Kruger stannar i DIF ett år till!Marcus Kruger


Lugnande besked
Marcus Kruger
signade ett kontrakt med Chicago Blackhawks i sista stund men stannar i DIF ett år till. Det var ett lugnande besked. Truppen ser för tillfället skaplig ut men det saknas ett par spelare till innan truppen är komplett

DIF Hockey 2010/2011: Mario Kempe?! klar för Djurgården-Djurgården Hockey inför säsongen 2010/2011-


Mario Kempe klar för Djurgården. Får hoppas han kan tillföra laget något. Det är ingen spetsvärvning men han tar en plats i tredje eller fjärde möjligtvis.

Klara spelare för säsongen 2010/2011

(inom parentes visar gällande kontrakt)
(kursiv stil är juniorer med A-lagskontrakt)

MÅLVAKTER
30. Mark Owuya (2010/11)
35. Tim Sandberg (2010/2011)  Junior
39. Stefan Ridderwall (2010/2011)

BACKAR:

3. David Printz (2011/2012)
7. Andreas Holmqvist (2011/2012)
8. Alexander Deilert  (2010/11)
10. Marcus Ragnarsson  (2010/11)
15. Oscar Eklund  (2010/11) 
16. Nichlas Falk (2010/2011)
28. Kim Lenhammer (2011/2012)   Junior
XX. Josef Boumedienne (2011/2012)
XX. Stefan Lassen (2011/2012)

FORWARDS:

XX. Nils Ekman
XX.Mario Kempe
9. Kristofer Ottosson  (2010/11)
13. Arvid Strömberg  (2011/12)   Junior
17. Mathias Tjärnqvist (2010/2011)
19. Jimmie Ölvestad  (2012/13)
20. Christian Eklund  (2011/12)
26. Tim Eriksson  (2011/12)
29. Patrick Cehlin  (2011/12)
32. Marcus Krüger  (2010/11)
34. Daniel Brodin  (2011/12)
37. John Norman (2011/2012)   Junior
44. Stefan Söder (2011/2012)   Junior
-----------------------------------

Spelare med utgående kontrakt:

Marcus Nilson, fw

Klara spelare in
:
Josef Boumedienne, b - EV Zug
Stefan Lassen, b -
Nils Ekman, fw - SKA St.Petersburg, KHL
Mario Kempe, Rögle

Klara spelare ut:
Gustaf Wesslau, mv - Columbus Blue Jackets, NHL
Kyle Klubertanz, b - Montreal Canadiens, NHL
Timmy Pettersson, b - Severstal Cherepovets, KHL
Andreas Engqvist, fw - Montreal Candiens, NHL

Calle Gustafsson, fw - Rögle BK, Hockeyallsvenskan
Henrik Eriksson, fw - Mora IK, Hockeyallsvenskan
Michael Holmqvist fw - Linköpings HC
Nicklas Danielsson, fw - Modo Hockey 
Jacob Josefsson, fw - New Jersey Devils, NHL
Mike Zigomanis, fw - ny klubb ej klar
__________________________________________
Rykten/spekulationer

Nyförvärv:

Mikael Tellqvist, mv - Lukko
Staffan Kronwall, b - Calgary Flames
Niklas Nordgren, fw - Rapperswill

Förluster: 
Marcus Nilson, NHL?

så fel!...så fel!!
Det här kunde varit ett dåligt skämt....men dessvärre inte..

94 dagar kvar


.................till Elitseriepremiären säsongen 2010/2011

Overkligt: Fredrik Bremberg klar för HV71?!

          


Fredrik "Linkan" Bremberg
klar för HV71, känns helt overkligt......

-HV71 är ju redan stora guldfavoriter nu till när Linkan anslöt till laget!

