GLAD PÅSK ALLA LÄSARE!GLAD PÅSK ALLA LÄSARE DÄR UTE!

Hej kära läsare och jag vill börja med och tacka för all support och alla er som ständigt eller ibland eller någon gång tittar in och läser. Det uppskattas innerligt och utan er så kanske det inte hade blivit så mycket av den här lilla bloggen.

Kan bli lite mindre bloggande i helgen
Det blir lite mindre bloggande i helgen när jag åker hem till småland för att fira med nära och kära, (nästan alla men i alla fall) men så fort jag kommer åt en dator så kommer jag lägga in lite om semifinalerna och allt annat som sker i hockeyväg.

Se nu till att ha en skön påskhelg med ägg och allt annat gott som helgen bjuder på men MISSA INTE kvalserien och semifinalerna.

Fotbollen har aldrig känts så sval och ointressant som nu..

"Det är inte många gånger jag lämnar ämnet på bloggen för ett annat men i detta fallet så gör jag åter ett undantag för jag tycker igen"
för det är för tidigt. alldeles för tidigt!!

Det är så det känns nu..

....för så här mitt under brinnande hockeyslutspel, semifinaler imorgon, så har en annan säsong börjat en månad för tidigt! m i n s t. Det är idag den 31:a mars, och den allsvenska fotbollen är inne i tredje omgången. Intresset är svalt som isen på nordpolen, planerna ser ut som sorkåkrar och spelet är under all kritik. Publiken består av de närmast sörjande. Ringer ingen klocka hos svenska fotbollsförbundet att det inte riktigt passar än med att spela boll på snöskadade planer. Med tanke på vintern som var så blev det en rätt konstgjord start. Förbundet planerar att starta lika tidigt nästa år och jag kan lova att det blir samma svala intresse då.

Fotbollen kan börja när de sista SM-finalerna spelas, det brukar vara varmt och lite varmare medeltemperatur. Inte när snön ligger 20 cm djup och det är minusgrader. Hoppas Sv.FF fått sig en liten tankeställare i alla fall.

Det är min åsikt av det här och ska ni kommentera så göm er inte bakom massa fakenamn för de tas bort direkt.

Högt i tak!

"En bild säger mer än tusen ord"...


SM-Semifinaler 2009/2010

SM-slutspelet i ishockey 2009/2010
----------------------------------------

Semifinaler

         

     HV71 - Skellefteå AIK


         

   Djurgårdens IF - Linköpings Hockey Club


Första matchen spelas på torsdag 1 april 19.00, bortalagen börjar hemma alltså Linköping och Skellefteå.


LHC och SAIK till Semifinal!

SM-slutspelet i ishockey 2009/2010
---------------------------------------

Kvartsfinal 7 (i bäst av 7)Linköping - Frölunda 4-2
2-0, 2-1, 0-1
Skott: 30-37

Linköping vinner med 4-3 i matcher och är klart för Semifinal


LHC chockstart sänkte Frölunda
Linköping, serietrea är klart för semifinal mot tvåan Djurgården efter att kanske gjort sin bästa kvartsfinal ikväll. Frölunda gavs inte chansen i första perioden. LHC rusade ifrån till 2-0. Frölunda stod still, man var riktigt tagna i första perioden. I andra fortsatte hemmalaget köra på och 3-0 var snyggt och det var på väg att rinna iväg. LHC bröt ett Frölunda-uppspel där Janne Niskala gjorde en riktig indianare, och kunde öka till 4-0, det målet såg inte helt otagbart ut från Honkens sida men det kändes typiskt för matchen. LHC var inne i ett flow i detta skedet av matchen. 4-0 och matchen var förstås i praktiken avgjord. Men Frölunda gav förstås inte upp men de hade svårt att komma till och LHC höll dem bra under kontroll. Frölunda jobbar fram ett reduceringsmål innan paus och får därmed ett litet friskhetstecken inför tredje.

I tredje fanns det bara en sak för göteborgarna och det var anfall. Man jagade frenetiskt ett nästa mål, det öppnade upp för hemmalaget som hade sylvassa kontringar i början av matchen. 4-2 skulle så komma och nu var det lite mer match. Lite nerv i hemmalaget efter detta, Frölunda fick mer energi och ökade trycket mot Norrena i LHC-kassen. Men man kommer inte närmre än så. LHC gör det svårt för VF att komma till och håller undan även i slutet när Johan Holmqvist lämnat Frölundakassen. Tiden rinner ut och LHC håller ut och vinner matchen och är klara för semifinal!

Frölunda vaknar för sent och chockstarten i början sänker laget idag. I matchen som betydde mest i hela kvartsfinalserien. Bittert men man får skylla sig själv när man inte bjuder till kamp direkt från nedsläpp, det har man inte råd med i ett slutspel. LHC kommer ut taggade till tänderna och käkar upp VF i början. Säsongen är över för Frölunda igen alldeles för tidigt och det måste ses som ett fiasko igen, med den truppen så skulle man minst varit i en semifinal eller final. Klart är ju att tränare Ulf Dahlén har en hel del kvar att bevisa.

För LHC är det nu Djurgården som gäller i semifinalen, det är ett lag man har bra statistik emot och inte har inte tappat någon poäng på hemmaplan emot. Det kommer bli en ruskigt tuff semi.
   

Skellefteå-Färjestad 2-1
1-0, 0-1, 1-0
Skott: 19-23

Skellefteå vinner med 4-3 i matcher och är klart för semifinal

SAIK knep segern när det som mest behövdes
Det blev åter en tät och tajt tillställning när lagen skulle göra upp om en semifinalplats ikväll i Kraft Arena. SAIK öppnade med att ta ledningen men FBK kvitterade i den andra perioden. 1-1 och ovisst inför sista perioden där domarna skulle komma lite i fokus, FBK drabbas av ett par tveksamma domslut och SAIK får ett powerplay där man gör 2-1. Det är mycket tid kvar för FBK men man skapar inte så värst mycket, det ser lite lojt ut vissa stunder och linjerna i spelet är som bortblåsta. SAIK håller undan och vinner 2-1 och är klart för semifinal för andra säsongen i rad (om jag inte missminner mig) I semifinalen väntar seriens bästa lag: HV71 och känslan direkt säger nog en lång serie på minst sex matcher. Men jag tror redan nu att HV vinner med 4-2 i matcher, för jag tror SAIK kommer få stora problem i Kinnarps Arena.

Färjestads BK åker ut i en kvartsfinal och det är första gången på 10 år, senast var det mot Djurgården i kvartsfinalserien 1999/2000, där DIF vände underläge 2-3 i matcher till 4-3. DIF:s Micke Johansson sköt ett underbart segermål i powerplay 18.48 in i sudden death. Målet betydde 3-3 i matcher och en avgörande match i Globen som DIF vann med 4-1, en av de skönaste segrarna mot kaffelilalaget för övrigt.


Inför de avgörande kvartsfinalerna 7 i bäst av 7: Ikväll ska det avgöras:

SM-slutspelet 2009/2010
---------------------------

Kvartsfinal 7 (i bäst av 7)


            

Skellefteå - Färjestad
Serien mellan lagen har varit jämn och lite oförutsägbar. Lagen vann på bortais inledningsvis innan SAIK tog ledningen genom serien. Ikväll ska det avgöras och det är vinna och försvinna. FBK har vart ett topplag genom serien i år. SAIK har varit stabilt sett till tabellen men ändå haft några up and downs spelmässigt. I slutspelet har det varit små marginaler mellan lagen och det kommer det nog vara ikväll med.

Läget i lagen: i hemmalaget SAIK så missar Erik Forssell matchen, sen är det frågetecken på Petr Tenkrat och Erik Forssell. FBK får klara sig utan Fredrik Lindgren som är magsjuk.

Tips: Skellefteå vinner med 3-2 efter sudden    

Linköping - Frölunda

Frölunda har överraskat i denna serien tycker jag. LHC sågs som favoriter men Frölunda har gett LHC en riktig fight om semifinalplatsen och kunde ha varit semifinalklart men har missat två matchbollar. Ikväll blir det oerhört tufft att vinna på bortais. Viktigt för göteborgarna att Johan Holmqvist storspelar i kassen och man måste spela smart. LHC kommer gå ut och sätta tryck från start tror jag.

Läget i lagen: LHC har ju Norrena tillbaka i kassen och kan ses som en matchvinnare. Han är en av LHC:s viktigaste spelare och kan mycket väl ta dem långt i årets slutspel. Saknas i laget gör Patrik Zackrisson och Pontus Petterström som är långtidsskadade. I Frölunda är det osäkert kring Per-Johan Axelsson och Jens Karlsson men båda är med i laguppställningen (preliminärt). Man saknar skadade Joel Lundqvist, Ville Mäntymaa och Peter Andersson

Tips: Linköping vinner 4-2!

SSK nära tappa poäng, Rögle är med i snacket igen

Kvalserien till Elitserien 2010/2011 - omgång 5
----------------------------------------------------


AIK - Almtuna 4-1
AIK vinner och tar alla tre poängen mot Almtuna hemma på Hovet ikväll och det var lite häpnadsväckande med tanke på att Almtunas form. AIK har inte gått så bra medan Almtuna imponerat. Viktig seger för Gnagarna och därmed har AIK fortfarande en liten chans att bråka med Rögle om den sista elitserieplatsen.Södertälje-Växjö 7-4
Växjö bjöd verkligen upp till kamp och hade SSK i svår brygga. Orutinen och billiga mål gjorde tyvärr att de tappad ledning 1-2 2-3 3-4 till att SSK i sista perioden kunde vända på matchen till 6-4. Linus Videll kom sen fri när Lakers plockat målvakten och blir nerdragen och då blir det automatiskt mål. En konstig regel kanske men så är det. SSK:s makalösa vändning i sista perioden med fem hemmamål kan vara oerhört betydelsefull. Måste var tungt för Växjöspelarna som gjorde det riktigt bra men inte orkade hålla hela vägen ut. SSK är nu riktigt nära kvalserien. Två segrar till så är nog elitserieavancemanget är klart. Man är redan på god väg med 5 raka trepoängare.Leksand-Rögle 3-4
Leksand var så nära i slutsekunderna att kvittera men närmre än Tomas Kollars ribbskott blev det inte, så det blev förlust. Rögles första period avgjorde matchen och i och med det så var man det bättre laget sett över hela matchen. LIF var inte vakna från start och det straffar sig, tyvärr så vaknar man försent. Så för Leksand kan jag säga att det blir möte med Mora, Malmö och Troja nästa säsong för ikväll brantades backen upp till elitserien efter förlusten hemma mot Rögle. Rögle däremot  vad man ska och är på elitserieplats igen i och med att Almtuna blev nollade på Hovet

Årets damhockeyspelare 2009/2010 blev:Pernilla Winberg

Det är Kamratföreningen Hockeyjournalisterna i samarbete med Svenska Hockeyförbundet som kommit fram till årets kandidat

Motivering: "Hon lyckas förena stor målfarlighet med utpräglad lagkänsla och föredömligt defensivt spel"

Halvvägs genom kvalserien

Kvalserien till Elitserien 2010/2011 - omgång 5
----------------------------------------------------

AIK - Almtuna
AIK måste vinna de matcher som återstår nu och sen hoppas få resultaten med sig för att det ska bli ett kliv uppåt. Det känns tufft men det händer ju grejer i Kvalserien. Gästerna Almtuna är absolut med i racet och har imponerat så här långt och sanningen är den att Almtuna skulle haft ett par poäng till, man var bättre än både SSK och Rögle men tappade matcherna i slutet. Uppsalalaget är med i racet och tre poäng idag så får de andra lagen det mycket svårt att ta den andra platsen till Elitserien

Leksand - Rögle
Oerhört viktig match för båda lagen, vinna eller försvinna. Det är lika illa för båda lagen om man förlorar ikväll. Rögle har mest att förlora om man skulle missa avancemanget. Leksand däremot jagar åter en plats i finrummet efter några säsonger i kvalrummet. Hela Leksand skriker och kräver avancemang men framförallt även laget.

Södertälje - Växjö Lakers
Växjö måste vinna för minsta möjliga chans att vara med i snacket men det tror jag inte sker. Däremot om SSK tar tre nya pinnar så kliver man bara närmre Elitserien. SSK är svårstoppade nu.


Galnaste hockeycoachen på längeCoachen i AHL får det stora snespelet a´ la Hulken-ryck i matchen mellan Hamilton Bulldogs-Abbotsford Heat

Sjunde och avgörande väntar - Spännande!

SM-slutspelet 2009/2010
---------------------------

Kvartsfinal 6 (i bäst av 7)Färjestad-Skellefteå 2-1
1-0 0-0 1-1

Kämpaseger för FBK
Färjestad spelade med kniven på strupen men man grejade det. Seger med 2-1 hemma i en match som man är bättre i sett över tre perioder. SAIK kom sent till arenan och det är frågan om det inte störde deras matchuppladdning möjligtvis. Inget att skylla på men i första perioden så var de inte riktigt med. FBK gjorde mål i powerplay och höll det in i tredje när man ökade på till 2-0. SAIK ökade och försökte få till en anstormning men närme än 2-1 med minuten kvar kom man inte. En helt avgörande match på tisdag är det som gäller.

Serien mellan lagen har varit en konstig historia. Båda lagen vann på bortais i början men nu i slutet har de varit hemmasegrar. SAIK kändes inte igen idag, FBK var inte med i matchen senast. Liten hemmafördel för SAIK på tisdag. För segraren på tisdag väntar HV71.

-----------------------------------------------------


Frölunda-Linköping 2-3
0-2 0-0 1-1


Linköping tog en smart seger
Fredrik Norrena var tillbaka efter avstängning och går in och spikar igen samtidigt som LHC gör en smart match. Man tar Frölunda på sängen som inte alls kom ut med pondus och aggressivitet. Markeringsmiss ger 0-1 och i spel i numerärt underläge är det livsfarligt mot LHC, 0-2 där ett faktum. LHC chocköppnar i första och Frölunda vaknar för sent. Desstuom har LHC flyt när Fröluna skjuter tre ribbskott och ett stolpskott och nåt mål där så kanske matchbilden blivit annorlunda. LHC:s start speglade matchen sedan när LHC höll i och Frölunda som inte fick till det.

Nu kommer det bli väldigt svårt för Frölunda att vinna uppe i Linköping. Jag tror att Linköping blir Djurgårdens motståndare i semifinalen.

Kvartsfinal 6: Frölunda och SAIK mot semi?

SM-slutspelet 2009/2010
---------------------------

Kvartsfinal 6 (i bäst av 7)

Det är vinna eller försvinna för två lag. De två andra har jättechans till semifinalavancemang. Frågan är om Frölunda grejar det på hemmaplan. Fredrik Norrena vaktar LHC:s kasse igen efter avstängningen. Färjestad måste vinna mot SAIK på hemmais idag om inte säsongen ska ta slut. Det kommer bli två rafflande och spännande matcher i eftermidag!


Frölunda Indians - Linköpings HC visas 15.55 på
Frölunda har hemmaplan, matchboll nummer två. Idag måste man nog ta chansen att slå ut Linköping, för blir det en sjunde och avgörande i Linköping på tisdag så blir det LHC som tar hem det.


Färjestads BK - Skellefteå AIK visas 15.30 på
Färjestad har kniven på strupen, vinna eller försvinna hemma i Löfbergs Lila i eftermiddag. Båda lagen har skadefria trupper så det är starkaste lag från varje sida.

Inget stoppar SSK mot Elitserien nu

Kvalserien till Elitserien 2010/2011
---------------------------------------

Omgång 4

Det är näst intill halvtid i kvalserien och redan så är Södertälje helt outstanding. Man är mycket bättre än de andra lagen. Rögle vann idag och hakar på i toppen. Almtuna är kvar i diskussionen men för AIK och Växjö så är det nog bara en transportsträcka de återstående matcherna. Det mesta tyder på det efter eftermiddagens omgång.
Almtuna - Södertälje 1-3
SSK tar ett jättekliv tillbaka mot Elitserien igen efter seger i Gränbyhallen i eftermiddag. Almtuna tog ledningen och hade det mesta av spelet och hade bra koll på gästerna från Södertälje. SSK kunde dock kvittera och vända matchen. Almtuna gör en riktigt bra match men SSK var tyngre och hade lite extra flyt. Bittert för uppsalalaget som fortfarande har chansen på ett avancemang.

Leksand - AIK 2-1 -pågår-
Nyckelmatchen vanns av Leksand till slut men det var AIK som startade bäst och ägde matchen efter första perioden och så även en bit in i andra. Leksands kvittering och vändning var inte särskilt rättvis men sån kan hockeyn vara ibland dessvärre. 2-1 stod sig länge och LIF kunde hålla undan. AIK-klacken agerade som de brukar och det var ganska oroligt på bortastå och poliser och vakter fick en del att göra.Rögle - Växjö 5-2
Rögle kunde manövrera ut Lakers från Växjö. Man hade ledningen matchen igenom och var inte nära att tappa den. Lakers försökte men man räckte inte riktigt till i Lindab Arena ikväll.

Kvalserien rullar vidare: Fjärde omgången

Kvalserien till Elitserien 2010/2011
----------------------------------------

Omgång 4

Leksand - AIK
Black Army har tre bussar upp till Leksand, Mellansveriges polisskår har blivit inkallade och det kryllar av polisvästar i och kring Ejendals Arena. Det är mycket som står på spel. Det laget som förlorar kan glömma möjlighet till elitseriespel.

Almtuna-Södertälje
Seriefinal mellan ettan och tvåan. Vinner SSK är står de med en skridsko i elitserien helt klart.

Rögle - Växjö
Vinst är det enda som räknas för Rögle om man ska hänga på i toppen. Växjö har inte startat bra i serien men de kan spela utan press.

Djurgården klart för SM-semifinal!

SM-slutspelet 2009/2010
----------------------------


Matchens lirare: #44. Nicklas Danielsson

Djurgården - Brynäs 3-2
1-0, 1-0, 1-2
Skott: 32-26
(10-9, 12-6, 10-11)
Mål:DIF: Nicklas Danielsson 2 & Timmy Pettersson 
Mål:BIF: Jakob Silvferberg
Publik: 13850 - i ett FULLSATT Globen!

DJURGÅRDEN VANN 4-1 i matcher och är därmed klart för semifinal


DIF bjöd ett fullsatt Globen på seger!
Djurgårdens ishockeylag förlängde ikväll säsongen
efter seger mot Brynäs i den femte kvartsfinalen och säkrade därmed en semifinalplats. Men det satt hårt inne till slut. Första perioden gick till Djurgården men jag undrar ju vilken match Ove Molin och Brynäs tränare hade sett när man säger att man har det mesta av spelet och mycket puck?! Så var inte den första perioden alls. Det var en konstig förklaring från deras sida efter hur spelet verkligen såg ut. Det var DIF som malde ner Brynäs långa stunder. Dessutom så var domarna inte bra ikväll och kanske en bidragande orsak till att Djurgården fick ett mål i spel i power play. Men när man lyssnade på experkommentatorn Anders "Ankan" Parmström så undrar jag vilket lag han höll på, han tyckte inte det var utvisning knappt någon gång på en Brynäsare men när Djurgårdarna åkte ut så var det inget att snacka om. Det är första gången jag lackat ur på Ankan som satt och snackade massa skit kändes det som, han var inte alls neutral ikväll. Det verkade som han favoriserade Brynäs eller nåt i den stilen. Jag vet inte men han brukar inte sympatisera så som han gjorde idag. Men som sagt rättvis ledning för DIF efter första perioden.

I andra kom Brynäs ut mycket mer aggressivt och störde återigen Djurgården högt upp i banan men Gustaf Wesslau storspelade i hemmakassen, en av Djurgårdens bästa spelare på isen ikväll förövrigt. I slutet på perioden så kom så då domaren i fel fokus återigen men denna gången var det inte Djurgården som drabbades. BIF åkte på en utvisning och sedan en till vilket ger DIF fem mot tre, och då kommer äntligen mål framåt, 2-0 är ett faktum. BIF är förgrymmade och uppretade så om inte det var nog så drabbas man av ytterligare en som ger DIF ännu ett powerplay som får Brynäsledningen att rasa, BIF:s tränare drar på sig ett lagstraff i diskussionen/protesten mot domaren. Stor irritation mot domaren från Brynäshåll i paus. Det var i och för sig inte konstigt kanske.

