Nostalgi - rysningarrrrr - Bremberg

Djurgården-Mora 6-0 4/12-2006

KOLLA IN: Brembergs 3-0 är...läckert... 4-0 inte helt fel heller

Konstmål: Andreas Jensen - Skövde IK

8  sekunder in på klippet:

Andreas Jensen, Skövde IK - ett riktigt konstmål

Årets femma innehöll TVÅ från DIF Hockey!!!


Marcus Ragnarsson

och


Fredrik Bremberg var framröstade i årets femma som sighten www.hockeykanalen.se idag (kl.15.23) presenterade.

Den hade röstats fram av mej och alla andra som besöker sighten regelbundet. En sak är väl märklig. Bottenlaget krislaget, laget alla älskar att hata, mitt Djurgårdens IF Hockey som totalt missade att spela slutspel får med två spelare i årets femma....... MEN ingen från t ex Linköping eller Modo eller stjärnspäckade och överbetalda Frölunda!  Så det kan gå....

Inför Säsongen 2009/2010: Förslag för serieindelning


Rydaholms SK - TeXas Hockey

....för Div.3-serierna
Läste på en av mina hockeybloggskollegors sida att Smålands ishockey har skickat ut serieförslag. Diö spelar förmodligen Skåneserien där det är ett lag mindre då Trelleborg Vikings gick upp i tvåan. I den östra försvann äntligen Åseda uppåt i seriesystemet på femtioelfte försöket. Serierna är inte klara utan klubbarna ska acceptera indelnignen. Jag återkommer när serierna är spikade för Divison 3.

Sommarjobbar för fullt men det rör på sig i DIF -uppdaterad-

och i hockeyvärlden händer det inte för mycket just nu. Det har vart lite draft och så men inget som har fått så stora rubriker eller som intresserar mig så jag skulle skriva om det. Men jag kommer skriva så fort det händer nåt av värde. 

.....däremot så skakade liket till: alltså DIF Hockey som  fortfarande inte har värvat en enda spelare. Det är mycket märkligt men nu när Hardy styr så antar jag att man inte förhastar sig i sina inköp av BRA hockeyspelare. De riktigt attraktiva spelarna har ännu inte bestämt sig känns det som.

Fram till idag har Djurgården bara förlorat spelare: och inte vilken spelare som helst heller... 
- Ronnie Pettersson slutat
- Robin Figren
spelar i NHL och NY Islanders nästa år
- Niklas Anger lämnat DIF, han hade inte för avsikt att spela med DIF i höst ändå.
- David Schneider lämnat DIF för Ambri-Piotta i Schweiz. Ganska misslyckad värvning: flopp kan man också kalla det. Han rosade definitivt inte DIF:s spel som var tanken
Fredrik Bremberg valde den feta lönen i Ryssland - OERHÖRT tung förlust för mitt lag. Vansinnigt tråkigt måste jag säga

Detta innebär då å min sida att det egentligen behövs en hyfsad back till i DIF-försvaret. Man har tidigare sagt att det ska in en back och två forwards men jag tror det kommer två backar ändå. Truppen är just nu 22 man stor men det kommer att lånas ut en två-tre-fyra spelare till Allsvenskan sen när serien drar igång.

Frågan är vilka planer Hardy har och vilka krav på etablerade spelare han vill ha in.

Jag väntar forfarande på att det ska trilla in minst fyra RIKTIGT BRA spelare.

Joel Lundqvist klar för Frölunda?


Drömvärvning för Frölunda: Joel Lundqvist

Frölunda har lyckats med sin drömvärvning, inom kort kommer Joel Lundqvist presenteras som nyförvärv. Joel har signat ett sexårskontrakt med klubben. Joel har dock enligt källor förhandlat fram en klausul i kontraktet, som innebär att han kan lämna Frölunda i sommar om han blir erbjuden ett kontrakt i Nordamerika, som han väljer att acceptera.

Frölundas General Manager: Kent Norberg har inga kommentarer om affären förstås.

