Äckligt ineffektivt Djurgården torskade igen.

Elitserien 2010/2011
Omgång 25



HV-jubel på Hovet

Djurgårdens IF - HV71 2-3 efter sudden
1-1, 0-1, 1-0, 0-1  
Skott: 46-15 (23-3, 16-3, 7-6, 0-4) 
Mål:DIF: Marcus Kruger & Andreas Holmqvist
Mål:HV: Kamil Piros, Teemu Laine (str) och Martin Thörnberg.



Daniel Larsson - Matchens lirare som såg till att vinna matchen åt HV71
Vilken match det blev på Hovet ikväll. En osannolik match egentligen. Massor med fart energi och starka känslor. Det kändes som en final på ett vis för det var tufft och grinigt emellanåt. Domaren var hård mot HV i första perioden vilket gav ett enormt DIF-övertag och en kanonad mot Daniel Larsson i HV-målet men det var ändå lika efter första. HV vinner sedan i förlängning och gör det smart. De har flytet med sig medan DIF gör allt rätt utom att göra mål. Inget vill gå Djurgårdens väg nu. Frustrationen är total känns det som.

Första perioden: Det blev en ursinnig start av Djurgården. Det var full fart och satsning framåt under de första minuterna. Första målchansen kom efter femton sekunder och det var sånär att det blev 1-0 direkt. DIF såg oerhört piggt ut inledningsvis och man fick också en tidig ledning, rättvist. Marcus Kruger krigade in ettan bakom Daniel Larsson. Det var oerhört mycket Djurgården i första perioden samt att HV drog på sig utvisningar vilket gav DIF momentum i perioden. Skottstatistiken i perioden var sanslösa 23-3(!!) så efter DIF:s ledningsmål kom en kalldusch direkt. Kamil Piros kvitterar väldigt enkelt med ett distansskott som sitter i krysset bakom ett frågetecken till Stefan Ridderwall. Dessvärre så går det inte hans väg. Tre skott men ett insläppt. Hans kollega Daniel Larsson hade 22 räddningar av 23...Massivt övertag i matchen men Djurgården är otäckt ineffektivt. Pucken vill inte in. Dessutom kom förre Djurgårdaren Fredrik "Linkan" Bremberg igenom och lyckades få med sig en straff som han själv tog hand om. DEN räddade Ridderwall tack och lov. Annars var det en typisk Bremberg-straff där han kommer in från höger och ska sätta den enkelt på plocksidan men Ridderwall läste den.



Matchens huvudfigur tyvärr: domaren Morgan Johansson från Ljungby..

Domarparodi i andra perioden:
HV drabbades hårt av utvisningar i första perioden vilket satte matchbilden för DIF:s del spelmässigt. I andra perioden fortsatte Djurgården på den inslagna vägen, domare Morgan Johansson allt mer i fokus, han plockade utvisningar hej vilt. HV fortsatt hårt drabbade men nu var det även DIF:s tur att drabbas. Domaren hittar en straff, den andra i matchen och den får HV. Den känns inte fair någonstans men dömt blir det. Bremberg missade ju i första. Ut kliver Teemu Laine och han sätter enkelt 1-2 bakom en simmande Stefan Ridderwall som släpper in sitt andra skott på fem ynka skott. FEM ynka skott. Oturen, oflyt och en fruktansvärd ineffektivitet gör att HV leder efter halva matchen trots då fem skjutna skott på mål så långt. DIF fortsätter trycka på för att göra mål men pucken vill inte in. Dessutom så är domaren inte på rätt sida för DIF. Ett bortdömt mål. Jag tycker det är mål för Cehlin gör det inte med flit i andra rörelsen, och sen en stund senare så blåser han för tidigt när pucken inte är fastlåst hos HV-målvakten. Så 1-2 grinar alla Djurgårdare i ansiktet perioden ut. HV leder på Hovet, inget konstigt med det men de har bara skjutit sex skott: 6 skott! och leder. DIF har 39 skott på en storspelande Daniel Larsson. Jag tror aldrig jag sett något liknande innan i Elitserien. Kan inte minnas det i alla fall. Frågan är vad DIF ska hitta på i tredje. Man måste göra mål, annars gör man allting rätt

Vad skulle DIF göra i tredje var frågan:
I alla fall jag undrade hur man skulle göra mål. Det såg frustrerande ut ju längre perioden gick för pucken ville inte in. DIF hade det mesta av spelet precis som man gjort under resterande tiden. Till slut kom en kvittering och då var det ett höstlöv som dalade in bakom en förvånad Daniel Larsson. Efter målet så fortsatte båda lagen att kliva upp. Djurgården ville mest men det gick inte att göra fler mål på Larsson som räddade på huvudet, liggandes, rullandes, med ryggen, med hjälm ja han var överallt. Vissa puckar var ju rätt på men ändå så var Larsson helt rätt på plats. Matchen gick till sudden där DIF:s Josef Boumedienne tog en onödig utvisning och HV fick powerplay. Det tog sekunder innan pucken låg bakom Ridderwall. HV vinner två poäng. Jag vägrar säga att det var rättvist för det var det inte MEN HV71 gjorde det enkelt, hade maxflyt och marginalerna till fullo på sin sida.

Övriga matcher:
Färjestad-Linköping 3-2 efter sudden
Södertälje-Timrå 2-5
Skellefteå-Modo 1-3

Nisse Ekmans dom: 5 matchers avstängning.



Slaget hela hockeysverige pratat om i tre dagar. Löjligt!

Nu i eftermiddags kom domen mot Djurgårdens Nils Ekman efter händelsen i Gävle i lördags. Nisse fick totalt hjärnsläpp och slog klubban över armarna på Brynäs Jakob Silfverberg som inte blev skadad.

Disciplinnämndens dom blev: Nils Ekman stängs av fem matcher och får böta 80 000 kronor.

En helt okej dom får man väl säga ändå. Längre än så hade vart vansinnigt löjligt!

Vakna Daniel Widing!!



Du kan ju om du vill

det är dags att VAKNA nu!

Ignorera klubbmärket på hans bröst bara, just nu är man ganska less på allt vad just Brynäs heter och det stavas Silfverberg för övrigt. Men nog om det.

Grattis AIK: Björn Bjurling klar för AIK Hockey!

det här är roligt.



Björn Bjurling klar för AIK!

ja ni läste rätt:  klar för AIK!!

och det känns verkligen inte som nåt uppköp för Gnaget. Perfekt!

Kolla in den blodiga fighten från NHL



Helgens blodiga fight, den blodigaste jag sett på bra länge från NHL. Chicagos John Scott mot Los Angeles Kings Kevin Westgarth

Huh?? "4HGården - HV71 0-8"

Elitserien 2010/2011
Omgång 25

Djurgårdens IF - HV71
Hovet 19.00


Dagens huvudmatch på  




Dags att börja kämpa för seger om det ska bli nåt slutspel i år!

Nils Ekman saknas?..av någon konstig anledning ikväll, förkyld månntro?

Rubriken för inlägget: 4HGården-HV71 0-8 är hämtad från dagens speltips på "Matchen" på Säfvers Tobak här i Jönköping, ett riktigt HV-hak till tipperia där föreståndarna står i HV-tröjor varja gång det är match. Jag gick förbi där nu på eftermiddag efter några ärenden på stan. Brukar gå in och tjöta med killarna där. Riktigt trevliga är dom så det är alltid kul att tjöta hockey med dom. Givetvis är det ju mest för att reta folk men de har med resultatet i deras andellspel på matchen. Nu tror jag och hoppas jag innerligt att det inte blir så ikväll. DIF vet vad som gäller. HV71 har gått knackigt, men blir mer och mer vassa och jag tror att de är sakta men säkert på rätt väg. DIF har svårt för HV inget snack om saken men om allt funkar idag kan det bli en intressant kväll på Hovet.



Ekman hade ett snack med DIF:s klubbledning idag


Läget i lagen:
Det saknas två forwards i DIF. Saknas gör faktiskt Nils Ekman, han hade sagt nåt dumt till nån, eller kanske slagit till nån jag vet inte..??!.....så han saknas. Mathias Tjärnqvist är fortfarande skadad och spelar heller inte. Jag antar att Stefan Ridderwall får nytt förtroende i kassen men hans spel måste upp en 20-30 % om det ska bli några segrar med hans hjälp. Gästerna från Sveriges Mecka eller Jerusalem om ni så vill: Svenska Mästarna HV71 får klara sig utan prickskytten Jukka Vuotilainen, hans rygg är inte okay ännu. Lance Ward har ju vänt hem till staterna för ett tag. Daniel Larsson står mot sitt gamla lag ikväll.

Övriga matcher
Färjestad-Linköping
Södertälje-Timrå
Modo-Skellefteå


Vad var det jag sa?

Jodå, kolla här:

Brynäs laguppställning ikväll. Leftwing i fjärde kedjan:



33. Jakob Sifverberg
- skadad?

OM nu Ekmans slag verkligen hade tagit illa, och nu eftersom man kräver årslång avstängning, polisanmälan och sparka från DIF, så om Brynäs vart smarta hade man väl åtminstone inte spelat Silfverberg ikväll? för att visa att det verkligen var så allvarligt som Brynäs och hela hockeysverige vill ha det till??
Det hade ju vart mer troligt att det också då tog illa?! eller??? Det hade liksom stämt bättre då. Men det var väl det vi visste, det var inget större fel på honom. Han har nog inte ens ett litet blåmärke när det väl kommer till kritan. Trots "en sån hemsk smäll" (skratt). Jag tycker inte det ska vara mer än två-tre matchers avstängning. Som jag sa, det hela var mest ett spel för galleriet. Usch säger jag bara...


1 Niklas Svedberg
25 Thomas Greiss

14 Mattias Ekholm (LD)
76 Dale Clarke (RD)
12 Andreas Dackell (LW)
24 Mads Hansen (CE)
18 Anton Rödin (RW)

22 Jörgen Sundqvist (LD)
3 Jonathan Carlsson (RD)
16 Sebastian Lauritzen (LW)
39 Jonas Nordquist (CE)
10 Johan Larsson (RW)

9 Niclas Andersén (LD)
15 Simon Bertilsson (RD)
37 Alexander Sundström (LW)
31 Jonathan Granström (CE)
17 Sebastian Wännström (RW)

23 Ludvig Rensfeldt (RD)
*********** 33 Jakob Silfverberg (LW) ******
19 Calle Järnkrok (CE)
8 Eero Somervuori (RW)

Div.3: RSK:s fortsättningsserie är lottad

Division 3 D fortsättningsserie 2010/2011



Rydaholms SK

Idag lottades serierna om efter att grundserierna är färdigspelade. RSK hade ju en tungt seriespel men har fått lite ordning nu på slutet. Hoppas och tror på att laget är på gång mer och mer och kan göra riktigt bra i från sig i fortsättningsserien som kommer.

Första matchen spelas nu på söndag på bortais där man åter får vända bussturen mot Virserum. Räkna med att dom är revanschsugna efter förlusten i torsdags. Följande torsdag är det hemmamatch mot HA74 kl 19.00

RSK:s spelprogram för fortsättningsserien

Söndag 5 december: kl 17.00
Virserums SGF - Rydaholms SK

Torsdag 9 december kl 19.00
Rydaholms SK - HA74

Söndag 12 december kl 17.00:
Diö Hockey - Rydaholms SK

Torsdag 16 december kl 19.00:
Rydaholms SK - Eksjö HC

dag 9 januari kl 17.00:
LinTek Make Believes - Rydaholms SK

Söndag 16 januari kl. 17.00:
Rydaholms SK - HC Wettern

Torsdag 20 januari kl 19.00:
Lenhovda IF - Rydaholms SK

Söndag 23 januari kl 17.00:
Rydaholms SK - Virserums SGF

Torsdag 27 januari 19.00:
HA74 - Rydaholms SK

Söndag 30 januari kl 17.00:
Rydaholms SK - Diö Hockey

Torsdag 3 februari kl 19.00:
Eksjö Hockey - Rydaholms SK

Söndag 6 februari kl 17.00:
Rydaholms SK - LinTek  Make Believes

Söndag 13 februari kl 19.00
HC Wettern - Rydaholms SK

Torsdag 17 februari kl 19.00
Rydaholms SK - Lenhovda IF


KOM IGEN NU RSK! VI TROR PÅ ER!!!





Polisanmälan?! *GAPSKRATT*

Vilken mediastorm för en sån här olycklig händelse. Jisses.
MEN
Det här är vansinne. Det är löjligt. Det här är inte så allvarligt som en del av hockeysverige vill ha det till. För....skärpning. Hur blåögda är ni som tycker att det ska vara avstängning, sparka han från DIF och allt annat skitsnack??!



Polisanmälan
- *GAPSKRATT*
Alltås skämtar ni? eller tidningarna. *GAPSKRATT*....Det var banne mig det roligaste jag hört sen jag komfirmerade mig. Vill du ha ett fikon?? *GAPSKRATT*
**********************************************




Tuff tid väntar Ekman

Seriöst. Det här har gått överstyr. Nisse Ekman gjorde inte detta med flit, fast ni därute verkar tro det. Förmodligen avskyr/hatar ni Djurgården, eller Nils Ekman. Nåt måste det vara, eller så älskar ni Brynäs och låter inget ont hända erat lag och spelare. För vilken reaktion. Dessutom om svaret på frågan om det inte var en allvarlig grej. NEJ och åter NEJ. Det är sånt som händer. Det går en propp hos ett fåtal spelare när det hettar till. Det är ALDRIG meningen. Är man med i spelet så får man spelet tåla eller hur säger man?! Kom in i matchen!

Att låta det här gå vidare till en civil domstol är helt fel och det har jag bloggat om innan. Min åsikt är att det som händer på en hockeyrink stannar på en hockeyrink och ska ENDAST bedömas av en Disciplinnämnd och dess förbund det vill säga hockeyförbundet! Punkt slut.

citat: Anmälan lämnades in av en Brynäs-supporter som vill vara anonym. Supportern hoppas väcka en debatt om vad som får ske på en rink.


Alltså STOPP! dra inte in det civila rättsamhället idrotten för då är det lika bra att vi lagför ishockeyn: exempel: Slå en klubba omedvetet på en motspelare. - 2 år i finkan" ni hör ju själva hur vansinnigt illa det låter.

En supporter anmäler en spelare i motståndarlaget, hm det gav mig en flashback från säsongen 2002/2003, mötet HV71-Djurgården: Kommer ni ihåg när då Djurgårdens Rikard Lintners gav tillbaka på retstickan HV71:s Martin Thörnberg

Länk: klicka mellan pilarna < http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/article178493.ab >

efter att denne riktigt fult kört armbågen i ansiktet i en tackling på Lintner och denna svarat med en rak höger eller åtta. Detta var för några år sedan?? då satt det också en "hockeykännare" not som anmälde honom till polisen. Man kan bara skratta åt de här sortens människor som inte kan skilja på idrott och samhälle. Visst et är elitseriens kanske fulaste grej men det var inte meningen, inte avsiktligt!. Hade nu Nisse Ekman velat skada Silfverberg så hade han gjort det jag lovar. Även om de inte skulle erkänna det så har nog alla hockeyspelare inklusive mig själv, har säkert tänkt tanken en eller flera gånger att vilja köra över någon, dra klubban i huvudet på någon eller liknande, men men men det är en grej man aldrig gör om man inte heter Todd Bertuzzi eller Andreas Pihl, nej men skämtåsido det är tyvärr sånt här som händer i STRIDENS HETTA vilket vissa människor inte verkas ha hört talas om.

Förresten - jag kan sätta en bra peng på att en viss herr Jakob Silvferberg spelar i nästa match för Brynäs! som om ingenting hade hänt. Jag har kollat på matchsekvensklippet ett flertal gånger och jag vet vad man har för skydd i trakterna där han fick slaget. Så farligt var det inte. Jag har i alla fall inte läst att han bröt armen, fått armen krossad, blivit gipsad etc. Det var ju delvis spel för galleriet av förklarliga skäl.

******************************************
Disciplinämndens dom:
Disciplinnämnden förväntas komma med domen mot Nils Ekman tisdagkväll ca 17.30
************************************

Niklas Wikegård kunde inte sagt det bättre!



