Dagens bild: Konstarerar att SHL/Elitserien är oförutsägbar och jämn

PRECIS SOM DEN SKA VARA!
 
Tabellen efter 17 omgångar. (Skärmdump från CSports.se)
 
- Räck upp handen alla som tippat Färjestad och HV71 på Kvalserieplats!?
 
Inte jag, inte en chans men serien i år har bjudit på massor av överraskningar. Dessutom gillar jag att både Örebro och Leksand tagit försig och tagit några treor och inte ligger elva respektive tolva.
 
Åter till att HV och FBK ligger på kvalplats är ändå märkligt. Fast om man tittar på pappret så kanske inte båda lagen har ett topplag på pappret samt att båda lagen tappat bra spelare men inte ersatt med likvärdiga.
 
Skellefteå är överläget i årets SHL. Frågan är vilket lag som kan utmana.
 
Luleå är närmsta utmanare men de har en bit kvar.
 
- Växjö startade väldigt blekt men har övertygat och är trea i serien. En överraskning!
- - Modo trodde jag inte på när serien började och de motsvarade mina förväntningar fram till för fem-sex matcher sedan då de började vinna. Nu går de som tåget.
 
Linköping, Frölunda och Brynäs är ganska stabila lag där LHC sticker ut med sin vassa första femma som öst in poäng utom de två-tre sista omgångarna.
 
AIK går inte vidare bra denna säsongen..heller..och är alldeles för ojämnt men åt det sämre hållet tyvärr. Jag tror de kommer få jobbigt att undvika plats 11 eller sämre. Finns inget som talar för dem.
 
....men HV71 och Färjestad. Ja jag vet faktiskt inte hur det kommer sluta men båda lagen har det svårt och det har börjat sätta sig i skallarna vilket gör att det syns i spelet. HV darrar och FBK känns märkligt bleka i match efter match.
 
Kommer HV och FBK spela Kvalserien då?: Mitt svar är ett klart och blankt NEJ! Det händer inte. Så är det bara.
 
 
 
Årets SHL har börjat överraskande minst sagt
 

Dagens citat 2:

Mattias Ek, Hockeyexpressen.se idag efter händelsen Kapstad vs Jämtin.

 

Kapstad?

En av de värsta filmningarna jag har sett på en svensk is.


Dagens bild:

 
Dagens snackis.
 

Förstärkta skadefilmningar SKA bestraffas

 
....tre-fyra byten senare är denne livlöse man, Kevin Kapstad på isen fit for fight. Skadad? Nej inte en chans. Sånt här är så bedrövligt och se tyvärr. Visst Jämtin har armbågen uppe, det ska han inte ha, MEN smällen tar inte. Det tar inte ansiktet. Kapstad känner att Jämtins tyg från tröjan träffar honom i vinddraget och slänger sig då precis som om han var knockad.
 
Osportsligt Kapstad, osportsligt.

Dagens citat:

Fallet när Leksands Kevin Kapstad dog på isen för att sen återuppstå ett par byten senare. Förstår HV-tränaren Ulf Dahléns ilska
 
" Först får killen hjälpas ut med en befarad hjärnskakning. Sedan kommer han tillbaka och vill spela powerplay "

Hockeyallsvenskan: Noll poäng - Inte bra DIF, inte bra.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 15
 
Oskarshamns IK - Djurgårdens IF 4 - 3
1-0, 2-0, 1-3
Skott: 23-37 (6-14, 11-7, 5-16)
Mål:DIF: Henrik Eriksson, Steve Saviano & Mattias Guter
 
Dålig insats och förlust i Oskarshamn
Nej DIF Hockey vill inte hänga på i toppen när chansen gavs igår. Oskarshamn vinner rättvist mot DIF denna onsdagkväll efter att ha tagit ledningen med 3-0 i matchen trots en viss DIF-press. DIF drar åter på sig många onödiga utvisningar och hemmalaget avgör med sitt 4-2 mål en bit in i tredje när DIF jobbat sig in i matchen och hade häng på en kvittering. DIF vaknade i sista perioden men det var försent.  Den starka avslutningen kankske man kan ta med sig men det är de första två perioderna som man måste analysera och se till att brister åtgärdas.
 
Ännu en riktigt pissig förlust.
 
Skärpning DIF det här håller inte. På riktigt.

Hockeyallsvenskan: Oskarshamn borta.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 15
 
Oskarshamns IK - Djurgårdens IF
Arena Oskarshamn 19.00
 
Dags för tre poäng.
Ikväll får det vara nog med tappade poäng och missade trepoängare. Jag hoppas laget har lärt sig bakläxa efter bakläxa i förlorade poäng på grund av slarv och onödiga utvisningar. DIF har stundtals visat att man kan spela riktigt bra och visa att man är ett lag för kvalserien i vår. Lika fort dock så kan man trilla riktigt djupt ner och spela ganska dåligt och det är ofta då man förlorar matchen som man kanske till och med har ägt stora delar.
 
* Tre poäng i Oskarshamn är det enda som räknas.
** Upp till bevis nu DIF Hockey!
*** KÄMPA DIF!
 

Hockeytrean: När ska den flyttade matchen spelas?

Ljungby HK flyttade ju en match som skulle spelas mot RSK för en vecka sedan. Isschemat i Ljungby i Sunnerbohov och tältet är välbokat och nu verkar det vara knepigt att få till en ny matchtid.
 
Ett alternativt skulle är ju att spela den flyttade matchen på bortaplan. Det finns väl inget som säger i bestämmelserna om att matchen måste spelas på hemmaplan t.ex. Det är nog lättare att få istid i Talavidshallen än i Sunnerbohov om det skulle knipa.
 
Lagen har fortfarande inte kommit överens om nytt datum i skrivande stund.
 
Fortsättning lär följa.
 
Fotnot: RSK möter HA74 på bortaplan på lördag. Pucken släpps 15.00 i Sävsjö Ishall.
 
 

Dagens bild: Vem bryr sig om fotboll i oktober? Inte jag.

 

Dagens klipp: Klippa tung, Djurgårdsfamiljen briljerar!

 
Djurgårdsfamiljen <3

Hey hey Douglas Murray.


Dagens citat 3:

DIF-tränaren Tony Zabel igen efter DIF-Malmö på Hovet.
 
"Men det är långt kvar dit, serien är jävligt jämn så det kommer bli tufft hela vägen i mål"

Dagens citat 2:

DIF-tränaren igen om Djurgårdsfansen på Hovet.
 
" Djurgårdsfansen är fantastiska. Det är klart sådant påverkar spelet "

Dagens citat: DIF har Sveriges bästa hockeyfans!

Djurgårdstränaren Tony Zabel om Djurgårdsfansen, Djurgårdsfamiljen och trycket de skapar på Hovet:
 
" Det här är världsklass "

Hockeyallsvenskan: Bara två poäng mot Malmö - Problemen fortsätter.

Tekniska problem under dagen

Jag har tyvärr inte kunnat publicera som jag brukar under matchdagar för RSK och DIF. Men i förmiddags försvann stadsnätets internet och det var ett fel över hela södra sverige. Problemet var inte lagat förrän efter kl 20 nu ikväll så därför jag publicerar i efterhand ändå. Det är märkligt vad man blir handikappad när inte internet eller WiFi inte fungerar.
Beklagar för allt strul till alla er mina läsare som varit inne på sidan för att läsa införrapporter.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 15
 
Matchvinnare: Markus Ljungh avgjorde i sudden death.
 
Djurgårdens IF - Malmö Redhawks 4-3 efter förlängning
1-1, 1-1, 1-1, 1-0
Skott: 29-22 (10-11, 5-4, 13-6, 1-1)
Mål: Mattias Guter 2, Joakim Eriksson och Markus Ljungh
Publik: 8012 personer skapade en underbar stämning på Hovet.
 
Bara två poäng mot Malmö som skulle varit tre.
Två poäng mot Malmö, seger på övertid för en gångs skull men varför har DIF så svårt att vinna tre poäng i en match som man äger. DIF hade flertalet lägen att punktera matchen tidigt men istället drog man på sig många onödiga utvisningar som Malmö utnyttjar och på så vis hittar en väg in i matchen. I övrigt var det en het drabbning med massa känslor och mycket som stod på spel. Det är bara så trist att inte Djurgårn kan komma upp de där små procenten som gör att man vinner matcher under ordinarie tid. Det finns detaljer som man måste gnugga stenhårt på och framför allt sluta ta så många onödiga utvisningar likt Sam Lofqvist i slutet på matchen. Sånt där måste man vara så pass rutinerad på så man håller sig kall och tänker på lagets bästa.
 
