DIF Hockeys intro 2012/2013

 

Dagens citat 2:

Jag kan bara konstatera följande efter kvällens match:
 
Djurgården krossade Leksand!

DIF-TV: Wennberg om hattrick och seger mot Leksand.

 

Häng med på Twitter!

Kära läsare! ja alla ni stackare som klickar in här varje dag i tron om att jag kommit igång och skrivit igen. Jag försöker tro mig men tiden finns inte om kvällarna. Pedagogjobb innebär mycket kvällstider med planeringar och kurser plus att jag jobbar extra inom hockeyvärlden också.
 
Så mitt tips är att - om ni inte redan gör det - och har appen så häng med på:
 
Twitter:
 
 
 
Sök: TeXasDIF
 
Häng på!

Hockeytrean: Derbydags - REVANSCH!

Säsongen 2012/2013
Division 3 D Grund
Omgång 9 (av 10)
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Skillingaryds IS
Talavidshallen 17.00
 
REVANSCH!
Skillingaryd gästar Talavidshallen denna söndag och det är dags att ge igen. RSK föll i Movalla senast med uddamålet i en jämn match där det likväl kunde slutat med RSK-vinst. Lagen är jämna så det är små marginaler som kommer avgöra. Båda lagen jagar tredje platsen för om jag förstått det rätt så kommer de bästa treorna att få plats i Alltrean som startar om nån vecka. Då ska man tänka på att aven Eksjö har en teoretisk chans att ta sig dit om de vinner sina återstående och resultaten går med dem. Fast för RSK så gäller det att kocentrerar sig på sitt och göra det man ska. Det har gått bättre på slutet så vi hoppas det fortsätter idag. Matchstarterna har varit RSKs dilemma i några matcher där man snabbt släppt in både ett och två mål direkt och fått jobba ikapp i tung uppförsbacke.
 
Övriga matcher:
Virserum-Eksjö - Båda lagen jagar RSK för tredje platsen.
Ljungby-HA74 - Seriefinal och toppmatch i Sunnerbohov

Krönika: Söndagstankar

Det är söndag. Igen.
 
- - - - - - - - - -
 
Djurgården Hockey är ett bottenlag i Allsvenskan anno 2012/2013.
Det är rubriken efter 19 omgångar där DIF endast vunnit sju matcher. Det är för dåligt. Det är under all kritik och det vet hela Djurgårdsledningen med vd, styrelse och Challe Berglund.
 
Äntligen så insåg Challe att hans tid i båset för DIF Hockey var över och klev undan.
 
Challe är ingen vinnartränare. Trots hans mångåriga karriär som spelare i klubben
 
Tony Zabel får alltså chansen igen som huvudcoach ihop med Mats Bäcklin.
 
Som läget är nu så ser det inte ut att bli så värst mycket roligare. Fast vi kan ju bara hoppas att det vänder. Det måste bli ett slut på eländet för våra Djurgårdare. Jag finner inte så mycket mer ord att skriva om DIF än det som redan skrivs i media
 
Frågan är vad tränarbytet betyder inför dagens klassiska möte med Leksands IF. Hovet är utsålt vilket betyder 8000 personer och jag hoppas att det kommer koka Gul, Rött och Blått
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  
 
och så tar vi ett rejält hopp neråt i seriesystemet.
 
Hemma i byn så krigar de på:
 
Moderklubben och laget i mitt hjärta: Rydaholms SK
 
Deras start i hockeytrean har inte gått riktigt som man vill. Endast två vinster på sju försök är väl inte riktigt bra och absolut inte vad laget själva siktat på. Förlusterna mot HA74 och Ljungby är väl inte så mycket att säga om. Men både mot Eksjö och Skillingaryd skulle det kanske sett annorlunda ut. Fast jag tycker ändå det har blivit lite bättre sen förlusten mot Eksjö. Dessutom så höll man igen riktigt bra mot seriesuveräna HA74 i den svåra bortamatchen. Efter det har det sen blivit två raka segrar mot Virserum och Eksjö.RSK gick efter senaste segern upp på en tredjeplats i tabellen vilket är riktigt bra.
 
Formen pekar uppåt igen för RSK och det hoppas jag den gör efter kvällens match med. Men då det vänder fort i den här serien så det gäller att vara med från början. RSK har haft några matcher där man hamnat i ett onödigt underläge redan efter några minuter och man har fått jobba ikapp hela matchen.
 
Idag väntar Skillingaryd i Talavidshallen, säsongens andra derby. Förra mötet vann SIS knappt med uddamålet i en match som RSK skulle vunnit om man skött sina kort på rätt sätt. Men som sagt i såna jämna matcher är det små marginaler, ett misstag kan få en väldigt stor konsekvens. Det återstår två matcher kvar av grundserien i hockeytrean och ska RSK ha chans på att bli en av de bästa treorna så måste det bli två raka segrar.

Dagens citat:

Publiksiffran i Löfbergs Lila Arena igår: 4709 personer.
Historiskt sett den sämsta publiksiffran i det skrytbygget...

Dagens klipp

 

RSS 2.0