Uppsnappat

i en krönika står det så här:

---------------------------------------

Djurgårdens senaste panikåtgärd var att skriva tungt kontrakt med backen Andreas Holmqvist.

Det borde man inte ha gjort.

De skulle satsat de miljonerna på en målvakt i stället, för att avlasta ungdomarna Stefan Ridderwall och Gustav Wesslau.

--------------------------------------------

Det har krönikören väääldigt rätt i måste jag säga.


Linköping nollade Frölunda


Linköpings HC - serieledare i Elitserien

Äckligt effektiva LHC nollar Frölunda i Scandinavium. LHC tog ledningen på ett försvarsmisstag - en indianare av Mäntylä, efter det hade VF en puck som dansade på mållinjen men istället går LHC upp och gör 0-2. Frölunda har spelet i stort sett hela matchen men LHC tar vara på misstag och är effektiva. Johan Holmqvist byter ut sig själv efter 4-0 i baken.

Pajas #1  - Patric Blomdahl (här i fel tröja dessutom)
Det löjligaste man ser på isen är när förre LHC-spelaren Patric Blomdahl går på Jämtin när denne blir crosscheckade in målburen av en VF-back och Blomdahl åker dit för att göra upp. Blomdahl slänger av sig handskar och hjälm och är redo för att slåss medan Jämtin är cool och inte slår tillbaka. Totalt meningslöst. Båda får matchstraff, och ok att Blomdahl får med sig Jämtin ut men matchen är ju körd för längesen så det är ju till ingen nytta. Förstår inte hans tanke där. Nåväl LHC åker hem med en komfortabel 5-0 seger i Göteborg och är på vinnarspåret igen. VF har bra form så det är inget dom behöver oroa sig idag bara för att det blev förlust.

Äntligen: RSK kom igen - vände och vann!



Rydaholms SK - Lenhovda IF 5 - 2  (0-1 1-1 4-0)

Matcherna mellan Rydaholm och Lenhovda brukar alltid ha derbykaraktär och så även ikväll. Efter en blockering så drabbade hemmalagets Johan Carlsson och gästernas Tim Svensson samman. Men här får domaren ta på sig ansvaret för att han inte blåser direkt vid blockering. Nu blev det att ett par Lenhovda-spelare som åkte fram och skulle slå handskarna av Nicklas i målet. Johan gör det enda rätta och försvarar hemmakassen. Båda fick gå och duscha. RSK tryckte på och hade ett par möjligheter i spel fem mot fyra men utan resultat. I stället tar gästerna ledningen på ett billigt sätt. Orättvist och stor hemmafavör i skottstatistiken prelimenärt 10-7

I andra
fortsätter hemmlaget spela bra men har fruktansvärt svårt att göra mål. Istället kommer lite orättvist 0-2 i spel fyra mot fem. Johan Pettersson en av de vassare i hemmalaget står för en riktig prestation när han forcerar in pucken till slut och reducerar för hemmalaget som äntligen får kontakt. RSK vinner skotten med 14-8 i mellanperioden men har forfarande svårt att få in pucken.

Tredje perioden: RSK får igång spelet och vänder på matchen. "Det är i tredje vi börjar spela - säger lillebrorsan som började på bänken men fick komma in när Johan Carlsson fick matchstraff och Martin Pettersson gick ner på backen. -  Det fungerade bra: fortsätter lillebror som fick ett assist till Johan Petterssons 4-2. RSK gör ett mål i spel tre mot fem, Daniel "Lillis" Jonasson jobbar fram pucken och kan sätta den. Domaren var emot hemmalaget i sista, sju utvisningar mot bortalagets en enda men kul att RSK lyckas vända och vinna. Stor eloge till kämpen Johan Pettersson två mål, nye Henrik Gustafsson var en frisk fläkt och gjorde ett mål men som kunde blivit mer. Han blir en bra injektion framåt skulle jag tro. Nu väntar Westbo Hockey (Gislaved) på onsdag i nästa fight för rydaholmarna.

Övriga matcher i östra trean ikväll
HA74-Wettern 4-5  Wettern-seger men knapp!
Skillingaryd-Kalmar 4-2  SIS börjar få fart under rören
Åseda-Make Believes 7-1  Enkel seger för topplaget Åseda

------------------------------------------------------------
I hockeytvåan serie C så vann Alvesta SK den viktiga matchen borta mot Kallinge/Ronneby med 4-1 och hakar på serieledande Halmstad som besegrade Osby borta med 2-1, bara en poäng skiljer lagen åt.


Seriefinal i Elitserien ikväll


kl. 16.00 Frölunda-Linköping
 
Utsålt i Scandinavium 12044 åskådare. Arenan kommer koka ikväll! Räkna med att hemmalaget har stödet i ryggen för att segra och gå upp i serieledning!

Inför RSK-Lenhovda

     
  Rydaholms SK    VS       Lenhovda IF 

RSK tar sig an Lenhovda hemma
idag och det är dags för en tvåpoängare dels för laget men sen vill jag ju att de ska börja vinna med! RSK startar matchen med tre fulla femmor, Simon Haglund, Mattias Bergdahl och Fredrik Forsberg börjar på bänken. RSK har fått in ett nyförvärv också från Alvesta SK: Henrik Gustavsson, född 1986. Återstår att se vad han kan åstadkomma. Nedsläpp: 17.00 i Talavidshallen.

Övriga matcher i div.3 östra
HA74 - Wettern
Skillingaryd - Kalmar
Åseda - Make Believes

I södra tvåan C-serien så åker toppjagande Alvesta SK till Blekinge för match mot Kallinge/Ronneby ikväll. 2-2 blev det ju där nere sist.

HV71 hämtade hem tre enkla poäng


Jätteläge för Bremberg men pucken går utanför
Djurgården fortsätter förlora
. Idag kom 9:e förlusten på de senaste 12 matcherna. Matchen förloras redan efter i den första perioden. Luften gick ur hemmalaget efter att HV71 gjort 2-0 i spel fem mot fyra. En mållös andra perioden där DIF leder skottstatistiken hela matchen och helt sabla otroligt så skjuter DIF 41 skott och gör ett mål. Man ska normalt sett vinna en sån match men HV71 var disciplinerade och effektiva. Niklas Anger väckte hoppet med sitt reduceringsmål men återigen så avgör det att DIF dels drar på sig utvisningar och inte klarar döda powerplay man får emot sig utan David Petrasek klämmer in matchavgörande 1-3 i 5mot4. DIF försöker trycka på men det öppnar upp bakåt. Andreas Falk sätter definitivt punkt med sitt andra mål när han gör 1-4 14.35 in i slutperioden.
 

Yared Hagos

Yared Hagos
som inte lyckats i HV ännu sen han kom dit kom i rampljuset och med på listan oschyssta-fega-fula-tacklingar. Hagos fega knätacklingChristian "Fimpen" Eklund var riktigt ful och så vansinnigt onödig. Men kanske inte är så lätt när man väljer att gå till ett lag som tredje-fjärde center istället för att välja ett lag där han får speltid och få visa vad han går för. En av elitseriens floppvärvninigar helt klart. Att sen HV gör ytterligare ett mål i tom kasse spelar ju ingen större roll. 1-5 men skottvinst med 41-25. Nånting är fruktansvärt fel i DIF. Ingen som visar vägen framåt och bakåt läcker målvakterna som ostar. Wesslau sa i en intervju efter förra matchen att även om försvararna inte hjälper mig så ska jag kunna suga in ett par extra puckar men det är tyvärr inget som sker. Jag antar att DIF tvingas leta efter spetsnyförvärv eller spelare som kan komma in och ruska igång truppen ordentligt, Tomas Montén hänger riktigt löst nu tror jag annars är det väldigt konstigt. Krisen är total i DIF-lägret.


Övriga matcher ikväll:
Brynäs - Timrå  2 - 1
Målvakterna Jakob Markström och Johan Backlund storspelade
i denna match där det blev en knapp hemmaseger.

Luleå-Rögle 5 - 3
Seriens vassaste lag fortsätter sitt segertåg. Rögle stretade emot bra och tog ledningen i matchen men Luleå vände. Rögle kvitterade innan Lubos Bartecko gjorde viktiga 3-2 i 5mot4. Johan Harju satte 4-2 två minuter in på tredje och efter det

Skellefteå-Södetälje 4 - 3
Skellefteå fortsatt starka hemma och så också idag trots att SSK vaknade till i tredje, reducerade 4-1 till 4-3 och gjorde allt för en kvittering men till ingen nytta. SSK drar på sig två utvisningar i slutet, lite osmart när man jagar kvittering och vem fick skit för det? domaren så klart. När slutsignalen gick fick domaren ett antal SSK-spelare på sig. Bara att konstatera att Stockholmslagen är riktigt illa ute. Vet att många stockholmshatare jublar nu men det är inte bra för hockeysverige sen får ni säga vad ni vill!!!! Svensk hockey behöver stockholmslagen - enkelt!

