Mario Kempe gjorde sina två första mål - VIKTIGT!

Mål:DIF: Mario Kempe 2 & Patrik Cehlin
Mål:VF: Toni Koivisto, Robin Lindqvist
Publik: 7767 personer på ett kokande Hovet

Viktig kämpaseger!
DIF tog tre oerhört viktiga poäng hemma mot Frölunda på lördagskvällen. Jag såg inte en minut av matchen då jag befann mig på festligheter under kvällen, men fick lite rapporter och det såg bra ut hela vägen. I alla fall målmässigt, spelmässigt så var det en jämn tillställning där DIF tog vara på bjudningar och fick på så vis ledningen kanske lite oförtjänt efter första perioden. I andra perioden så drabbades Frölunda av Djurgårdens syndrom, att förlora perioden. DIF är enligt statstiken sämst i andra perioden, så var icke fallet idag. Det fick göteborgarna ta på sig och DIF kunde göra viktiga 3-1 genom Mario Kempe som äntligen fick göra mål i DIF-tröjan. 3-1 var hans andra för kvällen dessutom, viktigt för honom att komma igång. Jag tycker han har varit mer eller mindre osynlig så här långt så skönt att det kanske börjar lossna för honom nu. I sista perioden var Frölunda piskat att gå framåt för att komma ikapp. Frölunda vinner skotten överlägset i tredje och även för hela matchen. DIF har blott tre skott på mål i sista perioden och det är inte okay. DIF vinner med uddamålet men spelet stämmer fortfarande inte. Det känns inte bra och det är oroligt på nåt vis än. Det måste bara bli bättre!
Frölunda reducerade med tre minuter kvar men DIF kunde hålla undan och ta tre sköna poäng. För Frölunda fortsätter eländet men det positiva är att man spelar på tisdag igen och har då chansen till nya poäng. Så måste man tänka just nu, och det gäller DIF med. Ny match på tisdag så bara att ladda om igen. Segern mot Frölunda gav en liten andningspaus inför fortsättningen på en lång resa säsongen igenom.

* Mark Owuya, viktig för DIF i jakten på nya poäng
** Mario Kempe - Äntligen målskytt
*** Publiken, trycket på Hovet, Järnkaminerna ÄR Sveriges bästa klack och det vet ni!

Övriga resultat
Skellefteå-Södertälje 2-0
SAIK tog en programenlig seger. SSK var inte riktigt nära och dessutom så var det en onödig utvisning som sänkte laget vid SAIK:s 2-0 mål.

Timrå-AIK 1-4
Kvällens skräll. AIK vinner på bortais och gör det riktigt smart. Två snabba i powerplay och sen var Timrå på efterkälke. Ska AIK börja klättra nu?

Modo-HV71 5-1
Kan inte annat än glädjas med Modo efter en tung femetta mot självaste svenska mästarna. HV71 har problem får man nog säga. men jag är helt övertygad om att HV kommer tids nog.

Brynäs-Linköping 3-1
Brynäs ångar på och tog en nya trea hemma mot LHC: Känns som hemmaplansfördelen sänkte LHC. LHC riktigt bra hemma, Brynäs likaså. LHC inte så bra borta. På nåt vis så var det kanske en väntad seger av Brynäs på hemmais helt enkelt.