I tredje så var det gasen i botten i anfallsväg för Brynäs. Nu hade de inget att förlora. BIF jagade ett tidigt mål men istället är det DIF som sätter trean och då känns det avgjort på något vis. Men skam den som ger sig för bara minuterna efter så får Brynäs energi när man reducerar på ett backskott som sitter otagbart för Wesslau i DIF-kassen.Massor av energi till gästerna som nu ökar tempot och är ute efter mer mål framåt. Dom snurrar bra nere i DIF:s zon och det hänger ytterligare ett mål i luften. Tiden går och det närmar sig slutet av matchen. Brynäs tar Markström ut i båset och in med en extraspelare. Tro det eller ej men man lyckas få in en 3-2 reducering och nu är det darr i DIF-lägret. Puckarna viner nära målet för Wesslaus del och det är riktigt nära ett par gånger att pucken går in men DIF håller undan de sista sekunderna och vinsten är ett faktum. Djurgården är i SM-semifinal igen, det var 5 år sedan sist. Då fick man Frölunda i semin vilket bara är hemska minnen men DIF hade en kung i båset på den tiden ändå: Niklas Wikegård.

Djurgårdens bästa spelare:
*** Nicklas Danielsson
** Gustaf Wesslau
* Marcus Kruger

Analys kvartsfinalserien DIF-BIF
Sammanfattningsvis sett över kvartsfinalserien så har Djurgården varit det något bättre laget. Inte mycket, det har inte skiljt speciellt mycket sett till siffror och hur matcherna sett ut över det stora hela. Djurgården däremot har gjort ett par bra matcher under serien men ändå inte spelat som man ska tycker jag. Förra matchen hade man flyt och gjorde målen som avgjorde men ändå så får man inte ut vad man kan tycker jag. Idag startar man bra och drar ifrån Brynäs innan man faller ner lite och släpper in dem i matchen. Nu gäller det att ladda för semifinalerna och det kommer krävas ett par snäpp ännu bättre.

Jakob Markström har varit grym i målet för sitt lag men han vinner inte hela matcher åt laget, han var bättre än laget Brynäs känns det som, (han skulle kanske ha stått i ett bättre lag istället för ännu bättre resultat?) Brynäs har inte tillräckligt bra lag men ändå gör man det bra. Man saknade tre tunga backpjäser och det märktes klart i försvarsspelet. Framåt har det inte funkat, första femmman som ledat Brynäs i år försvann helt i kvartsfinalen och är självklart en stor besvikelse för laget.


'
Tack Ove Molin!
När slutsignalen gick tog en epok slut för en spelare som vart med länge och väl i BIF. Han fick vara med och vinna två SM-guld 1993 och 1999. Jag pratar om #21. Ove Molin. Han gjorde ikväll sin sista match och lägger nu skridskorna på hyllan. En stor lirare som försvinner och man har många minnen med Ove trots att han inte spelat i DIF. Ove var med i den berömda "smurfkedjan" med Peter Larsson och Anders Gozzi som var suverän i slutspelet 1993 bland annat. Bara att lyfta för hatten och tacka Ove för allt han bjudit på isen genom åren.

----------------------------------------------------------HV71-Timrå 4-2

HV71 vinner med 4-1 i matcher och är klart för semifinal

Så då får då även seriesuveräna HV71 klart för semifinal. Detta efter seger med 4-2 i den femte kvartsfinalen. TIK hängde med till 1-1 och 2-2 men när Johan Lindström gav HV ledningen igen så orkade inte Timrå resa sig. HV vinner denna kvartsfinal rättvist utan att förta sig. Spelmässigt så imponeras man inte speciellet men Timrås tråkhockey var nästan effektiv. Dessvärre så försenades matchen på grund av en ful tackling som gav en svår skada på Timrås Sebastian Erixon, skyldig i HV71: Martin Thörnberg vem annars? han tacklar Erixon bakifrån mot huvudet och Erixon åker in i plexit med ansiktet före, knockas och faller medvetslös till isen. Det konstiga var att det inte ens blev en tvåminutare.


Skellefteå - Färjestad 2-0

Skellefteå leder med 3-2 i matcher

SAIK tar en ganska enkel skalp hemma mot Färjestad som inte alls kom upp i den nivå som man kan. 22-6 i skott i mittperioden och 27-11 totalt säger en hel del om matchen i det läget. Nu har SAIK kopplat ett viktigt grepp och matchen på söndag i Löfbergs Lila Arena kommer bli sanslöst spännande tror jag. FBK ger sig inte i första taget.Linköping - Frölunda 3-2

Frölunda leder med 2-3 i matcher

LHC räddade första matchbollen emot sig men det var knappt. Frölunda ledde 1-2 i tredje men ett powerplay mål av Magnus Johansson igen så var det 2-2. Jan Hlavac satte matchavgörande 3-2 och lyckades hålla i den ledningen. Nu väntar en tuff drabbning på söndag i Göteborg. Det kommer bli stenhårt det här tror jag. LHC har ett bra läge även om det är bortaplan. Dessutom kommer Fredrik Norrena tillbaka i kassen.

I Globen just nu:Det är sponsorsmatch arrangerat av Janne Wiktorsson på DIF Hockey

Kvartsfinal 5: Djurgården - Brynäs

SM-Slutspelet 2009/2010
-----------------------------Djurgårdens IF - Brynäs IF
Globen 19.00

Kvartsfinal 5 (i bäst av 7)

Markström står i Globen!
Kvällens match blir lite speciell. Globen är intagen och det kommer bli bra drag på läktarna. Järnkaminerna kommer göra allt för att sätta rätt stämning. DIF har en matchboll ikväll, för Brynäs gäller det vinst annars är säsongen över. Brynäs var det bättre laget senast men fick inte med sig en seger. Det kommer bli en defensiv hockeymatch ikväll där inget av lagen vill bjuda på något men Brynäs måste ändå framåt.

Läget i lagen: Även inför denna match är det inte mycket att säga om förändringar i trupperna. DIF mönstrar samma som senast. Mike Zigomanis är fortfarande inte i form men tränar på is. Brynäs har fått tilbaka Jakob Markström i kassen efter sin lätta skada senast. Eddie Läck åter till båsdörren

"Mattias Modig ersätter Markström i Brynäs?"

..nästa säsong

Målvaktsstjärnan Jakob Markström och hans Brynäs är mitt under brinnande slutspel men redan nu ekar det om nyförvärv på målvaktssidan. Markström försvinner med all sannolikhet till NHL efter säsongen och Brynäs vill inte stå med byxorna nere när det sker.Därför har man värvat Mattias Modig från Luleå som ersättare enligt källor. Inget är bekräftat men det snackas. 


Luleå har i sin tur plockat hem David Rautio från Oskarshamn.

Fredagkväll = Hockeykväll

SM-Slutspelet 2009/2010
-----------------------------

Djurgården - Brynäs
Globen 19.00
(Se nästa inlägg)

Globen är utsåld
för första gången på flera år när DIF spelar. Äntligen!

HV71 - Timrå
Matchboll nummer ett
för HV som är grmyt sarka på hemmais. Jag tror inte att HV vinner lätt ikväll men Timrå kommer inte orka vända på det här. TIK skulle vunnit första matchen hemma, då hade det vart annorlunda läge ikväll. HV blir semifinalklart ikväll.

Linköping - Frölunda
Frölunda leder 1-3
i matche lite oväntat ändå, många ser ju LHC som storfavoriter i denna kvart. Frölunda har ett jätteläge som man inte bara får tappa nu. Jag tror ändå att LHC kniper sista chansen ikväll, man måste ju vinna annars är det slut för säsongen och i sånt fall ett jättefiasko för Linköping helt klart som kallt räknat med en final i år tror jag

Skellefteå-Färjestad
Svåraste, tajtaste och jämnaste kvartsfinalen. Det står 2-2 i matcher mellan lagen och det laget som vinner ikväll kommer också gå vidare tror jag.

Kvalserien: SSK på god väg mot ElitserienSödertälje - Leksand 3-2
SSK drog det längre strået hemma mot publiklaget Leksand. Det var en jämn match men SSK var hela tiden steget före de blåvita. Det fortsätter att gå trögt för storsatsande Leksand. SSK vinner välförtjänt ikväll.


AIK - Rögle 2-3 efter förlängning
Pressade Rögle tog ledningen på Hovet men AIK kom tillbaka och kvitterade. AIK tog ledningen men Rögle kvitterade ganska omgående. Matchen var jämn och gick till sudden death. I förlängningen avgjorde Daniel Rahimi för ängelholmarna men då stormar Black Army-fans för att ta sig in i Rögles bås för att börja bråka.Växjö - Almtuna 2-3 efter straffar
Almtuna har gått bra i inledningen med en seger och en strafförlust, och det var också uppsalalaget som började bäst i Lakerdome. Ledning med 0-1 efter första perioden. Lakers kom tillbaka i matchen och kvitterade. Lagen följdes åt i sista med varsitt mål och matchen gick till sudden death som blev mållös. På straffarna var det återigen Almtuna som tog kommandot och satte avgörande straffen. Två pinnar för Altmuna som definitivt är med i snacket om klivet upp. Växjö Lakers däremot behövde verkligen en seger men det ville sig inte riktigt ikväll heller. Chans till Elitserien ser jag som minimal för VLH.

Kvalserieonsdag - Ikväll håller vi på Leksand!!

Kvalserien till Elitserien 2010/2011
--------------------------------------

Omgång 3

Södertälje - Leksand
Stormöte i Axarinken, kan väl tro att det blir mer än 2000 personer ikväll och dessutom kommer det vara drag på läktaren. Dalmasarna är grymma på sånt. SSK är definitivt inget publiklag

AIK - Rögle
Upp till bevis för Rögles nya tränarpar. AIK förlorade bittert senast mot SSK och bör hyfsat revanschsuget ikväll.

Växjö - Almtuna
Växjö har startat med två raka torsk men uppsalalaget har fyra poäng i starten. Det blir en tuff match för Lakejerna som vid ytterligare en förlust är långt efter en teoretisk chans till elitseriespel

Globen är utsåld! Hockeyfest imorgon?!


Minst 13850 personer på plats imorgon kväll - det kommer bli grymt!

Djurgården vann igår inför ett utsålt Hovet, man har nu 3-1 i matcher mot Brynäs och imorgon är det match 5 i kvartsfinalserien. Det är upplagt för hockeyfest för imorgon kliver lagen in Sveriges nationalarena för hockey: Ericsson Globe Arena. 14119 personer går det in där numera men vet inte exakt siffra, beroende på hur det har gjort med Järnkaminernas önskemål om en ståplats. I vilket fall så är arenan utsåld och det är minst 13850 att vänta. Helt grymt, jag tror att det kommer bli en magisk stämning därinne även om det inte kommer bli riktigt likadant som på Hovet.

DIF kämpade hem segern - Frölunda har kanonläge

SM-Slutspelet 2009/2010
----------------------------

Kvartsfinal 4Tredje segern för DIF mot Brynäs ikväll!

Djurgården-Brynäs 2-1
1-0, 1-1, 0-0
Skott: 30-32
(13-11, 9-13, 8-8)
Mål: Christian Eklund 2
Mål: Jusso Hietanen
Publik: 8094 - FULLSATT HOVET

Djurgården leder med 3-1 i matcher

Inget skönspel men DIF kämpade hem segern!
Djurgården fick äntligen bjuda sin underbara hemmapublik på en seger men det satt hårt inne. Ikväll var det iget skönspel från start utan matchen speglades av bök och stök över hela banan. Brynäs hade lagt om taktiken ikväll och de lyckades nästan väldigt effektivt, hade de lyckats hade de vunnit. DIF fick inte alls det övertag som man brukar starta matcherna och det var istället Brynäs som satte DIF på prov. Båda lagen spelade istället tajt försvarsspel och det bjöds inte på några ytor. BIF hade några chanser i powerplay men DIF jobbade undan bra. DIF:s ledningsmål kändes rättvis i första perioden efter ett totalt misslyckat byte av fyra Brynässpelare, Christian Eklund kommer fri från blå och gör inget misstag. DIF var lite bättre i första perioden. Snackisen i paus var smällen som Marcus Ragnarsson delade ut på Brynässpelaren Sebastian Lauritzen så det uppstod blodvite. Brynäs ville ha det till ett matchstraff men så farligt var det inte. Ragnarsson fick en tvåa men skulle haft två plus två. Lite tråkigt kanske att Lauritzen fick en hjärnskakning och missar en vecka. Men det smäller under ett slutspel, det får man nog räkna med. Men det var absolut inget överfall som TV ville ha det till. Det ska ju alltid förstoras upp bara för att det är slutspel.

I andra var det Brynäs period som hade stort övertag och DIF hade väldigt svårt att ta sig ur egen zon. Marginalerna var på hemmalagets sida och det var de marginalerna som gav 2-0. Brynäs hade ett mål hängandes i luften men i stället var det DIF som gjorde det. Men gästerna skulle ändå få kontakt strax efter när man reducerar till 2-1. 2-1 i paus och en nervös tredje period väntade.

I sista perioden var det fortsatt tät tuff hockey. DIF såg inte ut att ligga på som man ville utan det var Brynäs taktik som satte stopp för det. Gävlelaget jagade kvittering frenetiskt. DIF drog på sig en skitutvisning i slutminuten, Brynäs satsade med sex mot fyra men DIF höll undan och tar hem den viktiga tredje segern. DIF gör ingen bra match, spelmässigt var Brynäs hetare och skapade mer chanser men marginalerna var på rätt sida ikväll.

Matchens bästa spelare
*** Christian Eklund
** Tim Eriksson
* Gustaf Wesslau


Linköping-Frölunda 3-4

Frölunda leder med 3-1 i matcher

Vilken skalp av Frölunda idag, Man har skaffat sig ett riktigt starkt grepp om storfavoriten LHC. Lejonen från Linköping har det fortsatt svårt trots att man i spel fem mot fyra vände till 1-2 till 3-2 på 45 sekunder i början på sista perioden efter att Niklas Andersson onödigt dragit på sig ett matchstraff för tackling i ryggen. Orutinerat. Tur nu då att Frölunda fick chansen i spel fem mot fyra någon minut efter och kunde kvittera, 3-3 och psykologiskt bara minuten senare kom 3-4. Frölunda höll igen och vinner på bortais och har ett jätteläge. Ny match på fredag och Frölunda har faktiskt två matchbollar. Intressant var att LHC vann skotten 32-18. Johan Holmqvist storspelade i kassen för göteborgarna.


HV71-Timrå 2-0

HV71 leder med 3-1 i matcher

Matchboll för HV71 och det känns inte som att Timrå har så mycket att komma med. HV71 är för bra för att släppa det här punkt Enda negativa i dagens seger var Per Ledins knäskada. Ledin har spelat färdigt för säsongen enligt första rapporterna.


Skellefteå-Färjestad 3-2 efter sudden death

Det står 2-2 i matcher

Tredje raka sudden mellan lagen gav en svartgul seger trots att det var Färjestad som var det bättre laget sett över hela matchen. SAIK gör ingen bra match men kniper segern på övertid. FBK hade massivt tryck i första perioden men kunde inte göra mål. Dragan Umicevic är ju galant, FBK:s egen Fredrik Bremberg i honom.

Cirkus Rögle - Sparkar tränarna mitt under kvalserien


Rögle BK sparkade idag sina båda tränare Tommy Sjödin och Gunnar Persson mitt under brinnande kvalserie. Det känns inte som ett bra tecken men kanske är ett av felen till Rögles miserabla säsong.

Kvartsfinal 4: Djurgården - Brynäs

Elitserien - SM-slutspel 2009/2010
---------------------------------------

Kvartsfinal 4 (i bäst av 7)


Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 19.00

Räkna med ett revanschsuget Brynäs
Hovet är utsålt åter igen och det är laddat för publikfest men ikväll är det bara uppvärming. Det väntas riktigt mycket folk till femte kvartsfinalen som ska spelas i Globen på fredag. det har varit sveriges bästa stämning i hockeyväg på Hovet än så länge och det kommer fortsätta. Djurgården hade inte vart sig likt utan denna underbara hemmapublik och klack. Järnkaminerna, som för övrigt rankas som den bästa hockeypubliken idag i en viss tidning, gör ett sanslöst bra jobb för att skapa hemmatryck och stämning på hemmamatcherna när Djurgården spelar. Tyvärr har inte DIF kunnat bjuda tillbaka med segrar men det borde komma snart. Ikväll är det liten fördel DIF efter matchen senast då man vann och nollade Brynäs på deras hemmabana. Men ikväll har det ingen som helst betydelse. Det står 0-0 när matchen börjar och en helt ny match. Räkna med att Brynäs kommer revanschsugna till tusen ikväll. Det gäller för DIF att vara med från första nedsläpp.


Läget i lagen: - Ingen Markström i kassen
Det är inte mycket att rapportera om när det gäller hemmalaget Djurgården. Man startar med Gustaf Wesslau i kassen och mönstrar samma laguppställning som senast. Jag tror inte att tränarna ändrar på ett vinnande koncept helt enkelt.
För gästerna Brynäs är det lite annorlunda. Jakob Markström spelar inte, hanhar en skada i nedre delen av kroppen och undersöktes igår tisdag. Så i målet ikväll hoppar den forne Djurgårdskeepern Eddie Läck ini. Eddie spelade med DIF som junior men valde sedan en annan väg i sin hockeysejour.

SM: Inför kvartsfinal 4

Elitserien - SM-slutspel 2009/2010
--------------------------------------

Kvartsfinal 4 (i bäst av 7)

Djurgården-Brynäs visas på 
Hovet 19.00
(Se nästa inlägg)

HV71 - Timrå visas på
Jag är övertygad om att HV tar två raka hemmamatcher. De är bättre än Timrå men har bjudit in dem när de dragit på sig massor med utvisningar. Timrå är slutspelets bästa lag i powerplay, HV är sämst. I serien var det tvärtom. Märkligt hur det kan svänga ibland, men så om HV71 håller sig borta från utvisningsbåset så är jag rätt säker på att HV71 kommer ha det rätt lätt med Timrå ändå.

Linköping - Frölunda
LHC är grymt starka på hemmaisen så det krävs extra mycket om Frölunda ska ta en seger här som de måste göra för att slå ut Linköping. LHC har tre hemmamatcher av fyra, jag tror det blir tufft, riktigt tufft. Dessutom gör målvakten Christian Engstrand det riktigt bra i kassen i Norrenas frånvaro så någon större fördel har inte Frölunda haft av avstängningen så här långt.


Skellefteå - Färjestad
Den här matchserien känns vidöppen men riktigt tajt. Det svänger åt båda hållen men inget av lagen ger sig i första taget. Två raka sudden death har det blivit och det nog inte de sista. Liten hemmafördel för SAIK ändå

SSK tog andra raka, Almtuna tog ännu en poäng

Kvalserien till Elitserien 2009/2010
---------------------------------------AIK-Södertälje 3-4

SSK tog andra raka men det satt hårt åt. AIK fick känna på sin egen medecin efter senast. Då avgjorde man i slutminuten mot Växjö men ikväll fick man bita i det sura äpplet när SSK gjorde 3-4 med 50 sekunder kvar. AIK höll jämna steg med SSK trots underläge med 0-2 tidigt i första perioden. SSK är på god väg mot Elitserieplatsen efter bara två omgångar men där bakom är det öppet än så länge.


Rögle-Almtuna 3-2 efter straffar
Almtuna var på väg mot en skräll på bortaisen i Lindab Arena men Rögle kom tillbaka och kvitterade och tog matchen till förlängning och straffar där Rögle knep bonuspoängen
Leksand-Växjö 4-1
Det blev en väntad hemmaseger. Växjö har fruktansvärt svårt för Leksand på bortaisen och så även ikväll. VLH var med efter första då LIF ledde med 2-1. När 3-1 föll så var det Leksand som styrde matchen. Tre viktiga för Leksand och Växjö är fortfarande utan poäng.

