Dagens citat:

Ur texten "När klubben omotiverat släckte en stjärna - Oscar Sundh" av Linda Brevitzsvenskafans.com
 
" Oscars största fan är en av mina bästa vänner. En vän vars frustation och förtvivlan för alltid kommer att klinga ut tillsammans med Håkan Hellströms "Känn ingen sorg...". Jag vet precis hur hon känner och vad hon går igenom. Min egen idol fick heller inget fortsatt förtroende i HV71 och hans resa (Ulricehamn, HV71, Västerås, Leksand, Västerås, Luleå, Malmö), har vart tuff nog att avlastas av fler än mitt eget fortfarande lika förkrossade hockeyhjärta. Precis som jag följt min idols resa, kommer min vän följa Oscars, oavsett vilken klubb han kommer att spela för. Och trots att sanningen om att ett fira ett nytt SM-guld tillsammans i nuläget är onårbar, sitter hennes hjärta nu fastklistrad vid gamla minnen, minnen som väntar på att få bli verklighet igen. Precis som hon funnits där för Oscar, kommer jag finnas där för henne. Sida vid sida, överallt och ingenstans."
 
 
För er som vill läsa hela texten gör ni det här
 
 
Tjejen i fråga är en kompis, ett HV71-fan med Oscar Sundh-hjärta som nu är krossat.
 
Kämpa Carro!

Underkänt - DIF tappar allt i sista.

...
Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 5
 
36.Philip Holm - två olyckliga utvisningar ikväll.
 
 
Mora IK - Djurgårdens IF 3-2 efter sudden death
0-1, 0-0, 2-1, 1-0
Skott: 30-34 (12-6 5-16 10-12 3-0)
Mål: Steve Saviano & Mikael Ahlén
 
Poäng men ändå underkänt i Mora.
Historien höll på att upprepa sig i FM Mattsson Arena men när klockan klämtade med 32 sekunder kvar kunde Mikael Ahlén kvittera till 2-2 och ta matchen till sudden death. Men väl där så drar Philip Holm på sig sin andra raka vansinnigt onödiga utvisning. Mora avgör och tar två tunga poäng. Djurgården förlorar två poäng ikväll som måste svida på det sättet man gör det. Ineffektivitet och slarv, framförallt i den sista perioden välter laget ännu en gång.
 
Frustrerande att se.
 
Djurgården äger matchen i två perioder men gör bara ett mål framåt och det är för dåligt. DIF låter Mora komma tillbaka i den sista perioden på grund av Djurgårdsslarv och kan efter det sånär ta alla tre poängen. Backen Philip Holm tar på sig dumstruten två gånger idag vilket resulterar i två baklängesmål. Man måste ager mer rutinerat än vad Holm gör idag för det kostar för mycket. Alldeles för mycket. Två perioder är bra men som matchen slutar så är det ett svagt betyg overall tyvärr.
 
Det är tur att man inte kollar tabellen ännu. Det måste bli bättre.
 
 
 

Dagens citat:

David Petrasek, back i HV71 efter hemmaförlusten mot Luleå.
 
" Gillar att vi kommer tillbaks o krigar in i slutet trots att 1000 pers går hem från läktaren "

Torsdag är alltid hockeytorsdag. Mora borta för DIF

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 5
 
Svårspelat mot sveriges tråkigaste lag i sveriges tråkigaste arena. (arkivbild)
 
Mora IK - Djurgårdens IF
FM Mattssons Arena 19.00
Matchen sänds 18.55 på
 
Mora borta alltid svårt
Några korta rader om matchen ikväll för DIF. Mora borta är alltid svårt och sett historiskt så vinner inte DIF där ofta. Om mina siffror stämmer så har DIF endast två segrar efter full tid på tolv försök sedan säsongen 2004/2005. Förra säsongen tog man endast en poäng på bortais mot Mora (en pinne efter strafförlust). I vilket fall, DIF har ännu inte vunnit borta, förlust i Västerås och i Almtuna efter straffar. Formen är sådär medan Mora har toppat precis till kvällens möte. DIF har efter sin inledande försäsong i ET fått ett favoritskap och nu vill det till att börja prestera. Men det som vi alla vet det svåraste som finns för ingen match är lätt i årets Hockeyallsvenska. Jag hoppas DIF kommer ut med energi och slår emot hemmalaget. Trots att det är femte omgången så är banne mig alla poäng viktiga. Jag vill se segrar och trepoängare - Det redan ikväll.
 
