HV klassen bättre än bottenlaget DIF


HV fick jubla inför sina fans på Hovet

Djurgården-HV71 3-5 (0-2 2-1 0-2)

Tyvärr fick North Bank Supporters valuta för sina pengar för resan till Stockholm. HV segrade lätt mot ett blekt hemmalag. Trots övertag i skotten i första så är det HV som gör målen rätt enkelt. Mitt personliga hatobjekt Martin Thörnberg och Daniel Grillfors ser till att smålänningarna går till paus med 0-2. DIF vinner skotten men HV är äckligt effektiva.

Fredrik "Linkan" Bremberg, poängkung i Djurgården reducerar 1-2 direkt i den andra perioden och jublet hinner knappt tystna innan Nichlas Falk kvitterar 2-2 och taket lyfter nästan på gamla Hovet. HV är riktigt bra men stundtals så är DIF när att ta ledningen, man vinner skotten i den andra perioden med men HV71 är det som tar ledningen genom Johan Liket Lindström, riktigt tungt för DIF som likaväl kunde haft ledningen.

I den tredje så öppnar HV71:s Martin Thörnberg med att göra sitt andra och HV:s fjärde mål, 2-4 och uppförsbacken blir genast enorm för DIF. Inte nog med det för när Pasi Puistola gör 2-5 efter 4.47 in på tredje så är det Ridå! matchen körd. Typiskt idag för DIF hade chansen att ta sig upp på lite säkrare mark med hjälp av ett par poäng men det var det aldrig nära idag dessvärre. HV71 är det bättre laget och ett par hack vassare än DIF, skillnaden mellan toppen och botten är påtaglig lixom. Nu är det uppehåll och DIF får ladda de sista krafter man har för att klara nytt kontrakt i de sista omgångarna. Det ser jag nog som realistiskt för jag vet inte vad laget skulle ha i ett slutspel att göra egentligen, mer än att det skulle rulla in lite extrapengar välbehövligt, när vi inte rår på varken HV71 eller Färjestad och tveksamt Linköping vilka vi säkert skulle få direkt i kvartsfinalen om så skulle ske.

Övriga resultat:
Luleå-Brynäs 5-0: Säger bara Linus Omark och Johan Harju!!!
Timrå-Färjestad 6-0: Timrå är i sitt livs form bara för att DIF också måste vinna.
Rögle-Södertälje 6-2: Rögle fick tre gratispoäng
Frölunda-Skellefteå 1-0: Kallio matchvinnare

Inför DIF-HV71: Ett fullsatt Hovet och bortaklackinvasion


Djurgården-HV71, Hovet 16.00

Sista omgången
innan LG Hockey Games i eftermiddag och det är lapp på luckan - utsålt Hovet som väntar för gästande HV71. Järnkaminerna kör en extra storsatsing i och med att HV71:s fans North Bank Supporers kör Invasion Hovet och kommer med ca 600 supportrar. 11 bussar lämnade Jönköping 9.30 i förmiddags för destination Stockholm och Johanneshovs Isstadion. Så räkna med ett riktigt publiktryck och en klackmatch i eftermiddag när Järnkaminerna för en gångs skull kommer få lite tuggmotstånd. DIF har bara tagit en poäng av tolv mot HV71 denna säsongen så hoppas på att den trenden bryts idag. HV71 tillhör seriens bästa lag efter en knackig start men nu ser de mer och mer ut som en guldaspirant. För DIF är varje poäng viktig nu och det skulle vara oerhört viktig och skönt med tre poäng innan uppehållet

Läget i lagen inför nedsläpp är följande: I DIF är det inga större förändringar men man saknar Stefan Ridderwall, Oscar Eklund, Henrik Eriksson, Andreas Engqvist och Niklas Andersson. I målet hittar vi Gustaf Wesslau som vanligt.
Gästerna HV71 saknar inför nedsläpp fem man som inte kommer till spel: Kim Staal, Jan Hrdina,
Johan Halvardsson, Nick Angell & David Fredriksson. Stefan  Liv vaktar kassen
och kommer också ingå i Tre Kronor i LG Hockey Games sedan Jonas Gustavsson lämnat återbud

Övriga matcher i eftermiddag:
Luleå-Brynäs
Timrå-Färjestad
Rögle-Södertälje
Frölunda-Skellefteå


Kvällsmatch: 18.30, Linköping-Modo


Dieter Kalt till Luleå & Modo förstärker x 2


Österrikaren och ex-FBK:aren Dieter Kalt från Salzburg, klar för Luleå Hockey
___________________________________________________________________________


23-årige tjecken Josef Hrabal från Edmontons organisation klar för Modo Hockey

och


exLHC-spelaren Sami Torrki klar för Modo Hockey, han ska tydligen bli den skyddande polisen för en viss nr 21

Troja knep bonuspoängen på straffar!


3-2! Straffseger och två poäng i Lakerdome. Växjö ledde efter första, Troja vände till 1-2 men Lakers kvitterade i början på tredje perioden. Efter en mållös förlängning så skrinnade Daniel Håkansson ut för att slå första straffen och satte den och det blev segermålet. Riktigt gott för Troja det. Växjö har fortsatt svårt nu när de måste vinna för att ta en kvalserieplats vilket jag bloggat om innan och tror att dom i n t e fixar..

Pågår: Hett Kronobergsderby i Hockeyallsvenskan!

Mitt i Malmökrisen i allsvenskan och spelarkarusellen så glömde jag fullständigt bort den viktiga matchen med stort M i Kronoberg ikväll i Hockeyallsvenskan: Växjö-Troja. Den pågår i skrivande stund och poplaget Lakers leder med 1-0 efter första perioden.

    
Växjö Lakers - IF Troja Ljungby, Lakerdome 19.00

Lakers vill nog revansch för 2-4 förlust för Sunnerbohov senast lagen möttes. Senast de möttes i Lakerdome vann Lakers lite orättvist med 3-0 sedan en viss målskytt i Christian Jakobsson klivit fram och öppnat målskyttet.


Årets övergång! - Peter Forsberg KLAR för Modo Hockey!


#21 Peter Forsberg, Modo Hockey

Det blir inget NHL-spel, för Peter "Foppa" Forsberg
gör comeback i ELITSERIEN! Han är klar för Modo Hockey (äntligen tycker jag) Han har nu bestämt sig efter en tids träning med Modo och tycker att foten fungerar bättre och bättre.
Han säger själv: - Jag kommer att träna med Modo under landslagsuppehållet och hoppas sedan kunna ta ett beslut. Modo är införstått med att jag fortfarande inte är säker på spel, men foten känns bättre idag än den gjorde i början av veckan. Han hoppas spela första matchen hemma mot Skellefteå efter landslagsuppehållet. Räkna med att han kommer locka folk till Swedbank Arena resten av säsongen.

Detta blir nog det sista riktiga försöket att komma tillbaka till hockeyn, funkar det inte nu så är karriären över antar jag, det är synd för när han är som bäst så är han lätt kanske världens bästa ishockeypspelare - alla kategorier!.

Kul för Mats Zuccarello-Aasen som hade Foppa som idol när han var liten, (Zucco är inte så gammal)

Zucco & Foppa (1994)
Tänk dom två i en första line med exempelvis Skröder.. Skulle bli en vass line det..

Malmö töms på spelare...

Spelare som lämnat Malmö

Klara för andra klubbar:

Henrik Karlsson, mv - Klar för Södertälje SK

Johan Björk - Klar för HV71
Robin Weihager -
Klar för Sparta Sarpsborg, Norge
Jonas Höglund -
Klar för Södertälje SK
Marcus Paulsson -
 Klar för Färjestad BK

Mathias Johansson - Klar för Leksand
---------------------------------------------------------------------------------------------
Calle Söderberg -
Har bud från Luleå, Brynäs och Färjestad
Jan Öberg - Lämnar för elitserien eller allsvenskan

Calle Steen - Lämnar Malmö - på väg till AIK?

Fraser Clair - Lämnar Malmö


Åseda körde över RSK - sämsta matchen för säsongen

 VS  
Rydaholms SK - Åseda IF 1-9 (1-1, 0-6, 0-2)

Pinsam insats mot serieledarna!
Det blev ännu en förlust mot serieledande Åseda för RSK:arna. Efter en lika period så ryckte Åseda i den andra perioden. 1-1 blev 1-7??!! hastigt och lustigt, tror inte Gabbe i målet visste vad klockan var ens, men skämt åsido, ingen rolig afton, avsaknaden av Niklas Hård är alldeles för tydlig tyvärr. Åsedas jätteryck avgör hela matchen och de kan sedan spela på resultatet och RSK är virrirga värre och orkar inte komma igen efter raset i andra perioden. Matchen slutar 1-11. Bara att glömma för RSK:arna som ska upp till Vadstena på söndag och är man inte på tårna när pucken släpps så kommer Wettern äta upp dom bokstavligt talat. Trodde verkligen inte att det skulle bli Åseda-show men som sagt, målvaktsfrågan är kanske lite för känslig men med Nicke i målet hade det aldrig blivit siffrorna som blev ikväll! Åseda tar sin största seger i Rydaholm på många år. Inget man skryter med direkt..

Men som sagt till RSK:arna - TEXAS HOCKEY: BRYT IHOP OCH KOM IGEN!!! så ska vi ge pajasarna i Wettern en rejäl kamp om poängen på söndag.

Övriga resultat:
Lenhovda-Skillingaryd 4-5
Virserum-HA74
Wettern-Eksjö 6-2


Viktig seger nere i Ängelholm!


Rögle-Djurgården 3-4 (1-0, 2-1, 2-1, 0-1) 

Skön suddenseger för DIF 
Första perioden
: Det är Rögle som tar tag i taktpinnen direkt och sätter tryck mot Wesslau, DIF är inte vakna i början och får inte igång sitt eget spel utan blir nertryckta. Det är också hemmalaget som tar ledningen genom André Persson efter ett mönsteranfall. Rögle är strået vassare och har fördelen efter första perioden. Skotten 10-5 i hemmafavör, DIF inte riktigt med i matchen ännu.

Andra perioden: Spelet är jämt och lagen byter chanser med varandra, det väger åt båda hållen men till slut lyckas Kristofer Ottosson kvitterar och efter det så kommer DIF upp i banan och får lite tryck vilket ger resultat. 1-2 sätter Kristofer Ottosson på ett riktigt drömpass av lirarnas lirare: Fredrik Bremberg när han med ryggen mot Otto backhandflippar iväg en puck som Otto får på bladet och gör inget misstag med Nihlstorp i hemmamålet utan gör sitt andra mål för kvällen. Fredrik Bremberg även det hans andra assist för övrigt och DIF leder med 1-2 i paus.


Kristofer Ottosson tvåmålskytt

Tredje perioden startar i samma takt men nu är det Rögle som har kommandot. André Persson kvitterar omgående till 2-2 och gör sitt andra mål för kvällen, och ännu värre så 52 sekunder senare gör Rikard Demén-Willaume 3-2 när han tråcklar in pucken efter en retur från Wesslau som gick rakt ut. Återigen det här med Wesslaus returutsläpp till motståndarna hela tiden men det får jag hoppas bara bli bättre och bättre ju mer han får stå. 3-2 och uppförsbacke för DIF. Men DIF ger sig inte och kommer tillbaka vilket ger resultat: 3-3 kommer och det är junioren Marcus Krúger som får avsluta ett läckert anfall med sin juniorkedja, Jakob Josefssons släpp till Calle Gustavssons som släpper en läcker bakom ryggenpass och Marcus Krúgers avslut var riktig hockeyunderhållning, Krúger som gör sitt andra mål i elitserien när han kvitterar. Resten av perioden försöker DIF avgöra men det öppnar för ett par Röglechanser men utan resultat. Det blir inga mer mål utan matchen går till förlängning. I förlängningen så är det lite avvaktande innan Rögle drar på sig en utvisning och DIF får möjligheten till spel fyra mot tre med 1,20 kvar och efter tryck så avgör Marcus Ragnarsson med ett välplacerat skott i krysset återigen på pass, hans tredje denna kvällen, från:


Geniet med de magiska handlederna: Fredrik "Linkan" Bremberg som nu leder den totala poängligan på 532 poäng,
 tre poäng före Jörgen Jönsson. 

En otroligt viktig seger och två viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt och eventuellt slutspel.

Övriga resultat ikväll:
Modo-Timrå 3-2: Modo vände 0-2 till 3-2
Färjestad-Luleå 3-2: FBK ångar på hemma.
Södertälje-Frölunda 1-4: Skrattmatch för Frölunda
Skellefteå-Brynäs 2-1: suddenseger för hemmalaget
HV71-Linköping 2-2: tätt,jämt, tight. Oavgjort

Malmöflykt till Elitserien: Frölunda och Färjestad först ut


Carl Söderberg - Nej från Frölunda men Brynäs och Färjestad är intresserade


Marcus Paulsson är klar för Färjestad

Räkna med fler övergångar från Malmö de närmsta dygnen för det är fler "stjärnor" som redan packat väskan...

Kamil Piros förstärker HV71


Kamil Piros

Det blev inget känt namn som ska förstärka HV71 i slutspurten men ändå. Kamil Piros 30 år, sägs vara en playmaker och en bra i spelet med puck. Han kommer senast från Köln i den tyska ligan.

***************************************************************************

Atvars Tribuncovs till Skellefteå (här i Modos dress förra säsongen)
Skellefteå värvar defensive backen Atvars Tribuncovs från KHL, han har tidigare spelat i Modo, Mora och Färjestad. Det passar bra nu när klubben har tunga skador på sina nyckelbackar. Atvars är en tung defensiv pjäs och blir viktig för Skellefteå.
***********************************************************************************

Pavel Rosa till Rögle BK
Som jag skrev i blogginlägget tidigare idag så värvar ju Rögle den gamle Timrå-spelaren Pavel Rosa. Rögle hoppas ju på att han blir den lilla injektion som ska ta laget upp på slutspelsplats.

Inför: Rögle-DIF


Rögle-Djurgården Lindab Arena, 19.00

Djurgården möter ikväll ett taggat Rögle på bortais i Lindab Arena. DIF har inte lyckats vinna i Ängelholm än men det kanske är dags ikväll?.. Rögle som chockade hela hockeysverige med att leda Elitserien ett tag har nu kommit ner på jorden igen och strider för sin fortsatta existens i elitserien precis som Djurgården gör. DIF kommer med en bra formkurva och är revanschsugna sen förlusten mot Linköping i måndags. Men det gäller att de är med från början, Rögle brukar börja starkt på hemmais och publiken är fanatisk och stämningen är hög i hallen. De tidigare mötena i år har slutat i två segrar, en förlust och en oavgjord. Senaste gången man vann nere i Ängelholm då i gamla isstadion var 22 september 1994, då blev det seger med 4-2. Rögle har dock inte lyckats vinna på de senaste fyra matcherna i Lindab Arena men placerar sig ändå på sjätte plats i hemmatabellen, man har plockat 39 av 58 poäng på hemmaplan.

