Magnus Kahnberg helt klar för Brynäs


Magnus Kahnberg - Brynäsare!

Silly season: Troja på värvarjakt


Det florerar rykten angående rödvita Troja. De är på jakt efter en back och en forward och har "rensat" lite i truppen.
Dessa har inte fått förlängt med Troja:
Oscar Andersson
Toivu Sursoo
Mikael Sjöström
Thomas Augustsson
David Striz
Tommy Sandahl

Tre före detta HV-spelare nämns vara aktuella eller i alla fall någon av dem till nästa säsong, enligt källor är backen Niklas Karmhag (HV71, RögleViktor Wallin och Daniel Wallin dessutom har man gjort klart med Mariestads bästa back: Joakim Nettelbladt


Det ser intressant ut med Trojatruppen inför hösten faktiskt


Silly season: "Jonte" på väg hem till Luleå? - Får med sig Warg också?

  
Jonatan Hedström                   Fredrik Warg

Jonathan Hedström närmar sig Luleå Hockey. "Jonte" vill hem till Sverige och då är valet norrland och då står det bara mellan två klubbar: Luleå som han spelat i innan och Skellefteå som han var på nära men valde Timrå i sista stund och blev hängd på en bro i form av en docka utmed en väg i Skellefteå. Jonte kan, om det blir Luleå, dessutom få med sig sin kusin, en viss Fredrik Warg som lämnat Modo precis
Enligt rykten så är det Luleå eller Skellefteå som Jonte väljer mellan, blir det Luleåkanske han som sagt får med sig landslagsmeriterade Fredrik Warg. Det vore två riktigt bra nyförvärv för Luleå det

Silly season: Magnus Kahnberg på väg till Brynäs?


Kahnberg+Brynäs: sant?

Magnus Kahnberg har inte lyckats i år i Frölunda och verkar vilja flytta på sig. Först snackades det om HV71 men nu är det nära en övergång till Brynäs. Brynäs dementerar dock ryktet. Personligen tycker jag det är ett nerbyte för Kahnberg men om han kommer igång och börjar göra mål igen så spelar det ju ingen roll.

J20-SM: Final ett till Gävle

    
     HV71 - Brynäs 3-5 (1-0 2-1 0-4)

Makalös vändning av Brynäs
 i sista gav dem första segern på bortaplan dessutom. HV såg ut att knipa första finalen med ledning 3-1 inför sista perioden men Brynäs ryckte upp sig i tredje och Simon Löf gjorde två viktiga mål för BIF. Gästrikarna vände 2-3 till 4-3 på 13 sekunder!! Löf kvitterade där. Tungt för HV nu som måste ta två raka uppe i Gävle. Det händer nog inte tyvärr.

Kvalserien: SSK & Rögle mot Elitserien ändå


Leksand fick gruvlig revansch på Växjö

Växjö - Leksand 2-4

Snacka om ketchupeffekt av Leksand....och gonatt Växjö, fortsätt dröm om elitserien men det är bara blott en dröm. Visserligen reducerade man nu i andra men det här vänder dom inte. LIF hade koll i sista där Lakers bara tilläts göra ett reduceringsmål. Det lilla hopp lever för Leksand men för Lakers väntar nu bara ett par betydelselösa matcher dessvärre.


AIK tog en viktig seger!

AIK-Rögle 3-1

Gnaget vägrar ge sig och har rivstartat, kan bli svårt för Rögle att fixa elitserieplatsen ikväll. Rögle har reducerat i den andra men det är fortfarande en säker hemmaledning. Rögle pressade på i sista perioden men Gnagarna kämpade och slet och höll tillbaka Ängelholmarna. Hemmapubliken lyfte verkligen hemmalaget ikväll. AIK har en liten liten chans att nå elitserien men då måste SSK förlora resterande tre samtidigt som AIK vinner resten. Gnaget är 5 poäng efter Södertälje på andra plats.


SSK knep tre viktiga päng i Västerås

Västerås-Södertälje 1-4
SSK leder viktigt i ABB Arena. Mållös andra period. I sista spikade SSK resultatet med att göra 1-3 och 1-4. Vilka tavlor Johan Thalberg i VIK-kassen bjöd på. Det var nästan lite Johan "Honken" Holmqvist klass på tabbarna. Då vinner man verkligen inga matcher

Inför Kvalserien: Omg.7 - Rögle kan fixa elitseriekontraktet


Blir det glädjetårar för Ängelholmarna än en gång?

AIK - Rögle

Vinner AIK och SSK förlorar är AIK med i matchen på allvar om en elitserieplats men om Rögle vinner så är man helt klar för Elitserien. AIK m å s t e vinna...

Växjö - Leksand
*Ödesmatch* - Det lag som vinner här samtidigt som SSK förlorar är också med i matchen om den sista platsen i Elitserien.

Västerås - Södertälje
Heja VIK..eller? för om SSK vinner så är man i praktiken också klart för Elitserien.

Med andra ord så är kvällens omgång en nyckelomgång för hur utgången om vilka som går till elitserien. Det vore roligt med en riktig praktskräll.

Årets J20-SM-final: Final 1 ikväll i Kinnarps Arena

      
              Brynäs - HV71

Brynäs lyckades vända underläget mot Djurgården och fixa en avgörande match på hemmaplan som man vann. HV71 gjorde likadant, föll borta mot Luleå men vann två raka hemma.

Första finalen spelas i Kinnarps Arena ikväll, match 2 på onsdag i Gävle i Läkerol Arena och en eventuellt avgörande på torsdag även den i Gävle

DJURGÅRDEN - SVENSKA MÄSTARE!


Svenska Mästare - Djurgårdens IF - Team U16 - Säsongen 2008/2009 

U16-laget i DIF Hockey vann SM-guld efter att besegrat ärkerivalen AIK i finalen. Christoffer Sjöholm sköt avgörandet efter 1.51 in i förlängningen. Detta var Djurgårdens åttonde U16-SM-guld genom tiderna. Bland tidigare U16-mästare i Djurgården finns bland andra Niklas Kronwall, Michael Holmqvist, Petter Rönnquist, Jacob Josefson och Fredrik Bremberg. Tur att återväxten är så god, DIF:s J20 åkte ur i semifinalen mot Brynäs där det blir Brynäs-HV71 i final denna veckan.


Semifinal 6: HV71 klart för SM-FINAL!


HV71-Frölunda 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

Match sex och kniven på strupen på indianerna. Men första perioden blev ganska händelselös och knappt inga målchanser men Frölunda spelade disciplinerat och hade koll på HV som försökte sätta tryck men perioden förblev mållös. I den andra så satte HV mer fart än Frölunda och spelade ut göteborgarna stundtals. 1-0 kom och det var riktigt snyggt, Tedenby släppte till Melin som väntade in Andreas Falk som stötte in 1-0 bakom Johan holmqvist och det var helt rättvist. HV fick mer energi och tryckte ner Frölunda ner i egen zon och det gav resultat när Kamel Piros la en snygg bakom ryggen pass till en fri Kim Staal och Honken totalt grundlurad. 2-0 och HV fortsatte trumma, VF kom inte ur egen zon och Uffe Dahlén tvingades ta en  timeout. Som till en början inte verkade hjälpa, HV totaldominerade men så helt plötsligt så kommer Fredrik Myggan Pettersson igenom och slår in sin egen retur och reducerar från ingenstans i princip. 2-1 var inte rättvist men så är hockeyn. Frölunda fick energi av målet och spelade upp sig i slutet. Kan nämnas att Johan Holmqvist gjorde en kanonparad vid ställningen 1-0 så han håller göteborgarna kvar i matchen. Nu väntar en spännande och oviss tredje period att vänta. Tror att om HV71 gör 3-1 så är det avgjort. Frölunda vänder inte det, men OM det blir 2-2 så kommer matchen sluta hur som helst.

Men tredje perioden blev långt ifrån vad jag trodde den skulle bli, den öppnar med att Martin Thörnberg gör psykologiska 3-1 och det känns som HV är på väg. Några minuter senare när Andreas Falk vallar in 4-1 via Johan "Honken" Holmqvists skridsko och in i mål. Vilken tavla av Holmqvist, han är bra men han har alldeles för dålig lägstanivå på nåt sätt. Av bilder från tidigare mål som Honken släppt så har han INTE imponerat direkt och ett lag med en sån målis vinner definitivt inget guld. Så enkelt är det. HV71 har flytet med sig men man har kämpat sig till det, de var ju trots allt bara en skridskoskena ifrån att åka ur slutspelet. Frölunda plockade ut målvakten med 4.25 kvar.och återigen från ingenstans gör Myggan Pettersson ett skott som tar på en HV-spelare och in till 4-2 med 3,5 min kvar. Frölunda försökte och fick ett gyllene läge när Mikko Luoma sköt ut pucken över sargen och VF fick spela sex mot fyra men då drar Jonas Johnson på sig en hakning när han hindrar Andreas Falk att göra 5-2 i tom kasse. Tiden rann ut och HV är klart för final mot Färjestad mot en hel del odds om man får säga så. De har ju inte imponerat förrän nu mot Frölunda. För dem är det ju fiasko med tanke på nyförvärven och förväntningarna men det gick inte att köpa i hop ett guldlag i år. Räkna med att göteborgarna höjer ribban och spetsar truppen ytterligare till nästa år eller så blir det en rejäl rensning. Den som lever få se helt enkelt.

Inför semifinal 6. Matchboll HV71, tuff uppgift för VF

HV71-Frölunda

HV har chansen att gå till final i eftermiddag om man slår Frölunda på hemmais. Mycket talar för det men VF är som sagt bortastarkt och kommer kämpa till sista blodsdroppe för att få till en avgörande match i Göteborg på lördag.
Lars Eller och David Petrasek saknas i sina lag annars är uppställningarna som förra matchen.

Nedsläpp 16.00 i Kanal 5.

På resande fot: i Göteborg hela helgen


Det kommer vara lite sämre med uppdateringen över helgen p g a det. Men ska försöka beroende på om jag kommer åt nätet någonstans. Ska försöka, så fortsätt kolla bloggen :o)  -

Tack alla som läser min blogg dagligen som sällan! - det uppskattas!!


Inför Kvalserien: Omgång 6

AIK-Växjö
AIK kommer få fetrevansch på Lakers ikväll, Black Army lyfter AIK ett par snäpp minst. Lakers slår från svårt underläge.

Leksand-Västerås
Ikväll vinner Leksand hemma..

Rögle-Södertälje
Rögle tar tre friska och fixar när som helst Elitseriekontraktet

Brynäs ordnade fram en avgörande J20-semifinal

  VS 
Brynäs J20 - Djurgården J20 3-2 efter förlängning

DIF föll på målsnöret i match två. Hemmalaget vände 0-1 till 2-2, DIF kvitterade men 1.32 in i förlängningen fixade

Calle Järnkrok
en avgörande semifinal imorrn vid lunchtid 13.00 


Semifinal 5: Fördel HV nu, VF har tappat greppet


Mattias Tedenbys 0-2 var omdiskuterat

Frölunda-HV71 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
HV71 leder med 3-2 i matcher

HV71 är helt plötsligt bara en match ifrån final, jag som trodde laget var tröttkört efter förlusten hemma sist. Nu har man vunnit två raka i Göteborg och Scandinavium och det..det är inte dåligt för det gör man inte bara sådär. Frölunda tryckte på från start men det var gästerna HV71 som gjorde matchens första mål  genom Nick Angell. Inte blev det bättre när domaren missar en tveksam utvisning på Mattias Tedenby som i nästa situation kliver in framför målet och spelar in 0-2 pucken. Scandinaviums visselkonsert påverkade inte domare Ulf Rönnmark utan det blev mål. Efter det var fokusen alldeles för mycket på domaren från VF:s sida som ändå fick till en reducering innan paus. I andra var det mest Frölunda som anförde men kom aldrig till några riktigt heta målchanser, man ledde skotten men vad händer då när ett lag trycker på? Andreas Falk tystar stora delar av arenan med sitt oerhört viktiga och psykologiska 1-3 mål med 1.40 kvar av andra perioden. Det målet kändes som det ändå på nåt vis knäckte hemmalaget. Som ändå kämpade och slet i sista perioden för att komma tillbaka och kvittera gång på gång. Men antingen tog pucken i ramen eller så var Stefan Liv säkerheten själv i HV-målet. Johan Davidsson satte 1-4 i tom kasse efter att Frölunda plockat ut Johan Holmqvist med fyra minuter kvar i ett desperat försök att kvittera.