Eländes elände..DIF verkar ha gett upp

Nej nej nej. DIF på väg mot förlust efter 14 min av första perioden redan, HV71 gör 0-1 innan pucken knappt släppts och sen 0-2 i fem mot fyra. DIF måste vara absolut sämst i serien i boxplay nu. 0-2 efter 13.57. Ridå! tur det finns annat att göra än att titta på eländesmatchen


Inför nedsläpp:

Sista minuten och pucken är släppt på arenorna men här är senaste inför nedsläppet:

Djurgården-HV71
DIF måste vinna, det finns inget annat. HV vill klättra och ta en trepoängare igen efter ett par oavgjorda matcher på rad nu. DIF mönstrar Gustaf Wesslau i mål och Marcus Ragnarsson (knä?), Dick Axelsson (ryggskadad) och Stefan Ridderwall (sjuk) saknas. I HV71 saknas ett gäng spelare: Stefan Liv, Johan Halvardsson, Jan Hrdina, Kim Staal som samtliga är skadade, frågetecken innan matchen för Simon Önnerud och Daniel Grillfors.

Övriga matcher i eftermiddag
Luleå-Rögle
Brynäs-Timrå
Skellefteå-Södertälje

kl. 18.30: Modo-Färjestad

Spelas i morgon söndag
Frölunda-Linköping

"Kyrkans Vänner" på besök på Hovet



HV71 kommer till Hovet på besök idag. Ödesmatcherna fortsätter för DIF som verkligen måste ta sig i kragen för att inte fastna i bottenträsket ordentligt. HV71 som siktar mot toppen har inte levt upp till förväntningarna alls. Regerande mästarna har gått knackigt men spelat bättre och bättre på sistone och verkar vara  på gång.


Heja Troja & Växjö!


Växjö Lakers vände på sin negativa trend och besegrade Borås med 3-2, VLH vände underläge 1-2 till 3-2 och befäster andra platsen i serien riktigt bra.


Troja ångar på och gör det riktigt bra, igår besegrade man Västerås med 7-5 och det är bara att konstatera att Troja är svårslaget på Sunnerbohov

Grattis SAIK - Renberg klar idag!




Luleå och Frölunda imponerar!


              VF:s gamla klubbmärke

HV71-Frölunda 2-3 efter sudden

Frölunda är på väg mot toppen för att slänga ner Linköping därifrån, det efter att knipit övertidspoängen borta mot HV71Ändå ledde VF länge med 0-2 innan HV med hjälp av domaren fick till kvitering i spel i numerärt överläge under de sista fyra minuterna. Riku Hahl sköt 2-3 i förlängningen i...power play! Nu möts Linköping och Frölunda i Scandinavium i en ren seriefinal på söndag. Då kan det bli tronskifte.


Modo-Luleå 3-7

Vad hände Modo? Man vände 1-3 till 3-3 men sen tappade man allt? Luleå är Elitseriens starkaste lag ihop med Frölunda. Från sist till åttondeplats men så utträknade som de var. Luleå kommer klättra i tabellen, man har en jämn trupp med spets i Bartecko, ska bli intressant och se vad de kan åstadkomma framåt. Ingen kris däruppe i norr längre i alla fall (Nu har i o för sig Djurgården fått äran att bära Sveriges sämsta lag)

Färjestad-Linköping 4-1
Färjestad med många ordinarie spelare ersatta av egna juniorer slår ett blekt och tröttkört LHC. Ett bortalag som ser sega och tröga ut som idag inkasserade sin tredje raka förlust. FBK körde på med sina juniorer som ersatte de skadade och gjorde det riktigt bra. Imponerande. Det är en uppmaning till övriga hockeysverige att VÅGA SLÄPPA FRAM JUNIORER istället för att köpa in en artistspelare! 

Rögle-Brynäs 4-3
Peter Högardh sköt Rögle till seger och stoppade Brynäs segermarsch på fem raka utan förlust. Rögle är topp-tre medan Brynäs trillade ner till sjätte plats.

Timrå-Skellefteå 4-3
TIK fick en kanonstart men Niko Dimitrakos kvitterade för SAIK, Timrå tog ledningen innan Tim Erixon i SAIK kvitterade. SAIK drog på sig en utvsning med åtta minuter kvar där Timo Pärssinen avgjorde för Timrå 4-3.

SSK vann enkelt över DIF


Södertälje fick jubla ikväll! Vann enkelt över DIF!

Pucken släpps och DIF försöker sätta fart direkt, skapar en vass chans när Bremberg lägger fram pucken till Tim Eriksson som skarvar pucken mot mål men Björn Bjurling får ut ett ben och räddar. SSK har inte hunnit anfalla när DIFF drar på sig en utvisning och i spelet efter så går alla fyra djurgårdarna bort sig, de jagar ner i hörnet efter puckföraren och glömmer fullständigt bort markeringen framför mål där André Benoit glider in i slottet och gör 1-0 till SSK på hemmalagets första skott på mål!! efter 4 minuters spel. DIF försöker trycka på framåt men det ser ganska uddlöst ut, slarvigt och krampaktigt trots övertag i skottstatistiken. SSK är vassa i sina anfall och går rakt på mål vilket försvararna i DIF har väldiga problem med. SSK gör 2-0 efter att hela DIF-försvaret gått bort sig och irrat runt i egen zon. DIF:arna får ingenting att fungera för tillfället. 2-0 kändes matchavgörande hur konstigt det än kan låta. DIF försöker framåt men åker på slarviga billiga mål i röven återigen. Efter 2-0 så kommer DIF in i samma jargong som i de andra förlustmatcherna. Man försöker men det blir inget av det, slarvigt. nervöst och i nästa stund vill man för mycket och går bort sig. I andra perioden spelar SSK med glädje vidare och gör 3-0 direkt i inledningen och 4-0 kommer med tre minuter kvar av andra. Det mest komiska här är att DIF leder skotten med 20-15. Wesslau släpper 4 av 15 skott. Inte bra därbak och inte på utespelarna heller. Det ena dåliga leder till det andra. DIF reducerar i början av tredje men är inte ens nära att börja jobba ikapp. .

Stryk med 4-1 men vinner skotten med 34-21

Jag kan inte fatta vad det är som är fel egentligen med det laget vi har på pappret?. Fast om jag tänker efter så saknar DIF en renodlad målskytt samt en säker och jämn målvakt som ger lugn och stabilitet till utespelarna. Fast dom tankarna är lika bra att glömma för nu löste vi Andreas Holmqvist över nästa säsong så där gick vårt extrakapital. DIF kommer nog försöka rädda elitseriekontraktet med den spelartrupp som finns för de riskerar nog inte massa extrapengar som egentligen inte finns på att köpa nån avdankad dyr slovak eller finne eller liknande. 
 
Jag tror att Tomas Montén eller Mikael Johansson kommer få en fot därbak under den närmsta tiden om inte DIF börjar vinna från och med lördag.


Gästbloggare "Modo" igen: Varsågoda!

Gästbloggare "Modo" har lite funderingar och annat han vill dela med sig av:


Halloj! nu var det dags för ett gästinlägg igen. Har varit alldeles för mycket Djurgården här ett tag nej men skämt åsido,

vad är det så som har hänt i Modo sen sist?, ja inte mycket förutom alla skador och dom har varit väldigt många och dyrbara för Modo. Jag var nära att kasta in handuken där ett tag men nu är vi på rätt väg igen. Ny spelare på väg in också, Jeff Ulmer, tror detta kommer bli en riktig Tuzzolino brakflopp faktiskt.. Han har spelat i inte mindre än 13!?!? klubbar så han kan nog inte tillföra så mycket om han har fått gå från alla de klubbarna. Han har gjort 21 matcher med NY Rangers och det är ingen vidare merit tycker jag. Så denna spelare tror jag inte ett smack på.

Man blir lite less på denna ledning och Erik "Ecke" Holmberg för att han inte spenderar pengarna på rätt spelare istället för att chansa på en sån medioker spelare.



Magnus "Werner" Wernblom
Vi har tagit farväl av våran egen legend också som har valt att lägga skridskorna på hyllan.. våran egen stridsvagn Magnus "Werner" Wernblom.. men som tur är kommer han alltid leva kvar i Swedbank för nu hissades tröja nr.9 upp där den hör hemma med 21:an och Kabben Berglund i Swedbanks tak. Werner kommer att vara saknad i M

odo det kan jag lova det är nog ingen som kan få oss fans att verklig leva oss in i  matcher som denna man kan.. han gör allt för att fansen ska älska honom, han smäller på, han slås lite, han visar alltid känslor han är helt enkelt öviks favorit.. glömer aldrig den legendariska matchen i kempi mellan modo och djurgården -99 när han slår av klubban i plexit det var så roligt att se dessa kännslor.. men nu är denna saga tyvär slut efter 16 säsonger, 723 matcher och  276 mål i Modotröjan.


Werner kommer alltid vara kung i Örnsköldsvik!


Inför nedsläpp


Hemmajubel ikväll?

