Berlin blev för svåra för DIF

European Trophy 2010
--------------------------

Eisbären Berlin - Djurgården 4-2


DIF hade ledning 1-2 inför sista perioden men det hjälpte inte. Berlin kvitterade och vände på matchen trots att DIF-spelet var bättre än senast. Sista målet kom i tom bur.

14.00: Ny match för DIF idag

European Trophy 2010
---------------------------



Eisbären Berlin - Djurgården

Matchen är igång i Berlin, den började 14.00. Tre poäng är ett måste för att det ska bli slutspel.

Förlust i onsdags, Widing fixade segern ikväll!

European Trophy 2010
--------------------------

Onsdag
Mannheim-Djurgården 3-0
Inte mycket att säga mer än att DIF inte fick hål på motståndarn samtidigt som de var effektivt i powerplay som avgjorde denna matchen. Tre poäng ett måste mot Sparta Prag på fredag.

Ikväll: Seger efter straffar - DANIEL WIDING segerskytt!


Daniel Widing avgjorde

Sparta Prag - Djurgården 0-0
DIF tog matchen till straffar och Mark Owuya fick hålla sin första A-lagsnolla i Djurgården. Matchen avgjordes på straffar där de första två omgångarna blev mållösa, Tim Eriksson satte den tredje straffen varpå Mannheim svarade med att göra mål och kvittera. Det dröjde ända till sjätte omgången där DANIEL WIDING äntligen fick göra poäng och avgöra matchen med sin straff. Därmed tog DIF två viktiga poäng

Foppa mot Detroit


ÄLSKA DJURGÅRDEN!


Sjukt läckert, man bara ryser!


Ser fram emot derbyna i Globen om nån månad!


Elitseriens näst bästa värvning är:



Fredrik Bremberg, HV71

Linkan fick 12% av hockeyexpressens läsare, bara fyra procent bakom vinnaren. Det lär vara stora förväntningar på honom i Bibelbyn. Jag tror att det kommer gå lite trögt i början men sen kommer han i laget ordentligt. Känns ändå som seriens bästa värvning är Rickard Babyface Wallin i Färjestad. Han kommer dra ett tungt lass i Färjestad i vinter.

En månad kvar till Elitseriepremiären!



Tiden flyger íväg, sommaren har snart passerat och de flesta lagen är på is i de högre serierna. Det är en månad kvar till pucken släpps i Elitserien 2010/2011.

Elda på!


Det var nog bara ett rykte

Rykte eller skitsnack?

Jag la ut frågan till er läsare om någon eller några någonsin hört talas om att min blogg vart omnämnd i Aftonbladet eller liknande om att min hockeyblogg varit listad på någon sorts topplista. Jag fick höra det för någon vecka sen och blev mer än förvånad. Jag har då inte hört talas om det eller varken sett eller läst om det själv.

Men inga svar eller kommentarer har kommit in och det verkar som vissa av er läsare var nyfikna på om saken var sann eller bara ett rykte. Men vi kan nog dra ett streck över det härmed.

Förlust mot FBK

European Trophy 2010
---------------------

Färjestad - Djurgården 2-1

Uddamålsförlust i Arvika
Det blev en seg match från DIF:s sida som aldrig riktigt kom in i matchen. FBK tog ledningen med 2-0 innan DIF vaknade till. DIF kom inte närmre än en 2-1 reducering. Bara att ta nya tag på onsdag då man är i Tyskland och mäter Mannheim.

Ett rykte eller bara skitsnack??

Jag vänder mig till er läsare därute, vissa av er vet jag vilka ni är på ett ungefär men det finns nog en och annan som jag inte visste läser här vilket är skitskoj, som sagt utan er ingen blogg!

Fick höra för några dagar sen att min blogg stått omnämnd i AFTONBLADET i nån ranking över sveriges bästa hockeybloggar. Det låter ju helt sinnes men ändå. Är det någon som vet något eller har nåt tips på var det står eller kan stå? Jag är hemskt nyfiken på var eller så det kan stå eller har stått.

Någon som vet så hör av er så fort som möjligt!

mvh mig

Europas bästa hockeylag är ett ryskt!

Så här ser listan ut - topp 20: enligt hockeysajten: Hockeyarchives.com

1) Salavat Julajev

2) MVD
3) Kazan
4) Sankt Petersburg
5) Magnitogorsk
6) Bern

7) HV71
8) Jaroslavl
9) Geneve

10) Djurgårdens IF

11) Pardubice
12) JYP
13) Nizjnekamsk

14) Linköping

15) Zug
16) KalPa
17) Plzen
18) Dynamo Moskva
19) Spartak Moskva
20) Atlant

Ny match idag: Färjestad borta

European Trophy 2010
-------------------------
Färjestad - Djurgården



Coffee Queen Arena, Arvika 16.00

Storfavorit väntar i andra matchen
Inga experter har uttalat sig än men jag pekar ut Färjestad återigen som storfavoriter med HV71 till guldet i vår. Jag vet det är helt vansinnigt långt innan elitserien ens har börjat. Men de har värvat bäst i serien och fått precis de spelare de vill ha. Räkna med att FBK blir topp-tre i vinter hur lätt som helst. Det är andra matchen för DIF:s del i denna turneringen och matchen visas på Viasat Hockey 16.00, går även att köpa på Viasat On Demand.

