Dagens citat:

Nyström, hockeyexpressen.se
 
 
7134 åskådare!
Djurgården är forfarande det populäraste hockeylaget i 08-land

Krönika - nej! men ni DIFare som läser här..?

Nå alla djurgårdsanhängare som lägger ner tid på att klicka er in här på min blogg. Är det fler än jag som mår riktigt piss? Vad gör man åt besvikelsen? Vad finns det för hopp egentligen om vårt kära DIF Hockey??
Vad säger ni??
 
Jag har inget att säga. Jag är bara totalt vansinnigt besviken över att det blir bara värre och värre!!
DIF Hockey trillar snart ur denna serie med. För nu är det illa.
 
 
Klubbens värsta tid någonsin
 
Ska vi börja scouta topplagen i hockeyettan för kommande negatvit överlevnadskval eller vad har DIF-spelarna i skallarna egentligen??
 
Challe Berglund gör vad han kan eller? Eller lyssnar de inte på honom
Eller är Challe så ointressant så spelarna inte lyssnar eller förstår de inte vad han vill/menar???
 
Challes jobb hänger löst, väääääääldigt löst. DIF sjunker som en gråsten, total misär.
 
Totalt nattsvart.
 
Total nattsvart.
 
Spelarna måste ha vansinnigt svårt att sova nuförtiden.
 
 
Over & out.

Dagens citat:

 

Ek, Hockeyexpressen.se

 

" För det håller inte att:

... powerplay är 15,71 procent. Det är knappt allsvensk klass.

... spelarna drar på sig 69 två ­ minuters ­ utvisningar på 15 matcher. Det förstör och kostar kraft."


Krönika: Lite tankar så här en bit in i säsongen

Det är en härligt höstig fredag utanför fönstret, solen skiner och igår kom de första snöflingorna.
 
 
Nåväl där slutar trevligheterna. För om vi ska snacka allvar så är det inga muntra upplevelser som Djurgårdare.
 
Tvärtom.
 
 
Challe Berglunds vara eller icke vara i DIF Hockey om eländet fortsätter?
 
Jag har precis sett presskonferensen efter förlusten mot Troja igår. Säg vad man vill men det syns och hörs på Challe att han är oroad, riktigt oroad och samtidigt känns lite maktlös. Det känns precis som i kvalserien. DIF klev när där och fick fetestryk direkt och var sedan ett slaget lag på förhand. Tyvärr så känns beteendet igen här i Hockeyallsvenskan och jag kan redan nu säga:
 
Glöm elitserien!!
 
Glöm Kvalserien!
 
Laget har så mycket annat i fokus att jobba med. Att göra mål och vinna matcher. Sen dessutom inte tro att man vunnit matchen när man leder med 1-0 eller att inte lägga sig så fort man får ett baklängesmål tidigt i en match. Det är så små marginaler som sänker laget. Frågan är bara varför. Varför beteendet upprepar sig exakt likadant från förra säsongen.
 
Ett annat problem är också att Djurgården trillade igenom Elitserien och kvalserien och kom ner i Hockeyallsvenskan utan någon som helst respekt. Inget, absolut inget av motståndarlagen har någon som helst respekt eller är rädda för att möta DIF. Tvärtom. De går bara ut och kör och sliter och besegrar ett Djurgården i kras.
 
Det gör så...ont att se Djurgården i Hockeyallsvenskan, det gör det men värst är att se att de inte tror på vad de gör, det finns ingen idé, ingen glädje och framförallt ingen tro på vad man gör i matcherna. Laget är dessutom extra kryddat med Douglas Murray och Gabriel Landeskog från NHL samt en handfull spelare med massor av rutin som ska bära laget mot segrar. Tyvärr till ingen som helst nytta. 
 
Mirakel?
 
Jag vet faktiskt inte hur man ska ta sig ur det här. Djurgården Hockey har börjat uruselt i denna serie och det känns som att det kan bli en ny kvalpärs i vår. Kvalet för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.
 
 

DIF-TV: Presskonferens efter förlusten mot Troja

 
Det märks på Challe att det går tungt för laget. Det lyser oro och missnöje i hans ögon.
Jag kan hålla med för det hjälper ju inte vad han än säger om inte spelarna förstår och tar till sig informationen.

DIF-TV: Eländet bara fortsätter, andra raka förlusten..

 
Bremberg tillbaka men killen kostar bara pengar just nu för DIF. Han underpresterar nåt enormt lika mycket som laget gör.
 