Rykten i DIF: Nyförvärv & förluster

Ryktena har börjat gå om vilka som spelar var, vilka som kanske lämnar och vilka eventuellt nya som kommer till Djurgården Hockey. DIF har inte mycket pengar att tillgå men namnen som florerar att komma hem till DIF kostar då inte gratis så därför är det intressant:

Spelare som kanske lämnar DIF:
Jimmie Ölvestad - vill stanna men DIF kanske inte är nöjd med honom
Niklas Anger - drar nog, kommer ha högt lönekrav
Nichlas Falk - utgående kontrakt men vill fortsätta
David Schneider - drar med all sannolikhet.
Mark Owuya - utgående kontrakt men vill stanna
_______________________________________
Förhandlingar pågår med : Fredrik "Linkan" Bremberg

Spelare som förstärker DIF nästa säsong:
Backar:
Staffan Kronwall - ligger högt upp på DIF:s önskelista
Fredrik Svensson
- han vill flytta hem till stockholm och söker en klubb där, tuff back - som jag gärna ser i DIF
Daniel Tjärnqvist - DIF jobbar på att få hem honom igen, har försökt ett par gånger nu
Martin Sandgärde - har tränat med DIF under säsongen men spelar i Huddinge

Forwards:
Marcus Nilson - trivs inte i Ryssland och verkar vara på väg hem
Mikael Håkansson - vänder kanske hem nu efter LHC-sejouren
Patrik Lundh - gick till Malmö när han blev senior
Oscar Ahlström - har tränat med DIF under säsongen men spelar i Huddinge
Victor Ahlström - har tränat med DIF under säsongen men spelar i Huddinge


J20 Semifinal 2: DIF siktar på final & HV71 är redan klara!

  VS 
Brynäs J20 - Djurgården J20 19.00 Läkerol Arena

Djurgården har chansen att gå till final om man vinner ikväll. Djurgården vann ju första matchen i tisdags hemma efter straffar. Mark Owuya spikade igen och Stefan Söder satte den avgörande straffen. Det blir tufft för DIF på bortaplan och gävlelaget är riktigt revanschsuget.

    VS   

HV71 J20 - Luleå J20 3-0 
HV71 till final med 2-1 i matcher
I den andra semifinalen gick det till en avgörande match som HV71 kunde vinna med 3-0. man tog ledningen med 2-0 efter tv mål av JVM-spelaren André Pettersson och höll den ledningen ända till det var 4 minuter kvar av matchen då Johan Linnander sköt 3-0 och ridå för Luleå. HV71 klart för SM-final och där väntar segraren mellan Brynäs-Djurgården.

Intressant rykte: "Mackan" hem till Djurgården?


Marcus Nilson
 verkar vara på väg hem till Djurgården igen efter att blivit satt i frysboxen i Ryssland. Det ryktades om att Mackan skulle vända hem till DIF för ett par månader sen. Men då skulle det vara så att DIF skulle lägga pengarna på Mackan istället för på Fredrik "Linkan" Bremberg vilket jag hoppas inte stämmer. Nu tyder det ändå på att "Linkan"" lämnar DIF för att de inte kommer överens om hans lön.

Semifinal 4: HV71 knockade VF & Färjestad klart för final

FÄRJESTAD FINALKLART EFTER SUDDENVINST


Eero Somervuori sköt FBK till final i femte perioden

Färjestad-Skellefteå 3-2 efter förlängning
(Färjestad klart för final efter 4-0 i matcher)
Färjestad är klart för sin 18:e SM-final genom tiderna efter seger igår mot Skellefteå i den fjärde semifinalen! Seger i förlängning och avgörandet kom genom Eero Somevuori. En match där SAIK sprattlade till och gav lite liv i form av en 0-2 ledning en bit in i andra perioden, FBK såg då ut som att de inte var riktigt taggade att avgöra just denna matchen. FBK kom tillbaka och Lee Goren och Peter Nordström fixade 2-2 och efter det gick FBK mot seger och avancemang till final. SAIK stretade emot bra och Nicklas Dahlberg i målet slet förtvivlat i kassen och höll kvar Skellefteå i matchen. Tyvärr är det ett krokben av en egen back som avgör, Jyri Marttinen fäller egna målvakten så Eero Somervuori kan avgöra i tom kasse. Skellefteå utslaget och helt rättvist så är karlstadlaget klart för SM-final igen.

Det blev fyra raka för FBK som väntat men SAIK gav det en liten chans igårdagens match. Jonas Gustavsson fick hålla nollan 17.45 in i första perioden och innehar ett monsterrekord efter det. Nu får dom vänta ut den andra semifinalen som är jämn och oviss efter HV71:s storseger i Scandinavium, ny match i Scandinavium ikväll och match 6 på lördag i Jönköping.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Frölunda-HV71 1-6
Det står 2-2 matcher


Kvitterat i semifinal 2
Det var ett väldigt förvånande resultat i Scandinavium igår. HV71 knockade Frölunda på bortaplan med 6-1! Frölunda tog planenligt ledningen men sen var det HV för hela slanten, man hade flytet och fick matchen dit man ville. HV vann matchen på isen och på läktaren: HV-klacken vann publikmatchen löjligt enkelt.


Johan "Honken" Holmqvist hade kanske sin sämsta kväll på bra länge. Han släppte minst tre enkla mål och hade en tung kväll. Tyckte det såg ut som att VF skulle ta hand om denna serien när man vann i Jönköping i måndags men nu är det faktiskt helt ovisst, ny match ikväll och räkna med att det är ett minst sagt revanschsuget Frölunda kommer in på isen ikväll. Det blir hemmavinst ikväll.

Semifinal 4 ikväll

Frölunda-HV71
2-1 i matcher

Fördel Frölunda!
Allt talar för att Frölunda tar två raka nu, det blir drömfinalen alla snackar om: Färjestad-Frölunda...eller? HV71 måste vinna idag annars är det totalkört, tycker HV verkar sega och inte tillräckligt sugna på att vinna SM-guld på nåt vis...mättnad efter förra årets guld tros?



Färjestad-Skellefteå

3-0 i matcher

Kommer SAIK spräcka nollan?
Det hela matchens fokus kommer ligga på är om målvakten Jonas "Monstret" Gustavsson, hur länge han får hålla nollan, eller kommer han spika igen ikväll med? kommer SAIK någonsin lyckas få hål på honom? Skellefteå har numer det mindre smickrande betyget: "sämsta semifinallaget genom tiderna".. det måste svida..

Halva kvalserien spelad - fördel Södertälje & Rögle


Hjalmarsson & Lundbohm - Växjös segerorganisatörer

Växjö Lakers - AIK 6-2 (3-2, 3-0,

"Gnaget är ett hockeybockeylag, Gnaget är ett hockeybockeylag" ekade på läktarna från Växjös hejarklack `Lakejerna´ när Lakers hade 6-2 på AIK. Stockholmarna undrade nog vad som hände, man hade häng och jagade kvittering men då ryckte Lakers. 3 mål på 3.21 och AIK var tyvärr ett slaget lag.

Södertälje - Rögle 2-4
SSK såg länge ut att ha greppet om skåningarna men ett mäktigt ryck i sista gav seger för Rögle som nästan har en skridsko i Elitserien nu. Två segrar till och de är klara. SSK tätt efter på andra plats bara tre pinnar efter

Västerås - Leksand 2-4
Grattis Leksand!
i femte försöket kom så segern dom väntat på. 2-4 på bortaplan i ABB Arena i Västerås. Men det är försent, dalalaget kan glöma elitserien...

Inför: Kvalserien omgång 5

Växjö Lakers - AIK
Viktiga poäng på spel i Lakerdome

Södertälje SK - Rögle BK
Elitseriemötet - Senast mötet i Axa Sport Center slutade 3-3.

Västerås IK - Leksands IF
Tredjeplacerade VIK har en teoretisk chans att blanda sig i jakten på en elitserieplats just nu, tar man den?

Djurgårdens J20 i semifinal - leder över Brynäs


Stefan Söder satte den avgörande straffen

  VS 

Djurgården-Brynäs 5-4 efter straffar
Djurgården leder med 1-0 i matcher


DIF:s A-lag har ju semester men juniorlaget tog sig till slutspel. Nu är man i semifinal och leder den med 1-0 i matcher. Första matchen slutade 4-4 efter ordinarie tid, DIF ledde med 4-2 med 8 minuter kvar. Matchen fick avgöras på straffar då 20 minuters förlängning blev mållös. Lagens båda målvakter storspelade 13-13 i skott i förlängningen och Mark Owuya och Joacim Eriksson hade då stoppat 43 respektive 52 skott.

I straffläggningen avgjorde Djurgårdens Stefan Söder iskallt där han luggade Brynäs målvakt Joakim Eriksson.

Andra matchen spelas på torsdag 19.00 i Gävle och en eventuell tredje och avgörande match på fredag 13.00

VS
Luleå-HV71 7-5
Luleå leder med 1-0 i matcher
I den andra semifinalen leder Luleå Hockey över HV71 med 1-0 i matcher efter seger 7-5 i första matchen. Stor matchvinnare för Luleå var Johannes Tornberg som gjorde fyra mål varav ett hattrick i den tredje perioden.


Larry Huras tar över Modo Hockey?

    +   = SANT

Modo står fortfarande utan tränare men namnen har börjat florera om vem som tar över. Hetaste namnet just nu:
Larry Huras 54 år??.. vem i hela hockeyvärlden är det? tänkte jag när jag läste namnet. Men efter att läst runt lite så visar han sig vara en rätt erfaren coach, har ett rykte att vara en kanadensisk hårding i sin coachstil. Han har även lång erfarenhet av europeisk hockey där han gjort både Zürich SC Lions (2001) och HC Lugano (2003) till schweiziska mästare och utsågs till Årets Coach i Schweiz 1999, då han tränade Ambri-Piotta. I övrigt har han fyra mästerskapssegrar i franska ligan med Rouen.  I vinter har han tränat österrikiska Villach med svensken och förre Luleåspelaren Johan Strömwall som assisterande tränare. 

Semifinal 3: Vad kan stoppa FBK nu? - Trendbrott i Jönköping!

 
Färjestad tågar mot SM-final 2009

Skellefteå-Färjestad 0-6 - tredje raka mållösa matchen för SAIK..
Sista chansen var det för SAIK i praktiken men men men....Jonas Gustavsson spikar igen och FBK producerar framåt och är totalt överlägset, SAIK har fortfarande inte gjort mål och dom spelar med böjt huvud och axlarna nere i backen, illa illa och man rår inte på Karlstadlaget så är det bara. Ju längre denna serien har gått så har FBK tagit över och dominerat mer och mer och SAIK klivit bakåt och nästan lagt sig ner och dött i förtid. KAn i och för sig förstå att det går tungt för SAIK med tanke på att de inte har gjort mål mot FBK, det måste vara ett slags rekord att ett lag inte gjort ett enda mål på tre raka semifinaler..eller?