Läget i lagen: Rögle får hjälp av sitt nyförvärv: Pavel Rosa som tidigare spelat i Timrå förövrigt. Djurgården mönstrar samma lag som senast, Gustaf Wesslau vaktar kassen.

Tidigare möten denna säsongen
9/10: Rögle borta 3-3: jämt och tight.
16/10: Rögle hemma 2-1 e sudden: DIF drog det längsta strået
22/11: Rögle borta 3-4: det var en viss domare i Sören Persson som hjälpte hemmalaget här..
26/12: Rögle hemma 3-1: Äntligen seger!

Övriga matcher ikväll:
Skellefteå-Brynäs: Två batanter möts
Modo-Timrå: Räkna med krig i streckmatchen!
HV71-Linköping: TOPPMÖTET
Färjestad-Luleå: Jonas Gustafsson skadad! FBK vinner ändå hemma..........eller??
Södertälje-Frölunda: Gästerna drar hem med tre poäng?

Div.3: Serieledande Åseda på besök i Talavidshallen ikväll

  VS   
Rydaholms SK - Åseda IF, Talavidshallen, 19.00

RSK tar emot serieledande Åseda IF på hemmais ikväll. RSK som bara fick oavgjort hemma mot Kalmar i söndags vill få ordning på spelet igen och ta en seger ikväll. Men det är inte ofta som man lyckas besegra Åseda. Senaste segern kom på hemmaplan säsongen 2006/2007, 5-3 blev det då. Matcherna mot Åseda brukar var derbykaraktär på. Tufft, tight och lite grinigt och en domare mittemellan. Det brukar vara bra matcher emellan när inget av lagen brukar bjuda på för mycket. Kan tänkas att Åseda vill styra matchen ikväll men hoppas att rydaholmarna är laddade inför uppgiften. Får hoppas på lite RSK-anhängare ikväll när Åseda som brukligt alltid har följe med sig. Fick laguppställningen av lillebrorsan vid lunchtid och den ser ut som följer:

***********************************************************
Preliminär laguppställning:

Gabbe - Jeppe

Jimpa-Marcus Bergdahl-G-Gulldén-Mattias Bergdahl


Strisse-Roman-Henke-Håkansson-Jakob


Gren-Nicke.J-Haglund-M.Pettersson-Lillis


Reserver: Foppa, Lelle

*****************************************************************

Övriga matcher ikväll:
Lenhovda-Skillingaryd
Virserum-HA74
Wettern-Eksjö


Malmö Redhawks på väg i graven?


        Malmö Redhawks

Det forna elitserielaget och numera hockeyallsvenska laget Malmö IF Redhawks kan vara på väg att gå i graven, gå i konkurs. Klubben har cirka 8 miljiner i skuld och river nu alla kontrakten med spelarna i A-truppen för att rädda klubben. De vill inte binda upp sig på att tvingas utbetala lön i februari för pengarna verkar inte finnas. Spelarna kommer att informeras om klubbens situation på ett möte kl 14.00 idag. Det kommer bli spelarflykt tro mig, ingen vill spela gratis och ingen vill spela i ett bottenlag som Malmö nu blivit i Hockeyallsvenskan. Förlusten i går i Mariestad var nog droppen som fick det att rinna över och klubben sätta sig ned och ta tag i situatuationen. Jag tror iskallt man hade räknat med att gå till Kvalserien vilket definitivt inte sker nu, snarare tvärtom och det är väl det som satt rejäl gungning på klubben den senaste tiden. Ska bli intressant och se vad de etablerade spelarna tar vägen, jag tänker på spelare som Jani Hurme, Mathias Johansson, Jonas Höglund, Jesper Damgaard, Calle Steen, Carl Söderberg m.fl som jag inte tror att stanna kvar men det återstår att se.
..transferfönstret stänger 31 januari kl 00.00 

Malmö vann SM-guld 1992 och 1994 men några fler guld lär det inte bli...

Fortsättning lär följa...

DIF på väg till Ängelholm...

Djurgården möter Rögle på bortais ikväll...

Troja föll på straffar mot Gnaget

 
IF Troja/Ljungby - AIK 2-3 (0-1 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)

Troja lyckades knipa en poäng hemma mot AIK. Efter en mållös första period som Troja vann skotten i 9-7 så är det Solnalaget i andra som börjar bäst och tar ledningen genom Mattias Beck. AIK tar över mer och mer och får ett psykologiskt 0-2 mål, genom Tobias Ericsson, med halvminuten kvar av perioden. 0-2 inför sista och AIK ser ut att ta hem segern. ´Men man ska aldrig räkna ut Troja på förhand och särskilt inte på hemmais. Troja gör ett försök att komma igen men AIK är bra och gör allt för att inte släppa in hemmalaget. Det lyckas man till det återstår 4 minuter då veteranen Daniel Håkansson reducerar till 1-2. AIk blir nog lite tagna för Troja kommer ner i anfallszonen igen och med 1,24 kvar gör Olof Mårs 2-2. En poäng räddad efter en bra slutforcering. Den efterföljande förlängningen blir mållös och matchen avgörs på straffar som blir långdraget. Troja tar ledningen genom Oscar Andersson (bror till grovjobbaren nr 17.Johan Bagarn Andersson i Timrå)  på sjätte straffen för Troja men elitseriemeriterade Johan Ryno gör iskallt 1-1 på nästa straff. Det går till åttonde omgången och sextonde straffen när Dick Tärnström skjuter hem bonuspoängen hem till Solna.

Övriga resultat ikväll:
Mariestad-Malmö 4-2
Huddinge-Almtuna 2-1
Bofors-Nybro 6-2
Björklöven-Borås 4-1 
Mora-Oskarshamn 4-1

Stoffe & Modo: Kommer ni ihåg?

Vi tippade sluttabellen
Den 18 november under en tråkig föreläsning. Vi satt ett par stycken och snackade hockey i vanlig ordning, om elitserien om vilket lag som vinner SM-guld? vilka missar slutspelet och vilka som får kvala? vilket resulterade i att vi skrev en sluttabell och tippade vilka som tar guldet. Så här såg tabellerna ut. Det återstår 10 omgångar av Elitserien.
------------------------------------------------------------------------------
Min sluttabell
1. Linköping      SM-GULD
2. Färjestad
3. Frölunda
4. HV71
5. Skellefteå
6. Djurgården
7. Rögle
8. Modo
9. Brynäs
10. Timrå
11. Luleå till kvalserien
12. Södertälje till kvalserien
***************************************************

Stoffes sluttabell
1. Linköping
2. Frölunda     SM-GULD
3. Färjestad
4. Skellefteå
5. Modo
6. Djurgården
7. Rögle
8. HV71
9. Luleå
10. Brynäs
11. Timrå till kvalserien
12. Södertälje till kvalserien

**************************************************

"Modos" sluttabell
1. Linköping
2. Modo     SM-GULD
3. Skellefteå
4. Färjestad
5. Rögle
6. Djurgården
7. Frölunda
8. HV71
9. Luleå
10. Brynäs
11.Timrå till kvalserien
12.Södertälje till kvalserien
****************************************************


Troja-AIK ikväll..


Troja/Ljungby - AIK, Sunnerbohov 19.00

Troja möter AIK hemma ikväll, sist de möttes vann Troja med 3-2 i en match där Troja gick ifrån till 3-0 innan AIK vaknade och reducerade till 3-2 men tryckte på för en kvittering. Mötet i Stockholm ägde AIK från start till mål och vann komfortabelt med 5-2. AIk har tillhört topptvå hela säsongen och är mer eller mindre klara för en direktplats i Kvalserien. För Troja hägrar en playoffplats så är varje poäng viktig. Troja är starka på hemmaplan det har man visat med starka segrar mot AIK, Leksand, Växjö, Mora och Malmö för att nämna några. Till kvällens match har man lånat in HV71:s andremålvakt Andreas Andersson som spelat i klubben tidigare. AIK kommer med fyra av fem bortasegrar och siktar på att bryta bortatrenden mot Troja.

Tips: 4-2 
*****************************

Övriga matcher
ikväll i hockeyallsvenskan
Mariestad-Malmö
Huddinge-Almtuna
Bofors-Nybro
Björklöven-Borås
Mora-Oskarshamn

Gårdagens elitseriematcher

Luleå-Frölunda 4-2: VF har en ojämn form, Luleå jagar lugn och ro i tabellen

Timrå-Rögle 3-2: Timrå fortsätter vinna, Rögle trillar allt djupare neråt

Skellefteå-Färjestad 0-1: Släkten är värst. Före detta SAIK:aren Lee Goren matchvinnare för FBK 

Tre matcher idag i Elitserien

Luleå-Frölunda

Skellefteå-Färjestad

Timrå-Rögle

DIF fick stryk i "Chokladkartongen"...


Det blev LHC-jubel till slut

Linköping-Djurgården 2-1 (0-1 0-0 2-0)

Matchen börjar med att DIF startar bra och får ner spelet i LHC:s zon men inga direkt farliga chanser, LHC kommer in i spelet och försöker komma upp lite på djurgårdarna men det är DIF som styr i första perioden och Daniel Henriksson får det svettigt i målet. DIF fortsätter att skapa chanser och LHC har problem att få till eget spel. Till slut får DIF utdelning när Fredrik Bremberg spelar fram skyttekungen i DIF: Niklas Anger till 0-1, det var Angers mål nr 21 i elitserien i år. I och med assisten är Fredrik "Linkan" Bremberg är nu uppe på 529 poäng och delar titeln som meste poängplockare genom tiderna med rödhuvudet i FBK. Helt rättvist. DIF är nära att öka på innan periodpausen men 0-1 står sig. Skottstatistiken chockar mig rätt rejält: 1-14!! LHC får iväg ett ynka skott på mål på 20 minuter och DIF äger första perioden totalt.

Efter en sån första period så kan det ju snabbt vända, och det är precis vad som händer. 1-1 o 2-1 kommer och nu är det ombytta roller på isen. DIF hade chansen några gånger, Calle Gustafsson, Fredrik Bremberg, Marcus Ragnarsson men som kunde gjort både tvåan och trean men inga mål i andra perioden. LHC har jobbat sig in i matchen på allvar. Skott: 9-11

I tredje försvarar sig DIF i första hand och väljer sina tillfällen att kliva fram men det är LHC för hela slanten, kvitteringen kommer genom Jan Hlavac och strax därefter gör LHC även 2-1 genom Tomas Surovy där pucken tar på David Printz och in bakom Wesslau. Öite typiskt för båda hemmamålen är att Wesslau återigen släpper returer som går rakt ut till motståndaren och det är det som DIF faller på idag tyvärr. Det är väl lite det som har vart problemet med Wesslau att han släpper för mycket returer istället för att suga in pucken men ingen skugga över honom idag. Han har verkligen spelat upp sig och i och med det så har laget blivit bättre. Det blir 2-1 och LHC tar sin femte raka seger och det blir en tung förlust för DIF som jag tycker förtjänade poäng men och på nåt sätt rinner flytet över på hemmalagets sida ju längre matchen går och särskilt i tredje perioden. 


Daniel Henriksson storspelade men hade han inte gjort det så hade nog DIF knipt minst en poäng. Djurgårdens fina trend bröts i Linköping ikväll, trots en riktigt bra match ändå. DIF var bäst den första halvan men sen tog Linköping över. Synd här är att DIF hade chansen att sätta både andra och tredje målet men istället vänder hemmalaget på steken. DIF gör en riktigt bra första halva och andra perioden med för den delen men det räcker inte när man inte får in sina chanser man har när man leder. Det ser bättre ut än på länge och bara hoppas att DIF kan behålla formen och kanske jaga en slutspelsplats som inte är så långt borta i praktiken, huvudsaken är ju att fixa nytt elitseriekontrakt givetvis och varje poäng är på liv och död.

Övriga resultat:
Södertälje-HV71 3-2 efter sudden: SSK sprattlade till mot ett lojt HV.
Brynäs-Modo 2-3: Modo tog en tung seger!

Hetaste ryktet i NHL just nu: Edler+Lohan=sant?

       
Alexander Edler+Lindsay Lohan=sant?
Det ryktas om att Vancouvers svenske NHL-back Alexander Edler dejtar självaste Lindsay Lohan. Detta är nog helt ointressant på den här bloggen MEN undrar vad hans kusin Adamski (som går i min klass) skulle säga om hon dök upp på nästa släkträff?? 

inför Linköping-DIF

 VS  
Linköping-Djurgården, Cloetta Center 19.00


Djurgården åker ner till Choklakartongen för att möta serieledande Linköping. Det blir tufft, DIF kommer med 5 raka segrar så är LHC tätt inpå med fyra raka segrar. Det innebär att en trend kommer brytas ikväll. Frågan är vilket lag som har orken, flytet att ta ytterligare en seger. DIF har två tuffa matcher i bagaget så får hoppas verkligen man är på tårna från första nedsläpp ikväll. DIF har bra statistik mot LHC denna säsongen. Säsongens första möte slutade med LHC-vinst med 3-2 efter förlängning och det är den enda matchen LHC lyckats vinna mot DIF. Djurgården har därefter två raka segrar hemma, 3-1 & 5-1, och lyckades få till oavgjort i det förra mötet i Linköping 3-3. DIF leder målskillnaden: 13-8 på fyra matcher. Nu ska man defintivt inte stirra sig blind på statistiken, den bröt ju DIF i Göteborg i torsdgs så att allt kan hända.

