisdag och att man själv vinner sina båda matcher.


Dagens citat:

Marie Hallman, hockeyreporter med koll på stockholmshockeyn.

 

" Ett lag som BIK Karlskoga må sakna stora namn – även om Marcus Nilsson har förutsättningar att bli en riktig attraktion framöver – men man har något som DIF saknar. Stabila backar som med glädje tråkar ut motståndarna. Som med glädje tar och ger smällar i ett enda syfte – stå i vägen för lag som Djurgården "


Kval till div.2: Sista hemmamatchen för säsongen

************************************************************************************************************************

SISTA FÖR HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN !!

 

GRATIS ENTRÉ - GRATIS KORV

 

KVAL TILL DIV.2!

 

 

OBS!               OBS!              OBS!                    OBS!


 
*************************************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 5
 
 . . . . VS . . . . . .
 
Rydaholms SK - Åseda IF
Talavidshallen 17.00
 
RSKs sista match på hemmais - Publikrekord? - Många Åsedasupportrar väntas
RSK spelar i eftermiddag sista matchen inför hemmapubliken, alla våra supportrar och alla som ställt upp för klubben. Det är näst sista matchen i kvalserien och det är ledande Åseda IF som gästar Talavidshallen. Gästande Åseda har läge att ikväll bli klara för division 2 och det räcker med en enda poäng. Så det ryktas om att Åseda kommer med ett större bortafölje, (ca 150 personer?) till matchen vilket gör att det kommer bli ett härligt tryck i hallen ikväll! Det är sista matchen för säsongen så nu samlar vi alla vi känner och gå på hockey, det är fri entré och det bjuds på korv dessutom. RSK har äran att spela för och det är klart man vill avsluta på bästa sätt på hemmaisen i eftermiddag inför förhoppningsvis en stor publik.
 
__________________________________________________________________________________
 
Senaste möte
Lagen möttes senast i söndags och då vann Åseda med 8-0.
__________________________________________________________________________________
 
RSK mönstrar följande lag:
35 Jesper Svensson
(1. Per Sandgren)
 
2.Michael Stridsberg - 11.Jimmie Färm
23.Christopher Rohman - 6.Daniel Fredh
22.Nichlas Johansson - 7.Martin Mildéus
 
20. Markus Svensson - 21.Simon Haglund - 10.Philip Haglund
25.Daniel Herrlin - 24.Martin PEttersson - 16. Tobias Lönnqvist
17.Mattias Hansson - 13.Daniel Jonasson - 18.Simon Rudholmer
8.Jim Sköld
 
Saknas i laget:
Gabriel Fransson
Jacob Johansson
Jacob Gulldén
Anton Andersson
Emil Gren
Henrik Gustafsson
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Övrig match i kvalet
HA74 - Sölvesborg
 
 
 

Konstaterar.

Djurgården Hockey är ett allsvenskt lag även nästa säsong. Idag försvann chansen rätt rejält efter ännu en konstig förlust mot BIK Karlskoga.
 
Det är sanslöst.
Varför kan man inte vinna en math när man måste.
 
Fruktansvärt surt.
 
Från och med onsdag så har DIF Hockey semester. Ha så trevligt.

Kval till div.2: Bra insats trots förlust

*******************************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH -  SISTA FÖR

SÄSONGEN !!

 

KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Söndag 10 mars kl 16.00

Rydaholms SK - Åseda IF

OBS! FRI ENTRE och sponsor bjuder på korv

 

OBS!                OBS!             OBS!             OBS!

 
 
 
******************************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 4
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - HA74 2-5
1-1, 0-2, 1-2
Skott: 30-36 (13-9, 5-14, 12-13)
Mål:RSK: Tobias Lönnqvist & Mattias Hansson
Publik: 189 personer
 
Bra match men HA var strået vassare
RSK gjorde en betydligt bättre match igår men HA74 var strået vassare och kunde vinna rättvist. RSK saknade dock inte lägen och hade bra chanser till att kvittera vid 1-1 i matchen men istället så gick HA upp och kontrade in 1-3. RSK gjorde en riktig kämpamatch men fick inte in pucken när man som mest behövde. HA74s tyngd och spets i anfallet såg till att avgöra matchen till slut.RSK gör en bra match får inte målen som man behöver. Bra besked ifrån laget ändå efter matchen i tisdags, man visar att man kan bemästra bra lag.
 
