AIK besegrade Troja på bortais


Hockeyallsvenskan
IF Troja Ljungby - AIK 1-3

0-0, 1-2, 0-1
Skott: 24-26 (9-9 6-7, 9-10 )
Målen: 0-1 Mikael Österberg
0-2 Andreas Dahlström
1-2 Mattias Persson
1-3 Johan Ryno

*******************
Seger i Ljungby för AIK
AIK lyckades ta tre poäng i svårspelade Sunnerbohov. Efter en mållös period där inget av lagen ville göra nåt misstag bakåt utan tätade till ordentligt. AIK hade det mesta av spelet men inga mål. AIk fortsatte i andra att trycka ner Troja och till slut får man också in pucken. På fyra och en halvminut så går AIK ifrån till 0-2. Man fick massa energi av första målet och fortsatte trumma på. Man hade bra koll på spelet så långt men så drabbas David Engblom av en utvisning och Troja är inte sena att ta vara på chansen genom #90 Mattias Persson som inte hade haft en speciellt bra match så långt. 1-2 i paus. I tredje är det mållöst och AIK har koll på matchen. Nästa mål skulle bli avgörande och det är AIK som gör det. Stor matchvinnare för AIK blir nyss hemkomne Johan Ryno, lånet från Detroit Red Wings som petar in pucken under utmärkte Christoffer Bengtsberg i hemmakassen. Troja satsar i slutet men AIK håller undan och tar tre viktiga poäng och hänger på i toppen.

Övriga matcher ikväll
Borås-Almtuna 3-1
Bofors-Oskarshamn 2-1
Leksand-Örebro 6-4
Sundsvall-Mora 2-1


Publikrekord när Detroit slog Färjestad



Träningsmatch inför NHL-säsongen

Färjestads BK - Detroit Red Wings 2-6
0-3, 1-1, 1-2

Publik: 8 398
personer. Publikrekord i Löfbergs Lila Arena!

Målen:
0-1 Jason Williams
0-2 Henrik Zetterberg
0-3 Valtteri Fillpula
0-4 Brian Rafalski
1-4 Antti Pihlström
1-5 Niklas Kronwall
1-6 Todd Bertuzzi
2-6 Sanny Lindström
********************
Detroit vann enkelt
över Färjestad i en ovanligt vänlig kamp. Spelarna stod mest och snackade och skrattade i spelavbrotten. Sanny Lindström delade ut den första riktigta tacklingen på Pavel Datsyuk först i tredje perioden, det säger en hel del. I  spelsekvenserna så blixtrade Detroit till ibland. FBK slarvade för mycket i försvarsspelet och det unyttjade Detroit. Matchen hade annars varit jämn. Störst jubel blev det när blott 17-årige Johan Gustafsson kanonräddade när Johan Mule Franzén kom fri och lurade ner Johan men som gör en kanonräddning. FBK saknade ikväll sin förstemålvakt och spelade med Andro Michel och Johan Gustafsson.
Matchen slutar 2-6 efter mål av Niklas Kronwall och Todd Bertzzi i Detroit. Lagkapten Sanny Lindström sköt 2-6 för FBK.

Jonas Höglund & Mathias Johansson

 
Jonas Höglund        &  Mathias Johansson

Läste att Jonas Höglund och Mathias Johansson gör debut i Skåre IK i div.1, skönt att slippa dom i Elitserien och att dom äntligen insett att de har passerat bäst före datum och får ta vad de får. De insåg till slut att man inte kan spela i Färjestad livet ut som de verkat tro från början och FBK i sin tur insåg efter många om och men att man kan inte leva på gubbarna i al evighet. Rhodin, Jönsson, Prestberg, Nordström, nämda Höglund och Johansson..fattades bara att Claes Eriksson skulle komma tillbaka med. Nej ett friskhetstecken från FBK som äntligen släppt fram lite ungdomar.


KOM IGEN TROJA!!!

  VS 

IF Troja Ljungby - AIK

Sunnerbohov 19.00

Ikväll spelar Smålands stolthet - mitt kära Troja hemma mot AIK. Det blir en svår uppgift för de rödvita men man är ju ett hemmastarkt lag. Det är svårt att komma till Hovet i Ljungby och hämta tre poäng. Men AIK har verkligen imponerat så här långt och har dessutom gjort klart med Johan Ryno med ytterligare en säsongs lån från Detroit Red Wings. AIK har haft svårt för Troja på bortais och jag tror att så blir fallet ikväll med.

Övriga matcher ikväll
Bofors-Oskarshamn
Borås-Almtuna
Sundsvall-Mora
Leksand-Örebro


Pinsamt SSK!

 
2212 personer...bara


Där har ni den sämsta publiksiffran på 10 år i Södertälje. Det säger en hel del. Södertäljeborna tror inte på sitt lag heller likväl som experterna. Förra säsongen hade man ett snitt på 3817 personer. Visserligen så hade SSK  3 898 åskådare i premiären mot Linköping men igår var det dåligt. riktigt riktigt dåligt. Detta var SSK:s sämsta notering i elitserien sedan 3 mars 1998 då man hade 1201 åskådare hemma mot Färjestad i Scaniarinken.

OCH

dessutom var det den sämsta publiksiffran i elitserien sedan den 5 mars 2002 då det bara kom 2089 personer för att se AIK:s betydelselösa senaste match i elitserien mot Luleå i Globen.

ni läste rätt. AIK i elitserien..haha det var förr det, och det lär dröja innan dom kommer upp om de nånsin tar klivet upp igen...

Mats Sundin lägger av!


Mats Sundin

Nummer 13 Mats Sundin
, (född 13 februari 1971 i Bromma)
En av de bästa svenska hockeyspelare genom tiderna lägger skridskorna på hyllan. Det är stor spelare som kliver av. En ledartyp med stor potential och med en vinnarskalle utöver det vanliga. Det finns många goa minnen med Mats Sundin och han var personligen idolen för mig i några år. 
Sundin var med och vann TV-pucken för Stockholm 1986. Han var då en mycket stor och lovande talang och spåddes en lysande framtid. Han lämnade Djurgården 1990 efter att ha vunnit SM-Guld åt klubben och som 19-åring stack han över till NHL och Quebec Nordiques. Minns det rätt väl och det gick bra för Mats, minns att han gjorde mål i en rad matcher, har glömt antalet men att han gjorde fem mål i en match. Foppa och Sudden var vassaste kejdan i landslaget ett par år och Foppa tog klivet över till NHL och var klar för Quebec och tänkte att de kommer få en bra kedja därborta men då blev Sudden tradad till Toronto på grund av att hans 114 poäng. Blev bortbytt mot Wendel Clark minns jag. Det var lite tråkigt för man hade sett fram emot Sudden och Foppa i samma kedja i samma lag. Mats kom till Toronto och blev ännu större och var lagets ansikte utåt när han blev lagkapten som förste europé i NHL, hur stort som helst. Det blev 14 säsonger i Maple Leafs men lyckades aldrig ta sig frma till en Stanley Cup-titel

Mats Sundins sista framträdande på isen blev 13 maj i våras, då Chicago slog ut Canucks ur Stanley Cup-slutspelet.



TV-Pucken 1986 i Stockholms tröja

Vann TV-pucken med Stockholm 1986


Djurgården 1989/1990 och 1994 under lockouten.

46 ElitseriematcherDjurgårdens IF - 1 SM-GULD 1990
34 poäng varav 24 mål och 10 assist. (7 mål i slutspelet)

*** Vald som förste europé att väljas först i NHL-draften 1989


Quebec Nordiques 1990-1994


Toronto Maple Leafs 1994-2008


Vancouver Canucks 2008/2009

1437
NHL-matcher i Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafs och Vancouver Canucks
1349 poäng varav 602 mål och 829 assist (38 mål, 44 assist i slutspel)
** Lagkapten som förste europé inför säsongen 1997/1998 i Toronto
* 11/10-2007 - Gjorde sitt 390:e mål för Toronto och slog klubbrekordet. Är därmed klubbens bästa målskytt och poänggörare genom tiderna


3 VM GULD, Åbo 1991, Milano 1992 och Bern 1998, 1 OS-GULD i Turin 2006
105
matcher i landslaget i VM, OS och World Cup.
102 poäng varav 46 mål och 56 assist

St.Louis körde över Linköping

Träningsmatch inför NHL-premiären

Linköpings HC     -   St.Louis 0-6



St.Louis spelade första matchen på svensk is i Cloetta Center ikväll mot Linköping. Det kan inte gett så mycket svar för Blues var i tidig 3-0 ledning. Matchen slutade 6-0. Inte mycket mer att säga om det..

**************************************

Imorgon spelar Detroit i Karlstad mot Färjestad. Det kan bli en jämnare match tänker jag
VS
Onsdag 30 septemberg - Löfbergs Lila Arena, Karlstad 19.00



DIF tog en skön första trepoängare!

Omgång 3
Skellefteå-Djurgården 1-2
0-1, 0-0, 1-1
Skott: 24-23 (4-8, 8-6, 12-9)
Mål:SAIK: Brad Moran
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Nicklas Danielsson

Publik:

SAIK startar piggast i inledningen och DIF får inte ordning på spelet riktigt. Men ju längre det går in i perioden så får DIF upp spelet mer och mer men det trasas sönder av för mycket utvisningar, vet inte om domarna är petiga men DIF har lite väl många som ger SAIK fördel och momentum i spelet. Men DIF spelar tajt i egen zon och klarar boxplayen och fixar fram ett friläge när Fimpen Eklund slänger sig fram och slår fram pucken till Jimmie Ölvestad som kommer helt ensam med Niklas Dahlberg, "Jimpa" ser luckan bakom Dahlberg och tvekar inte utan smäller in 0-1. Mål i numerärt underläge tas emot med tacksamhet och DIF leder i paus med 0-1. Känns som DIF har koll på matchen så här långt.
skott: 4-8

I den andra perioden är det mer utvisningar och mer hemmalaget som har chansen. DIF får även dom ett par möjligheter men det går för sakta och SAIK klarar döda utvisningarna enkelt. En ganska så händelsefattig perioden där SAIK har övertaget i spelet men med få målchanser trots alla numerära överlägen. DIF spelar snålt och vänder hem för att hitta rätt öppningar.
skott: 8-6

Tredje startar illa för DIF när Brad Moran startar tredje perioden med att göra ett av sina enklare mål i karriären för utav tv-bilderna att döma såg det billigt ut, Moran petar in pucken bakom eller under Wesslau. Då har det gått blott 12 sekunder och vilken kalldusch. Men DIF skakade av sig det direkt för i nästa anfall drar SAIK på sig en avvaktande utvisning och Mathias Tjärnqvist tar sig runt en back och spelar in pucken till Nicklas Danielsson som skjuter och det är 1-2. Det gick 40 sekunder mellan målen. SAIK försöker komma upp men DIF har koll på matchen. SAIK får chansen när DIF fortsätter att dra på sig petiga utvisningar. 2.10 kvar så sticker Dahlberg och Skellefteå satsar med sex mot fem men får ingen struktur och DIF kan hålla undan. Skott: 12-9

Säsongens första seger bärgad och tre sköna poäng för DIF. Skönt!
*************************************************

Övriga matcher:
Södertälje-Rögle 2-3 efter förlängning
Eric Beaudoin
matchvinnare med två mål för Rögle

Brynäs-Frölunda 1-2

Som jag trodde, Frölunda vann visserligen med ett mål och Brynäs verkar ha fortsatt svårt hemma.

