Hemma i Rydaholm!

Ska se TeXas Hockeys träning ikväll. Sista passet innan matchen mot Eksjö hemma på söndag.

Kommer inför matchinlägg snart..

Andra raka torsken..formsvacka?


Challe lite arg eller? :)

Färjestad-Djurgården 2-1 (44-27 i skott)
Finns inte så mycket att säga. DIF gör en överlag blek insats trots små stunder av bra spel. FBK tar ledningen på ett skitmål i powerplay som Wesslau släpper. Såg nästan ut som han blev skymd samtidigt som han gör en sidledsförflyttning. FBK hade full koll på första perioden. Och inte blir det bättre när hemmalaget ökar på till 2-0 efter blott en minut, ett psykologiskt tungt mål för DIF där man tappar markeringen återigen. FBK snurrar friskt med DIF många stunder när man bara åker och tittar på och inte går på kropp. Marcus Ragnarsson tänder hoppet direkt i tredje med ett reduceringsmål efter 28 sekunder. DIF försöker kliva upp och sätta press men man slarvar alldeles för mycket. Ingen spets på anfallsspelet idag alls. DIF ser trötta ut på nåt sätt. Matchen avslutas med ett rallarslagsmål när slutsignalen ljuder och värst är som vanligt hatobjekt Emil Kåberg och Martin Sevc. De båda förtjänar duktigt med stryk som de uppträder idag. Nästan så man önskar att de får tjuvsmällar på samma fega sätt som de spelar. Riktig aggression mot de två s.k ishockeyspelarna. Vet inte vad man ska hoppas på i DIF efter de senaste två klara förlusterna. DIF tar emot ett Frölunda som blir bättre och bättre hemma på lördag. Vi får se hur det går på lördag

Övriga matcher idag:
Skellefteå-HV71 5-1
SERIELEDARE! Vem hade trott det när serien startade? helt klart seriens överraskning i hop med Rögle. Hemmalaget gjorde HV71 kort och körde över mästarna med 5-1. Snackisen i matchen: Martin Thörnberg ett personligt hatobjekt sedan några år tillbaka, när han filmade mästerligt och fixade så att en DIF-spelare blev avstängd 8 matcher, var nu i hetluften när han väldigt osportsligt och fegt så det förslår knätacklar Niko Dimitrakos i SAIK
**kolla in: http://www.youtube.com/watch?v=e7z1dyIADfA**
plus att dåren Thörnberg drar på sig dubbelt matchstraff för både den tacklingen och för roughing. Pinsamt för han och för HV71. Nånting är inte som det ska i årets HV71, den saken blir allt tydligare och tydligare.
*SAIK blir svårslaget på hemmais i vinter med andra ord

Timrå-MoDo 0-4
Återigen så ligger Skröder-Sundström-Zuccarello bakom segern. Zuccarello satte en snygg straff till 0-2 och trollade friskt med Timråförsvaret. Minus för hemmalaget var inte bara förlusten utan att tränaren Charles Berglund blev visad från banan efter att ha ballat ur ordentligt. Tror nog aldrig jag sett Challe så arg ens när han spelade i Djurgården förr. Modo har hittat formen! Nämns bör också att Mikael "Zacke" Zaijkowki höll nollan för Modo!

Brynäs-Rögle 1-2
Shit. Rögle är verkligen riktigt bra och Brynäs håller på att rasa ner ordentligt. Se upp för Rögle för de kommer med stor sannolikhet vara med i slutspelet och slåss!

Frölunda-Luleå 3-1
Släkten är värst! Karl "Fabbe" Fabricius ex-luleåiten avgjorde med sitt 3-1-mål i slutet och ordnade hemmaseger i Scandinavium. Tror att det har vänt för Frölunda nu.

Södertälje-Linköping 5-4 e.sudden
SSK knep extrapoängen efter att LHC hämtat upp 4-2 till 4-4 i slutminuterna. Tungt för SSK som var nära en ny trepoängare.