KÄMPA DIF!

Viktigt! Rydaholmsdagen 2013 fortsätter i Talavidshallen på eftermiddagen - Derby!

 
Lördagsmatch - Derby - på självaste Rydaholmsdagen!
När ni gått färdigt på byn och sett och hört allt som ni ska eller brukar göra på hemvändardagen så fortsätter ni bara ner till ishallen för lite hockey. Det vankas derby när Ljungby HK kommer på besök. Det kommer bli ett styrkeprov för RSKarna som kom ner och stötta laget.
 

Dagens bild: Håll kätften.

 

Inför hockeytrean: Andra träningsmatchen.

Träningsmatch - Hösten 2013
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Alvesta SK J20
Talavidshallen 18.40
 
Första träningsmatchen på hemmais!
Det är dags för den andra träningsmatchen för säsongen för RSKarna när man ikväll möter juniorerna från Alvesta. En match som handlar om att gå in med rätt inställning och spela det spel som är tänkt. Det är lätt att man kliver ut på en skridsko för att motståndet på förhand är "lätt". Jag ser det som viktigt att alla går in och kör från början och gör det i sextio minuter med disciplin. Som man tränar spelar man och det är just vad det är ikväll.

Nedsläpp 18.40 - Gratis entré så varmt välkomna!

Först till kvarn... - RSK-mössor till försäljning!

 
150 st finns till salu så först till kvarn. Sugen på att köpa, tveka inte då utan kontakta Daniel Jonasson eller skriv i gästboken så vidarebefordrar jag till honom.
 

Dagens citat:

@TornbergJohan på twitter
 
" Hallå ALLA domare där ute!! Fortsätt blås i pipjäveln!! Leta inte! Ta det ni ser! Spelarna kommer att anpassa och lära sig "

Målglatt när DIF tog första trepoängaren.

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 2
 
 

 
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn 7-2
3-0, 1-1, 3-1
Skott: 27-27 (12-7 7-8 8-12)
Mål: Marcus Sörensen 2, Mattias Guter, Nils Andersson, Joakim Eriksson, Markus Ljungh & Steve Saviano
Publik: 5031
 
Äntligen lite mål framåt, skön seger!
DIF besegrade IKO ganska komfortabelt när lagen drabbades samman på Hovets is ikväll. Till skillnad från senast så rivstartade DIF från första nedsläpp och efter sexton minuter in i första perioden hade man skaffat sig en klar tremålsledning. Den starten gav DIF lite mer lugn och ro i jobbet inför den andra perioden. OIK hade ju allt att vinna och 3-0 är aldrig en säker ledning så de jobbade sig sakta in i matchen men närmre än 3-1 innan DIF replikerade kom man aldrig. I sista perioden satte sedan Markus Ljungh femettan och då var OIK ett slaget lag. Matchen slutar 7-2 efter att DIFs Marcus Sörensen blivit tvåmålsskytt.
 
Det här var bara en seger av många som kommer krävas men ikväll var det skönt att se DIF få lite islossning framåt med tanke på hur svårt man hade det mot Troja senast. Viktig seger för fortsättningen för DIF men på träningen imorgon så är denna segern glömd och fokus ligger på Västeråsmatchen på fredag.
 
Jag tycker det är sjukt trist att Viasat inte har full täckning likt Cmore och kan visa alla matcher på fler kanaler i serien men man kan ju inte få allt i sveriges näst högsta serie. Men som sagt jag uppmanar till S24-bojkott, det är inte värt pengarna, vi kan bara hoppas att DIF får lite mer TV-tid hos Viasat snart.
 
Kvällens skalp förresten, Grattis Troja till en bragdseger nere i Lindab Arena det trodde jag faktiskt inte innan idag men där ser man. Inga matcher i årets hockeyallsvenska är lätta.

Inför Oskarshamn hemma: Full fokus mot tre poäng!

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 2
 
. . . . . VS . . . . .
 
