Bremberg sparkad av HV, vad händer nu?Vad händer nu Fredrik?

Det var inte oväntat men jag blev ändå lite förvånad. Bremberg och HV går skilda vägar. Jag skrev innnan säsongen att hoppas att Dahlén och HV71s lagledningn fattar att de måste spela Linkan i en förstakedja, i PP och ge han mycket mycket istid. Men vad hände? Han fick testa lite på försäsongen i första kedjan men hamnade ganska fort i en tredje-fjärde line. Det funkar inte för  Bremberg, för ju mer han får spela desto bättre blir han. Han är en sån spelare som behöver stort förtroende. I vilket fall var det bara en tidsfråga innan detta skulle ske. Linkan var skadad hette det mot Luleå men ersatt  av junioren Sebastian Strandberg. Redan där signalerade det om att HV inte tänker satsa på Linkan i år heller.

Fredrik gör rätt och söker sig vidare, huset hemma i Stockholmstrakten är i full bebyggelse, familjen vill hemåt. Frågan är bara var han ska spela nu. 

Min dröm är som ni redan alla förstår: Fredrik in i Djurgården i tröja 23. Det är min högsta dröm. Bremberg är en av mina största idoler i Djurgården. Jag har följt han noga när han inte vart i DIF genom åren. Hans tid i Djurgården talar för sig själv. Poängligevinnare i laget år efter år och med i tio-i-topp i Elitserien. Det är bara i Djurgården som Fredrik verkligen trivs och så har det alltid vart.

Problemet är bara att efter fylleriskandalen så blev det nåt otalt mellan Djurgården och Fredrik själv. Jag tror inte att Djurgården kommer visa nåt intresse nu heller och viceversa. Men han skulle behövas i DIFs anfall och powerplay. Det skulle ge resultat det är jag helt övertygad om.

Tänk o få se Linkan tillbaka i DIF-tröja #23 om nån vecka igen. Det hade varit underbart att se.

KOM HEM LINKAN!

Dagens citat 2:
" Vad är det frågan om?
Hannes Hyvönen är 36 år och har spelat för elva klubbar sedan han senast var i Färjestad 2005..
"

In och gillar Rydaholms SK på Facebook!
Rydaholms SK-gruppen byter från grupp till Gilla-sida på Facebook
Detta efter att Facebook ändrat layout och gjort om utseénde och en del annat. Så därför gör vi det smidigare genom att om du är medlem eller vill gilla RSK på Facebook så sök bara på Rydaholms SK och gilla sidan. Vi har idag flyttat allt till den sidan så det är där det händer, alla uppdateringar och annan info om säsongen som precis startat idag, då A-laget gått på is kommer att stå på nya RSK-sidan.

IN OCH GILLA alla RSK:are därute.

Gilla här

Dagens citat:

I dag önskar jag mig svagt kaffe från bönderna! Dags för vinst!

Svår nöt att knäcka i Karlstad ikväll.

Elitserien 2011/2012
Omgång 7Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00
Matchen visas 18.45 på

FBK jagar första trepoängaren.
DIF sitter på bussen till Karlstad och laddar om för ny match i Elitserien. Ikväll väntar Färjestad. Ett hemmalag som verkligen kommer ut som hungriga vargar. Laget har bara en seger på de sex första matcherna och placerar sig på elfter plats i tabellen. Det är "kris" för ett lag som alltid ska vara toppplacerat i tabellen och bara nämnas i guldstriden. Just nu är verkligheten en annan för Färjestad, tre poäng har man plockat in men ännu ingen seger efter ordinarie tid. Lagets start är den sämsta på många år och för varje match laget inte vinner kommer det rösterna höjas för en förändring i klubben. Tränare Niklas Czarnecki har stora krav på sig. För Djurgården har det gått skapligt sett till tabellen men spelet lämnar massor att önska. Tredje förlusten kom senast mot Brynäs i en match som man ledde med 2-0, Brynäs vände och vann 2-4 då Djurgården tappade allt. Djurgården spelar ojämnt och är alldeles för mycket upp och ner. Det vill till en stabilisering och att hela laget jobbar i sextio minuter om det ska bli någon förändring. Det kommer krävas en rejäl arbetsinsats om det ska bli poäng ikväll.

Djurgårdens John Norman är optimistisk och tror på DIF-seger 4-1.

Läget i lagen:Nyförvärv i FBK: Hannes Hyvönen

Färjestad: Nyförvärvet den forne skyttekungen Hannes Hyvönen gör comeback i klubben. Backen Kristofer Berglund saknades mot Luleå senast. Per Åslund och Jonas Frögren är långtidsskadade.
Djurgården: Forwarden Jimmie Ölvestad är avstängd idag, spelar igen på lördag. I övrigt missar skadade trion Daniel Brodin, Andreas Holmqvist och David Printz matchen ikväll


Övriga matcher:
HV71-Modo visas 18.55 på

AIK-Luleå
Timrå-Linköping

Dagens citat 5:

DIF Hockey har problem.
" Om alla kedjorna skulle producera samtidigt skulle det se riktigt bra ut. Vi har inte gjort en hel bra match än. "

Lotterinämndens andra fall: Söderström ska ha MINST 3 matcher!Christian Söderström, Skellefteå AIK

Minst 3 matchers avstängning för Christian Söderström!
Adam Almqvist, HV71

efter tacklingen på backen Adam Almqvist i matchen igår. Blir det inte det så kan de lägga ner denna "nämnd" för då finns det ingen rättvisa. Den här tacklingen är minst lika ful som Jimmie Ölvestads. Så jag hoppas inte lotterinämndens hjul visar mindre än 3 matcher, gör den det så kan de ju sluta sitta i möten och bara dra ett nummer i en hatt eller nåt annat mindre viktigt.

Ölvestads tackling var tydligen "ohyggligt ful", "ett rejält överfall", "Ölvestad är elitseriens fulaste tacklare" och så vidare. Den här som Söderström delar ut när han kommer från den blinda sidan som straffas stenhårt i NHL, ska ge minst tre matcher om de går efter förra bedömningen. Dessutom gick Söderström ut i tidningarna: "Hade jag vetat att jag kunde få två, tre matcher för den hade jag lika gärna kunnat trycka till ordentligt".

Det uttalandet och tacklingen borde ge 4-5 matcher.

Om vi ska gå efter skalan efter förra "överfallet"

Dagens citat 4:" Hannes Hyvönen till FBK. Dags att ringa Marko Jantunen också kanske? "

Dagens citat 3:" Jag såg att nummer 97 (Per Ledin) hade kommenterat. Sveriges sämsta ishockeyspelare. Då blev jag extra irriterad "

"Jimmie Ölvestad är Elitseriens fulaste tacklare"#19. Jimmie Ölvestad, Djurgården.


Ja det säger "hockeyexperterna" efter hans avstängning och tackling på Mattias Persson i Luleå.  Men som sagt åsikterna är ju delade och det är ju fritt att tycka vad man vill.

Nej! han är inte den som tacklar fulast i Elitserien. Han är ingen spelare som är ute efter att skada andra spelare. Jimpa har en fysisk aggressiv spelstil och gör gärna poäng. Han är en av Djurgårdens viktigaste spelare. Tyvärr så sker såna här saker mer som i ett olycksfall i arbetet anser jag. Det sker och så är det inom hockeyn.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Ölvestads fru är tydligen polis för övrigt.

Dagens citat 2:" Hör att Thomas Rundqvist även har långt gångna förhandlingar med Brian Tutt, Olli Kaski, Marko Virtanen och Kent-Erik Andersson "

Dagens citat:" Å andra sidan: Det snackades om kris i FBK både ifjol och 2006. Båda säsongerna slutade med guld. Den feta damen ska sjunga först. "

Brynäs spelade ut Djurgården på Hovet

Elitserien 2011/2012
Omgång 6Calle Järnkroks 2-3-mål blev matchvinnande.

Djurgårdens IF - Brynäs IF 2-4
2-0, 0-1, 0-3
Skott: 17-28 (7-6, 3-14, 7-10)
Mål: Patrik Cehlin & Pontus Åberg
Mål:BIF: Andreas Dackell 2, Martin Johansson & Calle Järnkrok
Publik: 7633 personer

Brynäs har fortsatt lätt för Djurgården.
Det var många besvikna som vände hem från Hovet för en stund sedan. DIF föll i ännu en match på Hovet. Nu är det två raka utan seger, men det som oroar mest är hur DIF spelar. Idag bröt man förvisso en negativ trend när man vann första perioden och lyckades göra två mål framåt. Djurgården var det bättre laget de första tio sen kom Brynäs in i matchen och man började ana åt vilket håll det skulle gå.

Brynäs kommer ut som ett nytt lag i andra
I andra perioden kom Brynäs ut som ett nytt lag och Djurgården hängde inte med. DIF försökte med allt, man tog timeout men den blev verkningslöst. Brynäsreducering hängde i luften och till slut kom den. Andreas Dackell rakade in 2-1 i tom kasse sen Gustaf Wesslau blivit överspelad. Brynäs vinner skotten med 14-3 vilket säger det mesta. Ingenting fungerar för Djurgården trots ledning med 2-1 inför sista perioden

Brynäs vände och vann
I sista perioden hoppas man som DIF:are att DIF ändå ska kunna hålla i och vinna matchen. Tyvärr så håller matchbilden i sig. Brynäs kvitterar när DIF inte orkar stå emot. Djurgården rycker upp sig under små korta perioder i matchen men det räcker inte, för det är bara Brynäs för hela slanten denna kväll. I spel fyra mot fyra kommer så matchvinnande 2-3 genom Calle Järnkrok, i två mot en läge skjuter Järnkrok direkt och Wesslau är än en gång överspelad. Efter det målet är Djurgården ett slaget lag. Hemmalaget satsar med sex mot fem i slutet men som så många gånger förr så kommer det istället ett mål i baken.Andreas Dackell, målskytt utan att ha skjutit pucken i mål.

Visserligen ingen puck i nät denna gången då Brynäs Andreas Dackell rivs ner när han ensam åker mot tomt mål. Regeln säger då att det ska blåsas mål och det gjorde domare Morgan Johanson från Ljungby. Brynäs vinner helt rättvist på Hovet ikväll. Inte ens Gustaf Wesslau kunde rädda DIF, tyvärr så blir det ju ofta så om laget agerar darrigt så spelar även målvakterna krampaktigt. Wesslau kan mycket bättre än han visat mot både Timrå och Brynäs. Djurgården som lag behöver en rejäl uppryckning om det ska bli slutspel efter omgång 55!

För Djurgården är det mycket att fundera över. Det känns som att problemen från förra säsongen har följt med för spelmässigt fungerar inte spelet nu heller. En känsla som slår mig är också att det spelet som är tänkt passar inte vissa spelare i laget, för om nu det är samma sorts spel som tränare Hardy Nilsson vill spela som under finalsäsongen, så känns det som att DIF inte har rätt spelare för rollerna. Spelet ser och känns uddlöst många gånger under matcherna. Spelarna försöker spela efter ett visst spel men det fungerar inte. Ofta så slänger man iväg puckarna och det ser ut som det saknas en klar och rak struktur igenom det Djurgårdarna vill göra. Någonting är fel helt enkelt. Nu gäller det att glömma denna matchen och se fram emot nästa eldprov. Färjestad borta i Löfbergs Lila Arena. DIF har ingen bra statistik i Karlstad under åren och det blir inte många poäng där.

En tuff uppgift väntar laget.

* * * * * * * * *

Förstärkningar?? - Mika Zibanejad är förlorad för Djurgården, han blir kvar i Ottawa.

Mitt referat från igår på Hockeysverige.seIkväll bevakar jag Djurgården-Brynäs för hockeysverige.se:s räkning ikväll. Efter att ha avklarat debuten i torsdags så kommer det rulla på med fler rapporter från matcher i elitserien vilket är glädjande och hur kul som helst


Resultatet av min syn på matchen kan du läsa HÄR

Dagens citat 4:" Det har gått fem matcher i Elitserien och DIF har fortfarande inte fattat allvaret. Idag var det lika dåligt som senast på Hovet. Bedrövligt. "

Dagens citat 3:Det här med sarg-reklam är ju ändå rätt bra. Fan, vad trist det var när sargarna var helvita

Ännu en eminent krönika av Mr.SibnerPeter Sibner, hockeykrönikörHockeysverige.se

Läs hans senast krönika här

Klassiskt möte väntar på Hovet

Elitserien 2011/2012
Omgång 5Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 19.00

Starkt Brynäs väntar DIF på Hovet!
Då var det dags för match hemma på Hovet ikväll för Djurgården. Motståndare är klassiska Brynäs som kommer på besök. Det är ett klassiskt möte mellan två av de mest klassiska ishockeyklubbarna i svensk elithockey. Brynäs ser stabilare ut i år än tidigare och segern i Karlstad senast imponerar. Djurgården var på väg mot ännu en förlust på sin roadtrip, det blev ju stryk i Luleå i torsdags men trots underläge 2-4 vände DIF starkt i tredje perioden till 5-4. Segerskytt med 29 sekunder kvar blev lagkapten Marcus Nilson.