RSK spelar sista hemmamatchen för säsongen på söndag i Talavidshallen mot ledande Åseda, då är det gratis entré och det bjuds på korv så ta med alla ni känner och gå på hockey på söndag!
 
HA74 jagar ju Åseda i toppen om platsen i division två nästa säsong. Kampen går vidare på söndag då HA möter Sölvesborg hemma.
 
 
Övrig match
Åseda-Sölvesborg 6-2
Efter gårdagens match har Åseda IF lite överraskande kopplat ett starkt grepp om platsen i division 2 inför de sista två omgångarna

Två brutala överfall på Ville Peltonen på kort tid.

 
 
1.55 in i klippet.
Jag undrar vad Ville Peltonen har gjort för ont i finsk hockey för sen han kom tillbaka till Finska ligan så har han råkat ut för två otäcka överfall med tacklingar mot huvudet. Vad sysslar dom med egentligen??

Kval till div.2: Serien vänder - HA74 gästar Talavidshallen ikväll

*******************************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH -  SISTA FÖR

SÄSONGEN !!

 

KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Söndag 10 mars kl 16.00

Rydaholms SK - Åseda IF

OBS! FRI ENTRE och sponsor bjuder på korv

 

OBS!                OBS!             OBS!             OBS!

 
 
 
******************************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 4
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - HA74
Talavidshallen 19.00
 
Serien vänder - Tre matcher kvar
Torsdag innebär hockey och ikväll vänder kvalserien. HA74 gästar Talavidshallen och det som finns i tanken inför ikväll är revansch. Matchen ikväll är den näst sista på hemmais för denna säsongen. Vi får hoppas på en bättre match och en bättre insats från RSKs sida som idag har bättre förutsättningar än senast. Att det blev så stora siffror är en tillfällighet. Ni som sett och följt laget under säsongen vet att man kan spela bra och bemästra bra lag. RSK orkade inte i tisdags och matchen rann iväg.
 
Läget i laget: På skade- och sjukdomsfronten har läget har ljusnat något inför kvällens match får man tillbaka tre spelare som saknats på grund av sjukdom eller inte kunnat medverka. Därmed har man bättre förutsättningar än senast och kan starta med ett betydligt starkare manskap än senast. HA74 ska inte få det lätt ikväll!
 
_____________________________________________________________________________
 
Senaste möte
Lagen möttes i Sävsjö i tisdags. HA74 vinst då med 12-0.
_____________________________________________________________________________
 
Preliminär laguppställning mot HA74

32.Gabriel Fransson

(35.Jesper Svensson)

 

7.Martin Mildéus – 22.Nicklas Johansson

2.Michael Stidsberg – 11.Jimmie Färm

6.Daniel Fredh – 23.Christopher Rohman

 

 

17.Mattias Hansson - 13. Daniel Jonasson - 19.Anton Andersson

16.Tobias Lönnqvist - 24.Martin Pettersson – 25.Daniel Herrlin

20.Markus Svensson – 21.Simon Haglund – 10.Philip Haglund

18.Simon Rudholmer

 

Saknas i laget ikväll:

Frånvarande: Jacob Johansson, Jim Sköld.

Sjuka: -

Skadade:  Jakob Gulldén (upper body) Emil Gren (lower body) Henrik Gustafsson (upper body)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aj som.. Marc Staal får slagskott rätt i ögat.

 

Usch, otäckt. Keller spelar inte hockey mer. Tragiskt.

 
 
Langenthals Stefan Schnyder. Jag hoppas du aldrig mer spelar hockey och att du dessutom kommer få lida av det här resten av livet. Hur fagerlöv tänker spelaren när man knuffar in någon bakifrån en och en halv meter från sargen när man med hundra procents säkerhet vet hur det kommer sluta.
 
Det är inte värt det.

Dagens citat:

Nyström, Hockeyexpressen.se
 
Så tråkigt med soppan kring Leksands IF.
Och det är klart att det stinker. Det stinker något för j*vligt.

Saxat:

 
LHC verkar skrämma HV-fansen bara nån timme efter att det är klart att det blir E4-derby i den fjärde kvartsfinalen: tabellfyran HV71 mot Linköping.
 

