Från mig till er alla:

 
Jag hoppas ni har en riktigt GOD JUL kära läsare.
Alla ni som klickar er in här ofta, ibland eller nån enstaka gång.
Utan er support och klick hade det inte varit nån blogg så tack alla ni därute!

24/7 Road to the Winter Classic 2014 - Första delen

 
Jag älskar den här typen av hockeydokumentär. Mer sånt. Kanske något liknande i SHL? Alltså ett event som SHL sköter och marknadsför och inte klubbar själva som väljer när de kan och vill.
 
EN match per säsong som utses av ligan och så satsar man storartat på den är mitt förslag
 
Imorgon kommer andra avsnittet.
 

Hockeytrean: Fortsättningsserien: Ronneby numret större än RSK.

RYDAHOLMS SK VILL PASSA PÅ ATT

ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL

& ETT GOTT NYTT 2014!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN:

RYDAHOLMS SK - FROSTA HC

Fredagen den 3 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 5
 
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
 
 
Ronneby IK - Rydaholms SK  6 - 3
2-1, 3-0, 1-2
Skott: 61-28 (26-9, 17-12. 18-7)
Mål:RSK: Henrik Gustafsson, Peter Strömwall och Anton Yngwe
 
Förlust i Ronneby ganska odiskutabel - RSK får ta jullov och ladda om.
Det blev en ny förlust mot seriefavoriterna Ronneby. Slutresultatet blev 6-3 för hemmalaget men det kunde blivit större siffror än så om inte RSKs målvakt Jesper Svensson storspelat, Jeppe mottade 55 skott vilket säger det mesta om hur matchen såg ut. RSK var ända med målmässigt efter den första perioden. När sedan hemmalaget gick ifrån till 5-1 så var matchen i princip avgjord. RSK försökte komma tillbaka och reducerade till 5-2 men Ronneby gjorde sedan ett mål till och rodde hem segern i tryggt förvar.
 
Serien tar nu uppehåll till strax efter nyår. RSK får se till att slicka såren och ladda om för att göra en rejäl och bra vårsäsong.
 
Övrig match i serien.
Glimma - Sölvesborg 2 - 4

Hockeytrean: Fortsättningsserien: Mot Blekinge! - Ronneby -> Kockumhallen

RYDAHOLMS SK VILL PASSA PÅ ATT

ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL

& ETT GOTT NYTT 2014!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN:

RYDAHOLMS SK - FROSTA HC

Fredagen den 3 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 5
 
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Ronneby IK - Rydaholms SK
Kockumhallen 19.00
 
Sista matchen innan jul, seriefavoriten väntar
RSK sitter nu i skrivande stund i bussen på väg ner till Ronneby och Kockumhallen. Det är dags för det andra mötet lagen emellan. De möttes i premiären av fortsättningsserien där Ronneby vann med 4-2 på bortais. Gästerna vann den matchen ganska rättvist och RSK kom inte riktigt inpå dem i deras spel. Ronneby ses som favoriter i denna serien och har ett lag med en hel del rutin från högre serier och det väntas bli en svår match i deras hemmahall. RSK har inte haft en så rolig höst med lite för mycket negativt, spel som inte fungerat som man tänkt blandat med skador på nyckelspelare. Laget har en bättre och högre kapacitet än vad man visat, det är bara att hoppas att laget, maskinen kommer igång för det finns där det är jag helt övertygad om.
 
Inför dagens match kommer RSK med en seger i ryggen nere i Glimåkra senast då man ändå saknade några spelare. Laget är forfarande hårt drabbat av skador och annat men laget idag ser ändå skapligt ut.
Det gäller ändå att alla gör sitt jobb stenhårt därute på isen och tror på det man gör. Framförallt så är det viktigt att få en bra start direkt. KOM IGEN BOYS!
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Laget mot Ronneby IK
Jeppe
(Emil)
 
Hampus - Rudis
Ludde - Hansson - Iserud
 
Yngwe - Nicke
Elf - Strömwall - Henke
 
Pettersson - Färm
Lundberg - Löken - Fille
 
Reserv: Mackan
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Övrig match i serien:
Glimma Hockey - Sölvesborgs IK

REKLAM: Så fet låt, så fet!