Kvällens match är viktig såsom varje poäng. För i slutänden kan det betyda skillnaden mellan slutspel eller kval om det vill sig riktigt illa. Elitserien har aldrig varit så jämn som nu, förra säsongens spänning ända fram till slutsekunderna i sista omgången är ju ett tydligt bevis på det. För Djurgården gäller det att försöka bryta den negativa trenden som man besitter i den första perioden. Istället för att komma ut och ta tag i matchen så har det blivit tvärtom och dessutom har man gått in i paus med ett underläge i ryggen i fyra av fem matcher. DIF måste vara alerta och vakna från början för det kommer defintivt inte att bjuda bort början och sen jobba sig upp i rak uppförsbacke i resten av matchen. Mot både Luleå och Timrå var det ett 2-0-underläge efter första perioden.


Tänk på att:

- Djurgården har ännu inte lyckats göra ett ända mål i första perioden i de inledande fyra matcherna.

* * * Brynäs
har tre raka segrar mot Djurgården och under den förra säsongen vann gävlelaget fyra av fem möten med stockholmslaget.


Läget i lagen:

Djurgården:
Tre spelare saknades när laget besegrade Timrå i lördags: David Printz som är osäker även till spel ikväll, Daniel Brodin är på väg tillbaka men det dröjer någon vecka till. Jimmie Ölvestad är ju avstängd. Det finns mycket att säga om det men vänj er vid disciplinnämnden i vinter. Gustaf Wesslau vaktar kassen.

**Sent återbud av Andreas Holmqvist, oklart varför

Brynäs:
I segern mot Färjestad senast saknades Sebastian Wännström och utlånade Viktor Berglind. I målet står Johan Holmqvist

Övriga matcher ikväll
Skellefteå-HV71 visas 18.45 på

Luleå-Färjestad
Växjö-Modo
Frölunda-Timrå

Dagens citat 2:
" Därför är det ett stort ansvar som vilar på tränarna. Jakten på kortsiktiga segrar kan på lång sikt orsaka ekonomiska förluster. "

Dagens citat:" AIK behöver ingen föredetting "

Finska Pelicans nya omtalade reklamfilm


Kvällens enda match spelas i Cloetta Center

Elitserien 2011/2012
Omgång

Linköpings HC - AIK
Cloetta Center 19.00
Matchen sänds 18.45 påEn match bjuder Elitserien på denna måndagkväll. Det är AIK som gästar "Chokladkartongen" eller Cloetta Center. Linköpings HC tar emot "Gnaget" som inte kommer spela Supernollan Viktor Fasth i målet. Istället är det nyförvärvet från Malmö: Markus Svensson vaktar kassen ikväll. Jag tror kvällens match blir intressant då Linköping kommer vara väldigt revanschsugna efter två raka förluster. LHC började starkt med tre raka segrar men har nu inkasserat två raka förluster. AIK är tvåa i tabellen och har verkligen imponerat, väldigt mycket tack vare Viktor Fasth därbak. Solnalaget har bara släppt in sex mål på fem matcher. AIK-laget är bättre än i fjol och kommer bli en svår nöt för LHC.AIK:s
andremålvakt Markus Svensson debuterar i kassen ikväll. AIK gör helt rätt öven om Viktor Fasth spikat igen mot både Modo och Frölunda. Det är dags att spela in Svensson, AIK kan inte stå och falla med Fasth utan det är viktigt att ha två målvakter som alltid är beredda.

Läget i lagen:
Linköping:
Hemmalaget tillbaka Robin Figren mot MoDo senast, däremot var inte Martin Laumann-Ylven och Michael Holmqvist med. Dessvärre klev veteranen Mikael Håkansson av matchen i lördags och det är osäkert om "Musse" spelar ikväll. Mattias Bäckman missade matchen på grund av sjukdom senast
AIK: Johannes Salmonsson är på väg tillbaka efter sin skada men spelar inte kväll. Viktor Fasth vilar och Markus Svensson debuterar i kassen.

Dagens citat:" Det enklaste sättet för Växjö Lakers att klara nytt elitseriekontrakt är att fortsätta att ha Färjestad bakom sig i tabellen. "

Rydaholms SK ´anno 2011/2012?Rydaholms SK

Isen ligger i Talavidshallen för kväll går RSK på is inför säsongen som är igång. Ny tränare är klar Mattias Jacobsson, Tingsrydfostrad gammal hockeyspelare och bror till målsprutan Christian Jacobsson och allt ska vara i sin ordning men frågan är hur det ser ut med spelarmaterialet. RSK har tappat tiotalet spelare inför säsongen, ett par har slutat men sen har man också tappat spelare till två andra klubbar i samma serie: IF Linné Hockey och Lenhovda IF. För just nu är spelartruppen väldigt tunn så den behöver kompletteras upp med ett antal spelare. Det är lite synd att vara beroende av spelare utifrån men då RSK saknat juniorlag i flera år så är det inte lätt att få det att gå runt.

I vilket fall så hoppas jag verkligen att Mattias och ledarstaben jobbar febrilt med att försöka värva spelare och ställa en relativt full trupp på isen inför kommande säsong. Jag är ändå lite orolig att RSK inte kommer få ihop lag inför säsongen.

Det vore mer än tråkigt om så sker.
Det får bara inte hända.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ishockeyspelare i Div.3 - SE HIT!
Rydaholms SK behöver spelare till årets trupp:
Om ni vet någon eller är intresserade själva så går det bra att kontakta mig för vidare information.Hockeygodis i Detroit inattDetroits Todd Bertuzzi bjöd på hockeygodis under straffläggningen mot Chicago

Blekt Djurgården föll alldeles för enkelt i Luleå

Elitserien 2011/2012
Omgång 4Gislavedssonen Simon Hjalmarsson blev tvåmålsskytt mot Djurgården

Luleå Hockey - Djugårdens IF 5-2
2-0, 1-0, 2-2
Skott: 26-19 (11-4, 9-6, 6-9)
Mål:LHF: Simon Hjalmarsson 2, Johan Harju, Joonas Vihko, Johan Fransson.
Mål:DIF: Pontus Åberg, Mario Kempe
Publik: 4648.

Blek insats av DIF
Det var inte mycket som gick rätt för DIF på bortaplan mot Luleå. Återigen hade man problem i första perioden och hamnade i underläge per omgående. Luleå skaffade sig en säker 2-0 ledning. Tim Sandberg debuterade i DIF-kassen men han vill nog bara glömma matchen. Det blev ingen lätt match för honom som lämnades ensam alldeles för ofta. När Luleå gjorde 3-0 i mitten på andra perioden var matchen avgjord i praktiken. DIF kom ingenstans och hade en svår match i Coop Arena ikväll. I sista perioden försökte man ändå med en rejäl forcering, Mario Kempes 4-2 reducering tände lite hopp men ännu ett försvarsmisstag släppte Johan Harju helt fri. Ensam från halvplan med Tim Sandberg gjorde Harju inget misstag utan 5-2 var ett faktum och spiken i kistan. DIF drog på sig massor av utvisningar i matchen vilket också gjorde att fördelen vägde över på Luleås sida. Djurgården fick jaga från första början och kunde aldrig komma ikapp spelmässigt. Det håller inte om man ska vinna på bortaplan.

Ingenting funkade för djurgårdarna denna kväll. Det gäller att bara glömma och ladda om inför morgondagens match. Mot Timrå imorgon vill jag se ett Djurgården som vill och vågar ta tag i matchen från första nedsläpp annars är det risk att vi ser en match liknande i Coop Arena.

Skärpning Djurgården!

Övriga matcher
HV71-Färjestad 6-2
Modo-AIK 0-2
Linköping-Skellefteå 0-4
Timrå-Växjö 1-3

Mitt första jobb för Hockeysverige.se

Mitt kvällsinlägg efter matcherna igår uteblev tyvärr då jag hade ett annat hockeyuppdragIgår var det debut för mig som skribent för hockeysverige.se.
Jag såg och bevakade HV71-Färjestad, en högintressant match på alla sätt då HV71 var nollpoängare innan matchen samt att matcherna mellan lagen brukar bjuda på det lite extra.

Resultatet av min syn på matchen kan du läsa här:

DIF åker på roadtrip till Norrland

Elitserien 2011/2012
Omgång 4Luleå Hockey - Djugårdens IF
Coop Arena 19.00
Matchen visas 18.55

DIF på roadtrip - Hett möte med Luleå att vänta

DIF har åkt på roadtrip till norrland där man idag möter Luleå, DIF anlände precis till arenan. Imorgon åker man vidare till Sundsvall för match mot Timrå på lördag. Dagens match kommer bli ett hett möte, lagen möttes ju i kvartsfinalen förra säsongen och det var sju hårda drabbningar. Lagen möttes även på försäsongen i en match som Luleå vann till slut men det man kommer ihåg är slagsmålet som utbröt när alla spelarna var ute på isen direkt efter slutsignalen. Så räkna med en match med mycket känslor och hårda tag på isen. Det som retar mig än är hur fega Luleå ledda av Osten Bergström som fick Ölvestad avstängd för något som inte var det. Luleås Abbott gjorde grejen än värre, det var inget att snacka om. Jag vill se DIF få gruvlig revansch på Luleå och jag tar gärna dem i kvart igen.

Luleå har tagit en poäng hittills, hemma mot nykomlingen Växjö i en match som man hade kontroll på. Sedan föll man i Göteborg där man också var nära att ta poäng. Man har inte lyckats knyta ihop säcken i båda matcherna. Laget är bra och ser vassare ut i år än förra säsongen. Djurgården vann sin senaste match efter stark vändning i andra perioden mot lillebror AIK. I en match som man började väldigt dåligt, så om DIF ska ha chans till poäng idag gäller det att ta tag i matchen från första nedsläpp. DIF har haft problem i de senaste två matcherna med att man startar matcherna alldeles för passivt och

Läget i lagen:
Luleå: Cam Abbott är långtidsskadad och borta sedan tidigare. Sebastian Meijer ersätter Patrik Berglund i matchtruppen och målvakten Johan Gustafsson får chansen mellan stolparna.
DIF: DIF-truppen ska vara skadefri sånär som på Daniel Brodin som snart är på väg tillbaka efter sin axelskada. Tränarstaben gör ett målvaktsbyte vilket innebär att Tim Sandberg står från start mellan stolparna i ikväll. Tränarna vill ha igång båda målvakterna, Gustaf Wesslau har ju ståt de tre inledande matcherna.


Övriga matcher:
HV71-Färjestad visas 18.45

Modo-AIK
Timrå-Växjö

Linköping-Skellefteå

Kära hockeyälskare: Får jag presentera min vän och kollega: Peter Sibner

Detta är för bra för att inte läsa som hockeyintresserad, så jag promotar denna krönika här på bloggen. Den är skriven av en av mina gamla barndoms- och lagkompis: Peter Sibner som nyligen blev hockeykrönikörHockeysverige.se.
Peter Sibner, 32 år, fd hockeyspelare (Rydaholms SK, Lönashults IF) bland annat. Han har alltid haft en brinnande intresse för hockeyn, Frölundait som han är, även Troja sitter varmt om hjärtat. Vi spelade hockey ihop i årgång 1994 års U16 i Rydaholm. Vi gjorde även någon träning i hop i ett div.5-lag Lönashult.Det var väl en minnesvärd säsong, det räcker väl att säga så. Peter spelar även golf, han har jobbat extra som sportjournalist så han har koll kan man säga.

Läs hans första krönika här: http://hockeysverige.se/mobile/article/12345562/nhl-och-vagvalet

Dagens citat 3:" Det är så lite folk på matchen i Gävle att det ser ut som en scen ur 28 dagar senare "

Onsdagens enda elitseriematch försenad

Elitserien 2011/2012
Omgång 3
Brynäs IF - Frölunda Indians HC
Läkerol Arena 19.20! OBS TIDEN!