Niklas Wikegård

Såg ni Sportspegeln ikväll?

Om inte? se det! Niklas Wikegård kunde inte sagt det bättre än han gjorde angående de överdrivna rubrikerna om Nils Ekmans slashing igår.

Det har gått överstyr. Det har hänt grejer som är tio gånger värre än det här.

Kul med kommentarer!

Jag tycker!

Ni läsare svarar och tycker till!!

..precis som det ska vara, det är fritt att säga sin åsikt och tycka till om mina inlägg. Jag skriver precis vad jag tycker och tänker så det är bara kul att få lite respons.

- Plus till er som vågar skriva era namn och stå för era åsikter!



SE KLIPPET HÄR, KLICKA MELLAN PILARNA
<http://www.tv4play.se/sport/hockeyklipp?title=se_ekmans_overfall_pa_silfverberg_-_canal_plus&videoid=1147908>

Angående
Nils Ekman-grejen så får vi se vad lotterinämnden tycker. Jag har sagt mitt, ni tycker till och svarar. Precis som det ska vara. Men tidiningarnas rubriker är overkill. Låt Disciplinnämnden avgöra så får vi se. Så farligt var det inte. Nisse själv vet att han gjort fel och han kommer få sitt straff. Punkt.

Dessutom: Jag anser att Nils Ekman är Djurgårdens största floppvärvning i år. Tätt efter kommer Daniel Widing. Pinsamt bleka i år.

Två matcher för Ekman - inte mer!



Nils Ekman bör stängas av två matcher
- Inte mer!



Nisse lämnar Tablettasken..

Nisse Ekmans yxhugg
mot Brynäs Jacob Silfverberg var inte snyggt. Det är helt oacceptabelt självkart, att göra så. Man har totalt ansvar för sin egen klubba i alla lägen oavsett vad som händer, och dunka ner någon likt det Nisse gjorde ska resultera i avstängning, självklart. MEN han gör det i frustration. Ni som sett händelsen ser att hans klubba fastnar i Brynäsbåset och det visar sig att det är Brynäs andramålvakt som håller i den och när han väl släpper den så är Nisse förbannad och svingar klubban på närmste gubbe i ren ilska. Jag har väldigt svårt för att se att Nisse verkligen ville yxa ner en motspelare hur förbannad han än var när det hände.

Vi får se vad Disciplinnämnden säger, de har ju dock haft en ojämn bedömning på allt som hänt i år.

OBS! OBS! OBS!
Alla ni Nisse Ekman-hatare gör sig icke besvär att kommentera

--------------------------------------------------------

PS. Leif Boork har uttalat sig som den "expert" han är. Det borde hamna på Floskeltoppen! stäng av honom i 360 dagar vetja.

Skyll inte på mig men nåt måste göras!



(Arkivbild från Gavlerinken)

-Härmed vill jag bara understryka starkt och klart att jag tar avstånd till det som hände i Gävle!
-

Återigen har en liten klick "Djurgårdssupportrar" gjort bort sig bigtime. Idag fick ju matchen i Gävle avbrytas då nåt rikspucko tänt en bengal och slängt iväg samt smällt knallskott på läktaren. Återigen så blir det svarta rubriker där Djurgårdsfansen gör bort sig igen. Dessvärre brukar då sånt här drabba ALLA oss andra som bara älskar sporten och laget och inte alls vill ha med såna idioter att göra. Om man börjar snacka om sånt här med folk så blir man genast inblandad som en av dem. Bara för att en liten klick som inte är där för varken laget eller sporten. Det är ofta personer som säler identitet eller vad det nu kan vara. T ex personer med dålig självkänsla som söker bekräftelse och kan få det i en sån här "grupp". Det är att konstatera att det är alltid lika trist när det händer för det drabbar så många oskyldiga sportälskande personer till laget och föreningen som får skit för sånt här. Men skyll inte på mig!



Nåt måste göras!!!

Frågan är bara vad man ska göra åt såna här problem som bara fortsätter och fortsätter. Det värsta är att det kommer alltid att hända såna här saker, år ut och år in, säsong efter säsong. Det verkar inte hjälpa med avstängningar eller när man bojkottar bortaklacken, kolla bara när HV71 låste ute DIF:s bortafans. Det gick ner på barnkalasnivå när HV vägrade skicka sina fans till Hovet i premiären. Så ska det inte vara utan det måste få finnas bortafans på sitt lags bortamatcher. Inget snack om saken men då måste ju såna här trista grejer stävjas. REJÄLT. Det är så vansinnigt tråkigt när man måste blåsa av en match för att supportrarna inte kan uppföra sig.

Nåt måste göras och det väldigt fort.

Idéer någon?

Vakna Nisse Ekman!

Nils Ekman spelar i Djurgården Hockey i år. Men är det någon som överhuvudtaget sett han på isen. Idag var han med och fixade ett matchstraff till sig själv. Det var annat för ett par år sedan, då var han en poängspruta och då kundet det se ut så här: ett favoritklipp förövrigt



Straff i sudden mot Modo under lockouten 2004/2005. Han lurar upp Tjock-Tommy Salo på läktaren.

Nisse Ekman
i årets DIF-lag dag är en blek individ och alldeles för osynlig. Tre ynka mål är alldeles för dåligt av en spelare i hans kaliber. Det verkar som DIF köpt en spelare som passerat bäst före datum för längesen. Tyvärr.


Utvisningarna knäckte DIF

Elitserien 2010/2011
Omgång 24



Brynäs IF - Djurgårdens IF 4-3 efter sudden
1-1, 2-1, 0-1, 1-0
Skott: 36-31 (13-10, 10-11, 11-8)
Mål:BIF: Jakob Silfverberg, Mattias Ekholm, Andreas Dackell, Nicklas Andersén
Mål:DIF: Mario Kempe & Staffan Kronwall, Josef Boumedienne.
Publik:
8092 personer i Läkerol Arena



Ännu en svidande förlust..

Det går ju inte hålla igen men man är ju måttligt besviken hur årets Djurgården presterar eller inte presterar rättare sagt. Idag kämpar man sig åter tillbaka och tar en pinne men det kommer inte hålla i längden. Jag räknade kallt med att chans till poäng skulle vara liten idag, såg inte mycket av matchen heller för den delen utan bakade pepparkakor med frugan denna lördag. Var och kikade lite ett par gånger och hade oturen att få se Brynäs alla tre första mål. Så är det alltid konstigt nog. Visserligen Det började ju bra efter ett par minuter fick jag veta men nästa gång jag kollade så var det 2-1. När jag kollade statistiken så var det utvisningar som fällt avgörande så långt, hann inte mer än klicka ner rutan då kom nästa utvisning och bara sekunder senare så var det 3-1. Tack för kaffet. Återgick till adventsbaket istället. Fick rapporter om att DIF reducerade innan paus och lite kontakt igen. Tog en paus i bakandet och såg sedan delar av tredje perioden. Missade DIF:s kvittering men satte mig och såg de sista tio av matchen. DIF fick kämpa hårt i varje byte och försvara sig. Ligga på kontring och ta vara på ströchanser. Årets DIF lyckas inte få till några längre anfall vilket är problem. Det skapas inte mycket chanser och det kändes livsfarligt varje gång Brynäs var inne i DIF-zonen. Med lite tur kunde båda lagen avgjort i tredje. Brynäs hade det mesta. Matchen gick till sudden där det då kom ett väntat Brynäsmål. Rättvist? vad vet jag, men förmodligen. Djurgården har det tungt uppför nu och jag vet inte hur man ska få ordning på grejerna. Halva serien är avverkad och DIF är inget stabilt lag. Det enda positiva idag var ändå att man kom tillbaka och lyckades bärga en poäng. Men det känns som att det inte håller. Man måste börja vinna. Snart. Väldigt snart.



#70. Mario Kempe piggast i DIF idag!

******************************

På tisdag kommer HV71 på besök till Hovet.
Ska man vara med i den matchen så gäller det att börja ladda redan ikväll.

Övriga matcher:
HV71-Skellefteå 4-1
HV71 ger och tar men ikväll tog man tre poäng mot SAIK. En viktig seger mot ett topplag som Skellefteå. Är laget på gång månntro? - Fredrik Bremberg med i fjärde kedjan men inga poäng. Hur länge ska han hållas? Hur länge pallar han att vara kvar själv?

Frölunda-AIK 4-3

Många göteborgare kan väl andas ut ikväll. Nästa match är lika viktig men ikväll hade man flytet med sig. AIK var på gång när man ledde 1-2 men en stark tredje period gav tre poäng. Viktigt.

18.30 Södertälje-Färjestad 6-2

18.30 Timrå-Luleå 1-4


Lördagens matcher

Elitserien 2010/2011
Omgång 24


Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena 16.00




Bortamatch i "Tablettasken"
Det kommer inte bli så lätt som att sno godis från ett litet barn. Alltså match i Läkerol Arena, Tablettasken är svårt. Många matcher är svåra denna säsongen, eller ja egentligen varje fight. DIF vinner mycket sällan däruppe. Brynäs känns som starka på sin hemmarink. Får se vad DIF kan hitta på i eftermiddag.

Läget i lagen:
Brynäs saknade Jonathan Granström och Magnus Kahnberg i torsdags mot Skellefteå. Inför dagens match mot Djurgården är det osäkert huruvida någon av de två kommer spela. Djurgården kommer med en förlust i bagaget. Man har vinst förlust vinst förlust med sig. Tim Eriksson saknades senast. Det spelar ingen roll vad man ställer på isen, huvudsaken är att det är spelare som vill vinna, som tar i och sliter för att det ska bli tre poäng sen får de heta vad de vill.

Övriga matcher:
HV71-Skellefteå
Frölunda-AIK
Södertälje-Färjestad

Timrå-Luleå kl. 18.40

Krönika: 15 hemmamatcher kvar..



Det är 15 hemmamatcher kvar på Hovet och tre matcher i Globen mot AIK kvar att spela i årets Elitserie. Djurgården parkerar på sista och åttonde plats i tabellen. En placering man måste vara nöjd med med tanke på hur spelet har sett ut så här långt. Imorgon går vi in i omgång 24, Djurgården åker upp till svårspelade Läkerol Arena för match mot Brynäs. Efter gårdagens match mot Frölunda som var ner och upp men slutade med platt fall igen så vet man inte hur laget står. Det är alldeles för mycket upp och ner. Jag försöker redan nu vänja mig vid att det kommer vara så här i match efter match. Att DIF kommer spela med ett visst tvång att man måste vinna i varje match. Djurgården vill vinna varje match. Förra säsongen kunde man nästan vunnit varje match så hög kvalité var det på laget och dess prestation. I år är det upp och ner och det går aldrig riktigt säga innan att idag vinner Djurgården. Det är alldeles för osäkert. Sen ska man också tänka på hur jobbigt det måste vara för laget, tränarna, och för varje individuell spelare: Stefan Ridderwall som inte alls spelar som han kan, målsprutorna Widing och Ekman som bara skjuter löst till exemepel. Falk och Ottosson som ska visa vägen med deras erfarenhet. Det var längesen jag såg de så här trötta och slöa som nu. Backarna Printz och Boumedienne som gör såna misstag så håret ljusnar till grått. Sen framförallt Hardy Nilsson som knappast kan bli mer gråhårig än vad han är. Och..det underliga är att Djurgården ändå är på åttonde plats med tre poäng ner till nästa lag under strecket.

Det blir en svängig och jobbig säsong som återstår, det är då en sak som är säker.

-------------------------------------------------------

Och så hoppar vi neråt i seriesystemet....




IF Troja/Ljungby - Som är dödsist i Hockeyallsvenskan och det ser verkligen inter bra ut. De gör nästan en sämre säsong än när de kom upp förra gången och trillade ur lika fort. Det här är inte Troja. Det ska inte vara så svårt att få ihop ett nytt lag, man har ju hockeygymnasium så det måste ju kunna byggas ett nytt lag ut ur det tycker man ju. Problemet är ju att klubben aldrig har några pengar, sen dessutom spelarna man värvar. Vilka är de egentligen? Det är ju ofta helt random okända spelare. Ett par namn har ju trillat in som är känt sedan in: Petter Sandström, Niklas Karmhag och så vidare. Men ska man överhuvudtaget överleva i hockeyallsvenskan måste man nog få ner omsättningen på spelare. Grunden i laget måste vara egna talanger. Prio ett är ju att: GE EGNA TALANGER CHANSEN, VÅGA!!!. Troja är pissdåliga på just detta. Om man räknar alla spelare som är ute i landet med IF Troja/Ljungby som moderklubb som inte fick chansen så är det en bra hope med spelare varav i alla fall några av dem säkert  hade blommat ut och blivit hockeyallsvenska spelare. Men Troja vågade inte. Nu är det ju bättre på den fronten men jag hör en hel del från krokarna att det är si och så med den saken. Då får man väl skylla sig själv egentligen. Egentligen är jag ju sjukt besviken på att de är så dåliga igen. Att de inte går till playoff i år heller. Igen. och att mycket talar för att de måste kvala sig kvar mot lag som är dubbelt så motiverade att ta sig till hockeyallsvenskan än Troja. För Troja är det kniven på strupen nu varje match. Måtte det ändå lösa sig så laget stannar kvar i hockeyallsvenskan. Det är ett måste för småland och för hockeysverige!
Men kom ihåg en sak:

Glöm aldrig detta!

SMÅLANDS STOLTHET ÄR, FÖRBLIR OCH KOMMER ALLTID ATT VARA:



I F  T R O J A  /  L J U N G B Y !


och....sist men inte minst så pratar måste jag prata lite om hockeyserien där lingonen växer:



Rydaholms SK
- Som igår vann sin första match för säsongen i serien. I sista matchen i grundspelet av serie F där man på bortaplan besegrade Virserum med 8-6. Det var nästan på känn för RSK har varit mer och mer på gång. Det började med att man knep en pinne borta mot Lenhovda där man hämtade två underlägen, först 0-3 till 3-3 och sen 4-6 till 6-6 och där man även hade möjlighet att avgöra på ordinarie tid. Man förlorade sen i sudden. Jag såg ju matchen i söndags hemma mot Kalmar och ärligt talat så var RSK minst lika bra som Kalmar i 48 av 60 minute ri den matchen. Man släppte ju upp Kalmar på 12 minuter i första till 0-3 och sen började upphämtningen. Därifrån var RSK laget som drev då Kalmar inte behövde kliva upp. Man visade att man kan komma igen och det var nära att man vände på matchen. Men två horribla misstag när man hade kvitteringschans förstörde kvällen. Det jag ändå var imponerad av var att man fortsatte köra framåt. Förr hade ett RSK som låg under med 0-3 efter första perioden lagt sig ner och dött.. faktiskt. Men det gjorde inte laget i söndags och spelarna som jag pratade med under matchen sa att det liksom inte studsat deras väg än i år. Istället för stolpe in så har det vart stolpe ut och det är klart det sätter sig i skallarna efter några matcher när det går emot. Jag tror att RSK kommer gå lite bättre i serien som kommer nu.

Ny seriem, nya lag till våren!
Serierna görs om eftersom två lag från varje serie gick till Alltrean, från RSK:s grupp gick ju Kalmar och Ljungby. Jag har dock inte förstått riktigt hur det görs om eller vilka lag som läggs ihop med vilka än men så fort jag vet så kommer jag lägga ut det här på bloggen. Jag känner revanschlust, liksom RSK måste göra inför vad som komma skall. De vet vad de kan och de vill mer än gärna visa det. Jag hoppas att spelarna ställer upp för laget och tränar och lägger ner den tid och energi som krävs för att det ska visa bra resultat på isen. Jag är övertygad om att detta laget kan ta säsongen lite längre än vanligt. Det hade vart hur skoj som helst med playoff och få spela Kvalserie! Det var ca 15 år sedan det hände sist. Vi som var med minns ju med både glädje och sorg matcherna mot Diö, Skillingaryd,Kållered, LinTek med flera under ett par kvalserieår där RSK nosade på en division tre-plats (i det gamla seriesystemet).

RSK ska dit igen!

Sluttabell: division 3 F - grundserie.