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
Hovet 19.00
 
Matchen sänds tyvärr på S24, jag uppmanar till bojkott av den tjänsten för den är under all kritik, dålig kvalite och bild. Det brukar lagga och hacka så det förstör hela matchkänslan. Avstå S24
 
Dags för första trepoängaren!
Det är dags för match igen och denna gång gästas vi av Oskarshamn, ett lag som vi hade bra resultat emot förra säsongen som var tuff på alla sätt och vis. DIF kommer med en tvåpoängare i ryggen och man vet att man kan spela bra hockey efter de avslutande två perioderna mot Troja. Idag hoppas jag man verkligen kliver in och vågar och vill. Det gäller att inte ge gästerna det minsta. En bra start idag tror jag kan ge en bra match med förhoppningsvis bra slut. Serien är lång men det gäller att plocka poäng så man är med i racet.
 
Full fart framåt Djurgårn!!
 
 
 
 

Dagens låt: Basic Track by Ame

 

Så här slutar SHL säsongen 13/14!

Swedish Hockey League - Säsongen 2012/2013
1. Skellefteå AIK
2. Frölunda Hockey
3. Luleå Hockey
4. Linköpings HC
5. Färjestads BK
6. HV71
7. Växjö Lakers
8. Leksands IF
 
9. Modo Hockey
10. AIK HC
 
11. Brynäs IF
12. Örebro
 
Till årets SM-final tippar jag att Frölunda smyger hela vägen och grejar det och möter där Luleå Hockey,
 
Frölunda slår Luleå med 4-2 i matcher.

Dagens bild: RSK anno 1985/1986.

 
 
Främre raden från vänster: Jonny Moberg tränare, Ulf Kjellberg lagledare, 15.Kent Svensson, 18.Johan "Smugglarn" Holgersson, 25.Jerry Johansson, 1.Tommy Göransson, 5.Per-Ola "Bobbo" Magnusson, 13.Mikael "Böjen" Andersson och 6.Arne "Greven" Eriksson
 
Mellersta raden från vänster: 20.Stefan "Fimpen" Svensson, 19.Peter "Hubbe" Johansson, 24.Peter "Peda" Gustavsson, 10.Björn Ahlqvist, 14.Peter Jonsson, 11.Tommy Svensson, 17. Torgny Otttosson (Bardh), 17.Lasse Nilsson, 16.Tommy "Tuben" Gustafsson och Henrik Elv materialförvaltare.
 
Bakre raden från vänster: Anders Ekbladh materialförvaltare, 22.Tom Svensson, 8.Peter Åstrand, 12 Stefan "Banan" Johansson, 21.Tony Anderberg, 4 Kent Blomqvist, 2.Patrik Östman och Christian Silvasti
 
 

Dagens citat:

@BjornOldeen på twitter
 
"Snacka om att jag () längtat efter den här tiden. Familjen sover och själv pluggar jag hockey! Lets get ready to ruuuumble"

Släkten är värst - Mikael Ahlén sänkte sitt gamla lag på övertid.

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 1
 
 
Mikael Ahlén ordnade segern i sudden mot Troja
 
Djurgårdens IF - IF Troja/Ljungby
Skott: 41-16 (5-6 19-2 10-5 7-3)
0-2, 0-0 2-0, 1-0
Mål: Nils Andersson, Dustin Johner och Mikael Ahlén
Publik: 7325 personer
 
Hemmapremiär med två ansikten, Ahlén skickade hem sitt gamla lag
Mikael Ahlén avgjorde i förlängningen och såg till att DIF tog två poäng till slut i hemmapremiären. Men det var gästerna Troja som började bäst och såg till att DIF blev utbuat av vissa delar i publiken redan i den första perioden. Troja hade då 0-2 med sig in i paus. Första perioden var riktigt dålig från DIF-sidan, även om man hade en del puck så var det ändå Troja som var det smartare laget och ledde helt rättvist.
 
