Bragd av DIF i Karlstad!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 9



John Norman gjorde viktiga 1-0

Färjestad-Djurgården
0-1, 0-1, 1-0
Skott: 34-19 (12-9, 13-9, 9-1)
Mål:FBK: Mikael Johansson
Mål:DIF: John Norman & Kristofer Ottosson
Publik: 7165 personer i Löfbergs Lila Arena



Mark Owuya - 33 räddningar!

Sanslöst viktig seger i Löfbergs Lila!
Djurgården gjorde det vi alla väntat på idag. Gick ut och vann matchen, en viktig seger för laget, spelarna och oss fans. DIF:s spel har inte funkat alls så här långt. Idag smart och snålspelade DIF till seger. Gigant i målet, japp gigant i målet var Mark Owuya som hade sin bästa dag i målet i karriären så här långt, precis så som skulle krävas som jag skrev i inför-inlägget i förmiddags. Så skedde och DIF tog tre poäng och Färjestad noll. Viktigt! Förövrigt tredje hemmamatchen som FBK blir nollade på poäng på sin egen hemmais. FBK har varit uppochner hittills i serien men det kommer räta ut sig i fortsättningen inget snack om saken. DIF vinner idag för att man får målen när man behöver samt att man lyckas hålla nollan länge mot FBK som på det viset till slut blir frustrerade och det stör koncentrationen och fokus på rätt saker. Nu kan DIF-spelarna suga på det här ikväll men imorrn är det ny fokus inför näst kommande svåra fight borta mot Linköping på tisdag.

Övriga matcher:
HV71-AIK 3-2 efter straffar
AIK gör en bra match i Jönköping. Man tar poäng av HV71 på bortais och det tycker jag är förvånande bra med tanke hur bra HV normalt sett ska vara på sin rink. Det är uppenbart att HV inte får det att stämma just nu. Visserligen upp på slutspelsplats idag men kan man mycket mycket bättre än så här. AIK tar en pinne och man var nära att ta suddenpoängen men läget missades. HV har visat att man är starkt på straffar och tog bonuspinnen idag igen. Viktor Fasth måste vara en av Elitseriens bästa målvakter. Får AIK ordning mer på sitt försvarsspel och anfallsspel så k a n AIK b l i riktigt farliga!

Luleå-Frölunda 3-0
Luleå hemmastarkt som sig bör hade inga problem med ett riktigt skadeskjutet och helt utan självförtroende i Frölunda. Trots vändningen hemma mot LHC senast så var man inte nära idag. Luleå är stabilt och är en överraskning så här långt.

Modo-Södertälje 6-3
Bra gjort Modo! jag hoppades på en Modoseger så SSK inte blir för mopsiga. Skämtåsido så ska Modo slå SSK. Så skedde och det var bra.

Brynäs-Timrå 5-4 efter sudden death
Jämn och tät match där Brynäs till slut tog en viktig hemmaseger på övertid. Timrå spelar smart men Brynäs är likadant jobbiga. Hemmalaget drog det längsta strået ikväll efter Mads Hansens segermål.

Skellefteå-Linöping 3-1
SAIK satte press på LHC med en tidig 2-0 ledning och kunde sedan spela på det. LHC reducerade men kom inte upp alls som man spelat tidigare. SAIK visar också att de blir att räkna med, särskilt på hemmaplan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0