Inför: nedsläpp 19.00Gustaf Wesslau
vaktar djurgårdskassen ikväll

Färjestad-Djurgården Löfbergs Lila Arena 19.00
FBK får klara sig utan finska backarna Arto Laatikainen och Ari Vallin ikväll. Jonas Gustafsson den suveräne keepern, som nyligen blev uttagen i landslaget, vaktar hemmakassen. Ett revanschsuget DIF åkte till Karlstad utan Jimmie Ölvestad och Timmy Pettersson skadade. Ronnie Pettersson vilar men Kristofer Ottosson spelar förmodligen efter att ha missat de senaste två matcherna. Gustaf Wesslau får chansen i kassen, Lill-Riddarn kan behöva ladda om efter ett par dåliga matcher faktiskt. Räkna med att DIF kommer försöka spela snålt bakåt för att inte göra samma misstag som mot SSK.
mitt tips: 4-1

övriga matcher:
Skellefteå-HV71            -  HV vinner med uddamålet
Frölunda-Luleå             -  stabil hemmaseger
Timrå-Modo                  - Timrå skräller?
Södertälje-Linköping   - LHC tar hem 3 poäng
Brynäs-Rögle               - Oavgjort? Brynäs måste vinna igen men Rögle är riktigt bra!

VM i september med alla stjärnor...

"VM i september vartannat år för att garantera att alla stjärnor kan vara med"

Gå in och läs artikeln på sportbladet.

- Herr Fagerlund har rätt..


Klassikermöte: FBK-DIF ikväll på Canal+Färjestad-Djurgården är huvudmatchCanal + ikväll.
18.45 börjar sändningen

Övriga matcher som spelas:
Timrå-Modo
Brynäs-Rögle
Södertälje-Linköping
Frölunda-Luleå
         

Malmö vann - Troja i oflyt

Och nej det var inte i nya skrytbygget utan det blev en historisk sista match i gamla slitna Malmö Isstadion. Det ville sig inte för Troja i mötet borta med Malmö. 2-3 i baken trots att man vann skotten med 37-25 och var närmre segern än vad Malmö var. Tungt för rödvitt som har spelat riktigt bra i de senaste mot Lakers och Björklöven men har ändå förlorat.
Troja hade ett jätteläge med 10 sekunder kvar men Malmös målvakt Henrik Karlsson, som inte ser någonting vid skotttillfället, bara slänger ut plocken och fiskar upp pucken. Trist tungt för Troja. Fast med tanke på hur man har spelat de senaste matchern så borde segrarna komma.

Nu väntar Sundsvall hemma på söndag. REVANSCH

Tema: Röd-vitt

Zucco
(Bild från google) Mats Zuccarello-Aasen

I rödvita Modo har de en kedja som är utöver det vanliga: Zucco-Sunny-Skröder: alltså Mats Zuccarello-Aasen, Niklas Sundström och Per-Åge Skröder. Vilken kedja egentligen. Efter att ha sett målen från igår så känns det som att Modo har en av elitseriens vassaste kedjor med dessa tre herrar. Norrmannen Zucco är ju en riktig lirare. Modos egen Espen Knutsen. Ska bli kul och följa denna trio í vinter för de har onekligen börjat bra med norrmannen i spetsen.

Allsvensk ishockey ikväll:
När rödvita Troja/Ljungby skrinnar in på isen i nybyggda Malmö Arena ikväll så är det för första gången. Arenan är ny och Troja har inte mött Malmö på 20 år (om jag inte missminner mej) Malmö är ju tippade seriefavoriter och kandidat till att möjligen ta klivet upp i Elitserien igen.
Tror inte på några mirakel ikväll ändå utan att Malmö bör vinna komfortabelt men man vet aldrig. Troja kan ju skrälla...

Jämn elitserie i år


Det är bara att konstatera. Att i år blir det tajt, jämt och ovisst  hela serien igenom tror jag. Särskilt efter de senaste två-tre omgångarna. Alla lag visar att de både kan slå och förlora mot alla. Det gör det hela spännande men jobbigt som supporter för man vet inte riktigt var laget står.

Var riktigt besviken på DIF igår. Inte bara för att de förlorade utan att det är så typiskt DIF att inte ta chansen när de får den - att haka på i toppen. Hemmamatch mot seriens just nu sämsta lag ska bara sluta på ett vis. Så var tanken inför matchen igår. Men så går DIF ut och bara verka ställa in skridskorna, går bort oss framåt gång på gång på gång. Visserligen såg ett par mål inte helt otagbara ut från Ridderwalls sida heller men det är laget i helhet som var katastrof igår. Tre av målen kom i  i två mot en lägen. SSK var effektiva och spelade bra hela matchen, värda att vinna men som sagt DIF gjorde bort sig i går. Försvarsspelet och Stefan Ridderwall känns osäkra. Riddarn har inte vart med så länge, hans första säsong som lite av en förstamålvakt men uppträder osäkert många gånger i sitt spel. Släpper returer och har inte koll på pucken i närspelet. Det måste bli bättre. Men tror att om DIF får försvarsspelet att stämma, inga skador på nyckelbackar så tror jag att Riddarns säkerhet kommer. Det har vart alldeles för mycket skador den senaste tiden så de har fått pussla med backsidan vilket också påverkar försvarsspelet. Djurgården spelar i Karlstad på torsdag.....