Jag säger för 47:e gången, att Färjestad är klart för final nu, lite tjatigt jag vet men så är det. Ärligt talat vad ska HV eller Frölunda sätta emot Färjestad med Monstret i målet???

SUPERREKORD AV JONAS GUSTAVSSON

Jonas "Monstret" Gustavsson
slog två rekord ikväll, raderade ut Henke Lundqvists gamla rekord och blev historisk, han är nu den målvakt som hållit nollan längst i elitseriens historia: 220 minuter och 40 sekunder !

Henke Lundqvist hade det tidigare slutspelsrekordet: 175 minuter och 20 sekunder från säsongen 2004/05.

Rekordet för elitserien totalt innehades av Thomas Östlund, som i oktober 1992 spikade igen för Djurgårdens IF i 201 minuter och 18 sekunder. det krossade Jonas i kväll ordentligt.




Fredrik "Myggan" Pettersson stor matchvinnare med två mål - vände 0-1 till 2-1 på egen hand

HV71-Frölunda 1-3
Jämt, tight och tufft som det ska vara,
HV tar ledningen och har den ända in i tredje men så kliver "Myggan" fram, (jag kallar han det för han är inte så stor till växten men en riktig retsticka) Fredrik "Myggan" Pettersson gör först 1-1 efter en tät situation framför mål, sedan ger han Frölunda ledningen med ett rätt hyfsat hockeymål efter 7.12. Frölunda vänder momentumet till sin fördel och nu är det HV som får jaga. Men man jagade förgäves, John Pohl kunde istället göra 1-3 i tom kasse och det där trendbrottet jag pratade om kom ikväll. Nu helt plötsligt så har Frölunda nästan två matchbollar huxflux på onsdag och torsdag...HV har satt sig lite i klistret och nu Johan Davidsson är goda råd dyra. Jag kan sätta en peng på att han spelar på smärtstillande på onsdag.

Inför semifinal 3: Ingen Davidsson i HV71 ikväll heller

HV71-Frölunda
Fördel HV71? - men..ingen Johan Davidsson i HV71 ikväll heller och undrar jag om det inte påverkar deras första line både i fem mot fem och i powerplay, återstår att se. även backen Per Gustafsson saknas ikväll Det måste till ett trendbrott för att det inte ska gå till sju matcher men det är väl tveksamt. Frölunda är bra på bortais..

Skellefteå-Färjestad
Fördel FBK!!
- Det finns en liten chans att Niko Dimitrakos spelar ikväll, kanske skulle få fart på målskyttet och spräcka nollan på Jonas "Monstret" Gustavsson. SAIK måste vinna ikväll för att ha nån chans i denna semifinalen tänker jag. Vinner FBK så är ena finallaget i praktiken klart ikväll...


Semifinal 3 ikväll

HV71-Frölunda                              - Canal+ -
Det står 1-1 i matcher

Skellefteå - Färjestad                   - Kanal 9 -
Färjestad leder 2-0 i matcher

Kvalserien: Inget Leksand eller AIK i Elitserien i höst

** Skrällen i Ejendahls arena **

Leksand-Växjö 2-3
ojojojoj vad fel jag hade och tji fick jag, trodde verkligen att Leksand skulle knyta näven i ett sista dödsryck men icke. Det ville sig inte, Lakers gjorde matchens första mål trots bara 7 skott på mål. LIF försökte men förgäves. Växjö drar det längsta strået när man i slutminuterna får ett powerplay och Växjö Lakers Robert Rosén gör 2-3 som blir segermålet. Precis innan utvisningen hade Leksands Pelle Prestberg precis kvitterat.

Robert Rosén sköt hem segern för Växjö Lakers

Grattis till Växjö Lakers som verkligen inte behöver skämmas för insatsen i eftermiddag.

Södertälje-Västerås  4-3  efter sudden       
Trots en chockstart av SSK med 2-0 efter 3 minuter så kom VIK igång och ikapp SSK. När det stod 2-0 tänkte jag att det här blir storseger för SSK men VIK ville annat. Kom tillbaka efter 0-2 till 2-2 och kvitterade SSK:s 3-2 ledning med 5 minuter kvar. Daniel Josefsson sköt hem segern i sudden för "Kringlorna"

Rögle-AIK 5-1                      
Rögle är, ihop med Södertälje på väg tillbaka till Elitserien igen
efter dagens seger, Skåningarna kör mer eller mindre över Gnaget som aldrig får chansen att matcha Rögle, dom släpper aldrig in stockholmarna utan har full koll på matchen från början till slut. AIK får nu vääldigt svårt att nå Elitserien nu.

Silly season


Erik Andersson, Skellefteå AIK
klar för Linköping


Tobias Viklund, Skellefteå klar för Frölunda


Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK till Ryssland?


Daniel Henriksson, sparkad i Linköping, 
vänder hem till Luleå?


Mikko Luoma, HV71 lämnar för pengarna i Ryssland?

Inför: omgång 4 i Kvalserien

Leksand-Växjö
Tror att det ska mycket till att Leksand inte ska förlora idag.

Rögle-AIK
Tufft tufft möte i Lindab Arena i eftermiddag, hemmavinst så är Rögle på god väg mot eliten, men AIK måste ta poäng för att fortfarande ha chansen till uppflyttning.

Södertälje-Västerås
SSK tar tre nya poäng annars är det en riktig skräll. 

Semifinal 2: FBK ena benet i final, Frölunda kvitterade i matcher

Game, set för Färjestad som nu står med en skridsko i finalen


# 8.Eero Somevuori (till höger) - matchvinnare med ett äkta hattrick

Färjestad-Skellefteå 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
Skott: 39-19
Färjestad leder med 2-0 i matcher


Som jag trodde innan idag så blev det en enkel resa. FBK kopplar greppet direkt och med hjälp av Eero Somevoris tre mål så ser dom till att leda med 3-0 efter halva matchen. MAtchen var då i praktiken avgjord. Det är inget snack. Det blir fyra raka för maskinen från Karlstad. Riktigt kul för Jonas "Väggen" Gustavsson som återigen håller nollan - FJÄRDE NOLLAN på sex matcher....helt sjukt egentligen, och med sitt säkra målvaktsspel ta FBK till final. Även om nu SAIK tar en hemma så får de vääldigt svårt att vända på underläget.


Dick Axelsson i ´rätt` tröja
Matchens delikatess stod djurgårdsförvärvet: 31. Dick Bullen Axelsson, när han bröt sig in och höll i pucken trots attacker från alla håll och tryckte in trissan i mål till 6-0, vilket hockeymål. *....................det sviiiiider ju MINST sagt att DIF inte fick igång Dicken, det kunde vart skillnaden för att ta sig till slutspel*


Jonas Johnson 2-0 målskytt

Frölunda-HV71  2-1
(0-0, 2-0, 0-1)                   
Skott: 26-21
Det står 1-1 i matcher

Efter en rätt trist första period, där inget av lagen ville ta tag i det riktigt så lossnade det rejält i andra där spelet böljade fram och tillbaka. Frölunda tog ledningen i powerplay Tomi Kallio och veteranen Johnson ökade på efter en drömpassning bakom ryggen av Niklas Andersson. 2-0 efter två perioder och Frölunda hade greppet inför sista, ju längre matchen gick desto mer känslor både på isen och på läktaren. Efter målen så var det mycket Frölunda som tryckte på och man fick tydligt extra energi av målen. I den tredje försökte HV komma till en reducering men Frölunda höll ställningarna ända fram till det återstod 1.46Mikko Luoma dundrade in reduceringen 1-2 i spel sex mot fem. HV fick ner pucken i anfallszon direkt efter det men lyckades inte kvittera trots ett par chanser i slutsekunderna men Frölunda höll ut. Kvitterat i matchserien. Rond 3 i Jönköpin på måndag.

Inför: semifinal 2


Frölunda - HV71

Idag kommer HV få det tufft, 12044 hemmagalna fans kommer lyfta indianerna till seger idag. Skulle HV ta även denna match kan denna semifinal bli väldigt intressant. Fredrik "Myggan" Pettersson är tillbaka i Frölunda och spelar ikväll.
Tungt för HV71 som fortarande saknar lagkaptenen Johan Davidsson som är skadad men mörkar vad för sort av förklarliga skäl.


Färjestad-Skellefteå

Mission Impossible fortsätter för SAIK. Vinst i Karlstad känns ganska otänkbart, FBK är ordentligt hemmastarkt. och är svårslagna just nu. Det blir målvakternas kamp: Gustavsson mot Dahlberg. Thomas Rhodin saknas fortfarande i FBK. Däremot Fredrik Lindgren gör comeback efter en långtidsskada i SAIK

Stackars Skellefteå.... HV starkt hemma

Skellefteå-Färjestad 0-2
14 sekunder kvar, 0-1, ridå och gonatt, sen kom tvåan i tom kasse.

HV71-Frölunda 3-1
HV71 börjar starkt i semin på hemmais och tar hand om första rundan.

Övergångarna börjar florera


Johan "Bagarn" Andersson, Timrå IK till Färjestads BK


Daniel Henriksson, Linköpings HC
 får inte nytt kontrakt som väntat, Mika Noronen blir ny målvaktsetta där


Anders Lindbäck, Brynäs IF
till Timrå IK för att bli förstekeeper


Niklas "Pajen" Persson
, Linköpings HC till Ryssland


Tom Wandell, Timrå IK till Dallas Stars, återkallad dit

Hockeyallsvenskan: Troja/Ljungby

Alexander Johansson förlängde med ett år till med IF Troja/Ljungby, vilket glädjer alla rödvita fans, han har uppvaktats flitigt av konkurrenter bl a Växjö Lakers. Han är en framtida elitseriecenter.

Semifinaldags: Rond 1 ikväll

Ikvälll kl 19.00 smäller det igen, nu ska det kämpas om finalplatserna och det är seriens vinnande lag Färjestad, trean Frölunda, fyran HV71 och sjätte-placerade SKRÄLL-laget Skellefteå AIK som gör upp om de två finalplatserna.

Semifinal 1: Färjestad-Skellefteå

Tror att Färjestad tar det annars vore det konstigt. 4-1 i matcher blir det.

Semifinal 2: Frölunda-HV71
VS
Det här luktar krig, jämt tight och en lång serie..eller? jag tippar att Frölunda vinner med 4-2 i matcher.

Kvalserien: SSK mot Elitserien och Rögle likaså


Växjö-Södertälje 3-5
SSK var strået vassare i Lakerdome trots att hemmalaget vände 0-1 till 2-1 i början av andra perioden men SSK ville vara värre och vände tillbaka matchen på blott 70 sekunder. SSK blev till slut för svåra för Lakers och skillnaden blev tydlig på allsvensk och elitseriemässig hockey och Södertälje är nu på god väg mot Elitserien.


Västerås-Rögle 1-6

Rögle körde över VIK efter en chockstart. Klass-skillnad!


AIK-Leksand 5-1
Livsviktig seger för Gnagarna i ödesmatchen. Jere Myllyniemi bjöd på en riktig tavla med ett insläppt skott från mittplan . Dessutom MÅSTE det till målkameror för hur in i hela hälsingland kan man missa målet Leksand gör som tar mitt i målet men som inte döms mål??? helt obegripligt. Tyvärr för Leksand så har nog "återtåget del typ 59" verkat ha passerat LIF i år med.

