Djurgårdens guldlag a´la 1989 hyllades igår!Djurgårdens guldlag från 1989 hyllades igår på Hovet i matchen, massa bra som var med där: Kenta Nilsson, Thomas Eriksson, Rolf Ridderwall, Christian Due-Boije, Jensa Öhling, Johan Garpenlöv, Challe Berglund, Micke Johansson, Håkan Södergren med flera

Gå in på difhockey.se för där auktioneras dessa matchtröjor ut

Uppsnappat

hittade ett intressant uttalande:
"HV71:s svacka är en mysterium ocn en mardröm. De spelar bort guldet, faktiskt. De har bara fem segrar på 2010 och då vinner man inget SM-guld"


Runt den 21:a april vet vi hur det gick..

OS: Hockeyfinal i Vancouver 2010

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------


     VS    

Canada - USA

Tid: 21.15
Kanal: SVT1

Århundradets match?!
Canada mot USA i en OS-final igen. Senast var 2002 och då vann Canada enkelt. USA hade inte mycket att sätta emot i den matchen. Men ikväll är det inte lika säkert att Canada leker hem matchen. USA luggade Canada i gruppspelet så de har visat att de kan. Det kommer bli en sjukt bra match tror jag. Visserligen ska det till en del för att bräcka finalen i VM 2008 mellan Canada-Ryssland när ryssarna vände både 1-3 och 2-4 men vände och lyckades avgöra i sudden genom Ilja Kovalchuk 5-4. Den matchen är den bästa jag sett i mitt hockeyliv. Canadas första period mot Ryssarna nu i kvartsfinalen nådde höga höjder men inte över hela matchen.

Det kommer vara bra tryck och matchen är totalt slutsåld sen långt tillbaka men om du vill se matchen så kan du skaffa en biljett via svarta börsen men var beredd på att punga ut en rejäl slant då. En vanlig biljett ligger på 30 000 svenska kronor och vill du ha en loge så går det på en  m i l j o n   k r o n o r.


Bara att lyfta på hatten!Bronsmedaljen till de finska lejonen

Grattis Finland till bronset! I år var ni bättre än oss. Finland knep bronset inatt efter vändning mot Slovakien, 5-3 blev det och Olli Jokinen gjorde två viktiga mål.

DIF vände mot SSK

Elitserien - Omgång 49Djurgårdens IF - Södertälje SK 5-4
1-1 2-1 2-2
Skott: 40-22 (15-7, 11-9, 14-6)
Mål:DIF: Andreas Holmqvist, Kristofer Ottosson, Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad & Kyle Klubertanz
Mål:SSK: Linus Videll 2, Petri Pakaslahti & Robert Carlsson
Publik: 7269 personer på Hovet

DIF vände tack vara SSK:s matchstraff
Elitserien drog igång igen igår eftermiddag. DIF mot SSK på Hovet. Det var en svårtippad match med tanke på det långa uppehållet. Båda lagen hade dock förberett sig på bästa sätt till matchen. DIF startar matchen hyfsat och tar ledningen men SSK svarar direkt med en kvittering. DIF har flera powerplay och mycket puck och styr spelet men har svårt att få till bra lägen. 1-1 står sig till pausen.

I andra så är det likadan matchbild, DIF trycker på och SSK försvarar sig och kontrar vasst. DIF tar åter ledningen i matchen men SSK replikar lika snabbt så matchen håller sig jämn och SSK tar sig in mer och mer i matchen. DIF tar ledningen för tredje gången i matchen och håller den till paus. Inför tredje känns det ändå ovisst, SSK gör det svårt för DIF och det känns som de kan lura DIF på poäng.

I sista perioden så spelar DIF på ledningen 3-2 men SSK är vassa i inledningen och till slut sitter 3-3. Det känns rättvist just då för DIF är inte bättre än SSK. Visserligen har man mycket puck men kommer inte till avslut. SSK har nu fått riktig energi av målet och tar över matchen stundtals. SSK spelar in sig många gånger och ett ledningsmål känns inte långt borta. När inte DIF kan sätta sina chanser så kommer det ofta ett mål bakåt i stället och det är precis vad som händer. SSK tar ledningen med 3-4 med tolv minuter kvar av matchen. Nu har man segern i räckhåll. 


Knätacklingen

Men då drar danske backen Julian Jacobsen på sig ett matchstraff för en bentackling på Jacob Josefsson, sett ur DIF-ögon så är den klar men SSK:arna tyckte det var ett tveksamt matchstraff. SSK får spela fyra mot fem i fem minuter. Det är DIF:s chans att ta tillbaka matchen för i spel fem mot fem funkar det inte idag. Jimmie Ölvestad bryter igenom backarna och stänker in 4-4 och visar stort hjärta. Det tänder DIF som nu spelar för att vinna matchen så det syns. Kyle Klubertanz skjuter segermålet 5-4 i slutminuten av powerplay och matchen är avgjord. SSK orkar inte resa sig för en forcering till en kvittering. Danskens onödiga matchstraff vänder matchen och istället för poäng som det hade blivit om han inte dragit på sig en femminutare så åker SSK hem med noll poäng från Hovet.

Tränare Peter Popovic var märkbart förbannad i tv-intervjun efteråt och det kan man ju förstå. Dansken fick nog be om ursäkt till laget efteråt för att han förlorade matchen åt sitt lag. I övrigt så gör inte DIF någon bra match. De börjar bra men sen är det inte alls sig likt. När SSK hade ledningen med 4-3 så luktade det förlust så att man ska vara glad att man fick fem minuter i powerplay för det räddade DIF denna kväll.


Övriga matcher:
Rögle-HV71 4-3 efter förlängning
Rögle tar tre poäng men har ett hopplöst läge. Man förbereder sig för Kvalserien. HV71 däremot har fortfarande svårt att prestera igen. Ännu en förlust i en match man bara ska vinna. Motivationsproblem eller går man och väntar på slutspelet. Det är en farlig väntan för när man kliver in på isen för kvartsfinal så kan man inte trycka på en spelabra-knapp. Eller så var det en seg starta-igång-match. Svaret på det får vi inom kort.

Skellefteå-Timrå 5-4 efter förlängning
Timrå måste ta alla poäng de kan för att få en bra avslutning på säsongen och slippa negativt kval och man var nära att lugga SAIK på alla tre poängen men hemmalaget vände och tog två i förlängningen.

*** Modo-Färjestad 10-3 ***
10-3!
 Jag gillart! Modo krossade ett blekt Färjestad med tvåsiffrigt. Vilket målkalas de bjöd på och snyggae till sin målskillnad en aning. Markus Näslund satte tre viktiga pyttsar. Apropå förlusten så kanske ni minns en viss FBK-supporter som "inte har koll" så fort det går dåligt för laget. Igår satt han på restaurang och lite till och hade förstås knappt ingen aning. Han visste nog inte ens att de spelade igår.

Brynäs-Frölunda 1-3
Frölunda i gula tröjor denna kväll när man glömt de vita hemma i Götet gjorde en bra match och stärker sin slutspelsplats mer och mer. Det kommer bli hårt kring strecket till slutspel tror jag.

Luleå-Linköping 4-1
Stark hemmaseger mot ett lojt Linköping.


För alla Djurgårdare!Missa inte auktionen på difhockey.se!Just nu auktioneras replikor ut av Djurgårdens klassiska tröja från 1989

Gå in och ropa hem ett exemplar vetja!
det tänker jag göra!


UPPDATERAT: ÄNTLIGEN: Elitserien startar om igenELITSERIEN STARTAR OM MED FULL OMGÅNG!
-------------------------------------------------

Elitserien - Omgång 49


Djurgårdens IF - Södertälje SK
Hovet 16.00

Nu ska det avgöras! - 7 omgångar kvar
Klockan fyra i eftermiddag så släpps pucen i Elitserien igen. DIF startar om hemma på Hovet mot derbykollegan Södertälje SK. Det kommer bli en tuff match för båda lagen. Det har inte spelats en seriematch på 18 dagar så det blir en tuff omstart för alla lagen ikväll. DIF har spelat en match under uppehållet, mot Färjestad där man förlorade 3-4. Svårt att säga vad det betydde men förmodligen inte så mycket. Bättre att förlora i träningsmatcherna än när det verkligen gäller tänker jag. Under uppehållet så har alla spelare hunnit läka. Ändå så är det ett par frågetecken och man har kallat hem Alexander Deilert på backsidan inför dagens match.  

DIF spelar utan: Marcus Ragnarsson, Mike Zigomanis och Daniel Brodin tyvärr

Läget i lagen: I hemmalaget Djurgården: Mathias Tjärnqvist
som varit borta i tre månader är hel och frisk igen och är med ännu mer spelsugen än innan, skönt för "Tjärna Jr" behövs. Marcus Kruger missade sista månaden innan OS med och är också hel igen och han har saknats i det offensiva spelet. Marcus Ragnarsson är också läkt och kommer tillbaka, viktig kugge i försvarsspelet minst sagt med sin rutin och stabila backspel. Kristofer Ottosson skadade sig veckan innan OS med men är också tillbaka. Stefan Ridderwall vaktar kassen.

Gästerna Södertälje
mönstrar Riku Helenius i kassen. Man saknar Jiri Bicek, Björn Bjurling och Fredrik Svensson i dagens match. För SSK så är det kniven på strupen matcher av de sju matcher som återstår av serien. Laget är farligt nära kvalserien och har fem poäng upp till säker mark. Slutspel blir det inte för SSK så de har en fortsatt elitseriestatus att kämpa för.

Lördagens matcher
16.00

Djurgården - Södertälje
Skellefteå-Timrå
Rögle-HV7118.30
Brynäs-Frölunda
18.30 Modo-Färjestad
18.30 Luleå-Linköping

Canada till final trots en bra match av Slovakien

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

     VS    

Canada - Slovakien 3-2

Nära en slovakisk skräll
Canada är klart för final och det blir ändå en drömfinal mot USA. Väldigt få hade nog tippat att USA skulle nå dit men nu blir det storebror mot lillebror. Matchen tog Canada tag i och hade 2-0 på ett par minuter och när man sen gjorde 3-0 trodde nog alla att det var klart. Det gjorde inte slovakerna för de jagade ett mål för ytterligare energi och det kom. När man sen även satte 3-2 så var det match igen, och slovakerna hade fått grepp om matchen.


Pavol Demitra kunde tagit matchen till sudden death

Med blott sju sekunder kvar av matchen, trodde jag efter att ha sett tv-bilderna, att slovakerna skulle kvittera men Pavol Demitra missar öppet mål. Vilken totalmiss. Stackars honom för det kostade slovakerna en chans till en OS-final. Tror inte att han sov så gott inatt. Canada vinner med uddamålet och är klart för final. Slovakerna får ta nya tag idag i matchen om bronset mot Finland som blev totalt förnedrat mot USA med 1-6 i den andra semifinalen


Finnarna frågar nog vad som hände fortfarande

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

Semifinal 1

     VS    

USA - Finland 6-1
6-0, 0-0, 0-1

Matchen över efter 12 minuters spel
Alla som läst aftonbladet idag i allafall på nätet har sett hur en finsk tidning, säkert flera har hånat SVerige för kvartsfinalförlusten. Hämnden är ljuv har det hetat men när de livrädda finska lejonen klev in mot tuffa snabba jänkare så sa det bara pang! Finnarna blev totalt utspelade samtidigt som USA spelade snabbt bra och effektivt. Finnarna har tagit sig till semifinal men väl där så gör de årets sämsta match.
"Nu går skam på torra land" som den finska hockeyexperten Kai Kunnas uttryckte det, alla vi svenskar njuter åt detta nu men vi kommer få tillbaka igen. För finnarna kommer slå Slovakien i en bronsmatch så de blåvita kommer ändå få jubla. Om de nu inte är ordentligt knäckta. Första perioden är väl den värsta starten på en match av sådan här betydelse. Det kommer sätta sig djupt, och vi svenskar kommer väl kanske inte glömma den i första taget heller. För det måste vara fruktansvärt att sitta och se matchen som finsk supporter just nu. Senast när Sverige vände 1-5 till 6-5 så åkte man på vissa gator i Finland och plockade upp krossade TV-apparater som folk slängt ut. De fick uppleva samma sak förra året, förlust i en match om OS-guldet. Nu åkte man i semin men som sagt det är bronsmatch imorgon mot Slovakien så det sista är inte sagt än. 

Andra och tredje perioden bjöd inte på så värst mycket till spel, matchen förstås avgjord. USA inte lika pigga på att göra mål samtidigt som gnistan var borta hos de stackars finska spelarna. I tredje så bjöd ändå Finlan upp till lite kamp och kämpade tappert för att spräcka nollan bakom USA:s keeper Miller. USA som förresten släppte in AIK-bekantingen Tim Thomas, samtidigt som Finlands keeper Nicklas Bäckström även han är gammal AIK:are. Intressant notis så i slutet av matchen. Finland lyckas faktiskt reducera och gör det riktigt snyggt genom Antti Miettinen, det blir en bra avslutning och finnarna vinner sista med 0-1.

Finland ser ut som Sverige fast att det blev 3-0 till blågult när lagen möttes i gruppen. Finnarna har det äldsta laget i OS-turneringen och verkar ha ett material som inte verkar speciellt suget att vinna det största mästerskapet på riktigt allvar, halva laget är där för att vinna men halva är för gamla och är för mätta och inte tillräckligt taggade för att slita varje byte. Det är dags med nytt ungt hungrigt material för både Finland och Sverige för den delen.

Imorgon spelar Finland om bronset mot Slovakien. Finland grejar det!

Full fokus på Elitserien!Nu är OS över för längesen för svensk hockeydel. Fiaskot måste man bara glömma oh gå vidare. Imorgon 16.00 smäller det i Elitserien, full omgång, nedräkningen mot slutspel och kvalspel börjar. Nu ska det avgöras!

Lördag 16.00 -  Omgång 49 (av 55) i Elitserien!

Helt klart läckraste straffen just nuOla Svanberg, Vita Hästen lägger straffen i matchen i Allettan mellan Vita Hästen-Nybro Vikings

OS-tankar

Det är bara att konstatera att det är inte varken Tre Kronor, Småkronorna eller hockeydamernas säsong när det som mest gäller. Usch vad bittert. Fiaskona avlöser varandra. Utvärderingen efter säsongen måste visa på vad som gick fel och kanske eventuella positiva saker.
-----------------------------------------------------------------------------------------Tre Kronors fiasko i OS i Vancouver 2010


Det stormade friskt kring förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson när han tog ut truppen i december, många namn saknades, Mikael Samuelsson var en het potatis med Fredrik Modin fick vara med. Märklig laguttagning. Det ältades fram och tillbaka i media, Johan Franzén var skadad men var på väg tillbaka och han var inte tilltänkt. Nåväl Tomas Holmström gick sönder dagar innan OS och Franzén kom med. Väl i OS och första matchen mot Tyskland, vinst 2-0 men utan att imponera. Tyskarna var inget motstånd och kronorna vann enkelt. Tyskarna var ingen match och väldigt svårt att säga var svenskarna stod formmässigt. I matchen mot Vitryssarna sätter man Jonas Gustavsson och vinner med nöd och näppe med 4-2 efter att Daniel Alfredsson avgjort i slutminuten. Två vinster efter två matcher men ändå så kändes det som att Sverige bara gjort vad de behövde men inte mer. I sista matchen väntade Finland om gruppsegern. Man väntade sig en riktig match som skulle innehålla en kamp, derbykänsla och där Finnarna skulle styra matchen och svenskarna få ämpa rejält. Men istället vann Sverige när finnarna la sig. Det blev ingen match och Sverige vinner gruppen och får Slovakien, Finland däremot får en lättare väg och får Tjeckien i kvarten. Sverige mot Slovakien alltså och känslan inför matchen var att man inte visste var Sverige tror därför jag inte vågade tippa hur det skulle gå, jag var inte säker på att Sverige skulle vinna. Nu när man i efterhand har sett matchen live så var svaret ungefär som känslan inför. Sverige tappade i början och fick jobba ikapp, hade chansen att vända matchen men så släpper man ett skitmål i boxplay. När sen 2-4 kom i tredje så var det som luften gick ur Sverige. Alfredssons reducering var det närmsta man kom. Slovakien vinner matchen, gör fyra mål på fjorton skott. Henke Lundqvist gör ingen bra match i målet och det kan godtas när övriga laget inte presterar. Sverige gör ingen bra match. Man är inte med i början och när man väl vaknar till så får man ändå inte grepp om matchen. OS tar slut innan det ens har börjat och det går inte att kalla det för mer än ett fiasko. Sverige var regerande olympiska mästare men det fanna inte en udd av mästartakter under hela turneringen. Man kommer inte upp alls, spelar inte det spel som jag förväntade mig. Det var precis som de gick på halvfart bara för att de inte behövde kämpa och sen när det väl gäller så kan man inte bara trycka på en knapp för att spela på topp.


