Historiskt. Jag vet inte vad jag ska skriva.

31 mars 17.58 skrevs det in i Djurgården Hockeys historiebokNedflyttning till Hockeyallsvenskan.
Ingen vet när DIF Hockey spelar Elitserien igen.
Tyvärr DIF Hockey, det finns inget att tacka för denna säsongen. Hardy Nilsson och Janne Järlefeldt körde laget rätt ner i skiten, ur eliten och ner i lingonserien bland massa blåbär.

Tack Hardy Nilsson för din omotivation som sänkte varje spelare enskilt och som lag! Stort tack.

Tack Jan Järlefeldt för att du sparkade bort spelare men sket i att ersätta för att just du inte kände för det.

Hoppas Järlefeldt avgår omedelbart och att vi slipper se dig i DIF nånsin.


Fullständigt mörker. Totalt fullständigt mörker denna dag.

Dagens citat 3:

Nyström, Hockeyexpressen.se


" Elitserien har levt utan Leksand i många år och elitserien överlever även utan Djurgården. Även om jag givetvis tycker att båda dessa lag hör hemma i elitserien. "


Dagens citat 2:

@djurgardens_if


" Ordet måstematch har missbrukats under säsongen, men utan en seger idag mot Leksand blir det oerhört svårt att nå... "

Dagens citat:

@AndreasFridell

" Tre saker som får mig att kräkas på samma dag. Städa, Earth Hour och Allsvensk Fotboll "

SM-Slutspelet 2012: Semifinal #3

***************************************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Semifinal #3 i bäst av 7 matcher

***************************************************************************Skellefteå AIK - AIK 5-1

Skellefteå leder med 2-1 i matcherAIK och Viktor Fasth har en del att fundera på. Puckarna rinner in för lätt bakom Fasth!

SAIK körde över trött Gnaget
Det verkade bara vara ett lag som vilat sedan nattmaratonmatchen i onsdags. Hemmalaget Skellefteå åkte ifrån ett trött Gnaget denna kväll och till och med stensäkre Viktor Fasth därbak föll i hop och blev utbytt. Där var matchen förstås avgjord. SAIKs tyngd framåt i spelet och mest över hela banan avgjorde då AIK varken orkade eller kunde bemästra denna kväll. Dessutom verkar flera av spelarna i SAIK veta Fasths svaga punkter. Efter en mållös första period så var det SAIK som tog tag i taktpinnen. Oscar Möller satte ännu en straff hur säkert och märkbart enkelt bakom Viktor Fasth till 2-0. Det målet kändes lite matchavgörande i en så jämn match som det ändå var trots hemmalagets övertag. Dessutom så hade domaren stenkoll på hur AIK-spelarna agerade och plockade utvisningar hej vilt, SAIK var inte sena att ta vara på överlägena utan kunde säkra matchen genom två tunga mål i powerplay i sista perioden. AIK lyckades spräcka nollan i slutet men längre än så orkade man inte.

Onödigt satsande straffade tipparna.
AIK plockade ut Marcus Svensson med fyra minuter kvar när det stod 4-1 men det beslutet kändes onödigt. AIK räckte inte till mot SAIK ikväll och ta ut målvakten med 95% säkerhet med ännu ett mål i röven fattar jag inte riktigt. Dock så pratar jag från en tippares hjärta. Tack vare att låta SAIK göra ännu ett mål så blev det inga pengar. Kan förstå tanken som hockeytränare men egentligen så var det bara onödigt.#100.Jakob Silfverberg är på väg att ta sitt Brynäs till SM-final

Brynäs - Färjestad 4-2

Brynäs leder med 2-1 i matcher


Vill gratulera Gävleborna och Brynäsfansen att äntligen skapat stämning i Läkerol Arena. Det var ärligt talat första gången sen den arenan byggdes som det hörts på riktigt allvar att det var stämning bland Brynäsfansen. Jag menar det har vart mer eller mindre dödstyst däruppe förutom när Järnkaminerna invaderat arenan. Igår var det magiskt och fast jag hade ljudet väldigt tyst så hördes klappandet ända från datorn till tv-soffan i andra delen av rummet. Det är väl så dags att Brynäsfansen inser vikten av att fylla hemmarenan och ge allt för sitt lag. Även om DIF och JK inte har haft det smärtfritt ifall det är något snille som snabbt vill påpeka det här.
Jag har skrivit det många gånger och skriver det igen, Brynäs hör hemma bland topplagen. Det är alltid roligare att möta Brynäs då på nåt sätt. Brynäs har dessutom otroligt många fans sen gamla tider så de berör, precis som Leksand och hör hemma i Elitserien utan tvekan.

Kvalserien 2012: Klassiskt möte i skymundan av allvaret.

************************************************************************

Säsongen 2011/2012

************************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 7

************************************************************************Leksand-Djurgården
Tegera Arena 16.00

Klassiskt möte i Tegera Arena
Det är lördag, det är match det är kvalserien för DIF Hockey. Förmodligen väntar 7650 galna Leksandsfans som kommer sjunga sitt blåvita lag till seger. Det kommer vara hög stämning och en härlig inramning inför matchen i eftermiddag. Hoppet om en elitserieplats är minimalt men det gäller att fortsätta nöta och göra det så bra som det bara går. Hemma senast så gjorde man ingen bra match men fick målen när man behövde det. Powerplay levererade och det avgjorde matchen. Det är de små bitarna som DIF får ta med sig till dagens match. DIF jagar poäng och seger och det kommer krävas extremt hårt jobb för att nå dit.

Övriga matcher

Örebro-Timrå
Rögle-Bofors


DIF-TV: Vinterhockeyskolan


Stor dag, det här är stort - Linkan är min största DIF-idol!

* * * Fredrik Brembergs Järnkaminer! * * *Stort. 
Hur stort som helst.Dagens citat 2:

Aftonbladet.se


" Om Mikael "Tellan" Tellqvist går till Linköping så är det bara för pengar! går han till Djurgården så väljer han med sitt hjärta! "

Dagens citat:

Omröstning, aftonbladet.se


" 81% av 6102 personer säger att Djurgården åker ur Elitserien. "

NHL-reklam


Kvalserien 2012: Det lilla lilla hoppet lever.

************************************************************************

Säsongen 2011/2012

************************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 7

************************************************************************Mika.Z - Matchvinnare

Djurgårdens IF - Örebro Hockey 4-2
2-1 1-0 1-1
Skott: 28-31 (8-11, 9-10, 11-10)
Mål:DIF: Mika Zibanejad 2, Daniel Tjärnqvist och Pontus Åberg
Mål:ÖHK: Johan Wiklander, Marcus Weinstock
Publik: 6032 personer

Äntligen lite flyt.
Det var som vanligt inledningsvis när DIF spelar hockey denna säsongen. Den där Wiklander sa i tv att han skulle göra mål om han kom fri med Wesslau. Exakt 31 sekunder senare är det precis vad han gör och ger Örebro en tidig ledning. Tankarna flög då iväg direkt och det luktade ännu ett fiasko och totalt mörker. Det lilla hoppet dog direkt. När det målet föll så satt jag bara och skrattade. Det var så typiskt och jag tänkte att absolut ingenting går rätt för DIF Hockey i år. Men skam den som ger sig. DIF fick ett powerplay och Daniel Tjärnqvist tog i för kung och fosterland, siktade och kvitteringen satt som ett frimärke. DIF gör ingen bra match idag men på nåt vis så får man med sig målen lite oförtjänt. Äntligen lite medflyt trots att man fakstiskt inte spelar bra. Mika Zibanejads maskerade ledningsmål bara minuten senare efter kvitteringen kändes kanske inte rätt men det var rättvist. DIF förtjänade flytet denna kväll. DIF tog med sig ledningen in i paus.

Gästerna Örebro gör allt rätt denna kväll utom att sätta pucken i nät. Man spelar bättre än DIF men får inte till det. Gustaf Wesslau gör en bra match i målet trots att han släppte första skottet efter 31 sekunder in i matchen. Tycker att Wesslau sett lite darrig ut därbak de senaste matcherna och släpper puckar som han brukar ta. Idag gjorde det inget eftersom DIF fick målen när man behövde de. Dessutom blev det tre mål i powerplay. Islossning när det som mest behövdes. Innan hade laget gjort ett mål på 18 försök. Tjärnqvists 1-1, Zibanejads 3-1 och Pontus Åbergs 4-2 gav seger idag. Tre mål i numerärt överläge blev matchavgörande för DIF Hockey.
Äntligen.

Bra agerande av klacken igår trots...
Det var ändå över 6000 personer som kommit tillbaka till Hovet för att stötta vårat DIF Hockey. Det jag inte förstår är klicken i klacken som försökte klaga och skandera "Avgå Styrelsen" med mera. Riktigt bra av merparten av klacken kunde bua ut sina egna och sjunga och heja fram laget till seger istället. Vi fans måste stödja allt vad vi kan nu det sista. Det finns ett litet litet hopp och kan vi inte försöka hjälpa grabbarna fram till ett direkt avgörande i Lindab Arena nästa fredag?


Övriga resultat
Timrå-Rögle 2-1 efter sudden death
Bofors-Leksand 1-3

DIF-TV: Presskonferens - seger mot Örebro!


DIF-TV: Matchvinnaren #93.Zibanejad


DIF-TV: Gnuggarhjälmen till junisen Blomstrand


DIF-Örebro 4-2: ÅH EN SÅDAN HÄRLIG DAG!


Dagens citat 5:

Djurgårdsklacken jublar när Hovets speaker meddelar att syndabocken från senast - Kyle Klubertanz - inte kommer spela ikväll.Hockeymirakel finns det?


Snälla gode hockeygud.
Jag ber om mirakel ikväll.


Kvalserien 2012: Det lilla lilla hoppet finns.

************************************************************************

Säsongen 2011/2012

************************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 7

************************************************************************Djurgårdens IF - Örebro Hockey
Hovet 19.00

Poängtapp ikväll så är det klart.
Det är ett litet hopp. En liten teoretisk chans med hjälp av andra lag. Men vid poängtapp ikväll så är det klart till hundra procent att DIF har tappat sin elitserieplats. DIF försöker och försöker och vi får hoppas att man får lite tur med sig när man sliter som bäst. Som sagt Djurgården Hockey har råd att tappa max en poäng förutsatt att man vinner resten och får hjälp av andra lag. Tappar man poäng ikväll så är det tokkört och negativt klart, då blir det ett nytt lag i Elitserien. Spelarna vet vad som måste göras och vi fans kan bara hoppas. Finns inte mycket mer att säga.

SLUTA JAGA OCH HOTA SPELARE OCH LEDARE! - STÖD OCH SUPPORTA I STÄLLET!
Inför de två återstående matcherna hoppas jag på att supportrarna som är på Hovet står kvar på läktarna och sjunger fram sitt lag till slutsignalen går - Istället för att försöka ta sig ner till båsen och skrika, gnälla och framförallt hota spelare och ledare. Det borde man förstå att det gör inte saken ett skit bättre. Inte det minsta, läste någonstans med att spelare är jagade på twitter och Facebook. Vad ska det göra bättre? Inte ett skit och håller man på så så är det över gränsen
och det blir ju inte bättre. Jag är själv förbannad och sur över matcherna men jag skulle aldrig ge mig på spelare och ledare personligen för det gör ingen som helst nytta.

Övriga matcher

Timrå-Rögle
Bofors-Leksand

Dagens citat 4:

Elias Fälth, ny back i HV71

" Jag ser fram emot att representera en så anrik toppklubb som HV71 "

SM-Slutspelet 2012: Semifinal #2. Maraton på Hovet gick till kopian "AIK". Brynäs kvitterade rättvist i Karlstad.

***************************************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Semifinal #2 i bäst av 7 matcher

***************************************************************************

AIK - Skellefteå AIK 4-5 efter sudden death

Det står 1-1 i matcher50.49 in i sudden death - avgörandet.
Jag tycker faktiskt synd om AIK, surt som bara den och förlorar mot TråkSkellefteå.

Skellefteå malde ner AIK till slut
Ett fullsatt Hovet skapade en galen stämning och det lät betydligt mycket mer idag än det har gjort under vintern. Dessutom får AIK en kanonstart med två mål på sex minuter. Vilket lag som helst hade nog aldrig rest sig efter en sån blek start dessutom inför ett sånt massivt tryck som Black Army skapade. Fast istället för att krypa ihop så klev SAIK upp mer och mer och fick ett livsviktigt reduceringsmål innan paus.

SAIK fortsatte på samma väg och tog över fullständigt i andra matchen. Spelbilden vände totalt och AIK hade svårt att hänga med. SAIk vände matchen och det var fullt rättvist. 2-0 blev 2-3 efter Oscar Möllers två snabba mål. AIK såg då tagna ut och SAIK hade vänt från totalt underläge till full kontroll på matchen. SAIK drar då på sig en utvisning och AIK får chansen i powerplay. Det förvaltar man väl och gör viktiga 3-3. AIK får en chans att komma med igen och tar den och hade inte det kommit tror jag SAIK hade gjort nåt mål till och avgjort matchen.
Ju längre matchen gick så såg Skellefteå gå mot segern då man sakta men säkert maler ner Gnaget. Fast AIK vägrar ge upp och tar ledningen genom sitt andra powerplaymål i matchen. AIK ledde mot slutet av matchen men det kändes inte säkert. SAIK var vassare och tyngre i anfallen och det gick inte för Gnaget att stå emot. Jimmie Ericsson tar sig igenom och kvitterar med ett ganska snyggt mål. Matchen slutar 4-4 på ordinarie tid och det gick till sudden death.

Jag tror att hela Hovet trodde på ett tidigt avslut men denna matchen skulle gå till historien som den tredje längsta i SM-slutspelet. 50 minuter och 49 sekunder in i densamma, alltså i tredje övertidsperioden så kommer avgörandet efter att Dick Tärnström helt regelrätt dragit på sig en fyraminuters utvisning efter en högklubba med blodspillan. Det är synd om AIK när målet kommer men sett till matchen så var det kanske rättvist. Visserligen små marginaler men AIK gick verkligen på knäna mer än SAIK i slutet. AIK fick försvara sig och gå på kontringar medan SAIK förde spelet. Lite trist avslut att det ska avgöras i powerplay men sån är hockeyn.

Hade AIK vunnit igår så hade det vart tungt för SAIK men nu vänder serien upp till Kraft Arena och SAIK är med i matchen och har riktigt bra förutsättningar för att ta tag i denna matchserie. Ändå jämnt och ovisst.


________________________________________________________________________

Färjestad - Brynäs 2-4

Det står 1-1 i matcher
#19. Calle Järnkrok - matchvinnare med ett mål och ett assist.

Brynäs tog tung skalp och kvitterade matchserien

Matchen som gick på kanalen jag inte hade så kunde bara följa via rapporter på C+ och via appen Efter en mållös förstaperiod så gör Brynäs en bättre andra period än hemmalaget och skaffar sig en viktig tvåmålsledning inför sista perioden tack vare ett mål i powerplay bland annat.. FBK kommer ut och måste ha nästa mål. Man får det också tidigt i sista genom babyface även kallad gnällspiken nu i slutspelet, FBKs Rikard Wallin. FBK fick efter det massor av energi men det blev tyvärr en målvaktstavla, eller en halv sådan när Fredrik Pettersson-Wentzel vallar in pucken själv när han är ur balans i målgården. Brynäs Jonatan Grahnström slänger in pucken på mål och den studsar på plocken på PW och in i mål till viktiga 1-3. Det blev lite av ett matchavgörande mål FBK som då var riktigt på gång och jagade kvittering. FBK repade mod och fick till en reducering nio minuter kvar efter
videogranskning.