Södertälje-Djurgården.
Ödesmatch för båda lagen som är i nödvändigt poängbehov. SSK som är hjälplöst sist i tabellen har en seger på de senaste fem matcherna inte så pjåkigt, tror att de är på väg uppåt. DIF däremot har tre trepoängsvinster på dom senaste 14 matcherna så det är verkligen två bottenlag som möts i Axa Sport Center. Skador och småskavanker i de båda trupperna, Daniel Josefsson missar matchen är klart sen tidigare och sen är det frågetecken för Jörgen Bemström som vart skadad länge och Hannes Hyvönen som ryktas vara på väg bort från SSK. I Djurgården är det lite småskador men Montén räknar med fyra lines från start. Gustaf Wesslau vaktar kassen, Lill-Riddarn är sjuk så Mark Owuya kallades in som målvaktsreserv idagFredrik Bremberg är ju på rättegång och osäkert om han hinner till nedsläpp. Dick Axelsson missar matchen, ryggproblem Calle Gustafsson tillbaka in i laget och ersätter Dick. Nicklas Danielsson är ju avstängd idag med för sin skitsak som domare(?) Sören "katastrof" Persson fixade så snällt.

Övriga matcher:
Modo-Luleå
HV71-Frölunda
Färjestad-Linköping
Timrå-Skellefteå
Rögle-Brynäs


Senaste nytt: Renberg på väg till Frölunda


Mikael Renberg närmar sig mer och mer en comeback i elitserien och nu är ryktena heta på att han väljer Frölunda. Fast HV71 finns också med i bilden. Men räkna med en presskonferens inom kort med nåt av lagen som presenterar Mikael Renberg som sitt senaste nyförvärv

Senaste nytt nr 2: Norrena + Linköping = sant?

Stjämålvakten Fredrik Norrena
kommer inom kort få besök av Johan Hemlin sportchef i Linköping. Som bekant så har ju Norrena hamnat i frysboxen i NHL och verkar vilja flytta på sig. Det är dock ganska känsligt med tanke på att man värvade Daniel Henriksson inför denna säsongen. Men jag förstår LHC. Jag hade hellre valt Norrena än Hento i mål. Tycker Hento kn åka hem och hjälper Luleå istället. Bättre än så är han inte i mina ögon

ÖDEsmartch för DIF ikväll


Bremberg inför rätta idag 

Djurgården har ödesmatch borta mot Södertälje ikväll och lagets största stjärna Fredrik "Linkan" Bremberg missar med all säkerhet matchen. Den berömda rättegången drar igång idag 15.00 i Uppsala, den är beräknad att ta 1,5 timme men sen måste han åka de 10 milen från Uppsala till Södertälje så räkna inte med Bremberg i kvällens viktiga fight.

Domarn han är svart och vit....

Domarn han är svart och vit....liknar mest en fågelskit.

Christer Lärking

Domarna i svensk hockey
är i hetluften efter ett par mindre lyckade domarinsatser. Christer Lärking vs Andreas Jämtin där Lärking vill visa vad han kan och ger Jämtin 10 min för ett halvförsök till tackling. Det är ju under all kritik hur Lärking agerar här. Och det värsta är att de lever i en skyddad värld. De ska aldrig ta kritik utan de verkar alltid en bra insats. Domarna tycker ofta att spelare och ledare beter sig illa. Men varför ska inte domare få tillsägelse och avstängning för en dålig insats? Man borde göra det för att markera men också för att höja kraven och få upp kvalitén på domarna. Felet är kanske att domarna har sån ojämn nivå för varje match. Tycker i och för sig att Lärkings insats mot HV var riktigt låg och inte tala om Sören Perssons insats i Rögle-DIF. Rögle har blott två utvisningar och DIF 8, varav 5mot3 i slutet som avgör hela matchen. Nicklas Danielsson fick ju matchpenalty för abuse: Danielsson hävdar att han inte sagt något till Persson. Perssons två blinda möss till linjeman hävdar att Danielsson sagt "Jävla bögjävel" till Persson. det är lågst...så in i lågst!!! Kommer inte ihåg heller vem som dömde DIF-Frölunda förra torsdagen men där var det två horribla utvisnngar var av en blev matchavgörande. Jag tycker det är så in i bombens tråkigt när en domare gör bort sig så. Ok. Spelare och ledare är absolut aldrig felfria utan det gnälls rätt mycket från det hållet. Niklas Sundström Modo, Johan Davidsson, HV71 är två som alltid ska ifrågasätta varje domslut, Fredrik Andersson, Modo är en som brukar höras från ledarhåll som vrålar på domarenvisst finns det rötägg på spelar och ledarsidan med men domarna får aldrig officiell kritik från sina högsta när de gör fel. Det tycker jag är fel. Tycker de ska få sig en känga när de presterar dåligt som i Lärkings och Persson fall exempelvis. Nåt måste göras åt det för att slippa denna debatt som kommer upp varje gång det har vart ett osäkert bedömande av domarna.

Niklas Wikegårds uttalande och reaktion i Hockeykväll är klockren. Han har rätt där. Tycker inte det är nåt påhopp heller på FegLärking utan tycker Niklas bara betonar hur dåligt det var och att något måste göras.

Upp till debatt! mera så det händer nåt! domarstatusen är för ojämn och håller inte den klass Elitserien kräver. Ska vi då även ha 4 domarsystem med två huvuddomare per match så vill det till att de här svarvita gubbarna vet vad det är dom håller på med!!

Andreas Holmqvist kvar i DIF


Andreas Holmqvist blir kvar i Djurgårdens tröja nr 7

Glädjande, mycket
glädjande! Andreas stannar i Djurgården säsongen ut men har också förlängt över nästa säsong med. Det kan bli riktigt bra det! Andreas gick ner kraftigt i lön men motiverar det med att han vill vara kvar i Stockholm och spela hockey och må bra. Det är klubkänsla det gott folk! Finns inte många som gör som han i dagens pengakåta hockeyvärld

En intressant notis - det är dålig ekonomi för andra klubbar än Djurgården
Mora sparkar Eric Healey för att dölja att de har dålig ekonomi, laget sladdar i allsvenskan och lär knappast nå elitserien.

Skrällen med Stort S



Modo Hockey - nåt of hockey

Modo Hockey slog Linköping på bortais, trots att de varit uträknade på sistone med ett dystert facit, en seger på de senaste sex matcherna, och skedskjutna men det verkar som de håller på och hitta tillbaka. Seger mot Södertälje och nu en fin skalp borta mot serieledande Linköping. Men detta LHC verkar riktigt slutkört, nu efter 9 matcher på 15 dagar, med all rätt. Modo spelade smart idag och stundtals såg det relativt lätt ut för Modoiterna. Modo är med på allvar igen och skadorna börjar läka. Positivt.

Frölunda besegrade enkelt Rögle med 5-0, till slut, efter en lite trög start men ändå hemmaledning 2-0. Men efter 3-0 var det inget snack. Rögle såg passiva och sega ut och det var nog ingen hit att byta in Myllyniemi idag istället för Penker tror jag. ÄckelFrölunda är numera ett av de tippade topplagen igen. Rögle får ta nya tag på torsdag.

I Skellefteå tog hemmalaget 2 poäng när Kimmo Koskenkorva smalbenade/klubbade in 3-2 på övertid i en match där FBK dominerade merparten av matchen men hemmalaget ledde 1-0 en bra bit in. FBK såg ut att tagit hem det när Jens Skålberg satte 1-2 i 14,51  men SAIK gav sig inte. Man misslyckades i 5mot3 men precis när FBK blev fulltagliga så sköt Gabriel Karlsson 2-2 och tog matchen till övertid där SAIK knep bonuspoängen

Läste ett matchreferat

Wettern-Åseda 4-0

För att förstå så måste ni läsa med egentligen. MEN ÅIF-tränaren var arg och menade på att Wettern spelade fult matchen igenom och att domaren var dålig. `HCW-killen skrev: "undrar om vi var på samma match?" alltså.. det stinker igen.. nåt så vansinnigt.

*blåögda?*

Segern mot Timrå redan glömd!

DIF-segern i går mot Timrå är redan glömd, nu laddar djurgårdsspelarna inför ödesmatchen i Axa Sport Center mot Södertälje på torsdagkväll. Segern i går var ju otroligt viktig och rättvis för en gångs skull, ett litet ministeg i rätt riktning innan vi kan känna oss säkra igen. Insatsen igår var kanske den bästa på länge, DIF hade ju i och för sig två bra perioder i Ängelholm med men det räckte ju inte då. Det gäller att vi laddar om ordentligt och är förberedda när pucken släpps 19.00 på torsdag, så kan vi förhoppningsvis göra om bedriften igår. Ett Södertälje som verkar skaka av ett ont rykte som säger att Södertälje och Hannes Hyvönen nu gått skilda vägar. Det vore ju blytungt för SSK i detta läget

*****En sak fick mig dock fundersam när jag såg de två första perioderna vilket också en hockeyexpert konstaterade som jag pekat på länge:

Citerar Niklas Wikegård
"det är nog dags för Gustav Wesslau att få visa upp sig. Stefan Ridderwall ser inte ut som Fort Knox just nu"

Jag håller med..det är bara att konstatera för tillfället. Ge Wesslau chansen nu att verkligen visa vad han kan!*****

Det är tre resterande matcher ikväll som fullbordar omgång 24
Skellefteå-Färjestad: Oviss match?
Linköping-Modo: Allt annat än att LHC vinner ikväll är en skräll med stort S!
Frölunda-Rögle: VF
tar tre friska hemma mot ett halvbra Rögle

ÄNTLIGEN! - efterlängtad seger för DIF


Glädje i DIF i går och Andreas Holmqvist var lysande

ÄNTLIGEN! äntligen blev det seger för DIF hemma mot Timrå och det var inget snack vilka som ville vinna eller skulle vinna. 40-17 i skott för DIF och seger med 4-2 trots att Timrå stretade emot, de hade 1-1 och 2-2. Timrå tog ledningen i powerplay i första perioden och kvitterade med ett lustigt mål bakom en förvånad Stefan Ridderwall men DIF gav sig inte och körde över Timrå i den tredje perioden som inte orkade alls. Andreas Engqvist 4-2 var proppen ur. DIF fick äntligen fira en seger när slutsignalen gick.