Matchen visas kl 18.45 påOBS!! MATCHEN FÖRSENAD pga transportproblem upp till Gävle för Frölunda
Intressant match väntar på Canal+ Hockey ikväll då seriens bästa lag så här långt: Frölunda gästar klassiska Brynäs och Läkerol Arena. Båda lagen har imponerat i år, speciellt Frölunda. Göteborgarna har haft tre-fyra tunga år där man slösat massor med pengar på spelarköp och satsat högt men det har kostat absolut mer än det smakat. Frölundas fans har alltid höga krav men laget har inte lyckats uppnå dessa på några säsonger nu. I år har Frölunda tagit tre raka segrar och det har inte vart nåt snack i de matcherna. Laget i år känns mer som ett lag, en stark grupp med ett par tre starka spelare med Fredrik "Flugan" Pettersson och Joel Lundqvist i spetsen.

Brynäs IF har startat även dom väldigt starkt med fyra poäng på två matcher. Gävlelaget har också dom haft några tunga år utan någon vidare framgång. Kvalserien har vart väldigt nära ett par säsonger men man har överlevt. Jag tror att Brynäs kommer göra sin bästa säsong i år på bra länge. Ryggraden i laget är ungdomarna Järnkrok, Silfverberg, Larsson spetsat med gamlingarna Dackell, Lavander. Jag tycker Brynäs förtjänar att vara ett topplag, serien blir mycket roligare då men fråga mig inte varför.

- Det blir en speciell match för Magnus Kahnberg som spelat i Brynäs de senaste två säsongerna -

- - Det skulle varit en speciell match om Johan Holmqvist vaktat kassen för sitt Brynäs mot sitt gamla lag Frölunda men ikväll vaktar Niklas Svedberg Brynäsmålet. - -

Onsdag: En match i Elitserien

Det är dagen efter den sköna derbysegern mot AIK. Två kvällar i rad, helt underbart och jag undrar när det hände senast. Men i vilket fall, helt rättvist och rätt åt råttorna. DJURGÅRDEN ÄR BÄST I STAN om man ser till inbördes möten. Det kan ni inte säga nåt emot gnagare därute, här spelar tabellen ingen som helst roll, huvudsaken är att vi är bättre än er. Ikväll rullar serien vidare och det bjuds på en match:

Kvällens matcher:
Brynäs - Frölunda

Dagens citat 3:" Djurgården Hockey vill tacka alla djurgårdare för gårdagens derbyfest! Ni skötte er perfekt och lyfte fram laget "

Dagens citat 2:" Nu när hälften av lagen spelat tre matcher och den andra hälften bara två, så har alla utom Frölunda redan tappat poäng. "

Frågor på det?


DIF-TV: Matchvinnare Fredrik Claesson#14. Fredrik Claesson fick sin pojkdröm uppfylld när hans 3-1 till slut blev matchavgörande. AIK kom inte närmre än 3-2.

DIF-TV: Tifo och Loa


Dagens citat:
Magnus Pehrssons Järnkaminer!

Hardy Nilssons Järnkaminer!

Stark vändning i andra gav DIF derbysegern till slut

itserien 2011/2012
Omgång 4
Kristofer Ottosson sätter 4-2 i tom kasse.

Djurgårdens IF - AIK 4-2 
0-1 3-1 1-0
Skott: 29-34 (8-15, 16-11, 5-8) 
Mål:DIF: Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad, Fredrik Claesson & Kristofer Ottosson
Mål:AIK: Robert Rosén & Dick Tärnström
Publik: 13850 personer - Utsålt
#9. Kristofer Ottosson avgjorde i tom kasse

Vändning i andra perioden gav DIF segern
Vilket derby det bjöds på i Globen. Matchen hade två ansikten då AIK ägde första perioden då DIF inte alls var med. AIK ledde helt rättvist efter första perioden och det såg ut att gå en enkel väg för Gnagarna. Som DIF-supporter var man bedrövad efter första perioden då man fick en viss förståelse varför man föll mot Modo i lördags. Men sedan vad coach Hardy Nilsson sa till laget i paus kan man undra för i andra kom DIF ut som ett nytt lag. Tre snabba mål på 2.49 var riktig starkt jobbat. DIF vände på matchen och kunde hålla emot Gnagarna trots att domaren visade ut de röda med jämna mellanrum. Spelmässigt så kanske det inte var helt rättvist att det blev DIF-seger men små marginaler avgör matcherna ibland. DIF måste definitivt bli jämnare, det håller inte att öppna matcherna som idag. AIK ser intressant ut och jag tippar dem som ett topplag i fortsättningen, det gäller att se upp för Gnaget.

Första perioden:
Blekaste DIF-perioden jag sett i år. Det såg inte bra ut sett ur DIF-ögon och jag förstår varför man förlorade mot Modo. För det vara bara AIK inledningsvis. AIK spelar lugnt och harmoniskt över hela banan och tog sig väldigt enkelt in i DIF-zonen gång på gång. DIF-försvaret agerade alldeles för passivt och stod mest och tittade på. AIKs mål var riktigt snyggt där Robert Rosén avslutade läckert i spel fem mot fyra. Väldigt anmärkningsvärt att DIF lyckades få iväg första skottet efter 9.28, då hade AIK redan skjutit nio och gjort ett mål. AIK-ledningen efter första perioden var hur säker som helst. DIF försvann in i omklädningsrummet för att snacka igenom vad man sysslar med.

- Vi spelar bra hockey säger AIK:s Rickard Gynge.

Andra perioden:
Om första perioden var AIKs så gick första åtta minuterna till DIF. Man kan som åskådare undra vad Hardy sa till sitt lag i pausen för när klockan stod på 4.04 så står det 3-1 till Djurgården. AIK fick en utvisning direkt i inledningen av perioden. Marcus Nilson skjuter 1-1 ur ganska dålig vinkel men pucken slinker in förbi Viktor Fasth. Kvitterat direkt i inledningen gav DIF massor av energi och vind i ryggen. DIF fortsätter trycka på, och i virrvarret framför kassen kan Jimmie Ölvestad slå in 2-1. Då har det gått 84 sekunder sen DIF:s kvittering. AIK är rejält i gungning efter två snabba DIF-mål samitidigt som DIF nu agerar som ett helt nytt lag. Viktor Fasth i AIK-målet går sedan från säker till väldigt frustrerad och darrig när DIF gör 3-1 ytterligare 75 sekunder senare. DIFs makalösa vändning till 3-1 sätter AIK i rejäl gungning. AIK spelar upp sig ju längre perioden går. DIF drar på sig tre raka utvisningar men domarens nivå kan diskuteras. I ett av de tre sitter så reduceringen för AIK genom Dick Tärnström

- Lika dåligt som i första var det bra i andra säger Djurgårdens Jimmie Ölvestad

Tredje perioden:
Det blev en jämn period där det var ställningskrig, inget av lagen ville bjuda på något. Båda lagen fick möjligheten att vända eller avgöra matchen i spel fem mot fyra men inga mål föll. AIK var det drivande laget och vann också skotten i perioden medan DIF försökte bevaka resultatet. AIK plockade Viktor Fasth med ett par minuter kvar men DIF:s Kristofer Ottosson punkterar matchen med mål i tom kasse.
Efter matchen var AIK:s målvakt Viktor Fasth väldigt besviken: " - Otroligt surt. Vi äger matchen i den första perioden, men det håller inte att spela som vi gör i den andra perioden ". Viktor var lugnet själv i första perioden men släppte tre snabba vilket avgjorde matchen ikväll.

Tränare Roger Melin efter matchen: " Vi går ner oss i den andra perioden och jag vet inte vad det beror på "

* * * * * * * * *

Övrig match:
Linköping - HV71 2-1
Det är nästan så man tycker synd om HV71 men 0-1 brukar ofta inte räcka till seger. LHC vände i sista perioden genom nyförvärvet från Malmö: Calle Söderberg med två mål ser till att LHC tar tredje raka segern. HV71 drar på sig två utvisningar med fem minuter kvar som sänker dem. I och med förlusten så är Jönköpingslaget ensam jumbo i Elitserien med 0 poäng på tre matcher.

Dagens citat 7:" Alvesta SK producerar i Globen "

DERBY-dags! DIF vs AIK

Elitserien 2011/2012
Omgång 3

Djurgårdens IF - AIK
Ericsson Globe Arena 19.00


Sändningen börjar 18.45 på
Årets första Stockholmsderby väntar
Om sanningen ska fram är det det andra stockholmsderbyt på två dagar fast igår handlade det om fotboll på Råsunda. Ikväll är det Globen och hockey som gäller. Djurgården mot AIK. Inför fighten så är AIK favoriter, dels tack vare två segrar och dels fantomen i målet: Viktor Fasth. AIK:s succékeeper har inlett strålande och endast släppt två puckar av 76 skott. Det är enastående och AIK har ett stort seger vapen i Fasth. Djurgården däremot inledde bra borta mot HV71 i en lite speciell match. Seger 2-1 i en match som man var bättre sett över hela matchen men vad som hände däremellan fram till matchen på Hovet i lördags undrar nog många. DIF blev överkörda av ett nederlagstippat och totalsågat Modo. Örnsköldsvikslaget inledde elitserien med en rejäl förlust hemma mot Frölunda med 1-4. Men när Modo kom ut coh antog Djurgården så var det ett helt annat lag. Modo ägde första perioden totalt och ledde rättvist med 0-1. DIF kom upp lite i andra men det var tack vare ett powerplay som man fick in kvitteringen till 1-1. I sista perioden var det åter Modo som bestämde och målen kom också följaktligen 1-2 på en total markeringsmiss av DIF-försvaret, 1-3 på en kalasstyrning utan chans för Wesslau och 1-4 i tom kasse av förre DIFaren Danielsson. Det blev som en riktig käftsmäll för DIF som har haft en hel del och fundera över inför kvällens stormatch och derby mot AIK. Tränare Hardy Nilsson var minst sagt riktigt besviken efter Modo-matchen så vi får nog anta att DIF kommer ut taggat till tänderna ikväll. Jag tror inte herr Nilsson accepterar två riktiga bottennapp på raken.

*****************************

Bästa målvakten avgör derbyt!

****************************#30. Viktor Fasth - matchvinnare ikväll?

Läget i lagen:

DIF: Laget är bra. En spelare saknas inför kvällens match: Daniel Brodin kämpar fortfarande med sin axelskada. Han är i träning men det kommer dröja innan han är klar för matchspel.
AIK: Senast mot Färjestad saknade svartgula Fredrik Carlsson och Johannes Salmonsson.Övrig match ikväll:
Linköpings HC - HV71 visas kl 18.45 på
Kvällens andra derby: E4-derbyt mellan Jönköping och Linköping
Ska HV71 ta första segern? Tränare Uffe Dahlén har aviserat Andreas Andersson som målvakt i kvällens match. HV71 måste nog börja vinna innan hela Jönköping går upp i atomer. LHC har två segrar och kommer gå stenhårt för en tredje på sin hemmaplan. HV71 har ett tufft läge så här inledningsvis. Men jag tippar att kvällens match ändå kommer bli tight och jämn med tanke på att det är lite prestige lagen emellan.
Linköping vinner i sudden.

Såg förresten HV-TV:s intervju med linslusen Daniel Grillfors. Han är lite tråkig i såna intervjuer, han känns som en kille utan det där jävlaranammat. Man skulle nog kunna tänka sig att han är en "svärmorsdröm" alltid så snäll och verkar inte bli arg allt för ofta. Det vore roligare med någon som vågar sticka ut lite mer ex: Per Ledin. Bara en tanke om deras införinslag idag.

Dagens citat 6:
Kom igen DIF. Gör mig stoltare. Krossa Gnaget!

Dagens citat 5:Hockeyn är vår nationalsport!

Dagens citat 4:

Sveriges bästa målvakt genom tiderna?Henrik Lundqvist - redan nu. Finns ingen svensk som uppnått Henriks status i NHL.

AIK:s hemliga vapen: HöghastighetskameraHöghastighetskamera - AIKs hemliga vapen.
En höghastighetskamera som gör det ännu klarare för en målvakt vilka brister han har. Viktor Fasth och AIK jobbar hårt med hjälp av kameran och målvaktstränaren vilket har fött framgången

* * * * * * * * * *

Inför kvällens nedlsläpp har Viktor Fasth bara släppt in ETT skott av 76 som han fått på sig på de två första matcherna.

Det är enastående bra.

