Mål: Jonas Almtorp, Linus Videll, Mattias Carlsson.
Mål: Marcus Nilson.
Publik:
4744 personer i Axa Sport Center

SSK tog viktig derbyskalp

Djurgården är åter i brygga och ligger platt. Det blev en tung förlust borta mot SSK i en match som man hade koll på. Ett par rejäla tabbar försvarsmässigt sett avgjorde matchen när den stod och vägde. SSK klättrar uppåt i tabellen och ser ut att vara på gång. Tre raka utan förlust efter kvällens seger är lite smått imponerande. För Djurgården väntar två något mer komplicerade bortamatcher än ikväll: Färjestad och Linköping. Det ser tufft och mörkt ut för DIF som bara kan kämpa på.

Första perioden: Sammanfattningsvis har SSK flytet med sig. Man är inte lika vassa som DIF som startar riktigt piggt och har bra snurr och bra fart de första minuterna. Sen slappnar man av lite grand eller tappar farten. SSK kommer upp i ett slumpanfall där Jonas Almtorp skickar upp DIF:s back Stefan Lassen på läktaren när korvgubben skrek: Gratis korv.., det var ett riktigt pojklagsingripande av Lassen, tyvärr det stank orutin och lågstatus dansk hockey på det ingripandet. 1-0 SSK på riktiga första chansen och på blott fjärde skottet. En riktig skistart känns det som. Givetvis inte rättvist någonstans men det gäller att göra mål för DIF. Dessutom så gör ju inte domare Pehr Claesson hemifrån Alvesta saken bättre. Tre raka utvisningar där två var horribla men vi vet ju statusen på våra "elitdomare". Trist varje gång när man drabbas så här. DIF håller undan till 1-0 i paus ändå i en period där man är spelmässigt bättre än SSK! skott: 9-9

Andra perioden: Är en händelserik period där DIF först och främst är tvungna att byta ut Ridderwall efter denne fått ett skott i masken i slutet på första, återigen in med Mark Owuya. David Printz är nära att få ett matchstraff när han trycker ner en SSK:are i sarghörnet men klarar sig med en tvåa. Matchen är ovanligt tuff för att vara dessa båda lagen som möts. DIF får i sitt första powerplay och då kliver Marcus Nilson fram och visar var nätet är. 1-1 och det var riktigt snyggt. Det jag missade här var att Ridderwall är utbytt för när sen SSK går till anfall så ser det helt annorlunda ut. DIF-försvaret är darrigt när Owuya släpper retur på alla skott och har inte koll på situationen. Här rinner också matchen iväg. SSK får två billiga mål och går från 1-1 till 3-1. 2-1 gör SSK i fyra mot fem, Videll sprätter upp pucken alldeles för enkelt bakom en tveksam och osäker Owuya. Bara minuter senare så gör de ytterligare ett enkelt mål när Owuya agerar konstigt i kassen. Jag är ledsen att säga det men Owuya håller nog inte den nivån som många vill säga. Absolut inte i de matcher han har fått spela. Det är förstås inte lätt att komma in så här mitt i matchen när det är som hetast men det avgör matchen åt fel håll. Det känns onödigt och synd att tappa matchen när man har chansen att vända på steken vid 1-1. Det är stenhårt jämt på isen men det räcker inte när inte målvaktsspelet är bra, tyvärr. Riktigt bittert efter andra perioden där åter skotten är jämna 10-10. Totalt: DIF vinner skotten!: 24-32

I sista perioden var det återigen bara en sak som gällde. Full fart framåt, underläge med två kassar. Men det ville sig inte idag heller. DIF försöker forcera men perioden känns som en transportsträcka mot slutsignalen. SSK spelar smart och kan bemästra DIFs möjligheter. SSK spelar med självförtroende medan DIF efter 3-1målet ser ganska stressade och frustrerade ut. Tiden rinner ut och SSK vinner igen. Det svider att ta för SSK var inte bättre än DIF, de hade bara det lilla flytet idag och marginalerna på sin sida. Matchen började hyfsat bra och DIF var med vid 1-1. Men sen kom målvaktsbytet och matchen svängde åter till SSK igen. Det enda idag som är utmärkande är att DIF vinner skotten med 32-24. Undrar om det är gott tecken eller inte?

Tre raka utan förlust för SSK är bra. För DIF är det åter ner på noll igen. Förlust nummer fem inkasserad och man är just nu seriens sämsta lag ihop med lillebror AIK. Det är jobbigt som supporter men inte hälften så jobbigt som spelarna måste känna det. Men det är ju ny match och det är väl bara att jobba vidare. Säsongsinledningen är usel så här långt.

--------------------------------------------------

Övriga resultat:
Färjestad-HV71 4-1
HV71 fortsätter att inte imponera. Guldformen är som bortblåst och jag hör redan massa gnäll på Daniel Larsson i HV-kassen. Där sitter inte problemet. Utespelarna har en del att bevisa också, det påverkar även hur keepern spelar. FBK åter stabila på hemmaplan i denna tuffa match där inget av lagen ville vika ner sig.

AIK-Brynäs 2-3
AIK är illa ute. Brynäs ledde hela matchen på Hovet och det var i underkant. AIK dessvärre håller inte i 60 minuter mot elitserielagen känns det som. Förutom i en match då så här långt. Brynäs däremot imponerar och det är deras juniorer Järnkrok och Silfverberg som leder laget. Calle Järnkrok är en favorit.

Timrå-Skellefteå 3-2
Timrå vann på hemmais där man vände underläge 0-1 till 2-1, SAIK kvitterade men Timrå ville annat och 3-2 blev matchavgörande.

Frölunda-Linköping 2-1
efter straffar
Tre sekunder kvar av matchen då gör Frölunda sitt första mål för matchen men ack så viktigt. LHC leder i 50 minuter men klarar inte att hålla undan. Frölunda var värda minst ett mål och till slut kom det. Ett skadedrabbat Frölunda annars som har det tungt precis som de andra två storstadslagen för övrigt. Starkt och viktigt för Frölunda att knipa en poäng innan det tog slut för det var man värda. Straffar skulle avgöra. Matchvinnare för Frölunda heter Mikael Johansson som sätter sina båda straffar samt att han såg till att ta matchen till sudden och straffar. Det måste kännas som en seger för Frölunda som med fyra sekunder kvar skulle förlorat matchen. Viktig boost för laget det här tror jag!