Kvartsfinal-lottningen på måndag, 21.30 i Hockeykväll, SVT

  
              
    
                        

Slutresultat sista omgången i Elitserien

Frölunda - Djurgården 5-3
 
Modo - Södertälje 3-4 efter sudden

Brynäs - Färjestad 1-3

HV71 - Rögle 5-2

Skellefteå - Linköping 3-5

Timrå - Luleå 2-3

Drömgränsen 500 poäng nådd för "Linkan"

Hylla den som hyllas bör...
 
23. Fredrik "Linkan" Bremberg

Nu är han störst i Djurgården och den andre spelaren i Elitserien som gjort 500 poäng i samma klubb. Assisten till Niklas Angers 0-1 mål i matchen mot Frölunda, var Fredrik Brembergs 16:e raka match med poäng för övrigt och även det nytt klubbrekord! Helt makalös är denna mannen alltså. "Linkan" fixade ju även 501:a poängen, som innebar att "Linkan" blev därmed förste Elitseriespelare att nå 501 poäng i en och samma Elitserieklubb. Håkan "Lipsill" Loob noterades under karriären för 500 poäng i Färjestad men vem bryr sig, när han sprätte upp 3-2 reducingen. Pinsammaste var nog den stackars opåläste reporten som förmedlade live via sr.se. Han trodde att Brembergs mål var den 500:e poängen men om man läste innantill så fick Bremberg andra assisten på Angers 0-1 redan.

 
Linkan - Lirarnas lirare!

DIF förlorade mot Frölunda som väntat men det visste vi ju redan innan, synd att det bara gav 1,30 på oddset...

Seriesegerbucklan delas ut ikvällBucklan som ska delas ut ikväll till:


Färjestad BK - Vinnare av Elitseriens grundspel 2008/2009

Inför: SM-Kvartsfinalerna 2008/2009

Här är lagen klara för slutspel i tabellordning: Lottningen kommer ske i SVT:s Hockeykväll på måndag 2 mars 21.30 i direktsändning

    
  


Sista omgången i Elitserien idag

Ingen införrapport om DIF idag. Totalt meningslöst. Det blir en enkel Frölundaseger ändå.

Frölunda-Djurgården: säker hemmavinst - Dagens säkraste spel: 1
Modo-Södertälje: säker hemmavinst - Dagens säkraste spel: 1
Brynäs-Färjestad
Skellefteå-Linköping
Timrå-Luleå

HV71-Rögle

Desto intressantare efter matcherna när slutspelets kvartsfinalslottning ska avgöras: Seriesegrarna Färjestad får välja först. Ska bli riktigt intressant!

Drömlottning i Playoff: Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby

Vilken lottning det blev i Playoff till Kvalserien i Ishockey ikväll. Troja vann hemma mot Sundsvall och fixade playoffplatsen i och med Malmös mardrömsförlust - tredje året i rad mot Leksand på bortais. För en liten stund sen blev det klart att man får möta sin värsta rival nuförtiden, poplaget Växjö Lakers. Jag säger bara vilka matcher det kommer att bli. Troja börjar hemma o sen blir det två i Växjö om Troja kniper första hemma! Mumma det här.., jag tycker inte Lakers ska gå in med en skridsko för Troja kommer bjuda upp till dans det lovar jag. Välkomna till Hovet i Ljungby växjöbor....

   VS 

Kriget kan börja...

Hockeyallsvenskan: Klart inför Kvalserie och Playoff

Kvalserien 2008/2009
Klara lag är: 
   
          Rögle BK                 Södertälje SK
 
        
        Leksands IF                   AIK Hockey
 
       Västerås IK 
                     ?????... ja det är frågan
 
.
De fyra lag som får spela om sista platsen i Playoff är:
    
        Mora IK                 Växjö Lakers

      Almtuna IS             IF Troja/Ljungby

Gästbloggare Modo: Missat slutspel! - tankar 2009


"Modo"

Slutspelstankar?!?!?!  - Glöm det!

Vi tog oss inte dit. Mitt MoDo vek ner sig än en gång, det är bara att inse att vi är inte nog bra att gå till slutspel i år. Det kunde man nästan ana när man bara har en kedja som levererat vecka in och vecka ut och det fungerar inte. Sen dessa målvakter som man inte kan bli annat än vansinniga på. Jag menar vi har använt oss av 4 målvakter denna säsong och ingen av dem har haft en räddningsprocent över 90. Har man inte det så vinner man inga matcher heller. Men nu ska man inte klaga enbart på målvakterna denna säsong. Försvarsarbetet har inte gått att känna igen alls. Vi har släppt in överlägset mest mål tillsammans med Rögle, helt otroliga 171 mål! Det är i snitt nästan 3 mål per match och det funkar bara inte.


Vad har varit positivt under säsongen då??

Självklart första kedjan som har gjort hälften av alla mål vi gjort. Denna Per-Åge Skröder, som kom för tre sässonger sedan, där inte många trodde han skulle göra mycket för oss. Men oj så fel vi hade om denna Skröder. Han har bara blivit bättre och bätter snittat över 20 mål per säsong och jobbar på som bara f-n alltså. En fröjd att se. Ge denna man kaptens C:et nästa säsong. Niklas Sundström har denna säsong fördubblat sin tidigare målbästasäsong med dubbelt så många mål, 18 totalt. Finns inte så mycket att säga om denna man. Jag tror de flesta redan vet det mesta om honom. Ett spelgeni utan dess like som blivit handplockad att spela med Gretzky en gång i tiden i New York Rangers.

Tredje kuggen i superkedjan är Matz Zuccarello Aasen, vilken talang!, hade verkligen inte väntat mig detta av honom första säsongen. Men OJOJOJ vilka mackor denna kille kan lägga. Tror inte jag har sett någon som kan hitta de passningsvägar som han kan hitta (om man inte tittar på Fredrik Bremberg i Djurgården förstås).. grymt spelssinne. Bara hoppas att herr Ecke Holmberg skriver livstidskontrakt med honom. Något mer kan jag inte hitta som varit positivt det mesta andra har inte presterat som de ska.


Vad ska ske till nästa säsong då??

Låg och grublade i går innan man somnade för att försöka få till ett hyfsat lag som jag skulle vilja se nästa säsong.


Målvakter:

Henrik Karlsson (SSK)

Tuukka Rask (Boston, NHL) önsketänkande, vill tydligen inte spela i AHL


Backar:

Mattias Timander- Victor Hedman/Roy Espeland (om Hedman drar till NHL)

Mikko Kurvinen-Daniel Sondell  (RIK)

Tommy Wargh- Hans Jonsson/ Per Hållberg

Roy Espeland sjundeback

Jens Westin utlånad till Björklöven


Forwards:

Per-Åge Skröder- Niklas Sundström- Mats Zuccarello-Aasen

Får inte splittra denna kedja som har varit elitseriens bästa kedja denna säsong så länge de fick vara hela och friska. Denna line måste behållas intakt.


Cam Abbot (RIK)- Chris Abbot (RIK)- Andreas Salomonsson

Ojoj, vilken kedja detta skulle bli. Högst osannolikt men man kan ju få drömma. Åker Rögle ut? vill säkert tvillingarna Abbots säkert vara kvar i elitserien, så lägger vi ut lite pengar på dem så kan de säkert komma. Salle kanske kan få en nytändning om han får spela med en kedja som denna.


Fredrik Bremberg (DIF) - Peter Forsberg - Daniel Widing (BIF)

Väldigt rolig kedja skulle detta bli: Bremberg, som inte DIF verkar har råd med?, skulle säkert vilja spela ett år med Foppa så punga upp de pengar han vill ha. Sen Widing med i den kedjan och kan peta in en och annan puck.


Sami Torkki- Per Svartvadet/Tim Weber- Marco Tuokko

En checkingline som kan störa motståndarna och spela lite tuffare vill ha kvar svarten i laget så därför fick han hoppa in i denna kedja. Kan nog lyfta sig om han får spela med några som smäller på.


Detta är som sagt ett drömscenario för min del och skulle vara kul att se ett lag som detta.. så nu är det bara att börja leverera: sportchef Mr Erik "Ecke" Holmberg


Playoff: Diö vidare till playoff 2

 
Diö Hockey - TeXas Hockey 4-1 (1-0, 1-0  2-1)

Diö vann även den andra matchen i playoff hemma mot RSK. Seger 4-1 efter att haft ledningen med 2-0 inför sista. RSK försökte tappert men det räckte tyvärr inte till i år heller. Diö nu vidare till playoff 2. För RSK tog säsongen slut i och med detta och man får ta nya tag till hösten igen.

Övriga resultat i Playoff 1
Åseda-Sölvesborg 8-3: Avgörande match i Åseda på söndag.
Trelleborg-HA74: 10-6: Trelleborg klart för playoff 2
Kalmar
-Åstorp 7-1: Kalmar klart för playoff 2
Lund-Wettern 6-8: Wettern fixade en avgörande i Lund på söndag!

Djurgården uddlöst i Södertälje...


Södertälje - Djurgården 3-1 (2-0 1-0 0-1)

Förlust i årets viktigaste match. Man är rätt stum just nu, men bara att konstatera att Djurgården är inte bättre än så här. eller? Matchen idag mot SSK startar bra, DIF verkar pigga och sugna och skapar lite chanser. Men på nåt konstigt vis så gör SSK målen. 2-0 huxflux på 58 sekunder?? man fattade inte riktigt vad som hände där. Säg vad man vill men jag tror att där dog matchen. Det satte sig tungt i DIF-skallarna som nu insett verkligheten ordentligt. DIF skjuter och skapar men totalt verkningslöst. Stefan Pettersson gör 3-0. DIF reducerar men det är av mindre betydelse. Förlust. inget slutspel men Rögle förlorar hemma mot Linköping vilket innebär att Djurgården är klart för elitserien nästa säsong. Matchen mot Frölunda blir totalt betydelselös på lördag. Räknar inte med nån större energi från DIF:s sida i den matchen ändå.
Säsongen är över på lördag. Och rubriken för säsongen är ju fiasko med stort F och ett svidande negativt resultat som klubben kommer få lida för. Att höra Tomas Montén säga att de börjar dåligt imatchen idag ja tjena sherlock säger jag bara...det såg man ju och det har ju sett ut så i alla förlustmatcher på slutet. Finns inga ursäkter för missat slutspel på ett sätt. Eller jo en sak: hade vi haft en riktig målvakt i kassen från start, en Daniel Larsson så hade vi vart topp-4 i år. Nu får man faktiskt skylla sig själva när man gissar sig fram och chansar på att Ridderwall eller Wesslau ska kliva fram som Danne gjorde. Ja det var tyvärr avgörande för hela säsongen känns det som. Wesslau gjorde det hyfsat men spikade inte igen i de matcher som behövdes. Ridderwall har ju en del att bevisa till nästa år.

Det är mycket besvikelse i skrivande stund, kan ju glädjas över att DIF inte trillade ner men ändå. Jag räknade kallt med att DIF skulle vara bland de åtta lagen i år. Trodde det var slut på såna här katastrofsäsonger men ack vad jag bedrog mig. Tredje slutspelet på fyra säsonger som DIF inte spelar slutspel. Fruktansvärt dåligt egentligen, och det kommer ta ett bra tag att smälta den här skitsäsongen, det är ett som är säkert.

Övriga resultat:
Färjestad-HV71 2-1
Brynäs-Timrå 4-3
Luleå-Skellefteå 2-3
Rögle-Linköping 3-6
Frölunda-Modo 4-2


Varför inte strö lite salt i såren?... - Bremberg för dyr för DIF?

Måtte Lirarnas lirare stanna i Djurgården Hockey!