Dagens roligaste: "Habs suck"



E n  k o m p i s
  till mig är totalt galen i Montreal Canadiens och gapar KOIVU eller CHRRRRRRRRRRRRRRRRRISTOBAL HUUUUUUUUUUUUUUUUET i tid och otid och väntar otåligt på att de ska vinna Stanley Cup men det går väl sådär. Just nu går det inget vidare och idag kommenterade han: Habs suck varpå jag kontrade och svaret lät inte vänta på sig:
----------------------------------------------------------------------------------------
"Nej verkligen inte. de är ett gäng pinsamma förvirrade kycklingar som inte vet hur fan man spelar hockey. det är helt okej att vara rädd för att förlora, men är man rädd för att överhuvudtaget spela hockey så bör man se sig om efter ett annat yrke"
----------------------------------------------------------------------------------------
....känns som han är liiiiiite tveksam just nu..som jag alltid sagt, Canadiens vinner inte Stanley i år heller...

Guldhjälmen går till...


Johan Davidsson, HV71
med motivering:
"Han är den store ledaren i HV71, både på isen och utanför, och ett föredöme som lagkapten. En spelare med god skridskoåkning, bra framspelare, spelintelligent, mycket laglojal och med stor arbetskapacitet"

Han blir den fjärde splaren i HV71 att motta utmärkelsen, tidigare har Kari Eloranta, Esa Keskinen och Andreas Karlsson fått den.

Färjestad jagar Sanny Lindström


Sanny Lindström spelar i Färjestad i höst?

Allt pekar på att Sanny vänder hem till elitserien i höst och då kan Färjestad vara aktuell klubbadress. Många klubbar har visatr intresse ´för Sanny och däribland även Frölunda. Inget är klart än förutom att han håller på att flytta hem till Sverige och att äventyret i Schweiz är definitivt slut.

Skyldiga eller icke skyldiga?


Niklas Brink, rösten i Scandinavium på Frölundas hockeymatcher.

Niklas Brink, speaker och övrig båspersonal i Scandinavium på Frölundas hockeymatcher sa upp sig?!..knäckta av kritiken?!..hm, märkligt, kände de sig träffade av kritiken månntro? Nu fick Frölunda kalla samman ett krismöte med dom för att de skulle stanna..

Jag tror ju att om dom inte gjort nåt fel så hade dom heller inte sagt upp sig, att säga upp sig är ju att peka ut sig själv som skyldig i detta fallet anser jag, eller vad tycker ni?

Kvalserien ikväll: SSK gästar Växjö och ett kokande Lakerdome

Växjö - Södertälje

AIK - Leksand

Västerås-Rögle

Andreas Sundin klar för Troja!


Andreas Sundin klar för Troja
Olof Mårs ersättare är klar: det blev precis som Lave - en av de största trojafantasterna jag vet kommenterade på inlägget att Mårs lämnar Troja. eller man skulle kunna sammanfatta det så här:  "det bröderna Lavesson inte vet om Troja är inte värt att veta"

Hockeyfritt idag - Reflektioner över kvartsfinalerna

Skellefteå är vidare och vi minns ju den långa nattmatchen i går kväll där Kimmo Koskenkorvas sköna mål i sudden, skrällen alla säkert pratar om idag. Vilket misslyckande eller FIASKO det ÄR för Linköping som ledde elitserien länge länge och såg oslagbara ut, men som kom i en djup svacka i slutet av säsongen och jag tror nog inte LHC kom tillbaka till 100 procent nu i kvartsfinalen efter det. Dessutom tappade man två hemmamatcher och det var inte likt LHC.

HV71 gjorde en bragd när man vände 1-3 till 4-3 i matcher. Bara för en pajad skridskoskena kan man säga, det måste vara tungt för Timrå det för jag är övertygad om att Timrå hade vunnit i sudden där om inte Lehtonens skridsko hade gått sönder. Jo det hade dom visst det. HV71 kan nog räkna med en ny matchserie som går till 7 matcher.

Frölunda tog sig till semi trots att det började illa och man undrade om Uffe Dahlén krökat till det precis vid valet av motståndare, tyvärr så kom en domare i vägen och som  kom i för mycket fokus särskilt för Luleå, dessutom Frölundas speaker Niklas Brink som försökte fiffla med sekunderna i slutet på match 5 (IGEN) och ena med det andra märkliga. Okay man ska inte ta ifrån Frölunda deras spel, det blev bättre ju längre kvartsfinalserien gick. De spelade verkligen upp sig men man fick lite extra oförtjänad hjälp på vägen. Dessutom lyckades den lille Fredrik Pettersson och den större Mikael Johansson att knäcka Linus Omark med armbågar och sparkar. Nu väntar HV71 och det kommer bli tufft, riktigt tufft. Luleå hade greppet från början men efter debaclet i match 4 när det stod och vägde så gick luften ur norrbottningarna. I match 5 orkade man inte ända fram. Det Succéparet Harju & Omark lockas till Ryssland för drömsummor enligt rykten just nu men vi får se vad som händer.

Färjestad. Serievinnare, storfavoriter, suveräna, stabila, starka, obesegrade så här långt i slutspelet. FBK fick väl ingen riktig utmaning i matchserien mot Brynäs tycker jag inte. Skillnaden stavas Jonas "Väggen" Gustafsson. Han släppte endast tre mål på fyra matcher. Nollade Brynäs på deras hemmais två matcher i rad, det är starkt det. Men det är inte bara målvakten som var skillnaden.

Superskönt Skellefteå!!! & HV71 också vidare...


HV71-Timrå 4-2
    
HV71 missar inte en sån här chans sa jag och det gjorde dom inte - *Palle du är skyldig mig en pizza* HV hade 3-0 och det såg avgjort ut men Timrå gav sig inte. två snabba i slutet fick hemmalaget att darra men Andreas Falk räddade kvällen för HV71 genom att göra 4-2 i tom kasse. Bara att lyfta på hatten för kyrkans vänner. Nu väntar Frölunda i semifinal.




SKRÄLLEN ALLA SNACKAR OM! SLUTSPELETS TREDJE LÄNGSTA MATCH GENOM TIDERNA

Linköping - Skellefteå
 2-3 efter förlängning i den sjätte!! perioden
LHC pallar trycket ikväll skrev jag tidigare ikväll men.......NEPP! tvärstopp! & Utslaget! av Skellefteå AIK som tar två segrar nere i Linköping, starkt riktigt starkt. Pressen att prestera blev nog för jobbigt för LHC på nåt sätt. Man dominerade stora delar av matchen och förlängningen men det blev inget avgörande i DEN TREDJE LÄNGSTA SLUTSPELSMATCHEN GENOM TIDERNA.

#9 Kimmo Koskenkorva har precis avgjort mot LHC i sjätte perioden
Kimmo Koskenkorva blev stor segerskytt när han på pass från Christian Söderström stänkte upp segerpucken över axeln på Mika Noronen i hemmakassen. Riktigt skoj för hockeysverige att det är ett icketopp-4 lag som går till semifinal. Nu väntar Färjestad och motståndet blir verkligen inte lättare för SAIK men räkna med en holmgång mot Karlstadlaget... 

SM-semifinalerna klara

I den ena semifinalen möts:
 VS 

och i den andra semifinalen: -hatmötet-

     VS  


Inget roligt för bröderna Tjärnqvist..Daniel skadad och Mathias skadar...

INGET ROLIGT HOCKEYDYGN FÖR BRÖDERNA TJÄRNQVIST


Tacklingen hela HockeySverige snackar om just nu

Ingen avstängning för "Tjärna Jr" - enligt min mening
Många har sett de riktigt otäcka bilderna när Leksands stjärnback Antti-Jussi Niemi brakar i isen och lämnar ett långt blodspår i isen till han ligger livlös efter tacklingen av Rögles Mathias Tjärnqvist. Vet inte om folk blir förvånade nu men jag tycker inte det var nåt speciellt oschysst med tacklingen utan den var hård men helt schysst. Det säger Mathias själv i intervjuer trots att han inte kan må så bra när det är illa med Antti-Jussi just nu. Det är bara olyckligt att Antti har ryggen emot precis när det smäller och därför far in med ansiktet före i plexiglaset. Smällen blev väldigt otäck, det ser man ju på tv-bilderna och blodspåret när Antti glider en liten bit, är riktigt riktigt otäck. Sånt vill man verkligen inte se men tyvärr händer det. Nu får väl "Tjärna jr" en matchs avstängning max hoppas jag om de nu ska stänga av han men för första gången på länge så var det en schysst tackling i stridens hetta, det är annat än HV71:s Martin Thörnbergs, Växjö Lakers David Lundbohm eller Västerås Niklas Olaussons fula knätacklingar de senaste dagarna. Såna tacklingar hör inte hemma på isen och bör bestraffas hårt


Även brorsan i olycka men blev skadad själv

Storebror till Mathias, Daniel Tjärnqvist spelandes i Colorado Avalanche fick inatt en puck i ansiktet i matchen mot Vancouver. Daniel tvingade sy 20-25 stygn. Skottet tog precis ovanför ögat och det tog tid att sy ihop det djupa såret så det var färdigspelat för honom.

Ikväll går favoriterna till semifinal

HV71-Timrå    
HV71 missar inte en sån här chans

Linköping - Skellefteå    
LHC pallar trycket ikväll.

Inför Kvartsfinal 7: Avgörande match ikväll

HV71 & Linköping blir klart för semi ikväll.

De har öppet mål och det missar dom inte!

eller?

Troja tappar nyckelspelare till Almtuna


Olof Mårs lämnar Troja

....för konkurrenten Almtuna. Olof har skrivit på för två år med Uppsalaklubben. Anledningen till flytten är att Olof haft fem bra år i Troja, 193 poäng på 184 matcher säger ju en del, och beslutet att prova på något nytt har vuxit fram, och när Almtuna hörde av sig efter Troja åkt ut mot Lakers i playoffen så var valet inte svårt, Almtuna ligger dessutom i geografin, Olofs flickvän bor och studerar i Stockholm och har goda utsikter att få arbete i huvudstaden efter examen i vår.

Kvalserien: omg.2: SSK fortsatt starka - AIK är det inte


Västerås-Växjö 3-1
Utvisningar fällde Lakers. Lakers David Lundbohm satte in en bentackling på Peter Öberg och fick matchstraff. I följande powerplay gjorde VIK två mål och matchen var avgjord. Robban Rosén åkte dessutom på en tuff tackling där han slog i huvudet i isen hårt och samtidigt spräckte tungan, illa det för Lakers. Robban är en av nyckelspelarna i Lakers och skadelistan växer igen. Västerås lite överraskande delad tvåa med Rögle i tabellen efter två omgångar


Södertälje-AIK 3-1   
Taket lyfte när AIK gjorde 0-1!!?? på bortais?? AIK har stort bortafölje på plats och låter mer och hörs mer än SSK:s mesiga hemmapublik. Tyvärr hjälpte det inte för SSK lyckas på något vis vända på matchen trots sitt defensiva försiktiga spel. Jonas Höglund blir lite av matchvinnare när han trycker in 2-1 med 4.38 kvar. AIK plockar målvakten men drar på sig en utvisning. Linus Videll kan i stället punktera matchen i tom kasse. SSK tar en viktig seger i jakten på Elitserien igen och leder kvalserien en pinne före Rögle och överraskningen Västerås. AIK däremot kämpade och slet men fortsätter att inte prestera som man behöver. Elitserien för "Gnaget" blir allt mer avlägset.