Jag chattade med Stefan Ridderwall på Facebook innan...
men det är Mark "In da park" Owuya som vaktar kassen i eftermiddagens match mot Färjestad. Stefan höll nollan och spelade lugnt och säkert igår och tyckte personligen att det var stabilt matchen igenom. Jag tycker det ska bli intressant och se vad Mark kan göra i kassen. Har aldrig sett honom spela så har ingen aning hur han är men hoppas han får en ärlig chans att visa vad han kan. Även om jag tror att Stefan blir förstekeeper i vinter.

Bilder från matchen igår: "Jimpa" sätter 3-0



Bilder från matchen mot LHC igår, Jimmie Ölvestads 3-0 mål här


DIF krossade LHC i första matchen



European Trophy 2010

Djurgården - Linköping 5-0
Mål: Mario Kempe, Jimmie Ölvestad, Josef Boumedienne, Mathias Tjärnqvist och Tim Eriksson

Bra start på säsongen!
DIF rivstartade med att ta en enkel femnolla mot LHC hemma på Hovet inför ca 3000 åskådare. Det var ett blekt LHC som inte alls kom upp i nån standard ikvällens match. Säsongens första målskytt i Djurgården blev: Mario Kempe i Djurgården, kul för Mario som är ny i truppen för säsongen. Nils Ekman fick matchstraff i slutet inför stående ovationer när han utmanade Linköpings Johan "Bagarn" Andersson, Bagarn fegade ur när Nisse slängde en handske.  Det var uppskattat på läktaren som gav Nisse en varm applåd när han lämnade isen. 

Laget mot LHC

Målvakter
39. Stefan Ridderwall
(30. Mark Owuya)

Förstafemman
19. Jimme Ölvestad – 9. Kristofer Ottosson – 3. Nils Ekman
15. Oscar Eklund – 7. Andreas Holmqvist

Andrafemman
17. Mathias Tjärnqvist – 32. Marcus Krüger – 41. Daniel Widing
78. Josef Boumedienne – 21. Stefan Lassen

Tredjefemman
26. Tim Eriksson – 16. Nichlas Falk – 70. Mario Kempe
55. David Printz – 28. Kim Lennhammer

Fjärdekedjan
34. Daniel Brodin – 37. John Norman – 29. Patrick Cehlin

Extraspelare
8. Alexander Deilert
20. Christian Eklund



Matchpremiär: DIF - Linköping

Försäsong 2010/2011
-------------------------
European Trophy 2010

Djurgården - Linköping
Hovet 19.00

Det är dags att börja spela in formen inför kommande elitserie. DIF tar emot LHC hemma på Hovet i den första machen för säsongen. Matchen gäller för den nya turneringen European Trophy och ikväll väntar alltså laget från Östergötland, Linköpings tama tigrar. Lagen möttes senast i SM-semifinal som DIF tog hem med 4-1 i matcher så räkna med att LHC vill ha revansch. Micke Holmqvist återfinns i LHC efter att ha lämnat DIF i våras. En liten revansch för honom med ikväll tro?

Matchstart 19.00

Tre Elitseriekortisar! - 38 dagar kvar till nedsläpp!

det slog mig bara:

* Djurgården går till slutspel!....!

** Södertälje INTE spelar slutspel i år heller, får slåss med AIK i bottenträsket igen.

*** Frölunda blir ett topplag för guldstriden - Kenta Johansson stavas anledningen!

**** SM-final 2011: Färjestad - HV71

VI ÄR BÄST I STAN!


DIF!


Game Over? :)



I lördags gick jag altargången fram och sa ja till min blivande fru. Den bästa lagen i mitt liv. Det har varit en del att göra fram tills dess så har inte hunnit sätta in mig i hockeyvärlden för säsongen än men nu ska jag försöka komma igång mer, det har vart alldeles för långt mellan inläggen som ni kanske märkt. DIF spelar sin första match om fyra dagar och då kommer en närmre rapport om läget i DIF Hockey inför kommande säsong.

Widing klar för Djurgården!



Daniel Widing klar för DIF Hockey!

Ersätter Mackan Nilson, och det känns intressant även om inte han är samma stora spelare som Mackan. Men det ska helt klart bli superintressant att se vad Widing kan tillföra DIF:s anfallsspel.

glädjetårar.. det här är magiskt!

fast det var längesen

..läckert!


ÄNTLIGEN - DIF på is igen!



Nils Ekman och övriga Djurgården på is igen - härligt! och därmed är säsongen 2010/2011 igång på riktigt. DIF gick på is 11.10 på måndagförmiddagen. Det hade samlats cirka 400 supporters på plats på Hovet som applåderade in laget när de entrade isen

 


GLÄDJANDE:
Marcus Ragge Ragnarsson fanns med på isen (dock inte i kampmomenten) trots sin trasiga axel. Blir det operation vilket mycket ändå tyder på så är karriären med all sannolikhet över för den rutinerade backen. Saknades på årets första ispass var landslagsjuniorerna John Norman och Patrick Cehlin som är iväg med J20-landslaget i USA.

Kedjorna:
Blå
Jimmie Ölvestad – Kristofer Ottosson – Nils Ekman
Josef Boumedienne – Stefan Lassen

Daniel Brodin – Marcus Krüger – Mathias Tjärnqvist
Oscar Eklund – Alexander Deilert

Vit
Arvid Strömberg – Christian Eklund – Stefan Söder
Andreas Holmqvist – Calle Ackered

Mario Kempe – Nichlas Falk – Tim Eriksson
David Printz – Kim Lennhammer

RSS 2.0