Finalförlusten nästan glömd för ett tag men så nu detta. Det är tungt. Spelade i o för sig ingen roll vilken klubb Linkan hade gått till men det kommer svida enormt att ha Linkan i värsta tänkbara motståndartröjan (Färjestad o AIK med för den delen)

Måste väl å andra sidan förstå Linkans tankesätt, att spela med HV ger ju en större chans för honom att kanske ta ett SM-guld till

Besvikelsen är stark som riktas mot DIF:s sportkommité
Frågan kvarstår också hur ända in i hela hockeysverige Djurgården kan tacka nej till en sådan egenuppfostrad stjärnspelare? det är för mig helt obegripligt och jag kan redan höra den besvikelsestorm som kommer riktas mot DIF:s sportkommité, när man vill värva mediokra spelare som okände Mario Kempe? och norrmannen från VM vad-han-nu-hette? Känns som att nivån för nästa säsong är då inte rakt mot en ny SM-final. Det måste till riktigt bra värvningar i sånt fall för Djurgårdens del.

Jag är ju mer än övertygad om att jag inte är ensam att känna så här. Hur tänker man med att vilja värva två mindre bra spelare och tacka nej till Bremberg där de vet vad de får och lite till och han är dessutom omtyckt och ses (sågs?) som en DIF-legend?

Det kändes tungt att läsa alla rubriker om att DIF inte vill ha Linkan och allt sånt trist men det här var värre än väntat. Blytungt. Skulle DIF dessutom få HV i ett slutspel igen skulle det bli värre än värst tror jag. Roligare dagar har man ju upplvet som Djurgårdare, det är ett som är säkert.

En sak till: Fredrik Bremberg gör debut i HV-tröjan i Elitserien mot.... Djurgården på Hovet i premiären.

Vettiga ord om Fredrik "Linkan" Bremberg

->http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/djurgarden/article7263710.ab<-

Kopiera adressen genom att klicka mellan pilarna! ovan och läs artikeln av Aftonbladets hockeyreporter Tomas Ros, han skriver rätt vettiga saker denna gången i alla fall. Jag håller fullständigt med, lyd Ros råd och ge Bremberg en möjlighet att avsluta karriären i DIF-tröjan!

Mera NHL


Svensk NHL-reklam


Någon som vet vem Tomas Jurco är?Här kommer ett snyggt straffmål från den amerikanska collegeligan QMHJL i matchen mellan Saint John och Cape Breton (från tidigt i våras 10 mars) Killen heter Tomas Jurco och han gör väl en rätt hyfsad straff eller?

Nyheter inför höstens Elitserie 2010/2011

- Fem proffsdomare. Hockeyligan satsar på att ha fler proffsdomare. Från två domare till fem domare.

- Nytt slutspelsschema.
I vår får de bättre ­lagen fördel i slutspelet. Matcherna ska spelas Hemma, Borta, H, B, H, B, H.

 - Ny valprocedur. Tidigare fick lag ett i slutspelet välja mellan lag sju och åtta i grundserien. Nu får lag ett välja mellan fem till åtta. Lag två får välja mellan de tre lagen som återstår bland lag fem till åtta. Och så vidare.

- Fler repriser.
I dag får endast en repris visas på jumbotronen. Men i vinter blir det tre repriser för att höja underhållningsvärdet i arenan.

- Sudden-straffar. Till många tränares ilska är straffar vid oavgjort tillbaka i elitserien.

- Nytt play off-system. I vår spelar lag fyra till sju i allsvenskan en rak serie om sex matcher. Bästa laget tar en plats i kvalserien. (Dessa förändringar är tagna av Elitkommittén.)

- Central målvideo-domare. För att hjälpa målvideodomaren i arenan finns funderingar på att införa ett stöd i form av en central målvideo-domare. (Fortfarande under behandling bland elitserieklubbarna.)