Sundlöv fick vad han förtjänade!


Mikael Sundlöv - "Helt oskyldig"?

De är alla kålsupare: Andreas Jämtin som slog. Sundlöv som retar upp folk som vanligt, och en materialare Mattias Pettersson som blandade sig i som tredje man. Sundlöv fick en smäll för att han började tjafsa med Jämtin, Pettersson gick in för att vara på Sundlövs sida givetvis. okay fine! men det har gått helt överstyr när Sundlöv gick till Polisen. Detta var i en ishockeyarena i samband med match..läste ni?: en I D R O T T S A R E N A med en spelare och en ledare. Där avgörs sånt, sen bara för att man får en välförtjänt smäll så ska man inte springa hem till mamma o pappa som är polis i detta fallet och lipa som Sundlöv gjort. Sundlöv spelar helt oskyldig som vanligt och menar att det var Jämtin som började...titta på tv-bilderna, Jämtin reagerar efter att man ser att Sundlöv säger något till honom. 

"Nu ska en civil domstol avgöra om en hockeyspelare är skyldig till misshandel eller inte i samband med en match"

Det här är så fel så det finns inte - för vad ger det för signal till övriga hockeysverige. Akta dig för att slåss eller vara för aggressiv, för du kan bli åtalad om din motståndare skvallrar". Det är verkligen dagisnivå på det i såna fall. Om Andreas blir fälld för misshandel nu.........för då hoppas jag han får ett riktigt tillfälle och slå Sundlöv på allvar en gång. DÅ kan vi snacka om misshandel. Nej men skämt åsido så det kan bara inte bli misshandel. De är lika skyldiga alla tre, det är så uppenbart så varför låta en domstol avgöra vad som är rätt eller fel om vad som hände i en hockeymatch?

Kommentera gärna för jag vet att det kommer bli ordentligt med delade meningar men jag anser att det här är inte rätt någonstans. 

Hur ska Rögle klara sig nu? - Tack & hej Kenny Jönsson!


Kenny Jönsson slutar efter 19 säsonger

Meriter:
2 OS-guld 1994 och 2006.

OS bästa back 2006

VM-guld 2006

VM-brons 1994 och 2009.

118 A-landskamper.

NHL All-rookie team 1994/1995

All-Star match NHL 1998/1999

686 NHL-matcher

Det är ju världsklass på Kenny även om jag aldrig gillat honom så mycket..

Frågan är ju hur Rögle ska täcka upp hans plats. De byggde ju allt på honom!?


Hockeygodis vi minns


Detroits Pavel Datsyuks drömstraff mot Minnesota

Ingen Anger i DIF - ingen nyhet!


Niklas Anger

Att Niklas Anger inte skulle fortsätta var klart sedan länge. Redan i slutet på säsongen så sa Nicke att det förmodligen inte blir DIF i höst och det har vart hans plan hela tiden. Spela kontraktet ut och sedan ge sig ut och tjäna bättre pengar i Europa. Som sagt det kom inte som en chock. Att sen de inte har råd med både Bremberg och Anger är inte så konstigt, de kräver en hel del i lön. Bara att tacka Anger för hans säsogner i DIF nu och önska honom lycka till.

Väntar fortfarande på att DIF ska värva någon ny BRA spelare..

Nordic Trophy blir Sweden Trophy?


Beskedet idag: Finska elitlagen hoppar av Nordic Trophy med omedelbar verkan

Nordic Trophy
 som med sex finska och sex svenska elitserielag de senaste fyra åren blir nu helsvensk. Detta sedan de finska lagen idag hoppat av med omedelbar verkan. Anledningen har inte meddelats men detta innebär att turneringen bara spelas mellan fem elitserielagen: Frölunda, HV71, Linköping, Djurgården, Färjestad och hockeyallsvenska Malmö. Lagen jobbar febrilt för att få ut ett nytt spelschema med samma upplägg där de lokala klubbarna ska arrangera matcherna som innan.