Fredrik "Linkan" Bremberg

Fredrik Brembergs vara eller inte vara i nästa års Djurgårdentrupp är frågan. Linkan begär 325 000 kr i månaden och eftersom DIF inte går till slutspel så kommer de gå back efter vad de budgeterat med. Pengarna som Linkan begär har inte Djurgården just nu. Det innebär ingen Bremberg i truppen nästa säsong, det vore katastrof..totalt. Så pass viktig är han för Djurgården och vill de ha kvar honom får de banne mej plocka fram pengarna. Det sitter så mycket pengastinna gubbar i Djurgården Hockeys styrelse och sportkommité så det vore konstigt om inte DIF kan skaka fram pengarna. Han är definitivt inte Djurgården själv men han är en stor del, en nycketspelare för DIF Hockey helt enkelt och en publikfavorit. Han är inte bara en av elitseriens bästa spelare genom tiderna utan han är ett ansikte för Elitserien så är det bara. Linkan är stor, grymt stor -

Inför: Game 2: Diö Hockey VS TeXas Hockey

*******************************************
PLAYOFF TILL KVALSERIEN TILL DIV.2 - MATCH 2:3
*******************************************


VS  
Diö Hockey - TeXas Hockey, Diö Ishall, 19.00

Andra ronden i kväll i Diö Ishall. Fördel Diö och hemmaplan. Det mesta talar för en hemmaseger och det är tuffast tänkbara för RSK:arna. Men som sagt det ska spelas om det och även om det ser tufft ut så är ingenting omöjligt i ishockey. RSK får spela äckligt tajt och disciplinerat bakåt, hoppas Nicklas har en av sina bästa kvällar i kassen, och det gäller att ta vara på de få chanser man kommer få. Diö kommer gå ut i rasande tempo säkert för att tidigt döda matchen. Enligt Johan, Diöcoachen mönstrar de samma lag som senast.
 
RSK mönstrar: 
1.Fransson
30. Hårdh
23.Pettersson
11.Färm
10.Gren
22.Johansson 
2.Stridsberg
14.Rohman
4.Göransson
13.Jonasson
8.Håkansson-
24.Wärmegård
12.Fransson
3.Gulldén
-- .Rundberg
19.Gustavsson-
18.Johansson
15.Haglund
6.Bergdahl
7.Bergdahl
17.Lessner

Är det sista matchen för säsongen för RSK? svaret får vi strax efter 21 ikväll...

Inför: SSK borta - det kommer bli en pärs...

 VS  

Södertälje-Djurgården, Axa Sport Center 19.00

Näst sista matchen är den mest betydelsefulla för säsongen för Djurgården ikväll. Man åker till Södertälje för att möta ett avsågat och kvalserieklart SSK. Där ligger det farliga. SSK kommer inte ge bort tre poäng för det och det gäller att DIF spelar sitt spel, tror på sig själva in i kaklet ikväll. Inte ge upp under några som helst omständigheter. SSK har övertag på DIF hittills i år, SSK har tagit 7 poäng och DIF bara fyra. 

Tidigare möten i Axa Sport Center i år:
13/10 Södertälje - Djurgården 2-4
27/11 Södertälje - Djurgården 4-1

Järnkaminerna har mobiliserat och kommer till Axa Sport Center för att åter igen försöka sjunga sitt Djurgården till en seger. Det kommer bli en maffig bortaklack ikväll så DIF kommer ha extra stöd i ryggen. Trots att det inte har funkat så bra i de två-tre tidigare matcherna men hoppas och tror på mirakel ikväll. 

 Läget i lagen: Hemmalaget Södertälje SK tar ut laget efter matchvärmningen men mönstrar en nygammal coach i båset: Leif "Strumpan" Strömberg är tillbaka, Jim Brithén har man slängt ut med huvudet före, det var en riktig miss insåg man och plockade in "Strumpan" igen. SSK får i övrigt klara sig utan Martin Cibak och Kristian Kudroc men som är på bättringsvägen efter skador men spelar inte, Martin Richter är pig gigen efter sjukdom och spelar förmodligen.
Djurgården spelar med samma lag som senast plus att Micke Holmqvist tilfrisknat och är med ikväll. Christian Eklund testade på förmiddagsvärmningen men det funkade inte och han är inte med ikväll. Annars är det samma skadeläge som innan.

Övrigt att notera:
****Fredrik "Linkan" Brembergs poängsvit - "Linkan" är nu uppe i 14 raka matcher med poäng - nytt rekord!. Får verkligen hoppas han behåller formen.
**** Gabriel Landeskog16 år - som blev den yngste i Djurgårdströjan att göra debut endast 16 år & 90 dagar gammal. Han är även den yngste genom tiderna i Djurgårdshistorien som gjort poäng i A-laget efter assisten till 1-2 målet senast mot Skellefteå
*** Jakob Josefsson - som får fortsatt förtroende i Ottos frånvaro och gör det otroligt bra, hade 20 minuters speltid senast mot Skellefteå.

Övriga matcher ikväll:
Färjestad-HV71
Brynäs-Timrå
Luleå-Skellefteå
Rögle-Linköping
Frölunda-Modo


Ikväll:Div.3: Playoff - Game #2

Diö-Rydaholm
Diö leder, 1-0 i matcher i bäst av tre

Trelleborg-HA74: 1-0 i matcher
Lund-Wettern: 1-0 i matcher
Åseda-Sölvesborg: 0-1 i matcher: Sölvesborg är ända krällen i playoffen
Kalmar-Åstorp: 1-0 i matcher

Ikväll: Näst sista omgången i Elitserien

Södertälje-Djurgården: Gäller oerhört mycket!
Brynäs-Timrå: Laget som vinner här är klart för slutspel
Luleå-Skellefteå: Tufft norrlandsderby att vänta
Rögle-Linköping: Rögle jagar säker mark
Frölunda-Modo: Svår bortamatch för Modo
Färjestad-HV71: Toppmöte

Solen går upp imorgon igen trots allt...


Mina favoritlag har det inte roligt nu
Det är ingen rolig situation för mina favoritlag just nu. DIF har missat slutspelet och förlust i morrn och resultaten grinar illa dessutom kan det bli kvalserien. RSK min moderklubb föll i första playoffmatchen i går hemma mot storfavoriterna Diö.Djurgårdens IF - Elitserien
Jag som sett fram emot att DIF i år skulle ta sig till slutpspelet och göra sig obekväma mot topplagen men ack vad denna säsongen har gått i moll. Det är obegripligt egentligen med det laget som dom har. Det är kanske målvaktsfrågan som vart lite för avgörande ihop med att DIF inte kunnat spelat en match utan minst 4-5 man skadade. Det finns bara en sak nu och det är att Djurgården säkrar kontraktet! Inget annat är att räkna med. Södertälje borta imorgon och vidare resa till Göteborg på lördag. Det är tuffast värsta tänkbara avslutningen det. SSK på bortaplan har DIF svårt för. Vad jag kan minnas så vinner DIF kanske en av tre eller fyra möten i Södertälje. Senast DIF var där blev det förlust 1-4 och hemma sist så gick det inte att slå SSK. Men som Tomas Montén sa i intervjun på hemsidan igår: - "Slår vi inte SSK har vi inte i ett slutspel att göra" och det har han ju fullständigt rätt i. Överlevnad, nytt elitseriekontrakt är det som gäller. Förlorar DIF i morgon ja då...kan allt hända..Då kan faktiskt motståndarna heta Troja, Växjö, Almtuna och Bofors o s v nästa säsong...


Rydaholms SK - Division 3
Min kära moderklubbs seniorlag har haft en playoffplats hela säsongen i stort sett och hade lite toppkänning då och då men inte riktigt fått till det. Lite synd att man tappar första oerhört viktiga matchen hemma precis som förra året när man föll hemma mot HA74 i fjol. Loppet är definitivt inte kört men Diö är ruskigt bra hemma. Sen hänger det på vad RSK mönstrar. Hoppas att spelarna verkligen ger järnet imorgon och inte viker ner sig. RSK tar var de får för spelare och kan inte erbjuda nåt ekonomiskt stöd eller ersättning så om spelare skiftjobbar och så vidare så kan han inte vara med och ofta är det så på nyckelspelare. Tomas Jonasson har gjort det riktigt bra med laget i år och jag hoppas att han kör ett år till. Han har verkligen fått ut det bästa av vad han kan och fått ordning på en hel del saker som inte fungerat innan. Han är en riktigt bra tränare. Även om det skulle bli förlust imorgon så har de gjort en fullt godkänd säsong men jag hoppas att Tomas stannar för då börjar arbetet med nästa års lag redan ganska snart. Det var ju en klar skillnad från tidigare år inför denna säsongen när Tomas exempelvis hade bokat träningsmatcher under sommaren. Tidigare år har det vart dåligt med träningsmatcher och förberedelser. Kanske var två mot Lenhovda i sista stund innan serien. Är Tomas vid rodret kan man nog räkna med ett slagkraftigt lag till nästa säsong.

Här är mina övriga favoritlag när jag ändå håller på och skriver om dem.

IF Troja/Ljungby - Hockeyallsvenskan:
Ett lag som lever och har chansen fortfarande att få en längre säsong.
Det bästa rödvita laget är äntligen tillbaka i näst högsta serien där man hör hemma efter några år i lingonserierna. Kämpar om en playoffplats just nu och har avgörandet i egna händer. Möter Sundsvall hemma i sista matchen och vinner man där samtidigt som Malmö förlorar så har man tagit sig till playoff som nykomling.

    
Alvesta SK - Division 2
Gjorde en av sina bästa säsonger när man tog sig till Playoff men där blev Hanhals för svårt. ASK på väg uppåt igen

Slutspelet borta för Djurgården


Djurgården-Skellefteå 2-2 (0-1 1-2 1-0, 0-0)

Slutspelschansen är borta!
Jag säger att chansen till slutspel är körd!. Att Timrå och Brynäs ska förlora två raka matchen samtidigt som DIF slår SSK, ska inte vara någon omöjlighet, men Frölunda borta i sista omgången, det händer inte. Så är det så får ni säga att jag är pessimisternas pessimist. Innerligt hoppas jag ju att DIF åtminstone ska klara av SSK för att slippa vara tvugna att slå Frölunda i sista. För det är verkligen mardrömmen.. 

Dagens match då? Ja vad ska man säga, det är tungt nu, riktigt tungt. DIF står tyvärr kvar vid perrongen när slutspelståget gick. Efter bara en ynka pinne hemma mot Skellefteå ikväll så handlar det nu om att klara sig kvar i Elitserien för DIF. Fruktansvärt tråkigt men sant. Hovet kokade och stämningen var upplagd för att de skulle hjälpa sitt DIF till seger men tyvärr så räckte det inte. SAIK hade ledningen efter första helt orättvist, skott 17-6 för DIF men pucken ville inte in. I andra ökar SAIK till 0-2 och de har flytet med sig. första målet studsar från Wesslau på Andreas Holmqvist och in. Andra målet tar på Holmqvist och under Wesslau och in. SAIK har flytet som vart med DIF ett tag nu på slutet. DIF vägrade ändå att ge sig inte och försökte komma tillbaka. 1-2 kom genom Calle Gustavsson som slår in pucken i gröten framför Hadelöv. Kontakt och DIF får ny energi inför tredje. DIF försöker men det ser lite halvdant ut och man är inte så desperat som man bör egentligen. Trots det lyckas man kvittera när geniet Fredrik "Linkan" Bremberg hittar Jakob Josefsson som slår in 2-2 med drygt sju minuter kvar av matchen. DIF måste ta tre poäng men det blir inga mer mål. Förlängningen blir även den mållös. Matchen slutar 2-2 och det blir bara en ynka pinne i denna måstematch.

SAIK säkrar nog med all säkerhet en slutspelsplats. Som jag skrev innan så är det två raka segrar för DIF som gäller samtidigt som Brynäs eller Timrå förlorar två raka. Förlorar DIF mot SSK på torsdag och Rögle vinner så måste dom slå Frölunda borta för att få spela elitseriehockey även nästa säsong. Avslutningen blir inte kul... 

Övriga matcher:
Linköping-Södertälje 7-5: LHC bröt lång förlustsvit
HV71-Brynäs 3-1

Playoff: Väntad Diö-seger i första matchen

       

   Rydaholms SK-Diö Hockey 2-4 (0-0, 0-1, 2-3)
   Diö leder
med 0-1 i matcher

RSK föll inför en ganska bra besökt ishall denna kvällen. Diö knep första matchen i playoffet. Seger med 2-4 på bortais men RSK gjorde det bra sett över hela matchen ändå, kanske bästa insatsen för säsongen men det räckte inte mot ett något vassare Diö. Efter en mållös första period där Diö spelade tajt och var rädda hemåt. RSK hängde med bra och det såg bra ut. I den andra så klev gästerna fram mer och mer. De tar också ledningen som står sig till paus. Diö rivstartade i tredje och gick i från till 0-3. Då luktade matchen avgjord men RSK ville annat. Andreas Håkansson och Jimmie Färm fixade till 2-3 och då var RSK på gång. Tyvärr är det ett gigantiskt försvarsmisstag som avgör. RSK sjabblar i egen zon vilket ger en Diöspelare fritt i slottet och kan slå in 2-4. Ridå. RSK tog timeout 19.22 men det var verkningslöst. Diös mål gjordes för övrigt av: Jimmy Fransson, Erik von Horn, Henrik Holm och Rickard Eldh. Nu ser inte utgången så ljus ut för RSK:arna. Set två raka segrar i Diö på torsdag och söndag som gäller om säsongen ska leva vidare. Inte så oväntat att det skulle bli förlust idag dock men man hoppades ju på ett litet mirakel att RSK kunde knipa första kampen hemma, men icke. Trist. Tungt.