Sveriges näste Lidström? - Grattis Niklas Hjalmarsson!Eksjöfödde Niklas Hjalmarsson vann inatt Stanley Cup med sitt Chicago Blackhawks.
Vad ska man säga mer än grattis, jag menar killen är 23 år gammal, har bara mäktat med 43 matcher med HV71 och var på väg att bli en stabil back men stack tidigt från Elitserien och HV71, det blev 57 matcher med jönköpingsklubben. Endast 111 NHL-matcher senare så har han redan vunnit den stora Lord Stanleys pokal. Hyffsat bra hockeykarriär än så länge. Han jämförs med en viss Lidas i Detroit och jag är övertygad om att Hjalmarsson kommer bli riktigt bra och en kugge för landslaget inom en snar framtid.

Jag vet en kompis (min IVP06-straffmästare)  som är lite extra stolt för Niklas skull.

Bucklan kommer till Russnäs i Småland
Förövrigt så kommer Niklas som är den 27:e svensken att vinna Stanley Cup, ta hem bucklan till Sverige i sommar som varje spelare som vinner Stanley Cup har rätt till. Det är två år sen senast som bucklan var i Sverige då Detroit vann. Niklas kommer ta hem den ärofyllda men dock så fula bucklan till sin hemby i mörkaste Småland. Platsen heter Russnäs och till lekparken i byn ska bucklan resa till där det blir grillfest i samband med firandet.

Uppdaterad: HV71, Södertälje SK eller Modo Hockey???
               
     Modo Hockey,          Södertälje SK eller                    HV71


Fredrik "Linkan" Bremberg
följetongen fortsätter. Vilken klubb han kommer spela i höst närmar sig ett beslut och ett besked. idag blev det klart att han sa blankt NEJ TILL AIK, Tack gode hockeygud för det!

Det står mellan Södertälje (LillebrorStockholm) Modo Hockey, (The Chaos of Hockey) eller HV71, värsta tänkbara, (svenska nånting med) Nåt säger mig att det blir Modo till slut (får vi hoppas!) jag hade tidigare en stark känsla för att han skulle spela för Lions blåa tröja i Chokladkartongen men det blev inget av.

Ingen Bremberg i DIF - Besvikelsen är stor!!
Det går ändå inte med ord beskriva känslan av besvikelse som Djurgårdare att återigen vara med om att av någon konstig anledning inte se Fredrik Bremberg i DIF-tröjan när en viss Hardy Nilsson åter står i båset
. Det känns inte kul alls. Det finns nog klara anledningar till varför Linkan inte passar in i DIF-laget som det är idag men fanns det inte någon möjlighet att ta in Bremberg och tilldela han en roll som passade honom och laget väl. Linkan är en grymt stor DIF-favorit i mina ögon och kommer alltid att vara. Han har Elitseriens bästa handleder och ett speciellt målsinne, dessutom med ett DIF-hjärta. Det hjärtat tror jag alltid finns där hos honom men det har nog naggats lite i kanten efter turerna förra säsongen och nu när DIF tackar blankt nej till honom. Varför går inte Hardy och Brembergs hockeytänk ihop? DIF behöver en utpräglad målskytt precis som Linkan är och alltid kommer vara till han lägger av. Visserligen inte en av de mest hårt jobbande spelare som finns men han är väldigt värdefull för det laget som han spelar för och jag är säker på att han skulle hjälpa DIF till en högre nivå. Kanske vara den där marginalen som saknades i finalen i våras.

En viss Modosupporter sa ofta att: "Bremberg gör alltid mål emot oss" I vinter kanske det är de svidande orden jag får ta i min mun. Fruktansvärda tanke...

Målvakter målvakter


Grattis Chicago Blackhawks till Stanley Cup-segern 2010Grattis Marian Hossa, din förbannelse är bruten

Vem hade trott på Chicago Blackhawks som ett vinnarlag i Stanley Cup 2009/2010? Inte jag i alla fall

Glöm aldrig!


Inte en chans!Fredrik Bremberg
till AIK? - INTE EN CHANS!

AIK har gett Fredrik Bremberg ett kontraktsförslag, men man kan väl säga så här: Oddsen på det är m i n s t 999,99 gånger pengarna på att han går dit, så nej - INTE EN CHANS!