Dagens citat 3:" Det är en ära att så spela såna här derbyn och representera Djurgården först och främst. "

Dagens citat 2:" Den som inte hoppar är ett gnagarsvin! "

Dagens citat:" Djurgården slutar med nationalsång innan nedsläpp "

DIF-TV: Tränare Tomas Montén inför derbyt


DIF-TV: #15. Mattias Carlssons inför sitt första derby


Vad passar bättre denna kväll? Forza DIF!


Dagens citat 3:" Modo åkte ett par tre skär mer en DIF i varje byte. Det gav utslag "

Hur slutar Elitserien? - 16 läsare tippade.

Sammanställning av alla tips som kom in fram till i torsdags. 16 läsare har tippat följande:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag
(DIF) tippar:
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK    SM-Guld
4. Frölunda Indians HC
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Luleå Hockey
8. AIK IF

9. Växjö Lakers HC
10. Modo Hockey
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

--------------------------------------------

Peter Sibner (VF) tippar:
1. Djurgårdens IF
2. Luleå Hockey     SM-GULD!
3. HV71
4. Frölunda Indians HC
5. Skellefteå AIK
6. Växjö Lakers HC
7. Färjestads BK
8. Linköpings HC

9. Modo Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. AIK IF


--------------------------------------------

Fille
(AIK) tippar:

1. Färjestads BK
2. AIK IF
SM-guld!
3. Skellefteå AIK
4. Djurgårdens IF
5. HV71
6. Luleå Hockey
7. Linköpings HC
8. Frölunda Indians HC

9. Växjö Lakers
10. Brynäs IF
11. Modo Hockey
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Classe (HV71) tippar:

1. Linköpings HC            SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Hockey
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Luleå Hockey
7. HV71
8. Växjö Lakers

9. AIK
10. Timrå IK
11. Modo Hockey
12. Brynäs IF


--------------------------------------------

Vicke
(HV71) tippar
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK        SM-GULD!
4. HV71
5. Djurgårdens IF
6. Växjö Lakers
7. Luleå Hockey
8. Frölunda Indians

9. Modo Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

Christer "PE" Pettersson (HV71) tippar:
1. Färjestads BK
2. Skellefteå AIK         SM-GULD!!
3. Växjö Lakers
4. Luleå Hockey
5. AIK
6. Linköpings HC
7. Brynäs IF
8. HV71

9. Modo Hockey
10. Frölunda Indians HC
11. Timrå IK
12. Djurgårdens IF


--------------------------------------------

Stoffe (VF) tippar:
1. Frölunda Indians      SM-GULD!
2. Djurgårdens IF
3. Linköpings HC
4. Luleå Hockey
5. Färjestads BK
6. AIK
7. HV71
8. MoDo Hockey

9. Skellefteå AIK
10. Brynäs IF
11. Växjö Lakers
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Mojje
(VF) tippar
1 Luleå Hockey           SM-GULD!
2 Modo Hockey
3 Djurgårdens IF
4 Färjestads BK
5 Frölunda Hockey
6 Brynäs IF
7 HV71
8 Linköpings HC

9 Skellefteå AIK
10 Växjö Lakers
11 AIK
12 Timrå


Luleå tar guldet genom att slå Brynäs i finalen

-----------------------------------------

Simon.H (LIF) tippar

1. Linköpings HC
SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Indians HC
4. Skellefteå AIK
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Modo
8. Brynäs IF

9. Luleå Hockey
10. AIK IF
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers

----------------------------------------

Jeppe.G (FBK) tippar:

1. Luleå Hockey
2. Linköpings HC       SM-GULD!
3. Frölunda HC
4. Färjestads BK
5. Djurgårdens IF
6. HV 71
7. Skellefteå AIK
8. Växjö Lakers HC

9. AIK
10.Timrå
11.MoDo Hockey
12.Brynäs IF


---------------------------------------

Peter Jägarn
(BIF) tippar

1. Skellefteå AIK
2. Färjestads BK
3. HV71
4. Luleå Hockey
5. Djurgårdens IF
6. Frölunda Indians
7. Linköpings HC
8. Brynäs IF
SM-GULD!
9. MODO Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers


--------------------------------------------

Marcus Icey (AIK) tippar
1. Färjestads BK
2. HV71
3. Frölunda
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Linköpings HC
7. Växjö Lakers
8.
AIK .SM-GULD!
9. Luleå Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. Modo Hockey

--------------------------------------------

Fille.H(ellqvist?) (HV71)

1. Färjestads BK
2. HV71                           SM Guld vs FBK i finalen
3. Frölunda Indians
4. Växjö Lakers
5. Linköpings HC
6. Djurgårdens IF
7. SAIK

8. AIK
9. Luleå Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. Modo Hockey


--------------------------------------------

Marcus Johansson (VF)
1. Färjestad BK
2. Djurgården IF         SM-Guld
3. Linköping HC
4. Skellefteå
5. HV71
6. Frölunda HC
7. Luleå
8. AIK

9. Brynäs
10. MODO
11. Växjö
12. Timrå

--------------------------------------------

Anton Kämpa (HV71) tippar:

1. HV71
2. Skellefteå
3. Linköping HC              (SM-Guld)
4. Djurgården IF
5. Färjestad BK
6. Frölunda HC
7. Luleå
8. Växjö

9. AIK
10. MODO
11. Brynäs
12. Timrå


--------------------------------------------

Simon Rova (Luleå) tippar
1.Linköping
2.Luleå (SM-GULD)
3.Färjestad
4.Djurgården
5.Hv
6.Skellefteå
7.Frölunda

8.Brynäs
9.AIK
10.Modo
11.Växjö
12.Timrå


--------------------------------------------

Jocke.J (HV71) tippar:
1. Skellefteå AIK
2. Djurgården IF
3. Modo Hockey
4. HV71                        SM-GULD !
5. Frölunda Indians HC
6. Färjestads BK
7. Linköpings HC
8. Växjö Lakers HC

9. Luleå Hockey
10. AIK IF
11. Brynäs IF
12. Timrå IK

Dagens citat 2:


" Djurgården hade förra säsongen elitseriens näst största hemmapublik, 7 401 i snitt per match "

DIF-Classic: #19. "Jimpa" efter sina fem mål mot Modo 2009/2010


DIF-TV: Tellan efter hemkomsten till Hovet i fel kläder


Dagens citat:" MFF är fotbollens svar på smutsiga Luleå inom hockey, alltså ett gäng lipsillar! "

Växjö Lakers intro i Vida ArenaGanska maffigt får jag säga av Popcornlaget.

Nytt jätterekord för bloggen! Tack alla läsare!

Jag är tillbaka hemma efter en weekend i Göteborg med frugan. Eftersom jag ännu inte, lite orutinerat, skaffat mig en laptop så blir bloggandet tyvärr lidande så fort jag lämnar hemmet. Jag har förstått att en sådan måste inskaffas inom en väldigt snar framtid. Allt för er läsare. Det gäller liksom att rulla på.

Förövrigt så vill jag åter tacka ALLA ER DÄRUTE som läser min lilla hockeyblogg. Bloggens unika träffar och sökningar har ökat rejält vilket är helt fantastiskt.
Bloggen slog ett nytt jätterekord i onsdags förra veckan.

1 067 unika besökare på en dag!

1 439 träffar på sidan på en dag!

TACK ALLA, helt fantastiskt! Utan er så är bloggen ingenting. Ert stöd och alla kommentarer och mail som jag får uppskattas. Förövrigt många som följer mig via Twitter där jag också snackar mycket hockey: (Twitter: TeXasDIF)

Efter förra veckans jättesiffror är det fortfarande frekventa besök på bloggen. Helt makalöst och kul!

- - - - - - - - - - -

Imorgon är det måndag igen och det väntar nu en ny fullspäckad hockeyvecka med bland annat säsongens första Stockholmsderby mot AIK på tisdag och så rullar Elitserien igång. Början av serien är väldigt intressant då serien brukar sättas efter 10-talet omgångar.

Blytung förlust i hemmapremiären, Modo bättre på alla plan

Elitserien 2011/2012
Omgång 1Djurgårdens IF - Modo 1-4
0-1 1-0 0-3
Skott: 28-30
Mål:DIF: Kyle Klubertanz
Mål:MoDo: Nicklas Danielsson 2, Fredric Andersson och Morten Madsen
Publik: 8094 personer


DIF överkört av Modo
Jag gör ett kort inlägg om gårdagen. Befinner mig på resande fot så avsaknad av dator gör det svårt att blogga. Gårdagens hemmapremiär blev inte alls som vi djurgårdssupportrar hoppats på. DIF kom aldrig med i matchen på allvar utan det var gästerna Modo som gav ett stark svar till alla experter. Modo är nederlagstippat av många och efter premiären så blev det inte ljusare. Gårdagens match på Hovet gav däremot inget roligt svar från DIF. Jag tycker inte man spelar som de säger att de ska. Jag tycker de hade vissa problem i bortamatchen mot HV71 då de inte skapade så mycket, tyvärr hamnar de allt för ofta i hörnet och sen blir det inte mer av det. Frågan är ändå efter bara två matcher, vem ska göra målen i DIF? Insatsen igår var totalt underkänd då Modo var bättre på alla positioner. Hardy och c:o har nog en del att fundera på och laget med. Det finns mycket i DIFs spel som måste bli betydligt bättre inför tisdagens derby mot AIK.

Kul hemkomst för Micke Tellqvist till Hovet. Det var 10 år sedan senast och nu blev han vinnare direkt. I fel tröja. Förstår fortfarande inte någonstans varför DIF nobbade honom.

Släkten var som bekant värst igår när Nicke Danielsson avgjorde matchen med sina två mål. Det är en spelare som jag gärna sett i DIF igen, grovjobbare och numera även etablerad målskytt.

DIF-laget får totalt underkänt.

Gårdagens resultat:
Växjö-Linköping 2-4
Färjestad-AIK 1-2 efter straffar
Frölunda-Luleå 2-1
Brynäs-HV71 3-1
Skellefteå-Timrå 2-3 efter straffar

DIF-TV: Andreas Holmqvist inför hemmapremiären imorgon mot Modo


Dagens citat 4:Det var stort av Järnkaminerna och Djurgården!
Att stå tillsammans med 1000 vuxna män och kvinnor, samtliga med blodsprängda ögon under Djurgårdens hyllningstal och den tysta minuten är en känsla som aldrig kommer gå att beskriva.

Det största var ändå efter matchen när hemmastå och bortstå körde växelvisa "Alltid saknad - Aldrig glömd" . Större än så blir det inte!


-Vicke.R - HV-supporter-

Stabil DIF-seger i premiären

Elitserien 2011/2012
Omgång 1Oförglömligt minne: Den tysta minuten och båda klackarnas hyllningar till Stefan Liv kommer man aldrig glömma.

HV71-Djurgårdens IF
0-0, 0-1, 1-1
Skott: 25-26
Mål:HV71: Per Ledin.
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist &
Pontus Åberg.
Publik: 7000 - FULLSATTMatchvinnare: 17-årige Pontus Åberg

Skön DIF-seger i premiären
2-1 stod det när "Hesa Fredrik" ljöd och därmed så har DIF brötit den åtta matcher långa sviten utan vinster i Kinnarps Arena. Djurgården vinner helt rättvist sett över hela matchen då man spelar bra defensivt samtidigt som Gustaf Wesslau storspelade i kassen.

I första perioden skapade DIF ett par chanser direkt men sen var det HV mest för hela slanten. HV var vassa i första perioden och satte tryck innan DIF kom in i matchen ordentligt. Första perioden blev mållös och det var fördel hemmalaget. DIF kom inte alls upp i banan och utan blev stående mest i egen zon.

I andra kom DIF ut som ett nytt lag och satte hård press mot hemmalaget inledningsvis. DIF snurrade och pressade men inga mål. Uffe Dahlén tog en nödvändig timeout efter sex minuters spel för att lugna ner sitt lag. DIF ägde den andra perioden och tog också rättvist ledningen i spel fem mot fyra. Kyle Klubertanz sköt en ispuck mot Mathias Tjärnqvist som enkelt styrde in 0-1 i nattaket bakom Daniel Larsson. DIF-målet kändes rättvist även om HV71 skapat flertalet chanser utan att lyckats överlista Gustaf Wesslau. DIF höll sin ledning in i paus.