Jag antar att Challe sprang ner i pausen och höjde rösten eller att Tony vrålade till på spelarna för att väcka killarna för i andra perioden var det bara Djurgården mot Christoffer Bengtsberg. Men trots 19 skott så var det fortfarande 0-2 på tavlan. Det kändes rätt orealistiskt just då. Frågan var hur länge Bengtsberg skulle få agera vägg. Tredje målet i matchen skulle bli avgörande men det var inget snack om vilka som skulle ta det i den sista perioden. DIF reducerade första genom Nils Andersson och det målet eldade bara på Djurgårdarna ännu mer.
 
Domaren dömer bort DIFs regelrätta mål av Dustin Johner som först sparkar men sen petar till pucken med klubban innan den går in.
 
Bildbeviset på Johner som träffar pucken med klubban efter sparken med skridskon. Hur svårt ska det vara att se med repriser och målkamera?
 
2-2 var omdiskuterat då domarna först tar en videogranskning och dömer bort för att sedan få höra hur det ligger till och begära ännu en målgranskning och då såg de nog klart att det var mål! Det var väl en *fenomal* tur att domaren blåste mål där annars tror jag alla med DIF-hjärta på Hovet hade rivit arenan brutalt. Dustin Johner tillskrevs målet och DIF hade kvitterat. Matchen var öppen efter kvitteringen och båda lagen hade chanser att avgöra men matchen gick alltså till sudden death där Mikael Ahlén skickade hem sina gamla lagkamrater när han avgjorde med 34 sekunder kvar av övertiden.
 
* Tack för det Ahlén! Det blev en ok kväll till slut på Hovet men två poäng känns ändå som en liten förlust. Andra och tredje perioden var DIFs och med det spelet ska man ta alla tre poängen. Nu hoppas jag alla premiärnerver är överspelade och att man kan fokusera på nästa match och vara med från start mot Oskarshamn om sex dagar. (Fråga: Vad är det för tomte som lottat matcherna och sen spridit ut dem hej vilt över veckans alla dagar??)

** Matchens lirare stod i Trojas mål och hette Christoffer Bengtsberg som räddade 38 skott, utan honom hade Troja förlorat klart idag. Sen tycker jag att Troja inte är så dåliga på förhand som experterna säger. Jag hoppas och tror att Troja klarar sig kvar och håller sig över kvalstrecket i botten. De tillhör Allsvenskan.
 
*** Jag älskar DIFs nya röda matchställ, kanske t.o.m. snyggare än det röda under åren 2009-2012.

ÄNTLIGEN - HEMMAPREMIÄR! - Hylla Ölvestad - Välkomna Bönder-Troja!

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 1
 
Djurgårdens IF - IF Troja/Ljungby
Hovet 19.00
 
Matchen sänds påför 89 kr.
 
 
Hemmapremiär - Ikväll ska vi hylla #19 - Välkomna bönder!
Ikväll smäller det på Hovets is igen. - ÄNTLIGEN. Längtan eftrer hockeyn har varit outhärdlig sista två-tre veckorna efter försmaken av European Trophy. Djurgården tar emot Troja från Ljungby i första seriematchen. Svårt att säga hur det kommer se ut på förhand men säg så här: DIF kommer ösa första minuterna med ett enormt hemmatryck i  ryggen. Troja kommer gå ut och hålla emot i början sen kommer de att försöka spela sitt spel. Jag hoppas DIF går ut och tar tag i det direkt ikväll och inte låter Troja få möjlighet att ta sig in matchen. Jag vill se bra besked från årtes DIF redan ikväll.
 
Hovet kommer vara väl fyllt, kanske snudd på slutsålt när väl pucken släpps. Säsongskorten har sålt som aldrig förr och det känns fantastiskt att veta att Järnkaminerna och Djurgårdsfamiljen alltid står bakom: Alltid Oavsett!  -
 
- Det ska aldrig vara lätt att komma som bortalag till Hovet i år.
 
** För DIFs Mikael Ahlén blir det en speciell match direkt då han spelade i Troja förra säsongen.
 
 
*** Ikväll hyllas kanske den största av dem alla i DIF-tröjan - Våran #19 Jimmie Ölvestad ***
Jimpa valde att lägga skridskorna på hyllan inför denna säsongen, ett tråkigt besked på alla sätt, en sån kille som Jimmie har varit för Djurgården är inte lätt att ersätta. Han har med sitt stora DIF-hjärta alltid visat vägen med sitt fysiska spel och en oerhörd inställning till att vinna.
 