REKLAM:REKLAM: Laszlo spelar i Ljungby:REKLAM:REKLAM

REKLAM REKLAM REKLAM REKLAM REKLAM REKLAM REKLAM


Måste passa på att ha lite reklam på bloggen, det var längesen och som vanligt har det inte med hockey att göra. Min gode vän och DJ: Laszlo Mag premiär spelar i Ljungby på fredagkväll. Ljungbys första houseklubb på Harrys drar igång. Laszlo körde samma upplägg i Värnamo i våras med gott resultat så får hoppas att Ljungby blir minst lika bra! Önskar Laszlo & Tefy lycka till på fredag, fullt ös medvetslös!

Inför: Tisdagens tre matcher

Skellefteå-Djurgården
Andra bortamatchen för DIF ikväll i Kraft Arena i Skellefteå. Det är alltid svårt att vinna däruppe. SAIK är ganska hemmastarkt så det blir en tuff match ikväll. Jag beklagade mig i Jönköping när både Kristofer Ottosson och Mathias Tjärnqvist saknades. Nu vet jag varför "Otto" inte var med. Han sträckte ut ett ledband i foten dagen innan premiären. Han blir borta ca 10 dagar. Tungt avbräck för DIF men man har en bred trupp så det ger chansen till en annan. Marcus Nilson stannar hemma i Stockholm då han ska bli pappa när som helst. Djurgården har också lånat ut Niklas Andersson till Leksand i en vecka för att han ska få matchträning efter sin skada. Niklas missade ju stora delar av förra säsongen på grund av skada. Gustaf Wesslau vakar maåletI övrigt är det skadefritt enligt senaste rapport från laget. Hemmalaget mönstrar ordinarie manskap.

Brynäs-Frölunda
Frölunda gästar Läkerol Arena ikväll och det säger mig direkt att Frölunda vinner. Brynäs har inte imponerat alls så här långt. Laget har bara tagit en poäng och var inte bra på hemmaisen senast. Frölunda känns som numret större. Det här blir Magnus Kahnbergs första match mot sitt gamla Frölunda. Sänker han sitt gamla lag?
Tips: 1-5

Södertälje-Rögle
De två tippade bottenlagen enligt alla experter möts i Axa Sport Center. SSK slog visserligen LHC på hemmais men blev överkört av Luleå på bortais. Rögle gjorde det bra både mot HV71 och mot FBK borta senast. Tror att det blir seger för..Rögle.
Tips: 2-3

Kvällens tre matcher: Tema hemmasegrar

HV71-Modo 3-1
Bestämde mig för att se Foppas sista match i Modotröjan mot seriens för tillfället bästa lag HV71. Men det började inte roligt för Foppa och hans Modo. Efter tio minuter stod det 2-0 precis som vanligt ska jag säga och HV satte full fart från början. Fick flera lägen i powerplay men inga mer mål men Modo inte alls med i första perioden förutom en Peter Forsberg som drog på sig två tvåminutare för småfula grejer så laddningen var det inget fel på, kanske lite väl häftigt. I den andra blev det en helt annan match. Sakta men säkert jobbade sig Modo in när HV verkade lite mätta för tillfället. Det var just kedjan med Forsberg-Häggström-Svartvadet som var farligast när Modo hade pucken och det var ingen tillfällighet när reduceringsmålet väl föll. Peter Forsberg parkerar bakom kassen och går runt helt omarkerad och sprätter upp pucken i nättaket. Efter målet var det mycket Modo men inga mer mål och HV höll undan till paus. I tredje försöker Modo kliva upp och få ner pucken djupt på HV-försvaret som dock försvarar sig bra. Det kändes som att Modo hade sina chanser i andra perioden direkt efter reduceringsmålet. Istället för kvittering så är det HV71:s Teemu Laine som blir hjälten och avgör med fyra minuter kvar till 3-1. Måste också förtydliga att Peter Forsberg är Modos bästa spelare ikväll, helt klart. allt händer kring honom trots att han drog på sig fyra utvisningar, bland annat ett kurr med Per Ledin i slutminuterna. Modo satsar i slutet med att plocka Niklas Svedberg men lyckas inte få till en kvittering. HV71vinner och är forfarande obesegrade serieledare.

Färjestad-Timrå 3-2
Hemmalaget börjar matchen o gör 1-0 tidigt som är typiskt för FBK på hemmaplan och jag trodde nog det skulle bli stora siffror i hemmafavör men Timrå ville annat. Kvitterar och vänder till 1-2 men FBK kvitterar. I sista perioden var det hemmalaget som drog det längsta strået. 3-2 kom genom Antti Pihlström med nio minuter kvar, Timrå satsade i slutet och plockade målvakten men utan resultat.

Luleå-Linköping 2-0
Luleå tog ledningen i powerplay och som stod sig ända in i tredje perioden. LHC skapade en hel del men är inte riktigt på tårna. Hemvändaren Karl Fabricius gör 2-0 med mindre än fyra minuter kvar i sista perioden och LHC verkade alldeles blekt på bortaplan ikväll. Succé för nye unga målvakten, supertalangen Anders Nilsson. Kan bli en tuff målvaktskamp med Mattias Modig i vinter då med andra ord.

Tryck på Hovet i lördags


1500 man som gör allt för att sjunga fram Djurgården Hockey till seger

Krönika: Jämtin vs Sundlöf i domstol

     

Andreas Jämtin upp i rätten idag för handgemängen med Mikael Sundlöf i våras..japp upp i rätten.
Vad jag tycker om det här har jag redan kommenterat med ett tidigare inlägg men jag kan ju upprepa att det är helt åt skogen fel. Rättsväsendet ska inte vara med i hockeyn. Det som hände hände. Sundlöf kunde inte hålla käft och Jämtin svarade. För det andra så undrar jag vad Sundlöf och Mattias Pettersson gjorde i spelargången just vid tillfället som i vanliga fall står tom under perioderna. De möttes, tjafsade och slog till varandra. FINE! Det hade räckt med en avstängning eller böter. Absolut inte gå upp i rätten. Lämnat ärendet till disciplinnämnden och låtit dem avgöra och sen hade det hela varit ur världen.

Hoppas verkligen det är sista gången en sån här liten grej går upp i en domstol. Annars kan hockeyn bli sjuk av det här, det lovar jag.

Inför kvällens matcher

HV71-Modo
Seriesuveränerna HV71 tar emot Modo hemma inför ett fullsatt, utsålt Kinnarps Arena. Bonusen ikväll är att Peter Forsberg finns med i Modo, kanske sista gången i elitserien så om det ändå finns biljetter över så går dom åt idag. Tror att det är många som vill se Fopppa oavsett hur HV-sjuk man är. Matchen då? HV71 vinner, för jag tror de har lagt om lite i försvarsspelet och vill nog inte bjuda Modo på många mål som senast mot Djurgården på hemmaisen. Foppa i Modo betyder allt för laget men tror inte på under ikväll igen.
Tips: 4-1

Luleå-Linköping
Känns enkel, tror inte på Linköping på bortaplan och nu bygger Luleå upp sitt hemmastarka mönster igen. Luleå har ett offensivt bra lag och det kommer man att leva på i vinter så länge de får vara skadefria.
Tips: 5-2

Färjestad-Timrå
Sanny Lindström mot sitt gamla lag. Sanny vinner, FBK är starka hemma och det ska mycket till för att Timrå ska störa FBK tror jag.
Tips: 4-2 

RSK föll - uddamålsförlust

RSK
Rydaholms SK - Sölvesborgs IK 2-3

RSK föll i returen mot blekingska Sölvesborg, siffrorna skrevs till 2-3. Det var oavgjort 2-2 efter ett solomål av Daniel "Lillis" Jonasson men närmre än så kom man inte. Men det antas nog ialla fall att det var ett steg i rätt riktning i lagets blott andra match för säsongen

Gårdagens omgång..

Funderingar och tankar från gårdagens matcher:

Djurgården-Modo 1-2
Djurgården förlorade mot Peter Forsberg, det var han mot hemmalaget och Foppa avgjorde själv. DIF hade chanser att ta över matchen men i sudden så visade 21:an var skåpet skulle stå. En match kvar i Modotröjan sem får vi se hur Modo blir utan Foppa. DIF gör det stundtals bra men saknar det rätta flytet just nu. Marcus Kruger är het i DIF

Luleå-Södertälje 8-2
Varning för Luleå i år säger jag, äntligen. Luleå kanske blir det oslagbara laget på hemmaplan som för några år sen när de hade 23 raka utan förlust på hemmaisen i Coop Arena eller gamla Delfinen som det var då. Det ser intressant ut med Abbots men framför allt gillar jag Niklas Olausson från Väckelsång och Tingsryds AIF men också trollgubben Pär Albrandt. Blir intressant att följa. SSK då?..nej.

Rögle-HV71 2-4
Rögle utdömt på förhand och ska vara chanslösa utan Kung Kenny men icke. Det kommer bli oerhört svårt att slå dom på bortaplan för alla lagen tror jag. De vände 0-2 till 2-2 men det går inte att göra nåt åt seriens suveräner efter blott tre omgångar. HV71 går som tåget och är riktigt svårstoppat. Jukka Vuotilainen är seriens hetaste målskytt!

Linköping-Färjestad 3-2
LHC är också ett lag med favoritskap och som inte fått det att stämma i de två första matcherna men igår kom första trepoängaren med doldisen Robin Persson som avgjorde på målvaktsreserven Robin Rahm som fick hoppa in när Henke Karlsson sträckte axeln.

Brynäs-Skellefteå 1-2
SAIK är med i serietoppen efter tre omgångar och det hade inte i varje fall jag räknat med. Trodde mer på Brynäs från början men de hade tydligen en blek afton i går. Ingen attityd och ingen pondus som sig bör på hemmaplan

Frölunda-Timrå 3-1
Frölunda har ett stort favoritskap att bära i år men frågan är om de klarar det. Göteborgarna är bortskämda oc kräver vinst i varenda match oavsett. Indianerna gjorde vad de skulle igår, publiken verkar ha fått en kelgris i nye norrbaggen Mathis Olimb. Jag gissar att Timrå nog får hålla till i den undre halvan av serien

Peter "Foppa" Forsberg avgjorde mot DIF i sudden


Ragnarsson vs Forsberg i sudden

Omgång 2
Djurgården-Modo 1-2
efter sudden death
(1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Mål: DIF: Andreas Engqvist
Mål: MoDo: Magnus Häggström och Peter Forsberg
Skott: 33-29
Publik: 8094 *FULLSATT*

Sänkta av Foppa
DIF tog ikväll sin första poäng men det kunde vart roligare. För det var Modo och Peter Forsberg som det talades om efteråt. Foppa avgjorde i sudden typiskt nog. DIF tog ledningen genom Andreas Engqvist och var piggast i början, Modo och framförallt Peter Forsberg låg bakom kvitteringen, Foppa skottfintade Nichlas Falk och spelade fram ynglingen Magnus Häggström som enkelt satte 1-1 i tom bur. I andra var det ställningskrig och lite utmärkande var att Peter Forsberg visade ett grymt humör och attityd. Foppa drog faktiskt på sig tre utvisningar i matchen men kom tillbaka i sudden och avgjorde matchen. DIF spelade som man ska mot en stjärna som Foppa, men det Per Svartvadet kläckte ur sig att DIF retade upp Foppa och fick skylla sig själva i o med att han avgjorde. Vilket skitsnack. Foppa spelar så när han är som bäst, det behöver man inte reta upp honom för att han ska prestera. Jag gillar Foppa men när han är motståndare som i dagens match så vill jag att DIF spelar på gränsen till fult på honom. Vilket bland annat Marcus Ragnarsson gjorde i sudden, mer sånt! Nu sved det att Foppa avgjorde matchen och att det bara blev en pinne för DIF, ska man vara ärlig så kunde det lika väl varit två raka segrar så det är små marginaler. Bara man fortsätter spela som man gör och får lite utdelning och lite med sig så tro jag det kan bli hyfsat. Modo kommer vara bra med Foppa så är det bara, Foppa har en match kvar i Modo sen ska han till NHL är det tänkt. Ett Modo utan Foppa kommer vara annorlunda. Det är jag säker på!