I tredje perioden försökte HV få till en kvittering med att lyfta upp spelet ännu mer, hög press på DIF:s backar men de spelade säkert och kunde hålla undan. I stället var det Djurgården som avgjorde matchen när blott 17-årige Pontus Åberg stack upp i ett anfall och sköt ett skott mellan benen på Daniel Larsson. Efter det målet kunde DIF spela mer avslappnat och HV var tvunget att satsa allt framåt. Uffe Dahlén plockade ut målvakt Larsson med tre och en halv minut kvar. Dessutom fick DIF en utvisning så HV fick spela sex mot fyra i slutminuten men närmre än Per Ledins reducering med 43 sekunder kvar kom inte hemmalaget. Man hade ett jätteläge med bara sekunder kvar men DIF och Gustaf Wesslau höll undan till seger.

Totalt sett vinner DIF rättvist men det var inte mycket som skiljde. HV saknade definitivt inte lägen men det var bara den lilla detaljen att pucken inte ville in. Gästerna Djurgården gör en bra insats och får till två viktiga mål i matchen, jag tycker ändå inte att man skapar lika mycket. Det kändes som man fastnade i hörnet istället för att gå rakare på mål, sen vill jag se mer avslut och gå på returer. Men dock en bra match och skön seger i Kinnarps denna kväll.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga resultat

Luleå-Växjö 2-3 efter straffar
Grattis Växjö Lakers till sin första seger i Elitserien, stark vändning i sista perioden och Tomi Kallio var säkerheten själv när han avgjorde straffläggningen

Färjestad-Skellefteå 3-2 efter straffar
FBK visade styrka med att vända matchen och vinna. SAIKs första femma med Möller-Holloway-Goren imponerande. Intressant med tre högerskyttar i samma line.

Linköping-Brynäs 3-2 efter straffar
Brynäs gjorde nästan allt rätt på bortaplan men det räckte bara till en poäng till slut.

Modo-Frölunda 1-4
Ska Modo vara så här dåliga? Tuffe-Uffe har att jobba med. Frölunda imponerar och ett varningens finger för indianerna i år!

AIK-Timrå 5-1
Viktor Fasth räddar 47 skott. Timrå kan inte göra mål på honom samtidigt som AIK gör tre mål i powerplay. AIK imponerar..eller?

Dagens citat 3:" Stefan Liv - Aha - Vi kommer alltid minnas
"

Dagens citat 2:" Det är otroligt mäktigt när det goda kommer fram i alla människor. Och det visar att det finns väldigt mycket hjärta i klackarna. "

-Johan Davidsson, HV71-

Dagens citat:

Bitter HV-supporter igår under matchen via sms" Det kvittar när vi har Fisknätet Larsson i kassen
"

Stefan Liv-tifot under den tysta minuten i Kinnarps Arena


Elitseriepremiär 2011/2012! - ÄNTLIGEN!

Elitserien 2011/2012
Omgång 1
HV71-Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 19.00


Tuff match direkt för båda lagen
Äntligen är det dags. Djurgården går in i Elitserien och man gör det på bortaplan mot HV71. Det är tredje året i rad som lagen möts direkt i inlednigen av serien. Det känns skönt att Elitserien äntligen börjar och att det är en match som verkligen betyder nåt. Inget av lagen vill förlora första matchen av serien så det kommer bli en tuff batalj i afton. Sett till försäsongen så gick det väl sådär för båda lagen då inget av dem kommer spela slutspel i European Trophy i december. DIF avslutade med förlust i genrepet borta mot Linköping 2-3 medan HV71 inte spelade sitt genrep på grund av den tragiska olyckan. Senaste matchen HV spelade blev man nollade och föll med 0-2 mot Färjestad.

Frågan är: Ska det äntligen bli DIF-seger ikväll? DIF har en mindre smickrande förlustrad i Kinnarps Arena, åtta raka förluster. Senaste segern kom strax efter jul 2007 då DIF vann med 5-4 och Daniel Larsson vaktade DIF-kassen.

Gemensamt tifo och en tyst minut
Inledningen innan matchen kan ju bli tuff för många spelare då det kommer bli en hyllning till bortgångne Stefan Liv, målvakten från HV71 som omkom i den ryska flygkraschen förra veckan. Det som gör det lite speciellt med tifot innan matchen är att North Bank Supporters och Järnkaminernan gör det ihop. Det är stort av Järnkaminerna att visa sin omsorg och deltar i sorgen. Tifot kommer vara utspritt över hela arenan där det kommer stå Stefan på en långsidan och Liv på den andra detta i vit färg. Övriga stolar är svartklädda. Jag har en känsla av att det kommer bli mäktigt och minnesvärt. Sen hoppas vi ju klart att när pucken släpps så har båda lagen full fokus på matchen.Gör Fredrik Bremberg mål mot sitt gamla lag?

Läget i lagen:

HV71: Daniel Larsson vaktar kassen och Jukka Vuotilainen rapporteras vara den enda skadade i HV-truppen.
DIF: Gustaf Wesslau vaktar målet. DIF mönstrar ett lag utan Josef Boumedienne och Daniel Brodin vilket innebär att Pontus Åberg och Stefan Söder finns med i laget ikväll.

Övriga matcher:
Färjestad-Skellefteå visas 18.45 i

Modo-Frölunda visas 18.45 i

AIK-Timrå
Luleå-Växjö
Linköping-Brynäs


Värmningsrapport från Kinnarps Arena

Elitserien 2011/2012

Omgång 1

HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 19.00
HV71
klev in på isen klockan elva på förmiddagen och de såg taggade ut. Det var många glada miner och det syntes tydligt att laget är fokuserat på kvällens match. Under första uppvärmingsövningen var det lättsamt och en del skratt på sina håll. Media rapporterade om att Mikko Luoma och Andreas Falk rök ihop under gårdagens träning men det syntes inget av idag. Jag tror bara det var en reaktion på allt som hänt senaste veckan, Livs bortgång samtidigt som det tar olika lång tid för olika individer att bearbeta en sån sak.HV71:s tränare Uffe Dahlen sa att hans lag är riktigt fokuserade och taggade för kvällens uppgift
Djurgården
anlände till Kinnarps vid strax efter elva och spelarna såg sömndruckna ut när de tog sin trunk och vandrade in i Kinnarps Arenas katakomber. Laget bytte om och kom ut på isen prick klockan tolv. Man körde en lätt uppvärmingsövning innan man körde över hela banan och avslutade med två mål. Tränare Micke Johansson blåste i pipan efter 20 minuter. Marcus Nilson gick av först ganska direkt efter att Micke blåst i pipan, Jimmie Ölvestad var näste man att kliva av tidigt. De flesta var ändå kvar ca 50 min för att fila på detaljer. Lättsam stämning men ändå fokuserat. Roligaste inslaget stod nog John Norman och Mario Kempe för när de övade på målgester, Norman satte en puck och tog fart och slängde sig ner på knä och jublade.Jag fick även en kort pratstund med Hårde Hardy, han är verkligen lite halvkort ibland men svarade kort och ärligt på frågorna. Han sa att det var omöjligt att tippa utgången i kvällens drabbninb men att han och laget är riktigt laddade för premiären.

Dagens citat:" Djurgårdens Andreas Holmqvist har längtat. Mycket. "

Film: HV71(finestjkpg.se)

Dagens citat 3:" Vi kämpar för Stefan, vi kämpar för Jönköping "

Dagens citat 2:" Ett gemensamt Stefan Liv-tifo. Järnkaminerna förtjänar en stor eloge "

VINN äran och tippa, fortsätt tippa. En dag kvar.

Tipsen rullar fortfarande in så ta chansen och tippa hur Elitserien slutar och vilket lag som vinner SM-guld. Bli mästertipparen här på bloggen. Det går att tippa fram till torsdag kl 18.55
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag
(DIF) tippar:
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK    SM-Guld
4. Frölunda Indians HC
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Luleå Hockey
8. AIK IF

9. Växjö Lakers HC
10. Modo Hockey
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

--------------------------------------------

Peter Sibner (VF) tippar:
1. Djurgårdens IF
2. Luleå Hockey     SM-GULD!
3. HV71
4. Frölunda Indians HC
5. Skellefteå AIK
6. Växjö Lakers HC
7. Färjestads BK
8. Linköpings HC

9. Modo Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. AIK IF


--------------------------------------------

Fille
(AIK) tippar:

1. Färjestads BK
2. AIK IF
SM-guld!
3. Skellefteå AIK
4. Djurgårdens IF
5. HV71
6. Luleå Hockey
7. Linköpings HC
8. Frölunda Indians HC

9. Växjö Lakers
10. Brynäs IF
11. Modo Hockey
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Classe (HV71) tippar:

1. Linköpings HC            SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Hockey
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Luleå Hockey
7. HV71
8. Växjö Lakers

9. AIK
10. Timrå IK
11. Modo Hockey
12. Brynäs IF


--------------------------------------------

Vicke
(HV71) tippar
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK        SM-GULD!
4. HV71
5. Djurgårdens IF
6. Växjö Lakers
7. Luleå Hockey
8. Frölunda Indians

9. Modo Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

Christer "PE" Pettersson (HV71) tippar:
1. Färjestads BK
2. Skellefteå AIK         SM-GULD!!
3. Växjö Lakers
4. Luleå Hockey
5. AIK
6. Linköpings HC
7. Brynäs IF
8. HV71

9. Modo Hockey
10. Frölunda Indians HC
11. Timrå IK
12. Djurgårdens IF


--------------------------------------------

Stoffe (VF) tippar:
1. Frölunda Indians      SM-GULD!
2. Djurgårdens IF
3. Linköpings HC
4. Luleå Hockey
5. Färjestads BK
6. AIK
7. HV71
8. MoDo Hockey

9. Skellefteå AIK
10. Brynäs IF
11. Växjö Lakers
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Mojje
(VF) tippar
1 Luleå Hockey           SM-GULD!
2 Modo Hockey
3 Djurgårdens IF
4 Färjestads BK
5 Frölunda Hockey
6 Brynäs IF
7 HV71
8 Linköpings HC

9 Skellefteå AIK
10 Växjö Lakers
11 AIK
12 Timrå


Luleå tar guldet genom att slå Brynäs i finalen

-----------------------------------------

Simon.H (LIF) tippar

1. Linköpings HC
SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Indians HC
4. Skellefteå AIK
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Modo
8. Brynäs IF

9. Luleå Hockey
10. AIK IF
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers

----------------------------------------

Jeppe.G (FBK) tippar:

1. Luleå Hockey
2. Linköpings HC       SM-GULD!
3. Frölunda HC
4. Färjestads BK
5. Djurgårdens IF
6. HV 71
7. Skellefteå AIK
8. Växjö Lakers HC

9. AIK
10.Timrå
11.MoDo Hockey
12.Brynäs IF


---------------------------------------

Peter Jägarn
(BIF) tippar

1. Skellefteå AIK
2. Färjestads BK
3. HV71
4. Luleå Hockey
5. Djurgårdens IF
6. Frölunda Indians
7. Linköpings HC
8. Brynäs IF
SM-GULD!
9. MODO Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers


--------------------------------------------

Marcus Icey (AIK) tippar
1. Färjestads BK
2. HV71
3. Frölunda
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Linköpings HC
7. Växjö Lakers
8.
AIK .SM-GULD!
9. Luleå Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. Modo Hockey

--------------------------------------------

Fille.H(ellqvist?) (HV71)

1. Färjestads BK
2. HV71                           SM Guld vs FBK i finalen
3. Frölunda Indians
4. Växjö Lakers
5. Linköpings HC
6. Djurgårdens IF
7. SAIK

8. AIK
9. Luleå Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. Modo Hockey


--------------------------------------------

Marcus Johansson (VF)
1. Färjestad BK
2. Djurgården IF         SM-Guld
3. Linköping HC
4. Skellefteå
5. HV71
6. Frölunda HC
7. Luleå
8. AIK

9. Brynäs
10. MODO
11. Växjö
12. Timrå

--------------------------------------------

Anton Kämpa (HV71) tippar:

1. HV71
2. Skellefteå
3. Linköping HC              (SM-Guld)
4. Djurgården IF
5. Färjestad BK
6. Frölunda HC
7. Luleå
8. Växjö

9. AIK
10. MODO
11. Brynäs
12. Timrå


Simon Rova (Luleå) tippar
1.Linköping
2.Luleå (SM-GULD)
3.Färjestad
4.Djurgården
5.Hv
6.Skellefteå
7.Frölunda

8.Brynäs
9.AIK
10.Modo
11.Växjö
12.TimråPassa på: Tillfälligt parti: DIF One-Piece

Djurgården Hockey erbjuder en One-Piece för 1495 kr.
Finns att köpa i Djurgårdenshopen i Globen, vet ej dock om den finns tillgänglig för postorder

Dagens citat:" När Lakers efter 1–0-målet tvingades producera framåt blev det riktigt tydligt att mångha av lagets spelare aldrig tidigare spelat i elitserien. "

Det är det här man längtar efter som Djurgårdare..!