Nordic Trophy 2009


Djurgårdens IF           Frölunda Hockey


HV71                           Färjestads BK


Linköpings HC           MIF Redhawks


DIF vann i golf över de andra elitserielagen!


Djurgårdens IF Ishockey:s segrande golflag: Alexander Deilert, Andreas Engqvist, Marcus Ragnarsson och Janne Järlefelt försvarade titeln från förra året. Med på bilden är också Djurgårdens Hockey+Partnerlag med Hardy Nilsson, Bert Nordin (Miele), Jonas Hartman (B2B It-partner) och Niklas Andersson (Swedbank)


Djurgården åkte ut alldeles för tidigt förra säsongen och de är förstås riktigt revanschsugna när säsongen börjar om ett par månader på isen. Men redan nu har man sett till att besegra de andra lagen - i golf. I Svenska hockeyligans golftävling SHL-Masters och DIF försvarade titeln som bästa hockeylag från förra året. Förutom hockeylag tävlades det i "bästa elitserielag" (partnerlag+hockeylag) och "bästa partnerlag".

Slutresultat i SHL-Master
Placering, Lag, Hcp, Bruttoslag, Nettoslag

1 Djurgården 4,1 64 59,90

2 Frölunda 3,59 64 60,41
3 HV71 8,26 69 60,74
4 SHL 2 "NHL" 5,09 66 60,91
5 Brynäs IF 3,09 64 60,91
6 Modo Hockey 6,72 68 61,28
7 Färjestad BK 4,41 66 61,59
8 Södertälje SK 6,32 68 61,68
9 Domarlaget 3,89 66 62,11
10 Luleå 4,65 67 62,35
11 SHL 4 "Gnaget" 5,41 69 63,59
12 SHL 1 "DIFrs" 3,54 68 64,46
13 Rögle 4,44 69 64,56
14 SHL 3 "Oldtimers" 3,42 68 64,58
15 Timrå 8,99 74 65,01
16 Skellefteå 4,79 70 65,21

Foppa har gjort sitt på isen..


Peter Forsberg har nog spelat sin sista hockeymatch på hög nivå

Jag tror som nog överiga hockeysverige. Att Peter Foppa Forsberg lägger av. Skadorna har knäckt honom och gjort det omöjligt att fortsätta. Det är så tråkigt så det egentligen inte går att förklara med ord. Jag hade och många med mig velat se han komma upp i världsklass igen, bara en sista gång. Men så blir inte fallet. Tror inte på mirakel längre när det gäller Foppa.

**Vad tror ni? kommentera gärna

Crosby tackade inte Lidas efter matchen?

        
Crosby                            Lidström

Sidney Crosby
har fått stora rubriker sedan han inte tackat Detroits lagkapten Nicklas Lidström efter matchen vilket tillhör vanlig hyfs även om det är en träningsmatch eller Stanley Cup-final. Ursäkter gör gällande att i glädjeruset av att ha vunnit första Stanley Cup-segern så blev han "lite sen" till att tacka efter matchen. i vilket fall är det bara pinsamt för Crosby som bara är en rookie och har många år kvar innan han kan räkna med nån stor respekt så som Nicklas Lidström har i NHL. Pinsamt.. Tacka efter matchen gör man alltid oavsett.

PITTSBURGH TOG HEM THE CUP 2009
STANLEY CUP-MÄSTARE 2009: PITTSBURGH PENGUINS
------------------------------------------------------------------------------
Stanley Cup Final - Avgörande match: 3-3 i matcher i bäst av 7
Joe Louis Arena, Detroit
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins  1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Pittsburgh därmed Stanley Cup-mästare med 4-3 i matcher

En helt avgörande Stanley Cup Final i Joe Louis Arena i Detroit inför en fanatisk hemmapublik. Det kan inte bli bättre, det måste vara varje hockeyunges stora dröm att spela en avgörande final i NHL. Mäktigt.