Globen på väg att fyllas till på fredag
DIF-match på gång i Ericsson Globe Arena, Stockholm


Publikfest på fredag
Hovet
är redan slutsålt inför fjärde kvartsfinalen imorgon, och helt suveränt är det just nu över 10 000 biljetter sålda inför den femte kvartsfinalen mellan Djurgården-Brynäs. Det kommer förmodligen bli riktigt bra ös i Sveriges nationalarena för ishockey på fredag! Globen tar 14119 personer och det vore fantastiskt om det blev lapp på luckan på fredag. Vilken hockeyfest det skulle bli!

"Zäta" fick nog av fixstjärnan CrosbyInte fel att Crosby får sig en känga ibland..!

Otäck skada inatt: Skridsko i ansiket på Travis MoenOttawas Matt Cullens skridsko flög oturligt upp i ansiktet på Montreals Travis Moen inatt. Kan vara otäcka bilder för er som är lite svaga...

Svensk okänd tuffing i NAHL: Jens NilssonJens fightar ner killen som bryter näsbenet och sträcker sönder sina ljumskar

Kvalserien - andra omgången ikväll

Kvalserien till Elitserien 2009/2010
---------------------------------------

AIK - Södertälje

Stockholmsderby!

Tufft möte och derby på Hovets is ikväll. AIK vann senast efter en sen vändning mot Lakers på bortaplan. SSK vann komfortabelt mot Rögle senast. Det kommer bli en tuff match

Leksand - Växjö

Press på Leksand!
Leksand är storfavoriter till en eventuell elitserieplats igen men som vanligt började man kvalserien dåligt, riktigt dåligt. Förlust borta mot Almtuna

Rögle - Amtuna

Rögle måste vinna!

Dags för Rögle att ta en seger, en förlust ikväll vore nog förödande. Då blir det en tuff kvalserie. Almtuna kommer med gott självförtroende efter premiärsegern hemma mot storfavoriten Leksand. Rögle kommer ha ett riktigt bra tryck hemma i sin hall så det blir tufft för Almtuna.


Viktig seger i Gävle av Djurgården!

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010
----------------------------------------

Kvartsfinal 3Brynäs-Djurgården 0-4
0-1, 0-3, 0-0
Skott: 22-29 (9-11, 8-11, 5-7)
Mål:BIF: -
Mål:DIF: Oscar Eklund, Kyle Klubertanz, Nichlas Falk och Jimmie Ölvestad
Publik: 8138 personer i Läkerol Arena

Djurgården leder med 2-1 i matcher

DIF tog viktig skalp i rond tre
DIF var riktigt revanschsuget sen förlusten hemma på övertid, ikväll så var man inte lika överlägsen i inledningen för Brynäs gjorde det riktigt bra. Men det var DIF som gjorde matchens första mål genom backen Oskar Eklund som följer med upp i ett anfall. DIF håller den viktiga ledningen i paus mycket viktigt.

I andra får man direkt ett powerplay och Kyle Klubertanz sätter viktiga 0-2. DIF fick ännu mer energi av det målet samt att Brynäs inte kommer till ordentligt känns det som. DIF kontrollerar det bra och jobbar djupt nere i Brynäszonen och det gav ännu mer utdelning. DIF-backen Nichlas Falk får en kalaspass av Micke Holmqvist och skjuter viktiga 0-3 för DIF och tog gruvlig revansch efter att han orsakat utvisning och Brynäs avgörande hemma senast. Efter 0-3 så kändes det som att Brynäs inte orkade riktigt, det såg halvdant ut som man uttrycker det. DIF försvarade sig bra och gick inte bort sig i onödan, DIF:s målvakt Gustaf Wesslau hade flytet i målet och tog de puckar som han var tvungen att göra. DIF har haft svårt att göra mål framåt men det skulle bli ett till, ett riktigt flytmål eller skitmål beroende på vilket lag man håller på men nog har Jimmie Ölvestad gjort renare mål än sitt 0-4 ikväll. Skott på klubba i en båge över Markström och sen en egen back som petade in pucken det sista i ett desperat försöka att rädda pucken från att gå in. 0-4 och matchen förstås avgjord. Brynäs vaskade om och bytte in Eddie Läck inför den tredje perioden för att försöka väcka laget men DIF kontrollerade matchen tiden ut och vinner fullt rättvist.

DIF:s bästa spelare ikväll
*** Gustaf Wesslau - Höll nollan!
** Kyle Klubertanz
* Nichlas Falk

Match i Globen på FREDAG!
Nu väntar två raka matcher hemma i Stockholm, onsdag på Hovet och på fredag i GLOBEN, japp ni läste rätt. DIF satsar på att locka mer folk och flyttar in i Globen igen, det är över 2 år sen senast så det ska bli häftigt att få se DIF lira där igen men jag ber ju högt och hoppas att stockholmspubliken kommer tillbaka nu och fyller upp Globen igen som i gamla tider. Inget lag i Sverige kan få sånt stöd som DIF i ett fullsatt Globen som tar 14119 numer. Järnkaminerna kommer satsa att få ihop den största klacken på bra länge inför matchen. Det kan bli en folkfest på fredagkväll.

***********************************

Timrå - HV71 6-3

HV71 leder med 2-1 i matcher


Timrå tog chansen! Man hade bara denna matchen på sig egentligen på hemmais och som man tog den. Tre powerplay mål senare så hade man 3-0 efter första perioden. När man sen ökade på till 4-0 en bit in i andra så trodde nog de flesta däribland jag själv att detta är ju klart. Men HV gav sig inte och får ett väldigt billigt mål som Lindbäck borde tagit och HV får gratis kontakt. Spelet i PP har varit HV:s grej men för tillfället är det Timrå som är slutspelets vassaste lag i den spelformen men HV bättrade på sin statistik när David Petrasek som gör sin livs säsong krutade in 4-2 så var det match igen.


Frölunda - Linköping 2-1 efter sudden death

Frölunda leder med 2-1 i matcher

Frölunda sköt 51 skott på Christian Engstrand i LHC-kassen men matchen gick ändå till sudden och det ska sägas att VF var 27 sekunder från att förlora matchen. Men Janne Niskala drar in 1-1 på ett direktskott i spel sex mot fem och tog matchen till förlängning. En förlängning som inte bjöd på alldeles för många chanser för båda lagen och när perioden var på väg att ta slut så klev en veteran fram och avslutade matchen åt hemmalaget Frölunda:
 

Matchvinnare: #24. Niklas Andersson
Stor segerskytt blev gamlingen hatobjektet Niklas Andersson som satte en retur efter Janne Niskalas skott. Frölunda tar därmed en oerhört viktig seger och tar ledningen i kvartsfinalen inför de två kommande bortamatcherna onsdag och fredag. Detta innebär att det blir med all sannolikhet en sjätte match i Göteborg på
söndag. Räkna då med att det blir fullsatt för första gången på mycket länge.

Färjestad-Skellefteå 5-4 efter sudden death

Färjestad leder med 2-1 i matcher

Kvällens mest svängiga match som vi skådade, vi hade dator med DIF-matchen men vi fastnade i denna rafflande svängiga kvartsfinal där Skellefteå ville ha revansch efter förlusten hemma senast och ett FBK som gick för att ta en viktig seger innan de två kommande matcherna. SAIK hade bra koll på matchen och FBK var steget efter. När SAIK gjorde 1-3 kändes det nästan avgjort men FBK gjorde två snabba och hoppet levde rejält. Men gästerna från norr vägrade ge sig och tog återigen ledningen och det höll nästan hela vägen för FBK kvitterade med 1.20 kvar av matchen. I förlängningen så spelade man en hel period utan något avgörande men med övertag för SAIK när FBK drog på sig tre raka utvisningar.


Matchvinnare: #28. Lubos Bartecko
Avgörandet skulle komma i femte perioden och det var inte helt oväntat måltjuven, den slovakiskestjärnan med sinne för mål: Lubos Bartecko. Men det ska sägas att SAIK saknade inte chanser de heller men ikväll var det bara så att FBK som skulle vinna. Man vände och kom tillbaka och gav sig bara den på att vinna. Nu har FBK skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare. Det lutar åt en sjätte match i Löfbergs Lila Arena på söndag.Kvartsfinal 3: Brynäs-Djurgården

Elitserien - SM-slutspel 2009/2010
---------------------------------------

Kvartsfinal 3


Vinner Markström matchen åt sitt lag ikväll igen?

Brynäs-Djurgården
Läkerol Arena 19.00

Fördel Brynäs
Match tre i kvartsfinalen ikväll för Djurgården. Bortaplan och Brynäs har momentum och liten fördel nu efter senaste tunga bortavinsten senast. DIF förlorade en match som man ägde inledningsvis men efter Brynäs kvittering så tog gävlelaget över mer och mer. DIF trillade när man inte kunde förvalta sina chanser. Ikväll blir det riktigt tufft. Brynäs målvakt Jakob Markström är deras bästa spelare och han är i storform för tillfället. Det är svårt att tippa och DIF måste göra en riktigt bra match igen på bortais vilket jag tror blir mycket svårt ikväll. Brynäs kommer göra allt för att ta ledningen i kvartsfinalen inför sin hemmapublik ikväll.

Läget i lagen: Det är inte så mycket att säga om utan båda lagen mönstrar samma lag som senast. Brynäs saknar bara sina tre backar som är långtidsskadade. Inget annat är känt, och samma gäller för Djurgården, men där DIF:s amerikan Mike Zigomanis körde för fullt idag och är kanske med som 13:e forward men spelar nog inte. Djurgården tränare Hardy Nilsson ville inte alls prata med media idag utan gav bara korta svar och avslöjade inget inför kvällens match. Jag tror att en viss press har infunnit sig på Hardy och laget kanske som gör att det fokusen är stor på kvällens match.

Måndag lika med SM-kvartsfinal 3

Elitserien - SM-slutspel 2009/2010
--------------------------------------


Brynäs-Djurgården
Läkerol Arena 19.00
(Se nästa inlägg)

Timrå-HV71

Kniven på strupen för Timrå som måste vinna för att ha en chans i detta slutspel. Man har inte haft marginalerna med sig efter två suddenförluster. Laget har gjort det bra och ändå hållt HV ganska kort. Dessvärre så har det vart domarinsatser som avgjort båda matcherna vilket är väldigt synd  på ett vis. Jag hoppas att spelarna själva får avgöra den här serien, HV har ett visst övertag och vinst idag så står HV minst med ett ben i en semifinal!


Frölunda-Linköping visas på

Linköpingsmålvakten Fredrik Norrena missar de tre kommande kvartsfinalerna och vilken fördel för Frölunda det kan vara. Norrena sänkte ju Jensa Karlsson senast men får nu ta sitt straff. Jag tycker personligen att det var ett rätt klantigt och onödigt påhopp som kan kosta Linköping en semifinalplats. MEN då krävs det att Frölunda vinner idag för sen väntar två raka bortamatcher i "Chokladkartongen" i Linköping.Färjestad-Skellefteå visas på 

Färjestad är med i högsta grad i denna kvartsfinal efter att vunnit rättvist borta senast visserligen i sudden death men FBK var bättre än SAIK sett över hela matchen. De spelade tajt och smart, SAIK kom inte alls upp som man brukar. Matchen idag är en nyckelmatch för jag tror att det lag som vinner idag också går till semifinal. Hela hockeysverige med de s.k experterna dömde ut FBK efter förlusten i Karlstad i första kvartsfinalen men man ska tänka på att FBK har varit topp-tre hela säsongen och tappade mark endast nu i slutet. FBK ska inte underskattas.
Nyckelmatch ikväll. 


Vilka rysningar - MÄKTIGT! Förstå!


Intressant första omgång i Kvalserien

Kvalserien till Elitserien 2009/2010
---------------------------------------

Södertälje-Rögle 2-0
Toppmäte direkt mellan de två elitserielagen. En mållös och jämn match länge och väl men sen tog hemmalaget ledningen. I sista perioden är det hemmalaget som styr och ställer, när 2-0 kommer så verkade luften gå ur gästerna. SSK tar en viktig tre poängare direkt.

Växjö-AIK 5-6
Inför ett ett totalt fullsatt Lakerdome med lapp på luckan inför premiären i kvalserien mot AIK. Lillebrorsan på plats i den lilla tillresta AIK-klacken som vanligt och uppdaterade mig under matchen via sms. Det var gästerna som började bäst och tog ledningen men Lakers vaknade till och vände på steken till 2-1. AIK kom tillbaka och tog ledningen innan Växjö återigen kvitterade. Det står lika inför sista perioden där Lakers tar ledningen 4-3, AIKvänder till 4-5 och går mot segern men hemmalaget kvitterar med cirka tre minuter kvar men AIK skulle bara vinna. Segermålet kommer med 1.14 kvar. Tiden rinner iväg och AIK tar en tung seger och får en perfekt start på kvalserien.

Almtuna-Leksand 4-2
Uppsalalaget som var sista laget in i serien tog emot ett av favoritlagen Leksand i Gränbyhallen. Men ett varningens finger får nog placeras för Almtuna för de slår Leksand hemma och har koll på det hela matchen. Man startar piggast och tar ledningen. LIF kvitterar i powerplay men Almtuna svarar och går ifrån till 3-1. LIF reducerar men istället kommer hemmalagets matchavgörande 4-2. Almtuna startar på bästa möjliga sätt. Frågan är: Leksand, pallar de inte trycket? Det var ingen bra start idag. 

Inte hockey men ändå

så unnar jag Hammarby Bandy ett SM-guld i Bandyfinalen på klassiska isstadion Studenternas i Uppsala i eftermiddag!

Krönika: Domarna ska INTE avgöra slutspelet!

..för det är precis det som sker

"Domaren han är svart och vit, liknar mest en......."


Anledningen till denna krönika är efter att ha läst alla artiklar om matcherna igår och det är inte spelet och spelarnas insatser som lyfts upp utan det är vad domarna gjorde eller inte gjorde. Så det har bubblat upp lite tankar efter gårdagens matcher i den andra kvartsfinalen av sju i hockeyslutspelet. Två matcher avgjordes och domarna hamnade i fokus efer matchen.

Händelse 1: Djurgården-Brynäs 1-2
Domare: Marcus VinnerborgPehr Claesson

Nichlas Falk åker på en petig interference, men domaren missar en solklar och regelrätt utvisning momentet innan på Marcus Nilson. Falkens utvisning är vansinnigt onödig och det vet nog Nichlas med sig också inget konstigt med det. Men domaren missar en likadan solklar utvisning i momtentet innan på Mackan. Det känns konstigt att ta en skitutvisning i ena momentet men inte i det andra. Domarna har svårt var det verkar att känna av matchen. Nu är det slutspel, ribban höjs tror man men så går i detta fallet Pehr Claesson in och tar en sån här skitgrej rent ut sagt som avgör hela matchen. Det är lite bittert och jag ber om att domarna verkligen kan läsa av matcherna i fortsättningen och hitta en J Ä M N nivå istället. Fyrdomarsystemet är definitivt ingen succé, det spelar tydligen ingen roll om det är fyra ögon i varje zon som ser vad som händer för det blir inte bättre än då.


Händelse 2: HV71-Timrå 3-2
Domare: Ulf Rönnmark & Ulf Rådbjer

Timrås Magnus Pääjärvi
klubbas ner, klubba i ansiktet alltså. Domaren låter spelet fortgå och HV71 avgör matchen. Här handlar det om att Timrå inte får med sig domsluten för andra matchen i rad. Senast uppe i Timrå gjorde domaren som i fallet Nichlas Falk DIF-BIF, och det var diskussioner efter matchen. Det var någon som sa att det inte gjorde nåt för domaren hade tagit tveksamma utvisningar på HV71 när TIK satte sina båda mål men dom var regelrätta så det var inte ens något att snacka om för övrigt. Domaren missar en klar tvåa på HV och tar en på hemmalaget i stället. Det avgör matchen. Det kanske är tillfälligheter och blir lika i fortsättningen där både DIF och Timrå får det med sig men det spelar ingen roll. Man kan ju förstå Timrå med då som inte får domaren med sig i denna matchen heller. Det är slutspel och med det små marginaler, och det är just de här små marginalerna, att t.ex Timrå hade fått med sig en utvisning när HV-backen Daniel Grillfors körde upp klubban i ansiktet på Pääjärvi. MEN trots att det var två huvuddomare på isen och två linjemän så såg i n g e n av dem att han fick klubban i ansiktet, det är ju fantastiskt. Hade de gjort det hade Timrå fått spela powerplay igen och kanske avgjort matchen till sin fördel istället.

Det låter som att jag klagar på domarna bara för att Djurgården förlorade matchen, och visst till en liten del men det är inte det som är problemet här. Men när det blir matchavgörande så måste det lyftas upp. Man måste bara lyfta på att nästa gång kanske det är ert lag som drabbas och kanske åker ur ett slutspel eller missar elitserien. Då kanske det finns en viss bitterhet mot en domares agerande där ute med skulle jag tro. Jag tycker och anser att det måste bli mycket bättre nivåer från våra "proffsdomare" som det heter. För som proffsdomare måste det ju kunnas ställas en hel del krav och särskilt nu i slutspelet när det som mest gäller. Det känns som att just nu är inte domarna med för att hålla rimliga nivåer så det blir bra matcher utan de går in och mer eller mindre avgör matcherna åt ett av lagen omedvetet i alla fall. Kom sen inte med att domarna kan göra fel. Det har gått hela säsongen och 55 matcher så lite fingertoppskänsla hoppas man ju har de kan ha nu när det ska avgöras.

Det var ytterligare en händelse igår som jag hoppas nu disciplinnämnden tar sig en ordentlig titt på. Linköpings målvakt Fredrik Norrenas skräcksmäll mot Frölundaforwarden Jens Karlsson. Han knockar Jens med en rak höger med hjälp av sin stenhårda klubbhandske. Bilderna visade en ganska groggy Frölundaspelare med hela visiret precis nerblodat. Enkelt och direkt så här så minst tre matchers avstängning kräver jag för det. Men jag tror inte nämnden vågar ta det. Norrena kommer få en matchs avstängning för att inte Linköping ska drabbas så hårt av det.

-- jag SKYLLER inte PÅ domarna men nivån måste bli jämnare och de måste ha lite känsla i bedömningen --


Kvalseriepremiär! - Upp till bevis Leksand!Pallar Leksand trycket?


Kvalserien till Elitserien 2010/2011
Ikväll börjar den som en hel del fans väntat på. Jags skriver inte alla för att jag tror inte alla fans väntat på det. De väntar nog på kvartsfinal 3 imorgon skulle jag tro. Men ikväll börjar jakten på två elitserieplatser för de här sex lagen och jag ska ge mig på att tippa hur det slutar här nedan.

Premiäromgången ikväll
Växjö Lakers - AIK

Södertälje - Rögle

Almtuna - Leksand


Så här slutar Kvalserien 
1. Södertälje SK
2. Leksands IF
3. Rögle BK
4. AIK
5. Växjö
6. Almtuna

Leksand
- Jag tror och hoppas lite på Leksand, att de äntligen ska ta det där återtåget som spårat ur flertaget gånger innan. Hela bygden har väntat  några år på att laget ska ta sig upp. Massor med pengar och många satsningar har slutat med pinsamma resultat och bortkastade pengar och frustrationen varit total. Dessutom att ha en sån jättearena och aldrig få fylla den måste vara rätt jobbigt samt att det aldrig kan bli nåt vidare tryck i hemmaarenan. Leksandsklacken är förvisso stor varenda hemmamatch men det blir aldrig den där kokande grytan som man vill ha. Det känns som att det är i år eller aldrig för Leksand. Går de inte upp i år kommer Leksand att bara vara ett stabilt topplag i Allsvenskan år efter år. Tyvärr.
Södertälje
ser jag som rätt självklar kandidat. Det kommer inte vara många lag som rubbar Linus Klasen och hans lag. SSK avslutade Elitserien ganska starkt med tanke på hur det sett ut under hela säsongen i övrigt.