1 IF Kalmar Hockey 8 6 2 0 47:22 (25) 22 2 0 0 0
2 Ljungby HK 8 6 1 1 40:29 (11) 19 0 1 0 0

3 Lenhovda IF 8 3 2 3 39:36 (3) 12 1 1 0 0
4 Rydaholms SK
8
1 1 6 24:52 (-28) 4 0 1 0 0
5 Virserums SGF
8
1 0 7 32:43 (-11) 3
0 0 0 0

Stanley Cup 1996


#22. Claude Lemieux



Jag älskade när Claude Lemieux höll på att reta de rödklädda rödwingarna. Hockeygodis. Bäst helt klart är smällen på Kris Draper.

Imorgon....



blir det lite fredagstankar här på bloggen..!

Men jag får nog sova på saken, saker och ting måste nog sjunka in.

för....
Just nu är man alldeles för bitter.

ÄNTLIGEN! - SEGER i Virserum!!

Divison 3 F - Region Syd
Omgång 10

VS    

Virserums SGF - Rydaholms SK 6-8

Seger i Virserum! - härligt!!
Äntligen! RSK vann i Virserum med 8-6 och tog äntligen en seger. Det var oerhört viktigt, mest för laget och deras eget spel men också en liten seger i och med att de slapp att komma sist i grundserie F!

Nu hoppas jag det fortsätter på den inslagna vägen, så att vi kan se fram emot en bättre vår från RSK:s sida!

FÖR ÖVRIGT!
I seriefinalen mellan Kalmar och Ljungby som båda är klara för Alltrean vann Kalmar med 9-1..

En pinne är väl bättre än ingen?..

Elitserien 2010/2011
Omgång 23


Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC 4-5 efter straffar
0-2, 3-1, 1-1, 0-0, 0-1
Skott: 12-10, 15-9,
Mål:DIF: Nils Ekman,
Mål:VF: Andreas Karlsson, Tony Koivisto 2, Tomi Kallio
Publik:
6267 personer på Hovet




En pinne är väl bättre än ingen?!..
Det blev delad pott på Hovet efter en svängig tillställning. Gästerna Frölunda tog ledningen med tre mål men DIF kom tillbaka. Frölunda replikerade i tredje och tog matchen till övertid. Sett till matchen så var varsin poäng nog rättvist. Visst Djurgården vinner skotten men man är alldeles för ineffektivt. Joakim Lundström lite av en matchvinnare för Frölunda. Matchen gick ju till sudden som blev mållös. Efter ett antal riktigt dåliga straffar avgör sedan gästerna. Det är väl lika bra att förlora en sån här match. Det finns vissa ljusa stunder men alldeles för många mörka.

Matchen i övrigt: Första perioden: Matchen började lite segt under de första minutrarna men det var Frölunda som började skapa de farligaste chanserna och lyckas även få hål och ta ledningen i matchen. Målet ger göteborgarna ännu mer energi, medans hemmalaget irrar runt på isen, från läktarna hörs flera burop och när sen Frölunda hur rättvist som helst även gör 0-2 väldigt enkelt så skanderar klacken VAKNA DJURGÅRDEN! VAKNA DJURGÅRDEN!.. För Djurgården är inte vaket, de är inte med i matchen alls. Frölunda driver vidare efter sina två snabba ledningsmål. DIF har ett par möjligheter i spel fem mot fyra men inga hemmamål. Perioden avslutas med ett litet slagsmål möjligen för att tända hemmalaget signerat Christian Eklund.

Andra perioden börjar som en mardröm. Frölunda sätter 0-3. I detta läget så känns det så fel, så fel. Fast inte helt orättvist på ett sätt. Frölunda ville mer i första spelmässigt trots att DIF vann skotten. Frölunda riktigt på gång efter målet men DIF måste ha ett snabbt mål nu för matchens skull. Då drar Frölunda på sig två utvisningar som ger Djurgården spel i fem mot tre. Nu eller aldrig, nu måste det komma ett mål. Nisse Ekman har inte rosat marknaden för DIF men nu kliver han fram och och sätter viktiga 1-3. Fortsatt spel i fem mot fyra och då är åter Nisse Ekman med och producerar när DIF reducerar ytterligare. Äntligen match igen och DIF kommer in mer och mer i matchen samtidigt som Frölunda åter blir ängsligt. DIF är på gång nu och det luktar kvittering ett par gånger. Mario Kempe är en trollgubbe det visste vi sen innan och just denne kommer igenom riktigt snyggt. Han drar upp Skrbek på läktaren och drar Joakim Lundström med en lång dragning och det är KVITTERAT! DIF har hämtat in 0-3 till 3-3 på tio minuter i den andra perioden. Riktigt starkt att hämta in tre mål så här men så onödigt. Frölunda var inte så mycket bättre och 0-3 visade inte riktigt matchen. 3-3 står sig in i pausvilan.

I tredje väntade en öppen men oviss match. Vilket av lagen skulle ta kommandot. DIF fortsatte att pumpa på samtidigt som Frölunda ändå låg och lurade. Deras chanser var lika vassa som DIF:s. Djurgården tar ändå ledningen och det är imponerande, att hämta in 0-3 till 4-3. Det som sen inte imponerar utan är motsatsen är att Frölunda får ett riktigt pissmål. Skitmål som inte får hända när man leder och när man har så prekärt läge i tabellen. Slarv slarv och ännu mera slarv bäddar för målet. Frölunda får en gratispoäng. Matchen går till sudden som blir mållös. Straffarna som slås sedan är riktigt dåliga från båda hållen men gästernas Joakim Lundström blir matchvinnare när han inte släpper någon. Stefan Ridderwall som har en tuff säsong, imponerar inte idag heller. Djurgårdens målvaktsspel är ett problem och kommer vara resten av säsongen. Man har två halvbra målvakter där ingen av dem kan spika igen när det behövs. Tyvärr. En pinne känns som en förlust. Man skulle knutit igen och tagit tre pinnar.

Trist.

Övriga matcher
HV71-Linköping 3-2
Modo-Timrå 1-5

Skellefteå-Brynäs 4-2
Färjestad-Luleå 3-0


Sista matchen i hockeytreans grundserie F

Division 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång 10

VS  

Virserums SGF - Rydaholms SK
Virserums Ishall 19.00


Sista omgången i grundspelet
RSK åkte till Virserum i eftermiddags för sista matchen i grundserien. Lagen har inget att spela för tabellmässigt men mer för sitt eget spel. RSK har en gjort en usel höst sett till resultaten. Kanske den sämsta hösten på många år vad jag kan minnas men som sagt. Det finns ju orsaker men de spelar ju ingen roll nu. RSKs spel lämnar mer att önska. Kan man bara få ordning på försvarsspelet så tror jag mycket löser sig. Nu senast hemma var det tre pinsamt enkla mål insläppta. Det håller ju klart inte och det är laget och spelarna väl medvetna om. Det vore kul med en vinst ikväll men vi får se hur det går. Jag hoppas på framgång!

I övrigt är det seriefinal i Kalmar
Kalmar - Ljungby

(Bottenmöte?!) och sexpoängsmatch

Elitserien 2010/2011
Omgång 23



Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
Hovet 19.00

Sexpoängsmatch, bottenmöte på Hovet
Det är ju bokstavligen inget bottenmöte men det är två lag som det går allt annat än bra för. Visserligen, DIF är på slutspelsplats men laget underpresterar än så länge. Det känns inte som de förtjänar den plats som de har efter hur de spelar förtillfället. Det måste bli bättre så är det bara. Man måste bli jämnare i spelet och få upp fart och energi som man kan spela. Ikväll möter DIF seriens sämsta lag men men men säger jag. Risken för underskattning är ju rätt stor och lag som DIF bör slå brukar inte vara helt självklart. Hårt jobb i 60 minuter så får vi se hur långt det räcker

Läget i lagen
: Nichlas Falk är tillbaka fit for fight vilket innebär att Djurgården är skadefritt, känns dock inte som nån fördel i ett lag som underpresterar. Ny match, ny chans idag. Mot ett krislag som Frölunda kan det väl bara sluta på ett sätt? Nja jag tror inte det. Det kan gå hur som helst.

Upp på tå gubbar nu för skråen!

Frölunda - Seriens sämsta lag, jumbo och ja vad ska man skriva mer? Jag tror ändå någonstans att de kommer komma igen och det rejält. Just nu är de inte värda...så mycket men de kämpar och kämpar och mer än så kan de inte göra. Nu kommer de till Hovet i Stockholm för att möta Djurgården. Det blir nog tufft. Till matchen får Frölunda glädjande nog tillbaka fyra man: Christian Bäckman, Pavel Skrbek, Johan Sundström och Per-Johan "Pebben" Axelsson. Dessutom så är Johan Holmqvist petad, det verkar som VF:s klubbledning förstått att han inte är solklar etta i VF-kassen. Joakim Lundström vaktar kassen.


Övriga matcher
Skellefteå-Brynäs
Modo-Timrå
Färjestad-Luleå

HV71-Linköping visas kl 18.40 på



Fotnot: Fredrik Bremberg spelar ikväll igen, har ni sett? Han är placerad i fjärde kedjan. Alltså hur länge ska den här pinsamma såpan fortsätta. VARFÖR VÄRVADES HAN TILL HV??? Dom har ju kastat ett par miljoner rätt i kalla Vätterna för skråen!

Skellefteå är en het kandidat till SM-guldet

Elitserien 2010/2011
Omgång 22




Luleå-Djurgården 3-1
1-1, 1-0, 1,2-0
Skott: 28-25 (8-5, 11-6, 9-14)
Mål: Simon Hjalmarsson 2, Chris Abott
Mål: Jimmie Ölvestad
Publik:




Luleå fortsatt starka hemma
Det blev inga poäng med hem till Stockholm från Luleå, kanske inte helt oväntat på nåt vis. Luleå var det bättre laget sett över hela matchen. Det var också Luleå som tog tag i matchen från början och skaffade sig ledning i spel fem mot fyra. Försvarsspelet ganska lamt i DIF-lägret och en omarkerad Luleåspelare satte första målet. Viktigt för matchen var att DIF skulle få en hyfsad start och med det svara med att kvittera. Det var ett sånt där skitmål som man säger. En sargstuds som Jimmie Ölvestad bara petade på och den gick in via Rautio i mål. Viktig kvittering för DIF i en period som ändå leds av Luleå på nåt vis men DIF med i matchen.

Andra perioden startar alldeles för dåligt för DIF:s räkning. 24 sekunder går sen ligger pucken bakom Ridderwall igen. Luleå sätter press och blir kvar, samt att en spelare får stå och slå in retur på retur. Alldeles för dåligt, det var likadant vid första hemmamålet. Riktigt slarvigt av Djurgården, ska man vinna matcher på bortais kan man inte bjuda på sånt här. DIF-försvaret alldeles för lamt när en Luleåspelare får stå omarkerad och slå in en andra eller tredjeretur men sen måste jag väl också säga att Stefan Ridderwall inte är riktigt på topp. Känns inte som han är på hugget nu när han ändå är förstemålvakt som han ville vara förra säsongen. Nu när han väl har fått chansen i år så har han inte visat att han förtjänar det. Det är lite DIF:s problem i år. Två darrande och ojämna målvakter vilket skapar ett darrigt och osäkert försvar på nåt sätt. DIF spelar hyfsat ibland men så faller man ner hela tiden och har väldiga problem när man blir nertryckt i egen zon. För mycket upp och ner. Resten under den andra perioden så är det DIF som försöker kliva upp men Luleå vänder snabba anfall och det är tre gånger farligare när de anfaller. Det är nära mål flera gånger. DIF har inte många långa sekvenser framåt men ett par chanser lyckas man få fram men inget mål. Luleå äger andra mer än i första och 2-1 efter två känns lite i underkant. DIF får inte igång sitt spel.

I tredje så måste DIF kliva fram, man ligger ju under med 2-1. Men någon vidare anstormning blir det inte. Perioden känns mer som en transportsträcka, för när det blir farligt så är det Luleå som skapar och jobbar hårt för ett tredje mål. DIFs spel känns återigen tråkigt och uddlöst. Hur man än försöker så kommer man bara till så man får skott från långt håll som är hur enkelt som helst för Luleåmålvakten. DIF plockar målvakten med två minuter kvar totalt verkningslöst för som vanligt så får man bara ett mål i arslet. Luleå vinner en komfortabel seger ikväll, deras fjortonde seger för säsongen. DIF gör en medioker insats trots att det bara blev 3-1.

Ingen i laget kan få godkänt idag heller, på ett sätt så börjar man nästan sakna ord varje gång man ska kommentera en Djurgårdsförlust. Det ser likadant ut varje gång. Det finns inte samma driv. Försvarsspelet är blekt, darrigt. Anfallsspelet är som bortblåst, ingen av målskyttarna kliver fram och verkar inte vilja göra det heller. Målvaktsspelet blir ju efter hur laget agerar. Vi saknar bra backar, stark målskytt och en säker stabil och lugn målvakt. Vad ska DIF i ett slutspel och göra om det ska se ut så här? Det verkar vara varannan match, seger förlust, förlust, seger och så vidare. Alldeles för mycket som är dåligt. Det håller inte i ett slutspel det här.

*** Man får trösta sig med att HV71 och Södertälje förlorade idag. Alltid nåt.

-------------------------------------------------------------

Övriga matcher ikväll

Färjestad-AIK 2-1
Hela hockeysverige däribland jag,
har undrat vad egentligen det är som har hänt med AIK. Från att vara  dödssist jumbo och sen den starkaste klättringen till en fjärde plats i tabellen och åtta matcher utan förlust men så ikväll så bröts den långa poängsviten i Karlstad. ÄckelFärjestad, (NEJ jag gillar inte AIK heller) kunde efter en lång och mållös match spräcka nollan och gå ifrån till 2-0. AIK svarade men det räckte inte mer än så vinna med 2-0.

Brynäs-HV71 3-0
Brynäs kunde tämligen enkelt besegra HV71 som fortfarande inte verkar komma upp i den standard man hade förra säsongen. Det går minst sagt knackigt för mästarna.

Modo-Skellefteå 1-5
SAIK
tog riktigt stabil seger i Fjällräven Center mot ett alldeles för blekt Modo. SAIK har seriens vassaste förstafemma med Jocke Lindström-Fredrik Wargh-Mikko Lehtonen som åter levererade ikväll och såg till att sänka Modo. SAIK är nog en klar utmanare till SM-guldet i år

Linköping-Frölunda 6-1

En sak är säker: Frölunda är en stark kandidat till att vara sämsta laget i Elitserien 2010/2011, en kvalserieplats är just nu deras.

Timrå-Södertälje 2-1
SSK torskar. Viktigt!

GRATTIS VIKTOR!

Idag bugar jag och lyfter på hatten och säger grattis till en av mina förebilder när man började spela ishockey som liten knatte hemma i Rydaholms SK.



Grattis Viktor Rydh
- 34 år idag!

Stenhård tackling av Rangers Marc Staal inatt


Mattias Tedenby läckra straff mot Washington


Se överfallet på Daniel Tjärnqvist



Denis Kuljajsj fula tackling på Daniel Tjärnqvist för några dagar sedan

Tisdag är lika med Elitserien!

Elitserien 2010/2011
Omgång 22



Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 19.00


Svårslagna Luleå på bortais - omöjlig uppgift?
Djurgården flög upp tidigt imorse till Luleå för att förbereda sig inför kvällens match. Luleå väntar hemma i sin björngrotta. Tuffast möjligaste motsånd helt klart men för DIF gäller det att vara noggranna och inte bjuda bort matchen direkt. Luleå kommer sätta en fruktansvärd press inledningsvis och då gäller det att vara med. Det är mycket som måste stämma för att DIF ska kunna ta med sig alla tre pinnar hem ikväll men som sagt det ska spelas om det. Ingenting är omöjligt men jag tror det blir väldigt svår uppgift ikväll. DIFs spel är aningen bättre men inte så bra som man vill.

Läget i lagen: Serieledarna Luleå får spela utan Cam Abbott, Pierre Johnsson, Karl Fabricious och Mats Lavander. Däremot glädjande positiva besked från Niklas Olausson, Sebastian Meijer och Jan Sandström. Dessutom har man kallat in en junior från Piteå: Jonas Berglund. David Rautio vaktar kassen för hemmalaget. I Djurgården verkar det som att Nichlas Falk inte spelar. Han har en inflammation på nedre delen av kroppen. John Norman är egentligen inte hundra procent efter sin skada men är med laget upp till Luleå. Andreas Holmqvist som fick näsbenet knäckt av fegisen Anton Hedman i Modo senast SPELAR ÄNDÅ ikväll, med galler. Det ska krävas mer än så för att stoppa honom. Starkt Ante!

