Måndagskortisar

Brist på idéer
Idag saknar jag idéer till mina måndagsfunderingar egentligen. Men efter att ha tänkt till lite så är det ju lite på gång. Ingen hockey idag heller men nu vet vi ju att det inte är några matcher lagda på måndagar. Trist men sant.

Endast en match imorgon, det suger ju det med men det är ju Djurgården som spelar borta mot Linköping. Gött att det är en match imorgon men det är svåraste matchen för DIF imorgon, det blir ett riktigt kraftprov. Kan ju bara hoppas att Mark Owuya fortsätter storspela i kassen. DIF gjorde en riktigt bra match i Karlstad. Frågan är om det består? svar imorgonkväll efter 21.

NHL-fiaskot i Globen
Pinsamma publiksiffror, istället drog Malmö-Rögle över 11 000 åskådare. I Globen satt knappt 9 000 personer
samtidigt och såg San José-Columbus. Jag själv tycker då inte Columbus är något stjärnlag egentligen. Det är ju inget klassiskt NHL-lag heller så det måste vara det eller att biljetterna var åt skogen för dyra. T o m San Josés tuffing Doug Murray ifrågasatte priserna. Det var ju tydlige dyrare här än borta i USA. Det säger ju en hel del. Totalt lockade matcherna i Globen cirka 20 000 åskådare istället för två utsålda hus: 27 700 åskådare. Det måste vara en riktig miss i alla fall. Eller? Ska det här fortsätta så får pamparna sänka priserna och ta hit roligare lag. Det är min åsikt.

Årets Elitserie
Den har ju helt klart bjudit på många överraskningar, där många lag slår alla just nu.

Luleå - är ett av seriens bästa lag så här långt. Det hade INGEN tippat, kom inte och säg det.

HV71 - Elitseriens största flopp tycker jag (och Aftonbladets läsare) med tanke på att man har ett minst lika bra lag som förra året på pappret. Lika stor budget om inte större?! Dessutom är HV regerande svenska mästare. Men lugn alla därute, HV kommer vara med i toppen när serien ska summeras inför slutspelet våren 2011 och väl där spela SM-final

Frölunda - kaos, kris, bottenlag, ja dessvärre är det faktum för årets indianer. Fortsatta problem men skyhöga förväntningar från bortskämda medgångssupportrar!

Djurgården - Helt plötsligt tippat toppfyra lag av många experter i år: Svaret på det blev: Flopp direkt och det rejält. Det har varit alldeles för dåligt så här långt även om man slog FBK på bortais senast. Bara att hoppas att det är bättring på gång.

Linköping - LHC har fått arbetsro i år när de inte är tippade att vara ett topplag. Djurgården fick deras plats av experterna. Det passar Han Säcken Särkijärvi och hans mannar perfekt. Se upp för chokladlaget. De kan likväl gå hela vägen i år.

Färjestad - Storfavorit till guldet, inget snack. Även om de haft lite problem på hemmais så kommer FBK ändå bli topptvå i år och spela SM-final. De är sylvassa favoriter till guldet.
........

* Popcorn-laget Växjö går äckligt bra. Äckligt med popcorn
..........

** Troja går en tuff säsong till mötes
Smålands stolthet: Troja från Ljungby har det tufft i årets hockeyallsvenska. Förra säsongen så höll man på att halka ur men fick ordning på grejerna i slutet och klarade sig kvar. Nu ser det lika mörkt ut igen och jag undrar hur de ska få ordning på grejerna denna säsongen. Nu är man redan efter i serien och förlorar på hemmaisen i år igen. Troja som var känt för att vara nästintill oslagbart på Sunnerbohov, det är nästan som bortblåst.
............
................
ett rejält hopp ner i lingonserien:

*** RSK har seriepremiär på söndag. Man tar emot nystartade laget från Ljungby. Troja var ortens enda lag fram till i våras. Då bildades Ljungby Hockeyklubb och nu tar man steget direkt in i hockeytrean. Laget är nog ett av seriens mest rutinerade med många namnkunniga spelare. LHK kommer vara ett topplag från start utan tvekan och det blir en riktigt svår men inspirerande uppgift för RSK direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0