Dagens citat 5:

Djurgårdsbacken Nils Andersson om intresset från SHL-klubbar efter en riktigt bra säsong i Djurgården
 
"Frågar du mig nu, så vill jag bara koncentrera mig på Djurgården till hundra procent. Jag har sagt till min agent att jag inte vill veta någonting sådant nu, men självklart vill jag spela så högt som möjligt.
 
- Fast allra helst spelar jag i SHL nästa säsong med Djurgården. Det vore det ultimata, fyller Nils i snabbt.."

Dagens bild 3: Varning för starka bilder.

 

Dagens citat 4:

@jacobheiman på twitter
 
"Hörde i logén igår under HV71-Luleå att Växjö Lakers omsätter 300.000 kronor mer än HV på mat och dryck varje match. Det blir rätt mycket pengar på en säsong."

Dagens bild 2: En bild säger mer än...

 
AIK har ett prekärt läge.
Minst sagt
 

Dagens bild: #5.

 
 

Dagens citat 3: Djurgården intresserat av Asplövens Emil Lundberg

Mer från Mr Madhawks blogg - Transferrykten kring Djurgården. Deadline kl 00.00 ikväll. Emil Lundberg intressant för DIF Hockey.
 
" Kommer du spela för Djurgården?
- Vet inte. Skulle vara en ära att få spela för en av Sveriges största klubbar och man vill ju spela hockey så länge man kan. Här i Asplöven är det bara två matcher kvar. "

Dagens citat 2:

Förre DIF-spelaren: Christian Fimpen Eklund (@fimpen20 på Twitter) om morgondagens match
 
" Allt under 8094 imorgon på hovet är ett jävla underbetyg för oss Djurgårdare. Kriga er till hovet imorgon! "

Häng med på twitter: TeXasDIF

Vill bara påminna om att jag även håller till på twitter. Så det som inte kommer ut här kommer ut via social media såsom Twitter och Instagram
 
 
Häng med: Ni hittar mig här  (TeXasDIF)

Dagens citat: Mr Madhawk brukar vara rätt ute.

Hockeybloggaren Mr Madhawk brukar ha stenkoll. Från hans blogg idag
 
"Djurgården jagar en center. Det skrev jag igår. Ett ”forum-rykte”, som ibland kan visa sig stämma, plancerar tidigare Djurgården John Norman, numera Skellefteå, i laget."

T V Å matcher kvar. Det här är sjukt nervöst.

Nu är det jobbigt spännande....igen. Trodde inte jag skulle få uppleva den här känslan, den där starka känslan, spänningen och nervositeten. Den sitter stenhårt i kroppen och i skallen.
 
Tänk om.
Tänk OM...
 
Djurgården besegrade Karlskrona på bortaplan för första gången och tog SJUNDE RAKA SEGERN...!!!
 
SJU RAKA TREPOÄNGARE!
Nytt rekord sen 1996. Helt galet.
 
Det återstår TVÅ matcher

Fredag 28/2   Djurgården - Asplöven
Tisdag 4/3     Rögle - Djurgården
 
DIF är två poäng före BIK Karlskoga som har Karlskrona hemma imorgon och Troja borta på tisdag. Något lättare program än vad DIF har tycker jag men det DIF måste fokusera på är först och främst matchen hemma imorgon på Hovet mot Asplöven. Där ska fokus ligga, en match i taget. BIK har pressen på sig att man måste vinna de återstående och har inte råd att tappa poäng. För DIF ligger fokus i att vinna de två återstående men med rätt resultat och poängtapp för BIK så har man råd med poängtapp i en match av de två som återstår.
 
 
 
Tillsammans står vi enad - ALLTID OAVSETT FÖR EVIGT DJURGÅRDEN!
 
Shit. Det här är verkligen nevigt. Nu gäller det att knyta nävar och tår för vårt DIF Hockey. Jag hoppas att Hovet är slutsålt till sista plats imorgon (6500 biljetter sålda i skrivande stund) och att Djurgårdsfamiljen och Järnkaminerna sjunger så taket lyfter och pushar
 
Det enda som är viktigt imorgon: Djurgården mot seger och tre poäng
 
Alltid Oavsett För Evigt Djurgården!
 

REKLAM: Dagens låt.