Övriga playoffmatcher: -en match har kommit in i skrivande stund-
HA74-Trelleborg 2-11: Vilka ska stoppa Robert Burakovsky och c:o`?
Wettern-Lund 5-7: Lund verkar starkt.
Sölvesborg-Åseda 5-4 e sudden
: JÄTTESKRÄLLEN måste jag säga. Men tufft för SIK att vinna i Åseda...
Åstorp-Kalmar 1-3: Inte så oväntat kanske

Inför Playoff: Match 1: Diö favorit i kvällens drabbning med RSK

****************************************************
PLAY OFF TILL KVALSERIEN TILL DIV.2 - MATCH 1:3
***********************************************************
     

   Rydaholms SK - Diö Hockey, Talavidshallen, 19.00

Playoff till kvalserien till div.2 drar igång ikväll med första matchen i bäst av tre. Diö kommer som storfavorit då de sånär vann skåneserien men Trelleborg säkrade den i sista matchen hemma mot Lund. Diö är ett lag med stort självförtroende och kommer med sju raka segrar i ryggen,

Lagen möttes i två möten på försäsongen men då var Diö numret större och båda lagens uppställningar har förändrats på vägen. RSK kommer få mycket jobb med Diös förstafemma med lagkapten Martin Lindh i spetsen, lite turligt för RSK saknas ett par av nyckelspelarna i Mattias Nilsson och Joel Lundgren. Det kommer bli tufft för RSK:arna men tror och hoppas på en bra fight. Nyckeln för RSK är att knipa första matchen hemma. Tror inte att om de åker till Diö med underläge i bagaget är att rekommendera. För att RSK ska vinna två matcher i Diö på raken är kanske i det svåraste laget.

Nedsläpp som sagt 19.00 -  Hoppas på mycket folk i Talavidshallen ikväll.

-------------------------------------------------------------------
RSK:s preliminär laguppställning

30.Hård 
(1.Fransson)


23.Pettersson-11.Färm
10.Gren-22.Johansson 
2.Stridsberg-14.Rohman

4.Göransson-13.Jonasson-8.Håkansson-
24.Wärmegård-12.Fransson-3.Gulldén
9.Rundberg-19.Gustavsson-18.Johansson

15.Haglund-6 Bergdahl-7.Bergdahl-17.Lessner
-------------------------------------------------------------------

Säsongens sista hemmamatch på Hovet


Djurgårdens IF - Skellefteå AIK , Hovet 19.00

Ikväll spelar Djurgården säsongens sista hemmamatch mot Skellefteå. Får verkligen hoppas att det blir fullt hus, det var 7000 sålda biljetter nu under dagen så det lutar åt ett välfyllt Hovet i avslutningen och en bra match. Skellefteå jagar en slutspelsplats och Djurgården säker mark. Beroende på resultatet i kvällens match och de sista två omgångarna kan dock förutsättningarna ändras.

**Matchen direktsänds på Canal+ i kväll**

Fick några ord med Djurgårdens Mikael Holmqvist nu under eftermiddagen :)
Pratade för övrigt med Micke Holmqvist vid tretiden idag, han kan ju inte spela för sin hjärnskakning och Ottosson är ju inte heller med, -skada på överkroppen sa Micke bara kort, så fattade att det är väl inget som går ut officiellt nu i dessa tider, frågade han också om chanserna till slutspel: - fan kan inte tänka på det nu, det måste bli slutspel sa han och det märks att DIF bara fokuserar på matchen ikväll och vinst där vilket förstås är helt rätt. Micke avslutade med att säga att han spelar på torsdag men det är ännu osäkert med Otto. De båda får följa matchen krampaktigt på läktaren ikväll.

Läget i lagen inför nedsläpp: Djurgården spelar med samma manskap som senast mot Brynäs. Ridderwall, Engqvist, Andersson, Holmqvist, Ottosson, "Fimpen" Eklund, O.Eklund saknas fortfarande. Gästerna Skellefteå säkrade, i och med suddensegern mot Rögle elitseriekontraktet och Säcken hoppas att sitt SAIK kan gå ut och spela avslappnat och spela ut ordentligt. SAIK bänkar sina JVM-juniorer David Rundbladh och Tim "Lill-X:et" Erixon inför matchen, de spelade med juniorlaget i helgen men de följer inte med laget ner till Stockholm. Skadade sen innan är Fredrik Lindgren och Martin Lundberg.

Övriga matcher
Linköping-Södertälje
HV71-Brynäs
:

RYDAHOLMARE! GLÖM INTE PLAYOFF-HOCKEYN IKVÄLL!

**********************************************************************
I     S     H     O     C     K     E     Y       I         K      V      Ä      L      L
Playoff till kvalserien till division 2 - Match 1

 
                                       VS 
                                                         Tid & plats: 19.00 Talavidshallen, Rydaholm

**********************************************************************
Mer info kommer...
Laget blir officiellt 16.45

Ex-AIK:aren Peter Gradin tar över Modo?


Peter Gradin

Peter Gradin den gamle AIK:aren, bror till legenden Thomas Gradin för övrigt, är aktuell att ta över Modo. Allt tyder på att Harri Rindell inte för fortsatt förtroende i Modo utan det kan bli tränarbyte och då har Gradins namn dykt upp. Enligt källor så har Modo kontaktat Peter Gradin.

Ikväll: Tre matcher återstår i omgång 53

Djurgården-Skellefteå: Säsongens sista hemmamatch för DIF, SAIK kan säkra slutspel

HV71-Brynäs: Brynäs kan säkra en slutspelsplats ikväll

Linköping-Södertälje: LHC måste bryta sin negativa trend, det borde ske mot SSK

Kvällens elitseriehockey - Vilka resultat...


Modos #10 Per-Åge Skröder en av matchvinnarna ikväll och hela förstalinen med "Zucco" och Niklas Sundström var briljanta för Modo ikväll!

Modo - Luleå 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
Modo spelar med kniven på strupen men startade urstarkt och hade rättvist 2-0  med sig efter första perioden. Modo startar lika starkt i andra och gör 3-0. Efter trolleri till 4-0 var matchen avgjord. Modo spelar ut och allt går deras väg, Luleå kommer inte till ordentligt utan flytet är på hemmalagets sida. Matchen slutar 5-0, de sista två målen var klapp-klapp i allra högsta grad, två riktiga hockeygodismål. Modo håller sig närmre elitserien än kvalserien just nu. Två viktiga matcher återstår ju som sagt. Luleå gick inte att känna igen ikväll. Märkligt.


Rögle reste sig på nio och räddade en oerhört viktig poäng

Rögle - Färjestad 3-4 (0-1, 0-2, 3-0, 0-1)
Rögle tvingat att vinna startar bra men det är gästerna som tar ledningen. Andra perioden startar tungt för hemmlaget när FBK gör 0-2 på ett konstmål. FBK:s mål i powerplay med 24 sekunder kvar blev lite knäckande för hemmalaget. I den tredje försöker hemmalaget få kontakt och till slut får man in en reducering tidigt efter tre minuter. FBK kontrollerar händelserna ganska bra och Rögle får inte till det. Trots det kommer det ytterligare en reducering med fyra minuter kvar av matchen. Slutminuterna blev rafflande när hemmalaget fick chansen att spela i sex mot fyra sen FBK dragit på sig en utvisning med en minut kvar. Och tror du inte att kvitteringen skulle sitta? jodå med BLOTT EN SEKUND kvar genom Jakob Johansson. En pinne blev det för FBK avgjorde efter två minuter i sudden. Hoppet lever för Rögle.


Seger för Frölunda ikväll som jagar topp-placering

Timrå-Frölunda 2-3 (0-2, 0-1, 2-0)
Frölunda tog sin första seger i Eon Arena på tre år och det var i ett oerhört viktigt läge. Det var också Frölunda som tog tag i det direkt och skaffade sig en tidig tvåmålsledning efter blott åtta minuter. TIK byter målvakt i paus men vad hjälper det när VF ökar till 0-3 efter blott 39 sekunder i andra perioden. I den tredje perioden försökte Timrå komma ikapp och efter 12 minuter kom reducering 1-3 men närmre än 2-3 med cirka fem minuter kvar kom inte Timrå. Viktig seger för Frölunda som jagar ett så bra utgångsläge som möjligt inför kvartsfinallottningen. Två omgångar återstår dock.

Kvällens tre elitseriematcher

Rögle-Färjestad
Rögle har vaknat till igen, men knäcker de serieledarna?
Timrå-Frölunda
Timrå jagar slutspel och VF jagar topp-placering, Det blir riktgit tufft i Eon Arena
Modo - Luleå
Modo får klara sig utan nr 21. Foppa missar resten av säsongen tyvärr.

Malmö körde över Troja inför storpublik


Malmö Babyhawks - IF Troja/Ljungby 6-1

Med 12262 personer på läktarna så fortsätter Malmö Babyhawks att vinna. Segern över Troja innebar åttonde raka segern sen konkurshotet och spelarflykten. Malmö gick därmed upp på den sista playoffplatsen, en poäng före Troja. Nu blir sista omgången på fredag helt avgörande, Troja tar emot Sundsvall hemma medan Malmö får åka till Dalarna och möta serievinnarna Leksands IF.

Div.3: Heta derbyn väntar: det blev Diö Hockey i Playoff

      
Rydaholms SK - Virserums SGF
Racoons 4-3

RSK avslutade hemam mot avsågade Virserum, man luftade 19 gubbar i spel. Men man kom inte upp i normal standard trots att gästerna var kort om folk. Matchen avgjordes dock i tredje perioden när gästerna drog på sig två matchstraff vilket gav RSK chansen i spel fem mot tre i fem minuter vilket gav segermålet 4-3. Seriespelet är slut och RSK hamnade på en fjärdeplats. Med lite flyt i ett par matcher och lite jämnare nivå kanske det hade blivit en topptvå men nu är det alltså fjärdeplats och Diö som blev tvåa i skånetrean på sämre målskillnad än vinnarna Trelleborg som leds i täten av en svenska mästare och skarpskytt i nr 97 Robert "Burra" Burakovsky och han har även sin bror Mikael med i samma kedja. Det blir att bita i för HA74 som knep sista playoffplatsen tack vare segern hemma mot Make Believes samtidigt som Lenhovda låg under i Åseda så jag antar att Lenhovda förlorade där.

Playoff 1: Match 1 tisdag 24/2 19.00
(Preliminärt ser det ut så här)
HA74-Trelleborg
Rydaholm-Diö
Wettern-Lund
Sölvesborg-Kalmar
Åstorp-Åseda

Nu väntar det playoffmatcher kommande vecka. Tisdagkväll 19.00 smäller det med första matchen i playoffet mot Diö. Ta er till ishallen och stöd RSK!

Övriga resultat:
Åseda-Lenhovda 5-2
Skillingaryd-Wettern 3-3
HA74-Make Believes 8-2
Westbo-Eksjö 3-3

Skåneserien
Diö-Glimma 7-3
Diö blir serietvåa på sämre målskillnad, nu blir det heta derbyn mot RSK igen. Det var några år sen sist.
Trelleborg-Lund 6-4
Trelleborg vinner serien och de får åka till Sävsjö på tisdag för att möta HA74 i playoff.

Playoffkamp i Hyllie Arena i eftermiddag - KÄMPA TROJAMalmö Babyhawks - IF Troja Ljungby, Hyllie Arena 16.00


Troja möter ett vilt jagande Malmö på bortais i eftermiddag. Båda lagen jagar den sista playoffplatsen och Troja har övertaget just nu. Troja har sjundeplatsen med 70 poäng, två före Malmö. En sexpoängsmatch med andra ord. Senast lagen möttes här nere vann Malmö med 3-2. % bussar och ett antal som bilar ner så Troja kommer ha ett bra stöd på läktaren.

Div.3: Inför Virserum hemma

      
Rydaholms SK - Virserums SGF
Racoons, Talavidshallen 17.00

RSK tar emot Virserum i seriens sista omgång. Det måste bara bli seger idag. Tränare Tomas Jonasson har aviserat att lufta laget men enligt laguppställningen var det dock ingen större skillnad. Gabbe Fransson får chansen i kassen och man väljer att spara Nicklas Hård och hans ljumskar till kommande playoff.