Sveriges insats är inte okay, knappt godkänd.

Det blir storfavoriterna Canada som tar hem det här, detta är bara att konstatera efter utskåpningen av ryssarna. Den matchen var bland det bästa jag sett Canada spela. De gav inte ryssarna en chans och allt stämde. Ryssarna kanske har fattat nu vad som hände för de var inte med i matchen alls. 7-3 är förkrossande siffror i den match som sågs som den moraliska finalen eller drömfinalen mellan de två bästa lagen. Canada kommer käka upp slovakerna och antingen det blir Finland som vi inte får hoppas eller USA så blir det inte nådigt att stå på motsatt sida Canada i en OS-final.

Tre Kronors tre bästa under turneringen
*** Nicklas Bäckström - Vår nästa Foppa!
** Henrik Zetterberg - Sveriges bästa spelare just nu?!
* Niklas Kronwall - Sveriges bästa back!


Tre spelare som jag tycker underpresterade
Mattias Weinhandl - inte ett rätt
Loui Eriksson - vad tillför han?
Henrik Tallinder - fruktansvärt anonym spelare 


OS är över...

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

     VS   
USA-Schweiz 2-0

Schweiz gör en bra match men det är ändå amerikanarna som tar hem matchen. Man gör mål när man behöver, schweiz saknade inte chanser men fick inte dit pucken. USA vidare till semi mot Finland. Lite favoriter i den matchen och en final mellan USA-Canada är inte helt omöjlig.


     VS    
Tjeckien - Finland 0-2

Finland till semifinal! Finnarna gjorde en riktigt bra match som var mållös ända in i slutet på tredje perioden. 1-0 i powerplay och 2-0 i tom kasse. Finnarna kanske kan knipa en medalj. Man möter nu USA i semifinal. Det blir tufft, oerhört tufft.


     VS   
Sverige-Slovakien
0-0 2-3 1-1

OS är över - Fiaskot är totalt!
Sveriges Tre Kronor är utslaget efter en ganska medioker insats i en OS-kvartsfinal. Man kommer inte upp i den standard. Efter en mållös första period så startar slovakerna med ett mål i spel i numerärt överläge. Sverige inte riktigt på hugget och slovakerna tar ledningen. Man hoppases att det skulle väcka svenskarna men icke. Istället går man bort sig högt upp i banan och slovakerna kontrar in 0-2. Här känns det som att svenskarna inte har koll och det kommer bli en tuff match att vända. Sverige kommer upp lite mer i spelet och på banan och 1-2 reduceringen kommer genom Patric Hörnqvist. Nu får svenskarna energi och jobbar upp anfall efter anfall. Henrik Zetterberg slänger in pucken mot mål mot Foppa som finns där men pucken går i mål via nån slovakisk spelare och det är 2-2. Sverige riktigt med nu och vill vända på matchen. Då drar man på sig en utvisning och slovakerna slår till direkt, ett inte helt otagbart skott från blålinjen släpper Henke Lundqvist in alldeles för enkelt när han tittar på fel sida backen. Sverige på dekis igen och 2-3 står sig till paus. Sanningen är att Slovakien gör 3 mål på 4 skott!!

Sverige har nu en period på sig att vända den här matchen men känslan innan matchen var för min  egen del att jag var inte säker på att sverige skulle vinna. Det kändes som man fortfarande inte visste vilken form de skulle vara i och hur de skulle klara av ett bra lag för första gången i turneringen. Sverige försökte men det var inte det spelet man ville se. När slovakien gjorde 2-4 så fick i varje fall jag nog. Sverige reducerade visserligen sen genom Daniel Alfredsson men det hjälpte inte. Matchen slutar 3-4 och Sverige är utslaget redan i kvarten vilket inte känns okay, därmed kommer det utses nya olympiska mästare i form av en stark hemmanation Canada.


Canadas körde över ryssarna!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

    VS   
Ryssland-Canada 3-7
1-4
, 2-3, 0-0

Canada mot OS-guldet! 
Matchen som alla pratat om och spekulerat om, framför allt som drömfinalen i OS. Ikväll möttes dom i en OS-kvartsfinal, alldeles för tidigt enligt många men i och med Canadas förlust mot lillebror USA så blev det denna sida som hemmafavoriterna fick ta. Matchen startades i ett rasande tempo och de första fem minuterna var helt suveräna. Det kändes som att ryssarna på något vis skulle föra matchen men istället blev det nåt helt annat, Canada får en drömstart och efter några minuter så står det osannolika 3-0 till Canada. Det känns som en chock storlek rejäl. Ryssarna är i chock och spelar som det också. Ryssarna måste ha nästa mål och det kommer också. Ett litet hopp tänds för alla som associerar med ryssarna men den glädjen blir inte långvarig. Canada har ett flyt, ett väldigt starkt go och det verkar som inget kan stoppa hemmanationen. 4-1 kommer och det känns inte konstigt. Canada har ett sånt flyt nu så det går inte att förklara med ord. Allt stämmer för dem. Det här trodde nog inte så många, framförallt inte jag.

Nästa mål i den andra perioden, eller i matchen måste vara ryskt för att matchen ska leva vidare. Men istället så är det hemmanationen Canada som fortsätter att spruta energi på banan. 5-1 målet sätter Corey Perry. Ryssland är lamslaget och Canada fullständigt kör över ryssarna. Det är total överkörning efter början av andra perioden. Om inte det vore nog så kommer 6-1 bara minuten efter. Hejdå Ryssland och det är totalfiasko för de stjärnspäckade laget från öst. Tyvärr. Nu är Canada glödheta guldkandidater. Ryssarna byter keeper och tar en timeout, som svar på det så kommer en reducering men det är alldeles för långt upp till att det ska bli match igen. Canada har chockat Ryssland som absolut inte kommer upp i den standard som man ska vara.

Niklas Wikegård DO-anmäld??


Niklas Wikegård står för sina åsikter!

Kritiken från "Wiken"
har varit lika låg som hockeydamernas prestationer detta OS!

....jag förstår reaktionen på kritiken från herr Wikegård men titta på resultaten. Damkronorna sa att: "i år ska vi rå på Kanada i finalen", "vi har närmat oss Kanada".... men resultaten i OS har vart undermåliga. Sverige tog sig inte ens till finalen. De verkade tydligen inte förstå att de ska ta sig dit först innan de talar?! Visst damtjejerna ska spela bronsmatch mot Finland. Men alla vet att de inte har så mycket att komma med där heller. Inse fakta, Wikegård är alltid hård men rättvis sett ur hans ögon i sin kritik så vänj er tjejer! Men att anmäla han till DO är..att ta i för att vara snäll! visst hockeytjejerna har gått som tåget de senaste åren, men i år när det är OS har man inte lyckats och därmed får man ta kritik som alla andra lag! Vad är det som är konstigt? Ta åt er och ändra på det som gått fel i OS i stället.

Att gå till nån ombudsman för en sån här mindre grej ger inget OS-guld. Kom igen! Det tjänar ingenting till att dra han inför någon ombudsman. Alla vet att Niklas Wikegård står för sin sak och inte kommer ändra på vad han sagt eller tänkt. Bara så ni vet. Många röster i landet har höjts och missnöjet med att damhockeyn är en sport i OS. Jag tycker det är synd minst sagt om damhockeyn tas bort från de olympiska spelen men som det är nu så kan de lika gärna låta toppfyra-lagen spela varsin semi o final så är det klart sen. Just nu är det bara pinsamt att se 18-0 i en OS-match. Det är liksom inte normalt, i OS ska de bästa göra upp, inte ta med några blåbärsnationer som inte ens har skuggan av en chans. Då finns det nog tyvärr andra sporter som kan konkurrera och göra det bättre.

...skulle nu Damkronorna knipa bronset så har de kommit undan med blotta förskräckelsen med tanke på deras uttalade målsättning: - De skulle ta OS-guld enligt enda stjärnan i laget: målvakten Kim Martin.

Det är som Patrick Ekwall uttrycker det: This is my side of the case!

Uppdaterad: Inför OS-kvartsfinalerna

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------


USA - Schweiz
Tid: 21.00
Kanal: SVT1


Kanske den roligaste matchen?
Matchen är avgjord på förhand, USA räknas som storfavorit men schweizarna ska inte underskattas någonstans. Jag ser USA som en outsider och frågan kvarstår: Hur långt ska det räcka?Canada - Ryssland
Tid: 01.30
Kanal: SVT1

Drömfinalen spelas redan inatt!
De två storfavoriterna möts i en moralisk final. Drömmatch, giganternas kamp på förhand. Inatt spelas kanske den match som kan gå till historieböckerna som den bästa. Ryssland mot Canada. Det är oerhört svårt att säga vilka som kommer får lägga ner ikväll men jag tror på Ryssland och håller på Ryssland. Ett hel hockeystörd nation däremot kräver vinst, allt annat räknas som ett totalfiasko.

Denna matchen får inte missas av någon hockeyfantast så ställ klockan på 01.30 för då smäller det!Tjeckien - Finland
Tid: 04.00
Kanal: SVT Kunskapskanalen

Svårtippat
Jag tror matchen avgörs i sudden eller på straffar. Att säga vem som vinner här är omöjligt. Båda lagen känns lika bra. Finland har vart hyfsade precis som tjeckerna. Finnarna gav inte allt mot Sverige så ska bli intressant att se om de har en växel till. Tjeckerna spelar alltid sitt spel och det är svårt för alla motståndare. Jaromir Jagr håller än och har vart lagets ledare så här långt i turneringen. Hoppas bara han kan spela inatt, det ryktades om en skada efter åttondelsfinalen när han utgick i tidigt i andra perioden mot Lettland.

VS    
Tre Kronor -
Slovakien
Tid: 06.00
Kanal: SVT2

Upp till bevis för våra Kronor!
Tidigt torsdagmorgon är det upp till bevis för vårt stjärnlag. Det blir första riktiga testet för nu är det vinna eller försvinna. Jag vågar inte tro nåt, vet inte var svenskarna står när de möter ett bra lag på andra sidan isen. Klart att man hoppas men som sagt. Jag vågar inte tippa nåt. Slovakien ska som vilket annat lag aldrig någonsin underskattas!

OS-kvartsfinalerna är klara!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

21.00     USA - Schweiz

01.30     Canada - Ryssland

04.00     Finland - Tjeckien -

06.00     Sverige - Slovakien

Sovschema inatt?
Hur ska man göra med sovtimmar inatt? Canada-Ryssland måste bara ses, den är slut ca 03.45 utan sudden och sen spelar Tre Kronor två timmar senare. Får lägga upp ett bra sovschema ikväll helt enkelt


Slovakerna och Tjeckerna vann också

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------


     VS    
Slovakien-Norge 4-3

Slovaken vann som favoriter men Norge pressade slovakerna ordentligt. Synd det, tänk om det hade vart Sverige-Norge i OS-kvartsfinal, det hade vart nåt det. I kvartsfinal väntar nu alltså Tre Kronor för Slovakiens del

Varning för starka bilder! -
 blodet rinner ur bakhuvudet!

Tungt avbräck för Slovakien när Lubos Bartecko får en ful armbågstackling av Ole-Kristian Tollefsen. Ett av OS fulaste och brutala överfall.

    VS   
Tjeckien - Lettland 3-2 efter förlängning

Tjeckerna hade en lätt match till en början men blev passiva i tredje och släppte in letterna som kom tillbaka och tog matchen till sudden death där de fick ge sig. 5.10 in i sudden avgjorde tjeckernas David Krejci

Kanada behövde bara 23 minuter mot tyskarna

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------


 VS

Canada - Tyskland 8-2

...sen var matchen avgjord. 3-0 efter tre minuter i andra perioden. Jarome Iginlas viljemål i spel fem mot fyra, vräker sig fram och trycker in trean för hemmalaget inför fanatiska fans. Annars var det mållöst länge innan Canada gjorde första målet i första perioden. I skrivande stund är det spelat sju minuter av andra perioden och det är nu 4-0 till Canada, den här matchen kommer rasa iväg nu. Jag orkar inte stanna uppe inatt utan matchen är redan avgjord.

Canada-Ryssland 01.30 sent imorgon kväll

Det återstår en och en halv period i skrivande stund men Canada är klara för kvartsfinal mot Ryssland imorgon kväll klockan halv två natten mot torsdag.

En match som ingen hockeyfanatiker och hockeyälskare får missa.


Det är den moraliska finalen, tycker jag och som de flesta tippade som drömfinalen i detta OS

OS: Schweiz klart för kvartsfinal

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

Åttondelsfinal 1 

     VS    

Schweiz-Vitryssland 3-2 efter straffar

Schweiz lyckades till slut vinna åttondelsmatchen mot vitryssarna. De var också det bättre laget och vann skotten, de spelar en ganska intressant hockey så det var rätt lag som vann till slut. Schweiz är därmed klart för kvartsfinal mot USA imorgon klockan 21 svensk tid

DIF föll mot FBK i träningsmatch ikväll

Elitserien 2009/2010
Träningsmatch inför elitserieomstarten 27/2

     vs    

Färjestad-Djurgården  4-3
3-1, 0-1 1-1
skott: 26-27
Publik: 1217 personer (
spelades i Behrn Arena i Örebro)

Förlust i träningsmatchen mot FBK
Färjestad och DIF träningsmatchade ikväll inför omstarten på lördag. FBK vann med uddamålet efter en stark första period, matchen avgjordes på neutral plan i Örebro. DIF mönstrade ett ganska starkt lag på isen, Stefan Ridderwall vaktade kassen, man saknade dock tre spelare: Mike Zigomanis, Daniel Brodin och Andreas Holmqvist men glädjande så var två spelsugna herrar tillbaka i full kraft: Mathias Tjärnqvist och Marcus Kruger. I och med matchen ikväll så spelade
Färjestad sin andra match under uppehållet. Tidigare mötte man Linköping i Hagfors och vann med 5-3 för några dagar sedan. FBK saknade sex spelare inför matchen ikväll. Norrmännen Marius Holtet, Jonas Holös och Anders Bastiansen spelar ju som bekant OS i Vancouver med Norge som möter Slovakien tidigt onsdagmorgon, men de lär vara tillbaka till matchen på lördag om nu inte norrmännen mot alla odds besegrar Slovakien.


3 dagar kvar till ElitserieomstartenLördag 27 februari kl. 16.00 - Omstart i Elitserien med omgång 49 i Elitserien

Det känns väldigt avlägset just nu mitt under brinnande OS-turnering med massor av sporter och ishockeyn som går in i slutspel inatt. Men om tre dagar, på lördageftermiddag så startar Elitserien om igen efter uppehållet på 18 dagar. Det är full omgång men mer om det till helgen.

Skulle bara påminna er om det så ni inte missar matcherna på lördag!

Kvällens/nattens och morgonens åttondelsfinaler

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

Åttondelsfinaldags i OS-hockeyn
Klockan nio ikväll svensk tid spelas den första av fyra åttondelsfinaler, eller kval till kvartsfinalerna som det heter i år. Det är matcher hela natten fram till tidig morgon. De fyra matcherna bjuder på att hemmafavoriterna Canada måste kvala till kvartsfinalen. Det kan bli en spännande natt med någon överraskning men jag är rätt säker på att favoriterna Canada, Tjeckien och Slovakien håller nog måtten.