Div.3: RSK föll i första träningsmatchen

RSK
Div.3: Träningsmatch
Sölvesborg-RSK 5-3
RSK spelade igår sin första träningsmatch för säsongen borta mot Sölvesborg. Det blev dock förlust 3-5 men det var ganska oviktigt. RSK mönstrade tre femmor och saknade en hel del folk. Enligt tränare Tomas Jonasson såg det bra ut stundtals, hemmalaget hade vart på is en månad och hade fem träningsmatcher i ryggen redan.

Truppen inför säsongen 2009/2010 innehåller i stort sett samma som förra året kryddat med en hel del nya namn  och det kommer ta ett tag innan det har stadgat sig i truppen men på sikt ser det minst lika bra ut som förra året. Kommer återkomma med truppen när den är spikad inför seriestarten och kommer uppdatera med info när det dyker upp efterhand.

Retur mot Sölvesborg hemma på söndag och i nästa vecka är det dubbelmöte med Glimåkra innan man avslutar borta mot Diö tisdagen därpå.

Söndag 27/9 17.00 Sölvesborgs IK hemma
Torsdag 1/10 19.00: Glimma Hockey
Söndag 4/10 17.00: Glimma Hockey
Tisdag 6/10 Diö Hockey borta
 

Klantig(?) förlust i svängig premiär


Råkurret efter slutsignalen

Omgång 1
HV71-Djurgården 7-6
(3-1 2-3 2-1)

Skott: 31-31
Mål: HV71:
Teemu Laine 2, Jukka Voutilainen, David Ullström, Johan Davidsson, Björn Melin & David Petrasek
Mål: DIF: Marcus Krüger 2, Andreas Engqvist Timmy Pettersson, Michael Holmqvist & Kyle Klubertanz
Publik: 6856
***
Svängigt, klantigt, grinigt
Har ikväll upplevt min första nollpoängare i Jönköping. Genom alla år jag sett DIF i Jönköping så har jag aldrig sett laget åka hem med noll poäng. Seriepremiär och allt, andra gången jag var på det också förresten. Nåväl, var lite osäker på hur DIF skulle klara storfavoriterna HV71 på hemmais. Matchen startade och det var DIF som satte full fart och fick lite spel i anfallszon men man snurrade bara runt och kom inte till nån målchans. Istället går HV71 upp och gör typ mål på andra eller tredje skottet kändes det som. En retur från Wesslau som Vuotilainen enkelt slog in, nåväl DIF började piggt så tänkte att dom kommer tillbaka men sen kommer det ett par onödiga utvisningar och HV får kontroll på matchen. I spel i powerplay är HV äckligt starka och så fortsätter det även ikväll. Men Ullströms 2-0 såg ut att vara flyt, skott som tar på Weslau och in i mål. Nytt tek och Johan Davidsson kommer in på kanten helt oattackerad mot Wesslau. Skott och mål. 3-0 efter 11.25 och två mål på 15 sekunder. Tänkte väl en och annan gång att det här kommer sluta i storkross. Men DIF tar timeout men den ser inte ut att hjälpa förrän i slutet av perioden. Andreas Engqvist reducerar viktigt innan paus men HV har alldeles för stort övertag känns det som. En sak som slog mig i början av matchen var att DIF skrev på hemsidan att man hade full trupp men när matchen kom igång saknades både Mathias Tjärnqvist och Kristoffer Ottosson som var med senast igår så vet inte varför de inte var med när matchen väl kom igång.

I andra så var det HV:s tur att sitta på felsida av isen och då hände nåt märkligt som jag nog aldrig upplevt med DIF Hockey. Nästa mål var tvunget att var Djurgårdens annars hade matchen vart körd. Det är det som händer men inte ett mål, utan DIF vänder 3-1 till 3-4 i spel i powerplay¨: 3-2 Timmy Pettersson 3-3 Michael Holmqvist 3-4 Marcus Kruger på tre minuter och tre sekunder. Helt sjukt och man vågade tro på en pinne i alla fall men som sagt hur många gånger har inte HV vänt större underläge än så. HV kvitterar i slutet och man hoppas på att DIF ska hålla igen till paus så kommer Björn Melin i hemmalaget helt ren och gör enkelt 5-4. Det kändes tungt men så himla typiskt för att vara HV i ett nötskal.

I tredje så är återigen DIF alerta i spel fem mot fyra och kvitterar genom Marcus Kruger -Djurgårdens bästa spelare på isen idag- gör sitt andra mål i matchen. Nu är det nervöst på läktarplatsen och man vet inte hur det ska sluta, mnuterna tickar iväg och det är ställningskrig på isen där inget av lagen vill gå bort sig. Nästa mål avgör matchen sa jag till flickvännen som var med på matchen, (-> läs hennes upplevelser av matchen längre ner) och vad händer, Djurgården drar på sig en skitutvisning och i efterföljande powerplay så kommer en utvisning till och HV får spela fem mot tre. Det blir mål nu var tanken hela tiden och det är precis vad som sker. David Petrasek krutar in 6-5, nytt tek och i anfallet efter i spel fem mot fyra kommer 7-5 genom Teemu Laine. Helt matchavgörande mål med 3.19 kvar av matchen. DIF chansar med att plocka Wesslau med två och en halv minut kvar och lyckas får tryck i zon, pucken spelas till Kyle Klubertanz som klämmer in 7-6. Visserligen ett litet hopp, DIF vinner åter pucken efter teket och Wesslau sticker igen. DIF får lite tryck i anfallszon men matchen slutar 7-6. Det känns lite klantigt att DIF förlorar men sen är HV effektiva och utnyttjar misstagen DIF gör. Matchen som var tuff och välspelad, många mål och tuffa tag men slutar i kaos efter ett påhopp efter slutsignal. Matchen är slut men HV-spelare ville fortsätta fajtas, vansinnigt!

Bäst i DIF ikväll var helt klart Marcus Kruger och Jacob Josefsson ihop med Andreas Engqvist
*** Marcus Kruger
** Jacob Josefsson
* Andreas Engqvist

och förresten sen måste ju de här tre nämnas...

Kvällens tuffaste? killar på isen
* Pasi Puistola - "vi vann, jag crosscheckar efter slutsignalen ändå"
* Martin Thörnberg - låg ner och låg ner men blev ingen filmroll ändå..
* Andreas Falk - slog och slog...men fick 2+2 också

**********************************************************
"Idas funderingar"
Hade flickvännen med ikväll och vi stod som sagt på bortastå, så här upplevde hon det:
(och jag undrar vad de testosteronfyllda tonårspojkar som betalar en massa pengar för att sitta en hel match med ryggen mot isen och skrika ut hatramsor mot okända människor, får ut av en match som denna? och sen när blev det okej att skrika HORUNGE så fort de visar en blågul spelare på jumbotronen? hmm..

Elitseriepremiär: inför HV71-Djurgården


HV71-Djurgården
Kinnarps Arena, 19.00

Äntligen! Ikväll smäller det, DIF premiärspelar borta här i Jönköping. Befinner mig på plats och är på arenan 18.00. Ska bli spännande och se om DIF är annorlunda än innan. Ska bli kul och se vad Hardy kan få ur och få fram i laget. Möta HV71 i premiären på bortais, fullsatt, utsålt och en galen hemmapublik, det är tuffast tänkbara. HV71 som vann enkelt med 6-2 i Linköpiong i mnådags och har redan en match i benen och är inne i tempot. Gäller för DIF att stå upp anstormningen i början för jag antar att HV kommer tokköra från första nedsläpp. Vill se att DIF står upp och inte viker ner sig i första taget.
Förutsättningarna för DIF är optimalt så sett att truppen är frisk och kry så det innebär att man mönstrar fullt lag, undrar när det hände senast faktiskt. Gustaf Wesslau startar i målet. Han är uttalad förstemålvakt och hoppas han är mer stabil i år än förra säsongen. Hemmalaget mönstrar samma lag som senast förutom att André Petersson går in i stället för sjuke Johan Lindström. Lance Ward och Kris Beech har inte anslutit till truppen än.

Övriga matcher
Färjestad-Rögle
Frölunda-MoDo
Skellefteå-Luleå
Timrå-Brynäs
Södertälje-Linköping

Elitseriehockey imorgon!

Bara timmar bort nu..sen..ÄNTLIGEN! Elitseriepremiär 2009/2010!
Känns så underbart skönt att det börjar igen, med både vinster förluster och upp och nergångar men det är så det ska vara.


"Kapellet"
Beger mig norrut tidigt imorrnbitti. Sitter på ena kortsidan i "Kapellet" och får se mitt Djurgården ta sig an HV "the Blue Bulls" 71. Det kommer bli illa tufft för Djurgårdarna så hoppas verkligen dom är riktigt taggade! It´s gonna be a hell of a ride, var så säker...

Nehe en kopp te och sen sängen. Återkommer imorgon!


Div.1: Andra raka förlusten för Halmstad


(Egen bild från matchen)

Div.1
Halmstad Hockey - IK Pantern 1-3
(1-0 0-1 0-2)
Publik: ca 1100 (om jag hörde rätt)

Andra raka förlusten för Halmstad.
1-4 nere i Kristianstad följdes upp av en tung förlust på hemmaplan mot IK Pantern ikväll. Halmstad spelar en serie högre i år och det märks också på isen. Tidigare säsongen har det vart full fart framåt och ofta ledning efter första perioden. Så också idag men 1-0 var knappt rättvist. Hammers öppnade försiktigt och blev satta under press de första minuterna innan de lyfte upp spelet en aning. I ett av få anfall kom ledningsmålet. Pantern hade inte mycket heller i första förutom första minuterna men de skulle komma in i matchen mer och mer.

I andra var det mer öppet spel och Halmstad hade problem att rensa ut puckarna ur zon när man blev satta under press. Måste säga att backarna duttade alldeles för mycket. I stället för att rensa ut så la de snygga flip-pass ut ur zon och sånt straffar sig förr eller senare. 1-1 kom efter just en sån situation där en Pantern-spelare behåller pucken i anfallszon, kliver in och trycker in kvitteringen rättvist. Det hängde i luften då. Utan storspel av Mattias Pettersson i Halmstadmålet hade kanske Pantern haft en ledning tidigt i matchen. Målet gav gästerna energi som klev upp mer i banan och satte mycket press vilket öppnade för ett par lägen för Halmstad där snabbskrinnaren 19 Niklas Wentzel var närpå igenom många gånger men utan att överlista Panterns målvakt. 1-1efter två perioder kändes ändå öppet för båda lagen. 

Halmstad försökte gå framåt i tredje perioden och gästerna likaså. Känslan var att Halmstad skulle lyckas få in en ledning och gå mot segern men istället så är det Pantern som tar ledningen på ett märkligt sätt. Ett självmål ur min vinkel där jag stod, pucken hoppade till av en egen styrning från en Halmstadback och hoppade in i mål. 1-2 och jag såg Peter Ström skaka tungt på huvudet. Då var det cirka sex minuter kvar. Halmstad var tvunget att ta sig framåt men hade väldiga problem att ta sig igenom Panternförsvaret. Timeout med 90 sekunder kvar men det gav inget mer än ett mål i baken som sig brukligt görs med 20 sekunder kvar. Tung förlust för Halmstad som ändå kämpade väl, det vill sig inte men det kommer. Tror dock att de kommer få det tuffare än på bra länge i denna serien och hoppas att de klarar sig kvar. Vintern är lång men det är vad jag tror.

