Tacklingar från "blinda sidan" ska bestraffas - Fria åsikter!Återigen en tackling från den blinda sidan, dom är farliga och leder ofta till skador som denna.
Förresten ja, det var ju Anton Hedman. Har inte han vart inblandad i sånt här innan? Jag tycker att det är fegt att tackla någon som inte med som Petterström är här. Så är det bara!

Ordet är fritt, jag har sagt mitt!

Krönika: DIF till slutspel - "Repris på SM-finalen i kvartsfinal?"

Djurgården blev i lördags klara för slutspel trots förlusten mot Luleå. Detta efter resultaten som föll och där AIKs seger i Timrå gjorde så att det blev klart för DIFs del:

Linköping-Frölunda 3-2
Färjestad-HV71 5-2
Skellefteå-Brynäs 6-2
Modo-Södertälje 2-1 efter sudden
Timrå-AIK 1-3
Djurgården-Luleå 2-4

Topp-4 lagen väljer motståndare direkt efter slutsignalen på lördagkväll
På lördagkväll spelas den femtiofemte och sista omgången och direkt efter slutsignalen ungefär runt kl 21 kommer de fyra topplagen i tur och ordning välja motståndare: Skellefteå är serieledare och väljer först lag på plats 5-8. Därefter får tvåan HV71 välja av nåt av de tre lag 5-8 som återstår. Sedan trean Färjestad och så får fyran Linköping det laget som blir över.

-------------------------------------------------------------------


Jag tror att: Åtta i Elitserien just nu är MODO men det är två lag till som slåss om den platsen. AIK och Timrå. Men jag tror INTE på MODO eller Timrå klarar det. För det kommer bli AIK från Solna som blir åtta. Timrå och Modo kommer klara sig från kvalspel och få en tidig semester. Frölunda och Södertälje kommer få åka till Lakerdome i Växjö och möta Lakers och de andra lagen i kvalserien! Det är vad jag tror

--------------------------------------------------------------------


Repris på SM-final i årets kvartsfinal?

För DIFs del så blir det nog en sjätte eller sjunde plats i tabellen. Blir man sjua så blir det tuffast tänkbara motstånd direkt i kvarten. Det skulle innebära att DIF på tisdagkväll i första kvartsfinalen skrinnar in i antingen Kinnarps Arena eller i Skellefteå Kraft Arena. Värsta tänkbara motståndare direkt i en kvartsfinal alltså. Det återstår ju tre matcher i veckan och då möter DIF: Linköping borta, Skellefteå hemma och Timrå borta. Magkänslan just nu säger att det blir sjunde plats och att HV71 kommer välja Djurgården med tanke på att de har 3-2 i inbördesmöten samt att DIF inte vunnit i Jönköping i år.

Det är känslan för tillfället.

DIF har två raka förluster inför morgondagens bortamatch mot Linköping. Sett till de senaste tjugo matcherna har DIF bara tagit poäng i nio av dem. Det ringer inte bra, det låter inte bra alls. Kollar man dessutom hur spelet sett ut så står inte DIF lika starkt som man gjorde när man gick in som serietvåa i kvartsfinalen och fick välja Brynäs. Men som jag sagt hela säsongen så går det inte lipa över spilld mjölk, DIF har tappat bra spelare och har inte lyckats ersätta dem som man velat. Ett par exempel: Mackan Nilson och Nils Ekman kostar dyra pengar men har inte presterat alls egentligen, Mario Kempe, Josef Boumedienne är inte alls så bra som sportchef Janne Järlefeldt vill säga när han värvade dom. Dessutom har DIF haft problem med målvakterna. Mark Owuya bjöd på årets tabbar men har spelat upp sig. Stefan Ridderwall gör ingen kanonsäsong heller. Hela laget har underpresterat egentligen, med det laget man har på pappret så skulle man nog tillhöra toppfyra tycker jag. Men nu är det som det är och det kommer bli tufft men ändå ett intressant slutspel. För grejen är ju att slutspel är ju alltid slutspel oavsett placering.


JVM 2014 till Småland!!HV71 & Växjö Lakers ansökte idag tillsammans om att få arrangera J20-hockey-VM 2014.

Det vore ju väldigt kul och passande om så skedde nu när man bor i "Bibelbyn".

En kompis till mig tipsade om hemsidan som är startad för hela eventet, där står allt man behöver veta!

Klicka mellan pilarna för att komma till sidan!  > http://jvmtillsmaland.nu <Växjö Lakers Lakejer vill!
HV71:s North Bank Supporters vill!

"FBKs: Emil Kåberg på gång till Örebro"Gå till Örebro, du passar bättre i Allsvenskan!

Hammers utslaget i Playoff, säsongen överHalmstad Hammers blev igår utslaget av Nybro Vikings i playoff, säsongen därmed över.

Måste säga att hockeyn verkar leva i Halmstad igen efter några år med mycket negativt kring det gamla Hammers. Det ser ljust ut och jag tror att Hammers kommer klättra i seriesystemet vad det lider.

Pinsamt Leksand, starta om!Leksands IF

Glöm Elitserien...på några år..minst!

ja jag sa GLÖM ELITSERIEN!!

Se till att bygga upp ett lag av egna spelare till stomme, skapa en tradition, skapa en grupp, skapa ett lag!

Ni suger nu så det stinker illa. Ni har spillt ex miljoner kronor till ingen nytta de senaste åren. Är det då inte dags att vakna till liv och inse erat misstag? Inse vilka brister och okunskaper ni skapat år efter år?

Leksands IF kommer inte spela Elitserien på MINST 5 år.

Stackars er.

Alldeles för dåligt Djurgården föll igen

Elitserien 2010/2011
Omgång 51Luleå kämpade enkelt ner DIF i eftermiddags.

Djurgårdens IF - Luleå Hockey 2-4
2-1 0-0 0-3
Skott: 25-30 (15-12, 4-10, 6-8)
Mål:DIF: Mika Zibanejad, John Norman
Mål:LHF: Niklas Olausson, Pär Ahlbrandt, Sebastian Enterfeldt, Cam Abott.
Publik: 8094 - FULLSATT på Hovet

Alldeles för dåligt Djurgården
Djurgården har återigen hamnat i en djup dipp. Luleå ägde DIF trots att det blev hemmaledning med 2-0 efter sju minuter. Men sen var det roliga slut. Luleå kämpade ner ett slarvigt och ganska lamt Djurgården. Andra och tredje perioden var bara Luleå mot Mark Owuya som tyvärr ikväll var mänsklig. Han skulle haft ett par puckar istället för mål. Dessutom skulle kanske DIF avgjort matchen i slutet på andra när man hade spel i powerplay. Men tyvärr så höll DIF alldeles för dålig nivå idag. Jag trodde man var revanschsugna efter den pinsamma förlusten mot SSK men icke. Nu får laget ta sig en stark funderare på vad man vill med resten av säsongen. Det ser ju ut att bli slutspel men väl där gäller det att kunna prestera när det är som viner som värst.

Ganska dåligt Djurgården på isen idag som inte kunde bjuda publiken som fyllt Hovet idag. Det krävs en rejäl uppryckning i fortsättningen.

Timrå-AIK 1-3
AIK är bättre än Timrå inbördes sett denna säsongen. Idag vann Gnagarna helt rättvist i Proppskåpet. Mållöst efter första men sen tog AIK tag i det. Timrå kvitterade AIKs ledning men en av matchens lirare Oscar Steen satte 1-2 bara minuten efter. När AIK sen ökade tilll 1-3 genom Steen så var saken klar. Men matchens största lirare på isen ikväll var..som vanligt Viktor Fasth! Elitseriens bästa målvakt, synd bara att han står i AIK..

Skellefteå-Brynäs 6-2
Inget snack från början till slut. SAIK ägde, skaffade sig 3-0 och då var Brynäs ett slaget lag redan.

18.30
Linköping-Frölunda  3-2

Färjestad-HV71  5-2

Modo-Södertälje  2-1 efter sudden death

Slaget om Siljan 2011: Heja LEKSAND!!
Slaget om Siljan 2011

......VS.....

Leksands IF - Mora IK
Villa Långbergs Arena, Leksand
Nedsläpp: 17.00 preliminär tid

Heja Leksand!
Tyvärr visas ju matchen på Viasat. Inte många som har kanalen heller, bra tänkt där men jag hoppas på Leksand. Måtte de tvåla till sveriges tråkigaste lag: Mora IK. Fruktansvärt trist lag som jag inte hoppas når Eliten än på många år. Leksand däremot hör hemma i Elitserien. Det är bara det att man måste ändra taktik: de här återtågen står i samma klass som SJ. OCH det har vi ju sett denna vintern att det inte är något bra. Alls.

Leksand åter till Elitserien, om inte annars: UTÖKA till 14 lag. Testa ett par år och utvärdera, funkar det inte så gå tillbaka till 12. Det är Leksand, Malmö Rögle och kanske nåt lag till som platsar i Elitserien med lag och arena men framförallt kan klara den tunga ekonomiska biten.

som sagt: Utöka Elitserien till 14 lag

Hockeylördag: Snaran dras åt kring strecken

Elitserien 2010/2011
Omgång 51Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Hovet 16.00

Luleå har övertaget.
Nästa sista hemmamatchen på Hovet i serien för DIF. Luleå kommer från norr på besök. Luleå överraskade alla genom och gå upp i serieledning tidigt på säsongen men har allt mer kommit ner på jorden ju längre säsongen har gått. Luleå har övertag på Djurgården i år. Luleå har 3-1 i matcher i inbördes möten lagen emellan. Senast avgjorde Luleå i sudden och vann 2-1. Inför dagens match så har poängen största betydelse i varje match som återstår, båda lagen jagar en så bra placering som möjligt inför kvartsfinallottningen. För DIFs del finns en liten chans att kanske knipa fjärdeplatsen men det kommer bli oerhört tufft. DIF saknar bara två spelare och kan möntstra i stort sett bästa lag. Vi får hoppas att DIF kommer upp betydligt idag, mot SSK senast sjönk man ner alldeles för djupt spelmässigt. Det får inte upprepas idag!

Läget i lagen:
Djurgården:
Preliminärt så är det bara långtidsskadade Nils Ekman och Jimmie Ölvestad inför dagens match hemma mot Luleå.
Luleå: Saknas inför dagens match gör blivande pappan Mats Lavander och Janne Sandström.


Övriga matcher:
Matcherna kring strecken för bottenlagen är av största intresse men omgången bjuder på en toppmatch, seriefinal nästan mellan Färjestad-HV71.


Timrå-AIK visas 15.30 på

Skellefteå-BrynäsKvällsmatcher: 18.30Färjestad-HV71 visas 18.25 på  

Modo-Södertälje

Linköping-Frölunda


Kämpa Nisse!


Skitförlust mot SSK. Modo skrällde rejält!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 51Jag avskyr SSK! - Elitseriens svar på Mora IK!

Södertälje - Djurgården 2-0
0-0, 1-0, 1-0
Skott: 24-30 (10-8, 6-11, 8-11)
Mål:SSK: Joakim Eriksson, Robert Carlsson
Publik: 4557..inte illa..

Att det ska vara så svårt att vinna mot det eviga bottenlaget!!?
Det är inte acceptabelt att förlora mot kvalserielaget Södertälje. Man mår dåligt men det är så illa. För det blev ännu en pissig skitförlust mot ett årligen vanligt bottengäng. Det är då märkligt. SSK började bäst och hade första perioden i en gring period. I andra var det ungefär likadant och ingen större förändring. DIF vinner skotten i andra men skapar inga heta chanser. De stod SSK för i sina snabba spelvändningar. Frågan var om DIF skulle vakna inför sista perioden men icke. SSK satte 2-0 och efter det orkade inte DIF komma tillbaka alls.

Första perioden: Matcherna mellan SSK-DIF brukar inte var som ett stockholmsderby ska vara, snarare tvärtom. Men idag visade det sig i första perioden litegrand då det var mycket känslor och stundtals grinigt. SSK vassare än DIF som har svårt att hänga med. DIF har inte mycket till eget spel. Inga farliga chanser trots många powerplay för båda lagen. I andra perioden har båda lagen chans i spel fem mot fyra men inga mål. Istället kommer ett SSK-anfall där man bräcker DIFs försvar och gör retligt enkelt 1-0 bakom Owuya. SSK får den start man behöver. DIF har fortfarande inte vaknat till liv i matchen. SSK har god kontroll på matchen trots att DIF vinner skotten. Det skapas dock inga farliga lägen från DIFs håll utan det är SSK som gör det i sina vassa kontringar. 1-0 efter två perioder känns hyfsat säkert i SSK-favör. Får hoppas att DIF vaknar till i sista om det ska bli några poäng.
I siosta perioden spelade SSK säkert bakåt, backade mera hem och säkrade än låg på framåt. DIF försökte luckra upp och kom gång på gång i anfall men man kommer inte till några heta chanser. DIF plockade målvakten vilket ofta är lika med ett mål i baken och så skedde också idag. DIF är inte på tå idag, segt och hafsigt och man skapar inga målchanser. Så får det inte se ut framåt utan deppa ikväll och glöm den här bleka insatsen. Skitförlust!