Dagens citat 2:

Dustin Johner, Djurgårdens IF
 
 
" The last 52 games don´t matter now - The next 6 do"

Kval till div.2: HA74 körde över ett tröttkört RSK

 
*******************************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH: KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Torsdag 7 mars kl 19.00

Rydaholms SK - HA74

 
******************************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 3
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
HA74 - Rydaholms SK 12-0
3-0, 5-0, 4-0
Skott: 55-21 (14-6 19-9 22-6)
 
RSK föll i TV.
Det är inget att säga om HA74 var bättre ikväll och vann rättvist. Men då ska vi komma ihåg att RSK saknade sex ordinarie spelare och att man fått in ett par otränade killar som ställde upp och var med ikväll. För övrigt var det en fröjd och kul upplevelse att kunna se RSK lira borta på nätet via web-tv. RSK orkade bara en period där HA74 ledde med 3-0. Perioden var jämn och RSK saknade inte chanser men det kändes som att HA gjorde mål på sina chanser medan RSK som inte saknade lägen inte satte pucken i nät. RSK var med så länge det var mållöst och skapade några chanser men pucken ville inte in bakom HAs målvakt. Så när puckarna började trilla in för HA, ett par rätt enkla så avgjordes matchen allt eftersom.
 
Efter 4-0 i matchen så var det ganska avgjort. Hemmalaget öste på och bombarderade Jesper som slet i målet Jeppe gjorde en bra insats i målet men fick nog efter två perioder. Nye Joakim Hansson ersatte Jeppe i kassen som dock fick rensa nätet ganska omgående. Matchen rann iväg och blev några mål för stort men RSK slet och gjorde vad man kunde. Man hade lägen att spräcka nollan men det blev inga mål framåt idag. Med tanke på hur förutsättningarna var idag så gör RSK det bra så länge man orkar och första delen av matchen var det jämnt. RSK kunde likväl har fått ett par mål i början och då hade det blivit en helt annat match.
 
Nu ser vi fram emot returen hemma i Talavidshallen på torsdag, då hoppas vi att skade och sjukdomsläget har ljusnat betydligt. Med ett starkare lag så ska det bli svårt för HA att vinna.
 
Övrig match i kvalet
Sölvesborg-Åseda 0-7
Intressant resultat då SIK förlorar stort på hemmaplan mot Åseda. Intressant fortsättning att vänta när serien vänder på torsdag.
 
 

Introdags i Sävjsö!


Dagens citat: Gå på snorren var det ja.

@joakim2346 på Twitter
 

" Vinner Brynäs ikväll går jag på snorren upp till första kvartsfinalen i Skellefteå på tisdag."

Det GÖR ont att möta Djurgårn. Petr Kalus en hjälte!

 
 
fyra matcher för den här tacklingen. Jag vet faktistk inte vad jag ska säga. Max en match eller ingen avstängning egentligen. Så farlig är den inte. Matchstraff för tackling mot huvudet men inget mer.
 
Nu får ni i den berömda lotterinämnden eller DISCIPLINnämnden ta och kamma er. Rejält.

Pinsamt grabbar, ni glömde något....!

 

Playoff -Omgång 1

Säsongen 2012/2013
Play Off till Kvalserien till Elitserien
Omgång 1
 
 
Örebro Hockey - Djurgårdens IF
Behrn Arena 19.00
 
Dag 1 - match 1 - Sex matcher på nio dagar!
Det är nervöst. Riktigt nervöst och jag har en jobbig känsla inför första matchen i PO ikväll. Det är ändå det här jag längtat efter på hela säsongen men nu när det väl är dags känns det skitjobbigt. DIF kliver in i PO med en inte så bra form och med en förlust mot just Örebro på näthinnan för bara tio dagar sen. För DIFs del måste det bli en bra start i serien och en vinst ikväll för att jag tror tyvärr att om man förlorar ikväll faller tillbaka i kvalseriesyndromet med ängsligt och uppgivet spel. Det får inte hända, utan vi får hoppas att man får med sig viktiga poäng ikväll.
 
Nu börjar helvetet - Det här kommer bli ohyggligt jobbigt att följa men nu kör vi!
KOM IGEN DJURGÅRN!!