Jubel efter Tim Eriksson 3-2 mål

Andreas Holmqvist
har varit riktigt bra sen han kom till DIF och är nu muntligt överens med DIF om en förlängning.  enligt tidningarna. Det känns ju tryggt för vi vill verkligen inte släppa han till Modo även om en viss supporter drömmer om det.

I övrigt var det två jämna matcher med rena fotbollsresultaten. Luleå-HV71 spelade 1-1 och Brynäs slog Södertälje med 1-0. Räkna med att SSK är vässade och taggade till derbyt i Axa Sport Centertorsdag mot Djurgården.

Ödesvecka väntar för DIF


Ska det äntligen bli ett efterlängtat segerjubel ikväll?

Det är en ödesvecka för mitt kära Djurgården som sitter i skiten minst sagt. Tre matcher denna veckan och lite av ödesmatcher: Timrå ikväll, Södertälje på torsdag och HV71 på lördag. Dessa tre lag är inblandade i bottenstriden så det vore helt underbart om vi kunde ta ett par segrar och få in lite positiv energi gruppen.

Timrå hemmaHovet och DIF mönstrar ordinarie lag. Nicklas Danielsson avstängd och Niklas Andersson spelar ej. Dick Axelsson tillbaka efter skada, går in i andra femman med Otto och Anger. Lill-Riddarn börjar i målet.

Luleå-HV71: Luleå starkt hemma, blir nog seger idag.
Brynäs-Södertälje: 
Får hoppas BIF kan hjälpa till och göra sitt och slå SSK


Nedsläpp 19.00


Stackars, stackars FBK!



Alltså jag måste bara skriva lite kort om en icke omtyckt klubb av mig. Färjestads BK. finns det nåt värre? svaret på den frågan är ju ett rungande NEJ! NEJ! NEJ!

"Stackars stackars FBK,
vad det är synd om er . buhu buhu Janne Niskala vill inte spela i eran klubb buhu buhu. Med era pengar kan ni köpa två nya så sluta lipa. Niskala valde VF med 12044 galna supportrar och en fetare lön. Tror han var sugen på en annan klubb när VF bjöd på han, då känns intresset från FBK svalare, förståeligt!" Avundsjukan är ju tydlig här, det märks tydligt. Fortsätt ni köpa era österrikare så blir det nog bra. Kolla på Divis - vilken succévärvning!

Räkna med att FBK kommer värva ett stjärnnamn inom kort värre än Janne Niskala bara för att visa att vi kan vi med!

Oavgjort, 5-5 i Cloetta Center för RSK

VS
       5-5   ( 0 - 0,  2 - 2, 3 - 3 )

RSK bärgade en poäng borta mot HK Make Believes. Det var en märklig match enligt lillbrorsan. Mållös första period och sen två snabba av hemmalaget men RSK jobbade sig tilbaka och kvitterade innan periodpausen. I tredje startar hemmalaget med två snabba återigen till 4-2, lillbrorsan spelar fram Lillis till 4-3 och senare kommer även 4-4. RSK tar ledningen med 4-5 men hemmalaget kvitterar den ledningen. I slutet dansar pucken på mållinjen för båda lagen men matchen slutar 5-5 men kunde blivit seger till nåt av lagen. Magnus Göransson missade bl.a ett friläge i matchen, och försvaret i RSK var inte rejäla i egen zon nån gång utan bara duttade, spelet framåt funkade hyfsat, ibland dominerar man men i nästa sekund så försvinner man helt. En ojämn insats som gav en poäng. Kan man bli jämnare så kan det nog ljusna framåt vintern. Tränare Tomas Jonasson var ändå nöjd med matchen som det blev. 

Övriga matcher:
Kalmar-HA74     4-2
Eksjö-Skillingaryd     5-7
Wettern-Åseda     4-0
Lenhovda-Virserum     6-2

RSK på väg till Cloetta Center

                     VS        

RSK sitter nu i spelarbussen på väg upp till Linlöping för match i Cloetta Center kl 17.00 mot LinTek Make Believes. RSK mönstrar ordinarie lag förutom Jimmie Färm som är sjuk samt osäkert med Johan Pettersson. Exakt hur Tomas formerar laget och vem som börjar i kassen bestäms strax innan match. Make Believes ligger på femte plats med två vinster och två oavgjorda på sex matcher, RSK halkar efter på sjunde plats med en seger på fyra spelade matcher. Det blir en tuff match för RSK som inte riktigt fått sitt spel att funka hittils. Det gäller nog att ta en vinst idag för att få in lite energi i gruppen och att känna att de är med. Men det är nog lättare sagt än gjort. Make Believes är ett hyfsat hockeylag så det blir tufft för rydaholmarna i Cloetta Center där Linköping föll mot Timrå i Elitserien igår, Skilda världar..

Övriga matcher idag i div.3 Östra idag
Wettern - Åseda   - s e r i e f i n a l
Eksjö - Skillingaryd
Kalmar - HA74
Lenhovda - Virserum


Patrick Roy - målvaktslegend hyllad inatt

 
#33. Patrick Roy


Tröjan på väg upp i taket på Bell Center i Montreal

Inatt åkte den upp i taket i Bell Center i Montreal . Patrick Roys tröja nr 33. Han lämnade klubben i vredesmod 1995 och gick till Colorado Avalanche där det blev ytterligare två Stanley Cup 1996, 2002. I går återvände Patrick Roy till Montréal och fick ta emot fansens hyllningar när hans tröja hissades upp i taket av Bell Centre.


- Äntligen är jag hemma igen, sa Patrick Roy

Mellan 1984 och 1995 ledde Patrick Roy Montréal Canadiens till två Stanley Cup-segrar. I en match hemma mot Detroit blev Habs förödmjukade och tränaren vägrade byta ut Patrick. När han väl blev utbytt så åkte han fram till presidenten Roland Corey och deklararerade att det var sista matchen i Montreal. Han blev tradad till Colorado och resten är ju historia. I dag äger och driver han juniorlaget Québec Remparts i Quebec Major Junior Hockey League.


Känns bara tomt..


Kenny Jönsson

Rögle-Djurgården 4-3 (0-1, 1-2, 3-0)
Skott: 33-38
Kenny Jönsson sköt hem segern för sitt Rögle
i en konstig match. DIF startade pigga som aldrig förr. Ledning med 0-1 efter Brembergs tråcklande och 18-5 i skott. Det var full fart, snabba pass och ett alert DIF på isen. Men tyvärr så drar man matchen igenom på sig onödiga utvisningar som Rögle tar vara på. 1-1, 3-3 och 4-3 i spel i numerär underläge. Det håller inte. Vi vinner inga matcher i det båset på andra sidan. Domare Sören Persson var heller i och för sig helt opåverkad av en fanatisk hemmapublik. DIF gör ca 45 av 60 minuter bra ikväll, vad som händer sedan det fattar inte jag i alla fall. Man vinner skotten med 38-33 men har bara 5 skott i sista. Nu är krisen total det kan då ingen förneka. DIF är ett kvalserielag just nu och det svider nåt enormt att säga det men det är bara att titta i tabellen. En seger på 12 matcher är inte elitserieklass. Jag trodde på seger efter 1-3 när DIF såg vassa och piggare ut än på länge. Spelet i numerärt underläge ser så darrigt ut. DIF blir nervösa, det är precis som de vet att nu släpper vi in ett mål. Det har börjat gro i skallarna på spelarna nu hur läget är.

Nu väntar en ödesvecka i bottenstridens tecken för Djurgården. Timrå hemmatisdag, Södertälje bortatorsdag. De två matcherna är nyckelmatcher för om DIF ska lämna träsket eller lägga sig platt där i.

I övrigt i kväll:
HV71-Skellefteå 3-4: SAIK vänder 1-3 till 3-4 och tar hem matchen i sudden!
Modo-Södertälje 3-0
: Modo tar en riktigt livsviktig seger, har det vänt nu?
Färjestad-Frölunda 0-2: VF vinner starkt på bortais. Tillhör numera topp 4

Sena matcher:
18.30: Linköping-Timrå 2-6  
Hoppades på att LHC skulle göra sitt jobb och besegra Timrå ikväll men icke. Timrå som hade flytet med sig, tog en rättvis kämpaseger och är på väg uppåt igen. Därmed petade de ner DIF på näst sista plats i tabellen. Sug på den, sug på den....