Övriga matcher
Linköping-Modo 3-5

KVÄLLENS STÖRSTA SKRÄLL!
Modo alltnärmre Kvalserien. Ja det kunde man säga efter första perioden. LHC hade inga bekymmer mot bottenlaget från Ö-vik till en början. 3-0 stod det och stort övertag för hemmalaget och allt var frid och fröjd. Men skam den som ger sig. LHC måste blivit bekväma och trott att man gick mot en säker seger. För i den andra perioden så kommer Modo ikapp efter bland annat två mål av förre Djurgårdaren Nicklas Danielsson. 3-3 inför sista var rafflande. I tredje väger matchen över till gästerna Modo som helt tagit över händelserna. Man leder skotten med 9-2 och får då välförtjänt ledning.

HV71-Frölunda 4-3 efter straffar
HV startade bäst mot Frölunda och såg ut att gå mot ännu en seger. Men göteborgarna, vars tränare är ovänner för tillfället: Kenta och Stephan Lillis pratar tydligen inte med varandra. Det verkar dock snarare tända laget idag än att det syns för Frölunda vänder på steken och leder i slutminuten men HV kommer som vanligt tillbaka och lyckas kvittera. Det var förövrigt 16:e raka hemmamatchen som HV bärgar minst en poäng. Det är en riktigt stark svit som de regerande mästarna har i sin borg. Slutminuterna var rafflande värre och det kunde avgjorts i slutsekunderna men matchen går till övertid men inga mål. Straffar får avgöra igen lagen emellan. Thörnberg avgörr som så många gånger förr.

AIK-Färjestad 0-3
FBK tog en säker seger mot ett sämre AIK idag. Matchen blev allt mer irriterad ju längre det gick. Det gick t o m så långt så de båda målvakterna till slut utmanade varandra. FBKs målis åkte upp och utmanade Fasth men det blev aldrig nån handgemäng. Tung förlust för råttorna.

Brynäs-Timrå 6-4
Målrikaste matchen i omgången. Båda lagen bjöd på anfallshockey från start. Brynäs drog ifrån till 3-1 men Timrå vägrade ge sig och kom tillbaka till 3-3. Men det skulle ändå bli hemmavinst. Matchen slutar 6-4 till Brynäs.

Luleå-Skellefteå 5-2
Väldigt stark vändning av Luleå. SAIK ledde 0-2 och såg ut att gå mot en säker seger men norrbottningarna, björnarna i Luleå vaknade och stod för en stark vändning i andra perioden från 0-2 till 4-2. Efter 5-2 i tredje så dog matchen tvärt. Niklas Olausson gjorde två viktiga mål för sitt Luleå.

Klantarsle som slänger in bengal mot sitt eget lag..?!Från första derbyt: AIK-DIF 5-2

AHL: Robin "Figge" Figren visade musklerna inatt

(Tack Ridderwall för tipset!)Robin Figren (ex-Djurgården) hamnade i slagsmål inatt efter en hård tackling.


Hockeytorsdag: Kampen kring strecken går vidare

Elitserien 2010/2011
Omgång 51Ny tuff match väntar ikväll

Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center


Revanschsuget SSK väntar DIF
Kampen kring strecken fortsätter ikväll. DIF åker runt knuten till Södertälje och Axa Sport Center. SSK på bortais oroar mig alltid. DIF brukar torska i Axa Sport eller gamla Scaniarinken. Det intressanta är att SSK allt som oftast ligger efter DIF i tabellen men när lagen möts spelar det ingen roll. Dessutom så vann SSK senast på Hovet så det är fördel för kringlorna inför kvällens match. SSK måste vinna, det är en livsviktig match enligt SSK själva. För DIF innebär en seger klarad slutspelsplats. Jag skulle väl ljuga om inte det skulle vara mer än skönt om det blev klart så fort som möjligt, så varför ingen gnetseger ikväll. SSK kommer jaga som vilddjur ikväll för att ta poäng och slippa kvalserien. Ny match och nya möjligheter i kvällens lilla stockholmsderby. Jag hoppas DIF är på hugget för det kommer det krävas mot ett hemmastarkt SSK.


Läget i lagen:

Södertälje: Mot Skellefteå senast saknades: Petri Pakaslahti.
Djurgården: DIF saknade Mika Hannula sjuk och Tim Eriksson som blev pappa i söndags senast mot Frölunda men båda spelar ikväll. Långtidsskadade Nils Ekman och Jimmie Ölvestad saknas sedant tidigare.


Övriga matcher:
Luleå-Skellefteå - kvällens huvudmatch

Matchen visas 18.45 på 


HV71-Frölunda

Brynäs-Timrå

AIK-Färjestad

Linköping-ModoH i V71?Heja Malou!

"Lidas" gör sitt livs säsong, 40 år ung


Käka puck..


Nära nära men han klarade sig från en otäck olyckaColorados Ryan O´Byrne får skridskon i ansiktet, det träffar på kinden men ändå. Det kunde ju gått mycket värre.

Ladda ner och köp DIF:s nya kamplåt!Lyssna på Djurgårdens nya hockeylåt. Den finns att lyssna på: Spotify och på Itunes!!

eller

ladda hem som ringsignal, skicka då:  dif hardy 2 till 72550 (10kr)
eller
ladda hem låten, skicka: dif hardy 1 till 72550 (10kr)

Rafflande omgång: Modo och AIK vann i botten.

Elitserien 2010/2011
Omgång 50

Färjestad - Linköping 3-2 efter sudden death
Kvällens huvudmatch slutar med hemmaseger till slut i sudden. FBK har nu häng på tvåan HV71.

AIK - Brynäs IF  4 - 1
Viktig seger för gnagarna mot Brynäs. Årets Elitserie är så otroligt jämn och det kommer dröja innan avgörandet kommer var AIK hamnar.

Timrå IK - Luleå Hockey  2 - 4

Tyvärr så pallade inte Timrå av bottenlagen. Det blev tung förlust mot Luleå ikväll.

Modo - HV71  3 - 2
Kvällens skräll nummer ett! Modo vände mot HV och tog tre viktiga poäng. Men laget kan bara suga på detta ikväll. Imorgon är fokus på nästa fight. Kampen rullar vidare.

Skellefteå-Södertälje
4 - 3
SAIK nya serieledare efter att man åter haft lite flyt i sista sekunderna. Det är inte första gången man gör ett segermål eller annat viktigt mål med bara sekunder kvar av matchen. SSK var sånär minst en viktig poäng men man visade SAIK att man aldrig gav sig.

REKLAM: Söker ni en bra fotograf - då har ni hittat rätt!

--------------------------------------------------------------------------------------------
REKLAM - REKLAM -
REKLAM - REKLAM - REKLAM - REKLAM REKLAM - REKLAM - REKLAM
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Söker ni efter någon som kan ta bra b till exempel på ert bröllop, privat eller för något annat ändamål så är Laszlo Mag rätt man för det uppdraget!

B e s ö k            - >
www.laszlo.se

för mer information, där finner ni all information som behövs.


Laszlo Mag Photografy = Fantastisk fotograf, fantastiska bilder!

Jag kan starkt rekommendera honom.
--------------------------------------------------------------------------------------------
REKLAM - REKLAM -
REKLAM - REKLAM - REKLAM - REKLAM REKLAM - REKLAM - REKLAM
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hockeytisdag: Omgång 50: Mycket på spel

Elitserien 2010/2011
Omgång 50Färjestad - Linköping


Matchen visas 18.45 på

Kvällens huvudmatch och toppmatch som på nåt sätt kommer i skymundan ikväll då streckstriden är betydligt mer intressant på förhand. Dock beroende på vilket lag man håller på kanske. Ändå är det trean mot fyran i tabellen. FBK är bara två pinnar före LHC och östgötarna går förbi om de vinner. Det tror jag inte Karlstadpöjkarna inte kommer tillåta.

AIK - Brynäs IF
Måstematch för AIK hemma på Hovet ikväll. AIK är lite bättre på hemmais men kvällens motstånd är svårspelat. BIF har ett bra försvar och ett riktigt giftigt anfallsspel med Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg i täten.

Timrå IK - Luleå Hockey

Måstematch 2. Timrå måste vinna, Timrå måste ta poäng. Det är pressade lagen i seriens bottenskikt som slåss för överlevnad. Luleå jagar också en så bra placering som möjligt och tänker göra allt för att ta en trepoängare för att avancera uppåt.

Modo - HV71
Modo vill till slutspel, Modo siktar på slutspel. Men i själva verket så är man närmre att få kvala sig kvar. En match i taget, byte för byte vore väl en bättre målsättning officiellt. Annars är ju risken att man mister hela stycket. Eller? HV71 är klart för slutspel och för deras del gäller bara en sak: att göra allt för att vinna serien före Skellefteå. SAIK har SSK hemma, stor risk för hemmaseger. HV måste nog också vinna.

Skellefteå-Södertälje

SSK är åter illa ute denna säsongen. Visserligen hade man en viss uppryckning för några matcher sedan men nu är det sig likt. SSK mot missat slutspel och riskerar kvalseriespel. Nu är det annat för laget som kommer till match ikväll med fyra raka förluster. Dessutom att möta SAIK på bortais talar inte för någon lätt match. SAIK ska manövrera ut SSK rätt enkelt ikväll tror jag.Idolen Fredrik Bremberg (i rätt tröja!) - Mitt eget videoklippFilmade Linkan under uppvärming inför matchen mot FBK 6/12-2008. DIF vann 3-2.

Alltid oavsett för evigt Djurgården!


DIF-intro hemma mot FBK, mitt eget filmklippPå plats på Hovet och såg DIF slå FBK 3-2. DIF vände en tung höst till det positiva men nådde sånär slutspel. Tre poängs marginal bittert dessvärre.


Citatet: Tema Leksand- Leksands återtåg håller SJ-klass
-

#33. Mika Zibanejad-highlightsDjurgårdens supertalang Mika Zibanejad trycker John Klingberg över sargen. Vilt jubel på Hovets läktare.

*************************************************************Det var Mikas kväll igår, här är mer från gårdagkvällens match

Gonatt och tack för kaffetNattsvart Troja.

DIF kämpade hem en skön femetta mot Feskekörkalaget!

Elitserien 2010/2011
Omgång 50Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC 5-1
1-0, 4-1, 0-0
Skott: 41-23 (7-7, 20-11, 14-5)
Mål:DIF:
Mathias Tjärnqvist 2, Mario Kempe, Fredrik Claesson & Mika Zibanejad,
Mål:VF: Tomi Kallio
Publik 7206 i ett kokande Hovet.
Matchens lirare - #33. Mika Zibanejad

Supertalangen Mika Zibanejad vände matchen åt DIF!
Det var länge och väl en trevande match. DIF ledde knappt välförtjänt efter första perioden där Mario Kempe slog en urusel straff i ett sånt viktigt läge. I andra perioden jobbade Frölunda bäst inledningsvis och grävde fram kvitteringen. Men så klev blott 17-årige supertalangen Mika Zibanejad in i handlingen och smällde VF-backen John Klingberg över sargen. Där vände matchen på något vis för Frölunda hade greppet, ledde skotten med 7-2 när detta skedde. DIF gjorde sedan fyra mål på fyra minter och tjugosex sekunder. 1-1 blev 5-1 och stort tack vare Mathias Tjärnqvist som är en av världens bästa i spelet framför kassen idag. Dessutom fick matchens lirare matchen var förstås körd för Göteborgarna. I sista perioden var VF ett lag helt utan självförtroende men lyckades ändå hålla 0-0. VF orkade inte alls komma tillbaka och avsluta bra idag, inga bra signaler. För Djurgårdens del så lossnade det i andra perioden när VF höll på att tråka ut dem. Kul att se att DIF kan ha flytet med sig och få lite utdelning framåt. Det går inte ta miste på hur viktiga poäng det var ikväll. För DIF innebar detta ytterligare ett rejält kliv mot en säker slutspelsplats. Det återstår fem matcher av Elitserien.

Extra kul ikväll var att: Se denne Mika Zibanejad som allt mer kliver in i laget och är en av de som visar vägen. Inte konstigt att NHL rycker i honom redan, det sägs att de vill ha över honom redan till sommaren.Ny viktig match för båda lagen, pressen ökar

Elitserien 2010/2011
Omgång 55Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
Hovet 19.00

Matchen visas 18.45 på

Pressen ökar! - Poängen livsviktiga!
Det går inte att ta miste om hur pass viktig kvällens match är för båda lagen. DIF tar emot Frölunda på hemmais, det är tätt mellan matcherna i avslutningen av serien. Matchen på Hovet är enda matchen idag, övriga matcher i omgång 50 spelas imorgon då det är full omgång. Ovanligt för en tisdag men nu i slutet så verkar det spelas fulla omgångar. Bättre det än det här hoppandet och happandet med matcher på olika dagar. Lagen ska spela samtidigt punkt. Dessutom tycker jag man borde lottat eller gjort ordningen annorlunda så AIK och DIF alltid spelar hemma varannan match. Det kanske hockeyligan ordnar till nästa säsong om inte AIK trillar ur vill säga. Åter till kvällens match så är det oerhört viktiga poäng. Lite av den ödesmatch för Frölunda, känns som att de matcher som är kvar är öde för Frölunda som hängt riktigt löst men som vaknade till ordentligt senast och körde över serieledande Skellefteå. DIF vann ju i Övik på lördagkvällen och bärgade viktiga poäng i en match där defensiven funkade nästintill prickfritt. Jag tror kvällens match kommer se ut ungefär likadant men att DIF kommer gå in och ta tag i matchen från början och Frölunda kommer vara på sin vakt och vänta ut DIFs misstag.
DIF måste återigen vara på tårna när pucken släpps för man kommer ju till kvällens match med tre raka segrar i bagaget. Men det ska nämnas att Frölunda har övertaget på Djurgården i inbördes möten denna säsongen, DIF har bara tagit en seger mot göteborgarna.