Rögle
- Från början tror jag inte på Rögle men kanske ändå att de klarar det, men de behöver rycka upp sig och jag tror nog att alla lag i serien kan välta dem.
AIK
- Som Djurgårdare vill man inte ha med AIK att göra. Aldrig. MEN jag vill ha tillbaka dem för de ska spela i högsta ligan ihop med Leksand. Det är bara så. Dessutom behövs det för att Stockholmshockeyn ska lyfta sig igen. Djurgården drar ett tungt lass just nu men jag tror att AIK skulle klara sig kvar om de bara tog sig upp och kom på fötter igen, sen saknar man ju derbyna väldigt väldigt mycket.
Växjö Lakers
- Seriens outsider är Växjö Lakers helt klart, sveriges poppigaste lag och även Popcornlaget kallat hemma i småland men det är ju en annan historia. Lakers har förtjänat platsen i kvalserien i år. De tog tredjeplatsen som de stod på igenom hela serien i stort sett. Förra året kvalade de sig in och kände på det. De hade faktiskt också en liten teoretisk chans till Elitseriespel med ett par omgångar kvar men SSK och Rögle gjorde vad de skulle till slut. Det kan bli en rolig upplevelse för alla VLH-fans i Växjö.Almtuna
- Uppsalalaget har en vision att vara i Elitserien inom en snar framtid.

Sveriges bästa hockeyklack!Alltid oavsett för Djurgården!!!

Nils Ekman till..Modo??


"Nils Ekman klar för Modo?"

Detta låter märkligt, har försökt hitta belägg för det men inte funnit nåt än. Men det verkar märkligt. Varför skulle han välja Modo? Det är min fråga. Det känns lite som om t.ex Peter Forsberg skulle gå till AIK.

Förstår ni tankegången?

DIF-veteranen Nichlas Falk gav Brynäs segern!

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010


Matchvinnare: #31. Jonathan Granström, Brynäs IF

Kvartsfinal 2
Djurgården-Brynäs
1-0, 0-1, 0-0, 0-1
Skott: 33-27 (11-6, 10-6, 9-12, 3-3)
Mål:DIF: Marcus Nilson
Mål: Jonas Nordqvist, Jonathan Granström
Publik: 8094 - FULLSATT!

Det står 1-1 i matcher

Onödig utvisning av Nichlas Falk avgjorde matchen
Djurgården klarade inte av att bjuda tillbaka till hemmapubliken som gjorde mer än allt för att lyfta fram sitt lag till seger. Fullsatt Hovet, där Djurgårdsfans bildade ett mäktigt rött hav med de utdelade tröjorna och en gigantisk klack som eldade på hemmalaget från kortsidan. Man förlorar matchen i sudden efter en riktigt klantig utvisning. Matchen i sig så var det Djurgården från start och DIF hade massivt spelövertag i första perioden men Jakob Markström spelade stabilt och räddade kvar Brynäs. Marcus Nilsons 1-0 kom men det var egentligen för lite. DIF har väldigt svårt att göra mål men det kan å andra sidan bero på att man gång på gång hamnar i hörnena och inte går rakare på mål. Det finns en i laget som gör det och det är Jimmie Ölvestad. men han är alldeles för ensam.

När man inte gör mål framåt på sina möjligheter och sen drar på sig ett tre mot fem-läge så blir det med all sannolikhet ett mål i baken. Brynäs kvitterar i powerplay och är med i matchen helt plötsligt. Efter målet fick Brynäs oförtjänt mycket luft under vingarna men DIF fortsatte sitt spel men ju längre det gick desto mer kom Brynäs. För i sista perioden var DIF väldigt ängsliga och inte alls så drivande i spelet som man vart innan. Brynäs chanser kändes mycket farligare än DIF. DIF hade mycket puck i anfallszonen och långa anfall men det händer ju ingenting. Det blir inte många skottchanser av det utan man tappar pucken och Brynäs kan vända. I slutminuten var det ohyggligt nära när en Brynässpelare höll på att slå in en skottretur men Gustaf Wesslau räddade riktigt bra. Känslan efter kvitteringen i andra perioden ville inte släppa för egen del för det kändes som att Brynäs säkert skulle vända på matchen. 

I sudden death så började det som en vanlig match med ett par anfall åt båda hållen. DIF hade ett skott i ribba/stolpe innan domaren från Alvesta den rödlätte Pehr Claesson, som förövrigt glider runt hemma i Alvesta:


Falk (i röd tröja) åker ut för interference och Brynäs avgör i powerplay.

hittar en petig utvisning på rutinerade djurgårdsbacken Nichlas Falk som ändå får skylla sig själv när han slutar åka skridskor och håller i Brynässpelaren en sekund för länge, domaren tar han för interference vilket ger Brynäs fem mot fyra. Jag sa höht i rummet till folk att nu blir det mål och bara 47 sekunder senare var matchen över. Nichlas Falks vansinnigt onödiga utvisning avgör matchen och Brynäs har 1-1 i matcher. Det känns så fruktansvärt onödigt av den rutinerade Falken som kunde tagit ett par skär i stället för att sabba matchen. Men när man ändå inte gör mer än ett ynka mål på 33 skott. DIF saknar en Niklas Anger/Fredrik Bremberg-typ som vet var målnätet sitter.

DIF:s tre bästa spelare ikväll
*** Mathias Tjärnqvist
** Jacob Josefsson
* Marcus Ragnarsson


Djurgården har ett bra anfallssätt men utnyttjar inte det som man ska. Bakåt är det darrigt när man blir nertryckt samt att Gustaf Wesslau inte är någon Markström-typ. Det var lite det som var problemet idag kändes det som. Brynäs spelade tajt och tog vara på chanserna. Det håller inte att sitta utvisad men det visste väl DIF redan?
läste experternas uttalande med nu och det är stor fördel för Brynäs. Det kanske inte är helt galet om det ska fortsätta så här. Måtte Djurgården bevisa motsatsen på måndag!

Linköping - Frölunda 6-2
Det står 1-1 i matcher
LHC gav riktigt svar på tal trots att det ändå var Frölunda som startade bäst. LHC vände på ett par flytmål och sen rann det iväg för hemmalaget. Den enda i Frölunda som var bra var Fredrik "Myggan" Pettersson. Matchen överskuggades av LHC-målvakten Fredrik Norrenas skräcksmäll på Frölundas Jens Karlsson


LHC-målvakten Fredrik Norrena får hjärnsläpp - Avstängning att vänta?

HV71 - Timrå 3-2 efter sudden death
Det står 2-0 i matcher till HV71
HV71 är det enda laget som står pall för sitt favorittryck men..jag trodde att HV71 skulle göra det kort med Timrå som inte har något vidare eget anfallsspel och bara försvarar sig. Men idag var det HV som slarvade och Timrå som utnyttjade spelet i fem mot fyra. Timrå ledde med 1-2 i tredje perioden men HV kvitterade och vann rättvist i förlängningen.

Skellefteå-Färjestad 2-3 efter sudden death
Kvällens tredje match som gick till sudden death. En sak är säker. Man ska ALDRIG räkna ut Färjestad. Efter matchen i torsdag så skrevs det att det här håller inte, dom åker ut, mästarna är illa ute och allt vad det stod. Men ikväll vinner de rättvist. De var bättre än SAIK, dom spelade väldigt smart och var snäppet bättre än hemmalaget som ändå kvitterade och tog matchen till förlängningen. Matchen var länge mållös och när FBK satte 0-1 så kändes det som att idag vinner Färjestad. Det gjorde dom även om det var i förlängning. FBK är med i högsta grad och jag tror att det kommer bli en lång serie.

Jag fick ett personligt mail...av en viss Tommy Söderström..japp en av Djurgårdens supermålisar genom tiderna innan Mikael Tellqvist tog över säsongen 1999/2000

SM-kvartsfinal 2: Djurgården-Brynäs

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010

Kvartsfinal 2Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 16.00

"Röda" Hovet kommer koka idag!
8094 personer sitter eller står på läktaren i Hovet när matchen drar igång 16.00. Ett rött hav av röda tröjor och massor och åter massor av röda flaggor kommer sätta färg på matchen idag. Det kommer koka vara så säkra och den andra kvartsfinalen ska avgöras i eftermiddag. Djurgården leder med en boll men det spelar ingen som helst roll när pucken släpps idag. Det kommer bli en helt ny match idag och Brynäs kommer spela annorlunda det är bara en känsla. Djurgården gjorde det bra senast men släppte ett par mål alldeles för enkelt bakom Gustaf Wesslau. Det gäller att DIF tätar i egen zon och inte bjuder på såna ytor som man gjorde senast. Brynäs har ett vasst anfall och spelar tajt bakåt och är vassa på bortais. Det blir spännande idag!

Läget i lagen: I DIF är det oförändrat, Mike Zigomanis spelar inte och Gustaf Wesslau vaktar kassen från start. I Brynäs är det liknande situation man saknar sina tre långtidsskadade backar men i övrigt spelar man på samma lag som senast.

Dags för SM-kvartsfinal 2

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010

Kvartsfinal 2

Matchen visas på
Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 16.00


HV71 - Timrå IK


Två matcher spelas 18.30

Linköpings HC - Frölunda Indians visas på

Skellefteå AIK - Färjestads BK


Inget Malmö eller Mora i kvalserien!

......så nu kan den äntligen börja. Precis vad jag ville. Det får gärna dröja ytterligare innan de kliver upp igen.

På söndag och sen match varannan dag ska 10 matcher spelas och två lag ska upp till Elitserien.

Årets kandidater:
     
  Södertälje SK                Rögle BK

      
   Leksands IF                    AIK Hockey

         
   Växjö Lakers                     Almtuna IS

SSK-Stefan tippar Kvalserien

Det kanske inte har så mycket fokus av förklarlig anledning här på bloggen men min grupp- och klasskamrat Stefan håller inte på nåt lag som slåss om medalj men ändå stenhårt på sitt lag som snart ska spela slut..nej förlåt kvalspel till Elitserien

Tro det eller ej men det finns fler som Stefan, och det i Halmstad till och med:

SSK-Kim skrev:
- Härligt Stefan, så de finns alltså fler i Halmstad än undertecknad som håller på SSK, fantastiskt!
Sportklubben mot elitserien 2010/2011!

"Nog för att det kanske inte hör ämnet till men jag har sagt att jag ska tippa Kvalserien (Den serie som spelar någon roll) och det ska jag göra nu när den är klar!

1. Södertälje SK
2. Leksands IF
3. Rögle BK
4. Växjö Lakers HC
5. AIK Hockey
6. Almtuna IS

Valet grundar jag på att SSK har det bästa laget på pappret, dom kommer in i Kvalserien med bra resultat i ryggen och har ett allmänt bra "GO" i laget.
- Leksand för att dom har ett konkurrenskraftigt lag och har stor Kvalserierutin med dom nya spelarna och tränarna som tillkom.
- Rögle tror jag inte på trots att dom kom igång i slutet på Elitserien. Det känns som om dom saknar något och att det därför är över för deras del i Elitserien den här gången.
Vad det gäller de övriga lagen måste jag erkänna att jag inte har någon större koll MEN Växjö tar alltid poäng mot dom stora lagen så därför tippar jag dom inte direkt som en kandidat för att gå upp men som det laget som kan avgöra vilka som går upp.

Och en sak till: Ängelholm den 11 April - Viktigaste datumet i år!"
Tack för mig / Stefan

Så har man hamnat på hockeyexpressens blogg!Magnus Nyström hockeybloggar på hockeyexpressen.se

Jag mailade in en krönika som även den finns att läsa på http://blogg.expressen.se/hockey/

jag finns med i stycket som heter:
Kloka tankar från läsare del 1 och så rullar ni ner på sidan så längst ner i det stycket:

- LÄS! -

mitt alias är TeXas Hockey som ni kanske förstår


Spännande Rond 1 till Djurgården!

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010Kvartsfinal 1

Brynäs - Djurgården 3-4
2-1, 0-2, 1-2
Skott: 18-37 (7-8, 4-20, 7-9)
Mål:BIF: Anton Rödin, Calle Järnkrok, Ove Molin
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad 2, Nicklas Danielsson, Andreas Engqvist
Publik:
7251 personer

Djurgården leder med 1-0 i matcher

DIF tog viktig seger på bortais i första matchen.

Matchen startade i ett rasande tempo och det var DIF som tog tag i taktpinnen, man fick ned BIF i egen zon och det dröjde inte länge innan första målet satt bakom Markström. Nicke Danielsson håller sig framme och sätter ledningsmålet. DIF behåller takten men Brynäs vänder spelet och kommer upp och in i anfallszon, brynäsforwarden gör en vickning och skjuter i farten och pucken smiter in stolpe in bakom Wesslau som inte såg ut att vara beredd ordentligt. Brynäs bjuds in i matchen och tar över efter målet. DIF drar på sig utvisningar som känns sådär. BIF trycker nu ner DIF i sin zon och nu är det ombytta roller. Det straffar sig att sitta på fel sida banan, Brynäs tar ledningen i powerplay på ett skott som inte heller så helt otagbart ut. Gustaf Wesslau är inte med i matchen och ser darrig ut. DIF gör 2-2 men det döms bort på grund av en misstänkt interference enligt mig men domarna har en annan konstig syn på det. DIF får Marcus Kruger utvisad istället för kvittering och det känns helt fel. 2-1 i paus känns inte bra trots skotten: 7-8

Andra perioden startar med att domaren äntligen hittar en hemmautvisning och DIF får chansen i spel i fem mot fyra. Sekunderna går men man får inte till det, Brynäs håller undan men en hemmaback slänger ut pucken över sargen och det blir en utvisning och spel fem mot tre för DIF. DIF ställer upp och börjar spela runt, tiden rinner ut på första utvisningen och BIF blir fyra man. Till slut får man ändå hål och Jimmie Ölvestad slår in 2-2. Sanslöst viktig kvittering och lite energi till Djurgården. Perioden går i Djurgårdens spår som håller koll på hemmalaget. Man stoppar upp varje pucktransport vid röd och vänder spelet blixtsnabbt. DIF:s forwards ligger på hela tiden på BIF:s försvar och det blir jobbigt i längden. DIF har massor med puck och går framåt hela tiden, man hamnar djupt i BIF:s zon och behåller trycket. BIF orkar inte stå emot utan drar på sig en utvisning till slut. En ganska onödig sådan. DIF får chansen igen i fem mot fyra och man har bra fart på pucken, tiden rinner återigen nästan ut när Kyle Klubertanz skottpassar till Andreas Engqvist som kan trycka in 2-3. Brynäs är förövrigt bästa laget i serien på att döda utvisningar och det märks för det är inte lätt att komma in på mål. BIF kommer upp nån enstaka gång men DIF håller undan. 2-3 i paus. Skotten visar kanske lite hur andra perioden är 4-20.

Tredje perioden börjar med en kompensationsutvisning direkt, första perioden hade DIF tre i fel bås och i andra var det Brynäs som hade tre man i fel bås. Utvisningar verkar avgörande för matchen. DIF klarar ut den med kontroll. DIF spelar mer avvaktande nu och det straffar sig som det ofta gör. Brynäs kvitterar och ingripandet från Wesslau känns inte helt hundra återigen. Brynäs är med i matchen ordentligt, det kan sluta hur som helst. Matchbilden efter kvitteringen är samma som efter kvitteringen i första perioden. Brynäs har fått blodad tand och är med i matchen igen. Matchen står och väger nu och man klarar även av ett boxplay där DIF inte får till något tryck. DIF tar ny energi och bygger upp ett anfall där Mackan Nilson går in i anfallszonen och får med sig två backar och spelar fram Jimmie Ölvestad som i öppen kasse styr in 3-4, hur snyggt som helst. Det är lite märkligt men nu är toleransen inte hög hos domarna. Utan det kommer det en ännu billig utvisning och Brynäs får ännu en chans i fem mot fyra. DIF klarar ut den stormen men hemmalaget jagar en kvittering. DIF har inte samma koll som i andra perioden men Brynäs har det svårt att ta sig in i zonen där DIF ligger tätt tätt inpå. Det känns osäkert när DIF inte har puck för man har inte full koll i egen zon och med tanke på Wesslaus ingripande i matchen så är det extra osäkert. Tiden rinner mot slutet och Brynäs plockar ut Markström. DIF försvarar sig bra och det ska sägas att BIF inte riktigt får till nån kvitteringschans. Matchen tar slut och DIF tar en viktig seger och tar därmed ledningen med 1-0 i matcher.

MEN MEN säger jag bara. Det här var en match med två ansikten och det kommer bli en lång matchserie var så säker. DIF kan suga på karamellen ikväll men imorgon är det full fokus på andra matchen hemma på lördag på Hovet.

DIF:s bästa spelare i afton
*** Jimmie Ölvestad
** Marcus Kruger
* Marcus Ragnarsson


Övriga kvartsfinaler:
Färjestad-Skellefteå 2-3
Det var bara 5500 personer i Löfbergs Lila Arena som fick se sitt lag förlora. Skellefteå är stora favoriter. Färjestad har problem och kommer förmodligen få det tufft i denna kvartsfinalserie. SAIK hade greppet genom matchen och FBK går inte att känna igen. Serien är lång men FBK måste nog ta nästa fight för annars blir det svårt. SAIK är riktigt bra i år. Matchens delikatess var Ivan Majeskys 1-2 mål när han rundar ett par FBK-spelare. Riktigt snyggt.

Timrå-HV71 2-3 efter sudden death


Matchvinnare: Jukka Vuotilainen

HV71 kniper första matchen efter många om och men. Domarna är i fokus i sudden death när de tar en utvisning på Timrå men missade en solklar på HV71. Det fäller Timrå i sudden när Jukka Voutilainen avgör på en skottretur. HV71 var nog bättre sett över hela matchen men det är inte bra att domarna tar fokusen från matchen. Det var likadant i Gävle där toleransen var märklig. Fokusen på domarna måste bort. Det är i spel fem mot fem det ska avgöras men det gör det väldigt sällan. Nu går HV mot fyra raka tror jag.

Frölunda-Linköping 4-3 efter förlängningHatobjektet Niklas Andersson
skjuter hem segern i förlängning efter att Frölunda haft en betryggande 3-1 ledning och var på god väg mot en enkel inledande seger. LHC vaknade sent om sides och lyckades i spel sex mot fem genom Magnus Johansson få fram en förlängning. Frölunda var det bättre laget men slöade till i sista perioden och det straffade sig. Nu gick det ju vägen och det ska alla VF-fans vara glada för. Nu väntar tre bortamatcher av de kommande fyra för Indianerna. Det blir tufft. Dessutom så skadades Joel Lundqvist av Andreas Jämtins tackling och prognoserna talar om en bruten handled och därmed att han har spelat färdigt för säsongen. I såna fall är det ett tungt avbräck för Frölunda

SM-kvartsfinal 1: Brynäs-Djurgården

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010

Kvartsfinal 1Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena 19.00Spännande - nu är det slutspel!
Ikväll brakar det loss och nu ska kampen om guldet börja. Brynäs mot Djurgården. Första matchen ikväll i Läkerol Arena och Brynäs har haft övertag mot Djurgården i Elitserien. DIF har inte vunnit i Läkerol Arena och har haft svårt i övrigt. Men nu är det 0-0 och kvartsfinal. Djurgården valde ju Brynäs själva så vi får hoppas att man vet vad man tänkte och vad man gör nu när det gäller ikväll. Det känns ovisst och väldigt svårt att tippa matchen. Känns som en nyckelmatch även om serien kan bli sju matcher lång. Det kommer bli ohyggligt spännande och jag är pirrig redan nu.

Läget i lagen: Brynäs har tunga skador på backsidan: Lasse Jonsson, Petri Kokko och Niclas Andersén saknas men i övrigt är det fullt lag för hemmalaget. Jakob Markström vaktar naturligtvis kassen. Djurgården saknar också en trio spelare som förhoppningsvis är tillbaka ganska snart. Marcus Ragnarsson och Mike Zigomanis dras med skador men gör allt för att kunna komma tillbaka. De spelar förmodligen inte ikväll heller. Gustaf Wesslau vaktar kassen ikväll.