RSK har tagit sig till playoff där förmodligen Diö Hockey väntar. En riktigt tuff uppgift för RSK:arna. Det är över 10 år sedan dessa båda lag möttes i något som liknar kval då Diö gick enkelt segrande ur striden. RSK:s chanser är väl lite mindre än Diös då de har en riktigt bra tränare men också ett namnkunnigt lag med en hel del Trojaerfarenhet med kapten Martin Lindh med sin bror som coach vid rodret. Det är Diö Hockey i skrivande stund som det lutar åt för TeXas Hockey men den sista omgången avgör hur det blir i södra serien. Först ska RSK besegra ett Virserum som inte har med toppen att göra men det gäller för RSK att gå in i playoff med en positiv känsla. 

Sista omgången i Div.3 Östra
Åseda-Lenhovda
Skillingaryd-Wettern
Westbo - Eksjö
HA74-Make Believes

Slutspelschansen borta för DIF...


Brynäs säkrade med all säkerhet en slutspelsplats ikväll

Brynäs-Djurgården 4-2 (0-1 1-1 3-0)

Slutspelschansen flög all världens väg i eftermiddag för Djurgården och Kvalseriespöket kom tillbaka med en gång.
 
DIF ägde första perioden men gjorde bara ett mål framåt, de försökte och försökte med tajt försvarsspel och ta vara på chanserna framåt man fick i ödesmatchen borta mot Brynäs men det höll inte. Hemmalaget körde till slut över DIF som inte orkade stå emot i sista perioden då DIF ledde med 1-2 i paus. 1-2 blev 3-2 på 36 sekunder och det blev matchavgörande, sen var det inget snack. Det pinsamma är att DIF tog timeout vid 2-2 men spelarna svarar med att släppa in 3-2 direkt efter...det visar ju på att de inte förstod timeouten ett skvatt. Tyvärr så är väl skadorna på nyckelcentrarna ett avgörande moment i dagens match.

***
...nämnas bör att Djurgården mönstrade en 16-åring i andra femman. Gabriel Landeskog, blott 16 år och 90 dagar gammal och är yngste djurgårdare att debutera i A-lagssammanhang. Speltid blev det ju direkt
.
***
Nåväl ju längre matchen led desto mer tog Brynäs över och i början av tredje kom inte DIF ut ur egen zon ens. Det började så bra men slutade i missad slutspelsplats.

- bittert - tungt - surt - vidrigt besviken -

Kvalseriespöket visar sig igen
Nu blir det en tuff kamp för att se till så säsongen inte fortsätter i ett negativt kval. De två bakomvarande lagen, Modo föll idag men är bara två poäng efter, efter dom ett vilt kämpande Rögle som har fått nya krafter. Nästa drabbning för DIF är hemma mot Skellefteå på tisdag..det är ju inte samma längtan till den matchen som det kunde ha varit kan jag ju erkänna...

Övriga resultat:
Färjestad-Modo 6-3: Färjestad har säkrat seriesegern i stort sett
Linköping-Frölunda 1-4: LHC:s femte raka förlust! och det är hårt om platserna i topp-4
Luleå-HV71 2-1: Tre viktiga pinnar för Luleå som nu har en topp-placering inför avgörandet
Skellefteå-Rögle 3-2 efter sudden: RBK knep en viktig poäng...SAIK har slutspelsplats.

18.30 Södertälje-Timrå 2-2 efter sudden: Timrå har bärgat en slutspelsplats!

Inför ödesmatchen Brynäs borta: tunga skador oroar DIF


Brynäs-Djurgården Läkerol Arena, 16.00

Ny match igen och ännu mer betydelsefull för Djurgården. Efter att man gett bort tre poäng mot FBK i torsdags så är det nu tvunget att ta så många poäng som möjligt för att klara sig kvar. Slutspelschansen tror jag flög all världens väg i och med förlusten mot Färjestad i torsdags. Inte nog med att det blev förlust, skadelistan förvärrades när både Kristofer Ottosson och Micke Holmqvist klev av i ett tidigt skede av matchen också. Visst, DIF har en bred trupp med hungriga juniorer men klart att det kommer påverka DIF:s spel i dagens match. Brynäs som också jagar en slutspelsplats vill vinna och komma upp på säkrare mark så det blir en svår nöt att knäcka. Modo och Rögle jagar tätt i nacken så varje poäng nu är livsviktig för Djurgården.

Läget i lagen: Inga förändringar i hemmalaget, de mönstrar samma lag som senast. I DIF är det en lång skadelista igen med Stefan Ridderwall, Andreas Engqvist, Niklas Andersson, Christian Eklund, Michael Holmqvist & Kristofer Ottosson saknas. DIF går på tre centrar och Jakob Josefsson går in i första femman med Linkan och Anger.

Övriga matcher
Luleå-HV71
Skellefteå-Rögle
Färjestad-Modo
Linköping-Frölunda

18.30
Södertälje-Timrå

DIF vaknade för sent efter en katastrofstart mot FBKFinn ett fel

Djurgården-Färjestad 3-4 (0-3, 0-1, 3-0)

Vad ska man säga? det står redan 0-2 när matchen börjar, Jesper Mattsson stänker in två mål på 7.13 och djurgårdarna har fortfarande inte fattat att det är match nu, just nu...DIF tar timeout men det är meningslöst. Det står 0-3 i paus och matchen är ju i stort sett körd. Dominik Granak gör 0-4 i andra perioden och då är ju tankarna att det här kommer ju sluta i tvåsiffrigt nederlag. FBK slår av på takten och DIF försöker få kontakt. Kontakt får man men då är det lite sent. Fredrik Bremberg gör först 1-4, spelar fram David Schneider till 2-4, detta på bara 80 sekunder. Detta ändrar matchbilden totalt och nu är det plötsligt lite nerv och match igen. DIF fortsätter trycka på för att komma i kapp. Tredje DIF-målet sitter med 3.19 kvar av matchen i spel fem mot fyra genom Niklas Anger och även här har Fredrik Bremberg ett assist. DIF försöker forcera in en kvittering i slutet men Nichlas Falk drar på sig en onödig utvisning med 1,50 kvar och i spel fyra mot fem blir det inga mål framåt. Från att vara utspelade och inte med alls så vaknar DIF och kommer tillbaka med besked vilket man nu får ta med sig till Gävle på lördag då det är en ny ödesmatch/sexpoängsmatch. Det positiva man får ta med sig är avslutningen och att man aldrig ger upp oavsett vad det står utan sliter till matchen är slut för att komma ikapp. Nu gäller det bara att ladda om både mentalt och fysiskt för när pucken släpps 16.00 på lördag ska man vara med direkt. 

Hela laget ska ju skämmas efter hur man börjas men samtidigt ska de hyllas efter den sista perioden man gör.  En extra stjärna förtjänar:


Lirarnas lirare: Fredrik "Linkan" Bremberg bör nämnas, han står för ett mål och två assist ikväll och producerar i match efter match.

Kvällens resultat

Djurgården-Färjestad 3-4: mer om matchen kommer...
Rögle-Modo 6-2: Modo fortsatt tungt
Timrå-Skellefteå 8-0: Timrå i sitt livs form men vad sysslar SAIK med???
Linköping-Luleå 1-3: Starkt av Luleå, LHC är då inte i form...
HV71-Frölunda 2-3 e.sudden: VF tog två riktigt viktiga poäng
Brynäs-Södertälje 3-1: BIF lekte hem tre enkla poäng.

Hockeyfebern svallar i Ängelholm


Röglefansen sjöng och hyllade sitt lag under matchvärmningen idag

Det kallar jag att ställa upp för sitt lag i vått och torrt det. De är galna där nere i Ängelholm så är det bara och de slåss för sitt lag oavsett. Spelarna ska enligt rapporter åkt runt med ett smile på läpparna och det kan jag förstå. Det stärker en verkligen och undrar jag om inte Modo kommer få lida för det här ikväll...

Inför Klassikermötet: DIF-Färjestad, Utsålt-fullsatt på Hovet igen! (omg.51)


Djurgården-Färjestad, Hovet 19.00


Serieledande Färjestad kommer på besök på inför ett fullsatt utsålt Hovet idag. Senast serieledarna var här på besök då i form av HV71 så gick det inget vidare men får hoppas att DIF kan stå upp bra emot vargarna från värmland ikväll. Hovet är återigen utsålt - fullsatt så det kommer vara ett sjuhelsikes drag på läktarna. Det har bara blivit en seger mot FBK under säsongen och den matchen var jag på¨plats. Hovet såg halvtomt ut och det var inget tryck i början då den tillresta FBK-klacken hörde mest innan Järnkaminerna som var en tapper skara denna eftermiddgen vaknade till och ändå tog över till slut och vann klackamatchen. DIF vann matchen med 3-2 där man vände 1-2 till seger och jag minns Mikael Ahléns kämpamål som det avgörande momentet i matchen. Detta var under DIF:s tunga period och denna matchen var ett steg i rätt riktning då. En seger mot FBK på fyra försök så statistiken talar för Karlstadlaget.

Läget i lagen inför kvällens drabbning:

DIF mönstrar samma lag som senast: I FBK är det osäkra kort i Peter Nordström och Ari Vallin är tveksamma till spel, medan Dick Axelsson är kurant efter sjukdom och spelar ikväll.

Övriga matcher ikväll:
HV71-Frölunda: Frölunda skräller på bortais...
Rögle-Modo: Ödesmatch - sexpoängsmatch: Modo-vinst...
Timrå-Skellefteå: ovisst...Timrå drar strået?
Brynäs-Södertälje: Tre enkla för BIF!
Linköping-Luleå: LHC vinner


Ingen Morrisson i Modo ikväll

Modo har det tungt just nu:

Nyförvärvet målvakten Mike Morrisson finns inte ens med ombytt i kvällens match mot Rögle. Niklas Svedberg vaktar båsdörren i Ängelholm ikväll. Niklas har vart bra den sista tiden och förtjänar chansen enligt tränare Rindell. Det kanske är vändningen?

Troja tog tre viktiga poäng - Malmö fick bara en pinne


Troja jublade hemma ikväll

IF Troja/Ljungby - Almtuna 4-3


Troja befäster sjundeplatsen efter kvällens seger hemma mot Almtuna i en match där AIS stretade emot länge men Ron Pasco sköt 4-3 som  blev segermålet. Trojas vassaste vapen med första linen med Pär Edblom-Daniel Håkansson-Olof Mårs har öst in poäng på slutet och leder Troja till de viktiga segrarna just nu, frågan är om de kan hålla halvdanskarna bakom sig. Det lär bli en helt avgörande match i Malmö på söndag. För vinner Malmö hemma mot Almtuna på fredag så har Troja en pinne tillgodo på Malmö och har råd med oavgjort om man slår Sundsvall hemma i sista omgången..men det är ju jämt och långt ifrån avgjort kring strecken. Västerås innnehar just nu den tredjeplatsen i Kvalserien men det är fortfarande öppet om vilka som följer AIK och Leksand till kvalserien. Leksand säkrade seriesegern borta mot AIK på Hovet med en 4-3 seger ikväll.

Troja jagar playoff hemma mot Almtuna


Jubel hemma på "hovet" ikväll?

IF Troja/Ljungby - Almtuna, Sunnerbohov 19.00


Troja fortsätter jakten på en playoffplats, idag hemma mot Almtuna som också krigar kring ett streck nämligen kvalseriestrecket, Mora innehar den sista platsen just nu och Västerås jagar tätt bakom så akta för AIS:arna ikväll. Det kommer att bli en rödvit seger ikväll var så säkra.

"Babyface" Wallin stannar i FBK


Rickard Wallin

Rickard "Babyface" Wallin stannar i Färjestad till 2013, och får 15 miljoner för mödan. Jo jag tackar jag...

Viktigt viktigt DIF - Calle Gustavsson matchvinnare


Calle Gustafssons första mål och betydde 3-1, var matchavgörande.