Kval till div.2: HA74 väntar - Heads up boys!!

*******************************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH: KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Torsdag 7 mars kl 19.00

Rydaholms SK - HA74

 
******************************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 3
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
HA74 - Rydaholms SK
Sävsjö Ishall 19.00
 
Tredje mötet lagen emellan
Det är tätt mellan matcherna i kvalet så ikväll skrinnar RSK ut på isen i Sävsjö Ishall. HA74 står för motståndet och det blir en likadan match att vänta som mot Åseda. HA74 vann båda mötena i serien, storseger på bortaplan men i andra mötet så var RSK med hela matchen och hade en av sina bästa insatser trots förlust 2-4.
 
Skador och sjukdomar ställer till det
Åtta spelare saknas inför kvällens match så om laget var tunnt i söndags så har inte situationen förbättrats till idag. Bland annat så har spelande tränaren Martin Petterson insjuknat och medverkar inte idag. Det gör att tränare Magnus Göransson byter om och spelar ikväll. Det blir ännu en tuff match för RSKarna ikväll och de vet man om. Det gäller att minimera ytor och hålla ihop laget. HA74 har öppnat kvalet med två raka förluster så räkna med att de kommer vara grymt revanschsugna på sin hemmais ikväll.
 
_____________________________________________________________________________
 
Senaste möte
Lagen möttes i Sävsjö senast och då vann HA74 med 4-2 efter en väldigt bra RSK-insats.
_____________________________________________________________________________
 
Laget mot HA74
Jesper Svensson
Joakim Hansson
 
Christopher Rohman - Nicklas Johansson
Michael Stidsberg - Martin Mildéus
Magnus Göransson - Johan Lessner
 
Tobias Lönnqvist - Jimmie Färm - Mattias Hansson
Markus Svensson - Simon Haglund - Philip Haglund
Simon  Rudholmer - Pål Johansson - Jim Sköld
 
Saknas i laget ikväll:
Frånvarande: Jacob Johansson, Daniel Herrlin
Sjuka: Anton Andersson (sjuk), Martin Pettersson (sjuk)
Skadade:  Daniel Jonasson (lower body) Jakob Gulldén (upper body) Emil Gren (lower body) Henrik Gustafsson (upper body)
 
 
 
Övrig match i kvalet ikväll
Åseda-Sölvesborg

Kval till div.2: HA74 väntar på torsdag!

 
Näst sista hemmamatchen så nu ger vi järnet alla och beger oss till Talavidshallen på torsdag. Två raka förluster ska följas upp av en vinst. Med mycket publik så kan vi heja fram dem till seger. RSK ska bärga ett par segrar i kvalet!
 
ALLA TILL HALLEN!!

Hockey-EM? - enkelt och rakt svar.

 
Hockey-EM nästa säsong! - JA TACK.
Vad som helst som förändrar de där landslagsturneringar till något bättre och nåt som motiverar ALLA som är med och blir drabbade så att säga! IIHF har väl förstått att något måste göras för att göra träningsturneringar i hockey till något som både spelare och publik vill ha.
 
Men om det är ett Europamästerskap kanske inte är rätt väg, men jag säger: Kör! Testa! Det kan ju inte bli sämre.
 
IIHF ska ha en plan klar i juni, då vet vi mer
 
 
- JA TACK! Kör Hockey-EM säger jag spontant.

Dagens bild: En sån här har jag i mina ägor!

 
Fast min är nr 20 och står Eklund på ryggen. Tröjan är från Europaligan i hockey som gick under ett par säsonger. DIF lyckades aldrig i den ligan. Lika bra det kanske.
 

Dagens bild


DIF Hockey - Inför Play Off

Imorgon börjar allvaret.
 
Denna veckan avgör allt för DIF Hockey. Antingen så fortsätter säsongen in i april eller så är den slut nästa onsdag.
 