Timrå - HV71 visas på

Färjestad - SKellefteå

Frölunda - LinköpingNy ful tackling inatt i NHLBrent Seabrook, Chicago
 blir fult tacklad av Anaheims James Wisniewski

ÄNTLIGEN! SM-kvartsfinal 1

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010

Kvartsfinal 1

Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena 19.00

Timrå IK - HV71

Frölunda Indians - Linköpings HC

Färjestads BK - Skellefteå AIK

Krönika: "Onsdag - 1 dag kvar tills det börjar"

Det är väldigt dryg väntan. Tre dagar utan hockey på tv eller annan media och man har abstinens. Men det är blott en dag kvar till pucken släpps i SM-kvartsfinal 1. Det ska bli intressant men det kommer bli fruktansvärt nervöst. Djurgården är med och spelar om titeln i årets Elitserie igen efter fyra säsonger av fem utan slutspel. Det känns kul men jobbigt på samma gång. Senast blev det respass när LHC givetvis valde DIF, det var det enda laget jag inte ville ha i en kvart även om DIF hade plusstatistik mot LHC ett av få lag i serien den säsongen. DIF torskade första viktiga nyckelmatchen med 0-1. Bittert? nejdå, dessutom när Mattias Weinhandl gjorde målet vid en misstänkt interference-utvisning.


   

Dagarna som gått sen kvartsfinalerna blev klara i söndags
 har vart mer än dryga och dagar utan hockey under vintern är lätt abstinensframkallande. I varje fall för mig. Igår var det visserligen playoff till hockeyallsvenskan att följa men bara via radion. Första matchen i playoff 3 till Kvalserien till elitserien spelades nere i Malmö där hemmalaget slog Almtuna med 2-1. Almtuna har nu två raka hemma men måste vinna. Jag hoppades in i det sista att slippa Malmö i ett kval till elitserien. Jag vill inte ha dem där nu när även tråkMora åkte ut. Det var roligare för när MIF var med i toppen och ett riktigt bra lag. De senaste tio åren har de bara dalat. De har trillat ur, tagit sig upp och trillat ur igen. Ska Malmö upp igen så ska de vara minst ett mittenlag. Jag tror inte de har så stor chans att ta sig upp iår. Stora favoriter är klart Södertälje, Rögle och Leksand.
Åter till playoff
till hockeyallsvenska kvalserien så vann Tingsryds AIF i avgörande matchen mot Vita Hästen i förlängning. TAIF är klar för kvalserien där: Olofström, Nybro, Enköping, Sundsvall och Oskarshamn väntar. Det blir tufft men TAIF har verkligen imponerat i år i hockeyettan.

Årets Rookie 2009/2010 i Elitserien utsedd!#25. Jakob Markström, Brynäs IFDet är bara att lyfta på hatten för elitseriens bästa målvakt denna säsongen, Jakob Markström vann kampen om rookietiteln, förra året snubblande nära men blev snuvad av Victor Hedman, Modo. Ett helt rätt beslut, det hade inte spelat någon roll vilken som hade vunnit av de fyra kandidaterna. Personligen hoppades jag ju klart på Marcus Kruger men trodde på Markan. Tedenby och Pääjärvi var minst lika bra och hade förtjänat att få titeln likaväl. Markström kommer vara Brynäs vikigaste spelare i kommande kvartsfinalserie mot Djurgården som börjar imorgon. Det kommer bli täta tuffa matcher.

Tabelltipset Elitserien 2009/2010

Vi var några stycken som tippade sluttabellen innan Elitseriens startade i september. Nu är sluttabellen avgjord och efter att ha gått igenom alla 13 personers tips så hittade jag en vinnare och sen följer vi andra på en lista som jag sammanställt här: Dock är SM-guld tipset kvar som samma 13 personer tippade när de satte sluttabellen så det återstår en liten del men jag återkommer när det är dags att utse en totalvinnare.

Vinnaren för säsongens tabelltips heter: HENRIK CHRISTIANSSON så ett stort GRATTIS Henke! Han prickade in fem rätt i tabellen, starkt gjort med tanke på hur tabellen kastades om i sista omgången.Ett par som också stod för en bedrift var Christoffer Eriksson och Kristian Halén som inte lyckades pricka in ett endaste rätt. Det är också en bedrift. Stoffe har ju chansen att få ett rätt för han tror ju på sitt Frölunda. Men Kristian, ja vad ska man säga. Nej jag låter bli helt enkelt.Tabelltipset 2009/2010

1. Henrik Christiansson, 5 rätt

2. Viktor Rydén, 4 rätt

3. Philip Haglund, 3 rätt
    Simon Haglund, 3 rätt
    Carl Rydh, 3 rätt
    Jonas Enroth, 3 rätt  
    Claes Asplund, 3 rätt

8. Martin Haglund 2 rätt
    Adam Edler, 2 rätt
    Anders Kallin, 2 rätt

11. Patrik Granlund, 1 rätt  
      Patrik Söderström, 1 rätt
 
13. Kristian Halén, 0 rätt
     Christoffer Eriksson, 0 rätt
Polsk hockeymålvakt gör mål..men...Målvakten Marek Laco gör mål i matchen mellan TKH Toruń - Zagłębie Sosnowiec i den polska hockeyligan, men det blir ju givetvis inget mål när han går över halva plan. Det resulterade i straff för andra laget men det blev som tur är inget mål på det.

Ovechkin avstängs?


2 dagar kvar - dryg väntanDet är 2 dagar kvar till kvartsfinal 1 på torsdagkväll (19.00) Det är en lite dryg väntan bara. Spekulationerna är massiva inför vad som komma skall och alla experter har tippat hur de tror att det slutar. Man kan bara spekulera egentligen för det känns som ganska öppna kvartsfinaler ändå där ingen går säker. Nu är det slutspel inte serielunk, nu är det cupspel som gäller. Så det är full fart som gäller annars tar säsongen slut.

Det kan bli ett intressant slutspel med en eller annan överraskning.

Bäckströms läckra mål inatt


DIF bjöd Järnkaminerna på extranummer

(Mitt eget filmklipp)

Frölunda-Djurgården 2-5
Klacken krävde extranummer och några av spelarna bjöd klacken på vad de ville ha, riktig festlig stämning!
Grymt!


SM: Kvartsfinaler 2009/2010

Valen är gjorda och årets kvartsfinaler ser ut så här:
-----------------------------------------------------------

  

HV71 - Timrå
Valet var pest eller kolera enligt tränare Janne Karlsson så det var ett inte helt väntat val. De har stor respekt för både TIK och Frölunda men det fanns vissa saker som gjorde valet av Timrå lättare. Det kommer nog bli tufft och jag tror att Timrå måste knipa första matchen hemma på torsdag för att ha en chans. 
HV71 vinner med 4-1 i matcher.


      

Djurgårdens IF - Brynäs IF
Chockvalet
kallade media Hardy Nilssons val, och jag är väl lite paff med egentligen. Istället för Frölunda som man inte förlorat mot på ordinarie tid och har fyra segrar emot så valde man istället Brynäs som är svårspelat och har elitseriens bästa målvakt i Jakob Markström. Anledningen sade Hardy var för att det fanns risk för underskattning för att det gått bra mot göteborgarna i serien. Kanske en vettig förklaring. eller inte, det återstår att se.

Statistiken under säsongen säger endast en seger på ordinarie tid och två oavgjorda samt två tunga förluster mot Brynäs. Jag tror att detta är den mest ovissa av allihop. Dessutom väldigt svår att tippa därmed och jag vågar inte tippa på DIF heller för den delen, för det blir bara fel så jag avstår helt! Lagen har mötts i ett slutspel två gånger under alla år, märklig notis är att det lag som vunnit kvartsfinalen gått hela vägen och blivit mästare. Första gången man möttes var 1989 i semifinal då DIF vann serien och vann tre raka matcher mot ett blekt Brynäs. Senast det begav sig var i kvartsfinal 1999, DIF var då serietrea och Brynäs femma, DIF gjorde det man inte får göra och förlora första hemmamatchen, sen även den andra och det tappet gick inte att vända på. Minns det rätt väl och första matchen slarvade man bort, ganska klantigt. Brynäs vann guldet det året så det var väl ändå okay till slut att förlora mot mästarna.


       


Linköpings HC - Frölunda Indians HC
LHC:s val verkade vara enkelt. Tre segrar och två förluster mot Frölunda hittills under säsongen men nu är det ju slutspel. Jag tror att LHC blir strået vassare nu när det verkligen gäller. Frölunda slår i underläge och tar man första hemma på torsdag så har man en god chans ändå. Känns ändå som att Frölunda inte räcker till.
Linköping vinner med 4-2 i matcher


     

Skellefteå AIK - Färjestads BK
SAIK fick laget ingen valde och det blev de regerande mästarna Färjestad. Det känns intressant och spännande. FBK ska inte räknas bort för de har vart med i toppen men dock stått för en del märkliga resultat. Skulle inte förvåna mig om denna kvartsfinal ändå går till 7 matcher där SAIK vinner i kraft av hemmaplan.
Skellefteå vinner med 4-3 i matcher

---------------------------------------------------

Första kvartsfinalen
spelas på torsdag 18 mars kl 19.00 sen är det match varannan dag: De sämst placerade lagen börjar hemma på torsdag sen är det för hemma för topplagen, borta och sedan två hemma.
Till exempel: HV71 spelar borta torsdag, hemma lördag, borta på måndag, sen är det två raka hemma onsdag och fredag, match sex är borta och sen sjunde och avgörande hemma.

kvartsfinal 2 lördag 20 mars 16.00
kvartsfinal 3 måndag 22 mars 19.00
kvartsfinal 4 onsdag 24 mars 19.00
ev. kvartsfinal 5 fredag 26
ev kvartsfinal 6 söndag 28 mars
ev kvartsfinal 7 måndag 29 mars

Poängligan för juniorer i Elitserien vanns av:Djurgårdens #32. Marcus Kruger vann poängligan för juniorer i Elitserien med sina 31 poäng, han gjorde det på bara 38 matcher vilket gör bedriften mer imponerande.

Poängligan för juniorer i Elitserien:
1 Marcus Krüger, Djurgården (-90) 38 11 20 31

2 Magnus Pääjärvi-Svensson, Timrå (-91) 49 12 17 29

3 Marcus Johansson, Färjestad (-90) 42 10 10 20

4 Jacob Josefson, Djurgården (-91) 43 8 12 20


5 Mattias Tedenby, HV71 (-90) 44 12 7 19

Mina egna filmklipp från igår: VF-DIF 2-5
Intressant läsning?!

Jag var inne på sidan nedan och tittade lite efter igår och hittade en intressant röstning som pågår på sidan:TV4 Resultat

Vilka vinner SM-guld?

HV71 (22%)
Djurgården (27%)
Linköping (6%)
Skellefteå (9%)
Färjestad (8%)
Brynäs (12%)
Frölunda (10%)
Timrå (6%)

(634 röster totalt kl 14.13 idag)


SM-guld 2009/2010: 35,6 % tror på HV71

Det är nu stopp på att tippa vilket lag som tar SM-guld. Ni läsare och alla andra som tippat: 163 personer närmare bestämt har sagt erat: Resultatet blev följande   HV71 - 35,6%


   LINKÖPINGS HC 14,1%   DJURGÅRDENS IF 11%

                

V. FRÖLUNDA HC 8,6 %        BRYNÄS IF 8%

              
FÄRJESTADS BK 5,6%      SKELLEFTEÅ AIK 2,5%      TIMRÅ IK 0%Ett snabbt förhandstips på kvartsfinaler

S M - K v a r t s f i n a l e r   2 0 0 9 / 2 0 1 0
----------------------------------------------------------HV71 - Timrå IK
Djurgårdens IF - Frölunda Indians
Linköpings HC - Brynäs IF
Skellefteå AIK - Färjestads BK


Detta är inte alls genomtänkt för klockan är alldeles för mycket men det är en magkänsla bara. DIF väljer Frölunda, det känns så och har gjort långt innan tabellen blev satt.

Sista omgången var rafflande

Elitserien - omgång 55 (Sista)


HV71 - Serievinnare 2009/2010
Linköping - HV71 3-4
efter förlängning
Seriesegrare blev HV71 och en miljon rikare. LHC försökte vända på matchen men närmre än 3-3 kom man inte. Dessutom tappade man andra platsen tack vare sämre målskillnad än Djurgården.


Vilt Timråjubel ikväll när slutspelsplatsen säkrades

Luleå - Timrå 0-1
Tappert Timrå och Anders Lindbäck, det var segerreceptet samtidigt som Luleå var äckligt ineffektiva. 35 skott sköts och samtliga stoppade Anders Lindbäck, han blir oerhört viktig för dem i slutspelet. Ett slutspel som Luleå missar och som man haft fötterna i hela säsongen. Det måste vara en riktig besvikelse i norrbotten nu.

Modo - Rögle 4-2
Helt betydelselös match där ändå Modo avslutar snyggt utan Peter Forsberg som inte hade lust att spela, lindrig handskada hette det men det där är bara skitsnack. Hade han velat hade han spelat. punkt. Det blev idag klart att norrbaggen Mats Zuccarello-Aasen vinner poängligan blott 22 år gammal, nytt rekord för Elitserien. Det är då märkligt att norrmännen ska komma till Sverige och visa hur man ska producera poäng. NHL lockar och det blir svårt för Modo att behålla "Zucco" tror jag

Färjestad - Södertälje 1-3
Okay, 1-3, vad pågår i FBK-spelarnas hjärnor? Underskattning delux måste det ha varit minst idag. Vilken annan dag som helst hade FBK haft målkalas mot SSK. Men inte idag i sista matchen innan slutspelet. Märkligt. Men vilken boost för SSK att gå in i kvalserien med!

Brynäs - Skellefteå 5-4
Målglad match där SAIK höll på att ta segern men Brynäs satte emot och kunde knipa segern i sudden.

Sluttabell Elitserien 2009/2010
1 HV71 55 +33 95
2 Djurgårdens IF 55 +31 92
3 Linköpings HC 55 +24 92
4 Skellefteå AIK 55 +5 88
5 Färjestad BK 55 -12 87
6 Brynäs IF 55 +20 84
7 Frölunda HC 55 -1 78
8 Timrå IK 55 -12 75
9 MODO Hockey 55 +11 74
10 Luleå HF 55 -4 74
11 Södertälje SK 55 -45 63
12 Rögle BK 55 -50 55

DIF blev serietvåa efter enkel seger i Göteborg!

Elitserien - Omgång 55


Frölunda - Djurgården 2-5
1-2, 1-2, 0-1
Skott: 22-35 (7-15, 9-13, 6-7)
Mål:VF: Janne Niskala 2
Mål:DIF: Marcus Nilson, Mathias Tjärnqvist, Jakob Josefsson, Michael Holmqvist, Andreas Holmqvist

Enkel DIF-seger mot darrigt Frölunda
Smaka på det här: Djurgården vinner i Scandinavium med 5-2. Djurgården blir därmed serietvåa tack vare bättre målskillnad mot LHC. Ännu en grej också är att Djurgården var seriens BÄSTA BORTALAG med 40 inspelade poäng. Jämför det med de två senast säsongerna där DIF varit bottentre sämsta bortalag. Någonting har hänt med Djurgården till det positiva minst sagt.

Matchen idag mot Frölunda blir en rätt enkel seger till slut. DIF startar matchen piggast och man äger stora delar av första perioden, 0-2 på 7 minuter är helt rättvist. Det ska väl tilläggas att Frölunda satte Gustav Törnqvist i målet. Det var inget bra val ikväll. Han visade ingen trygghet och hade ingen som helst koll på puckarna. Grundlurad vid 0-1 och inte med vid 0-2. Detta gjorde Frölunda än mer darrigt och man hade svårt att få till det. När läget kom så gick det dock alldeles för enkelt när Janne Niskala fick en E4 mot Gustaf Wesslau och prickskjuter 1-2. DIF hade lägen att kanske punkterat matchen redan i första perioden för man snurrade friskt i VF:s zon och det kunde blivit både 0-3 och 0-4. Det var kanske inte så rättvist med ett hemmamål men viktigt för Frölunda och för matchen. 1-2 i paus.

Andra perioden hinner inte börja innan Janne Niskala får samma läge igen, helt öppen gata från blålinjen och gör exakt likadant och prickskjuter 2-2. Här kunde matchen ha svängt för Frölunda fick energi men istället gör DIF ett psykologiskt viktigt 2-3 mål bara sekunder efter. Det kändes bra. Frölunda hade ingen riktig tydlig strategi för att ta sig in i anfallszon. Det verkar vara något som inte funkar ordentlig med Frölundas spel. Ända sen Dahlén tog över tränarrollen så har inte Frölunda rosat marknaden alls. Fart och fläkt är som bortblåst. Istället för mer hemmamål är det Djurgården som gör 2-4 och rycker ifrån. Där avgörs matchen. Frölunda hade ett litet hopp vid 2-2 men när man tappade in 2-3 direkt så försvann chansen. DIF håller 2-4 i paus och halva andra perioden så
kom inte Frölunda ut ur egen zon mer än någon enstaka gång. Efter två perioder står det 2-4.

Tredje perioden blir lite av en transportsträcka. Frölunda kommer inte till och skapar i stort sett ingenting. DIF backar hem och kontrollerar matchen. VF plockar ut Gusten i kassen men istället för reducering så sliter sig Andreas Engqvist loss med pucken,, tunnlar en gubbe och rundar en andre. Två man borta och fri estrada mot öppet mål och 2-5 är ett faktum. Ett sanlöst jubel utbryter på bortasektionen där Järnkaminerna har levt upp i arenan i 60 minuter. Sveriges bästa hockeyklack bar fram sitt lag idag, inget snack om saken.
 

Järnkaminerna - Sveriges bästa hockeyklack!


Frölunda förlorade matchen på isen och på läktaren
Till kvällens match hade Järnkaminerna ett sexhundra man stort bortafölje som äntligen livade upp arenan ordentligt och visade hur läktarkulturen ska vara. Goa Gubbar hade inte en chans och det enda som hördes som vanligt var deras trumma men ramsorna gör sig icke tydliga. Det enda de kan i arenan är att få alla att klappa i stort sett samtidigt. Det är för klent det håller inte. Järnkaminerna satte full fart och gick över gränsen direkt när man sjöng en DIF-ramsa istället för nationalsången. JK var laddade och de älskar ju att provocera så att ca 11000 buade ut dem rörde dem inte i ryggen. Stämningen var sjukt bra ikväll och Järnkaminerna ska ha stor cred för det. Efter slutsignalen fick DIF vända om både en och två gånger för att åka ner och tacka sina underbara fans. Makalös stämning för att vara Djurgårdare i Scandinavium.

Några bilder från matchen: fler kommer upp på facebook inom kort för er som har mig där

Klicka på bilden för större bild

   

Peter Forsberg spelar inte ikväll - Bedrövligt

Elitserien - Omgång 55 (Sista)


Blir det fler mål av Frölundas bäste spelare: # 10. Fredrik "Myggan" Pettersson?

Frölunda Indians - Djurgårdens IF
Scandinavium 18.30

Frölunda borta blir tufft
Sista matchen innan slutspelet spelas ikväll med full omgång som börjar 18.30. DIF entrar isen i Scandinavium för en tuff match mot Indianerna. DIF har ingen bra vinstprocent på bortaplan mot Frölunda men det gäller att komma igång inför slutspelet. DIF krigar dessutom för en toppplacering för att få eventuell hemmafördel i kvartsfinalrundan. Frölunda fixade platsen i slutspelet i Skellefteå senast och kan spela relativt avslappnat. Men ändå så gäller det för Frölunda att gå in i slutspelet med en positiv trend.

Läget i lagen: Glädjande för indianerna så gör Andreas Karlsson comeback efter en lång tids skadefrånvaro. Riku Hahl vilar, liksom Per-Johan Axelsson och Peter Andersson. Djurgården mönstrar samma lag som senast man saknar en trio spelare som jag hoppas kommer tillbaka på torsdag när kvartsfinalerna börjar. Stefan Ridderwall vaktar kassen preliminärt

Kvällens omgång
Linköping-HV71

Seriesegrare 2009/2010? Vilka tar seriesegern? LHC eller HV. Det är den kamp som kommer utspela sig på isen i Cloetta Center ikväll. Lite fördel för LHC tro? svårtippat


Luleå-Timrå visas på --> 
Kvällens viktigaste match!
Ska de bli Luleå eller Timrå som tar sista slutspelsplatsen? Sanslöst spännande att se hur de går men jag tror på Luleå och det har jag gjort hela tiden.

