Idag tittar vi på: Resan hem!

 
Luta er tillbaka och återupplev när vårt DIF Hockey tog klivet tillbaka upp i SHL!
 
Vilket år...vad jag är stolt över grabbarna som gjorde det.
 
Djurgår’ns IF du är allt jag har
Aldrig lämnar jag dig ensam kvar
Alltid kommer jag stå upp för dig
Min kärlek till dig lämnar aldrig mig
 

20.00 ikväll: HOCKEYGALAN 2014 - på Csports.se

 
Kl 20.00 visas HOCKEYGALAN 2014 helt gratis på Csports.se!
 
Förre elitseriebacken Sanny Lindströms omtalade twittergala har blivit tv-show, allt tack vare Hockeysverige.se (Peter Sibner och Uffe Bodin ihop med Björn Oldéen och grabbarna på CMore.
 
Surfa in 20.00 på Csports.se!
 

Upprop: Nu får det vara nog med allvarliga hot!

                                                                         
                                                                                             
Uppropet från några AIK-legender efter att Rikard Franzén och Daniel Rudslätt utsatts för personliga hot hemma vid bostaden med grishuvuden.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi har ledsnat.

Några individer, fyllda av hat och förakt, ska inte få förstöra vår klubb. Hoten mot Daniel Rudslätt och Rikard Franzén är ytterligare ett bevis för att det är dags för de goda krafterna att ta över. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer som gömmer sig i mörkret ska få skända vårt AIK.

Att någon väljer att hota en familj med barn på fem, sju och tio år gamla innebär att alla som tror på den här klubben måste reagera.

 

Vi har många gånger fått uppleva magiska stunder med klubben. Det är en speciell känsla att få skrinna ut i den svartgula matchdräkten med världens vackraste emblem på bröstet. En ära. Vi vet också att lika underbart som det är i medgång kan pressen vara stor i motgång. Det är som det ska vara. Men det är långt ifrån personliga påhopp och direkta hot. Nu måste den stora majoriteten AIK:are sätta stopp.

 

Några av oss som skriver under på det här uppropet har följt laget på nära håll den gångna säsongen. De är många som slitit hårt både i och runt laget. Vi vet också att det är ett tufft läge som föreningen befinner sig i.

 

Daniel Rudslätt anslöt till klubben i sitt hjärta efter en utlandsejour i Tyskland. Efter det har han både på och utanför isen visat en otrolig lojalitet mot AIK. "Rudan" fick frågan om att bli sportchef i tufft läge. Truppen var i stort sett redan satt och det fanns inte ekonomi för någon större satsning. Ändå valde han att hjälpa klubben genom ett på förhand tufft år. Få förstår vad det innebär att vara sportchef i en SHL-klubb, än färre vad det innebär att vara i en klubb med minimala resurser mot konkurrenter som både har kommunstöd och lyckade arenaprojekt att ösa pengar från när laget på isen inte levererar. Sällan har man hört om en sportchef med ett så gott rykte i hockeykretsar som "Rudan". Respekterad av spelare, motståndare, journalister och agenter i en bransch där alla tänker på sig själva i första hand. Att vissa individer nu försöker tvinga bort en sådan person från klubben är inte bara skadligt för dagens AIK utan även framtidens.

 

 

Rikard Franzén fick frågan att bli tränare sent in på säsongen. Självklart insåg han att truppen var tunn och förutsättningarna svåra. Men "Frazze" – med över 21 år i klubben och som vi i AIK-tröjan sett uppoffrande slänga sig att täcka skott, ibland till och med med huvudet före - vek inte från frågan och det ansvar han kände. Han förstod att AIK behövde hans hjälp och ställde upp. Frazze är ingen som ger upp och trots små resurser och knackiga resultat stod han rakryggad i media och svarade uppriktigt och ärligt i sann AIK-anda. Både Rudan och Frazze har gjort allt som står i deras makt för att skapa sportsliga förutsättningar. Att skuldbelägga två av de som jobbat hårdast är inte bara befängt utan ren idioti. Vi förstår att alla har ett ansvar, men med den förståelsen måste det också finnas en acceptans för omständigheterna.