......I övrigt så rättvist i matchen när pucken glider in mellan benen på Malmös målvakt som sökte filmroll när han simulerade huvudskada/materialskada för att inte DIFs regelrätta mål till 3-2. Rättvist Pontus, så rättvist.
 
Djurgården har två matcher kvar innan landslagsuppehållet, Oskarshamn borta på tisdag och Västerås hemma på fredag då Hovet ska vara fullsatt och koka!
Det är svåra matcher båda såklart men jag hoppas och drömmer om att DIF kan ta hem båda matcherna och sex otroligt viktiga poäng.

Hockeytrean: RSK fick gruvlig revansch!

NÄSTA HEMMAMATCH i Talavidshallen:

        D   E   R   B   Y

Tisdag 5 november kl 19.00

Rydaholms SK - Ljungby HK

**************************************************

 
Säsongen 2013/2014
Divison 3 E Grundserie
Omgång 6
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Skillingaryds IS  7 - 4
3-3, 1-0, 3-1
Skott: 28-29 (12-10, 9-10, 7-9)
Mål: Ludwig Persson 3, Mattias Hansson, Simon Haglund och Martin Pettersson.
Publik: 128 personer.
 
Ludwig Persson tremålsskytt!
 
RSK fick revansch för senast - Ludwig Persson hattrick-hjälte.
Det blev andra raka segern ikväll när RSK tog gruvlig revansch för senast mot Skillingaryd. 7-4 skrevs siffrorna till sedan Ludwig Persson med sitt tredje mål för kvällen satte det avgörande målet i slutsekunderna. RSk gör en bra match från början till slut idag och vinner helt rättvist. RSK satte fart från början och var i ledning målmässigt bjöd på några enkla misstag som SIS tog vara på.
 
RSKarna fick slita i boxplay under matchen, tolv tvåminutare är alldeles för mycket under en match. RSK spelade ofta duon Simon Haglund och Mattias Hansson som jobbade extra hårt och förtjänar ett plus för sin insats.
 
RSK hade 4-3 inför sista perioden och lyckades hålla det i tredje, Ludde såg sedan till att skjuta hem tre poäng i afton med sina tre mål i rad.
 
Många förtjänar ett plus idag i RSK så hela laget ska ha beröm efter dagens seger. Jag frågade lillebrorsan #21 och hans kommentar efter matchen: Jag tycker att vi spelade väldigt bra styrspel och en bra anfallshockey idag. Målen dom gör är individuella misstag förutom sista målet. Men det är härligt att se hur vi krigar i 60 minuter idag!
 
Det var viktigt att få ett bevis på att man kan spela skapligt och få med sig poängen och dessutom göra några mål framåt. RSK tog ännu ett steg framåt för säsongen.
 
Skön revansch idag boys!
 
Övriga resultat
HA74-Ljungby 4-3 (spelades igår)
 
 
 

Hockeytrean: DERBY - REVANSCH

Tekniska problem under dagen

Jag har tyvärr inte kunnat publicera som jag brukar under matchdagar för RSK och DIF. Men i förmiddags försvann stadsnätets internet och det var ett fel över hela södra sverige. Problemet var inte lagat förrän efter kl 20 nu ikväll så därför jag publicerar i efterhand ändå. Det är märkligt vad man blir handikappad när inte internet eller WiFi inte fungerar. Beklagar för alla er som troget läser här.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NÄSTA HEMMAMATCH:

   D   E   R   B    Y

Tisdag 5 november kl 19.00

Rydaholms SK - Ljungby HK

**************************************************

 
Säsongen 2013/2014
Divison 3 E Grundserie
Omgång 6
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Skillingaryds IS
Talavidshallen 19.00
 
DERBY - REVANSCH
Det är dags för derby i Talavidshallen. Skillingaryd kommer på besök och det första jag känner är: REVANSCH! RSK torskade i seriepremiären då SIS vann matchen ganska komfortabelt då RSK inte alls kom igång förutom i slutperioden men då låg man under med 0-4. RSK har bara haft en vilodag sen segern mot Virserum i fredags en match man inte är speciellt nöjd med trots seger och tre poäng. Mot SIS ikväll måste RSK upp rejält om man ska försöka sno poäng av SIS.
 
Historiskt sett så har RSK och SIS turats om att att antingen vinna på varandras bortaplan eller hemmais. De senaste två åren så har lagen hållt sin hemmafördel men säsonger innan dess har det varit tvärtom. Lillebrorsan pratar om att han hatar åka till Movalla: "vi har så svårt att vinna där".
 
Ikväll hoppas jag på gruvlig revansch.
 
 

Hockeytrean: Ineffektivt RSK vann.

NÄSTA HEMMAMATCH i Talavidshallen:

DERBY - DERBY - DERBY - DERBY

Söndag 26 oktober kl 17.00

Rydaholms SK - Skillingaryds IS

**************************************************

 
Säsongen 2013/2014
Divison 3 E Grundserie
Omgång 5
 
. . . . . VS . . . . . .
 
 
Rydaholms SK - Virserums SGF  6 - 3
2-2, 2-0, 2-1
Skott: 56-16 (17-3, 17-6, 22-7)
Mål: Anton Yngwe 2, Ludwig Persson, Martin Pettersson, Tobias Lönnqvist & Linus Elf.
 
Ineffektiv och lojt men ändå seger mot VSGF.
RSK vann lite som väntat mot Virserum. Siffrorna skrevs till 6-3 till slut. RSK kunde gjort det dubbla framåt men gästernas målvakt stod för 50 räddningar. RSK gör absolut ingen bra match men vann vinner och det är tre poäng som räknas.
 
Det är bara att glömma kvällens match, vi tar med oss tre poäng och segern men börjar redan nu ladda för derbyt på söndag mot Skillingaryd. RSK har en rejäl revansch att kräva där.
 
 

Dagens citat 2:

Ur "När vi var supportrar" av Peter Sibner på Hockeysverige.se
 
" Tvärtom kanske vi hockeyskribenter borde bli bättre på att då och då berätta om vår egen tid som supportrar. För jag kan lova er att hockey är mycket roligare på ståplats än på pressläktaren. "

Dagens citat: Det här är lite jag med.

Ur "När vi var supportrar" av Peter Sibner på Hockeysverige.se
 
"Jag har tidigare berättat för er om mina sympatier för Troja/Ljungby. Det är ju rätt logiskt eftersom det är i de krokarna jag är född och mitt supporterskap var givetvis ett utslag av geografi. Få människor utanför sydvästra Småland håller på Troja eller bryr sig om Troja eller vet ens vilka Troja är. Det gör det också ganska lätt för mig att vara öppen om saken, för min historia som supporter är inte direkt knuten till en klubb som stimulerar något större hat där ute i supporterkretsarna. I trygg vetskap om att jag besitter tio tår och tio fingrar och är far till två vackra barn kan jag tåla anklagelser om både inavel och tidelag."

UPPDATERAD: Hockeytrean: Fredagsmatch, ALLA TILL HALLEN!

NÄSTA HEMMAMATCH i Talavidshallen:

DERBY - DERBY - DERBY - DERBY

Söndag 26 oktober kl 17.00

Rydaholms SK - Skillingaryds IS

**************************************************

 
Säsongen 2013/2014
Divison 3 E Grundserie
Omgång 5
 
. . . . . VS . . . . . .
 
Rydaholms SK - Virserums SGF
Talavidshallen 19.00
 
Dags för tre poäng!!
Det är hockeyfredag i ishallen i Rydaholm ikväll. RSK har två matcher på tre dagar (läs mer ovan!) Jag är dock inte på plats ikväll men tänker försöka följa laget så gott det går på plats under säsongen. Ikväll hoppas jag att folket därhemma ikring tar sig till hallen och heja fram våra RSKare. Laget har inlett säsongen med två raka förluster men spelet har blivit bitvis bättre så hoppas att formen är bra inför ikväll. På besök kommer Virserum som också inlett med tre raka förluster: Ljungby 1-17, Skillingaryd 2-9 och HA74 2-17. De har haft en minst sagt tuff start på serien men får inte underskattas på något vis.
 