- Ikväll startar en 52 matcher lång kamp - NU KÖR VI! - KÄMPA DJURGÅRDEN!

Gästbloggade hos Trojakollen inför matchen

Jag fick en förfrågan om att medverka på Trojakollen inför kvällens match.
 
Här ser ni resultatet.

Uppdaterad: Så här slutar Hockeyallsvenskan 2013/2014

Hockeyallsvenskan 2013/2014
 
1. Rögle BK
2. Västerås IK
3. Malmö Redhawks
4. Djurgårdens IF
5. BIK Karlskoga
6. Södertälje SK
7. Timrå IK
8. IK Oskarshamn
9. IF Björklöven
10. Almtuna IS
11. Karlskrona HK
12. IF Troja/Ljungby
13. Mora IK
14. Asplöven HC
 
Minsta krav för en "godkänd" säsong: Djurgården ska till playoff annars är det ett stort misslyckande. Om så sker så kan allt hända om allt bara stämmer och vi kan få en rolig säsong fram i vår.
 
Jag är som sagt ingen tippare, har jag någonsin tippat något rätt, ja kanske nån enstaka gång men årets allsvenska är nog den svåraste, det finns inget utpekat topplag, experterna sätter ändå Djurgården, Rögle och Västerås som stora favoriter i år men där håller jag inte med till fullo. DIF kan få ihop ett bra lag och gå dit vi drömmer och vill till men det kan också bli en ännu jobbigare säsong. Detta helt beroende på hur gruppen kommer arta sig och växa till sig under säsongen. Rögle och Västerås kommer ta direktplatserna till kvalserien men sen kan den tredje platsen bli öppen, där slåss flera lag, väldigt svårtippat men där kommer flera lag att slåss om den åtråvärda platsen: Malmö, DIF, SSK, Timrå och BIK. Timrå har inte mycket tro på sig efter sitt ekonomiska stålbad efter tappad elitserieplats och nedflyttning men jag tror att de kommer vara med och slåss däruppe ändå in i sluttampen.
 
I botten kring det negativa strecket är det inte många som tror på Troja eller Asplöven men jag tror även att Karlskrona, Almtuna, Mora och nykomlingen Björklöven kommer vara inblandade i den nedre delen av serien.

Omtalat klipp på när "hela Skellefteå håller andan". Kom igen.

 
 
"det där är en riktigt ful smäll". Eh nej. Dessutom reser han på sig och tar sig till båset för egen maskin. Hade han blivit liggande och blivit utburen, DÅ hade det vart fult och allvarligt. Det kunde gått illa men det gick ändå rätt bra.
 
Äsch. Res på dig Bud.

Jag funderar..

.........på hur Hockeyallsvenskan 2013/2014 kommer sluta.
 
Resultatet är under arbete.

Bloggtipset: Classe tippar SHL

Det är dags att tippa hur (Elitserien) eller SHL som man måste säga nu slutar, det är ju som sagt bara en vecka, nio dagar kvar till premiären nästa lördag. Jag ska med knepa ihop både SHL-tabellen och hur Hockeyallsvenskan kommer sluta men jag återkommer inom kort med mina tips och funderingar.
 
Idag kom första tipset in på bloggen,
Classe tippar följande
 
SHL sluttabell säsongen 2013/14
1. LULEÅ HOCKEY
2. SKELLEFTEÅ AIK
3. FÄRJESTADS BK
4. FRÖLUNDA HC
5. LINKÖPINGS HC
6. HV71
7. VÄXJÖ LAKERS HC
8. LEKSANDS IF
------------------------------------
9. MODO HOCKEY
10. BRYNÄS IF
------------------------------------
11. AIK
12. ÖREBRO HOCKEY

10 dagar kvar: Troja hemma på Hovet.

Det är rätt skönt att sätta sig framför datorskärmen på kvällskvisten, på med lurarna och med rätt sorts musik. Det är som om man tänker lite klarare på kvällen. Eller inte.
........I vilket fall så närmar sig premiären och vi är nere på siffran 10 - tio dagar tills allvaret drar igång. Hemma på Hovet tar DIF emot Troja/Ljungby i säsongens första seriematch.
 