Det ser inte bra ut.d

DIF Hockey tillbaka på ruta ett i omgång 14

Hockeyallsvenskan 2012/2013
Omgång 14
 
Almtuna - Djurgården 3-2
 
Djurgårdens ishockeylag har under årets säsong, fjorton matcher gammal endast vunnit sex och är placerade på playoffplats. Nog för att jag trodde det skulle bli jobbigt men inte riktigt så här tufft. DIF har svårt att tro på vad man gör och är fortfarande ängsligt sen förra säsongen. Idag tappar man matchen i Almtuna och förlorar. Man äger matchen i första och leder men slarvar in ett mål i ledning och det hände två gånger innan Almtuna vände och vann. Dessutom drar man på sig massor av utvisningar. Ludvig Blomstrand hade tre tvåor i tredje. Det håller inte men det vet han väl om eller så hoppas jag Challe skäller ut junioren så han vet vad han inte ska göra i nästa match.
 
Det går inte skylla på domaren i det här läget heller för det är ju så att man spelar som ett gäng krattor. Krattor vinner då inga matcher och det gör inte DIF heller.
 
Än mer pinsamt att Almtuna tar sin första seger på sju försök i hemmahallen.
 
Varför ska det alltid vara DIF som får vara med i det negativa och vara det lag som är med och bryter trender åt andra lag istället för att öka på sin egen.
 
Ett stort underkänt till DIF Hockey som tog ett par steg tillbaka igen idag.
 
Vansinnigt trist.
 
Troja/Ljungby kommer till Hovet på torsdag. Gud hjälpe Djurgårdens IF då.

Hockeytrean: 47 skott men noll poäng i Eksjö.

 
Säsongen 2012/2013
Division 3 D Grund
Omgång 3
 
. . . . . VS . . . . .
 
Eksjö Hockeyclub - Rydaholms SK 8-3
Skott: 40-47(!)
2-0, 3-2, 3-1
Mål:RSK: Daniel Herrlin 2 och Calle "Konsum" Thelin
 
Noll poäng i Eksjö.
Jag hade möjligheten att åka till Eksjö i eftermiddags för att se RSK fightas om nya poäng i hockeytrean.
 
När vi klev in i Storegårdshallen stod det redan 2-0 åt fel håll. RSK hade precis släppt in andra målet när vi klev in och redan där förstod man att det här inte skulle gå vägen. Tror många hade Eksjös senaste match i huvudet, hemmalaget föll i Eksjö med 0-20. Säkert nåt pinsamt rekord kan tänkas
 
Det vi inte visste var varför eller hur det blev så. Eksjö saknade ELVA spelare och ville flytta matchen men det gick inte. Därav resultatet och förlust 0-20.
 
Men bara för det skulle dagens match inte bli en lätt sådan för RSK som man kan tro. Istället får Eksjö en smakstart tack vare ett väldigt tveksamt domslut på ett av målen där man skuffade in Jesper i målet och sen slog in pucken. Det mest komiska är sen att domaren står och säger att det var RSKarna som gjorde det. Märkligt. RSK kommer snett in i matchen och får jobba i uppförsbacke i 60 minuter i afton. Vi som tillresta RSK-anhängare hoppades på en bra omstart direkt i andra men det blev tvärtom. RSK startade piggt och satte hög press men ändå så är det hemmalaget som går upp och enkelt gör 3-0 direkt på sitt första anfall och skott i perioden. Blytungt. RSK måste ha nästa mål och får det. Men när man är på gång och trycker tillbaka hemmalaget så kommer kallduschen när både fjärde och femte målet sitter bakom Jeppe i RSK-kassen. En hel del slarv och dåligt försvarsspel är orsaken. Spelmässigt så är RSK det bättre laget och det känns verkligen inte rättvist med en hemmaledning med 5-1 i det här läget. RSK får viktiga 5-2 och har bud på mer. Eksjö saknar heller inte chanser men RSK är på gång fram till pausen.
 
I sista gör man ett sista försök att ta sig tillbaka i matchen men hemmalaget dödar matchen efter fyra minuter, 6-2 är matchavgörande och RSK får inget gratis samtidigt som Eksjö mer eller mindre snubblar in pucken ett par gånger när RSK pressat för reduceringsmål. Idag kommer man in snett nästan direkt och får jobba i uppförsbacke hela matchen och varje gång när man är på väg tillbaka så kommer ett mål bakåt. Eksjö får utdelningen som RSK saknar. Spelmässigt är det jämnt inget snack om saken men det är målen som räknas.
 
8-3 speglade inte matchen och Eksjö var inte bättre än RSK idag, det var frustrerande att se RSK förlora mot ett lag som man ska bemästra i normala fall. Eksjö fick en smakstart och hade flyt och fick mer gratis med sig. RSK sköt 47 skott men gjorde tre mål.