1 dag kvar - Djurgården Hockey <3


Frölunda inledde med seger, nollade nykomlingen

Elitserien 2011/2012
Omgång 1

Frölunda Indians - Växjö Lakers 2-0
0-0, 1-0, 1-0
Skott:
38-20
Publik: 12044 personer - UTSÅLT

Frölunda vann komfortabelt
Frölunda tog årets första seger i premiären av Elitserien genom att besegra nykomlingen Växjö Lakers med 2-0 på hemmais. Frölunda ägde stora delar av matchen och Lakers försvarade sig. Matchens lirare var Växjös målvakt Martin Gerber som storspelade och räddade Växjö från en större förlust. Växjö spelade bara försvar i första perioden och försökte ta sig in i matchen men hade väldigt svårt att få till tryck mot Frölundakassen. Lakers skapade ett par vassa chanser i slutforceringen men det var aldrig riktigt nära.

Frölunda såg vassa ut trots att man bara gjorde två mål framåt ikväll. Målvakten Frederik Andersen spelade lugnt och sansat i kassen. Bra start av göteborgarna. Av Växjö var det ändå en godkänd match trots förlust. Man höll ihop laget men vägde för lätt framåt, kanske att man inte ville gå bort sig framåt utan säkra hemåt. Jag tror Växjö blir ett helt annat lag på hemmais i Vida Arena på lördag. Det kommer bli galet tror jag, hockeyfebern i Växjö är riktigt het.

Nu ser vi fram emot full omgång på torsdag bara två dagar bort.

Dagens citat 6:


" Äntligen är det dags för riktig sport. Ni fotbollsfjollor kan ta era polyestershorts och stoppa upp nånstans. Dags att dränka Indianerna. FORZA LAKERS! "

-Leksandsfantast som bytt lag till Växjö Lakers-

Dagens citat 5:" Tror på oss men elitserien är mycket svårtippad=mycket intressant! "

-Magnus Johansson, Linköpings HC-

Dagens citat 4:" Djurgårn är alltid Djurgårn "

Äntligen: Smygpremiär i Elitserien!

Elitserien 2011/2012
Omgång 1Frölunda Indians - Växjö Lakers
Scandinavium 19.00Sändningarna börjar kl 18.45

Elitserien 2011/2012 drar igång
Ikväll är det dags, väntan är över för ishockeyn är igång på allvar när pucken släpps i Scandinavium. Årets första elitseriematch ska spelas och det är Frölunda som tar emot nykomlingen Växjö Lakers. Det lär bli en fullsatt arena
i Göteborg som vill se Nya Frölunda. Efter ett par år som det gått mindre bra så har man nu tänkt om och gjort om laget. Man har plockat hem gamla spelare med Frölundahjärta som Jari Tolsa, Magnus Kahnberg men framförallt Fredrik "Myggan" Pettersson. Jag tror att Frölunda kommer bli bra i år men också stabilare samt att
man kommer bli oerhört svårslaget på sin hemmais.

Inför dagens match är det ändå svårt att säga hur det ska gå. Jag tror på Frölunda mot en nykomling. Frölunda gick hyfsat på försäsongen medan Växjö vann alla utom en match. Men sen ska det ju sägas att försäsong är försäsong. Nu är det allvar, seriepremiär och en hel del nerver inblandat.Tomi Kallios första match för sin nya klubb mot sitt gamla lag direkt
För en viss spelare i Växjö Lakers blir det nog alldeles speciellt. Förra säsongen bar han nr 71 i den röda tröjan med indianen på, numera är det en blåorange tröja med Profilgruppen på bröstet. Tomi får i sin första riktiga match med nya klubben skrinna in i sin gamla hemmaarena. Det kommer nog bli speciellt inledningsvis men när pucken väl är släppt kommer det nog se ut som vanligt. Frågan är väl hur Tomi kommer fira om han gör mål mot sitt gamla lag.

Räkna med ett bortastöd som kommer höras i hela arenan!
Lakers Lakejer, Växjös trogna och stora supporterförening meddelar att det beräknas åka cirka 800 Lakerssupportrar upp till Scandinavium ikväll. Jag vet redan nu att WWS eller vad de nu kallar sig i Götet kommer bli så uppätna och ägda av Lakejerna. Arenan tar ju 12044 men det hjälper inte när de bara kan sitta klappa taktfast istället hänga på klacken och sjunga. Det blir en lätt läktarmatch för Lakejerna, det är jag helt säker på.

Dagens citat 3:" Publiksiffrorna blir avgörande för om vi ska ha ett elitserielag. Vi har en förhållandevis liten arena och lyckas vi inte fylla den har vi inget i elitserien att göra. Det går inte att sitta i tv-soffan och hoppas att Växjö kan ha ett lag i högsta serien "

Vad tycker ni om Frölundas nya hockeylåt?

Frölundas nya hockeyhymn:

Peter Simson - Bära hjälmar av guldPeter Forsberg - The one and only.Det här klippet kan man se om och om igen. Foppa var världens bästa ishockeyspelare. Inget snack om saken.


Dagens citat 2:" Det är alldeles för mycket sport inom idrotten "
-Percy Nilsson-

Dagens citat:" Det blir spännande. Och så klart något alldeles speciellt att möta Djurgården. "

Reportage om en av Smålands bästa radiokommentatorer


DIF-TV: Kyle Klubertanz inför torsdagens premiär


Tänkvärda ord.

För er som är med i DIF Hockeys facebookgrupp kanske ni redan har läst detta men jag tycker fler borde läsa det. Just nu pratar alla om den bortgångne Stefan Liv: Jag tycker denna texten är tänkvärd:


Låt Stefan Livs största önskan gå i uppfyllelse:
Hans största önskan var att få bort våldet inom supporterkulturen. Kan inte vi Djurgårdare gå först i landet och älska idrotten och vårt lag med en kärlek där våldet och hatet inte ska kunna ta överhand? Skulle det inte vara härligt att en dag kunna sätta sig ner med en motståndare och ta en öl och analysera en match i ett derby utan att man slår käften av varandra utan klappa varandra på axeln och säga grattis eller otur, nästa gång kanske ni vinner.

Den supporter som kan stå för detta är en sann supporter. Själv har jag varit supporter sen jag var fem år. Alltså jag har stöttat DIF i 45 år med glädje förutom dom gångerna vissa har skämt ut klubben med idioti. Nej nu ska vi visa att vi är den största och bästa supporterklubben som vill ändra på allt.

Vilka är med?


skrivet av
Tony Hellström, djurgårdssupporter via DIF Hockeys Facebookgrupp


REKLAM: Älskar denna låten: Strobe (Deadmau5)


Så hedras Liv på HV:s matchdräkt

Klicka på länken:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4692020Dagens citat 5:" Det kommer att dröja innan den där värmen för hockeyn kommer igen "

Dagens citat 4:" Ta t.ex Järnkaminerna som direkt erbjöd sig att manifestera tillsammans med North Bank Supporters på första matchen. Stort. "

Tipsen rullar in, fortsätt tippa..fortsätt tippa...

Tipsen rullar fortfarande in så ta chansen och tippa hur Elitserien slutar och vilket lag som vinner SM-guld. Bli mästertipparen här på bloggen. Det går att tippa fram till torsdag kl 18.55
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag
(DIF) tippar:
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK    SM-Guld
4. Frölunda Indians HC
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Luleå Hockey
8. AIK IF

9. Växjö Lakers HC
10. Modo Hockey
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

--------------------------------------------

Peter Sibner (VF) tippar:
1. Djurgårdens IF
2. Luleå Hockey     SM-GULD!
3. HV71
4. Frölunda Indians HC
5. Skellefteå AIK
6. Växjö Lakers HC
7. Färjestads BK
8. Linköpings HC

9. Modo Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. AIK IF


--------------------------------------------

Fille
(AIK) tippar:

1. Färjestads BK
2. AIK IF
SM-guld!
3. Skellefteå AIK
4. Djurgårdens IF
5. HV71
6. Luleå Hockey
7. Linköpings HC
8. Frölunda Indians HC

9. Växjö Lakers
10. Brynäs IF
11. Modo Hockey
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Classe (HV71) tippar:

1. Linköpings HC            SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Hockey
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Luleå Hockey
7. HV71
8. Växjö Lakers

9. AIK
10. Timrå IK
11. Modo Hockey
12. Brynäs IF


--------------------------------------------

Vicke
(HV71) tippar
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK        SM-GULD!
4. HV71
5. Djurgårdens IF
6. Växjö Lakers
7. Luleå Hockey
8. Frölunda Indians

9. Modo Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

Christer "PE" Pettersson (HV71) tippar:
1. Färjestads BK
2. Skellefteå AIK         SM-GULD!!
3. Växjö Lakers
4. Luleå Hockey
5. AIK
6. Linköpings HC
7. Brynäs IF
8. HV71

9. Modo Hockey
10. Frölunda Indians HC
11. Timrå IK
12. Djurgårdens IF


--------------------------------------------

Stoffe (VF) tippar:
1. Frölunda Indians      SM-GULD!
2. Djurgårdens IF
3. Linköpings HC
4. Luleå Hockey
5. Färjestads BK
6. AIK
7. HV71
8. MoDo Hockey

9. Skellefteå AIK
10. Brynäs IF
11. Växjö Lakers
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Mojje
(VF) tippar
1 Luleå Hockey           SM-GULD!
2 Modo Hockey
3 Djurgårdens IF
4 Färjestads BK
5 Frölunda Hockey
6 Brynäs IF
7 HV71
8 Linköpings HC

9 Skellefteå AIK
10 Växjö Lakers
11 AIK
12 Timrå


Luleå tar guldet genom att slå Brynäs i finalen

-----------------------------------------

Simon.H (LIF) tippar

1. Linköpings HC
SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Indians HC
4. Skellefteå AIK
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Modo
8. Brynäs IF

9. Luleå Hockey
10. AIK IF
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers

----------------------------------------

Jeppe.G (FBK) tippar:

1. Luleå Hockey
2. Linköpings HC       SM-GULD!
3. Frölunda HC
4. Färjestads BK
5. Djurgårdens IF
6. HV 71
7. Skellefteå AIK
8. Växjö Lakers HC

9. AIK
10.Timrå
11.MoDo Hockey
12.Brynäs IF


---------------------------------------

Peter Jägarn
(BIF) tippar

1. Skellefteå AIK
2. Färjestads BK
3. HV71
4. Luleå Hockey
5. Djurgårdens IF
6. Frölunda Indians
7. Linköpings HC
8. Brynäs IF
SM-GULD!
9. MODO Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers


--------------------------------------------

Marcus Icey (AIK) tippar
1. Färjestads BK
2. HV71
3. Frölunda
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Linköpings HC
7. Växjö Lakers
8.
AIK .SM-GULD!
9. Luleå Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. Modo Hockey

--------------------------------------------

Fille.H(ellqvist?) (HV71)

1. Färjestads BK
2. HV71                           SM Guld vs FBK i finalen
3. Frölunda Indians
4. Växjö Lakers
5. Linköpings HC
6. Djurgårdens IF
7. SAIK

8. AIK
9. Luleå Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. Modo Hockey


--------------------------------------------

Marcus Johansson (VF)
1. Färjestad BK
2. Djurgården IF         SM-Guld
3. Linköping HC
4. Skellefteå
5. HV71
6. Frölunda HC
7. Luleå
8. AIK

9. Brynäs
10. MODO
11. Växjö
12. Timrå

--------------------------------------------

Anton Kämpa (HV71) tippar:

1. HV71
2. Skellefteå
3. Linköping HC              (SM-Guld)
4. Djurgården IF
5. Färjestad BK
6. Frölunda HC
7. Luleå
8. Växjö

9. AIK
10. MODO
11. Brynäs
12. TimråDagens citat 3:" Idrott betyder inte allt och det visar sig tydligt nu. Men förhoppningsvis kan seriestarten, hockeyn och gemenskapen vara ett stöd för alla som har sorg. "

Dagens citat 2:" Jag kan känna igen en del av den vi-känslan även i den här säsongens trupp. Med tanke på hur laget är byggt vågar jag redan nu lova att vi kommer att bli ett extremt hårt arbetande lag.”

