AIK-HV71 3-7
1-2, 0-4, 2-1
Skott: 27-32 (12-11, 7-12, 8-9)

Ketchupeffekten för HV71!
Efter en trög start på Hovet för HV så gasade man ifrån AIK utan att imponera. HV var inte med under de första fjorton minuterna av matchen men då gjorde/fick man två riktiga skitmål och vips så var man i ledning. Orättvist sett till matchbilden. Den ledningen spädde man på i powerplay direkt in i andra perioden, man gick från 1-2 till 1-6!! på nio minuter. Matchen avgjord även om AIK tog timeout och bytte ut Viktor Fasth. AIK kom aldrig tillbaka utan HV tog tre poäng och fortsätter sin klättring i tabellen.

AIK ägde den första perioden i fjorton minuter. 1-0 ledning och full koll  men så drabbas man av utvisning. HV kvitterar lite turligt. Efter målet får HV massa energi från att först inte alls varit med i matchen. HV tar över spelet och lyckas även ta ledningen på ett skitmål igen med bara tjugo sekunder kvar av perioden. Andra perioden börjar med att HV får spela powerplay och då ringer det direkt. 1-3, HV gör tre snabba mål helt utan att egentligen spela bra. Men lite flyt och effektivitet så kommer målen med i bland. Efter det var det bara HV och undrar jag om det inte var ketchupeffekten för HV för man gick från 1-2 till 1-6 på nio minuter. HV vinner rejält ikväll och visar prov på sina mästartakter. Jag tror att storformen kan vara på väg. Tror också att många spärrar släppte hos vissa HV-spelare efter kvällens match.

AIK snyggade visserligen till siffrorna något men ikväll blev man totalt överkörda. Så för AIK är det bara att brya ihop och glömma. Om tre dagar är det match igen och nya poäng att spela om.

Timrå-Linköping 2-4
0-0, 1-2, 1-2
Skott: 23-29 (9-7, 7-13, 7-9)

Jämnare drabbning i Timrå
Mållöst och jämt efter första perioden. I andra perioden drabbas Timrå av två raka utvisningar och då visar genast LHC att man är ett av seriens bästa powerplay. 0-1 i fem mot tre och 0-2 i fem mot fyra och så hade LHC kopplat greppet om matchen. TIK jobbade snabbt till sig en reducering och skaffade kontakt direkt. Timrå kvitterade i början på tredje men LHC knäckte TIK psykologiskt med att svara med att göra 2-3 direkt efter. LHC kunde hålla sedan hålla undan och avgöra i slutet till 2-4.