 

Reklam: Adam Beyer still got it. Riktigt riktigt bra!

 
 
Jag rekommenderar starkt att följa Boiler Rooms spelningar med massor av bra dj:s. Den ena succén efter den andra. Klippet ovan är vår svenske technoguru: ADAM BEYER. Jag såg honom live några gånger under några år tidigt 2000-tal, ett tiotal år sedan men han kan fortfarande om inte ännu bättre!
 

Dagens citat:

@JoeLills på twitter om DIFs seger i Västerås idag
 
" The good: Otroligt stabil insats borta mot VIK. Rakt igenom skitbra. "

Krönika: Två matcher två segrar..av Djurgården! - Jag har missat båda.

 
Västerås - Djurgården 0 - 5
 
Djurgården - Oskarshamn 3 - 0
 
Två raka segrar efter en väldigt tung tid resultat och spelmässigt för DIF Hockey. Dessutom så har jag missat båda matcherna, eller ja missat att se dem. Två missade tillfällen och två raka DIF-segrar.
 
Det roliga är att när jag senast bänkade mig så förlorade dom naturligtvis. Malmö borta där man tappade fyra mål på åtta minuter. Fruktansvärt tungt att se då.
 
Desto gladare ikväll när jag kom hem efter dubbla hockeyträningar, tre timmar på is, helt underbart för det andra att vara tillbaka med ett lag med pojkar som brinner för hockey och med stora framtidsutsikter. Men som sagt oerhört glad att se DIF ta tre poäng och göra en bra match i tre perioder. Ikväll kämpar man hela vägen in i kaklet. Jag ska erkänna att jag blev rejält förvånad men lika stort glad när jag läste 0-5 via målservicen i telefonen.
 
Perfekt avslutning innan juluppehållet med två raka trepoängare för DIF Hockey. Jag hoppas att det gav Zabel och laget lite arbetsro för att orka bygga upp själförtroende hos spelarna till avslutningen efter juluppehållet.
 
Återigen så har lite hopp tänts inför de 22 avslutande men ack så avgörande matcherna i årets hockeyallsvenska.
 
Nu tar vi lite juluppehåll med DIF.
 
Vila. Ladda om. Tagga. Kämpa Djurgården!
 

Dagens artikel: Enestubbe skriver bra, riktigt bra!

Daniel Enestubbe sportreporter på Smålandsposten skriver om SHLs nya förslag men kontrar med ett eget bättre förslag.
 
Läs hans artikel här

NHL: Nattens straff.

 

Hockeytrean: Fortsättningsserien: Seger i Glimåkra!!

RYDAHOLMS SK VILL PASSA PÅ ATT

ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL

& ETT GOTT NYTT 2014!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN:

RYDAHOLMS SK - FROSTA HC

Fredagen den 3 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 4
 
. . . . . VS . . . . .
 
Glimma Hockey - Rydaholms SK  2 - 7
0-1, 1-3, 1-3
Skott: 34-50 (10-22, 11-14, 13-14)
Mål:RSK: Anton Yngwe, Tobias Lönnqvist, Michael Stridsberg, Johan Lundberg, Ludwig Persson, Mattias Hansson och Karl-Johan Iserud.
 
Stabil bortaseger nere i Skåne!
Det är glädjande nyheter från Trollarinken som når mig via liverapporteringen ikväll när jag sitter på parkeringen utanför Maxi här i stan. När jag några minuter senare är hemma så är matchen slut och jag kan dra på smilbanden och glädjas. Jag gläds åt killarna i bussen på väg hem efter en krigarinsats mot Glimma. Äntligen är det tre poäng och en rejäl boost sett ur självförtroendeperspektiv. Jag hoppas att segern idag, som var odiskutabel, höjer grabbarna. Man kan spela bra hockey och vinna matcher som idag. Dessutom så gör Emil en riktigt bra match i målet med 32 räddningar.
 