Övriga matcher ikväll:
Brynäs-HV71
Linköping-Frölunda
Färjestad-AIK
Timrå-Södertälje

Modo-Skellefteå visas 18.45





Lidas är nog i sitt livs form, kolla in målet!



Nicklas Lidström avgjorde matchen mot Calgary i sudden death, och vilket mål sedan.
Det verkar som Lidas är i sitt livs form. Egentligen skulle han ju lagt av, det var väldigt nära men Detroit lyckades övertala honom och nu gör han en kanonsäsong. Var ska det här sluta?

309 besökare!!! - Jag fattar ingenting men KUL!

Alla tiders rekord rök igår (på två års tid) här på bloggen. Besökarantal OCH antal träffar på sidan:

Antal besökare på sidan igår:


__________________________

samt

att det var 377 (355
var det gamla) träffar på sidan.


Jag fattar ingenting, vet inte varför heller. Lite chockad faktiskt. Men skitskoj, helt sanslöst skoj


TACK! alla ni därute! Fortsätt gärna sprid ordet om min hockeyblogg!

Pucken träffar rätt i ögat..AJ!



Mike Mottau, NY Islanders får pucken direkt i ögat. AJ som bara den...

Tackar och bugar!



Det är många, många......många!! besökare och ännu fler träffar på sidan.

Jag vet inte vad jag ska säga, men TACK, TACK som bara den.

Det är hedrande och ha så många läsare som det har varit nu under sista tiden. Det sporrar mig ännu mer. Sprid gärna ordet om bloggen till andra hockeyälskare om ni så känner för det!

TACK!!!

RSK bjöd på fem av sex mål

Divison 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång 9



Rydaholms SK - Kalmar HC

2-4, 1-2, 1-0

Alldeles för många pojklagsmisstag boys!!
För det första så var det ju första division tre matchen jag beskådade i år, det tar en liten stund att vänja sig vid det slöa tempot som det ändå är. Nu när man följt Elitserien är det ju lite skillnad. Nåväl matchen började och det såg ganska lamt ut inledningsvis. Det såg ut som att Kalmar väntade sig en anstormning av RSK, de spelade enkelt och rakt ut direkt men satte inget tryck i de tre första bytena. De insåg rätt snart att RSK inte skulle ta tag i matchen så då gjorde gästerna det istället. När 7.27 var spelade i första perioden, stod det  0-3! på tavlan, 0-2 efter 3.14 och målen tillkom löjligt enkelt. Nästan på pojklasmaner. Ena laget spelar puck, andra laget står o tittar och ser när spelare skjuter både andra och tredje skottet och den stackars RSK-målisen simmar förtvivlat men ser bara pucken i nät. Jag var paff, jag visste att försvarsspelet var dåligt. Men sanningen är ju att det var obefintligt under många stunder igår. Det är ju inte konstigt att man har den sämsta målskillnaden på 10 år eller nåt. Det var ju ungefär som när Torbjörn Wirff, galningen från norr med storhetsvansinnet som tränare. Jag gjorde en säsong i A-laget vilket var mitt livs mest tråkiga och mest värdelösa säsong någonsin. Då såg det som det gjorde igår. Vi snittade nog 1-9 per match eller nåt det året. Målen bara drösade in och jag behöver väl inte säga att vi var jumbo, dödssist i serien det året. Nej sånt vill man bara glömma. Men i alla fall, matchen skulle egentligen varit död efter Kalmars tre snabba men RSK reser sig sakta men säkert i matchen. När man väl börja få igång anfallsspelet så är det farligt. Daniel Herrlin ordnar viktig reducering och sen efter det är det så kommer RSK mer och mer och har bud på på både ett andra och tredje mål. RSK lyckas få till ett andra mål och har lite kontakt igen inför andra perioden. Jag undrar vad Tomas sa till laget i paus. Tydligen så har matcherna inletts liknande som igår och det funkar ju inte. Man vinner inga matcher om man får börja jaga ett 0-3 underläge varje match.

I andra perioden så var ju frågan om RSK skulle orka fortsätta men sanning var ju att Kalmar var inte ett dugg bättre, visst de är stabila och rappa men inte idag. RSK bjöd på fyra mål i första så enkelt var det. Andra perioden blir lite trevande när det ser ut lite som att RSK försöker men det är alldeles för hafsigt. Kalmar spelar på sin ledning inledningsvis och det händer inte så mycket. Men RSK måste ha nästa mål för matchens skull. Så sker inte, istället kommer 2-5 på en sketen målvaktsretur. Tung uppförsbacke för RSK:arna men man ger sig inte, flera gånger under perioden hör jag hur ett par spelare samt tränarna manar på och manar på sina spelare. Jag hade en bra placering i hallen eftersom jag fick ta hand om hemmautvisningarna i speakerbåset. Men chanserna svänger åt båda hållen i den här matchen. Spelet speglade inte resultatet någonstans. RSK kom snabbt tillbaka och ordnade 3-5. Strax efter fick man också chansen i spel fem mot fyra. Ett hemmamål så skulle matchen tajta till rejält. Knappt har RSK kommit in i zon förrän en Kalmarspelare får tag i pucken och drar iväg i kontring. Han kommer mot två RSK:are varav den ena är dödstrött, han var på väg att byta men stannar kvar, resultatet blir att Kalmar-spelare alldeles för enkelt tar sig runt och in framför Gabbe i RSK-målet som följer med så gott han kan men den långa dragningen är effektiv. 3-6 är ett faktum, det är andra målet insläppt i boxplay. Jag var hyfsat förbannad när detta sker. Hur tänker man därute på isen, vad i hela hälsningland sysslar dom med? Målet avgjorde ju matchen i praktiken. RSK skulle inte orka att vända på detta. Kalmar var för bra för det även om de inte glänste denna kvällen. 3-6 efter två perioder

Det kändes som att chansen var när det stod både 2-4 och 3-5 men underläge 3-6 inför sista skulle bli för tungt. Visst det går att vända och i dessa lingonserier som divison tre så kan allt hända. I tredje blev det lite mer känslor på isen, Kalmar spelade väldigt enkelt och förtog sig inte framåt, RSK var ju tvungna att satsa allt framåt. Reducering till 4-6 kom men då var det inte mycket kvar av matchen. Kalmar tar hem segern med 4-6 och RSK får åter skylla sig själva när man ger bort matchen på sju minuter i första perioden. De minutrarna avgjorde allt. Visst det hade vart för bra om RSK besegrat Kalmar men man hade gett dem en riktigt tuff match om man spelat riktigt från första nedsläpp istället för att vakna efter tretton minuter i första perioden. Det är väl det negativa, annars var det en bra insats om man ser till hela matchen. RSK gav inte upp utan försökta pumpa på, Magnus Göranssons deltagande har betydelse. Han är grymt bra på att behålla pucken i anfallszon och skapar oreda på så sätt. Bra passningsläggare och hittar nätet när det behövs.

Ingen ska egentligen nämnas, först sågar jag hela laget för deras första halva första period men sen ska de ha en eloge för att de gnuggade på. Det verkar vara en bra moral i gruppen/laget. Sen måste jag bara nämna den minste spelaren på banan som var riktigt bra igår: Christoffer Rohman med nr 44 på ryggen. Han såg ut att vilja visa vägen när det stod 0-3, han steg upp från sin backplats och körde likt en djurgårdstorped ner i hörnorna och smällde på den störste han kunde hitta totalt orädd. Tror aldrig jag sett Rohman så het som igår. MER SÅNT! hoppas det smittar av sig på fler i laget i fortsättningen.

Viktigt med seger i sista matchen
RSK avslutar mot Virserum borta på torsdag och jag måste tro på en seger där. Man är på rätt väg och skärper man till försvarsspelet, för det är nästintill obefintligt stundtals så kan man väl slå de flesta lagen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Nya matchtröjan är riktigt snygg! men färger och layouten är misslyckad!!
i sin helhet och framförallt gamla RSK-loggan tillbaka på bröstet men men men den ser ut som en julgran med reklam i alla möjliga färger fördelat över matchtröja och byxor. MEN layouten är ju..misslyckad. Färger stämer inte och på ryggen sitter siffrorna för långt ner. Det stora Essell-trycket skulle suttit högre, Träförädlingreklamen är i svart? men PLS i vitt om jag inte minns fel. Seriöst, det måste ju vara samma färg även om det är olika företag. Det ser lite roligt ut. Till nästa gång - Skärpning och mer eftertanke gärna


Dagens KHL-klipp


Div.3: Inför Kalmar hemma

Division 3 F  Region Syd 2010/2011
Omgång 9


    VS  


Rydaholms SK - Kalmar Hockey
Talavidshallen 17.00

Svårt motstånd väntar på hemmais
RSK
tar emot Kalmar Hockey i nästa sista matchen i grundserien innan det går vidare till Alltrean för klara Kalmar och Ljungby Hockey. För RSK gäller det att göra en bra match. Jag hoppas man har tagit med sig spelet och insatsen i Lenhovda. Där visade man äntligen att man kan spela bra. För jag tror inte RSK är så dåliga som siffrorna har visat. Visst man han gjort plattmatcher men det har inte kommit igång som man vill, samtidigt som förlusterna sänker självförtroendet av förklarliga skäl. Nu vände man två gånger i Lenhovda och lyckades knipa poäng. Det är riktigt bra gjort och det bör man ta med sig. Sen tror jag G eller Magnus Göransson som han heter, att hans comeback i laget på allvar gör massor. Han är en given ledare med massor av erfarenhet och han vet hur man ska agera när det går dåligt, och dessutom är bra på att hitta nätmaskor men också att föra spelet i anfallszon.

Nu är det förvisso Kalmar som väntar på andra sidan rinken ikväll men kan bara RSK hålla tätt och få ett mål eller två med sig så kan man nog utmana Kalmar ikväll. De har inget att spela för egentligen. De är ju klara för Alltrean precis som Ljungby.

I laget saknas Jakob Johansson och Marcus Fingal (ledband) men i övrigt har Tränare Tomas Jonasson fullt manskap att tillgå.

Kom igen nu alla som håller på RSK, ta er upp till RSK och stöd dom precis som vi stöder vårt blåvita fotbollslag. A L L A TILL HALLEN!

KÄMPA RSK KÄMPA!

--------------------------------------------
Övriga matcher ikväll:

Div.2
Värnamo-Jonstorp

Div.3
Ljungby-Lenhovda
Eksjö-Skillingaryd
Frosta-Diö

"Frölunda - en skam för svensk hockey!!"

Gå in och läs Expressens hockeykrönikör Magnus Nyströms krönika: En skam för svensk hockey! Magnus har mycket vettigt att säga som vanligt och han har FULLSTÄNDIGT RÄTT!




Klicka
på länk mellan pilarna: >http://blogg.expressen.se/hockey/entry.jsp?messid=632935<

Upp med blicken!!



Ännu mera stenhårda tacklingar så här på nattkvisten
 

Nattsvart


Lördagens matcher

Kommer inte ha tid att blogga imorgon lördag. Den här helgen höll inte riktigt det som var tänkt dessvärre. Inte helt förvånad men så är det ibland.
-----------------------------------------------

Elitserien 2010/2011
Omgång 21



Nicklas Danielsson (här i DIF-tröja) spelar imorgon istället i sin vita Modo-tröja.
Djurgården-Modo
Hovet 16.00

Kort och konsist
DIF måste få till det nu, tror inte att två raka hemmatorsk är optimalt inför fortsättningen. Det är så mycket mer som bara måste bli bättre. Målskyttet måste måste lossna. Spelmässigt var det hyfsat mot FBK i torsdags men udden saknades. Nyckelspelare som jag nämnt dussintalet gånger MÅSTE KLIVA FRAM om det ska bli något slutspel överhuvudtaget. I övrigt blir det Nicklas Danielssons första match sedan han lämnade DIF och Hovet. Kommer säkert bli en speciell match för honom. Det gäller att ha Nicke under uppsikt annars kan det bli farligt. 

KOM IGEN NU DJURGÅRDEN!!!



Färjestad-Frölunda visas 15.45 på  
HV71-Luleå



18.30
Timrå-Brynäs visas 18.25 på

Södertälje-Linköping

Hur tänker HV:s lagledning???



Fredrik Bremberg på läktaren mot Luleå hemma imorgon??

Ja, ni läste rätt. Men vad ända in i Hälsingland håller HV på med? Brembergs facit så här långt är ju pinsamt dåligt men tacka för det när han inte får så mycket speltid som han behöver. Ju mer han får spela, desto bättre går det, så är det bara. Men kolla igår: Bremberg in i första femman, helt ok. Äntligen tänkte jag att Janne K tagit sitt förnuft till fånga men icke. I spel fem mot fyra ställer de honom FRAMFÖR MÅL?! Hur tänkte dom där? Vad jag kan minnas har jag aldrig sett Bremberg framför mål. Han funkar inte där, det är inte där han ska vara. Han ska mata in passningar från hörnen, bakom mål, från sidan. Inte stå framför mål och försöka styra eller liknande. Nej det här rimmar inte alls bra. Linkan på läktaren nu mot Luleå imorgon. Tyvärr HV men ni gör ett sånt jättemisstag så jag vet inte vad.

Skillnad i Djurgården?
Hade Linkan haft DIF-emblemet på bröstet hade han vart med i toppen på elitseriens poängliga. Det är dagens sanning och det är bara att kolla poängligan från tidigare Djurgårdssäsonger. Där var han alltid nummer ett i stort sett. Jag saknar Linkan i DIF-tröja nr 23. Han hade behövts nu. Då hade vi haft minst en eller två målgörare med i toppen dessutom hade DIF gjort många mer mål i årets elitserie. Det är vad jag tror. Fast vi vet också att Fredrik gjort sin sista Djurgårdsmatch i karriären så det är inte ens lönt att fantisera eller drömma om det mer. Det kommer aldrig hända. Tyvärr.

Blek start efter uppehållet...

Elitserien 2010/2011
Omgång 20




Matchens lirare: Färjestads gör retligt enkelt 0-2 i powerplay

Djurgården-Färjestad 1-3
0-0 0-2 1-1
Skott: 24-19 (8-4, 8-6, 8-9)
Mål:DIF:Oskar Eklund
Mål:FBK: Dragan Umicevic 2, Mattias Sjögren
Publik: 7444 personer på Hovet

Djurgården är inte bättre..
Djurgården startar om efter uppehållet med att inte ta poäng. Det är inte godkänt och det var inte så de ville starta. Efter gårdagskvällens match så känns det som att DIF är inte bättre. Det kommer vara en så här jobbig säsong. Mycket tyder på att DIF blir kvar i mittenbotten av tabellen och kommer ända fram till omgång 55 ha ett kraftigt flås från kvalstreck, men framförallt kommer lagen bakom att jaga dem som bålgetingar. Matchen mot Färjestad började ändå piggt och såg lite bättre ut än vanligt. DIF hade bra koll på gästerna, skapade chanser och hade spelet framåt men problemet med att komma in framför mål och skapa de heta lägena är nästintill obefintliga. Mållöst efter period ett.

I andra så åker man på en kontring direkt i inledning. DIF-backen och Stefan Ridderwall agerar hjälplösa statister när Dragan Umicevic sätter 0-1 i tom kasse. Marginaler i denna match alltså. Här gör gästerna 0-1 helt orättvist men de spelar helt rätt. DIF har inte spetsen att ta vara på chanserna som man får. Då straffas man bakåt, så brukar det vara. okay 0-1 är ingen stor ledning men mot ett väl försvarande Färjestad så är det ett tufft underläge. Inte nog med att pucken inte glider DIF:s väg. Det finns ju även två s.k domare med på isen. Fyra ögon är ju bättre än två. Men sen då tycker man att dessa fyra blå ögon ska se regelbrott på rätt sätt. Två gånger om så drabbas Djurgården i slutet på perioden. Emil Kåberg leker filmstjärna och Morgan Johansson från Ljungby köper det
som en filmregissör och sätter en djurgårdare i fel bås. Powerplay Färjestad därmed, men det hinner knappt börja innan nästa filmregissör domare Pehr Claesson hittar en ny utvisning men denna gång är det pucken som lämnar banan VIA EN FÄRJESTADSKLUBBA, det påpekar DIF-spelarna men det lyssnar inte Claesson på. Så en DIF-spelare får snällt sätta sig på botbänken. Fem mot tre för FBK innebär stor risk för baklängesmål. Det är precis vad som sker. 0-2 kommer med blott tre sekunder kvar av andra perioden. Matchen känns nästan avgjord efter det målet. Det är ett otroligt psykologiskt mål att få emot sig.