Mållös första period trots stort puckinnehav av Detroit
Detroit var bleka och sega i match 6 men ikväll startar man i ett rasande tempo och är krerativa i anfallszon, lägger djupt och jobbar. Inte mycket Pittsburgh i början. Första målet kommer bli oerhört viktigt känns det som. Detroit trycker på och jagar första målet helt klart. Pittsburghs första riktiga chans kommer 10 min in i perioden och farlige Jordan Staal är förstås inblandad. Matchens första powerplay är tveksam, en löjligt halvslag bedöms som slashing och gästerna får chansen att ta den viktiga ledningen i matchen. Pittsburgh får bra tryck men är inte riktigt nära när både Sidney Crosby och Evgjeni Malkin försöker pricka nätmaskorna. Bästa möjligheten har Valtteri Filppula som fintar Pittsburgs målvakt Marc-Andre Fleury men han får en klubba och petar undan i sista stund. Detroit har mycket puck men skapar inte så mycket som man borde. Pittsburgh spelar smart och försöker täppa till ytorna och sticker upp när tillfälle ges. Gästernas Max Talbot får ett ypperligt läge men hemmalagets målvakt Chris Osgood är med på noterna i slutsekunderna av första perioden när pingvinerna fick tryck på hemmalaget. Mållös första period där Detroit har mycket puck, för spelet men gästerna från Pittsburgh spelar smart och har de vassaste chanserna.

Jättemisstag leder till första målet
I andra perioden börjar med att Detroitbacken Brad Stuart slarvar bakom eget målMax Talbot snor pucken, åker in framför Osgood och skjuter 0-1 mellan benen på Osgood. Vilket otroligt misstag av Stuart. Nu blir det tufft för hemmalaget. Pittsburgh har fått medvind i ryggen. Efter målet är det mycket Pittsburgh och hemmalaget verkar lite skakat. Detroit kommer tillbaka efter ett par byten och börjar kliva framåt igen. Gästernas superstjärna Sidney Crosby får en schysst tackling av Johan Franzén och tar sig till båset haltandes. I samma byte får Pittsburgh en utvisning och Detroit får spela powerplay men Detroit får inte till det. Just nu med halva matchen kvar har Pittsburgh koll på matchen. I denna skrivande stund gör Max Talbot 0-2 för Pittsburgh. Ett högt skott över axeln på Osgood och bortalaget har skaffat sig ett kanonläge. Hemmalaget känns skakat ordentligt och kommer inte till alls. Tränare Babcock begär en timeout för att väcka sina spelare men det ger ingen större effekt omgående. Pittsburgh spelar smart och vet hur de ska neutralisera rödvingarna. Sidney Crosby är inte tillbaka efter att han försvann efter Franzéns tackling men Pittsburgh klarar sig bra ändå. I slutet av perioden så får Detroit lite tryck och pucken är på väg att dansa in ett par gånger men perioden slutar 0-1. 0-2 på tavlan och Pingvinerna från Pittsburgh är nära att ta hem Stanley Cup för första gången på 17 år. Senast var säsongen 1991/1992.

Frågan i den tredje var om Detroit skulle kunna komma in i matchen eller om Pittsburgh skulle kontrollera matchen och ta hem segern. Glädjande för bortalaget var att Sidney Crosby kom ut först av spelarna i Pittsburgh och var åter i spel efter tacklingen i början av andra perioden. Hemmalaget var tvunget att gå framåt i den tredje perioden men närmre än Jonathan "Big E" Ericssons reducering med sex minuter kvar och en retur som Nicklas Lidström sätter i bröstet på Marc André Fleury med en sekund kvar av matchen kommer man inte. Tiden rinner ifrån och slutsignalerna går. Det finns ingen gräns för hur glada de vitsvarta är, handskar hjälmar, klubbor ja allt flyger omkring jättehögen med spelare som firar att Pittsburgh Penguins tar hem Stanley Cup 2009 och därmed så får man revansch för finalförlusten från förra året.
 