 
"Just look in the holy book of crooks
And tell me what you can find
All the rules and the regulations
Made to manipulate your mind"
 
 

Dagens citat:

Karlskrona HKs tränare Janne Karlsson om läget med tre omgångar kvar
 
" Det var mycket ryggdunkar och tårtor ett tag, nu vet grabbarna att det finns en baksida "

Klassiskt hockeyallsvenskt klipp: David Åslins Zorro mot Södertälje.

 
IF Troja/Ljungbys #89 Åslin zorrar in ett snyggt mål mot Södertälje SK.

REKLAM: Dagens låt.

 

OS-final för Tre Kronor men det händer andra grejer också.

 
SVERIGE KLART FÖR OS-FINAL. SILVERMEDALJ SÄKRAD.
 
Helt klart dagens höjdpunkt, svensk seger mot ärkenötterna Finland i en sanslöst spännande match som gick en på nerverna på riktigt. Men med en skön känsla som avslutning när slutsignalen ljöd och segern var klar.
 
Det blir ruggigt tufft oavsett om det är Kanada eller USA i finalen klockan ett på söndag.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
.......fast nu till ämnet jag vill och bara måste beröra efter gårdagskvällens seger.
 
Djurgården-Karlskoga 7-3
 
Djurgårdens FJÄRDE RAKA TREPOÄNGARE. Det har aldrig hänt innan sen DIF trillade ner i hockeyallsvenskan, dessutom var det elfte matchen i rad utan nollpoängare. DIF har börjat plocka in poäng i jakten på en direktplats till kvalserien. En chans jag trodde var till hundra procent borta sen en månad tillbaka och då fanns det inte ens nåt i spelet som talade för det heller.
 
Men nu är den där igen. Den där känslan, den där lilla lilla förhoppningen om ljusning om segrar, om kvalsegrar, ännu mera spänning, nervositet, kanske KVALSERIEN och t.o.m långt långt långt därborta kanske kanske.... SHL-ELITSERIEN!
 
Den här känslan har jag saknat nåt enormt.
 
Även om den inte vuxit sig stark i skallen på mig ännu för jag vet hur lätt vi trillar ner i skorna igen.
 
Jag satt precis här med samma känsla fast lite starkare efter jul förra säsongen men ett par förluster satte ändå stopp när alla experter ungefär pratade om att DIF tar tredje platsen hur säkert som helst. Det gjorde vi inte. Det gjorde Örebro. Just Örebro föll vi mot på bortais i sluttampen, den ihop med väldigt onödig och ett underskattande av Tingsryd samt förlust i toppmötet mot Leksand i slutomgångarna på Hovet blev svidande kännbara till slut när allt skulle avgöras. Det var sjukt bittert och det sved enormt när Örebro på nåt sätt kom tillbaka förra säsngen och klev in i kvalserien framför näsan på oss och BIK Karlskoga.
 
Det återstår fem matcher att spela bara två hemmamatcher på Hovet och tre tunga bortafighter mot Björklöven, Karlskrona och Rögle i sista omgången.
 
 
Man knyter näven igen så får vi se var det här slutar. En match i taget, Björklöven borta imorgon.
 
 
Jag återkommer.

Dagens bild: Stackars Finland.

 

Tillbaka efter två veckors sjukdom. Bloggen har blivit lidande.

Det här har varit helt sjukt bokstavligt talat. Legat sjuk i två veckor mer eller mindre, fick influensan förra söndagnatten och var på benen igen i torsdags men fick en släng igen och gick igenom helgen på tabletter. Då kom nästa smäll: Magsjukan direkt från släkten i Göteborg. Tack för den.
 
Idag torsdag är första dagen som man känt sig som en människa igen efter sjukdomarna. "OS-sjukan" som någon av er säkert skulle säga men den skiten förra veckan önskar man inte ens sin ovän.
 
OS är snart över och de här veckorna har gått fort, alldeles för fort. Så på ett sätt har det väl ändå varit passande att ha varit sjuk i eländet. Nåväl hockeyn har rullat igång i Hockeyallsvenskan har Djurgården Hockey har FYRA raka utan förlust varav tre RAKA trepoängare! Där hängde jag inte riktigt med men har inte heller orkat följa matcherna utan har mer eller mindre fått slutresultatet på telefonen.
 
Vad är det som händer? Är det nån Säcken-effekt?
 
Det är riktigt bra av DIF att plocka trepoängare nu, jättebra verkligen, MEN ÄR DET SÅ DAGS?
 
Direktplatsentåget gick för en månad sen och då var DIF inte ens på perrongen.
 

