SSK nära tappa poäng, Rögle är med i snacket igen

Kvalserien till Elitserien 2010/2011 - omgång 5
----------------------------------------------------

AIK - Almtuna 4-1
AIK vinner och tar alla tre poängen mot Almtuna hemma på Hovet ikväll och det var lite häpnadsväckande med tanke på att Almtunas form. AIK har inte gått så bra medan Almtuna imponerat. Viktig seger för Gnagarna och därmed har AIK fortfarande en liten chans att bråka med Rögle om den sista elitserieplatsen.

Södertälje-Växjö 7-4
Växjö bjöd verkligen upp till kamp och hade SSK i svår brygga. Orutinen och billiga mål gjorde tyvärr att de tappad ledning 1-2 2-3 3-4 till att SSK i sista perioden kunde vända på matchen till 6-4. Linus Videll kom sen fri när Lakers plockat målvakten och blir nerdragen och då blir det automatiskt mål. En konstig regel kanske men så är det. SSK:s makalösa vändning i sista perioden med fem hemmamål kan vara oerhört betydelsefull. Måste var tungt för Växjöspelarna som gjorde det riktigt bra men inte orkade hålla hela vägen ut. SSK är nu riktigt nära kvalserien. Två segrar till så är nog elitserieavancemanget är klart. Man är redan på god väg med 5 raka trepoängare.

Leksand-Rögle 3-4
Leksand var så nära i slutsekunderna att kvittera men närmre än Tomas Kollars ribbskott blev det inte, så det blev förlust. Rögles första period avgjorde matchen och i och med det så var man det bättre laget sett över hela matchen. LIF var inte vakna från start och det straffar sig, tyvärr så vaknar man försent. Så för Leksand kan jag säga att det blir möte med Mora, Malmö och Troja nästa säsong för ikväll brantades backen upp till elitserien efter förlusten hemma mot Rögle. Rögle däremot  vad man ska och är på elitserieplats igen i och med att Almtuna blev nollade på Hovet