 

Om klubben över huvud taget ska överleva i framtiden kan vi inte acceptera den här typen av övergrepp på klubbmärket. Ska vi lyckas attrahera spelare, ledare och sponsorer måste hatet och hoten bort från vår arena. Vi tror fortfarande på AIK och vet att de goda krafterna till slut kommer vinna.

 

Vi har tillsammans gjort några matcher AIK-tröjan och älskar den här klubben. Det hög tid att vi alla tar sitt ansvar och säger ifrån. Det är vår klubb – vårt ansvar!

 

Underskrivet av Dick Tärnström, Mattias Norström, Daniel Bång, David Engblom och Mats Thelin

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

´

                                                                         

 


Kvalserien 2014: VI ÄR TILLBAKA! - DJURGÅRDEN TILLBAKA I SHL!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 10
 
 
 
Djurgården - Västerås IK  6 - 2
3-1, 3-0, 0-1
Skott: 28-18 (12-10, 11-4, 5-4)
Mål: Marcus Sörensen 2, Jens Jakobs 2, David Lidström och Henrik Eriksson
Publik: 8000 underbara medlemmar ur Djurgårdsfamiljen som sjöng DIF tillbaka till SHL!
 
Helt overkligt, men så fantastiskt underbart! - DJURGÅRDEN ÄR KLART FÖR SHL!
Vilken kväll det var i måndags, vilken spänning, nervöst som aldrig men förr men vilken underbar avslutning när slutsignalen ljöd på Hovet och några sekunder senare var glädjeinfernot på isen. DIF är tillbaka i SHL efter två säsonger i hockeyallsvenskan. Laget avslutar säsongen på bästa möjliga sätt, det kunde inte blivit bättre. Med ett måls marginal så snor man platsen mitt framför näsan på ett vilt kämpande Rögle som skapade stort nervdaller i den sista perioden med att dra ifrån hemma mot AIK.
 
Ett enda mål var skillnaden på att Rögle eller DIF skulle ta en SHL-plats. Rögle stred mot AIK i slutsekunderna och det var en massiv press i slutsekunderna. AIK tog t.o.m ut sin målvakt med åtta sekunder kvar för att försöka nå en kvittering. Tänk om Rögle gjort 5-3 då....
 
På Hovet var det gästerna Västerås som chocköppnade med att göra 0-1 efter bara 70 sekunders spel men det hjälpte ändå inte för att tysta hemmapubliken. Djurgårdsfansen höjde bara tonen och ljudkulissen kan ha varit den högsta någonsin i arenan när Djurgårdsfamiljen sjöng, skanderade, hyllade och jublade under matchen. Allt för att lyfta DIF till seger och DIF svarade på tal på isen, 0-1 blev 3-1 på några minuter och VIK var skärrade efter det. DIF skapade sig ett jätteläge för sig själva samtidigt som man satte enorm press på Rögle nere i Ängelholm. AIK tog ledningen i den matchen och Rögle var då ett slaget lag.
Samtidigt på Hovet så blev 3-1 hela 6-1 inför den sista perioden samtidigt som det bara var 1-1 nere i Röglematchen.
 
 
 
 
 
***** DJURGÅRDSFAMILJEN på Hovet - Järnkaminerna i spetsen som skapade en mäktig ljudkuliss och  sjöng fram vårat Djurgården till magisk höjd: SHL! Helt galet i match efter match, de är som den sjätte och sjunde spelaren. Utan dem tror jag inte vi hade klarat dem. Sverige bästa hockeyklack alla kategorier, finns ingen klack i världen som kan bräcka Djurgårdsfamiljen
 
**** Det här skriver jag inte för att håna eller på annat sätt nedvärdera AIK men:
En stor eloge till lillebror AIK som kämpade väl och agerade värdigt igår. Gnagarna såg till att Rögle inte fick chansen, även om det var darrigt i sista perioden och målen trillade in alldeles för tätt under några minuter. Men tyvärr så lämnar AIK SHL och får spela Hockeyallsvenskan nästa säsong. Jag tror de har en mycket god chans med tanke på att det finns fyra möjligheter att ta sig upp. AIK fixar det!
 