Grabbarna får suga på karamellen rejält ikväll och från och med imorgon så laddar vi om och gör ett par bra träningar innan sista matchen innan jul och nyårsuppehåll på torsdag. RSK åker då till Kockumhallen för att möta Ronneby IK
 
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Övrig match i serien
Frosta-Ronneby 3-4
 

Dagens citat:

Viktor Adolfsson, vice ordförande i Järnkaminerna som är initiativtagare till det öppna brevet mot SHLs nya serieförslag
 
"Just för att Djurgården skulle kunna vara ett av de lagen som får ett wild card kände vi att det är viktigt att protesterna kommer från oss också"

"Riv SHLs förslag!" - Öppet brev från supporterföreningar i SHL och Allsvenskan

Svenska hockeysupportrar: Riv upp SHL-förslaget!

På fredagsmorgonen möttes vi av SHL:s förslag på nytt seriesystem. Bland annat innebär det att de lag som har bäst ekonomi och förutsättningar ska flyttas upp i en utökad högstaserie, att kvalserien skrotas och att bara ett lag behöver kvala sig kvar.

Vi som supportrar till svenska hockeylag anser att vilka som spelar i den högsta serien ska avgöras på sportsliga grunder - inget annat. All lagidrott går ut på att vinna matcher, inte på vem som har den modernaste arenan eller det största namnet.

Vi är övertygade om att förslaget, om det blir verklighet, är början till svensk hockeys verkliga död. Spänningen i en mer eller mindre stängd serie blir obefintlig, hela systemet är orättvist och kommer att slå ut de flesta föreningar som i dag kämpar i Hockeyallsvenskan.

Svensk ishockey borde utgå från publikens intresse - vårt intresse. Stämningen i och runt våra arenor är central för hockeyns välmående. Om ni vill att hockeyn i Sverige ska ha en framtid är det även oss ni ska lyssna på.

Vi kräver att våra respektive klubbar gör allt för att stoppa det här förslaget.

Låt det sportsliga avgöra.

 

/Järnkaminerna (Djurgården), Ultra Caos Sthlm (Djurgården), Black Army (AIK), LuleåFans (Luleå), LÅ Ultras (Luleå), White Lions (LHC), LKPG Fanatics (LHC), Brynäs Support (Brynäs), Lakers Lakejer (Växjö), Psycho Circus Tifo (Växjö), Blackbugs (Karlskrona), Timrå IK Supporterklubb (Timrå), Rätta virket (Timrå), BIK Support (BIK Karlskoga), Green Devils (Björklöven), Sektion H (Björklöven), Goa Gubbar (Frölunda), Bryggeriet (Färjestad), VIK Support (Västerås), GSU 02 (Västerås), Gulsvart Youths (Västerås), Angel Island Army (Rögle), North Power (Skellefteå), Charter Division (Skellefteå), Redhawks Support (Malmö), Superstars (Leksand), Leksand Tifo Crew (Leksand), 14-3 (Örebro), Red Lions (Almtuna), Supporterklubben (Södertälje), Blue Front Support (Oskarshamn), Lumberjacks (Modo), Troja Support (Troja/Ljungby), Ung Kamratskap Troja (Troja/Ljungby), Aspen Army (Asplöven), North Bank Supporters (HV 71), Wolfpack (Färjestad), Morafans (Mora IK), Fautores Malmö (Malmö Redhawks)


Hockeytrean: Match i Trollarinken - Trendbrott är ett måste!

RYDAHOLMS SK VILL PASSA PÅ ATT

ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL

& ETT GOTT NYTT 2014!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN:

RYDAHOLMS SK - FROSTA HC

Fredagen den 3 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 4
 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Glimma Hockey - Rydaholms SK
Trollarinken 17.00
 
Dags och vända trenden!
RSK sitter i bussen och är strax på plats i Glimåkra inför kvällens bortamatch. För RSK ikväll gäller det att göra en bra match från start. Det är poäng och seger som är målet ikväll. Det är dags att vända den negativa trenden. RSK har haft svårt med bortaspelet under säsongen, endast en seger mot Virserum (RSK slog LHK borta fast den spelades i Rydaholm) Men dessutom så har man haft en förmåga att starta dåligt direkt i matcherna och hamnat i underläge och sedan fått jobba i uppförsbacke. Då blir det svårt att vinna matcher och är mentalt jobbigt.
 