- - - - - - - - - -
 
För RSK gäller det att träna bra i veckan, alla behöver köra igenom ordentligt och ladda om rejält. På söndag mat
åker man till Movalla i Skillingaryd. Jag är förhoppningsvis på plats då med.
 
Övriga matcher
Skillingaryd-HA74 2-7
Virserum-Ljungby 3-5
 

Hockeytrean: Inför Eksjö borta

Säsongen 2012/2013
Division 3 D Grund
Omgång 3
 
. . . . . VS . . . . .
 
Eksjö Hockeyclub - Rydaholms SK
Söndag innebär hockey och för RSK är det ännu en bortamatch när man ska till Eksjö i eftermiddag. RSK åker dit med en seger i ryggen från i fredags mot Virserum medan Eksjö fick sig en rejäl käftsmäll i torsdags mot derbyrivalen HA74. Matchen slutade 20-0(!!) och 62-12 i skott för seriefavoriten. Det viktiga i det här är ändå att det betyder ingenting när pucken släpps 17.00 i Storegårdshallen. Jag hoppas verkligen inte man har det i skallen mot Eksjö ikväll utan att man fokuserar på att göra en bra match på bortaplan.
 
Laget i eftermiddag kommer att se annorlunda ut på grund av olika anledningar. Vilket gör att tränare Martin Pettersson får ändra om lite i manskapet inför dagens match.

Hockeytrean: Skön revansch när RSK vann i Virserum.

Division 3 D Grund 2012/2013
Omgång 2
 
 
. . . . . . VS . . . . .
 
Virserums SGF - Rydaholms SK 3-6
Skott: 34-44 (8-19, 17-12, 9-13)
1-1, 0-3, 2-2
 
Rättvis seger i Virserum
RSK har vänt på trenden direkt efter förlusten senast. Ikväll kom första segern i serien när man besegrade Virserum på bortaplan med 3-6. RSK var det bättre laget sett över hela matchen och kunde knyta ihop säcken i tredje när hemmalaget var på gång. Go seger och tre sköna poäng. Nu är det bara vila ikväll och imorgon för på söndag sätter man sig åter i bussen för match i Eksjö. Sug på segern ikväll boys och ladda om för söndag.
 
Övrig match
Ljungby Hockey - Skillingaryds IS 7-0

Hockeytrean: Revanchsuget RSK i Virserum!

Division 3 D Grund 2012/2013
Omgång 2
 
. . . . . . VS . . . . .
 
Virserums SGF - Rydaholms SK
 Andra omgången rullar vidare ikväll när RSK tagit sig till Virserum för ny seriematch. Ikväll borde det vara revansch på samtliga i röd tröja då man föll med tvåsiffrigt senast mot storfavoriten HA74. RSK mönstrar tre femmor från start, sjukdomar och skador har ställt till det men det är sånt man får leva med då det drabbar alla.
 
Ikväll hoppas jag på en bra match från RSKs sida. Jag vill se att man kan spela stabilt och ett bra grundspel.
 
Ni har väl inte missat att man kan följa samtliga matcher i hockeytrean här
RSK-matchen följer ni här
 
Övrig match
Ljungby Hockey - Skillingaryds IS

DIF-TV: Linkan skadefri - Dags att leverera nu?

 
 
Fredrik Bremberg har gjort allt annat än glänst så som bara han kan. Jag tycker det är dags nu.

DIF-TV: s

 

2,5 år och redan hockeytokig!

Hittade en kul grej på MrMadhawk.se - Tack Johan för en kanonblogg!
 
" Och saken är den att han inte är påtvingad på något sätt. Det är snarare han, som redan trycker på föräldrarna.  "
 
 
klipp från Mrmadhawk.se
 
Sånt här ju underbart! 2,5 år och kan hela laget. Vad ska det bli av denna lille kille?

Dagens citat:

 

Kämpa Oscar Sundh, HV71

DIF-TV: Kapten Timmy analyserar

 

DIF-TV: Pontus Åberg om formen

d
 

Vilket överfall på stackars Persson

 
Den här armbågstacklingen är så medveten så det stinker ända hit. Det märkliga är ryssen Artyukin inte ens ser ut att ha insett vad han gjorde. Han rör inte en min. Perssons näsa krossades nog en liten bit av allt blod att döma. Minst fem matchers avstängning och böter annars är det ju pinsamt. Minst sagt.aa
 

Hockeytrean: Dags för seriepremiär om sex dagar.

 
 
Snyggt jobbat Viktor!
 