Noterade i går också att:
** Modo verkar har fått upp farten. 6-0 hemma mot ett Brynäs som är i en riktig svacka just nu
* Timrå som vänder borta mot SAIK trots underläge 0-2 är på gång igen. Kul rykte om Jonte förresten. Att han skulle skriva på för Luleå mitt under pågående säsong ser jag som föga troligt. Men ska Timrå lyckas i år måste Jonte börja prestera på isen. Han är en nyckelspelare för laget. Dock undrar jag hur hans och Challes förhållande är egentligen..

Det här glömmer vi...ny match på torsdag..

ssk
Grattis SSK till segern..

Färjestad borta nästa för DIF.. *pust*  det vill till en sjuhelsikes insats efter den här pinsamma matchen. 
och..
Skellefteå-Timrå 3-4
Modo-Brynäs 6-0

Inför: DIF-SSK


(tifobild från jarnkaminerna.nu)

7500 plåtar sålda till kvällens drabbning så vänta er ett kokande Hovet ikväll!

DIF mot SSK. Chans att hänga på i toppen så nu är det upp till grabbarna att prestera. Vi hr börjat hytfsat och nu gäller det att kämpa hem trepoäng ikväll. SSK måste vinna för att inte halka efter så det är upplagt för en hård kamp på isen ikväll. Hemmalaget mönstrar samma lag som mot Timrå i lördags. SSK saknar Daniel Josefsson som forttarande är skadad. Robban Carlsson åter in i laget och vem som vaktar kassen avgörs strax innan nedsläpp.

mitt tips: 4-1 - optimistisk på att målskyttet lossnar lite idag.
 
Övriga matcher:
Skellefteå-Timrå     Skellefteå kniper tre nya poäng idag
Modo-Brynäs     Dags för tre poäng hemma för Modo mot ett formsvagt Brynäs?

Resultaten ikväll


(bild från google)

Jag väljer att hylla dessa lag ikväll fast jag kanske får för det när DIF möter dem sen men...

*RÖGLE! - vänder hemma mot VF. Johan Holmqvist - helt klart överskattad så här långt

*LULEÅ! - Jag tippade att Luleå skulle vinna knappt och de gjorde det och Mattias Modig fick hålla nollan. Målet var mål. FBK-spelaren gör ju så att Luleåspelaren inte kan göra annat än att braka in i kassen där.. simpelt!

LHC-HV då? HV-seger i sudden..nja det känns som skit samma. LHC inte på tårna riktigt.

DIF har chansen att haka på i toppen men då krävs det vinst hemma mot SSK imorrn. Lätta matcher är ju de svåraste!

Inför: kvällens matcher

Hovets blanka is
(Min egen bild från DIF-Malmö 4-2 2004 under lockouten)

Hovet står tomt ikväll men i morrn då smäller det! Södertälje på besök!

Kvällens tips:
Rögle - Frölunda 1-3    Rögle skadedrabbat och tror VF (tyvärr) hittat formen
Luleå - Färjestad 4-2   Tror på Luleå seger även om det sitter hårt inne
Linköping - HV71 4-1   LHC spelar ut HV71 över 60 minuter

Lägg ner landslagens kalkonturneringar och satsa på VM!

Det råder krig mellan vissa elitserieklubbar och svenska hockeyförbundet och jag förstår elitserieklubbarna. Det är inte konstigt. Det är tajt spelschema med 55 elitserieomgångar och nu även champions league. Då kommer såna här onödigt meningslösa skitturnerningar som Sverige ändå inte anstränger sig nåt vidare för att vinna. Dessutom blir det 10 dagars elitserieuppehåll så det är lika tråkigt varenda gång.

Satsa på VM istället. Lägg allt krut på det laget som ska slåss om ett VM-guld. Det är då så sjukt mycket mer att sikta efter än att bara tränngsspela över ett veckoslut.