Rögle Leksand 3-2   -pågår-
 
KRIG. Matchen som utspelade sig på Lindab Arenas is var rena kriget. Rögel tog ledningen, Leksand vände men däremellan var det fullt krig på isen vid nästan varenda abvblåsning. 13 min in i första perioden tvingades domare Ulf Rönnmark visa ut samtliga tio utespelare för bråk. Snacka om hockeyfight och att inget lag viker ner sig. Rögle gick tungt åt Leksand som fick två backar skadade. Leksands hårdföre back Antti-Jussi Niemi fick bäras ut på bår efter en hård tackling av Mathias Tjärnqvist. Tidigt i första perioden hade redan Janne "Dildo" Huokko utgått efter en tackling av Jakob Johansson. Huokko blev groggy och lär ha fått en misstänkt hjärnskakning. Rögles Cam Abbot gör 3-2 9 mnuter in i sista akten, hans andra för kvällen. Rögle gjorde även 4-2 där Abbott var inblandad igen. Rögle tar tre viktiga poäng och hänger på SSK i jakten på Elitserien igen, Leksand har ännu inte vunnit i Kvalserien.  

Kvalserien: Andra omgången

Västerås-Växjö
Målvaktsbyte i Lakers: Christoffer Bengtsberg borta efter pååkningen hemma mot Rögle med befarad hjärnskakning, tror att VIK tar hem segern rätt enkelt. Växjö har svårt i ABB Arena.

Södertälje - AIK
SSK öppnade med en seger och ser förvånansvärt starkt ut, AIK höll på att förlora hemma mot Västerås. Hemmavinst

Rögle - Leksand
Rögle kommer bli mycket svårslaget hemma i Lindab Arena. Leksand kommer få det svårt i eftermiddag. Hemmavinst

Pebben kommer hem till Frölunda i höst

SM-slutspelet pågår som mest och Frölunda är semifinalklart men motståndare blir inte klart förrän på måndag.
Massa rykten florerar om vilka som spelar var till hösten men Frölunda verkar att komma få bra förstärkning i en hemvändare.


Per Johan "Pebben"Axelsson spelar i Frölunda i höst?

"Pebben" vars kontrakt går ut med Boston i sommar och han har inte fått nåt nytt kontraktsförslag. Nu sägs det att han har planer på att flytta hem till Sverige och då är det bara Frölunda som gäller. Återstår att se efter NHL-slutspelet.

Kvartsfinal 6: Osannolikt HV71..Det finns bara inte...


Jubel i Kraft Arena i eftermiddags

Skellefteå-Linköping 5-2
Det står 3-3 i matcher
..............och jag hade fel (igen) men det bju´r jag på. Roligt att SAIK fixar en sjunde avgörande match i Chokladfabriken på måndag.


En skridskoskena är ju bra att ha... det är helt osannolikt..det finns inte

Timrå-HV71 2-3 efter förlängning
Det står 3-3 i matcher 
Timrå hade 2-0 efter första perioden och ett jätteläge att avgöra matchen i den andra perioden med spel i numerärt överläge nästa hela perioden men Stefan Liv storspelar och räddar kvar HV. Björn Melins psykologiska reducering inför den tredje perioden gav HV energi när Timrå backade hem. 2-2 pucken skulle komma men den var omdiskuterad innan klara tv-bilder visade att Mattias Tedenbys skott tog inneribban och i stolpen och ut. domaren visade att han skulle ringa vid nästa avblåsning när det hände, efter en lång överläggning med måldomaren så pekade domare Marcus Vinnerborg på mittpunkten och det var kvitterat.

Totalt osannolikt situation avgör matchen
I sudden vill båda lagen avgöra och det är bra tempo. Plötslig död brukar man säga om förlängning och det är precis vad som händer. Men men men men men.....alla HV71-fans.. turen är på ert lags sida ikväll det är ju bara att konstatera...eller?? skridskoskenan trillar bort från en Timråback..vad är oddsen????? det finns inte..... nåväl han trillar och HV får öppet mål mer eller mindre och Grillfors avgör. Det blev till ett av de värsta gratischanser flippermål jag någonsin skådat. Det finns bara inte och jag lider med Timrå och alla deras fans. HV71 har öppet mål i match 7.. och vägen mot semifinal är i stort sett klar. usch vad tråkigt....

Kvalserien: SSK & Västerås chockade i starten.

Växjö Lakers - Rögle BK 3-4 e.sudden
Lakers överraskar mej med att knipa en poäng och sanningen var ju att man ledde 3-2 med ca 5 min kvar och hade ett jätteläge med puck som la sig på buren. 4-2 där och Lakers hade vunnit. Bra start

Leksands IF -Södertälje SK 2-3
Besviken på Leksand och kanske har underskattat slöa SSK som nu fått en kanonstart.

AIK - Västerås IK 3-4 e.sudden
AIK vad hände? Slår Västerås klart i sista omgången 5-1. Det luktar ordenltigt med underskattning här. Men ska väl inte räkna bort VIK nu till en början.

Kvartsfinal 6: Ikväll blir LHC klart för semifinal

Timrå - HV71
Tufft tajt svårtippat som sagt, HV kommer inte ge sig, Timrås chans att säkra semiplatsen, tror att dom chanserna minskar betydligt om det skulle bli en sjunde och avgörande i Jönköping på måndag.

Skellefteå - Linköping
Tror LHC vinner ikväll, de har hittat formen igen trots hemmaförlusten i match 4.


Ikväll smäller det - KVALSERIESTART

Nedsläpp 19.00
Växjö Lakers - Rögle BK
Leksands IF -Södertälje SK
AIK - Västerås IK

_______________________________________________________________________________
Ikväll smäller det i Kvalserien. Kvalet till Elitserien startar och nu blir det kamp ända in i kaklet. Storfavoriter inför serien är Rögle och Södertälje, de två största utmanarna är ju Leksand och AIK. De som har minst chans eller ingen chans är Västerås och Växjö Lakers. Jag tror dock..att Leksand tar klivet upp igen, det är dags nu. Rögle kommer tillbaka till Elitserien. Störste outsidern till att sno en av dessa platser är AIK. Det är nu eller aldrig. Sån här satsning mot Elitserien har inte skett sen de tog klivet upp sist för ett antal år sedan. Södertälje tror jag inte på av nån anledning som jag inte vet vad. Västerås och Växjö räcker inte till, tyvärr men ska väl erkänna att det hade varit mer än häftigt om Växjö Lakers hade tagit steget, riktigt häftigt och jag kommer följa Lakers i kvalserien av rent smålandssympati.

Så här slutar kvalserien
1. Leksands IF
2. Rögle BK
3. AIK
4. Södertälje SK
5. Västerås IK
6. Växjö Lakers




Jag tror att Leksand och Rögle tar klivet upp i Elitserien igen

Två bilder säger mer än två tusen ord

Två bilder säger mer än två tusen ord







Kvartsfinal 5: Frölunda klart för semifinal

Frölunda - Luleå 1-0
Frölunda vidare till semifinal med 4-1 i matcher.
En vild slutspelsmatch med en domare i mitten, ett och annat konstigt domslut återigen, riktigt kul med lite kommentarer på Luleå-krönikan förresten. Det är fritt att tycka till men nåt namnbyte på bloggen är inte aktuellt..humor?

Linköping - Skellefteå 4-0
Linköping leder med 3-2 i matcher
LHC fick ordning på grejerna ikväll och har kopplat greppet om en semifinalplats.

HV71-Timrå 3-1
Timrå leder med 3-2 i matcher
HV71 var lite darrigt till en början men kunde fixa en sjättematch och HV kommer slita till sista svettdroppen för att vända på denna kvartsfinalserie.

Rond 6 på lördag

Krönikan: "Synd om Luleå?" - "Stockholm" & "Modo" svarar:

Stockholm:
Jag håller int med att luleå vart flera steg efter frölunda i de övriga matcherna. Möjligen senast men den matchen såg jag inte, i övrigt har de vart bra med. Därför tror och hoppas jag verkligen att Luleå reducerar ikväll för det tycker jag dom spelmässigt är värde. Och vem vet vinner dom ikväll kan allt hända.

Modo svarar:
Hejhopp!! tänkte lägga mig i lite i detta fall. Jag håller givetvis med om att ett sådant här misstag inte får hända i dessa tillfällen i sånna här viktiga matcher.. Men nu tror inte jag att det var detta som avfjorde denna serie och match.. Nu såg jag inte denna matchen men vad jag tidigare har sett av de matcher i kvarten såtycker jag att Luleå har legat flera steg efter förutom första matchen då.. så jag tycker inte man ska gå in och säga att det var här som Frölunda vann serien för det tycker inte jag är rätt.. För det kommer visa sig även ikväll att Frölunda kommer att dra det längsta strået och vinna denna kvartsfinalserie och sedan också SM-Guld.. Och tycker det vore tråkigt om de tjatas för mycket om detta för de har enligt min mening varit bättre än Luleå...

Krönika: "Synd om Luleå?"



Man orkar egentligen inte lägga ner tid på att skriva om den här domartabben storlek GIGANTISK

Det är bara väldigt väldigt tråkigt att det blir så här. Frölunda får handicaphjälp precis som Rönnberg sa i TV igår. Det går säkert att läsa om på domarbloggen med för den delen. Inte för att det avgjorde hela matchserien men det var i ett väldigt känsligt läge. 2-0 blev 3-0 och matchen var avgjord efter första perioden. Frölunda är inte dåliga, absolut inte, men de är inga övermän heller. Luleå hade kanske kanske knaprat in ett 0-2 underläge. Nu blev det 3-0 och det blev för tungt för Luleå som sen hade domarjättemisstaget i skallen även om ingen av dem skulle erkänna det just nu. Jag tänker bara att hade det drabbat Frölunda så hade det blivit ett liv tio gånger -minst- värre än det är nu för lilla Luleå. Dra era egna slutsatser, ja inte VF-fans för ni är bara blåögda oavsett. Ikväll blir hemmalaget klart för slutspel och det vi minns är domarmisstaget som avgjorde hela serien. Tråkigt om de nu också lyckas ta SM-guld så kommer det snackas om hur nära det var att serien kanske vänt etc.. Frölunda var illa ute från början men nu har de flyt  o  c  h  får domarhjälp till på köpet. usch så tråkigt..

* men Färjestad vinner SM-guldet.....
** ...hoppas innerligt på Timrå ikväll...
*** ..och på Skellefteå!

Kvartsfinal 4 - FBK klart för semi. Underbart för Timrå och Skellefteå!


Färjestad-Brynäs 2-1
Färjestad vidare till semifinal med 4-0 i matcher!
Fyra raka och inget att snacka om. Grattis FBK till semifinalplatsen. Semester för ett Brynäs som inte hade tillräckligt att sätta emot seriesuveränen Färjestad. Jag säger bara Jonas "Väggen" Gustavsson, han kommer bära guld åt klubben - var så säker!


HV71-Timrå 1-2 efter sudden!
Timrå leder med 3-1 i matcher
SKRÄLLEN NR 1 IKVÄLL!! och jag älskar det! underbart!! Hoppas bara Timrå kan knyta ihop säcken antingen i morrn eller på lördag.