Brynäs gör en riktigt bra och smart bortamatch mot ett sylvasst Färjestad på hemmaplan. FBK satsar i slutet och plockar målvakten men då kommer det ett mål i tom kasse till slut och Brynäs vinner rättvist och det är kvitterat i matchserien. Tyvärr så ballar matchen ur lite för mycket i slutet. Det var tufft och grinigt men det rann över för Färjestads finske spelare Hannes Hyvönen, normalt en målsniper som först huvudtacklar bakifrån Simon Bertilsson i Brynäs och får då ett matchstraff, sen börjar han slåss med Brynäs Jörgen Sundqvist och fick ett till, lägg då till att han drog på sig en tvåa för crosschecking. Hyvönen får ett totalt psykbryt vilket jag tycker ska rendera i minst fem matcher, minst! Det är onödigt, han gör det med flit och han fortsätter slåss. Inget att snacka om även om man är sur och har förlorat matchen. Vilken pajas och han måste väl ångra sig om ett par dagar när han får sin dom. V


Årets hjärnsläpp: Hannes Hyvönen, Färjestad
Jag hoppas Hyvönen har spelat färdigt för säsongen. Vilken pajas.

Dagens citat 3:

@Nyheter24


" Stjärnor som lämnar, mindre arenor, miljonförluster och en serie där lag floppar till höger och vänster. Det är med stor sannolikhet vad som väntar nästa säsong om Djurgården förlorar i kväll "


Jag rekommenderar: Hockeypappans blogg

Vill varmt rekommendera en annan DIF-blogg som jag läser varje dag. Tomas skriver om Hockey i allmänhet men framförallt DIF Hockey.

Hockeypappan
Läs här

Dagens citat 2:

Jenny Borg, ansvarig för DIF Hockey på Facebook.


Tycker det är märkligt vilja uttryck frustrationen tar ibland! Man blir ju mörkrädd av vissa kommentarer på Facebook. Spelarna gör så gott dom kan!
För att glädjas i medgång krävs tyvärr motgång. Nu får allt fokus ligga på att städa ut och börja om från början!
Tänk vad vi kommer lära småstäderna om supporterskap nästa år!
Dagens citat:

Johannes Salmonsson, spelare AIK Hockey (f.d DIF)


" De (Djurgården) har fått lida tillräckligt i år. Jag hoppas verkligen de klarar sig "

FAN-TV: 08-Hockey.


Nostalgi 1978: Skellefteå-AIK

Bilder från Scandinavium 1978: SM-final Skellefteå-AIK.

En viss Hardy....

Dagens citat 14:

RT av @EvilEmil, HV71 på Twitter


" A good hockey player plays where the puck is. A great hockeyplayer plays where the puck is going to be. "


Dagens bild: Bajenfansen försöker vara roliga...signerat Fredrik Stenblom....för övrigt är jag allergisk mot fisk...!

Dagens citat 12:

Fredrik Claesson, DIF Hockey efter gårdagen.


" Vi hade det i egna händer innan matchen, men nu har vi inget annat val än att vinna resten och få lite tur med oss. För en gångs skull "


Dagens citat 11:

Mika Zibanejad, DIF Hockey efter gårdagen.


" Det gäller att försöka stötta varandra och försöka komma igen i det här läget, även om det blir tuffare när något sånt händer. Men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, så är det "


Dagens citat 10

Carl Gunnarsson, Toronto Maple Leafs som missade slutspelet för sjunde året i rad. (Det här kunde lika väl har varit en kommentar från en DIF-spelare med.)


" Det här är den grupp av spelare vi har. Vi har ingen Jesus att plocka in "


Dagens citat 9:

Aftonbladet.se


" 84% av 16626 personer säger att det är kört för mesta mästarna. "

Funderingar så här dagen efter Djurgårdens totala misslyckande.

Djurgården Hockey spelar inte i Elitserien nästa säsong.
Det känns overkligt, så fruktansvärt surrealistiskt och det är det värsta hittills som jag upplevt som Djurgårdssupporter och jag kan ju säga att det känns tio resor värre än att förlora en SM-final. Det här är värre, det här är så illa, så illa.


Hur i hela hälsingland kunde det gå så här fruktansvärt illa.- Hardy Nilsson?

- Janne Järlefeldt?

- DIFs klubbledning?

- DIFs styrelse?


Alla dessa fyra element är så skyldiga så de borde skämmas ögonen ur sig. De har sett till att Djurgården Hockey trillar ur högsta serien för första gången i historien. Grattis men ni kommer för alltid bli ihågkomna för detta negativa.

För Djurgården som förening och som hockeylag är det en också en fullständig katastrof. Dock inte för hockeysverige som media vill göra gällande. Det viktigaste här är att man har förlorat elitserieplatsen och det är en lång och fruktansvärt tuff väg tillbaka.

Laget kommer drabbas av massflykt, för det är ingen elitspelare som vill harva i lingonserien. DIF kommer få stora problem att bygga ett lag för att ta sig till kvalserien inför nästa säsong.

Frågan är hur DIFs klubbledning och styrelse ställer sig. Har man råd att satsa eller ska man återgå till budgetlag fyllt med mediokra stockholmsspelare? Egentligen har DIF Hockey begått ett rejält misstag som kostade Elitserieplatsen denna säsongen när man inte värvade för att vinna, för att gå till slutspel och SM-final.

Jag säger det igen. Nils Ekman försvann förra säsongen och det visste man om redan då, men varför värvade man ingen ersättare i samma klass som Nisse? Vi valde att inte förlänga med Daniel Widing och Mika Hannula som var utpräglade målskyttar men värvade DIF några ersättare, målskyttar - NEJ

DIFs klubbledning och sportchef Janne Järlefeldt tog beslutet alldeles för sent att man sparkar Hardy Nilsson när laget redan var totalt nerkört. Det skulle gjorts tidigt, mycket tidigare.

DIF sparkade Josef Boumedienne
efter många om och men, det skulle gjorts tidigare men ersatte vi honom. - NEJ! - - - Varför?

Timrå erbjöd Fredrik Bremberg precis innan transferfönstret men DIFs sportchef och eller Hardy Nilsson tackade tvärnej. VARFÖR? Varför? Linkan hade lyft vårt anfallspel och framförallt powerplay då vi alla vet att Linkan bara lyckas och trivs i en klubb, Djurgården.

.......och där så begick sportchef Janne Järlefeldt ännu ett stort misstag av många som skulle bli ödesdigert för DIF Hockey denna säsong.Vad händer med fansen som har stått där varje match varje år sen 2007? orkar Järnkaminerna att slita med att fylla Hovet i hockeyallsvenskan, jag vet att de vill men orkar folk. Det behövs ju som aldrig förr men hur ska man orka ladda om? Kliver vissa tillbaka till säsongen 2005/2006, där en liten tapper skara på hundra pers skrek lite när de orkade.

Jag är orolig för att det här är början på en tung och väldigt trist tid i DIF Hockeys historia.

Det är inte bra för Stockholmshockeyn att DIF trillar ur högsta serien. Vet inte om det är en katastrof för hockeysverige att DIF inte spelar Elitserien.

Dagens citat 8:

Peter Sibner, Hockeysverige.se

" Det har pratats mycket om hur dåligt det är för svensk hockey om Djurgården åker ur, och jag hävdar bestämt att det finns en viss poäng i det resonemanget även om det naturligtvis är Djurgården själva som är de stora förlorarna. Man kan inte bortse ifrån det faktum att centrala sponsorer med säte i Stockholm får färre möjligheter till profilering, evenemang och interaktion i hockeypräglade nätverk på hemmaplan. Detta konkurrensutsätter hockeyns attraktivitet som marknadsplattform och samtidigt tycks det finns byggplaner för elva miljoner toppmoderna, ölpumpstäta fotbollsarenor i huvudstaden. You do the math. "


Dagens citat 7:

Peter Sibner, hockeysverige.se


" Jag drömde vi vann SM-guld och Djurgården åkte ur
"

Dagens citat 7:

Forum på difhockey.se - Det här är nog vad som kommer ske


" Tjenare, det är Janne J här... Ja alltså Järlefelt.. Du vet DIF? Ja haha just det...du kanske inte minns mig... Nää.. nä jag förstår det.. mm.. Du skulle inte kunna tänka dig att lira för DIF nästa säsong? "

Dagens citat 6:

Anrell, Aftonbladet

" Det är dystra siffror för Djurgårdens lagledning där sportchefen Janne Järlefelt just nu sitter med två olika listor på spelare inför nästa säsong och två olika budgetar. "

Dagens citat 5:

Forumet på difhockey.se


" Jag hoppas Polisen slår en ring runt båsen och spelarna imorgon. De ska INTE utsättas för hot etc. Fullständigt vidrigt att ge sig på våra spelare och det ska inte ske. "


Dagens citat 4:

Pettersson, Hockeyexpressen.se

" Men fansen kan nog lugna ner sig. Klubbmassakern i spelargången var med all sannolikhet det sista Kyle Klubertanz gjorde iklädd Djurgårdens matchställ. "

Dagens citat 3:

Pettersson, Hockeyexpressen.se


" Den här gången - som flera gånger tidigare - var det backen Kyle Klubertanz som schabblade. Dessutom i spel fem mot fyra. "

Dagens citat 2:

Pettersson, Hockeyexpressen.se


" Nej, det är inte hjärta som det här laget faller på.

Däremot ren individuell oskicklighet."


Dagens citat:

Mitt eget.

" Djurgården Hockey kan inte vinna. "

Grattis Timrå till elitserieplatsen. DIF Hockey trillade idag ur Elitserien på allvar.

************************************************************************

Säsongen 2011/2012

************************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 6

************************************************************************Timrå IK - Djurgårdens IF 3-2
0-0, 2-2, 1-0
Skott: 23-36 (6-9, 9-21, 8-6)
Mål:TIK: Matt Robinson 2 och Martin Röymark
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad & Christian Eklund.
Publik:

Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag någonsin skulle skriva det här men här kommer detta overkliga.Djurgården Hockey, mesta mästarna och Stockholms stolthet med sexton SM-guld har idag den 27 mars 2012 trillat ur Elitserien och rätt ner i Hockeyallsvenskan. Detta efter förlust i en match som man inte på några villkor fick förlora.
och............det kan vi tacka backen (klanten i atlanten) Kyle Klubertanz som gjort massor av misstag denna säsongen som gett baklängesmål och förluster gör det igen. Han sänker laget, klubben och föreningen rätt ner i andra divisionen i svensk elithockey. Jag hoppas att DIF sparkar honom från laget. Han ska inte bära en Djurgårdströja nästa säsong.

Jag är så vansinngt besviken och uppriktigt ledsen för hur säsongen har gått för DIF Hockey och hur illa den säsongen slutade. Jag orkar inte skriva mer om det här. Det kommer ta ett väldigt långt tag innan jag kommer över det här.


(DIF är sex poäng efter och måste vinna fyra raka samtidigt som Rögle måste förlora) Det finns inte men det förstod ni redan)

Kvalserien 2012: Avgörandets dag är här.

************************************************************************

Säsongen 2011/2012

************************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 6

************************************************************************Timrå IK - Djurgårdens IF
Eon Arena 19.00


Ge oss lite glädje kämpa på.....!
Då är dagen här när det ska avgöras. DIF skrinnar in på isen i Eon Arena för karriärens viktigaste match för många av spelarna. Men idag gäller det att inte tänka överhuvudtaget på omständigheter, vad som kan hända. Det är fokus högt koncentrerad genom hela matchen vad som än händer. Idag måste DIF gasa på och ge gärnet. Kämpa på rätt sätt, göra saker rätt och vara noggranna. Aldrig sluta tro på vad man gör. Det är små marginaler som har avgjort på ett negativt sätt för DIF Hockey hela säsongen men snart måste det vända. Flyt förtjänar man om man jobbar tillräckligt hårt och på rätt sätt återigen. Timrå har ingen press på sig för de är redan klara för elitserien och kan gå ut och spela med ett betydligt lugn i sitt spel. Det gäller för DIF att ta vara på misstag och hitta en väg till seger och framförallt inte drabbas av panik om man kommer i underläge.Gustaf Wesslau
är Djurgårdens nyckelspelare ikväll. Wesslau måste tillbaka upp på sin absoluta bästanivå igen om det ska bli seger ikväll. Jag tycker Wesslan inte har vart så bra som han brukar de senaste matcherna, får för mig att han kanske har han börjat fundera utanför boxen på kommande äventyr? Jag tycker i vilket fall att han inte har varit på sin bästa nivå unde de senaste matcherna.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Övriga matcher:
Örebro-Bofors
Rögle-Leksand

Dagens citat 2:

DIF-legend #22.Håkan Södergren


" Det finns ingen branddörr, ingen bakväg ut. De måste pres­tera, vinna och har allt att förlora. Det är skräcken för alla elitlag "

Dagens citat:

DIF-legenden Lasse Björn


" I 49 år efter att jag slutade har jag kunnat vara stolt. Jag hoppas kunna fortsätta med det "


Jack Edwards vilken kommentator


Dagens citat 6:

Lillebrorsan är ett Gnagarsvin. De älskar att hata oss så är det bara." Som sagt, ryck upp er nu Djurgården. Jag vill se fem nya derbyn nästa år "

Nostalgi: kvartsfinal 1988: AIK-DIF


Landeskog skulle behövts i DIF nu


Dagens citat 6:

Wennerholm. Hockeybladet.se


" En utökning till fjorton lag måste i så fall klubbas igenom tidigt, så alla inblandade vet förutsättningarna inför nästa säsong. "

Dagens citat 5: 14 lag är en het potatis.

Wennerholm, Hockeybladet.se


" Nu tror jag inte att Hockeyligan skulle rösta igenom en utökning bara för att Djurgården kan vara på väg till Hockeyallsvenskan. "


Dagens citat 4: Så sant som det är sagt.

AIKs Johannes Salmonsson


" Jag tror det är många AIK:are som håller på att jubla nu och tycker det är så jäkla kul att de åker ut och att det går dåligt. Men när det kommer till kritan nästa år tror jag det är många som kommer sakna derbyna "


DIF-TV: #18.Jonas Almtorp inför avgörandet imorgon.


DIF-TV: Challe inför avgörandet i Timrå imorgon.


Dagens citat 4:

Forum, DIFhockey.se


" Hoppas ni får känna på hur det är att överleva en kvalserie...tror inte ni förstår vilken lättnade det är att klara kontraktet (har dragit paralleller till SM-guld personligen).
Inget snack om saken, DIF hör hemma i ES och ni behövs..."

Dagens citat 3:

Mario Kempe, DIF Hockey efter ännu en förlust i Kvalserien mot Timrå."Tungt att torska, absolut. Men det är fem matcher kvar och femton poäng att spela för. Vi kan fortfarande ordna upp det och det är det vi satsar på. Det är det vi måste göra, inte gräva ner oss."

Dagens citat 2:

Hockeykanalen.se om DIF Hockey i kvalserienRäcker man inte till så räcker man inte till.


Då spelar det ingen roll hur bra stämning det är på Hovet, vilken kultur som finns i föreningen, eller hur många SM-guld man har i prisskåpet.


Då riskerar man att ramla ur landets högsta serie. Då kan det gå åt helvete. Och många lag har råkat ut för samma sak tidigare.


Måndagsfunderingar: Dåliga uppslutning - Uppgivet?