Läget i lagen: LHC spelar utan avstängde Andreas Pihl och Teemu Aalto är ett osäkert kort. DIF åker ner utan skadade trion: Stefan Ridderwall, Andreas Engqvist och Niklas Andersson. Ronnie Pettersson är enda frågetecknet och Gustaf Wesslau vaktar målet

Tuff bortamatch mot serieledarna för DIF ikväll

Tre matcher ikväll

Linköping-Djurgården

Brynäs-Modo

Södertälje-HV71

Div.3 Östra: Oavgjort mot Kalmar

   VS
Rydaholms SK  - IF Kalmar Hockey 3-3 (1-0 1-2 1-1)
RSK fick bara oavgjort i en ej sevänlig match, slarvigt, hafsigt och trots ledning efter första med 1-0, ökar på till 2-0 i andra perioden kommer gästerna tillbaka och kvitterar innan paus. Jakob Gulldén ger hemmalaget ledningen men när Kalmar pressar på för en kvittering i slutminuterna, 3-2 med tre minuter kvar så kvitterar Kalmar på ett klapp-klapp mål. Tungt att tappa i slutminuten men framför allt tappa när man har 2-0. Två poäng blev till en pinne vilket i och för sig är bättre än noll..

Nu väntar derbyt hemma mot serieledande Åseda hemma på torsdag. REVANSCH är ordet!

Övriga resultat i skrivande stund 19.45
Lenhovda-Make Believes 5-2
Virserum-Wettern 5-3
: titta noga! VSGF slår Wettern! Multa!
Åseda-Eksjö 8-4

Div.3 Östra: Inför RSK-Kalmar

    VS  
Rydaholms SK - IF Kalmar Hockey, Talavidshallen 17.00

Dags för match i östra hockeytrean i eftermiddag. Det blir lite av ett toppmöte när fyran Rydaholms SK tar emot trean Kalmar. RSK är tre poäng efter så en seger idag är viktigt för att haka på i toppen men också säkra en playoff-plats.
Spelartruppen har spetsats till nu inför slutspurten, backen Emil Gren gör comeback, han har tidigare spelat i Alvesta SK. Emil börjar på bänken men lär släppas in av Coach Tomas under matchen. Det har varit ett par nya ansikten på träningarna nu under veckan men inget är klart så jag väntar med att presentera namnen.

RSK mönstrar preliminärt följande lag:
Gabbe (Jesper)
Färm - Marcus Bergdahl - Lillis - Wärmegård - Gulldén
Strisse - Rohman - Håkansson - Frallan - Jakob J
Lelle - Martin.P - Haglund - Henke G - Mattias Bergdahl
reserver: Emil Gren & Foppa

Niklas Anger sköt hem segern!


Djurgården-Brynäs 2-1 (0-0 1-1 1-0)

Djurgården tog sin femte raka seger i en oerhört jämn och tight match där det inte bjöds på någonting. DIF startade matchen bra och satte tryck på brynäsarna som försvarade sig flitigt. DIF vinner skotten med 11-5 men inga mål.

I andra kommer Brynäs in mer och mer och spelar smart. De spelar som Djurgården spelade i göteborg i torsdags, försvarar sig till varje punkt men ligger på lur för att ta vara på hemmalagets misstag, de får långa anfall i DIF-zonen som ger DIF problem. Gästerna tar rättvist ledningen på en kontring när DIF inte har täckning bakåt utan Peter Nolander sätter 0-1 på en retur från Wesslau som inte kan göra nånting. DIF-försvaret går bort sig från början och kan inte reparera. Det var så pass tight spel att det inte fanns utrymme för misstag och hade Brynäs fått 0-2 så tror jag de hade tagit hem segern. Men i stället fixar DIF kvittering genom junioren Marcus Krüger som gör sitt första mål i elitserien när han slår in returen från Jakob Josefssons skott där Krüger först spelar fram Josefsson. Brynäs vinner skotten 3-12 och har mer spel än DIF:arna som har svårt att få till något eget spel.

I sista perioden är det Brynäs som dominerar spelmässigt och DIF får inte ordning på spelet alls, man kommer inte ner i anfallszon och får inga långa anfall vilket Brynäs rullar upp hela tiden. Tränare Tomas Montén tar timeout med cirka sju minuter kvar för att lugna ner de sina och få ordning ´på laget igen. Bytet efter blir hafsigt men sen börjat DIF komma ner i Brynäszonen alltmer och efter 17.01 händer något. Domare Ulf Rådbjer som gjorde bort sig sist han dömde DIF mot LHC, är nu DIF i ryggen för en gångs skull när han hittar två utvísningar för Brynäs, den ena är inget att snacka om på Mads Hansen men sen kastar Daniel Widing in en vattenflaska på isen som tränare Czarnecki menade "att den var till Markström" - Yeah right....Bullshit! så BIF åker på ett lagstraff och DIF får spela fem mot tre, Anger-Bremberg-Ottosson in på isen förstås. Nu måste det bli mål, den stora chansen att avgöra matchen tänker både jag o Stockholm som sitter och  följer dramat, det dröjer 62 sekunder innan Niklas Anger sveper in 2-1 på pass av Fredrik "Linkan" Bremberg som därmed passerar Janne Larssons gamla poängrekord med en poäng. Smolken i bägaren är att rödhåret i Färjestad har en assist ikväll med så han går ifrån med en poäng på 529 poäng och leder.


Fredrik Bremberg är nu den näst bäste poängplockaren i Elitserien genom tiderna
.

Det ni..och jag gissar på (och tror och hoppas)att det kommer mera från "Linkans" magiska handleder. Matchen kunde likaväl slutat med bortaseger som oavgjord men nu drog DIF det längsta strået och nu verkar laget ha flytet med sig, skönt det med för vi fans har fått lida ett bra tag. Det återstår ju 11 matcher så allt kan ju hända men nu har DIF blandat sig i streckstriden ordentligt.

Övriga resultat i eftermiddag
Färjestad-Timrå 6-3: FBK gjorde inget misstag hemma mot Timrå
Luleå-Södertälje 5-0: SSK är illa ute, riktigt illa ute
Frölunda-HV71 5-4 e.sudden: John Pol succényförvärv gör 2 mål för Frölunda!
Rögle-Skellefteå 1-2: SAIK gjorde 1-2 med 3 sekunder kvar av matchen!!

Kvällsmatchen:
Modo-Linköping pågår (0-2 efter 17 minuter)


Ett utsålt "Hovet" väntar Brynäs idag



Dagens matcher


Djurgården-Brynäs
Luleå-Södertälje
Rögle-Skellefteå
Färjestad-Timrå
Frölunda-HV71
Modo-Linköping

"Kors i jösse namn"


Växjö Lakers VANN! tog en viktig seger borta mot Borås med 5-4, David Lundbohm avgjorde med fem minuter kvar i spel fem mot tre och tog tillbaka tredjeplatsen i Hockeyallsvenskan vilket just nu betyder direktplats till Kvalserien men..............

..............ett annat lag som vill dit är Mora IK - ve & fasa! Laget med det tråkigaste ryktet och arena, straffade Leksand på bortais och det var den gamle leksingen Marcus Eriksson som sänkte leksingarna.

ÄNTLIGEN: DIF skrämde iväg spöket!


David Schneider (ej i bild) har precis gjort 0-1

Frölunda-Djurgården 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Orättvist så in i hälsingland är orden för matchen men ändå så otroligt viktig och framförallt skön seger för Djurgården som jag fick bevittna i Scandinavium igår.

Matchen startar med bra fart på hemmalaget som trycker ner DIF i egen zon, DIF får ett boxplay emot sig direkt och sen börjar Frölundas kanonad och snurr i anfallszonen mot DIF som strider för att hålla tillbaka. Frölunda vinner skotten 16-5 i första perioden men det är DIF som tar ledningen i sitt första riktiga anfall. David Schneider slänger iväg pucken mot mål i en tilltrasslad situation och 0-1 är ett faktum. Orättvist redan här men sån kan ju hockey vara för det mesta. Frölunda bjuds in i matchen när Niklas Anger drar på sig en offensiv utvisning i ett powerplay. Magnus Kahnberg kvitterar på en retur framför målet helt rättvist. DIF hade två frilägen i första perioden som kunde uttökat ledningen men både Jakob Josefsson missade när han försökte sätta den mellan benen på Honken och Fredrik Bremberg sköt över i nästa friläge. Istället får VF powerplayet då som Kahnberg utnyttjar.

Andra perioden startar med ett nio minuter långt spel i DIF-zonen och Tomas Montén tar timeout för att väcka DIF igen men pressen fortsätter, DIF försöker ta vara på misstagen som VF gör och ett sådant när backarna ska passa sig emellan varandra så bryter Micke Holmqvist och kommer fri men rivs ner och domare Christer Lärking dömer straff: Ut på isen glider Fredrik Bremberg och är hur säker som helst när han sätter pucken i krysset bakom Johan Holmqvist. DIF tar helt ologiskt och orättvist ledningen och VF är chockat. VF fortsätter och trycka på men pucken studsar Djurgårdens väg denna kväll, Gustaf Wesslau storspelar men det var riktigt nära många gånger att pucken likväl kunde studsat in.

Inför sista perioden väntade en nervpärs för oss DIF-anhängare som var på plats. Skulle det hålla hela vägen var frågan? Och svaret på den frågan är ju helt klart skönast. VF försöker och försöker men det blir uddlöst till slut, man kommer inte till ett riktigt avslut. I jakten på en kvittering med två minuter kvar så drar hemmalaget på sig en kvittering när Nicklas Danielsson är på väg igenom och mot tom bur men blir nerriven av bcken Erik Karlsson. Matchen är i det läget körd för VF när DIF får spela fem mot fyra. DIF får till en bra chans när Bremberg lägger en fin macka till Niklas Anger som får iväg ett skott som Honken räddar. Efter det tar VF ut målvakten men lyckas inte kvittera. Det är darrigt framför DIF kassen i slutsekunderna men tiden rinner ut och DIF tar tre oerhört viktiga poäng. 37-15 i skott till Frölunda säger ju allt. Frölunda spelar i DIF-zonen i två perioder om man drar ihop det men det vill sig bara inte ikväll. DIF vinner men det ser inte snyggt ut alls men tyvärr måste man spela så här ibland med att backa hem med fem man för att försöka vinna och ikväll lyckas de totalt. Gustaf Wesslau storspelar och defensiven blir bättre och bättre. Bra ikväll var ju första linan med Ottosson-Bremberg-Anger men fjärdekedjan med Tim Eriksson, Jakob Josefsson och Calle Gustafsson imponerade på mig.
Matchens delikatess är ju Fredrik Brembergs straff - han är säkerheten själv och det är sånt som kallas hockeygodis! Lägger ut den på facebook med för er som har det. Bremberg som förövrigt tangerat Janne Larssons poängrekord på 527 poäng, och är en pinne efter rödhåret Jönsson i FBK.

Nu får grabbarna suga på det till idag och sen ladda för Brynäs hemma imorrn inför ett förmodligen slutsålt Hovet. Hoppas på att publiken kan lyfta DIF till ännu en seger! Kriget kring strecken är vidöppen och allt kan hända de här 11 omgångarna som är kvar.

Övriga resultat igår
Timrå-Brynäs 4-1: Timrå vinner bara för Djurgården vinner..surt
Skellefteå-Modo
5-0: SAIK körde över Modoo deras nye keeper

Södertälje-Rögle 3-3: Fullsatt Axa Sport Center hjälpte inte SSK ikväll


Lite bilder från igår:

Skräckarenan

Resesällskapet: Vi som åkte: Stockholm, Lisa o Stoffe

Frågade legenden om jag fick ta kort:  här är resultatet :)

DIF bygger upp ett anfall i tredje


Kvällens tips: Frölunda-Djurgården

Vi tippar kvällens match..

Frölunda-Djurgården

Lisa:    5-4
Stoffe:  2-1
Patrik:  1-3
Jag
: kalla mej feg ...passar...VÅGAR INTE!


Inför Frölunda-DIF

   VS   
Frölunda-Djurgården Scandinavium, 19.00

Klockan 16.00 sitter jag i bilen upp mot Scandinavium med Frölundasupportrarna Stoffe & Lisa och sen Patrik "Stockholm" och jag som är djurgårdsanhängare. Vi blir två mot två som kommer sitta och vråla på varandra. Det kommer förhoppningsvis bli skoj och vi hoppas ju på en bra och tuff match. Det är en svår uppgift i en arena som DIF inte vunnit i på 7 år. VF har vänt sin formsvacka och DIF har en bra form. Frölunda har tagit tre raka rätt enkla segar på bortais i Stockholm så DIF måste vara revanschsugna bara för den sakens skull.

Tidigare möten denna säsong:

11/10 Djurgården - Frölunda 1-5
1/11 Djurgården - Frölunda 3-6
20/11 Djurgården - Frölunda 1-4
5-15 i målskillnad...

Läget i lagen inför matchen
ser rätt bra ut: I Frölunda så stod Niklas Andersson  över onsdagens ispass men är spelklar ikväll liksom övriga truppen så VF saknar bara Jonas Nordqvist och Andreas Karlsson långtidsskadade. I Djurgården saknas Stefan Ridderwall, Anderas Engqvist och Niklas Andersson. Oscar Eklund är dock tillbaka efter sejour i Huddinge och går in som sjunde back i matchen. Enda frågetecknet är det för Nichlas Falk. Återstår att se om han kommer till spel. Gustaf Wesslau vaktar målet.

Övriga matcher:
Timrå-Brynäs
Södertälje-Rögle
Skellefteå-Modo

Det händer grejer i Elitserien..

Frölunda tappar en back som flyttar hem till Finland


Toni Söderholm

Toni Söderholm lämnar omedlebart Frölunda för IFK Helsingfors. Toni har och har haft svårt att ta istid i VF den senaste tiden och när en möjlighet att flytta till IFK Helsingfors dök upp tog han den men det var ett beslut som satt hårt inne. 

En spelare ut -  en spelare in i Linköping


Johan Fransson
Johan Fransson lämnar bänken i Linköping för spel på isen i Lugano. - Det blir en nytändning säger han själv och inte konstigt, han spelar med landslaget men nöter bänk i klubblaget, en märklig situation.


Mika Noronen
Finländaren Mika Noronen har skrivit på för resten av säsongen med Linköping enligt källor, och som media spekulerat i en tid nu så har LHC jagat en ny keeper. Daniel Henriksson har inte levt upp till de förväntningar som krävts och därav LHC:s agerande inför kommande slutspel: elaka tungor säger att Linköping leder inte serien tack vare Daniel Henrikssons målvaktsspel - utan snarare trots. Det kan ju inte vara så skoj att höra som spelare..

Detta är kanske den största bomben eller det är den största bomben av alla idag både för hockeysverige och för alla djugårdare:

Ingen Bremberg i Djurgården nästa säsong!