Så kan det gå Hossa...

Måste vara riktigt skönt att vara a Penguin och supporter och få revansch för förra årets finalförlust men just nu tycker jag lite synd om en viss spelare som lämnade Pittsburgh för Detroit direkt efter finalförlusten förra året. Nu förlorade Marian Hossa en Stanley Cup-final igen - två år i rad (måste vara nåt litet rekord av något slag?)  Det måste kännas oerhört tungt.


Grattis Pittsburgh Penguins - Stanley Cup-Vinnare 2009


STANLEY CUP VINNARE 2009
P i t t s b u  r g h   P e n g u  i n s

RSK - TeXas Hockey: Inför säsongen 2009/2010

                       

Rydaholms SK - Säsongen 2009/2010

Fick ett överraskande telefonsamtal nu på förmiddagen, av coach Tomas Jonasson, A-lagstränare, Rydaholms SK. Det blev lite snack inför kommande säsong. Nyfiken på hur det ser ut och vad som komma skall. Arbetet inför kommande säsong pågår för fullt. Planering av träningsmatcher är klar, det blir samma upplägg som förra säsongen. Isen i Talavidshallen ligger inte förrän vecka 40 vilket är åt skogen minst sagt. Förstår inte hur Värnamo Kommun tänker där?. Isen ligger i Värnamo redan i mitten på augusti? RSK kommer träna där 2-3 veckor innan vi får is hemma. Kan också avslöja att RSK och Värnamo Hockey ska träffas inom kort och diskutera ett eventuellt samarbete.

Inte en dag för sent om du frågar mig. Ska VGIK och RSK överleva i framtiden så är nog ett samarebeta viktigt får bådas skull. VGIK har haft det tufft några säsonger med negativa kval och nedflyttningshot men visionen är att spela minst division två. Ska man bibehålla det så behövs det samarbete med klubbar underifrån. Det gynnar RSK med som kan erbjuda matchträning för spelare och eventuellt låna ut någon som skulle kunna spela högre. Men som sagt klubbarna ska sätta sig ner och diskutera så får vi se vad det leder till.

* Träningsmatcher mot Diö, Glimma och Sölvesborg. 
** Upptaktsmöte måndag15 juni
** Ispremiär vecka 40, isträning i Värnamo 2-3 veckor innan

Klipp ur "Mission Accomplished" (2001)


Ur NHL-videon: "Mission Accomplished" (2001) om Colorados väg till Stanley Cup-segern 2001

"Det är helt sjukt, jag har denna videon på VHS hemma. JAg satt uppe den natten och såg hela matchen, I det ögonblicket Joe Sakick lämnar över bucklan till Ray Borque..det är samma känsla att se det på video igen (eller på youtube) Det är magiskt, för det går inte hålla tillbaka glädjetårarna och får ståpäls. sjukt men grymt"
Martin Haglund, hockeyfantast (http://martinshockey.blogg.se)

Klassiskt Stanley Cup-ögonblick 2001


Det här glömmer jag aldrig..

#77 Ray Bourque
får lyfta Stanley Cup bucklan efter 22 års väntan i NHL. Mäktigt är bara förnamnet

Stanley Cup´09: inför game #7 - 02.00 inatt.

 
D e t r o i t  R e d  W i n g s   -  P i t t s b u r g h   P e n g u i n s

Inatt blir det nattvaka. Tänker inte missa avgörande finalen.

FBK värvar, back lämnar HV


Dragan Umicevic presenteras som ny forward till Färjestad idag


Klart!: Mikko Luoma lämnar HV71 för Atlant i KHL

Karl-Oskar Cup 7-8 augusti i Växjö på försäsongen

Försmak av kommande hockeysäsong i sommarvärmen
Växjö startar upp hockeysäsongen redan första helgen i augusti med en fyrlagsturnering. Man kommer satsa lite extra för att locka ordentligt med hockeyfans till en tidig hockeyfest i Lakerdome. Det kommer ske olika aktiviter kring och i arenan i samband med matcherna. Till exempel erbjuds supportrar till de olika lagen att campa på Värendsvallens område.
I semifinalerna ställs Växjö Lakers mot Karlskrona och Mörrum mot Tingsryd. På söndagen spelar vinnarna final och förlorarna matchen om tredje pris.