Avgörandets vecka för DIF Hockey.
Imorgon är matchen med stort M. Det är matchen som avgör om DIF Hockey kommer ha kvar chans till Elitserien eller om man ska komma för långt efter och trilla ner i Allsvenskan 2012/2013. Matchen mot Timrå imorgon är klubbens viktigaste sen 1982. DIF har inte råd att tappa en pinne ens imorgon. Ska DIF kunna hoppas på Elitseriespel och kunna ha det i egna händer så måste man vinna imorgon och de återstående fyra matcherna med. DIF har satt sig i skiten efter tre förluster på fem matcher i denna kvalserie.

Jag läste precis i detta nu att en tredje bortaresa med Järnkaminerna har blivit inställd på grund av FÖR DÅLIGT INTRESSE. Vad är det som händer, det var dödstyst långa stunder på Hovet senast mot just Timrå där deras klack på cirka 50 personer ägde Hovet. Då har det banne mig gått långt. Inga bortafans ska komma till Hovet och regera

Att någonting inte är som det ska har jag bloggat om i stort sett hela säsongen men det verkar ju ha spridit sig upp på läktarna bland supportrarna med. Och det är inte konstigt för de står där i match efter match och skapar magi på Hovet men får inte så mycket tillbaka. Det är en tung säsong för alla Djurgårdare inget snack om saken. Men när nu en tredje bortaresa på kort tid ställs in när det som mest behövs supportrar på plats på bortaplan så är intresset iskallt. Det är inte bra. Dessutom så snackades det om hur JK tystnade på hemmaplan senast mot Timrå. Jag förstår i och för sig besvikelsen att fansen står där i match efter match men inte får så mycket tillbaka. Förstår deras frustration fullständigt men hur besvikna de än är. Det är jag med men kan inte vara på plats men det är fem matcher kvar av Kvalserien. Just nu spelar DIF Hockey allsvensk hockey nästa säsong enligt tabellen och som DIF presterar

Alltid Oavsett eller? är det så att vissa har gett upp DIF Hockey bara för att det går bedrövligt dåligt??

Det är fem matche kvar och det enda vi kan göra, eller ska göra är att heja stötta och visa vår support ända in i kaklet. Lördagen den sjunde april kan bli ett historiskt datum på både gott och ont. Vi måste kämpa så länge det finns en chans och även om jag själv är den störste pessimisten så slutas jag inte hoppas eller tro på mitt DIF HOCKEY! Vi ska spela i Elitserien, inget annat räknas och vi har fem matcher kvar. Det är små marginaler som måste vändas


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -och en annan sak...

Jag fullständigt skiter i fotbollen
en månad till minst för att det är FÖR TIDIGT!!
För egen del så ignorerar jag fullständigt fotbollen tills sista pucken är släppt. Det verkar tydligen vara en hype att se en träningsmatch på en grusplan i februari eller att den till och med ska streamas en .

Seriöst vad är det för idioti?

Fotbollen har drabbats av nåt sjukt för de senaste tre åren så har man börjat i sista helgen i mars?
Varför?
Det börjar en månad för tidigt i Sverige om ni frågar mig. Det är bara vansinne att börja innan ens gräsmattan ha börjat gro. TV-bilderna visar ju bara bruna lervällingar där matcherna spelas och spelarna har både mössa och vantar på sig.

Vansinne.

Varför sån brådska? Jag menar spelschemat i svensk elitfotboll är ett skämt. De spelar bara EN MATCH I VECKAN? ibland kan det gå upp till åtta-nio dagar innan det är match igen. Det är ett konstigt spelschema i Allsvenskan minst sagt.

De ska spela åtminstone två omgångar i veckan så det blir lite kontinuitet i det hela. Det är för mesigt. Svenska fotbollsallsvenskan håller ju bevisligen alldeles för dålig nivå och att spela de stora cuperna mot de stora lagen är ju bara att glömma. Det finns inget lag som hade klarat sig med livet i behåll i en CL-grupp. Det är mesigt. Lamt. Svensk fotboll har inte en suck mot de stora ligorna i Europa och det märks ju när det närmar sig Champions Leaguekval.

Jag kanske är mest bitter att den tråkigaste tiden på året närmar sig nu.
Fotbollsäsongen
.
......0-0, 90 minuter, spela hem, rulla i sidled, en långboll....på någon som inte kan ta emot bollen. offside.......närkamp, spelaren bröt både ryggen och benet ser det ut som till en början. Tre minuter senare slår han frisparken tre meter över....kanske att man till och med får se två mål ibland om solen skiner.

Dock så går sommaren fort när den väl är här och sen kommer hösten och mörkret igen. Fast denna gången kanske en väldigt annorlunda vinter väntar nu när det inte ser ut att gå DIF Hockeys väg.

Jag längtar inte till hösten lika mycket som jag brukar just nu.

Dagens citat:

Hockeybladet.se avslöjar...


Stastistiken visar - DIF trillar ur.

Måste bara dela denna. JK hyllar Stefan Liv


Dåligt skämt är nu allvar.

Om någon hade kommit fram till mig och sagt att DIF kommer spela Kvalserien och trilla ur för sex månader sen hade jag skrattat och frågat om han hade glömt att ta sin medicin

När folk kommer fram till mig nu och säger samma sak så säger jag. Ja det stämmer, det ser inte bättre ut.
DIF-TV: Presskonferens efter ännu en förbenad förlust.Challe är rak och ärlig, äntligen en tränare som säger vad han tycker i DIF Hockey. Micke Johansson och Hardy Nilsson var många gånger så mesiga och vågade aldrig säga hur det var.

Dagens citat! behöver ingen närmare förklaring........

Saxat från Djurgården Hockey på Facebook


" En sorgens dag...

Det man varit rädd för och varnat för sen i höstas händer verkligen nu. Vi sa att om ingen gör något blir det inget slutspel, om ingen gör något blir det kvalserien och om ingen gör något kommer vi inte palla pressen i kvalserien.

Nu står allsvenskan för dörren och jag kan inte tro att det är sant. Det man fasat för allra värst håller på att bli sanning. Känns som man är mitt i en skräckfilm och inte hittar nån väg ut längre. Det spelar ingen roll att jag alltid oavsett kommer följa mitt lag, oavsett serie. Den sorgen och tomheten som börjar sprida sig i kroppen nu är inget annat än helt outhärdlig....

Snälla, älskade Djurgården - ge oss en flyktväg i denna skräckfilm! Väck oss ur mardrömmen - vi kan inte göra mer för er än vi redan gjort! "

 

 


Dagens citat:

Wennerholm, Hockeybladet.se


.....Och dramatiken fortsätter. Kan Djurgården resa sig? Eller är de så demoraliserade att det inte finns någon räddning?

Jag tror - tyvärr för alla djurgårdare - på det senare.


Kvalserien 2012: Timrå IK står stabilt med ena benet i Elitserien.

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 5

***************************************************************Matt Murleys Timrå är i stort sett klara för Elitserien igen efter en stabil seger mot ett DIF som var livrädda att förlora.

Djurgårdens IF - Timrå IK 2-3
0-0, 1-1, 1-2
Skott: 29-18.
Mål: Jimmie Ölvestad och Tim Eriksson
Mål: Matt Murley, Robin Lindqvist och Simon Önnerud
Publik: 7651 personer.

Vad säger ni som läser, hur vänder man ett sånt här katastrofläge?
Finns det en lösning, en möjlig vändning, är det möjligt? Hur gör man och hur ska DIF Hockey göra för att inte göra samma bittra sak i match efter match?

Ord, uttryck och känslor är så upprepade från min sida så det finns nog inte så mycket kvar snart.

DIF förlorar, förlorar och förlorar och får inte nog verkar det som. Förlusten idag var lagets tjugosjunde eller något liknande, måste vara något slags nytt bottenrekord för laget på en säsong. Är det inte nog på ledsamheterna och de pinsamt dåliga resultaten snart. Eller är det så, en känsla som har krupit med hela säsongen. DIF Hockey är inte är bättre, laget är inte bättre hur man än försöker, man försöker med det mesta men absolut ingenting funkar, det går inte helt enkelt.

Men varför? 

Ingenting funkar. Återigen släpper man in mål och ser direkt efter ut som man sålt smöret och tappat pengarna. Dessutom vinner man inte många matcher med ynka ett eller kanske max två mål som laget gör.

Hoppet är det sista som överger oss supportrar men DIF måste måste måste. alltså måste vinna i Eon Arena på måndag tisdag. Noll poäng där och forna Elitserielaget DIF Hockey kommer inte vara sig likt mer på ett bra tag. Kampen med Bofors, Leksand och Rögle ser snart omöjlig ut.

En dag som började riktigt bra med gott väder och allt annat slutade i fullständigt mörker. DIF Hockey kan inte vinna. DIF Hockey kan inte leverera när man som mest behöver det.

Hockeyallsvenskan är den brutala sanningen och snart finns det ingen flyktväg därifrån.

Katastrof!
Katastrof!!
Katastrof!!!

_______________________________________________________________________________

Övriga matcher
Leksand - Rögle 2-5
Bofors - Örebro 3-2Kvalserien 2012: Det är allvar. Timråmatcherna kommer avgöra fortsättningen

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 5

***************************************************************#55. David Printz - Håll ögonen öppna och smäll på!

Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 16.00

Halva serien är spelad efter kvällens match och fem matcher återstår. Det är vinna eller försvinna i dubblemötena med Timrå som leder serien fyra pinnar före och är stora favoriter till att ta en av platserna efter en stark inledning. Jag undrar när favoritlag och hett kom i samma mening som Timrå senast men nu var det dags. Det kommer ske här och nu på Hovet is idag och i Eon Arena på måndag.

Antingen ni vill eller inte så kommer det att ske ett val på ett eller annat sätt, DIF Hockey om ni vill spela på de stora arenorna i vinter eller om halva laget ska försvinna och DIF Hockey bli ett allsvenskt lag på riktigt i höst. Ett lag som kommer få spela ute på landet i ladorna mot Tingsryd, Sundsvall, Troja med flera. Det där är matcher i gamla klassiska lador.

Förlusten senast mot Örebro var nog den tyngsta i vinter, värre än efter torsken mot HV71 och där Linköping räddade kontraktet. Förlora mot Örebro, alltså Örebro som spelat Allsvenskan de senaste säsongerna som kommer som en uppstickare och ganska lättvindigt tar två poäng rätt kontrollerat säger allt om den här säsongen där absolut inget går med DIF Hockey. Ni har två matcher nu att lägga ödet för era skridskor på ett positivt sätt. Vi supportrar samlar oss i match efter match i förlust efter förlust för att ladda om för att så strongt som möjligt stötta er. Det vore skönt att få uppleva lite glädje snart.

Årets kvalserie är otäck, precis som elitserien var. Alltså jämn, så fruktansvärt jämn och man kan väl säga att om Timrå tar minst fyra av sex poäng mot DIF så är dom klara för elitserien. För de återstående matcherna kommer bli en huggsexa mellan, DIF? Rögle, Leksand och Bofors ta mig tusan. Det här är jobbigt, snart når vi kulmen. Elitserietåget går och DIF står på den berömda perrongen med bland andra Leksand. Står DIF Hockey kvar när tåget har gått? Upp till bevis DIF Hockey.

VI TROR PÅ ER! NI KAN! NI VILL! NI VÅGAR!

VÅGA AGERA!


Övriga matcher:
Bofors-Örebro
Leksand-Rögle

DIF-TV: #37. John Norman tror på en positiv förändring


DIF-TV: Inför Timrå imorrn, Tomas Montén förklarar.


DIF-TV: Presskonferens efter debaclet i Örebro...


Kvalserien 2012: Ynkligt att DIF måste ge bort två poäng mot en kvalseriejumbon. Bedrövligt.

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 4

***************************************************************
Johan Wiklander vågade och såg till att Örebro vann...

Örebro Hockey - Djurgårdens IF 3 - 2 efter straffar
1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0
Skott:
Mål:Örebro: Johan Wiklander 2 (en straff) och Jared Aulin.
Mål:DIF: Andreas Holmqvist och Mario Kempe
Publik: FULLSATT!Målvakten Nicklas Dahlberg var stekhet och spikade igen och fixade segern åt Örebro.

Det går inte, ingenting fungerar. DIF kan inte göra mål.
DIF förlorar även mot jumbon i kvalserien precis som i Elitserien. DIF skulle väl egentligen bara hämta tre poäng mot Örebro hette det men tack och godnatt som det blev. David Printz gav pucken till en ÖHK:are som gav hemmalaget det viktiga förstamålet och efter det så försökte DIF jaga ifatt. Man jagade på ganska hyfsat men det gick liksom inte skjuta pucken där det var nät utan man sköt rätt på målvakten gång på gång eller så rätt på benskydden eller en annan Örebrospelare. DIF hade tre raka powerplay i den andra perioden och hade ett par vassa lägen att både kvittera, Kristofer Ottosson öppen kasse, John Normans friläge bland annat, och ta ledningen i matchen men hemmamålvakten Nicklas Dahlberg blev varmare och varmare och spikade igen. DIF startade lika bra i tredje och fick en kvittering tillfälligt men i anfallet efter när DIF var belåtna med att ha kvitterat så gjorde Örebro 2-1 i sitt blott andra anfall i perioden. Katastrofalt agerande av Djurgården efter kvitteringsmålet där man slappnar av fullständigt. Man gräver sin egen grav med sånt här agerande i så här viktiga matcher. Så direkt efter att man jobbat till sig en kvittering så blev uppförsbacken spikrak uppåt igen. Till en början så var det lika darrigt och virrigt som så många gånger förr denna vinter. DIF jobbade och fick med sig en utvisning och med den på armen så kom kvitteringen med fem minuter kvar. Efter det gick DIF för vinst, och man stod nästan på Örebros mållinje och sköt men inte ville pucken in. Tiden rann ut och DIF tappade där en poäng.

Bedrövlig övertid trots massivt övertag
.
Jag förstår inte varför DIF inte skjuter och skjuter och går på retur. I ungefär hela övertiden åker man runt och passar och passar och passar utan att det inte händer det minsta. Varför man väntar förstår jag inte, man får inga snygga lägen för det har man inte spelarna till. Pucken gick för långsamt och det var inte distinkt, det såg virrigt och osäkert ut. Det saknas en "Fredrik Bremberg" som kan lägga mackan eller avsluta snyggt men ändå med säkerhet. DIF slösar dessutom bort ett powerplay. Matchen går till straffar där DIF inte vågar vinna. Det gör däremot två av Örebrospelarna som leker hem dem och ser till att två pinnar går till ÖHK.

-  -  -  -  -


Det kommer krävas ett mirakel för att steget tillbaka till Elitserien
!
Om det ska fortsätta i den här stilen med en kanske två poäng i matcherna så kommer det inte räcka till en elitserieplats efter tio omgångar, den saken är då säker. Det känns som att det måste till ett större mirakel i resten av serien om inte DIF ska vara hockeyallsvenskt efter slutsignalen den 7 april. Idag står man för ännu ett fiasko när man låter ett jumbolag, ett allsvenskt lag ta två poäng alldeles för enkelt tack vare slarv. Att förlora mot ett allsvenskt lag på straffar o tappa två poäng är katastrof så är det bara. 

Hockeyallsvenskan rycker allt närmre om det ska fortsätta så här.
Övriga matcher

Leksand - Bofors 1-0 efter sudden death
Rögle-Timrå
0-3

Tabell efter fyra omgångarStölden från All Blacks: HK Poprads stöld av krigsdansen.


Kvalserien 2012:

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 4

***************************************************************


Behrn Arena väntar DIF Hockey ikväll, en ny bekantskap.