I sista perioden är DIF ganska uddlöst. Visserligen slinker Oskar Eklunds puck in till reducering men det räcker inte. Istället avgör Färjestad när Mattias Sjögren enkelt åker solo igenom hela DIF-laget och sätter enkelt trean bakom en inte så stabil Ridderwall. Man ska väl inte lasta han för målen men när inte DIF spelar på topp så är inte Riddarn på sin topp heller. DIF tar inga poäng ikväll. Det är alldeles för mycket puck i hörnen och i kring istället för att spela rakare enklare. Dessutom så har ingen av målskyttarna klivit fram. Var är Nils Ekman, Daniel Widing, Marcus Nilson, Marcus Kruger och alla andra som KAN göra mål. Det här är underprestation så det stinker om det. Det känns också som att jag bara upprepar det här men så här dåligt får det inte se ut, eller är det som jag satte i rubriken:

"Djurgården är inte bättre i år". Eller vad säger ni?

Övriga resultat
Skellefteå-HV71
Luleå-Timrå 3-4 efter förlängning
Södertälje-Frölunda 5-2
Linköping-Brynäs 2-0
Modo-AIK 2-1 efter förlängning

Nattens NHL: Halaks självmål



Rätt snyggt ändå. Från matchen mellan Detroit-St.Louis

Torsdag: Full omgång!

Elitserien 2010/2011
Omgång 20



Djurgårdens IF - Färjestads BK
Hovet 19.00

Omstart efter två veckors uppehåll

och



Marcus Ragnarssons avtackning

Marcus Ragnarsson kommer avtackas ikväll för sina insatser i DIF-tröjan. Mackan som gick ut med det tråkiga beskedet att han slutar för någon vecka sedan ska hyllas av sina fans ikväll. Det kommer bli en speciell kväll tror jag. Dessutom så är det ett klassiskt möte på isen så här i omstarten av Elitserien. Full omgång som vanligt en torsdag. Det är nog en av de bästa kvällarna på vintern. För det betyder ofta hockeynight runt om i landet.



DIF tar emot storfavoriterna Färjestad på Hovets is, DIF har fördel efter förra mötet men det betyder ändå inget när pucken släpps ikväll. Utan räkna med att det är ett toktaggat FBK som kommer göra allt för att få revansch för senast, tro mig. Det är alltid svårt att tippa lagens form så här efter ett långt uppehåll och jag sätter ett varningens finger för DIF. Det kan bli bu eller bä. Jag har inga större förhoppningar utan det är bara att se hur det matchen artar sig. DIF har vart alldeles för dåliga många matcher men spelat hyfsat ibland. Det måste bli mycket bättre, ett stabilare spel framför allt. Dessutom så är nog en vinst direkt i omstarten ett mindre måste för DIF.

Läget i lagen: Stefan Ridderwall
är tillbaka i kassen efter att ha missat alldeles för många matcher på grund av en hjärnskakning. Formen är nog inte på topp så det kommer bli en svettig afton för Steffe men får hoppas att försvaret startar bra idag. Den enda spelaren som saknas ikväll i DIF preliminärt är John Norman som fick en tuff smäll när han var iväg med juniorkronorna. Nils Ekman är hel och vätränad och förhoppningsvis spelsugen. Gästerna Färjestad får klara sig utan Rickard Wallin, Jonas Brodin och troligtvis även Dick Axelsson. Däremot är både Pelle Prestberg, Jonas Frögren och Mikael Johansson i full träning men om de spelar ikväll är i skrivande stund oklart.





Övriga matcher ikväll:
Linköping - Brynäs:
Kvällens huvudmatch på Canal Sport med förövrigt.
BIF satsar på Greiss i målet igen, hur in i hela hälsingland tänker dom??? Det är ganska obegripligt för han läcker ju som ett såll. Synnerligen märkligt.

Luleå - Timrå

Skellefteå - HV71
Tungviktsmöte! Fredrik Bremberg går in i första linen med Davidsson och Vuotilainen istället för Martin Thörnberg. Äntligen?! verkar Janne Karlsson ha fattat att "Linkan" måste ha mycket speltid om han ska prestera och fungera som bäst. HV71 är inte populära i norr och särskilt inte Martin "Bentacklaren" Thörnberg. Kolla gärna in "Fight night" på Youtube.

Modo - AIK
Intressant att se om AIK:s långa segersvit fortsätter. Ikväll är det ett verkligt prov på bortais.

Södertälje - Frölunda
Vad ska man säga? Det är två krislag som möts. Båda lagen blev utspelade senast i sina respektiva matcher. Fast frågan är om det inte är änvärre för Frölunda. Laget från stora Göteborg, med guldvisioner, mycket pengar i föreningen, bra lag på pappret, namnkunnigt som få. SSK är väl vana vid den här situationen men har väl högre visioner än Kvalserien varje säsong månntro.


Roliga målgester



Tiger Williams, Vancouver Canucks



Teemu Selänne, Winnipeg Jets

Tisdagens matcher: AIK tog SJÄTTE raka segern!

Elitserien 2010/2011
Omgång 23 och 26




AIK hetaste laget i Elitserien just nu!

AIK-Södertälje 5-2

AIK:s första seger mot SSK för säsongen

Efter AIK:s femte mål i SSK-kassen så började Black Army sjunga: Drömmar av guld-ramsan länge och väl men det ska mycket mer än att allt ska stämma för Gnaget i sånt fall. Men som sagt: Drömmar ska man ju ha...
Åter till matchen så var det bara ett lag på banan och efter att AIK tagit ledningen så kändes det nästan avgjort. SSK kom inte alls upp och gavs heller inte någon större chans. AIK satte viktiga mål och efter 3-0 var det klart. AIK tar ännu en stabil seger och kliver i och med segern upp på fjärde plats!



....men Frölunda såg däremot märkligt trött ut mot SAIK

Frölunda-Skellefteå 0-3



Hur länge får Lill-Kenta vara kvar som tränare för Frölunda?

Det är rubriken efter kvällens match i Göteborg mellan Frölunda och Skellefteå. För det blev ännu en förlust i årets elitserie. Skellefteå tog hem tre poäng till norr efter 0-2 i Scandinavium ikväll. SAIK var det bättre laget och startade matchen med mål på första skottet. Inte helt rättvist då men efter det sen var det vitsvartgula SAIK som styrde händelserna på isen. Frölunda försöker spela sitt spel men det funkar liksom inte. Det  ser konstigt ut många stunder nästan lite uddlöst och jag kan känna igen det från DIF:s oflyt. Man försöker men det ser uddlöst ut många gånger fast man vill så mycket. Det påminner lite om hur det ser ut för DIF med ibland, man vill så mycket men får inte ut hälften av vad man vill liksom. Frölunda sköt ändå 31 skott mot SAIK-målvakten Joacim Ericsson. Jag misstänker att det sitter för mycket i huvudet och man funderar för mycket istället för att bara göra det, gå på instinkt många gånger. Det är lite typiskt när marginalerna är så här små i detta utsatta läget så, kommer man i underläge så börjar man ofrivilligt börja fundera i fel banor eller liknande. Frölunda kan ändå bara gnugga på och tro att det kommer en vändning för det gör det. Frågan är bara när. SAIK vinner komfortabelt på bortaisen och befäster sin toppplacering i Elitserien.

Var tar dessa två vägen?

SPARKADE FRÅN KHL:

och

Sparkade i Ryssland!

Björn Melin
och Daniel Fernholm får leta ny klubb mitt under brinnande säsong!
Ibland är det inte alltid guld som glimmar i den ryska hockeyskogen. Det är tufft att försöka slå sig in därborta även om det är feta pengar som lockar givetvis. Nu är det åter två svenskar som får gå från sin KHL-klubb mitt under brinnande säsong. Intressant är då också att Melin var med Tre Kronor i Karjala Cup och spelade men var inte uttagen till match de sista matcherna i sitt KHL-lag. Det rimmar ju inte sådär jättebra. Eller? Jag är tveksam till att Melin vänder hem till Sverige, han kommer nog leta ny pengastinn klubb därborta eller i t.ex Schweiz eller nåt annat land som betalar bra.

Daniel Fernholm kommer gå dit han får mest pengar, det är han ju känd för, klubbhjärta har han då inget.

...för när det gäller valet Elitserien så är det nog uteslutet för båda dessa herrar tänker jag...

Äntligen Elitserien! Två matcher ikväll

Elitserien 2010/2011
Omgång
23 och 26

12 omgångar nu fram till jul

Elitseriens smygomstartar ikväll med två matcher. Egentligen ska det vara full omgång en tisdag när serien startar om efter ett uppehåll men icke. Nåväl två matcher är bättre än ingen.

Mini-Stockholmsderby men....
är AIK:s toppform bevarad?
AIK möter SSK i en väldigt viktig match. AIK är på rätt sida strecket, SSK har åkt ner i botten och, ligger där man bör ligga, men måste vinna varje match som kommer nu om man inte ska fixa en ofrivillig kvalserieplats. AIK avslutade ju med osannolika fem raka segrar innan uppehållet. Om AIK kan spela som man gjorde då så kommer de vara äckligt giftiga att räkna med i ett eventuellt slutspel. Hemska tanke! Nåväl AIK bör nog se till att starta med en seger nu så här efter uppehållet annars tror jag nog ändå att de trillar tillbaka igen. SSK måste vinna. Det finns liksom inget annat. Att välja vilka som bör vinna är pest eller kolera så..jag avstår,

...eller lika kanske ändå är bäst?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

VS   

Omgång 23
AIK - Södertälje
Hovet 19.00

Visas 18.40



VS 

Omgång 26
Frölunda - Skellefteå

Scandinavium 19.00

Var står Frölunda?

Frölunda ligger illa till, inget har gått lagets väg, visserligen en upprykcning i ett par matcher precis innan uppehållet men laget ska kunna prestera riktig topphockey om man går efter spelarnamn. Men fortfarande svårt att prestera som lag trots många stjärnvärvningar. Dessutom så har hela göteborg skyhöga krav på laget och så fort det inte går som det vill så är hemmaarenan Scandinavium halvtom. VF har normalt sett den högsta genomsnittliga publiksiffran, dit har man en bra bit i år. VF måste börja spela BRA ishockey. Det gör man inte nu och ska det bli slutspel för göteborgarna så måste det ske en radikal förändring. Det är just den frågan som Lill-Kenta måste lösa annars är han snart arbetslös. Varför inte börja med en seger hemma ikväll men då måste man besegra ett av seriens två-tre bästa lag för säsongen så här långt: Skellefte AIK har gått fram hårt och bra i årets i Elitserie. Favorit eller outsider till SM-guld bestäm själva men SAIK ska inte räknas bort och jag tror redan nu att de blir livsfarliga i ett slutspel.

De här två spelar ihop i Timrå nu



Timrås Antti Halonen och Mika Viinanen slogs vilt i finska ligan. Nu ska de kampera ihop i Timrå, undrar hur det ska gå?

Mackan & Nisse heta på dagens DIF-träning

&

Marcus Nilson och Nisse Ekman

Mackan och Nisse hamnade i en liten skärmytsling på dagens DIF-träning. Det råder inget tvivel om att DIF-spelarna verkar laddade till tusen inför kommande matcher. Sånt här händer allt oftare och har inte så stor betydelse, jag menar kan man slåss med en kompis på träning vilket händer mer än sällan ner i divisioner och överallt i alla klubbar så kan det ju hända i Elitserien. Exemplen är många. Jag hoppas att det bara en klar signal att DIF:s spel är sjukt revanschsugna inför omstarten i Elitserien.

DIF har två raka hemma. Färjestad kommer på besök på torsdag.

Dagens - Vad hände???



Helt oväntat.

I brist på annat


Måndagsfunderingar: Abstinens! - Måndag utan hockey!



Måndag är ju ingen favorit...

Abstinens, det är måndag och nu har man äntligen lärt sig spelschemat men även om man hoppats på Elithockey idag så är det lika trist som de flesta andra måndagar. Det är en sån där typisk måndag, inte kul att gå till jobbet även alla vi som har ett jobb ska vara fantastiskt glada att vi faktiskt har ett. Det går hur bra som helst när man kommer dit men just att känslan när klockan ringer och man måste stiga upp. Ja ni vet, men ändå det är lite segt idag. Inget kul att se på TV heller. Fotbolls -galan?! är ju uppgjord på förhand så det känns som skitsamma egentligen. Kvalitén på den är ju mindervärdig, Det är en "show" som inte är värd namnet gala heller. Det är fjantigt gjort och hur de än vill göra den så maffig som möjligt så går det inte. Svensk fotboll har ju ingen världsstatus och kvalitén är ju därefter. Sverige ligger på en stabil 35-40:e plats. En riktig toppranking helt klart. not. Jo heja! Men nu är det inte den sporten som den här bloggen handlar om. Det var ju det här med måndagar och att det har varit tre matcher måndag, tre matcher tisdag. Men årets spelschema är.. märkligt. Så det är ingen hockey idag heller. Jag tycker uppehållen för de här landskamperna som spelas i turneringsform tar för mycket plats. Det borde kunna göras på annat sätt och mer intressant. En turnering mindre i vartfall för att det är för långa uppehåll. Jag säger max en veckas avbrott, två veckor är alldeles för länge som för Djurgårdens del utan match. Det känns så sönderhackat på nåt vis.

Det här nog inte bland de vassaste inläggen på länge här på bloggen men man är väl lite bitter när abstinensen är som värst. Tre Kronor i all ära men det är bara VM och OS som är nåt att ha liksom.
------------------------------------------------------------

- * Två matcher imorgon är bättre än inget

- - * * DIF spelar på torsdag, bara tre dagar kvar.


Årets fight i NHL



Sean Avery inblandad, NY Rangers-Edmonton

Gött och se!


Div:3: Första poängen bärgad trots suddenförlust

Division 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång 8

VS

Lenhovda IF - Rydaholms SK 7-6
2-0, 2-3, 2-3, 1-0
Skott: 39-25 (8-9, 9-8, 21-8, 1-0)

Suddenförlust i Lenhovda

Magnus Göransson, notorisk målskytt för RSK genom åren
som inte skulle lägga skridskorna på hyllan fanns överraskande med när jag kollade igenom laguppställningarna. "G" fanns ändå med i RSK-laget ikväll och det tog en bit in i andra perioden innan pucken satt i nät. Det betydde reducering till 3-1.