Det viktiga för RSK ikväll är att inte kliva in på isen och tro att man ska vinna på en skridsko på förhand. Underskattning ikväll är livsfarligt det kan sänka vilket lag som helst. Jag hoppas att tränarparet Martin och Mackan trycker på rätt punkter ikväll, att spela sitt spel i sextio minuter, vara noggrann och spela enkelt i egen zon och raka linjer i anfallspelet samt att man fortsätter att jobba hårt hela vägen ut.
 
Läget i laget:
Tränarna kommer rulla på mycket folk från start men saknas i kvällens match gör Daniel Jonasson, Henrik Gustafsson, Mikael Stridsberg och Mattias Hansson.
 
RSK mönstrar följande lag ikväll. I båset står Magnus Göransson och Uffe Johansson, tillfällig comeback som coacher ikväll.
 
Tränarna mönstrar följande lag ikväll:
Jesper Svensson
(Emil Karlsson)
 
Marcus Haaster-Nicke Johansson
Jimmie Färm-Hampus Åhlander
Anton Yngwe- Christopher Rohman
Simon Rudholmer
 
Martin Pettersson-Tobias Lönnqvist-Ludwig Persson
Simon Haglund-Philip Haglund-Markus Svensson
Linus Elf-Peter Strömwall-Filip Tångström
Anton Andersson - Carl Johan Iserud

REKLAM: Armins set från Tomorrowworld 2013

 
Måtte Armin komma till Sverige med sin Armin Only eller Imagine.

NHL: Hopptacklingen som gav fem matcher

 
Ryan Garbutt fick fem matcher för hopptacklingen på Dustin Penner.

Hockeyallsvenskan: Fortsatt svårt att vinna, fortsatt svårt i Ljungby.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 13
 
 
 
IF Troja/Ljungby - Djurgårdens IF 2-1 efter straffar
0-0 0-0 1-1, 
Skott: 35-31 (13-11, 6-11, 11-8, 4-1, 1-0)
Mål:DIF: Mattias Guter
Publik: 1971 personer i Isladan i Ljungby
 
En poäng i Ljungby efter ännu en övertidsförlust.
Det blev ännu en bitter afton på isen i Sunnerbohov. Troja besegrar DIF igen och även om det är på övertid så är det surt. DIF ska vinna en match som slutar 1-1. DIF är fortsatt ineffektivt och kan inte vinna matcher just nu. Troja gör en stabil insats och kunde likaväl har vunnit alla tre poängen om inte DIFs målvakt Johan Mattsson stått på huvudet ett par gånger. En poäng måste ändå ses bättre än noll poäng men att inte vinna nere i Ljungby mot Troja är inte bra. Djurgården måste börja plocka trepoängare har jag skrivit tidigare men efter såna katastrofstraffar som Djurgårdsspelarna visade igår så är det straffträning som gäller. DIF måste se till och få hem övertidspoängen nu om man inte lyckas vinna alla tre. Man måste vara beredd på att ha beredskap att även ha vassa straffskyttar men av alla övertidsstraffar i år så har det varit väldigt blekt. Det är ingen i DIF som kan gå in och slå den avgörande straffen.
 
Ska man gå in och slå en straff måste man ha en tanke och en klar ide. Väl med pucken ska man åka in och göra ett distinkt avslut. Många DIF-straffar på övertid i år har varit tankelösa, tama och väldigt lama ibland. DIF har gett bort poäng tack vare att de som fått chansen att slå straffen bara åkt in och skjutit målvakten på benskydden, det har sett ganske oengagerat ut tyvärr.
 
DIF är med bra i tabellen tack vare att man håller sig flytande på övertidspoäng men segrar och tre poäng är ett måste annars drar tabelltoppen i från och det kan bli en jobbig säsong.
 
* Bäst igår på isen: Målvakten Johan Mattsson
 
** DIF saknar en straffspecialist likt Linus Klasén t.ex
 
*** Trots allt Djurgården har tio raka matcher med poäng

Loui Eriksson åkte på en blindside-tackling inatt


Dagens citat 3: Veckans stolpskott.

Trojakollen efter förlusten i Karlskoga senast då Hampus Gustafsson drog på sig dubbla matchstraff plus en fet avstängning. Säsongens hjärnsläpp i HA denna säsongen.
 
"Det går liksom inte och vinna med en man mindre på banan konstant och de två matchstraff (checking to the head + crosschecking/fight) som Gustafsson drar på sig i slutminuten av andra perioden som resulterade i 10 raka minuters Box play är väldigt odisciplinerat"

Hockeyallsvenskan: Djurgården i Småland.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 13
 
(Skärmdump från förra säsongen)
 
IF Troja/Ljungby - Djurgårdens IF
Sunnerbohov 19.00
 
Troja borta en mardröm för DIF.
Av rubriken att döma så är det ju så. Det blev ju idel förluster nere i Ljungby förra säsongen. DIF darrade båda gångerna nere på "Hovet" som de kallar det. I isladan i Ljungby är det svårt att åka ner och vinna i. I alla fall förr om åren, eller ja DIF föll ju där förra säsongen men jag menar en sådär 15 år tillbaka då Troja var det närmsta elithockey jag kunde komma eftersom det var fyra mil hemifrån. Då åkte man ju inte till Stockholm allt för ofta för att se Djurgården i Elitserien allt för ofta även om jag än drömmer om att kunna ha säsongskort och kunna se varenda hemmamatch på Hovet någon gång. Nåväl då där ikring 1997 så stod jag vid Sunnerbohovs sargkant iklädd Trojakläder hoppandes av glädje eller förtvivlan. Det jag minns starkast då är att Troja var ruggigt bra när de mötte elitserielag som Brynäs, Björklöven, AIK, Färjestad, Frölunda i kvalserien.
 
Det blev ett litet sidospår i dagens införinlägg men nu åter till dagens match. Idag år 2013 är Troja är inte vad de har varit och så gäller ju även Djurgården. Men förra säsongen var matcherna mot Troja lite av en mardröm för det spelade ingen roll hur än DIF försökte vinna matcherna så gick det bara inte. Troja hittade den lätta och enkla vägen och kunde besegra DIF. Båda mötena i Sunnerbohov slutade 2-1 i Trojafavör och DIF tog endast tre poäng på fyra matcher mot smålänningarna.
 
Ikväll är en svår match som alla andra men DIF måste bryta förbannelsen i Sunnerbohov. Jag vill se att DIF går ut och kör sitt spel från första nedsläpp. Noggrant försvarsspel och rakt spel framåt mot mål.
 
- Troja har inför kvällens match lånat in Malte Strömwall och Mikael Johansson från Växjö Lakers
 
- - Läs vad Elias Ekstrand, Trojakollen skriver inför kvällen här
 
KÄMPA DIF!!!

Dagens citat 2:

Ur Hockeysveriges krönikör Peter Sibner i hans senaste krönika: "Är det nya tider nu?"
Han måste syfta på HV71 och Färjestad.
 
"Inget smäller så högt som när en elefant slår i golvet. Och nu står två elefanter där uppe på tråden och balanserar."

Dagens citat:

Citat ur "Är det nya tider nu?" av Hockeysveriges krönikör Peter Sibner.
 
" Men 1997 var annars rätt annorlunda. En riktigt vass publiksiffra i Delfinen, Kempehallen och Rosenlundshallen låg runt 4000 åskådare. Juha Riihijärvi vann poängligan, Pekka Lindmark välte målburen, Karlskrona IK hade ännu inte gått i konkurs och blivit Karlskrona HK, Växjö HC hade just krakelerat och skulle snart bli Växjö Lakers i division 4, HC Örebro 90 spelade i division 2 och den klubb från Allsvenskan som i vanlig ordning låg närmast ett avancemang till Elitserien hette IF Troja/Ljungby. Elitsatsande Linköpings HC med Mike Helber i förstafemman var chanslösa i Kvalserien och många undrade nog om "det nånsin skulle bli nåt av hockeyn i den där staden." "

OS 2014: Tre Kronors spelprogram

Spelprogrammet för OS-ishockeyn i Sotji 2014 är klart och för er som inte vet eller har kollat upp det så ser det ut som följer för vårt Tre Kronor.
 