Modo-Rögle
Betydelselös match
dessutom:Peter Forsberg spelar inte ikväll. "Vi är utslagna så ingen mening jag spelar" Inte ens Modos presschef vet varför Foppa inte spelar ikväll. Är det av en anledning för att Modo inte tog sig till slutspel så är det sjukt dåligt av Foppa att inte spela och avsluta på ett snyggt sätt, och då sjunker han lågst i mina ögon ordentligt.

Färjestad-Södertälje
Vägen ligger öppen för tre enkla för FBK ikväll och minst en fjärdeplats i tabellen. Jag tror de fixar det enkelt.
 
Brynäs-Skellefteå
HEJA Brynäs! BIF måste vinna ikväll. i sånt fall blir DIF sämst fyra om de förlorar mot Frölunda. BIF jagar toppformen och bör vinna för att gå in med en bra trend i slutspelet. SAIK är svårspelat och måst vara grymt revanchsugna efter hemmaförlusten senast

Så gött, Mora utslagna!

Playoff till kvalserien till elitserien

Säg vad ni vill men jag jublade hög när jag såg kvällens resultat i playoff-matcherna till Kvalserien. Mora åkte ut och det är kanon. De hade inte haft i en eventuell elitserie att göra. Jag ser Leksand i Elitserien tio gånger mer än lillebror Mora. Leksand hör hemma i Elitserien inget snack om saken, det är ett klassiskt elitserielag och där har lilla Mora inget att komma med. Är det något lags tur nu så är det Leksand. För går de inte upp denna säsongen så kommer det dröja många år. I år eller aldrig, så känns det.
Almtuna - Mora 5-2
Almtuna IS klart för playoff 2 till kvalserien till elitserien, så gtt att sveriges tråkigaste lag med tråkigaste arenan Mora IK, lillebror till Leksand inte spelar Elitserien nästa år heller. Jag ogillar Mora mycket, det räcker att säga så. jag är ledsen Martina men så är det. Mora är trista, fruktansvärt trist hockeylag!

Malmö - Bofors 3-1
Malmö IF Baby-redhawks klart för nästa runda i playoff 2 till kvalserien till elitserien. Detta efter en andra raka seger mot Bofors. Värmlänningarna hade chansen på hemmais att välta storfavoriterna men så blev icke fallet. Nu är Malmö klar för playoff 2 mot Almtuna. Det känns som att Malmö ändå kommer klara detta. Trots allt!

Vilket lag vinner SM-GULD 2009/2010???

Fortsätt tippa vilket lag du tror tar SM-guld i ishockey säsongen 2009/2010

*********************************************************************

1 6 3  personer!! har tippat


HV71 (58 st) (36%)

(Arto Blomsten Canal+)
Claes Asplund
Malin Eliasson
Henrik Adinger
Stefan Stålgren
Jeff Sundell
Thobias Hörberg
Erik "Batongen" Gustafsson
Sebastian Nilsson
Daniel Skenning
Per Åkesson
Viktor Johansson
Alexander Hansson
Anton "Kämpa" Andersson
Markus "Frallan" Fransson, RSK
Henrik "Kalle" Karlsson
Palle Rydberg
Daniel Johnsson
Magnus Bengtsson
Erik Forsblom
Tobias BrÖberg
Johan "Hockeynollan" Larsson
Andreas Helmersson
Gustav Grahn
Fredrik Sjölin
Henrik Grahn
Kim Borg
Viktor Rydén
Johanna Rydén
Rikard Casselhag
Robin "Ivan" Johansson
Johan "Pelkon" Pelkonen
Calle "Straffis" Gustavsson
Jocke Jauernig
Frida Johansson
Henric Jönsson

Patrik Söderström
Sebastian Björk
John Lejon
Erik Hall
Jonas Axelsson
Katarina Svensson
Robin Henriksson
Christian "Tuss" Lindström
Christopher Roman

Simon Rova
Anders Jönsson
Oskar Karlsson
Gabriel Pettersson
Eric Granberg
Ola Ring
Emma Gustavsson
Andreas Strömberg
Lisa Andersson
Henric Lilja
Ludwig Persson
Erik Blomgren
Calle Rydh
Martin Streling
Linköpings HC (23 st) (14%)

Ida Henriksson
Martin Haglund
Ludvig Henriksson
Sebastian "Gunde" Bengtsson
Max Pettersson
Viktor "VC" Pettersson    
Hampus Wieslander
Julia Wieslander
Markus Källstrand
Mario "SuperMario" Vasilj
Paavo Nilsson
Fredrik Stenblom
Marcus Kihlberg
Liza Fallhagen
Marcus Johansson
Jenny Edlund-Aronsson
Pi Stålberg
Jonas Enroth

Marcus "Frallan" Fransson (Lökaryd)
David Östberg

Emil Elmgren
Gustav Davidsson
Thomas NilssonDjurgårdens IF (18 st) (11%)
Emanuel "Manne" Gustafsson
Edin Tabakovic
Anders "Brögubben" Sävström
Philip "Fillzor" Haglund**
Daniel "Jokki" Eriksson
Mikael "Släggan" Larsson
Anki Nordlander
Johan Bäck
Linuz Söderberg
Jocke Tuvesson
Nina Törnblom
Pontus Olsson
Johan "Lelle" Lessner
**"Gnagarj-vel"
Marcus Bergdahl
Johanna Höög
Anton "Körv" Thuveson
Peter SibnerFrölunda Indians (14 st) (8%)

Daniel "Lillis" Jonasson
Josefina "Joffan" Jonasson/Ingvarsson
Lukas Linnér
Sebastian Jiteg
Sanna Berggren
Sara Sjögren
Maria Sporre
Christoffer "Stoffe" Eriksson
Morgan "Slapshot" Johansson
Johan Augustsson
Fredrik Tallefors
Daniel "Långeman" Andersson
Frida Samuelsson
Rasmus LarssonBrynäs IF (13 st) (8%)
Henrik "Tulan" Johansson
Fredrik "Gävle" Johansson
Sandra Persson
Martin Lindh
Jonas "Bildsköne" Andersson
Pontus Grandell-Brandström
Johan Mellander
Philip Gustafsson
Sami Luukinen
Claes Gustavsson
Katarina Enocsson
Jani Päiväniemi
Helena PäiväniemiFärjestads BK (9 st) (5%) 
Fredrick Haglund
Adam Holmbäck
Tobias Jonasson
Marcus Malmström
Kristoffer Nilsson (IVP08)
Erik "Santa" Westerlund
Caroline "Slut" Eriksson
Christer Sigurd
Anders "Däckarn" KallinSkellefteå AIK (4 st) (3%)

Jörgen "Pinnen" Johansson
Uno Jakobsson
Per-Olof Haglund
Marcus Haglund


**********************************************

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
2 personer tippade Luleå som mästare men de missade slutspelet i sista grundspelsomgången
20 personer tippade Modo Hockey som tyvärr missade slutspelet i hockey i år. Det är ju ett jättefiasko som går till historien
.

**: Hemlig identitet på begäran

Modo borta från slutspelet - Jättefiasko!!!

Elitserien - omgång 54


(gammal bild)

Timrå-Djurgården
2-2 efter förlängning
1-1, 0-1, 1-0, 0-0
Skott: 38-22 (11-6, 12-6, 12-6, 3-4
Mål:TIK: Anton Lander, Björn Svensson,
Mål:DIF: Kyle Klubertanz, Marcus Kruger.
Publik:
5896 personer i Proppskåpet

Timrå knep en poäng, viktig pinne för DIF med
Första perioden: Timrå sätter full fart från början och visar att man vill direkt. Stefan Ridderwall får att göra direkt och bra för honom att få känna på pucken direkt i inledningen. DIF tar pucken för första gången i matchen och det blir en kontring tre mot en, där Marcus Nilson hittar Kyle Klubertanz och Djurgården gör 0-1 på första skottet bakom Anders Lindbäck. Efter den riviga starten så mattas spelet lite och Timrå tar det lite försiktigare för att inte gå bort sig igen. DIF får ett spel i fem mot tre utan att få till det men behåller övertaget i spelet och det är nära ett DIF-mål flera gånger men Anders Lindbäck räddar Timrå. Istället kan Timrå kontra och DIF kan inte få undan pucken framför kassen där en Timråspelare står och enkelt kan raka in kvitteringen. 1-1 i paus där en period där TIK är något hetare.

I andra perioden är stiltje en stund när inget av lagen vill kliva fram. Det är ändå Timrå som försöker och som vill. DIF tar vara på ett par lägen men inga mål. Istället kommer det ett mål i spel fem mot fyra när Marcus Kruger styr in 1-2 snyggt. Känns lite snopet för Timrålaget men det gäller att göra mål på sina lägen. DIF går till paus med ledning med ett mål. Skotten vinner Timrå med 12-6. I tredje kommer så kvitteringen mycket rättvist för Timrå i spel fem mot fyra där pucken verkligen studsar rätt väg för hemmalaget i spel fem mot fyra. Ett skott från blå som styrs på en DIF-back givetvis och ställer Riddarn i kassen. Kvitterat och nu vädrade hemmapubliken morgonluft. Timrå tryckte för ett segermål men DIF tråkar faktiskt ut hemmalaget med sitt snåla spel. DIF tog bara chansen när man kunde kontra snabbt.

I sudden böljar spelet fram och tillbaka, Timrå satsar allt på ett kort och kör full fart framåt, Man har en jättechans när pucken rullade på mållinjen men det var inte mål som publiken ville ha det till. DIF hade ett jätteläge när Kyle Klubertanz kom helt ren med Anders Lindbäck men inget mål. Tiden rinner ut och matchen slutar lika. Tungt för Timrå som behövde alla tre om inte två pinnar ikväll. DIF tar en pinne och har chansen att bli med i toppfyra för hemmafördel i kvartsfinalen.

Kvällens dragning stod timråbacken #23 Thomas Skogs för när han underklubban-fintade DIF:s Nichlas Falk så denne gick ner på knä, och fri med Ridderwall höll på att göra årets mål i Elitserien.

Bästa spelare i DIF ikväll:
*** Stefan Ridderwall
** Marcus Nilson
* Marcus Kruger


DIF är dock inte på tå alls idag och kommer undan med blotta förskräckelsen känns det som. Hade Timrå bara satt sina chanser så hade de vunnit rätt enkelt idag. För DIF som nu möter Frölunda på bortaplan på lördag, en av de svårare bortamatcherna i serien där man inte vinner alls ofta. För Timrå så är det vinna eller försvinna i Luleå på lördag. Modo är borta från slutspelet så nu är det bara upp till Luleå eller Timrå vilket lag som ska ta sista platsen.


Rögle - Luleå 3-4 efter förlängning
Jämt och tajt och Rögle gav Luleå en riktig match och Luleå såg ut att gå mot segern när man hade ledningen 2-3 men Rögle fixade en kvittering. Luleå avgjorde sen i sudden och tar ett jättekliv mot slutspelet nu

Södertälje - Modo 3-2
Det blir inget slutspel för Modo, efter dagens pinsamma förlust mot SSK. Tycker inte man har i ett slutspel att göra om man inte kan slå SSK - ett kvalserielag. Dessutom ska man aldrig aldrig räkna ut ett lag på förhand. Underskattningen måste funnits med även om de inte vill erkänna det. Det var lika 1-1 men SSK tog luften ur Modo med att gå ifrån till 3-1. Modo  reducerade men närmre än så kommer man inte SSK. Kan man inte slå SSK som är avhängt, ska spela kvalserien dessutom då har man inte i ett slutspel att göra!
Skellefteå - Frölunda 1-4
Tre poäng var vad Frölunda behövde Frölunda visar mest vilja och leder rättvist efter första perioden mot ett lojt hemmalag. 0-1 blev 1-3 och när Niklas Andersson gjorde 1-4 i tredje perioden var det klart. Frölunda klart för slutspel och alla ni anhängare därute kan andas ut.

Linköping - Brynäs 2-4
Räkna inte ut Brynäs i slutspelet med Magnus Kahnberg het som tusan och seriens bästa keeper i Jakob  Markström. LHC vet jag inte var de står just nu. De imponerar inte alls som jag tänker att de ska göra. Det kommer avgöras i sista omgången vilket lag som vinner serien. Fredrik Norrena lindrigt skadad för LHC

HV71 - Färjestad 2-2 efter förlängning
Vad är det med HV71? Man torskar nästan hemma mot ett Färjestad som vart livrädda för HV i de tidigare matcherna där HV krossat FBK gång på gång på gång. Något verkar galet i HV-laget som inte alls känns igen så här bara en enda match före slutspelet. Visserligen kommer man igen med två snabba mål på typiskt HV-sätt men ändå så var det Färjestad som hade full koll fram tills dess.  FBK däremot verkar vara i hyfsad form ändå och kommer bli svårslagna i ett slutspel som vanligt.

Timrå jagar tre viktiga poäng mot Djurgården

Elitserien - omgång 54Timrå IK - Djurgårdens IF
Eon Arena 19.00

Kniven på strupen Timrå!
Timrå spelar ikväll vad som kan vara sista hemmamatchen för säsongen, ända sättet att ändra på den utgången är att man måste vinna till varje pris ikväll och i Luleå på lördag. Om resultaten går vägen, vilket jag tror de inte gör tyvärr för det ska till så otroligt mycket felstudsar för vissa lag, så är man med i slutspelet mot alla odds. För Djurgården är det tuffast tänkbara avslutning för att ta en topp-placering

Läget i lagen:
I hemmalaget Timrå där man måste vinna till varje pris så är det många frågetecken kring kvällens laguppställning, klart är att Kamil Piros missar matchen. Ingen rolig sist för Sir Charles Berglund, Timrås tränare. Djurgården som tränade lätt i förmiddags på Eon Arenas is mönstrar laget utan tunga pjäser ikväll igen: Marcus Ragnarsson, Jimmie Ölvestad och Mike Zigomanis kommer inte att delta i matchen. Glädjande är att Andreas Holmqvist är tillbaka efter sin avstängning. Stefan Ridderwall vaktar kassen från start.


Övriga matcher ikväll är en av de mest spännande på hela säsongen för nu ska det avgöras. Alla lag från plats 1-10 jagar en så bra placering eller en slutsspelsplats som innebär förlängning på säsongen.

Rögle  - Luleå
Avhängda Rögle tar emot Luleå hemma, vinner norrbottningarna är de ännu närmre slutspelet. Oerhört viktig match i en av många denna kväll.

Södertälje - Modo
Modo måste vinna, det finns inget annat för Modolaget ikväll. Oavgjort eller förlust ikväll så är slutspelschansen borta. För SSK gäller det att hitta sitt spel inför kommande kvalserie.

Skellefteå - Frölunda
Frölunda behöver ta tre poäng för att vara klara för slutspelet men det är en svår bortamatch mot ett hemmastarkt Skellefteå. Det blir en tuff match.

Linköping - Brynäs
Svårtippad match. LHC har imponerat på hemmaisen under säsongen men formen mot slutet har inte vart den bästa. Dessutom så krigar man om seriesegern och en miljon i segerpoäng.

HV71 - Färjestad
Frågan är om HV än en gång ska leka med Färjestad. Tidigare möten under säsongen har bara gått åt ett håll. FBK har inte vart nära att rubba HV över det stora hela. För HV är det viktigt med en seger och komma upp i rätt nivå inför kommande slutspel, dessutom så står seriesegern på spel och en vinstsumma.

Ännu mer hockeydramatik ikväll

Elitserien - omgång 54
Timrå IK - Djurgårdens IF
Eon Arena 19.00

sänds 18.45 på -->Rögle  - Luleå

Skellefteå - Frölunda

Södertälje - Modo

Linköping - Brynäs

HV71 - Färjestad

DIF 2010/2011: Ytterligare en forward förlängde!Djurgårdens trupp tar så sakta form inför nästa säsong. Idag signade Tim Eriksson för två år till i DIF-tröjan. Jag tycker att Tim bara blir bättre och bättre. Han hade lite svårt i början att ta en ordinarie plats och hade sparsamt med speltid men har funnit sin roll i Hardys spelidé

Klara spelare för säsongen 2010/2011

MÅLVAKTER
: Ingen.

BACKAR:

8. Alexander Deilert
10. Marcus Ragnarsson
15. Oscar Eklund
49. Kyle Klubertanz

FORWARDS:
9. Kristofer Ottosson
19. Jimmie Ölvestad
20. Christian Eklund
**26. Tim Eriksson
29. Patrick Cehlin
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin
38. Arvid Strömberg


Vem blir Årets Rookie?

Årets Rookie i Elitserien 2009/2010

De fyra kandidaterna i kategorin Årets Rookie är utsedda:
#32. Marcus Kruger, Djurgårdens IF
#25. Jakob Markström, Brynäs IF
#9. Mattias Tedenby, HV71
#91. Magnus Pääjärvi-Svensson, Timrå IK


Jörgen som en ny förbundskapten i framtiden? Nej tack!

Det spekuleras om att herr röd som ett tänkbart namn till förbundskapten i framtiden. Men nej. Jag tycker inte han skulle passa som huvudcoach, det är bättre han kör sitt race i Färjestad eller hjälper sitt gamla Rögle. Tänk herr röd ihop med sin bror ta Rögle tillbaka till elitserien istället. Det hade vart nåt.Jörgen Jönsson
- ny förbundskapten i framtiden?

Tack men nej tack det är min åsikt.

Bara så ni vet:

Alla spekulerar i vilka lag som tar de två sista platserna i slutspelet: Svaret är alldeles för enkelt!

Japp.. svårare än så här är inte svaret på den frågan! Så alla ni som håller på dessa två lag behöver inte oroa er. Det går vägen till slut.
Timrå tog blytung seger, Luleå och FBK vann förväntat enkelt

Elitserien - Omgång 53
Efter kvällens omgång är det tvärt omöjligt att säga hur tabellen kommer se ut. ALLT kommer avgöras i sista omgången tror jag. Frölundas förlust gjorde att de är inblandade i slutstriden men jag tror att de klarar sig. De står med minst ett ben i en kvartsfinal det är en sak som är säker. Timrå tog ett rejält kliv mot en kvartsfinal men vägen dit är krokig och svår. Luleå gjorde vad de skulle hemma mot SSK ikväll. 3-0 komfortabelt. Imorgon är det vila sen smäller det på torsdag kväll igen med den näst sista omgången. 
Frölunda - Timrå 1-2
0-1, 0-0, 1-1
Kvällens huvudmatch på Canal+ spelades mellan Frölunda och Timrå. Alla matcher de sista omgångarna har varit otroligt viktiga för båda lagen. Ikväll var det ett måste för Timrå att ta tre poäng för att ha en liten chans till slutspel. Timrå backade hem, tog ledningen tack vare en jättetavla av målvakten Johan Holmqvist som säkert är en av sveriges sämsta målvakter i Elitserien på att behandla puck med klubba. TIK tråkade ut hemmalaget som var frustrerat länge och väl ända in i tredje perioden där väl Frölunda kunde kvittera. VF vände matchen till sin fördel spelmässigt men man kunde inte göra mål. Vad händer istället, jo Timrå går upp och gör 1-2 via ett självmål. Det är lite typiskt att det blir så. VF har inte studsen på sin sida. För Timrå var det tre livsviktiga poäng. Nu är det fyra lag indragna i slutspelsdramatiken. För Frölunda är det en onödig kamp känns det som, de skulle vart klara för längelänge sedan!
Färjestad - Rögle 5-2
3-1
, 1-0, 1-1
FBK gjorde det kort med gästerna från Ängelholm ikväll. Rögle var med till 1-1 men sen var det bara hemmalaget på banan.
Luleå - Södertälje 3-0
1-0, 1-0, 1-0
SSK kommer till matchen med tre femmor endast. 11 ordinarie spelare saknas och det var ju bara en fråga om hur stor vinst det skulle bli för Luleå. Men efter första perioden var det bara 1-0 och ett mål i spel fem mot fyra. Som det inte var nog med att man saknade elva spelare i SSK så drabbades man av ytterligare ett matchstraff när Fredrik Andersson hade en privat uppgörelse med Mikael Lidhammar i Luleå. SSK står emot ändå rätt bra och matchen rinner inte iväg. Det slutade 3-0.