Det känns väldigt pirrigt och en gnutta jobbigt med tanke på hur DIF avslutade Hockeyallsvenskan. Man var på väg att lyckas göra en bravad och ta den tredje direktplatsen men i stället föll man platt med tre sura förluster på de fyra sista matcherna. Jag hoppas man hittar tillbaka till känslan som laget har haft ända fram till Leksandsmatchen för då gick det bra och DIF hade ett lite tryggare spel och fick med sig lite flyt. Allt det där måste stämma och lite till om det här ska gå vägen och det kommer kräva mer än hundra procent av varje spelare i laget. Det finns sparkapital hos vissa av dem, jag vill se mer av t.ex mannen med de gyllene handlederna Fredrik Bremberg. Målvakten Chet Pickard har storspelat hela vintern och varit en viktig nyckelspelare för DIF, jag hoppas han har en ännu vassare nivå nu när det verkligen gäller. Pontus Åberg, Marcus Sörensen Dustin Johner med flera. ALLA måste kliva fram ännu mer. Det finns där i laget men det gäller att allt klaffar.
 
För nu ska det avgöras.
 
Det är nu agnarna skiljs från vetet och det är nu i drygt åtta viktiga dagar alla fyra lagen får bekänna färg på riktigt allvar. Alla tidigare möten i vinter betyder ingenting utan det är NU DET GÄLLER!
 
 
 
Nyckeln för DIF Hockey:
 
 
HEMMAPLAN och HOVET. Där ska DIF vara svårt, väldigt svåra och tuffa att möta och slå! För jag tror med ett kokande och fullsatt Hovet i varje match med den magi som Järnkaminerna skapar i match efter match kommer bli jobbigt att möta och uppleva. När Järnkaminerna sjunger i sextio minuter eller mer kommer det bli tufft att vinna och ta tre poäng på bortaplan mot Djurgården. Jag hoppas verkligen laget har laddat om och har fokus på att vinna, att tro på sig själva i byte efter byte.
 
Matcherna på Hovet
Onsdag 7 mars     Djurgården - Karlskoga
Fredag 8 mars     Djurgården - Oskarshamn
Måndag 11 mars     Djurgården - Örebro
 
NI KAN! NI VILL!! NI VÅGAR!
 
VI TROR PÅ ER! - FULL FART FRAMÅT - ALLTID OAVSETT!

Kval till div.2: Åseda numret större, tung förlust.

***********************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH: KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Torsdag 7 mars kl 19.00

Rydaholms SK - HA74

 
***********************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 2
 
. . . . . VS . . . . .
 
Åseda IF - Rydaholms SK 8-0
3-0, 2-0, 3-0
Skott: 63-16 (20-8, 23-6, 20-2)
Publik: 211.
 
Åseda vann enkelt. ÅIF var ett par snäpp bättre.
Numret större eller ett par, ja så kan man väl sammanfatta mötet i Profilgruppens Ishall ikväll där Åseda vann enkelt mot ett skadedrabbat RSK-lag som ändå stred tappert inledningsvis. RSK var bra med fram till ännu ett sånt där olyckligt ras kom, precis som hemma mot Sölvesborg senast. Hemmalaget gick ifrån till 3-0 på 72 snabba sekunder och matchen var förstås mer eller mindre avgjord. RSK drog på sig massor med utvisningar med och det gjorde ju inte saken lättare med tanke på att man redan var tunnt manskap. Efter halva matchen stod det 4-0 och för RSK handlade resten av matchen att försöka hålla ihop laget och inte låta det rinna iväg.
Åseda vinner matchen med hela 8-0 och skottstatistiken 63-16 säger ju allt. RSK gjorde vad man kunde.
 
För RSK gäller det att bara glömma den här matchen för på tisdag är det ny match och då åker man till HA74. Då gäller det att ha rensade skallar och ha laddat om rejält. HA74 ska inte få det lätt!
 
Övrig match ikvalet idag
Sölvesborg-HA74 4-2
Efter två spelade omgångar så är det favoriterna Sölvesborg som kopplat greppet. Det återstår fyra matcher i kvalserien till division 2.

Kval till div.2: Storfavoriten Åseda väntar på bortais - Stentufft.

 
***********************************************************************************************************

NÄSTA HEMMAMATCH: KVAL TILL DIV.2!

Talavidshallen - Torsdag 7 mars kl 19.00

Rydaholms SK - HA74

 
***********************************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Kval till division 2
Omgång 2
 
. . . . . VS . . . . .
 