Det var lite funderingar just nu angående artikeln i aftonbladet om Bengt-Åkes trupputtagning..

Tre matcher ikväll

Tre intressanta matcher idag faktiskt

Luleå-Färjestad   Hoppas Luleå fortsätter uppåt
Linköping-HV71  Tufft E4-möte väntar i Chokladkartongen ikväll
Rögle-Frölunda   Rögle är svårslaget på hemmais inför en fanatisk publik


TeXas Hockey - 2008/2009

RSK
  Rydaholms SK:s klubbmärke

Dags att lyfta fram Rydaholms SK:s A-lag!
De spelar i division 3 - Östra Småland. Totalt skånefritt tack och lov, skönt och slippa skånetrean för den är inte rolig, tråkiga lag med dessutom. RSK skulle spelat ikväll på bortais men Waldemarsvik har dragit sig ur så det blev en spelfri söndag. Nästa fight är på söndag hemma mot Eksjö HC som har dragit igång ett seniorlag igen efter några år utan seniorverksamhet.

Årets RSK-trupp 2008/2009 tränas av Tomas Jonasson, välutbildad och meriterad tränare inom Smålands ishockeyförbund och han tog Småland till TV-puckseger nyligen! Truppen ser intressant. Stommen är kvar från förra året men en hel del nya namn har tillkommit. Tror att det kan bli en intressant vinter och att Tomas kan få ut nåt bra av det hela. I seriepremiären klarades av galant med en klar 10-4 seger hemma mot Skillingaryds IS. RSK avgjorde matchen i sista perioden när SIS spelade med en man mindre i stort sett hela perioden. HAr själv inte sett RSK i nån match än men brorsan som lirar i laget säger att det ser bättre och bättre ut. Pappa däremot som sett alla hemmamatcherna från sidan är inte så imponerad så här långt. Jag får möjligheten att se dem hemma på söndag så det ska bli intressant att se hur det ser ut.

Jag har en dröm varje år inför en ny säsong om att "hoppas RSK blir bra i år, kunna vara med i toppen och slåss om en kvalplats uppåt". Det har jag gjort i många år nu men blivit lika besviken varenda år. RSK har harvat i blåbärsserien länge nu men trots att laget sett riktigt skapligt ut ett par år så har det inte tagit sig. Ta klivet upp en division räcker till att börja med så vi kan stångas i derbyn med "Tigrarna" i Värnamo och Alvesta bland annat. Det var några år sedan nu. 1991 var senaste gången om jag inte minns fel. Vägen dit är tuff, lång och kostsam och våra förutsättningar är inte ljusa i klubben med få ungdomar som spelar på orten. Hoppas att det bättrar sig...
RSK spelfritt ikväll alltså men så här gick det i övrigt i kvällens div.3-matcher:

Skillingaryd-Åseda 3-9:    Åseda stor favorit som vanligt ångar på
Kalmar-Lenhovda 5-6:    Lenhovda ser intressant ut, har imponerat på försäsongen
Wettern-LinTek 8-2:    Wettern ser starkt ut. Ett topp-3 lag denna säsongen
HA74-Gislaved 9-3:    HA74 ska väl också tillhöra favoriterna.
Eksjö-Virserum 3-4:   Vet inget om Eksjö men VSGF brukar ju vara rätt loja..

**Grattis ASK
som hemmabesegrade en av seriefavoriterna Kallinge/Ronneby med 3-1 - Starkt!
*Tungt
för Troja i Allsvenskan. Förlust 3-1 borta mot Björklöven.
- Minus för poplaget Växjö Lakers soom föll hemma lite oväntat mot Mora 2-4.. märkligt. Troja slog ju dem rätt enkelt

Skellefteå i delad serieledning!


(Bild från google)
Andreas Hadelöv räddar mot HV71

Vem hade trott det efter 15 omgångar? - Ingen tror jag. Och att även Rögle är bland de fem första i serien - Ingen där heller, inte ens dom själva tror jag. 

Men detta Rögle återigen vilken start på serien de har fått. Fortsätter imponera match efter match. Man går och undrar när dom ska börja rasa. För det kommer ett ras - var så säker!

Annars handlar snacket efter gårdagens omgång om en feg tackling som kunde förstört säsongen för en av elitseriens största stjärnor. Ronnie "Fyllot" Sundin knätacklade Jan Hlavac med flit. Förstår Ronnies tanke där att få bort en av LHC:s stjärnor men otroligt fegt. Det är ju inget bra sätt för att komma till serietoppen.