     VS    
Schweiz-Vitryssland
Tid: 21.00

Mest svårtippade matchen faktiskt. Man ska inte underskatta vitryssarna men schweizarna är strået bättre.
Tips: 3-2

     VS    
Canada - Tyskland
Tid: 01.30

Allt annat än hemmavinst av Canada är en skräll som måste smälla högst. Vinner tyskarna här så väntar Ryssland i nästa runda så dom tar nog OS-guld med då. Eller absolut inte. Nej, Canada kommer leka med tyskarna och det blir inte nådigt. Målrik match 
Tips: 7-0


     VS   
Tjeckien - Lettland
Tid: 04.00

Tjeckerna har vart bättre än jag och många trodde. De grejar en lett seger ikväll.
Tips: 5-2


     VS    
Slovakien - Norge
Tid: 06.00

Sveriges motståndare i kvartsfinalen är segraren i denna match. Finns inte mycket som talar för Norge mer än att det är svenskbekantat lag med massor av elitserierutin men det kommer inte att räcka. Slovakerna har ett riktigt stjärnlag jämfört med norrmännen och kommer vinna enkelt!
Tips: 7-2Play Off 1 till div.2 snart avgjort

Mitt under brinnande OS så pågår de inhemska hockeyserierna här hemma för fullt. Det är kval och playoff för avancemang upp i seriesystemet inför nästa säsong. I division tre östra och södra möts de fyra första lagen. Efter första omgången så är Diö, Wettern och Lund utslaget. Jag trodde på Wettern och Diö men de stannar kvar ett år till. Lite förvånansvärt med tanke på all träning och med lagen de förfogar över. Deras målsättningar har ju vart lite högre och det lyckas inte i år heller.


Play off till kvalserien till division 2 säsongen 2010/2011

VS     

HA74 - Diö Hockey 4-8, 2-1 5-4*
HA74 vidare med 2-1 i matcherVS    

Sölvesborg - HC Wettern 2-5, 6-2, 6-1
Sölvesborg vidare med 2-1 i matcherVS     

Sannarps HC - Eksjö Hockey 2-5, 5-3,
Avgörande match imorgon tisdag i Halmstad Arena 19.00

 VS
Kalmar Hockey - Lund Giants 4-0, 0-2, 8-2
Kalmar vidare med 2-1 i matcher


Hockeytjejerna har inte en chans ikväll

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, damer
---------------------------------------------------------------

vs

Semifinal
USA - Damkronorna
21.00

Ingenting talar för småtjejerna
Sveriges kaxiga småtjejer i hockey som hittils inte gått nåt vidare och gjort bort sig mot Kanadas mogna damlag spelar ikväll seminfinal i OS mot USA. 1-13 mot Kanada senast säger en del när man gått ut i media med ett uttalat mål att "i år ska vi rå på Canadas damer i finalen", "vi har närmat oss dom" och "det blir inga målkalas när vi möts längre". Tyvärr men i detta OS:et så har avståndet mellan stora USA och Canada inom damhockeyn växt åter igen. Det blir åter en final mellan de två stora. Svenskorna spelar bronsmatchen mot Finland. Damerna är inte lika bra som de varit de senaste åren. Man har inte den rutin som krävs samt att de som kommer underifrån inte är tillräckligt bra. En annan sak verkar vara att Canada och USA har äldre rutinerade lag än damkronorna. Många är i 19-23 årsåldern och det kanske inte är tillräckligt mot de största. Så jag tror att det kommer dröja några år igen innan Sverige kan hota de största.

Förlusten mot Canada samt att det inte är några jämna matcher överhuvudtaget har nog dragit ner intresset för damhockeyn rätt rejält. Dess existens i de olympiska spelen har också diskuterats och nu känns det tveksamt om damhockey är en olympisk gren om fyra år.

Om inte damkronorna lyckas knipa bronset så är det ett fiasko nästan lika stort som Helena Jonssons totalflopp i OS.

Sluttabellen i OS-hockeyn

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

1. USA                 9p
2. Tre Kronor      9p
3. Ryssland         7p
4. Finland           6p
5. Tjeckien         6p
6. Kanada           5p
7. Slovakien       5p
8. Schweiz          3p
9. Vitryssland     3p
10. Norge           1p
11. Tyskland      0p
12. Lettland       0p

Åttondelsfinalerna blir då:

Vitryssland-Schweiz-> vinnaren möter USA

Tjeckien-Lettland-> vinnaren möter FINLAND

Norge-Slovakien -> vinnaren möter TRE KRONOR

Kanada-Tyskland -> vinnaren möter RYSSLAND

Tre Kronor klart för kvartsfinal!


O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

VS

Canada-USA 3-5
1-2, 1-1, 1-2

Matchens lirare: Ryan Miller, USA - En av OS-turneringens bästa målvakter

USA:s stora skräll i en riktigt bra hockeymatch

Skrällen ekade hela natten och morgonen. USA gjorde det omöjliga och sänkte Canada. Trots stort spelövertag för de rödklädda Candickerna så var det USA som drog det längsta strået. USA började piggt och gjorde 1-0 tidigt i första bytet. Canada fick en chockstart men spelade upp sig ganska fort och snurrade friskt med USA. Kvitteringen lät inte vänta på sig, den kom på en styrning och allt var sig likt i några sekunder innan USA åter tog ledningen. Brian Rafalski, gamle Brynäsbacken var en av matchens bästa spelare om inte den bästa. Han låg bakom fyra mål framåt, sköt två i nät och var med i spelet fram till två andra annat lite senare.

I andra så var det samma matchbild, mycket Canada och många skott. Canada vann 19-6 i den första perioden vilket skvallrar om vilken match det var på isen. Canada kvitterade och gjorde allt för att vända på matchen för man ägde spelet men USA gör det riktigt bra. Speediga forwards som vänder spelet blixtsnabbt medan Canada har långa anfall. 3-2 för de röda hänger i luften men vad händer istället? USA:s Chris Drury håller sig framme och slår in 2-3 efter ett tveksamt ingripande av Brodeur bland annat. USA gör målet som Canada förtjänat och amerikarna vägrar att ge sig. USA får den viktiga ledningen med sig in i paus och Canada är skakat.

I sista perioden väntade en anstormning från hemmafavoriterna för att vända på matchen. Canada tryckte på och kvitteringen var inte långt borta. Minutrarna går i sista perioden men istället så är det USA som gör 2-4 med 13 minuter kvar av matchen. Tung uppförsbacke för Canada som inte får ut det spel som man vill spela. Sidney Crosby får sparsamt med speltid men fixar en reducering med cirka fyra minuter kvar, Canada plockar målvakten i slutminuten men där hemmasonen från Vancouver Ryan Kesler jobbar på en förlupen puck och kan liggande slå på den i kamp med en canadick och avgöra matchen och skrällen är ett faktum. Den amerikanska glädjen är total. För Canadas del så blir det nu åttondelsfinal samt att man får Ryssland i kvartsfinalen. Drömfinalen mellan Ryssland och Canada blir därmed inte av vilket känns lite tråkigt men å andra sidan så öppnar det för andra lag, typ vårt Tre Kronor. För i en eventuell semifinal så väntar just segraren mellan Ryssland och Canada. Sverige får vinnaren mellan Norge-Slovakien i kvartsfinalen, vilket lär bli Slovakien. Det är ingen lätt väg för Tre Kronor men det är inte lätt att vinna ett mästerskap, eller ska inte vara det heller. USA är nu favoriter, de måste de vara efter en seger mot Canada. De vinner grupp A och går direkt till en kvartsfinal. Det hade inte många trott gissar jag.

Matchen var bland det bästa jag sett i hockeysammanhang, den ligger högt på en topp-fem lista. Den hade nästan allt och det var sånt drag i arenan och båda lagen gav allt. Canada var spelmässigt bättre men USA spelade smart och använde sina resurser rätt.

------------------------------------------------------------------------------


VS

Tre Kronor - Finland 3-0
1-0, 2-0, 0-0
Skott: 31-20
Mål:SWE: Loui Eriksson 2, Nicklas Bäckström

Matchens lirare: Nicklas Bäckström - Sveriges nästa superstjärna!


Tre Kronor klart för kvartsfinal

"Ska du ta OS-guld måste du slå alla lag oavsett match!
"
Snacket går medialt att det var en läggmatch nu. Att finnarna la sig för att slippe Canada och Ryssland i semifinal men det förstår jag inte riktigt. Om finnarna hade vunnit hade de fått lättare motstånd i en kvartsfinal så det där köper jag inte. Sverige slår finnarna rätt enkelt egentligen. Visserligen så rivstartade Finland de två första bytena i första perioden innan Tre Kronor kom in i spelet. Matchen var jämn och det var jämna steg från båda sidor. Tre Kronor tar ledningen genom Loui Eriksson och det kändes som en viktig start för de gula. I det läget så kändes det som att snart kommer Finlands anstormning för jag trodde på en matchbild där Finnarna skulle styra matchen och ta ledningen med ett par mål så att Tre Kronor skulle få jobba i uppförsbacke. Så blev inte fallet. 1-0 efter första perioden kändes nästan för bra.

I andra skulle matchen avgöras i praktiken för Finland kommer inte alls upp i det spel man tidigare visat upp, kanske beroende på sämre motstånd men man satt och väntade på att finnarna skulle komma tillbaka rejält och ta över matchen men det hände aldrig. Tre Kronor gör två viktiga mål och 3-0 inför sista perioden kändes ganska tryggt. Man vågade inte ta ut något i förskott men när tredje väl kom igång så såg det likadant ut och finnarna var loja, fruktansvärt loja. Ett par gånger i sista perioden så filmade man den finska bänken och det måste sägas att varken spelare som Selänne, Koivu och Jokinen såg allt annat än fokuserade ut. Den finländske förbundskaptenen Jukka Jalonen zoomades in och han såg sömnig ut och stod och gäspade. Vad ger det för signaler? Vad var Finlands taktik egentligen? Finnarna var inte ens nära att rubba ett Tre Kronor som spelar smart, tajt och stabilt utan att imponera. Det såg bra ut idag men ändå tycker jag att det finns ett snäpp till att ta fram. Och vetandes att vinnaren mellan Canada-Ryssland väntar i en eventuell semifinal så finns det mer att ta av. Sverige vinner med 3-0 och i sista perioden så hade finnarna tankarna på nästa match, men varför? varför slutade dom att spela så tidigt, det känns inte likt de finska lejonen som aldrig någonsin vill vika sig i en match mot Sverige? Skulle nu detta har gynnat dem själva med att få ett lättare motstånd?Matchens överfall - ful tackling för att skada:

Joni Pitkänen - Vilken feg hockeyspelare! Han var verligen ute för att skada. Vad hade han för mening med att sätta en armbåge i ansiktet på Patric "Bengan" Hörnqvist egentligen? Den var vansinnig. Han blir ju avstängd nu Pitkänen men så onödigt. Man ser på reprsieran hur han verkligen siktar med armbågen mot Bengans ansikte. En feg tackling av en feg och rätt dålig spelare. Tack och lov så blev det ingen hjärnskakning av det hela. Patric kan spela nästa match men finnen är avstängd. Gött!

DIF kontrakterar Arvid Strömberg född -91Djurgården har i dagarna kontrakterat forwarden Arvid Strömberg, född 1991 för två år framåt. Truppen byggs på för framtiden.


Klara spelare för säsongen 2010/2011

MÅLVAKTER
: Ingen.

BACKAR:

8. Alexander Deilert (platsar inte DIF i år)
10. Marcus Ragnarsson
15. Oscar Eklund (håller ingen hög klass)

FORWARDS:
9. Kristofer Ottosson
19. Jimmie Ölvestad
20. Christian Eklund
29. Patrick Cehlin
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin
**36. Arvid Strömberg

Ryssarna bättre än tjeckerna!


O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


VS

Ryssland-Tjeckien 4-2

Ryska strået vassare än Jagrs gäng!

Ryssarna brottade ner tjeckerna i sista matchen för de här båda lagen i grupp B. Ryssland vinner gruppen före Tjeckien. Jag tycker tjeckerna gör en riktigt bra match, man har ett brett lag med fyra bra kedjor men ikväll rår man inte på den ryska björnen. Ryssarna har ett fruktansvärt bra anfallsspel. Alexander Ovechkin stor stjärna i ett späckat ryskt lag proppade Tjeckiens största stjärna Jesper Jäger (förlåt Ärtan), jag menar förstås Jaromir Jagr och det tände matchen ännu mer och framförallt ryssarna. Det blir inte skoj att möta nån av de här båda lagen i en kvartsfinal.

Tur man inte ska jobba imorgon!
Nu laddar jag för en fortsatt Extreme hockeynight: Nästa match är Canada-USA. Nedsläpp om exakt två timmar kl 01.30 och då sitter vi hos Stoffe och följer matchen, det blir inget sovande utan vi ser självklart Sverige-Finland innan bingen kallar för några timmars sömn. Så jag är inte avundsjuk för de stackare som måste gå till jobbet när Sverige spelar imorrnbitti.

Riktigt bra matcher att vänta ikväll/inatt och tidig måndagmorgon!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

     VS    
Ryssland - Tjeckien (Final 1998 Nagano)
Tid: 21.00
Kanal: SVT24

     VS   

Canada - USA (Final 2002 Salt Lake City)
Tid: 01.30
Kanal: SVT1

-------------------------------------------------------------------------

    VS    


Tre Kronor-Finland -klassiskt hatmöte- (Final Turin 2006)
Tid: 06.00
Kanal: SVT2

Gruppfinal mot ärkerivalen Finland väntar
Sverige spelar om gruppseger och direktavancemang till kvartsfinalen.
Slutspelet i OS går till så här: När alla matcher är spelade görs en rak tabell med alla 12 lagen. De fyra första går direkt till kvartsfinal medan lag 5 till 12 får mötas i en åttondelsfinal.

Så det gäller för Tre Kronor att gå ut och sätta fart från första nedsläpp. Tycker det känns som om Finnarna har gått lite bättre än Sverige och kommer göra alltid allt för att slå Sverige i alla matcher. Den matchen har alltid högre proritet än de andra även om de inte vill erkänna det själva men så har det alltid varit. Ikväll mönstrar Tre Kronor Henrik Lundqvist i kassen och vi får hoppas att han är i form, matchen ikväll blir första riktiga testet mot ett bra lag. Sverige har inte alls kommit upp i kapacitet trots segrarna mot Tyskland och Vitryssland. Jag vill se att Tre Kronor går rakare på mål och inte snurrar ner i hörnen och spelar hockey där för då görs inga mål.
Täta till bakåt och styra bort finnarna. Det är några spelare som måste upp ett par snäpp för kvalitén finns i laget. Det gäller att se upp med Finlands vassa forwards, de har många bra tekniska spelare så det kommer bli en tuff match. Det är alltid derbykaraktär och lite extra känslor när det är Sverige-Finland.

Så här har det gått i OS-hockeyn

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


     VS    

Norge - Schweiz 4-5

     VS   

Lettland-Slovakien 0-6


     VS   

Tyskland-Vitryssland 3-5

Tjeckerna och Finnarna briljerade inatt

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

     VS    

Lettland - Tjeckien 2-5

Tjeckerna rivstartade matchen ledda av Jaromir Jagr, det stod 3-0 efter knappt fem minuter efter tre mål på 157 sekunder. Matchen planade ut lite och letterna kom in i matchen och såg till att det inte rann iväg. Tjeckerna blir som vanligt att räkna med ju längre turneringen går.


     VS    
Finland - Tyskland 5-0

Finnarna imponerar och tog en enkel femnolla mot Tyskarna. Tyskland har inte gjort mål i OS-turneringen och spelar inte slutspel. Finnarna däremot gjorde det bra och gav aldrig motståndarna en chans. Det är upplagt för en riktigt tuff gruppfinal mot Tre Kronor på måndagmorgon. Ska Sverige rå på finnarna krävs det ett riktigt bra spel, Sverige har ju inte imponerat så här långt.