 
Tre Kronor spelar i Grupp C med Tjeckien, Schweiz och Lettland.
 
Spelprogram Grupp C:
Onsdag 12 februari kl 18.00:    Tjeckien - Sverige
Fredag 14 februari kl 13.30:     Sverige - Schweiz
Lördag 15 februari kl 18.00:     Sverige - Lettland
 
Kval till slutspelet spelas tisdagen 18 februari
Kvartsfinalerna spelas onsdagen 19 februari
 
 

REKLAM: In The Booth episode 2 - Tiesto håller på DJURGÅRDEN!

 
OBS! Kolla in Tiëstos keps.
 
Ledtråd: Ties har hjärtat på rätt ställe.

REKLAM: Tiësto tillbaka med In The Booth - Season 2!

 
Undrar om folk fattade vem som kom och gick med ett kamerateam mitt i centrala Stockholm i somras.
 
D J   T I Ë S T O!!!
 
Jag hade dött om jag mött honom mitt på ljusa dagen.

Hockeytrean: Andra raka förlusten trots bättre spel.

NÄSTA HEMMAMATCH i Talavidshallen:

Torsdag 24 oktober kl 19.00

Rydaholms SK - Virserums SGF

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Divison 3 E Grundserie
Omgång 2
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - HA74 Highlanders  2 - 4
1-3, 1-0, 0-1

Skott: 28-43 (9-10, 7-16, 12-17)
Mål: Linus Elf & Tobias Lönnqvist
Publik: 114 betalande.
 
RSK föll igen trots en skaplig insats.
Det blev ännu en svidande förlust för RSKarna på söndagskvällen hemma i Talavidshallen. Tippade topplaget HA74 från Sävsjö vann med 2-4. Bortalaget tog tag i matchen i första perioden och skaffade sig en tvåmålsledning. RSK jobbade sig in i matchen i den andra perioden och reducerade snabbt till 2-3. Efter det skapade RSK många bra lägen, bl.a två frilägen och ett stolpskott men kvitteringen uteblev. Istället var det gästerna som replikerade direkt i den sista perioden, HA gjorde 2-4 efter blott arton sekunder och kunde sedan sedan ganska enkelt hålla undan. RSK försökte jobba fram en ny reducering men tiden rann iväg. Trots både timeout och spel med sex mot fem i slutet så slutar matchen 2-4.
 
HA74 vinner rättvist sett över hela matchen och bevisar att man är ett topplag i årets hockeytrea. RSK får ta med sig att man spelmässigt tog ett stort kliv i rätt riktning sen premiären mot Skillingaryd senast.
 
RSK får ladda om och träna bra och fila på detaljer fram tills torsdag då Virserum kommer på besök.
 
Spelarskada i slutminuten - "Lillis" skadad.
 
"Lillis" egen bild från omklädningsrummet.
 
Tyvärr får RSK klara sig utan sin rutinerade center Daniel "Lillis" Jonasson efter en skada i slutminuten på matchen. Domen blev några stygn och en fraktur på näsbenet. Oklart hur länge Lillis blir borta men det är ett tungt avbräck för laget. Vi får hoppas att Lillis läker bra och snart är tillbaka och är med och krigar med laget igen.
 
Övriga matcher i serien
Skillingaryd-Virserum 9-2

Bara i Ryssland?


REKLAM: Ännu mer Papa Sven!


NHL: Ful tackling mot huvudet på Niklas Kronwall

 
Kommentatorerna snackar om att få smaka på sin egen medicin, men en rak och ful tackling mot huvudet är inte att smaka på det. Kronwall tacklar inte mot huvudet. Det är bara att leta upp alla hans tacklingar på Youtube så får ni svart på vitt. Det är riktigt fult och fegt och tackla någon i hundratio och med all kraft satsa allt mot huvudet. Tre matchers avstängning minst för Mcleoud.

Nattens snackis: Jonathan Bernier står för en rejäl tavla


KHL: Panin. Vilken dåre, fullständig dåre.

 
Kontinental Hockey Leagues mest hatade spelare just nu: Grigori Panin i AK Bars Kazan.
 
Jösses vilken dåre.

Hett i hockeytrean: Ronneby-Kalmar Hockey

 
Kolla in händelserna i matchminut 55:08 (15.08 i den tredje perioden) mellan Ronneby-Kalmar Hockey.
 
 

Hockeyallsvenskan: DIF jobbade in i kaklet, skön seger.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 12
 
Dustin Johner - matchvinnare med matchens enda mål
 
Djurgårdens IF - Rögle BK 1-0
1-0, 0-0, 0-0
Skott: 29-15 (12-3, 7-4, 10-8)
Mål:DIF: Dustin Johner
Publik: 4842 personer.
Rögle lockar aldrig mycket folk..
 
Ända in i kaklet så blev det tre poäng - VINST mot Rögle!
Äntligen får man väl säga igen. DIF klarade äntligen att ta en ledning ända in i mål. Det satt ändå rätt hårt inne när man bara vinner med ett mål. Laget gör en kämpainsats från start till mål även om det blev jobbigt i slutet när Rögle flyttade upp laget och var nära att kvittera. Det är skönt med en seger men att bara gör ett mål på 30 skott framåt är ändå för dåligt om man ska vara kritisk efter en seger. DIF saknar verkligen inte chanser och trycker på med långa anfall men effektiviteten är långt ifrån bra.
 
Jag tycker ändå att DIF krigar igenom hela matchen idag och även om man bara gör ett ändå mål framåt så vinner man fullt rättvist och man sliter i slutet för att inte släppa in en kvittering. DIFs spel är mer stabilt men det är små steg framåt som gäller i rätt riktning.
 
*** Jag ville se DIF vinna idag och jobba i sextio minuter och så blev det. Nu får man fila avsluten till nästa onsdag då man möter Troja på bortaplan.
 
** Stort minus går till de ansvariga för de här sönderplockade omgångarna stup i ett. DIF spelar inte på en vecka, sånt schema kan man inte ha. Lagen måste spela regelbundet. Förstår om Viasat bestämmer en hel del men som systemet är nu är inte okej. Sluta plocka sönder omgångarna.
 
* Ett stort grattis till Adam Reideborn som håller nollan och ser till att det blir tre poäng till slut.
 

Dagens citat 4:

@GurkOlle på twitter
 
--------------------------
11 Färjestads BK
12 HV 71

AVD: Nu gäller det att stänga #SHL, snabbt!

Dagens bild: Marius Holtet måste ha en lång avstängning att vänta

 
Får inte Marius Holtet samt ett par andra FBKare Tollefsen bl.a avstängningar efter det här så är det en stor och ren hockeyskandal. Våran s.k lotterinämnd aka disciplinnämnden kan sluta för all evig tid.
FBKs Marius Holtet brottas med huvuddomaren men inser inte vad han håller på med förrän det är för sent eller vet han vem han egentligen bråkar med?? . När sen domaren läxar upp honom här på bilden så har han nog insett att han gav sig på fel kille.
 
Avstängning att vänta Holtet, nåt annat finns inte.
 
Vilken idiot, Holtet du får priset som veckans värsta skottet i stolpen.
 
Pajas
 

Hockeyallsvenskan: Rögle kommer till Hovet. Dags för revansch?

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 12
 
 
När det begav sig...
 
Djurgårdens IF - Rögle BK
Hovet 19.00
 
Dags för tre poäng!
Efter tisdagens debacle i Haparanda så hoppas jag att man gått igenom återigen varför man tappar en match och ser till att så inte händer ikväll igen. Sakta men säkert börjar jag ledsna på tappade segrar och poäng. Det kommer inte hålla och ett playoff känns avlägset om det här får hålla på. Jag vet att det återstår ungefär 40 omgångar men får man inte igång spelet och kan stänga matcherna och vinna tre poäng så kommer det bli svårt. Väldigt svårt. Jag vill se DIF Hockey börja vinna och bli ett topplag igen. För det är där vi hör hemma och ska vara. Så är det bara.
 
Jag vill se DIF vinna ikväll och kliva upp ett par snäpp, bli effektivare=göra fler mål och få igång sitt spel ordentligt. Spela rakare och minimera misstagen, leder vi idag i slutet ska matchen stängas.
 
Idag ska det bli tre poäng!
 