Man räknar med 3000 besökare per dag.

Deltagande lag:
 
Växjö Lakers                                Tingsryds AIF

 
Mörrum Hockey            Karlsrona HK Beetles

Silly: Fredrik "Linkan" Bremberg tackade nej till KHL-bud


Fredrik "Linkan" Bremberg

Verkar som det ser ut som en ljusning i affären Djurgården och Fredrik Bremberg. "Linkan" har tackat nej till anbud från KHL i Ryssland, visserligen finns det andra kvar och en flytt till Ryssland är fortfarande aktuell. Men det hänger på om det är nån klubb som faller Linkan i smaken. Vilket jag och många andra djurgårdare inte hoppas. Det där ettårskontraktet hoppas jag är verklighet och blir underskrivet inom en snar framtid

Stanley Cup-09: Det blir en sjunde och avgörande final


Pittsurgh - Detroit 2-1 (0-0 1-0 1-1) (3-3 i matcher i bäst av 7)

Vi hade bänkat oss inattt för att förhoppningsvis får se Lidas lyfta Lord Stanley:s buckla. Men icke. Denna kvällen var Detroit inte ens nära. En mållös första period följdes av ett tidigt skitmål av hemmalaget och Detroit såg inte taggade ut. Pittsburgh ville mer och låg på och checkade på Detroitspelarna som inte kom någonstans. 1-0 inför sista. I den tredje så är det hemmalaget som går mot seger. De har turen med sig för 2-0 målet är sånt som man får med sig när det flyter på. En puck som letar sig in bakom Osgood i kassen som inte såg helt otagbar ut. 2-0+ och ridå var nog tanken men fel. NU vaknar Detroit till och börjar äntligen spela i matchen. Anfall efter anfall byggs upp, visserligen ganska uddlösa ibland och en av tankarna är att HUR SVÅRT ÄR DET ATT TRÄFFA MÅLET EGENTLIGEN?. Vid skottlägen så sköts skotten utanför eller inte ens nära mål. Märkligt att det ska vara så svårt. Men till slut så när pucken väl träffar mål blir det retur och Kris Draper gör viktiga 2-1 med 12 minuter kvar att spela. Efter målet fick rödvingarna fart och energi och låg på i anfallsväg. Får med sig ett par utvisningar på slutet och har ett par bra lägen att kvittera men hemmalaget håller linan ut och kvitterar i finalserien till 3-3.
Jag måste säga att jag var inte imponerad av Detroit. Man har chansen att sätta punkt för serien och ta hem segern men de såg inte inspirerade ut, Den enda som blänkte lite i alla fall var Pavel Datsyuk och Henrik Zetterberg. De låg bakom det mesta i farliga chanser som vaskades fram. Fast det var en grej som vi la märke till i lite negativ synpunkt, frågan om vad det är med Nicklas Lidström?, dels spelar han med visir? som han inte gjort de senaste 10 åren men sen även hans stil ute på isen. Tillbakadraget och spelar bara enkelt och nätt, han brukar ju synas ordentligt och styra spelet i egen zon och styra powerplayen med högt huvud, det fanns inte kring honom under matchen alls?. Han spelar inte så som han brukar så någonting hämmar honom. Vet inte vad det är för skada han har haft men det är tydligt att det är något som inte står rätt till med Lidas. Hoppas han är hundra inför sista matchen för han behövs på isen för Red Wings. Nu gäller det att Rödvingarna fixar luft under vingarna annars blir det Pingvinerna som segrar på isen på fredagnatt. 

Känslan är...att Pittsburgh tar nog det här ändå.
 