OS: 3-0 under de första fem minutrarna!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0 - I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------

VS

Tjeckien - Lettland 3-0 och pågår i första perioden

I skrivande stund, klockan är 01.45 och jag är på väg ner i bingen men har ett öga på tv:n där det är hockey igen. Nattens match är mellan Tjeckien och Lettland. Det står 3-0 och då har de bara spelat fem minuter av första perioden. Gamle gubben Jaromir Jagr kan än. Kommentatorerna herrarna Wikegård och Härenstam jämför matchen som Elitserien mot Allsvenskan. Stor klassskillnad på isen och den här matchen blir nog en målrik historia

Tre Kronor vann till slut

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  - I s h o c k e y
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  VS  

Tre Kronor - Vitryssland 2-4
0-2, 1-1, 1-1
Skott: 19-38
Mål:BEL: Dmitri Mialeshka 2
Mål:SWE: Daniel Alfredsson 2, Daniel Sedin, Johan Franzén
Svensk seger till slut
Tre Kronor tog andra raka segern återigen utan att imponera. Man hade bra koll från början och skaffade sig en snabb tvåmålsledning och det lutade åt en enkel seger med många mål. Tre Kronor hade mycket puck och snurrade runt i vitryska zonen men utan att få till de där heta chanserna. Det kändes lite typiskt Sedinspel med snurr nere i hörnorna och där gör man inga mål. 2-0 skulle vart det dubbla, minst. 

I andra satte man även 3-0 och det känns enkelt men ändå inte bra. Tre Kronor kan mer än vad man visar i de här två första matcherna. För ju längre matchen led desto mer luktade det vitryska mål. En reducering kom innan paus och 3-1 var väl rättvist på ett sätt. Tre Kronor avgör inte matchen utan ryssarna tillåts komma in. Onödigt.

Onödigt spännande i slutet
3-1 står sig länge och väl i sista perioden och i varje fall jag väntade på att Sverige skulle göra både fyran och femman för man saknar inte chanser, det måste framgå. Men det blir onödigt spännande då vitryssarna reducerar och skräckscenariot från Salt Lake dyker nog upp i alla oss som följde den dramatiken för sex år sedan. Vitryssarna är ett ribbskott i från kvittering och poängtapp för Sverige. Ryssarna får visserligen inte chansen att plocka målvakten i slutet utan Daniel Alfredsson räddar äran när han gör 4-2 i slutsekunderna.

Sverige vinner med nöd och näppe men inte mer. Men man tappar nästan allt sista halvan av matchen och det håller inte ens till nästa match mot Finland. Om Finland vinner inatt så blir det gruppfinal på måndagmorgon om vilket lag som går direkt till OS-slutspelet. Tre Kronor gör det bra i början och startar hyfsat men faller sedan ner och sjunker in i vitryssarnas mediokra spel. Målvakten Jonas Gustavsson gör en okay insats i kassen, inget mer att säga om det men ska Sverige gå långt i turneringen så måste laget kliva upp ett par snäpp och spela mer strukturerat, gå mer på mål och vara aggressivt, det saknas många delar av det här just nu och det räcker inte långt.

Ingen spelare stack väl ut ikväll, men vi kan sammanfatta det att Tre Kronors spel så här långt är en svag trea av fem möjliga.  

Fredrik har ett löfte inför Tre Kronors match:

...

Fredrik "Sjölla" Sjölin lovar:

jag citerar:

"vinner inte Sverige ikväll hoppar jag av plugget å tar ett jobb på McDonalds i Kiruna!"

Vi är vittnen allihop som läser detta. Klockan 23.15 ca så vet vi om Fredrik måste börja packa eller inte.

Nedsläpp: 21.00

Viktig match för Tre Kronor ikväll

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  - I s h o c k e y
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  VS  
Tre Kronor - Vitryssland
Nedsläpp: 21.00
Kanal: SVT

"Monstret" vaktar kassen mot ryssarna
21.00 ikväll så spelar Sverige sin andra match i den olympiska hockeyturneringen. Man möter Vitryssland som förlorade sin första match. Tre Kronor vann enkelt mot tyskarna men spelet övertygar ändå inte. Visst de spelade stabilt och gjorde vad de skulle men inte mer. Två mål framåt var för tunnt med tanke på spelövertaget sokm laget hade långa stunder mot ett tillbakatryckt Tyskland. Jag tror att man kommer ut med ett mer aggressivt och frejdigt spel ikväll när man nu har skakat av sig premiärmatchen. Vitryssarna ska besegras och jag tror på en bra match från blågul sida.
Jag hoppas även att OS-debuterande Jonas "Monstret" Gustavsson har en bra kväll mellan stolparna. Henke Lundqvist vilar en match och ser kvällens drabbning på läktaren vilket innebär att Stefan Liv får vara beredd som båsvakt ikväll.

---------------------------------------------------------------

Övriga matcher inatt/tidig lördagmorgon

    VS   
Tjeckien - Lettland

Tid: 01.30
Kanal: SVT


     VS    
Finland - Tyskland
Tid: 06.00
Kanal: SVT


Skrällar i OS-hockeyn inatt och tidigt i morse

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

     VS   

Schweiz - Canada 2-3 efter straffar

Skräll #1
Det ingen trodde skulle ske inatt hände, i varje fall tippade jag enkel Canadaseger men så blev det inte. Schweiz chockade Canada och tog matchen till straffar där superstjärnan Sid The Kid avgjorde, Crosby alltså. Riktigt bra gjort av Schweiz i alla fall.
 
     VS    

Slovakien - Ryssland 2-1 efter straffar

Skräll #2
Slovakien gjorde samma sak som Schweiz men det var kanske inte lika stor överaskning. Slovakerna sänkte stjärnspäckade Ryssland efter straffar. I och med poängtappet för både Canada och Ryssland så öppnar det lite mer för våra Kronor som möter Vitryssland ikväll. Får bara hoppas att inte eländet från OS i Salt Lake City 2002 upprepar sig, fast det är ju klart vi har ju inte Tommy Salo i mål längre tack och lov.

Krüger tillbaka i full träning


USA tog andra raka!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


  VS 

USA-Norge 6-1

Trött i skallen i eftermiddags
Det blev ett litet hjärnsläpp när jag bloggade i eftermiddags men huvudet var väl inte riktigt med, kom från en redovisning och har tenta imorgonbitti plus att jag satt uppe inatt så då skrev jag att USA skulle möta Finland men det var ju helt fel. Det var Norge och inget annat som väntade för jänkarna. USA tog sin andra raka seger. Återigen gör Norge det rätt bra men i sista perioden så orkade man inte stå emot och man tillät amerikanarna att vinna i lite för stor målskillnad. Satte förövrigt rätt resultat för matchen i Södertälje SK:s OS-tips. Inte illa.


För er som är nattsuddare så börjar nästa match om två timmar
Schweiz-Canada
. Hemmanationen har revansch att kräva för i OS i Turin 2006 så vann Schweiz med 2-0 över stora Canada. Det resultatet blir det inte inatt. Canada kör över schweizarna.

På begäran: Tre Kronors laguppställning

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------
Här kommer laget Tre Kronor spelar med i den olympiska ishockeyturneringen: Visst håller den ett par högre klasser än Norges?

Målvakter:
30. Henrik Lundqvist, New York Rangers
50. Jonas Gustavsson, Toronto Maple Leafs
1. Stefan Liv, HV71

Backar:
5. Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
55. Niklas Kronwall, Detroit Red Wings
3. Douglas Murray, San José Sharks
39. Tobias Enström, Atlanta Trashers
29. Johnny Oduya, New Jersey Devils
10. Henrik Tallinder, Buffalo Sabres
2. Mattias Öhlund, Tampa Bay Lightnings
6. Magnus Johansson, Linköpings HC

Forwards:
19. Nicklas Bäckström, Washington Capitals
40. Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
93. Johan Franzén, Detroit Red Wings
20. Henrik Sedin, Vancouver Canucks
12. Daniel Sedin, Vancouver Canucks
11. Daniel Alfredsson, Ottawa Senators
80. Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva
33. Fredrik Modin, Columbus Blue Jackets
21. Peter Forsberg, Modo Hockey
91. Loui Eriksson, Dallas Stars
27. Patric Hörnqvist, Nashville Predators
16. Samuel Påhlsson, Columbus Blue Jackets


Kvällens och nattens matcher i OS-hockeyn

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

  VS 

21.00 USA-Finland


   VS  

01.30 Schweiz - Canada    VS   

06.00 Slovakien - Ryssland


Tjeckien vann i OS-hockeyns bästa match

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------- VS
Tjeckien - Slovakien 3-1

Tjeckerna tog en fin skalp mot Slovakien i den tidiga matchen i dag på morgonen. Matchen var välspelad och höll högt underhållningsvärde. Den klassas som bästa matchen i OS-turneringen så här långt. Jaromir Jagr hade stor del i segern för Tjeckien

Enkel premiärseger över Tyskland!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  - I s h o c k e y
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Tre Kronor - Tyskland 2-0
0-0, 2-0, 0-0
Mål:SWE: Mattias Öhlund, Loui Eriksson
Skott: 24-21

Öhlund förste målskytt för Tre Kronor
Så var då äntligen OS-premiären avklarad. Tre Kronor tog sig an Tyskland i första matchen och vann enkelt.
Matchen startade lite trevande och båda lagen kände på varandra nån minut innan Tre Kronor började anfalla och sätta tryck på tyskarna. Sverige kom inte till några farliga chanser till en början men hade ett klart övertag i spelet. Trots spel i fem mot fyra så var det inte så farligt trots några bra spelöppningar för bra lägen. Niklas Kronwall satte en riktig bröstvärmare på en tysk som blev "Kronwalled" rejält  mitt på banan, det blev periodens höjdpunkt. 0-0 i paus och Tre Kronor hade ett spelmässigt övertag.

I andra så drar Tre Kronor på sig ett par utvisningar som ger tyskarna spel i fem mot tre där målramen räddar Sverige men inga mål faller. Sverige klarar ut det och får istället ett eget powerplay där man spelar runt pucken och till slut får Mattias Öhlund ett sidledspass från Tobias Enström och trycker in 1-0, viktigt ledningsmål för Tre Kronor. Sverige håller i och låter inte tyskarna komma till och när de väl gör det få gånger så är Henke Lundqvist med i kassen. Henke spelar lugnt och stabilt som vanligt. Sverige får till slut göra ett mål till och slitet där fram ger resultat, Loui Eriksson gör 2-0 i tom kasse nästan när han får en kalaspassning av Nicklas Bäckström efter att Daniel Alfredsson jobbat fram pucken. Det målet var rättvist och gav Sverige lite lugn och ro i spelet som man kontrollerar över hela banan. 2-0 står sig till pausen.

I sista perioden var matchbilden ungefär densamma. Sverige kontrollerade spelet över banan och låg på för ett tredje mål stundtals och backade hem ibland när tyskarna försökte kliva upp. Douglas Murray, Daniel Alfredsson och Peter Forsberg tyckte jag stack ut mest i Tre Kronor ikväll, de såg väldigt pigga och spelsugna ut. Alfie o Foppa snurrade friskt framåt och Dougie agerade stabilt bakåt och delade ut tacklingar till höger och vänster och det ska sägas att det inte var någon tysk som hade nåt att komma med när Douglas Murray klev fram. Sedinarna hade många anfall men kom inte riktigt till samt att Henrik Lundqvist var säkerheten själv därbak.

Tre bästa i Tre Kronor:
*** Daniel Alfredsson
** Peter Forsberg
* Henrik Lundqvist

Glöm att det blir nån medalj av hockeytjejerna!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, d a m e r 
---------------------------------------------------------------
 Canada-Sverige 13-1 slut
Skottstatistiken efter två perioder: 43-4..!!!....!!! det säger inte lite

- Det är en match mellan Canadas äldre vuxna rutinerade damer mot småtjejerna från Sverige. Så ser det ut i TV just nu.

- Jag skäms å alla hockeytjejers vägnar när jag ser detta elände -

Kanadas damlag i ishockey fullständigt kör över ett hjälplöst blekt damkronor från Sverige. Snacket den senast tiden har gått att våra damer har närmat sig Canada och USA:s damer mer och mer och att matcherna är mer jämna och aldrig blir tvåsiffriga längre. Det är precis det som händer ikväll i OS där damerna skulle närma sig Canada och göra bättre matcher mot just dom. Damkronorna är klara för semifinal som tur är men det känns ändå meningslöst. Sverige kommer inte ha så mycket att säga till emot USA heller. Medaljchansen finns men den är pytteliten efter de signalerna, om man kan kalla det signaler, som damerna ger ikväll. Man är fullständigt chanslöst och livrädda för kanadensiskorna. Inte alls kul att se att de inte kan bjuda upp det minsta. Sverige har en bra spelare ikväll: Kim Martin som just nu blev utbytt efter tionde insläppta målet efter 9 minuter i andra perioden och nu när jag skriver så gör Canada 11-0...11-0!? nej ni får säga vad ni vill det är inte okay, inte acceptabelt någonstans. Det är OS och det är spel om medaljer och Sverige ska ses som en liten outsider med medaljchans. Nej det här kommer svida för damhockeyn en bra tag, vilket är synd när man tagit många kliv framåt och närmat sig de båda suveränerna Canada och USA.

Finnarna vann men imponerar inte alls

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


     VS      

Finland - Vitryssland 5-1

Våra grannar i öst, lillebror Finland lyckades med att ta en viktig seger i premiärmatchen mot Vitryssland. Det blev aldrig någon riktig match. Finnarna får en väldigt enkel match men man imponerar inte. Det är inget ös, inget tempo och det ser lojt ut stundtals, om det berodde på motståndet eller att många finska spelare har sett sina glansdagar för flera år sedan vet jag inte. Vi ska inte underskatta Finland förrän vi har besegrat dom men det finns lag som är bättre än de blåvita relativt tama lejonen.

Uppdaterat: En intressant notering i OS-hockeyn

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


Det är inte många som tror på amerikanarna i OS-turneringen, den enda som sagt något i stil med att de kan bli farliga var SVT:s Micke Renberg under matchen mellan just USA och Schweiz. Det är rätt intressant ändå för de har många stjärnor från NHL och är ett bra lag. USA började turneringen med sitt nya unga hungriga lag med att besegra Schweiz enkelt med 3-1.

- USA kommer att överraska, frågan är bara hur långt det kommer räcka


Inför Tre Kronors premiärmatch

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

21.00 i SVT24

     VS      

Finland - Vitryssland

--------------------------------------------------------


     VS    

Tre Kronor - Tyskland
Nedsläpp: kl 01.30
Kanal: SVT1

Äntligen!

I natt klockan halv två svensk tid spelar Tre Kronor sin första match i den Olympiska hockeyturneringen i Vancouver. Motstånd är Tyskland, en inte så lätt uppgift. Det är premiär och mycket som står på spel direkt. Formen för vissa spelare i laget kunde vart bättre men får hoppas att fokus och inställning kan få ordning på grejerna bland de svenska spelarna. Det har varit mycket negativa skriverier om det ena och det andra men nu är det match så dags att glömma allt sånt och fokusera på matchen mot tyskarna inatt. Det är svårt att tippa utgången men jag tror att svenskarna är spelsugna. Jag vill se ett Tre Kronor som ser sugna ut och visar attityld direkt i första nedsläpp. Det krävs en bra start i turneringen och det gärna mot ett underdoglag som Tyskland.

Sverige mönstrar preliminärt följande lag:

Målvakter:
30. Henrik Lundqvist 
(50. Jonas Gustavsson)

Backar:
5. Nicklas Lidström (C) - 55. Niklas Kronwall
2. Mattias Öhlund - 39. Tobias Enström
6. Magnus Johansson - 10. Henrik Tallinder
3. Douglas Murray - 29. Johnny Oduya

22. Daniel Sedin - 20. Henrik Sedin - 80. Mattias Weinhandl
21. Peter Forsberg - 27. Patric Hörnqvist - 40. Henrik Zetterberg 
11. Daniel Alfredsson - 19. Nicklas Bäckström - 91. Loui Eriksson
26. Samuel Påhlsson - 33. Fredrik Modin - 93. Johan Franzén


Kanada & Ryssland imponerade inatt

Ursäkta om den dåliga uppdateringen på bloggen under dagen, hade ingen möjlighet att updatera på morgonen. Det är nämligen tentavecka med redovisning i dagarna så skolan tar upp fokus. Men ska försöka täcka det som hänt så här långt och även få med lite inför Sveriges premiärmatch inatt mot Tyskland 01.30

---------------------------------------------------------------------------
O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


     VS    

Kanada - Norge 8-0
0-0, 3-0, 5-0

Kanada krossade Norge till slut efter en mållös första period. I andra fick Kanada två snabba och efter det så var det inget snack. Norrmännen gjorde det bra i första men när man tappade ett par mål så gled den lilla chansen ifrån dem. Kanada spelade ut och bjöd hemmapubliken på ett par vackra hockeymål. 