Det är svårt att få info om läget i lagen då matchsnack inte längre rullar inför varje match på hemsidan eller ens på hockeyallsvenska sidan. Osäkert hur man startar idag mot Rögle men vi hoppas på bästa möjliga lag.
 
KÄMPA DJURGÅRDEN!

REKLAM: I Love Papa Sven.

 
Det här setet är briljant.
 
Papa Sven <3

Dagens citat 3: Svårbedömt.

Luleås Johan Fransson om knä/axeltacklingen från HV71s Riley Holzapfel som gav matchstraff för HV-spelaren.
 
"Jag tyckte att jag tappade ifrån mig pucken litegrann. När när jag tar tillbaka den och ska spela den så ser jag… känner jag att han kommer sent alltså. Den hade kunnat undvikas"

Dagens citat 2: Wiken är kung.

Cmores hockeyexpert Niklas Wikegård är stenhård och hade han varit tränare för Lyxfällans IF (Leksand) så det låtit så här i omklädningsrummet efter två perioder mot AIK igår:
 
"Jag hade sagt till alla spelare att ni kan lägga er på golvet allihopa. Ta fram kudden, snuttestrasan och kör in tummen i munnen för det är så ni spelat de här 40 minuterna,"

Dagens citat:

CMores Hockeypodcast uteblev denna veckan så skickade en känga till Björn och Thomas på twitter.
 
" @Tjomme18 och @BjornOldeen: HAL GILL på er för att ni inte gjort eran hockeypod denna veckan."

Dagens bild 2: Slutsnackat

 
 
Här på bloggen snackas inte fotboll men vi gör ett undantag med tanke på dagens bild från i förrgår. Sverige i fotboll är ingen toppnation och kommer aldrig vara det. När sen han-med-näZan kliver av så blir det nog inte lättare.
 
Sverige är ett topp 30-40 lag. Medalj i ett fotbolls-VM? Nej glöm det. Det händer inte.
 

Dagens bild: Håll käften.

 

Dagens bild: The Heart Of Hockey?

 

Hockeyallsvenskan: DIF tappade två poäng igen - riktigt dåligt.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 11
 

 
Asplöven HC - Djurgårdens IF 2-1 efter straffar
0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0
Skott: 27-37 (5-11 2-12 14-10 5-4 1-0)
Mål:DIF: Steve Saviano.
Publik: 1500 i Isladan i Haparanda
 
Uselt avslut i sista perioden igen.
Det blev tyvärr en trist kväll efter att man återigen tappat matchen i slutminuterna. Denna gång återstod det 1.42 när motståndarna kvitterar DIFs ledning. Att man sen förlorar på straffar är väl som ett lotteri känns det som men fruktansvärt sur sorti däruppe. Åka så långt och slarva bort en seger måste kännas onödigt och meningslöst. Spelmässigt var DIF det bättre laget över hela matchen och skulle kanske gjort fyra-fem mål framåt men man lyckas bara göra ett enda, dessutom i spel fyra mot fem. Stor matchvinnare var målvakten Joel Lassinantti som räddade allt utom en puck, han var orsaken till att inte DIF vann denna matchen.
 
* DIF behöver värva en spetsspelare en målskytt som kan kliva fram och avgöra såna här matcher för det saknas i årets trupp.
 
Egentligen var det bara frågan om när DIF skulle avgöra matchen och ta hem segern men 1.42 före slut när vi väntade på att hemmalaget skulle ta ut målvakten då kom kvitteringen. Pucken studsar via en skridsko in bakom Adam Reideborn. Matchen går till sudden death där DIF ser uppgivna ut och inte alls kommer till så mycket anfallsspel. Asplöven avgör sedan på straffar trots att DIF börjar bäst där. Snyggaste straffen stod hemmalagets Emil Bejmo som skickar Reideborn upp på läktaren till korvkiosken men Adam hinner inte torka senapen förrns Gustav Björklund avgör till hemmalagets fördel.
 
En riktigt sur förlust och väldigt frustrerande och se DIF vara så ineffektivt igen. Man skulle avgjort i den andra perioden. Det måste tära på självförtroendet att återigen förlora en match i slutminuterna som man fullständigt äger. Fortsättningsvis kommer det att bli kostsamt ju längre fram vi kommer i serien. DIF måste börja ta trepoängssegrar men man är ännu inte där. Visserligen blev det poäng igår men det känns som vi förlorade med 3-1.

REKLAM: Ladies and gentlemen: JORIS VOORN

 
 
Joris spelar på den berömda och omtalade Culture Box i Köpenhamn 16 november.

Hockeyallsvenskan: Långt bort i Norrland - Asplöven väntar.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 11
 
 
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
Asplöven HC - Djurgårdens IF
Arena Polarica 19.00
 
Matchen visas 18.45 på
 
Långt upp i norr - Svåraste bortamatchen i serien.
DIF entrar ikväll isen i Arena Polarica, sveriges nordligaste ishall ett stenkast ifrån den finska gränsen. Häruppe är det svårspelat och man åker inte bara och hämtar tre poäng mot ett bottentippat Asplöven som ändå vaknat till liv här under de senaste matcherna. DIFs tändvätska ikväll måste vara att man tappade två poäng helt onödigt hemma mot serieskrällen och överraskningnen Karlskrona senaste hemma på Hovet. Den matchen var kanske DIFs bästa spelmässigt sen finalsäsongen 2009/2010. DIF börjar få ordning på spelet i varje match som går men det gäller att små steg framåt och inte dippa tillbaka. Men årets serie är svår och varje match är viktig och ikväll är en av de svåraste i kalla Polaricahallen i Haparanda.
 
Jag hoppas man fortsätter på vinnarspåret ikväll och bärgar tre viktiga poäng.
 
KÄMPA DIF!
 
 

REKLAM: Dagens tune.


En av tidernas snyggaste straffar i Elitserien/SHL


Årets RSK-trupp


 
 Rydaholms SK - Spelartruppen - Hockeytrean - Säsongen 2013/2014
 
Målvakter:
32. Emil Karlsson
35. Jesper Svensson
32. Gabriel Fransson
 
Backar:
2. Mikael Stridsberg
6. Hampus Åström
9. Anton Yngwe (C)
11. Jimmie Färm (A)
18. Simon Rudholmer
22. Nicklas Johansson
23. Christopher Roman
 
Forwards:
3. Jakob Gulldén
5. Karl-Johan Iserud
10. Philip Haglund
12. Peter Strömwall
13. Daniel Jonasson
14. Ludwig Persson
15. Henrik Gustafsson
16. Tobias Lönnqvist (A)
17. Mattias Hansson
19. Anton Andersson
20. Markus Svenson
21. Simon Haglund
24. Martin Pettersson (spelande tränare)
25. Linus Elf
26. Filip Tångström
 
Lagkapten: Anton Yngwe
Tränare: Martin Pettersson
Matchcoach: Marcus Ottosson
Sportchef: Daniel Jonasson
Materialförvaltare: Östen Jonason
Materialförvaltare: Bo-Göran Pettersson
 

Hockeytrean: Förlust i premiären

NÄSTA HEMMAMATCH i Talavidshallen

Söndag 20 oktober kl 16.00 (obs tiden!)

Rydaholms SK - HA74

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säsongen 2013/2014
Divison 3 E Grundserie
Omgång 1
 
. . . . . VS . . . . .
 
Skillingaryds IS - Rydaholms SK  5 - 2
3-0, 1-1, 1-1
Skott: 31-23 (11-4 8-9 12-10)
Mål:RSK: Daniel Jonasson & Mattias Hansson
Publik: 175 personer.
 
Ingen bra seriestart
Det blev ingen rolig premiär för mitt RSK. Skillingaryd rivstartade och åkte ifrån till 3-0 i den första perioden. RSK repade aldrig sig ifrån det men jobbade sig in i matchen och avslutade piggt. SIS unga lag åkte sönder RSKs försvar i den första perioden trots en pigg RSK-inledning de första minutrarna. SIS vände spelet snabbt och kontrade effektivit och hade 3-0 efter första perioden. RSK hade otroligt svårt att få till ett eget anfallspel och hängde inte alls med ett skridskoskickligt hemmalag. Hemmalaget gjorde tidigt 4-0 i den andra perioden vilket kändes avgjort. RSK fortsatte ändå jobba men utvisningar och ineffektivet framåt gjorde det svårt. RSK skapade ett fåtal chanser men utan lyckas göra mål. Matchen var tuff och fysisk precis som ett derby ska vara men när domaren inte hade koll kunde det gått överstyr i matchen vid ett par tillfällen.
 
