Inför kvällens elitseriematcher

Elitserien 20102011
Omgång 10







Djurgården och Linköping
spelar ju inte ikväll, matchen gick i tisdags och är redan glömd. Nu ser vi fram emot lördagens hemmamatch mot Frölunda som ser ut att bli över 7000 personer Hovet lördag. I sånt fall säsongens högsta publiksiffra. Biljetterna går som smör i solen och det lovar gott för en publikfest på Hovetlördagkväll.

Huvudmatch på
AIK - MoDo
AIKs nya förvärv är bara spelklart till hälften, Pavlikovsky har fått klartecken men inte McDonell. Mattias Beck är utanför laget och kan lånas ut för att få speltid. AIK måste verkligen vinna nu för att inte bli förankrat i botten. Modo har gått hyfsat så här långt och kommer med en bra form.

Södertälje-HV71
Stefan Livs kritik
verkar ha fått gensvar: Andreas Andersson står mot SSK ikväll på bortais. Andreas har inte spelat på en månad men det brukar inte vara några problem. Ante lär vara riktigt laddad för att stå. Daniel Larsson behöver vila och ladda om, starten har inte varit upp till förväntningarna. SSK började med tre segrar men efter det fick de komma ner på jorden. Det blir tufft mot HV ikväll men statistiken talar för SSK-seger. SSK har tre raka segrar mot HV71 på hemmaplan.

Luleå-Brynäs
Hemmastarka Luleå mot svåra Brynäs. Det är inte alls säkert att Luleå vinner. BIF känns kluriga och känns bättre i år på något vis. Brynäs har plusstatistik på Luleå med dessutom men det behöver ju inte betyda något. Min favoritspelare är ju helt klart Calle Järnkrok, han är en av de som leder Brynäs mot segrarna i år och han gjorde stort intryck på mig i kvartsfinalserien i fjol. Orädd, orutinerad men beter sig som han spelat seniorhockey i flera år. Han kommer bli nästa storstjärneprodukt från Brynäs.

Timrå-Färjestad
Timrå är målgladast i Elitserien just nu, FBK är topptippade och det är en match mellan tränaren Perra Johnsson och hans gamla klubb Färjestad. FBK har i sin tur seriens näst bästa målvakt i Alexander Salak. Publiken i Proppskåpet kommer säkert bjudas på en bbra hockeymatch ikväll. Statistiken talar stort för FBK har som har 30 segrar! på 49 möten lagen emellan men kvällens fight är svårtippad.

Frölunda-Skellefteå
Fröluna är pressat att vinna ikväll, formen är inte bra, plus många tunga skador i laget. Läget är allt annat än bra med göteborgarna och pressen utifrån är inte liten. Men man måste börja vinna för att få upp sitt självförtroende igen samt att börja locka en kräsen hemmapublik till Scandinavium igen. Publiksiffrorna har varit allt annat än bra i år, förra säsongen var bra men inte så bra som de brukar. Det säger något om Frölunda. Det går inte tillräckligt bra helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0