Per-Åge Skröder skadades
Tungt för Norge och för Modo Hockey när Per-Åge Skröder skadad vid en tacklingssituation, Magnetröntgen efteråt visade en ledbandsskada i högra fotleden och rehabiliteringstiden beräknas vanligtvis till 10-12 veckor. Modo får därmed klara sig utan sin poängmaskin resten av säsongen, lägg då till att Peter Forsberg inte spelar med Modo de två
inledande matcherna efter OS-uppehållet om det blir svensk semifinal i turneringen.

  VS 

Ryssland-Lettland 8-2
3-0, 1-0, 4-2

De ryska björnarna imponerade stort ledda av sina storstjärnor Ovechkin, Kovalchuk och Malkin. Superstjärnan Alexander Ovechkin blev matchens lirare med två mål.

Enkel seger för USA i premiären

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------

     VS    

USA - Schweiz 3-1
1-0, 2-0, 0-1

USA vinner till slut enkelt över Schweiz som ändå höll jämna steg med amerikanarna långt in i matchen. USA tog över i andra och bevakade tredje där schweizarna reducerade.

OS-nostalgi 19941994 OS i Lillehammer: Sverige-Canada

Ikväll smäller det! - OS börjar på riktigt!

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
---------------------------------------------------------------


Herrarnas OS-turnering drar igång ikväll och det är grupp A som är först ut.

SVT24 kl 21.00
     VS    

USA - Schweiz 3-0 PÅGÅR
1-0, 2-0

SVT1 01.30
    VS   

Kanada-Norge


Söder och Norman klara för 2 år till i DIF Hockey

Djurgården Hockey bygger ett nytt lag och en ny trupp inför nästa säsong. DIF har i dagarna tecknat ett tvåårskontrakt med juniorerna John Norman, bra center och Stefan Söder, utpräglad målskytt. Tidigare har även backen Kim Lenhammer, som förövrigt är utlånad till Oskarshamn, fått ett tvåårskontrakt. Truppen för nästa säsong börjar sakta ta form.Klara spelare för säsongen 2010/2011

MÅLVAKTER
: Ingen.

BACKAR:

8. Alexander Deilert (platsar inte DIF idag, utlånad - Mora IK)
10. Marcus Ragnarsson
15. Oscar Eklund (håller inte hög klass)
36. Kim Lenhammer (Utlånad till Oskarshamn)

FORWARDS:
9. Kristofer Ottosson
19. Jimmie Ölvestad
20. Christian Eklund
24. John Norman
29. Patrick Cehlin
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin
38. Stefan Söder

100 röster! Canada vinner OS-guldet enligt er!

Jag har nu samlat ihop 100 röster om vilket lag som tar OS-guldet och ni folket har sagt vad ni tror. OS-guldvinnare 2010 är Canada enligt er där ute.

Tack för alla svar och röster som jag fått, Rätt svar och alla vinnare (som vinner äran förstås) puliceras här när de olympiska mästarna i Vancouver har korats.

Canada (41 st)
Marcus "Icey" Haglund
Kristoffer Östman
Johan ”Tefy” Karlsson
Kristoffer ”Toff” Nilsson
Johan ”Pelkon” Pelkonen
Jesper "Jonatan" Bäckmark
Patrik Söderström
Andreas Helmersson
Sofia Axelsson
Jan-Åke Melkstam
Mario ”SuperMario” Vasilj
Per "PG" Gustafsson
Joakim Simic
Anna Kiuru
Anna Bengtsson
Fredrik Tallefors
Kjetil Hagen
Gustaf Grahn
Johanna Laursen
Tobias ”Lax” Lundgren
Petra Eriksson
Mikael Jansson
Niko Nykänen
Daniel Karlsson, VGIK
Povel Fridefors
Tomas Kristiansson
Björn Karlsson
Vladan Ladan
Simon Rova
Jonas Abrahamsson
Patrik "Stockholm" Granlund
Karl "GAISARN" Bolmér
Marcus Johansson, (IVP)
Joakim Jauernig
Uno Jakobsson
Kim Borg
Beppe Carlsson
Daniel Skenning
Patrik Lampe
Fransisco Petkovic
Michael "Wikegård" LindvallTre Kronor (29 st)

Rasmus Larsson
Frida Tuovila
Johanna Lundahl
Anna-Maria Olofsson'¨
Lena Wieslander
Julia Wieslander
Kikki Nilsson
Anders "Svenne" Svensson
Alexander Granberg
Carolina Andrae
Sandra Jonasson
Lovisa Henriksson
David Östberg
Rebecca Lindhe
Emmy Hurtig
Pontus Bill
André Wieslander
Jeanette Christiansson
Kristian "Modoröv" Halén
Anton "Lumpa" Lundström
Marcus Kihlberg
Andreas Bladh
Daniel "Lill-Daniel" Misic
Jonas Gunnarsson
Fredrik Johansson
Richard Hiltunen
Moa Kihlström
Martina Johansson (Mora)
Kim PerssonRyssland (25 st)
Martin "TeXas" Haglund (webmaster)
Philip Haglund
Stefan Stålgren
Calle Gustafsson
Jesper Bäckmark
Anders "Brö" Sävström
Gabriel Fransson
Erik "Santa" Westerlund
Anton Andersson
Fredrik Sjölin
Andreas Lindblom
Jörgen "Pinnen" Johansson
Kristoffer Nilsson (IVP08)
Erik "Batongen" Gustafsson
Viktor Rydén
Claes Asplund
Peter Ericson
Daniel "Jokki" Eriksson
Fredrik Stenblom
Palle Rydberg
Robin Henriksson
Lina Davidsson
Michael Bohl
Erik Ehn
Johan Lindh, Diö Hockey
Morgan ChesterssonFinland (2 st)
Jani Päiväniemi
Christer Pettersson
Tjeckien (1 st)

Maria OchoaSlovakien (1 st)
Andreas Plate

1 dag kvar - sen börjar OS på riktigt


-Ishockeyn är huvudnumret för hela OS-

1 dag kvar till första matchen i den olympiska hockeyturneringen för herrar.

När hockeyn börjar - börjar OS på riktigt
Damerna har redan börjat sin turnering med en seger men våra damer får allt ursäkta. Det alla väntar på är ju att herrturneringen med alla stjärnor, tacklingar och slagskott och tuffa matcher ska börja. Först ut är USA-Schweiz imorgon eftermiddag svensk tid förstås. Våra kära folkhjältar Tre Kronor möter Tyskland natten mot torsdag svensk tid. Det ser man fram emot ordentligt. Det enda orosmomentet är att det är väldigt många frågetecken för det svenska laget som är hårt skadedrabbat och som är lite i en generationsväxling och pjäser som Kenny Jönsson och Mats Sundin inte är med. Det är svårt att sia om hur det ska gå i OS faktiskt, trots att Tre Kronor är regerande mästare så är dom definitivt inga favoriter till guldet enligt mig. Just nu är de inte samspelta och hinner med nån enstaka träning med allihop innan första nedsläpp på onsdagnatt så det kommer ta minst en match innan det kan börja fungera. Formen och statusen för vissa spelare i det svenska laget kunde ju definitivt vart bättre. Halva laget i princip, däribland Peter Forsberg, Niklas Kronwall, Johan Franzén, Fredrik Modin, Henrik Lundqvist och nu senast Tomas Holmström som dessvärre fick kliva av OS helt, har missat stora delar av säsongen på grund av skador. Modin och Franzén har knappt gjort tio matcher under säsongen och sen gått skadade resten, förstår inte uttagningen av dessa två herrar egentligen. Micke Samuelsson skulle vart med, kanske Victor Hedman, och Jakob Markström istället för Stefan Liv. Personligen känner jag att Marcus Nilson hade tagit en plats med sin attityd och raka oömma spelstil med ett sinne för målet dessutom. Nog om laget och vi får hoppas att Bengt-Åke Gustafsson får ihop laget riktigt ordentligt och att formen går uppåt ju längre turneringen går. Tre Kronor ska ta sig till kvartsfinal annars är det ett större fiasko än Vitryssland-förlusten i Salt Lake City 2002.

Gruppindelningen i hockeyturneringen
Grupp A: Canada, USA, Schweiz och Norge
Grupp B: Ryssland, Tjeckien, Slovakien och Lettland
Grupp C: Tre KronorTyskland, Finland och Vitryssland

Hålltider för Tre Kronors matcher som ni inte får missa!

(Svenska hålltider är det som gäller)

VS  
Tre Kronor - Tyskland
När: Natten mot torsdag 18/2
Tid: 01.30
Kanal: SVT1
VS 
Vitryssland - Tre Kronor
När: Fredag 19/2
Tid: 21.00
Kanal: SVT1
VS 
Tre Kronor - Finland
När: Måndag 22/2
Tid: 06.00
Kanal: SVT2

Mer OS-tips: Tippa resultaten i OS-tipset 2010Södertälje SK

Gå in på Södertälje SK:s hemsida -> href="http://www.sodertaljesk.se" target="_blank">www.sodertaljesk.se<- klicka mellan pilarna för följa länken till SSK:s hemsida. Det är bara att tippa resultaten i matcherna och skriva i sitt alias och mailadress så är man med i tävlingen, roligt och enkelt.

Lakers slog trökMora...bara så ni vet, fördel Lakers i jakten på en direktplats till Kvalserien till Elitserien. Är inget Lakerfan men är bra för småländsk hockey.- Måtte inte tråkiga stela MORA gå dit bara!


- Troja vann på straffar igen, chansen finns, chansen finns

RSK avslutade säsongen med en skön seger!

Division 3 Östra - sista omgången!

VS

Lenhovda IF - Rydaholms SK 7-8

Bra avslutning på säsongen!
Den östra hockeytrean avslutades ikväll i seriespelet. RSK tog en go derbyseger på bortais mot Lenhovda och avslutar serien alldeles förträffligt. Gött med en seger i en match som ändå inte betydde någonting men en stor eloge till laget som tog sig samman och avslutar med flaggan i topp! Riktigt gott det gubbar i den röda TeXas Hockey-tröjan. Dessvärre sett till säsongen så var detta en av de sämre resultatmässigt på 6-7 säsonger vad jag komma ihåg. RSK trea från slutet och det känns inte som att det var riktigt rätt, RSK fick inte chans att spela ihop sig med alla skador och sjukdomar i inledningen. Det känns som en bidragande orsak till att det inte ville sig i år alls.

Övriga resultat
Eksjö-Gislaved 17-3
HA74-Virserum 10-1
Make Believes-Kalmar 2-9
Skillingaryd-Wettern 3-4

SLUTTABELL DIVISION 3 ÖSTRA 2009/2010
IF Kalmar Hockey 27 24 2 1 158 - 58 50
HA74 27 16 6 5 123 - 65 38
Eksjö HC 27 16 3 8 132 - 87 35
HC Wettern 27 15 2 10 114 - 84 32
Lenhovda IF 27 10 4 13 106 - 123 24
Virserums SGF 27 9 3 15 106 - 127 21
IFK Gislaved 27 7 6 14 88 - 146 20
Rydaholms SK 27 7 3 17 100 - 130 17
Skillingaryds IS 27 6 5 16 80 - 130 17
HKL Make Believes 27 6 4 17 99 - 156 16

Kalmar, HA74 Eksjö och Wettern
går nu vidare till playoff om platserna i kvalserien till nästa års division 2. Där bland annat Diö kommer in och får möta nåt av de här fyra lagen i playoffmatcher bäst av tre.

Div.2
Åseda-Finspång 6-2
Alvesta-Limhamn 4-1
Värnamo-Trelleborg 7-3

Micke Nylander "slår" till domaren...är väl att ta i överdriva, förstora eller vad ni vill men han markerar ju på ett tydligt sätt att domaren bedömer fel. Självklart så får man inte tilltala eller röra domare eller liknande varav matchstraffet var solklart. Men han SLOG honom inte. Löjligt av media att förstora upp en sån här skitgrej bara. Barnsligt löjligt.

"Ragge" och Ölvestad har förlängt!Klara spelare för säsongen 2010/2011

MÅLVAKTER
: Ingen.

BACKAR:

8. Alexander Deilert (platsar inte DIF idag ens)
10. Marcus Ragnarsson
15. Oscar Eklund (håller inte hög klass)

FORWARDS:
9. Kristofer Ottosson
19. Jimmie Ölvestad
20. Christian Eklund
29. Patrick Cehlin
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin

Minns ni Trent McClearys skada?


20/1 2000 Montreal-Philadelphia

Trent McCleary, Montreal Canadiens

Killen träffas av ett slagskott på halsen så struphuvudet krossades, men klarade livhanken ändå tack vare en snabb läkarinsats. Det blev ingen mer hockey efter det.

Otäck skottskada inatt i NHL


Troja/Ljungby tog två pinnar mot Växjö Lakers!

  VS  
Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby 4-5 efter straffar 
2-1, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1  
Mål:VLH
: Robert Rosén 2, Steve Saviano, Johan Markusson
Mål:IFT: Mattias Persson, Joakim Nettelbladt, Niklas Enberg, Ron Pasco
Skott: 33-26 (14-13, 11-5, 8-8,
Publik: ca 3263 personer i Lakerdome

Växjö kopplade greppet direkt í matchen och satte full fart, Troja var inte alls med och innan de visste vad som hänt så hade Lakers skaffat sig en tidig tvåmålsledning. Lakers backade sedan hem lite ofrivilligt så Troja kunde komma in i matchen och fick matchens nästa mål, Mattias Persson satte 2-1 viktigt, hade Lakers gjort 3-0 hade det nog vart mer eller mindre avgjort. Skott: 14-13 

I andra så är det Lakers som för och trycker på i matchen men Troja står upp bra. Men ändå så får Lakers ändå 3-1 på en målvaktsretur och Troja har svårt att hålla rent framför Bengtsberg i kassen. Troja ser ändå inte ut att vilja ge upp utan fortsätter köra på och ligga på Lakersspelarna hårt. Det hårda arbetet ger en viktig reducering med tre minuter kvar efter att ha haft ett par lägen men utan att sätta den, Joakim Nettelbladt är sist på pucken som betyder viktiga 3-2. Det är två storspelande målvakter som ser till att det är så pass jämnt som det är, matchen har bjudit på massa målchanser åt båda hållen. Skott: 11-5

Viktig Trojakvittering i inledningen och matchen är helt jämn just nu, 5 minuter in på tredje perioden
Växjö tar ledningen i spel fyra mot fem.
Troja kvitterar genom Ron Pasco 14.09 i spel fem mot fyra

Troja kniper en viktig poäng när man tar matchen till sudden death,
TROJA VINNER PÅ STRAFFAR: DANIEL HÅKANSSON MATCHVINNARE - SÅ GÖTT!

  

Leksands IF - AIK Hockey  6 - 5


Borås-Mora 2-8
Bofors-Sundsvall 4-3
Västerås-Örebro 3-1
Oskarshamn-Björklöven 3-4

Div.1 - Allettan Södra
Tingsryd-Skövde 3-1

Div.1 F - Vår
Karlskrona-Halmstad 5-2

Div.2
Osby-Alvesta 6-2
Nej, ASK är sig inte likt, alldeles för mycket upp och ner i år, det blir inget playoff i år. En missräkning tror jag, tror att ASK ville ha revansch efter att åkt ut för tidigt förra året. Men det blir inget med det.

Hässleholm-Värnamo 1-8
Storseger för Tigers i Hässleholm, inte illa alls. De passerar nog ASK vilken match som helst.

Ulricehamn-Åseda 4-0

Hockeyallsvenskan: Ikväll gäller det TROJA!