OBS!! Söndag 19.00: SM-kvartsfinalslottningI Canal+ sport på söndag kl 19.00 så kommer SM-kvartsfinalerna att lottas i direktsändningi programmet Supersöndag.

Tre återstående matcherna i omgång 53

Tre matcher ikväll - omgång 53

Kampen om slutspelet fortsätter

Luleå - Södertälje

Luleå har pucken och åker mot tom kasse. SSK saknar ofattbara 11 spelare inför kvällens match i Luleå.

Färjestad - Rögle
FBK vinner hemma, de laddar upp för slutspelet med en seger ikväll


18.45 Frölunda - Timrå visas på
Frölunda ska bara vinna hemma, Timrå kommer streta imot stenhårt men räcker inte till.

Suddenseger mot Linköping!

Elitserien - omgång 53#4. Marcus Nilson matchvinnare med två mål ikväll

Djurgårdens IF - Linköpings HC 3-2 efter förlängning
0-0, 0-1, 2-1, 1-0
Skott: 34-20 (12-5, 10-7, 9-8, 3-0
Mål:DIF: Marcus Nilson 2 , Marcus Kruger
Mål:LHC: Jari Tolsa, Andreas Jämtin,
Publik: 7027 

Seg match mot Linköping
Djurgården får till en förlängning hemma mot Linköping i sista hemmamatchen innan slutspelet. Marcus Nilson sätter målet som avgör med sitt andra mål för kvällen men vilken seg match. LHC spelade väldigt smart och höll ute DIF från att komma in och trycka som man ville. LHC:s fall blir utvisningen i förlängningen som ger DIF powerplay som målet kommer i.

Första perioden bjuder inte på nåt skönspel, utan mest slarv som leder fram till målchanser. LHC lite virrigt stundtals i egen zon men DIF skapar bara ett par chanser till mål. LHC är vassa framåt och även DIF bjuder på ett par chanser när man inte spelar enkelt i egen zon. En medioker period trots 12-5 i skott för DIF.

I andra perioden
ser det likadant ut inledningsvis spelmässigt. DIF sätter trycker på för ett mål. DIF drabbas av ytterligare en skada, typiskt att de ska komma nu så tätt inpå slutspelet. Kruger vrider till knät och får hjälpas ut och har riktigt ont när han sitter i båset med DIF:s läkare. DIF drabbas av en utvisning och LHC är vassa i powerplay. Det resulterar i matchens första mål, målet kommer rättvist då LHC går rakare på mål och är mer distinkta i avsluten. DIF är inte på tå alls vid målet och det ser inte bra ut i detta läget. Känslan direkt efter målet var att DIF får tufft att ta tre poäng ikväll. Efter målet är det mycket Linköping och DIF har väldiga problem att ens ta sig ur egen zon under vissa stunder. DIF kommer upp ett par gånger men man hamnar ofta nere i hörnena, LHC gör det bra och håller ihop laget bra. DIF avslutar i spel fem mot fyra i slutminuterna men inget mål. LHC leder matchen rättvist. De ligger på lur och kontrar när tillfälle ges.

Tredje perioden: DIF startar bra och jagar en kvittering. Marcus Nilson kommer in på högerkanten och trycker dit 1-1 och lite känsla av att DIF kan komma in i matchen men LHC svarar blixtsnabbt. Andreas Jämtin kommer två mot en men håller i till Gustaf Wesslau går ner på knä och då snärtar han in 1-2 i nättaket. LHC:s replik kommer bara 51 sekunder efter kvitteringen, det kändes tungt. Men DIF fick energi av sitt eget mål och spelar med bättre aggressivitet och vilja. Marcus Kruger klev av i andra men återkom senare. Marcus får pucken från bakom mål och Norrena vrider inte på huvudet åt rätt håll, Kruger skjuter och pucken går in via Norrenas ben och det är kvitterat 2-2! DIF är med igen och nu får man se till att styra upp spelet bättre de sista av matchen. Förövrigt kan ju sägas att Daniel Fernholm får den ena hyllningssången från JK efter den andra efter hans uppmärksammade övergång till LHC för ett par säsonger sedan. DIF rycker verkligen upp sig i den tredje perioden och går för ett segermål samtidigt som man ändå inte vill gå bort sig. LHC spelar tajt bakåt och ligger på kontring. Tiden rinner ut i sista perioden och matchen verkade gå åt förlängning. Så blev det också

I sudden får DIF ett powerplay tack vare en billigt dömd utvisning på Magnus Johansson, Pehr Claesson blåste inte alls under matchen men i förlängningen hittade han pipan. I spel fyra mot tre får Marcus Nilson pucken helt fri framför Norrena och fintar honom och sätter 3-2 och matchen är vunnen. Två poäng till DIF och DIF vänder på matchen till slut. Trots en rätt seg match överlag. LHC gör matchen smart och är nära att lugga DIF på tre poäng men tappar två. Tränare Slavomir Lener tyckte att domare Pehr Claessons bedömning på utvisningen som gav PP för DIF i sudden inte var rättvis någonstans och jag förstår honom.


Övriga matcher


Brynäs-HV71 3-0
Brynäs säkrade sin slutspelsplats ikväll
i och med segern mot HV71. HV som kasserade in ännu en förlust under slutdelen av serien trots att man skapar massor med chanser och spelar bra. När Brynäs satte trean gick luften ur jönköpingslaget helt och hållet.
Bäst i Brynäs: Jakob Markström
Bäst i HV: Mattias Tedenby


Modo-Skellefteå 2-2 efter förlängning
Tyvärr tyvärr för Modo
, stackars Modo som leder med 2-1 och tappar ledningen med en enda sekund kvar av matchen, SAIK gör 2-2 med målvakten utplockad. Innan dess hade man en lyftning mot tom kasse som gick utanför. Förlängningen är spel mot ett mål: SAIKs men det vill sig inte för Forsberg och hans lag ikväll. Tungt att tappa två poäng så snöpligt. Modo behövde verkligen tre poäng ikväll men trillar på mållinjen. Nu är det bara att hoppas att Luleå förlorar imorgon. Men det mesta talar nog för att Luleå fick den hjälp de oförtjänt behövde. Det blir tufft för Modo att klara sig över strecket.
Bäst i Modo: Peter Forsberg
Bäst i SAIK: Christian Söderström

SM-kvartsfinalerna i i ishockey lottas på söndageftermiddag

MISSA INTE det på Canal+ Sport på söndageftermiddag!

På söndageftermiddag under "SuperSöndag" ska SM-kvartsfinalerna lottas i direktsändning. Programmet blir en halvtimme långt med analyser och intervjuer. Anledningen att C+ tar över det här är att SVT gjort bort sig och inte kunnat göra det av lottningen som förväntades av Hockeyligan.

Sista hemmamatchen innan slutspelet

Elitserien - Omgång 53Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00

Sista matchen på Hovet innan slutspelet
DIF spelar ikväll sista hemmafighten innan slutspelet. Motståndare är Linköping, en av seriens bästa lag under säsongen som är med och slåss om seriesegern mot HV71. Dessvärre har båda lagen en femma spelare borta för skadori inför kvällens match. Oroande för DIF är att Jimmie Ölvestad inte spelar, i LHC saknas bland annat tjecken Hlavac. Jaroslav Hlinka spelar eventuellt i skrivande stund. Det är därmed två skadeskjutna lag som möts på Hovets is ikväll.

Läget i lagen är skador, skador och en avstängning: DIF fick Andreas Holmqvist avstängd två matcher för en mindre sak i matchen mot SAIK. Jag undrar ju vad domarna i den matchen höll på med men det är ju en annan historia. Andreas spelar därmed inte ikväll heller. Marcus Ragnarsson vilar även idag, skadan som "Ragge" har hålls tydligt hemlig men man vilar väl bara honom inför slutspelet kan tänkas. Oroande är att Jimmie Ölvestad skadades mot Luleå och spelar heller inte ikväll, Mike Zigomanis är fortfarande skadad. Blir ett tunt DIF-lag på isen ikväll.
Skada är temat hos gästerna Linköping med, det är fortfarande stort manfall och läget oförändrat sen senast, vilket innebär att Jan Hlavac, Mikael Håkanson, Patrik Zackrisson och Pontus Petterström saknas i kvällens match.

Övriga matcher ikväll

Brynäs-HV71
Noterbart är att HV71 saknar David Petrasek, Pasi Puistola och kommer spela på sex backar18.45 Modo-Skellefteå på


Modo innehar den värdefullaste platsen för lagen under. Sista slutspelplatsen och en kvartsfinalplats. Men bara en pinne efter är Luleå ivrigt jagande och ännu en poäng bakom är Challe Berglunds Timrå IK. SAIK är trea på samma poäng som Djurgården på tredje plats och SAIk vill ha ett så bra utgångsläge som möjligt i kvartsfinalen. Det kommer bli stentufft i Fjällräven Center ikväll. Det gäller att Modo spelar på riktig topp nu de sista matcherna för att klara hålla de andra lagen bakom och det går inte att säga hur det ska gå. Så jämt och tight är det i tabellen vilket är skoj förövrigt.

Så gott att Troja klarade sig kvar!Grattis IF Troja/Ljungby till fortsatt hockeyallsvenskt kontrakt! så skönt! Strongt att man klarar av det på egen hand, det visade på en styrka ända in i slutomgången.

Måndagens matcher i Elitserien

Elitserien - Omgång 53Djurgården - Linköping

Brynäs - HV71


Modo - Skellefteå visas på

Årets kvalserie nästan klar

     
  Södertälje SK                Rögle BK

      
   Leksands IF                    AIK Hockey

        
   Växjö Lakers                 Vilket blir sjätte laget?

Dramatisk tackling i NHL inattBostons Marc Savard hårt tacklad av Pittsburghs Matt Cooke

Matt Cooke borde bli avstängd! - Det är riktigt ful tackling!
Jag måste säga att såna här tacklingar när offret i detta fallet Marc Savard får en tackling av en "tredje gubbe" efter han skjutit iväg pucken och inte är beredd på det blir farliga på något vis. Det är inte snyggt nånstans och de blir farliga på samma vis med. Savard låg helt utslagen på isen och fick bäras ut på bår men. Matt Cooke blev inte ens utvisad, bara hoppas att han blir avstängd i efterhand

Krönika: Hoppas Modo går till slutspel!

Modo mot slutspel?!
Modo ligger på åttonde plats och innehar den sista slutspelsplatsen, det innebär att HV eller Linköping får välja mellan Modo eller Frölunda just nu. Det spekuleras i att både HV71 och Linköping kommer göra allt för att undvika just Modo i en kvartsfinal, hur nu det ska gå till?

Omgång 52 spelades igårkväll och det bjöd på rafflande hockey runt om på arenorna. Hetaste mötet var den i Axa Sport Center mellan SSK-Skellefteå. SAIK vann löjlig enkelt till slut men det var ynglingen Oscar Lindbergs tackling på SSK:s fixstjärna Linus Klasen som alla snackade om efteråt. Klasen utgick axelskadad men ännu oklart exakt hur illa det är med SSK:aren. Bytet efter matchen gav sig tuffingen i hemmalaget Fredrik Svensson på denne Lindberg och det utbröt ett jätteslagsmål, åtta matchstraff och 270 minuter i utvisningstid. SSK och Rögle spelar årets kvalserie med AIK, Leksand och Växjö Lakers samt ett lag som kommer spela playoff bakvägen in i kvalserien.

Modo Hockey är på slutspelsplats äntligen och nu ser laget starkare ut för första gången på hela säsongen. Laget tog två viktiga poäng i Jönköping i går kväll efter seger i sudden death. Modo petade därmed ner Luleå under strecket. Det är tre matcher kvar och det kommer bli oerhört spännande. Jag hoppas innerligt att Modo tar sig till slutspel, det vore kul för svensk hockey med Peter Forsberg och Markus Näslund i ett SM-slutspel igen. Både Modo och Luleå har kvar att möta Södertälje och Rögle och jag tror det kommer avgöras där. Det blir hårt ända in i sista perioden i slutomgången på lördag.

Luleå var tvunget att vinna hemma igår mot Djurgården. Men så blev det inte. Patrik "Sillen" Cehlin avgjorde med matchens enda mål som Mattias Modig nog får ta på sig. Gustaf Wesslau däremot i DIF-kassen storspelade och såg till att alla tre poängen följde med hem till Stockholm. Det var andra gången i historien som DIF vinner med 1-0 borta mot Luleå förövrigt.

Färjestad har varit uppochner hela säsongen men ändå tillhört topplagen i tabellen. Det blev seger i Cloetta Center mot Linköping. Men jag säger att trots alla målglada förluster och dåliga matcher som spelglat FBK några gånger under säsongen så kommer FBK att göra allt för att försvara guldet i slutspelet. Linköping är en stark kandidat i slutspelet, det känns som att det är deras tur, blir det inte framgång i år så kommer det nog dröja ett tag till är jag rädd.

Frölunda förlorar med 3-7 nere i Ängelholm mot Rögle som är klart för kvalserien. det är lite förvånande, jag trodde Frölunda skulle tajta till speletRögle gick ifrån till 3-0. Frölunda vaknade aldrig till liv i matchen utan det rann iväg istället. Det är väl ingen bra känsla att förlora så stort mot ett kvalserielag, det kan ju dock ha boostat Rögle inför vad som komma skall. Frölunda får rannsaka sig själva litegrand inför serieavslutningen för jag tror inte man är nöjd med matchen igår.

Timrå fick "bara oavgjort" mot svårspelade Brynäs som är ett av seriens bästa lag på att ta matcher till sudden. Brynäs hade ledningen med 2-1 men Timrå kvitterade sent och tog en viktig poäng. Timrå hade behövt alla tre för att överhuvudtaget ha chansen att ta sig till ett slutspel, jag tror att Timrå får vara glada över att det blev nytt kontrakt i alla fall. Brynäs har seriens bästa målvakt och kommer att gå långt om Jakob Markström

Modo upp på slutspelsplats!

Tankar kring dagens matcher och slutspelsdramatiken kommer in under dagen imorgon!


Luleå - Djurgården   0-1

Rögle - Frölunda   7-3

Linköping - Färjestad   1-2 

Timrå - Brynäs   2-2

Södertälje - Skellefteå   2-7

HV71 - Modo   2-3 efter förlängning

Lördagens matcher i Elitserien

Ber om ursäkt att förrapporten inför eftermiddagens matcher kom in sent men har varit lite upptagen.

/Web
____________________________________________

Elitserien - Omgång 52

Luleå Hockey -Djurgårdens IF
Coop Arena 16.00

Svår match att vänta i Coop Arena
DIF är på en liten roadtrip och i eftermiddag väntar Luleå på sin hemmarink. Efter förlusten i torsdags så vill det till att komma upp på banan igen. Det är alltid svårt att vinna i Coop Arena. Luleå är inblandat i streckstriden och måste vinna till varje pris nu. Modo och Timrå jagar hack i häl på norrbottningarna.

Läget i lagen: Senast saknades Anders Burström, Robin Lindqvist, Marcus Hurtig, Fredrik Styrman och Emil Lundberg i Luleå. Det är oklart om någon av dem är redo för spel igen. I DIF är Nichlas Falk är tillbaka i laget men Andreas Holmqvist är avstängd för matchstraffet senast mot SAIK. Sedan tidigare saknas även Mike Zigomanis och Marcus Ragnarsson.

Övriga matcher
Timrå-Brynäs

Stenhårt, svårtippat men oerhört viktiga poäng på spel för framförallt Timrå.

Rögle-Frölunda
Ett avhängt Rögle ska väl inte kunna rubba VF som nu ska komma i form inför slutspelet?

Södertälje-Skellefteå
Vad ska man säga om SSK?

Linköping-Färjestad
Ska normalt vara en toppmatch men FBK är uppochner alldeles för mycket

18.15 HV71-Modo
Det väntas mycket folk till Kinnarps Arena ikväll där Modo och Peter Forsberg kommer på besök. En viktig match framförallt för Modo men även för HV som letar toppform så sakta. HV:s spel har varit allt annat än perfekt på sistone men efter segern mot Luleå hemma senast så borde väl formen har infunnit sig. Per Ledin spelar inte avstängd två matcher för det lilla gruffet mot Fredrik "Myggan" Pettersson


Slutspelstipset 2010: Vilket lag tar SM-GULD???

SM-GULDET 2010 går till ? ? ?

Alla läsare där ute: Tippa VILKET LAG TAR SM-GULD i ISHOCKEY 2009/2010: Tippa genom att skriva i kommentarer så lägger jag upp på sidan!

******************************************
    

   
     


          

****************************************

Detta är de åtta slutspelslagen nu vilket jag utgår ifrån men givetvis kan ni ju tippa andra lag med..

Hockeyallsvenskan ikväll:

och Leksand vinner mot Växjö


Svag match mot Skellefteå

Elitserien - omgång 51

Skellefteå AIK - Djurgårdens
IF 4-3
Djurgården föll iKraft Arena med uddamålet men ligger kvar på tredje plats tack vare bättre målskillnad. Matchen i gårkväll var inte riktigt enligt önskan. Man började oerhört blekt och DIF ska tacka Wesslau i målet att det bara stod 2-1. SAIK gick upp till 3-1 och 4-2. DIF kom aldrig riktigt in i matchen, SAIK styrde händelserna och DIF kom aldrig ikapp under hela matchen. Spelet blev dock lite bätttre men när slutsignalen ljöd så var det 4-3 på tavlan för hemmalaget.

Modo - Linköping 8-0
Slutspel för Modo?? Kvällens största seger och mest förvånande. Ena matchen är man bra på hemmais. I nästa på bortais mot Timrå så vaknar man försent och ser lika hjälplösa ut som man gjort under många matcher. 10-3 hemma senast och nu 8-0. Vad är det som gör att de helt plötsligt är outstanding på hemmaisen? Är det nåt stort på gång?

Färjestad - Timrå 1-3
FBK förlorar på hemmais, mot ett vilt jagande Timrå som nu med har chans på slutspel. FBK är märkligt i år. De har vart upp och ner och det kommer bli svårt att tippa dem i ett slutspel. Det kan gå hur bra som helst eller tar det slut innan det börjat. Så känns det.

HV71 - Luleå 5-3
Så var HV71 upp i serieledning efter en övertygande seger hemma mot Luleå. Men frågan är väl om det har vänt eller om de ska trilla tillbaka igen? Modo kommer på besök på lördag med Peter Forsberg och Mats Zuccarello-Aasen i toppfom men man ska komma ihåg att Modo inte vinner ofta i Jönköping samt att man inte är alls lika starkt på bortaplan. HV71 vinner! 

Frölunda - Södertälje 4-1
Det var en väntad hemmaseger. Fanns inte på kartan att SSK skulle bräcka Frölunda på bortais. Därmed så var  Frölunda klart för slutspel, det blev klart efter gårdagens seger mot ett SSK som nu är avsågat och får slåss för sin plats i Kvalserien. Det är fyra matcher kvar och placering 3-8 är öppna. Det kommer bli hårt i mål ända in i slutminuterna i sista omgången.

Brynäs - Rögle 5-2
Ännu en match där hemmasegern var väntad och kvalserien har fått sitt andra lag klart: Rögle BK gör Leksands IF sällskap i kvalserien till elitserien 2010/2011. Rögle sköts ner i Kvalserien definitivt i och med förlusten. Med all sannolikhet SSK med i och med att dom förlorade med. Brynäs kommer vara en outsider i slutspelet. De har seriens bästa målvakt och ett varningens finger pekas här med.


Hockeytorsdag!

Elitserien - omgång 51


#32. Marcus Kruger

Skellefteå - Djurgården
Kraft Arena 19.00

Norrlandsturné för DIF
Två raka bortamatcher mot Skellefteå och Luleå väntar Djurgården, tuffast tänkbara. Alltid svårvunnet däruppe. Det börjar dra ihop sig i tabellen kring strecken men DIF och SAIK slåss om vilket lag som får bästa placering efter HV71 och Linköping. Djurgården, Skellefteå och Färjestad fightas om vilket lag som ska ta tredjeplatsen och fjärdeplatsen i tabellen för att dra fördel av att få välja motståndare och hemmafördel i kvartsfinalen. Med tanke på att DIF har fyra bortamatcher på de här sista fem matcherna så tror jag det blir tufft att klara av det. Men en match i taget så får vi se hur det utvecklar sig. Skellefteå är starka hemma men DIF har ändå lyckats lugga dem på poäng häruppe.