Fredrik Bremberg TVINGAS bort från Djurgården

"Linkans" kontrakt går ut efter denna säsongen och Bremberg har inte hört ett ljud medans DIF har börjat föra samtal med spelare som Niklas Anger, Kristoffer Ottosson & David Printz så har det vart tyst kring "Linkan". Rätt märkligt, han är klubbens kanske viktigaste spelare (och den dyraste?) men om DIF inte förlänger med honom så förstår jag inte deras tanke och så vill jag höra en riktigt bra förklaring istället för undanflykter som att sportchefen Janne Järlefeldt inte ger några kommentarer på om hur det blir med Bremberg eller om han ingår i planerna för nästa säsong för det kan väl knappast vara så att de inte förlänger med honom för fyllegrejen i somras. För då är det rent pinsamt av DIF Hockey i sånt fall.

Mina egna spontana kommentarer på detta är: Skandal..sån j**** skandal!! De pissar honom rätt i ansiktet som tack för allt han har gjort för klubben, framförallt de senaste säsongerna där han själv rent av har räddat kvar Djurgården i Elitserien. Det svider i DIF-hjärtat det här.. undrar vad som ligger bakom eller om de rent av inte har råd med han längre? men en ren skandal om du frågar mig

Frölunda bröt förlusttrend


Äntligen fick Frölunda jubla men SSK fortsätter gå på knäna.

Frölunda bröt sin svit med att vinna över Södertälje. Men det satt hårt inne. Björn Bjurling som spelade bra i SSK-kassen blev tyvärr syndabock när han styrde in pucken i eget mål. I o för sig hade han inte kunnat göra så mycket. Pucken hade passerat över honom och han vände sig om och försökte nå pucken men slog istället in den i egen kasse. Fortsatt tungt för SSK som tog ledningen i matchen. I och med segern så klev Frölunda upp på en fjärdeplats. På torsdag väntar Djurgården..

Scandinavium-spöket måste bort


Ett spöke som verkar skrämma DIF varje gång de är på besök här...

Tidigare möten sedan 2002
23/10-01 Frölunda-Djurgården 1-2
15/1-02 Frölunda-Djurgården 0-6
-------------------------------------------------------------------
Slutspelet 2002 - kvartsfinal
8/3-02 Frölunda-Djurgården 3-0  (1-0 i matcher)
12/3-02 Frölunda-Djurgården 1-2  (1-2 i matcher) 
------------------------------------------------------------------
3/10-02 Frölunda-Djurgården 6-0
3/12-02 Frölunda-Djurgården 2-1
16/11-03 Frölunda-Djurgården 3-2 e.straffar
21/2-04 Frölunda-Djurgården 3-1 
-----------------------------------------------------------------
Slutspelet 2004 - kvartsfinal
3/3-04 Frölunda-Djurgården 8-1 (2-0 i matcher)
7/3-04 Frölunda-Djurgården 3-1 (4-0 i matcher)
-----------------------------------------------------------------
28/10-04 Fröunda-Djurgården 2-1
25/1-05 Frölunda-Djurgården 3-2
------------------------------------------------------------------------------------
Slutspelet 2005 - semifinal
21/3-05 Frölunda-Djurgården 2-1 e.sudden  (2-0 i matcher
*25/3-05 Frölunda-Djurgården 3-4 (3-1 i matcher) *i Frölundaborg
27/3-05 Frölunda-Djurgården 4-0 (4-1 i matcher DIF utslaget)
-------------------------------------------------------------------------------------
4/10-05 Frölunda-Djurgården 2-1
8/12-05 Frölunda-Djurgården 3-0
21/9-06 Frölunda-Djurgården 3-3
30/11-06 Frölunda-Djurgården 5-1     *var på plats*
13/11-07 Frölunda-Djurgården 5-4     *var på plats*
3/12-07 Frölunda-Djurgården 3-2
16/2-08 Frölunda-Djurgården 1-1

22/1-09 Frölunda-Djurgården ?-?
------------------------------------------------------------------------------------

*****
Två raka segrar i serien under säsongen 2001/2002. 6-0 i sista mötet innan slutspelet och så lottades DIF mot VF i slutspelet, det var ju upplagt för avancemang men efter det så har inget vart sig likt mot Frölunda. Utslagna i tre av fyra senaste möten med Frölunda i ett slutspel och inte en seger på 13 raka matcher i Scandinavium. Det verkar som det gått troll i mötena med Frölunda i deras hemmaarena, DIF förlorar antingen stort eller med uddamålet gång på gång. Senaste segern var alltså 15 januari 2002 så det är ju dags på torsdag!


18.Michael Holmqvist, Djurgården Hockey

Jag pratade med Djurgårdens Mikael Holmqvist idag
(tisdag) och sa att jag är på plats på torsdag och vill se trenden brytas och han höll med: -det är bara att det är bara att köra på, men på frågan om det blir lite speciellt att komma till Scandinavium, hans gamla hemmaarena svarade han: -Nej inget speciellt, bara ut o köra som sagt. Får hoppas att Micke och övriga laget har en ovanligt bra afton på torsdagkväll.

Frölunda - Södertälje ikväll...

..är enda matchen i elitserien ikväll och är en hängmatch. Efter ikväll så har alla lag spelat 42 matcher. Det är två lag med dålig form och resultat. Frölunda har 5 raka förluster och oron för att laget ska missa slutspelet?! hur dumt det än nu kan låta. Jag tror ju inte att de missar det men det kan bli hårt i mål. För Södertälje finns det bara en sak de resterande 13 matcher som återstår. VINNA eller FÖRSVINNA. SSK är just nu 13 poäng ifrån nytt kontrakt och har en dålig trend innan ikväll. 5 raka förluster men 6 matcher utan seger så laget har det riktigt tungt. Det har inte blivit den positiva förändring sen man sparkade Leif "Strumpan" Strömberg och Jim Brithén tog över. Någott av lagen vänder sin trend ikväll och jag tror Frölunda kör över SSK. Tips: 5-1

Igår spelades två matcher
Linköping-Färjestad 3-3: Jörgen Jönsson nu ensamt total poänligaledare i Elitserien
HV71-Luleå 2-1: HV71 är vassast i powerplay och så även ikväll. 2 av 2 mål i powerplay!

Kungen på väg tillbaka


Världens bästa ishockeyspelare är på väg tillbaka


Jonas Johnson gör comeback?



Den förre lagkaptenen i Frölunda, Jonas Johnson tränar med laget nu. Jonas la ju av inför denna säsongen men är nu med och tränar när VF har skadebekymmer på centrar i laget. Frågan är nog bara när innan Jonas är med och spelar igen..

Div.3: Oavgjort i Eksjö för RSK..

   VS 
Eksjö Hockey - Rydaholms SK 5-5

...en riktig missräkning tycker jag....det gör nog laget med...

Övriga resultat:
Wettern-Lenhovda  3-2
Skillingaryd-HA74 6-5
Kalmar-Virserum 3-1
Make Believes-Westbo 6-2

Länk till serietabellen: http://www.swehockey.se/smaland/Table.asp?TournamentId=54345

Div.3: Eksjö borta för RSK i eftermiddag

  VS
Eksjö HC - Rydaholms SK, Storegårdshallen 17.00


Lillebrorsan rapporterar samma lag som senast mot HA74 men enda skillnaden att Gabriel Fransson vaktar målet, Niklas Hård hr krånglande ljumskar men är bortrest. Ikväll måste det bli vinst. Senast lagen möttes blev det 2-2. Eksjö ledde matchen med 1-2 länge innan RSK kvitterade i en riktigt dålig match.

Övriga matcher:
Wettern-Lenhovda
Skillingaryd-HA74
Kalmar-Virserum
Make Believes-Westbo


527 poäng - Tangerat elitserierekord



Detta rödhår tangerade det totala poängrekordet i Elitserien på 527 poäng som den gamle Brynässpelaren Janne Larsson hade fram till gårdagens omgång... Men han lär bli passerad av en viss DIF-spelare inom kort, det svider ändå att han tangerade det före Fredrik Bremberg som var ikapp rödhåret under matchen mot Modo igår men han nådde inte fram först. Det är väl bara att så att jag aldrig gillat Jönsson, och det beror antagligen på att han spelar i helt fel lag helt enkelt. Återstår att se hur det slutar när 55 omgångar har spelats.
 

UNDERBAR seger mot Modo..men Timrå vann ändå..igen...


Det var en skön seger idag! - det kan nog Niklas Anger hålla med om

Seger hemma mot Modo med 5-3
, vi hade 3-0 men höll på att tappa matchen. Så in i norden skönt att DIF vann hemma mot Modo till slut ändå. 3-0 i början på andra perioden blev 3-2 efter att Modo fått utdelning smidigt och snabbt..men David Printz gör sitt andra och tredje mål för säsongen idag, han satte 1-0 i början av första, men hans andra mål för dagen är målet som ger DIF arbetsro. När det stod 3-0 var det ställningskrig och Modo jobbade in sig i matchen när DIF slappnar av och slog av på takten. När sen Modo satte sitt första mål av Patrick Yetman så var det helt plötsligt match igen. 3-2 direkt på tekning av Per-Åge Skröder och DIF var rikttigt illa ute just då.
  
Niklas Anger               Fredrik Bremberg

Matchens båda lirare idag är helt klart lagets hetaste målskytt just nu: med två nya heta mål igen och passningsgeniet Fredrik "Linkan" Bremberg med 3 underbara målpass och i och med det är han en poäng ifrån Janne Larssons poängrekord som ett viss rödhår tangerade idag dessvärre. Det kommer Linkan att tangera. Det är 13 matcher kvar och jag är övertygad om att "Linkan" fixar ett nytt rekord! . men det hör inte hit. Bremberg kommer förmodliogen att slå ett nytt rekord..vänta och se som sagt.. Det spelar ju ingen roll egentligen för det är lagets vinster som betyder allt just nu. Nu knappade DIF in på lagen ovanför. Med 3 poängssystemet så går det fort i tabellen även om man halkar efter lite så nu skiljer det 4 poäng upp till en slutspelsplats helt plötsligt och DIF är "bara" 17 poäng i praktiken upp till en serieledning hur dumt det än kan låta. Serien är otäckt jämn och det kommer avgöras i den sista omgången vilka 8 som får spela vidare, vilka två som tar semester och vilka två lag som får kvala sig kvar. Årets Elitserie är jämnare än jämnast genom tiderna. Varje match är livsviktig för alla lagen utom topptrion: Linköping, HV71 och Färjestad, dom är redan klara för slutspel anser jag.

På torsdag när DIF möter Frölundas indianer är jag på plats. DIF har inte vunnit i Göteborg sen 12 mars 2002 i slutspelet i kvartsfinal nr 3 i så att statistiken talar klart och tydligt emot Djurgården men det ska ändå bli intressant och se om DIF pallar trycket. DIF är formstarkt för första gången på länge, 4 segrar på 6 matcher medan Frölunda kommer vara oerrhört revanschsugna efter 5 raka förluster nu. Intressant är ordet

Övriga resultat ikväll:
Luleå-Linköping 0-2: LHC är nog seriens bästa lag, kan nog bli guld i år
Timrå-Södertälje 4-2: Timrå kanske hängde av SSK nu..
Färjestad-Rögle 6-2:
FBK blir vassa i slutspelet i år
Skellefteå-HV71 2-4: SAIK i formsvacka, HV71 blir att räkna med i slutspelet
Brynäs-Frölunda 3-1: Brynäs är intressant, VF är inne i formsvacka igen

Inför nedsläpp: DIF-Modo

Läget i lagen: inför nedsläpp är följande: Djurgården mönstrar samma lag som senast, till skillnad från att Mark Owuya är reserv bakom Gustaf Wesslau. Jimmie Ölvestad avstängd idag. Gästerna kommer med Mikael Zajkowski i målet och de mönstrar samma lag som i senast mot Brynäs. Saknas gör Hans Jonsson (rygg), Marco Tuokko (ljumske), Mats Zuccarello Aasen (fot) och Fredrik Warg (blödning) är skadade.

Det är en så pass nervös och spännande match som gäller så mycket så vågar inte tippa något offentligt. Den där Modosupportern har tippat 3-4 men jag passar där.. låter matchen spelas istället.


Övriga matcher idag:
Brynäs-Frölunda
Skellefteå-HV71
Timrå-Södertälje
Färjestad-Rögle

Kvällsmatch 18.30 på Canal+
Luleå-Linköping


En av ramsorna JK kommer sjunga på Hovet idag


Järnkaminerna håller stämningen hög på Hovet match efter match efter match!

"åå alla vet att djurgården inte e o leka med, ge oss lite glädje kämpa på, vi sjunger för våra färger gul röd blå, ända fram till guldet ska vi nå vi skrattar åt vrak och pissar på aik"

SJUNG MED ALLA DJURGÅRDARE IDAG! Vi ska sjunga hem segern mot Modo idag!


Gästbloggare Modo: inför prestigematchen mot Djurgården


Modo Hockey - The Heart Of Hockey

Ja kära bloggläsare, vad ska man säga om denna match?!. Vi eller mitt  Modo har fruktansvärt svårt för Djurgården på bortaisModo har inte vunnit över dem på snart tre år, och bara 2 segrar av 19 försök under 2000-talet!?! Så jag ber til gudarna att vi ska bryta denna trend ikväll. Formen för dessa lag är ganska lika, vi har vunnit 5 av 6 matcher efter jul och Djurgården har 3 av 5 tror jag men då ska det sägas att Djurgården har mött bättre motstånd än oss..

...men som obotlig optimist som man är så tippar jag vinst till mitt kära MoDo med 4-3 :D

ha´re gött!

FORZA MoDo

Inför Modo

 

Djurgården-Modo på Hovet 16.00

Oerhört viktig match igen och igen för DIF. Imorgon kommer Modo från Örnsköldsvik. Laget som kallar sig Heart of hockey, nåväl återstår ju att se hur det är efter matchen imorgon om det var hjärta eller inte. Lite intressant och kanske negativt för DIF är att Modo inte vunnit på Hovet sen 25 november 2006. Den matchen såg jag och minns väldigt väl. DIF ledde med 2-0 inför sista så det kändes rätt bra, de hade haft en tung start med sitt helt nya lag, alla stjärnor borta och ekonomin körd i botten. Perioden började med en Modostraff som Salle satte och avslutades med två Perra-mål. 2-0 blev 2-4 i sista perioden. DET hoppas jag att jag slipper uppleva igen. Men efter den matchen har det blivit 5 raka segrar på hemmais mot Modo.