Hockeyallsvenskan - omgång 43

    VS 

Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby
Lakerdome, Växjö 19.00

Popcorn up your ass ikväll?
Åter ett rykande hett kronobergsderby i Lakerdome i kväll när Troja och Lakers drabbar samman igen. Växjö är topplaget, Troja bottenlaget och VLH har en rätt övertygande statistik mot Troja i de senaste mötena lagen emellan. Det börjar sakterliga dra ihop sig för sluttabell och platser till Kvalserie och playoff ska fördelas, för Växjö innebär det just nu att det kan bli kvalspel upp till finrummet i Elitserien vilket vore mer än sanslöst otroligt att Lakers skulle sno en av de två elitplatserna. Fetare odds på det får man nog ändå leta efter. För Trojas del handlar det om överlevnad, varje poäng de resterande matcherna är livsviktiga. Det är sista gången lagen möts denna säsongen och vi får be till den högre makten att Troja klarar sig kvar och kan komma tillbaka nästa säsong och ge Växjö vad dem tål för Växjö blir kvar i Hockeyallsvenskan, det är en sak som är säker!Kvällens största match - Toppmatchen i Ejendals Arena

    VS   

Leksand-AIK

Borås-Mora
Bofors-Sundsvall
Västerås-Örebro
Oskarshamn-Björklöven

Div.1 - Allettan Södra
Tingsryd-Skövde

Div.1 F - Vår
Karlskrona-Halmstad

Div.2

Osby-Alvesta
Hässleholm-Värnamo
Ulricehamn-Åseda

Fler bilder från HV71-Djurgården i måndags.....finns på min Facebook-profil för er som kan nå den, det blev en hel del bilder från värmningen som aldrig hade fått plats här på bloggen, även lite bilder från matchen hann jag med också.

"Foppa tackar nej till OS?"


Circus Forsberg

"Det ser inte bra ut", "Foppa kan tacka nej idag" ....av 43 olika möjliga orsaker igen.

Lägg ner nu så slipper vi läsa de här rubrikerna flera gånger i veckan:
Foppa skadad kan missa OS
Foppa orkar inte prata om OS
Foppa sågar sig själv
Foppa tvekar inför OS
Foppa kan tacka nej till OS
Foppa är illamående, kanske måste gå på toaletten
Foppa är lite snorig, kanske missar OS....
Foppa är osv osv osv....

Det räcker nu! Vi vill inte läsa mer negativa rubriker om 21:an. Inte jag i alla fall. 
Lika bra att han säger nej så har inte tidningarna nåt att skriva om sen under OS för det är ingen annan av de svenska spelarna som kommer vara så mycket skadad som just Forsberg. Spelar Forsberg så kommer det stå inför varje match: Osäkert om Foppa spelar inatt, Osäkert om Foppa kan spela mer OS. Foppa åker hem? etc etc.

Jag orkar inte se det varenda gång man går in på sportbladet.se


Nattens smäll i NHL


Anssi Salmela NewJersey Devils
tacklas hårt av Jeff Carter, Philadelphia Flyers

OS i Vancouver är bara 3 dagar bort


Vinter-OS Vancouver 12 februari - 27 februari 2010

Elitserien har nu uppehåll i 18 dagar fram till den 27/2. För om några dagar så börjar de Olympiska Vinterspelen i Vancouver 2010. Det ska bli skoj att följa det mesta, inte bara hockeyn för OS är så mycket mer än hockey trots att hockeyturneringen är huvudnumret. Sveriges Tre Kronor är regerande olympiska mästare och de kommer få det riktigt tufft att försvara den titeln.

Team Canada och Ryssland är storfavoriter inget snack om saken.

Canada har ett ohyggligt stort favorittryck att bära, hela landet kräver OS-guld, allt annat är totalfiasko.

Ryssarna tror jag vinner hela turneringen ändå.

USA är en outsider 

Finland kan få det svårt.

Tre Kronor då? semifinal.

Många nya spelare till DIF Hockey i höst?!Klara spelare för säsongen 2010/2011

MÅLVAKTER
: Ingen.

BACKAR:

8. Alexander Deilert (platsar inte DIF idag ens)
15. Oscar Eklund (håller inte hög klass)

FORWARDS:
9. Kristofer Ottosson
19. Jimmie Ölvestad
20. Christian Eklund
29. Patrick Cehlin
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin

Många tunga namn utan kontrakt i DIF
Det är OS-uppehåll, det återstår 7 omgångar kvar av Elitserien innan slutspelet tar vid den 18:e mars. Men redan nu så börjar tidningar dra upp att DIF har en del att jobba med när det gäller nästa års hockeytrupp i Elitserien. Med en snabb titt ovan så ser man att DIF har en hel del att jobba med inför kommande säsong. Man har två backar klara för nästa år men min åsikt är att de inte platsar nästa år heller. Deilert har inte gjort många matcher i år heller. Oscar Eklund har inte spelat så mycket som krävs för att ses som en stabil back. Där finns att jobba på att fylla många luckor om årets backuppsättning inte fortsätter i DIF. Det är väldigt många kontrakt som går ut efter årets säsong, många tunga namn som kan försvinna: Marcus Nilson, Nichlas Falk, Marcus Ragnarsson, Andreas Holmqvist, Michael Holmqvist, Mathias Tjärnqvist med flera, och sen dessutom att man inte har en målvakt klar till nästa säsong. Det börjas spekuleras redan nu om vilka nya spelare som DIF är intresserade av men det kommer det vara tills truppen är spikad framåt hösten, i september däromkring. Det känns lite oroväckande som det ser ut nu i alla fall.

Tabellen efter 48 omgångar

1 HV71 48 +39 87
2 Linköpings HC 48 +38 87
3 Djurgårdens IF 48 +26 79
4 Skellefteå AIK 48 +3 78
5 Färjestad BK 48 -6 77
6 Brynäs IF 48 +13 71
7 Frölunda HC 48 -4 66
8 Luleå HF 48 -6 66
9 MODO Hockey 48 -5 62
10 Timrå IK 48 -16 60
11 Södertälje SK 48 -37 55
12 Rögle BK 48 -45 48


Blekt DIF fick lida för HV:s dåliga trend

Elitserien omgång 48HV71 - Djurgårdens IF
3-2, 1-1, 1-0
Skott: 24-31
(12-12, 8-6, 4-13)
Mål:HV71: Mattias Tedenby 2, Nichlas Torp, Johan Davidsson, David Petrasek
Mål:DIF: Marcus Nilson 3.
Publik: 6950 personer

HV tog viktig seger för självförtroendet
Precis som väntat så blev det tufft för DIF ikväll. Normalt sett brukar man pressa i första bytet och sen backa lite men idag var det HV71 som tog tag i det från start. De syntes att dom var rejält taggade och bara skulle vinna denna matchen. Lite ologiskt så var det ändå DIF som tog ledningen fast man inte skapat så mycket fram till dess. Mackan Nilson pangade in ledningsmålet, men ack den glädje som varar. HV kvitterade bara minuten senare men ändå så kändes det jämnare just då. I slutet av perioden får HV till två snabba mål när DIF släpper HV-spelare fria i slottet i anfallszonen och på en minut eller liknande så är det 3-1. Känns inte alls rättvist ändå för så stor skillnad var det inte spelmässigt. Marcus Nilson ser till att DIF får kontakt igen och 3-2 är med in i paus. Skotten var jämt fördelade 12-12.

Ett komiskt inslag i första perioden på läktarhåll var när HV:s blåögda klack skanderade: Solnatattare, solnatattare...... man kan ju lugnt säga att klacken har verkligen stenkoll på sina motståndare. Och för det andra de har inte en enda egen ramsa. Tror inte nåt jag hörde ikväll var deras egen ramsa. De plagierar hej vilt från många lag. De verkar få mycket inspiration från Bajens och AIK:s ramsor. Det är en sak som är säker. Rolig "klack" det där.

I andra är det jämt en bra bit in i perioden och spelet svänger fram och tillbaka. DIF har ett par bra lägen att kvittera men då går det som det brukar göra när man inte gör mål framåt. Man får ett i röven i stället och det är i spel fem mot fyra. 4-2 känns inte okej heller men sån är hockeyn ibland. DIF känns lite svaga och hänger inte med stundtals men har chanser framåt så är definitivt med i matchen. Med tio sekunder kvar så kommer Mackan Nilson fri och lurar Liv än en gång när han distinkt gör 4-3. Viktig kontakt innan paus. Skott: 8-6

Inför sista kändes det ändå inte bra. Efter att ha sett HV:s värmning fylld av energi och glädje och Djurgårdens mer lugna pass så pekade det redan åt vilket håll matchen skulle gå innan nedsläpp. DIF höll undan bra bakåt i början och skapade ett par långa anfall och kvitteringen var inte långt borta men det ville sig inte. Istället så slarvar man i egen zon och tappar markering och HV gör 5-3. Ridå för matchen. Fast det återstod 14 minuter av matchen så orkade inte DIF ladda om. Man satte press direkt men det var liksom för uddlöst. Ett par bra lägen räddades av HV:s målvakt dessvärre. DIF plockade Ridderwall med två och en halv minut kvar men helt utan att komma nära ett mål. HV vinner på grund av två viktiga och enkla mål i powerplay och att de utnyttjade DIF:s svaga försvarsspel som inte alls funkade idag.

Tråkig förlust igen ändå
Matchens bästa spelare på plan var en värnamobekanting: Mattias Tedenby som lovade mig att näta mot DIF idag igen men det hade räckt med ett skämt åsido. En sak jag funderar över är att om INTE HV71 VINNER SM-GULD så är det ett totalfiasko.

Mackan Nilson
var bäst i ett rätt mediokert DIF-lag idag. Det enda positiva idag är ändå att DIF är serietrea en pinne före SAIK och två före FBK nu under OS-uppehållet. Hoppas att alla skadade kan komma tillbaka igen för idag var det för tunt med en hel femma rutin borta. De upplyfta juniorerna Carl Ackered och John Norman gjorde det ändå hyfsat men kändes lite tunna emellanåt


Övriga matcher
Timrå-Södertälje 1-1
Oavgjort i den viktiga matchen. Men det hade vart roligt om nåt av lagen vunnit istället. Kryss är tråkigt och jag säger tillbaka med straffarna igen för matcherna ska avgöras, det är mycket roligare.

Frölunda-Luleå 2-1
Christian Bäckman krutade in segermålet med endast sex sekunder kvar av matchen och fick taket att lyfta i Scandinavium. Frölunda på rätt säker mark över OS-uppehållet. Jag tror att Indianerna är på väg mot gammal god form på riktigt allvar nu.

Linköping-Rögle 3-4
Vad hände i Cloetta Center egentligen???

Modo-Brynäs 4-1
ÄNTLIGEN FOPPA! Ett mål och ett assist
och Modo vann äntligen och tog tre viktiga pinnar. Kanske kanske kan det bli en längre säsong än de 55 matcherna uppe i Ö-vik.

Färjestad-Skellefteå 2-3
SAIK tog en tung seger. Gött.


Tufft möte i Kinnarps ikväll

Elitserien omgång 48HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarpa Arena 19.00

Revanchsuget och ordentligt taggat hemmalag väntar DIF
DIF tar sig an HV71 på bortaplan för tredje gången denna säsongen. Det har blivit två uddmålsförluster båda mötena där DIF har vart lika välförtjänt att vinna som HV men det har inte gått DIF:s väg. Ikväll är det ett laddat och revanschsuget hemmalag som vill bryta sin fem matcher långa trend utan seger. Senast lagen möttes förresten på Hovet blev det 3-3. Det kändes ok med tanke på att HV gick ifrån till 0-2 och dessutom ledde 2-3 in i sista perioden. Jag tror att HV kommer föra matchen ikväll, och DIF kommer få spela försvar så det kommer bli rätt tufft.

Läget i lagen: Jag såg ju som sagt lagen värma idag på förmiddagen i Kinnarps Arena och det såg bra ut på båda håll. Lite mer energi hos hemmalaget men de ska bara vinna ikväll för att vända på trenden. I HV saknas Adam Almqvist och Per Gustafsson. Stefan Liv vaktar kassen. DIF fick lämna ett antal spelare hemma på grund av skador: Marcus Ragnarsson, Kristofer Ottosson, Marcus Kruger, Mathias Tjärnqvist. Det blir ett par nya ansikten som går in och tar de platserna.

Övriga matcher
Modo-Brynäs
Tre poäng är mer än ett måste för Modo annars kan de glömma slutspelet på riktigt allvar. Dags för Foppa att komma tillbaka i form igen.

Linköping-Rögle
Skrattmatch?

Timrå-Södertälje
Kvällens viktigaste fight, den skulle gått på canal+ egentligen. Den betyder mest av alla matcher ikväll. Hur det går? 3-2 till Timrå

Färjestad-Skellefteå 
Svårtippat.


18.45 Kvällens huvudmatch på  
Frölunda-Luleå
Viktig match i Götet ikväll. Vinner Frölunda ikväll så tror jag att deras slutspelsplats är mer eller mindre klar. Luleå är ett krigarlag så det blir nog tufft i Scandinavium ikväll.

Värmningsrapport: inför HV71-Djurgården

HV värmde mellan 12-12.30. Andreas Andersson och Simon Önnerud kom ut en stund innan och körde lite extra. HV-spelarna såg pigga ut, Per Ledin och Teemu Laine var det riktigt bra fart på. Det var hög stämning på isen under den knappa halvtimmen lagen var på isen och det lyste revanschlusta inför ikväll. DIF kommer inte få det lätt. HV hade fullt manskap på isen, de enda som saknades var skadade Adam Almqvist och Per Gustafsson. Jag kom i samtal med en gubbe som stod och tittade samtidigt, Curre ordförande för North Bank Supporters, han har inte missat en värmning på flera år, han är sjukpensionerad och ser mycket hockey. Han är även nära vän med flera av spelarna så under samtalet så snackade han bland annat med Petrasek, Thörnberg, Tedenby, Grillfors, Falk med flera. Vi snackade med Mattias Tedenby senare när nästan alla gått av isen och han gjorde ju mål senast mot DIF vilket jag påpekade, han tittade på mig och sa: - Ja det gjorde jag men vad har du för mössa på dig då? och flinade. Han lovade att näta ikväll igen bara för sakens skull.


Djurgården anlände med bussen till Kinnarps Arena precis klockan 12.00. Det var sömndruckna spelare som klev ur bussen, tog sin trunk och gick in i omklädningsrummet. David Printz var ut först på isen och det brukar han inte vara, "- jag brukar oftast vara sist ut i vanliga fall sa han. När hela laget var ute på isen så var det ganska pigga ben på sina håll men inte så livat som när HV var ute. Det tog en stund innan det var fullt blås och det skämtades och skrattades på sina håll. Det var ett par nya ansikten som jag inte kände igen, ett par nya juniorer som får chansen att komma in nu när det är skador på nyckelspelare i truppen: Marcus Ragnarsson, Kristofer Ottosson, Marcus Kruger, Mathias Tjärnqvist var inte med ner hit till Jönköping, vi får hoppas de kan rehabilitera nere i solen och värmen och vara tillbaka laddade till tusen efter OS istället. Vet inte vem av målvakterna som står ikväll men det verkade som Wesslau ska stå. De körde lite speciellt med honom i slutet. Det var skoj att se laget på så här nära håll. Jag stod nere i pressbåset och fotade så kom rätt nära. Tim Eriksson frågade mig om jag var paparazzi, jag bara garvade åt han. Hardy var inte med på isen som brukligt utan det är Tomas Montén och Micke Johansson som sköter isträningen. Hardy är sen hjärnan på matcherna i båset.


Nichlas Falk var först in med sin trunk


Måndag: Elitseriens sista omgång innan OS

Elitserien omgång 48
HV71 - Djurgårdens IF
Kinnarpa Arena 19.00


(Värmning inför Modo 8 dec-2009)

Lagen värmer i Kinnarps Arena:


HV71 12.00-13.00
Djurgården 13.00-14.00

Jag är på plats, bilder och info kommer upp på bloggen så fort jag är vid datorn igen.

Modo-Brynäs
Linköping-Rögle
Timrå-Södertälje
Färjestad-Skellefteå
 
18.45 Kvällens huvudmatch på  
Frölunda-Luleå

HV-DIF imorgon


Uppdaterad! Stark vändning av RSK gav seger i sista hemmamatchen!

Uppdaterad!

Division 3 Östra - Omgång 2

  VS 

Rydaholms SK - HA74 4-3
1-1, 0-2, 3-0

Stark vändning i sista perioden gav seger inför hemmapubliken
Det var fri entré ikväll i Talavidshallen när RSK spelade sista hemmamatchen för säsongen. Det var en hel del folk som hittat till hallen denna kväll för att se RSK som mötte HA74 från Sävsjö, seriens näst bästa lag. RSK startar matchen bra och tar också ledningen men gästerna kvitterar innan paus.

