Krönika: "Hardy Nilsson förste tränare att få sparken?"

"Låga odds för att Hardy Nilsson får sparken"
Oddsen måste sjunkit betydligt på att Hardy Nilsson blir förste tränaren att få sparken. Djurgården spelade final i våras, slutade tvåa i tabellen. Nu är verkligheten helt omvänd. Sist i elitserien med en seger på sex matcher. Det är tungt för oss supportrar, sjukt jobbbigt men hur är det inte då med spelarna o laget, föreningen som måste känna en oerhörd frustration nu när ingenting funkar. Insatsen igår var inte mycket bättre än mot AIK. Ingenting funkar för laget samtidigt som puckarna hoppar förbi Stefan Ridderwall, nu ifrågasätts hans kapacitet som uttalad målvaksetta i DIF. Det är jobbigt och ett riktigt utsatt läga för spelarna i Djurgården Hockey just nu. Nu får man några dagar innnan nästa match på tisdag, spelledigt över helgen, derbyt mot AIK ingår i morgondagens omgång. Jag vet inte om det är någon fördel eller nackdel att vila fem dagar till nästa match men det visar väl sig. Som supporter är ju det här riktigt jobbigt, man är både besviken men också förbannad och frustrerad när man ser hur det ser ut i matcherna så här långt. Det här är inte DIF Hockey, vi är inte så här bedrövligt dåliga. DIF ska inte ligga i botten, vi ska vara med bland de fem-sex främsta lagen i serien inget snack om saken. Men just nu så är det möten med Leksand, Rögle, Malmö, Växjö som ligger närmst. Otäckt overkligt men sant. Det återstår ju 54 omgångar av Elitserien men fastnar man i bottenträsket i inledningen är det lätt att inte komma därifrån.

Marcus Nilson är ingen frälsare men..
Jag vågar inte hoppas på Marcus Nilson heller efter de första bullentinerna, han är ute efter feta pengar och risken är stor att han drar dit pengarna växer på träd. Men hellre det då än att han går till en annan elitserieklubb. DIF och Mackans agent ska förhandla på måndag. Jag ber till hockeyguden om att Mackan vill komma hem, han är ingen frälsare som tar upp DIF på första plats direkt men han kanske kan väcka laget med sin ledarstil på och utanför isen. Just nu kan vi bara hoppas att det löser sig och att det får fart på laget.

Det är väl bara att försöka att se framåt, det är snart ny match igen och chans till tre poäng. DIF-laget spelar inte som de kan, det är långt under kapacitet. Får de bara ordning på spelet och vinner ett par matcher så kommer DIF vara med däruppe igen. Hoppas jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0