Det är klart det går att se saker och ting positivt och negativt, jag gjorde precis det andra men om om vi vänder på det så kommer förhoppningsvis segrarna nu och poängen nu i sluttampen vara viktiga för laget och gruppen. Hoppas jag. Det är den där lilla förhoppningen om framgång och segrar och den underbara: Djurgården-vann-och-är-på-väg-mot-nåt-stort-känslan som infinner sig i sånt fall.
 
En helt underbar känsla som jag inte känt sen vi var i SM-final 2010.

Hockeytrean: Förluster även i de två sista matcherna för säsongen.

Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 14 och 15
 
Rydaholms SK - Glimma Hockey
4-3, 3-1, 0-3, 0-1
Skott: 36-30 (10-10, 11-9, 11-9, 4-2)
Mål:RSK: Mattias Hansson 2, Henke Gustafsson 2, Anton Yngwe, Daniel Jonasson & Hampus Åhlander.
 
RSK tappade allt i sista perioden.
Det var folkligt och festligt denna lördag i Talavidshallen när RSK skulle spela sista hemmamatchen för säsongen. Allt såg bra och tryggt ut med tre och en halv minut kvar av matchen men sen kom ett totalt hjärnsläpp från några av de äldre spelarna i laget som drog på sig den ena onödiga utvisningen efter den andra. Det öppnade för ett massivt bortatryck och RSK klarade inte ut det. Glimma kvitterade matchen med 1.41 kvar att spela och det var förstås blytungt för RSKarna men man satte sig i skiten helt själva istället för att vara kyliga och bara spela av tiden. Att sedan gästerna avgjorde på övertid var typiskt. RSK orkade inte reparera sitt jättemisstag. Väldigt tråkig sorti på säsongen av hemmaspelet och inför rätt mycket folk denna lördagkväll.
 
Trist skada på brorsan.
I matcherns första byte blev en rydaholmsspelare liggandes efter en närkamp i det högra hörnet om Glimmamålvakten och jag upptäckte ganska fort att det var lillebror Simon. Han hade skadat knät i fallet efter en tackling så vi fick bära ut honom på bår. Det visade sig att knäskålen hoppat ur led. Ambulans tillkallades och det blev en tur till Akuten i Värnamo och röntgen där det inte visade sig vara någon fraktur men man fick rätta till knäskålen. Simon dök senare upp en snabbis på hockeyfesten och var inne och hälsade en snabbis innan han åkte hem till familjen.
 
(Bild från hans fru inne på akuten)
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Frosta HC - Rydaholms SK  7-5
4-1, 2-1, 1-3
Skott: 36-37 (14-13, 12-10, 10-14)
Mål:RSK: Henke Gustafsson 2, Daniel Jonasson, Jakob Gulldén & Mattias Hansson
 
Förlust i säsongens sista match
Det blev ännu en förlust i säsongens sista match som spelades nere i Höör i torsdagskväll. Matchen betydde ingenting men trots det så låg RSK under med hela 3-0 efter bara fyra minuter. Med ännu en sån start på matchen så går det inte vinna matcher och Frosta hade även 4-0 efter 11 minuter. Nog för att RSK inte hade nåt lag att snacka om med sig ner till Höör bara tolv spelare men det var oerhört lamt och lojt i början på matchen. Matchen var förstås avgjord i mitten på den första perioden och sedan blev det svängigt med mycket chanser åt båda hållen men det var Frosta som gjorde målen. RSK vaknade till lite i sista perioden och snyggade till det så det slutade 7-5 men en riktigt dålig insats.
 
Förlusten innebar att Rydaholms SK slutade sist i fortsättningsserien div.3 D. En rejäl besvikelse och missräkning.
 
SLUT FÖR SÄSONGEN.
Säsongen är över för RSK för den här gången och nu kan man bara längta tills isen ligger i höst igen. Dit känns som en evighet men jag återkommer med en summering av säsongen här på bloggen om ett tag.

Hockeytrean: Fortsättningsserien: Inga segrar över Sölvesborg denna säsongen.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

SÄSONGENS SISTA HEMMAMATCH

I TALAVIDSHALLEN IMORGON!

 

TA MED FAMILJ OCH VÄNNER OCH KOM

TILL HALLEN! RSK OCH SPONSORERNA

BJUDER PÅ GRATIS ENTRÉ!