Det står oerhört tunga poäng på spel på Hovet ikväll.

Läget i lagen:
Djurgården:
Det ser oförändrat ut i DIF-lägret inför kvällen. Daniel Widing är spelklar men Mika Hannula är sjuk och utgår. Jimmie Ölvestad och Nils Ekman finns som vanligt inte med. Mark Owuya vaktar kassen.
Frölunda:
Tunga skador på: Mika Pyörölä, Riku Hahl, Dragan Umicevic och Pavel Skrbek. Johan Holmqvist vaktar kassen.

Hockeyallsvenskan: Vinna eller försvinna Troja..!

Hockeyallsvenskan
Omgång 47

...........VS..........

Sundsvall - IF Troja/Ljungby
Gärdehov 19.00

Vinna eller försvinna för rödvitt!
Allvaret är som värst ikväll när Troja skrinnar in på isen i Gärdeshov i Sundsvall. Matchen ikväll är kanske säsongens viktigaste. Förlust ikväll innebär med stor sannolikhet ett negativt kvalspel för trojanerna. Ett Troja som ändå ryckt upp sig lite i slutet men som verkat fallit tillbaka i dåliga vanor.

Nåt måste göras i klubben!
Det är trist att det gått så dåligt för Troja de senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan. Det känns som att allt började efter tavlan Petter Sandström gjorde mot Växjö i första playoffmatchen för ett par säsonger sedan. Troja hade då Växjö i brygga men föll sedan i sudden och Växjö kunde sedan vinna och gå vidare. Nånting säger mig bara att om Troja hade vunnit den där matchen så hade man vält popcornlaget från Växjö och gått en mycket bättre framtid till mötes. Det låter kanske helt galet men efter det har inget vart sig likt inom väggarna på Hovet i Ljungby. Jag saknar tiden för några år sedan när Troja allt som oftast var med i serietopp och kvalserie. Då hade man ju mycket bättre lag i år efter år, visserligen så höll det på att välta klubben ekonomiskt flera gånger. Idag får man det knappt att gå runt och spelarna man köper in är inget förstamaterial känns det som. Tyvärr blir det också resultat därefter. Jag vet inte när Troja köpte in en riktigt bra spelare senast, visserligen inte så vidare insatt men lite koll försöker man ändå ha och namnet som passerat de senaste åren som kommit in har inte fått mig att lyfta på ögonbrynen. Det är ju lite andra spelare som Växjö Malmö Leksand och Rögle plockar in till exempel. Det hela är ju en fråga om ekonomi förstås men sen är det nog en annan sak med i Ljungby. Det stavas Jerry Andersson. Han har varit där för länge bara, jag tror att Troja skulle må bra av en ny röst där Jerry idag sitter. Troja behöver verkligen en nystart om det ska bli någon förändring så kanske vi slipper det här hoppandet upp och ner mellan hockeyettan och allsvenskan.

Hela Globen gungar - Ståpäls!!Ole ole ole ole ole ole ole ola! Åh vi gör allt för vårat lag, alltid oavsett för evigt Djurgården!!

Riktigt kallt när andra utematchen spelades i NHL inatt

Winter Classic 2011Calgary - Montreal
4 - 0

Hela Hovet hoppar! - Olé Olé Olé Olé Olé Ola*********************************************************************


Försenat inlägg: Viktig trepoängare i Örnsköldsvik på lördagen!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 49Djurgården fick jubla ikväll efter en viktig seger!

Modo Hockey - Djurgårdens IF
0-0 0-1 1-1
Skott: 29-29 (8-8, 7-12, 14-9)
Mål:Modo: Nicklas Danielsson
Mål:DIF: Baniel Brodin, Andreas Holmqvist
Publik: 7006 personer i Fjällräven Center

DIF mycket bättre än Modo.
DIF tog en skön seger i Fjällrävenbyggnaden på lördagen. DIF höll tätt och var det bättre laget. Första perioden blev mållös och var jämn. DIF tog den viktiga ledningen i den andra perioden och Modo hade svårt att få till det. I sista perioden avgjordes matchen när backen Anders Eriksson drog på sig ett matchstraff vilket gav DIF spel fem mot fyra. Då klev Andreas Holmqvist fram och tryckte in 0-2. Dagen förstörd för Modolaget som ändå reducerade med en minut kvar av matchen. DIF lyckades hålla undan och vinna och ta tre tunga poäng med sig hem från Örnsköldsvik.

Övriga matcher
HV71-AIK 2-1
Det blev en enkel resa för HV idag. Man vinkade ganska tydligt att man skulle vinna idag då man ställde Andreas Andersson i kassen. HV rivstartade med mål efter 33 sekunder, AIK verkade sitta kvar i bussen. HV ökade till 2-0 och såg ut att gå mot segern då. AIK reducerade men idag var man inte på topp och då slår man inte ett ganska säkert HV som gick på halvfart under långa stunder under matchen. Denna matchen var rätt sömnig att se eftersom HV tog ledningen tidigt. Det var klart redan då.

Frölunda-Skellefteå 4-1
VF har vaknat! Ett heltaggat VF gick ut och körde över SAIK de första minutrarna och man fick också två snabba mål som utdelning efter knappt åtta minuter. VF tuggade ner SAIK det såg ganska konstigt ut stundtals. VF spelar ut seriens bästa lag. SAIK reser sig aldrig efter den misära starten utan VF tar tre oerhört tunga och viktiga poäng ikväll. Det var ett bra besked efter debaclet hemma mot AIK senast. SAIK fick sig nog en väckarklocka idag. Första perioden var sevärd men efter VF:s 3-0 var matchen i praktiken avgjord.

Luleå-Brynäs 2-3 e.straffar.
Luleå hade greppet mot Brynäs men matchen gick till övertid. Lars Jonsson gjorde en målvaktsräddning på mållinjen när Luleå skulle avgöra men istället gick matchen till straffar där både Pär Ahlbrandt och Jakob Silfverberg satte ett par riktigt läckra straffar.

Södertälje-Färjestad 2-6
.

Värnamo GIK och Alvesta SK utslagna ur playoff till division 1

..........VS........

Bäcken HC - Värnamo Hockey 5 - 4

Bäcken därmed vidare med 2-0 i matcher.


**************************************************************


........VS........

Motala AIF - Alvesta SK  3 - 2

Motala vidare med 2-0 i matcher.

Modo Hockey introVäldigt läckert att använda isen som filmduk a la NHL. Det borde alla lag ha, har för mig att alla lagen ska ha det inom kort.

Hockeylördag: Svårvunnet i Fjällräven Center

Elitserien 2010/2011
Omgång 49

Matchen visas 15.30 på
Modo Hockey - Djurgårdens IF
Fjällräven Center 18.30

Svårt att vinna i Fjällräven Center
DIF möter Modo på bortais i Fjällräven Center och det är en arena DIF har svårt att vinna i. Senast blev det klar förlust i en dålig match för DIFs del. Idag är det ännu tuffare krav inför. Modo slåss för överlevnad, DIF jagar säker slutspelsplats. Det gäller att vara med för Modo brukar vara bra mot DIF på hemmaisen. Men det ska tilläggas att Modo för tillfället seriens formsvagaste lag med fem raka förluster. Det är en bitter statistik för hemmalaget men behöver inte betyda någonting när pucken släpps. DIF måste tajta spelet ordentligt, vara oerhört noggranna i spelet och ta vara på de chanser som ges. Kom igen nu DIF!!

Läget i lagen:
Modo:
MODO var skadefritt senast och det ska inte vara några större förändringar inför eftermiddagens match mot DIF.
Djurgården: DIF åkte till Örnsköldsvik igårkväll utan Daniel Widing som tyvärr skadade sig mot HV71 senast och Tim Eriksson som ska bli pappa när som helst. Lägg därtill långtidsskadade duon: Jimmie Ölvestad och Nils Ekman. Mark Owuya fortsätter i kassen ikväll.


Övriga matcher idag:
HV71-AIK
Vad ska AIK göra för att vinna i Jönnet?. HV är starka hemma, blir inte lätt för gnagarna.
Kaxigt av HV att ta ut segern i förskott och ställa Andreas Andersson i målet.

Frölunda-Skellefteå

Ny måstematch för VF. Revansch sen AIK-matchen men pressen ökar. VF måste fokusera på sitt spel och sig själva och stänga ute resten, annars går det aldrig. SAIK är motståndare, seriens bästa lag. Skräll ikväll, ja varför inte?

18.30
Södertälje-Färjestad
SSK tvålar dit FBK. Det är bara en känsla sådär direkt. FBK ett av seriens bästa bortalag. Intressant.

Luleå-Brynäs
Matchen visas 18.25 på
Luleå kommer stärkta efter bortasegern mot SSK senast. Brynäs torskade mot LHC. Jag tror nog ändå på Luleåseger idag.

JA! Självklart ska Peter Forsberg vara på 200-lappen!

Stor omröstning pågår för vilken kändis som ska få äran att vara på tvåhundrakronorssedeln. En av kandidaterna är #21 Peter Forsberg.P e t e r  F o r s b e r g   p å   2 0 0 - l a p p p e n !

Håller du med? Gå då in och rösta på Foppa inne på Facebook-gruppen direkt!

Det här går att se om och om och om igen.......!!

................................................
................................................

Nisse Ekmans tillfrisknande går sakta men framåt!Nisse är en KÄMPE!

Nisse Ekmans väg tillbaka till ett vanligt liv går sakta men säkert framåt. Han är en kämpe Nisse och när ni har läst vad hans fru har skrivit så kanske ni får en annan bild av honom än vad media skrev angående den lilla händelsen i Gävle mot Brynäs.

Så här skrev hans fru Johanna på Blue Saints forum:
"Hej hej. Jättefin film. Den visade jag så klart för Nisse. Han blev också rörd. Han mår mkt bättre och kommer snart skrivas ut. Lite problem med dubbelseende och yrsel fortfarande. Vi gick ner till isen häromdan (Nisse har permis på helger), vår son ville åka lite och Nisse tog med sina skridskor. Han bestämde sig för att prova och vilken lycka för honom. Hela familjen stod tårögda och tittade när han tog sina första skär på snart 2 månader. Jo, ville berätta en sak för er alla. Nisse klagar aldrig någonsin på något överhuvudtaget. Han är den mest positiva människa jag känner och snällaste också för den delen därför tycker jag nästan det är lite komiskt att han alltid beskrivs som någon form av riksbuse i media. Iaf....när han vaknade och var dålig den 27/12 och jag sa att jag skulle ringa ambulans så sa han att jag absolut inte skulle ringa för han skulle minsann åka och träna. Då var han så sjuk att han inte kunde stå på benen och hade svimmat av några gånger. Sådan är han, kämpar och biter ihop jämt. Synd att denna säsong blev så här. I början av säsongen så var Nisse väldig sjuk i astma som han tampats med hela livet. Han kunde knappt andas vissa dagar och tog dubbla doser av sina mediciner. Ni ska veta att han flera gånger sa till mig att han var väldigt besviken på sitt dåliga spel. Bara så ni vet att han verkligen bryr sig. Oj, det här blev långt....tack alla för fint stöd.
Mvh Johanna."

Citatet:
"...hamnar både Modo och Frölunda i kvalserien är det en av de största knallarna i elitseriehistorien."

Sluttabell: Division 3 D fortsättningsserien - vår

1 HA 74 14 13 0 1 71:28 (43) 39 0 0 0 0

2 Eksjö HC 14 9 3 2 83:53 (30) 32 2 0 0 1
3 Rydaholms SK 14 7 3 4 63:72 (-9) 26 1 1 1 0
4 Lenhovda IF 14 5 4 5 61:49 (12) 21 0 2 2 0
5 HC Wettern 14 6 1 7 67:59 (8) 20 0 0 1 0
6 Diö GoIF HK 14 3 6 5 59:70 (-11) 16 1 2 0 3
7 Virserums SGF 14 2 2 10 49:80 (-31) 9 1 1 0 0
8 HK Lintek Make Believes 14 1 1 12 38:80 (-42) 5 1 0 0 0

Div.3: RSK avslutade med seger och tog tredje platsen!

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 14


. . . . . V S . . . .


Rydaholms SK - Lenhovda IF
3 - 2
1-1, 2-0, 0-1
Skott: 26-29 (6-9 10-14 10-6)
Mål:RSK: Sebastian Alfven, Jim Sköld, Daniel Herrlin
Publik: 200 personer i Talavidshallen!