RSK förlorar helt rättvist sett till matchen, man hänger inte med och när man väl börjar spela på rätt sätt, fysiskt istället för att peta med klubban framför allt i egen zon så är det för sent. De gångerna när RSK lyckades få långa anfall i SIS-zonen blev de väldigt darriga och osäkra. Jag saknade glöden och drivet från RSKarna igår men jag tror att RSK är betydligt bättre än vad man visade igår och det hoppas jag att man tar fram på söndag hemma mot HA74.
 
 
RSKs Philip Haglund missar öppet mål på kanonpass av Ludwig Persson. (Bild: www.värnamo.nu)
 
Jag tycker ändå RSK jobbar hela vägen och jobbar sig in i matchen, gör två mål framåt och kunde gjort ett par till. Man hade bland annat en missad straff, ett missat friläge och två lägen där bröderna Haglund missade öppet mål.
 
*** RSKs bästa femma igår var den med Ludvig Persson-Simon Haglund-Philip Haglund med backarna Hampus Åhlander och Nicklas Johansson.
 
** Huvuddomaren Klas Holm hade ingen rolig kväll och kan omöjligt varit nöjd med sin insats. Han försökte stävja och lägga nivån i första perioden men tappade kontrollen ju längre matchen gick. Han agerade väldigt osäkert ju tuffare det blev och använde sig av att kompensera åt båda håll vilket skapade enorm irritation. Matchstraffet på Lillis var helt under isen. SIS-spelaren nummer 79* fick en knuff/crosschecking på brallorna (obs på byxorna!) och slänger sig likt Ronaldo och tar sig för ansiktet. Det var inget fult bara lite gruff men SIS-spelaren lyckas filma så pass bra så så domaren köper det och ger Lillis matchstraff. Svårt att beskriva hur domaren tänker där men det kändes bara som en kompensation för att Klas Holm tidigare gett SIS ett matchstraff tidigare. I slutet på matchen ligger en RSKare för en smäll/klubba i ansiktet men då ser han ingenting och dömer inget heller. Domaren hade stora problem att veta hur han skulle döma.
En annan situation i matchen där en SIS-spelare nummer 88 slår av sin klubba på benskyddet på Gulldén i RSK, domaren står en meter ifrån men gör ingenting. I en period tidigare dömde han hårt på slashing.
 
* Skillingaryds nummer 79 spelade i nästa byte efter sin "svåra skada"....men klarar du inte en sån smäll så börja med schack eller nåt.
.......sånt där borde straffas hårt även i hockeytrean. Hoppar man in och spelar efter att ha legat på isen i tio minuter så ska man visas ut för avsiktligt fördröjande av spelet. Avsky mot sånt beteende.
 
Övrigt resultat i serien
Ljungby - HA74 3-7

Dagens citat:

Niklas Wikegård om Gustaf Wesslau
 
" Han är ett vrak – mentalt och spelmässigt "

Balettstraffen.


Dagens bild.

 
Det här har man ju inte sett innan. HV71 sist efter elva omgångar. Även Färjestad oimponerar med sin nionde plats.
 
 

Dagens citat 6:

@RobertHgglund på twitter
 
" Nu ska stackars fantenberg får spela med seriens sämsta spelare Petrasek , som lovas mer speltid! AVGÅ DAHLEN din skoterraggare "

Dagens citat 5: Timpan tycker till.

HV71-experten och supportern Tim Larsson (@TimpanHV71) på twitter, alla som älskar HV bör/rekommenderar att följa honom på twitter!
 
" Pelle G (Per Gustafsson) erbjöd sig rollen som backtränare men var inte tillräckligt "kvalificerad", då ställer jag mig frågan: VAD I H****** ÄR (Roger) FORSBERG? "

Dagens citat 4:

En av de bästa kommentatorerna, CMore, Viasats Niklas Holmgren (@Niklas_Holmgren) på twitter
 
" För lite gurgel..... "

Dagens citat 3:

Skellefteå AIKs klack North Power via sin Facebooksida angående utlåningen av Rasmus Edström till IF Björklöven.
 
"Lövenhatet är något djupt inrotat som varje sann AIK:are fått med modersmjölken"

REKLAM: Tim Warp 2013 - rekommenderas!

 
 
Jag har inte upplevt Time Warp själv men skulle mer än gärna uppleva det en gång.

Hockeyallsvenskan: Stabil seger mot SSK.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 9
 
Johan Mattsson höll nollan mot SSK
 
Södertälje SK - Djurgårdens IF 0-4
0-2 0-1 0-1
Skott: 15-30 (8-11 3-11 4-8)
Mål:DIF: Markus Ljungh, Henrik Eriksson, Steve Saviano & Mikael Ahlén
 
SSK nollade på sin egen hemmais
Det blev en skön seger i Scania..förlåt Axa Sport Center igårkväll när DIF tog alla tre poängen efter att ha nollat hemmalaget. 4-0 skrev siffrorna till och det var ett helt rättvist resultat. DIF hade matchen från första start och släppte sedan aldrig in SSK i matchen. Djurgården gör en bra match sett över hela matchen och har bara korta perioder då man inte är riktig noggrann i spelet utan SSK tillåts komma in i matchen men Johan Mattsson i DIF-kassen var säkerheten själv och håller tätt.
 
Skönt att se DIF göra en helgjuten insats i sextio minuter. Viktiga poäng mot ett sämre SSK än förra säsongen men såna matcher är svåra att vinna ändå. Nu laddar vi om för fredagens toppmatch hemma mot succélaget Karlskrona HK som föll mot Timrå igår. Det kommer bli en spännande match att se. KHK är seriens största överraskning så här långt i Hockeyallsvenskan och det blir ett rejält styrkeprov för DIF Hockey.
 

Dagens citat 2:

Hockeyexpressen.se
 
"HV71 är SHL-säsongens största fiasko hittills"

Dagens citat:

Radiosportens expert förre DIF-spelaren Kristofer Ottosson om sparka Ulf Dahlén i HV71 eller inte.
 
" Då kan de lika gärna måla om omklädningsrummet "
 
 

Hockeyallsvenskan: Inför SSK borta.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 9
 
 
Det var bättre förr. Eller? (Bild från 2011)
 
Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 19.00
 
Inför SSK borta
Klassiskt möte i gamla Scaniarinken eller nyare Axa Sport Center är det som gäller ikväll. SSK möter DIF och det är viktiga poäng på spel trots spel i den nionde omgången av årets Hockeyallsvenska. För första gången så ses ändå DIF som favoriter i matchen mot ett inte så topptippat SSK utan tvärtom. SSK har inte mycket tro på sig i år jämfört med förra säsongen, deras facit med tre vinster på nio matcher är under förväntan på "Kringlorna". SSK vann senast och har bättre statistik på hemmais än på bortaplan så här långt. DIF kommer med två raka segrar i ryggen men med lite blandade känslor med tanke på tappet i matcherna som drabbar DIF.
 
Har hockeyn någonsin varit het i Södertälje varit egentligen?
 
Det har aldrig varit rejäl hockeyfeber i stan, det var väl en sisådär 25 år sedan då man förlorade SM-finalen mot Färjestad 1986. Jag vet inte vad det är men det är inget drag i stan och dessutom matcherna mot SSK ses inte som ett derby, det är inga heta känslor och aldrig prestige i matcherna mellan lagen. Trots att jag ändå ser dagens match som en rejäl kamp från start. DIF har det ofta svårt även där i Axa Sport Center av någon anledning, då många måstematcher spelats mot SSK med en förlust som utgång. DIF har svårt för SSK och varför vet jag inte men SSK är ingen drömmotståndare oavsett serie eller läge i en tabell.
 
Oavsett tidigare erfarenheter så ska man aldrig underskatta SSK, för det är inte bara att åka dit och hämta tre poäng.
 
Djurgården måste jobba stenhårt och vara disciplinerade idag för att ta alla tre poängen mot ett SSK som ändå känns på uppgång. DIF har spelet i sig men det är fortfarande för mycket slarv på sina håll. Kan man bli rakare och spela enklare så kommer det bli ännu bättre. Var förberedda ikväll boys på en rejäl holmgång!
 