Djurgården-Timrå 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

Vilken pärs framför tv:n det var i två perioder. I den första lekte DIF med Timrå totalt utan att få in pucken och då har man i huvudet att det kommer straffa sig och det var precis vad som hände. 0-1 kom när DIF slarvade i ett anfall, ett långt pass av en försvare genom hela DIF-försvaret fram till en helt fri Pavel Tenkrat som inte gjorde något misstag ensam med Wesslau. 0-1 var fruktansvärt orättvist men Timrå hade fått matchen dit man ville. 0-1 inför sista perioden och ovisst. Frågan var hur länge Timrå skulle orka hålla emot DIF som inte gav upp utan tryckte på och tryckte på. Proppen ur kan man säga hände sen. På lite drygt tre minuter vände DIF matchen: Fredrik Brembergs förlösande 1-1 på friläge där han väntade ut Backlund, 2-1 Kristofer Ottossons slog in pucken i tom kasse på Fredrik Brembergs geniala passning och sen 3-1 på styrning av Calle Gustavsson på David Printz skott. Calle kunde inte gjort det bättre för det var hans första mål i år men det var inte nog med det ikväll. DIF hade vänt och det var fullständigt rättvist och äntligen kunde man andas ut. När sen Calle fick äran att punktera matchen med sitt andra och Djurgårdens fjärde så var saken biff! viktigt viktigt för Djurgården samtidigt som Modo föll utan Peter Forsberg hemma mot HV71, 4-6 för smålänningarna.

Tre höjdpunkter

***
Calle Gustavsson två första mål, kanske de viktigaste han gjort i karriären


**
Fredrik Bremberg - vad ska man säga. Utan honom hade DIF nog vart illa ute många gånger

* Järnkaminerna -
skapar sån otrolig stämning och ställer upp match efter match - Utan er är DIF hjälplöst.

Färjestad kommer på torsdag och det väntas ett fullsatt Hovet. Hoppas att DIF har bevarat lite krut tills dess för det lär
behövas. FBK är formstarkast i elitserien nu, lagom till slutspelet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Övrig match:
Modo-HV71 4-6


#21. Peter Forsberg, Modo Hockey kallade till presskonferens i andra periodpausen.

*** Peter Forsberg
 fanns med på isen på uppvärmningen mot HV71 men när matchen startade fanns han inte med. Vad hade hänt? Foppa meddelade senare i andra periodpausen live inför Canal Plus tv-kameror att han avbryter sitt comebackförsök på obestämd tid, foten strular igen. JAg måste säga att jag lider med honom, man vill inget hellre än se han tillbaka i god form på isen men det var nog sista framträdandet mot Djurgården i lördags är jag rädd.

Inför: Timrå på Hovet (omg.50)

       
Djurgården-Timrå, Hovet 19.00

Ödesmatch/nyckelmatch, kalla det vad ni vill, båda lagen jagar en slutspelsplats och detta är helt klart en nyckelmatch. Timrå jagar första segern på Hovet denna säsongen. Marcus Krüger junioren i DIF har nyligen signat ett A-lagskrontrakt på två år med Djurgården och är dessutom tillbaka efter en veckas skadeuppehåll. Marcus börjar på bänken ihop med Kim Lenhammer en annan lovande talang från DIF:s bubblande juniorled.

Läget i lagen
inför nedsläpp är följande: Båda lagen mönstrar samma lag som senast, Gustaf Wesslau respektive Johan Backlund vaktar varsin målbur.Övrig match idag som kompletterar omgång 50

Modo-HV71

Nyckelmatch mot Timrå idag


Djurgården-Timrå, Hovet 19.00

Djurgården tar emot Timrå på Hovet ikväll. Nyckelmatch eller ödesmatch är ordet. Det är en nyckelmatch i allra högsta grad, vid vinst så kan man komma upp på fastare mark och slutspelet kan hägra som en bonus, nu när DIF tappade tre poäng i onödan i lördags men ödesmatch med om man förlorar för då är kvalserien närmre. Vinst eller förlust ikväll det är frågan...

Färjestad upp i serieledning & SSK klart för kvalserien!


Färjestad-Linköping 6-3
Ett äckligt effektivt FBK körde över ett skadedrabbat LHC. FBK fixade 4-0 och matchen var avgjord. Extra lysande ikväll var nye Marcus Paulsson från Malmö, han var lysande ikväll. Jag som tippat att vargarna från Värmland skulle vara en outsider, men nu är det ju så att FBK är en het kandidat till guldet. Se upp!

Luleå-Rögle 6-1: Linus Omark vilken lirare!
Luleå gav inte Rögle en chans utan skåningarna har det fortsatt svårt i botten på tabellen. Men det var en särskild spelare som syntes mer än väl i hemmalaget, och jag undrar nog om inte Niklas Wikegård har med det att göra efter sågningen tidigt på säsongen i direktsändning, Omark var strålande och snurrade friskt med Rögleförsvaret. En viss Linus Omark leder nu elitseriens totala poängliga och har nu mer än gett svar på tal på Wikegårds kritik när Luleå låg sist och allt var mörkt. Nu har firma Omark-Harju tagit upp Luleå på en schysst fjärdeplats, där även Frölunda är med och slåss. Det kommer bli en kamp ända in i slutet tro mig.

Skellefteå-Södertälje 3-0: SSK klart för kvalserien
Skellefteå vann, Södertälje klart för kvalserien, tyvärr inte så mycket mer att säga om denna matchen...

Elitserien ikväll

Luleå-Rögle: Ska Rögle vända sin negativa trend?
Skellefteå-Södertälje: SAIK tar tre poäng?
Färjestad-Linköping:  Toppmöte i Karlstad!

RSK säkrade playoffplatsen i Lenhovda

    
Lenhovda Executors IF - Rydaholms SK 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

RSK bärgade segern i Lenhovda som krävdes för att säkra playofplatsen. RSK startade piggast och ägde matchen från start men 1-1, Marcus "Frallan" Fransson målskytt, var ställningen efter den första perioden där spelet var rena vilda-västern-hockey. Det svängde fram och tillbaka under stora delar av matchen och mitt i alltihop stod en domare som blåste för allt och ingenting. RSK tog ledningen i den andra i powerplay genom Daniel "Lillis" Johansson och det var också ställningen inför sista. Lenhovda var tvunget att vinna men man kommer inte åt en kvittering och när de väl kommer fram så spelar Nicklas Hård i målet som säkerheten själv, viktigt att han är i form för han är en nyckelspelare för RSK nu när det vankas playoff. RSK avgör i tom kasse genom Andreas Håkansson. RSK till playoff men först ska man avsluta hemma mot Virserum på söndag! Dags för Rydaholmarna att ta sig till ishallen, RSK behöver ert stöd!

Övriga resultat:
Wettern-HA74 4-1
Make Believes - Åseda 0-5
Virserum-Westbo 5-3
Kalmar - Skillingaryd 7-4

Smålands Stolthet: Troja vann i Mora!!!


ANDRA RAKA BORTASEGERN FÖR TROJA!

Mora-Troja 3-5!
Andra raka bortasegern och en riktigt  meriterande seger i FM Mattsson Arena i eftermiddags mot Mora. Troja slog ju Björklöven borta häromdagen och ännu en seger ikväll! RIKTIGT STARKT av de rödvita måste jag säga. Om jag inte missminner mig så har, Troja aldrig ska jag inte säga, men jag minns inte att Troja har vunnit i Mora så länge jag följt dem. Nu måste ju Troja vara med i playoffsnacket på allvar. Som det ser ut nu så står det mellan Troja och fornstora Malmö om vilka som tar den sista playoffplatsen. Lagen stöter dessutom på varandra på söndag nere i Malmö. Ett skånelag som gått som tåget sen de kickade de pengakåta divorna, räkna med ett sjuhelsikes drag på läktarna nere i Hyllie Arena på söndag. Det kommer bli ohyggligt spännande slut på hockeyallsvenskan. 

KÄMPA TROJA!


#19 Ron Pasco, IF Troja/Ljungby

JUST NU: Mora-Troja 3-4 efter två perioder


Troja leder borta mot Mora efter två perioder och det rapporteras att Mora har det "oväntat tufft" mot Troja". Precis som om Mora skulle vara i samma klass som Leksand och AIK vilket jag inte stämmer ett dugg. Sveriges tråkigaste lag hoppas jag verkligen inte går till Kvalserien. Däremot vore det mer än skoj om Troja förlängde säsongen lite med ett par playoffmatcher. Det skulle öka hockeyfebern i Ljungby lite igen.

Modo-DIF: Besviken & förstörd lördagkväll...


Bara att konstatera att Peter Forsberg lyfter Modo.....dessvärre...

Modo-Djurgården 4-4 (0-2, 0-0, 4-2)

Vet inte vad man ska säga efter lördageftermiddagens debacle. DIF snålspelar bra i två perioder, leder 0-2 och går in för att säkra i tredje. Saken ska egentligen vara klar när Fredrik Bremberg som säkerheten själv sätter 0-3 på straff med 13 minuter kvar av matchen. Zucco är tillbaka i Modotröjan efter sin långtidsskada och ger hemmalaget kontakt med sitt 1-3. Bara 43 sekunder senare sitter 2-3 av Pierre Hedin. Hemmalaget på gång och DIF är skakat. När sen Nicklas Danielsson slår in Ronnie Petterssons retur efter 16.39 så ska matchen vara avgjord men icke. Peter Forsberg visar vägen med ytterligare en passning så Mattias Timanders skott studsar förbaskat turligt in i mål. Den såg inte helt otagbar ut heller. Givetvis kommer ju kvitteringen när Modo plockat ut "Zacke". Per-Åge Skröder vem annars pangar in kvitteringen. 4-4 in i sudden där båda lagen har varsitt powerplay men inga fler mål. Modo vinner matchen till slut känns det som. DIF förlorar 3 poäng men får en poäng kan man säga. Inga resultat gick Djurgårdens väg heller så nu verkar flytet vara borta med. Nu är det ett måste att vinn våra två återstående hemmamatcher mot Timrå och Färjestad annars kan det gå illa och bli kvalserien. En riktigt tung lördagkväll blev det efter det här. Jag var på kalas men det var svårt att känna nån glädje under kvällen efter en sån här pissmatch. Surt..riktigt surt.

Domare Sören Persson
Det är synd att den här Sören alltid ska göra bort sig så fort Djurgården står på ena halvan av hockeyplanen:
Tio djurgårdstvåor mot fyra för Modo??. Flera djurgårdsutvisningar tilldömdes efter att Modo-spelare snubblat på skridskosnörena eller efter lätta dykningar. Persson svalde allt utom pipan. Bitter? Jag? Ja du, lita på det...

Timrå tar nog SM-guld i år
!
Dom verkar vara i sitt livs form, slår alla lag och verkar gå som tåget bara för att Djurgården måste vinna hela tiden. - Fortsätter de så här så tar de ju enkelt guld i år

Övriga resultat
Södertälje-Luleå 0-4
Rögle-Brynäs 1-4
Linköping-Timrå 1-3: Timrå en het guldkandidat...
HV71-Skellefteå 2-3
Färjestad-Frölunda 8-1: Heja heja Frölunda, nåt att glädjas åt i alla fall...

Div.3: Inför Lenhovda-RSK

          
Lenhovda-Rydaholms SK, Lenhovda Ishall, 17.00

Det vankas derby och playoffplats står på spel i eftermiddag i Lenhovda Ishall. Det kommer bli tätt tufft och tight med mycket känslor på isen när Lenhovda och RSK möts i eftermiddag. Lenhovda är två poäng efter RSK så hemmalaget måste knipa två poäng för att ta sig till playoff. Vinner RSK är man klart för playoff.  RSK mönstrar tre femmor plus tre man, Lillebrorsan börjar på bänken.

Övriga matcher:
Make Believes-Åseda
Wettern-HA74
Virserum-Westbo
Kalmar-Skillingaryd

Svåraste bortamatchen för DIF idag


Modo-Djurgården, Swedbank Arena 16.00

Idag väntar en mycket svår och tuff match för Djurgården. På bortaplan i mardrömsarenan och en sexpoängsmatch till på köpet mot Modo, oddsen talar emot Djurgården, ingen seger i "Banken" hittils och ett Modo som kämpar för att ta sig till slutspel och så har de en viss nr 21 med i laguppställningen som definitivt inte gör saken lättare. Det kan väl bara sluta på ett sätt...? eller?

Läget i lagen:  Hemmalaget Modo gör en ändring i laget från senast. Ville Snellman byter av Thomas Enström som extraforward. Utanför laget finns också Josef Hrabal och Fredrik Warg. Djurgården laguppställning är den samma som mot Luleå senast, tre baclåar. Enda skillnaden idag är att DIF endast har en extraspelare: backen Alexander Urbom

Övriga matcher i eftermiddag:
HV71-Skellefteå
Rögle-Brynäs
Södertälje-Luleå
Linköping-Timrå


Kvällsmatchen
18.30 Färjestad-Frölunda

Mardröms-Modo borta imorgon


Swedbank Arena, Örnsköldsvik

Djurgården har en av de svåraste bortamatcherna i morgon i Örnsköldsvik. Det har inte blivit en enda seger på sex försök i Modos hemmaborg Swedbank Arena sen skrytbygget byggdes. En riktig mardrömsmotståndare med då det var svårt även att vinna Kemepehallen.   