 
Minus - Gör om, tänk efter noga nästa gång:
Även om det här är ett glädjeinlägg så måste jag ändå dela ut ett rejält minus - en ful SKÄMSKEPS till Viasat för val av match igår. Hur tänkte man där? Förmodligen inte alls och räknade nog enklaste väg med att Rögle skulle vinna enkelt och fixa avancemanget och då skulle dom finnas där och ha huvudsändningen. Avgå ni som tog beslutet. Pinsamt.
Istället fick vi se sändningen från Hovet med en upplösning  som en mobiltelefonkamera som både var suddig och hackade. S24 ska ni sända hockey så skaffa riktiga proffsgrejer och utrustning och sändningsrättigheter annars lägg ner. Det är inte värt att betala pengarna för ett abonnemang hos S24.
 
Dessutom
 
 
.....så får jag ge mig själv ett stort minus och en rejäl känga som har så svårt att tro på mitt lag så fort det går dåligt. Jag trodde ju som sagt på ett slut efter 52 omgångar och ännu en mardrömssäsong i Hockeyallsvenskan. Jag vet att jag borde skämmas och för er som får läsa mina ofta negativa tankar efter eller inför en Djurgårdsmatch. Jag måste skärpa mig men det är så svårt. Det handlar väl om att sänka kraven på laget redan nu inför hösten och inte bryta ihop om vi torskar några matcher direkt i inledningen.
Jag har lärt mig ännu en läxa - att man ska aldrig räkna bort Djurgården Hockey inte ens i de svåraste lägen.

Dagens citat 6:

@mrmadhawk på twitter igår:

"Djurgården blev alltså laget som gick upp till SHL.
Jag riktar et ärligt grattis till Djurgården.

Definitivt det bästa laget jag sett i HockeyAllsvenskan denna säsongen. Även om man tog tredjeplatsen först i sista omgången. Man är faktiskt helt värda att gå till SHL"


Dagens bild 3: Så ..... viktigt. Underbart att se igen!

 

Dagens citat 7: 199 970 åskådare - världsklass.

Sportbladets Tomas Ros och Hans Abrahamssons betyg efter igår:
 
"199 970 åskådare under 2013/2014 under allsvenskan och kvalsrien. En magisk bra notering för DJurgården Hockey. Ett bevis för att laget hör hemma i den högsta serien. Det finns en del av underhållningsindustrin, som hockeyn är, där Djurgården får högsta betyg och det är stödet från fansen.
Bäst i landet!
Utan konkurrens."

Dagens citat 6:

Charles Berglund till Hockeysverige efter matchen igår
 
" Djurgården betyder så oerhört mycket för mig"

Dagens citat 5: Härligt DIF!

Niklas Wikegård på twitter efter att DIF blivit klart för SHL!
 
”Härligt DIF!!!!!
Alltid oavsett!!!!!
Grattis Djurgården!”

Wikegårds-TV: Grattis Djurgården!

 

Dagens citat 4:

Niklas Wikegård i sin videoblogg på TV4 efter att Djurgården tagit klivet upp i SHL igen
 
" Herregud, vilken kväll. Jag var alldeles svettig där när Rögle började chansa framåt och tog in mål på mål. Jag tänkte att det här går ju käpprätt åt helvete, om man nu håller på Djurgården. Det där tycker jag... Alla har ju någon förening som man håller lite extra på. Jag är som sagt från Gävle och har varit i många föreningar, men jag har väldigt mycket extra känslor för Djurgården. Men varför ska det vara så hemligt? Jag är övertygad om att alla experter, kommentatorer och journalister har en klubb som man brinner lite extra för. "

Dagens bild: Den hetaste t-shirten på marknaden just nu!

 
Köp din T-shirt här
 

Dagens citat 3: Kanna på!

DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3 DIF <3
 
 
 
 
KANNA PÅ KANNA PÅ
 
 
 
VI ÄR I SHL
 
 
 
VI HATAR AIK
 
 
 
 
 
 
DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIF DIFDIF DIF DIF DIF DIF

DIF-TV: Firandet på isen med Djurgårdsfamiljen

 

DIFs segerfest i omklädningsrummet.

 

Underbar video från igår: DJURGÅRN TILLS JAG DÖR!

 

Dagens citat: Hejdå AIK, hälsa Vita Hästen!

Dags och ge tillbaka till Black Army för gammal ost:
 
"Hejdå Solna AIK, hälsa Vita Hästen! // Blue Saints Stockholm"

Dagens bild: Så underbart - VI ÄR TILLBAKA!

 

Dagens citat: Rätt åt Lassila?

Färjestads Magnus Nygren efter att lagkamraten Ole-Kristian Tollefsen kört över Växjös Teemu Lassila efter slutsignalen.
 
"Åker man och hånar, då förtjänar man stryk. Någonstans måste man visa respekt"

Dagens citat 4: Bara 40 minuter kvar.

 
" Det känns smått osannolikt att vår gemensamma SHL-dröm faktiskt kan bli sann om bara några timmar.
Nu jävlar kör vi, vi ska hjälpa grabbarna så gott vi kan. Oavsett resultat har ni gjort en grym avslutning på säsongen.
Vi älskar er för alltid! "

Dagens citat 3: Framåt DIF!

@joelills på twitter
 
 
" Låt oss skapa ett kokande Hovet ikväll! Vi kan bara göra vårt, sen får vi hoppas att det går vägen! Framåt DIF! "

Kvalserien 2014: Ikväll gäller det. Nu kör vi!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 10
 
 
 
Ikväll ska Hovet gunga och Djurgårdsfamiljen sjunga i sextio minuter och ge laget allt stöd som går.
Ända in i kaklet - ALLTID OAVSETT FÖR EVIGT DJURGÅRDEN!
 
Djurgårdens IF - Rögle BK
Hovet 19.00
 
Matchen sänds 18.55 på 
 
Ikväll ska det avgöras! - Ända in i kaklet Djurgårn!.
Kvalserien säsongen 2013/2014 ska ikväll avgöras. Vilken dramatik och vilken spänning. Fyra lag har chansen att ta en SHL-plats bara resultaten går vägen. Det måste vara som man sa innan det började: Tidernas kvalserie, kanske lite märkligt då det också är den sista som någonsin spelas mellan allsvenskan och SHL.
 
DIF måste in och köra ikväll, man har mycket att förlora men man har massor att vinna också. Det är ett svårt läge men också en jättechans. Det är det här läget som vi längtat till sen den där dagen i Leksand då vi trillade ur. DIF kan inte räkna med att AIK välter Rögle, vi kan bara hoppas att de gör vad de ska och välter Rögle men samtidigt måste DIF bara fokusera för att vinna matchen och försöka göra nåt extra mål framåt. Det är en speciell match men det gäller och ta det för en vanlig match, samma laddning och förberedelse men att det kan komma att ändra under match. Men oavsett vad som händer och när publiken höjer trycket och vill ha mer så behåll fokus. För det som kan stjälpa DIF ikväll är om inte är beredd från start eller att att man hamnar i underläge samtidigt som man känner press från alla håll inklusive sin egen hemmapublik som höjer trycket och kräver mål framåt. full fokus och byte efter byte.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
D I F  H o c k e y  n u  k ö r  v i !
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
Jag räknar kallt med att Rögle vinner under ordinarie tid ikväll.
 
 
.....men i vilket fall...
 