19.45
: Luleå-Brynäs 3-3 efter sudden
Matchstarten blev kraftigt försenad på grund av att Brynäs flyg till Luleå blev kraftigt försenad p g a snöovädret i Södra Sverige. När väl matchen kom igång var det Luleå genom Johan Harju som tog tag i taktpinnen. Brynäs kvitterade men hemmalaget ryckte till 3-1 med 17 minuter kvar. Brynäs gnetade vidare och lyckades komma ikapp, kvitteringen kom med 4 minuter kvar. Eferföljnde förlänging blev mållös.

Inför nedsläpp

16.00
Modo - Södertälje
Två lag som måste ta tre poäng. Det blir stentufft i Sveriges största spargris.

Färjestad - Frölunda
Janne Niskala tillbaka i LLA men i fel tröja, han lär få ett varmt mottagande. FBK kniper segern.

HV71 - Skellefteå
HV71 bryter trenden och tar första segern mot SAIK

Rögle - Djurgården
Rögle fortfarande skadedrabbat. DIF kommer med ordinarie lag och är i kraftigt poängbehov, vinst är det enda som gäller annars ser det inte kul ut för stockholmarna.

18.30

Linköping - Timrå
LHC fortsätter sitt segertåg.

19.00 - Detta beroende på att Brynäs blev försenat p g a snöoväder i Södra Sverige
Luleå - Brynäs
Luleå hemmastarkt, Brynäs är på gång men tror Luleå är det starkare laget

Okända avsändare


....gör sig icke besvär för att kommentera! åker puts väck! stå för åsikten i annat fall!

Elitserien i eftermiddag - Turbulensen tar fart i DIF


Glödhett? - Nej knappast

Så var det lördag och hockeydags igen, full elitserieomgång och DIF spelar borta idag. Men nu ser jg inte fram emot på det på samma sätt som jag brukar. Jag är rädd att de förlorar idag igen och på tisdag och på torsdag och så vidare. Det är riktigt illa nu. Inte blev det bättre av en artikel i expressen av Leif Boork som har insyn och vet en hel del. Han skrev om att Djurgården och Modo har problem.  I DIF:s fall så är problemen långt in i infrastruktruren i klubben. Styrelsen exempelvis. Sitter de bara och värmer varsin dyna på en stol och håvar in egen lön?? man börjar undra vad i hela hälsingland de sysslar med allvarligt. Stockholm som är så stort och Djurgården - Mesta Mästarna borde ju utan problem kunna fylla en arena, ta fram ett elitserielag av alla somspelar hockey i 08-området med omnejd. Vara sveriges mesta attraktiva klubb..EGENTLIGEN om man tänker efter. Det dumma är de försöker spara sig ur krisen hela tiden. Köpa in allsvenska stockholmsspelare och medelmåttor i elitserien med stockholmsbakgrund. Visst visst det kan hålla kvar DIF i Elitserien men det ger inga framgångar som får dit extra publik, ökar upp intresset och får DIF Hockey och hockeyn i allmänhet GLÖDHET i Stockholm framför allt. AIK är nog mer intressant och heta än vad DIF är just nu. Så illa är det och värre kommer det säkert att bli. Som jag ser det så ser det definitivt inte ljusare ut förrns nån förändring vill till i klubben.

Rögle borta i eftermiddag. Egentligen hade jag tänkt åka de 6 milen till Ängelholm och titta men har verkligen ingen lust,  VET! (trots att det är nu man måste visa hjärtat) att man är en dålig supporter just nu men det är tungt just nu, riktigt tungt.

***Växjö Lakers är höstens lag i  hockeysverige. VEM hade trott att de skulle ligga på topp-3 i hockeyallsvenskan? Inte jag i alla fall men skitkul för Växjö och smålandshockeyn

***I lingonserien (div.3 Östra) är det extra kul att provocera anghängare från andra lag när de möter RSK. En supporter igår verkar blivit riktigt arg *HUMOR*

Kvällens Allsvenska hockey


Leksand
vann toppmötet med Växjö Lakers, 2-5, i ett kokande lakerdome i Växjö. Växjö var det piggare laget från början men Leksand jobbade sig in och höjde sig betydligt ju längre matchen led, LIF blev till slut för tunga för VLH och avgjorde med sin tyngd. Det var en riktigt bra hockeymatch med bra stämning och tuffa tag på isen. Tycker VLH gjorde var de kunde för att försöka välta seriefavoriten.


Troja ledde
hemma mot Borås men tappade allt i den sista perioden. Borås vände på 10 minuter i den sista perioden och Borås gynnas verkligen av att ha möjligheten till elitserielån. Henrik Eriksson, HV71 och Simon Hjalmarsson, Frölunda gjorde varsitt mål innan tredje kom i tom kasse på slutet. Tung förlust för Troja det.


AIK hänger på i toppen, seger ikväll 4-1 över Mariestad på bortais. AIK kommer nog med stor sannolikhet spela i Kvalserien och där kan man få till ett stockholmsderby för Djurgården är ju som bekant riktigt illa ute just nu.

*** Malmö förlorade i Sky Com Arena i Umeå mot Björklöven med 2-3 gott gott det. Löven som har haft en tung säsong så här långt tog en 2-0 ledning och Malmö kom aldrig ikapp.

Sur förlust mot Wettern


  VS    
     
        RSK-Wettern 2-4 (0-2, 1-0 1-2)

Första perioden: Wettern startar matchen i ett rasande tempo och Gabriel Fransson i hemmakassen hinner knappt ställa sig inte stå länge innan han släppt in 0-1 efter ca15 sekunder. Bättre start hade man ju önskat för RSK. Daniel "Lillis" Jonasson bränner sen ett friläge där han försöker sätta den mellan benen men målvakten kniper i hop benskydden och räddar. Wettern ökar till 0-2 och enligt rapporterna ser det inte så kul för hemmalaget som tyvärr påverkas att man saknar några nyckelspelare

Andra perioden: Niklas Hård in målet från start, Gabbe mådde dåligt och kunde inte fortsätta. Nicke i målet i andra alltså och det gav lite energi i RSK som genast spelar mer stabilt vilket gav en höjning i perioden. RSK börjar skapa lite chanser och jobbar sig in i matchen mer och mer. Det är hetsigt på plan och nervöst enligt rapporter. RSK reducerar också genom den notoriske målskytten Magnus "G" Göransson i numerärt underläge. G får pucken på blå och ensam därifrån så gör han oftast mål och så även denna gången. 1-2 inför sista lovar lite hoppfullt men Wettern är favoriter och har av förklarliga skäl höga krav på sig.

Tredje perioden. Wetterns första femma spelar  i stort sett hela tiden och det är dom som avgör matchen. 1-3 kommer och det känns lite matchavgörande. RSK reducerar genom Marcus Frallan Fransson och får lite häng men så kommer en s.k "hora" i slutet, (skott mellan benen på målvakten) Wetterns första femma som sagt med nr 22 Falk -24 Pilhemmer - 19 Österberg - 6 Brink - 18 Oskarsson fick spela i stort sett hela matchen. Vad . . . är då idén med att dra med sig 4 femmor på en bortaresa på 40 mil om de inte får spela? Wettern kan ju bli sårbara om de lever på en femma matcherna igenom. RSK räckte inte till idag trots allt.

-----------------------------------------------------------------------------------
Intervju med en förbannad och besviken lillebror kl 22.25

T e X a s ® | säger:

Surt att de spelade med 2 när de hade 4 femmor med sig?
>HaGGe<
- Ja men dom hade 10st födda 89-90

T e X a s ®

oj ok

T e X a s ® | säger:

Hur spelade ni tycker du?

>HaGGe< säger:

men dom körde ju bara på 2 femmor typ

>HaGGe< säger:

- vi spelade rätt ok ändå

>HaGGe< säger:

- och deras målvakt räddar dom flera ggr

>HaGGe< säger:
- Fast tycker att vi slarvade ganska mycket

T e X a s ® | säger:
Var dom det bättre laget då?
>HaGGe< säger:Ja...det får man väl säga...

-----------------------------------------------------------------

Nu är det bara för RSK:arna att ladda om för söndagens bortamatch i Cloetta Center(!) i Linköping på söndag. Det kan bli en upplevelse det. Lillebror meddelar att man åker upp med ordinarie lag förutom Jimpa Färm som är sjuk. Det kan med andra ord bli en intressant afton i "Chokladkartongen"


Bo-Göran - En stor supporter!

Jag är bara tvungen att lägga in detta. En av de största supportrarna för hockey och fotbollsklubbarna hemma i Rydahollmsocknen, och särskilt för den lilla fotbollsklubben i div.5 - Horda AIK. Kolla in denna "legend" gott folk. ALLA vet vem Bo-Göran "illen" Pettersson är. Han är den första i historien som tatuerar in HAIK:s klubbemblem. Stort för Horda och dess fotbollsförening.


Bo-Göran med sin nygjorda tatuering!
(bild från http://www.horda.nu) med tillstånd av webmaster RM)

e de äkert de?

Årets match i Lakerdome i Växjö ikväll!