 
 

RYDAHOLMS SK - GLIMMA HOCKEY

Lördagen den 8 februari kl 17.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 13
 
 
 
. . . . .  VS . . . . .
 
 
 
Rydaholms SK - Sölvesborgs IK  5 - 6
1-3, 2-2, 2-1
Skott: 26-30 (8-11 10-12 8-7)
Mål: Anton Yngwe 2, Mattias Hansson. Marcus Haaster och Tobias Lönnqvist.
Publik: 84 betalande.
 
Tre raka torsk mot Sölvesborg.
Det blev ännu ett svidande nederlag från laget från blekinge. Sölvesborg vinner matchen rättvist totalt sett och RSKs dåliga start gjorde att man fick jobba i uppförsbacke. Just starten i matcherna i år har varit ett dilemma för RSKarna som allt som oftast hamnat i både två och tremålsunderlägen tidigt i första perioden. RSK försökte ändå komma tillbaka och jobba sig ikapp men då replikerade gästerna omgående. Matchen slutar med uddamålsförlust men SIK vinner helt rättvist.
 
 

OBS! HOCKEYPUB INNAN MATCHEN!

 
Vi börjar eftermiddagen på hockeypuben innan matchen imorgon
Nu återstår två matcher varav den näst sista imorgon som blir det sista framträdandet för vårt RSK på hemmaisen. Detta firar vi med en heldag. Vi börjar på Grand Rydaholm två timmar innan matchen med att kanske äta en bit mat och skölja ner det med ett par kalla.
 
Hålltider imorgon!
15.00 Hockeypuben öppnar
17.00 Pucken släpps i Talavidshallen
 

Glöm inte köpa biljetter om ni inte gjort det,

förköp är det som gäller!

 
 
 

Dagens bild: Håll käften gör det igen.

 

Årets lagbild: Rydaholms SK - Säsongen 2013/2014

 
 
Foto: Åsa Fredh (www.asafredh.se)
 
Årets lagbild av spelartruppen i Rydaholms SK
 
Målvakter:
1. Emil Karlsson
32. Gabriel Fransson
35. Jesper Svensson 
 
Backar:
2. Mikael Stridsberg
6. Hampus Åström
9. Anton Yngwe (C)
11. Jimmie Färm (A)
18. Simon Rudholmer
22. Nicklas Johansson
23. Christopher Roman
26. Ludvig Kamstedt (Saknas på bilden)
 
Forwards:
3. Jakob Gulldén (Saknas på bilden)
5. Karl-Johan Iserud
8. Ludwig Persson
10. Philip Haglund
12. Peter Strömwall
13. Daniel Jonasson
14. Gustaf Rudholmer (Saknas på bilden)
15. Henrik Gustafsson
16. Tobias Lönnqvist (A)
17. Mattias Hansson
19. Anton Andersson
20. Markus Svenson
21. Simon Haglund
24. Martin Pettersson (spelande tränare)
25. Linus Elf (lämnade vid årsskiftet)
 
Lagkapten: Anton Yngwe
Tränare: Martin Pettersson
Matchcoach: Marcus Ottosson
Sportchef: Daniel Jonasson
Materialförvaltare: Östen Jonason
Materialförvaltare: Bo-Göran Pettersson
 

NHL: Den bästa hockeydokumentären alla kategorier - Världsklass!

 
Om in inte sett 24/7 Road to Winter Classic 2013: Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs så se den.  Den är eminent från början till slut. Spelet hockey får en mycket djupare dimension och man får en större förståelse om hur det kan fungera. Det är snyggt filmat och sen bara älskar jag att man får följa med bakom kulisserna och att kameran följer med överallt.
 
 
Se den, ni bara måste.

Dagens bild: Minnen som gör ont.

 
Sorgliga minnen som gör ont.
 
#1 Stefan Liv
 

Hockeytrean: Tre matcher kvar och näst sista hemmamatchen

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

SÄSONGENS SISTA HEMMAMATCH

I TALAVIDSHALLEN!

 

TA MED FAMILJ OCH VÄNNER OCH KOM

TILL HALLEN! RSK OCH SPONSORERNA

BJUDER PÅ GRATIS ENTRÉ!

 
 

RYDAHOLMS SK - GLIMMA HOCKEY

Lördagen den 8 februari kl 17.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 13
 
 
 
. . . . .  VS . . . . .
 