- Nu väntar en sjunde och helt avgörande Stanley Cup-final i Joe Louis Arena i Detroit på fredagnatt.
- - Då blir det ny nattvaka.

02.00 NHL-Playoff: Final #6 i Pittsburgh

Inatt blir det hockeyvaka med "Modoröv" och "Stockholm", vi värmer upp med lite PS2. NHL08 och Tennis innan nattens hockeyfinal börjar på Canal+ 01.45 inatt.

02.00 Game#6: Pittsburgh-Detroit

Får Detroit lyfta Lord Stanleys Buckla inatt?


"Marcus Nilson KLAR för DJURGÅRDEN??"


"Marcus Nilson är klar för Djurgården"
 Enligt källor ska övergången vara klar men av skatteskäl måste Mackan hålla sig utanför Sverige i sex månader och därför är övergången inte officiell ännu.

Återstår att se runt ispremiären vad som är sant eller inte.

Var det nån som såg bussen?


Mathias Johansson ser inte upp

Feg-Obsut slår bara när domaren håller i Fimpen


Christian Eklund vs Jaroslav Feg-Obsut

Domarskandal a la Rådbjer


Jimmie Ölvestad står upp för Holmqvist mot Andreas Pihl

Kommer ni ihåg?

Ögonblick jag minns: Micke Ahléns stod upp för DIF


Micke Ahlén utmanade Lee Goren

Detroit krossade Penguins - en seger från titeln

Stanley Cup-final 2009
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-2
Detroit - Pittsburgh 3-1
Detroit - Pittsburgh 3-1
Pittsburgh - Detroit 4-2
Pittsburgh - Detroit 4-2
Detroit - Pittsburgh 5-0
Natten mot Onsdag: Pittsburgh - Detroit

Vilken kross inatt
Underbart att se RedWings köra över Pingvinerna. Fördel hockeytown nu men räkna med att Crosby och Malkin kommer sälja sig dyrt natten mot onsdag. Då ska jag sitta uppe och förhopningsvis får se när Kapten Nicklas Lidström lyfter Lord Stanleys åtråvärda buckla igen.

-Natten mot onsdag 02.00- startar game #6

Stanley Cup: Pittsburgh har kvitterat. 2-2 i matcher


Detroit-Pittsburgh 2-2 i matcher, i bäst av 7.
Detroit-Pittsburgh 3-1
Detroit-Pittsburgh 3-1
Pittsburgh-Detroit 4-2
Pittsburgh-Detroit 4-2

Som jag trodde. Det skulle vara utjämnat efter match 4. Nu har lagen två segrar var. Snacka om att match 5 är nyckelmatch för serien. Det blir oerhört nervigt i natten mot söndag i Joe Lois Arena i Detroit. Nånting säger mig att Pittsburgh vänder på det nu. Det som talar emot Detroit är deras åldersdigna lag mot ett ungt hungrigt Pittsburgh.

***Vi får se i tidig söndagmorgon vilka som kopplar greppet
** Det lag som tar tredje vinsten tror jag tar hem Stanley Cup.
* Vilka blir det?

Härliga känsla


Nils Ekman vs Tommy Salo: vinnare EKMAN!

Silly: Mikael Ahlén lämnar DIF för Nybro Vikings


Tack Micke för tiden i DIF! - Nu väntar allsvenska äventyr med småländska Nybro Vikings IF

Mikael Ahlén spelade i DIF:s a-lag förra säsongen med en lön på 800kr i månaden som överårig junior. Hans juniortid gick ut men valde att stanna i DIF för en skitlön rent ut sagt men han ville spela elithockey. Tillhörde A-truppen och fick knäcka extra vid sidan av hockeyn för att tjäna pengar. Bara att önska lycka till i Nybro. Jag såg Micke mot Färjestad i december och var riktigt bra den matchen. Han blev matchvinnare med sitt 3-2 mål då.


Försäsong: HV71 visar upp sig runtom i Småland

igår på bloggen kunde ni läsa om att HV71 spelar mot Frölunda i Värnamo den 17 augusti, men det är inte nog där:  Dom kommer även spela i Nässjö och Gislaved.