Historiskt: Jag försökte hitta senaste möte med Glimma men har inte hittat när det var senast. Men jag har för mig att man hade dem i serien för inte allt för längesedan men föll då i båda matcherna hemma och borta mot ett bättre skånelag.
---------------------------------------------------------
Läget i laget:
Inför dagens match har man fått plocka om lite i laget då några spelare saknas av olika anledningar. Det innebär att andra får kliva fram och ta chansen, däribland Gustaf Rudholmer som finns med som extraspelare idag. I övrigt mönstrar man följande ikväll:
 
32. Karlsson
(35. Svensson)
 
11 Färm - 2 Stridsberg
10 Haglund - 4 Lundberg - 16 Lönnqvist
 
20 Svensson - 22 Johansson
5 Iserud - 14 Persson - 17 Hansson
 
9 Yngwe - 7 Haaster
15 Gustafsson - 25 Elf  - 12 Strömwall
 
Extraspelare: 8.Gustaf Rudholmer
--------------------------------------------------------------------

Dagens citat 4: SHL - Hockeymördare del 4

Jag tycker:
 
Sportsliga grunder för ekonomiska muskler.
DIF Hockey ska som alla andra lag förtjäna att gå upp i SHL så enkelt är det.

Dagens citat 3: Hockeymördare del 3

Om SHLs nya planer för nästa säsong: Det ekade redan i Ängelholm och i Umeå ikväll och räkna med att det kommer sprida sig över hockeylandet Sverige.
 
"SHL - hockeymördare!!"

Dagens citat 2: Hockeymördare del 2

Protester mot SHLs nya förslag - den kommer revolutionera hockeysverige om den går igenom mot alla odds
 
" Mot den moderna ishockeyn "

Dagens citat: Hockeymördare del 1

Om SHLs nya planer inför nästa säsong som vänt uppochner på hela hockeysverige.
 
 
"Fem tysta minuter för svensk hockey"

Hockeytrean - Fortsättningsserien: Förlust i grinig match.

RYDAHOLMS SK VILL PASSA PÅ ATT

ÖNSKA ALLA EN RIKTIGT GOD JUL

& ETT GOTT NYTT 2014!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN:

RYDAHOLMS SK - FROSTA HC

Fredagen den 3 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 3
 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Rydaholms SK - Sölvesborgs IK  3 - 8
1-4, 2-4, 0-0
Skott: 27-37 (13-12 9-14, 5-11)
Mål:RSK: Johan Lundberg, Jimmie Färm & Anton Yngwe
 
Mardrömstarten avgjorde, RSK kom aldrig ikapp i tjurig match.
Det blev andra raka förlusten i fortsättningsserien på torsdagkvällen när Sölvesborg gästade. Ett gästande lag som kom med raketfart från start, skräckscenario med 0-4 på tavlan efter blott 5.21. De två första skotten gick in bakom RSKs startande målvakt Jesper Svensson som självmant bytte ut sig. In kom Emil i kassen men det var redan då en otacksam uppgift. RSKs försvarsspel i matchen var allt annat än stabilt. Ändå kom hemmalaget nästan ikapp och spelade då riktigt bra ishockey. Men istället för kvittering och vändning så kontrade SIK likt de gjorde i början på matchen och punkterade matchen. 3-8 speglar inte matchbilden riktigt men RSK har en del detaljer att jobba på till på söndag då man åker till Glimåkra.
 
Bara bryt ihop och kom igen boys. Nya tag på söndag igen!
Det är dags att vända det här skeppet och det NU!
 