Måste ju nämna en kille som går samma program som jag, fast året under, IVP-bekantingen Fredrik "Sjölla" Sjölin som var slet hårt idag, har inte utmärkt sig i de matcher jag sett tidigare men han gör det riktigt bra. Studerade Peter Ström mycket under matchen också. Häftigt att samma kille avgjorde SM-finalen för Frölunda 2003. Nu spelar han här i Halmstad i division ett. Kontraster liksom. 

Det var även andra meriterade spelare på plats men inte på isen. I andra pausen sprang jag på

Kristoffer Starck
från Osby från början, mötte honom i Diö Julcup ett par år, han gick sedan till Rögle och spelade där i många år, spelade i Pantern de två senaste säsongerna där det blev 53 matcher och 44 poäng men nu verkar det som han lagt skridskorna på hyllan.

Matchens tre stjärnor i Halmstad Hammers

*** Mattias Pettersson

** Niklas Wentzel

* Fredrik Sjölin
 

Imorrn smäller det i "Kapellet" i Jönköping!

1 dag kvar sen smäller det! ELITSERIEPREMIÄR på allvar!

jag kommer vara på plats dessutom

Peter Forsberg spelar med Modo!


Foppa klar för spel med Modo igen!

En veckas tryout-kontrakt
Foppa har gett klartecken för spel mot Frölunda imorgon. Om det går bra med foten och spelet funkar bra så kommer han sikta mot NHL igen. Hans mål är ett sista OS med Tre Kronor och chanserna kanske ökar om han spelar därborta fram till turneringen börjar. Men som sagt det är ingen mening att spekulera i det. Foppa har till att börja med fått ett tryoutkontrakt med Modo. Jag menar vem vet när det gäller Foppa och hans sanslösa skadeproblem med fötter och allt möjligt. Nu har han sommartränat hela sommaren och tränat på is i en och en halv månad men han kanske lägger av efter helgen ändå. Det har ju hänt förr. Nu blir det tre matcher med Modo i tröja 21, vi får väl se hur långt det räcker och hur det funkar men en sak är riktigt säker: det är riktigt skoj att han är tillbaka tillfälligt. Får ser vad det kan ge Modo. Svaret på det får vi ganska snart.


DIF mot Foppa (bild från lockoutsäsongen 2004/2005)

Detta innebär att Foppa är med mot Djurgården på lördag, vilket kanske innebär en och annan extra åskådare.
Just nu är det sålt över 6500 biljetter så det kommer bli bra tryck på lördag

Bajs i bussen...

Detta hör inte hemma på denna bloggen men det går inte låta bli. Fick tag i en bild från en nyhet som publicerades idag, gå in på aftonbladet och läs om att ett visst Allsvenskt bottenlag ställer in sina supporterresor eftersom dom gjort bort sig bigtime igen... som sagt, vissa fans är inte bättre än andra i det här landet...

Följ länken här nedan!
Klicka här



Räkna med ännu bättre ös på JK i år!


Järnkaminerna ökar trycket på Hovet

Inför kommande säsong, över 750 säsongskort är sålda vilket är helt suveränt med tanke på att inför säsongen 2006 såldes det blott 45 stycken och JK stod i en ödslig och tom globen och sjöng.
Klacken har ökat antal och i volym för varje år och klackkulturen är på väg upp igen. Fotbollen har ju regerat när det gäller DIF i många år men nu är fotbollen på verklig dekis, verkar som de fått tycke för hockeyn igen och det är suveränt. DIF har ett ohyggligt bra tryck på hemmaplan och det är där man ska vara oslagbar. Det ska vara svårt att vinna på hovet men också tufft att möta Djurgården i match efter match! Järnkaminerna kommer göra allt för att det ska bli tre poäng i varje match hemma på Hovet!

P A J A S!


Rögles Mikael Gath är en pajas! och han får ju räkna med att äta upp sitt skitsnack i vinter...

Gästtippare: Pontus Bill: "Frölunda tar hem guldet!"


Pontus Bill




Motivering: "Frölunda vinner".....

Gästtippare: "Däckarn" - Färjestad SM-guld!


"Däckarn"


1. Färjestad
Har tappat gott om gubbar men det är något visst med vattnet där uppe så de lyckas få ihop det och löser det hela till slut. SM-Guld

2. HV71
Behöver ingen större presentation, har laget ganska intakt från förra säsongen alltid med där uppe.

3. Linköping
Har tillsammans med Frölunda den dyraste truppen allt annat än topp 4 är en riktig flopp.

4. Frölunda
Dyraste truppen borde stå överst, men tror tyvärr för frölundaiter att de inte lyckas dra åt samma håll.

5. Modo
Ö-vik är hockey och Modo kommer att vara väldigt farliga i slutspelet om målvaktsspelet fungerar.

6. Skellefteå
Har tappat några viktiga kuggar men har ersatt med annat, mer kollektivet än enskilda spelar som skall dra Skellefteå.

7. Timrå
Timrå men challe kommer att komma med överraskningar ju längre säsongen lider.

8. Luleå
Har varit bäst under försäsongen det brukar dock inte vara något som garanterar en bra position i sluttabellen, har tappat Omark och Harju det svider.
_________________________________________________________

9. Djurgården
Har också gått bra under försäsongen eller skall man säga att de toppade formen när det som bäst behövdes men dock under försäsongen och räcker nog tyvärr inte till för djurgården, för taffligt målvaktsspel

10. Brynäs
Tror helt enkelt inte på ett Brynäs som skramlar pengar nästan oförskämt av supportrarna.
____________________________________________________________

11. Rögle
Tyvärr, blir nog respass för Rögle i år Kenny alldeles för viktig.

12. Södertälje
Bye bye Tälje...!


Väntad seger, FBK & men vilket blekt LHC...

Färjestad-Skellefteå 3-2
FBK är känt för att vara grymt hemmastarkt och så även i år. Fick en enkel 3-0 ledning men sen slog man av på takten, gästerna SAIK kom in i matchen men när man jagade en kvittering så var det för tama avslut. 19:e raka segern för FBK på hemmaplan, ett hyfsat bra rekord så här långt och säsongen började idag.

Linköping-HV71 2-6
Det var upplagt för en tät och tuff match, E4-derby och allt men icke sa nicke, det var bara ett lag på isen, ganska förvånande om man tittar vad LHC förfogar på pappret. HV ledde med 0-2 efter blott 4 minuter efter två mål i powerplay av Jukka Voutilainen. LHC fick en snabb reducering men HV ångade på och gick i från till 1-4, matchen i praktik redan avgjord, LHC reducerade men HV ryckte iväg och vann komfortabelt. HV71:s powerplay 5 av 6 mål var i särklass. HV71 visar direkt att man tänker vara med och slåss om guldet.

Tippar kvällens matcher: Tror på LHC och FBK

Linköping - HV71 3-1
LHC förlorar inte en hemmapremiär, det blir tajt men tre poäng ändå. HV sparar sig för hemmapremiären.

Färjestad - Skellefteå 4-1
Klar hemmaseger, FBK kommer bevisa att man är starka på hemmaplan, SAIK kommer inte ta nån poäng i Karlstad ikväll.


ÄNTLIGEN!!! Smygpremiär i Elitserien ikväll

3 dagar kvar till Elitserien drar igång på allvar men det är smygstart redan ikvälll. DIF spelar premiären i borta mot HV71 på torsdag och jag och min fästmö kommer vara på plats. Det är utsålt men jag lyckades få tag 2 biljetter igår, tur man har lite kontakter i Djurgårdskretsar. Ska bli skoj och intressant och se hur DIF kan stå emot storfavoriterna HV71. Ett HV som möter Linköping borta ikväll.

***

Kvällens matcher:
nedsläpp 19.00

Linköping - HV71 -visas på Canal+

Färjestad-Skellefteå -som förövrigt visas på SVT Hockeykväll 


Humor!


Inför Elitseriepremiären: Seger i genrepet mot Timrå


Genrep inför Elitseriestarten:
Djurgården-Timrå 4-2
(1-1 1-0 2-1)
Skott: 23-28
(7-8, 6-13, 10-7)
***
Målen:
1-0 Marcus Nilson
1-1 Sebastian Erixon
2-1 Jimmie Ölvestad
2-2 Carl Johan Möller
3-2 Tim Eriksson
4-2 Jacob Josefsson

Inför ca 1500 åskådare på Hovet i eftermiddag besegrade Djurgården gästerna Timrå med 4-2. DIF dominerade spelet och hade möjligheter tidigt att punktera matchen men istället kom Timrå ifatt och så blev det en öppen historia till slutet av matchen där Mackan Nilson och Jacob Josefsson. Jimmie Ölvestad och Andreas Engqvist klev av inför tredje, vet inte hur allvarligt det var, antar att det var en ren säkerhetsgrej inför premiären.

Ha en trevlig lördag mina kära läsare! Nu ska jag inta årets första julbord..Japp ni läste rätt JULbord!

*uppdaterat* Träningsmatcher ikväll:

Träningsmatcher ikväll:

Frölunda-HV71 5-1

Färjestad-Rögle 5-1

Brynäs-Djurgården 5-3

Luleå-Modo 3-1

Linköping-Södertälje 4-1

Seger för Troja i premiären!


Troja besegrade Almtuna i seriepremiären av Hockeyallsvenskan. 3-1 skrevs siffrorna till efter att Mattias Nilsson avgjort i tom kasse. Gästerna vann skotten med 34-17 och hade mycket av spelet långa stunder men hade förfärligt svårt att få hål på storspelande Christoffer Bengtsberg i hemmamålet. Almtuna satsade med en extra utespelare i slutet och var nära att kvittera men som så många gånger innan så blev det en puck i tom bur.


Christoffer Bengtsberg matchvinnare i Troja

Gästtippare: Calle Rydh: "Enkelt, HV71 vinner så klart!"


Calle Rydh



Motivering:
"..........sen kommer Davidsson och ett par till tillbaks efter en skadefylld säsong i Jönköping och leker hem guldet i en högst fem matcher lång finalserie."

1. Linköping

2. Frölunda
3. HV71      -SM-GULD-
4. Färjestad
5. MoDo
6. Timrå
7. Djurgården
8. Skellefteå
9. Luleå
10 Rögle
11. Brynäs
12. Södertälje

Effektivt Brynäs vann i genrepet


Träningsmatch, Östervåla
Brynäs-Djurgården
(1-0, 3-2, 0-0
)

Skott: 13-31 (5-7, 4-12, 4-12)

Målen:
1-0 Stephen Dixon (4/5)
-paus-
1-1 Timmy Pettersson
2-1 Stephen Dixon -straff-  (4/5)
3-1 Magnus Kahnberg
3-2 Jacob Josefsson (5/4)
4-2 Lars Jonsson     (5/4)
4-3 Andreas Holmqvist
5-3 Eero Somervuori (i tom kasse)

Efter en oavgjord första period med mycket puck för Djurgården men ett Brynäs som tar vara på chansen när den kommer, Stephen Dixons mål i spel i numerärt underläge, snor pucken i box play och fri med Ridderwall gör busenkelt 0-1.