Härlig RSK-seger i avslutningen!
RSK avslutade på bästa möjliga sätt genom att besegra Lenhovda med 3-2 inför 200 personer i Talavidshallen. Det blev ändå en bra avslutning på våren, man nådde sånär en playoffplats men laget ska ha en stor eloge för vårens spel. Hösten var tung och inte speciellt kul för laget. Väldigt skoj att se idag att man knöt näven och visade stort hjärta och vinna sista matchen. Det betydde dessutom att man knep tredje platsen i tabellen.

Matchen: Rydaholm gick ut i början av första och spelade väldigt övertygande och ägde de första tio minuterna totalt. Hade inte Lenhovdas målvakt stått för ett par fina räddning kunde det mycket väl ha blivit ett par snabba ledningsmål för RSK. Men i samband med Rydaholms första utvisning så tappar man spelet totalt, till stor del beroende på att man får spela dubbla boxplay i följd men dessa två klarar man dock ut. RSK:s Sebastian Alfén lyckas istället med att göra första målet i boxplay på en kontring, efter ett läckert avslut rakt upp i högra krysset. Glädjen blir dock kortvarig, några sekunder efter att RSK blivit fulltagliga gör Lenhovda 1-1. Efter målet så var det gästerna som anföll men 1-1 står sig till paus.

I andra perioden hinner publiken knappt upp på läktaren innan Daniel Herrlin stänker in 2-1 för RSK. Perioden forsätter med väldigt böljande spel och det svänger fram och tillbaka, inget lag som övertygar till början men sedan spelar Lenhovda upp sig ordentligt och dem skapar en hel del, målvakten Daniel Färdig gör några fina räddningar och håller RSK kvar i ledning. Det bjuds på mycket fart och fläkt och en hel del fina smällar! Med drygt fem minuter kvar av andra får Jim Sköld in den viktiga 3-1 pucken efter hårt arbete framför mål, Lenhovda protesterar vilt och menar att pucken var blockerad men det är utan tvekan mål. Väldigt orättvist men otroligt skönt då Rydaholm var nerpressade ganska ordentligt precis innan målet föll. Strax efter får RSK även ett vasst tre-mot-ett-läge och passningarna går fint men tyvärr ingen utdelning. Lenhovda får strax efter detta ett friläge men Lenhovda-spelaren är darrig och skjuter högt över. 3-1 efter två perioder och RSK i förarsätet.

I sista perioden börjar det återigen lite böljande och Lenhovda drar efter tre minuter på sig en utvisning men det slarvas bort, istället kontrar gästerna och gör viktiga 2-3. Jämnt och fortsatt svängigt och det bjuds återigen på något friläge men ingen utdelning för något av lagen. I mitten av perioden börjar Lenhovda bli allt desperatare och man spelar aggresivt och ganska fult vilket resulterar i mycket känslor med utvisningar som följd för bägge lagen. Lenhovda drar tyvärr det längsta strået i att vara osporstliga och jag tycker att domare Nilsson är väl snäll som bara visar ut en enda spelare i Lenhovda, på en tiominutare. I utvisningsbåset fortsätter han dessutom att ta ut sina aggresioner mot funktionärerna. Det är ju helt oacceptabelt och tyvärr bara pinsamt för spelaren och Lenhovda. Mycket tråkigt!

I slutminuterna hettar det till ordentligt vid några tillfällen och ännu mer utvisningar som följd. Jag kunde nästan syna en tår i ögonen på vissa Lenhovdaspelare då RSK-Klacken som vaknade i slutet av matchen hånade dem litegrand. Lenhovda drar på sig massor med utvisningsminuter här i sista perioden. Tråkigt slut på en annan mycket bra och underhållande match.

/Viktor Rydén

Övriga matcher:
HA74-Wettern 5-3
Eksjö-LinTek 4-2
Diö-Virserum 8-5

PlayOff till Division 1 (match 1 av 3)
Värnamo-Bäcken 1-4
Alvesta-Motala 1-3*****************************************************

STORT TACK!

Jag vill så här i efterhand passa på att tacka RSK-laget för en mycket underhållande match och inte minst en förbannat bra och rolig säsong även om det inte gick hela vägen. Man visade idag upp en fantastisk vilja och kämparanda! Vi får hoppas den finns kvar till nästa säsong! Vi vill även passa på att tacka alla spelare, ledare, funktionärer, föräldrar och alla ni andra som på något sätt hjälpt till eller stöttat vår hockeyklubb denna säsongen. Speciellt för så bra uppslutning nu på våren, vi nådde ju inte ända fram till playoff men det var ett bra försök.

*****************************************************HA74 i Wikegårds lista i Hockeykväll: Kampsång!


Hockeykväll - Niklas Wikegårds lista

Missa inte Niklas Wikegårds lista i kvällens hockeykväll. Wiken tog fram tre kampsånger som ger energi. En riktig skräll vilken låt som vann: HA74 från Sävsjö!

Kolla in programmet på svt.se!................................
Åh en sån härlig dag Djurgårn vann, Djurgårn vann!

Elitserien 2010/2011
Omgång 48
Djurgårdens IF - HV71 5 - 3
1-0, 1-0, 3-3
Skott: 34-34 (13-8, 9-16, 12-10)
Mål:DIF: Mika Hannula, Marcus Kruger, Andreas Holmqvist,
Marcus Nilson & Nichlas Falk
Mål:HV: Andreas Falk,
Martin Thörnberg, Simon Önerud.
Publik: 6499 personerHV-Classic!


DIF vinner en bra match!
Äntligen får man väl säga igen. Det var längesen nu men ikväll kom DIF ut så som de bör. Det var bra fart och fläkt från första början och det var bara Djurgården i första perioden. HV väldigt blekt. DIF tog ledningen i spel fem mot fyra där Mika Hannula vallade in pucken via Nichlas Torps skridsko. HV kom inte alls upp i den första perioden, DIF höll emot bra. DIF ledde helt rättvist efter första perioden.

I andra perioden kom HV ut som ett helt nytt lag med fart och energi. Man tryckte ner DIF i deras zon och hade 7-2 i skottstatistik men nästa mål som kom var hemmalagets. Marcus Nilson har haft en tung höst och vår men han klev in i handlingen när han plockade ner en puck på offensiv blå men fick den för långt framför sig, HV-målvakten Daniel Larsson rusade och stötte pucken med klubban, pucken flög upp i luften, Nilson rundade Larsson och slog in pucken på tennis. Men det var en misstänkt hög klubba, inget snack om saken. Domaren snackade länge och väl med videodomaren. Efter många om och men så klev han ut och blåste MÅL! så viktigt för DIF. 2-0 stod sig perioden igenom trots att HV hade ett par chanser. DIF likaså men inga mer mål i perioden. HV vann skotten 9-16 och försökte komma in i matchen.

Utvisningarna knäckte HV
I tredje perioden var ett HV-mål ett måste om man skulle ha någon chans till poäng. Att laget från bibelbältet hade snackat ihop sig i pausen var det inget snack om för det tog blott femton sekunder, isen hade ju knappt torkat innan man hade nätat. Ett asplöv från HV-backen Hietanen touchade på Andreas Falk och in i mål. Nu var det helt plötsligt match igen. Frågan var om DIF skulle backa hem eller om HV skulle anfalla för fullt. Svaret blev att DIF istället svarade, man gick framåt och fortsatte jobba och fick tidig viktig utdelning när Marcus Kruger rundade kassen och slog in 3-1 enkelt när Danne Larsson fastnat vid ena stolpen. DIF får ett psykiskt viktigt mål när HV är på gång in i matchen igen. HV71 får sedan chansen i powerplay och efter DIF-slarv så tappar man Martin Thörnberg som slår in 3-2 och så vänder det igen. HV på gång in i matchen. Efter det målet så började det komma in lite nerver i spelet för båda lagen strulade med pucken lite för mycket. I en situation drar Mikko Luoma på sig en utvisning där DIF får ett nytt powerplay. DIF har flytet i spel i numerärt överläge ikväll och det fortsätter. För bara 34 sekunder efter HV:s 3-2 reducering kommer nästa hemmamål som svar på tal. Andreas Holmqvist trycker in 4-2 efter bra jobb av Tjärnqvist framför HV:s målvakt. Efter det målet så kändes det som att DIF skaffat sig matchboll på HV. HV försöker friskt att komma tillbaka men man blir lite för ivrig samtidigt som DIF ändå trycker på med fart och i vissa stunder hänger inte gästerna med. Det resulterar i att HV drar på sig en dubbelutvisning. DIF får spela fem mot tre i två minuter, jätteläge att avgöra matchen. DIF är bra i powerplay ikväll som sagt och nu får man ännu mer utdelning när Nichlas Falk prickskjuter 5-2 och ridå för HV71. DIF går mot seger även om HV får ett tröstmål i slutminuten.Tre oerhört viktiga poäng ikväll, men ännu mer viktigt var att man spelade riktigt bra. Med full fart och frisk fläkt, aggressivt och man försökte skapa hela tiden när man var i anfallszon. Dessutom var Mark Owuya återigen riktigt bra därbak även om han inte alltid har full koll. Frågan är väl om inte Mark blir etta om DIF går till slutspel?

VIKTIGT DJURGÅRDEN!!
-------------------------


Övriga matcher
Frölunda-AIK 1-2 efter straffar
Frölunda förlorar på hemmais, visserligen en pinne men AIK kniper bonuspoängen på straffar.

Timrå-Färjestad 2-1
Stark vändning av Timrå!

Södertälje-Luleå 0-3
Jaha? jag trodde på SSK

Brynäs-Linköping 0-1

Skellefteå-Modo 4-1

Rydaholms ishall: Talavidshallen på film på Youtube


LIVE: JUST NU: RSK, HA74, Värnamo och Alvestas matcher

Rydaholms SK - Lenhovda  3 - 2
1-1, 2-0, 0-1

-------------------------------
HA74-Wettern 3-2
------------------------------
Alvesta - Motala  1 - 3
0-1, 0-2 1-0
---------------------------------
Värnamo - Bäcken  1 - 4
0-1, 1-1 0-2
P3-Sonja Leister - vilket stolpskott!!P3-prataren Sonja Leister i "Brunchrapporten"
Hon och de andra i redaktionen gjorde bort sig bigtime i tisdagens program när man skulle göra en rolig grej av Peter Forsbergs avsked till hockeyn. Tyvärr misslyckades man brutalt. Amatörer.

Det var en rätt dålig grej och inte kul alls egentligen så hoppas verkligen hon och de andra som gjorde det får tillbaka med samma mynt nån gång.

Lyssnarstormen var ju ett faktum. Så gör man inte ostraffat.

Vilket stolpskott du är Sonja (Hon: "Idag känner jag mig som Jyllandsposten.")

Hockeytorsdag: Ödesmatch i Göteborg

Elitserien 2010/2011
Omgång 48Djurgårdens IF - HV71
Hovet 19.00

Serieledarna på besök!
Tuffast möjliga match ikväll när HV gästar Hovet. DIF måste verkligen upp på tå ikväll om man ska rå på topplaget från Jönköping. Matcherna mot HV är ofta bra och välspelade. HV har kraftigt övertag på DIF efter senaste 6-2 segern där DJURGÅRDAREN Fredrik Bremberg gjorde tre mål och ett ass. Spelet har varit upp och ner och formen har vart därefter. DIF kan inte skryta med att man fått nåt gratis på väldigt länge. Antingen har det varit totalt fiasko eller så har man lyckats spela bra och vinna. En notering är att Djurgården har endast tre trepoängare på de senaste femton matcherna, det är ju inget man skryter med direkt. DIF hoppas jag är väldigt medvetna om vad som gäller för fortsättningen. Jag har väntat på en rejäl höjning och skärpning i spelet under hela säsongen. Niklas Wikegård har helt rätt i sin kritik mot årets DIF: laget har definitivt underpresterat med tanke på det laget man har på pappret. DIFs säsong har varit allt annat än vad vi hoppats på, skulle man missa slutspelet så är ju fiaskot ändå totalt. Årets elitserie är den jämnaste i historien så varje poäng är nu livsviktig. Vid en DIF-vinst ikväll så ljusnar det betydligt men en förlust sätter laget allt mer i träsket. Det är ju åtta matcher kvar att spela med kvällens match och DIF bör vinna minst fyra av dem för att klara sig till slutspel. För jag tror det kommer bli så tajt kring strecken och att det kommer avgöras i sista perioden i femtiofemte omgången lördagen den 5 mars. Så är det bara. Då ska DIF vara klara för SLUTSPEL!

Läget i lagen:
Djurgården
: ställer Mark Owuya i kassen ikväll igen. På skadefronten är det Nils Ekman och Jimmie Ölvestad som saknas.
HV71: HV saknade sex forwards i seriefinalen mot SAIK senast. Till dagens match är det minus en, fem spelare som saknas: Jesper Fasth, André Petersson, Johan Davidsson, Oscar Sundh (febersjuk) och Per Ledin (avstängd). Glädjande så är Jukka Voutilainen tillbaka ikväll.