Övrig match i serien
Frosta - Glimma 6-7

Uppdaterad: Hockeytrean: Fortsättningsserien: Poäng nödvändigt ikväll.

Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 3
 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Rydaholms SK - Sölvesborgs IK
Talavidshallen 19.00
 
Långt mellan matcherna - Ikväll är en viktig match
Det är över tio dagar sedan RSK spelade senast. Då blev det förlust mot favoriterna i serien: Ronneby IK efter en jämn match. Svårt att säga inför kvällen hur formen är när man inte spelat på så länge men jag hoppas man är rejält spelsugna och revanschsugna. Ny serie och nya lag. RSK mötte ju Sölvesborg i våras i kvalserien till tvåan där det blev två förluster. Närmast seger var man då i hemmamatchen där man hade häng men föll i slutskedet på matchen.
 
Läget i laget:
35 Svensson
(32 Karlsson)
 
24 Pettersson - 11 Färm
25 Elf - 16 Lönnqvist - 15 Gustafsson
 
6 Åhlander  2 Stridsberg
14 Persson - 17 Hansson - 5 Iserud
 
9 Yngwe 7 Haaster
3 Gulldén 4 Lundberg 12 Strömwall
 
22 Johansson
20 Svensson - 10 Haglund - 18 Rudholmer

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
 
Tidigare matcher i serien, RSK stod över omgång 2
Ronneby-Glimma 4-1
Sölvesborg-Friosta 9-2
 
Övrig match ikväll
Frosta - Glimma
 


Hockeyallsvenskan: Vad sysslar Djurgården med egentligen?

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 28
 
Malmö gick stenhårt för seger och det gav resultat.
 
Malmö Redhawks - Djurgårdens IF 4-2
0-1, 0-1, 4-0
Skott: 28-20 (6-4, 9-9, 13-7)
Mål: Nils Andersson & Bobbo Pettersson
 
Fullständig kollaps i sista perioden (igen)
Två stabila bra perioder och DIF är på god väg mot tre poäng i Malmö och har skaplig koll i matchen. Två bjudningar senare så är matchen förlorad. Malmös 1-2 mål säger rätt mycket hur två spelare bara tittar på puckföraren som rundar och stänker in den. Efter det målet var det bara en tidsfråga innan Malmö skulle vinna. Och som dom vann. Man kör över DIF i den sista perioden. De törstade efter seger de körde de vågade de vann. DIF blev bara blekare och räddare ju längre perioden gick. Det sitter i skallarna så djupt och det syns för mycket. Motståndaren ser när DIF inte pallar trycket.
 
Malmö vänder matchen med fyra mål på åtta minuter.
 
Pinsamt och tappa som man gör idag igen. Det man byggt upp under de senaste matcherna är som bortblåst. Nu får DIF bryta ihop och börja om för femtioelfte gången den här säsongen. Undrar hur länge man kan hålla på så här. Mycket oroande, det finns ingen stabilitet.
 
Ruskigt dålig avslutning på matchen
 
Tung kväll.

Hockeyallsvenskan: Tre viktiga matcher kvar innan julskinkan.

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 26
 
 
 
Matchen visas på Viaplay 18.45
 
Malmö Redhawks - Djurgårdens IF
Hyllie Arena 19.00
 
Ikväll är det Malmö borta på pappret för DIF Hockey. Formen är på väg uppåt efter en tung tid. Segern hemma mot Troja var preci som det ska vara. DIF var numret störra än Ljungbylaget. Det är precis så det ska vara när DIF möter lag likt Troja. Jag hoppas att man hittat ett spel som fungerar ett tag framåt.
 
Inför kvällens match har DIF plusstatistik mot MIF på bortais och har gjort många bra matcher i den här arenan mot Redhawks. Ikväll är inget undantag utan det gäller att fortsätta på samma sätt som i de senaste tre matcherna.
 
Upp till bevis boys! 
 
KÄMPA DJURGÅRDEN!

Dagens bild 3: Från förr.