KÄMPA DIF!

Dagens citat 2:

Ulf Dahlén, tränare för HV71 efter om den ändrade målsättning för säsongen.
 
"Som det känns nu ska vi ta oss till slutspel och väl där kan allting hända"

Dagens citat:

HV71:s Johan Davidsson i dagens Sportbladet, artikel av Daniel Hultqvist
 
" Jag har bestämt mig för köra hela säsongen, oavsett resultat. Sen får vi stämma av efter säsongen vad det kan bli då. Egentligen är det ju det enda jag har att förhålla mig till. Jag är skadad och sjukskriven och det är ingens fel."

NHL: Nattens snackis - Quick bjuder på en rejäl tavla.


Krönika: Helgen som gick - Tuff vecka som väntar.

Jag har varit på resande fot och eftersom jag inte äger en laptop och tycker att bloggandet blir osmidigt via smartphones så blev det bara några kommentarer på twitter. Står det inget här så häng med på twitter: TeXasDIF
 
Djurgården vann till slut mot Björklöven efter att nästan återigen tappat en match efter en klar ledning. 3-0 blev nästan 3-3. Man har som sagt en del att jobba på och att man måste jobba klart matchen till klockan klämtar. DIF slutade spela efter 3-0 medan Löven som hade allt att vinna bara körde. När 3-2 kom så var Djurgårdsspelarna darriga, rejält darriga men man lyckades reda ut stormen. Det där är ett orolighetstecken om det ska få hålla på att upprepa sig, Tony Zabel måste intala grabbarna och elda på som sjutton i matcherna även om det står 5-0 på tavlan. Ingen match är klar för tiden är ute, så tråkig klsycha men så ärligt sann. DIF har i och med vinsten klivit uppåt i tabellen och det är kul att se. Dock så svänger det fort, förlust i nästa match och man dalar neråt i tabellen igen. DIF ska tillhöra ett av seriens bästa lag men dit har man en bit, det finns mycket att bevisa men framförallt att man måste bli stabilare i spelet. Det håller inte att hålla på att dala och dippa och bjuda på mål och poäng till höger och vänster.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
HV71 en jätteflopp hittills.
I årets SHL eller Elitserien så är det lite "Villa uppochner". Eller vad sägs om att både Färjestad och HV71 varit seriens jumbo i ett par matcher. Nu har FBK sakta börjat klättra igen men i botten så finner vi HV71 på ynka 8 pinnar på en 12:e och sista plats. Vilket liv det är i stan från många HV-fans som framförallt kräver Ulf Dahléns avgång men som jag tror bara är chockade. HV71 ska ju vinna serien och vara i SM-final varje säsong och guldet ska nästan vara självskrivet innan säsongen börjar. Men som vi alla hockeyälskare vet så funkar det inte så. Någonstans måste man vara realist och se hur laget är och vilka förutsättningar som finns. HV71 är inte Färjestad som däremot kan klara de förväntningarna. Det är bara att kolla facit, FBK har varit i fler final och har en mer jämnhet än HV71 sett över det hela. HV71 vill vara lika bra som just Färjestad och alltid ha topp-2 inkl.SM-final och guldchans. Men den verkligheten har inte HV71 i dagsläget. Det börjar en ny era och man har sadlat om med att bygga nytt och framförallt ett yngre lag.
 
HV71s J20 vann SM-guld förra säsongen och där ligger ju hela nyckeln, därifrån ska man ju plocka in så många som möjligt och teckna för några år framåt och sen spetsa med proffsspelare och rollspelare. HV71 vann guldet 2010 med Stefan Liv i målet, har sedan dess åkt ut i kvartsfinal tre år i rad, vunnit tre matcher och förlorat tolv.
 
Det snackar man inte bort.
 
Det är inte alls för länge sen som HV71 bara var ett elitserielag och inte räknades till favoriter inför säsongerna. Efter guldet 1995 så vågade folk ta fram sina HV-prylar, jag glommer aldrig dagen efter segern mot Brynäs och guldet var klart, jag gick då på Finnvedens Gymnasium i Värnamo där det går elever från Vaggeryd och från jönköpingshållet. Jag hade sett någon enstaka keps och t-shirt under säsongen ungefär, det var andra lag som syntes mer. Jag har aldrig sett så många hv-prylar på folk samtidigt i en skola, det var t-shirts, tröjor, kepsar, matchtröjor och halsdukar, som jag gjorde den dagen. Där håvade klubben in tusentals nya fans det kan jag lova. Efter det så var HV med i leken på allvar när man väl bärgat sitt första guld men det skulle då dröja tills nästa. I och med bygget av Kinnarps Arena så blev ju ekonomin väldigt stark och andra guldet kom 2004, efter det så var man topp-4 i svensk hockey med Färjestad Frölunda och Linköping. Det var ganska självklart med deras ekonomi och att de alltid hade bra lag. Men efter guldet 2010 så har någonting hänt, gubbarna har blivit äldre, Johan Davidsson är passé, det är bara en tidsfråga nu innan beskedet kommer att karriären är slut. Gubbarna har passerat bäst-före och Stillman står inför en ny era, de är tvingade att bygga ungt och nytt, ett lag för framtiden och med det vill jag säga att HV-fansen måste sänka sina krav och ha förståelse för att en förändring sker och att det kan ta tid innan resultaten kommer.
 
Hur kunde Stillman skicka iväg Oscar Sundh? - Det borde Stillman ångra djupt.
 
Det kanske är dags för HV och gå igenom en tuffare tid med kvalseriehot och streckstrider istället för gräddhyllan och topplag och allt är frid och fröjd. Det kanske kanske kan komma något bra utav det hela och att man hitta nya vägar mot nya framgångar? Alla lag har tuffa tider och det kanske är HVs otur att hamna i en formsvacka. HV71 har klarat sig bra de senaste åren, förutom 2005 när man vägrade proffs alldeles för länge när trots att det var klart med lockout för en hel NHL-säsong och höll på att hamna i kvalserien.
 
Sänk kraven och stå upp för erat lag istället för att gnälla och såga.
 
Hur allt det här slutar vet vi inte förrän i mars någongång men det blir en intressant hockeysäsong här i Jönköping om det inte vänder för HV71. Då visar sig vilka som är riktiga fans och vilka som bara är medgångare.
 
- - - - - - - - - - 
 
..................och i lingonserien:
RSK föll hemma i lördags i träningsmatch mot Ljungby Hockey med 3-7. Siffrorna speglar inte matchen då RSK var bättre än så. Seriespelet börjar på söndag i Movalla Ishall så man har en vecka på sig att slipa detaljerna och forma laget som startar på söndag. RSK har rullat på så mycket folk som möjligt under träningsmatcherna men nu är det upp till Mackan och Martin och avgöra under veckan vilka som kommer tas ut.
 
 
 
 
 

REKLAM: Dagens låt - den sätter sig på skallen.

 

Teemu hyllad i Winnipeg, "The Finnish Flash" sista säsong del 2

 

The Finnish Flash: Teemus sista säsong.

 

Teemu hyllad i Winnipeg, "The Finnish Flash" sista säsong.

 

Grattis till en av Sveriges största Hockey-TV-profil: 50 år idag

 
Stort grattis säger jag idag och ställer mig upp och bugar:
 
Niklas Wikegård fyller idag 50 år
 
Stort grattis Wiken!

Seger i Karlskoga! - Viktigt och rättvist!

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 7
 
 
 
BIK Karlskoga - Djurgårdens IF 1-2
0-1, 1-0, 0-1
Skott: 18-27 (3-12, 9-8, 6-7)
Mål: Michael Holmqvist & Sam Lofqvist
 
Äntligen en krigarseger
Äntligen, äntligen en seger och bortais. Tre tunga poäng lyftes i Karlskoga och det var Sam Löfqvist som tryckte in segermålet i powerplay med sex minuter kvar av matchen. DIF höll undan och vinner matchen helt rättvist. DIF jobbar hela matchen och det lönar sig idag. Kampen över hela banan och i spelet och drivet ger segern idag även om jag gärna hade sett ett par tre mål till framåt på alla chanser och det övertaget man hade i matchen.
Jag satt för första gången och var nervös i hela tredje perioden och när Sam dundrade in ledningsmålet gick inte pulsen ner. Så skönt att se klockan ticka ut och se glädjen i laget över första bortasegern mot Grisgänget Karlskoga. Skön seger men som sagt bara en liten seger på vägen mot ett stort mål. Idag vågade DIF och då gav det dessutom resultat.
 