I andra så fungerar det inte som det ska för RSK och HA74 går ifrån till 1-3 och har grepp om matchen så här långt. Inför sista perioden stod det som sagt 1-3 och de flesta trodde nog på en ny förlust. MEN inte ikväll. RSK spelar bra i tredje och får utdelning framåt, viktig 2-3 reducering av egna produkten och junioren Ludvig Persson som verkligen kämpar in pucken i mål. Kvitteringen till 3-3 föregicks av matchens läckraste passning, signerad: Martin Pettersson som har ett par riktigt känsliga handleder, när han hämtar pucken bakom eget mål, avancerar upp i banan och precis innan egen blålinje så vallar pucken förbi alla fram till Magnus "G" Göransson som åker upp och sätter kvitteringen till 3-3. Hur snyggt som helst, målet tände RSK ännu mer och med en och en halv minut kvar så kommer 4-3. RSK gör en riktig stark tredje period och kämpar till sig segern ikväll. Så skönt. Härlig avslutning inför hemmapubliken som kan gå hem glada och komma ihåg att man avslutade med en skön seger.

Nu återstår det bara en match i serien för RSK innan säsongen och spelet i division tre är slut för i år. Man avslutar borta mot Lenhovda på söndag.

*** Anton Andersson! & Ludvig Persson för sitt grävarmål till reducering 2-3
** Christoffer Rohman
* Magnus Göransson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -
Övriga matcher ikväll

Div.3
Gislaved-Make Believes 8-7
Kalmar-Skillingaryd 11-1
Wettern-Lenhovda 3-3
Virserum-Eksjö x-x
Lund-Diö 4-4

Hockeyallsvenskan
Malmö-Västerås 4-3
AIK-Almtuna 0-2
***Troja/Ljungby-Bofors 3-2 efter straffar
Sundsvall-Växjö 3-6

Div.1 - Allettan Södra
Nybro-Tingsryd 5-1

Div.2
Alvesta-
Trelleborg 8-1
Värnamo-
Kallinge 5-3
Åseda-
Motala 6-5

Säsongens sista hemmamatch för RSK

Division 3 Östra - Omgång 26

   VS  

Rydaholms SK - HA74
Talavidshallen 17.00

GRATIS ENTRE IKVÄLL!
RSK spelar näst sista matchen för säsongen ikväll när man tar emot HA74 från Sävsjö. Det är sista hemmamatchen i Talavidshallen för säsongen. Får hoppas på en bra avslutning och att det kommer lite folk ikväll nu när det är GRATIS ENTRÈ, det brukar locka ett och annat nytt ansikte som inte är på hockey så ofta och det är skoj.

STORT TACK ALLA SOM STÖTTAR RSK!
Vill passa på att tacka alla, vår kära publik, sponsorer och alla som jobbat med och i kring A-lagmatcherna denna säsongen för allt arbete som lagts ner. Hoppas vi ses i Talavidshallen till hösten igen för en ny böljande hockeysäsong!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Övriga matcher ikväll

Div.3
Gislaved-Make Believes
Kalmar-Gislaved
Wettern-Lenhovda
Virserum-Eksjö
Lund-Diö

Hockeyallsvenskan
Malmö-Västerås
AIK-Almtuna
Troja/Ljungby-Bofors
Sundsvall-Växjö

Div.1 - Allettan Södra
Nybro-Tingsryd

Div.2
Alvesta-Trelleborg
Värnamo-Kallinge
Åseda-Motala

DIF krigade ner Modo

Elitserien - Omgång 47


Segervrål på Hovet!

Djurgårdens IF - Modo Hockey 4-1
1-1, 1-0, 2-0
Mål:DIF: Jakob Josefsson, Marcus Nilson, Mike Zigomanis, Timmy Pettersson
Mål:Modo: Per-Åge Skröder
Skott: 27-33 (9-10, 11-6, 7-17)
Publik: 8094 personer - FULLSATT! FÖR 6:E GÅNGEN DENNA SÄSONGEN


DIF krigade till sig tre poäng!
Djurgården tog en skön hemmaseger, en riktigt skön hemmaseger när Modo och Peter Forsberg kom på besök. Foppa spelade och det mycket men det gav inte så mycket i afton. DIF försökte ligga på honom tätt och inte ge honom den lilla yta han behöver för att vinna matcher åt sitt Modo. Det var ändå Modo som började bäst när de tog ledningen i spel fem mot fyra efter tre minuter, en viktig start för bottenlaget på Hovet. DIF startade ändå piggt och spelade frejdigt och hög press på Modo och det gav DIF ett spel i fem mot tre-läge där Jakob Josefsson stänkte in 1-1 viktigt. DIF var med ordentligt i matchen. Mycket känslor i matchen så här långt och en riktig slutspelskänsla på isen. Första perioden går till DIF på poäng trots 1-1 i paus.

I andra var det fortsatt jämt och Modo jobbade sig in i matchen mer och mer, skapade ett par chanser just när nämde Forsberg var inne på isen. DIF skapade det mesta och hade massor av chanser att sätta trean men båda lagen försökte ändå spela tajt hemåt och inte släppa till några chanser. DIF tar ledningen på ett slumpskott när Mackan Nilson slänger ner pucken mot mål och om den tar på Micke Holmqvist eller inte är svårt att säga men 2-1 trillar in bakom Modos målvakt. Tungt för Modo som kanske förtjänat ett sånt mål likaväl. Det var som sagt mycket DIF första halvan men sen backar de hem en aning vilket öppnade för Modo som hade en del momentum och skulle kanske gjort mål på nån av chanserna för att få över matchen på sin sida. Det är dock typiskt för ett lag som krigar i botten att pucken inte vill gå deras väg på nåt sätt. Så var det för DIF förra säsongen i många matcher när de krigade för slutspelet.

I sista perioden kändes det ändå som att om inte DIF gör mål på sina chanser så skulle snart en Modokvittering säkert komma. Det brukar hända alldeles för ofta annars men i afton så jobbar DIF för att hålla igen och matchen står 2-1 till det återstår 2,5 minut av matchen. Då får Modo ett viktigt powerplay, de tar timeout och plockar samtidigt ut målvakten. Det är en stor risk att plocka målvakten men måste man satsa allt framåt så är det enda alternativet men då får man även räkna med i nio av tio gånger att man får ett mål till i baken. Det hinner gå några sekunder innan DIF:s Mike Zigomanis får tag i pucken, skickar den över hela banan och in i den tomma kassen till 3-1. Modo hade inte pucken, inte tek i anfallszon och press mot DIF-målet när man satsade. Det straffade sig och många Modofans ansåg nog att tränaren skulle väntat tills man fått kontroll på spelet. Modo är nu tvingat att satsa ännu en gång men samma visa igen och Timmy Pettersson skickar ännu en puck in i det tomma målet och 4-1 är ett faktum, matchen förlorad för stackars Modo som kommer allt längre bort från ett eventuellt slutspel och särskilt när Frölunda tog tre poäng och Timrå två poäng ikväll. Jag tror inte att Modo fixar det, tyvärr utan man kan glädjas och ta det lugnt i Göteborg. Det blir kvartsfinalspel i Scandinavium, lita på mig!

Djurgården krigar till sig de tre pängen ikväll. Modo var farliga men ändå lyckas man hålla ledningen tills slutet och avgöra i tom kasse. Riktigt skönt. Nu återstår en match på måndag i Jönköping mot HV71 serietvåa. japp, serietvåa efter serieledande Linköping.

På plats i Kinnarps Arena på måndag!
Förövrigt så beger jag mig imorgon till Jönköping för att se matchen på plats på kvällen. Kommer också att se både HV71:s och  Djurgårdens matchvärmningar på måndag i Kinnarps Arena. DIF åker ner tidigt måndagmorgon och tränar på plats i Kinnarps Arena. Jag ska försöka få in lite bilder och ett inlägg från matchvärmingen på måndageftermiddag.

- - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - -

Skellefteå-HV71 3-2
Anders Söderberg sänkte HVblå med tre sköna mål, det hjälpte inte att Mattias Tedenby satte HV:s båda mål. En viss HV-supporter fick rätt igen, HV har svårt borta mot SAIK och så också idag.

Frölunda-Färjestad 4-1
Frölunda tog en skön derbyseger mot tabelltrean Färjestad i afton. Det var inget snack från start utan det var göteborgarna som bara skulle vinna. Christian Bäckman gjorde årets slumpmål när han satte 3-1. Viktigt viktigt för indianerna

Rögle-Timrå 3-4 efter förlängning
Kvalseriehotade Rögle var på väg mot sin andra raka hemmaseger men Timrå kvitterade i boxplay och fixade förlängning där man avgjorde och tog två viktiga pinnar. Matchvinnare Martin Sonnenberg för rödvita TIK. Tungt för Ängelholmarna det.

Brynäs-Luleå 2-1
BIF tog ännu en hemmaseger mot Luleå som ändå vann skotten. Man har verkligen Elitseriens bästa målvakt. Eller?


Uppdaterat: Näst sista omgången innan OS - Foppa spelar!

Elitserien omgång 47Djurgårdens IF - Modo Hockey
Hovet 18.30
Kvällsmatch sänds på 


"Cirkus Foppa med friends" på besök på Hovet
Den stora frågan först och främst är om Foppa kan spela eller inte för sin lillfingerskada? Hovet är utsålt sen länge och folk köade för biljett senast i går, ca 700 pers för att försöka få en biljett för att förmodligen få se Foppa. Utsåld arena för DIF Hockey för sjätte gången denna säsongen vilket är nytt klubbrekord. Fantastiskt roligt. DIF Hockey är på väg att lyfta från botten sakta men säkert.

Newsflash: PETER FORSBERG SPELAR, det är blev klart nu efter Modos förmiddagsvärmning nu på förmiddagen på Hovet

Kedjor:
21 Peter Forsberg
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen
(modohockey.se)

Läget i lagen: Hemmalaget Djurgården spelar med samma lag som senast, inga större förändringar, Marcus Krüger, Mathias Tjärnqvist och Christian Eklund är fortfarande skadade. Minus ikväll även på duktige Kristofer Ottosson, tvåmålsskytt senast, missar matchen, han utgick skadad senast mot FBK. Gustav Wesslau vaktar kassen. I gästande Modo handlar det om en spelare av största fokus, Peter Forsberg alltså ständigt denna Foppa. Han spelar vilket är glädjande besked efter Modos matchvärmning nu på lördagförmiddagen. Mycket folk som kommer till Hovet ikväll som räknade kallt att Foppa skulle spela för Modo ikväll. Roman Malek vaktar Modomålet

16.00
Frölunda-Färjestad
Derbymatch och räkna med tuff slutspelskänsla inför ett förhoppningsvis fullsatt Scandinavium, det var alldeles för längesedan nu för indianernas del. Publiken måste lyfta sitt lag om det ska bli slutspel. Tror det blir en match med mycket känslor det inget av lagen tänker vika sig. Frölunda vinner!

Rögle-Timrå
Otroligt viktig streckmatch. Rögle vann senast och kan ha fått luft under vingarna trots att man har långt upp men många bäckar små kan med lite flyt ge nåt positivt efter sista omgången men då måste man vinna ikväll igen. Timrå ses som bättre än Rögle men de har också chanser till att få en längre säsong eller ett hyfsat slut. Tar de hand om möjligheten?

17.00
Brynäs-Luleå

Här känns det som att Brynäs kan ta en trepoängare men Luleå ger sig inte och kommer stärkta av segern hemma mot Foppa och Modo där de fullständigt fick bort nr 21 ur matchen.

18.30
Det är två kvällsmatcher även denna lördag
Skellefteå-HV71
Formsvagt HV71 brukar ha svårt i Kraft Arena. Svårtippat tro? eller hemmavinst? svar efter 18 ikväll. Vissa HV-fans i min närhet är allt annat än nöjda med sitt lag för tillfället.

DIF jagar rutinerade trio inför nästa säsong

DIF:s högsta prioritet inför säsongen 2010/2011


 Staffan Kronwall, Calgary Flames


Daniel Tjärnqvist, Lokomotiv Jaroslavl


Mikael Tellqvist, Lukko Rauma

DIF håller på för fullt under pågående säsong att forma truppen inför nästa säsong. Det är många kontrakt som går ut så DIF har en del luckor att fylla ut. Man har i dagsläget en handfull spelare klara och Hardy Nilsson fortsätter att leda DIF-skutan. "Tellan", Lillebror Kronwall och storebror Tjärnqvist är för tillfället högst upp på DIF:s önskelista inför nästa säsong.

Det här är inte bra..


Ser ni den gröna strålen i ansiktet på Theodore?

Gröna laserpekare - sägs vara farliga!

det här får bara inte förekomma men hur stoppar man detta? det kan bli väldigt tråkiga händelser med hjälp av de här gröna farliga laserpekarna. Ett nytt problem har nog dykt upp och det lär sprida sig. Vem minns inte när alla hade röda laserpennor som lyste i arenorna när det var nersläckt? Inte bra, inte bra.

Leksand knep bonuspoängen mot MoraDaniel Hermansson
Leksands IF, satte den avgörande straffen och fixade så Leksand tog två pinnar mot lillebror och tråkiga Mora. Ett Mora som jagar kvalserieplats men ikväll gick det inte som man tänkt sig. Gutt det!

"Big E" visar varför han ska ha en tröja i Red Wings!


#52 Jonathan Ericsson fick se en match på läktaren för att få tändvätska och det fick han, I matchen efter mot Anaheim inatt så slängde Ericsson handskarna för att visa att han ska ha en tröja i Detroit Red Wings


Bilden hela hockeysverige vill se!

som dock Foppa inte trodde fanns. Foppa försökte skydda fingret så ingen skulle lyckas ta kort på det. Ett luleåfan tog bilden och la ut den på sin blogg.


Veckans roligaste: Kim glömde skydden på


Kim Karlsson Almtuna - Gav publiken i arenan ett gott skratt

Krönika: Uppåt för DIF Hockey!DIF Hockey har varit på dekis några år efter de senaste gulden. Formen och resultaten bara dalade efter NHL-lockoutsäsongen och DIF gick från ett klassat topplag säsong efter säsong till att bli nederlagstippat mer och mer. Säsongen efter lockouten var DIF på branten till ett vrak med en jätteskuld efter att ha pumpat ut pengar som egentligen inte fanns på att ha ett stjärnlag precis som alla andra lag. DIF gick visserligen till semifinal där man hade en del otur. Stolpe in så hade det stått 3-0 till Djurgården i matcher inför fjärde semifinalen. Så jämnt var det då.  

Säsongen 2005/2006efter ställde man upp med i stort sett en allsvensk trupp i Elitserien men ändå klarade kontraktet. Då spelade man även sina hemmamatcher på Globen inför knappt ca 4000-5000 åskådare och med så lite folk så ekade det bra i arenan. DIF hamnade ganska fort i botten av tabellen men klarade ändå kontraktet till slut fast man hade bland den sämsta trupp jag skådat så länge jag kan minnas. Sedan dess har det hänt mycket och DIF har genomgått en generationsförändring som håller på att växa in i laget och det har gått framåt verkligen. DIF flyttade in på Hovet för att få lite mer tryck på sina hemmamatcher och Järnkaminerna och DIF Hockey har fått slita hårt för att locka stockholmspubliken och alla Djurgårdssupportrar tillbaka till hockeyn. Fotbollen är bekant nummer ett sen DIF Fotboll vann två guld på tre år. Ett viktigt och jättelyft för fotbollen som jag tycker är underbart. Nu är fotbollen på dekis, DIF höll på att trilla ur men klarade livhanken i sista matchen. Därmed tycker jag hockeyn borde vara det som driver alla Djurgårdare nu.

Hockeyn och fotbollens fans måste vara ett tillsammans! Alltid Oavsett!