Åseda IF - Rydaholms SK
Profilgruppens Ishall 16.00
 
Derby mot storfavoriten Åseda
Det är söndag och det är dags för den andra omgången i kvalet till hockeytvåan till hösten. RSK åker de åtta milen till Åseda och Profilgruppenhallen för ett möte med förfavoriten ÅIF. Åseda slog ju HA74 senast och RSK har ju bilden av ett bra HA lag som man mötte i grundserien. Då är Åseda numret större i skillnad så det är en väldigt tuff och svår uppgift som väntar idag. Dessvärre är det också ett skadeskjutet RSK-lag som entrar isen idag, herrar Gulldén och Lillis tvingas avstå pga skador (de klev ju av efter första perioden senast) samt lite sjukdom i truppen gör att man har ett tunnare lag idag.Därmed ännu viktigare att fler kliver fram och visar vägen idag. En massiv kämpainsats kommer krävas och ett positivt tänkande i skallarna därute på de våra.
 
RSK-Åseda alltid kul att beskåda från läktaren
Om vi ska gå historiskt sett i matcherna mellan dessa båda lagen så när jag växte upp och RSK mötte Åseda så var de riktigt dåliga. RSK vann alltid mot Åseda de första åren vad jag kommer ihåg. Minns bland annat att domaren Thomas Backlund spelade där, han heter ju numera Horvath och ÅIF var riktigt dåliga. Men ju äldre jag blev så vände det och ÅIF gick förbi RSK och var det numret större och där står vi än idag. ÅIF brukar vinna de flesta mötena lagen emellan, RSK faller oftast men man gör ändå bra matcher mot dem. Det brukar vara matcher med massa känslor och tuffa tag på isen. Jag skulle nästan kunna säga för min del att det är ett hatmöte att möta Åseda. Det är en match man alltid vill vinna oavsett och gör man inte det så avskyr man dem. Det kanske är för att ÅIF oftast är lite bättre.
 
Åseda klev ju upp i hockeytvåan igen 2009 och trillade ner igen inför denna säsongen.
 
________________________________________________________________________________
 
Senaste möte
Senast lagen möttes var i Talavidshallen den 29 januari 2009 och då vann Åseda med 1-9.
________________________________________________________________________________
 
 
RSK mönstrar följande mot Åseda:
 
32.Gabriel Fransson
35.Jesper Svensson
 
11.Jimmie Färm - 2.Michael Stridsberg
23.Christopher Rohman - 22.Nicklas Johansson
7.Martin Mildéus
 
16.Tobias Lönnqvist - 24.Martin Pettersson - 17.Mattias Hansson
25.Daniel Herrlin - 26.Jacob Johansson - 8.Jim Sköld
20.Markus Svensson - 21.Simon Haglund - 18.Simon Rudholmer
 
Spelar ej:
Daniel Fredh
Sjuka: Philip Haglund och Anton Andersson.
Skador: Jakob Gulldén (upper body) Daniel Jonasson (lower body)
Långtidsskador: Emil Gren (knä) Henrik Gustafsson (axel)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Övrig match i kvalet idag
Sölvesborg-HA74
 
 
 

Hockeyallsvenskan: DIF hamnade i Playoff - Stentufft.

Jag är ganska besviken. Dagens resultat i hockeyallsvenskan och Elitserien gick inte alls som jag ville eller önskade för den delen.
 
DIF hamnade bara i playoff, men efter hur säsongen varit är det banne mig bonus sett till starten men å andra sidan så spelade man upp sig och var ett topplag i slutet på serien, skilda världar.............och får möta Örebro, Karlskoga och Oskarshamn och sanna mina ord så kan det gå precis hur som helst. Jag tror nog åt ett håll men som sagt. Jag tror ändå att jag inte tror någonting.
 
Men tänk efter ett tag. Vi tar det från oktober och in i november. Då var DIF tionde lag i allsvenskan och funderingar på negativt kval och allt möjligt deppigt fanns i skallen då. Sen bytte Challe båset mot kontoret och vi fick en liten positiv effekt och sakta började man att prestera och framförallt VINNA. Sakta men säkert så fick jag en positiv känsla och HOPP för DIF Hockey igen. Jag började faktiskt tro på mirakel!..att kanske DIF skulle kunna sno tredje och sista direktplatsen till Kvalserien men den drömmen dog för ett par veckor sen när man föll mot Leksand. Ett LIF som förövrigt la sig i de följande två matcherna och pajade för DIF ännu mer men det är en annan historia.
 