Övriga matcher:

Frölunda-AIK

Matchen visas 18.40 på  
Kvällens viktigaste match. Två lag som måste vinna, de slåss för sin överlevnad. Vilka vinner? Jag tror normalt sett på Frölunda på hemmais, MEN å andra sidan så är AIK luriga när de spelar borta. Frölunda har många skador. Svårt ändå.

Brynäs-Linköping
Brynäs går mot en ny trea ikväll, man är starka hemma och LHC känns inte lika säkra på bortaplan.

Timrå-Färjestad
Timrå måste vinna, FBK är trygga i toppen och klara för slutspel. Tror nog att Karlstadpöikarna grejar det till slut ikväll.

Södertälje-Luleå
SSK har visat sig starka på hemmais. Det talar för en stor chans till tre nya pinnar ikväll. Dessutom är Petri Pakaslahti tillbaka.

Skellefteå-Modo
Tyvärr men Modo har inget att hämta i Kraft Arena även om Modo slåss för att slippa kval och få spela slutspel istället.

Div:3: Sista matchen för säsongen: ALLE MAN TILL ISHALLEN!

******************************************
OBS! SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN!

GRATIS ENTRÈ

RSK bjuder på korv!
*******************************************
Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 14


. . . . . V S . . . .


Rydaholms SK - Lenhovda IF
Talavidshallen, Rydaholm
19.00

Sista matchen för säsongen
Då var det dags för säsongsavslutning för RSKs hockeysäsong. Det gör man med att möta Lenhovda IF ikväll i ett derby. Tyvärr så räckte det inte till för att nå en andra plats. Vinner RSK ikväll blir man trea i tabellen och det skulle vara med betyg fullt godkänt med tanke på hur dålig och tuff hösten var. RSK har gjort en riktigt bra vår med tanke på omständigheter med mycket skador och sjukdomar. Lite synd att man inte fick till det i ett par matcher som man kanske skulle vunnit. Då hade läget varit annat inför kvällens match. Men nu ser vi fram emot en bra avslutning i kvällens derbymatch mot Lenhovda. Jag har en känsla av att en viss Andreas Håkansson kan få en och annan tjuvsmäll ikväll av sina gamla lagkamrater

GRATIS ENTRE IKVÄLL!

RSKs sponsorer bjuder på entrén och så bjuds det på korv. Det borde locka en och annan som kanske inte brukar gå på hockey

Övriga matcher:
Diö-Virserum
Eksjö-Lintek
HA74-Wettern

------------------------------------------
Playoff till division 1 (första matchen)
Värnamo GIK - Bäcken HC
Alvesta SK - Motala AIF

Sudden får en standing ovation


Troja i mitt hjärta!


Playoff i all ära men det är RSK som gäller!!!

Play off i all ära i Värnamo och Alvesta men RSK spelar sista matchen för säsongen.

S I S T A   H E M M A M A T C H E N  F Ö R   S Ä S O N G E N !!

*** GRATIS ENTRE!! Sponsorer bjuder på entrén

*** RSK BJUDER PÅ KORV!........VS......


Rydaholms SK - Lenhovda IF

Talavidshallen 19.00S I S T A   H E M M A M A T C H E N  F Ö R   S Ä S O N G E N !!

*** GRATIS ENTRE!! Sponsorer bjuder på entrén

*** RSK BJUDER PÅ KORV!

Alvesta SK till Playoff, första matchen imorgon!

PLAY OFF TILL DIVISION 1

......VS........

Alvesta SK - Motala AIF Hockey
Torsdag 17 februari
Virdavallens Ishall 19.00


-------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------

MERA PLAYOFF!
PLAY OFF TILL DIVISION 1

......VS.....

Värnamo GIK - Bäcken HC
Torsdag 17 februari
Aplarinken 19.00

Elitserietabellen inför slutspurtenDet här kommer bli nervöst, jobbigt, spännande jobbigt, svettigt, nervöst..........
Allt kommer avgöras i tredje perioden i omgång 55. Tro mig.

Nya matcher imorgon, DIF tar emot HV71.

Wiken har rätt! - Minst 20 poäng för lite!!"Djurgården är på papperet ett riktigt, riktigt bra lag. Men man får inte ut mer än 50 procent."

Niklas Wikegård har fullständigt rätt


Gå in och läs Wikegårds kritik på Aftonbladet, Sportbladet!

"Wiken" har helt rätt..det är alldeles för dåligt av DIF så här långt..

Intressant 2:
Dagens webfråga på aftonbladet.se:
Är Djurgårdens säsong hittills en besvikelse:
80% säger JA
20% säger NEJ

Djurgården bäst i stan! 3-2 i matcher!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 45Matchvinnare: #51. Mika Hannula avgjorde i straffläggningen.

AIK - Djurgården 1-2 efter straffar
0-0 0-0 1-1 0-0 0-1
Skott: 18-30 (4-7, 8-10, 5-7, 1-6)
Mål:AIK: Johannes Salmonsson
Mål:DIF: Andreas Holmqvist Mika Hannula
Publik: 12 400 personerSlutsnackat - DIF bättre än AIK i stan!

DIF tar två viktiga poäng ikväll när man besegrar AIK på straffar i det femte och sista stockholmsderbyt i år. Måste ändå säga att det var längesen jag såg ett så här välspelat derby. Det var kamp kamp kamp från första nedsläpp till slutsignalen i sudden. Matchen var mållös och det bjöds inte på mycket chanser. Första målet kom efter sju minuter in i tredje och det var en gammal Djurgårdare: Johannes Salmonsson som hängde med upp i ett anfall och avslutade i tom kasse efter ett läckert pass. Då kändes AIK laget som skulle knipa det längsta strået. Men DIF vägrade ge sig och man visade stor moral genom att fortsätta kämpa stenhårt och till slut kom en kvittering. Andreas Holmqvist smyger upp från blå och trycker in viktiga 1-1. Det målet kändes oerhört viktigt för Djurgården. Man verkade nöjd med att ha räddat en poäng efter det och matchen gick till sudden. I sudden var det bara Djurgården men tiden gick för fort och inga jättechanser. AIK hade en möjlighet i slutsekunden.Mark Owuya - stabil i kassen och en av matchvinnarna ikväll!

På straffarna så klev först John Norman fram och satte pucken i sjätte maskan i krysset bakom Fasth. AIKs Ahlström sköt på Owuya i nästa. Mika Hannula kom in näst och tog fart, siktade och sköt i krysset bakom en chanslös Fasth. AIKs specielle sniper Richard Gynge gjorde som han brukar med ett snärtigt handledsskott i krysset bakom Owuya. Mika Zibanejad fick sen DIFs tredje och han satte pucken i överliggaren och matchen levde. Men AIKs skytt missade när Mark Owuya räddade och ordnade segern till Djurgården!

D J U R G Å R D E N  Ä R  B Ä S T  I  S T A N. Slutsnackat Gnagare!

Övriga matcher:
Skellefteå - HV71 5-3
Därmed så är serieledningen lika igen. SAIK var spelmässigt det bättre laget i Jönköping senast men HV var äckligt effektivt då. Idag fick man gruvlig revansch och mycket tyngre än ett skadedrabbat HV. SAIK drog ifrån till 4-1 men HV kämpade sig tillbaka till 4-3. Men det var ändå SAIKs match, stor matchvinnare var Mikko Lehtonen med två mål. Otäck skada på Jusso Hietanen som fick en klubba i ögontrakten.

Börje Salming pytteliten jämfört med Forsberg

Veckans: Det hade vart bättre jag inte sagt nåt - Börje Salming!

Blir lite smått irriterad när man läser sporten ibland. Bland annat detta:
Har ni läst rubrikerna från Börje Salming angående att Peter Forsberg slutade igår."Jag fattar inte vad han håller på med"


Till Salming säger jag: Gubbe lille du får tycka vad du vill för jämförsvis med Forsberg är du pytteliten. Fortsätt du med dina kalsonger och innebandyklubbor istället.

Elitserien: Sista derbyt mot Råttorna

Elitserien 2010/2011
Omgång 45AIK - Djurgården
Ericsson Globen 19.00


Kan DIF störa AIKs jubileum?

AIK fyller år idag så vad vore inte bättre än att Djurgården förstör festen, inte helt fel om ni frågar mig. Det är oerhört viktiga poäng på spel för båda lagen. Det återstår sju matcher att spela av årets elitserie och nu har man inte råd med minsta misstag. Djurgården ligger sjua på 67 pinnar, AIK är elva, sju poäng eftet på en kvalserieplats men kan vid en seger ikväll gå upp på slutspelsplats. För DIF innebär en seger lite mer arbetsro för tillfället. Det är alltid svårt att tippa så här efter ett uppehåll men dessa lagen är så pass jämna just i derbyn så det kan gå hur som helst. Det står 2-2 i matcher lagen emellan så vilket lag som är bäst i stan avgörs ikväll. Jag hoppas DIF är taggade och med från första nedsläpp.

Läget i lagen: AIK mönstrar Senast det begav sig för AIK saknade laget Daniel Bång, Kent McDonell, Christopher Heino-Lindberg och Josh MacNevin.
Djurgården: Skador bekymrar DIF inför derbyt. Idag får man klara sig utan Marcus Kruger, Jimmie Ölvestad och Nils Ekman. Stefan Lassen och Marcus Nilson är osäkra.

Övrig match:
SERIEFINAL
Skellefteå-HV71

HV71 leder med tre poäng i fighten om vilket lag som vinner serien och en peng till föreningen.

Det här glömmer vi aldrig! #21


Magic #21


Tack #21. Peter "The Great" Forsberg slutar#21. Peter Forsbergs avsked ikväll.

14 februari 2011 - Alla hjärtans dag. kl 22.30 svensk tid ikväll höll Peter en presskonferens från Pepsi Center i Colorado. Peter Forsberg slutar spelar hockey med omedelbar verkan och han avbryter sitt comebackförsök.

En sorglig dag för svensk hockey, för hockeyn i världen. En av världens bästa lägger av. Peter "The Great" Forsberg har spelat sin sista match. Det känns konstigt men det var på tiden. Han skulle gjort det för ett par år sedan. Men det är stor spelare som lägger skridskorna på hyllan.

Ursäkta Salming men Peter är den störste vi i svensk hockey har haft.


Peter kommer alltid vara en av mina största idoler inom ishockey.


Omstart i Elitserien: NU SKA DET AVGÖRAS

Elitserien 2010/2011
Omgång 49


Matchen visas 18.45 på  

Linköping - Timrå
Cloetta Center 19.00

Slutspurten startar idag!
Idag startar Elitserien om efter landslagsuppehållet. Linköping tar emot Timrå i omgång 49. Nu ska det avgöras vilka åtta lag som går till slutspel, vilka två lag som missar det roliga och får en tidig semester samt vilka två lag som får genomlida ett kval för att klara sig kvar. Jag tror att allt kommer avgöras i femtiofemte och sista omgångens sista period. Så jämn är tabellen i år. Jag ser ändå fyra lag redan klara, HV71 Skellefteå Färjestad och Linköping sen är racet totalt öppet. Det kommer bli spännande, ovisst och en jobbig tid känns det som. Det kan gå hur som helst för vissa lag. Ovissa men spännande matcher väntar.

HOCKEYBOMBEN! TV4 tar över Hockey-VM!
TV4
tar över Hockey-VM från och med nästa år och ända fram till 2017.

Det känns ju helt rätt, nu får alla chansen att se Tre Kronor i VM igen. Fantastiskt roligt, och jag skrattar åt TV3. Så skönt och slippa deras kassa VM-sändningar. De höll inte nog hög klass. Punkt.

Så här spelas Hockey-VM de kommande åren

2011 - VM i Slovakien 30 april-15 maj, Bratislava och Kosice

2012 - VM 4-20 maj i Helsingfors, Finland, och Stockholm, Sverige

2013 - VM 3-19 maj i Stockholm, Sverige, och Finland, spelort eller spelorter ej klara

2014 - VM i Vitryssland, Minsk, datumen ej fastställda

2015 - VM, ej fastställt arrangörsland: Sökande: Tjeckien (Prag och Ostrava) och Ukraina (Kiev)


Div.3: RSK tog revansch mot Wettern!

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 13


VS    


HC Wettern - Rydaholms SK 3-6
Skott: 46-19(!!)

Fick glädjande rapporter efter matchen i Vadstena. RSK segrade med 6-3 och det är starkt gjort. Wettern borta är en svår match, lång resa o s v. Tre goa poäng för vårat RSK. Har tyvärr ingen info om hur matchen var eller så utan fick bara slutresultatet via sms.

Matchen var Wetterns sett över hela matchen, 46-19 i skott säger ju det mesta. Men RSK spelade smart och var för en gångs skull äckligt effektivt. Man tog vara på hemmalagets misstag och lyckades vinna på det.