I andra startar DIF bra och kvitteringen kommer, Timmy Pettersson smyger fram och trycker in 1-1 efter pass från Nicke Danielsson. DIF fick ett nytt powerplay där nämnde Dixon återigen kommer loss med pucken och blir nerdragen vilket resulterar i ett straffslag. Återigen enkelt mål för Brynäs. DIF får chansen i ett nytt powerplay men det funkar inte riktigt istället händer följande, Stefan Ridderwall har ingen rolig kväll, strax efter tappar han in en tredje puck efter skott från Magnus Kahnberg. DIF får äntligen koll på powerplayet när Jacob Josefsson spelar in 2-3 mellan benen på Jakob Markström, målet kom under ytterligare en avvaktande utvisning. Spel i numerärt överläge är tydligen matchens tema. Brynäs får chansen efter stökigheter framför Markström efter avblåsning. Lasse Jonsson sätter 4-2 och Brynäs behåller övertaget mot Djurgårdarna. Perioden slutar 3-2 till Gävlelaget men skotten är förkrossande 4-12 i DIF-favör, Brynäs satte 75% av sina skott i den andra perioden, effektivt värre.

I sista perioden hände det inte så mycket förutom en uppgörelse mellan Simon Bertilsson och Christian Eklund som gav 2+2minuter var. DIF kom inte till nån forcering förrän i slutsekunderna, reducerade genom Andreas Holmqvist men Eero Somervuori avgör i tom kasse.

DIF gör ingen bra match, "Riddarn" hade inget vidare flyt i målet, 31-13 talar dock sitt tydliga språk där Brynäs var äckligt effektivt ikväll. Dock bör det inte vara någon oro i DIF-lägret då man vet att man kan spela mycket bättre än det här. Brynäs avslutar med seger inför seriestarten, kan inte bli bättre men man måste nog upp ett par snäpp spelmässigt annars kan det nog bli tufft. Brynäs möter Timrå borta i premiären på torsdag.

Apropå Bremberg...


Hög status hos andra spelare i Elitserien
Apropå Bremberg
; han tränar just nu med Djurgården...fast J20 och Nackas herrlag för att få isträning. På frågan om det är bara träning och inget mer så säger Linkan att han bara är där för träning och är väldigt tacksam för. Återstår att se var Linkan kommer spela, mitt tips är som sagt utomlands.

***
Förresten, spelare i Färjestad och Linköping har bett sina klubbledningar och värva Linkan men fått kalla handen...det är anmärkningsvärt, det visar vilken hög status han har i Elitserien..

Glöm Bremberg Leksand!

Fredrik Bremberg - blivande dalmas?

Dagens hockeybomb: Fredrik Bremberg till Leksands IF?
Nej jag skulle inte tro det, Linkan vill inte hem till Sverige och det spelar nog ingen roll vilka pengar Leksand slänger fram tror jag. Hans vision var att spela i DIF eller dra till Ryssland. Han fick sparken där men han är ute efter de stora pengarna, och han vill inte spela på lägre nivå än Elitserien, det är jag helt övertygad om. Det blir utomlands i nåt lag som erbjuder honom riktigt bra pengar. Tror att Patric Kjellberg den gamle Djurgårdshjälten gör ett tappert försök att få dit Linkan ändå. De känner varandra sedan tidigare och var det giftiga anfallsvapnet i Djurgården 1998 i den fruktade "Glamour-kedjan" om ni minns.

Men min starka känsla är att han inte väljer Sverige och Leksand ändå. Han är ute efter att tjäna de stora pengarna - allt annat är en skräll i sånt fall!


Näst sista träningsmatchen för DIF ikväll

Träningsmatch:
Brynäs-Djurgården, Lundahallen, Östervåla 19.00

Näst sista träningsmatchen för DIF Hockey ikväll. Ska bli intressant och se hur dom har konserverat formen sen Nordic Trophy eller om de är sega i starten. När man körde dubbla träningspass i tisdags så var alla spelare med och körde för fullt vilket innebär full trupp och ska bli intressant hur startlaget ser ut det sista innan serien börjar.

Motståndaren Brynäs spelar sitt genrep ikväll då det är den sista matchen innan seriestart. Ett Brynäs som har spelat nio försäsongsmatcher. Tre segrar, fyra förluster och två oavgjorda mot allsvenska Leksand och Södertälje.


Hockeyallsvensk premiär ikväll

Jakten på Kvalserien och elitserieplatserna börjar ikväll.

Bofors - Örebro
Växjö-Borås
Västerås-Leksand
AIK-Malmö
Mora-Björklöven
Sundsvall-Oskarshamn

Troja-Almtuna


SMÅLANDS STOLTHET!

Smålands stolthet IF Troja/Ljungbyspelar inte ikväll. Hemmapremiär imorgon mot Almtuna. Ska bli intressant att se hur Troja är i år. Hoppas och tror att de är lite mer stabilare i år. Vill ju inte se 1-10 matcher mot Leksand bland annat. Så bra är inte Leksand vilket vi har sett. Leksand åker på det där återtåget år efter år efter år utan att lyckas. Nog om dalmasarna men Troja imponerade i genrepet, besegrade Malmö på bortaplan med 6-2 och det är väl lite förvånande då Malmö ska ta en av direktplatserna i kvalserien. Visserligen en träningsmatch men det var ett intressant resultat på något vis. Hoppas på en bra vinter för rödvitt. KÄMPA TROJA!

Bara 8 dagar kvar!

till nedsläpp i Elitserien!

Gästtippare: Ludvig Henriksson: Frölunda så klart!


"Ludde"




Motivering: "jag tror frölunda tar hem sm-guldet för dom har många bra spelare i år och dom e sugna på ett guld! (och för jag älskar FRÖLUNDA!)"

1. Frölunda   -SM-Guld-

Sändningen på Canal+ - 12 första matcherna klara!



Torsdag 24 september
HV71-Djurgården

Lördag 26 september
Frölunda-Timrå

Torsdag 1 oktober
Modo-Brynäs

Lördag 3 oktober
Skellefteå-Frölunda

Torsdag 8 oktober
HV71-Färjestad

Lördag 10 oktober
Brynäs-Luleå

Torsdag 15 oktober
Frölunda-Färjestad

Lördag 17 oktober
Södertälje-Skellefteå

Torsdag 22 oktober
HV71-Frölunda

Lördag 24 oktober
Färjestad-Luleå

Torsdag 29 oktober
Rögle-Linköping

Lördag 31 oktober
Djurgården-Timrå


Gästtippare: "Henke Blooooowitt" - Guld till Frölunda!


Bloooowiit (Henke)

Motivering saknas inför men Henke lovar en efter säsongen: 

"då kan jag motivera varför jag fick så många rätt"


1. Frölunda      -SM-GULD-

2. HV 71
3. Linköping
4. MODO
5. Färjestad
6. Skellefteå
7. Djurgården
8. Timrå
9. Luleå
10. Södertälje
11. Brynäs
12. Rögle

Gästtippare: "Stockholm" - HV71 vinner guldet!


"Stockholm"



Alright, har också blivit ombedd att tippa årets elitserie, ska väl sägas att jag inte har så bra koll på mer än Djurgården men anser väl att detta räcker, övriga lag är ju ointressanta ändå, därmed blir denna tippning eventuellt en aning provocerande för vissa herrar som är inne här och läser:

1. HV71: Tror på Hv71 och anledningen stavas Per Ledin

2. Linköping: De vita lejonen är alltid med uppe i toppen, även om jag själv anser att laget är ett ihopplock av namn på grund av en stark ekonomi, och hoppas jag har fel i min tippning då man aldrig kan sympatisera med ett lag som spelar i en chokladask.

3. Frölunda: Motiveringen är Per-Johan Pebben Axelsson;)

4. Luleå: Förutom DIF så gillar jag Luleå starkt och tror dom rider vidare på förra årets relativa framgångar, ska dock bli intressant och se hur de klarar sig utan firma Harju & Omark.

5. Djurgården: Kommer bli tunga att möta med Hardy i båset och Nilson samt Tjärnqvist på isen, räknar även med att de unga spelarna kliver fram än mer i år.

6. Skellefteå: Egentligen ingen motivering, tror bara dom slutar sexa.

7. Färjestad: Färjestad är Färjestad men kaffelaget är inte min grej och tror dessutom att dom helt enkelt inte är bättre i år. Hoppas jag har rätt för hockeysverige blir nog glada o kexchoklads-Jörgens gamla gäng floppar.

8. Brynäs: Tror Brynäs kniper sista slutpelplatsen, har det på känn bara!

9. Timrå: Tyvärr Challe: Timrå missar slutspel precis

10. Rögle. Utan Abbot-bröderna har laget ingenting

11. Modo: Hade tippat Modo sist om inte SSK hade varit i Elitserien men nu är dom de och därför slutar örnsköldsviks-laget näst sist. Anledningen?....Foppa, e så trött på att Modo aldrig ger upp den killen så hoppas att dom hamnar i Kvalserien :)

12. Södertälje: Kommentarer överflödiga. SSK är kassa!

Vilka vinner SM-Guldet då?: det blir nog tyvärr HV71, finalmotståndarna tippar jag med hjärtat och säger Djurgården. HV71 vinner finalen med 4-2 och Modo missar att hålla sig kvar i Elitserien!

Det var mit tips till folket,

Ha d// STOCKHOLM

Killen med koll tippar hur det slutar


Hans namn förblir okänt då säger vi, men allt annat än Montreal Canadiens är tydligen betydelselöst

"Växjö Lakers knockar ut Djurgården i kvalet till elitserien i vår, det är mitt tips..."

Dagens roligaste helt klart!


Gästtippare: "Modo" - Modo Hockey vinner!

Här alla glada kommer en riktig hockeyfantasts krönika om årets elitserie! Håll till godo!

***

"Modo"


Modo vinner SM-guld?

"Nu skas säga att jag inte har så stor koll på vilka alla lag har värvat men jag ska försöka mig på ett tips iaf.. Jag tror faktiskt att det kommer att bli en ganska tajt säsong detta år. Har kollat runt lite på värvningar och tycker att flera lag har värvat ganska klokt. Vilka kommer då vinna serien??

1.       Linköping: Har värvat stabilt och bara de får ihop defensiven så kommer de bli ett bra år för de vita lejonen.

2.       HV71: samma som med Linköping bra värvat tunga framåt kommer ha hjärtat i år samt att Ledin kommer göra otroligt mycket för dem.

3.       MoDo: nu tror folk att jag är galen men jag tror aldrig att jag har sett MoDo så taggade i år och gruppdynamiken verkar bättre än på länge. Väldigt bra defensiv och en målvakt i Malek som jag har underskattat fullständigt. Samt att jag har hört att det är två st ytterforwards av klass på väg in, inte innan serien drar igång men under hösten om de inte får NHL- kontrakt.

4.       Luleå: Har tycker jag, nästan gjort de bästa värvningarna, fattar inte dem som tippar dem i botten av tabellen??? Jonte Hedström tror jag kommer att tända till samt "Fabbe" från Frölunda som kommer vilja visa vad han går för lägg därtill de två från Västerås (Olausson & Arlbrandt) som jag tror kommer att slå igenom och göra en "kung säsong". Det som jag är osäker på är målvakterna som jag tror kan bli deras fall.

5.       Frölunda: Detta kommer jag säkert få nerkört i halsen.. Men jag tror inte att de kommer få ihop det. De har gjort bra värvningar och har den bästa forwardsbesättningen men jag tror inte det kommer hålla. Samt att de känns som väldigt skadeglada spelare.

6.       Djurgården: Har inte gjort så mycket nyförvärv men de har många unga hungriga spelare som kommer att göra en kanonsäsong. De kan mycket väl hamna högre upp om Hardy kan få ihop laget rätt och få igång ”torpedhockeyn”.