*****************************************************
Linköping-Skellefteå 0-3
ANDRA SKRÄLLEN IKVÄLL:
riktigt skoj att SAIK inte ger sig, klart inget av lagen vill ge sig men de som spelar borta idag och imorgon har en tuff uppgift.
*****************************************************


Frölunda-Luleå 5-1
Frölunda leder med 3-1 i matcher
Tyvärr tyvärr för Luleå så är det domaren som är i fokus och begår ett jättemisstag som, bara inte får hända i den första perioden i samband med Frölundas tre första mål, avgör i stort sett hela matchen. 3-0 och matchen är körd efter det. Synd för Luleå som har lite oflyt just nu. Nu blir det säsongens sista match imorgon i Scandinavium. Luleå lämnade in en protest omedelbart och svenska hockeyligan satt vid 22.30 ikvälll i krismöte. Tror inte det blir nåt omspel eller nåt men det är fruktansvärt synd att det händer. Det här avgör nog matchserien ikväll och Frölunda vinner imorgon och går vidare till semifinal

Inför: Kvartsfinal 4: Ikväll blir FBK klart för semifinal!

Färjestad-Brynäs
HV71-Timrå
Linköping-Skellefteå
Frölunda-Luleå

Tror på fyra raka hemmasegrar ikväll


Trojas kelgris stannar - nobbar Malmö


90. Mattias Persson
IF Troja/Ljungbys kelgris och publikfavorit nr 90. Mattias Persson har skrivit på för ytterligare ett år i Ljungbyklubben.  Vilket glädjer alla trojafans då Malmö har ryckt i honom men det blir alltså i det småländska rödvita laget en säsong till för Mattias.
 
"Hugge" lägger av

Däremot kan jag meddela att en gammal trotjänare lägger skridskorna på hyllan. Lagkaptenen #5. Henrik "Hugge" Jonasson har gjort sitt. Brist på motivation, han har kommit upp sig i det civila jobbet och att han vill ge tid åt familjen har gjort att han har tagit beslutet att sluta med ishockeyn på aktiv nivå. Hugge som tycker det är dags att ge chansen till yngre lovande hungriga förmågorna.

Förresten.. undrar om Hugge minns vad han lovade sin kusin Daniel "Lillis" Jonasson för några år sedan: "Att innan jag lägger av ska jag spela en säsong i Rydaholms SK". Ska påminna Lillis om detta och tipsa tränare Tomas Jonasson om en rutinerad back till hösten.

Trojafostrade "Bagarn" på gång till Färjestad


Johan "Bagarn" Andersson spelar i FBK i höst
Timrås Johan Bagarn Andersson är så gott som klar för Färjestad. Det spekulerades länge om att HV71 var Johans nästa adress men så är inte fallet. Kul för Trojafostrade Johan som via Linköping slagit igenom ordentligt i Timrå och är en stabil landslagscenter dessutom. En riktigt bra värvning av Färjestad må jag säga. "Bagarn" kommer ersätta RödJörgen med bravur!

Växjö Lakers skrev historia i Lakerdome ikväll!

Förlåt måste jag börja med. Jag trodde att Almtuna skulle knipa det i införinlägget tidigare ikväll,
men ack vad fel jag hade.
ETT STORT GRATTIS VÄXJÖ LAKERS och hela staden! Elithockey ett par veckor framöver att beskåda i Lakerdome


David Lundbohm styr in 2-1, 19.57 i andra perioden.

Växjö Lakers klart för KVALSERIEN TILL ELITSERIEN. smaka på det, jag är definitivit inget Lakersfan, här bultar det för Troja men man får ställa sig upp och lyfta på hatten helt enkelt. Växjö ska kriga emot: AIK, Södertälje, Leksand, Rögle och Västerås IK. Alla är gamla elitserielag i grunden. Vem hade trott detta för en klubb som bildades inför säsongen 1997/1998?. INGEN säger jag. Men nu är de där. Inte för att jag tror att Växjö kan ta en av de två åtråvärda elitserieplatserna men en och annan skräll kan de nog utföra. Särskilt på hemmaplan där Lakerdome kommer koka alla gånger laget spelar hemma.

Grattis Växjö Lakers! men hoppas inte på för mycket nu bara. Det här blir det tuffaste motståndet någonsin i Växjös hockeyhistoria.

Kände ni igen rösten?

Ni som lyssnade på Radio Kronoberg och följde Växjö-Almtuna, hörde ni vem bisittaren till Janne Gunnarsson var? det gjorde jag tvärt.


Peter Andersson från Alvesta SK

Vi är lika gamla och har alltid mötts genom åren när vi mötte ASK i olika sammanhang och Peter var skillnaden mellan seger eller förlust. Var han med, vann ASK, var han inte medslog vi ASK, Han var outstanding genom alla år i pojk- och junior-lag. jag hade förövrigt äran att få spela med Peter en säsong i U16 i Alvesta SK 1993-1994 när vi inte fick i hop nåt U16 lag hemma i Rydaholm. Har ett speciellt starkt minne från den tiden. Jag gjorde bara ett mål den säsongen, var svårt att ta en plats den säsongen men fick spela med Peter och Johan "Proppen" Fredh hemma mot Tranås minns jag. Det blev 3-3 och jag gjorde sista målet, Peter assisterade förstås. Det är ett starkt minne. 
Peter spelade i TV-pucken med Småland och har även gjort 5 landskamper för Tre Kronors U18. Har följt honom hela karriären.

Han har representerat i tur och ordning:
Moderklubben Alvesta SK till 1994
* Rögle J20 1994-1997
** IF Troja/Ljungby 1997-2000
*** Oskarshamns IK 2000-2001
***** Växjö Lakers 2001-2004
****** Tingsryds AIF 2004-2007
******* Mörrum GOISS 2007-2008
******** Kristianstad IK 2008-2009

Växjö eller Almtuna till Kvalserien?

 VS
   Lakerdome 19.00

Matchen direktsändsTV4 Sport 19.00!

Det blir nog Almtuna som tar det....

Tack Ronnie!


Tack Ronnie Pettersson!

Som ni kanske redan läst i tidningar och på webben så har DIF valt att inte ge "Rompa" nytt kontrakt. Ronnie Pettersson med över 600 matcher i klubben, han spelade i Djurgården redan som junior och fick debutera i A-laget (en match 1990/91) innan han spelade vidare i division ett: Nacka och Huddinge innan han återvände till DIF 1996. Ronnie har vunnit två SM-Guld med Djurgrden 2000 och 2001.

SOm allting annat så tar det slut och så även för Ronnie. DIF satsar vidare på yngre hungrigare förmågor och där faller inte Ronnie inom ramen men jag antar att hans tröja kommer hissas upp i taket och bli förevigad i DIF-tröja nr 6.

*****Ett stort tack för allt du gjort för klubben Ronnie "Rompa" Pettersson*****

Kvartsfinal 3: Frölunda har fått flytet... (tyvärr)


Brynäs-Färjestad 0-4
Färjestad
har matchboll 3-0 i matcher
Färjestad säger jag bara. Vad ska stoppa dom? Ja inte Brynäs i alla fall, de räcker inte till utan är minst ett nummer för litet mot FBK.


Luleå-Frölunda 1-5
Frölunda
leder 2-1 i matcher
Frölunda har äckligt flyt ikväll, Luleå inte riktigt med från början. Nu tror jag att det tar det slut på torsdag för norrbottningarna. Två raka matcher i Scandinavium väntar inför 12044 åskådare blir näst intill omöjligt för Luleå. Frölunda har fått det där flytet som man behöver vilket kommer få dem att flippra ännu mer.


Skellefteå-Linköping 3-5
Linköping
leder 2-1 i matcher
Tajt match där SAIK vägrade ge sig från start men LHC är bra och speciellt deras tjecker. LHC vänder underläge 3-2 till 3-4 och håller undan i slutet. Nu blir det en riktigt svår upgift för SAIK att försöka ta en seger nere i "Chokladkartongen" på onsdag och torsdag 


Timrå-HV71 5-4

Timrå leder 2-1 i matcher
Öppet och jämnt som gav sudden death. HV71 kvitterade genom ÄckelThörnberg med 4.21 kvar. I förlängningen sköt sen Pär Styf en puck som fick mig att tänka på Vitryssland i OS i Lake Placid, Styf skjuter från mittlinjen och den tar på en klubba på vägen och går in bakom en ställd och minst sagt förvånad Stefan Liv i HV-målet - VILKEN TAVLA..ojoj...målet kom 13.45 in på förlängningen. Timrå räddade därmed en hemmamatch till den sjätte kvartsfinalen i och med segern idag. Nu är HV71 lite piskat att ta minst en seger på hemmaplan vilket jag tror de kommer göra.

Växjö Lakers tog chansen - Avgörande match att vänta i Lakerdome

VS

Växjö Lakers - Almtuna IS 4-2


Växjö tog chansen och kvitterade hemma mot Almtuna i Playoff 3 till Kvalserien. Seger 4-2 efter underläge 0-1 efter första. Men i den andra tog man över och gjorde tre raka mål och hade 3-1, Almtuna reducerade men:
Växjö Lakers egen kung, (enligt kvällsposten häromdagen)

Alvestasonen nr 18. Christian Magnusson

"Chrille", som han kallades när jag spelade med han i ASK i U16, avgjorde med 14 sekunde kvar av matchen. Nu väntar en avgörande match i Lakerdome som kommer vara, mer än knökafullt på ren småländska, och det kommer vara ett riktigt tryck från hemmapubliken.

Gästippare: Fredrik Stenblom

Får presentera en ny gästbloggare: Fredrik Stenblom, en gammal klasskompis sen gymnasietiden som är lika stor hockeyfantast som jag och är förövrigt en flitig besökare på min blogg.

Fidde ger här sina tips inför kvällens tredje kvartsfinal: Varsågoda!

Luleå-Frölunda 3-2
"Jag tror här på att Luleå vinner efter en jämn match och tar ledningen med 2-1 i matcher innan 2 borta matcher i Göteborg. Väl i Scandinavium kommer Frölunda vinna 2 raka matcher och sen avgöra uppe i Luleå på lördag"

Brynäs-Färjestad 1-4
"Den här matchserien känns redan avgjord. FBK kommer köra över BIF ikväll och avgöra hemma i Löfbergs Lila Arena på onsdag. Tråkigt för alla som håller på Brynäs och inte tycker om FBK men det är sanningen"

Skellefteå-Linköping 1-3
"Den här matchen tror jag på säker bortavinst. LHC är taggade nu och deras tjecker har blivit bättre och bättre. Nu är det bara Henriksson som kan förstöra för "Cluben" att ta sitt efterlängtade SM-guld som dom blivit av med två år i rad. I år har dom även skaffat Andreas Jämtin som blivit "Clubens" nya "Svin". Dom kommer avgöra serien nere i Cloetta Center antingen nu på onsdag eller torsdag"

Timrå-HV71 3-2
"Här är den serie jag tycker är mest jämn. Den kommer gå till 7 matcher och HV kommer avgöra på hemmaplan i Kinnarps Arena. Matchen Ikväll kommer avgöras i sudden"

Vilken skandal!


Martin Thörnberg frias helt efter bentacklingen

HV71:s Martin Thörnberg slipper avstängning!!??. Vilken ren skandal det är. Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd sätter ju därmed en helt orimlig nivå i alla fall. Det ger ju en bra signal till spelarna. Man kan ju i prinicip skada eller slå ner en spelare och max få en tvåminutare.

S k a n d a l   ä r   o r d e t !

Inför: Kvartsfinal 3: Viktigt för Brynäs att vinna ikväll

Luleå-Frölunda
Svårtippat men viktigt för Luleå att ta en seger idag för sen väntar två bortamatcher på raken i Scandinavium. Frölunda saknar Riku Hahl, fick en höfttackling senast och missar dagens match.