Övriga matcher
Lenhovda-Eksjö 5-6 e.sudden
Virserum-HA74 4-5
LinTek-Diö 7-6 efter sudden

Tabellen inför sista omgången
HA 74 Sävsjö 13 12(0) 0 1(0) 66 - 25 41 36
Eksjö Hockey 13 10(2) 0 3(1) 79 - 51 28 29
Rydaholms SK
13 8(2) 0 5(1) 60 - 70 -10 23
Lenhovda IF 13 7(2) 0 6(2) 59 - 46 13 21
HC Wettern 13 7(1) 0 6(0) 64 - 54 10 20
Diö GoIF HK 13 3(1) 0 10(5) 51 - 65 -14 13
Virserums SGF 13 3(1) 0 10(1) 44 - 72 -28 9
HKL Make Believes 13 2(1) 0 11(0) 36 - 76 -40 5
Div.3: Wettern borta i näst sista matchen för säsongen

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 13


VS    


HC Wettern - Rydaholms SK
Kungsvalla 17.00

Sista bortamatchen för RSK
RSK sitter nu i bussen på väg mot Vadstena för match mot Wettern. Det blev ju klart förra omgången att Eksjö kniper andra platsen. Det innebär att dagens match av mindre betydelse för båda lagen. Nyckelmatchen för RSK:s del var Eksjö borta som man dessvärre förlorade, alldeles för stort 13-4. Men det är glömt, nu återstår det två matcher av säsongen och det är med all rätt som vi hoppas RSK ändå avslutar så bra som det bara går. RSK har en revansch att kräva mot HCW och det är dags att slå dem nu!

Övriga matcher:
LinTek-Diö
Virserum-HA74
Lenhovda-Eksjö


------------------------------------------------------------------

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
OBS! SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN OBS!
Rydaholms SK - Lenhovda IF
Torsdag 17 februari 19.00
Talavidshallen

NU FYLLER VI HALLEN!!

ALLA VARMT VÄLKOMNA!
OBS! ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' OBS!
Sista matchen är hemma mot Lenhovda på torsdag. Det kommer bli lite extra då det är stor derbykaraktär på matchen. Återigen hoppas vi på att så många som möjligt tar sig upp till ishallen och hejar fram RSK till seger i säsongens sista match. Klacken kommer göra allt vad de kan för att det ska bli seger i sista matchen

DIF-TV: Vår bästa tid är nu - del 6 - Introt


DIF-TV: Vår bästa tid är nu, del 5 - Ismaskinen


Ännu mera Foppa


#19. Steve Yzerman dära

Foppa gör comeback i Avalanche inatt!#21. Peter Forsberg i YLE, Kaj Kunnas berättar storyn om vår bäste spelare genom tiderna.

En av VÄRLDENS BÄSTA SPELARE!

#21. Forsberg forever!


Det här minns man ju...

Tror jag lagt ut detta tidigare men det är mäktigt på nåt vis. Det vände ju hela finalserien och guldet till Brynäs.Brynäs vändning hemma mot Modo 2-4 till 4-4 o sen 4-5 till 6-5

Sömnpiller trots svensk seger
LG Hockey Games 2011
Globen, Stockholm..........VS..........

1-6

Svensk seger i en halvfylld Globen, 6618 personer eller liknande är ju pinsamt minst sagt för arrangörerna.

Det räcker.

Hockey ikväll: LG Hockey Games 2011LG Hockey Games 2011
Globen, Stockholm..........VS..........

Matchen visas på SVT 19.30

En dag för sent men: GRATTIS RSK - 52 ÅR (1959)

******************** *******************

Pigg 52 åring - Rydaholms SK

RSK fyllde 52år igår och jag glömde det.....här på bloggen. Men ialla fall nu lyfter jag fram det här visserligen en dag för sent men bättre sent än aldrig!

Så hipp hipp: HURRA! HURRA!! HURRA!!! HURRA!!! för RSK vår hockeyklubb därhemma!

RSK:s intro senast mot LinTek


DIF-TV: Vår bästa tid är nu, del 4


JA och ÄNTLIGEN....snart!Hockey-VM på väg till SVT igen!
det känns helt overkligt men alltså, Hockey-VM skulle få en större status i Sverige igen när alla kan se matcherna som förr i tiden.

Det pågår början till förhandlingar om att SVT och Viasat ska dela på sändningarna. Det vore helt fantastiskt. Viasats hockeysändningar håller ingen hög klass, möjligtvis Niklas Holmgren men ingen mer. Dessutom slipper reklam var femte minut.

Det har inte visats VM-hockey live sen 1989 på SVT då TV3 snodde det för att tjäna pengar. Visserligen så sändes matcherna i eftersändning/fördröjning 1990-1992 men det kändes ju också märkligt. Det var dessutom löjligt lite som kunde se matcherna då. För det var inte en vanlig Svensson som hade råd att köpa parabol heller på den tiden. Därför började jag avsky TV3 redan då eftersom morsan och farsan inte hade råd nånstans.

Ola Thorwalls gjorde min dag.." - Min pappa har vunnit SM-guld i ishockey med HV71! "
Jag: Va? Jaha men vad heter han då?
" - Ola Thorwalls...


Det gjorde hela min dag direkt på morgonkvisten på jobbet idag, första klassen var hockeyklass dessutom.

Det kunde inte startat bättre..


Ett annorlunda blogginlägg från min sida men så var det idag.

Div.3: RSK segrade och tog tre poäng ikväll!

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN: (??)
Rydaholms SK - Lenhovda IF
Torsdag 17 februari 19.00
Talavidshallen

NU FYLLER VI HALLEN!!

ALLA VARMT VÄLKOMNA!
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 11


..........VS.........


Rydaholms SK - HK LinTek Make Believes 5-3
1-0, 3-1, 1-2
Skott: 11-7, 15-8,
Mål:RSK: Nicklas Johansson, Jim Sköld, Erik Hallenståhl, Daniel Herrlin, Viktor Johansson.
Utvisningar:RSK: 6x2min
Utvisningar:LinTek: 7x2min
Publik: 114 personer

Viktig RSK-vinst!
Matchen börjar lite haltande, varken Rydaholm eller Make Believes spelar bra, men RSK är lite bättre och man leder skotten med 6-0 efter åtta minuter trots två boxplay. Böljande spel genom perioden igenom. Niclas Johansson sätter första pucken efter 16.35 rättvist.

I andra börjar Make Believes lite bättre och man lyckas få in 1-1 pucken efter ett par minuter. Efter detta tar Rydaholm åter över matchen mer och mer. Erik Hallenstål sätter viktiga 2-1 efter åtta minuter. Man lyckas sedan i powerplay sätta 3-1 och bara halvminuten senare gör man dessutom 4-1. Rydaholm ser piggare ut än Make Believes och man vinner rättvist perioden.

I Tredje perioden slappnar man av lite och tillåter tyvärr Make Believes att komma tillbaka in i matchen. De får två ganska enkla mål inom loppet av fyra minuter. Men de sista fem minuterna är Make Believes lite bättre och trycker på för en kvittering och 4-4 är inte långt borta. RSK lyckas ändå hålla undan och ifrån och lyckas dessutom få in ett riktigt turligt mål med halvminuten kvar av matchen. Rydaholm vinner matchen rättvist men man kunde gjort det enklare och stängt matchen mycket tidigare. Man kunde nog satt ett par mål till egentligen. Tycker att man stundtals faller ner i Make Believes sega tempo.

Viktig seger och tre poäng till RSK!!


Övriga matcher:
HA74-Diö 6-0
Eksjö-Virserum 7-2
Wettern-Lenhovda 5-4

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN: (??)
Rydaholms SK - Lenhovda IF
Torsdag 17 februari 19.00
Talavidshallen

NU FYLLER VI HALLEN!!

ALLA VARMT VÄLKOMNA!
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Liveblogg: SLUT: RSK-LinTek 5-3 (1-0, 3-1, 1-2)

..........VS.........

Rydaholms SK - LinTek Make Believes  5-3 
Periodsiffror: 1-0, 3-1, 1-2
Skott: 26-15 (11-7, 15-8,

Pucken är släppt, matchen igång!

1-0 16.35, #87 Nicklas Johansson

Utv:RSK: 2x2min
Utv:Lin: 2x2min
Skott: 11-7

-paus-

1-1 LinTek

2-1 8.40, #11. Erik Hallenståhl

3-1 15.00, #8. Jim  Sköld

4-1 15.35, #54 Daniel Herrlin

-paus-

För övrigt: HA74 leder med 5-0 mot Diö efter två perioder. HA74 är med all säkerhet seriesegrare i denna serien.

4-2 12.46 Lintek reducerar..

4-3 efter 16.06 nu blir det sådär onödigt spännande igen..

5-3 #94 Viktor Johansson, RSK sätter punkt, Tre viktiga pinnar för RSK!

Nytt nordiskt rekord: 36 644 personer på Finska Winter ClassicDet blev nytt rekord på Olympiastadion i Helsingfors när IFK Helsingfors mötte Jokerit. 36 644 åskådare på plats för att se den finska varianten av vinterklassikern.


VIKTIGT! ALLA TILL TALAVIDSHALLEN IDAG! KOM IGEN RSK!!

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN: (??)
Rydaholms SK - Lenhovda IF
Torsdag 17 februari 19.00
Talavidshallen

NU FYLLER VI HALLEN!!

ALLA VARMT VÄLKOMNA!
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 11


..........VS.........


Rydaholms SK - HK LinTek Make Believes
Talavidshallen 17.00

ALLA TILL HALLEN IDAG! Nu sätter vi nytt publikrekord för säsongen! Klacken är ännu större och kommer skapa ett härligt tryck i hallen, allt för att hjälpa vårt RSK-lag till ny seger!

Tre matcher kvar av säsongen?
Det är tre matcher kvar av fortsättningsserien för vårt RSK! I eftermiddag kommer studentlaget från Linköpings Universitet till Talavidshallen. RSK har en liten chans att förlänga säsongen och den ska dom ta. Vinst idag är ett måste och jag är övertygad att laget är revanchsuget efter dippen i Eksjö senast. Siffrorna speglar inte matchen men efter ett tapp i början av matchen dödade fightingandan i laget och det fick tyvärr rinna iväg till lite för stora siffror. Intressantaste noteringen i övrigt från den matchen är att ett lag som Ekjsö, som har häng på kval och playoff (för tillfället) bara lockar 58 åskådare?? RSK hade 201 personer hemma senast, känns ju lite märkligt eller hur??
Matchen senast är ju glömd nu, idag är det full fokus på matchen mot LinTek. Ny match nya möjligheter, jag och alla vi andra RSK-supporters hoppas på en bra match och att det blir tre viktiga poäng för RSK.

"VI ÄR RYDAHOLM
VI SJUNGER FÖR VÅRT LAG

FÖR VI ÄR TEXAS RANGERS!!

RÖD OCH GUL, TILLSAMMANS BLIR DET OSLAGBART!"

MYCKET FOLK I HALLEN I EFTERMIDDAG!

Det blir mycket folk i hallen ikväll igen. Hejaklacken som var succé senast är inför dagens match ÄNNU STÖRRE och RÖSTSTARKARE. De har ett ess i bakfickan så ta er upp till hallen och var med och heja fram vårt RSK. Dessvärre kan jag inte medverka men kommer följa matchen på helspänn via nätet.

Övriga matcher ikväll:
HA74 -  Diö
Wettern - Lenhovda
Eksjö - Virserum'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN: (??)
Rydaholms SK - Lenhovda IF
Torsdag 17 februari 19.00
Talavidshallen

NU FYLLER VI HALLEN!!

ALLA VARMT VÄLKOMNA!
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Dagens citat 2: signerat skribent Peter Sibner

Hur kaxig är du nu Mats Ahdrian - ditt lismiga lilla kryp??


Jag har full förståelse, verkligen.. för alla Frölundafans stora frustration och besvikelse just nu..

Peter motiverar: Otäck liten j...l - han har yvat sig i tio år om stängda serier, Europaligor, NHL-organisation och färre lag i Elitserien - och nu ligger de sist. Jag har stöttat hans lag i 18 år - men...vad jag skulle njuta om Janne Karlsson och Växjö Lakers skickar detta finska totalhaveri rätt ner i Allsvenskan.

Elitserietabellen efter 47 omgångar

1. H V  7 1            46 22 12  7  5 150-115  85
2. Skellefteå AIK 46 21 14 8 3 143-114 82
3. Färjestads BK 47 22 17 5 3 124-110 79
4. Linköpings HC 47 20 15 5 7 121-95 77
5. Brynäs IF 47 18 16 6 7 129-131 73
6. Luleå HF 47 19 20 6 2 108-104 71

7. Djurgårdens IF 46 17 16 3 10 116-122 67
8. Södertälje SK 47 18 22 2 5 116-141 63

9. Timrå IK 47 14 21 8 4 122-143 62

10. Modo HC 47 15 21 5 6 131-134 61

11. AIK 46 16 21 3 6 114-136 60
12. Frölunda 47 15 22 5 5 109-138 60


Blekt och undermåligt i Gävle, ännu en förlust mot Brynäs

Elitserien 2010/2011
Omgång 46Brynäs - Djurgården 2-1
0-0 1-0 1-1
Skott: 26-25 (5-7, 10-6, 11-12)
Mål:BIF: Niklas Andersén, Andreas Dackell
Mål:DIF: Daniel Brodin.
Publik: 8 286 personerBrynäs tog sin femte raka seger - är riktigt på gång!