Ny vecka väntar med tre fulla omgångar innan det tråkiga meningslösa landslagsuppehållet för en internationell kalkonturnering  usch..

Suddenförlust i Timrå


(Bild från hockeyligan.se)

Förlust i förlängning borta mot Timrå med 2-3. Trots att man tog en tidig ledning med 0-2 i första perioden så kunde man inte ta kontrollen över matchen. Efter halva matchen var dock hemmalaget ikapp. Timrå vann skotten 41-30 det vittnar väl om att TIK var ett strå vassare. DIF var bra stundtals men får inte till avsluten i vanlig ordning. Får vara nöjd att det blev en poäng!

Så här gick det i övrigt i eftermiddag!
Färjestad-Rögle 2-3
RÖGLE - vad var det jag sa? gör de första målet så vinner dom och: DOM GJORDE DET! Rögle är helt klart seriens överraskning så här långt. Slutspel för skåningarna är inte helt obefogat efter 15 omgångar. 40 omgångar kvar..

Linköping-Frölunda 2-3
Frölunda gjorde nästan det. Vann men gjorde det i förlängning. Gillar inte Frölunda!

Brynäs - Luleå 2-4 
Som sagt ett varningens finger för Luleå. De är på gång nu! Tredje raka förlusten för Brynäs som verkar vara nere i en djup formsvacka.

HV71-Modo 2-5
Modo Hockey kan vinna!
De tar en fin skalp i Jönköping. HV vinner skotten men Modo är äckligt effektiva eller som Timo Lahtinen hade sagt: "Äckligt disciplinerat". HV är långt ifrån sin toppform och verkar mätta och lite omotiverade så här långt. För det kan jag lova att alla HV-fantaster gissade nog på att HV skulle vara med i toppen.

Södertälje-Skellefteå 2-3
Det blev som jag trodde. SAIK vinner trots att SSK slet för en vinst. SSK nja luktar nog kvalserien just nu trots att det är långt kvar men de är nere i en formsvacka som verkar väldigt svår att ta sig ur.

Inför nedsläpp:

funderar
(Bild från hockeyligan.se)

Match i Proppskåpet i efttermiddag. Ett Timrå på väg uppåt formmässigt mot ett DIF som tagit poäng i fem raka matcher. Hur ska det sluta?

Förutsättningarna innan nedsläpp: Timrå mönstrar samma lag som senast. Jonte, Pärssinen & Styf saknas. DIF får klara sig utan skadade Kristoffer Ottosson, Timmy Pettersson och kapten Jimmie Ölvestad men Nicklas Danielsson går in på forwardsplats. Lite osäkert hur laget formeras exakt. Känns som att vi har svårt att vinna i Timrå med så tror att det blir väldigt svårt idag.

Mitt tips: 3-1 till Timrå.

Många intressanta matcher i övrigt som jag ser det:
HV71-Modo                  - HV bryter trenden och gör första målet och vinner matchen
Linköping-Frölunda    - LHC bör vinna men det skulle inte förvåna mig om VF tar en bortaskalp!
Brynäs-Luleå                 -Knapp seger för hemmalaget. Luleå nafsar på framgång nu.
Färjestad-Rögle            -Gör Rögle första målet vinner dom!
Södertälje-Skellefteå    -SAIK stabila så det blir bortavinst

Sköna segrar igårkväll! - ASK och Troja vann!


(Bild från smålandsposten)

Troja slog Mora 4-3 och klamrar sig fast i mitten på tabellen. De rödvita gick i från till 4-1 genom suvärena Pär Edblom (sitt andra för kvällen) tidigt i andra perioden. Målvaktsbyte efter det målet. Moras spel blev bättre och Adam Andersson gav Mora kontakt med reducering 4--2. I tredje perioden var det bättre laget och kunde avgjort om man tagit vara på sina chanser. Istället blev det onödigt spännande när Moras Greger Artursson reducerar i fem mot tre men närmre än så kommer inte gästerna. Skönt att Troja verkar stabila på Sunnerbohov.