Förutsättningarna inför kvällen är i exakt detalj följande som gäller ikväll:
* Vid minst 2p för oss och minst 1p mer än Rögle = Vi är i SHL!
* Vid 1p för oss och 0p för Rögle får Malmö vinna med högst 5 eller 6 måls marginal (beroende på exakt samma målskillnad som oss eller inte) mot Örebro = Vi är i SHL!
* Vid 3p för båda oss och Rögle. Vinner vi med 2 mål mer i vinstmarginal än Rögle = Vi är i SHL!
* Vid 3p för båda oss och Rögle. Vinner vi med 1 mål mer i vinstmarginal än Rögle måste vi vinna med 4-2 om Rögle vinner med 1-0 (Vinst 5-3 om Rögle vinner 2-1, osv) = Vi är i SHL!
* Vid exakt lika poäng och mål som Rögle och/eller Malmö = Vi är i SHL på inbördes!
* Vid 0p = Vi är borta oavsett om Rögle förlorar. Aik eller Rögle (som möter varann) kommer vara före oss på målskillnad i så fall. Malmö före om de tar 3p mot Örebro.
 
 
Avslutningsvis några sista ord inför kvällen. Jag kommer se matchen ihop med JK Syd (Järnkaminerna Syd)O´Learys här i stan, hoppas på ett bra gäng och en härlig stämning och förhoppningsvis en fantastisk avslutning!
 
 
KÄMPA DJURGÅRDEN!
 

Dagens bild 2: Ännu en hockeyskada.

 
Buffalos Christian Erhoff täckte skott så örat sprack.
 

Dagens citat: Det finns bara en väg.

Det finns bara en väg. Full fart framåt DJURGÅRDEN!
 
"Dagens facit..... DIF måste vinna m 2 mål mer än Rögle. Då är vi i SHL!"

Dagens bild: Fyra lag - en plats.

 

Kvalserien 2014: Honk sköt hem segern i sudden - På måndag avgörs det!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 9
 
 
 
Djurgårdsveteranen Michael "Honk" Holmqvist sköt det viktiga målet i sudden. Nu avgörs allt på måndag vilket lag som tar den andra SHL-platsen.
 
 
Malmö Redhawks - Djurgårdens IF  3 -  4 efter sudden death
1-0, 1-3, 1-0, 0-1
Skott: 29-19 (6-8 11-6 11-3 1-2)
Mål:DIF: Michael Holmqvist, Joakim Hagelin, Henrik Eriksson
 
Honken sköt DIF till viktig seger på övertid - Allt avgörs på måndag.
15.12 in i tredje perioden och fortfarande 2-3. Jag vankade fram och tillbaka nervös, det gick inte att sitta still. Fruktansvärt nervöst, det var så man mådde illa, sån otrolig spänning. Ett par minuter senare tog min fru telefonen och kollade ställningen, men jag såg direkt på ansiktsuttrycket att det inte var goda nyheter. Malmö hade kvitterat. Den känslan där gjorde ont, jag trodde att det var det, nu är chansen borta, Djurgården måste ju vinna det fanns liksom inget annat. Dessutom var det oavgjort i Ängelholm så en seger hade gett DIF en rejäl fördel inför avgörandet på måndag.
 
Då ska man veta ändå att Malmö pressade duktigt i sista perioden och jagade kvittering, DIF slarvade återigen och rensade inte ut pucken när så måste. Istället pucken framför en malmöspelare som slår in kvitteringen. DIF hade en tuff sista period och det höll sånär gå hela vägen, ett tajt defensivt spel och inga onödiga utflykter men tyvärr straffade det sig med ett par minuter kvar. Fruktansvärt tungt just då.
 
Men..
Minuter senare avgjorde ändå Michael Holmqvist och sköt hem två viktiga poäng till DIF samtidigt som Västerås sänkte Rögle på straffar. Tack för det. Insåg blixtsnabbt att det kommer bli en rejäl holmgång på måndag om vilket lag som kommer ta platsen upp i SHL.
 
 
En enda match kvar som avgör allt.
Hovet, måndag 19.00
 
 
- - - - - - - - -
 
Med massor av eftertanke innan måndagens avgörande så:
..kan det bli fyra derbyn mot AIK nästa säsong om man inte lyckas på måndag i kampen om en SHL-plats. Trots allt ska vi vara väldigt nöjda på nåt vis att vi fick vara med och uppleva spänningen under hela mars månad och en bit in här i april ändå. Det kan låta hur dumt som helst men jag och många fler trodde nog som sagt inte på att DIF skulle spela mer efter den 3 mars och den femtioandra omgången var spelad. Säsongen skulle då varit över och vi skulle surt sitta och deppa över säsongen men också i nästa sekund bara längta till september och den nya säsongen igen.
 