Örebro Hockey - Djurgårdens IF
Behrn Arena 19.00

Ny tuff kamp väntar mot uppstickare.
Det är svårt att sätta ord inför kvällen på ett sätt, men inte på ett annat. Det är en svår bortamatch mot "jumbon" i kvalserien. Men det första för DIF är att inte tänka så, vi vet hur illa det gick när DIF bara skulle åka upp till Eon Arena och hämta hem tre poäng i sluttampen på elitserien. Då blev det klart torsk efter att DIF klivit ut på en skridsko och inte var beredda på kampen. Så inför ikväll ringer redan nu varningsklockor för att att liknande senario kan spelas upp. Får Örebro första målet kan det var början på en mardrömskväll i Behrn Arena om inte DIF är på tårna.

Jag hoppas innerligt att laget är rejält förberett på vad som komma skall ikväll. Man måste vara med från absoluta början och ta tag i matchen och visa vilka det är som bestämmer. DIF måste gå ut och köra över Örebrorarna de första bytena, sätta stämpel på matchen direkt. Det måste vara kamp i varje byte, om varje puck och full fokus. Dessutom får man inte bli bli rädda och nervösa om Örebro gör ett tidigt mål utan fortsätta köra och våga på vad man gör hela tiden.

Kom ihåg: Goda råd är fortfarande dyra och varje poängtapp är ett steg neråt närmare Hockeyallsvenskan

NI KAN - NI VILL - NI VÅGAR DIF Hockey!!


Övriga matcher
Leksand-Bofors
Rögle-Timrå


REKLAM: Dagens hit! En gammal sådan.


REKLAM: Dagens låt i solskenet


Dagens bild:


Dagens hockeyklipp: Indien och indisk hockey.


Nattens snackis i NHL: Överfall på Sedin. Vad sysslar Keith med?


Dagens citat 2:

@dickaxelsson via twitter är inte välkommen i Modo nästa år


" Ser att många undrar vad som händer nästa säsong.. Modo ville inte ha kvar mig så jag flyttar hem till Sthlm tills jag vet vart jag ska! "


Dagens citat:

Jesse Joensuu, HV71


" när man jobbar hårt och gör sitt bästa, då kan allting hända "

Brynäs vidare efter vändning. Domarnas BK eller jag menar Färjestad vann...

***************************************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 6 i bäst av 7

***************************************************************************

Färjestads BK - HV71  2 - 0

Färjestads BK klart för semifinal med 4-2 i matcherIdag är det sorg här i Jönköping. Gullungarna HV71 är utslaget i kvartsfinal. Man föll på eget grepp, man valde Färjestad i en kvartsfinal och trillade platt. Det kändes som den moraliska SM-finalen när det blev klart att dessa båda lag skulle mötas och det skulle bli en serie i ren kamp. Döm om min förvåning när HV förlorar första matchen klart hemma. Normalt sett så är HV riktigt starkt på hemmais i ett slutspel och där förlorar man sällan. Men så skedde och det gav en signal att denna matchserie inte skulle bli sig lik. FBK skaffade sig ett tvåmatchers-överläge men HV71 vaknade till liv och inför matchen i måndags så var det ju öppet. Den matchen skulle HV71 ha vunnit så hade man nog tagit sjunde och avgörande på  hemmais imorgon. Nu blir det ju inte så eftersom det tog slut igår. Fast vilken annorlunda match. Den hade allt som man kan önska sig i en härlig slutspelsdrabbning men det var en sak som förstörde hela grejen igår.

Jag måste bara göra klart att jag inte höll på nåt av lagen varken mer eller mindre. Aldrig inte en chans men....

Domarna kunde lika gärna tagit på sig den där spygröna äckligt fula gröna matchtröjan istället för sina svartvita fågelskittröjor igår. För jag har aldrig sett en kvartsfinal där domarna förfördelar ett lag som igår. Aldrig. Då har jag sett tusentals matcher genom åren men aldrig skådat något liknande. Domarna lät spelarna göra upp på plan och det ska de väl göra till en gräns men sen ska väl regelboken användas. Dessutom stöder jag Niklas Wikegårds teorier hela tiden om att domarna måste ha lite feeling. Fast det måste finnas en gräns. Domarna kunde tagit minst tio tvåminuter för antingen hakning eller roughing för dels då hakade sig Färjestad igenom matchen men sen kunde man åkt dit för roughing minst ett par tre gånger när man vräkte ner HV:s Joensuu framför målet. Igår var det extremt och det visste domarna om redan innan för det som hände mellan Jesse och Sanny Lindström i måndags men att tillåta det som skedde i varje avblåsning igår var kanske lite över gränsen.

David Petraseks kritik i TV-intervjun i pausen inför den tredje perioden var ju helt befogad. Hans kritik mot domarna var ju ganska befogad. Pettan hade rätt där.

Nu ska ju också sägas att Färjestad gjorde mer mål än HV71 i matchen och det vinner man ju på. Icke att förglömmas. Målen är ju det som räknas till slut.Frögren.


Ordern från FBKs tränarstab igår var stenhårt solklar, Jesse Joensuu skulle psykas och punktmarkeras och uppdraget gick till tuffingen backen Jonas Frögren som med sin aggressiva och tuffa spelstil skulle få Joensuu helt ur balans så han skulle börja bråka och få matchstraff igen. Taktiken gick hem och gav till slut FBK segern men Joensuu höll god min under hela matchen.

Jag undrar varför inte HV71 satte in någon på Frögren? (Ledin, Rahimi) Jag menar jag hade gärna sett ex. Per Ledin åka in och gruffa och köra upp fingrarna i ögonen på Frögren likt som en viss Nilson gjorde på Kalle Koskinen. Allt för att förstöra och allt för att vinna matchen. Visst det hade säkert blivit en avstängning men det kanske hade förändrat matchen. I ett slutspel får det kosta då egentligen alla medel är tillåtna fast det är ett  totalförbud på oschysstheter.

HV71 går nu på ofrivillig semester medan Färjestad spelar vidare som så många gånger förr i ett SM-slutspel. På nåt vis tror jag ändå inte att HV hade gått hela vägen i år. De var alldeles för ojämna i år och hade inte det där lilla extra. Sportchef Fredrik Stillman lär nog bygga ett nytt lag till nästa säsong, för det här nederlaget vill man nog inte upprepa nästa säsong igen. Färjestad vidare till semi mot Brynäs alltså. Den första tanken som slår mig är bara att: Måtte det inte bli Färjestad-Skellefteå i en SM-final igen. Förra årets finalserie var bland det tråkigaste SM-finaler jag sett. Inga kamper, inga heta dueller och en rätt seg matchserie. Usch inte en gång till.

______________________________________________________________________________

Frölunda - Brynäs  3 - 4 efter sudden death

Brynäs klart för semifinal med 4-2 i matcher#100. Jakob Silvferberg sköt Brynäs till semifinal

Frölunda får skylla sig själva.
Frölunda gick mot en sjunde och avgörande match i Gävle efter två perioder och det såg riktigt bra ut. Brynäs hade svårt i ett kokande Scandinavium men sen gjorde man det som HV gjorde i måndags vid sin 2-0 ledning. Man slappnar av och försöker kontrollera matchen men mot ett lag som Brynäs som är bättre än på många år så straffar det sig. Dessutom så hade Frölundas retsticka Fredrik Myggan Petersson en jättechans att avgöra matchen precis i början av den tredje perioden när Brynäsmålvakten Svedberg kastade ena handsken och det blev straff. Fast straffen var riktigt dålig och för en gångs skull tvekade Freddan hur han skulle göra när han kom fram och det blev ett lamt avslut som Svedberg räddade enkelt.

Istället reducerade Brynäs och det blev en kamp på kvittering. Det blev en sannlös kalabalik i slutminuten och med 27 sekunder kvar kvitterar Brynäs. Dock ska sägas att det var också en konstig situation där Frölundas målvakt Frederik Andersen blir bortknuffad av en Brynässpelare. Andersen hamnar ur position och när han ska ta sig tillbaka så är det spelare ivägen vilket ger öppen bur för Brynäs att kvittera i.

I sudden så tog det slut efter fyra minuter och det var elitseriens kanske bästa spelare som avgjorde. Han gör sitt livs säsong denne med nummer 100 på ryggen: Jakob Silfverberg. Pucken studsar på Frederik Andersens rygg och in i mål. Otroligt tungt för Frölunda som hade matchen i sin hand och en straff till att punktera matchen men det gick inte. Säsongen är över återigen för Göteborgarna som har fortsatt svårt att gå långt i ett slutspel nuförtiden. Brynäs däremot bröt sin 12 år långa negativa svit på att ryka ut i kvartsfinal. Ska bli kul att se Brynäs i en semifinal mot Färjestad.

Mest imponerad igår var jag ändå av Frölundas Niklas Lasu, 23 år som överrumplade veteranen Andreas Dackell, 40 år och gav denne en rejäl omgång. Dackell kröp ihop som Donatello i Turtles och Lasu vann fighten solklart.

Dagens citat:

HV71:s Jesse Joensuu inför sjätte kvartsfinalen ikväll


" Sanny har crosscheckat spelare i ansiktet hela säsongen "


Nattens snackis: Det tog tre sekunder sen small det. Hett New York-derbyJag har aldrig sett nåt liknande. Tre sekunder sen small det, Devils mönstrade sin Icefighterline och John Tortorella tvekade inte och gjorde likadan. Detta uppmärksammade publiken och lyssna på publiken precis innan pucken släpps, de vet vad som ska hända och jublar allt vad de kan. Det kan bara ske i NHL.

Dagens citat 3:

Niklas Wikegård, Hockeykanalen.se


Jesses!

SM-Kvartsfinal #5: FBK har skaffat sig matchbollar - Frölunda räddade en matchboll.

**************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 5 i bäst av 7

***************************************************

HV71 - Färjestad 3 - 5

Färjestad leder med 3-2 i matcherJesse Joensuus hjärnsläpp kostade HV segern
Då var det vänt igen. FBK som kom med kniven lite på strupen till Jönköping igår har nu satt den på HV71 istället. Detta efter att FBK vänt 0-2 till seger 5-3. Matchen vändes i den andra periodpausen när finske stjärnan i HV71 fick fullständigt psykbryt och crosscheckade Sanny Lindström i ansiktet. Matchstraff och hejdå Joensuu, inget att ens tänka tanken att diskutera. I det följande powerplayet satte FBK 2-3 och efter det var HV aldrig nära att komma tillbaka. HV fick det för lätt i första då FBK inte alls var på tårna. Målen HV gjorde var också lätta, Nihlstorp var lite rostig i de lägena. Det kändes som att när väl FBK fick fart under rören så hade HV det väldigt svårt att hänga med och hålla ihop.

Matchen igår var inte alls lika tät och välspelad som i Karlstad senast av någon anledning. Jag hade väntat mig med massor av känslor och heta dueller men de uteblev till stor del igår. Det kändes inte alls hett och det var faktiskt ingen vidare match att se på plats. HV var lite bättre i första men sen var det tunnt allt eftersom Färjestad kom in i matchen. Kanske att det gick lite för lätt för HV och sen när väl FBK stretade emot så kunde inte HV stå emot. Jönköpingslaget har nu satt sig i en tuff sits, vinna eller försvinna i Karlstad på onsdag istället för att ha två matchbollar men sån är ju ishockeyn. Fast jag är tveksam till att HV71 vinner två raka i Karlstad och särskilt när FBK har chansen att vinna på sin hemmais.

____________________________________________________________________


Brynäs - Frölunda 1-2

Brynäs leder med 3-2 i matcherFrölunda vaknade och tog stark seger i Gävle
Efter förra kvarten i Scandinavium där Brynäs nollade och förnedrade hemmalaget Frölunda med 5-0 så trodde nog många däribland jag att det skulle bli väldigt svårt för göteborgarna att knipa en livsviktig seger på bortais. Men istället så gav VF svar på tal och räddade livet och förlängde säsongen med minst en match efter en stark seger. Göteborgarna tog tidigt ledningen och gav inte Brynäs någonting gratis. Det stod 0-2 inför sista och det skulle väl bli en enorm forcering från hemmalaget i sista. Men närmre än 1-2 kom man inte. Frölunda och Frederik Andersen i Frölundasmål höll undan och vann matchen. Därmed är det reducerat i matcher. Frölunda vann och tog serien vidare en match till. Det är fortfarande vinna eller försvinna som gäller men i nästa match lär 12044 göra mer än allt för att sitt lag ska vinna och ta matchen till ett avgörande i Läkerol Arena.


DIF Hockey tog chansen - Veteranerna klev äntligen fram!

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 3

***************************************************************Bra match mot Leksand igår - Tjärnqvists 1-1 var viktigt.

Djurgårdens IF - Leksands IF 3-1
0-1, 1-1, 2-0
Skott: 36-21 (13-7, 13-8, 10-6)
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad
Mål:LIF: Jens Bergenström
Publik: 8094 - FULLSATT - Ett kokande Hovet lyfte DIF till seger

Härlig kväll på Hovet - Veteranerna klev fram när det behövdes.
Det blev en härlig kväll på Hovet till slut. Hela dagen gick man och hade en tung klump i magen och visste att kvällens match var av oerhörd betydelse. Elitserieplatsen stod på spel. När väl matchen kom igång satte DIF återigen en stark press på gästerna som inte riktigt hängde med. Ändå var det LEksand som gjorde första målet. DIFs Marcus Nilson sköt ett skott i ribban, Leksand vände och kontrade och då kunde Jens Bergenström fri med Wesslau göra göra 0-1 helt oförtjänt. DIF ledde spelmässigt men Leksand målmässigt efter första perioden. Orättvist.

DIF gick in i paus och laddade om och kom ut i den andra perioden och fortsatte i samma stil. Det var kul att se att laget ändå fortsatte i samma stil istället för som i tidigare matcher bli stillastående och passiva och agera väldigt nervöst. Nästa mål var viktigt att det var DIFs och det kom till slut när Mika Zibanejad stack på en långpuck, vände in mot mål och frispelade Mathias Tjärnqvist som fick öppet mål och det var kvitterat. Det kändes som att kvitteringen var sanslöst viktigt för matchen, hade dalalaget fått 0-2 så hade nog Hovetpubliken buat matchen ut. Målet gav DIF det lilla extra att våga gå för seger. För i sista perioden var det DIFs trummande och hårda press som till slut gav en härlig viktoria. Veteranerna klev fram när det som mest behövdes. Först Tjärnqvists kvittering men sen var det lagkaptenen Marcus Nilson som klev fram som kämpade sig igenom och gjorde viktiga 2-1. Efter det så hade DIF koll på händelserna. Laget jobbade hela vägen ut och när Mackan lyfte fram pucken till Jimmie Ölvestad som kom med fart så var 3-1 ett faktum, segern var klar. DIF vinner äntligen en match efter en gedigen insats över sextio minuter. Leksand ledde oförtjänt efter första men DIF reste sig och vände matchen och gör det med full koll. En riktig ljuspunkt på väldigt länge.

Djurgården vinner en match efter kanske en av säsongens bästa insatser när det absolut som mest behövdes. Viktigt för spelarna och tränarna att se att det fungerar på det sätt man vill. Men vi ska komma igång här och nu att det var bara en seger en trepoängare. Redan nu ligger fokus på matchen i Behrn Arena på torsdag och en ny väldigt betydelsefull måstematch. Eller de sju matcher som återstår kommer alla vara oerhört vitktiga att försöka vinna. DIF kom efter i kvalserien men tog chansen att hänga på igår. Kanske var det ändå en början på något. Det är löjligt små marginaler och torskar man på torsdag är goda råd återigen svindyra.