Tidigare möten i "Banken"
26/9-06 Modo-Djurgården 4-2
2/1-07 Modo-Djurgården 3-0
25/9-07 Modo-Djurgården 4-5
7/1-08 Modo-Djurgården 4-5
27/9-08 Modo-Djurgården 6-3
3/11-08 Modo-Djurgården 4-3

Niondeplacerade Modo, 67 poäng, mot tiondeplacerade Djurgården, 66p. Det är en oerhört viktig match. En sexpoängsmatch för båda lagen och en nyckelmatch för den fortsatta utgången för de båda lagen.

Sköna tre poäng i omstarten


Robin "Figge" Figren blev äntligen målskytt igen!

Djurgården-Luleå 5-2 (4-0, 1-1, 0-1)

Djurgården rivstartade hemma mot Luleå som var lamslaget. 1-0 var ett riktigt klappklapp mål där Kristofer Ottosson avslutar i tom kasse (Bremberg en passpoäng). DIF öste på och flytet var med hela vägen. 1-0 blev 4-0. Henke "Hank" Eriksson som inte spelat med A-laget på länge som var tillbaka idag fick göra mål när han sprätte upp pucken till 2-0 efter fem minuter. Robin "Figge" Figren och Timmy Pettersson gjorde trean och fyran där det inte såg helt otagbart ut för luleåkeepern. Matchen var i och med det död i stort sett. Luleås nyförvärv Dieter Kalt som jag flaggade för i införrapporten spräckte givetvis nollan för Luleå. Nu hjälpte det inte så mycket. Nicke Danielsson satte femman ganska snabbt efter. Johan Harju startade tredje med att styra in en 5-2 reducering men resten av perioden blev en transportsträcka och DIF kunde ganska komfortabelt bärga tre poäng - Skönt!


Vad använder Luleå det här till ??? från (www.difhockey.se)

***Plus i kanten går till junioren Jacob Josefsson som tangerade Fredrik "Linkan" Brembergs B-juniorrekord på 10 poäng när han assisterade Henrik "Hank" Eriksson till hans 2-0 mål. Jacob är uppe i 11 poäng och det återstår ju 6 matcher.

Övriga resultat:
Modo-Skellefteå 4-1
: Magiskt! PETER FORSBERG målskytt direkt - viktigt för Foppa det!
Timrå-HV71 3-3: Timrå fortsätter med att spela drömhockey?!!??!!!?!
Södertälje-Färjestad 3-2: FBK inte vakna, de tror nog det är uppehåll än..
Brynäs-Linköping 6-1: Mardrömsstart för Mika Noronen i LHC-kassen: LHC sömnigt i övrigt
Frölunda-Rögle 4-1: Inga kämpamatcher direkt för VF i de senaste två. Inget bra motstånd heller. - Enkelt.

Världens bästa "Foppa" spelar ikväll!


Peter Forsberg

"Foppa" gör comeback inför ett fullsatt Swedbank Arena ikväll
Nu har beskedet kommit att världens bästa "Foppa" spelar ikväll mot Skellefteå. Han lämnade besked för en kvart sen. Han känner sig redo och vill spela i kväll. Och när han säger han så, så vill vi förstås testa honom, Det är ju inte så många matcher kvar av säsongen, säger Modo-tränaren Harri Rindell.


Stor mediabevakning!
Som jag bloggade om innan så är intresset för matchen sjukt stort. Enligt källor så är väntas det över 100 representanter för media till matchen i Swedbank Arena, som är utsåld sedan länge.


Inför: DIF-Luleå


Djurgården - Luleå, 19.00 Hovet
 

Elitserien startar om för slutspurten inför vad som komma skall, slutspel, semester eller kvalserie. Precis de alternativen är det som gäller för Djurgården som har haft en tung säsong men som har ljusnat lite mot slutet, frågan är bara hur det ska sluta, om det blir mörker och kval eller semester efter omgång 55? Det finns ju en teoretisk chans till slutspel men då måste det stämma riktigt ordentligt nu de sista sju matcherna som är kvar. DIF har en svår avslutning med 3 bortamatcher på de sista fyra omgångarna. Det känns rätt tufft det så nu kommer varje byte, period och varje minut i matchen vara viktig.

Läget i lagen: Det är åter ett skadedrabbat Djurgården ikväll som saknar: Andreas Engqvist, Niklas Andersson, Oscar Eklund, Stefan Ridderwall, Christian Eklund och Marcus Krüger. DIF är väl vana vid den situationen då det vart en skadedrabbad trupp under säsongens gång. Gustav Wesslau vaktar målet. 

I Luleå gäller det att ha ögonen på senaste nyförvärvet

österrikaren Dieter Kalt, killen med siktet inställt på målet. Vem minns inte hans säsonger i Färjestad 2001-2004 där han syntes i målprotokollet allt som oftast. I övrigt ställer Luleå starkaste laget på isen, det är bara Pierre Johnsson som saknas, skadad.

Äntligen! Slutspurten i Elitserien startar med full omgång!

Omgång 48

Hovet ikväll: Djurgården - Luleå

Modo-Skellefteå:
Den stora frågan hela Örnsköldsvik väntar på att få svar på är om deras kelgris Peter "Foppa" Forsberg gör comeback eller inte? Besked ska lämnas vid lunch om Foppa spelar eller inte. Swedbank Arena sålde slut på nolltid när Foppa var klar för Modo men frågan är om han spelar? 

Timrå-HV71:
Dansken Kim Staal gör comeback i HV71 efter en lång tids skadefrånvaro.

Brynäs-Linköping
Frölunda-Rögle
Södertälje-Färjestad

Troja ska bara till playoff!!


Troja-jubel hemma mot Nybro igår

Troja tog  tre oerhört viktiga poäng i jakten på en playoffplats, man är nu hack i häl på Malmö, som fått en nytändning, och  Björklöven. Mattias Åkesson sköt 4-3 tretton minuter in på tredje vilket blev segermålet. Nybro hade 1-3 tidigt i den andra perioden men veteranen Daniel Håkansson fixade både 2-3 och 3-3 innan paus. En poäng behövdes för att återta den viktiga sjundeplatsen. men konkurrenterna har en match mindre spelad och spänningen kommer bestå ända in i slutomgången.

-Uppdaterad- Nostalgi: Mitt eget RSK-lag som jag minns genom åren!


Måste bara passa på att ta ut mitt eget All Star Lag a la Rydaholms SK genom tiderna då det passerat många namn och många händelser och grejer som förknippas med dem. Jag tar ut 30 man varav 3 målvakter genom tiderna och så vidare.

Här är mitt eget Rydaholms SK  A-lag -från mitten av 1980-talet och fram till idag- som jag minns och har upplevt laget genom åren och minns av en eller annan anledning.

Målvakter:
MV
1. Urban Andersson, Rydaholms SK 
MV 18. Johan "Smugglarn" Holgersson IF Troja/Ljungby
MV 25. Jerry Johansson IF Troja/Ljungby
MV 30. Frank "Dan Bäckman" Jauernig, Rydaholms SK
MV 40. Tobias "Bisen" Elmgren, IF Troja/Ljungby

Backar:
B
4. Magnus "Jos" Johansson, Alvesta SK
B 5. Per-Ola  "Bobbo" Magnusson, IF Troja/Ljungby
B 6. Michael "Böjen" Andersson, IF Troja/Ljungby
B 9. Magnus "Manne" Andersson, IF Troja/Ljungby
B 10. Morgan "Slapshot" Johansson, Rydaholms SK
B 13. Håkan "Hucke" Karlsson - IF Troja/Ljungby
B 14. Patrik "Palle" Östman, Rydaholms SK 
B 20. Jörgen Anderberg, Rydaholms SK
28. Kent Svensson, Rydaholms SK
B 30. Johan "Joey" Wiltander, Värnamo GIK
B 31. Mattias "Nullan" Jonasson, Rydaholms SK
B 34. Peter "Santa" Andersson, Alvesta SK

Forwards:

F 2. Per-Olof "Pelle" Haglund. Rydaholms SK
F 3. Jakob Gulldén Rydaholms SK
F 7. Torgny Ottosson-Bardh, IF Troja/Ljungby
F 8. Håkan Larsson IF Troja/Ljungby
F 11. Tommy Svensson, Rydaholms SK
F 12. Mats "Masse" Nilsson, IF Troja/Ljungby
F 15. Patrik "Putte" Johansson, Värnamo GIK
F 16. Tommy "Tuben" Nilsson IF Troja/Ljungby
F 17. Jimmy "Spon" Johansson, Rydaholms SK
F 19. Peter "Hubbe" Johansson Rydaholms SK
F 21. Stefan "Laukka" Laukkarinen, Alvesta SK
F 22. Cembel Arvidsson, Rydaholms SK
F 23. Tommy "Tompa" Johansson, Alvesta SK
F 24. Peter "Peda" Gustafsson, IF Troja/Ljungby
F 26. Markus Martinsson, Rydaholms SK
F 27. Daniel "Lillis" Jonasson, Rydaholms SK
F 29. Per-Ola "Popp" Persson, Alvesta SK
F 30. Magnus "Nick" Niklasson, Alvesta SK
F 32. Niklas "Strålis" Strålberg, Värnamo Hockey
F 33. Tommy Sjödin, Värnamo Hockey
F 36. Tom "Tompa" Svensson. IF Troja/Ljungby

Tränare: Fredrik "Sudde" Ingelstén
Ass tränare:
Materialare: Thomas Svensson & Jörgen "Pinnen" Johansson
Waterboy: Bo-Göran "Illen" Pettersson
Ismakare: Olle Gulldén - bästa vaktmästaren på isbanan som vart där!


En okänd(??) har lagt in sitt dreamteam a la RSK - Varsågoda!


---------------------------------------------------------------------------------
Första femman
Mv Christer.Pettersson
Backar: 15. Kent Svensson - 10. Björn.Ahlkvist
F: 19. Per-Olof Carlsson, Stefan Ryden, 11. Tommy Svensson

Andra femman
Mv : Benny Karlsson (Skenning)
Backar: Tommy "Nollan" Andersson - 8. Peter Åstrand
F: 7 Jan "Löken" Kristoffersson, 19. Peter "Hubbe" Johansson,  6. Arne "Greven" Eriksson

Tredje femman
Mv Daniel: Holmberg
Backar: Olle Gullden - Christer Lundkvist
F : 17. Lars "Översteg" Nilsson - 5. Mikael "Apa" Andersson - Tomas Ryden

Huvudtränare : Lars Brännlund
Ass tränare : Kent Jacobsson
Materialare: Roger Johansson  & Anders "Ekan" Ekblad
Ismakare : Kalle "Bula" Lindström
******************************************************************************************

Jag tackar för detta inlägg, har fyllt i de nummer jag kan men är det någon som vet vilka nummer de andra hade är det välkommet med lite hjälp. Det skulle vara roligt att veta vem du är som har lagt in detta lag av ren nyfikenhet. Det var ju inte farsan i alla fall. Hoppas det är fler som gnuggar minnesknölarna och plockar fram ett nytt dreamteam här på bloggen. Skitkul verkligen att se!

Brynäs sjätte raka torsk

Frölunda-Brynäs 4-1
Finns inte mycket att tilägga. Frölunda vann utan att förta sig. Brynäs aldrig med i matchen.

- Frölunda gör allt för att säkra fjärdeplatsen i serien - Lyckat nyförvärv i #67 John Pohl som satte två nya strutar idag.

- Brynäs torskade sin sjätte raka match. Kris?

- Nu har slutspurten inför avgörandet om vilka som går till slutspel: Linköping, Färjestad & HV71 är redan klara men sen är det öppet - vilka som missar och vilka som får det jobbiga kvalet att hålla sig kvar där Södertälje lär ha en plats dessvärre. Nu åker vi mot omgång 55.. bara gud nåde vet hur detta ska sluta...Full omgång på torsdag.

Kära läsare: Ni som minns RSK genom åren
Fortsätt gärna att nominera erat lag eller kedjor. Det är skitskoj och läsa era femmor och lag som kommit in. Fortsätt för det är riktigt intressant!