Timrå-HV71
Viktigt för TIK att ta en seger idag. Annars tror jag risken är hög att de är utslagna på torsdag

Brynäs-Färjestad

Vinst är ett måste för hemmalaget. Förlust idag så är Brynäs utslaget på onsdag med all säkerhet. Färjestad Thomas Rhodin missar alla kvartsfinaler då hans hjärnskakning inte vill ge med sig. Saknas gör Jörgen Jönsson som är knäskadad.

Skellefteå-Linköping
Samma här, viktigt med en hemmavinst för sen väntar två bortamatcher onsdag-torsdag. LHC är för övrigt helt skadefritt inför kvällens drabbning

"Foppa lägger av" ?


Lägger han av med ishockeyn nu?

Fick ett meddelande 10.50: "Foppa lägger av.." men efter lite efterforskning så finns det inget officiellt om det. Ryktena kommer från Örnsköldsvik men är helt obekräftade

Återkommer när jag vet mer....

Trevligt firande när RSK fyllde 50 år!


Rydaholms SK - En pigg 50-åring!

Det var en riktigt trevlig kväll i Folkets park i går när hockeyklubben, RSK eller TeXas Hockey som den numer kallas, firade 50 år. Ett hundratal anmälda förgyllde kvällen med god mat och dansade till Claes-Lennarts. Ett flertal klubbar och organisationer var inbjudna och det kom representanter och gratulerade från: Rydaholms GOIF, Horda AIK, Värnamo GIK, IF Troja/Ljungby, Smålands Ishockeyförbund och Värnamo Kommun för att nämna några.

Det delades ut priser och bemärkelser för trogen tjänstgöring i klubben och det var ett glatt gäng som fick gå upp både två och tre gånger för att motta utmärkelser. En av klubbens skapare: numera en legend i benämningen RSK: Gösta "Linus" Carlsson blev belönad av Smålands Ishockeyförbund, en guldbenämning för att vara aktiv i en förening i minst 20 år. När han skulle gå fram och ta emot priset så ställde sig alla deltagare upp och gav Linus en stående ovation som pågick några minuter, Det var en häftig känsla att se hur omtyckt och hyllad han är för allt han har gjort i hockeyklubben. Utan honom så hade inte RSK funnits kan man ju lugnt säga. En annan som fick gå upp tre gånger om jag inte minns fel var Bo-Göran "Illen" Pettersson till vilt jubel i lokalen när han fick motta ett kort som ger honom fritt inträde i alla hockeyarenor i Småland som gäller livet ut. Förresten så fick farsan min ett likadant kort som jag tänkte snylta nån gång sen. Känner jag farsgubben rätt lär han inte åka på mer hockey ändå.

Det fanns en med lite mer stjärnglans bland oss hundratalet gäster denna kväll:

Per-Olof "Peo" Carlsson, (i mitten) vår enda elitseriespelare genom tiderna.
Han spelade 11 säsonger i tröja nr 19 i Leksands IF: 347 matcher 275 poäng: 135 mål & 140 assist. 7 A-landskamper, 8 B-landskamper.

Några bilder från kvällens firande: (klicka på bilderna för större bild)

Auktion av gammal matchtröja


Reimers radioreklam i Radio Kronoberg om en duett blev sann


Första matchtröjan med byxor


Bo-Göran eller "Illen" mer känd, trivdes


Ett hundratal var vi denna trevliga kväll

ETT STORT TACK
...vill jag härmed rikta till er: Kjell & Annica Bergdahl, Micke & Marie Hardarsson med flera som fixade, donade och ordnade så denna kvällen blev av. Riktigt trevligt och uppskattat!

Sillyrykten som florerar

Slutspelet pågår för fullt men nu börjar intressanta rykten gå om var vissa nyckelspelare tar vägen till hösten:


Mikko Lehtonen är på väg att lockas över till Frölunda av Kent Norberg


Daniel Widing till Schweiz

Sägs lämna Brynäs efter säsongen för Schweiziska Davos


Johan Andersson till Färjestad?
-har blommat ut  rejält sen han kom till Timrå och är numera en stabil landslagscenter. Förstår att storklubbarna vill värva "Bagarn". Frågan är om det blir Karlstad? Frölunda nämns också men HV71 som det ryktades om först blir det ju inte.


Anders Lindbäck till Timrå?
- för bra för att vara båsvakt. I Timrå kan han blomma ut rejält.


Magnus Kahnberg till HV71?
- låter rätt intressant, men varför - trött på Göteborg??


Tobias Viklund til Frölunda?
- har deklarerat att han vill röra på sig och Frölunda lockar.


Lee Goren bort från Färjestad?
Vantrivs i Karlstad och har väl inte haft den säsong som förväntades men han har ett år kvar på kontraktet

Kvartsfinal 2: Färjestad ett ben i semifinal

Frölunda-Luleå 4-2
1-1 i matcher
. Den här kvartsfinalen är riktigt jämn, kommer nog gå till 7 matcher. Luleå startade bra men VF kämpade sig tillbaka och vände.

Linköping-Skellefteå 4-0
1-1 i matcher LHC vann enkelt

HV71-Timrå 7-0
1-1 i matcher
Utskåpning, Timrå gavs inte en möjlighet att vara med.

Färjestad-Brynäs 2-1 
2-0 i matcher: FBK kommer ta fyra raka, inget snack. BIF räcker inte till. BIF tog ledningen men FBK är seriens starkaste hemmalag och det visade man. Dick Axelsson suverän igen.

Färjestad tar SM-guldet...

...enligt min undersökning här på bloggen där rösterna föll så här:


   Färjestad: 34%

Frölunda: 26%
HV71: 13%
Linköping: 10%
Luleå: 6%
Brynäs: 3%
Timrå: 1%
 
Osäkra: 7%

Det roliga är att INGEN absolut INGEN tror på Skellefteå. Tänk om de skulle vinna, vilken total superskräll det skulle vara

REKLAM: Laszlo på Harrys ikväll - Be there!

VILD KVÄLL UTLOVAS!
och även ikväll tar han hjälp av sin rotebroder: Tefy


Var: Harrys, Värnamo
När: Fredag 6 mars
Tid: 22.00
Pris: 100 spänn i dörren - varsågod och kliv in för en helkväll



STÄNG AV MARTIN THÖRNBERG!


Lotvonen ligger sänkt efter en duell med bentacklingspecialisten Thörnberg
Så har det hänt igen. Fega kräket Martin "det var inte mitt fel" Thörnberg har gjort det igen. Sänkt en spelare med en ful, feg, meningslös bentackling och han kommer undan med det också.

STÄNG AV HONOM!  - med ett riktigt kännbart straff denna gången

Tyvärr så kommer han undan denna gången vad det verkar som. Thörnberg påpekar som alla andra som precis gjortr sig skyldiga till brott: det var inte meningen att skada... ni som sett tv-bilderna och INTE är HV-dårar ser tydligt att Thörnberg söker den tackligen!! det är ju solklart, Lotvonen har ingenstans att ta vägen som Thörnberg försöker försvara att Lotvonen inte ville ta kampen utan försökte hoppa undan

****
"Martin Thörnberg fick matchstraff för tilltaget:
- Jag skulle fullfölja en tackling och han vek av i sista sekunden. Det finns inte en chans i hela världen att jag kan väja, säger Thörnberg.
- Det köper jag eftersom han blev skadad. Men jag tycker att Lotvonen får skylla sig själv också. Undviker man en tackling får man ta konsekvenserna"
****
 En sak bara som Thörnberg inte tänker på här:
"Skylla sig själv kan man aldrig göra om man blir påskickad en bentackling. Den som tacklar är alltid ansvarig"


Som sagt ett snille har talat...det är ju klart man inte vill bli skadad så man undviker en sån smäll. Hoppas Thörnberg åker på en likadan propp men då ska ni se att det blir liv i luckan och den skyldige har väl spelat färdigt för säsongen..Tragiskt är det. Sånt här hör inte hemma i hockeyn och det är ju inte första gången Thörnberg gör så här så varför inte ge han ett straff som känns? Om inte är det bara synd o skam för de ansvariga i en sån här fråga. Sorry Timrå förresten men domare Sören Persson är en pajas, det har vi ju sett tidigare i vinter ett flertal gånger.

Kvartsfinal 1: Frölunda åkte på en käftsmäll minst sagt :)

Luleå - Frölunda 5-1

Timrå - HV71 2-1

Skellefteå - Linköping 3-2

Brynäs - Färjestad 0-2

Modo har sparkat Harri Rindell


Harri Rindell fick sparken från Modo idag

Modos misslyckade säsong och missat slutspel blev för mycket för Modoledningen som idag sparkade tränare Harri Rindell. Ersättare är dock inte klar.

Inför: Timrå-HV71: Psykkriget i full gång

Inför Timrå-HV71
Timrå gillar inte Martin Thörnberg för att han filmar och ligger ner så mycket. Timrås fans skriver öppet brev till domarbasen Peter Andersson så att ha ska uppmärksamma HV71:s Martin Thörnberg oc hans filmningar. HV71:s fans är inte sena med att ge svar på tal:

 

Playoff 2 inför Kvalserien nu klart

 VS

Almtuna-Växjö blir det som gör upp den sista platsen i kvalserien. Växjö slog ju ut Troja i två raka matcher, Almtuna däremot fick det lite tuffare mot Mora där det krävdes en tredje och avgörande match ikväll som Uppsalalaget vann på bortais dessutom med klara 3-0

Rydaholms SK nu på Facebook!



Gå med i RSK-gruppen på Facebook.
I samband med att klubben firar 50 år i år så skapade jag idag en grupp för alla som en gång har eller varit eller är engagerade i klubben så som spelare ledare och alla andra frivilliga som någon gång har sympatiserat för hockeyklubben i Rydaholm. Det är storfirande av 50-års jubiléet i Folkets Park på lördag för övrigt och jag kommer vara på plats.

Sök på grupper: Rydaholms SK och gå med! - Välkomna att joina!

Lagbygget Djurgården säsongen 2009/2010 pågår



Målvakter:
Stefan Ridderwall
Gustaf Wesslau
Kontrakt som går ut: Mark Owuya.

Backar
Andreas Holmqvist
Alexander Deilert
Marcus Ragnarsson
Niklas Andersson
Timmy Pettersson
Kontrakt som går ut: Oscar Eklund, Ronnie Pettersson, David Printz och David Schneider.

Forwards
Michael Holmqvist
Andreas Engqvist
Tim Eriksson
Carl Gustafsson
Marcus Krüger
Henrik Eriksson
Jacob Josefson
Nicklas Danielsson
Christian Eklund
Kontrakt som går ut: Niklas Anger, Fredrik Bremberg, Nichlas Falk, Robin Figren, Kristofer Ottosson och Jimmie Ölvestad.

Tränare
Hardy Nilsson *NY*
Tomas Montén
Mikael Johansson

Säsongen över för Troja

  -
Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby 7-3

Säsongen är över för de rödvita efter 3-7 i baken i andra matchen i playoffet. Misstaget som Petter gör hemma och att man tappar i sudden på hemmais blev tyvärr avgörande. Lakers hade koll på matchen och gjorde de psykologiska målen. Måste säga att 1-0 och 2-0 såg väldigt enkla ut. Lakersspelarna åker igenom hur lätt som helst och stänker in puckarna bakom en darrig Sandahl i Troja kassen. Nämde ersättarne Tommy Sandahl i Trojakassen hade ingen rolig kväll och det var väl kanske ett dumt val i en sån här viktig match. eller?..ska jag vara ärlig så var det en riktig miss att ställa Sandahl i målet i en playoffmatchunderläge mot ett hett Växjö Lakers, som nu är vidare och väntar på nästa motståndare: Mora-Almtuna där Mora vann med 1-0 och kvitterade till 1-1 i matcher. Avgörande match där att vänta. För Trojanerna blir det nu semester innan sommarträningen drar igång.

