Uppdaterad: Vild gissning på kvartsfinaler i slutspelet 2010

Elitserien i ishockey 2009/201 - inför SM-slutspelet

Slutspelet närmar sig med stormsteg, bara fem matcher kvar och 16 dagar kvar till första kvartsfinalen. Det känns inte som tabellen satt sig till fullo än men den är ändå i praktiken klar. Det är fortfarande inte helt klart hur platserna 1-8 kommer se ut, det är ändå lite öppet än. Kanske. Man längtar lite till slutspelet efter matchen Timrå-Modo igår där det var riktigt heta känslor i sista perioden precis som en avgörande slutspelsmatch. Det fick mig och ett par kompisar att spekulera i hur kvartsfinalerna blir till. Vilka som väljer vad och så vidare. Jag gör en liten vild gissning på tänkbara kvartsfinaler utefter hur tabellen ser ut just nu.

Lottningen i årets slutspel går till enligt följande: tänkbart scenario med årets lag inom parentes

Elitseriens seriesegrare:(Hv71) väljer mellan de två sämst placerade lagen, alltså lag 7:(Luleå) och 8: (Frölunda) i grundserien. Tvåan:(Linköping) väljer sedan mellan de återstående två sämst placerade lagen, vilket således kan bli lag 6:(Brynäs), 7:(Luleå) eller 8 (Frölunda) beroende på vad seriesegraren (HV71) väljer. Därefter väljer trean:(Djurgården) mellan de återstående två sämst placerade lagen och seriefyran (Skellefteå) i elitserien får möta det lag som ”bli kvar".

SM-slutspelet 2010 inleds torsdag 18 mars där lagen som placerade sig 5-8 börjar hemma.

Min vilda gissning just nu

HV71 - Luleå

Linköping - Brynäs

Djurgården - Frölunda

Skellefteå - Färjestad

Jag avstår att spekulera så länge men tro mig, det kommer visa sig varför det blev så här.

Kommentarer
Postat av: Marcus Johansson

alltid kul med spekulationer, och tror inte du är allt för långt ifrån sanningen. Ser ut som ett ganska logiskt spelschema för slutspelet, fast vinner Hv ikväll så finns en stor chans att de väljer FHC likaväl

2010-03-02 @ 13:46:00
URL: http://marcussport.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0