Dagens citat 2:

Christian Fimpen Eklund, Djurgårdshjälte och spelare i DIF Hockey


Hur många ispåsar går det åt under en säsong?
" - Ett par stycken men det är det värt för att få bära skölden! "

Dagens bild:


Dagens citat:

Järnkaminernas budskap till laget inför matchen igår


" Ta erat ansvar nu - Visa hjärta eller lämna våran förening
"

DIF-TV: #19.Jimpa efter segern mot Leksand

Jimmies avgörande mål igår mot Leksand.

DIF-TV: #64. Brodin i stretchen


DIF-TV: Presskonferens efter segern mot Leksand


DIF-TV: #17. Mathias Tjärnqvist hittade målet igen och tackar DIF-publiken


Kvalserien 2012: Vinna eller försvinna Djurgården Hockey.

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 3

***************************************************************Djurgårdens IF - Leksands IF
Hovet 19.00

Vinna eller försvinna Djurgården Hockey
Dagens enda match i kvalserien spelas på Hovet, och redan efter två matcher så är DIF Hockey illa ute. Två ynka poäng har man lyckats få ihop efter en chockförlust mot Rögle och sedan tappa i slutminuten mot Karlskoga. Det är allt annat än okay och den brutala sanningen ikväll är att om man förlorar så är en elitserieplats långt långt bort. Leksand och deras hängivna fans kommer till Hovet mer än väl motiverade och taggade till matchen. De har längtat efter den här matchen, senast lagen möttes var den sjätte mars 2006 och då vann DIF en betydelselös match i Ejendahls Arena. Leksand ser fram emot matchen älskar utmaningen att slå ner Elitserielaget Djurgården. Jag hoppas DIF kan slå om, tänka om och se en annan väg, en möjlighet och kanske njuta av läget genom att ta utmaningen och besegra uppstickarna. DIFs spelare är hårt tagna och pressade och har sanlöst svårt att prestera. Men det måste få ett stopp. DIF skulle behöva en seger idag och sen får man ta det därifrån.

Det är ett fruktansvärt jobbigt läge men laget måste gilla läget. Ikväll kommer man lyftas upp av minst 6000 Djurgårdare. Jag vet ju att LIF fått 150 biljetter men det kryllar ju av Leksingar i Stockholmsområdet och de har förstås köpt biljetter några av dem.

Jag läste på twitter precis: "Är rädd att DIFs elitserieplats ryker ikväll" av en DIF-supporter. Det är riktigt oroligt bland oss supportrar. Det sista som överger oss är hoppet men vi har hoppats hela denna säsongen på att det ska vända och bli något bra.

Dagens bild: Signerat @SuziluzzanInför matchen på Hovet.

Dagens citat 3:

@ThobiasBerggren


" Är viljan att vinna större än rädslan att förlora hos Djurgården ikväll? "


Dagens citat 2:

DIF Hockey på Facebook


Snälla Djurgården! Spela nu med glädje och inte ångest ikväll. Spela inte ner vår älskade klubb i allsvenskan!!
Våra hjärtan blöder på läktarplats me vi ger aldrig upp!!!

Visa nu att ni inte sviker oss!!!REKLAM: Dagens låtRiktigt bra!

Dagens citat:

@PeterSibner


" Om en spelare i ett lag via Twitter kallat ett annat lags tränare för en jävla punggubbe så var det ju precis det han sa "

Krönika: Tillbaka efter helgen som gått - AIK överraskade, DIF torskade nästan igen...

Sådär då var man tillbaka i Bibelbyn, Sveriges Jerusalem eller Jönköping om ni så vill. Tillbaka efter en kanonhelg hemma i den mörkare delen av småland och har firat brorsan som fyllde gubbe. Sliten om inte annat men det var det värt. Därav så har bloggandet varit lidande sen i fredag så det blev inget inför DIF-matchen och ingen efter-kvartsfinalernarapport. Men jag tänkte försöka lufta lite åsikter och tankar här och nu istället.
__________________________________________________________________________________


Kvalserien 2012 - Vinna eller försvinna mot Leksand.
Två omgångar är avverkade och DIF är redan illa ute. Man klarade inte ens av att slå allsvenskans succélag Bofors borta i Karlskoga. DIF hade en tvåmålsledning inför sista perioden och frågan var ju om man skulle palla att orka hela vägen, men icke-sa-Nicke. Först bjöd man alldeles förtidigt på första målet och som om det inte var nog så kunde man inte hålla igen i med en minut kvar. DIF blev skärrade efter hemmalagets reducering tidigt i perioden. Bofors ägde stora delar av matchen och hade mycket puck och var laget som ville och vågade mer. DIF gjorde två mål, slumpmässigt så det skulle ju straffa sig till slut. DIF räddade ändå äran igår med att ta matchen på straffar men det syntes på tv-bilderna att laget tog det som en förlust, det var mäkta dämpat i omklädningsrummet och att laget är hårt pressat syntes lång väg. Varken Mario Kempe eller Gustaf Wesslau kunde glädjas åt segern i tv-intervjuer efter. I de både spelarnas ögon lyser oron lång väg. De har det jobbigt nu och det syns tyvärr igenom. Det märker motståndarna med och man säger det högt och tydligt. Varken Rögle eller Bofors är imponerade av DIF så här långt. Det är illavarslande men förhoppningsvis så får DIF igång maskineriet innan det är för sent. Goda råd äro dyra för redan i den tredje omgången så är det en kamp för överlevnad för mitt kära lag. Skitjobbigt. På riktigt.

Matchen imorgon är slutsåld sedan länge och det måste bara bli seger. Förlorar DIF ikväll är elitserien ganska långt bort. Ännu en förlust är förödande för fortsättningen för Djurgården. Det kommer bli otroligt jobbigt ikväll, fruktansvärt jobbigt.

V I N N A  eller  F Ö R S V I N N A  DJURGÅRDEN! - är ni redo?


"
Titta inte på motståndarna, utan ta en snabb blick på bröstet och skölden du bär och kriga för den ända in i kaklet!! "Elitserietåget står i startgroparna på stationen och ärligt talat så står DIF stadigt kvar på perrongen om det hade gått nu. Läget är ansträngt och man har fortsatt stora problem att lita på sig själva, tro på det man gör och hålla fokus ändå ut. Det är inte bra alls och jag är mäkta orolig för DIF Hockey. Det vill inte vända och hur laget än verkar försöka, för det ser verkligen som att man försöker långa stunder men man får inte ut något, det är fortsatt krampaktigt och darrigt och så fort man släpper in mål så skiter man i byxorna bokstavligt talat. Jag tänkte från början innan serien startade att de tre första matcherna blir livsviktiga, nu är match tre imorgon mot klassiska Leksands IF. Det är en ödesmatch, en nyckelmatch redan nu. DIF har nästan satt sig i skiten, förlorar man imorgon måste man ta poäng i varje match framåt för det kommer bli stenhårt ända in i kaklet. Rögle ser rusktigt starkt ut och skåningarna möter DIF i sista matchen dessutom.

__________________________________________________________________________________


Slutspelet - AIK gjorde det igen, Serievinnarna utslagna!
För någon timme sedan så gjorde lillebror AIK det igen. Ja jag skriver det för även om DIF gör sin mest miserabla säsong i historien så AIK lillebror. Punkt slut. Nu lyckas de bättre än oss Djurgårdare i år men vi ska komma tillbaka. Om det inte blir i år så är snart tillbaka igen nästa säsong. I vilket fall AIK överraskar igen genom att slå ut serievinnarna Luleå Hockey med 4-1 i matcher. Det är imponerande, förra året lyckade de toppa formen mot HV71 och göra en bragd men i år är laget betydligt bättre och dessutom så fortsatte Viktor Fast att leverera i målet. Nu blir nästa motståndare Skellefteå i semifinal tror jag. SAIK kommer slå ut Modo efter gårdagens seger i Kraft Arena. Jag tror inte Modo orkar ladda om igen.

Hårdaste och mest ovissa kvartsfinalen
Den mest ovissa och spännande kvarten i årets SM utspelas mellan HV71 och Färjestad. Uffe Dahlén valde stolt att ta FBK som HVs motståndare i kvartsfinalen, FBK svarade desto kaxigare tillbaka genom att vinna de två första matcherna och då såg HV faktiskt ganska taget ut. Men man ska aldrig räkna ut HV71 i ett slutspel. Jönköpingslaget reste sig i match tre trots ännu ett underläge och vände och vann i sudden i en grinig och hård match där även domarna hade en del negativ fokus. Igår möttes lagen i Karlstad och HV71 vände matchen starkt i sista perioden och har nu kvitterat matchserien. Morgondagens match här i Kinnarps Arena ska jag faktiskt se på plats. Jag hoppas på en lika tuff och tät match med massor av känslor. Matchen i morgon är helt klart en nyckelmatch i denna kvartsfinalserien och det ska bli intressant att se vilket lag som kommer våga ta tag i det.

Topplaget Skellefteå AIK mot semifinal - väljer AIK
Serietvåan SAIK såg också ut att gå mot en rätt enkel kvartsfinalmatch mot Modo Hockey till en början. Efter två matcher så var det klassskillnad mellan lagen där SAIK fullständigt dominerade. Men i match tre så var det ett lite mer avslappnat SAIK som klev ut på isen och blev tagna på sängen. Modo ledde matchen som gick till förlängning där en straff skulle avgöra. Modo satte den och tog en viktig seger. Serien vände till Ö-vik i fredags och där vann Modo efter ett omdiskuterat mål där Modo skulle haft en utvisning precis innan målet. Starkt av Modo att komma tillbaka men nu tror jag inte man orkar ladda om. Även om Modo tar nästa match så vinner SAIK det här.

Skellefteå tar kvarten mot Modo och väljer AIK i semifinal.

Brynäs IF på väg mot semifinal
BIF som har Frölunda i sin kvartsfinal är på väg att bryta en 12 år lång negativ trend - Att ta sig förbi kvartsfinalen. Brynäs har inte spelat semifinal sen år 2000 och är på god väg nu efter en klar och tydlig seger med hela 5-0 på bortais. Gävlelaget har ikväll sin första matchboll av tre möjliga. Matchen i tablettasken ikväll kan bli avgörande. Dessutom tycker jag att Brynäs fick en gratischans i och med segern i Göteborg. Väldigt förvånande att Frölunda tappar en match på det sättet som man gjorde. Visserligen så fick Brynäs två enkla och tog vara på powerplay men Frölunda var aldrig med i matchen. Det blir oerhört tufft nu för Göteborgarna och det ska bli intressant att se hur denna matchserie tar vägen.

Dagens humorklipp: Thomas "Bulan" Berglund, Luleå Hockey som snackar ikull sig själv


Dagens citat:

@Camilla


"  Varför skriver så många AIK på sin status? Jag har i alla fall blivit lärd att inte skriva såna fula ord...!
"

FBKs Andreas Johansson på presskonferensen igår. Humor!


DIF-TV: Wesslau efter straffsegern i Karlskoga.Gustaf Wesslau visar rätt tydligt att han är missnöjd med läget och att laget inte vann igår heller. Dessutom försöker han dölja besvikelsen men det lyser lång väg att han och laget är hårt pressade nu för varje match som man inte lyckas vinna på full tid. Tåget till Elitserien börjar snart att rulla och just nu är risken otäckt stor att man gör som ett visst dalalag har gjort de senaste sex åren. Mardröm.

DIF-TV: Kempe efter straffseger i Karlskoga.Kvalserien 2012: "Bajenfans här kommer Djurgården..." - Nattsvart igen.

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 1

***************************************************************Djurgårdens IF - Rögle BK 3 - 4
1-1, 1-0, 1-3
Skott: 28-23
Mål:DIF: Daniel Brodin, Fredrik Claesson och Mathias Tjärnqvist
Mål:RBK: Alexander Johansson 2, Jesper Jensen och Daniel Glimmenvall.
Publik: 6244 som visade sitt missnöje i sista perioden med all rätt.


Vilt Röglejubel efter slutsignalen och tacka för det.Vilken katastrofstart.

Jag mår dåligt och  orkar inte ens analysera ännu en DIF-förlust.

Ynkligt.
Raset från Elitserien tar vid även i denna kvalserie.


Nattsvart.

Övriga matcher
Timrå IK - Bofors IK 5-4 efter sudden death
Örebro HC - Leksands IF 2-3

Pirrig premiär men Hovet är laddat.

***************************************************************
Säsongen 2011/2012
***************************************************************

Kvalserien 2012

Omgång 1

***************************************************************Djurgårdens IF - Rögle BK
Hovet 19.00

Matchen sänds TV10 och Viasat Sport.

Premiär - Hur är lagets status?

Då är det dags. Allvaret börjar på riktigt för DIF Hockey. Kvalserien. Det är bara att acceptera och gå ut och köra. Det kan inte bli värre nu, skeppet måste vändas på och upp ska vi!

Frågan är hur formen är för laget. Det är nio dagar sedan DIF tillfälligt trillade ur Elitserien och rätt ner i Kvalserien, och sedan man spelade senaste matchen. Det borde vara glömt men icke förlåtet. Dock hoppas jag att DIF har smält läget men sakta men säkert de här dagarna laddat om och sett fram emot att ta en gruvlig revansch. De kommande matcherna är laget och klubbens viktigaste på 30 år. Idag börjar allvaret och det måste vara full fokus, full frenesi från början och visa skåningarna vilka det är som bestämmer på Hovet. Djurgårdsfamiljen är åter samlad efter att ha varit hemma och slickat sina skrapsår. Skåningarna kommer till DIF med gott hopp om att ta poäng, de vet hur tufft DIF har haft det och Rögle kommer underifrån och mer motiverade men kan slå ur underläge. DIF måste gå ut och visa direkt från första nedsläpp att man inte kommer till Hovet och tar poäng hur som helst. En stenhård inställning, fullt fokus, hård disciplin och gå för seger och en riktigt bra start på denna serie.

Övriga matcher
Örebro Hockey - Leksands IF
Timrå IK - Bofors IK

Dagens citat 4:

Rögle lägger pressen på DIF inför kvällens match via Hockeyexpressen.se


" Det är Djurgården som har all press på sig. Allt att förlora och vi har allt att vinna "

Dagens citat 3:

Djurgården Hockeys ordförare Mats Larsson inför allvaret i kvalserien.


"
Djurgården har tveklöst Sveriges bästa hockeypublik och den stämning och det tryck som skapades i de två sista hemmamatcherna under grundserien var fantastiskt med tanke på att matcherna inte gällde kampen om guld och medaljer utan om att undvika kvalserien "

Dagens bild:


NHL: Highfive med domaren.


Kvalserien 2012: Leksands introlåt...


Dagens citat 2:

@MikaelFahlander


" Leksand är hockeysveriges Danny - Nära skjuter ingen hare "

Dagens citat:

Förre Brynäsbacken Tommy Sjödins råd till kvalserielagen." Som ledare får du definitivt inte skicka signaler om att du inte tror på det du håller på med "


REKLAM: Dagens guldkorn - En klassiker


Högtrafik på bloggen - TACK alla läsare!Jag satt igåkväll och kollade statistiken för bloggen och var helt chockad. Det har vart högtrafik på min lilla hockeyblogg under ett bra tag men särskilt nu de senaste två veckorna. Helt galet men kul att ni vill läsa vad jag har att säga och tycka.

Så ett stort tack till er läsare. Bloggen har varit välbesökt nu under ett tag och jag är helt paff. Besökssiffrorna stiger och har slagit nytt rekord igen. Det är helt fantastisk och jag är oerhört tacksam. Bloggen växer sakta men säkert så vi får se var det tar vägen. Jag vill gärna utveckla bloggen och göra den större och mer populär.