Alvesta besegrar VGIK med 3-2 på bortaplan. VGIK:s segrar i träningmatcherna betydde inte ett sheat :) Men om sanningen ska fram så ledde VGIK med 2-0 fem minuter in på den andra perioden. Men efter det så spikade målvakten Alexander Lindberg igen och ASK kunde vända till seger. ASK presterade inte toppspel mot ett svårspelat VGIK men det blev vinst ändå. Nu får de ladda om ordentligt för på söndag väntar Kallinge/Ronneby på hemmais.

Hur kunde jag glömma? - DERBYT!

ASK Hockey
(Bild från google)

Länsderby i hockeytvåan i kväll!

Hur kunde jag glömma det? Alvesta SK möter ärkerivalerna Värnamo GIK ikväll i Aplarinken. VGIK har vunnit båda mötena under försäsongen men ikväll tror jag att ASK är taggat till tänderna. ASK kommer med en övertygande 6-1 -seger över Osby medan Värnamo fick vända hem med svansen mellan benen från Kallinge (1-3). Det brukar vara heta och tuffa möten när de här båda lagen möts.

Mitt tips: 3-5 i ASK-favör

GO´ ASK!

Från farmalaget till farmalagets farmalag!

Andreas Jämtin petas ner från farmalaget till farmalagets farmalag
(Bild från google)

Andreas Jämtin som lämnade HV71 för att pröva lyckan i New York Rangers har det inte lätt. Nerpetad från farmalaget till farmalagets egna farmalag - Kan man sjunka lägre?

- Kanske inte dröjer länge innan han dyker upp i HV-tröjan igen?

Troja tar sig an Mora ikväll!


(Bild från troja-ljungby.com)

Troja får dalabesök ikväll hemma på hovet i Ljungby. Mora räknades till favoriterna innan serien men har väl inte riktigt nått upp till de ställda förväntningarna tycker jag. Mora ligger femma för tillfället. Troja däremot har, efter premiärsmällen mot Leksand (2-10), tagit sig i kragen och spelat upp sig betydligt. Bland annat var man nära att välta Växjö Lakers för någon vecka sen. Troja krigar för att vara kvar men har hört/läst om att de siktar på topp-7 och playoff-plats. De ligger just nu på den där sjunde platsen. Frågan är om de behåller den placeringen efter kvällens drabbning?

Nedsläpp 19.00 i Sunnerbohov.

Niklas Anger sköt hem DIF-segern i sudden!


(Bild från difhockey.se)

DIF tar via 4-5 2 poäng uppe i Coop Arena efter en seger på övertid i en svängig match. Men det kunde likväl blivit noll poäng. Micke Holmqvist kvitterar i spel 6 mot 5 med blott 11 sekunder kvar. I sudden tar DIF kommandot och Niklas Anger avgör med sitt andra mål i ett mönsteranfall. Matchen i övrigt så kändes det som att Luleå var det starkare laget när man vänder från 0-1 till 4-3 i den andra perioden . Då var hemmalaget riktigt på gång. I den tredje perioden så jagade DIF en kvittering och plockade ut Ridderwall med två minuter kvar och lyckades kvittera. Noterbart är att lagens båda anfallsstjärnor Bartecko & Bremberg var tämligen bleka. Två poäng bärgat i Luleå är en bedrift i alla fall för det är svårt att vinna i norr. Nu väntar Timrå i Proppskåpet på lördag!

Övriga matcher: Linköping upp i serieledning efter seger uppe i Banken. Till en viss ModoSupporter så ekar nästan "modo hockey kan inte vinna" lite i huvudet nu :)
HV71 enkel seger över SSK 6-3. Rögle förlorar lite oväntat på hemmaplan. 1-2 mot Skellefteå. Är det roliga slut för skåningarna? Timrå har de vänt sin negativa trend(?) med att besegra Brynäs 3-1. Brynäs två raka torsk nu - på väg ner i form?

Inför Luleå-DIF

Se upp för Bartecko ikväll
(Bild från google)

Läget i lagen ser rätt ok ut. Gusten vaktar hemmamålet och Robin Olsson tillbaka så Luleå mönstrar ordinarie lag medan DIF får klara sig utan kapten Ölvestad och Timmy Pettersson. Andreas Holmqvist gör debut i DIF-tröja #7.

Mitt tips ikväll: 3-3

Sur match på Canal Plus ikväll: HV71-Södertälje. Hur tänker dom där?

Har Björnarna vässat tänderna?