Nytt utsålt-rekord för DIF Hockey!
I år säsongen 2009/2010 så har DIF gått som tåget om man bara går en säsong tillbaka då man hamnade i botten och det snackades kvalserie igen men DIF reste sig och klarade kontraktet och såg ut att knipa den sista slutspelsplatsen men orkade inte de sista matcherna utan hamnade i ingemansland. Men i år ska det spelas slutspel på Hovet. Det är i praktiken klart men det återstår några matcher innan dess. Då ska jag komma till det väsentliga som jag tänkte: lördagsmatchen mot Modo imorgon är slutsåld sen flera dagar tillbaka. 8094 personer kommer trängas på Hovet imorrnkväll när Peter Forsberg och hans Modo kommer på besök. Foppa spelar inte imorgon med all sannolikhet när han drog ett finger ur led i gårdagens match. Det är sjätte matchen denna säsongen som Hovet är slutsålt och det är nytt rekord. Det förra löd på fem utsålda matcher och det var i Globen säsongen 1989/1990. Förutom de 8094 åskådare som fått tag på en biljett till matchen imorrn har nästan 700 personer försökt köpa ytterligare över 2000 biljetter via DIF Hockey:s hemsida. DIF är ett av lagen som går mot strömmen och ökar sitt publiksnitt och det goda är att efter lördagens match så kommer DIF Hockeys publiksnitt i Elitserien denna säsongen ligga över 7000 personer. Publiksnittet har även chans att ökas då det återstår tre hemmamatcher efter OS-uppehållet.

Händelserik kväll, DIF föll i suddenFärjestads BK - Djurgårdens IF
0-1, 1-1, 1-0, 1-0
Mål:FBK: Lubos Bartecko 2, Dick Axelsson
Mål:DIF: Kristofer Ottosson 2
Skott: 19-40
(4-12, 8-21, 7-7, 4-0)
Publik: 6955 personer i LLA

Bitter suddenförlust i Karlstad
DIF gör åter en kanonmatch på bortaplan mot Färjestad. Man äger matchen efter två perioder efter två vackra mål av Kristofer Ottosson. FBK fick en bjudning framför kassen där förre DIF:spelaren, svikaren Dick Axelsson. FBK hade helt plötsligt kontakt för efter två perioder kändes det som att FBK inte alls rådde på DIF ikväll. I tredje var det Färjestad som körde för att komma tillbaka. Kvitteringen skulle så komma i spel fem mot fyra. 2-2 och DIF hade tappat matchen återigen mot FBK på bortaplan. Matchen gick till sudden där FBK får en straff direkt som dock Gustav Wesslau räddar, han läser straffskytten rätt. Men minuten senare avgör FBK ändå och DIF får bara en pinne med sig hem från Karlstad. Det känns bittert för det var inte rättvist någonstans. DIF vinner skotten överlägset, visserligen ytterligare ett bevis på att man saknar ett par riktiga målskyttar men ändå riktigt tråkigt att se DIF förlora mot ett lag som knappt skapar någonting men ändå vinna. Bittert var ordet.

Har förresten en rolig FBK-anhängare till polare som aldrig missar en minut av en FBK-match, aldrig. Men ikväll när FBK låg under så tittade han naturligtvis inte. Hittade på den ena efter den andra ursäkten fast han visste vad skotten var bland annat. Sen när FBK kom tillbaka så tittade han givetvis. Det är inte första gången han inte har sett något när FBK ligger under. Under matcherna mot HV tidigare i serien så hade han hört det av nån, eller sett det när han kom hem eller läst på texttv:n. Märkligt är det.

HV71-Timrå 2-2 efter förlängning
Timrå gör det igen. Snuvar HV på poäng och Anders Lindbäck storpspelar igen. Timrå slet för poängen och förtjänade den verkligen. HV har en bit till sin gamla form men idag var ett steg i rätt riktning. Eloge till Timrå som var illa ute men ändå lyckades få med sig en pinne. De har chans på att ta sig till slutspel och klara sig kvar utan kvalseriespel och den chansen ska de ta vara på lovade tränare Challe Berglund i TV efteråt.

Södertälje-Brynäs 3-3 efter förlängning
SSK slet till sig en pinne med ett mål i slutminuterna. De startade också bäst innan Brynäs kom in i matchen och vände och tog taktpinnen. Det såg länge ut som att det skulle ge tre poäng för gästrikarna men Linus Klasen satte stopp för det med en läcker styrning/tennisskott och kvitterade bakom Jakob Markström

Linköping-Frölunda 4-3
LHC:s powerplay avgjorde och sänker göteborgarna ikväll. VF gjorde en riktigt bra match och vände underläge och hade ledningen men det var LHC:s powerplay avgjorde alltså. Tre av fyra mål satte Linköping med en man mer och det intressanta var att de första tre satte dom enkelt bakom Honken, på hans klubbhandssida. Tre gånger likadant, verkade som de visste att Honken är slö i sidled. Det såg alldeles för enkelt ut i alla fall. Synd om Frölunda som ändå var på väg att välta LHC på deras hemmais.

Luleå-Modo 4-1
Foppa skadat lillfingret

Luleås björnar lyckades med det man hade som mål ikväll. Att ta bort Peter Forsberg och det lyckades man med bravur, för i tredje klev Foppa av med ett lillfinger slaget ur led. OS ska inte vara ifara utan man har dragit tillbaka fingret. Foppa han spela fram till Modos mål men mer än så blev det inte. Luleå ägde matchen och vann rättvist. Slutspelet känns avlägset för Modo. Tyvärr

Rögle-Skellefteå 2-1
Senast det begav sig
var det den 12:e december. Vi pratar om när Rögle vann senast, ikväll hände det igen. Man besegrar SAIK hemma och tar tre poäng som betyder mycket för laget som har en bra bit upp till säker mark i elitserietabellen.

Dagens roligaste hockeyklippKolla in länken nedan:
klicka mellan pilarna ->http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/viasat/article6544809.ab<-

Uppdaterad: Hockeytorsdag idag!

Elitserien - Omgång 46Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00

Två storlag möts ikväll
Så var det dags för möte med mästarlaget Färjestad på bortais. En väldigt svårknäckt nöt. Senaste DIF-segern i Karlstad var den 8 december 2007. DIF vann då i förlängning med 3-2 efter mål av David Printz. Efter det har DIF fem raka matcher utan seger i Löfbergs Lila Arena. Sen ska det läggas till att DIF har bara tagit 2 poäng mot FBK denna säsongen av 12 möjliga. Två uddamålsförluster och en match där FBK vände 1-2 till 4-2 när DIF såg ut att gå mot segern i Karlstad just. Sen vann DIF i sudden senast lagen möttes. Det blir lika svårt ikväll.

Läget i lagen: Färjestad ser ut att få klara sig utan målvakten Henrik Karlsson mot Djurgården. Robin Rahm ersätter i hemmakassen med reserv Skåremålvakten Johan Gustafsson. Saknas gör också Kent McDonell knäskadad, han är dock på väg tillbaka. Robin Sterner spelar med Skåre på onsdagskvällen och står över. I Djurgårdens IF: Christian Eklund är fotskadad men Mathias Tjärnqvist är på väg tillbaka men comebacken dröjer ändå till efter OS samt Marcus Krüger är fortfarande skadad och i målet står Gustav Wesslau.

HV71-Timrå 18.45 på  
Ska HV71:s dåliga svit hålla i sig? Timrå jagar ivrigt poäng men på bortais mot seriesuveräna HV71 ska det mycket till trots att Timrå vann senast i Jönköping då Anders Lindbäck räddade 52 skott!

Södertälje-Brynäs
SSK har spelat stabilt sista tiden men Brynäs är en svårspelad motståndare. Svårtippat

Linköping-Frölunda
Svårt att tippa segraren här, LHC ska väl ta en hemmaseger till men Frölunda brukar få till det på bortais. De har fått upp goet i laget och Stephan "Lillis" Lundh har fått in ny energi i laget.

Luleå-Modo
Modo måste vinna, Luleå är hyfsat stabila på hemmaisen. Det kommer bli en tuff match.

Rögle-Skellefteå
Vad talar för Rögle? ingenting. Enkel tvåa för SAIK som slagit Rögle borta innan.

Tre ohyggligt viktiga pinnar för Troja i Borås!

Hockeyallsvenskan
Bofors-Västerås 3-7
Växjö-Örebro 5-2
Oskarshamn-AIK 4-1
Almtuna-Mora 2-1
Borås-Troja/Ljungby 2-4

Allettan Södra
Tingsryd-Vita Hästen 3-2

Div.1 F Vår
Halmstad-Kungälv 3-5

Div.2

Alvesta-Kallinge 1-4
Åseda-Nässjö 2-6
Tyringe-Värnamo 6-3

Onsdag innebär Hockeyallsvenskan och lite annat

Onsdag igen och hockeyallsvenskan rullar på men även serierna under. Allettan med Tingsryd som gått överlägset så här långt, vad ska de sluta? Halmstad tog sit inte till Allettan men det rullar på i vanliga ettan ändå. Sen spelar division två-lagen som planenligt en onsdag.

Hockeyallsvenskan
Bofors-Västerås
Växjö-Örebro
Oskarshamn-AIK
Almtuna-Mora
Borås-Troja/Ljungby

Allettan Södra
Tingsryd - Vita Hästen

Div.1 F Vår
Halmstad-Kungälv

Div.2

Alvesta-Kallinge
Åseda-Nässjö
Tyringe-Värnamo

Veckans snyggaste mål i NHL

2 february, 2010


Linköping upp i serieledning!

Elitserien - matchen tillhör omgång 47 som spelas på lördag


  VS 

Södertälje SK - Linköpings HC 1-3
1-1, 0-1, 0-1
Skott: 25-24 (5-8, 10-8, 10-8)
Mål:SSK: Jonas Almtorp
Mål:LHC: Jaroslav Hlinka 2, Sebastian Karlsson
Publik: 3643 personer, 
bara..pinsamt

LHC:s nya serieledare!
SSK förlorade ikväll en tät match mot Linköping trots att man var det bättre laget i de första två perioderna. Det var 1-1 efter den första perioden där SSK var mycket bättre och piggare. Man hade svårt att utnyttja sina lägen. I den andra så tuggade SSK på och spelade bra i fem mot fem. Fick chansen i powerplay ett par gånger men utan resultat. LHC skapade inte så mycket förutom en straff man fick tilldelad sedan Sebastian Karlsson, f.ö bror till #58 Jens Karlsson Frölunda, straffen slog Jan Hlavac men SSK:s nye keeper Riku Helenius läste den enkelt. Istället kom sen tjeckerna två mot en och då satt pucken i nät, målskytt Jaroslav Hlinka. SSK:s målvakt var riktigt bra och med honom därbak har man fått en boost. Ikväll hjälpte det inte så mycket när LHC var effektiva genom sin tjeck Jaroslav Hlinka med två mål.

LHC ledde med 1-2 inför sista och SSK hade bara ett sätt att ta sig framåt, LHC får övertaget med hjälp av ett par utvisningar och då sitter 1-3, genom Sebastian Karlsson. Det kändes avgörande för matchen. LHC spelade sig in i matchen och när man fick ledningen kunde man spela på det och kontrollera SSK som inte fick till så mycket i slutperioden. Tung förlust för SSK som gör en riktigt bra match ändå och med en bra målvakt. Det lovar gott det sista som återstår. I och med segern så går Linköping upp som ny serieledare.

Matchens lirare:
SSK: Riku Helenius
LHC: Jaroslav Hlinka

Veckans mål i KHLSergei Zinovievs sanslösa mål i matchen mellan Salavat-Spartak Moskva

Anze Kopitar gjorde en Foppa


Anze Kopitar Los Angeles Kings gör en Foppastraff mot Boston Bruins

En match i Elitserien ikväll

Elitserien - matchen tillhör omgång 47 som spelas på lördag

 VS

Södertälje SK - Linköpings HC
Axa Sport Center 19.00

18.45 


Viktig match för SSK
SSK jagar säker mark och till och med slutspel om man ska tro lagkapten Linus Klasen som lovat alla SSK:are att det blir slutspel. Man tar emot Linköping, seriens näst bästa lag som nu nått ikapp HV i toppen. Man hade chansen att ta över serieledningen förra omgången men förlorade mot Timrå. LHC har en bra form och krigar om att ta över serieledningen. Så jag tror det kan bli en riktigt tät match med två lag som krigar men ett som slåss för överlevnad. Bara hoppas att Sveriges största medgångssupportrar börjar hitta tillbaka till Axa Sport igen. För SSK:s skull.

Läget i lagen: I SSK så saknas Björn Bjurling och Fredrik Svensson, de har ändå börjat träna på is men är inte redo för spel än och missar matchen. Gästerna Linköping får tillbakaMagnus Johansson som gör comeback i laget medan Mikael Håkansson och Mattias Carlsson alltjämt saknas på grund av skador.


Ännu mera hockeyslagsmål

Nu en match som urartade och urartade gång på gång i den tjeckiska ligan mellan HC PSG Zlín och HC Sparta Prag. Det delades ut helt sanslösa 439 utvisningsminuter, varav 14 matchstraff!!


-Uppdaterad!- Krönika: "Tråkig måndag utan hockey"Åter en tråkig måndag utan hockey

Elitserien är spelledig ikväll?? Jag fattar inte hur serien är gjord egentligen. Jag läste någonstans att det var späckat schema fram till OS(?!) och att det kommer vara tätt med matcher. Pyttsan heller. Inga matcher idag för tredje måndag och tisdag när det inte är full omgång utan bara en hängmatch, alltså bara en match i morgon.
Varför hattar dom så här? Irriterande är det i alla fall. Sån panik verkar det då inte vara. Konstigt. Det är ju bättre att det är matcher mån-tis, torsdag och lördag istället för att plocka sönder vissa omgångar. Trist är det. Dessutom en grymt tråkig match imorrn.

Längtan till slutspelet blir starkare och starkare särskilt nu när jag vet att Djurgården kommer spela slutspel igen. Vet inte vilka det kan bli i kvartsfinal för DIF:s del som innehar tredjeplatsen före Färjestad på bättre målskillnad just nu men mycket kommer hända innan det är färdigspelat. Jag hoppas DIF får en så bra placering som möjligt från start. Från plats 3-8 kan det ändras mycket efter att omgång 55 är spelad. Dessutom kommer det vara stenhårt i botten av tabellen. Rögle står med ena skridskon i kvalserien igen och det var väntat. Rögle har haft en tung säsong utan Kenny och bröderna Abbotts. Det andra tippade jumbolaget Södertälje har rest sig och är med i gamet om att klara sig kvar utan kval. För Timrå och Modo är det en slutspelsplats som hägrar, det finns en chans men den är nog liten. Frölunda på åttonde och sista slutspelsplatsen kommer att bli ännu bättre nu med Stephan "Lillis" Lundh i båset. De kommer klara en slutspelsplats det finns liksom inget annat. Många Frölundaanhängare är oroliga men det kommer bli slutspel. Det lovar jag!

Det är tre omgångar kvar innan det är uppehåll för en stor turnering inom hockeyn och för många andra vinteridrotter: OS i Vancouver 2010. Det kommer bli kul med OS som vanligt, massor och åter massor med sport på TV nästan hela dygnet runt och framför allt: höjdpunkten är ju förstås den olympiska hockeyturneringen där Sverige är regerande mästare. Man är alltså titelhållare på bortaisen i Vancouver där Canada kommer ha ett ohyggligt stöd men bära ett stort favoritskap med höga krav på att ta hem guldet igen. Canada kommer med ett stjärnlag men många individualister, så jag ser nog Ryssland som den största favoriten till guldet. Ett bredare lag med hög lägsta nivå och ett kollektiv samtidigt.

Sveriges hockeykämpar spelarförsta match i OS-hockeyn är om 16 dagar och kan läska er redan med matcher och tider som våra kronor spelar:

OS Vancouver 2010 - Så här kommer dom att spela, svensk tid alltså
Onsdag 17/2 kl 01.30 Tre Kronor-Tyskland

Fredag 19/2 kl. 21.00 Vitryssland-Tre Kronor

Måndag 22/2 kl. 06.00 (!!) Tre Kronor-Finland -OBS TIDEN!-


Playoffkvalet som vi hoppas Tre Kronor slipper spela börjar tisdagen den 23/2 och första kvartsfinalen spelas onsdag 24/2 kl 21.00 svensk tid.

RSS 2.0