 
Djurgården Hockey från förr. Snygga röda tröjor redan då.
 

Dagens bild 2: En snackis...

 
Robert Pettersson, Hockeysverige.se skriver idag om denna bilden i krönikan "Elva rätt, ett fel". Han har rätt man skriver inte eller RÖR INTE klubbmärket med massa kladd som på bilden faktiskt.
 
Det är ju heligt på andra sidan pölen att man aldrig någonsin kliver eller rör klubbmärket. Det är inte likadant här i Sverige men jag tycker att man inte kladdar ner det på något vis. Man får försöka hitta andra ytor eller alternativ på tröjan när den ska signeras.
 
Mitt förslag är precis som skribent Pettersson i artikeln att HV skulle valt den vita bortatröjan och signerat istället. Det hade varit snyggare dessutom på det vita tyget.

Dagens bild: "Jag snubblade på skridskosnörena"

 

Dagens citat: Wennerholm har ordet.

Ur "Linus på linjen"Mats Wennerholms bloggsportbladet.se
 
 
"I kväll kom domen för Daniel Rahimi och hans crosscheking i ansiktet på Brynäs Sebastian Enterfeldt.
Fyra matchers avstängning, varav en förvandlas till böter.
Men under själva matchen fick Rahimi bara två minuter för interference.
Då måste i rimlighetens namn Luleås back Janne Sandström få samma straff, då han crosscheckar Pierre-Edouard Bellemare i bakhuvudet, så att fransmannen slungas in i målburen.
Trots att Sandström inte ens åkte ut för denna solklara checking to the head.
Klubbskaftet tog rakt över nacken på fransmannen.
Bland det fulaste jag sett den här säsongen.
Dessutom ledde den till att Bellemare tvingades lämna matchen, förmodligen med ytterligare en hjärnskakning."

Hockeyallsvenskan: Halvvägs mot...?

*** Halva serien - 26 omgångar är spelade av seriematcherna i årets hockeyallsvenska 2013/2014
 
Djurgården Hockey är bara på en mindre smickrande åttonde plats med 34 poäng. X poäng under playoffstrecket. Det är inte godkänt såklart. Inför säsongen så fick DIF en favoritstämpel efter att gått som tåget i European Trophy, en stämpel som jag visste inte skulle hålla så klart. Träningsturnering är en sak men seriespel och resan mot Elitserien är något helt annat på en annan nivå.
 
** Efter 26 omgångar så är det sjätte plats på en playoffplats. Det är ett hårt klimat i serien med tanke på hur det har gått den senaste månaden men DIF har börjat resa på sig i små steg. Trots att DIF börjat skapligt och sakta spelat upp sig men ändå varit så ojämnt med oändligt många kryss i matcherna. Tretton matcher som gått till övertid eller straffavgöranden och på riktigt så har man slarvat eller gett bort hälften av de förlusterna.
 
Med facit i hand hade DIF vunnit hälften av 13 oavgjorda så hade man varit ett topp-3 lag i en bit in i serien. Nu är det helt andra premisser och kris är ett ord som surrar allt mer kraftigt om Djurgårdens IF. SHL känns som ouppnåligt just nu och en direktplats till Kvalserien är väldigt långt bort.
 
Målet för laget är att ta sig till playoff men sanningen är den att det kommer bli spela-med-kniven-på-strupen-matcher. DIF måste ta poäng i varje match som återstår för att nå dit. Det kommer bli stentufft.
 
* Tre poäng nere i Ängelholm - ett viktigt litet steg i rätt riktning
Såg DIF vinna ikväll och det såg stundtals ganska bra ut och DIF vinner rättvist men ändå en ganska tajt seger då Rögle pressade i slutet. Fem poäng på de senaste två får ses som ett friskhetstecken. Men jag jublar inte högt eller ens så det låter just nu. Det handlar om att ta små steg utan att skryta och det har DIF gjort i skrivande stund.