Luleå gör entré
(Bild från google)

Luleå borta. En svår nöt att knäcka. DIF brukar ha väldigt svårt att vinna uppe i Luleå, ni som kan er statistik vet att det gick 4 år utan seger i gamla Delfinen. 1996 till semifinal 2 i slutspelet år 2000 innan DIF lyckades besegra Luleå på bortaplan.
Det har blivit bättre på senare år. På de senaste tre mötena i Coop Arena har DIF vunnit två.
Återstår att se vad grabbarna kan åstadkomma ikväll. Det blir riktigt tufft men hoppas verkligen på DIFpoäng.

Övriga matcher av intresse ikväll:
Modo-Linköping - bortavinst!
HV71-Södertälje - enkel hemmaseger - eller?
Rögle-Skellefteå - Rögle ångar på - > vinst
Timrå-Brynäs - hoppas på Brynäs, gillar inte Timrå


VI ÄLSKAR TROJA!

Skön seger för Troja ikväll! 4-2 över Almtuna hemma på
(Bild från troja-ljungby.com)

Troja ångar på! Skön seger över Almtuna ikväll 4-2 hemma på Hovet i Ljungby. WUNDERBAR!

Straff eller inte?


(Bild från difhockey.se)

Den omtalade straff(?)situationen i slutsekunderna av sudden igår. Spelgeniet Fredrik "Linkan" Bremberg försöker slita sig fri från uppvaktande HV-spelare Teemu Laine och trillar till slut utan att få avsluta. Då är det straff. Inget avslut -> straff. Så säger regeln?! (rätta mej om jag har fel här) DIF-tränaren Tomas Montén tyckte det var en klar straff men domaren hade en annan uppfattning så klart. Märkligt.

Spinningpass avklarat!

Spinningpass avklarat, trots att det tar emot att gå upp så tidigt så är det så skönt efteråt.
Igårkväll så bärgade DIF en poäng i Kapellet i Jönköping och "derbyt" Frölunda-Färjestad slutade 2-2. Men skrällen de flesta pratar om idag är att storfavoriten Leksand föll på ett fullsatt Hovet mot AIK med 3-2. Kul för Gnagarna som gör ett riktigt tappert försök att komma tillbaka till elitserien. Man saknar ju att slå Gnaget i derbyna i Globen, för det var inte i går vi gjorde det. Ikväll är det hockeyallsvenskan med fokus för egen del på Troja-Almtuna och kvällens tv-match är Mora-Björklöven på TV4 Sport.

HV71-Djurgården 2-2 - En pinne bärgad i Kapellet i Bibelbyn


(Bild från google)

Oavgjort igen
..DIF vinner skotten med 31-22 men har så förfärligt svårt att göra mål verkar det som. 1 poäng är ok men det håller inte om vi ska upp i tabellen vilket säkert både jag och laget hoppas på. DIF är ute på en roadtrip denna veckan med tre raka bortamatcher: HV71 ikväll sen flyger DIF till Coop Arena för möte med Luleå Hockey. Lördag till Proppskåpet i Timrå för match mot Timrå IK. Bara att ladda om batterierna boys!

HV71-Djurgården 2-2

Sudden Death pågår..

Kvällens tips inför matchen


(bild från hockeyligan.se)

Jag tippar 5-2 till HV71 (pessimist jag vet)

HV71 på bortais ikväll.


(Bild från hockeyligan.se)

Nedsläpp 19.00...

Välkomna till min blogg!

Hej och välkomna till min blogg. Har länge haft funderingar på att börja blogga om min favoritsport ISHOCKEY! sagt och gjort, så nu kör vi! Bloggen kommer även beröra sånt jag känner är intressant. Kan utlova att ni slipper läsa om politik, mode, hur många som dör i självmordsattacker i Irak bla bla bla. Ska försöka att inte tråka ut er med sån sheat här. Om jag inte sa det så säger jag det igen: VÄLKOMNA hit kära läsare!


(bild från difhockey.se)

Inleder mitt första inlägg med att hälsa Andreas Holmqvist välkommen hem till Djurgårdens IF igen. En back som jag önskat se i mitt Djurgården sen en tid tillbaka. Lite av en drömspelare. Hoppas och tror att Andreas kommer tillföra mycket i backspelet, spel i poweplay och det offensiva spelet. Han har återigen sin bror Mikael i samma lag. Ska bli kul att se vad han kan åstadkomma nu. Debut kommer enligt rapporter att ske borta mot Luleå på torsdag i tröja #7.


RSS 2.0