 
Rydaholms SK - Sölvesborgs IK
Talavidshallen 19.00
 
Tre matcher kvar - Nu krämar vi ur det sista boys!
Det återstår bara tre matcher av säsongen 2013/2014 och ikväll väntar Sölvesborg på hemmais. Det handlar om tredje mötet lagen emellan här i fortsättningsserien. SIK jagar Ronneby i toppen och kvalplats och har sex poäng upp men det kommer bli svårt att ta den första platsen då Ronneby måste förlora sina återstående. SIK kommer såklart gå för tre poäng ikväll. För RSKs del så vill jag se att man krämar ur ordentligt och avslutar bra i serien. Det är tre viktiga poäng som står på spel och det kommer bli en tuff match. SIK har övertaget med två segrar mot RSK den här säsongen och det har varit matcher med fysiskt spel och mycket känslor.
Kvällens match kommer säkert inte att vara annorlunda.
 
Läget i laget: Uppställningen är preliminär så det kan ändras inför matchstart.
Jeppe
(Emil)
 
Nicke - Haaster
Lönnqvist - Lillis - Martin
 
Färm - Strisse
Rudis - Simon - Fille
 
Hampe - Ludde Kamstedt
Hansson - Yngwe - Persson
 
 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OBS! DU HAR VÄL INTE MISSAT ATT DET

ÄR ÅRETS HOCKEYFEST I RYDAHOLM

PÅ LÖRDAG?

 

LÄS MER PÅ VÅR FACEBOOK-SIDA

ELLER HÄR PÅ BLOGGEN I TIDIGARE

RSK-INLÄGG!

 
 


Dagens klipp: Ett klassiskt klipp som kan sticka i mångas ögon.

 
Apropå Nils Ekman
 

Klasens klubba mot Kahnberg är oturligt.

 
 
Linus Klasen Luleå Hockey  vs Magnus Kahnberg Västra Frölunda Indians
 
Jag har tittat på sekvensen flera gånger nu och jag tycker det ser rätt oturligt ut. Klasen och Kahnberg i duell, Klasen trillar och håller klubban i båda händerna och trillar samtidigt som klubban träffar Kahnberg. Jag förstår helt Kahnbergs reaktion men det där är inte med meningen. Det är inte med avsikt och det syns tydligt på bilderna om man kollar mer än en gång. Klasen är inte ute efter Kahnberg även om de krokar ihop.
 
Det här fallet kan man likna lite med Nils Ekmans hugg på Jacob Silfverberg. Där hålls Ekmans klubba i och när han får loss den så ska han slita bort klubban ur greppet och i svingen träffar det Silfverberg. Det såg mycket värre ut än vad det var sen får alla ni Djurgårdshatare, Nils Ekman-hatare säga vad ni vill men det var inte meningen. Nisse ville loss där och det blev oturligt. Ekman fick sitt straff då och jag tror ändå inte att Klasen kommer få en så lång avstängning som Ekman fick för sitt yxhugg men man har ansvar för sin klubba men Klasen gör inte det med flit och är inte ute efter skada, kraften av slaget är inte för att skada.
 
Två matcher. Inte mer. Blir det mer är det tyvärr löjligt förstorat och överdrivet.
 
Bedöm det här rätt nu kära lotte..eller jag menar Disciplinnämnden. Ni har blandat och gett ur tombolan även denna säsong.

En kärlek - Djurgårdsfamiljen!

 
 
 

NHL: Nattens räddning av Marc-André Fleury!

 
 
OS-klara Erik Karlsson back i Ottawa Senators, blir minst sagt rånad av Pittsburgh Penguins Marc-André Fleury här. Kanonräddning och helt i stil med en tv-räddning helt klart.

CMore hängde med domarna bakom kulisserna

 

5 dagar kvar - Anmäl till årets höjdpunkt ihop med Grand och Rydaholms SK nu på lördag!

 
Skynda er och köp biljetter och var med på lördag på årets Hockeyfest i Rydaholm! Hockeypub på Grand innan match, match 17.00 och sedan åter till Grand för supé och fest! En perfekt lördag helt enkelt!
 

Dagens citat:

Mathis Olimbs kaxiga passning till Växjö Lakers efter 2-1-segern igår.
 
" Det är väl bara att titta på tabellen för att se vilka som är bäst av oss två "

SHL: Det här händer bara i Leksand.

 
 
Klassiskt klipp som bara kan ske i Leksand.
Hej Bönder!

RSS 2.0