En av säsongens fulaste crosscheckingar

 
Titta i situationen framför målet. Pucken har precis gått in och SAIK-spelaren fullföljer. Tyvärr så brinner det till i skallen på Jan Sandström som väldigt fult och onödigt crosscheckar PierreEdouard Bellemare i nacken-bakhuvudet. Det ser medvetet ut, kom inte och säg nåt annat. MEN det stora frågetecknet är killen i svartrandigtröja som ni ser strax till höger om målet som blåser mål, japp han med röda stora streck på armarna. Han ser inte vad som händer, han tog ingen utvisning. Inte hans kollega eller de andra två linjedomarna.
 
Crosschecking.
 
 
Titta på det igen
 
 
Eh.
Va? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Vad sysslar ni med?
#Treblindamöss
 
Domaren står där en meter ifrån.
 
Det här kommer kollas i efterhand och det måste bli en avstängning på det här. Sandström vill förstås inte skada men man ser tydligen hur han ändrar riktning på armarna för att trycka till SAIK-spelaren, det ser väldigt medvetet ut.
 

REKLAM: Dagens nostalgi!

 
 
Den här låten är såååååå fet. Nostalgi delux!
 

Owuya + Luleå: Sant?

 
Mark Owuya klar för Luleå enligt Mr Madhawk

Årets JVM-trupp har presenterats:

 
Juniorkronornas trupp i JVM 2013.
 
Målvakter
Oscar Dansk, Erie (OHL)
Marcus Högberg, Mora (Linköping)
Jonas Johansson, Brynäs

Backar
Robin Norell, Djurgården
Christian Djoos, Brynäs
Jesper Pettersson, Linköping
Ludwig Byström, Färjestad
Arvid Lundberg, Skellefteå
Gustav Olofsson, Colorado College (NCAA)
Robert Hägg, Modo
Lukas Bengtsson, Mora

Forwards
Jacob de la Rose, Leksand
Alexander Wennberg, Frölunda
Ludvig Nilsson, Timrå
Sebastian Collberg, Frölunda
Andreas Johnson, Frölunda
André Burakovsky, Erie (OHL)
Filip Sandberg, Västerås (HV71)
Nick Sörensen, Québec (QMJHL)
Gustav Possler, Modo
Edwin Hedberg, Modo
Erik Karlsson, Frölunda.
Anton Karlsson, Frölunda
Lucas Wallmark, Luleå
Oskar Sundqvist, Skellefteå

DIF Hockey: Välkommen hem Henrik!

 
Henrik Nyberg - Välkommen hem till DIF Hockey!
 

"Det finns bara en Challe Berglund!"

 

#21.

 

dagens bild: Sötaste jag sett.

 
Kolla in vilken liten hjälm och handskarna
 

Angående Dagens citat 2 igår på bloggen.

Sorry my bad
Jag retirerar
 
Jag blev så upp i det i mitt skrivande och missade en rejäl detalj angående Stefan Bengtzén, att han var sportchef i Karlskoga vilket var fel såklart.
 
Jag ber om ursäkt för misstaget igår det var riktigt dåligt av mig.
 
Skämskudde!
 
......men det jag ville få fram med inlägget var att det inte var första gången som det blev rallarslagsmål när BIK spelar hemma. Igår verkade det som att det var KHK som var den stora boven men jag tror inte var BIK var så värst oskyldiga heller.
 
Det har varit flertalet såna här händelser när BIK spelar hemma däruppe i skogen. Det är nåt med hallen och när BIK spelar hemma att det lätt rinner över.
 

Krönika: Konstaterar bara..

 
Kalkon är vad det är. Ogilla.

Bragdguld, Jerringpris och Idrottsgalapriser går ändå aldrig till ishockeyn så lägg ner. Nu.
 
Det är ju likadant varenda ..... år. Sluta och nominera hockeyspelare eller någon annan från hockeyn till utmärkelser av denna sorten för svenska folket kommer aldrig begripa bättre. Det är på tiden att vi tar och gör en rejäl glassig och glammig hockeygala av betydelse.
 