       VS      

Växjö Lakers - Leksands IF
.
Hade nån sagt det för 10 år sedan, dels att de skulle spela seriematch mot varandra och att det handlade om en seriefinal, hade jag skrattat han eller henne rätt i ansiktet och frågat om personen var påtänd eller nåt. Men idag är det verklighet, helt overkligt egentligen men sant. Och det häftigaste är att Växjö kandiderar om en plats i kvalserien till Elitserien. Serien är ju lång och allt kan hända men det vore helt enormt om det hände...

Hur stort som helst att Växjö spelade ut Malmö senast med 5-1 men det är en sak som gör mig fly förvbannad. Carl Söderberg MIF:s "fixstjärna" hans fega otroligt fega påhoppRobert Rosén i slutsekunderna. Domarna såg inte det och friade därför. Robban blev som tur väl inte skadad för han hann få ner visiret i sista sekunden. Sånt är så förbannat fegt bara för att man är utspelad och inte har en chans så ska man ju inte gå in för att skada någon aldrig oavsett!

Fegt halvdanskt kräk!

Måtte Malmö Redhawks INTE gå upp i Elitserien. Vi vill inte ha danska lag där!

Omspel RSK-Wettern ikväll

               VS                  

Den omtalade matchen i division 3 östra mellan RSK och Wettern ska spelas om ikväll.
Hoppas att ismaskinen är i topptrim så vi slipper få höra den ena pinsamma kommentaren efter den andra av Wettern-anhängare/spelare. Det är lågst!

Läget i lagen inför nedsläpp är oklart när det gäller RSK. Säkert är att Mikael Stridsberg, Johan Pettersson samt Jimmie Färm inte spelar och att Niklas Hård inte kan stå. Riktigt tunga avbräck för RSK det. Lillebrorsan hade ingen säker rapport att avge men gästerna från Vadstena mönstrar 7 backar och 4 kedjor så de kommer med ordinarie manskap förmodar jag.

Hoppas RSK kan hålla ihop det idag.

Må bästa lag vinna!

Krisen allt djupare för DIF


#22 Janne Niskala, Frölunda - matchvinnare

Tredje raka förlusten mot Frölunda, elfte förlusten på de senaste tolv matcherna. DIF faller som en gråsten i tabellen. Målskillnaden håller oss över ytan eller kvalseriestrecket i det här fallet. Annars startade DIF hyfsat och en liten känsla att idag kan det vända, fanns i skallen. MEN...Gustaf Wesslau som börjar som säkerheten själv gör ett jättemisstag när han är ute och ska spela bort pucken, får inte i väg den ordentligt utan den fastnar på VF-spelare. Gustaf räddar två gånger men Janne Niskala sätter en ispuck och trots Gustafs fotbollsliknande räddningsförsök. Efter 0-1 händer något. Jag tycker det ser ut som DIF blir väldigt osäkra i agerandet på isen. VF ser genast mer vassa ut. Visserligen har DIF lite flyt när Jimmie Ölvestad är sist på pucken på kvitteringen som är riktigt turlig med sartstuds och axel in på en liggande Lill-Honken i VF-målet. 1-1 kändes som DIF behövde och ge lite arbetsro men vad lyckan försvann fort. Domaren tar en horribelt billig utvisning som ger VF power play och 1-2 återigen genom Janne Niskala. Det var matchavgörande på nåt vis. DIF kommer inte till några speciellt vassa chanser för en kvittering, visserligen har Linkan en bra chans när han väntar ner Honken och försöker sätta pucken högt på Lill-Honken men utan framgång. Tycker det framgår rätt tydligt att DIF är tagna av allvaret. Att man ligger i botten och ingenting funkar just nu. Tomi Kallios 1-3 var typiskt för matchen. VF kontrar, DIF slarvar i försvaret. Och att ta ut målvakten gav ingenting för DIF, bara ännu ett mål i baken. 

** jag tippade rätt: 1-4


Det är mycket som snurrar i huvudet
på oss djurgårdsanhängare. många frågor och funderingar. DIf är inte så här åliga egentligen, laget på pappret är bättre än på bra länge enligt min mening, målvakterna kan ju diskuteras, de är än så länge osäkra kort tycket jag, kanske det som ger ett övrigt osäkert agerande på utespelarna.

*** Förlust mot Rögle och Södertälje så får nog herrar Montén och Johansson se sig om efter nya tränarjobb tror jag

Övriga resultat

Brynäs-Färjestad       2-2
Timrå-Luleå                3-2 - Luleå knep poäng utan Bartecko
Skellefteå-Linköping  2-4 - LHC vann tack vare SAIK:s försvarsmisstag
Södertälje-HV71         2-3 - Tippade rätt här med
Rögle-Modo                 3-0 - Modo och DIF i kvalserien?

Inför nedsläpp

Mitt tips inför kvällen

Djurgården-Frölunda           1-4

Rögle-Modo                          4-2

Timrå-Luleå                         2-1

Brynäs-Färjestad                2-4

Skellefteå-Linköping          3-3

Södertälje-HV71                2-3

Frölunda nästa!



Frölunda kommer till Hovet ikväll, tredje mötet denna säsongen och än så länge har vi kammat noll mot göteborgarna. 4-11 på två matcher mot dem är inte smickrande, bara pinsamt för vi är minst lika bra som dem. DIF har inte kommit upp och hittat en trygghet i sitt spel, inte VF heller för den delen men de har vunnit lite mer än vi och har ett bättre grundspel trots att de ligger 2 p före. För DIF gäller det att gå tillbaka till gruderna igen för att hitta tillbaka. Det måste bara bli tre poäng idag, får vi stryk igen så vet jag inte hur illa det här kan sluta. Blir det för många förluster så sätter det sig psykiskt och mentalt och då blir det ännu värre. Så det gäller att  hitta rätt spel och inte tappa hoppet för det lossnar snart. Det måste göra det ialla fall. Förhoppningsvis ikväll...

Läget i lagen inför nedsläpp ser ut enligt följande. DIF mönstrar Gustaf Wesslau i målet i övrigt är laget ordinarie. Frölunda saknar ju Andreas Karlsson som är långtidsskadad och backen Erik Karlsson är utlånad till Borås. Laget mot DIF bestäms efter matchdagens värmning.


*****
Kristofer Ottosson 
firar 500 matcher för Djurgården och spelar traditionsenligt med tröja nr 500 på ryggen ikväll. Hoppas det blir en kul jubileumskväll för "Otto"
*****


Klart med utomhusmatch i Elitserien!


Det planeras för 30 000 åskådare
Frölunda
har i fem år planerat en utomhusmatch på en stor arena och nu är det äntligen klart. Ullevi blir spelplatsen och man planerar för 30000 åskådare. -Vi gör det för att gör detta för att manifestera för hockeyn säger Frölunda. De tänker och slå publikrekordet. Frölunda kommer då att möta Färjestad.

*****fotnot: Officiella publikrekordet för svensk hockey är 23 192 åskådare. Det sattes på Ullevi 8 november 1962 i en match mellan Frölunda och Djurgården. Grindarna stormades av flera tusen åskådare som inte kommit in. Den inofficiella publiksiffran har angetts till 28000, Dessutom hade uppskattningsvis 10000 andra som inte kommit över biljett fått vända hem. Frölunda vann matchen med 3-2, det var Djurgårdens första förlust på fyra år.
(expressen.se)

**Utomhusmatchen preliminärt inlagd 26-30 december eller första veckan i februari 2010.

Växjö Lakers tog en imponerande femetta!



Växjö Lakers tog en Imponerande bortaseger nere i Malmö Arena inför 12150 personer. VLH fick hemmapubliken att bua ut sitt lag. Jag är mäkta förvånad men imponerad. Leksand och Malmö har mer stjämspäckade trupper än lilla Växjö. Men riktigt roligt för Växjö och övriga hockeysverige räkna med att det höjer tempen på hockeyn i Växjö


Gästbloggare: Stockholm a.k.a. B-Rabbit

Presenterar här med min tredje gästbloggare:  Stockholm a.k.a. B-Rabbit


"Stockholm"


Kris i DIF verkar det som. Fått i uppdrag av texas att ventilera mina känslor om detta. Krisen rör föga överraskande DIF Hockeys ekonomi och av det jag läst så handlar det tydligen om att Djurgårdens spelare inte får den utbetalning som går till deras pension. Vissa spelare har haft denna inbetalning uppskjuten i tre månader.

Detta är givetvis inget optimalt läge för klubben. Seriespelet går tungt och nu har även spelarna kontaktat SICO som är någon form av spelarrättsförbund (rätta mig om jag har fel tex). Det är väl i sig inte så konstigt, det som är skrämmande är att spelarna här tydligt visar att det inte är nöjda med situationen och frågan är självklart hur detta påverkar motivation/hjärta bland spelarna i framtiden. Motivation/hjärta är ju något som Djurgården Hockey är beroende av just nu med den prikära tabellposition laget befinner sig i.

Är rent ut sagt orolig för framtiden. Känns i nuläget som att DIF inte direkt kan förstärka truppen, något som verkligen skulle behövas utan det känns som att det kommer gå den andra vägen nämligen att spelare försvinner. Vad händer om Holmvqvist försvinner kan vi värva en ny back.....knappast troligt.