Läget i lagen: Hemmlaget Skellefteå mönstrar komplett lag sånär som på Tomas Surovy som klev av senast och är ett frågetecken inför kvällens match. Djurgården saknar en trio fortfarande, sega skador som inte vill ge med sig. Irriterande att inte DIF får spela med ordinarie lag. Daniel Brodin, Marcus Ragnarsson och Mike Zigomanis spelar inte i DIF ikväll. 


Övriga matcher
Modo-Linköping
Brynäs-Rögle
Färjestad-Timrå
HV71-Luleå

18.45 Frölunda-Södertälje på

DIF: Kyle Klubertanz förlängde ett år!Djurgården har i dag kontrakterat succébacken Kyle Klubertanz för ytterligare ett år. Därmed har man fyra backar klara för nästa säsong. Fortfarande ingen målvakt.

Klara spelare för säsongen 2010/2011

MÅLVAKTER
: Ingen.

BACKAR:

8. Alexander Deilert
10. Marcus Ragnarsson
15. Oscar Eklund
**49. Klye Klubertanz

FORWARDS:
9. Kristofer Ottosson
19. Jimmie Ölvestad
20. Christian Eklund
29. Patrick Cehlin
32. Marcus Krüger
34. Daniel Brodin
38. Arvid Strömberg


Brynäs tråkade ut DIF på Hovet ikväll

Elitserien - Omgång 50Djurgårdens IF - Brynäs  -
0-1, 1-0, 0-0, 0-0 
Skott: 31-27 (5-7, 11-10, 13-8, 2-2 
Mål:DIF: Andreas Engqvist
Mål:BIF: Jonas Nordqvist
Publik: 7490 personer på Hovet

Brynäs tråkade ut Djurgården - Oavgjort
Det blev delad pott igen när lagen möttes på Hovet ikväll. Brynäs backade hem och hjorde det svårt. Spelade smart stundtals och Jakob Markström var rena väggen. DIF startade riktigt bra och spelmässigt var det ett lag på banan i början men det var ändå Brynäs som gjorde mål först. Det blev en svår match för Djurgården idag.

Första perioden startar bra för DIF:s del som sätter tryck direkt. DIF vill ha koll på matchen från start och snart så är det rakt spel ur egen zon. Man hamnar djupt nere i Brynäszonen och snurrar runt ett bra tag men det skapas ändå inte så mycket farliga målchanser. Tyvärr är det så här för ofta. Jimmie Ölvestad har bra fart och får en macka på offensiv blå och kommer fri men dras ner av en brynäsback och domaren blåser straff. Straffen slås av Marcus Nilson som nästan lyckas, han trixar med klubban och lägger en backhand som går under store Jakob Markström i målet men går stolpe ut. Inget mål alltså men vilken straff det hade vart om den gått in. DIF har övertaget och det är mer eller mindre spel mot ett mål i perioden men vad händer då. På en av få chanser gästerna har så gör de mål. Ett skott som smiter in mellan benen på Gustaf Wesslau, det känns lite snopet men det gäller att skapa målchanser och göra mål på dom. Skotten går till Brynäs 5-7. Det speglar inte spelet på isen men Brynäs gör det bra så här långt.

Andra perioden: Börjar som första med att DIF tar kontrollen och försöker sätta tryck direkt. Man försöker gå rakt på mål för att jaga ett mål. DIF verkar ha snackat lite i paus för man snurrar inte lika mycket utan man går rakare på mål och avsluten är fler men men men det står en målvakt som heter Jakob Markström i kassen som fullständigt storspelar. Brynäs får backa hem och försvara sig men då och då får de lägen att gå upp och kontra och ett par gånger är det riktigt nära ett mål. DIF trycker på men har förfärligt svårt att göra mål och skapa heta chanser. Brynäs har ett powerplay som man dock inte lyckas utnyttja. Skotten: 11-10

Tredje perioden:
DIF börjar perioden med att döda ett boxplay där det är DIF som faktiskt har de farligaste lägena. Backen Oskar Eklund kliver fram och fixar ett friläge men Markström räddar den gången. Brynäs får ett jätteläge när Magnus Kahnberg kommer igenom men hakas upp, domaren dömer straff och Kahnberg tar den själv, glider fram mot Wesslau men lyckas inte sätta pucken. 1-1 i varsin missad straff. Efter det är det bara Djurgården som försöker och försöker att ta ledningen i matchen, man får möjlighet i spel fem mot fyra men det är alldeles för många pass istället för att skjuta och gå på retur. Jakob Markström storspelar på chanserna som skapas. Brynäs har inte mycket att komma med under några minuter. Brynäs tråkar ut Djurgården de sista minuterna och matchen går till förlängning. Riktigt tråkhockey från Brynässidan men effektiv möjligtvis. DIF har svårt återigen att göra mål. Det måste bli bättre det räcker inte att snurra i anfallszonen i tio minuter i varje period.

Förlängning: I sudden är det spel fyra mot fyra, det börjar trevande, Djurgården förstör väl chansen när man drar på sig en utvisning. Brynäs får ett jätteläge i spel fyra mot tre. Men inget mål då fast i slutsekunden av den första så kommer en ny vilket betyder att Brynäs får avsluta i spel fyra mot tre. Därmed blir det bara en DIF-poäng. DIF försvarar sig bra och kan till och med kontra ett par gånger men Markström är i vägen som vanligt. Matchen slutar 1-1 och lagen får varsin poäng.

Jakob Markström vinner poängen åt sitt Brynäs ikväll!

Djurgårdens tre bästa ikväll
*** Gustaf Wesslau
** Jimmie Ölvestad
* Kristofer Ottosson

----------------------------------------------------------

Frölunda-HV71 7-3
Frölunda säkrade nog sin slutspelsplats ännu mer ikväll efter seger mot serietvåan HV71. En match med känslor som det altid är när lagen möts. Derbykaraktär och slutspelskänsla nästan direkt när årets slagsmål utspelades mellan Fredrik "Myggan" Pettersson och Per Ledin, en retsticka från varje lag alltså. Båda fick förstås matchstraff. Det blir mycket utvisningar i matchen och särskilt för HV71 som inte alls är på hugget. Frölunda gör två snabba i slutet av andra perioden som avgör matchen. 5-2 inför sista så kändes matchen ganska avgjord. Tror dock inte att HV ville att det skulle rinna iväg i slutet. Matchen slutar 7-3. Det kan inte vart kul att vända hem i bilen ner till Halmstad för vissa personer denna kvällen.

Linköping-Skellefteå 4-2
Inte mycket att skriva om. SAIK ledde men LHC vände och vann inte helt oväntat

Årets Järnkamin: Jimmie Ölvestad

Järnkaminerna har ikväll utsett säsongens spelare i Djurgårdens lag som får priset: Årets Järnkamin:

Priset tilldelades:#19. Jimmie "Jimpa" Ölvestad

Jimmie har gjort en av sina bättre säsonger i DIF-tröjan och är oerhört värdefull för laget med sitt aggressiva fysiska spel. Jimpa visar sån attityd i byte efter byte. Han är elitseriens tacklingskung och har delat ut flest tacklingar.

Inför nedsläpp: Brynäs spelar på Hovet

Elitserien - omgång 50


Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 19.00

18.45  -  -  - >  

Näst sista hemmamatchen i seriespelet
DIF tar emot Brynäs ikväll på Hovet i näst sista hemmamatchen i seriespelet. DIF vann senast mot SSK men helt utan att övertyga. Man startade den matchen bra men föll in i SSK:s sega men något smartare spel och hade inte SSK drabbats av en femminutersutvisning i sista perioden så hade det blivit förlust. Det kanske behövs en match efter ett upehåll innan man är igång så ikväll hoppas jag de håller farten och tempot uppe samt att de hittar målet lite mer. DIF har haft svårt med Brynäs denna säsongen och är väldigt svårspelade, det blir alltid tajta och jämna matcher lagen emellan. Brynäs har ju Jakob Markström i målet som är seriens bästa målvakt.

Läget i lagen: DIF fick tillbaka alla skadade under uppehållet men ändå så saknades tre tunga pjäser senast och de saknas även ikväll: Daniel Brodin, Mike Zigomanis och Marcus Ragnarsson. Till kvällens match har även Nichlas Falk fallit bort, han insjuknade under dagen. Gästerna Brynäs kommer med en förlust i bagaget från omstarten. Man mönstrar Jakob Markström som vanligt i kassen. Senast saknades backarna Simon Bertilsson och Niclas Andersén och så också idag.


Frölunda-HV71

Linköping-Skellefteå

Uppdaterad: Vild gissning på kvartsfinaler i slutspelet 2010

Elitserien i ishockey 2009/201 - inför SM-slutspelet

Slutspelet närmar sig med stormsteg, bara fem matcher kvar och 16 dagar kvar till första kvartsfinalen. Det känns inte som tabellen satt sig till fullo än men den är ändå i praktiken klar. Det är fortfarande inte helt klart hur platserna 1-8 kommer se ut, det är ändå lite öppet än. Kanske. Man längtar lite till slutspelet efter matchen Timrå-Modo igår där det var riktigt heta känslor i sista perioden precis som en avgörande slutspelsmatch. Det fick mig och ett par kompisar att spekulera i hur kvartsfinalerna blir till. Vilka som väljer vad och så vidare. Jag gör en liten vild gissning på tänkbara kvartsfinaler utefter hur tabellen ser ut just nu.

Lottningen i årets slutspel går till enligt följande: tänkbart scenario med årets lag inom parentes

Elitseriens seriesegrare:(Hv71) väljer mellan de två sämst placerade lagen, alltså lag 7:(Luleå) och 8: (Frölunda) i grundserien. Tvåan:(Linköping) väljer sedan mellan de återstående två sämst placerade lagen, vilket således kan bli lag 6:(Brynäs), 7:(Luleå) eller 8 (Frölunda) beroende på vad seriesegraren (HV71) väljer. Därefter väljer trean:(Djurgården) mellan de återstående två sämst placerade lagen och seriefyran (Skellefteå) i elitserien får möta det lag som ”bli kvar".

SM-slutspelet 2010 inleds torsdag 18 mars där lagen som placerade sig 5-8 börjar hemma.

Min vilda gissning just nu

HV71 - Luleå

Linköping - Brynäs

Djurgården - Frölunda

Skellefteå - Färjestad

Jag avstår att spekulera så länge men tro mig, det kommer visa sig varför det blev så här.

Kvällens tre matcher

Elitserien - Omgång 50

18.45 på - - >
Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 19.00


Frölunda-HV71

Linköping-Skellefteå

DIF klart för slutspel!I och med att Challe Berglunds Timrå vann över Modo ikväll så är Djurgården definitivt klar för slutspel. Det känns ju hur gott som helst men det kommer bli stentufft. Det är förövrigt 25:e gången sedan Elitserien startade säsongen 1975/76 som Djurgården är med och kämpar i slutspelet.

Timrå tog chansen, FBK gav svar på tal

Elitserien - Omgång 50
Kvällens tre matcher bjöd på spänning och dramatik. Framförallt i "Proppskåpet" i Timrå i matchen mellan Timrå-Modo, två lag som allt annat än gillar varandra och det märktes på isen ju längre matchen gick. I sista perioden var det grinigt och domarna blåste nästan sönder matchen. Timrå tog vara på att Modo drog på sig massa onödiga utvisningar. Modo reducerade i slutet men då drog Peter Forsberg på sig tio minuters utvisning vilket gav matchstraff. Timrå höll undan och vann. Riktigt kul att se såna här matcher där det är mycket känslor och händer mycket.
Timrå-Modo 5-4
Timrå tog tre viktiga poäng i hatderbyt. Modo var med och kom tillbaka starkt efter att Timrå haft ledningen med 2-0 och 3-1. Tyvärr så klantar man till det rejält i sista perioden när man gång på gång drar på sig den ena onödiga utvisningen efter den andra. Niklas Sundström och Markus Näslunds utvisningar när man jagade en kvittering till 4-4 var vansinniga, istället gav det 3-5 för Timrå sen. Så vinner man inga matcher och det kommer definitivit inte bli nåt slutspel. Visserligen reducerar Modo til 5-4. Peter Forsberg är taggad i matchen men mest frustrerad när det inte går som han vill, i slutet blir han knätacklad men får inte utvisningen med sig varpå han skäller ut domare Thomas Andersson som ger Foppa en tiominutare vilket ger matchstraff direkt. Domarna är i fokus med 30 sekunder kvar och visar ut en Modospelare helt felaktigt. Tråkigt när det blir så. Modo fick sex mot tre ändå de sista sekunderna men det hjälper inte. Timrå tar tre viktiga poäng
Södertälje - Rögle 2-1 efter förlängning
SSK tog inte chansen, Rögle gjorde det till slut (visserligen om det bara blev en pinne) SSK hade ledningen och jag trodde de skulle avgå med seger men icke. Rögle kvitterade i tredje perioden och höll det till slutsignalen. I förlängningen klev Petri Pakaslahti fram efter blott 25 sekunder och fixade segern!
Luleå - Färjestad 1-2
FBK gav verkligen svar på tal efter storförlusten senast. Ledde 0-2 och hade koll på Luleå som inte alls kom ut med det spel som de har en förmåga att spela på hemmaisen. Det kan ha berott på att tre spelare fick kliva av för de Visserligen reducerade Luleå men FBK håller undan och tar tre viktiga poäng på bortais. Emil Kåberg stod för matchen överfall på Luleås lille Pär Ahlbrandt. Inte lätt för Kåberg som har svårt att hänga med, slagsmålsvinster räknas ju dock inte så han måste utmärka sig på annat sätt.


Timrås sista chans ikväll

Elitserien - omgång 50

Två av tre intressanta matcher ikväll
Kvällens matcher bjuder på hög dramatik. Det är krig i bottenskiktet ikväll. Väldigt viktiga poäng som står på spel och inget av lagen vill tappa minsta möjlighet till en så bra avslutning för att slippa negativt kval eller för att ta sig till slutspel.


Timrå - Modo Hockey

18.45

Timrå har en liten chans att fortfarande ta sig till slutspel. Man är åtta poäng ifrån den sista slutspelsplatsen. Vinst idag och så många poäng som möjligt samtidigt som Modo som ligger före Timrå förlorar sina matcher och Luleå eller Frölunda rasar ihop så kan det bli slutspel. En väldigt liten chans men den finns. Timrå tänker ta den och Modo som ligger före kommer jagas stenhårt ikväll.

Jag tror... däremot INTE att varken Modo eller Timrå tar sig till slutspel. Det kanske inte är kul att läsa om ni håller på något av lagen men så är sanningen. Det ska alldeles för mycket till för att det ska bli ändring. De åtta lagen som innehar slutspelsplats kommer det att bli.

Södertälje-Rögle
Livsviktig match för både dessa lagen med och detta är Rögles sista chans. SSK jagar febrilt för att undvika negatvit kval. Förlorar Rögle så är det kvalserien som gäller, vinner SSK så måste även Timrå förlora för att de ska ha en chans inför fortsättningen. Det är otroligt mycket som står på spel ikväll.

Luleå - Färjestad
Luleå innehar sista slutspelsplatsen på samma poäng som Frölunda men de kan känna sig rätt säkra. Färjestad kommer på besök och de har allt annat än toppform nu. 3-10 mot Modo senast är skrattretande roligt. Det blir inga såna siffror idag men ska bli intressant att se hur FBK agerar på isen idag. Luleå kommer köra från första nedsläpp


En vanlig måndag igen: Elitserien ikväll

Måndag igen!
Det är måndag, en vanligt måndag igen vilket innebär elitseriehockey, tre matcher ikväll, tre imorgon tisdag i omgång 50. Ordningen är återställd efter ett grymt OS förutom hockeyfiaskot. Canada knep guldet i sudden mot USA sent igårkväll, finnarna tog bronset och Sverige fick en bale toapapper med sig hem.


18.45 Timrå - Modo visas på  

Luleå - Färjestad

Södertälje-Rögle


Storfavoriterna Canada tog hem OS-guldet 2010

O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

 F  I  N  A  LTEAM CANADA - Olympiska mästare i ishockey 2010 i Vancouver.

USA-Canada 2-3 efter sudden death
0-1, 1-1, 1-0, 0-1 
Skott: 36-39
  (8-10, 15-15, 8-7, 4-7) 
Mål:USA: Ryan Kesler, Zach Parise
Mål:CAN: Jonatan Toews, Corey Perry & Sidney Crosby

Vilken match - En av de bästa hockeymatcher jag sett
Första perioden startar i ett rasande tempo och tar tag i matchen de första fem minutrarna innan USA får chansen att komma in i matchen. Det är kamp, det är tufft och det smäller i varje närkamp. Det är ös i matchen så här långt.. Sen är det ombytta roller så USA får momentum i matchen och har lite längre spel i anfallszon men utan att lyckas. Istället är det Canada som tar ledningen på en retur när USA:s backar slarvar efter en tekning. Kändes inte helt rättvist men USA har minst lika bra som Canada efter första perioden. Kul att se hur amerikanarna kör extra hårt på Dany Heatley i vit lönnlövströja, rejäla proppar varav en slutade i USA:s bås. Canada började proppa direkt men USA visar tydligt att man inte tänker vika ner sig mot storfavoriterna. USA måste ha nästa mål ändå, gör Canada det så blir det oerhört svårt för USA.

Andra perioden styrs av Canada inledningsvis som tar fördel av sin ledning. USA har svårt att komma till och får försvara sig mest. Man håller sig jämn och håller Canada ändå utanför sig. När USA kommer upp är det lika svårt för dem att komma in på mål. Canada styr större delen av perioden och får även nästa mål. Det som USA behövde egentligen, amerikanarna tappar markering hemåt och pucken hamnar mitt i slottet när backarna i USA inte kan räkna in rätt. 2-0 är ett faktum och på ett sätt är det ju rättvist. Nästa mål måste bli amerikanskt och det kommer till slut genom Ryan Kesler, oerhört viktigt och det ger USA energi i matchen. USA tar över i slutet av andra och är nära en kvittering i slutet men Roberto Luongo i Canadas mål ser till att ställningen är 1-2 i paus. Kul att se USA proppa och proppa gång på gång mer än vad Canada gör. Enda minuset är domarna som inte vågar ta utvisningar som är solklara och som är fula. Exempel den kanadensiska backen Chris Pronger som är snabb som en rullator, han kan inte åka skridskor så han använder klubban att crosschecka så fort han får läget. Inte kul att se att Canada har sån fördel av sina domare som då också är kanadensiska till råga på allt. Tredje perioden kommer bli stenhård och rafflande.

Sista perioden blev en enda lång spelsekvens där Canada spelade tajt och USA kom inte in på mål alls. Canada hade mer ströchanser och domarna lät bli att vifta med armen. Tiden rann nästan ut och det såg ut som att USA
inte skulle få en möjlighet men den kom. Man plockade ut Miller i kassen och fick tekning i anfallszon, Canada lägger ut den och USA vänder in igen, till slut kommer pucken framför målet så får Zach Parise tag i pucken och kvitterar med 24 sekunder kvar av matchen. Helt sjukt vilken match men det kändes rättvist. Matchewn går därmed till sudden death. Det kommer inte ta lång tid innan målet faller. Ni ska få se..

Stackars USA
Matchen till sudden death alltså och vad var det jag skrev här ovan, jag trodde på ett tidigt avgörande och det kom. Canda var det som gjorde det och det var inte helt oväntat. De ville de vågade och de kunde, stor matchvinnare för lönnlöven:


#87 Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Sid the Kid, The Next One: Sidney Crosby som snappar upp en puck som en USA-back tappar. Canada hade fem klara chanser precis innan målet. USA hade en så det var ganska klart vilka som bara skulle vinna matchen. Hela Canada landet krävde guld och nu blev det guld. Räkna med att det festas i ett dygn minst för det här runt om i landet där hockey är tio gånger större än fotboll, baseball och allt vad det är. USA förlorade inte en enda match på ordniarie tid under hela OS ändå blir det bara silver. Det måste vara otroligt tungt.

RSS 2.0