Rydaholms SK - Ljungby HK 1-3
0-0, 0-1, 1-2

Skott: 36-27 (11-10, 14-9, 11-8)

RSK föll i premiären

Det blev förlust för RSK hemma mot nya Ljungby Hockey. Siffrorna skrevs till 1-3 efter en mållös första period. Matchen var jämn men LHK växte in i matchen och var det bättre laget sett över sextio minuter. Ju längre matchen led ju mer känslor och hetare blev det på isen. Båda lagen drabbades av varsitt matchstraff bland annat.

Viktor Rydén ger sin syn på matchen:
RSK började bra i första perioden med mycket chanser och ägde delvis spelet första halvan av första perioden, men man förvaltade inte sina chanser. RSK hade bland annat 2 frilägen och ytterligare lägen att göra mål. RSK ledde på poäng efter en period men det vet vi ju alla att det är målen som räknas. I andra kommer Ljungby ut och växer in i matchen mer och mer. Man spelar mycket bättre och RSK sjunker ner litegrand. Sista perioden ser ungefär likadan ut, RSK får chansen att reducera och kvittera med fem minuter kvar av matchen då Ljungby drar på sig en fem minutersutvisning och en tvåminutare. Men man får inte till det alls. LHK tar hem segern rättvist.
I övrigt så bör nämnas att det var väldigt mycket folk idag på läktaren i ishallen, mycket roligt, runt 150 betalande, vilket är riktigt bra för att vara en RSK-match

Jag tycker att om RSK bara hade satt sina chanser i första perioden hade matchen nog slutat annorlunda, Ljungby var inte så mycket bättre än RSK idag som kanske vissa hade förväntat sig

Det är bara att gratulera LHK till sin första historiska seger i seriespelet. Men räkna med att RSK kommer göra allt för att ta revansch i nästa möte.