 
***** Michael Holmqvist - Lagets i särklass bästa spelare över hela säsongen, vilken spelare, vilken kämpe men framförallt vilken ledare han är för laget med sitt sätt att spela. Han leder laget med sin stil och har vuxit enormt de sista två säsongerna sen han kom hem till DIF igen.
 
NÄSTA FIGHT: Västerås IK hemma på Hovet på måndag, årets viktigaste match - säsongens sista match! Hovet ska gunga!

Dagens citat 2:

Trojasupport på plats i Umeå och såg sitt lag förlora men fick inte mycket till tack. Illa.
 
"Troja/Ljungby förlorar med 3-0 och åker därmed ur hockeyallsvenskan.. Vi som var på plats i Umeå skäms över 2/3 av laget som tyvärr inte ens tackade de 7 supportrarna som åkt 220 mil t o r för att stötta laget."

Dagens citat: Troja trillade ur och deras fans lider. Jag med dem.

Johan Lavesson, Rydaholmare med hjärtat i Troja/Ljungby sen födseln, vädrar sina åsikter efter att IF Troja/Ljungby åkt ur landets näst högsta hockeyserie efter förlust i Umeå mot Björklöven med 3-0 i sista och avgörande omgången.
 
 
"Det är inte idag vi åker ur hockeyallsvenskan!
Det hela började med solklar felanställning av trött avdankad Gunnar Leidborg, för att sedan erättas av Ass Thompson - Engelsmän ska hålla sig till fotboll!!
...sedan har alla importer vart så katastrofkass. Det är dax att sportchef Jerry Andersson fortsätter sitt snusande i någon annan förening en Troja, så inga mer besök för att se sopgäng från div.1. Vem orkar se Pantern, Mörrum, Tingsryd HC Dalen med mera. Fy f-n! Gör om och gör det j-t rätt!

Kvalserien 2014: Näst sista matchen, vinna eller försvinna Djurgårn!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 9
 
 
 
Malmö Redhawks - Djurgårdens IF
Malmö Arena 19.00
 
Nu är vi där igen - Vinna eller försvinna
Två matcher återstår, viktiga av oerhörd vikt i all mening. Förlust ikväll och säsongen är över, hockeyallsvenskt spel med (förmodligen) derbyn mot Gnaget nästa säsong. DIF måste vinna idag och på måndag och ha lite extra flyt dessutom om det ska bli SHL nästa säsong. Det finns inte så mycket mer att säga.
 
Håller alla tummar som går nu - Upp till bevis boys!

KÄMPA DJURGÅRDEN
   KÄMPA DJURGÅRDEN
       KÄMPA DJURGÅRDEN
 

Dagens bild: Aj som...

 

Kvalserien 2014: Örebro vann på Hovet och är klart för SHL.

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 8
 
 
Grattis Örebro Hockey till SHL-platsen, helt välförtjänt.
 
 
Djurgårdens IF - Örebro Hockey  2 - 4
1-1, 0-2, 1-1
Skott: 31-23 (9-8, 15-11, 7-4)
Mål: Michael Holmqvist 2.
Publik: 8094 - Fullsatt!
 
Grattis Örebro! - men tufft för DIF att nå SHL däremot.
Det är bara att ställa sig upp och lyfta på hatten och gratulera Örebro till SHL-platsen igen. Det var inget snack om vilket lag som var bäst på banan i gårdagens match på Hovet. Ett fullsatt och förväntansfull arena som hoppades på mirakel att DIF kanske till och med skullle kunna lura gästerna på poäng och ta sig ett närmre steg SHL men icke. Denna kvällen var gästernas även om DIF fick en drömstart efter bara 16 sekunders spel men efter det var gästerna som tog över och så såg det ut resten av matchen. Örebro hade marginalerna med sig, kvitteringen var en typisk sådan när ett lag har det där lilla extra flytet och studsen. Ett slagskott som tar på en hoppande spelares benskydd och ändrar riktning och går in bakom en ställd Adam Reideborn.
 