Tidigare möten lagen emellan
25/11-06 Djurgården-Modo 2-4
27/1-07 Djurgården-Modo 2-1
24/11-07 Djurgården-Modo 4-1
29/11-07 Djurgården-Modo 4-2
14/2-08 Djurgården-Modo 3-0
11/11-08 Djurgården-Modo 7-0:
Denna matchen sitter ju kvar på näthinnan än, trots att det "inte går att leva på gamla meriter" som en viss modosupporter hela tiden envisas med att påpeka varje gång jag bara förtydligar vilka som är mesta mästarna!. Modo har ju som sagt bara t v å guld..Nåja, det kommer bli stentufft imorgon utan guldglans dock och till den där supporten kan jag nog redan nu säga att gå hem i början på andra perioden för dig blir inte tal om..men hur det slutar sen får vi se imorgon eftermiddag..

Växjö Lakers förlorade igen..


Leksand-Växjö 3-0:
Lakers rådde inte på serieledarna..


AIK-Mariestad 7-2:
AIK tog en enkel seger och ångar på mot Kvalserien


Almtuna-Mora 1-0:
Almtunda knep tre viktiga i sexpoängsmatchen mot Mora i jakten på en kvalserieplats



Malmö-Bofors 0-2:
Malmö får nog sikta på nästa säsong. Det blir nog inget playoff för danskarna...

Toivo Suursoo & Lance Ward!


Toivo Suursoo

Lite sent det här men en gammal skyttekung: Toivo Suursoo har skrivit på för allsvenska IF Troja/Ljungby. det blir ett meriterat förvärv. Ni som kommer ihåg såg ju Suursoo i Elitserien för några år sedan. Han kommer senast från Keramin Minsk i Ryssland.
Fakta om Toivo Suursoo
Malmö IF 1999-2000: 61 matcher, 14 mål + 9 assist
Luleå Hockey 2001-2002: 48 matcher, 15 mål + 3 assist
Malmö IF 2002-2004: 56 matcher, 12 mål + 8 assist



Lance Ward

Elitserien blir en buse rikare igen nästa säsong: Lance Ward är klar för HV71 igen. Det stod mellan Luleå och HV71 men Fredrik Stillman bjöd över Luleå till slut så Lance valde sitt gamla HV istället.
Han behöver ingen närmare presentation och Andreas Jämtin mailade Lance när allt var klart med en hälsning: "Vi ses i sarghörnet till hösten.."

Hela Sverige skrattar åt Disciplinnämnden och Domarkåren!

Hela Sverige Skrattar Åt Er!

- Domarskandal

- Parodi

- listan kan göras låång!


Ingen Jimmie Ölvestad ombytt i båset mot Modo på lördag..

Jimmie Ölvestad
stängs av två matcher och missar den dunderviktiga matchen mot Modo hemma på lördag.

Ett ord: Parodi 

hade inte Pajas Rådbjer missbedömt hela situationenhade inte Jimpa reagerat som han gjorde!. Ulf Rådbjer borde stängas av två matcher för sitt jättemisstag. Det är så skrattretande..

Akta er för att b ö r j a slåss ni kan bli avstängda två tre matcher för det.. och tänk vilka straff ni får som börjar slåss på riktigt nu framåt när det hettar till i slutspel och allt. Då snackar vi säsongsavstängningarna om dårarna i disciplinnämden ska få bestämma.

Otroligt skön seger mot SAIK..men Timrå vann sin match


Skellefteå-Djurgården 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
Har precis kommit hem efter en biokväll: 2h 45min lång med flickvännen och hann få reda på att Skellefteå-DIF stod 0-0 sen stängde jag av mobilen...och så fort jag kom ut så var det på med mobilen men inga sms-resultat..tills jag kom hem, direkt in på nätet och på hockeyligan.se - klickar vidare till Web-tv -> elitserie-tv och får se Skellefteå-Djurgården, mållös första period,i andra gör Fimpen ett dyngmål men dom räknas dom också 0-1 efter två perioder. Hemmlaget
 Gustaf Wesslau storspelade
kommer ingenvart och Gustaf Wesslau spelar bra i målet. Skulle ett enda mål räcka till seger..NEJ..med 2,36 kvar av matchen så bjuder Wesslau på en retur rakt ut som SAIK:s Mathias Månsson stänker in 1-1...jahapp, sudden då kanske.
Segerskytten "Otto"
Men icke sa Nicke. bara 39 sekunder senare spelar Fredrik Bremberg via Niklas Anger fram Kristofer Ottosson som gör 1-2 med 1.39 kvar av matchen!! DIF håller undan och vinner i Skellefteå..Det ni! Det blir 1-2 och DJURGÅRDEN tar tre oerhört viktiga poäng i Kraft Arena denna kväll. Så himla positiva besked från DIF tycker jag att det kanske verkar på rätt håll nu d v s uppåt. Det sura är ju att Timrå knep tre poäng i Luleå? fattar ingenting..Luleå måste ju vikit ner sig eller nåt, Timrå har ki världens flyt när Pyöräla gör 3-4 med 38 sekunder kvar - vad är oddsen på det? .....men det är ju klart att lagen ovanför måste vinna för att inte DIF ska kliva upp i tabellen. Det är ett märkligt resultat i alla fall...SSK föll ännu en gång och är nu 8 poäng efter DIF men som sagt det återstår 14 omgångar kvar..

Övriga resultat ikväll
Rögle-Frölunda 5-0 - ett ord: RÖGLEKROSS!
Linköping-HV71 3-3 efter sudden. Jämt i SM-Finalreprisen
Luleå-Timrå 3-4: Timrå har ju otrolig äcklig flyt nu..
Färjestad-Södertälje 6-3: enkel och väntad hemmaseger!
Modo-Brynäs 2-1: Brynäs på väg att bli indraget i streckstrid?...

Inför nedsläpp: Skellefteå - Djurgården

      VS      
Skellefteå-Djurgården, Kraft Arena 19.00

Svår bortamatch idag för Djurgården som möter ett revanschsuget Skellefteå AIK som hade en misslyckad roadtrip och räkna med att DIF kommer få sota för det i Kraft Arena ikväll. Det kommer bli oerhört tufft för DIF att ta poäng men man kommer slita för att få med sig en poäng hem förhoppningsvis. SAIK vann senast lagen möttes så DIF vill ge igen och vara så fräcka att vinna i deras arena.

Läget i lagen inför nedsläpp: Skellefteås Erik Andersson fick ett skott på foten i senaste matchen men spelar. I övrigt är det inga förändringar på backsidan är att vänta från förra matchen vilket innebär att Niklas Strandberg, lånet från Piteå, och Johan Burlin ersätter de skadade spelarna. Fredrik Krekula har gjort ett par matcher med juniorerna och kommer allt närmare spel men saknas idag. Djurgården flög till Skellefteå

utan lagkapten Jimmie Ölvestad som är (felaktigt!!) avstängd sen Linköpingsmatchen och ärendet kommer även att behandlas av disciplinnämnden - Hela Sverige Skrattar!  Vilka pajasar som sitter där förresten..Gustaf Wesslau vaktar målet. I övrigt saknas skadade målvakten Stefan Ridderwall som ersätts av juniormålvakten Tim Sandberg. Även Oscar Eklund och Andreas Engqvist saknas.


Elitseriens snyggaste o fulaste

Nu är det avgjort:
Omröstningen om vilket lag som har den snyggaste tröjan i Elitserien:

Här är topp tre

1:a

 
Näst snyggaste tröjan

3:e snyggast


FULASTE tröjan i Elitserien har:

Rögle tar hem priset för fulaste matchtröja. MEN det är ett lag som har den näst fulaste och de tar sitt andra pris i och med näst fulaste tröjan...

Djurgården har seriens näst snyggaste och näst fulaste tröja. Det sistnämnda skriver jag under på med full fjäder. Den är inte bland de snyggaste jag sett och de är fruktansvärt tråkiga. Bortatröjan är ingen höjdare heller. Längtar till DIF kommer med ett nytt matchställ verkligen. Teckensnitt o design på denna tröjan håller låg klass tycker jag!

Mitt personliga val när det gäller DIF-tröjor så är detta den snyggste matchdräkt de har burit:
Tröjan från säsongen 1999/2000 är klart läckrast!

Kvällens matcher:

Omgång 41

Linköping - HV71      -är kvällens huvudmatch på Canal+. Kan även streamas-

Skellefteå - Djurgården

Rögle - Frölunda

Modo - Brynäs                       *streamas*

Luleå - Timrå

Färjestad - Södertälje


Frölundas Jonas Nordqvist blir borta länge

 Jonas Nordqvist blir borta länge efter denna tacklingen

Jonas Nordqvist
utgick i tredje perioden mot Luleå efter en stenhård men schysst tackling av Janne Sandström. Dagens magnetröntgen bekräftade dessvärre vad man trodde när han linkade av ut i omklädningsrummet igår. Främre korsbandet är skadat och inre sidoledbandet är instabilt, säger Frölundas läkare Fredrik Bergström i ett pressmeddelande vilket innebär att säsongen kan vara över.

Frölunda är nu på jakt efter en ersättare för att inte truppen ska vara för tunn under resten av säsongen. Återstår att se vem denne blir. VF har ju  en rätt så tjock plånbok om man vill

Kvalseriejakten: Växjö Lakers föll i sudden..

Kvällens resultat av intresse:
Troja/Ljungby-Huddinge 2-0
Västerås - Leksand 4-5
Växjö - Malmö 3-3 efter sudden
Sundsvall - AIK 1-2
Björklöven - Almtuna 2-3
Mora
-Nybro 3-2

Vem tar tredje platsen och en direktplats i Kvalserien??
Toppduon AIK och Leksand vinner igen men trean Växjö verkar inte ha riktig ordning på grejerna. Lakers ledde 3-1 men krislaget Malmö kom tillbaka efter bland annat ett straffmål av gamle skyttekungen Jonas Höglund, förlängingen som följde blev mållös och det gick till straffar där Carl Söderberg gjorde mål och Lakers McNevin missadeskåningarna tog hem segern. Malmö - ett lag i kris som med all sannolikhet missar kvalserien och playoff.. Nej jag tror inte på Lakers i slutänden. På bortaplan är de riktigt dåliga och nu darrar de på hemmaplan med. Tror att de också är tagna av stundens allvar att det börjar närma sig Kvalserien och allt vad det innebär. Det gäller för tränare Janne Karlsson att få ihop trupperna igen om Växjö inte ska tappa tredjeplatsen som man haft hela säsongen och till och med vart uppe på serieledning. AIK och Leksand tar varsin klar Kvalserieplats men den tredje platsen tror jag tyvärr är öppen men givetvis är "Röda-gula-blåa VLH" med och slåss för den platsen ihop med Mora som vann ikväll och flåsar Lakers blott en poäng efter. Almtuna en pinne efter Mora, och Västerås jagar också bakom så det kommer att bli hårt i mål. De fyraövriga lagen här spelar playoff och kan ändå ta den långa bakvägen till Kvalserien. Mitt kära Troja har vart och sniffat på en playoff-plats under säsongen och det hade vart extra skoj om de som nykomling efter tre år i lingonserien tog sig dit, de är två poäng bakom sjundeplacerade Björklöven som innehar den sista playoff-platsen. Är övertygad om att det kommer avgöras i den absolut sista omgången här också precis som i Elitserien vilka som kommer spela de olika slutspelen och playoffen.

15 matcher kvar i Elitserien!

Det har spelats 40 omgångar i årets elitserie. Det är den jämnaste i Elitseriens historia vilket också tabellen talar om

1Linköpings HC40+1168
2HV7140+1066
3Färjestad BK40+1363
4Luleå HF40+263
5Skellefteå AIK40+1460
6Frölunda HC39+960
7Brynäs IF40-760
8MODO Hockey40-1055
9Rögle BK40-1354
10Timrå IK40-353
11Djurgårdens IF40-849
12Södertälje SK39-1844

Djurgården som har målet? /hade målet att gå till semifinal med sitt lag har nog ändrat inriktning och försöka rädda kontraktet som just nu är långt borta trots 4 poäng upp till strecket. Allt kan hända och jag vågar inte sia om hur det ska gå men jag ber till Gud allsmäktig att: mitt Djurgården Hockey är rätt sida strecket när omgång 55 har spelats ca kl 18.15 lördagen den 28 februari. Lag 1-7 är klara för slutspel redan nu men sen är det öppet ner till plats 10. Modo, Rögle och Timrå slåss just nu om den sista platsen, Djurgården försöker krampaktigt hänga med och SSK är avslaget för tillfället.

Skellefteå borta imorrn för Djurgården som har haft svårt att vinna däruppe. Det känns som varannan match däruppe går bra och varannan dåligt. Statistiken säger 2 segrar, 2 oavgjorda och dessvärre 3 förluster uppe i Skellefteå Isstadion eller Skellefteå Kraft Arena som den numera heter.

Tidigare möten sen Skellefteå kom upp i Elitserien 2006
28/10-06 Skellefteå-DIF 0-2
28/11-06 Skellefteå-DIF 3-1
3/2-07 Skellefteå-DIF 3-2
17/11-07 Skellefteå-DIF 3-4
31/1-08 Skellefteå-DIF 5-1
21/2-08 Skellefteå-DIF 4-4 e.sudden
15/11-08 Skellefteå-DIF 2-2 e sudden (DIF ledde 1-2 med 1,40 kvar)

I år är dessutom SAIK ett av topplagen och att räkna med t.o.m om guldet så det är en svårlöst uppgift för DIF imorgon men givetvis hoppas jag på ett mirakel för det är verkligen vad som behövs om DIF ska spela elithockey nästa år.

Luleå tråkade ut Frölunda


#11 Jonas Almtorp avgjorde med sitt 0-2 mål med 3.02 kvar

Luleå tråkade ut Frölunda i Scandinavium ikväll. Janne Sandström sköt 0-1 i powerplay trots skottövertag för hemmalaget. Med tre minuter kvar av matchen så rundar Jonas Almtorp hemmabacken Erik Karlsson som inte är tillräcklig i situationen och på returen avgör Almtorp. VF reducerar med 5 sekunder kvar, dessförinnan har både Jonas Almtorp och Emil Lundberg chansen att göra trean i tom kasse. Skotten 27-15 skryter om ett ineffektivt hemmalag ikväll.
 

Jonas nordqvist
bjöds på en luftfärd..
Tungt för Frölunda som även fick stjärncentern Jonas Nordqvist knäskadad med en befarad ledbandsskada efter en tackling av Janne Sandström. Tre poäng till Norrland och nu är Luleå uppe på fjärde plats. Frölunda kvar på sjätte. 