För utan er läsare, så är det ingen blogg. Jag är tacksam att ni vill läsa mina rader och mina åsikter.


TACK
så hemskt mycket alla för all respons och kommentarer - Fortsätt gärna med det.

Dagens bild: "Gnälligare lag och spelare får man leta efter!" (@Suziluzzan)Kvällens bild kan vi tacka Suz Heinonen (@Suziluzzan på Twitter) för. Hon fick nog av Luleås gnäll helt enkelt. Humor på högsta nivå!

Dagens citat 4:

Challe Berglund, tränare Djurgården Hockey, difhockey.se


" Publiken är oerhört viktig. Vi vet vilket fantastiskt härligt drag det är på Hovet när Järnkaminerna fyller på och får med sig publiken på sittplats. Jag har ju varit här som bortalag och jag vet att spelare blir väldigt små när de är här, och det är tryck på läktaren. Publiken är en sjunde spelare. "

Dagens citat 3:

@NiklasJihde


" Inte fullsatt i SM-Slutspelet! Vad händer? Imorgon kan du räkna tomma stolar med ena handens tumme, som Hegerfors skulle sagt. Kvalserien! "


Dagens citat 2:

Hockeysupporter, Aftonbladet.se


" Leksand hör hemma i Elitserien även om jag inte håller på dem när de väl är där
"

19 timmar till nedsläpp - Pepp! Pepp!! alla Djurgårdare!!! ALLTID OAVSETT!!!!


SM-Kvartsfinal #3: AIK kopplade viktigt grepp. Modos "räka" fixade livsviktig seger

**************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 3 i bäst av 7

***************************************************
34 räddningar av Fasth ikväll.

Luleå - AIK  2 - 3

AIK leder med 2-1 i matcher

AIK kopplade greppet.
AIK fortsatte ikväll den inslagna vägen efter segern hemma senast. Man följde upp med en ganska klar seger i den tredje kvartsfinalen i Coop Arena. AIK chockade hemmalaget i den andra perioden när man på tre magiska minuter gick upp till en tremålsledning. Luleå reducerade men kom inte närmre än 2-3 med åtta minuter kvar, andra målet var en riktig tavla av Viktor Fasth som inte fick iväg pucken. Förövrigt den lilla fadäsen var han nyckeln till seger för sitt AIK som inte slarvade och lät Luleå föra matchen ikväll. Fortsättningen i denna kvartsfinal kommer bli högintressant. AIK har vänt det här till sin lilla fördel och dessutom hemmamatch på fredag. Fredagsmatch i slutspelet hemma på Hovet måste bara betyda knökfullt utsålt och tokgalen stämning på fredag annars är det riktigt pinsamt av AIK-supportrarna.#18. Kent McDonell


Matchens delikatess och slutspelets snyggaste mål svarade AIK och Kent McDonell för. McDonell avslutade snyggt efter att både Johannes Salmonsson och Josh MacNevin varit med i framspelet. Slutspelets snyggaste mål så här långt!
Skellefteå - Modo 2 - 3 efter sudden death

Skellefteå leder med 2-1 i matcherSkrällen - Rob "Räkan" Schremp tog chansen på straff.
Jag trodde ju helt säkert att SAIK skulle leka hem det här för Modo har  inte vart nära att välta SAIK i de tidigare två matcherna. Men ikväll så var inte SAIK lika bra, man bjöd in Modo helt enkelt och det tog man vara på. Dessutom så var SAIKs målvakt Joakim Eriksson inte alert. När man sett bilder från matchen så är det bara att konstater att samtliga tre puckar som trillade in inte var helt otagbara. Andra målet ska Jocke ta. Tungt för SAIK men man gjorde inte en bra match idag och Modo tog vara på chanserna.

Nästa match går i Örnsköldsvik på fredag och helt plötsligt från att vara uträknade så har nu The Heart of Hockeys lag ett jätteläge att skaka om Skellefteå på riktigt allvar. Räkna med ett gruvligt revanschsuget Skellefteå ut på isen på fredag.

...och till sist..
Jag hade ju tokfel. Jag skrev att Modo var chanslöst efter förra matchen där SAIK vann enkelt med 0-4 i Fjällräven Center. Men det här är slutspelet och då ska det ske såna här överraskande segrar från lag som är mer eller mindre uträknade. För kom ihåg det är skrällarna man minns längst samt att det är ju det som gör slutspelen så ovisst.-  -  -

Nya kamper imorgon. Åter då.

Minns ni? - Hockey-VM: Otäck smäll på Tobias Enström


DIF-TV: En dag kvar till premiären i kvalserien.


Dagens bild:


Nattens snackis i NHL: Stackars Orlov, vilken miss.


Dagens citat:

MrMadhawk.se


" Håna mig för detta är som att tro att man kan krossa plexiglas genom att skjuta gummiband. Snyggt försök, men nej, det biter inte.
Gäsp. "

Tagga nu Djurgårdare! - UR SPÅR, VI E´ DIF!En underbar peppvideo! Alltid oavsett - FÖR EVIGT DJURGÅRDEN!

SM-Kvartsfinal #3: HV71 har satt sig i skiten. Frölunda har kvitterat matchserien.

**************************************************

Elitserien 2011/2012

***************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012Kvartsfinal 3 i bäst av 7

***************************************************Färjestad - HV71  3 - 1

Färjestad leder med 2-0 i matcher

Stark fördel för Färjestad.
HV71 har satt sig i en ganska tuff situation. Laget vände hem från Karlstad med ännu en förlust och nu har FBK två matcher till godo inför den tredje matchen. Christian Berglund ordnade segern med sitt mål i tom kasse efter att HV tagit ut målvakten vid ett illa valt tillfälle där HV vände om i egen zon och spelade upp pucken där det var som mest folk. FBK vann pucken och drog tre HV-spelare innan pucken nådde Berglund som enkelt petade in avgörande målet i tom kasse. Färjestad var bättre än HV idag sett över hela matchen även om laget från Bibelbyn jobbade sig in och hade 1-1 länge och väl innan FBK åter tog kommandot i powerplay med tolv minuter kvar. Ett mål som verkligen snurrade upp målvakten Andreas Andersson som snurrade runt och satte sig på arslet. Komiskt tillfälle.

HV71 har nu satt sig i ett väldigt tufft läge, underläge med två matcher mot regerande svenska mästarna. Det kommer bli oerhört tufft att vända det här. HV måste vinna tredje matchen hemma på torsdag.
Mathis Olimb matchvinnare med sitt 2-1-mål i powerplay.

Frölunda - Brynäs 2 - 1

Det står 1-1 i matcher

Ovisst och spännande.
Så var det kvitterat i matchserien. Frölunda besegrar Brynäs i en match där Frölunda äger stora delar och har det bästa och det mesta men ändå så var gästerna från Gävle med hela matchen. Brynäs hade skjutit åtta skott inför tredje och sista perioden men ändå var man med och hade chansen fortfarande. Fast i sista perioden hade indianerna bestämt sig för att vinna. Målvakten Fredrik Andersen räddade när det som mest behövde och ordnade segern till sitt lag. Nu rullar serien vidare i Gävle på torsdag och den matchen kommer bli oviss och väldigt spännande. Nyckelmatch.


Dagens citat 7:

@Hockeytsm


" Men ett elitserien utan Djurgården förlorar en del av sitt marknadsvärde, Djurgården är ett av dom starkaste varumärkena inom svensk idrott inkl våra landslag. "

Dagens citat 6:

@UffeBodin


" Hockeyn är ju så våldsam nuförtiden att man tvingas lära sig juristglosor för att hänga med. "


Dagens citat 5:

@Dragskott_


Magnus "Schweizerosten" Åkerlund har ingen lyckad afton. 33,33 procents utdelning för KHK är makalöst...

REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 10


Div.3: Det här var nåt nytt...eller?Diö Hockeys kampsång...!?


Nej det är ingen pumpup-låt. Misslyckat.

Div.3: Bilder från säsongens sista match i LenhovdaLillebrorsan Philip gör mål 5:19 in i klippet. Stolt storebror men tyvärr räckte det inte. Förre RSKaren Daniel Herrlin gör avgörande 4-2 i spel fyra mot fem.

Dagens citat 4:

Kommentar från Fredrik Söderström, tränare Oskarshamns IK som mottagit hot via mail och samtal av (Malmöfans?) efter kollapsen mot Rögle igår" Jag tänker inte bära Malmös skuld på våra axlar, de har skött det alldeles utmärkt på egen hand."

Dagens citat 3:

Kommentar från Fredrik Söderström, tränare Oskarshamns IK som mottagit hot via mail och samtal av (Malmöfans?) efter kollapsen mot Rögle igår


" Jag tolkar det som ganska ynkliga människor som väljer att uttrycka sig på det sättet "

Dagens citat 2:

Jag säger att:

Sluta gnäll Malmö Redhawks, Patrik Sylvegård och superdivan Linus Klasen! Ni har själva satt er i skiten denna säsongen med att underprestera bigtime.

Skyll inte på Oskarshamn för att de rasade ihop i sista matchen.

Är det nåt lag som är en skam för svensk ishockey som inte ens tar er till kvalserien med ett lag som kostar som t.ex Färjestad. Knip igen, gör om och gör rätt!

Nytt på bloggen: Dagens bild


Just sayin´Jag fick en känsla. Färjestad vinner SM-guld i år igen.

Dagens citat:

@Lugnapuckar


" Ryktas att TV4 skickar Timell och Ekdal till Malmö. Stenbeck huvudperson i Fuskbyggarna? "


DIF-TV: Kyle Klubertanz inför allvaret.


Dagens cit... eh dagens FloskelLinus Klasen, Superdiva, Malmö Redhawks
som skyller på Oskarshamns IK för att Malmö inte gick till kvalserien.


"En skandal för svensk hockey"

Kvalserien 2012: 2 dagar kvar till premiären2 dagar kvar.

Torsdag 19.00 på Hovet smäller det. Ladda nu gubbar, så laddar vi supportrar allt vad vi kan!

Dagens citat 5:

Johan Tornberg, Viasat Hockey


" Fiasko? Det är ett superfiasko. Allt annat är bortförklaringar. Med de pengarna och de möjligheterna skulle de självklart ha gått till kvalserien. "

Dagens citat 4:

Hockeyexpressen.se


Malmö Redhawks - vilket totalt superfiasko
!

Dagens citat 3:

Luleås Chris Abbott efter matchstraffet där han tacklade AIKs Pavlikovsky i ryggen en och en halv meter från sargen. Ska man skratta eller gråta. Vi människor har inte ögon i nacken men Abbotts verkar ju vara från en annan planet" Han måste visa respekt mot mig "

Dagens citat 2:

@Battrehockey


" Helvete, landa nu Petter Rönnqvist och skilj på
Gädda
och Ädelfisk… Du sjönk i TV, nu sjunker Du ännu mer. Det är skillnad på dom där två "

Dagens citat:

@MrMadhawk


" Dom säljer rätt bra på Clarion Västerås bar ikväll. Jag, mitt sällskap och ett hockeylag bidrar till det. Slut på meddelande."

Ny follower på Twitter:Jahaja.

Välkommen.

Tänkvärt från Djurgårdsfamiljen (Facebook): "Jag tänker.."

-  -  -  -  -  -

På en kall vinterdag när vi var 150 inburade DIF-supportrar som sjöng ut hela LHC´s fullpackade chokladask. Då vann vi. Men vi fick kämpa.

På en dråplig förlust i Södertälje där vi höll tryck och humör uppe till sista sekund. Som sagt trots förlust i Havregrynscentret.

På en Norrköpingspublik som tittade mer på UCS stolta banderoller än matchen medans de tystnades av "oleoleola". Förlust där också. Men vinst gånger hundra på läktarna.

På när vi gled in på Göteborgs Station inför en bortamatch och mottogs av våra lagfränder på perrongen. Taggade som gummiband.

På vår moral. På det unika med Djurgårdsfamiljen. På stil och klass och rent spel. På alla motståndares vetskap att när järnkaminen nästan slocknat. Då finns det en gnista längst ner som sprakar upp och antänder nytt virke.

Jag tänker på hur jag ryser av välbehag och stolthet när jag marscherar med er på gatorna - bröder och systrar. Oavsett om det är hemma eller i bondeland.

Jag tänker på att jag trots allt är välsignad på flera sätt. Men fantastiska barn och vänner. Men också med en stark, orubblig kärlek till en förening, ett lag, tre färger och alla de hundratals supportrar, spelare, eldsjälar jag träffat och lärt känna efter nästan tjugo år i Djurgårdens tjänst. Som ideelt arbetande, som aktiv i BS, som supporter, som eran bror.

Färgerna är tre i skölden
Orden är också tre


JAG ÄLSKAR ER!

Grattis Äskade Djurgårdens IF på din 121:a födelsedag!
Heder åt John G Jansson´s minne. R I P
Framåt i kvalspelet och framåt mot ett fotbollsguld!

-  -  -  -  -  -


SM-Kvartsfinal #2: Skellefteå kommer ta fyra raka - AIK kvitterade rättvist inför fullsatt Hovet

**************************************************
Elitserien 2011/2012
***************************************************
SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 2 i bäst av 7
***************************************************AIK - Luleå 4-2

Det står 1-1 i matcher

Kvitterat i matchserien
Fullt ös på Hovet, äntligen verkade AIK-fansen förstått allvaret med hockeyn och fyllde Hovet denna kväll. Stämningen var magisk eller mer än så om man ska tro min lillebror som var på plats. Brorsan och tre polare fixade både bil och chaffis för att åka 45 mil enkel resa för att se matchen i huvudstaden. Luleå tog tag i matchen men en bit in i andra var AIK ifatt spelmässigt och fick målen när man behövde. AIK vann rättvist ikväll och fick tillbaka lite flyt i och med att Luleå gjorde två självmål och med tanke på de två första som Luleå gjorde i matche ett så är det kvitterat i flytmål. AIK vinner ändå rättvist ikväll. Intressant tredje match att vänta i Luleå på onsdag.

Se tacklingen och avgör själva? Kommentar? Adam Edler? Simon Rova?

Klart Abbott var ångerfull efter matchen i tv-intervju. Det är alla spelare efter en match och när man gjort något dumt. Skämskudde!

Olyckligt men så onödigt.

Borde inte broder Cam Abbott förklarat för Chris att såna tacklingar ger såna skador precis som Cam har? Chris sa i tv efteråt att AIK-spelaren borde ha mer respekt och vara beredd på att få en tackling i ryggen där.  Det är klart att det inte var Abbotts fel, han fullföljde ju bara. Hoppas då att han får en likadan tackling tillbaka och står upp efteråt och ursäktar sig att han inte hade respekt och var beredd. Jag tycker bara det är onödigt varje gång en sån här tackling i ryggen sker som leder till skada. Alla tacklingar mot huvud och tacklingar i ryggen ska beivras hårt. De ska bort och sker dom ska man få skit för det med. Ordentligt så kanske de lär sig att tänka till. Men på något vis så kändes den typisk för att komma ifrån just honom. Dessutom typisk bara för att Luleå låg under så gjorde han det i ren frustration och övertändning. Matchstraffet var inget att snacka om, skada ska beivras. Det handlar fortfarande om att ha lite känsla som jagande forward i det läget och allt det där. Onödigt var det och hoppas att Pavlikovsky inte blev illa skadad. En avstängning borde vara att vänta. Problemet är dock att disciplin/lotterinämnden både blandar och ger.Modo - Skellefteå 0 - 4

Skellefteå leder med 2-0 i matcher

Klasskillnad.