Matchen började med att hemmalaget satte full fart, RSK började försiktigt. Det skulle dröja till slutet av första perioden när Lenhovda gjorde ett viktigt ryck. LIF gjorde 1-0 och 2-0 under de sista tre minuterna. Ex-RSK:aren Andreas Håkansson satte retligt 2-0. LIF i ledning och känsla åt vilket håll det skulle bära. Andra perioden startar inte bättre förrän 3-0 sitter i RSK:s kasse dessvärre. Men så var det då den gamle Magnus Göransson som skulle visa vägen, 3-1 först, RSK får energi och känner att man är på gång. 3-2 kommer och nu är det tajt. LIF är ändå det förande laget, RSK får försvara sig mycket och ligga på lur. Det är just det spelet som man måste spela för att kunna vara med. Magnus Göransson gillar att göra mål, han har sinne för det där med mål och nät. Så det är inte helt förvånande att det är G som kvitterar för RSK. 3-3 alltså och RSK är ikapp med tre minuter kvar av andra perioden. I första fick ju LIF ett psykologiskt mål med blott nio sekunder kvar till paus, för i slutet på andra perioden med sexton sekunder kvar så får LIF göra ännu ett psykologiskt mål till 4-3. Vansinnigt onödigt. RSK hade hämtat upp ett 0-3 underläge och så bränner man sig precis innan paus igen.
Starten på den tredje perioden gick igång i ett rasande tempo. Ställningen efter 3.14 är helt plötsligt 6-4 till hemmalaget och det är åter LIF i ledningen. RSK jagade ju sina första poäng inför dagens match och det såg ut att få fortsätta under några minuter till men så får RSK till en reducering och nämde Göransson har en assist. RSK åter bara ett mål bakom och åter luft under vingarna. Tiden rullar mot slutet och det är heta känslor på isen, med många utvisningar som följd. RSK får ett powerplay med sex mjnuter kvar och får till bra snurr på det. Pucken hamnar hos Robin Danielsson som skjuter ett skott som styrs in via Lenhovdamålvakten och det är kvitterat! Efter målet så vill båda lagen avgöra matchen. Spelet böljar fram och tillbaka under de sista minutrarna och båda lagen har chanser att avgöra, RSK får ett jätteläge men man missar returen. Signalen ljuder och RSK har bärgat första poängen för säsongen. Matchen inte slut då, sudden death tar ju vid fem minuter vid oavgjort numer. Sudden blir dock inte lång. LIF är ofina nog att avgöra efter 47 sekunder.

Magnus "G" Göransson visade vägen!
Men som jag ser det så känns det ändå som en liten seger för RSK:arna efter hur illa det sett ut så här långt. Dessutom gör man 6 mål ikväll. Man kan göra mål och det har man sett nu. Lite roligt att Magnus Göransson fick göra comeback och visa hur det ska gå till. Dessutom så vet jag att både Jakob Gulldén och Jimmie Färm har varit och kört ett par träningar så det finns rutin att ta till om så behövs. Just nu behövs det som aldrig förr. Det blir ju ett bra resultat, i varje fall idag (Om du läser det här G så hoppas jag du förstår att du inte kan sluta igen, du måste vara med och visa vägen till målet :) )

---------------------------------------------------

Övriga matcher ikväll:
Kalmar-Virserum
4-3
Finspång-Skillingaryd 1-6
Diö-Kallinge


Div.2
Åseda-Jonstorp 2-4
Alvesta-Värnamo spelades igår och ASK tog hem en skön derbyseger med 4-2. Det är alltid lika kul när Värnamo får stryk!

Kolla in Buffalo Sabres Thomas Vaneks eleganta mål


#99 - Världens bäste genom tiderna!


Missa inte Nya Tre Kronors match mot ÄrkeFinland

Karjala Cup 2010



Tre Kronor - Finland

Kanal: SVT1
Tid: 16.25


Tre Kronor är status igen?!
Jag är ändå lite imponerad av att Tre Kronor har två raka segrar och chans att vinna hela turneringen. Nu möter vi Finnarna idag som vi fått storstryk av i de senaste mötena. Ska bli intressant att se hur matchen blir idag.

Det lovar ju gott än så länge..



Dags för trendbrott RSK!

Division 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång


VS

Lenhovda IF - Rydaholms SK
Lenhovda Ishall 17.00


Dags att bryta trenden?!
RSK är på väg till Lenhovda för match där om ett par timmar. Det finns bara en väg och det är uppåt och framåt. Det måste bli ett trendbrott, laget behöver en seger för att få upp känslan. Nu sätter det sig lätt i skallen när det gått tungt ett tag så poäng idag skulle göra skillnad. RSK kan spela bra och det har man visat, kanske inte i den utsträckning man vill. Försvarsspelet har varit upp och ner samt att man inte gör mål på sina chanser. Utdelningen har vart blek framåt. Men det gäller att fortsätta jobba hårt, göra sitt i varje byte så kommer det förr eller senare att lossna. RSK kan inte klättra i tabellen innan jul men man kan se till att få ordning på sitt spel och bli ett vinnande lag.

Matchen i Lenhovda blir tuff inget snack om saken, matchen är lite av ett derby. För det är alltid heta känslor mellan lagen och är ofta roliga matcher att titta på. Årets LIF har ett riktigt bra lag och har fördelen sen lagen möttes senast. Då blev det 6-0 men siffrorna speglade inte matchbilden. Domaren var en bidragande orsak att det rann iväg för RSK:s del då.

Jag håller med Johan..

Daniel Håkansson, IF Troja/Ljungby är en av Sveriges hockeyspelare som verkligen har stått för klubbhjärta. Han har haft många chanser att byta upp sig till elitlag men valt att stanna i Troja. OM han hade lämnat rödvitt så hade han vänt tillbaka till Troja och inget annat oavsett lön. Det är lite synd egentligen att han aldrig tog chansen. Han hade säkert vart en stabil elitseriespelare men har hela tiden vart kvar i Troja.

Det är klubbhjärta!

Nån som vet hur man gör det här??



Hittade på Youtube, men hur i hela friden gör man detta?

Jhonas Enroth är redo men vad gjorde Kovalchuk?


Fredagstankar: Lokalt förankrade spelare

Djurgården gick nästan i konkurs efter säsongen 2004/2005 så inför säsongen 2005/2006 så hade man en miljon ungefär i spelarbudget och ni som kommer ihåg så var det ett allsvenskt/division ett lag på pappret. DIF var tvugna att göra något så ideen och visionen blev att bygga ett nytt lag med nästan bara stockholmsspelare, samt att man plockade upp tio egna juniorer och blandade med det som redan fanns: Fredrik Bremberg, Nichlas Falk och Kristoffer Ottosson var stjärnorna och de rutinerade spelarna i laget. Man köpte billiga spelare från Stockholmstrakten som sagt och resultatet höll. Det kostade DIF ett missat slutspel samt att det var nära att tappa sin elitserieplats men det höll, väldigt knappt. Säsongen efter så kunde budgeten breddas lite, det tillkom ett par hundra tusen mer att handla för, in med mer stockholmskopplade spelare och ytterligare juniorer plockades upp. DIF tillhörde här ett av lagen som hade mest egna spelare med på isen. Så då förra året så mognade laget till mer än sin kapacitet och resultatet gav ju en SM-final mot HV71.

HV71 har också många egna spelare med och vågar satsa på egna juniorer, idag var det just en artikel om det i tidningen där Fredrik Stillman förklarade HV:s vision är att ha egna förankrade spelare. Bra, riktigt bra. Det märks också i övriga sverige för fler lag börjar äntligen tänka till och VÅGAR äntligen släppa fram sina talanger istället för att köpa in dåliga utlänningar som bara kostar pengar. Jag tror att bidragande orsaker till det här är att A-landslagets resultat inte varit sådär övertygande bra men däremot att våra juniorkronor har kommit upp på en riktigt bra nivå där de kan utmana Kanada framförallt, ett Kanada som är superbra år efter år efter år. Sen har man väl inte missat medias rubriker i tv och tidningar: Niklas Wikegårds uppmaningar i varje hockeykväll och alla andra experters råd i andra mediala sammanhang. Våra juniorer blir allt bättre men det gäller att fortsätta arbetet. Att våga satsa på egna juniorer precis som ett av lagen: Djurgården gjorde under våren/sommaren 2005. Med det vill jag dock inte säga att det var just Djurgården som fick övriga hockeysverige att vakna men att de var ett av lagen som började med den modellen och sen har det spridit sig.

Sen finns det andra lag som var ledande när det gäller egen juniorverksamhet men som inte alls får fram lika många längre:

Modo och Frölunda

Jag tänker då på Modo och Frölunda som hade landets bästa juniorer för ett par år sedan. De är fortfarande bra men det kommer inte upp lika många i deras a-lag känns det som. Frölunda har börjat skaka om i sin A-lagstrupp äntligen men Modo??
Det började med Foppas generation och så höll det på några år fram till strax efter Bröderna Sedin men sen har det inte vart likamånga namnkunniga som blommat ut på samma sätt. Victor Hedman för ett par år sedan visserligen men sen liksom.

Summasummarum: Våga satsa på egna talanger, ge dem chansen att vara med och träna och spela, det är våran gyllene generation som ska leda oss framåt inom ishockeyn!
Klubbhjärtat idag är nästan obefintligt, den enda jag kan komma på i skrivande stund är Johan Davidsson och kanske någon till som fortfarande har hjärtat för klubben kvar.

Det
men det  måste var nummer ett före en fet lön i en annan klubb. Det tror jag man kan skapa om man ger en egen spelare chansen ända upp i A-laget. Istället för att spelaren byter lag i junioråldern som också blir allt vanligare. Det är helsjukt egentligen.

Nostalgi: Ännu mera Kings från 1993


Los Angeles Kings är tillbaka i toppen



Los Angeles Kings (Logga från 1996)

Kul att se gamla Kings tillbaka i toppen och att de verkar spela BRA igen. Det var alldeles för många år sedan. Senast de spelade final när det begav sig, 1993 mot Montreal Canadiens, Kings hade 1-0 i matcher men så föll man i sudden matchen efter. Då Marty McSorleys klubb-blad var för hookat, vilket innebar mätning och det stämde. Kings ledde matchen då med ett mål men i kommande powerplay så kvitterade Äckel-Habs och avgjorde sedan i förlängning. Efter det var det Montreals finalspel. Wayne Gretzky och hans Kings kom aldrig igen. Montreal vann Stanley Cup med 4-1 i matcher. Det var bittert, under de åren var jag inbiten Los Angeles Kings:are, min idol har alltid varit och kommer alltid att vara WAYNE GRETZKY.

Kings lag anno´1993 innehöll nästan bara gamla legender:

MV 32 Kelly Hrudey
MV 35 Robb Stauber

B 2 Alexei Zhitnik
B 3 Brent Thompson
B 4 Rob Blake
B 5 Tim Watters
B 22 Charlie Huddy
B 24 Mark Hardy
B 25 Darryl Sydor
B 33 Marty McSorley

F 7 Tomas Sandström
F 10 Warren Rychel
F 11 Mike Donnelly
F 12 Jimmy Carson
F 15 Pat Conacher
F 17 Jari Kurri
F 18 Dave Taylor
F 19 John Druce

F 20 Luc Robitaille
F 21 Tony Granato

F 23 Corey Millen
F 99 Wayne Gretzky




Utvisningen som fällde Kings, McSorleys klubba - otillåtet hookad

Fy och usch vad det svider att se. Jag minns det som igår, trodde att Kings skulle ta hem "The Cup"



Säsongen 1992/1993 i ett svep

Tänk till en extra gång Arlbrandt!



Pär Ahlbrandt jagas av HV71

HV71 är Pärs moderklubb som skickade bort honom i lovande ålder för att han inte dög. Nu helt plötsligt så vill de ha tillbaka honom. Hade jag vart Albrandt hade jag tänkt till en extra gång. Sen i och för sig så kanske Pärs dröm alltid ha varit att få spela för sin moderklubb i Elitserien. Ett HV som han tvingades lämna 2002 efter bara 38 matcher på bänken, och där görs som sagt inga mål. När Pär sen fick chansen så lossnade det efter flytten till Rögle BK. Resten sedan är ju historia. Luleå gjorde en bra värvning av Arlbrandt som ihop med en annan smålänning i Niklas Olausson är en av elitseriens vassaste duo.

Nåväl jag tycker att Pär ska tänka till. Han dög inte förra gången så varför komma tillbaka nu. Förvisso är HV ett av Elitseriens bästa lag och har varit det under några år men ändå.

Det är min åsikt..

Så här slår man en straff


Sämst i november?


Frölunda släppte in 18 mål..

     VS  

Det är ju landslagsuppehåll men elitserielagen tränar för fullt för att komma väl förberedda inför slutspurten fram till jul

Frölunda valde ikväll att träningsmatcha mot Ale Surte. Man förlorade ordentligt med 18-6(!?)

men det var ju i bandy.

ÄNTLIGEN!



TROJA-SEGER!

ja, ni läste rätt! Ikväll kom så äntligen en seger för de rödvita Ljungby-laget. Ikväll vände man hemma mot Borås. Segersiffrorna blev 4-3

Hett fars dag-tips:




Luleå Hockey har tagit fram ett par specialboxershorts till fars dag på söndag.
Humor heller hur?

Ni som är intresserade att köpa så finns de till salu på Luleå Hockeys hemsida i webshopen!

Tedenby är ingen höjdare..

...på att imitera..


se själva, (ni kanske har sett det)



men han kan ju ändå spela lite hockey:


Insåg just...



12 dagar??


....att Elitserien har uppehåll i 12 dagar. Alltså det är ju för länge. Sen att det alltid är för dessa kalkonlandskampsturneringar som har status nollbadboll gör inte saken bättre. Tre Kronor kommer ändå inte vinna den. Ni ska få se..!

Nej och usch vad tråkigt....trist.

Tråkig vecka utan Elitserien..


Skott i stolpen?...



Jens Karlsson, Borås HC

Förstår Växjö-tränarens ilska...

Ingen kan väl ha missat skriverierna om Jens Karlssons halvfula tackling igår i mötet Borås-Växjö. Växjös tränare Janne Karlsson är känd för sitt heta humör och efter matchen igår så var han fly förbannad på just denna Jens Karlsson. Boråsspelaren sänkte en Växjöspelare kvar med fyrtio sekunder kvar i underläge 1-4. Jag fattar Jens tanke. Besviken och förbannad för de förlorar så han sänker en spelare istället. Det är typiskt denna Karlsson. Han sågs av sina egna lite som en tough-guy när han spelade i Frölunda, men ärligt talat vem var rädd för honom då?

Det är bara larvigt att hålla på som Jens gör, han är på dekis i sin karriär även om han var i Frölunda förra säsongen. Jag vet inte riktigt hur det funkar i hockeyallsvenskan med avstängningar och sånt. Det lär väl inte hända men bara hoppas att herr Karlsson får en knuff i ryggen, så kanske han fattar varför man blir förbannad.

Summa sumarum:
Jens Karlsson - vilket stolpskott


Ännu mera Håkan Lönngren


Intressant fakta

Man är kanske lite orolig och frustrerad över DIF:s bleka start och spel. Men ta en titt under, så har det sett ut fram till landslagsuppehållet under de senaste fyra säsongerna.


Så här många poäng har DIF tagit fram till första landslagsuppehållet:

2006/2007: 23p fram till uppehållet

2007/2008: 24 p fram till uppehållet

2008/2009: 24p fram till uppehållet

2009/2010: 20p fram till uppehållet

2010/2011: 28 poäng! fram till uppehållet

 

DIF ser ut att hålla en sakta stigande form fram till första landslagsuppehållet. Fast vi vet ju att det var bara förra året som det var så. De andra säsongerna slutade ju när det roliga skulle börja. Jag blev dock lite förvånad nu när jag såg det. Har suttit och gått igenom tidigare säsonger av ren nyfikenhet men sen också för att se om det finns några skillnader eller likheter.

 

Intressant fakta ändå.


Tack Ragge!!



Tack Ragge!
Idag kom det dystra men ej så oväntade beskedet om att Marcus Ragnarssons karriär är över, axeln håller inte. Tungt och tråkigt men Ragge är ju lastgammal. Dock en ledare på och vid sidan av isen. Han blev ett enormt lyft när han återvände från NHL och Almtuna och var en av de bidragande orsakerna till att DIF spelade SM-final i våras. Innan Ragge återvände så var han tio år i NHL.

Sista matchen blev ju mot Frölunda borta som tyvärr blev förlust 0-3. Totalt så kom Ragge upp i 1119 matcher i hockeykarriären. Detta efter 632 matcher i NHL, i San José och Philadelphia, 295 matcher i Djurgårdströjan samt 109 matcher i Almtuna, Ragge inledde ju karriären med 83 matcher i moderklubben Östervåla IF.

Övriga meriter:
2 SM-guld (1990 och 1991) Djurgårdens IF
2 EM-guld (1991 och 1992) Djurgårdens IF
2 SM-silver (1992 och 2010) Djurgårdens IF
2 VM-silver (1995 och 1997) Tre Kronor
2 OS (1998 och 2002) Tre Kronor
Salming Trophy, bäste svenska Elitserieback (2008/09)
Hockeyjournalisternas all-star team (2008/09)
Bäste poänggörare bland backar (2008/09)
NHL All Star-match (2000/01)



San José Sharks 1995-2002



Philadelphia Flyers 2002-2004




Almtuna IS 2004-2008



Djurgården 2008-2009



Djurgården 2009-2011








Tre Kronor

Marcus Ragnarssons karriär i bilder


"Big E" i fight mot Edmonton



Detroits backbjässe Jonathan Ericsson viker inte ner sig.