En enda match i Elitserien ikväll

                 VS     

                        Nedsläpp 19.00 i Scandinavium


Senaste nytt: Sparkad tränare i Hockeyallsvenskan, nyförvärv m.m

Hockeyallsvenskan
Malmö Redhawks
har hittils totalmisslyckats så här långt att ta en topp tre placering och en plats i kommande kvalserie till elitserien. Danskarna ligger på en nionde plats i hockeyallsvenskan, tio poäng ifrån en kvalplats. Malmö har tränats av stockholmaren Bobo Simonsen fram till idag. Bobo som ryktas vara på väg hem till Stockholm igen och in i Djurgårdens organisation fick idag sparken från Mif Redhawks. Han ersätts av okände och oprövade juniortränaren Göran Karlström. Bobo Simonsen tar på sig att det inte gått bättre för laget och sportchef Peo Larsson säger att vi vann ju inga matcher så var ju tvungen till en förändring.

Elitserien:
Timrå IK värvar nytt igen och har gjort klart med två nyförvärv inför slutspurten för att knipa en slutspelsplats:



Målvakten: Teemu Karjalainen från finska Ässet, har tidigare spelat i Växjö Lakers i allsvenskan


Forwarden Martin Sonnenberg från Ambri-Priotta, Schweiz med erfarenhet från NHL: i Pittsburgh och Calgary.

Surt dagen efter segern mot LHC - domarskandal!

- Sveriges hockeydomare visar än en gång oerhörd låg nivå! -
----------------------------------------------------------------------------------------
Har inte hunnit sätta mig framför datorn förrns nu framåt kvällningen här för att blogga om gårdagen och dagens hockeyhändelser då jag har tentavecka denna veckan. Djurgården tog en skön femetta hemma mot Linköping. Dagens händelser har med gårdagen att göra, dels en domare och djurgårdens kapten Jimmie "Jimpa" Ölvestad.

Efter "slagsmålet" igår i matchen mellan DIF-Linköping så fick dessa två herrar matchstraff, idag kom disciplinnämdens beslut angående fortsatt bestraffning.

Jimmie Ölvestad - får en matchs avstängning? ? ?  
Andreas Pihl - frias och är spelklar?!?


Jimpa vansinnig av förklarliga skäl

"Jimpa"
får för att han slängde klubban när han blev avvisad av isen, och skriker några väl valda ord som domaren i det här fallet är helt befogad att höra, efter sitt matchstraff, ett horribelt matchstraff återigen det går inte komma ifrån...som domare Ulf Rådbjer tilldelar Jimmie. Det var en klar två minutare för Jimmie men så skulle det randerat utvisning på Micke Holmqvist för buttendingen som startar hela bråket och 2+2 eller matchstraff som det blev för svinet Andreas Pihl som slängde handskarna, och fortsatte slå sittandes över Jimpa som bara försvarade sig, då det var en regel innan att slängda handskar - automatisk avstängning till utredning gjorts...han F R I A S?? helt felaktigt och kan spela nästa match för LHC mot HV71 imorrn. Det är så låg domarnivå på vissa matcher så man undrar vad det är som pågår egentligen och vad de här s.k. domarna gör på isen. Jag hoppas verkligen inte Rådbjer får domarpipan som årets domare i år för den har han dessutom inte förtjänat.

"Kom inte och säg att stockholmslagen blir förfördelade av domarna för det är ren lögn"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inte nog med avstängningen så är Stefan Ridderwall skadad igen och beräknas bli borta i två veckor: En sträckning, baksida lår, hindrade honom från att fortsätta gårdagens match mot Linköping. Det innebär att DIF får lita på Gustaf Wesslau igen de närmaste matcherna och att juniormålvakten Tim Sandberg kliver upp igen som backup bakom Wesslau.

En div.3-match ikväll

Make Believes - HC Wettern 2-2 ...minsann!

SEGER! Riktigt skön femetta för Djurgården Hockey!


Äntligen! en riktig skön, rättvis seger ikväll!

Djurgården - Linköping  5 - 1 (0-0, 3-1, 2-0)
Första perioden
: 0-0 skott: 5-14
Mållös och tråkig första period där inget av lagen har nån egentlig riktig vass målchans. Djurgården går knappt över halvplan utan är väldigt noga med defensiven. Så den här är inget att lägga mer krut på.

Andra perioden
: 3-1 skott: 9-3
LHC får första målet när man flipprar in 0-1 när Riddarn är lite skymd. Det kändes tungt, för jag kan inte säga att LHC var bättre trots övertag i skotten. 30 sekunder efter blir det slagsmål när Andreas Pihl sänker Micke Holmqvist varpå Jimmie Ölvestad bara suger svinet Pihl för att markera.


Domaren(?) - Ulf Rådbjer

Domare Ulf Rådbjer gör bort sig big-time
här. Ölvestad och Pihl får MATCHSTRAFF??!! okay Andreas Pihl slänger handskarna i situationen men de slåss inte båda utan det är Pihl som dunkar ner Holmqvist men sen slår sittande på Ölvestad.. att Ölvestad får matchstraff är så..............ja kan inte med ord beskriva hur förbannad jag blev av domare Rådbjer när han är så feg och visar ut båda på matchstraff för slagsmål där en av spelarna vevar trots att det aldrig blir nån fight. Otroligt pinsamt herr Rådbjer som är en av sveriges bästa domare. -lågst- men det hela visar sig vända matchen för Djurgården. I det efterföljande powerplay för DIF så kvitterar Marcus Ragnarsson till 1-1 när han halvsmäller in pucken bakom en skymd "Hento" i LHC-kassen. 1-1 och DIF får en otrolig energi. Niklas Anger väntar in Fredrik Bremberg som bara backhandar vidare in pucken framför mål där en framrusande Kristofer Ottosson kommer och stöter in 2-1. DIF har vänt och är riktigt på gång. LHC får ett powerplay i slutet av perioden men där petar Nichlas Falk ut pucken och gör årets rusch och blir helt fri men precis i skottögonblicket blir han upphakad av Teemu Aalto och domaren dömer s t r a f f!


#23. Fredrik Bremberg har precis prickat in 3-1 på straff!
Vem kliver ut för att slå den om inte Fredrik "Linkan" Bremberg som väntar ut "Hento" så han delar på benskydden och så sätter han 3-1 i "femte hålet". Sånt himla jubel det blev framför skämen här när jag och "Stockholm" vrålade ikapp. 3-1 i paus.

Tredje perioden
: 2-0 skott: 12-6
Både jag och Stockholm hajar till när vi ser att Gustaf Wesslau har hoppat in i kassen inför sista perioden. Det visar sig att Stefan RIdderwall har sträckt sig i ljumsken och det befaras att det är den gamla skadan som han ick hemma mot HV71. Men det var inget att oroa sig ska det visas, för det blir inte ens nerv i sista som jag trodde. Jag tänkte att om LHC får 3-2 så kommer det sluta hur som helst men LHC verkar helt ointresserade. Djurgården gör 4-1 Nicke Danielssonett kalaspass från Nichlas Falk. Michael Holmqvist sätter spiken när han gör 5-1 med 4 minuter kvar. Det ska sägas att LHC gör inte ens ett halvhjärtat försök att komma tillbaka i matchen i den sista perioden utan visar bara dåligt humör ju längre perioden går. Det blir tre sköna poäng ikväll, viktigt som få men det är oerhört långt kvar innan DIF kan känna sig säkra på framtiden.

*** OTROLIGT SKÖNT MED EN SEGER! ***
-------------------------------------------------------------------------------------------

I övrigt så slår Modo-Timrå med 2-1 och är med det uppe på slutspelsplats. Det kommer bli en hård kamp kring det strecket om vilka som tar sista slutspelssplatsen.

Inför: Linköping hemma


#13. Robin "Figge" Figren - en av dem som kliver fram ikväll?
Jahapp, nya tag för mitt bottengäng Djurgården. Nåväl ska försöka ha hakan lite uppåt, än är det inte kört. Det gäller att kriga , varje träning, varje byte, varje match nu ända in i kaklet så får vi se hur långt det räcker..

Det måste bli vinst ikväll...
- Vi skall göra det till ett litet helvete här och det skall inte vara roligt för dem att komma hit, säger Djurgårdstränare Tomas Montén som är riktigt revanschsugen efter Timråförlusten senast. Linköping hemma väntar på Hovet ikväll 19.00, Än så länge har vi ingen förlust på ordinarie tid mot LHC denna säsongen men peppar peppar..... En seger hemma och två oavgjorda men LHC som vinnare i en förlängning.
Det ser ljusare ut i DIF-truppen. Tränare Micke Johansson räknar med alla idag förutom Andreas Engqvist som är borta resten av säsongen utan att bli tjatig. Stefan Ridderwall får chansen i kassen igen, hoppas han börjar komma igång på allvar snart, det har gått 40 omgångar och han har inte vart så värst het än. DET ÄR DAGS IKVÄLL STEFFE!
Gästerna LHC kommer med Daniel "Hento" Henriksson i målet, Tomas Surovy missar matchen, skadad. Dessutom härjar influensa i laget, men de flesta ska kunna spela. Enda frågetecknet är det för busen Andreas Jämtin.

Den övriga matchen ikväll är förövrig viktig för båda lagen
Modo-Timrå: kamp om slutspelsplatsen här ordentligt!

Janne Karlsson/Fredrik Olausson tränar HV71 nästa år?


Janne Karlsson, assisterande tränare, Frölunda

HV71
är på jakt efter Kenta Johanssons ersättare och hetaste namnet just nu är Frölundas assisterande tränare Janne Karlsson. Han visade i Linköping att han är en bra coach och en bra istränare. När han talar lyssnar spelarna och han har den rutin som HV vill att en coach ska ha. Det var de egenskaperna de prioriterade när HV:s klubbledning valde Per Mårts och Kenta Johansson.


Blir Fredrik Olausson, assisterande tränare i HV71?
Tänkbar assisterande tränare i hop med Janne Karlsson kan bli Fredrik Olausson. Enligt sportchef Fredrik Stillman: HV 71 vill ha veteranen i lagledningen för att har den erfarenhet från hockeylivet som jag saknar, säger Fredrik.

Div.3-hockeyn ikväll med mera

Resultat i smålandshockeyn ikväll: Rydaholms SK var spellediga ikväll, gött tyckte brorsan och få vila nån helg men det gäller för dem att ladda rejält och åka till Eksjö och slå dem ordentligt. 2-2 hemma sist och det var en riktig dålig match.

Div.3 Östra ikväll
Lenhovda-Kalmar  2 - 5: Kalmar blir att se upp för, riktigt bra
Åseda-Skillingaryd  13 - 0: Totalkross av serieledarna!
Westbo-HA74  2 - 5: Fortsatt tungt för Westbo
Virserum-Eksjö: 4 - 5: bottenmötet där Eksjö tar sin tredje seger i år. Det går tungt för VSGF.

Div.3 södra
Diö-Åstorp 7-4: Diö jagar en toppplats, de har ett riktigt bra lag och tränare så jag skulle gissa på att det blir en lite längre säsong i hallen i Diö i år.

Div.2 C Reg. Syd
Halmstad-Mörrum 2 - 4: Storpubliken 2237 åskådare i Sannarpshallen fick se sitt HHK förlora...
Värnamo-Osby 4 - 3: VGIK avgjorde i slutminuten och tog viktiga poäng
Alvesta-Hässleholm
  3 - 5: ASK föll tungt hemma

Yared Hagos klar för SSK - bryter med HV


Yared Hagos till Södertälje SK
Det blev som jag tidigare bloggat om, nu är det klart att han lämnar HV71. Yared Hagos gick ut med att han ville lämna HV71, och då var det till AIK snackades det om men nu flyttar Yared hem till Stockholm men ny klubb blir Södertälje SK och försöka rädda dem kvar i Elitserien.

Senaste nytt: Lance Ward nära HV71


Mannen i vit tröja redo för en fight dyker upp igen
..japp ni läste rätt, riksbusen med 598 utvisningsminuter spelar i HV71 kommande säsong. De är muntligt överens enligt källor men Lance spelar ovetande på frågan om han spelar i HV nästa säsong

Hockey i Halmstad i eftermiddag

Grindslanten

Halmstad Hockey, serieledare i div.2 C
, spelar hemma mot serietrean Mörrum GOISS eller Laxarna som de kallas. Det är Grindslanten idag, alltså gratis entré och sponsorerna, företagen betalar en krona per besökare. Att det är gratis entré kommer locka en och annan extra åskådare. Senast jag var på liknande så kom det över 2000 personer och då i Värnamo. När VGIK mötte Bäcken i playoff till div.1. VGIK vann enkelt men förlorade dagen efter den avgörande matchen. Jag undrar hur det skulle funka hemma i Rydaholm om RSK satsade på fri entré och att sponsorerna betalade en krona per besökare?. Det vore kul att fylla hallen där hemma en gång och få lite tryck på läktarna. Ska ta upp det med någon ansvarig i RSK och se hur det skulle tas emot...


Löjligt enkelt för Timrå mot ett DIF under isen..

......och Djurgården går ut på isen och gör ännu en blek insats.. Timrå rivstartar matchen och tar ledningen efter bara 4 minuter. Inte alls den start som man önskar. 2-0 kommer efter 7.16. Redan där så känns matchen avgjord. DIF är inte med från start och när målen trillar in busenkelt bakom Ridderwall så verkar djurgårdarna ha gett upp och skottstatistiken 17-4 i hemmafavör talar sitt tydliga språk. Montén försökte nog skaka igång spelarna så gott han kunde men det märktes inte av när spelarna kom ut i den andra perioden. Samma dåliga start igen och hemmalaget ökar på till 3-0 efter 4 minuter: Ridå! och matchen avgjord! Timrå har inte fått nog. 4-0 kommer och på 24 minuter har DIF åstadkommit 8 skott..pinsamt dåligt för ett lag som slåss för överlevnad och måste ta poäng i varje match som återstår.