7.       Färjestad: Nej Nej Nej!. Här tror jag på en mellansäsong. Har visserligen Sanny Lindström men jag tror inte att de kommer att gå. De har tappa för många kultspelare. Kan målvakten Karlsson spika igen? NJA…

8.       Skellefteå: Ja Skellefteå vet jag inte så mycket om de slog oss senast men jag tyckte inte de verkade bra. Nyförvärven är väll sådär också._____________________________________

9.         Brynäs: Här tycker jag man har värvat spelare vars formkurva stadigt kommer att dala vars bästa år är bakom dem. De kommer nog att hålla sig kvar men inte mer.

10.   Rögle: Jag hoppas att Rögle får vara kvar men kan bli riktigt tufft har tappat mycket tongivande spelare och saknaden av Kenny kommer att vara stor.____________________

11.   Timrå: Jag hoppas bara att Timrå åker ur vill inte ha dem i Elitserien. Men hur som helst så kommer dem att harva i botten av tabellen. För tunn defensiv kommer att fälla dem.

12.   Södertälje: ”Dead last” kommer SSK att bli. Kvalserien nästa!

FINALEN:
Kommer att stå mellan Linköping och MoDo med MoDo som vinnare OM jag säger OM de får in de två som det ryktas om ska komma ;)


Gästtippare: "HaGGe" (Lillebrorsan)


"HaGGe"
Motivering: "SM-guldet då? hm, vill säga LHC men dom åker ut i semi mot HV71, och HV får stryk i finalen mot Frölunda med 4-2 i matcher, Frölunda tar därmed guldet"



Sluttabell
1. Frölunda Indians   -SM-guld-
2. HV71
3. Linköpings HC
4. Färjestads BK
5. Modo Hockey
6. Djurgårdens IF
7. Luleå Hockey
8. Timrå IK
9. Brynäs IF
10. Södertälje SK
11. Skellefteå AIK
12. Rögle

TeXas tippar: "Linköpings HC tar hem guldet!"


"TeXas"

Linköping tar hem guldet!

Motivering:
"Det är som vanligt vansinnigt svårt att säga hur årets elitserie kommer bli. Strukturen på serien är ju egentligen rätt klar, fyra topplag, kanske två lag som får det extra svårt. Men däremellan är det svårt som bara den att utse placeringarna. Men jag börjar i botten, jag faller inte för vad media eller vad alla tror men jag tror samma sak här ändå. SSK ser blekt ut, trots att säkert DIF kommer förlora ett par gånger mot SSK så tror jag inte på dom alls. Rögle utan Kenny är som en ishall utan is, eller? lägg därtill Bröderna Abbots flykt, Mathias Tjärnqvist svek. Finns inte mycket som talar för Ängelholmsklubben men ack vad vi säkert kommer ha fel. Skellefteå känns upp och ner men kanske hamnar de nia eller så blir det succé. Men jag tror på SAIK i den undre halvan. Timrå, nja ett mellanlag?

Djurgården kommer bland de åtta första. DIF SKA TILL SLUTSPEL PUNKT! Placering 5-7 kan gå hur som helst, Modo vet jag inte heller vad de står men det är kultur i Örnsköldsvik det är en sak som är säker. Luleå kommer gå bra i år och bör gå bra med många intressanta starka nyförvärv. Då återstår bara toppfyra. Frölunda vinner serien, det är dags för det och de har bästa laget på pappret men det är många OM. Dom var alldeles för upp och ner förra säsongen och det tror jag de vill undvika i år. Frölunda k a n gå hela vägen. HV71 går till final. Inget snack här. Oerhört komplett lag, liksom Linköping. Färjestad känns som det mest osäkra laget i serien efter många tunga tapp efter guldvinsten. Men som vanligt, FBK har en stark stabil tradition så jag tror på toppen i alla fall men de räcker inte hela vägen.

** HV71-Linköping i final men Frölunda kommer vara hack i häl som starkaste outsider!

*** Linköping går hela vägen!

Sluttabell
1. Frölunda Indians

2. HV71
3. Linköpings HC  -SM-GULD-
4. Färjestads BK
5. Luleå Hockey
6. Brynäs IF
7. Modo Hockey
8. Djurgårdens IF
9. Timrå IK
10. Skellefteå AIK
11. Rögle BK
12. Södertälje SK


Gästtippare: Enroth - LHC tar guldet, DIF silver!



1. Frölunda Indians

2. HV71
3. Luleå Hockey
4. Linköpings HC ( final) (SM-guld)
5. Djurgårdens IF (final)
6. Modo Hockey
7. Färjestad BK
8. Timrå IK
9. Skellefteå
10. Brynäs IF
11. Södertälje SK
12. Rögle BK

Gästtippare: "Bambi" (Patrik) Guld till Frölunda


"Bambi"



Motivering: Tror på Frölunda i år... också! Men tror på en jämn och tätt toppstrid i årets upplaga. Men finalen tror jag går mellan Frölunda och Linköping.

1. Linköping
2. Frölunda    -SM-Guld-
3. Färjestad
4. HV71
5. Luleå
6. Brynäs
7. Djurgården
8. Modo
-------------
9. Timrå
10. Skellefteå
-------------
11. Rögle
12. Södertälje


Det händer grejer...



DIF:s nya introfilm tar form...

Gästtippare: Lillebrorsan Philip - Frölunda tar SM-guld


"Fille"



Motivering: "Jag tror Frölunda tar hem SM-guldet iår, Rögle o Skellefteå trillar ner,
Frölunda, Linköping, Färjestad, HV71, Djurgården, Timrå, Brynäs, Luleå går till slutspel..
därav HV71-Frölunda möts i final, och Frölunda vinner 4-2 i matcher!

Pssst.
Djurgården åker ur lätt mot Linköping med 4-1 i matcher i kvartsfinalen"

Sluttabellen
1. HV71
2. Linköping
3. Frölunda -SM-GULD-
4. Färjestad
5. Djurgården
6. Luleå
7. Brynäs
8. Timrå
------------------
9. Modo
10. Södertälje
------------------
11. Skellefteå
12. Rögle

Så här ser "Försäsongstabellen" ut just nu

enligt Svenska Hockeyligan:

Gästtippare: Viktor "Vicke" Rydén


"Vicke"



1. Linköping

2. HV71 (SM-GULD)
3. Frölunda
4. Djurgården
5. Färjestad
6. Luleå
7. Modo
8. Timrå
9. Brynäs
10. Skellefteå
11. Södertälje
12. Rögle

Lite snabb motivering : Linköping som 1a, ser jävligt starka ut och kommer nog igång ordentligt efter några omgångar, dock så räcker det inte till ett Sm-Guld i år heller. Hv71 som 2a, finns inte så mycket att säga riktigt bra lag med samma stomme från förra året, vinner Sm-Guldet pga. alla vinnarskallar och otroligt hjärta i laget. Frölunda som 3a, bra lag på pappret och kommer säkerligen spöa de flesta lag men inte tillräckligt med hjärta och för lite vinnarskallar i slutspelet för att kunna ta guldet. Djurgården som 4a, sett riktigt heta ut under försäsongen och har ett hyfsat bra lag. Färjestad som 5a, har ett på tok för dåligt lag för att ens vara i närheten och slåss om guldet. Övriga platser emellan rätt ointressanta. Södertälje och Rögle till kvalserien, varken SSK eller Rögle ser ut som ett elitserielag på pappret och kommer inte kunna prestera som ett heller. Rögle ner i Allsvenskan igen.

Gästtippare: "Clabbe" - "HV71 tar SM-guld"

Andra tippare för dagen:


"Clabbe"



Motivering:
Elitserien kommer i år som alla andra år bestå av 4-5 lag som är lite bättre än de andra lagen. Mitt tips säger att SSK och Rögle kommer at harva i botten tillsammans med Skellefteå. De 5 lag som kommer att fajtas om seriesegern kommer vara HV71, Frölunda, LHC, Djurgården och EVENTUELLT Färjestad .. Därefter kommer Brynäs, Modo, Luleå och Timrå kämpa i det tysta om mittenplaceringar. Mitt tips säger att HV71 som värvat otroligt klokt i år och fått tillbaka lite fysik i Lance Ward och Per Ledin kommer att vinna serien och även SM-Guldet efter 4-2 i matcher mot Linköping

Sluttabell

1. HV71 -SM-GULD-
2. Linköping
3. Frölunda
4. Djurgården
5. Brynäs
6. Färjestad
7. Luleå
8. Timrå
9. Modo
10. Skellefteå
11. Rögle
12. Södertälje

Säsongens första gästtippare: Stoffe tippar Elitserien 2009/2010

Då var dags för er kära läsare att tippa Elitserien här på bloggen: Skicka eran sluttabell med vilka som blir svenska mästare 2010 och gärna med en motivering varför. maila, facebooka eller MSN:a


Stoffe - Först ut!




Motivering:
"Elitserien kommer inte vara lika jämn som förra året. Den kommer vara jämn i botten o toppen men inte över hela. Skellefteå o Rögle drar en nitlott i år. Rögle speciellt som tappat fler bra spelare. Södertälje når över strecket, men det är jämnt som sagt. Timrå har ett mellanår o presterar inte bra. Brynäs tror jag på, de går till slutspel i alla fall, nu också när de värvat Nordquist. Djurgården får det tufft(?) men gör ett bättre år än förra året, nu med Hardy vid rodret. Färjestad har förlorat alltför mycket o hinner inte spela ihop ett tillräckligt bra lag. MoDo vet jag inte riktigt var de befinner sig prestationsmässigt. Men placerar dem i mitten, dock inte topp fyra. HV71 kommer inte lyckas vara i allra högsta toppen. Luleå med bra värvningar som Abbotts och Fabbe kommer bli riktigt farliga. En topplacering blir det definitivt. Linköping har riktigt bra värvningar och de tillsammans med Frölunda kommer spela SM-final. Frölunda med sina supervärvningar kommer vinna serien och ta SM-guldet. Joel o Pebben o Honken kommer vara nyckelspelare, och bara en sån som Kallio kan få fart på bössen kan det bli riktigt kul. OBS! MEN, det hela beror på om de i år kommer "göra jobbet" s.a.s. Något år tillbaks nu har det varit för tamt o för plottrigt. Försökt spela ett finlir som inte går i Elitserien. Aggressivitet och fart, hårt jobb först, sen kommer framgångarna. "

1. Frölunda         (SM-Guld)


2. Linköping

3. Luleå

4. HV71

5. MoDo

6. Färjestad

7. Djurgården

8. Brynäs


9. Timrå

10. Södertälje


11. Skellefteå

12. Rögle

Årets Elitserie-upptaktsmöte 2009/2010 avklarat


Tränarna och ett par spelare, domare och media samlades i stockholm idag för årets upptaktsmöte inför Elitserien 2009/2010.

Tränarnas tips - så här slutar elitserien
1. HV71 (SM-guld)
2. Frölunda
3. Linköping
4. Modo
5. Färjestad
6. Luleå
7. Skellefteå
8. Timrå
9. Djurgården
10. Brynäs
11. Södertälje till kvalserien
12. Rögle till kvalserien  

Djurgården representerades av Hardy Nilsson och Marcus Ragnarsson på scen. Hardy ville inte säga så mycket mer än att han kör på ett beprövat sätt, dock inte "torped" eller "Big ice-hockey" men ändå en anfallsinriktad hockey med aggressivitet.
Hardy har noll koll på de andra lagen:
- "Det är försäsong, men försäsongen har sett väldigt bra ut"
- "det ska vara jobbigt att möta Djurgården"
- "vi SKA till slutspel, vi börjar där"
- "det ska vara jobbigt att möta Djurgården"

Hardy tyckte även Marcus Ragnarsson var elitseriens bästa back förra säsongen vilket inte var helt osant. Glamouren försvann med Fredrik Bremberg och Niklas Anger. Det ska vara mer attityd på DIF i år och det ska vara tufft att möta Järnkaminerna från Stockholm.