Det är svårt att sia om hur det ska gå i år för mitt DIF Hockey men ändå det finns ett mål som är lika stort som ett SM-guld om vi spelat i högsta serien men som sagt det är dit vi siktar men om man ska vara realist så kommer det i år och för varje säsong så inte sker bli allt jobbigare och tuffare. Årets trupp är en trupp med nya och unga ansikten med mycket orutin, i år finns inte så många med så mycket rutin uppifrån förutom Joakim Eriksson, Timmy Pettersson, Mikael Holmqvist, Henrik Eriksson och nyförvärvet, virvelvinden Steve Saviano. Det är några namn men inte alls i den utsträckningen som vi hade i tappen av Bremberg-Ölvestad-Ottosson-Eklund-Eriksson. Backen Nils Andersson var med och ta upp Växjö i Elitserien så han har ju den erfarenheten men i övrigt är det ett lite valpligt lag. Alla som följt från start och sett DIF spela i European Trophy kan ju ha fått en del positiva vibbar och det skriver jag gärna under på men vi ska vara försiktiga med försäsong och förberedelse jämfört med när serie och poäng väl ska delas ut. (Senast det gick bra i European Trophy så vann vi hela turneringen och det året spelade vi SM-final mot HV71, året var 2010.)
 
 
Inför denna säsongen tror jag också att laget inte kommer kliva in och vara ängsliga från första nedsläpp, att vara rädda för att förlora  på samma sätt som förra säsongen, då var man ett slaget lag om man tappade en 1-0 ledning. Även om det stod 1-1 så spelade DIF som om de redan förlorat. Det lyste igenom över hela banan och det tog cirka 25 matcher in i serien av Allsvenskan innan DIF fick ordning på maskineriet. Vi vet alla hur det gick, vi missade den sista direktplatsen med två poäng eller något sådant och till slut en seger ifrån att nå Kvalserien via Play Off. Jag hoppas att man kommer spela med lite mindre press från start och kanske axla det ju längre säsongen går och beroende på tabellplacering. Om man bara kan få det att stämma spelmässigt tidigt och därifrån få gruppen starkare och dra åt samma håll så är ju chanserna större i år kanske att man kan ta sig till kvalserien. Målet eller kravet är ändå att vi ska ta oss till Play Off, väl där så kan mycket hända allt beroende på hur saker och ting kommer fungera.
 
Jag hoppas så innerligt på att DIF får en bra start direkt i år och hänger på i toppen men det kommer bli stentufft. Varje match är lika svår i Allsvenskan i år och DIF kommer vara ett jagat byte, men ett mer förberett i skallen än innan.

 

Inför hockeytrean: Omlottat serieprogram 13/14

Eksjö Hockey har återigen dragit sig ur hockeytrean, men i och för sig alla minns väl matchen i Sävjsö i derbyt mot HA74 förra säsongen när hemmalaget totalkrossade Eksjö med: 20-0...japp 20-0. För att i matchen efter mot RSK ha fullt lag, inlånat folk från Nässjö bland annat besegra ett ganska ordinarie RSK. Fast det var enda segern Ekjsö fick mot RSK sen. Dock är det synd att lag måste dra sig ur, Eksjö just var borta ett par år från seniorserien men synd att de återigen måste lämna återbud. Därför har serien lottats om så RSK börjar på bortais mot Skillingaryd i Movalla Ishall.
 
Nya serieprogrammet - Div.3 E Grundserie
Söndag 13/10 17.00     Skillingaryds IS - RSK
Söndag 20/10 16.00     RSK - HA74
Tisdag 22/10 19.00    Ljungby HK - RSK
Torsdag 24/10 19.00     RSK - Virserums SGF
Söndag 27/10 17.00     RSK - Skillingaryds IS
 
Lördag 2/11 15.00    HA74 - RSK
Tisdag 5/11 19.00     RSK - Ljungby HK
Torsdag 7/11 19.00     Virserum-RSK
Söndag 10/11 17.00    Skillingaryd-RSK
Söndag 17/11 16.00     RSK-HA74
Tisdag 19/11 19.00     Ljungby HK - RSK
Torsdag 21/11 19.00     RSK - Virserums SGF

RSS 2.0