ÄNTLIGEN: Elitserien startar om för slutspurt

men det är bara en ynka match ikväll:Frölunda  - Brynäs ikväll..

Det är allt ett konstigt spelschema, Frölunda verkar spela när alla andra lag inte spelar och vice versa. Varför? jag hatar att det är singelmatcher här och där. Det ska vara full omgång tisdag-torsdag-lördag så är det bara så av det drar vi slutsatsen att:

Elitserien börjar på riktigt på torsdag!

-uppdaterad- Nostalgi: Har tagit ut mitt eget RSK-lag som jag minns genom åren!


Måste bara passa på att ta ut mitt eget All Star Lag a la Rydaholms SK genom tiderna då det passerat många namn och många händelser och grejer som förknippas med dem. Jag tar ut 30 man varav 3 målvakter genom tiderna och så vidare.

Här är mitt eget Rydaholms SK  A-lag från mitten av 1980-talet som jag minns och har upplevt laget genom åren och minns av en eller annan anledning.

Målvakter:
MV
1. Urban Andersson, Rydaholms SK 
MV 18. Johan "Smugglarn" Holgersson IF Troja/Ljungby
MV 25. Jerry Johansson IF Troja/Ljungby
MV 30. Frank Jauernig, Rydaholms SK
MV 40. Tobias "Bisen" Elmgren, IF Troja/Ljungby

Backar:
B
4. Magnus "Jos" Johansson, Alvesta SK
B 5. Per-Ola  "Bobbo" Magnusson, IF Troja/Ljungby
B 6. Michael "Böjen" Andersson, IF Troja/Ljungby
B 9. Magnus "Manne" Andersson, IF Troja/Ljungby
B 10. Morgan "Slapshot" Johansson, Rydaholms SK
B 13. Håkan "Hucke" Karlsson - IF Troja/Ljungby
B 14. Patrik "Palle" Östman, Rydaholms SK 
B 20. Jörgen Anderberg, Rydaholms SK
28. Kent Svensson, Rydaholms SK
B 30. Johan "Joey" Wiltander, Värnamo GIK
B 31. Mattias "Nullan" Jonasson, Rydaholms SK
B 34. Peter "Santa" Andersson, Alvesta SK

Forwards:

F 2. Per-Olof "Pelle" Haglund. Rydaholms SK
F 3. Jakob Gulldén Rydaholms SK
F 7. Torgny Ottosson-Bardh, IF Troja/Ljungby
F 8. Håkan Larsson IF Troja/Ljungby
F 11. Tommy Svensson, Rydaholms SK
F 12. Mats "Masse" Nilsson, IF Troja/Ljungby
F 15. Patrik "Putte" Johansson, Värnamo GIK
F 16. Tommy "Tuben" Nilsson IF Troja/Ljungby
F 17. Jimmy "Spon" Johansson, Rydaholms SK
F 19. Peter "Hubbe" Johansson Rydaholms SK
F 21. Stefan "Laukka" Laukkarinen, Alvesta SK
F 22. Cembel Arvidsson, Rydaholms SK
F 23. Tommy "Tompa" Johansson, Alvesta SK
F 24. Peter "Peda" Gustafsson, IF Troja/Ljungby
F 26. Markus Martinsson, Rydaholms SK
F 27. Daniel "Lillis" Jonasson, Rydaholms SK
F 29. Per-Ola "Popp" Persson, Alvesta SK
F 30. Magnus "Nick" Niklasson, Alvesta SK
F 32. Niklas "Strålis" Strålberg, Värnamo Hockey
F 33. Tommy Sjödin, Värnamo Hockey
F 36. Tom "Tompa" Svensson. IF Troja/Ljungby


Grattis Rydaholms SK 50 år!Rydaholms SK  - RSK - TeXas Hockey fyller 50 år idag

Det är en stor dag idag. Min moderklubb Rydaholms SK eller RSK i folkmun fyller 50 år idag. Firandet av 50-årignen sker i Rydaholms Folkets ParkLördagen den 7 mars och senaste anmälning dit är idag! Klubben har som högst vart i divison 2 (det som är division 1 idag) säsongen 1985/1986 men det var bara upp och ner igen. Man tackade ja till en friplats men hann inte förbereda truppen för att spela division 2 som man blev en riktig slagpåse i serien, det blev mest storstryk men det blev ändå ett par segrar över ärkefienden Värnamo GIK i ett par derbyn. Efter det har man harvat i division 4 som numer är division tre. Man hade en kort sejour i division 3 - säsongen 1990/1991 efter att min far haft ett lyckat tränarår med A-laget med avancemang uppåt men det var också kortvrigt. Det var en serie med både Alvesta, Värnamo och Skillingaryd men det mesta gick i moll ändå det året.  Det var några år sedan man var i en kvalserie till avancemang uppåt men förra året slog man ut Wettern lite oväntat i första playoffomgången men sen blev HA74 blev för svåra. I år är man åter på väg att ta en playoffplats. I första rundan väntar där Diö, Trelleborg eller Lund och det är ett riktigt tufft motstånd.

Enkelt & tvåsiffrigt för RSK


   
Rydaholms SK - HK Make Believes 10-1 (3-0, 5-0, 2-1)

Finns inte mycket att säga egentligen, enkelt och lätt för RSK. 3-0 i första och segern var klar. 8-0 efter två perioder var solklart. RSK slog av på takten och gästerna fick ett mål som fick TV-pucksscener för killen som satte målet på straffen trodde nog fanken att de vunnit VM! Publiken fick sig ett gott skratt av målskyttens och övriga lagets beteende. Straffen föregicks av en slashing modell grövre där vederbörande spelare slog för döda (såg det ut som), men "ska man slå så ska man slå ordentligt" DETTA ÄR ABSOLUT INTE EN UPPMANING TILL VÅLD PÅ ISEN! men så säger han ibland.
Nu gjorde det inget att felande spelaren fick duscha lite tidigare för matchen var ju klar ändå. Kan bara hoppas att huvuddomaren för aftonen, den gamle bekante målvakts-Johnny Johansson från Lenhovda, inte skickar det vidare till nån disciplinnämd för det vore lite väl segt i sånt fall. Nu väntar en fyrapoängsmatch i Lenhovda på söndag och vinst där så är nog en playoffplats klar för RSK.

Åseda-Wettern 6-0: Åseda-kross?? trodde på en liite jämnare fight där
HA74-Kalmar 2-7: Kalmar jagar serieseger?
Skillingaryd-Eksjö 4-5: oops SIS tappade kanske playoff-möjligheter där.
Virserum-Lenhovda 5-6

Div.3: Studentlaget Make Believes på besök

Rydaholms SK - HK Make Believes, Talavidshallen 17.00

Befinner mig fortfarande i Sköndal i utkanten av Stockholmsområdet och hinner inte hem till matchen idag heller. Lite tråkigt att jag inte kan se RSK som jag hade velat men följer dem så gott jag kan ändå. Dags för införrapport för eftermiddagens match hemma.

RSK tar emot linköpingslaget med studenter, Make Believes. Det är dags för RSK att ta sig in på vinnarspåret igen och få lite vinnarkänsla igen efter ett par mindre bra matcher. RSK innehar playoffplats just nu på sin fjärde plats men det är jämnt bakom där Lenhovda och HA74 jagar som ligger under strecket. Varje poäng är viktigt för RSK:arna nu men seger idag och minst en poäng mot Lenhovda så tror jag man är på playoffplats. Snackade med lillebrorsan innan och osäkert med laguppställningen dock. Kan bara hoppas på ett bra spel från hemmalagets sida och en seger med två viktiga poäng i potten.

Övriga matcher i eftermiddag:
*Det väntas seriefinal i Åseda Ishall idag, kampen om seriesegern i potten och räkna med en fullsketen ishall i hockeytokiga orten: Åseda IF vs HC Wettern.

HA74-Kalmar
Skillingaryd-Eksjö
Virserum-Lenhovda

Äntligen! "Nya" Tre Kronor vann och imponerade igen


Sverige-Tjeckien 6-4, Globen


Har precis vart i Ericsson Globe och sett Tre Kronor besegra tjeckerna med 6-4, inför ca 10 400 åskådare,och man imponerade igen. Man besegrade ryssarna i torsdags och chockade alla med att vara så bra, föra spelet stundtals, göra fler än ett mål, och vinna för en gångs skull. Idag gjorde man det igen. Segern var helt rättvis från start till mål. Tjeckerna var inte nära att välta kronorna men det var Sverige själva som bjöd in dem. Ett par mål fick de via utvisningar som var lite onödiga men i det stora hela var Sverige bättre. Det var förvånande att se Sverige starta med ett snabbt passtempo och snabba anfall och jobba högt på tjeckerna. Ett par gånger kom tjeckerna igenom på kontringar men sverige höll det stabilt. Det gör mycket med de rutinerade rävarna i Marcus Ragnarsson, Dick Tärnström och Kenny Jönsson. Det sån enorm skillnad med dessa stabila spelskickliga backar som kan starta anfall på anfall men också hela tiden ha koll bakåt. Kedjan framåt med Weinis-Mårtensson-Omark var riktigt vass. Omark blir bara bättre och bättre, han var orädd och utmanade gång på gång framåt. Marcus Nilson gör ett kanonjobb med sitt defensiva aggressiva spel. Hela Tre Kronor var bra ska ju sägas men tycker att ovan nämda stack ut lite extra. Vet inte hur det gick i de andra matcherna men antar att Sverige har vinstchans i turneringen nu. Nu väntar Finland i morgon och det kommer bli tufft....för finnarna...

Påminnelse: Laszlo & Tefy spelar på Harrys i Värnamo ikväll! 22-02!


ÄNTLIGEN! Nu kommer han till Värnamo för första gången och spelar!
********************************************************************************

*********************************************************************************

Nu på fredag spelar en av mina bästa vänner på Harrys i Värnamo och jag uppmanar er att gå och lyssna och se honom spela! Laszlo & Tefy kommer se till att hela huset gungar ikväll - var så säkra!

Laszlo Mag från Rydaholm
(boendes i Växjö nuförtiden) - 
För första gången b a k o m skivspelarna på Harrys. Premiär i allra högsta grad som alla som känner honom och som antingen vet eller inte vet vad han går för, kom dit och gör det till en häftig kväll för Lasseman! Det kommer bli ett j**** ös på dansgolvet kan jag utlova. Ni som tror att han spelar "techno" i stil med Cascada och alla annan radiotrash tror helt fel. Det kommer spelas svettig house hela kvällen igenom och dansgolvet kommer gunga! - Underbart!

alltså...
Var: Harrys Värnamo
När: Fredag 6 februari
Tid: 22.00
Pris: 100 spänn i dörren - varsågod och kliv in för en helkväll

Janne Karlsson ersätter Kenta Johansson


Janne Karlsson tränar HV71 nsäta år.

Nu är det klart inofficiellt: Det blir Janne Karlsson, assisterande tränare i Frölunda nu som tar över huvudansvaret för HV71 nästa säsong. Parterna är muntligt överens.

DIF-junioren Marcus Krüger gjorde succédebut i U19-landslaget


32. Marcus Krüger, Djurgården Hockey

Inte nog med att han gör riktigt bra ifrån sig i Djurgården i elitserien, det har fortsatt även i 19års-landslaget. I sin första match mot Tjeckien vann Småkronorna med 2-0 och Marcus gjorde båda målen, även backen Alexander Urbom fanns på isen men gjorde inga poäng. Djurgården har riktigt många bra juniorer som håller hög klass vilket är bra för framtiden.

Ropa inte hej än Modo...


Peter Forsberg var tillbaka i Modo igår.

Peter Forsberg gjorde comeback igår i Modotröjan i en match som inte gällde allt för mycket. Det var en DM-final mot KB 65 där Modo föll i sudden med 7-8. Men det var inte det som var matchens fokus utan Foppas fot och om den skulle hålla, om Foppa skulle göra en hyfsad comeback där han efter matchen skulle ge positiva besked men så blev inte fallet. Foppa var inte glad efteråt och det märks att han är orolig, -det känns som en brant uppförsbacke sa han men en orolig blick. Nej Foppa har nog en lång väg tillbaka men frågan är om han kommer tillbaka på riktigt och blir så bra som han brukar vara så att säga. Blir han det blir Modo att räkna med om ett guld tror jag faktiskt men som sagt. Det är 8 dagar till Elitserien startar om för slutspurten i serien och då vet vi om nr 21 kommer tillbaka eller om karriären är över.

Två nya norrbaggar klara för Frölunda Indians!