Örebro var sedan lite bättre hela tiden och hade marginalerna på sin sida. De fick målen i viktiga lägen i matchen på något vis som gjorde det extra svårt för DIF. 1-3 med sex sekunder kvar av andra perioden var matchavgörande och psykologiskt. Örebro säkrade segern med sitt 1-4 tidigt i sista perioden och även om Djurgården försökte komma igen så närmre än 2-4 i slutminuten kom man inte.
 
Tuffast tänkbara läge: Två raka segrar krävs om SHL ska vara ett faktum nästa säsong
Från att DIF hade allt i egna händer går det nu över till ett krampaktigt utgångsläge med kniven på strupen och ännu en vinna eller försvinna-match. Djurgården MÅSTE ta tre poäng mot både Malmö och Västerås samtidigt som Rögle MÅSTE tappa poäng mot antingen avsågade Västerås eller AIK. Dessutom är Malmö däremellan också med i allra högsta grad mitt i racet. MIF tar emot oss nere i Malmö Arena på fredag och avslutar sedan borta mot redan klara Örebro. Djurgården möter ett avsågat Västerås på hemmaplan på måndag.
 
AIK då?
Jag räknar inte med AIK i ett slutrace om andraplatsen som ni kanske redan förstått. Gnaget spelar Hockeyallsvenskan nästa säsong.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Det var en "nyckelmatch" igår för DIF om man ville bli lite säkrare en SHLplats vid seger mot Örebro. Nu blir det istället en "vinna eller försvinna-match" till i Malmö. Där avgörs det helt och hållet vilka två lag som står inför stor chans till SHL inför sista omgången.
 
Med lite eftertanke
Om man ska vara efterklok och släppa fram lite tankar redan nu så får vi vara nöjda att vi nådde självaste kvalserien efter en mästerlig spurt i årets hockeyallsvenska med nio raka trepoängare som gav direktplatsen i kvalserien. Jag hade verkligen inte ens kunnat drömma om att vi skulle ta oss till kvalserien med 15 omgångar kvar. Då hoppades jag bara på att serien skulle ta slut
 
*************************************************************************************
NÄSTA FIGHT: Malmö Redhawks borta, Malmö Arena fredag 19.00
*************************************************************************************
 
 
Rögle med guldläget, Djurgården eller Malmö?
 
Åter på fredag.
 

Kvalserien 2014: Seriefinal i tidernas kvalserie - Hovet kommer koka!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 8
 
 
 
Djurgårdens IF - Örebro Hockey
Hovet 19.00
 
Seriefinal(!?) mot storfavoriterna Örebro på ett kokande Hovet
Det är upplagt för en ny publikfest på Hovet när Örebro kommer på besök. Det är ohyggligt viktiga matcher kvar av tidernas kvalserie och ikväll möts ettan och tvåan i tabellen. Örebro, storfavoriter och störst tippade att ta en av platserna till SHL nästa säsong och sanningen är att laget står stadigt med ett ben i SHL redan. Laget har varit det bästa i kvalserien trots ett par förluster och senast lagen möttes vann Örebro helt rättvist i en match där DIF slarvade och inte alls var på tå.
 
Dagens match är så viktig och det gäller att vara med därute. Spela samma spel som man gjort hela vägen och tro på vad man gör och göra det ordentligt. En match i taget, byte för byte hela vägen in i kaklet.
 
Djurgårdsfamiljen står åter enad och kommer göra mer än allt för att vi ska ta tre poäng idag.
 
Så sjuuuukt nervös..håller alla tummar för vårt lag ikväll. Fruktansvärt nervöst...men nu kör vi!
 
KÄMPA DJURGÅRDEN!!
 

Dagens bild: Stoppa våldet!

 
#deträckernu
 

RSS 2.0