Niklas Anger - den enda som kan lyftas fram i DIF just nu

Det lilla ljus i DIF-mörkret, som råder och har rått alldeles för länge, är Niklas Anger, hetast i laget just nu och måste vara i sin livs form, han reducerade till 4-1 och det var hans 16:e mål för säsongen och hans sjunde på de senaste fem matcherna. Anger har klivit fram riktigt ordentligt och försökt visa laget rätt väg när många rutinerade i laget mer eller mindre försvunnit istället för att vara så tongivande som sig bör. 4-1 efter två perioder och DIF fick iväg 6 skott i andra perioden men ett mål på tiio skott på två perioder så vinner man inga matcher. Stefan Ridderwall fick nog efter sitt fjärde insläppta, dängde klubban i sargen när han kom till båset av förståeliga skäl men han ska inte klandras. Jag fattar inte hur DIF kunde köpa Wesslau tidigt i våras redan och nöja sig med dom två som målvakter och sen dessutom ställa två så pass orutinerade målvakter i mål och hoppas att nån av dem skulle storspela. Det var en riktig miss för ingen av dem är nån supermålvakt som kan vinna matcher när inte utepspelarna gör vad de ska.

Att allt inte står rätt till i DIF kunde man se under matchen: jag la märke till två saker:
- Kapten Jimmie Ölvestad sitter i båset, uppknäppt hjälm och helt tom i blicken långa stunder..
- När Timrå gör 5-1 o kör över Wesslau så är det ingen DIF som verkar bry sig om att ens försöka protestera som man gör normalt sett...

Detta kan ju vara tillfälligheter men det är inte som det ska även om Tränare och vissa spelare vill få det att låta som de är i stort sett oberörda och inte påverkade av läget men det syns destomer på de bleka insatserna....det är mycket negativt och man ser det mörka hela tiden men ärligt talat vet jag inte om DIF klarar av att rädda sig kvar i Elitserien..det känns verkligen inte så nu trots att det är 15 omgångar kvar att spela..men hoppet brinner ju aldrig över

Kvalserien allt närmre
Jag fattar inte vad som är problemet med DIF i år. Vi har på pappret bästa truppen sen NHL-lockouten men presterar som Huddinge - bottenlaget i Hockeyallsvenskan. efter förlusten idag så är vi 6 poäng efter lagen ovanför strecket och ökar det försprånget så är det kört för DIF och för SSK med för den delen om de nu inte av en slump börjar vinna. Jag får bara inte ihop det. Men frågan är vad som händer i DIF-leden nu, styrelsen, sportchefen och ledarstaben. Det är 21 dagar till transferfönstret stänger men Djurgården är luspankt. Så rätt och slätt så kommer det sluta med det här:

- Djurgården-AIK i kvalserien i en fullsatt Globen är inte långt borta nu... -

Övriga resultat:
Linköping-Rögle 3-3 e.sudden
Södertälje-Modo 2-7
Brynäs-Skellefteå 5-4
Kvällsmatch 18.30:  HV71-Färjestad 2-0 

Inför nedsläpp i omgång 40


Blir det proppen ur i eftermiddag?

Timrå-Djurgården
, Eon Arena 16.00
Läget i lagen: Timrå får man klara sig utan: Håkan Bogg, Erik Andersson, Magnus Åkerlund, Fredrik Hynning samt Dennis Persson. Bortalaget Djurgården har några tunga avbräck, man saknar hela fem ordinarie spelare: Andreas Engqvist, David Printz, Andreas Holmqvist och Kristofer Ottosson. Gustaf Wesslau och David Schneider är tillbaka efter sjukdom samt att JVM-duon Calle Gustafsson och Jacob Josefsson är tillbaka, de kommer bilda kedja ihop med Henrik Eriksson i "juniorkedjan" 

Brynäs-Skellefteå:
Södertälje-Modo: Viktigt med en bortavinst både får Modo (och mitt DIF)
Linköping-Rögle: blir svårt att ta poäng för bortalaget
HV71-Färjestad: Utsålt 7038 och ett jättetifo "största tifot någonsin" väntas i "Kapellet" i eftermiddag 

AIK ångar på mot Kvalserien


AIK besegrade Mora hemma på Hovet med 3-2
AIK vann
hemma mot Mora på Hovet med 3-2 och håller Mora borta från topp-3 placeringarna bakom sig.
Det ser onekligen bra ut för Gnagarna och är helt klart ett steg närmre elitserien än på bra länge. Frågan är hur långt det kommer räcka?

Troja/Ljungby och Växjö Lakers hade ingen rolig afton, Växjö har otroligt svårt att vinna på bortais. Stryk i Almtuna med 3-1 och jag undrar nog om Växjö Lakers kommer att ta den där tredje platsen till slut...är tveksam...Troja började bra mot Oskarshamn borta. hade 0-2 och 1-3 men OIK fick luft under vingarna och vände till 5-3 och sen var det avgjort. 6-4 till slut men Trojanerna har än så länge gjort mer än vad som förväntats av nykomlingen. Men det är gott och se Rödvitt vara tillbaka i näst högsta serien igen och hoppas att det håller i sig!

Hockey i helgen: Timrå ett bortaspöke för DIF

Imorgon lördag: Elitserien - 5 matcher
Timrå-Djurgården
En måstematch för båda lagen men framförallt för DIF men det värsta är att det har inte blivit många poäng uppe i "Proppskåpet" särskilt ofta så statistiken talar emot. Timrå har 8 raka utan förlust mot Djurgården i seriespel.
Tidigare möten från 2005-2009

4/1-2005 Timrå-Djurgården 1-4
I slutspelet möttes DIF-Timrå i kvartsfinal, DIF hade 3-1 i matcher men Timrå kom tillbaka. DIF vann den helt avgörande matchen i Timrå med 3-2, Marcus Kristoffersson sköt 2-3 tidigt i tredje som höll sig matchen ut. 
 4-3 i matcher. 3 segrar i Timrå då
26/9-2005 Timrå-Djurgården 3-2
29/12-2005 Timrå-Djurgården 4-3
2/11-2006 Timrå-Djurgården 4-0
20/1-2007 Timrå-Djurgården 5-0
1/11-2007 Timrå-Djurgården 2-1 e.sudden
12/1-2008 Timrå-Djurgården 3-1
28/2-2008 Timrå-Djurgården 1-1 e.sudden
25/10-2008 Timrå-Djurgården 3-2 e.sudden
Senaste segern i serien mot Timrå borta kom 4 januari 2005, för 4 år sen så det är svårt för DIF att vinna uppe i Timrå.

Det är lite av en sexpoängsmatch. Vinner TIK drar de ifrån ihop med Rögle ovanför strecket och Modo möter samtidigt Södertälje och Modo vinner på bortais, så om DIF skulle vinna så skulle vi putta ner SSK i botten på riktigt.

Övriga matcher:

Södertälje-Modo
Brynäs-Skellefteå
Linköping-Rögle
HV71-Färjestad -
Toppmöte

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingen match för Rydaholms SK i div.3 östra men de andra lagen spelar.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hux flux: Kristoffersson lämnar Djurgården


Marcus Kristoffersson här i Skellefteå AIK:s tröja

Marcus "Krisse" Kristoffersson bryter med Djurgården omedelbart efter bara två matcher och sticker till italienska Cortina. han hade kontrakt månaden ut med DIF men bryter med omedelbar verkan och drar söderut. Tack och bock för denna tiden i DIF.

Gårdagskvällens hockey

Modo-Rögle  5 - 2
Tips: 3-1. Dags för Modo att ta 3p igen
Precis som jag trodde, Modo är på väg mot rätt form och tog en helt rättvis seger hemma mot ängelholmarna. Första femman briljerade i hemmalaget och det krävs om laget ska gå till slutspel

Brynäs-Luleå  1 - 0
Tips: 2-5. Luleå vann senast i Gävle.
Nja. Brynäs tog ledningen och höll den matchen ut, Anders Lindbäck imponerade i hemmamålet när Markström stod båsvakt. Luleå blekt och kom inte upp så  som man ville, skadorna påverkar laget mer än man kanske tror.

Färjestad-Skellefteå  5 - 1
Tips: 3-2
. FBK är starka hemma även om SAIK är bra.
Som jag befarade. FBK körde över SAIK men först i sista i perioden där Mikael Renberg gjorde sitt första mål för säsongen, ett riktigt klappklappmål men det hjälpte föga. Dick Axelsson fick göra sitt första i fel dress-FBK-dressen, Jesper Mattsson en av matchvinnarna med två mål.

HV71-Timrå  1 - 1
Tips: 4-1:
HV71 är i sin forna guldform och erövrar toppen igen
Ack så fel jag hade, HV tog ledningen, Timrå kvitterade sen stod det och vägde, Timrå hade en puck inne med 1,5 minut kvar men det dömdes korrekt? bort för spark. Hade det dömts mål så hade det tagit hus i helvete i bibelbyn. Då HV71 nog begärt omspel för denna matchen också haha, lipsillar.. det påverkar dem inte ändå att de föll nere i Ängelholm och de kommer ju inte missa slutspelet för detta, nej en liten fjäder blev en höna av det här. Löjligt!
Till alla HV-fjantar: "Ni klarar er utan den där poängen mot Rögle ändå utan att behöva oroa er!"

Kvällens omgång - 4 matcher

Det är endast 4 matcher ikväll

Modo-Rögle
Tips: 3-1
. Dags för Modo att ta 3p igen
Modo spelar utan Hans Jonsson (rygg), Mats Zuccarello Aasen (fot) och Fredrik Warg (blödning). Nye keepern Mike Morrison, 30, som värvdes i går, är ännu inte spelklar, vilket betyer att Niklas Svedberg blir backup till Michal Zajkowski i kväll.
Rögle får klara sig utan skadade trion Cristopher Nihlstorp (målvakten har fått en ny skada, den här gången en muskelbristning) och Mathias Porseland (hjärnskakning) och Johannes Salmonsson (knäet).

Brynäs-Luleå
Tips: 2-5. Luleå vann senast i Gävle,
I Brynäs står Anders Lindbäck för Jakob Markström är reserv, anses vara sliten, en veckas vila snackas det om, Alexander Sundström, skadad och långtiddskadade duon Mikael Lind och Björn Danielsson.
Brynäs väljer Anders Lindbäck i mål före JVM-keepern Jacob Markström, som anses sliten.
Luleå saknar Martin Chabada som ersätts av Daniel Olofsson, succélånet från Piteå som återigen lånas in. och Jan Sandström. 

Färjestad-Skellefteå
Tips: 3-2
. FBK är starka hemma även om SAIK är bra.
Färjestad saknar lårskadade Jörgen Jönsson som ersätts av färske JVM-spelaren Marcus Johansson.
Skellefteå saknar Fredrik Lindgren (handledsbrott) Jyri Marttinen (käkbrott) och Christoffer Norgren.

HV71-Timrå
Tips: 4-1:
HV71 är i sin forna guldform och erövrar toppen igen

I hemmalaget HV71 är David Fredriksson är tillbaka efter magsjuka. Osäkert om JVM-killarna: Nichlas Torp, Mattias Tedenby, André Petersson och David Ullström känner sig redo för spel eftersom de landade i Jönköping igårkväll. Sedan tidigare finns Jan Hrdina, Kim Staal och Johan Halvardsson på skadelistan.
I Timrå gör nye kanadensaren Nate DiCasmirro debut om alla papper hinner bli klara i tid. Dessutom återkommer duon från junior-VM, Sebastian Erixon och Magnus Pääjärvi-Svensson. Eric Moe har lämnat klartecken för spel efter att ha missat senaste matchen. Däremot får Timrå klara sig utan: Fredrik Hynning, Erik Andersson, Håkan Bogg, Anton Axelsson samt Kimmo Lotvonen.


Div.3: HC Wettern värvar nygammal målvakt

Stivie Granath-Karlsson, 21 kommer hem till Wettern enligt källor. Stivie har varit och spelat i USA i Team Carolina i MJHL. Det är en riktigt bra målvakt och kommer lyfta Wettern ännu mer i toppstriden.

Ny målvakt i Modo: Mike "Mo" Morrison


Mike "Mo" Morrisson med förflutet i Edmonton Oilers

Karol Krizan sparkades från modo i december och Mikael Zajkowski tog över förstaspaden i kassen. Men igårkväll presenterade Modo sin nye förstekeeper inför säsongsavslutningen: 29-årige amerikanen Mike Morrison: Mike är en modern målvakt som åker bra skridskor och gillar att gå utanför mål och vara med i spelet.

Stackars Zacke
Beskedet om att Modo värvat Morrison som förste keeper kom som en överraskning nuvarande förstemålvakten Michael Zajkowski. Han fick beskedet om Morrison på telefon från Erik Holmberg bara någon timme innan det blev offentligt. - Vad ska jag säga? Det är väl bra att konkurrensen ökar, att man får konkurrera om platsen. Det finns inte så mycket att säga, säger Zajkowski. - Det är klart att jag blev paff eller chockad, säger han. Zacke har ingen koll på vem det är och lär få söka på internet vem denne Morrison är. Jag själv har aldrig hört talas om han heller och sen förstår jag inte Modos tanke: Han blev nyligen sparkad från sitt lag i Slovenien och har på de tre senaste åren inte haft en räddningsprocent över 90. - Det här tycker vi känns bra för oss, säger Modos sportchef Erik Holmberg ?!?!?!?!??

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tobias Viklund till Frölunda!



Modo-backar populärt i Frölunda
Ännu en gammal Modo-back väljer Frölunda nästa säsong: Tobias Viklund som spelar i Skellefteå AIK sedan 2007 har enligt källor bestämt sig för att flytta söderut till hösten "Inga kommentarer" svarar Viklund på frågan om han spelar i VF till hösten. Han spelar i VF nästa säsong om jag får säga mitt..

Sudden gjorde comeback och vann direkt



Mats Sundin gjorde inatt comeback i sitt nya lag Vancouver. Det blev seger direkt borta mot Edmonton. Sudden spelade hade 15 min istid och gjorde 24 byten på hela matchen. Han buades ut av Edmontonfansen för att han nobbat Edmonton tidigare.

Div.3: TeXas Hockey vann igen!



HA74-TeXas Hockey 2-6


RSK är tillbaka på segerspåret igen på allvar. Ikväll kom andra raka segern efter uppehållet efter en ännu en skön seger i Sävsjö ishall ikväll. Hemmalaget besegrades med 6-2. Två mål kom i tom kasse i slutet när hemmalaget försökte forcera. Lite smolk i bägaren ändå när suveräna målvakten Niklas Hård klev av 6,40 in i tredje perioden med en ömmande ljumske. Daniel "Lillis" Jonasson satte två pytsar ikväll med, Martin Pettersson 2, Philip Wärmegård och Niklas Johansson var övriga målskyttar! GÖTT!



Övriga resultat ikväll
Eksjö-Make Believes 9-3  Grattis Eksjö till segern
Kalmar-Wettern  4-1: Kalmar är att räkna med, gött att piska Circus Wettern!
Skillingaryd-Virserum 7-3: SIS fick revansch efter förlusten i förrgår.
Åseda-Westbo: uppskjuten - spelas 15 januari

Totalfiasko i JVM-finalen...