En av sveriges bästa radiokommentatorer!



Håkan Lönngren, Nybro

Vilken klassisk kommentator.

FBK jagade kvittering mot Luleå igår..



men...sju spelare är väl minst en för mycket?

Luleå vann matchen med 3-2.

Div.3: Ljungby krossade RSK

Division 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång 6

Ljungby HK - Rydaholms SK 11-2
2-0, 4-1, 5-1
Skott: 40-27 (15-7, 9-10, 16-10)




LHK firade målkalas i afton

Tacka LHK för lektionen?!

Det blev en tung afton för RSK på anrika Sunnerbohovs is ikväll. RSK fick en mindre lektion av seriefavoriten Ljungby Hockey. Tvåsiffrig förlust blev det för Rydaholmarna trots att båda lagen kom till spel utan flera nyckelspelare. Det verkade som att RSK påverkades mest av sitt manfall. Ställningen var 6-1 efter två perioder och matchen givetvis avgjord men att det skulle rinna iväg så i tredje trodde jag nog inte.

Nu kan det väl inte bli värre för RSK efter fem raka förluster.

Det måste bli en vinst och det snarast.

Övriga matcher:

Hockeyallsvenskan

Tingsryds AIF - IF Troja/Ljungby 3-2

Div.3
Lenhovda-Virserum 10-5
Wettern-Skillingaryd x-x
Diö-Sölvesborg
0-4


Pikkarainens bästa sida eller?



Ännu närmre repris



Derby borta mot Ljungby imorgon

Division 3 F - Region Syd
Omgång 6


       VS                       


Ljungby HK - Rydaholms SK
Sunnerbohov! kl 17.00

Svår match på Hovet i Ljungby
RSK åker till klassiska Sunnerbohov i Ljungby imorgon för returmöte med Ljungby Hockey. Senast lagen möttes, i premiären så vann LHK en tät match 1-3. I en match där RSK startade bäst men inte kunde ta vara på chanserna. LHK åt sig in i matchen och kunde ta hem segern. Imorgon är det en svårare match på pappret i varje fall för RSK som ligger sist. Fyra raka torsk är inget man skryter med men RSK:arna borde vara grymt revancshsugna imorgon. 

Från Ljungbyhåll rapporteras om ett skadeskjutet lag men det ska nog inte påverka så mycket när väl pucken släpps. Jag är övertygad om att Johan Melin och hans mannar har ett slgkraftigt lag på ena sidan isen till matchstart. För RSK gäller det att inte gå bort sig direkt, tajta hemåt rejält. Försvarsspelet är nummer ett samt att spela väldigt snålt. Inte bjuda på någonting för LHK. Det gäller att vara listig och försöka vänta ut "rätt tillfällen" och ta vara på de chanser som ges.

Jag hoppas på en ännu bättre match än senast av RSK:arna. Segern borde komma snart

KÄMPA RSK KÄMPA!  KÄMPA RSK KÄMPA! KÄMPA RSK KÄMPA!

-------------------------------------------------------
Övriga matcher i div.3 imorgon
Lenhovda-Virserum

Wettern-Skillingaryd

Diö-Sölvesborg


*Uppdaterad!* Starkt jobbat av DIF i Kraft Arena!

Elitserien 2010/2011
Omgång 19



Tung seger i Skellefteå!

Skellefteå AIK - Djurgårdens IF 4-5
2-1, 1-2, 1-2
Skott: 29-30 (11-9, 11-12, 7-9)
Mål:SAIK: Joakim Lindström 2, Yared Hagos, Mikka Lehtonen 
Mål: Josef Boumedienne, Jimmie Ölvestad, Staffan Kronwall, Nichlas Falk & Marcus Nilson

Stark seger i Kraft Arena!
DIF reste sig verkligen efter torsdagens svidande nederlag. DIF valde Tim Sandberg i kassen ikväll men denne fick ingen rolig start. SAIK ordnade 2-0 efter 12 minuters spel och det såg återigen dystert ut inledningsvis. Men DIF fortsatte trumma och i powerplay så stänkte Josef Boumedienne in viktig reducering 2-1 inna paus. DIF var med spelmässigt och hade häng. Nästa mål väldigt viktigt så i andra är det DIF som kommer ut som det bättre laget och fixade kvittering. SAIK är bra hemma och har seriens poängkung i Joakim Lindström och han får man inte bjuda på det minsta. Han får ett kanonläge i slottet och sätter 3-2 relativt enkelt. Återigen uppförsbacke för DIF som sedan drabbas av en utvisning och får ett powerplay emot sig. Men det vill sig bättre så Jimmie Ölvestad får tag i pucken i egen zon och kontrar iväg, åker ifrån försvararen och fri med SAIK:s målvakt så sitter 3-3. Riktigt bra gjort av Jimpa där. 3-3 står sig i paus.
DIF känns mer stabilt idag och vägrar ge sig idag och kvitteringen innan paus ger bra känsla inför tredje. Pendeln svänger och DIF tar viktigt ledningen i tredje när Nicke Falk får en kanonpass och sätter till klubban direkt. DIF i ledning 3-4 med 9 minuter kvar men så var det ju det här med utvisningar och box play. DIF är inte bra i spel fyra mot fem sett överlag och särskilt inte när seriens vassaste femma med Lehtonen, Jocke Lindström och Fredrik Warg är inne. Just nämde Joakim Lindström styr upp spelet, kommer upp i passningsfickan och väljer att skjuta. Pucken sitter till 4-4 och det såg lite billigt ut. Den pucken ska nog ändå Sandberg ta känns det som. Man ser på tv-bilderna att han verkar tänka detsamma. Tur då idag att DIF får sista ordet när man får ett nytt powerplay. Boumedienne skjuter och Mackan Nilson styr in matchavgörande 4-5 med fem minuter kvar. DIF lyckas hålla undan och tar gruvlig revanch efter den pinsamma insatsen mot AIK senast.

Två veckors uppehåll för "Kalkon-turnering"
Nu väntar ett uppehåll på nästan två veckor. Välbehövligt men riktigt tråkigt. De s.k landslagsturneringarna brukar inte hålla nån vidare klass och Tre Kronor är stor favorit att ta sista platsen som vanligt MEN nye förbundskaptenen Pär Mårts har ju lovat en tuffare mentalitet: "jobba för vinst in i kaklet - det finns inget annat" Ska bli hemskt intressant att se vad han kan komma med. Efter detta uppehållet så väntar två raka hemmamatcher för DIF dessutom. Det borde ge dem lite lugn arbetsro. Nu gäller det att träna bort matcherna som varit och ladda för avslutningen innan jul. Träna bort och jobba bort såna onödiga misstag och brister som vart och slipa detaljer.

-----------------------------------------

AIK är seriens hetaste lag i serien
FEM raka segrar

Timrå-AIK 1-4

AIK är efter kvällens seger i Timrå med 1-4 seriens vassaste lag passande nog innan uppehållet,
Ett resultat som förövrigt lillebrorsan lyckades tippa och blev 1100 pissetassar rikare. Bra avslutning för AIK inför uppehållet



.....men synd om backen Josh McNevin (bilden) som bröt fotleden efter en rätt meningslös och ej helt schysst knuff i ryggen en meter innan sargen av Timrås fegis till finne: Illkka Pikkarainen, måtte han få nån matchs avstängning. Han verkar inte ha så mycket vett i skallen under många stunder på isen. Kanske lika bra att Jonas Frögren och andra backar försöker sätta han likadant lite mer så kanske han inser vad han sysslar med. Sjukt onödigt grej......

och som ett brev på posten så kom nyheten alldeles nyss (kl 22.55)

***SENASTE NYTT: Pikkarainen stängs av en match i väntan på disciplinnämndens beslut. Helt rät, grejen Timråspelaren gör är onödig och han bryr sig uppenbarligen inte om vad som händer härnäst med AIK-spelaren. Skaderisken på en sån här grej är ju..överhängande stor, han faller ju mer eller mindre handlöst in i sargen med foten före. Han bröt två av de tre ben som finns vid fotleden, precis ovanför skridskon och opereras nu i natt vid Sundsvalls sjukhus - Säsongen är över för Josh McNevin. Tungt avbräck för AIK det.

Övriga matcher ikväll:
Brynäs-Frölunda 3-4
Frölunda har två raka segrar och det var välbehövligt innan uppehållet som nog kommer lägligt för göteborgarna. Undrar jag om inte Kenta Johanssons plats börjat hänga löst annars?

HV71-Södertälje 6-1
Inte mycket att säga om. Jag trodde på HV-seger idag och den kom ju programenligt.

Modo - Linköping 4-3 efter straffar
Luleå-Färjestad 3-2

Fredagstankar: Vad är det för fel?



Årets målvaktstavla 2010/2011 - signerat Mark Owuya

En ny derbybedrövelse igen...
Lika bra att förklara direkt: jag lägger inte hela skulden för förlusten på killen med tavlan ovan men hans misstag stängde matchen! Visserligen ska han 10 av 10 gånger ta skottet som går in till 2-0. Denna matchen var inte rätt tillfälle att bjuda på mål helt enkelt. Men sedan att DIF som lag inte spelar hockey utan blir uppätna av råttorna är en annan sak. En annan sak som jag inte förstår varför.

Fakta:Två raka plattmatcher mot AIK. Två raka torsk.

Vem hade tippat det innan säsongen började. Ingen, eller jo kanske AIK-supportrarna förstås men i övrigt. JAg förbloggade om matchen och skrev att i derbyn gäller inga som helst placeringar i serien eller gamla meriter. Det är här och nu som gäller. Men igår var det samma sak som senast. Matchen började trevande men det tog inte lång stund innan AIK kom upp i fart och fläkt och började skapa chanser. DIF:s spel som man har spelat där de är laget som driver, snurrar och bestämmer matchbilden är som bortblåst och funkar inte alls. Jag tror att det beror på två saker:

1
. Lagen har läst sönder DIF:s uppspel och anfallsspel
2
. De nya spelarna DIF köpt in passar INTE in i detta sättet att spela

Daniel Widing
och Nils Ekman kan mycket mycket mer än vad de visat hittills, en av dem skulle ha ledat poängligan i DIF anser jag. Men ingen av spelarna har synts. Widing har gjort ett mål, Ekman två mål. De skulle lätt kunna gjort fem var redan. Det är ett problem med i år, för lite skott, för lite skapande av chanser och därmed uteblir målen. Det går inte klaga på att vi saknar målskyttar i år. Laget är fullt av kapabla sådana. Jimmie Ölvestad som ledde laget med sitt hårda och energirika spel ser ut att ha bränt allt krut under förra säsongen. Hans spel i år är inte detsamma.

Försvarsspelet är riktigt dåligt fortfarande, undermåligt
.
Det känns som att i och med Marcus Ragnarssons frånvaro, tappet av Kyle Klubertanz samt att Timmy Pettersson gjorde sitt livs säsong förra säsongen, så har DIF inte kunnat fylla de platserna på samma sätt känns det som. Josef Boumedienne är överskattad. För tillfället så ser han vilsen och klumpig ut därbak. Andreas Holmqvist är alldeles för ensam i arbetet där bak. Veternanen Nichlas Falk är stabil och rutinerad som kan spela back när det saknas backar men jisses vad långsamt det går. Säsongen 1999/2000 var hans livs säsong och dessutom kan han bara teka numera.

Avslutningsvis så är matchen från igår nästan glömd. Imorgon är det kanske den svåraste matchen på ett tag. Skellefteå på bortais. Varje spelare i Djurgårdens hockeytrupp som ska spela imorgon måste rannsaka sig själva. Går man ut med samma inställning (om det nu ens var någon igår?) mot SAIK imorgon så kommer Mark OIwuya vara utbytt efter första perioden efter tre-fyra insläppta. Var så säkra på det. Jag räknar ju inte med någon vinst så här på förhand men hoppas banne mig att laget tar sig samman och börjar jobba för laget, VISAR HJÄRTA!

tempen just nu:
Kvalserie i vår: NEJ och åter nej, finns inte på kartan men skärper man inte till sig så..
Slutspel i vår: vet inte vad man ska säga efter igår men det måste bli det, finns inte något annat!
SM-final - seriöst? nej glöm det för ett tag

---------------------------------------------------

......och så hoppar vi ner några snäpp ner i lingonserierna närmare bestämt i småländska division tre-serie i region syd.




Talavidshallen, "TeXas Arena" i Rydaholm

RSK:s kräftgång
RSK entrade isen med den gamla RSK-loggan på bröstet igen på sina nya matchställ. De kanske var snygga, vad vet jag, har inte sett dem ännu. RSK tog emot det andra jumbolaget Virserum och jag hade hoppats på vinst äntligen. Men ack och ve. 3-5 slutade matchen efter att RSK inte kunnat få till avslutningen. RSK gjorde en hyfsad fight ändå och det verkar lite som att det går åt rätt håll äntligen. Det kommer bli Ljungby eller Kalmar som tar direktplatsen till alltrean tror jag. För RSK gäller det att få ordning på sitt spel, få in en bra vinnande känsla i gruppen så kan nog våren bli intressant. RSK behöver inte känna någon stress innan jul egentligen utan försöka bli ett vinnande lag igen och sikta på att ta bakvägen in till kval och playoff i vår.

RSK åker till Ljungby och Sunnerbohov på söndag för att möta Ljungby Hockey igen. Förra drabbningen var jämn och tight. Om LHK var liten favorit till förra mötet så är de definitivt i favör till seger nu. Det borde passa RSK bra att gå ut att spela utan press.

Jag återkommer om matchen på söndag.


Hyfsat snyggt: Loui Eriksson


RSK fortsatt jumbo och utan seger

Division 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång 4


VS


Rydaholms SK - Virserums SGF 3-5
1-1, 2-3, 0-1
Skott: 35-22 (10-8, 14-10, 11-4)

Förlust i jumbomötet, RSK fortfarande utan seger
Rydaholms SK:s krigare kommer ut i helrött för kvällen i sitt nya matchställ med klassika RSK-loggan på bröstet och möter ett ganska slött Virserum. Ändå är det VSGF som får in första målet under första halvan av perioden, RSK vaknar till och spelar efter detta upp sig och gör en bra sista halva och får till en viktig kvittering genom
nr 55 Daniel Hagström. 1-1 i paus.

I andra börjar gästerna bättre trots att RSK har mer tillfällen att sätta 2-1, men det är gästerna som tar ledningen.
RSK fortsätter kämpa och kvitterar till 2-2 genom nr 94 Viktor Johansson men glädjen blir kortvarig då Virserum är ofina nog att åter ta ledningen 2-3 bara sekunder efter RSK:s kvittering. Matchen svänger fram och tillbaka och RSK vägrar ge sig. Samme Viktor Johansson sätter 3-3, allt detta under 59 sekunder! Det är ändå inte nog, detta är inte RSK:s afton, för VSGF hinner ändå få in ett PP-mål innan perioden är slut, ställningen 3-4 i en jämn tillställning.

Tredje börjar ganska avaktande och det är RSK som trycker på för en kvittering, men det vill sig inte bättre än att det är gästerna som avgör matchen genom sitt 3-5 mål trots att Rydaholm har det mesta av spelet och många målchanser samt att man dessutom missar en straff med cirka 5min kvar. Det vill sig inte för RSK ikväll heller.

Sammanfattningvis så är nog receptet mer skott PÅ mål och mer folk/trafik framför motståndarmålet så borde man kunna få igång sitt egna målskytte som jag ser det. 4 mål på 4 matcher duger inte. Det är för dåligt! Rydaholm är inte så dåliga, problemet är bara att man inte gör målen helt enkelt.

Bryt ihop och kom igen boys. Det finns inget annat!

/ Viktor Rydén


Fortsätt med musiken Mark!



för Daniel Breitholtz har FEL! så....FEL!

AIK mycket bättre än DIF igen...