DIF Hockey - Det är dags nu!


DIF-TV: Det gör ont att möta Djurgår´n!


Dagens citat:Den stolthet jag känner när en fullsatt arena skriker mitt namn går det inte riktigt att sätta ord på. Det enda jag kan säga är att i sådana stunder är man är beredd att offra en extra hörntand för att ge fansen en seger.

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv
" Tänk att det gick att förvandla en till vardags kall hockeyborg till en varm och stillsam plats för eftertänksamhet och sorg. Snyggt jobbat av HV71. "

Svindyrt att köpa abonnemang för se Elitseriehockeyn på tv.

Svindyrt, rena hånet mot alla hockeyfans!
Det var ju inte vad jag hade hoppats på men nu ser det ut som att jag för första gången på två säsonger inte kommer kunna se en enda match i Elitserien via TV eller via webben live. 449kr i månaden är ett hån mot alla hockeyfans, visst man får en massa sportkanaler (typ fotbollskanalen till exempel som bara suger stenhårt ändå)
Jag hade hoppats på ett hyfsat bra erbjudande för Elitserien i år men så blev det inte alls. De kommer kunna erbjuda Klippkort men det är bara tre matcher elr liknande och det kommer man ändå inte långt på, och inte värt priset heller för den delen. Nej det känns just nu, i alla fall, som att det kommer bli svårt att ha så bra koll som man haft de senaste två säsongerna. Det är för j.... dyrt att ha abonnemang hos Canal Plus, för i år har de tagit bort "Säsongskortet" via Csports.se som jag nu haft i två år.

Vet inte hur jag ska lösa det för tillfället och det känns som att det kan bli dryg vinter genom att bara sitta och lyssna på matcherna via webradion.

Dessutom kommer en match att kosta 150kr att köpa. DIF spelar 55 matcher exklusive slutspel, så det går ju att räkna ut resten av vad det skulle kosta.

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv" Har varit uppe i Arenan och tagit ett sista avsked. Du må vara borta, men din ande kommer för all framtid sväva över Vätterbygden, och dina färger kommer för all framtid att finnas representerade på emblemet. Du ÄR klubben som vi älskar. Vila i frid.. "


Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv" Och jag kan tänka mig att Stefan Liv själv undrar vad han ställt till med där i sin himmel. "

Dick "Bullen" Axelsson?Andreas Jämtin (som förövrigt var på plats i Kinnarps Arena idag) kallade Dick för Bullen för ett par år sedan. Jag verkar förstå varför, Dick ser allt annat än vältränad ut på denna spelarbilden från årets fotografering med Modo.

Eller är det photoshopat?

Dagens citat 3:" Jag tycker HV 71 har skött tiden efter Stefan Livs bortgång oerhört bra, högtidligt och ansvarsfullt. "

Dagens citat: Vila i frid Stefan Liv 1980-2011


Minnesceremonin blev precis så vacker och stillsam som många hade hoppats på. Att få visa sin vördnad i arenan där Stefan Liv glatt så många, där väggar och tak nästan lyfts på grund av allt ljud, var stort.

Dagens citat: Vila i frid Stefan Liv 1980-2011


Alltid saknad. Aldrig glömd.

Fint när Stefan Liv hedradesKlipp från Stefan Livs Minnesceremoni i Kinnarps Arena i eftermiddag.

Dagens citat:
" Sorgen är enorm. En ung människa har gått bort. Han har lämnat oss, frun Anna och barnen Herman och Harry alldeles för tidigt. "

Minnesceremoni, Kinnarps Arena - Stefan Liv 1980-2011Jag har precis kommit hem från från Stefan Livs minnesceremoni i Kinnarps Arena. Det var tungt, mycket tungt men en väldigt fin ceremoni. Sorgen inne i arenan gick nästan att ta på och det var svårt att inte ryckas med. Det gick inte hålla emot länge innan tårararna kom. Än värre blev det när spelare och anhöriga klev fram. Att se Johan Davidsson, Johan Hult, Viktor Wallin, Björn Melin, Andreas Andersson, Johan Halvardsson med flera ha svårt att hålla ihop var tufft, då brast det för mig med. Då insåg man vad som hänt, att det var allvar och ingen ond dröm, den här tragiska händelse.

Jag måste också påpeka att idag är det inte bara HV71-fans som hedrar Stefan, idag är vi alla HV71-fans och hedrar Stefan. Samtidigt skickar vi också våra varmaste tankar och hälsningar till hans familj, nära och kära och övriga drabbade oavsett vilket lag vi håller på. På läktaren i Kinnarps idag syntes både Färjestad och Linköpingtröjor. Jag funderade på att ta min DIF-tröja på mig men hoppade över det i sista stund.

Den här dagen kommer jag aldrig glömma..* * * * * Stefan Liv kommer alltid vara saknad men aldrig glömd
här i Jönköping! * * * * *


Några bilder jag tog under eftermiddagen:

En sorgens dag denna lördag 10 september 2011Här är ett gripande klipp från minnesceremonin i Yaroslavl.Imorgon blir det minnesceremoni i Kinnarps ArenaLaddar mentalt för att vara med när minnesceremonin för bortgångne Stefan Liv äger rum i Kinnarps Arena kl. 13.30. Arenan öppnar 12.00 men ska man få plats gäller det att vara där väldigt tidigt.

Snacket går om att man kan vänta sig runt 10 000 personer dit imorgon.


Minnesceremonin från Minsk igår, gripande bilder

Framför Stefan Livs bild på isen satt en viss nr 92: Teemu Laine. Jag förstår inte hur han klarade det, hade det varit jag hade jag totalt brutit ihop.. starkt av Laine.Längre version, 34 minuter från ceremonin.

Till minne av en världsmålvakten Stefan Liv (f.d HV71)


Dagens citat 3:

Daniel Tjärnqvist som lämnade Lokomotiv Yaroslavl i juni. Daniels ängel ska ha en eloge!


" Jag förlorade en hockeyfamilj där, men jag har ju en hockeyfamilj här hemma också. Att träna känns lite tryggt. Att vara med familjen hemma, men även familjen i Djurgården.
"

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv
Det här är det bland det värsta jag upplevt i mitt liv

Jag mår så dåligt över det här, så djupt berörd, det är ofattbart...NHL:s minnesvideo till de omkomna i Lokomotiv Yaroslavl.

Stefan Liv, usch säg att det inte är sant att du inte finns mer. Sänder mina varmaste tankar till din familj och nära och kära. Samt till hela hockeyvärlden som blivit flera profiler fattigare.

Ofattbart. Overkligt fruktansvärt.

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv

Leif Boork:" Jag kan inte låta bli att tänka på hur Johan Davidsson ska orka spela premiären i Kinnarps. Först hyllningar och känslor, sedan hockeyfokus! "

Dagens citat 4:" Det är ofattbart, hockey är inte värt någonting nu. Jag tänker på honom, Anna och barnen. Det är en otrolig tragedi. Stefan var en otroligt härlig kille och det är svårt att hålla sig borta från gråt. Jag får bilder från VM-turneringar "

Hyllningsord till Stefan Liv" Han for så brått och vida, han bor i ett annat land, långt bortom pris och medaljer och Vätterns södra strand. "

Dagens citat 3:" Fortfarande overkligt! Tänker på Stefans små barn som mist sin otroligt fina pappa samt hans fru Anna som mist sin livskamrat. "

Minnesplatsen utanför Kinnarps Arena


Dagens citat 2:Inatt grät Jönköping

Dagens citat:


Mitt i sorgen förstod nog alla att Stefan Liv blev odödlig

Dagens citat 6:
Det värsta Sportnytt jag någonsin kollat på. Fy f*n. Fy f*n.

Dagens citat 5:
" Tänk att Daniel Tjärnqvist spenderade tre säsonger i Lokomotiv Yaroslavl, innan han lämnade i laget i juni för att flytta hem till Djurgården....."

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv

" Stefan är och kommer alltid vara en del av HV71 "

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv" Idag är vi alla HV71:are...vilken sorg för Familjen Liv och oss andra! R.I.P Stefan och tack för allt..."

Jag saknar ord. Stefan du är saknad!

Pressmeddelande:
kl 17.22 den 7 september: Den svenska ambassaden i Moskva bekräftade nu att Stefan Liv är död.Vi kommer aldrig glömma dig Stefan Liv!

DFS: Djurgårdsfamiljen Stockholm hyllar Stefan Liv

Stefan Liv

Som vi djurgårdare har skrikit dig på Hovet. Vi har irriterat oss på dig, hånat dig ibland. Som det blir i hetluften. Just för att hockey är ett sådant spel. Men varför skrek, irriterade vi oss och retade oss på dig. Jo för att du var så naturbegåvat skickligt som målvakt. Vi älskade dig i nästa sekund, när du räddade hem dubbelguldet 2006. Vi ber inte om ursäkt för skriken, du älskade det. Du tittade tillbaks på oss med glimten i ögat.

Du var unik

Du är saknad.

/ DJURGÅRDSFAMILJEN STOCKHOLM

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv
" Vila i frid, min hjälte, min kung & framför allt min vän! <3 "

Dagens citat 4:
" Jonathan Toews upon hearing KHL tragedy: "This is the worst summer ever for hockey."

Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv

" Stefan Liv kommer alltid leva vidare som en legend. Underbar målvakt, familjefar och lagkamrat. Tack för allt du gett oss supportrar. "


Dagens citat: R.I.P. Stefan Liv

" När sånt här händer visar det hur banalt sport egentligen är och samtidigt så otroligt gränslös i sin gemenskap. "

Dagens citat 3:
" Folk tror att kyrkan är det stora i Jönköping, men det mesta kretsar faktiskt kring HV71. Stefan Liv var en stor och varm del av den själen. "

Dagens citat: Overkligt." Extra tankar till Stefans familj. En älskad make och pappa. En mycket omtyckt lagkamrat. "

Overkligt.Skärmdump via Instagram från Laszlomags´photo

Overkligt är ju bara förnamnet. Växjö Lakers i Elitserien på ett NHL-spel. På ett tv-spel.

Det skulle varit IF Troja/Ljungby där istället.

Det svider..

Trist besked: Stefan Pettersson lägger skridskorna på hyllanSäsongen 2003/2004: 37. Stefan Pettersson, värvad till DIFHär i kamp med Mats Sundin i mötet med Toronto i Globen, (Toronto vann 1-9)

Sen den dagen när Niklas Wikegård, då tränare och sportchef för DIF Hockey värvade in Stefan Pettersson så gillade jag honom starkt. Han var en poängmakare, en målgörare av rang. Steff vann DIFs poängliga följande säsong på 34 poäng! 18 mål och 16 assist. Minns bland annat att DIF lyckades vinna i Karlstad på straffar och Steff avgjorde. Vad som hände sen i slutspelet vet vi. Björn Bjurlings totala kollaps framförallt men också laget underpresterade i kvartsfinalen mot Frölunda med två inledande 1-8-matcher. Dessutom bänkades Stefan av coach Wikegård under slutspelet, det ledde tyvärr bara till att Steff bröt kontraktet och gick till HV71. Efter det hoppades jag nånstans att han skulle komma tillbaka till DIF för jag gillade hans spelartyp, gick ofta rakare på mål och var målfarlig.

Nu blev det ju inte så och det känns som han lägger av lite för tidigt.

Tråkigt.

Dagens citat: Brynäs=fegisar?
" En annan trist sak är att polisen i Gävle inte vill ha ”Stora stygga Djurgår´n” på besök på helgerna. "

Tipsen rullar in, fortsätt tippa..fortsätt tippa...