14 augusti: Gislerinken, Gislaved
 VS
HV71-Kärpät


17 Augusti: Aplarinken, Värnamo
  VS
HV71-Frölunda Indians


20 Augusti: Höglandshallen, Nässjö
  VS

HV71-Tappara

En av de mindre roliga självmålen förra säsongen...


Playoff till Kvalserien: IF Troja/Ljungby-Växjö Lakers

Tack MW för påminnelsen, detta svider ju i mitt Trojahjärta men klart att den ska vara med.

Tema: Självmål i hockey. Alltid lika roligt.


Nicklas Wallin och Nicklas Bäckström är två som råkat ut för det...men höjdaren är Japanen som gör ett av de mest klockrena självmålen genom tiderna i hockey.

HV71-Frölunda i Aplarinken i VÄRNAMO 17 Augusti!

Jo det är sant.. De båda lagen spelar Nordic Trophy-turneringen och då passar man på att åka ut på vischan och visa upp sig i småhallar. Återigen så har HV71 valt att lägga en träningsmatch i Värnamo. Man mötte Södertälje SK där förra året. Räknar nog med att lilla Aplarinken kommer bli rätt knökafull.

  VS

HV71-Frölunda, Aplarinken, Värnamo 
Matchen spelas den 17 augusti.

Vad tycker vi om HV? =


JK tycker till om HV71...

Ett av de största hockeyögonblicken - Canada Cup 1987


Canada-Sovjet 6-5, Canada Cup 1987

Wayne Gretzky och Mario Lemieux
utgjorde världens farligaste radarpar under denna Canada Cup. Det omtalade och avgörande 6-5 målet var riktig hockeymagi. Matcherna mellan Sovjet och Canadas stjärnor kunde liknas med hockeykrig. Sovjet nitade kanadensarna ett par gånger och var herre på täppan och det ville ju förstås inte kanadensarna att de skulle vara. Ingen vek sig en tum i dessa matcher.

Ännu mera Gretzky - Världens bästa ishockeyspelare!


Ännu mera #99 Wayne Gretzky

Den störste genom tiderna - The Great One - #99 Wayne Gretzky


#99 Wayne Gretzkys sista match mot Pittsburgh Penguins 1999

Ja det finns inte plats här på bloggen för att förklara vem han är. Googla namnet och ni ska se hur mycket det finns om honom. Världens genom tiderna bästa ishockeyspelare alla kategorier så här långt i alla fall.

Detta är min största idol inom ishockeyn för all evig tid - har ett starkt minne när jag var liten och lirade landhockey på mormors garageuppfart där jag smashade xx antal lampor och strömbrytare och inte tala om garagedörrarna som de såg ut efter några år men när min morbror alltid kom ut och skulle lura upp mig gång på gång så sa han alltid att han var Wayne Gretzky.. och på den vägen var det..

Man får gåshud...


Steve Yzermans tröja #19 hissas upp i Joe Louis Arena (2/2-2007)

Stanley Cup 2009: Fördel Detroit efter två raka

 VS 
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-1
Detroit leder
med 2-0 i matcher (i bäst av 7)

Detroit har skaffat sig ett viktigt försprång i årets Stanley Cup-final. 3-1 för andra matchen i rad. Nu väntar två raka bortamatcher i Pittsburgh och jag tror att det kommer vara lika efter match 4. eller?


Nattens snackis är ju helt klart Evgeni Malkins fega påhopp bakifrån på Zäta. Fighten slutade oavgjord och en frustrerad Malkin fick ändå inte in en enda smäll. Detta var Zätas första rena fight sen han kom till NHL och den klarade han med bravur. Det märktes att Malkin och Pittsburgh var frustrerade. De hade nog tänkt knipa en match i Detroit.

Final #3 går natten mot onsdag i Pittsburgh. fortsättning följer...

RSS 2.0