Elitserien 2010/2011
Omgång 18



Djurgården - AIK 2-5
0-1, 2-3, 0-1
Skott: 30-36 (10-14, 11-12, 9-10)
Mål:DIF: Kristofer Ottosson & David Printz
Mål:AIK: Oscar Ahlström, Johan Andersson, Stefan Johansson, Daniel Bång, Victor Ahlström
Publik: 13 850 personer i Globen eller Ericsson Globe som den heter



Johan Andersson - "Djurgårdsdödare"

AIK bättre än Djurgården igen - Mark Owuya gjorde årets målvaktstavla
Två raka segrar mot Djurgården ger ju det faktum efter kvällens match. AIK vinner sitt andra raka derby och dessutom sin FJÄRDE raka match. AIK från Solna är ett av Elitseriens formstarkaste lagen just nu. För Djurgården ser det inte så ljust ut, DIF tar åter ett steg bakåt spelmässigt. I första perioden är det spelmässigt hyfsat jämt men det är ändå AIK som är det bättre laget. DIF får inte ordning på sitt anfallsspel, AIK däremot skapar chanser och oreda i ett stirrigt DIF-försvar. Matchens första mål kommer i slutet på den första perioden i spel fem mot fyra. En retur som Owuya ska lägga handsken på misslyckas, istället slår han ut pucken rätt i gapet på en AIK-spelare som slår in 1-0. Det kändes väldigt onödigt, DIF släpper ett mål precis innan paus och ger AIK det lilla övertag som de inte ska ha.

Andra perioden hinner inte börja förrän pucken åter ligger bakom Owuya. AIK sätter 2-0 efter 9 sekunder in i andra. Här avgörs matchen i praktiken. Matchen ser precis ut som första derbymötet där AIK för enkelt och lugnt medan DIF irrar runt och slarvar och hafsar över hela banan. DIF:s riktlinjer som bortblåsta och inte ett anfall är i något som helst mönster. DIF lyckas dock få till ett mål som ändå blir bortdömt efter spark. Korrekt eller inte - Avgör själva på tv-bilderna. Trösten är att 1-2 kommer i anfallet efter och DIF får viktig kontakt. Det är alltid farligt att göra mål för det blir gärna att man slappnar av och det händer då i DIF:s försvarsszon där man går bort sig. En AIK-back missas i slottet och ett direktskott senare så är det 1-3 och uppförsbacken lika illa hög igen. Här känns matchen riktigt körd för DIF:s skull, AIK har full koll. De har verkligen inga problem att möta Djurgården denna säsongen. DIF måste ha nästa mål i matchen och man lyckas få till det när David Printz skott letar sig in i kassen till 2-3, närkontakt igen för Djurgården och hoppet är tillbaka. Hoppet är ju det sista som överger en sägs det men när man hoppas att DIF ska komma igen så kommer droppen som fäller hela DIF-bägaren ikväll. Mark Owuya hockeymålvakt i DIF Hockey denna säsongen rusar ut för att stoppa en puck som glider mot honom, men i stället för att skjuta iväg pucken så tappar han den pinsamt nog till en framrusande AIK-spelare som tar pucken och lägger in i tomt mål. Målet betydde ridå tack för kaffet. Målet kommer sekunden innan paus i andra perioden.

Tungt, tungt, blytungt, skämmigt, dåligt, bedrövligt, pinsamt, undermåligt. Det finns nog fler ord i samma klass som kan förklara kvällens debacle

Chanserna att DIF skulle vända på matchen i sista perioden var mer eller mindre obefintlig. AIK satte spiken 2-5 med sju minuter kvar av matchen. Det räcker att berätta. Matchen tog slut och AIK har 2-0 i matcher mot DIF i år.

Det är pinsamt! Vi ska aldrig förlora mot AIK så här. ALDRIG!

------------------------------------------------




Mark Owuya - håller inte en hel säsong i Elitserien!

Jag är besviken i skrivande stund men mer frustrerad.
För ingenting funkar, absolut ingenting funkar i detta derbyt heller. Målvaktsspelet denna säsongen ser ut som för två år sedan. Ingen av målvakterna är bättre än den andra. Mark fick hoppa in istället för Riddarn när han blev skadad och har växt in i rollen som förstekeeper. Tyvärr så håller han inte måttet. Jag har svårt att se det som DIF:s scouter/Målvaktstränare ser i Mark "In Da Park" Owuya. Jag tycker statistiken i allsvenskan förra året i Örebro och Almtuna säger en hel del. Mark var inte en av toppmålvakterna i hockeyallsvenskan. Tavlan idag avgjorde hela derbyt men Mark ska väl inte få hela skulden för at det blev förlust igen. Men hans misstag har varit kostsamma anser jag. Han har en för ojämn nivå för att kunna hålla DIF över alla negativa streck, ingemansland och kvalserien.

Det var inte AIK som behövde en ny keeper, det syns ju tydligt att det skulle vart DIF som skulle lagt pengarna på en målvakt i stället för på Nilson eller Kronwall egentligen

Div.3: Bottenmöte i Talavidshallen

Division 3 F - Region Syd 2010/2011
Omgång 4


     VS    


Rydaholms SK - Virserums SGF
Talavidshallen 19.00

VINST är ett måste!
RSK
tar emot Virserum i kvällens hemmamatch. Matchen är ett bottenmöte i serien där två lag utan segrar möts. RSK har startat blekt sett till resultaten men man kan spela bra, det gäller att ta vara på övertagen och få in pucken i nät. RSK behöver en seger hemma ikväll. Ett RSK som entrar isen i Talavidshallen i sina nya tröjor för säsongen. Gästerna VSGF har spelat två matcher och förlorat båda. Båda matcherna var uddamålsförluster mot Kalmar 5-6 och Ljungby 2-3. VSGF ska inte underskattas därmed och RSK får nog se sig som underdog men med minsta marginal.
Ny match nya möjligheter - Nu kör vi TEXAS HOCKEY!

Övriga matcher i serien:
Ljungby - Kalmar

Derby: REVANSCH!

Elitserien 2010/2011
Omgång 18



Djurgårdens IF - AIK HC
Globen 19.00

Derbydags - REVANSCH!
Ikväll smäller det igen, det är stockholmsderby i Globen. Djurgården tar emot AIK i andra mötet lagen emellan. AIK chockade och spelade ut Djurgården senast. Jag har aldrig sett DIF så paralyserat i ett derby innan men så var det då. Ikväll tror jag att matchbilden kommer se annorlunda ut än senast. AIK kommer med perfekt toppad form, tre raka segrar. Djurgården har också tre raka utan förlust men segern mot LHC kom på straffar. DIF:s spela blir allt bättre men än går det inte att känna sig lugn. DIF:s spel är inte alls på topp men man är ju helt klart på god väg dit. Ikväll gäller att det att gå ut och göra det enkelt, men att våga hela tiden och spela säkert. Det är derby och då gäller inga regler, utan det är bli tufft, det laget som vågar och vill mest vinner. Motivation slår klass. Djurgården har en gruvlig revansch och ta ikväll och jag hoppas man inte går ut och tokkör så att man slarvar och går bort sig, utan att istället gör rätt saker och får en bra start på matchen.

Nytt intro och massivt TIFO från JK
Globen blir utsåld igen och det kommer vara ett fantastiskt stöd på läktarna från båda hållen. Järnkaminerna kommer regera i arenan ikväll, inget snack om saken. DIF Hockey lanserar dessutom sitt nya intro samt att det kommer vara ett massivt TIFO signerat Fabriken i Järnkaminerna!

Nu kör vi!

Kort historik: Djurgården och AIK har mötts 107 gånger: Djurgården har segrat 58 gånger. MEN i de 10 senast mötena har AIK övertag i sex segrar mot fyra för Djurgården.

Läget i lagen: Klart inför ikväll är att DIF måste tyvärr klara sig utan Marcus Ragnarsson (axelskadad - funderar på att lägga av) Stefan Ridderwall (inte helt återställd efter hjärnskakningen) och Nils Ekman (knäskadad) Glädjande så är Marcus Nilson helt återställd och spelar i första femman ikväll.

I motståndarlaget AIK så saknades trion Patric Blomdahl, Daniel Rudslätt och Christopher Heino-Lindberg saknades senast, inga förändringar är kända i skrivande stund.

-----------------------------------------------------
Övriga matcher:

Timrå-Modo
Södertälje-Skellefteå
Brynäs-Färjestad
Linköping-HV71
Frölunda-Luleå


Fille bloggar!



Jaha, då blev man nästan lite påtvingad att göra ett s.k blogginlägg. Att skriva på denna blogg borde vara förbjudet för mig, eftersom jag är AIK:are och på tal om AIK så går det riktigt bra just nu, 3 raka vinster och ännu en derbyvinst på torsdag skulle sitta fint. Det är 5 matcher ikväll som jag ska tippa på. För AIK så skulle det bästa vara om Luleå slår Linköping och att Skellefteå slår Timrå, för då kan AIK hänga på i tabellen och matcherna mellan MODO - Brynäs och Djurgården - Söderälje skulle sluta oavgjort efter ordinarie.

Jag tror att AIK går till slutspel, vilket jag iallafall hoppas på för jag tror AIK har hittat det rätta receptet nu för att vinna. Men det jag ser fram emot mest nu är derbymatchen mot Djurgården på torsdag, brorsan snackar om något som kallas revansch, men jag tror faktiskt AIK vinner, de har en positiv trend nu som de ska fortsätta bygga på, måste även påpeka att AIK har den bästa målvakten i serien: Viktor Fasth som också fått en toppmålvakt till back-up, som precis varvats till AIK från Calgary Flames Vesa Toskala.


Jag tror ikväll att:

Luleå - Linköping 4-1

Skellefteå AIK - Timrå IK 4-3

MODO - Brynäs 2-3

Djurgårdens IF - Södertälje 5-3

HV71 - Färjestad 3-0


Skriver efter matcherna:
Jag lyckades tippa rätt på en match, och va ganska nära några matcher så.. Att MODO - Brynäs spelade oavgjort efter ordinarie va skönt och att HV förlorade va skönt. Nehe, nu får jag tacka för mig, och så hoppas vi på en bra match och vinst på torsdag!
Tjoooooo!

SSK - familjefest?



SSK - ett familjeföretag`?

Eller vad sägs om att lagkapten Joakim Erikssons syster är sambo med Södertäljes sportchef Per Nygårds. Och i sin tur är Joakim Erikssons bror Daniel Eriksson tränare för SSK:s J20-lag. Fortsätter sedan med att den andra tränaren Jörgen Bemström är också tight med Stefan Jonsson, vd för Södertälje...

ja vad ska man säga?

Pär Mårts första landslagstrupp!



Det stundar som vanligt i november ett ganska segt uppehåll i Elitserien normalt sett i 10 dagar för en landslagsturnering som bara är tre landskamper egentligen. MEN den nye förbundskaptenen Pär Mårts vill sudda bort stämplen som loosers, som Bengan Gustafsson hade över sig de flesta ej icke VM och OS-turneringarna som Tre Kronor spelade, "nu ska det vinnas till varje pris". "Det finns inget annat" säger han på presskonferensen som jag nu följde på nätet. Jag gillar idéen och Mårts verkar komma med ett helt nytt sätt samt att han har KONTAKT med spelare runt om i världen. B-Å fick ju stark kritik för att kontakten mellan landslaget och förbundskapten etc var undermålig. Det kanske kan bli en förändring och se Tre Kronor i nästa turnering för laget Tre Kronor har ingen vidare status varken hos elitspelare eller bland supportrar.

Jag gillar ändå att Mårts går ut med en annan attityd sen kan vi ju klart inte räkna med guld och gröna skogar direkt men förhoppningsvis så blir det en spelmässig förändring!

Tre Kronors trupp till Karjala Cup

Målvakter

1. Stefan Liv
30. Daniel Larsson

Backar:
3. Sebastian Erixon
4. Mattias Ekholm
5. Daniel Fernholm
6. Mange Johansson
7. David Rundbladh
9. Elias Fälth
23. David Petrasek
44. Jonas Junland

Forwards:
10. Joakim Lindström
11. Björn Melin
12. Marcus Kruger
14. Niklas Nordgren
15. Mattias Sjögren
16. Dick Axelsson
20. Martin Thörnberg
22. Niklas Persson
26. Niklas Olausson
27. Robert Nilsson
33. Jakob Silfverberg
79. Fredrik Warg
91. Andreas Jämtin

NEJ TACK
har kommit från: Niclas Hävelid, Mattias Timander, Johan Davidsson, Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl

Måndagsfunderingar: Ödesvecka!?



(Gammal bild)

Mer jubel?

16 omgångar
har gått i Elitserien och Djurgården är ett stabilt mitten/bottenlag. Situationen är i stort sett samma. En bra match, två-tre t o m fyra dåliga matcher på raken och så håller på det sådär. Det är jobbigt som supporter att följa laget på det här sättet. Nu kunde man äntligen vinna på bortaisen uppe i Proppskåpet i lördags med 6-3 mot Timrå. Efter tre raka matcher utan mål, jag räknar egentligen inte straffmål som mål, så kunde bland annat Kristofer Ottosson göra två, Staffan Kronwall också göra sina första två mål sedan han kom hem till DIF. DIF gjorde sex mål och det verkar ha lossnat lite. Tror inte jag kan minnas senast när DIF spelat tre matcher i rad utan att göra mål faktiskt. Visserligen blev det seger på straffar hemma mot Linköping men jag blev verkligen orolig över hur det här ska sluta. Jag menar tre matcher utan mål (visserligen var Modo värre men jag håller liksom inte på dem så whatever) och med tanke på tabell-läget så började man nog att befara: "det kan sluta illa det här". Just då kändes det som att det aldrig kommer vända uppåt. Nu väntar en väldigt viktig vecka för Djurgården som möter tre av lagen från botten. Södertälje hemma på tisdag, Derbyt mot AIK på torsdag och Modo hemma på lördag. Jag skulle nog säga att det är en ödesvecka som i slutet kan betyda slutspel eller kvalserie. 

Vi kan bara hoppas på poäng och segrar, och skulle det bli seger mot alla dessa tre skulle det nog väcka DIF rejält. Laget skulle nog växa ordentligt om man skulle få lite medgång och att det skulle lossna med målskyttet. DIF har ett av seriens vassaste lag på pappret men har inte fått ihop det alls. Så för DIF:s del är det nog viktigt att inte ligga kvar i botten för länge för då blir man kvar där och får mer och mer svårt för varje omgång att ta sig upp därifrån och upp över slutspelsstrecket. Djurgården ligger ju på säker mark just nu men botten är sjukt spännande jämn. DIF har bara sex poäng ner till sista platsen så inget lag går säkra just nu.

Elitserien efter 16 omgångar
1. Luleå Hockey          36
2. Skellefteå AIK           30
3. Färjestads BK            29
4. HV71                        26
5. Linköping                  25
6. Timrå                       24
7. Djurgårdens IF      22
8. Brynäs IF                 22
9. Södertälje SK           20
10. Modo Hockey          19
11. AIK                        19
12. Frölunda Indians HC 16

Kvällens enda match spelas på Hovet

Elitserien 2010/2011
Omgång 17



Bild från senaste mötet i Scandinavium som AIK vann i sudden

AIK - Frölunda Indians HC
Hovet 19.00

Viktiga poäng på spel i jumbomötet
Det är en oerhört viktig match i djupaste botten av elitserietabellen inför kvällens match.

Läget i lagen: AIK har piggnat till litegrand nu på slutet och kommer med positiv energi inför kvällens viktiga sexpoängsmatch mot Frölunda. I laget så saknades trion Jonas Liwing, Henrik Nilsson och målvakten Christopher Heino-Lindberg senast mot Linköping. Det är oklart  i skrivande stund om det är några förändringar i truppen inför kvällens match. Frölunda har det inte roligt tabellmässigt men har också ryckt upp sig lite i slutet, förlusten mot HV71 var inget att säga om. HV71 är på gång och vann helt rättvist i Scandinavium. Men Frölunda får inget gratis, saknar dessutom några tunga namn men det enda man kan göra är att gilla läget, spela med det man har och göra det bästa av det. Matchen ikväll blir nog tuff. Frölunda har fem raka bortaförluster samt att det finns en annan liten intressant notis: Det är mer än tio år sedan Frölunda vann borta mot AIK

RSS 2.0