Inför: Playoff 1 till Kvalserien till Elitserien: Game #2 i Lakerdome

 VS    
Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby, 19.00 Lakerdome

Vilka tar SM-Guld i Ishockey 2009?

Vilka tar SM-Guldet i hockey i år? jag slängde ut frågan på MSN och Facebook och så här svarades det: 70 röster fick jag fram till röststoppet (5/3 19.00)


FÄRJESTAD (24st)
"TeXas": Färjestad!
Ida.H: Färjestad
"HaGGe": Färjestad
"Fillehemma": Färjestad
"Frallan" Lökaryd: Färjestad
Enroth: Färjestad
"Brögubben": Färjestad
"Santa": Färjestad
"Däckarn": Färjestad
Bäck: Färjestad
Palle Karlsson: Färjestad
"Nullan": Färjestad
Henke Grahn: Färjestad
C.Mikaelsson: Färjestad
Sofia.S: Färjestad
"Lucky": Färjestad (hoppas på Luleå)
"Clabbe"-IVP08: Färjestad
Pi: Färjestad
Emma Gustavsson: Färjestad
"Doxxen": Färjestad
Sami: Färjestad
Eric Hall: Färjestad
Kim Borg U3: Färjestad
Marcus Ottosson: Färjestad



FRÖLUNDA (18st)
Morgan "Slapshot": Frölunda
"Bröberg": Frölunda
"Hedemora": Frölunda
Henrik.C-IVP08: Frölunda
"Strellan"-IVP08: Frölunda
"Sjölla"-IVP08: Frölunda
"Modo": Frölunda
Daniel.A (långeman): Frölunda
"Ozy": Frölunda
"Benpolis": Frölunda
Anders Lund: Frölunda
"Ztumpf": Frölunda
Lisa.A-IVP08: Frölunda
Patrik.S-IVP08: Frölunda
Johan.Aug: Frölunda
"Mjällby": Frölunda
Ludvig.H: Frölunda
Rasmus U3: Frölunda


HV71 (9st)
"Mangaan" U3: HV71
Malin.E-IVP08: HV71
"Pudel": HV71
Palle Rydberg: HV71
"Pelkon": HV71
Annie.A: HV71
Frida.J: HV71
Straffmästare-Calle: HV71
Kalle: HV71


LINKÖPING (7st)
"Jullan": Linköping
"Micka": Linköping
Alex Hansson: Linköping
Adam.G: Linköping
Lotta-IVP07: Linköping förstås!
Sarah.S-IVP08: Linköping
"AleWal": Linköping



LULEÅ (4st)
"Bocaj": Luleå
Rova-IVP08: Luleå
Jocke "Joint": Luleå
Moncan Nielsen: Luleå


BRYNÄS 2st
"Jägarn": Brynäs
"Thulan": Brynäs


Timrå IK: (1st)
"Mr Ice": Timrå!

Övriga som inte kan bestämma sig
"Toff": Färjestad eller Linköping
"Jokki": Luleå-Frölunda i final
"Adamski": Färjestad eller HV71
Emma Cunow: avvaktar lottning
Tomas.K: Färjestad-Linköping i final




HOCKEYBOMBEN: Hardy Nilsson tar över Djurgården Hockey


Hardy Nilsson ny tränare i Djurgården Hockey
Hockeybomben: Gamle guldtränaren Hardy Nilsson kommer tillbaka till DIF: Senast det begav sig säsongerna 1999/2000 och 2000/2001 gav det två raka SM-Guld. Hardy blir huvudtränare och Tomas Montén och Micke Johansson blir kvar som assisterande tränare.

Enligt källor så togs det emot som ett positivt besked av spelarna, Nichlas Falk var en av de nöjda. Tränare Micke Johansson kommenterade det med att Hardys spetskompetens behövs och ser fram emot samarbetet. Undrar bara vad Hårde Hardy har i bakfickan denna gången. Senast var det ju torpedhockeyn som körde över alla lag och gav DIF två raka guld.

det här var jag inte beredd på..

Kvalserierna till Div 2 lottade

Kvalserie C till div.2
Hässleholms HK
Trelleborgs IF
Lund Giants
Veddige HC


Kvalserie D till div.2
Diö Hockey
IF Kalmar Hockey 
Åseda IF
Kallinge/Ronneby IF

SM-Slutspelet 2008/2009 - Kvartsfinalerna

Kvartsfinalerna är nu officiella
Av misstag låg matcherna ute på deras hemsida en kort stund, en anställd som tippade själv och la ut, innan misstaget uppdagades nu under eftermiddagen. När TV-sändningen väl drog igång ikväll 21.30 så föll valen nästan vad som avslöjats innan idag. Uffe Dahlén satte Wikegård på pottkanten när han valde Luleå i kvarten i stället för Timrå. Intressant!
  VS  
 VS  
VS
               VS       

Första matchen spelas på torsdag 5 mars 19.00 sen är det först till fyra segrar, match varannan dag

En sak till...


Svenska Mästare i ishockey säsongen 2008/2009

Färjestad BK tar SM-guldet! bara så ni vet vad ni läste det innan det började

DIF Hockey 2009/2010 - planering i full gång

Djurgårdare på väg hem?

  
Marcus Nilson?                Staffan Kronwall?

Planeringen är redan i full gång för nästa säsong. DIF har just nu 16 spelare på kontrakt, där ingår bland annat målvakterna Gustaf Wesslau och Stefan Ridderwall, två av de spelare som fått mest skit, kanske inte helt oförtjänt heller, i årets DIF-trupp. Förhandlingar pågår med Fredrik "Linkan Bremberg och Kristofer Ottosson. Marcus Krüger, succéjunioren har fått A-lagskontrakt. Dessutom jagar DIF två spelare utomlands: 30-årige anfallaren Marcus Nilson, nu i Lokomotiv Jaroslavl i ryska ligan KHL, och 26-årige backen Staffan Kronwall nu i Washington Capitals i NHL. Nilson har varit bofast i Tre Kronor den här säsongen men Kronwall lyckades aldrig ta en ordinarie plats i Toronto Maple Leafs och skickades från farmarlaget Toronto Marlies till Washington men återigen så får han bara nöta bänk.

Förutom att både Nilson och Kronwall är hockeyspelare i toppklass, fyller de ytterligare ett DIF-kriterium: de är stockholmare från Järfälla, båda två 


Fördel Växjö, nu ser det tungt ut för Troja...


Växjö Lakers Gustav Hjalmarsson avgör.

Troja-Växjö 5-6 efter förlängning
Troja såg ut att ta hem första segern när man hade 5-3 med 11 minuter kvar. Men Växjö Lakers gav sig inte utan kom tillbaka och med 3 minuter kvar så stod Trojamålvakten Petter Sandström för en jättetavla,

Sargstuds och på Petters klubba och in i mål - onödigt klantigt!

och bjöd David Lundbohm på 5-5 efter 17.16. Otroligt klantigt och tungt för hemmalaget i detta läget. Jag måste säga att det får bara inte hända och jag kan inte tänka mig att Petter ens gör så på träning, men nu hände det och det blev Trojas fall. Petter kommer inte sova gott inatt, det är en sak som är säker
 och bjöd David Lundbohm på 5-5 efter 17.16. Otroligt klantigt och tungt för hemmalaget i detta läget. Matchen till sudden där Gustav Hjalmarsson sköt Lakers till seger efter 7.16. Tungt för Troja som vände 2-3 till 5-3 på blott 4 minuter i den tredje perioden.

Nu är det bara att glömma för Troja och ladda om för match på tisdag igen. Imorgon är all fokus på rond 2 i Lakerdome på tisdag.

Div.3: Klart för kvalserien


Lund
- Wettern 6-0

Lund vidare till kvalserien med 2-1 i matcher. Måste vara otroligt tungt för Wettern och deras fans som åkt genom halva sverige idag för denna matchen. 



Åseda
- Sölvesborg 3-2

Åseda vidare till kvalserien med 2-1 i matcher.

8-0! Detroit totalt avklätt inatt


Nashville - Detroit 8-0

FAST:    Detroit vann skotten med 30-23

OCH:    Hockeyn kan vara grym ibland

PlayOff1 till Kvalserien: Game 1: Troja-Växjö

   VS  
IF Troja Ljungby - Växjö Lakers, 16.00 Sunnerbohov

**Matchen direktsänds på TV4 Sport**

Troja är inget "Ljungskile"!
Har i mina senaste inlägg fått trevliga kommentarer från kompisar som är Troja-galna och som kan sin sak in i detalj. Jag däremot har följt dom hela vägen sen de tríllade ner men kanske inte så jättenoga som nu. Troja har alltid vart i mitt hjärta sen jag såg dem första gången för ca 20 år sen hemma i Rydaholm. De mötte tyska Dynamo Weissvasser och vann. I laget spelade en viss Cembel Arvidsson i tröja nr 22. Om jag inte missminner mej så var nog Jörgen Anderberg med också men är inte helt säker som sagt. Det var stort att se Troja på så nära håll för de spelade ju i div.1 då med. Sen började man åka till sunnerbohov och kolla och har sett många elitserielag få stryk på "Hovet" i Ljungby. Det som är så tråkigt är att Troja vart riktigt nära att spela elitseriehockey. 1985 spelade man en direktfinal mot Modo AIK(numera Hockey) i bäst av fem matcher. Modo blev för svårt och vann tre raka matcher, 7-4, 5-2, 6-4, Troja ledde med 2-4 inför sista perioden i match 3 och hade chans att förlänga serien men föll i sista då Modo vände till 6-4. Troja missade direktchansen och fick spela kvalserien men trillade på ett annat numera elitserielag: HV71 som tog den andra platsen till Elitserien den säsongenDet här med allsvensk direktfinal till elitserien avskaffades inför säsongen 1996/1997 och numera är det en rak serie över 10 matcher där ettan och tvåan tar klivet upp i Elitserien. I den spelformen har Troja vart ytterst nära: -93, -96, -97, att ta steget upp i elitserien. En av dessa säsonger var de endast e t t mål ifrån elitserien. Hade man slagit Björklöven i tredje eller fjärde omgången i kvalserien, man fick bara 3-3, så hade man tagit den där poängen och vart klara inför sista omgången. Det komiska var att lottningen alltid föll så man fick sista matchen, som i detta fallet alltid var den avgörande matchen,  på bortais. Hade dessa matcher vart hemma hade Troja haft några elitseriesäsonger på nacken nu det kan jag lova.

Inför första bataljen i eftermiddag: lite historiskt perspektiv: "
Den 25:e februari 2005 vann Växjö Lakers över Troja med 2-1 i Sunnerbohov, ett resultat som indirekt fick till följd att laget från Ljungby föll ur allsvenskan och fick tillbringa tre långa säsonger i division 1. Idag, alltså nästan på dagen exakt fyra år senare, kan Troja få sin revansch mot Växjö Lakers

Räkna med att det är ett helt annat IF Troja/Ljungby som kommer ut på isen i Sunnerbohov i eftermiddag. Växjö Lakers har legat i toppen hela säsongen men dalat lite i den senare delen av serien. Troja har kämpat frenetiskt för att nå sitt mål: Playoff! Den chansen tänkter inte Troja ge bort i första taget inför ett fullsatt och totalt utsålt Sunnerbohov.

RSS 2.0