Ny VM-norrman på väg till DIF?

DIF Hockey har inte fyllt luckorna efter sina tappade spelare men sakterliga så börjar laget fyllas på. Det ryktas att det är ytterligare en norsk VM-spelare på väg i Djurgårdslaget som ersättare för NHL-flyktade Jacob Josefsson. Fredriksen har de senaste åren spelat i Vålerengen och gjorde 58 poäng på 45 matcher för klubben.Anders Fredriksen, (här förövrigt jagad av en blivande klubbkompis: Nils Ekman)


Bremberg klar för (Modo?) Elitserien! - till Södertälje??Fredrik Bremberg spelar i Elitserien till hösten - inte i Djurgården!

Som jag bloggade om för ett par månader sedan så började ryktet florera att Fredrik Linkan Bremberg ska spela i Elitserien till hösten men det blir INTE i Djurgården! Jag fick precis höra om att Bremberg förknippas med Södertälje SK men det tror jag föga på. Tidiagre sas det att Bremberg "kommer att spela för ett lag med mörkblå tröja" trots starka rykten med AIK, Timrå och nu senast SSK. Men jag tror att en viss herr Berglund har ett finger med i spelet vilket talar tydligt för något annat lag med RÖD tröja..

Vi får väl se om de blir en mörkblå eller röd tröja i vinter för "Linkan"

104 dagar kvar!

.......till första nedsläpp i Elitserien 2010/2011 börjar

* Ifall ni undrar

eller bara så ni vet

Nisse Ekman intevjuas i DIF-TVNils Ekman är tillbaka i Djurgården igen. Senast var ju lockoutsäsongen 2004/2005 och bildade en vass första kedja med Marcus Nilson och Daniel Rudslätt

Årets målvaktsräddning i Elitserien av:Gustaf Wesslau


stod exDjurgårdaren Gustaf Wesslau för i semifinal fyra hemma mot Linköping. Jaroslav Hlinka får pucken helt ren framför Wesslau som slänger sig o räddar med plock och klubbhandske och stöter iväg pucken och matchen går till förlängning där Timmy Pettersson sen avgjorde.

Det är hockeyligan.se:s läsare som fått rösta från tio olika målvaktsräddningar som lett fram till segraren. Där fanns även årets mål som gjordes av Skellefteås Tim Erixon

Jag vill inte se Björklöven i Hockeyallsvenskan!IF Björklöven - Svenska Mästare 1987

Jag vill inte se Löven i Hockeyallsvenskan
Gamla elitserielaget Löven från Umeå gick i NÄSTAN i konkurs. Nu har de räddats av respiratorisk hjälp för att undvika en konkurs på allvar. Men det spelar ingen roll. Det kommer bara hälpa dem att undvika en krasch väldigt tillfälligt. Det kommer ju inte att hjälpa dem att bygga en ny förening med en stabil ekonomi och sen läser man att laget kanske ändå får spela kvar i sin serie. Det är inte rätt, det är helt åt skogen fel minst sagt.Klubben räddas av en livlina men laget och föreningen måste ändå få ordning på ekonomin i klubben. Det är mycket bättre att laget börjar om, bygger ett nytt ungt lag av egna förmågor spetsat med lite rutin och börjar därifrån. Det är vansinnigt att laget ska få elitlicens när man fuskat till sig pengar som man ändå i slutänden inte förfogade över.

Alla ni Lövenfans därute får tycka vad ni vill men det är inte rätt. Ett lag som inte klarar elitlicensen ska inte spela i eliten heller. Det har gått sämre och sämre för laget som har försökt med den ena panikvärvningen efter den andra men helt utan framgång. Det klingar liksom att nåt är riktigt fel. Det ska krävas en stabil ekonomi och visa på en säkerhet för att man ska spela i eliten som kostar massor av pengar. Det är dags för Löven att gå den tuffa vägen, för i slutänden kommer det att gynna föreningen och staden Umeå. Var så säkra.

RSS 2.0