Ännu ett bottennapp i Gävle.

Jämn första period men sen var det Brynäs som styrde oxh ställde i matchen. DIF startar piggt som vanligt några minuter men får ingen utdelning och sen trillar man tillbaka. DIF kommer fortfarande inte upp som man vill spelmässigt. Brynäs får första målet och det är inte vad DIF behöver. Dessutom får Brynässpelaren åka slalom mellan hela DIF-femman samt sätta pucken enkelt bakom Owuya. Den synen är typisk för DIF i år. Andra lag gör det ofta enkelt mot DIF som har så förfärligt svårt i år. Hemmalaget får mer energi efter målet och tar över matchen mer och mer. DIF kommer inte upp alls efter det. Brynäs gör tvåan i början på tredje och matchen är i praktiken avgjord. Tung uppförsbacke för DIF. Daniel Brodin väcker ett litet hopp med cirka fyra minuter kvar men närmre än så kommer man inte. Brynäs håller undan och vinner tre tunga viktiga poäng.

DIFs form faller åter neråt igen efter säsongens sextonde förlust. Jag blir inte klok på årets upplaga av Djurgården. Man spelar nån enstaka match som förra säsongen. Men det har mest sett ut som det gjorde för två år sedan då det blev missat slutspel för tredje året i rad. Då hade man svårt att spela eget spel och levde på misstag och kontringar. Kvalitén i år är inte lika stark som förra säsongen men man hoppas ju att det ska vända, att spelet ska bli stabilare och att man hittar rytmen. Idag fick man mest spela försvarsspel och stoppa BIF-anfall.
och jag säger det igen, om DIF ska spela slutspel så måste man kunna prestera, ha ett eget spel, inte slarva bakåt och göra mer mål framåt. Avgöra matcherna när man kan. Annars blir det fyra raka i kvarten och sen semester. Var så säker!

Det är en konstig säsong DIF gör...alltså.

HV71-Skellefteå 6-4
Mycket talar ju för att serien går till de regerande svenska mästarna som ikväll slog SAIK komfortabelt. Det var en målrik match där HV var effektiva. SAIK vann skotten men det hjälper ju inte om man inte gör mål. HV ryckte i andra perioden, SAIK kom tillbaka men i tredje säkrade man segern med två mål av Jusso Hietanen.

AIK-Södertälje 3-2
Viktigt är nog nyckelordet. AIK tog tre livsviktiga poäng när man slog SSK med 3-2 efter att ha vänt underläge 1-2. AIK spelar ingen bra hockey, SSK var bättre spelmässigt men gnagarna kämpade och slet och fick välförtjänt utdelning. Dessutom spelade en halvpigg Viktor Fasth, det syntes att han var sjuk senast igår. SSK pressade för en kvittering men AIK höll undan till seger.

Färjestad-Modo 3-2 efter straffar
Modo tog en poäng men det kunde vart tre likväl. FBK kom tillbaka tack vare Dick Axelssons solomål fram till 2-2. FBK knep sen bonuspoängen på straffar. Viktig poäng för Modo ändå.

18.30
Timrå-Frölunda 4-2
Timrå rivstartade med två snabba mål, Frölunda ser nervösa ut och är definitivt ett lag helt utan självförtroende. I sista perioden fick man till två mål och vann perioden. Det får man ta med sig in i uppehållet. Det är många lag som får fundera och ladda om vad man ska göra för att klara av slutspurten. Kan tänka mig att det är flera tränare som har svårt att sova om kvällarna.

Linköping-Luleå 2-1
Luleå var säsongens överraskning i början. Ledde serien med ett lag som inte var tippat i toppen. Nu känns det som allvaret kommit ikapp Luleålaget som parkerar på sjätteplats, blott åtta poäng ner till ingemansland. Jag tror att Luleå är i princip klart för slutspel ändå. Tror också att Brynäs förstärkte sina aktier ikväll.

Dagens citat: "....Gnälligaste lag jag n å g o n s i n mött....."........OCH........

Alltså, Brynäs och Färjestad är de två gnälligaste lag jag n-å-g-o-n-s-i-n spelat mot. De gnäller på varje domarbeslut. Gnäll, gnäll, gnäll. Hela tiden. Helt otroligt.

Ni som har läst tidningarna eller dylikt vet vilken spelare som säger detta

Lördag: Sista omgången innan LG Hockey Games

Elitserien 2010/2011
Omgång 46
Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena


Viktig sexpoängsmatch i Gävle i eftermiddag
DIF möter ett heltaggat Brynäs på bortais i eftermiddag. Det är en oerhört viktig match, det är s.k sexpoängsmatch. Brynäs ligger tre pinnar före DIF och en vinst för DIF ikväll innebär kanske ett lite ryck ifrån bottenlagen, medans en förlust sätter laget i en prekär situation igen. Varje byte, varje match, varje poäng är livsviktig nu. Brynäs är svårspelade hemma alltid och DIF har inte vunnit där uppe i seriespel sen den 23 september 2008. Brynäs har fem raka segrar mot DIF som har extra svårt i Gävle av nån anledning. Idag gäller det att vara med från start igen och inte låta BIF ta kommandot, DIF har inte råd att släppa iväg Brynäs så de får leda med ett par mål. Då blir det svårt, utan ta tag i sakerna från första nedsläpp!

Upp på tå! Kom igen DIF!!

Läget i lagen: Brynäs Anton Rödin är glödhet så honom får DIF se upp med. Annars saknar man Simon Bertilsson (skadad) och Niklas Svedberg (skadad)
Djurgården saknar, om inte något hänt sen i torsdags, pådrivaren Jimmie Ölvestad (skadad) och Stefan Lassen (sjuk). Min gissning är att Mark Owuya vaktar kassen.


Övriga matcher:
HV71-Skellefteå
SERIEFINAL!
Omgångens tyngsta match när de båda serieledarna möts i Kinnarps Arena. HV71 har litet övertag med bättre målskillnad. Slaget om vem som blir serievinnare kan avgöras nu när det blir ett dubbelmöte. Lagen möts igen direkt efter uppehållet igen.

Färjestad-Modo
Svår bortamatch för Modo. FBK har dock blandat och gett men lär vara rejält taggade efter storförlusten mot Djurgården senast. Modo kan få lida för det ikväll som bara måste vinna om man ska till slutspel!

Timrå-Frölunda
Streckstridens viktigaste match 1? elvan möter tian, båda lagen har förmodligen målet att ta sig in bland de åtta och få spela slutspel. Frölunda har en enorm press på sig, hela göteborg förväntar sig att laget bara ska ta sig till slutspel. Tyvärr så går det inte Frölundas väg just nu, vändning idag?
Håll koll på att: Carl Klingberg gör sin första match mot sitt gamla lag Frölunda och han lår få sina fiskar varma. Lillebror John spelar ju i Frölunda bland annat. Tycker att VF ska visa Calle att man inte lämnar laget i sticket ostraffat.!

AIK-SödertäljeMatchen visas 15.30 på

Streckstridens viktigaste match 2?
Nu är det nog dags för alla AIK:are som inte vart på Hovet att gå dit och stödja sitt lag. AIKs resterande matcher av årets elitserien är viktigt för klubbens framtid. Skulle man trilla ner igen så kommer det nog dröja innan Gnaget är tillbaka i Elitserien igen är jag rädd.

Linköping-Luleå

Matchen visas 18.25

Tyvärr men det är nog omgången minst spännande match där båda lagen är klara för slutspel. Det handlar väl mer om placeringar som också är viktigt förstås men streckstriden känns mer het just nu.
Förstår inte varför Canal+ valt att visa denna matchen, den känns inte speciellt het?!Senast nytt: rykten om "Foppa till PITTSBURGH"

Bara elakt rykte!

Nej skulle inte tro det, spelar han gör han det för Colorado Avalanche och inget annat!

Falkens egna ord efter segern och hyllningen igår:
En liten grej jag kom på:

Alltså.. ni som sett en viss Jakob Gulldén i RSK, Rydaholms SK nån gång eller känner honom. Jag tycker han påminner om denna DIF-legend. Jag tycker det finns vissa likheter hur de pratar och lite i kroppspråket på nåt sätt. Kanske helt uppåt väggarna men det var nåt som slog mig när jag såg det igen nyss.
Gulldén lika som Falk. Ja varför inte?

Classic: AIK-Huddinge 1993 i Globen, (Allsvenskan våren -93?)AIK möter Huddinge i en halvfylld Globen i Allsvenskan 24 februari-1993 tror jag det är.
Klassiska nostalgibilder detta på nåt sätt

En ung Nichlas Falk från TV4-sporten för många år sedan1.43 in i klippet ser vi Nichlas Falk
Frölundas tränare: Kenta Johansson är också med i klippet

SE Hyllningen av kungen: Nichlas Falk, Djurgårdens IF!!!HYLLAS DEN SOM HYLLAS BÖR: Djurgårdslegenden Nichlas Falk 40 år!

Jag har sett den flera gånger nu, jag ryser och önskar man kunde vart där och vart med och hyllat Falken. Han är ju en av mina störste idoler i DIF.

Oliver Ekman-Larssons straff går inte av för hackor heller


Linus Klasens omtalade All Star straff


RSK: Nu ser vi framåt! Viktig hemmamatch på söndag!!


ALLA TILL TALAVIDSHALLEN PÅ SÖNDAG!!

--------------------------------------------------------------------------
OBS! MISSA INTE HEMMAMATCHEN PÅ SÖNDAG!

Nu sätter vi nytt publikrekord för säsongen! Klacken är ännu större och kommer skapa ett härlig tryck inför vårt RSK-lag.

..........VS.........

När: Söndag 6 februari
Tid: Nedsläpp 17.00
Vad: Kom i tid!
Hur: ALLA TILL HALLEN PÅ SÖNDAG - VARMT VÄLKOMNA!!
--------------------------------------------------------------------------Äntligen en seger på Hovet1

Elitserien 2010/2011
Omgång 46

Djurgårdens IF - Färjestads BK
2-0, 3-0, 0-1

Skott: 28-28 (8-15, 15-7, 5-6)
Mål:DIF: Marcus Kruger, Mika Hannula, Tim Eriksson, Mika Zibanejad & Christian Eklund
Mål:FBK:
Rickard Wallin
Publik: 6577 personerÄntligen!! - Jubel på Hovet efter femettan mot Färjestad!

ÄNTLIGEN SEGER IGEN!!

DIF knep äntligen en trepoängare och som man gjorde det. Man rivstartade hemma mot Färjestad ikväll. 1-0 kom efter tre minuter, och när Mika Hannula dundrade in 2-0 efter sju minuter tog Färjestad timeout. Men det gav ingen som helst effekt. För direkt i andra så gör DIF 3-0 och 4-0 som rena ketcupeffekten. FBK byter ut seriens bäste målvakt, det såg man inte skymten av ikväll dock, och in med Christoher Nilstorp som inte hann ställa sig till rätta innan första pucken, första skottet låg bakom honom i nät ditprickat av Christian Fimpen Eklund. 5-0 betydde det och matchen var avgjord för Djurgårdens fördel. Efter det så var det bara en sträcka mot matchslut. Färjestad var ofina nog att spräcka Mark Owuyas nolla i spel fem mot tre. Ja just det, domarna hade då en konstig nivå för de plockade många konstiga skitutvisningar. Man tog för skitsaker i en match som inte var ful på något sätt.

DIF tog äntligen en seger ikväll och det var lite proppen ur samtidigt som man spelade med fart fläkt och frenesi långa stunder och då hade FBK svårt att hänga med. Segern var hur rättvis som helst. FBK var aldrig riktigt nära. Nu får spelarna suga på detta ikväll. På lördag är det en sexpoängsmatch mot Brynäs på bortaplan. Det kräver en rejäl urladdning för seger där.
Födelsedagsbarnet och jubilaren Nichlas Falk fick sin present: Tre poäng mot Färjestad som på beställning,


STORT GRATTIS ÅTERIGEN NICHLAS på din födelsedag!!


Övriga matcher

Skellefteå-AIK 6-1
SAIK vann rättvist inget snack MEN: Spelar man Björn Bjurling i kassen så får man skylla sig själva. Då förlorar man. När ska Roger Melin inse fakta??

Modo-Timrå 3-4
Modo spelar bort sig själva. Timrå vaknade till liv och tar en oerhört viktig seger.

Linköping-Södertälje 4-1
SSK är inte samma lag på bortais. Det såg vi idag igen. LHC styrde matchen från början till slut.

Frölunda-Brynäs 2-4
Frölunda går inte mot ett slutspel. I varje fall inte efter dagens match. Brynäs vände matchen och vann. Gävlelaget börjar bli sega och jobbiga att möta. En outsider kanske?

RSK krossat i Eksjö..13-4?!

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 11

. . . . . VS . . . . . .

