Säsongen har startat för Rydaholms SK

BESÖK RSK:S NYA HEMSIDA: Klicka på länken nedanför:
www.rydaholmssk.se
www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------



TeXas Hockey 2010/2011

Isen ligger äntligen blank i Talavidshallen igen
Säsongen 2010/2011 har dragit igång även i de lägsta serierna. Vissa lag gick på tidigt och andra nu i dagarna. För Rydaholms SK som spelar divison 3 så var det ispremiär nu i vecka 38. Lite sent kan tyckas med tanke på att många lag i samma serie redan tränat och spelat redan. RSK gick på is förra veckan och körde fyra pass under veckan som gick. Förra söndagen var det första träningsmatchen för säsongen borta mot ärkerivalen Lenhovda. Det blev förlust med 1-5 mot ett piggare Lenhovda som vart på is ett bra tag och redan spelat match. I LIF återfinns förre RSK-spelaren Andreas Håkansson numera finns efter ett par säsonger i RSK. Känslan säger att man inte ostraffat lämnar RSK för en serierival men det är ju bara mina spekulationer.

Laget inför kommande säsong: Tränare Tomas Jonasson tycker det ser både bra och intressant ut. Laget har fått några nya spelare men allt är inte spikat än så inga namn nämda. Tomas tycker laget har breddats och har bra förutsättningar inför säsongen. Förra årets säsongsstart var ju tung med mycket skador och sjukdomar på nyckelspelare i inledningen. Man fick sen aldrig riktigt ordning på grejerna utan det följde ed hela säsongen. I år tror jag det kommer starta bättre och med bredden i laget så ska det nog rulla igång ordentligt. Jag träffade en av RSK:s trotjänare Daniel "Lillis" Jonasson som kom direkt från lördagsträningen förra helgen. Han tycker laget ser intressant ut, laget är ungt med många yngre hungriga spelare. Många av de tunga namnen har trillat av, jag tänker då på "veteranen" Magnus Göransson som ändå är med och tränar men kommer troligtvis inte spela. Lagkaptenen Jimmie Färm tackar för sig efter många bra säsonger i RSK-tröjan, Martin Pettersson har slutat samt att Andreas Håkansson har lämnat för Lenhovda IF, intressant övergång det där. RSK:s suveräne målvakt Niklas Hård har åkt över den stora pölen för studier i USA och blir inte att räkna med denna säsongen. Anders Svensson finns inte med i år, hade problem med skador förra säsongen och satsar helhjärtat på studierna.

Träningsmatcher - Hösten 2010
Söndag 26/9 Lenhovda IF - Rydaholms SK 5-1
Onsdag 29/9 Rydaholms SK - Diö Hockey 6-4
Torsdag 7/10 Rydaholms SK - Lenhovda IF
Söndag 10/10 Rydaholms SK - Skillingaryds IS
Onsdag 13/10 Skillingaryds IS - Rydaholms SK

Sudden Death och straffar i division 3!
Seriesystemet i år är omgjort för att få de här serierna lite mer attraktiva så har man infört sudden death och sudden-straffar. Det tycker jag personligen är ett ordentligt ansiktslyft. Det känns som att det nya systemet kan gynna en större bredd av lag än när man bara spelade en rak kort serie med dubbelmöten. Intressanta derbyn lär vänta när RSK fick Ljungby Hockey i serien som leds av Johan Melin, som spelat i RSK. Ska försöka få ett snack med Johan lite längre fram. Återkommer i sånt fall med ett inlägg här på bloggen. Redan nu kan jag säga att Ljungby Hockey kommer med all förmodan gå rätt igenom serien till playoff i slutet på säsongen. LHK ställer upp med ett av de mest rutinerade lagen i serien med många namnkunniga spelare.

Serieindelning: divison 3 säsongen 2010/2011

Grupp E: Eksjö Hockey, Finspångs AIK, HA74, HC Wettern, LinTek Make Believes & Skillingaryds IS

Grupp F: Rydaholms SK, Kalmar Hockey, Lenhovda IF, Ljungby Hockey & Virserums SGF

Grupp G: Diö, Sölvesborgs IK, Frosta HC, Glimma Hockey, Kallinge/Ronneby lag 2 & Olofströms IK lag 2


BESÖK RSK:S NYA HEMSIDA: Klicka på länken nedanför:
www.rydaholmssk.se
www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se www.rydaholmssk.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0