Sanny Lindström, Uffe Bodin och Peter Sibner har startat något som jag tror kan bli stort. Riktigt stort och taget på allvar av hockeysverige men vi behöver nåt stort som tar över så vi slipper beblandas i dessa galor där hockeyn aldrig kommer vinna.
 
 Jag håller med Erik Karlsson i Ottawa Senators och undrar vad en hockeyspelare måste göra för att vinna de där stora priserna.
 
Hästhoppning
Innebandy (gymnastik)
Skidskytte
Fjollboll
Triathlon
o.s.v..och alla andra sporter kan ha sina galor där orättvisan alltid kommer regera.
 
Där är det betydligt lättare att vinna de här priserna av någon konstig anledning. En anledning som man blir lika vansinnigt förbannad varje gång det händer. Året när han den tyskmalmöitsvensken Rolf-Göran vann jerringpriset nåddes allas botten av bottnar när det gäller utmärkelser. Där nådde vi gränsen för allt vad trovärdigghet att utse en vinnare av stor bemärkelse för en stor insats eller vinst. Jisses vilket skämt det var.
 
och förresten hästar finns ju inte eller hur var det.

Dagens citat:

Erik Karlsson Ottawa Senators kommentar efter bragdguldutdelningen.
 
" Undra vad en hockey lirare skulle behöva göra för och vinna bragdguldet. Kanske typ 130 mål på en sesse. Nja inte ens de skulle nog räcka "

AHL: Det här var nåt nytt.

 
25 921 stycken nallebjörnar kastades in. Det är en tradition att det en gång om året slängs in nallebjörnar från publiken som sen skänks till välgörande ändamål.
 
Sjukt häftigt ändå.

Hockeytrean: Inledande förlust i omstarten i en jämn match.

Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 1
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Ronneby IK  2 - 4
0-0, 1-3, 1-1
Skott: 32-32 (10-10, 16-12, 6-10)
Mål: Ludwig Persson & Martin Pettersson
Publik: 96 betalande
 
Gårdagens införinlägg om matchen fick tyvärr utgå då jag inte var hemma på hela dagen och hade tid att hinna skriva.
 
Inledande förlust på fortsättningsserien i en jämn match.
Det blev tyvärr förlust för RSKarna i inledningen av fortsättningsserien hemma mot nya laget Ronneby IK. Matchen var jämn rätt igenom och RSK kunde likväl tagit poäng om man bara satt pucken i nät. RSK var på intet vis sämre än motståndarna men de fick in pucken. Målen går inte att lasta på RSKs målvakt Emil Karlsson som var en av planens bästa spelare igår. RSK saknade en handfull spelare inför matchen men gjorde det ändå bra men man spelade många gånger för svårt framåt istället för att ta det enkla avslutet och ta vara på chanserna.
 
Tränare MP kommenterade förlusten till Värnamo.nu: Vi var inte riktigt på hugget, det fattades lite. Synd, hade vi kommit upp i normal standard hade vi vunnit en sådan här match. Martin fortsatte: - Vi hade bara tre femmor tillgängliga och försökte då vi gjort 2-4 spetsa laget ytterligare. Men, tyvärr det gick inte och Ronneby, som nog är ett av de bättre lagen, var lite hetare.
 
Positivt var att nyförvärvet Johan Lundberg senast i Diö Hockey gjorde debut i RSK-tröjan och visar att han blir en tillgång framåt. Dessutom plusbetyg till Emil i kassen som storspelade.
 
RSK får ta nya tag efter förlusten igår, man vet att man kan och var jämna med motståndarna igår. Det dröjer nu 10 dagar tills det är match igen så då hoppas jag att spelarna som saknades igår är tillbaka i spel. Jag hoppas att förlusten igår ändå ger en rejäl tändning och att man tränar hårt fram tills nästa fight.
 
Laget igår:
Emil
(Jeppe)
 
Strille - Hampe
Haaster - Färm
Rudis - Nicke
 
Martin - Yngwe - Löken
Ludde - Johan - Strömwall
Mackan - Jakob - Iserud
 

RSS 2.0