Eksjö Hockey - Rydaholms SK 13-4
4-1, 4-1, 5-2
Skott: 32-28

Alldeles för stora siffror i Eksjö..?
Det är med stor förvåning och en bitter smak som jag redovisar hur denna viktiga match i Eksjö slutade för RSK:s del. 13-4(!) slutade det i Eksjöfavör i Storegårdshallen. Lite väl magstarka siffror egentligen med tanke på att det var serietvåan mot fyran och bara fyra poängs skillnad. Skottstatistiken var jämn: 34-28. Men ändå var det Eksjö som enkelt tog hand om matchen och vinner med förkrossande 13-4. Tungt är ju ordet.

SURA-GLÖM--LADDA OM!!!
Men det är bara för laget att sura ett par timmar för förlusten ikväll. Nu måste det bli seger på söndag först och främst och sedan jaga vidare. Nu ser vi ändå fram emot hemmamatchen på söndag då vi ska fylla upp Talavidshallen och sjunga och heja fram RSK till en seger igen.
Läget är ju ansträngt om man ska nå den där andra platsen i tabellen: RSK måste vinna de tre återstående matcherna och ta full pott: LinTek hemma, Wettern borta och Lenhovda hemma. Sen får vi hoppas att vi får ett par resultat med oss så kanske det kan bli en förlängning av säsongen.

Övriga matcher:
HA74-LinTek Make Believes 6-3
Diö-Lenhovda 3-4 efter straffar

Virserum-Wettern 6-5


Underbara målvaktsräddningarKolla in Andro Michels räddning, den är underbar!, liksom Anders Nilssons plock på Marcus Nilsons skott. Massor med snygga grejer. Niklas Svedbergs i slutet är med läcker, vilket arbete längs isen

STORT GRATTIS - NICHLAS FALK 40 år!Falk firade ju 700 matcher i våras

*** NICHLAS FALK 40 ÅR! ****#16. Nichlas Falk
fyller idag 40 år och det firar jag med ära! förhoppningsvis får Nicke fira med tre poäng mot Färjestad ikväll*** NICHLAS FALK 40 ÅR! ******* NICHLAS FALK 40 ÅR! ****Viktig match i Storegårdshallen - KÄMPA RSK!!!

Missa inte att gå med i RSK-gruppen på Facebook!
-------------------------------------------------------


Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 11


. . . . . VS . . . . . .

Eksjö Hockey - Rydaholms SK
Storegårdshallen 19.00

Viktig men svår bortmatch väntar
RSK åker nu i skrivande stund till Eksjö för match mot serietvåan Eksjö. RSK är fyra poäng efter dem och en seger ikväll skulle ju helt klart förbättra läget för fortsättningen. Alla lagen under serieledande HA74,sex poäng före just Eksjö, jagar den åtråvärda andra platsen då det finns en möjlighet att gå vidare som bästa tvåa i fortsättningsserien där just nu Eksjö, Lenhovda, Rydaholm och Wettern jagar febrilt för att klättra i tabellen.

Förra möter vann RSK i sudden, vann dessutom skotten med 61-24!! men ändå lyckade man bara knipa två pinnar. Då hade Eksjö ett svagt lag med många av de bättre spelarna borta. Idag ställer man ett betydligt starkare gäng och det blir att bita i för RSK:arna.

KOM IGEN NU BOYS!! KÄMPA RSK! KÄMPA!!

Övriga matcher:
Wettern-Virserum
Diö-Lenhovda
HA74-LinTek Make Believes


--------------------------------------------------------------------------
OBS! MISSA INTE HEMMAMATCHEN PÅ SÖNDAG!

Nu sätter vi nytt publikrekord för säsongen! Klacken är ännu större och kommer skapa ett härlig tryck inför vårt RSK-lag.

VS    

Söndag 6 februari
Nedsläpp 17.00
Kom i tid!
ALLA TILL HALLEN PÅ SÖNDAG - VARMT VÄLKOMNA!!
--------------------------------------------------------------------------Torsdag: Hockeydags i Elitserien!

Elitserien 2010/2011
Omgång 46Djurgårdens IF - Färjestads BK
Hovet 19.00


Det är otäckt jämnt i tabellen..
Det är skarpt läge. Varenda poäng, varedenda byte , varje match som återstår är av största betydelse. Inför kvällens svåra match mot serietrean Färjestad. Är man inte på tårna ikväll och förlorar samtidigt som lagen under vinner så är DIF ännu mera i ett prekärt läge. Vinsterna måste komma, poängen lika så men framförallt man måste börja spela bättre, mycket bättre. Det har varit under all kritik under de senaste matcherna. Visserligen så kom man tillbaka bra i Skellefteå senast men det blev ändå en bitter förlust. Revanchlusten måste vara oerhört stor i truppen samtidigt som man inte få blir för frustrerad för då kan det lätt låsa sig. Tillbaka till grunderna och spela enkelt så borde det bra spelet komma tillbaka.


Djurgården har två trepoängare på de tolv senaste matcherna och de är enligt statistiken sämst i Elitserien formmässigt. Det måste bli en vändning och det idag!

Läget i lagen: Tyvärr för DIF:s del så saknas ju energiknippet och pådrivaren Jimmie Ölvestad, han saknas i DIF:s spel. Det är ofta Jimmie som visar vägen för laget eller försöker väcka sitt lag när det går som trögast. Jimpa är tillbaka tidigast om det blir fortsatt spel efter serien. Målvaktsfrågan löser sig under förmiddagsvärmningen. För gästande topplaget Färjestad så saknade man Mikael Johansson, Oscar Klefbom, Sanny Lindström och Jonas Junland mot Luleå senast.

Övriga matcher
Skellefteå-AIK
Modo-Timrå
Linköping-Södertälje
Frölunda-Brynäs

Ingen Yzerman eller Carey Price direkt..Icey mot Lasseman - rond 2

Icey vs Lasseman!Vi hade tråkigt en söndag så vi filmade när vi la straffar. Satte dessutom en stackars ungersk rumän som tror han är "Carrreyy Pricceee" i kassen. Avgör själva

Målvaktsräddningar är i bland något extra

Jag har funderat länge på en räddning som Thomas Greiss gjorde för ett tag sedan. Den visades flera gånger på
tv och den blev bara bättre och bättre. Så det fick mig att fundera på målvakters jobb i kassen. För jag är rätt imponerad av hur målvakter rör sig i kassen, hur och när de gör räddningen, och hur butterflystilen fungerar. Det är ju rätt intressant och se gamla bilder där målvakter stod eller låg rätt upp och ner med massa ledigt målnät. Idag är det mycket svårare att göra mål för målvakten hänger med och täcker av så länge det bara går och ofta går det ju vägen.

Men åter till just Greiss räddning, den är så skön på något sätt. Sanningen är den att jag är så sjukt imponerad av målvakters rörelseschema, eller butterflystilen, längs isen. Jag bara älskar hockeymålvakter som är extremt rörliga och som hur enkelt som helst glider ner i spagat eller vad det nu heter och täcker av med benskydden när det blir ett pass till från ena till andra sidan, t.ex i en två mot en situation. Jag stod förresten och tittade på veteranlaget hemma i Rydaholm i helgen: veteranlaget Rydaholm Rattlersnakes mötte Lönashults IF i en träningsmatch. Rattlersnakes målvakt: vet ej vad han hette men han kom från från Gislaveds SK bland annat, rörde sig hela tiden och följde pucken noga i varenda rörelse. Riktigt kul att se liksom. Man blir imponerad av vilket jobb som krävs för att stå i mål i dagens hockey.
Räddningen på klippet nedan av Brynäs Thomas Greiss får mig och bara le brett. Den är dunderskön.


Otäckt spännande - 10 omgångar återstår

Elitserien 2010/2011
Omgång 45

Kvällens slutresultat
HV71-Linköping 4-3
Brynäs-Modo 5-2
Färjestad-Luleå 2-0
Södertälje-Frölunda 3-2


Elitserien 2010/2011 - Tabell efter 45 omgångar


1 HV71 45 21 12 7 5 144-111 82

2 Skellefteå 44 20 13 8 3 133-107 79
3 Färjestad 45 22 16 4 3 120-103 77
4 Linköping 45 18 15 5 7 115-94 71
5 Luleå 46 19 19 6 2 107-102 71
6 Brynäs 45 16 16 6 7 123-128 67
7 Djurgården 44 16 15 3 10 110-119 64
8 Södertälje 45 18 20 2 5 114-134 63
9 Modo 45 15 20 5 5 126-127 60
10 Frölunda 45 15 20 5 5 105-130 60
11 AIK 44 15 20 3 6 110-128 57
12 Timrå 45 12 21 8 4 114-138 56

Jag säger att: HV71, Skellefteå och Färjestad är helt klara för slutspel.
Sen följer Linköping och Luleå. Det ska mycket till om de ska tappa den säkra mark de håller till på just nu.Södertälje
SK är på väg att göra nåt de inte gjort på...alldeles för länge. De är den stora skrällen i tabellen.
De är just nu åtta i tabellen efter sin seger mot Frölunda ikväll. Så bra har de inte legat så här sent i serien
sen....tidigt 1990-tal höll jag på att skriva men de spelade ju sig till semifinal mot Färjestad
under lockoutsäsongen 2004/2005 då man slog ut Linköping i fyra raka matcher.

Just nu är de svårstoppade i alla fall på hemmaplan.

Efter det är det vidöppet:
Brynäs, Djurgården. Södertälje, Modo, Frölunda, AIK och Timrå kommer slåss för sina liv om de sista 30 poängen
som återstår att spela om. De som klarar av att hålla sig till enkelheten och jobba efter gameplan hela vägen ut kommer
slippa det negativa kvalet eller spelar slutspel.

Det är vidöppet. Det känns omöjligt att tippa.

M E N S J Ä L V K L A R T h o p p a s j a g i n n e r l i g t p å a t t DJURGÅRDEN
g å r t i l l s l u t s p e l ! ! !

Det finns inget annat!


RSK på Facebook - Gruppen har ökat!!RSK på Facebook - 266 medlemmar!!

Efter helgens match och publiksuccé så såg jag igår att medlemsantalet i gruppen på Facebook ökat. Riktigt roligt och jag hoppas det fortsätter öka. Nu är vi uppe i 266 medlemmar vilket är jättebra men det finns fler RSK-are därute som vill vara med, det är jag övertygad om. Så känn er fria att bjuda in till gruppen så vi blir fler.

Vill du bli medlem? KLICKA mellan pilarna: < http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=58851247620 >

Utematch: Jubileumsmatch: HV71 40 år! : HV71-Linköping 10/12-2011HV71 fyller 40 år i maj. Det firar man med en utematch den 10 december 2011. Motståndare blir Linköping. Arenan kommer byggas i anslutning till Kinnarps Arena jämte Elmia. Det kommer bli Europas största mobila hockeyarena och byggas av dem som gjorde det i Karlstad och Göteborg: Sport & Evenemang AB.


Givetvis är man ute efter nytt publikrekord då arenan kommer ta 20 000 ståplatser. Det tidigare rekordet i Jönköping är 18 582 åskådare från 1950. Då spelades det allsvensk seriefinal mellan Jönköping Södra IF - Malmö FF, spelplats var då Stadsparksvallen i Jönköping.

Det finns ju inget tvivel för den matchen måste man ju gå på och uppleva! - 10 december *check*
Tisdagshockey: varje poäng är nu livsviktig!

Elitserien 2010/2011
Omgång 45
kl 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 på


HV71-Linköping

E4-derby ikväll i Kinnarps. Det fanns billiga biljetter men LHC är ett tråkigt lag att se känns det som. HV inte så kul heller förutom Bremberg förstås. Satt i torsdags på HV-Modo och kollade in en av mina stora idoler. Det är en fröjd och se hur han glider fram med puck. Om kvällens match så tror jag nog HV drar det längsta strået. Man är det starkare laget särskilt på hemmais.

Brynäs - Modo
Alla poäng är viktiga. Särskilt för lagen i den undre delen av tabellen kring strecken. Där ligger Brynäs och Modo. Modo precis över strecket men på samma poäng som nian SSK och tian Frölunda. Sjukt jämnt i tabellen alltså och varje match är nu en stenhård kamp om poängen!

Södertälje - Frölunda
Omgångens viktigaste match?!
Det är gratis entré så ikväll borde ju publikrekord för säsongens slås i alla fall. SSK kan inte skryta med några bra publiksiffror direkt. Jag tror inte de snittar 3500 personer ens iår. Kanske att det lockat några fler nu när SSK verkar göra en av sina bättre säsonger på bra länge. Men hockeypubliken är svårflirtad av någon konstig anledning. Men vad är det annars som drar i den stan? jag har ingen aning. Ikväll är det match mellan nian och tian, båda på 60 poäng dessutom. Det råder nog snudd på Vinna-eller-försvinna-stämpel på matchen. 

Färjestad-Luleå
Seriens just nu sämsta hemmalag möter Luleå. Men man kommer från en seger bara timmar bort. FBK var ju i Stockholm igår och vann över AIK med 3-1. Men känns ändå svårtippat. Man vet inte hur FBK är, Luleå blandar och ger med nu. För övrigt är Elitserien sjukt jämn. Elitserien går mot den jämnaste tabellen i historien. Det säger en del.

Gårdagens resultat:
AIK-Färjestad 1-3
Timrå-Skellefteå 2-5
RSS 2.0