Deppa ni bara..

De största förväntningarna någonsin på ett juniorlandslag i ishockey och allt såg så bra ut. Det gick som en dans fram till finalen. Där allt tog stopp. Totalfiasko. Våra svenska tidnigar skrev att guldet var klart redan innan matchen. Det skulle de aldrig skrivit...då blir det bara fiasko istället och det var precis vad som hände.

Inte blir det bättre av att domarna - fyra blinda och livrädda möss är med och åker på isen. Kanada har publiken, domarna och allt med sig vilket inte gör saken bättre. Kanada får 1-0 gratis när Sverige drar på sig en utvisning så på nåt vis var matchen död redan där. Fyra gånger kör kanadickerna på Sveriges målvakt utan att bli fällda, tur här att Jakob Markström inte blir skadad men det stinker nåt vansinnigt redan här. Kanada gör 2-0 i andra och Sverige kommer ingenstans, spelar nervöst och darrigt och Kanada vinner mer och mer på banan. I pausen tänker man ju att det här går aldrig, fanns ingen känsla av Småkronorna skulle vända det här. Gör Kanada 3:an direkt i tredje så stängs tv:n av och gonatt för min del..och vad händer. Sverige klantar ju till det nåt helt fantastiskt och 3-0 efter 20 sekunder i sista perioden. Ridå. Matchen totalkörd. Visserligen reducerade Sverige men man är aldrig ens nära och Kanada vinner rätt enkelt med 5-1. tomt. Fiasko. totalfiasko. Sverige kommer inte upp alls på hela matchen som tidigare i turneringen och viker ner sig ju längre matchen går tyvärr. Det gick inte att känna igen småkronorna och när Kanada har en egen regelbok och domare och 20000 fans i ryggen så går det inte att slå dem.

*Besvikelsen är enorm och man är förbannad på sättet som Sverige förlorar....därav att jag tycker det är ett praktfiasko på ett sätt. De skulle vinna guld men var inte ens nära när det gällde. därav Fiasko! enkelt..

**Det lär ju dröja några år innan det kommer en så här bra årskull, var så säker.

***JVM-Guld nästa år? haha GLÖM DET!

Niclas Hävelid hem till AIK?


Niclas Hävelid i AIK-tröja nr 12 inom kort?

Upgifter gör gällande att Niclas Hävelid vänder hem till Stockholm och AIK till nästa säsong då AIK räknar med att spela Elitserien igen. Dick Tärnström är en av dem som jobbar med att få hem Hävelid till AIK igen:

Dick Tärnström pratar med Hävelid med jämna mellanrum och han försöker övertala kamraten att välja AIK.

- Men det är ett beslut som hela familjen Hävelid måste ta. Det hade givetvis varit jättekul att spela med Niclas igen, säger Dick Tärnström.

***Stackars Troja! De välkomnades av Leksand med en lektion i ishockey som slutade 1-10. Ikväll var det dags igen. Trots en tidig ledning för Troja så vände Leksand till 3-1 innan första perioden var slut....Som senare blev 10-1..igen.. tungt. Troja måste drömma mardrömmar om att åka till Ejendahls Arena igen. Det där med bortaplan mot storlag har aldrig varit Trojas grej känns det som...


Tre sköna poäng i Luleå ikväll!


Segervrål i Luleå!

Trots utvisning och insläppt mål i boxplay direkt i första perioden så reser sig DIF och tar hem sjätte raka segern mot Luleå, statistiken hade inte fel ikväll heller fast jag var skeptisk innan nedsläpp med tanke på skador och sjukdomar i DIF-lägret. Luleå har inte vunnit mot DIF sen den 27 november 2007!, och på de åtta senaste mötena så har Djurgården segrat i sju innan kvällens möte som nu alltså blev åtta av nio. Det är ju alltid trevligt. Vet inte men det känns som det var lite islossning ikväll och återigen men det måste vara så att Niklas Anger i sitt livs form, två viktiga mål ikväll och en av matchens lirare helt klart. Tim Eriksson tvåmålsskytt även han, verkar ha hittat formen, viktig kvittering som han lirkade in till 1-1 och sen yttterligare ett. Fredrik "Linkan" Bremberg bidrog med tre ytterst känsliga målgivande pass ikväll, vilka handleder den mannen har, är dock lite oförstående ´vad han sa till domare Thomas Andersson i slutsekunderna som gav Linkan 10 minuter?? Linkan är ju världens snällaste på isen. Men skitsamma DIF vinner och Stefan Ridderwall vinner matchen i allra högsta grad med sina 36 räddningar av 38 möjliga. DIF vinner matchen i andra när man går från 1-1 till 1-4 och släpper inte in Luleå i matchen efter det.

DIF är som sagt äckligt effektiva och gör 6 mål på 17 skott, hemmalaget sköt 38 men Ridderwall räddar ´ju 36 av dem, Lill-Riddarn vinner matchen åt Djurgården ikväll. Riktigt skönt med tre pinnar och i och med segern lämnade DIF jumboplatserna nu och klev upp på rätt sida strecket tillfälligt.

Nu suger vi på det här ikväll och laddar om för sexpoängsmatchen i "Proppskåpet" mot Timrå torsdag. Timrå som har vänt sin formkurva uppåt på sistone.



Slutresultaten ikväll
Luleå-Djurgården 2-6: DIF äckligt effektiva *underbart*

Färjestad-Brynäs 3-2: FBK tillät inte BIF mycket idag.

Skellefteå-Frölunda 5-3:
SAIK fortsatt starka hemma! - VF:s Ari Ahonen drömmer nog mardrömmar efter sin tavla ikväll......

Timrå-Modo 4-1: Modo trillade ner igen *we like*

Rögle-HV71 6-5: Rögle har flytet med sig, numera kan man visst sparka in pucken och få det godkänt av VIDEODOMAREN? Undrar vilken vinkel han ser med egentligen- HORRIBELT ATT GODKÄNNA MÅLET!

Inatt: 01.30 - HEJA SVERIGE!

Ser fram emot JVM-finalen kl 01.30 inatt!

klockan 01. 30 inatt smäller det!  

 VS  
         Kanada                VS          Småkronorna

Det kommer nog bli århundradets final i JuniorVM i ishockey inatt. Är det nån gång som Sverige ska ta VM-guld så är det inatt och i år. Bästa laget sedan Foppas tid så tror starkt på att Sverige kan välta Kanada i en final.
Jakob Markström är den stora nyckelspelaren för våra småkronor och kommer få det hett om öronen var så säker men vi har många bra spelare bakåt och framåt som ska göra det. Mattias Tedenby, Magnus Pääjärvi, Niklas Lasu (om han nu kan spela?) Mikael Backlund, Viktor Hedman, Calle Gustafsson med flera

HEJA SVERIGE!

Skön derbyseger för TeXas Hockey!



Skillingaryds IS - Rydaholms SK 3-5 (1-2, 2-3, 0-0)

Det blev en skön seger för "TeXas" på Movallas is i Skillingaryd igårkväll. 3-5 skrevs siffrorna till trots en mållös sista period. Hemmalaget tog rättivist ledningen i början av första perioden, drar på sig utvisningar som RSK utnyttjar och har vänt matchen. Efter det är det gästerna som styr händelserna. RSK avgjorde matchen i den andra perioden när man först hade 1-3 innan SIS tilläts reducera då RSK slitit i numerärt underläge under en lång stund och såg ut att klara det. Daniel "Lillis" Jonasson tog tag i pucken i anfallet efter och drog upp ett anfall, avslutade med ett skott som tar på plockhandsken på hemmamålvakten och in i målet. Ett flytmål men RSK förtjänade verkligen det och flytet håller i sig matchen ut för övrigt. När "Lillis" sedan gör 2-5 så känns matchen klar trots att är i slutet av andra perioden. Hemmalaget får en reducering innan paus. Lillebrorsan Simon Haglund får ett jätteläge i sista perioden där i alla fall vi RSK-supportrar tror att det är mål och avgjort men puckuslingen tar i virket och går ut. Lite synd för hade vart kul för han att få stänga matchen. Hemmalaget kommer inte närmre än två riktigt grova missar, där det skulle resulterat i mål, i slutet av matchen kommer inte SIS och RSK vinner välförtjänt! Niklas Hård - lugn och säker i målet, Niklas Johansson - såg piggare ut än på bra länge, Daniel "Lillis" Jonasson - har lugnat ner sig och presterar mera nu och framför allt ska gamle räven och måltjuven Magnus "G" Göransson hyllas för hur han retar total gallfeber på hemmaspelarna som försöker psyka honom och RSK men "G" svarar bara med ett fett garv rätt i ansiktet på dem, hur iskallt som helst. Han ägde på isen igår, blott 32 år ung. Dessa var bland de bättre i RSK denna kväll. Bara att ladda om för RSK som åker till Sävsjö imorgon för att möta HA74 som höll på att välta serieledarna Åseda igår, 3-3 blev det där så förvänta er ett revanschsuget HA sen förlusten mot RSK senast också. Det ska tilläggas att RSK saknade ett par rutinerade rävar i går mot SIS så tillkommer de till matchen imorrn så blir det stor vinstmöjlighet tror jag.



Slutminuten mellan SIS-RSK

Övriga resultat igår kväll:
Westbo Hockey - HC Wettern      3-6
Eksjö Hockey - Lenhovda IF      2-6
HA74 - Åseda IF      3-3
Make Believes - Kalmar Hockey      2-2

Inför Luleå borta: Två skadedrabbade lag möts

Luleå borta är det som gäller för Djurgården ikväll och det blir att bita i. Luleå torskade stort i derbyt senast mot ärkerivalen Skellefteå med hela 7-1 och till råga på allt så fick man triss i skador på köpet vilket gör att båda lagen ställer upp med skadeskjutna lag ikväll. Djurgården fick ju avvara ett par nyckelspelare inför HV-matchen senast

Läget i lagen
:
Hemmalagets laguppställning bestäms nu under eftermiddagen men räkna med ett par manfall i Janne Sandström, Martin Chabada och Mikael Lindhammar

Djurgården är rena sjukstugan för tillfället: Laget åkte till Luleå utan: Gustaf Wesslau, Andreas Holmqvist, David Schneider & David Printz - alla är sjuka. Andreas Engqvist är ju borta resten av säsongen sedan tidigare. Enda positiva är att Tim Eriksson och Niklas Anger som tränade för fullt i går och är klara för spel. Som om det inte vore nog med spelarna så är tränare Micke Johansson är inte heller frisk och nya på sjuklistan sedan senast är materialförvaltarna Johan Engdahl och Johan Kellerstam. J20-tränaren Tony Zabel och J20-materialförvaltaren Charlie Persson ersätter. Snacka om sjukstuga alltså...


Marcus Kristoffersson

Det är väl dags att välkomna en gammal DIF:are välkommen tillbaka: Nyförvärvet Marcus "Krisse" Kristoffersson som är tillbaka i DIF-tröjan igen (dessvärre) var ju med redan mot HV71 (som jag helt missat) senast, en spelare som jag inte tillför någonting i mina ögon i det DIF vi ser idag, Krisse fick ju kicken från SAIK och har sedan prövat lyckan lite här och var utan någon som helst framgång så det är därför jag inte förstår vad DIF ser i honom. Han höjer ju definitivt inte laget på nåt speciellt sätt: Han har kontrakt till 31 januari men jag hoppas verkligen inte att det blir en förlängning där. Stefan Ridderwall vaktar kassen, juniormålisen Tim Sandberg är fortsatt båsvakt.


Tidigare möten denna säsong:
18/9 Djurgården - Luleå 2-1
23/10 Luleå - Djurgården 4-5 OT
11/12 Djurgården - Luleå 3-2 OT

Nedsläpp: 19.00 i Coop Arena

Bloggen igång på allvar igen!

Är tillbaka vid min dator (och tillbaka till plugget) men hinner blogga ordentligt igen. Vill börja med att önska alla läsare en god fortsättning och hoppas att läsarantalet och antalet träffar på sidan ökar nu under 2009. Det är riktigt skoj! så välkomna tillbaka!

Småkronors stjärna väljer Frölunda

 Väljer - - >

Magnus Pääjärvi-Svensson, blott 17år gör succé i Timrå och är en av småkronornas bästa spelare. Nästa säsong bär han Frölundas tröja och inte nog med det för till nästa sommars NHL-draft kommer han med all sannolikhet väljas i första rundan. Enligt uppgift är Magnus Pääjärvi-Svensson och hans agent och pappa Gunnar Svensson överens med Frölundas general manager Kent Norberg om en övergång.
 

JVM: Semifinal för Småkronorna imorgon


Nyckelspelare: Jakob Markström

Sverige möter antingen USA eller Slovakien i JVM-semifinal
. Jag kommer sitta bänkad och hålla tummarna för våra småkronor i morrn kv'äll. Jakob Markström blir stor nyckelfigur för Sverige som storpspelat i turneringen så här långt. Kommer bli spännande och se om våra småkronor kan nå en drömfinal mot Kanada. Det har ju onekligen sett bra ut så här långt.

NHL Winter Classic 2009!




Detroits dräkter i kvällens match.
Det är dags för NHL winter game 2008 ikväll och det är mellan Detroit - Chicago på  Wrigley Fieldi Chicago.
Vädergubbarna snackar om -13 grader men kapten Nicklas Lidström försäkrar att man inte märker kylan när man väl börja åka skridskor.

Onödigt poängtapp mot SSK

Det har gått ett par dagar sen matchen DIF-SSK var men jag blev lite besviken och sen har det vart nyår som var rätt dött och lite annat som tagit upp tiden så har inte hunnit sitta vid datorn. Men som jag rapporterade i mitten på matchen ledde DIF med 3-1 och såg ut att ta en trepoängare men tyvärr så slarvar DIF bort två poäng. Matchen slutar ju 3-3 men det känns som ett rån. Tyvärr så är två puckar inte helt otagbara så det där med en ny målvakt är nog vad DIF skulle behöva.
3-3 och en poäng är ju bättre än noll poäng. Som tur väl är för DIF:s skull så är Modo indraget i bottenstriden så det är tre lag i kvalserieträsket just nu.

I nästa match på lördag, möter DIF-HV71, inför ett fullsatt Hovet där Järnkaminerna har storsatsning. Måtte det hjälpa att återigen försöka ta tre poäng på riktigt denna gången.


RSS 2.0