Skellefteå mot fyra raka. Tyvärr så är det klassskillnad i denna kvartsfinal. Jag tycker inte Modo förtjänar att spela slutspel i år heller, inte för jag vet om Linköping eller Växjö hade gjort det bättre om de klarat det. Men det kommer ta slut efter match fyra. Riktigt blekt av Modo att inte ens lyckas spräcka nollan på hemmaplan i en så viktig kvartsfinal. SAIK känns bättre på alla postioner. Modo måste vinna två matcher i Kraft Arena om man ska vända på det här. Det finns inte på en karta. Modos semester börjar på fredagkväll och SAIK får då några extra vilodagar inför semifinal.


REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 9


REKLAM: Dagens bästa låt 3 - Splitter nytt med T I Ë STO!


REKLAM: Dagens bästa låt 2 - Deadmau5 har gjort det igen


REKLAM: Dagens låt (Drive, 2011)Bra låt från filmen Drive (2011)

Bättre än orginalet av Pavel Datsyuk?


SM-Kvartsfinal #1: Domarna i fokus i Gävle, Färjestad tog rejäl seger mot HV71.

***************************************************
Elitserien 2011/2012

***************************************************

SM - Slutspelet i ishockey 2012


Kvartsfinal 1 i bäst av 7

***************************************************HV71 - Färjestad  1 - 4

Färjestad leder med 1-0 i matcher

Tung hemmasorti

HV71s målvakter håller inte guldnivå. Andreas Andersson har fått målvaktsspaden som förstekeeper i slutspelet men den chansen tog han inte igårkväll. Han var inte riktigt på tå precis som sina lagkamrater. Färjestad manövrerade ut HV igår och segern var inte ens nära att gå till hemmalaget. FBK spelade smart och var det bättre laget hela matchen igenom. Lite förvånande att HV71 inte kommer ut bättre på sin hemmais och trycker ner FBK som man brukar göra. HV71s val av Färjestad direkt i en kvartsfinal var ett vågat val. Fast det kan redan nu varit ett ödesdigert val. Fördel Färjestad.
Huvuddomare Morgan Johansson, Ljungby.

Brynäs - Frölunda  3 - 1

Brynäs leder med 1-0 i matcher

Domarfokus
Domaren Morgan Johansson från Ljungby stod för ett jättemisstag som avgjorde hela matchen. Istället för utvisning på Brynäs så blev det mål. Helt fel såklart. Det erkände han rakt upp och ner efter matchen. Enligt mig så är det väl inte det bästa att göra just nu under slutspelet egentligen. Det gäller ju så oerhört mycket men han vill nog vara ärlig i det här läget. Situationen avgjorde matchen som sänkte Frölunda. De kom aldrig tillbaka mer än en reducering. Fokusen låg alldeles för mycket på domaren matchen igenom. Viktig match i Göteborg på tisdag.

Återtåget som försvann...Örebro eldar upp stämningen inför Kvalserien. De möter ju Leksands IF i premiärmatchen på torsdag.

HV71s hyllningsfilm till deras #97.


GRATTIS TILL MITT DJURGÅRDENS IF 121 år idag!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1 2 1  å r - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - -

D j u r g å r d e n s  I F - S T O C K H O L M S   S T O L T H E T  -  M E S T A   M Ä S T A R N A

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1 2 1  å r - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SM-Kvartsfinal #1: Lagen i norr vann enkelt i första.

****************************
Elitserien 2011/2012
****************************
SM - Slutspelet i ishockey 2012

********************************Domarna i fokus - Fel, det är spelet som ska avgöra matcherna inte de svartrandiga. Punkt.

Luleå - AIK 6-3


Luleå leder med 1-0 i matcher

Tråkig match i norr där Luleå tack vare två riktiga pissmål med konstiga studsar och annat samt att domare Thomas Andersson allt som oftast har ett ont öga till AIK, kunde Luleå vända matchen i sista perioden. Trist, Luleå förtjänar inte att vinna på detta sättet någonstans. Visserligen såg det ut som att hemmalaget ändå försökte spela hockey idag och inte lägga sig på försvar efter första målet. Stark cred till det men jag tycker ändå att de inte är något Luleå hade första och AIK andra och hade det varit åt andra hållet hade AIK förmodligen vunnit. Fruktansvärt trist hockey Luleå spelar och jag säger det igen. Måtte inte Luleå Hockey vinna guldet i år. Hockeymördare är vad Jonas Rönnqvist och hans mannar är med sitt sega spel. Usch. Riktigt usch.

I övrigt:
Som en hockeyreporter twittrade om precis nyss: "2 säsonger gråtande i media och på domarna ger utdelning." Luleå bröt inte mot en enda regel idag

Skellefteå - Modo 3-2

Skellefteå leder med 1-0 i matcher

SAIK tog kommandot tidigt i matchen mot Modo och gjorde också första målet och såg ut att gå mot en första seger i kvarten. Modo kvitterade och visade prov på att man inte tänker ge sig men sen tog hemmalaget över igen och då hade Modo svårt att komma till. SAIK bevakade sin tvåmålsledning och gästerna verkade inte komma till något riktigt farligt. Då plötsligt reducerade Modo och satte nerv i matchen. Ulf Samuelsson plockade Tellqvist i slutet men hemmalaget håller emot och vinner helt rättvist.

I övrigt:Omdiskuterat: Modospelaren Nicke Danielssons tackling på Pierre-Edouard Bellemare som fortsatte spela var en helt riktig tvåminuters utvisning, inget mer att tugga om det. Ny match i övermorgon.

Bloggens tipsmästare 2012: Fyra i delad ledning inför slutspelet.Innan årets Elitserie 2011/2012 drog igång så efterlyste jag en tävling där ni läsare fick tippa hur årets Elitserie slutade. Det inkom 16 tips och det gick väl sådär kan man lugnt konstatera så här i efterhand. Årets Elitserie gick till historien igen som en av de jämnaste.

Bloggen vinnare av tipsmästerskapet är just nu i fyrdelad ledning. Så för att utse en vinnare så får vi helt enkelt se vem som tippade rätt guldvinnare när SM-finalen är över om drygt en månad. Men just nu så har vi fyra stycken i delad ledning med två rätt var De hade lyckats få in hela två rätt i denna lätta tabell. Alla tre hade Timrå sist i tabellen. Bra jobbat.

1. Morgan "Slapshot" Johansson 2 rätt
Joakim Jauernig 2 rätt
Anton "Kämpa" Andersson 2 rätt
Christoffer "Stoffe" Eriksson 2 rätt

4. Jag 1 rätt
Peter "Jägarn" Jägevall 1 rätt
Marcus Johansson 1 rätt
Simon "Luleröv" Rova 1 rätt

REKLAM: Bästa låten idag!Har ni sett filmen "Drive" (2011) - om inte så se den!

FAN-TV: 08-Hockey med Challe Berglund


DIF-TV: "Tjärna SR" om Challes närvaro i laget


Senast det begav sig mot LeksandTror denna segern var en av de första i serien det året för DIF mot jumbon Leksand då.Alltså jösses vad trött Teemu Lassila var i kassen det året, puckarna bara rasade in.

Krönika: 72 sekunder ifrån kval - en historisk kväll i fel anda.Västerås IK och Örebro Hockey väntar.

Tisdagen den sjätte mars 2012
gick till historieböckerna i Djurgården Hockeys redan berömda historia. Men ack och ve vilken tung kväll det blev till slut. DIF var 72 sekunder från att slippa kval igår men med en skridskopets marginal så gick det åt andra hållet. DIF spelar alltså kvalserien för första gången  på 30 år. Senast det begav sig var våren 1982 och då kamperade man med Södertälje, HV71 och Hammarby om elitserieplatserna. Då gick det vägen men det satt hårt åt. Det krävdes vinst mot HV71 hemma på Hovet i sista matchen. DIF vann med 6-1 och klarade kontraktet den gången.

Nu idag år 2012 är det en helt annan sak, allt betyder så mycket mycket mer och kostar framförallt mer. Money talks inget snack om saken. En missad elitserieplats är givetvis förödande. Laget görs om och alla som kan kallas stjärnor försvinner upp i Elitserien. In kommer medelmåttiga division-ett spelare och allsvenska spelare och med ett resultat som kan få vilken sportchef som helst att ligga sömnlös varje natt under året. Nu får vi verkligen hoppas att DIFs hockeykrigare orkar ladda om och göra nåt bra av det som komma skall. Hur man ska rädda det här sjunkande skeppet denna säsongen är omöjligt att säga men tränarstaben har 8 dagar på sig till första matchen och då måste planen och spelsättet vara klart. DIF måste spela med en oerhörd ödmjukhet och börja från scratch.

Det är inte svårt att förstå att många skadegläds åt DIFs misslyckande nu. Jag vet många av mina egna kompisar som hånar friskt nu via sms eller facebook och det är väl eran tur. Jag har väl delat ut en och annan känga innan framförallt till AIK, Leksandsfans och alla som hatar stockholmslag. Direkt efter LHCs kvittering och när matchen gick till sudden så började min mobil att plinga både för sms och facebookmeddelanden av förklarliga skäl. Jag antar att jag får tillbaka rejält nu efter att ha hånat er i era motgångar innan. Givetvis med all rätt men jag hoppas bara att DIF klarar av det här och att man gör en förändring och bygger ett nytt starkare lag inför nästa säsong och då ska ni få se vad Djurgården Hockey står för. Stora delar av hockeysverige och antistockholmslag-anhängare jublade igår i högan skyn och skadegläds nåt oerhört över Djurgårdens fall i år. Ni har all rätt att håna oss Djurgårdare men nånstans tror jag att vi kommer gå stärkta ur det här och förhoppningsvis bygga ett nytt och starkare lag.Challe Berglund - Fiasko eller succé?

Challe Berglund kliver in i DIFs bås över kvalserien och det är bra eftersom han ändå är huvudtränare nästa säsong. Dessutom är ju värsta scenariot att han kan coacha ner DIF ur Elitserien och rätt ner i hockeyallsvenskan, det måste ju vara mardrömmen. Jag börjar bli starkt orolig över hur DIF förändrar i massor istället för att gjort det tidigare under säsongen. Nu hastar man den ena förändringen efter den andra och det är inte likt DIF alls. Det känns mer som om DIF handlar i mindre panik och inte riktigt vet vilken fot de ska stå på. Det är väldigt oroväckande. Dessutom bubblar frågorna åter upp igen i efterhand. Jag menar vi är i kvalserien inte slutspel. Kvalserien!

Varför sparkade man inte Hardy tidigare?

Varför tog man in en juniortränare som huvudansvarig i stället?

Varför inte sätta in Challe direkt istället för Hardy? Nu handlar man i ren panik upplever jag och det är inte bra.
Dessutom förstår jag inte varför man inte plockade in ett par nyförvärv. DIF värvade inte en enda spelare under säsongen, jag räknar inte Tyler i målet för han har inte spelat så vi vet inte vad han går för.

Varför ersatte man inte Nils Ekman, Mika Hannula och Daniel Widing med spetsspelare, målskyttar?

Om en vecka börjar mardrömsserien hemma på Hovet. Måtte DIF Hockey har laddat om mentalt och kommer ut och tror och vågar och vill vinna då!


Dagens citat:

Charles Berglund, tränare DIF Hockey" Jag gör vad som helst för Djurgården "

DIF-TV: Challe in i DIF-båset.Då var det klart att Challe kliver in i båset för DIF Hockey i kvalserien

6 månader sedan tragedin - Vila i frid Stefan Liv

Det har gått sex månader sen den fruktansvärda olyckan i Ryssland där hela hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl omkom i flygolyckan däribland HV71-ikonen Stefan Liv fanns bland de omkomna. Hedrar halvårsdagen med mina egna bilder från minnesceremonin i Kinnarps Arena


Vila i frid Stefan.Dagens citat 3:

@MrBreitholtz


" Hej Canal +. När jag betalar 159 kronor för en hockeymatch via er PPV skulle det vara fint om kommentatorn inte kallade pucken för BOLLEN. "

Dagens citat 2:

Forum, difhockey.se" Ska man alltså få se Wesslau i HV nästa säsong? Ännu en favorit i bibelbältet efter Daniel Larsson och Linkan? Usch, vilken tanke. Det kommer kännas sååå fel. "Dagens citat:

Nyström, Hockeyexpressen.seDjurgårdens tuffaste motståndare är Djurgården

NHL: Jakub! you´ve been Kronwalled!


Kom ihåg.


Superfiasko - Mardrömmen blev sann - KVALSERIEN!

Säsongen 2011/2012
Omgång 54Fruktansvärd avslutning på säsongen 2011/2012

HV71 - Djurgårdens IF 2-1
0-0, 2-1, 0-0
Skott: 21-27 (9-7, 10-8, 2-12)
Mål:HV71: Patrik Carlsson och Kamil Piros
Mål:Djurgården: Marcus Nilson
Publik: 6 799 personer


För första gången sedan 1982

Hej Kvalserien!
Hej Leksands IF, Örebro Hockey
och Västerås IK samt nåt playofflag till - Vi e´ DIF!
DIF-TV: Mackan Nilsons tankar.


REKLAM: Energy 2012 - Aftermovie


Avgörandets dag - Fokus DIF Hockey - Vi kan! vi vill!! vi vågar!!!

Elitserien 2011/2012
Omgång 55
HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 19.00

Avgörandet - Det lag som vågar mest vinner ikväll!

Dagen D är här. Femtiofemte och sista omgången i årets Elitserie är här och nu ska allt avgöras. Vilket lag som tar den åttonde och sista platsen och vilket lag som får följa Timrå ner i Kvalserien. Nu hade jag mer än gärna vilja skriva att DIF krigar för att ta sig till slutspel men den chansen flög iväg i höstas någon gång. Ikväll är det match i Kinnarps Arena här i stan och DIF måste vinna för att klara kontraktet. Det är en oerhört svår uppgift och HV71 slår man inte hur som helst på bortaplan. Jag bortser ändå ifrån att HV är mycket upp och ner, det gnälls från alla håll om det bland deras egna supportrar ideligen men jag säger att HV71 på hemmais är riktigt stabila och är svårslaget där. HV71 slåss i tabelen för att bli topp-fyra för att få hemmaplansfördel i kvartsfinalen och framåt. Båda lagen har alltså massor att spela för ikväll så det kommer bli rafflande. Dessutom får vi nog vara beredda på att de konstigaste saker kan ske ikväll med utplockade målvakter trots oavgjorda resultat eller liknande.

Ikväll måste DIF oavsett vad som än händer fokusera stenhårt på sin match och sitt eget spel ändå till klockan ljuder vid full tid. Det måste kosta vad det vill ikväll, käka puck!! som en viss hockeyexpert brukar säga. Ge allt för laget ikväll och för Djurgården Hockey!

Ingen JK-buss från Stockholm.
Järnkaminerna gjorde vad de kunde för att få till en full buss från huvudstaden ner hit men det gick inte. 18 personer skrev upp sig så de får åka ner i två minibussar istället. Märkligt. Alltid Oavsett? Däremot så är allt som oftast Järnkaminerna Syd på plats när DIF gästar Kinnarps Arena.

Läget i lagen:
HV71: Adam Almqvist och Jesper Fasth spelar inte.
Djurgården: Klart är att Christian Eklund och Mattias Carlsson missar matchen. Lagkapten Marcus Nilson klev av träningen igår magsjuk och kan förmodligen inte medverka, Kristofer Otttosson är osäker till spel.