Jag håller på Parma och West Ham i fotbollen. Parma gick i princip i konkurs i och med att parmalat (sponsor) hade förskingrat pengar i miljardklassen. Resultatet blev att klubben fick byta namn till A.C Parma till Parma FC och klubben ligger just nu i serie b. West Ham har ekonomiska prolem efter den senaste tidens ekonomiska problem.

Det jag vill säga är att alla mina klubbar för tillfället lider ekonomiskt. Jag hoppas att Djurgården löser detta snarast, annars känns slutspel långt bort och kvalserien nära. Åker vi ner känns det som att vi kan gå samma öde till mötes som Pajas-Bajen Hockey och det vill nog ingen.

Over and out/ Stockholm


Mikael Renberg gör comeback i Skellefteå?


Mikael Renberg här i Skellefteås tröja nr 19.

Mikael Renberg var på möte med Skellefteå AIK igår.. Kommer han göra comeback där?

SENASTE NYTT: Andreas Holmqvist på glid till M o d o ??????


7.Andreas Holmqvist, Djurgården Hockey

Som om inte problemen vore nog för DIF Hockey så ryktas det nu att Andreas Holmqvist går till Modo för att lösa deras backkris..Hans kontrakt med DIF går ut den 29/11.. Hoppas verkligen att det inte blir så..

Derbyt DIF-AIK i Kvalserien inte långt borta


2-4 förlust mot Brynäs - Platt fall för Linkan men också för hela Djurgården

2-4 hemma mot Brynäs är under all kritik! Jag trodde DIF var på gång men som Micke Holmqvist säger trodde väl de blåröda att de var världmästare efter 7-0-segern mot Modo.  Blek insats men en pinne i Skellefteå i lördags och så nu åter en förlust. EN enda TREpoängare på de senaste 10 matcherna. Förlåt mej Modoanhängare, det är inte Modo som är sämst i Sverige, det är Djurgården....och det kommer bli väldigt svårt att bli av med. Vet inte vad det är för fel men återigen så vaknar DIF när man ligger under med 0-3. I o för sig så 0-2 målet kan diskuteras..mål eller inte. Det märktes ju igår att om du inte är DIF:are så är det ju självklart mål men om man har en annan syn så kan det diskuteras tycker jag. Dick Axelsson och Micke Holmqvist reducerade men närmre än så kom vi inte i går heller. Målet i tom kasse får man räkna med när man plockar målisen, enkelt. Nånting är fel i DIF Hockey..men vad exakt? tycker vi har ett bättre lag än på många år men ändå så gör vi lite mål och släpper in på tok för många. Från målvakterna och framåt så är det ojämna insatser hela tiden. Kan inte säga att DIF har hittat ett stabilt spel än i år. Förlust mot Frölunda och Rögle på lördag så tror jag att huvuden kommer rulla inom kort i DIF-lägret (vad nu det ska hjälpa?!)

*** Jag tippade att DIF skulle vinna 3-2 men det ska jag inte göra i fortsättningen. Tippar jag att vi ska vinna så förlorar vi bara...

**
Läste precis i tidningen att DIF fortfarande har ekonomiska problem, dels med spelarnas pensionspengar men också lär de inte ha råd att behålla Andreas Holmqvist och d e f i n i t i v t  inte råd att värva nån spetsspelare eller en ny målvakt som jag anser behövas för att vända på trenden.

**** Måtte spelarna rannsaka sig själva nu i n n a n det är för sent. Formstarka Frölunda kommer på torsdag och de är inte sämre än Brynäs snarare tvärtom...

I övrigt så spelade HV71-Luleå 1-1 och Färjestad slog Timrå enkelt 2-0. FBK:s succémålvakt Jonas Gustafsson är seriens bästa målvakt - inget snack om den saken!

Inför nedsläpp: DIF-Brynäs

j
Djurgården-Brynäs. Två klassikerlag möts återigen. Senaste mötet slutade med 4-1 seger för DIF efter mål bland annat av Marcus "Ragge" Ragnarsson och Jakob Josefsson. DIF får klara sig utan Niklas Andersson, Nicklas Danielsson & Alexander Urbom, annars är laget ordninarie vilket ger ett angenämt problem för Montén & Johansson inför nedsläpp. Calle Gustafsson är utlånad till Huddinge ett tag för att få istid så Tim Eriksson kliver in i fjärdelinan. Stefan Ridderwall får förtroendet i kassen. Måtte han storspela idag igen så finns det en god segerchans. Brynäs spelar utan Anders Lindbäck som är sjuk, Mikael Lind och Björn Danielsson är skadade. Jakob Markström fortsätter i kassen.
Upplagt för en tajt och tuff match. Hoppas vi är på tårna från första nedsläpp idag nu.

Mitt tips: 3-2

och i övriga matcher tippar jag:
HV71-Luleå         3-1
Färjestad-Timrå  4-1

Gästbloggare Modo talar ut om läget

Återigen har Modo min gästbloggare och Sidekick här på bloggen tänkt och skrivit ut sina känslor så kära läsare här är hans tankar sett ur ett Modo Hockeyfan-perspektiv:

Hmm... Ja vad ska man säga om detta elände? varför vänder det så himla fort i dessa ishockeykretsar? Ena dagen allt frid och fröjd nästa dag kris och inget fungerar som det ska.. får man inte hålla på sitt lag tillräkligt mycket straffas man då? För så fort man blir lite bortskämmd med framgång en lite längre tid och börjar känna lite trygghet såå pladask ner som en pannkaka.. ska man satsa på sitt lag eller ska man ge faan i det och tro att motståndarlaget kommer vinna så man kan ha lite heder kvar att säga "jag visste att de skulle förlora"?? NEJ säger jag, Det är i dessa tider som ett lag verkligen behöver sina suppotrar och jag kommer alltid att tro på mitt MoDo.. Jag tror forfarande på sm-guld-09 och ingen kan få mig att ändra den åsikten..

Så hur ska vi då ta oss ur denna kris? En sak är ju säkert vi måste värva OCH DET ÄR NU.. även fast våra junisar har spelat hyfsat så håller dom inte i denna jämna elitserie där man åker på fettorsk om man inte är på tårna.. sen kan vi kicka Snellman bort någonstans han har inte gjort någon glad hittills.. Micke Renberg och Esa Pirnes..vilken dröm om de skulle ansluta..så alla modoiter där ute kan ju ta en stund ikväll och be till gudarna att de kommer :) men sen målvaktssidan ska vi söka en nu sådan eller ska vi stå fast med KriZan och låta honom leva på sina gamla meriter sen guldet -07?? han får fortsatt förtroende att tag till men händer inte något snart måste han bort och en ny målvakt in..

Det var allt från mig idag ha det gött alla hockeynördar..


SM-GULD -09!
FORZA MoDo


Klassiska Brynäs kommer till Hovet



Brynäs IF

Brynäs IF, Djurgårdens IF och Leksands IF
 är Sveriges "Original Three". De har vart med längst och det är ett klassiska Brynäs som kommer till Hovet. 5784 biljetter var sålda igår så det kommer bli hyfsat tryck och en hel del Brynäsanhängare på plats.

Mer info senare..

 

LHC bäst sedan 2004

På en annan blogg hittade jag en tabell över Elitserielagen sedan 2004 och då är Linköping bäst med 405 segrade poäng på 232 matcher. Tycker inte att DIF:s tabellplats är rättvis då man gått igenom en generationsväxling sedan 2004 och är på väg att bygga ett nytt lag. T o m Luleå är förbi oss så det känns ju sådär men tror att DIF är på väg uppåt med sin satsning på egna juniorer som slussas upp flitigt.

1     Linköpings HC     232 matcher 405 poäng
2     Färjestads BK     231         397
3     Frölunda HC       232          397

4     HV 71                  231         389
5     MODO Hockey    232         366
6     Timrå IK              231         344
7     Luleå HF             231         323
8     Djurgårdens IF    232         320

9     Brynäs IF            231         287
10     Mora IK             210         271
11     Södertälje SK   176         198
12     Skellefteå AIK   132         184
13     Malmö IF          105            87    
14     Leksands IF      50              41    
15     Rögle BK           21             33

Modo Hockey - Sämst i Sverige


Modo slog Djurgården hemma med 4-3 och första femman hade stora framgångar, då var allt frid och fröjd men nu 4 matcher och 4 raka förluster och 4-21 så är det allt annat än glada toner i klubben. Modo mönstrade sex juniorer inför matchen på grund av alla skador. Tungt, kolsvart för laget från Ö-vik just nu. Men nu kan det väl inte bli värre för dem? Jag lider med en viss supporter som var så stolt när de var serietrea och allt var frid och fröjd. Men ni skulle sett han efter 0-7 smällen på Hovet...då var han inte så kaxig och nu....ikväll sa han att vi kan lika gärna lägga ner den här säsongen. Jag var nere innan DIF körde över Modo med 7-0 men inte så som denna stackars supporter. Men  sim-sala-bim så är det nästan ombytta roller. Det roliga är ändå att trots fyra raka förluster så har Modo inte tappat så mycket mark i tabellen som man normalt skulle gjort. En seger på torsdag mot Rögle och de kliver uppåt igen. Jag hoppas ju mitt Djurgården tar en oerhört viktig trepoängare imorgon i en minisexpoängsmatch mot Brynäs.. Det blir en nervpers det..