Lite intressanta kommentarer:
* Färjestad siktar på topp 4, det kommer krävas tålamod bara
* HV71 vill spela en så offensiv hockey som möjligt, vinner serien och tar SM-guldet enligt majoriteten
* Frölunda "Vi har en dröm, vi har en vision. Och det är att vinna SM-guld " VF tippas spela SM-final vill inte riktigt bära favoritskapet utan "man ska göra jobbet varje match". Vill få en bättre start än förra säsongen
* Rögle siktar på slutspel....
* Modo går för att ta guldet...
* Luleå: Rönnbergs sa: Vi spelar ingen Leksandshockey...
* Linköping: tycker sig vara ett av de fyra bästa lagen i ligan men måste förbättra defensiven för att lyckas bättre.
* Djurgården ska till slutspel. punkt


Nytt för i år:

Domarna
kommer inte ha namnen på tröjorna utan nr. Vill vara mindre synliga, säkerhetsgrej.
- Vid utvisning flyttas tekningen ner i felande lags zon

10 dagar kvar (7 dagar egentligen)

10 dagar kvar till första omgången i Elitserien, men bara en vecka kvar till första nedsläpp. Färjestad-Skellefteå är först ut i Hockeykvällspremiären. SVT visar hela matchen med start 18.30.

* Upptaktsträffen för Elitserielagen pågår för fullt i Stockholm med alla tränare och ett par spelare från varje lag med domare och media på plats. Aftonbladets utsända livebloggar på Sportbladet.se i detta nu.

** Den tjocka hockeybilagan släpper Aftonbladet på torsdag, det ser jag fram emot

*** Nu ska jag iväg på möte med Peter Ström, Halmstad Hockey, får se vad det kan ge för något.


Halmstad Hockey!


Halmstads nya logga

Träningsmatch:
Halmstad Hockey-Helsingborg Redskins 3-3


Jag kom dit inför tredje, tänkte ta mig en liten titt på årets Halmstad-lag som tagit steget upp i division 1. Matchen i sig var rätt händelserik. Halmstad hade ledning 3-2 inför tredje och såg ut att hålla ledningen men ack vad konstigt hockey är i bland. Helsingborg kom knappt över halvplan första halvan av sista perioden men en kontring upp på vänsterkanten och ett slagskott senare var det kvitterat. Detta gav gästerna energi och spelet vände litegrand. Halmstad fick chansen i spel fem mot fyra där Peter Ström var ganska synlig ihop med Viktor Wallin men dock inget mål. Istället för hemmalaget avsluta matchen i spel tre mot fem efter en fetetackling av hemmalagets Tobias Liberg, något tuff kanske. Helsingborg lyckas inte få till något ordentligt utan det som skapades räddades säkert av Joachim Björkman i hemmakassen. 3-3 slut men det lovar gott. Kan bli intressant och se vad Halmstad kan stå emot i år. Nu är man definitivt inte överlägsen i serien och det ska sägas att det har inte vart speciellt spännande nån match jag sett innan. Halmstad har varit två nummer större än motståndarna men i år kommer det bli jämt och tajt förhoppningsvis. Ser fram emot många bra matcher i Sannarpshallen.

Blir nog att gå på hemmapremiären den onsdag 23 september mot IK Pantern, klassiskt Malmölag.

Grattis Stockholm! vann TV-Pucken 2009


Stockholm - TV-Pucksvinnare 2009


TV-Pucken 2009 - Final
Stockholm-Skåne
1-0

Final i TV-pucken dit jag hoppades att Småland skulle vara men nu blev det inte så. Småland vann över Gästrikland 4-3 i placeringsmatchen och blev därmed femma i turneringen, avslutade turneringen på ett bra sätt ändå.

Som sagt Stockholm mot Skåne. Lite spänt i början men det var skåningarna som tog tag i taktpinnen innan Stockholm vaknade till. Men det var dock Stockholm som tog ledningen blott två sekunder kvar av perioden, ett psykologiskt tungt mål att få i baken för Skåningarna som vann skotten 10-14 och vart något mer vasst än stockholmarna. Båda lagens målvakter har storspelat ska sägas och Skåne har vart närmre ett ledningsmål än Stockholm. 1-0 i paus.

I den andra perioden blev det rafflande, skåne försökte gång på gång få hål på Stockholms duktige målvakt från Djurgården Oskar Dansk. Ju mer skåne klev upp så blev det ytor för Stockholm. Skåningarna satsade allt i slutet, ut med den duktige målvakt Andreas Lexhag men förgäves. Segern går till Stockholm och det kan man tacka Oskar Dansk som håller nollan, klassiska bilder på tv när Stockholm ligger i en glädjehög på ena sidan och en massa skåningar som ligger och lipar på isen på andra sidan.

Utmärkelser:
Bästa målvakt:
Oskar Dansk
, Stockholm

Bästa back:
Niklas Folin, Göteborg

Bästa forward:
Mattias Karlin, Stockholm

***


Göteborg tog tredje platsen efter seger över Västerbotten i bronsmatchen


Småland slutade femma efter seger mot Gästrikland 4-3.


Dalarna blir sjua efter seger mot Ångermanland 3-2

Årets preliminära hemmatröjor i Elitserien

Jag har kollat runt lite för att se vad lagen kommer spela i för tröjor i år och plockat ut hemmatröjan. Så här kommer det se ut preliminärt. KAn bli vissa ändringar då vissa lag genomgår ett leverantörsbyte för sina souvenirer.

Brynäs IF


Djurgårdens IF


Färjestads BK


Frölunda Indians


HV71
- En skymt av HV:s nya tröja? Leverantörsbyte i shopen här med.


Linköpings HC men detta är Nordic Trophy-tröjan, de byter leverantör så kommer inte åt souvenirshopen för rätt tröja. Håll till godo så länge


Luleå Hockey


Modo Hockey


Skellefteå AIK


Södertälje SK
- fortsätter i samma tröja?


Timrå IK

Har ni sett? Färjestads nya tröja


Här i tappning av den nyutnämde lagkaptenen Sanny Lindström. Lite ovant med den vita randen över armarna men den ser fräsch ut. Påminner faktiskt lite om Tingsryds AIF:s tröjor för några år sedan när Viktor Rydh spelade där för er som har koll (2000/2001?)

18-årig DIF-junior testar med Nashville


Blott 18-årige Arvid Strömberg, Djurgården Hockey men ursprungligen från Stocksunds IK är över på Nashvilles trainingcamp för ett tryout-test. Patric "Bengan" Hörnqvist finns ju där redan.

"HV-spelare ute i svängen.."



Det var en gång en HV-trio
Det var en gång en liten historia om tre HV-spelare som var ute i svängen för ett par helger sedan, raggade upp en tjej, tjejen var ovetandes om vilka dessa tre herrar var. Killarna bjöd henne på drinkar och ville att hon skulle följa med dom hem till hotellrummet. En av killarna var intresserad och de andra två hjälpte honom i raggandet. . En av killarna hade dessutom inga kontanter när de skulle handla i baren varav tjejen bjöd på honom på en drink varav han lånade en hundring till Black Jack, vann 1000kr och gav tjejen allt med kommentaren: dom här pengarna behöver inte jag. Trevlig gest av killen.

Det blev inget med tjejen för en av killarna då tjejen är upptagen sen länge...

***
HV71 har förövrigt sin hockeyhelg denna helgen där några spelare var på A6 i Jönköping idag och imorgon är det HV-dagen i Kinnarps Arena med match mot Linköping som avslutning.

Till Alla Djurgårdare, blivande DIF:are och eventuellt övriga!

KÖP DEN NYA MATCHTRÖJAN!


Djurgården Hockey
har nya tröjor för i år (äntligen) och den splitter nya replikan finns att förbeställa och DIF lovar stor möjlighet att få den till premiären

BESTÄLL här: klicka här --> http://www.difhockey.se/shop.php?prod=nyreplica&art=DJH1083

TV-Pucken: Semifinalklart

Semifinaler 2009 i årets TV-Puck

VS
13.00 Västerbotten - Stockholm

VS
14.30 Skåne - Göteborg

***********************

Kvartsfinalerna - TV-Pucken 2009
Småland-Västerbotten 2-3 efter sudden death
Favoritfall i en match där favoritena Småland rivstartade och fick en tidig 2-0 ledning och såg ut att gå mot en enkel seger. Men i den andra perioden så kom Västerbottningarna tillbaka och åt sig mer och mer. kvitterade och vann rättvist i sudden. Småland tappade allt och kom inte tillbaka.


Skåne
-Gästrikland 4-1
Gästrikarna tog ledningen i spel fem mot fyra men sen tog Skåne över. Det var inget snack. Skåne enkelt vidare


Stockholm
-Dalarna 2-1
Dalarna tog rättvist ledningen och hade bud på mer men 1-0 stod sig till periodpausen. Matchen bytte ansikte i andra där det var Stockholm som jagade kvittering och efter mycket slit och press gav det utdelning. Vändning till 2-1 som stod sig matche ut. Dalarna såg trötta ut på slutet.


Göteborg-Ångermanland 3-1
Göteborg är vidare till semifinal efter en rättvis seger mot ett relativt blekt Ångermanland som inte fick till det. Visserligen reducering till 3-1 i andra perioden men förgäves. Göteborg nätade tre gånger, spelade tight bakåt och hade bra koll på matchen.

Sammanfattningsvis:
Vad det svider att Småland åkte ut, trodde på tredje raka titeln faktiskt med hjälp av
Viktor Cruz-Rydberg och c:o



Karl Fabricius klar för Luleå


Fabbe tillbaka i Lule-tröjan

Karl "Fabbe" Fabricius
fick som väntat sparken från ett stjärnfyllt Frölunda. Nu har han vänt hem till norr och sitt gamla Luleå Hockey.

TV-Pucken: Småland utslaget i sudden death..

TV-Pucken 2009, kvartsfinal

Småland Västerbotten 2-3 efter förlängning
(2-0, 0-2, 0-1)
Skott: 28-20 (13-10, 14-9, 1-1)

1-0 Victor Cruz-Rydberg
2-0 Emil Rosell ass Cruz Rydberg
-paus-
2-1 Lukas Wallmark
2-2 Patrik Enberg
*Sudden*
2-3 Sebastian Manberg


Västerbotten klart för semifinal

Småland utslaget!

Småland ledde rättvist och enkelt med 2-0 efter första perioden men sen tog det tvärstopp. Västerbotten åt sig in i matchen och kunde komma tillbaka och kvittera. Det var inte mer än rätt att det var dom som fick avgöra i sudden. Tungt för småland som var storfavoriter och hade en enkel väg till kvartsfinalen.

Nu blir det att hålla på Stockholm och Djurgårdarna som är med: utespelare: Henrik Nyberg, Linus Arnesson, Viktor Liljegren och Viktor Stoppel, och målvakterna Oskar Dansk och Tobias Sandberg.

*Stockholm möter Dalarna kl 18.00

TV-Pucken 2009: Kvartsfinalerna klara


HEJA SMÅLAND!

Småland
blev gruppsegrare i grupp A efter segern över Västmanland med 8-1 tidigt idag på morgonen och får därmed möta Västerbotten i kvartsfinal

*Matcherna sänds i SVT Play, SVT24 och SVT.


Kvartsfinalerna är nu klara och ser ut som följer:
kl 14.30 Småland-Västerbotten
kl 16.15 Skåne-Gästrikland
kl 18.00 Stockholm-Dalarna
kl 19.45 Göteborg-Ångermanland

TV-Pucken 2009: Heja Småland!