Två norska talanger har signat med Frölunda

Martin Röymark, 23 år från Sparta Sarpsborg
- har redan testspelat fyra matcher med göteborgsklubben, han gjorde inga poäng men tydligen blev VF-ledningen nöjda av vad de såg.


Mathis Olimb, 23 år från Augsburg, Tyskland 
-
spelat i hop med Röymark i Manglerud Star tidigare

Det ljusnar på skadefronten i DIF


39. Stefan "Lill-Riddarn" Ridderwall

Lill-Riddarn tillbaka i träning efter lårmuskelskadan, nu får Gustav Wesslau ligga i lite extra för att behålla förstespaden i kassen. Nästa match är hemma mot Luleå den 12 februari.

Halmstad-Rydaholm-Stockholm-Rydaholm-Halmstad

Det händer inte så mycket i Hockeysvängen just nu av intresse för mig...

...i och med landslagsuppehållet för LG hockey Games. Elitserielagen kör en "Hellweek" med en tung träningsperiod nu inför serieavslutning och slutspel, medans Tre Kronor börjar forma ett VM-lag framåt vårkanten. Det kanske inte kommer så mycket inlägg de närmsta dagarna då jag kommer vara på resande fot från och med i morgon torsdag till och med måndag: reserutten gäller Halmstad-Rydaholm-Stockholm-Rydaholm-Halmstad. Räknar dock att vara tillbaka på måndag och jag lovar att slänga in nåt på bloggen så fort jag kommer åt en dator med internet. Saknar en laptop själv därav ilandsproblemet att inte kunna blogga, när och var jag vill, bara för att jag inte sitter vid min egen burk men jag lovar att försöka när jag kan och har möjlighet..

Mark "In Da Park" Owuya fortsätter storspela i Almtuna


Mark Owuya -
 tredje målvakt i Djurgården Hockey

Djurgården har en framgångsrik tredje målvakt som gör succé i Hockeyallsvenska Almtuna. Ikväll räddade han den avgörande straffen så Almtuna tog två viktiga poäng i jakten på en direktplats till kvalserien.

Globen byter namn: Ericsson Globe


Ericsson Globe i Stockholm

Globen firar 20 årsjubileum i år, det firas med ett namnbyte. En av Sveriges mest kända byggnader kommer byta namn. Från och med måndagen den 9 februari heter arenan officiellt Ericsson Globe. Det är världens största sfäriska byggnad och har hetat Stockholm Globe Arena officiellt. Men inte längre. Efter en namntävling på Ericssons hemsida har det nu beslutats att arenan kommer att heta Ericsson Globe.


Ericsson är den nya sponsorn och därav rätten till namnbyte av arenan. 


Wikegård grillade Bengt-Åke i Hockeykväll igår


Wikegård ställde Bengt-Åke Gustavsson ordentligt mot väggen

Niklas Wikegård
fick nu chansen att säga vad han tänkte och tyckte rätt i ansiktet på en ansträngd och obekväm förbundskapten. Bengt-Åke Gustafsson hade svar på det mesta som Niklas frågade eller ifrågasatte i början men i slutet av programmet märktes det att han var minst sagt besvärad av Niklas väl genomtänkta frågor. Det var lite roligt för i början tittade eller talade inte Wikegård till Bengt-Åke utan bollade med programledaren Marie Lehmann som agerade lekledare eller nåt liknande. Tycker det var rätt av Wikegård att ställa Bengan mot väggen så man får höra lite vad som pågår eftersom Sverige är sämst i Euro Hockey League i år igen. Wikegård hade väldigt bra funderingar och mycket kände jag att det har han rätt i. Särskilt Bengans laguttagningar, coachning under match och så. Man vill ju se han elda på och var lite aktiv i båset och se coachning på isen under matcherna och särskilt när man ligger under vilket jag inte tycker Bengan alltid gör.

Det är inte konstigt att det gått dåligt i tidigare turneringar för trupperna har verkligen varit orutinerade och saknat spetskompetens. Det måste bli ändring på allt vad gäller landslaget i fortsättningen om statusen att spela i landslaget ska bli hög igen och att resultaten i turneringarna blir väldigt mycket bättre.

Det ska ju sägas att Bengan inte har nåt lätt jobb just nu när det går dåligt och det är problem varenda gång en landslagstrupp ska tas ut. Det är nyttigt att det kommer upp för det är mycket som måste tas upp till ytan för nånting måste göras åt Tre Kronors bleka insatser i de här s.k kalkonturneringarna som spelas ett par tre gånger per säsong. Det var inte mycket bilder eller reportage i Hockeykväll igår för det var verkligen dags för "Wikegård vs Bengt-Åke" live i TV.
Ni som inte sett programmet kan gå in på www.svt.se/hockeykvall. och se det där.

GRATTIS Nichlas Falk 38 år idag!

Grattis säger jag till en numera Djurgårdslegend:


 
#16 Nichlas Falk, Djurgården Hockey

"Ragge" fortsätter i Djurgården!


Marcus Ragnarsson

Ragge ser ut att fortsätta i DIF ytterligare en säsong, parterna har inlett samtal och nu muntligt överens men detaljer återstår för att allt ska vara helt klart.

REKLAM!: Laszlo spelar på Harrys, Värnamo på Fredag 6/2

ÄNTLIGEN! Nu kommer han till Värnamo för första gången och spelar!
********************************************************************************

*********************************************************************************
Nu på fredag spelar en av mina bästa vännerHarrys i Värnamo och jag uppmanar er att gå och lyssna och se honom spela! 

Laszlo Mag från Rydaholm
(boendes i Växjö nuförtiden) - 
För första gången b a k o m skivspelarna på Harrys. Premiär i allra högsta grad som alla som känner honom och som antingen vet eller inte vet vad han går för, kom dit och gör det till en häftig kväll för Lasseman! Det kommer bli ett j**** ös på dansgolvet kan jag utlova. Ni som tror att han spelar "techno" i stil med Cascada och alla annan radiotrash tror helt fel. Det kommer spelas svettig house hela kvällen igenom och dansgolvet kommer gunga! - Underbart!

alltså...
Var: Harrys Värnamo
När: Fredag 6 februari
Tid: 22.00
Pris: 100 spänn i dörren - varsågod och kliv in för en helkväll
 

Div.3: Wettern vann med uddamålet

 VS

HC Wettern - Rydaholms SK 3-2 (2-0, 1-1, 0-1) 

Det blev hemmaseger för Wettern med uddamålet mot RSK, de hade kontrollen över matchen. Tog en 2-0 ledning i första perioden. Ökade till 3-1 i andra och höll undan i sista där RSK fick en reducering men kom inte närmre än så. Sett ur RSK-håll i går om matchen så var det ungefär som "Frädde" skriver i Wettern-bloggen. RSK hade en tam första period där man inte kommer igång ordentligt samt att Nicke i målet hade en tuff start i comebacken efter skadan. Pratade med lillebrorsan en snabbis med men han var väl inte helt nöjd med att han var en av de felande i att Wettern fick det psykologiska 2-0 målet blott en sekund innan periodpausen. RSK kom upp lite bättre i den andra och skapade en hel del chanser men fick bara till ett mål. I tredje kontrollerade hemmalaget matchen men RSK försökte krypa närmre och får till 3-2, lite turligt med sargstudsen, med tre och en halv minut kvar. Surt att vi inte får till det i powerplayet vi har det sista säger brorsan avslutande.

RSK:s lag i går 
11 Jimpa - 17 Lelle - 13 Lillis - 4 Göransson - 7 Bergdahl
14 Rohman -22 Nicke - 8 Håkansson-16 Jim Sköld - 18 Jakob J
10 Emil - 2 Strisse - 15 Simon - 19 Henke G - 21 Foppa
bänken: Marcus Bergdahl

Det ska sägas att RSK saknade en rutinerad femma igår: Jakob Gulldén, Martin Pettersson, Marcus Fransson, Philip Wärmegård och Johan Carlsson

Övriga matcher ikväll:
Eksjö-HA74 2-5
Lenhova-Westbo  13-1
Kalmar-Åseda 4-3


Halmstad vann utan att förta sig

 
Halmstad-Värnamo 5-1 (1-1 2-0 2-0)

Halmstad tog en rätt enkel seger trots en trög start
. Värnamo fick en lyckostart när Peder Ståhl satte 0-1 på i första anfallet, på första skottet. Hemmalaget var lite chockat efter det men man repade sig och lyckades kvittera i numerärt underläge där rutinerade David Nyström snodde pucken från en slarvig värnamoback och fri med Henrik Strömberg lurade han bort honom och satte 1-1. Inga fler mål innan paus. I den andra perioden så är det lite ställningskrig där Värnamo försöker spela smart och minimera ytorna men ju mer hemmalaget kliver fram så kommer de närmre ett mål och rättvist tar också de ledningen 2-1 och tungt för Tigers som försöker i ströanfall men kommer inte riktigt till. När sen 3-1 målet föll så orkar inte VGIK riktigt stå emot. 3-1 tar Halmstad med sig in i paus. I tredje väntade jag på att Tigers skulle komma upp lite mer men det såg man inte så mycket av. Halmstad stänger matchen när de gör 4-1. VGIK försöker tugga på men de kan inte rubba Halmstad som jag tycker inte gör mer än de behöver. Värnamo känns för lätta emot Halmstad som är större och tyngre i alla lägen. Skillnaden mellan toppen och botten är påtaglig sett över hela matchen. ca 700 åskådare på läktaren är ganska bra för att vara division 2 och det lär komma till fler framåt kvaltider var så säker. För VGIK blir det att kämpa om varje poäng för att undvika nedflytt och kval.

Tre spelare i Tigers som jag vill nämna:
*** 1. Henrik Strömberg i målet, utan honom i målet så hade det blivit tvåsiffrigt nederlag ikväll
** 10. Peder Ståhl är riktigt bra men alldeles för ensam där framme.
* 26. Niklas Ahlqvist har potentialen men fick inte ut så mycket idag men det finns där det syns. 

I UTVISNINGSBÅSET:
Halmstads nr 27 Mikael Bjerdahl, som återigen gör bort sig när man är och ser Halmstad. Idag delar han ut en ful tackling snett bakifrån i ryggen, åker sen fram och ska börja slåss med liggande spelare som precis rest sig, Micke drar på sig 10 min och ska gå o duscha och vänder och kommer tillbaka och ska börja tjafsa. Sist jag var och såg idioten var förra året mot Alvesta och då filmade han till sig två utvisningar som gav hemmalaget segern. Finns det verkligen ingen som kan proppa honom så han lär sig bete sig som folk på isen för en gångs skull. Det är pinsamt och se!
 

Div.2: Värnamo "Tigers" kommer till stan

 VS

Halmstad-Värnamo, Sannarpshallen, 15.45

Jag ska gå på div.2-hockey i eftermiddag för måste ju gå och se när Värnamo kommer hit och förmodligen får duktigt med pisk. Halmstad har varit ett topplag sedan man återuppstod som ny förening och har satsat spikrakt uppåt sedan dess men inte lyckats. Målet för klubben har varit division 1 sedan man gick upp i tvåan men man har inte riktigt lyckats ännu. I de tidigare playoff och kvalen har man inte riktigt lyckats. Nu är man i stort sett klart för kvalet i år men det återstår ett par matcher innan dess. För Värnamos är det kniven-mot-strupen det handlar om, att hålla sig kvar i tvåan är det enda som räknas för jag tror inte klubben knappt orkar med ett nervöst negativt kval till. Skulle Värnamo trilla ner i division tre ja då...


bild från senaste mötet i Värnamo

Div.3 - Inför Wettern: RSK på väg mot Vadstena

   VS 

HC Wettern - Rydaholms SK, Kungsvalla 17.00

Snackade med lillebrorsan innan avfärden men han kunde inte ge exakt laguppställning men den ser ut ungefär som hemma mot Åseda (1-9) i torsdags. Jakob Gulldén spelar inte och Johan Lessner är sjuk men hoppas de kan få ihop ett lag som kan stå emot Wettern annars blir det nog tvåsiffrigt ikväll. Wettern ska med sin förberedelse innan säsongen och har en hög träningsdos, de ska ju åka sönder ett RSK som inte hänger eller orkar med i längden om tempot skruvas upp. Återstår att se hur matcchbilden blir däruppe men det kommer bli illa tufft för rydaholmarna.

Övriga matcher ikväll:
Eksjö-HA74 -derby-
Lenhova-Westbo: Lenhovda vinner.
Kalmar-Åseda -toppmöte-

RSS 2.0