Torsdag betyder hockey

Elitserien 2010/2011
Omgång 8



Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 19.00

Litet "Stockholmsderby" väntar
För Djurgårdens del väntar nu tre bortamatcher på raken med början i Södertälje ikväll. Det är enkelt. Tre raka bortatorsk nu och man är fast förankrat på kvalserieplats. Så därför gäller att försöka fortsätta på det lilla hopp som åter tänts efter förra hemmasegern med början ikväll. Man får inte låta huvudet ta över utan jobba hårt i varje byte och se möjligheterna.

Till kvällens match är det är alltså "derby" igen men ett litet sådant. Matcherna mot Södertälje har ingen AIK-DIF-stämpel. Det har aldrig varit så om jag förstått det hela rätt. Match i Axa Sport Center väntar och det lär inte bjudas på någon toppmatch, det är bottenmöte där tian möter elvan, båda lagen dessutom på samma poäng. Det kommer bli en svår match för DIF. Läget är jobbigt men segern senast måste lättat lite på trycket. Men skärpan måste vara på topp återigen när pucken släpps. Tappar DIF till ett par måls underläge tidigt blir det nog svårt med poäng idag, så tajt är det just nu. Det gäller att få en bra start och ta byte för byte. 




- Marcus Nilson spelar!
Vi får hoppas att det ger en rejäl injektion i laget, han är ingen frälsare men kan nog få igång gruppen. Hoppas jag!

Räkna inte med något vidare ös på läktarna idag trots att det är "derby", pga två saker: För det första så är SSK:s arena aldrig mer än halvfull, publiken har totalt glömt att man har ett lag i högsta serien i ishockey. dessutom är de kräsna eller förstår inte bättre. För det andra: Jag kan inte minnas senast SSK kallades för topplag så därav ingen hockeyfeber heller, trots att klubben vann SM-guld senast 1985 i en final mot just Djurgården. Matcherna på isen mot SSK brukar inte vara mer heta än vanligt. Ös på läktaren kan det ju bli ifall Järnkaminernna kommer ner med ett par hundra man, kan ju alltid hoppas.

Övriga matcher idag
Timrå-Skellefteå
AIK-Brynäs
Färjestad-HV71

Frölunda-Linköping sänds 18.45 på

Kommentarer
Postat av: Marcus

tack =)... men det är de som igångsätter idén som ska ha all kredd =)

Vändningen för DIF har kommit nu, kör över tråk-SSK ikväll =)

2010-10-07 @ 15:55:04
URL: http://marcussport.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0