TV-Pucken 2009
Småland, mitt kära småland, vars landskap jag kommer ifrån går rätt bra i årets upplaga av TV-pucken 2009. Spelplatser är Finspång, Mjölby, Linköping och finalort Norrköping. Småland spelar sina matcher i Stallet i Norrköping men semifinalerna och finalen går i Himmelstalundshallen. Laget kämpar ju som bekant på vägen mot kvartsfinal i direktsänd TV.
Det har blivit fyra raka segrar idag så här långt:


Smålandsjubel idag mot Ångermanland, Blekinge Värmland och Gotland!

Ångermanland 4-1
Blekinge 2-0
Värmland 4-2
Gotland 8-0 

Småland leder tabellen
och har endast Västmanland (8.30) imorrnbitti kvar att möta.

Semifinalerna spelas på  och Finalen spelas 15.25 på söndag. Småland har vunnit två matcher i alla fall så det ser väl bra ut. Småland som är titelförsvarare efter två raka segrar nu 2007 och 2008


Tack alla besökare så här långt!


Tack alla kära besökare!!


Fasiken vad skoj
att kolla besökarantalet på sidan dag för dag nu, ju närmre det närmar sig Elitseriepremiär. Såg att det har börjat röra på sig, riktigt positivt! med besök på min blogg, det ökar mer och mer och det närmar ju sig premiär i elitserien som är mitt huvudämne här på sidan. Jag försöker sprida det så gott som det går och ni som är inne, Jag skriver vad jag personligen tycker. Jag uppskattar verkligen besökare som skriver vem dom är och som verkligen står för vad ni tycker och tänker. Det är ingen höjdare att få kritik av någon som döljer sig som Mr.X. JAG PERSONLIGEN står för det som skrivs här så varför inte signera vem det är som tycker vad eller vilket. Vissa grejer åker bort direkt av denna anledningen men det har ni läsare säkert redan märkt. Varför dölja sig bakom ett fejkid? tåls att tänka på.

Återigen STORT TACK till all support som jag får och både bra och negativ kritik! som jag får. Jag försöker skriva lite mer seriöst ibland men sen händer det tyvärr att jag rycks med i mitt favoritlags kamper och strider. Det får ni ta med en nypa salt. Vill inte vara så enögd eller blåögd som HV-fans är. *Skämtåsido*

Utan er hade denna blogg inte vart, även om den är liten och inte så stor kanske så är det ni som ändå uppmuntrar mig att fortsätta, kul att veta att det är både kompisar till mig, gamla som unga hemma i "TeXas" och alla ni andra som på nåt vis känner mig besöker bloggen för att se mina inlägg eller om jag skrivit nåt crazy. All cred till er!

Elitserien är ju 14 dagar bort nu och när säsongen väl är igång så är bloggen också igång på fullaste allvar!

-Keep up the good work!-

*Hockey is the shit!*

Peter Ström, någon som minns honom?

Fick ett samtal från en viss Peter Ström (gammal guldhjälte i Frölunda 2003 och över 500 elitseriematcher) jobbar numera hos Halmstad Hockey både som spelare och på kontoret.

'
När det begav sig, här i VF-tröjan


1-0 målskytten Peter Ström.. förra säsongen i Växjö Lakers numera i Halmstad Hockey

*** Ska ha ett möte med honom på måndag, ska bli intressant.

GLÖM INTE!

Kolla in mina länkar till andra bloggar, några hockey och några andra.

Psst: 15 dagar kvar nu

till Elitseriepremiären ifall ni har glömt det.

ÄNTLIGEN för alla hockeymålvakter

Nu är den här, den inbyggda fickan i målvaktsutrustningen där du kan ha din Ipod eller mobiltelefon så du kan lyssna på musik eller ringa och beställa en pizza till efter matchen:

Se själv!




Men detta lags målvakter kommer inte hinna använda varken Ipod eller ringa i mobilen i ett spelavbrott det kan jag lova.

Nedräkning: 16 dagar kvar!

16 dagar kvar till Elitseriepremiären, dags att kolla över så man har täckning för säsongen.

För att kunna följa elitserien på bästa sätt istället för bara sportradion krävs:


- Canal+ - Abonnemang
, de visar 4 matcher i veckan, en varje omgång, -**NYHET för i år!!**-
Har man Canal+ abonnemang (för ca 200 kr) så kan man dessutom skaffa Säsongskortet för ytterligare ett par hundralappar i månaden men totalt blir det inte billigt..inte för en student som mig ialla fall.


- Csports.se
-> här kan du köpa ett säsongskort utan att ha ett C+abonnemang, men bara den skillnaden att du betalar för hela året direkt för 2500kr* **kampanj till 10 september** 
...eller ett klubbkort, följa ditt lags matcher eller ett klippkort på 5 matcher för ca 500kr som du väljer själv eller köpa enstaka matcher, men detta blir vääldigt dyrt då de tar 109kr per match. Det lönar sig inte i längden dock

- P2ptv.se - Med lite tur kan du få se ditt lags matcher här via streaming ***GRATIS***  behövs bara en VLC-spelare, många matcher kräver Sopcast. Det funkar, bilden är inte så bra men det går att se. Det dög f´ör mig i alla fall. Det negativa är att någon måste lägga upp matcherna, vilket ger att täckningen av matcherna inte är så stor. Beror helt och hållet på vilka lag som spelar och hur intresset är.

Fungerar inte nu men innan visades många matcher på www.myp2p.eu men efter ett rättighetsbråk förra vintern under januari-februari så försvann Elitserien, Hockeyallsvenskan o Premier League från denna sidan, väldigt synd för det var stor chans att få se just sitt lags matcher där. Streamas - Helt gratis med

Krönika: "Införa lönetak i Elitserien?"

Lönetak eller inte i Elitserien
Ska klargöra en sak direkt innan jag börjar: Detta handlar inte om någon tycka-synd-om-Djurgården-som-inte-har-några-pengar-snyfthistoria. DIF kommer igen och håller på att bygga upp sig sakta men säkert så nog med den saken.

Varsågod ännu en liten krönika
Som sagt tänkte ge mig på det här med löner i elitserien och att varför inte införa lönetak så det blir mer på lika villkor. Min andra krönika får här med chansen med detta ämne: Lönetak i Sverige eller inte. Jag anser att det behövs för lönerna i elitserien har skenat iväg för längesen. Klubbarna väljer kortsiktiga dyra värvningar istället för att lyfta upp egna juniorer vilket hämmar utvecklingen inom svensk hockey. Just nu är det i stort sett fyra klubbar som har chans på guldet varje år, dom har mest pengar och kan i stort sett köpa vilken stjärna som helst för att vinna en medalj. Stabil ekonomi och egen arena som genererar välbehövliga pengar till sin klubb. Medans vissa andra klubbar i serien dansar på strecken i botten och har problem att få ihop det, de har inte råd att köpa kvalificerade spelare utan får chansa sig fram på okända importer som kostar skjortan.

Samma visa varje säsong just nu
Tycker egentligen inte att det är speciellt spännande inför varje säsong som läget är just nu.
Samma fyra i toppen och små förändringar i övrigt i serien om vilka som gissas ta hem guldet och vilka två som kommer trilla ur. Det handlar om vilket av de fyra i toppen som ska ta sig till final och vinna. Övriga fyra lag i slutspelet hoppas man kan skrälla. Det hade vart skoj om lag 5-8 slogs om finalplatserna t ex. Men det går liksom inte, eller det händer kanske nån enstaka gång men de har inte samma material att tillgå. Det skulle vara bra för svensk hockey om någon annan än storfavoriterna vann. 1995 var ju ett (hemskt) bra exempel när åttonde laget fixade slutspelsplatsen i sista omgången och slog ut seriesegrarna i tre raka i kvartsfinalen och sen sopade banan med resten av lagen i vägen mot guldet. Tror i och för sig att chanserna är så stora för att det kommer hända igen som det är nu. Det skiljer för mycket på lag 1 till 8, vilket som sig bör men ändå. Det blir lite roligare om det inte alltid blir samma lag som går vidare och så vidare varje säsong. Det kan låta lite som en avundsjuka på topplagen bara för att DIF inte har det så bra och har gått på knäna i 4-5 år nu. Tror att där är nåt på gång inom en framtid, lovande juniorer och man är definitivt inte rädd för att spela med många juniorer samtidigt. Fler lag har också insett att man inte kan leva på sina 35-40 åringar i all evig tid. Det är ett friskhetstecken på ett sätt.

Inför Importstopp - max tre utländska spelare per lag
Sverige har bra juniorer på gång och det är viktigt att fortsätta ge dem chansen i alla lägen. Inför max två eller tre utländska spelare i varje lag. Ska man ta från utlandet ska det vara STJÄRNOR, som tillför något i sånt fall. Medelmåttor göra sig icke besvär, det finns ju drösvis med bleka dåliga dyra utlänningar som kommer till Sverige med noll klubbkänsla men vill fylla på sin plånbok ännu mera. Stoppa det anser jag. inför maxgräns. Upp med fler juniorer och inför ett lönetak

Stängd liga?
avslutningsvis NEJ TACK TILL STÄNGD LIGA, det är ingen framtid och det pajar hela idén med att spela hockey känns det som. Den lilla spänning som finns skulle vara ett minne blott. Vad ska lagen under kämpa för då?

Jag tippar Hockeyallsvenskan


Upptaktsträff i Hockeyallsvenskan

Dags att tippa vilka tre lag som går till Kvalserien ur årets Hockeyallsvenska.

1 Leksand 
2 AIK
3 Malmö

Dessa fyra tar sig till PlayOff
4 Mora
5 Växjö
6 Västerås
7 IF Troja/Ljungby

Riktigt svårt att tippa men tror att, det som vanligt, blir hårt i toppen av serien och platserna till Kvalserien 2010.

Inte nu igen..


Finland - Sverige 8-3

- Sveriges lag var inte vad man kan kalla ett landslag. Det är ju skrämmande vilka han tar ut egentligen. Skräckexempel Fredrik Warg???.. det är bara början. Nej man kan lugnt säga att det blir resultat efter hur han tar ut trupperna i och med att de skiftar från varje sån här (kalkon?)träningsturnering eller vad det nu kan kallas..

- Oacceptabelt!
 
- Sverige vinner inte Euro Hockey Tour denna säsongen heller

- B-Å Gustafsson har återigen fått en del att tänka på

***

Nu ser vi fram emot Elitserien den 24 september. De lagen spelar i alla fall med bästa laget..

22 dagar kvar!


till Elitseriepremiären 2009/2010

23 dagar kvar!

...till Elitseriepremiären!

Karl Fabricius & Jonas Nordqvist sparkade från Frölunda!

"Hej då ha det så bra!" blev det för två spelare i Frölundas trupp som hade det angenäma problemet att de var två forwards för mycket. "Fabbe", slitvargen får gå från klubben trots att det råder delade meningar bland fansen, och skadedrabbade Jonas Nordqvist får också gå, rykten började florera redan i juni om att Fabbe och någon spelare till skulle få lämna klubben i och med värvningarna av Joel Lundqvist och Per-Johan Axelsson. Men tror inte det kommer bli svårt för dessa båda att få nytt jobb inom kort, klubbarna står redan i kö för dem. Var de hamnar återstår att se, tror Fabbe vänder hem till Luleå, Nordqvist blir kvar i Elitserien, Rögle, Leksand, Luleå och Brynäs har redan visat intresse.



Jonas Nordqvist sparkad från Frölunda


Karl Fabricius sparkad från Frölunda

RSS 2.0