Rättvist Djurgården.

Dagens citat 3:

@UffeBodin via twitter
 
" Om Patrik Ross blir lite grinigare kan vi utse honom till Sveriges John Tortorella. Hans lag täcker fler skott än N Y Rangers gjorde i fjol. "

Torsdag: Gameday is funday

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 7
 
BIK Karlskoga - Djurgårdens IF
Nobelhallen 19.00
 
Matchen sänds 18.45 på TV10 och Viaplay
 
Svår match ute i skogen.
Karlskoga står för motståndet i kvällens bortamatch för DIF. Det är en svår match på förhand, BIK är ett formstarkt lag och är svårslagna hemma i Nobelhallen. DIF kommer med en sargad vinstrad förutom "vinsten" mot Timrå senast på övertid. Dessutom så jagar Djurgården årets första bortaseger samtididgt som man letar efter en bättre och stabilare form. DIF försöker ändå och jobbar hårt för att komma igång på allvar. Det har gått sådär man blandar bländande spel mot totalt viceversa där man slutar spela och agerar väldigt taffligt framförallt i egen zon. Kan man jobba bort de djupa dalarna och bli mer stabila så kommer poängen trilla in, så enkelt är det.
Matcherna mot BIK brukar vara tuffa med fysiskt spel och mycket känslor.
 
Varje match är viktig och det där med serielunk kan vi ju stryka direkt. Alla poäng DIF kan få med sig från Karlskoga ikväll är oerhört viktiga. Hoppas grabbarna är väl förberedda för det blir en rejäl kamp ikväll.
 
KÄMPA DIF!
 
 
 

Dagens citat 2:

Mats Wennerholm, Sportbladet.se
 
" Timrå, AIK, Växjö och Rögle låg under slutspelsstrecket redan efter sex omgångar och där låg de kvar när serien var slutspelad säsongen 2012/2013 "

Dagens citat: Lyxfällans IF jagar nya spelare.

@bjornoldeen via twitter
 
"Okej Leksand hur ska ni ha't? Kapstad? Hersley? Eller nån annan fallgrop?"

Dagens citat:

@rylanderjohan på twitter
 
" Fabian Brunnström sitter på läktaren - för fjärde matchen i rad. Hur länge har han tålamod med det? "

NHL: Nattens snackis. Legenden #33 Roy är het igen.

 

Dagens citat 4:

@modoiterse på Twitter
 
"Enligt domarchefen Peter Andersson skulle gårdagens omdiskuterade sparkmål aldrig ha godkänts"

Dagens citat 3:

Mattias "Kolan" Karlsson (@MK850415) på twitter.
 
" Igår när jag slog axeln ur led så fick jag en fraktur på skulderbladet. Operation väntar och jag blir borta 5-6 månader "

Dagens bild: Kolan borta sex månader.

 
HV71s back Mattias "Kolan" Karlsson twittrade direkt från sjukhuset och innan röntgen sin skadade axel.
Det är tungt avbräck för HV71 men nu är det bara att vänta och se vem Stillman tänker ta in som ersättare.
 

Dagens citat 2:

Marcus Sörensen efter matchen igår mot Timrå
 
" Vi håller oss inte till det vi ska och tar alldeles för många utvisningar. Mot Mora torskar vi på alla utvisningar. Det kunde vi ha gjort nu med "

Dagens citat:

Marie Hallman, marieshockeyblogspot.se matchreferatet från DIF-Timrå igår.
 
"Inte med någonstans och såg lamslagna Timrå gå från 3-1 till 3-3. Vad hände? Varför är det så svårt att  hålla uppe energin från första perioden?"

DIF slutade spela - Förlorad poäng

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 5
 
 
Marcus Sörensen såg till att ordna två poäng.
 
Djurgårdens IF - Timrå IK 5-4 efter sudden death
3-1 0-0 1-3 1-0
Skott: 34-26 (12-7 11-11 10-8 1-0)
Mål:DIF: Dustin Johner, Mikael Holmqvist, Mattias Guter, Markus Ljungh & Marcus Sörensen
Publik: 5325 personer
 
Förlorad poäng, otroligt slarvigt och nonchalant.
Det blev en dyrköpt seger igår mot Timrå. Trots att DIF rivstartade matchen och tog vara på två powerplay och även utökade till en tremålsledning i mitten av den första perioden så höll det på att bli noll poäng. Djurgården klev ändå in  i matchen och tog vara på de lägen man fick och hade bra utgångsläge i matchen men det är som det sägs, att leda med 3-0 är livsfarligt. Särskilt om man som Djurgården gjorde igår, slutade spela en bit in i andra perioden då Timrå allt mer jobbat sig in i matchen. Gästerna var mer hungriga och låg på och DIF var inte på hugget i sina avslut, lite mätta för man hade ju en "säker ledning".
 
Första målet i sista perioden skulle antingen stänga matchen eller så skulle det bli nerv. Tyvärr blev det ju inte som man som DIF-supporter önskat, istället är det gästerna som inom två minuter reducerar och kvitterar. 3-3 och DIF får börja jobba i uppförsbacke men ju längre perioden går så väger det över för ett smart spelande Timrå som tar vara på varje misstag hemmalaget gör. När sedan DIF som mest trycker på för ett segermål i ett powerplay så är det gästerna som tar vara på ett offensivt misstag och på ett friläge gör man inget misstag utan luggar Mattsson i målet och det står 3-4 på tavlan med bara 2.14 kvar.
 
Jag antar att det var ett par hundra som började strömma ut ur Hovet då men det ska man aldrig någonsin göra.
 
Djurgården topptippat?! - Tippa om, ett mittenlag om allt funkar.
DIF har fortsatt powerplay och lyckas kvittera och ta matchen till sudden death men det måste kännas som en seger för Timrå som var uträknade men kommer tillbaka. Att DIF kniper segern och två av tre poäng känns ändå bara som att man kommer undan med en knapp heder i behåll. Det är så fruktansvärt dåligt att tappa återigen som man gör igår. Tapp mot Mora senast med men då bara ledning med ett ynka mål. Tyvärr är årets Djurgården lika ojämnt och osäkert som förra säsongen. Laget har massor att bevisa och än har vi inte sett det, visst man vänder och räddar matchen men man förlorar en poäng och det lägger mörk skugga över hela eventet igår, och det var så vansinnigt tråkigt att se. I fortsättningen måste man stänga såna matcher alltid. Annars kommer vi inte ens till ett playoff i år.
 
En rejäl uppryckning och att varje spelare rannsakar sig själv. Nu gärna.
 
Kämpa DIF.
 

Andra hemmamatchen - Timrå IK gästar Hovet

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 5
 
Bild från bättre tider.
 
Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 19.00
 
Matchen sänds 18.45 på
 
Mot effektivitet i anfallsspelet, full fokus från start och mer jämnhet!
Det vankas match på Hovet ikväll. Forna Elitserielaget Timrå IK gästar Hovet. DIF kommer till match med tre raka förluster, två övertidsförluster och en nollpoängare. Formen därmed inte bra, så enkelt är det. När man inte vinner kan man aldrig säga att man gjorde en bra match eller att det var okej. För mig är det vinst eller förlust, svart eller vitt och DIF är mer svarta än vita nu. Igen. Det börjar se ut som förra säsongen och det vill vi inte se. Ikväll måste DIF börja klättra tillbaka och börja hitta nätet. Gör man inte det ikväll så blir det jobbigt mentalt ju längre matcherna går framåt. Vändningen på rätt köl måste komma snabbt. Motståndaren Timrå har en tuff match att vänta på Hovet och det forna Elitserielaget har genomgått en tuff ekonomiskt stålbad och vad
Gärna ikväll.
 
Ett extra öga på Timrås forward nummer 22: Pappa heter Charles Berglund, sonen Emil spelar för Timrå så det är en liten intressant match i matchen mellan far och son Berglund
 
Innan matchen sker en tyst minut till minne av den avlidne legenden och ledaren i DIF Pelle Bergström.

RSS 2.0