Webmaster Viktor har gjort en riktigt snygg skylt inför söndagens seriepremiär. Visserligen föll RSK platt i Ljungby efter fått stryk med setsiffran 6-1 igår. Ändå startade RSK bra och var det bättre laget i början av matchen men ett par rejäla slarv samt att Gabbe i kassen inte hade någon bra dag så rann matchen iväg alldeles för tidigt. Nyttigt kanske att få en näsbränna så här nära en seriepremiär för att tagga till ordentligt och inte spela så slarvigt och dåligt som man gjorde igår vilket gav förlusten. Det gäller att minimera slarvet och misstagen och ta vara på chanser man får direkt i inledningen av matcherna. Det är alltid lättare att jobba i medförsbacke än att få ett par bakåt direkt.

Inför Hockeytrean: Sista träningsmatchen innan serien drar igång

 
. . . . .VS . . . . .
 
Ljungby Hockey - Rydaholms SK
Sunnerbohov 17.00
 
RSK spelar sista träningsmatchen innan seriepremiären på torsdag. I eftermiddagens match är det returmöte med Ljungby igen. Det blev ju 3-3 i tisdags till slut i en match där RSK kanske skulle vunnit men ett par märkliga domslut gav till slut oavgjort vid full tid. RSK gjorde en riktigt bra match och det har blivit betydligt bättre i spelet. Får hoppas att man är på tå från start och gör en riktigt bra match i genrepet mot Ljungby.
 
RSKs laguppställning mot Ljungby:
Gabriel Fransson
(Jesper Svensson)
 
Christoffer Rohman
Michael Stridsberg
Martin Mildéus
Jimmie Färm
Nicklas Johansson
Emil Gren
Carl-Johan Johansson
 
Simon Rudholmer
Simon Haglund
Martin Pettersson
Björn Johansson
Henrik Gustafsson
Daniel Herrlin
Gustav Karlsson
Jacob Johansson
Jim Sköld
Tobias Lönnqvist
Philip Haglund
Anton Andersson

Sätt upp en sån här i DIFs omklädningsrum, det kanske skrämmer.

 
Ta er samman DIF Hockey!

DIF Hockey det är för dåligt - Totalt underkänt.

-----------------------------------------------
Allsvenskan 2012/2013
Omgång 8
Djurgården - Karlskoga 2-4
 ----------------------------------------------
 
 
Jag skäms men vad hjälper det.
 
DIF Hockey är ett vanligt lag i Allsvenskan, all glamour är borta, all respekt och vördnad för Mesta mästarna. Den där betoningen kan vi lägga ner nu ett bra tag framöver. DIF Hockey faller som en sten igenom den allsvenska tabellen.
 
På riktigt men Kvalserien till Elitserien och om ens Playoff till Kvalserien ska DIF bara glömma. Man måste tillbaka till grunderna till GLÄDJEN att vilja spela matcher för att vinna. För just exakt nu så ser det inte ut som man gör det. De lider därute och verkar redan tycka synd om sig själva istället för att tro på sig självt och borra ner huvudet och köra. 
 
Djurgården förlorar för andra matchen i rad, femte förlusten på åtta matcher och man är ett bottenlag i ALLSVENSKAN. Det är så overkligt så det går knappt att sätta ord på det. Totalt underkänt, så fruktansvärt illa.
 
Vad är det för fel? Varför spelar man som inne i skallen tror att man ska förlora??
 
För sanning är att precis som förra säsongen så är det relativt lugnt så länge det står 0-0 men när första baklängesmålet kommer så blir man paralyserad. Visst försöker man ändå men det är halvdant, slarvigt och oftast helt utan tanke. Man bara slänger pass hit och dit och ingenting funkar. Det ser ut precis som förra säsongen
 
Fortsätter DIF så här så kommer det bli KVAL var så säkra. Igen. Men ett kval som är värre än Kvalserien till Elitserien, ett kval - en riktig mardröm.
 
DIFs ledning och Challe Berglund måste få stopp på fallet och det nu, redan i nästa match mot favoriterna Leksand. Spelar man som idag blir det tvåsiffrigt för LIF.
 
Det här är så fel.

dagens citat

J.L.
 
Dags att anställa en tränare för att han är just en bra tränare och inte för att han har spelat i klubben i 20år! Kompetens måste gå före hjärta
 
 
 
 

Dagens citat:

Apbloggen@Nyheter24.se
 
45 matcher återstår av serien. Det är många matcher det men skall det här gå vägen är det dags för en rejäl uppryckning i kommande matcher. För varje svag match som spelas är det färre matcher kvar – och fler poäng att jobba i kapp.

RSS 2.0