Övriga matcher:
Kvällens huvudmatch 18.45 på
Modo - Linköping

Matchen som gäller lika mycket som i Jönköping. Modo slåss stenhårt med Växjö inför kvällens match om vilket lag som tar den sista slutspelsplatsen. Modo måste vinna för att gå till slutspel, enkelt men om man gör det så trillar även Linköping ner i Kvalserien även om DIF förlorar mot HV71. Tre poäng är det som gäller. Om inte Modo lyckas vinna på ordinarie tid så hänger slutspelschansen på hur många poäng Växjö lyckas ta i Coop Arena.

Matchen visas 18.55 på
Luleå - Växjö
Luleå är klara segrar och har inget att spela för men motståndarna Växjö Lakers, som klarade nytt kontrakt senaste efter segern mot AIK, chans på åttonde och sista slutspelsplatsen.

Timrå - Brynäs

Frölunda - Färjestad

AIK - Skellefteå


Sveriges BÄSTA!: Järnkaminerna!Detta blev ett klassiskt klipp redan när det filmades. Mäktiga Järnkaminerna gör det igen!

DIF-TV: #17, #55 och #33 inför det viktigaste avgörandet på 30 år imorgon.Mathias Tjärnqvist, David Printz och Erik Gustafsson inför ödesmatchen och den viktigaste matchen i mannaminne för DIF Hockey imorgon.

Dagens citat:

Wennerholm, hockeybladet.se


" Hockeyn föddes i Stockholm
"

Grattis Steffe!Skickar härmed ett grattis till f.d DIFaren: Stefan Ridderwall som fyller år idag!

DIF knep näst sista livlinan. Perfekt avslutning på hemmais.

Säsongen 2011/2012
Omgång 54#34. Daniel Tjärnqvists kvittering var viktig för matchen

Djurgårdens IF - Modo Hockey 2-1 efter straffar
0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0
Skott: 31-27 (13-5, 8-11, 8-10, 2-1)
Mål:Djurgården: Daniel Tjärnqvist & Patrik Cehlin (Straff)
Mål:Modo: Niklas Sundström.
Publik: 8094 personer - FULLSATT!Inför tredje perioden önskade Montén, att laget skulle fixa en seger, i hans sista match på Hovet(?)

Tomas Monténs sista önskan  - Det lilla miraklet på Hovet

Djurgården är uträknat, man är nere på åtta nästan nio men idag reste man sig och tog två oerhört viktiga poäng och såg till att ta det här oerhörda streckdramat vidare till seriens sista match i Jönköping på tisdag. Annars var det var en jobbig väntan under lördagen, det började redan på fredagen när jag insåg att DIF hade vinna eller försvinna på riktigt allvar. Förlust mot Modo när Linköping tog tre poäng mot HV så hade kvalserien varit ett faktum. Pirrigt och ovisst ända fram till pucken släpptes och när den väl gjorde det så blev det en riktig skitstart för efter tre minuter ledde Modo med 0-1. DIF ser paralyserat ut till en början men efter halva perioden börjar man sakta att jobba sig in i matchen på allvar. Daniel Tjärnqvist delar ut en openice-tackling på SnyggNicke, aka Nicke Danielsson f.d DIF och där nånstans så är DIF med i matchen igen. Samme Tjärnqvist ser sedan till att kvittera matchen i spel fem mot fyra, ett oerhört viktigt mål då.

Efter första perioden så tyckte jag att det enda vettiga DIF fick ut var Tjärnqvist tackling och hans kvitteringsmål, och det fysiska spelet. Det var en tät match från början till slut med mycket tätt och fysiskt spel med få klara chanser. Ju längre matchen gick desto mer såg det ut som en slutspelsmatch.

Andra perioden följdes sedan upp med att egentligen bara mer eller mindre rinna iväg och det var väl egentligen inget lag som ville eller vågade mer än det andra laget. Båda lagen vaktade sitt område och tog inga som helst risker. Allt skulle avgöras i sista eller? Nja får man väl svara på det då jag tycker att tredje såg ut som en sudden death period tagen från en kvartsfinal nummer sex eller liknande. Hela Hovet och alla vi DIF-fans satt och knöt nävarna och hoppades på ett ledningsmål, ett segermål. I denna matchen vågade ändå DIF mer och ville vinna matchen. Dock har man förfärligt svårt att våga gå RAKT på mål. Skillnaden mellan lagen i anfallszonen var att modo varje gång la pucken på mål, antingen ett skott för styrning eller retur eller en myra för att gå på returer. DIF la istället ner pucken sarg ner mest hela tiden. Där syntes det flera gånger att spelarna säkrar istället för att våga mer. Modo hade enklare att ta sig på mål men i slutminuterna så tycker jag ändå det var DIF som spelade lite mer desperat för att vinna. Det syntes att det fanns klara tendenser till det men ändå i slutskedet i en chans så har man inte spetsen, man gör det inte ända ut. Chanser saknades inte men pricken över i:et saknades. Modo fick sista chansen att avgöra men Gustaf Wesslau klarade och matchen gick till sudden.

Sudden blev som väntat mållös och det blev straffar där Modo öppnade med att säkert sätta första, sedan satte DIFs straffspecialist Mario Kempe läckert kvitteringen, han har bränt otaliga straffar under säsongen men nu är han het, för han han är iskall i sina avslut och så även idag. Andra rundan blev mållös och när Modo missade så hade Patrik Cehlin chansen att återigen skjuta hem segern och två oerhört viktiga poäng. Sillen tog chansen och överlistade Anton Forsberg i Modokassen som byttes in till den tredje straffen, den gubben gick inte Ulf Samuelsson! Lördagkvällen avslutades på bästa vis med två poäng och att Oscar Sundh i HV71 avgjorde med två minuter kvar borta mot Linköping gjorde att DIF klev över strecket med en poäng före LHC. Den här elitseriens sista omgång kommer gå till historien. För att:

....allt kommer avgöras på tisdag!!
Sista matchen kommer gå till historien på ett gott eller ont sätt. Allt kommer avgöras när DIF åker ner hit till Jönköping. Jag kommer vara på plats på förmiddagen för att se värmningen som vanligt, jag utgår ifrån att man gör som vanligt och tränar här vid lunch efter HV. Dock ska jag inte se matchen i arenan på kvällen utan jag tar ett steg tillbaka och kollar på O´Learys med ett glatt gäng.

Det kommer bli bland det värsta man upplevt som Djurgårdare
.

HV71 väntar på bortais samtidigt som Modo måste slå Linköping hemma. Nervositeten börjar komma redan nu och allt mitt fokus ligger redan på tisdagens match. Åter då.


I övrigt...

GRATTIS VÄXJÖ LAKERS!

Det måste bara sägas, för laget från Växjö är klart för Elitserien även nästa säsong och jag är grymt imponerad av Lakers. Fast det ska ju förstås tilläggas att jag ogillar dem starkt när det väl gäller inget snack om saken men tycker det är enormt kul och viktigt för småländsk hockey att de är kvar i högsta serien efter debutåret. Växjö ska ha ett lag högst upp i hockeysystemet. Jag har även haft tron på att laget även når slutspel, nu avgörs ju det på tisdag i en stenhård kamp med Modo. Modo måste måste vinna det finns inget annat men jag hoppas ändå att Växjö även vinner sin match.

DIF-TV: Presskonferens efter DIF-Modo


DIF-TV: #29 Patrik Cehlin supersäker straffskytt igen.


DIF-TV: Seger-kullerbyttorna efter segern mot Modo


DIF-TV: Falken om Jimpas 500-match och inför morgondagen.


DIF-TV: Lågmäld och deppig Ölvestad efter Timrådebaclet


Sista hemmamatchen i årets Elitserie 2011/2012.

Säsongen 2011/2012
Omgång 54Djurgårdens IF - Modo Hockey
Hovet 16.00

Eftermiddagens huvudmatch 15.30 på


VINNA eller försvinna....
Om matcherna mot Linköping varit livsviktiga för överlevnad så är morgondagens än värre. Sanning är att om DIF förlorar mot Modo samtidigt som Linköping slår HV71 efter full tid så är Djurgårdens IF det andra laget som följer Timrå ner i KVALSERIEN. Det är det värsta otänkbara men så verkligt som det kan bli. Dessutom kommer DIF till matchen efter en medioker och väldigt blek insats mot just Timrå. Det var under all kritik. DIF ska bara gå ut och sopa av matchen däruppe men istället så lät man hemmalaget föra matchen och ta två pinnar framför näsan på dem. Jag vet inte längre vad motmedicinen är för att det här ska sluta bra. DIF-spelarna är djupt skärrade, de har inget självförtroende och så fort man släpper in ett mål så blir man nervösa och spelar krampaktigt och till slut ser de väldigt uppgivna ut i matchen. Dagens match mot Modo är den sista i årets Elitserie och i skrivande stund är det inte säkert att så förblir. Det är nog det värsta. Mardrömmen står precis bakom knuten och väntar på DIF. Hoppas på att laget kan få ihop det idag och spelar som man kan och inte funderar på det minsta i runt i kring. Fokus fokus fokus och huvudet upp, positivt tänk och ge absolut inte upp förrän slutsignalen går. Ni slåss för livet idag Djurgårdens IF!

OBS! - Tungt avbräck i sista stund...#4. Marcus Nilson
har tvingats lämna återbud i sista sekund. Tungt för DIF och tungt för Mackan!

Läget i lagen:
Djurgården: Marcus Nilson tvingas avstå, och Christian Eklund saknas.
Modo: Jens Westin, Ludvig Byström och Freddy Meyer saknas alltjämt

Övriga matcher:
***************************
OBS! ALLA matcher spelas 16.00
***************************

Matchen visas 15.55 på
Linköping-HV71

Skellefteå - Luleå
Brynäs - Frölunda
Växjö - AIK
Färjestad - Timrå

En poäng räcker inte. Kniven på strupen mot Modo och HV71...

Säsongen 2011/2012
Omgång 53Timrå IK - Djurgårdens IF 2-1 efter straffar
0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0
Skott: 32-29
Mål:TIK: Jesper Dahlroth & Matt Murley (straff)
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad.
Publik:Tungt depp ikväll för DIF Hockey

Det går inte att vinna på beställning...
Det spelar ingen som helst roll vad spelarna eller laget heter eller vilken placering de har. Det går aldrig att åka upp och hämta tre poäng av ett lag som är totalt avsågat. Precis det fick vi se ikväll när DIF bara skulle åka upp och hämta tre poäng för det skulle ju vara så enkelt enligt alla experterna. Jag blev så irriterad av att höra det, för det fanns liksom ingen logik i det. DIF vinner knappt nuförtiden och definitivt inte på beställning och bara för att Timrå är sist i tabellen. DIF kom aldrig igång i matchen i kväll i Eon Arena utan det var Timrå som spelade ganska avslappnat och försökte så bra det gick.

Efter en mållös första period så var det Timrå som tog ledningen på ett slumpskott från blålinjen som inte var helt otagbar för Wesslau men varför gnälla på DIFs supermålvakt när laget inte överhuvudtaget presterar. Matchen i Timrå gick fort de första två perioderna och tredje rann iväg ganska bra med och DIF kom inte till några vidare målchanser utan det kändes mer som att Timrå kunde avgjort med både 2-0 och 3-0. Enda gången i matchen som DIF lyckades att behålla pucken i anfallszon längre än några sekunder var när man plockade ut Gustaf Wesslau och spelade med sex mot fem. Jimmie Ölvestad fick fira sin 500 matchers-dag med att kvittera med xx sekunder kvar och ta matchen till förlängning. Det var det enda bytet som var rätt idag. I övrigt fruktansvärt tamt, krampaktigt och blekt från DIFs sida i en sån här riktigt viktig match. I sudden så åkte lagen och väntade på straffar, inget av lagen vågade egentligen gå för seger utan matchen fick avgöras på straffar.

En poäng mot Timrå ikväll är undermåligt och duger inte, det håller inte och definitivt räcker det inte. Vi djurgårdare får nu ställa in oss på de två jobbigaste matcherna i serieavslutning på mannaminne. För att DIF i praktiken klara kontraktet nu gäller det att Linköping tappar poäng mot antingen HV71
Klart är nu att Djurgården måste vinna hemma mot Modo på lördag OCH borta mot HV71 på tisdag för att ha så stor möjlighet att slippa kvalserien. Linköping tog tre tunga poäng hemma mot Skellefteå i afton vilket sätter enorm press på Djurgården de sista två matcherna. Jag tror nog inte matchen på lördag på Hovet är den sista denna säsongen för Djurgården Hockey

Matchen idag var ett kliv tillbaka och DIF får börja om på nytt. Frågan är hur det ska gå till och på vilket sätt man ska förändra för att få lite medgång. Det är tung en sån här kväll. Riktigt tungt.

Övriga matcher
Frölunda-Växjö 1-3
Grattis Växjö Lakers
till nytt kontrakt. Stark seger i Göteborg, riktigt bra gjort.

AIK-Luleå 0-1 efter sudden death:
USCH och FY
åt Luleå Hockey som tråkat ut Elitserien nåt så vansinnigt i år och inte nog med det, dessutom vann de serien ikväll och en miljon kronor. Det är ett rent hån mot hockeyn tycker jag. För det är inte på ett sånt här passivt och fegt och tråkig sätt som hockeyn ska spelas. Luleå Hockey är Elitseriens tråkigaste lag och som spelar den absolut tråkigaste hockeyn på mannaminne. Måtte inte Luleå Hockey vinna SM-guldet, det vore en skam för svensk ishockey.

Modo - Brynäs 1-2 efter straffar

Linköping - Skellefteå 3-2
Matchen vi DIFare följde stenhårt ikväll gick inte alls som vi hoppades. SAIK kvitterade och såg ut att vända men LHC kämpade sig till tre viktiga poäng.

HV71 - Färjestad 6-3
HV71 hade lekstuga med ett väldigt blekt FBK. Märklig match där HV hade 5-1 men FBK jobbade sig in i matchen men HV höll undan till slut.

Matchen ikväll mot Timrå än mer viktig än i tisdags - Ödesmatch

Säsongen 2011/2012
Omgång 53Timrå IK - Djurgårdens IF
Eon Arena 19.00


Ödesmatcherna avlöser varandra.
Ingenting är klart trots segern hemma mot Linköping i tisdags i en oerhört viktig match. Idag fortsätter det i Eon Arena, DIF måste vinna till varje pris. Man har inte råd med en förlust samtidigt om LHC tar poäng mot SAIK hemma. Vad som händer i de andra matcherna är ointressant för DIFs del som måste fokusera på sitt eget spel på sin match. En sak som man bör ha klart för sig är att det är inte att bara glida in i Proppskåpet och hämta tre poäng. TIK ska inte underskattas överhuvudtaget. Ikväll gäller det att DIF är på tå i sextio minuter och att man kommer ut och tar tag i matchen från start. Inte bjuda på minsta lilla yta och ta vara på chanserna som man skapar eller får. En bra start är nog nyckeln till seger ikväll för DIF kommer inte ha råd att hamna i underläge.#500-Jubilar på isen ikväll - Jimmie Ölvestad gör sin 500:e match i DIF-tröjan ikväll

Läget i lagen:
Timrå:
Många avbräck i Timrålägret: Johan "Bagarn" Andersson, Fredrik Bremberg, Andreas Molinder & Per Hallin, Alexander Larsson missar matchen.
Djurgården
: Fredrik Claesson & Christian Eklund missar matchen, båda skadade. Mattias Carlsson är tillbaka efter skada.

Övriga matcher:
Kvällens huvudmatch 18.45 på
Linköping - Skellefteå


Matchen visas 18.55 på

Modo - Brynäs

Frölunda - Växjö
AIK - Luleå
HV71 - Färjestad

RSS 2.0