Noterbart är att DIF spelade 11 oavgjorda och förlorade åtta av dem tre i sudden och fem på straffar. Tänk tre-fyra segrar där så hade vi vart ett topp-3-lag. Så små marginaler som nu svider lite extra när vi vet hur det slutade.
 
Efter Leksandsmatchen har allt det där man byggt upp lite raserats och satt på skallarna på spelarna gissar jag. Eller åtminstone så ser inte DIF självsäkra ut längre. Man har tappat geisten och förlusterna mot Örebro och idag Asplöven är inte bra. Det är ganska dåligt av ett lag som tänkte sig att ta sig uppp på direktplats. DIF har inte repat sig nu sen dess och att man slog Karlskrona berodde på dåligt motstånd och att DIF spelade hemma. Man gjorde vad man skulle men inte ett dyft mer. och det
 
 Tre förluster på de sista fyra matcherna av Hockeyallsvenskan är inte optimalt att kliva in i en stenhård playoffserie.
 
____________________________________________________________________
 
Medelmåttiga Västerås är klart för Kvalserien. På riktigt, hur i hela....gick det till. Känns inte rätt. Inte alls.
____________________________________________________________________
 
I S K A L L T
Brynäs gick till slutspel trots allt. De har inte där att göra så jag hoppas att de åker i fyra raka. Skellefteå lär välja dom och göra det kort med dem ska ni se. Det hade blivit betydligt mer röj om AIK petat ner svenska mästarna. Det rör alltid om lite extra när ett stockholmslag är med i slutspel och sen får ni säga vad ni vill men så är det. De berör. Punkt.
 
Rögle ska ner i Hockeyallsvenskan. Jag såg dem idag mot HV71 och det blev Rögles 33:e förlust. HV åkte på en skridsko mest hela matchen och vann ändå utan att förta sig. Klasskillnad trots en usel insats av HV71. Det säger en del hur kassa Rögle är tycker jag.

Krönika: Fredagstankar

RSK förlorade igår i första kvalmatchen hemma mot Sölvesborg. Det var väl inte helt oväntat men RSK gjorde det bra och var med i matchen fram till utvisningarna som avgjorde matchen. Dessutom klev både Jake och Lillis av vilket gjorde att rutin och tyngd försvann lite i laget men all heder att man gjorde två snabba i slutet och vann perioden. RSK hade nog knipit en poäng om man bara hade haft fullt manskap. Det är sent på säsongen och laget har tyvärr många skador som håller några spelare borta, en hel femma som hade behövts nu saknas.
 
Det är bara att slicka såren och ladda om för söndagens drabbning i Åseda
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Desto mer glädjande just igår att mitt Djurgården vann och det gladde mig då mitt RSK förlorade. Men DIF gjorde bara det som förväntades. DIF ska slå Karlskrona. Alltid men tyvärr har vi skämt ut oss därnere i Telenor Arena under säsongen och förlorat. Nu avslutar man i Arena Polarica på lördag och vinst där samtidigt som Västerås, Karlskoga och Örebro tappar poäng så kan det bli en rafflande lördag. Dock tror jag att DIF blir femma och
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
Veckans stolpskott - Leksand har sjunkt till botten i mina ögon.
Går oavkortat till Leksands IF som mer eller mindre....lagt sig..eller rejält misslyckats (tolkningsfråga) i tva raka matcher och förlorat. Det verkar som att LIF gjort allt för lagen som jagar dem ska få ett helsike men samtidigt hjälp. Irritationen över det är påtaglig från min sida. Så dåligt enligt min mening och självklart sticker det enormt i ögonen då DIF är mitt i skiten och alla lag före och efter just DIF fått hjälp av Leksand med poäng. Fantastiskt irriterande måste jag säga och det lilla jag alltid tyckt bra om Leksand har totalt övergått i att ogilla dalalaget. Då LIF har valt en väg att ladda för kvalserien så hoppas jag att det fortsätter så när de sen ska trycka på knappen och börja spela igen för att försöka nå Elitserien. Då hoppas jag att deras veka avslutning i Allsvenskan slår dem i ett järngrepp och så rullar ännu ett återtåg rätt ner i plurret.

RSS 2.0