Jag (DIF) tippar:
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK    SM-Guld
4. Frölunda Indians HC
5. Luleå Hockey
6. Djurgårdens IF
7. Luleå Hockey
8. AIK IF

9. Växjö Lakers HC
10. Modo Hockey
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

--------------------------------------------

Peter Sibner (VF) tippar:
1. Djurgårdens IF
2. Luleå Hockey     SM-GULD!
3. HV71
4. Frölunda Indians HC
5. Skellefteå AIK
6. Växjö Lakers HC
7. Färjestads BK
8. Linköpings HC

9. Modo Hockey
10. Brynäs IF
11. Timrå IK
12. AIK IF


--------------------------------------------

Fille
(AIK) tippar:
1. Färjestads BK
2. AIK IF
SM-guld!
3. Skellefteå AIK
4. Djurgårdens IF
5. HV71
6. Luleå Hockey
7. Linköpings HC
8. Frölunda Indians HC

9. Växjö Lakers
10. Brynäs IF
11. Modo Hockey
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Claes
(HV71) tippar:
1. Linköpings HC            SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Hockey
4. Skellefteå AIK
5. Djurgårdens IF
6. Luleå Hockey
7. HV71
8. Växjö Lakers

9. AIK
10. Timrå IK
11. Modo Hockey
12. Brynäs IF


-----------------------------------------------

Viktor.R
(HV71) tippar
1. Färjestads BK
2. Linköpings HC
3. Skellefteå AIK        SM-GULD!
4. HV71
5. Djurgårdens IF
6. Växjö Lakers
7. Luleå Hockey
8. Frölunda Indians

9. Modo Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Brynäs IF

--------------------------------------------------

Christer PE Pettersson
(HV71) tippar:

1. Färjestads BK
2. Skellefteå AIK         SM-GULD!!
3. Växjö Lakers
4. Luleå Hockey
5. AIK
6. Linköpings HC
7. Brynäs IF
8. HV71

9. Modo Hockey
10. Frölunda Indians HC
11. Timrå IK
12. Djurgårdens IF


-----------------------------------------------

Stoffe
(VF) tippar:
1. Frölunda Indians      SM-GULD!
2. Djurgårdens IF
3. Linköpings HC
4. Luleå Hockey
5. Färjestads BK
6. AIK
7. HV71
8. MoDo Hockey

9. Skellefteå AIK
10. Brynäs IF
11. Växjö Lakers
12. Timrå IK


--------------------------------------------

Mojje
(VF) tippar

1 Luleå Hockey           SM-GULD!
2 Modo Hockey
3 Djurgårdens IF
4 Färjestads BK
5 Frölunda Hockey
6 Brynäs IF
7 HV71
8 Linköpings HC

9 Skellefteå AIK
10 Växjö Lakers
11 AIK
12 Timrå


Luleå tar guldet genom att slå Brynäs i finalen

--------------------------------------------------------
Simon.H (LIF) tippar
1. Linköpings HC
SM-GULD!
2. Färjestads BK
3. Frölunda Indians HC
4. Skellefteå AIK
5. HV71
6. Djurgårdens IF
7. Modo
8. Brynäs IF

9. Luleå Hockey
10. AIK IF
11. Timrå IK
12. Växjö Lakers

-------------------------------------------
Jeppe.G (FBK) tippar:
1. Luleå Hockey
2. Linköpings HC       SM-GULD!
3. Frölunda HC
4. Färjestads BK
5. Djurgårdens IF
6. HV 71
7. Skellefteå AIK
8. Växjö Lakers HC

9. AIK
10.Timrå
11.MoDo Hockey
12.Brynäs IF


------------------------------------------
Peter Jägevall (BIF) tippar
1. Skellefteå AIK
2. Färjestads BK
3. HV71
4. Luleå Hockey
5. Djurgårdens IF
6. Frölunda Indians
7. Linköpings HC
8. Brynäs IF
SM-GULD!
9. MODO Hockey
10. AIK
11. Timrå IK
12. Växjö LakersDagens citat:

" Annars tror jag Sundlöv hade stått över sommarträningen. "

DIF-TV: Marie Hallman tror på ett vassare DIF i årFölj hennes hockeyblogg det gör jag, det står allt om stockholmshockeyn med DIF, AIK och SSK.

REKLAM: Splitter ny låt och video av T I Ë S TOTIËSTO - Maximal Crazy (Original mix)
PÅMINNELSE till alla som tänkt se TIËSTO CLUB LIFE i Ericsson Globen den 17 december:

Hälften av biljetterna har redan gått åt så det gäller att skaffa biljett så fort som möjligt. Ett tips bara..

En sånt här stort event, eller det största i svensk dancehistoria missar man inte...

DESSUTOM:

På fredag offentliggörs den första av tre stora DJ:s som kommer spela med TIËSTO

Årets tränarbild - Elitserieupptakt 2011/2012


(bild från hockeyligan.se)

Den traditionella tränarbilden inför säsongen.


Dagens citat 6:" Det är omöjligt att tippa vilka som vinner SM-guld. "

Dagens citat 5:" Jag fick en helt annan roll än vad jag var van vid och då kan man inte begära att jag ska göra 50 poäng heller, säger Bremberg. "

Håller med Enestubbe:Bild från Växjö Lakers Facebookgrupp
Vad ska Lakers göra åt det här: Bilden är från ståplats högt upp i hörnet. Man ser ju inte särskilt mycket däruppifrån.

Det verkar finnas en hel del brister i nybyggda Vida Arena helt klart.

Dagens citat 4:
" Tommy Jonsson säger att Brynäs vinner SM-guld. BRA JONSSON. Så ska det låta...."

Dagens citat 3:
Guldtips: Ulf Samuelsson - Färjestad, Jan Karlsson- Djurgården, Kent Johansson - Djurgården, Perra Johnsson - Luleå, Roger Melin - HV71

Dagens citat 2:

" Tråkigt för svensk hockey om Färjestad dominerar."

Dagens citat:

" Det näst bästa är att Kaffebönderna (FBK) tog emot Fossmos finest (HV71) "

TV-Pucken 2011: I veckan börjar den kända hockeyturneringen


Apropå vilken tränare som får sparken först:

Jag tror den som har absolut mest press på sig är Niklas Czarnecki i Färjestad, jag tror han får sparken först om det inte går bra för FBK inledningsvis.

Dagens citat 3:" Säga vad man vill om ishockeyns disciplinnämnd, men den befinner sig i alla fall ljusår före fotbollens "

RSK tappar sju spelare till IF Linné Hockey

Jag såg det nya Växjölaget IF Linné Hockeys laguppställning inför kommande säsong. Linné hade en tryout-helg förra helgen för att tinga fram sitt lag inför säsongen. Nu är det klart att sju spelare som spelade för Rydaholms SK förra säsongen kommer spela för IF Linné Hockey kommande säsong, en back och sex forwards. Truppen är ännu inte klar det ska in någon spelare till men dessa sex spelare kommer spela i IFL i vinter:

Christopher Roman
Sebastian Alfvén
Erik Hallenståhl
Henrik Gustafsson
Viktor Johansson
Daniel Karlsson
Marcus Korpinen

Jag vill bara härmed tacka er grabbar för tiden i RSK och skicka med ett lycka till i IF Linné Hockey! Vi möts igen i heta derbyn förhoppningsvis
!

Dagens citat 2:

Djurgården var bäst i stan förra säsongen!" För det första: det är kul för hockeyn att det går bra för båda Stockholmslagen. För det andra; jag håller inte med om att de var bäst i stan. Man möter olika lag i slutspel. Vi tog flest poäng i derbyna och kom före i serien."

Dagens citat:


Djurgården går till semifinal.

Kolla in Wesslaus mask:
Bild från den mästerlige maskmålaren David Gunnarssons Daveart.comFacebook

Kungligt: Nichlas Falk tröja #16 ska hissas upp i taketEfter nyår kan före detta djurgårdsspelaren Nichlas Falk titta upp i taket lite oftare då hans tröja kommer hänga där. Nummer 16 kommer att pensioneras med all rätt. Falk är en djurgårdslegendar inget snack om saken.

Enligt marknadschef Janne Ednertz så kommer det hela att ske någon gång efter nyår.

Veckans träningsmatcher:

Tisdag 6 september
19.00 Skellefteå - Timrå, Strömsund


Torsdag 8 september

19.00 Skellefteå - AIK, Skellefteå Kraft Arena
19.00 Malmö - Växjö, Malmö Arena
19.00 Linköping - Södertälje, Cloetta Center


Fredag 9 september
19.00 Timrå - Mora, Östersund


Lördag 10 september
14.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
15.00 HV71 - Frölunda, Kinnarps Arena (HV-dagen 2011)


Söndag 11 september
16:00 Brynäs - Södertälje, Läkerol Arena

Tävling: Tippa på bloggen! Hur slutar elitserien?Färjestads BK är regerande mästare - försvarar de guldet?

Det är många läsare som har frågat ett tag men nu är det dags:
Nu är det dags: idag startar jag som vanligt inför elitseriestarten en liten tävling där man vinner äran.Hur slutar Elitserien?

Vilket lag vinner SM-guld?


Tippa här på bloggen, skriv i kommentarer!
Tävlingen pågår fram till torsdagen den 15 september 18.55

Kolla in AIKs nya kläder:(bild från AIKs materialarblogg)(Bild från hockeymode.se)

SKönt att slippa tråkSSK i Elitserien i år - Omstart!Jag tycker det är så skönt utan SSK i ELitserien. De behöver verkligen starta om igen, de har inte tillfört Elitserien särskilt mycket de senaste åren så det var nog rätt det som hände. Nåt verkar ju ha hänt i alla fall på försäsongen för "Nya SSK" går ju skapligt så här på försäsongen ändå.

Jag tror och hoppas att Växjö tar SSK:s plats i Elitserien med bravur. SSK behöver bygga ett helt nytt lag med stommena av eget material, hockeyn måste bli hetare i stan igen. Det räcker inte med ett par tusen trogna som alltid kommer, i Elitserien ska det vara trångt på läktaren, SSK lyckades ju med bedriften i år igen med att ta bottenrekordet för lägts publiksiffra även denna säsong, (om jag inte är helt fel ute)

Jag tror Wikegård får fel om Modo..


DIF-TV: Otto efter Linköpingsförlusten 2-3 i European Trophy


Dagens citat 4:


...men när ska svenskar lära sig att vi suger på fotboll?!?!?! Kolla på hockey istället!!
Dagens citat 3:
" Riktigt förbannade. Vi var besvikna... sen övergick det till att man ville ut skogen och hugga träd, liksom. Man ville bara bort. "

Dagens citat 2:

" Att lagens runt 40 spelare på slutsignalen totalt tappade sansen och klämde in sig i Luleås zon för att... hålla febern brinnande såg besynnerligt ut "

Dagens citat:
" Både Djurgården och Luleå har i en SM-final att göra "

Strängare tag mot slagsmål i svensk hockey.

Det är då märkligt. Säsongen är inte ens igång men rallarslagsmålet mellan Djurgården-Luleå och dess reaktioner lät inte vänta på sig. Nu hotar SIF med strängare straff om det förekommer slagsmål i svensk ishockey. Det skadar ju inte att ta upp igen men för hela hockeysveriges skull. Gör om reglerna men gör rätt denna gången. Så slipper vi sådana pinsamma avstängningar som i sista kvartsfinalen mellan Luleå-DIF förra säsngen.

Jag tycker regelverket inte håller alls. Det är bedrövliga bedömningar i varje enskilda fall men där två exakta fall kan bli helt olika. Nej som sagt, Gör om och gör rätt!

Läs inlägget här på Hockeysverige.se

Nu är det klart vilka som spelar SM-final i vår...om man ska tro Modos Ole-Kristian Tollefsen

Wikegård numera på Hockeykanalen, Expekttiden är över


DIF-TV: Tuffa tag på Hovet igår: Det kommer bli heta möten DIF-Luleå i vinterEuropean Trophy 2011

Djurgården-Luleå 2-3

Målen och slagsmålet från gårdagens match, t.o.m målvakterna Wesslau och Gustafsson tjafsas

Wikegård har vaknat och tippar HV71 på femte plats i Elitserien
Wikegårds sluttabell:

1. Färjestads BK
(kanske SM-guld)

2. Djurgårdens IF
Beroende på om Hardy utvecklat spelet??

3. Skellefteå AIK
Oscar Möller bättre än Jocke Lindström?

4. Luleå Hockey
Sönderlästa? Målvakterna inte topp

5. HV71
Tydligt ledarskap från Ulf Dahlén

6. Linköpings HC
Står och stampar

7. Frölunda Indians Hockey
Utmanaren!

8.
AIK
Bättre lag men har större förväntningar på sig.

9. Brynäs IF
Johan Holmqvist kommer vara ett problem för BIF.

10. Växjö Lakers

VLH kommer klara första året i Elitserien, de har ett bra lag.

11. Modo Hockey
Modo får kvala, de har ett alldeles för dåligt lag rätt igenom, Ulf Samuelsson har ett tufft arbete framför sig.

12. Timrå IK
Det går bara neråt, Perra räddningen?

REKLAM: Dagens låtButch <3

Dagens citat:
" Det är jäkligt skönt att vinna i Karlstad "

En vecka kvar till släpp: NHL 12


Wikegårds hockeyskola - inget för veklingar!


DIF-TV: Inför kvällens drabbning i ET mot Luleå


RSS 2.0