I övrigt så vann LHC som väntat hemma mot ett skadeskjutet Rögle med 3-1

Magnus Kahnberg räddade skinnet på Frölunda när han sköt 3-2 med 4 min kvar i Scandinavium mot Södertälje. SSK ledde i början på andra efter en snabb vändning men det blev alltså 3 poäng till göteborgarna. Nu måste vi vinna imorrn för att gå förbi indianäcklena.

Kolla in Canucks nya look


Sådär säger jag...
.....kan de inte börja använda de gamla gula o svarta tröjorna med V:et på? Som Thomas Gradin hade när han spelade där. Brukade klä Canucks i dem när jag spelade med dem på NHL07 - De var snygga!!

Elitseriematcher igen


Kvällens tre matcher är
Frölunda - Södertälje
Tro mig, kvällens säkraste etta! VF loosar inte på hemmais ikväll igen. Kanske dags för Tomi Kallio och vakna till liv. Blott 3 mål på 21 matcher är inget smickrande för en målskytt.

Modo-Skellefteå
Tipset går till SAIK med tanke på Modos skadebekymmer. Hemmalaget kommer mönstra sex juniorer i laguppställningen. Ryktas om att Esa Pirnes är ett drömnamn för Modo men sportchef Holmberg säger att det inte är aktuellt. Det blir en vemodig kväll då Magnus Wernblom kommer ta farväl och tröja nr 9 kommer hissas upp i taket!

Werner säger tack och adjö ikväll i Swedbank Arena!

Linköping-Rögle

Svårtippat! men LHC kniper knapp hemmaseger. Räkan med att nyförvärver en viss herr Andreas Jämtin kommer får ett varmt mottagande. Ordföranden för White Lions säger att de fortfarande hatar honom mest av alla i Elitserien...Intressant och se hur de tar emot honom då..För gästerna väntar en tuff bortamatch men Rögle är ju bättre än vad många tror. Tyvärr har laget drabbats av tunga skador och senast i raden Mathias "Tjärna JR" Tjärnqvist som drabbats av en knäskada och befaras vara borta till efter jul. Det är en nyckelspelare för RBK så de kommer nog tvingas ge sig ut på värvarjakt.  

****Mikael Renberg nybliven sidekick på SVT ryktas vara på väg att göra comeback. Micke har idag börjat träna med moderklubben Piteå IF. Ska bli intressant och se vad #19 Renberg dyker upp nånstans                                          

Het debatt kring Wettern-matchen!

Kommentarerna haglade på Wetterns blogg: http://wettern.blogspot.com/ efter matchen igår. Riktigt kul och läsa hur man kan se det från olika håll. Anklagar RSK för att vara fattiga att inte ha råd med en egen ismaskin, att det är inavel i byn syrran, moster skämtet (lågst humor alltså) och så vidare.  *humor*?   Nej skämt åsido detta är ju för att krydda till det lite till omspelet på fredag som nu enligt reglerna ska gälla. Apropå ismaskinen så är det inte RSK:s. Kommunen håller i den biten och vi får ta vad vi får hela tiden. Värnamo går först och så får vi vad som blir över.....

RSK ville spela klart matchen, de tyckte nog att de var bra med och gjorde en av sina bästa perioder. Men Wettern ville inte, isen var för dålig. Wettern menar att RSK ville fortsätta för att det skulle gynna dem eftersom de drar ner tempot och vill spela tempofattigt?? ok...men Wettern som då spelar seriens bästa och snabbaste hockey då ville inte...ok.. haha ja ni fattar  men en sak bara: Linjedomarens regel är inte nåt RSK hittar på för att gynna dem av naturliga skäl...han har inte med RSK att göra över huvudtaget så det kan nr 9 i Wettern lägga ner med en gång. Ring till reklamationsavdelningen på Smålands hockeyförbund och se vad dom säger..
Omspel på fredag 19.00 så ska bli kul och se vad det blir för sorts match och laguppställningar för båda lagen. RSK kommer inte ha ett starkt lag på pappret i alla fall, det är en sak som är säker.. återkommer under veckan om detta

Övriga matcher igår:
Westbo-Lenhovda     5-6 (i lördags) Ska Lenhovda bli ett topplag eller vad är det frågan om?
HA74-Eksjö                  8-2: HA74 ångar på, Eksjö blir jumbo
Virserum-Make Believes     6-7: Studentlaget drog det längsta strået.
Åseda-Kalmar             6-3: Inget kan stoppa Åseda än så länge. (inte ens HC Wettern :P)


RSK-Wettern - AVBRUTEN

Telefonen ringer kl 18.10. Lillebrorsan...
Matchen avbruten på grund av att ismaskinen gick sönder och **WETTERN vägrar fortsätta utan spolning. RSK ville fortsätta men gästerna vägrade. Fega kräk för ny speldag skulle bli på fredag men då har RSK halva laget borta. Hoppas nu inte att Tomas & Östen är så dumma så de går med på det. RSK hade övertaget i matchen tydligen, bästa perioden de gjort säger lillebror som ringer upp och meddelar detta..

Matchen fortsätter eventuellt på torsdag eller fredag..

Periodrapport: RSK-Wettern

1-1 efter första perioden i TeXas Dome och RSK är med bra i matchen. Wettern imponerar inte så här långt men frågan är om RSK kan hålla upp spelet i 60 minuter. Mikael Stridsberg gjorde målet. Skott 14-10 i RSK favör som verkar göra en bra match så här långt.

Inför nedsläpp i div.3 östra

    VS   

Wettern på besök i eftermiddag

Seriefavoriten HC Wettern
kommer till Talavidshallen. Det blir att bita i för RSK:arna, Wettern har ju revansch att kräva efter playoffet i våras när RSK högst oväntat slog ut dem i två raka matcher.

RSK:s form inför matchen är allt annat än bra känns det som. Vet inte heller vad RSK mönstrar för lag exakt idag förutom att Gabbe vaktar kassen. I övrigt har huvudtränaren inte varit på plats på hela veckan och det har dykt upp nya spelare på träningarna som hållt uppe alldeles för länge. Där förstår inte jag tanken.
Att plocka in en kille som inte lirat hockey på minst 3-4 år, det tar ju minst ett halvår innan han ens är vän med klubba och puck och ännu längre innan de kan tillföra något. 
 
Mitt tips: 2-7 storstryk alltså för RSK idag

Övriga matcher idag:
HA74-Eksjö                             HA74 segrar i derbyt mot grannen Eksjö 
Virserum-Make Believes    Jämt, svårtippat
Åseda-Kalmar                       Vinner Kalmar är det en skräll!
*****
Apropå spelare som inte varit aktiva på några år så var jag med om det när jag spelade mitt livs tråkigaste hockeysäsong som  aktiv 1995-96. Tränarens som kom från norr med elit tänk var att få ihop det så bra som möjligt med ett par vassa nyförvärv men slutade med att han sa till spelare i laget "att känner du nån som är sugen på och vara med så ta med han hit" . Det dök upp det ena stolpskottet efter det andra som hade spelat för många herrans år sedan, exempel som junior för sju-åtta år sedan eller ännu värre. Tror jag några träningar fick spela med en kille från Värnamo som var kompis med nån i laget som hade spelat hockey när han var 10 ungefär och sen slutat. Han hade spelat hockeybockey lite på skoj har jag för mig. Blir ju som det låter av det hela. Vi slutade tvärsist och med en målskillnad som ingen kan skryta med. Spelare kom och gick och tror aldrig vi hade samma uppställning två matcher i rad. Vi var även 5-6 juniorer som blev uppflyttade men efter halva säsongen hade nästan alla slutat. Det var jag och en kille till som var dumma nog och stanna kvar och nöta bänk. Det blev inget juniorlag denna säsong för att vi blev uppflyttade. Spelarmaterialet räckte inte till. Vi drog dock i hop ett gäng i slutet inför "Mickes Cup". Det var det roligaste jag spelat på hela den säsongen. Drömmen om att spela i A-laget blev mer än mardröm med en sån tränare och sån gruppmiljö som det var. Året efter blev det juniorlag men då hade jag tappat mycket motivation att spela men fullföljde säsongen men sen var det slut. Det fanns ingen framtid då kändes det som. Man ville inte bli upplyft i RSK:s seniorlag för det var verkligen inte en ära att få spela i det laget då och mycket berodde på tränaren som fortfarande var kvar.

Hoppas det inte blivit så att de bjuder in spelare, som kommer och testar för att de spelade en gång i tiden och är lite sugna igen, för att fylla ut truppen med. Det blir bara skit av alltihop och oseriöst. Kanske är bättre att de försöker få dit aktiva spelare från andra klubbar som inte platsar istället som kan tillföra något

Gästbloggare "Modo" tycker till om...

** "Modo" hade skrivit en så bra kommentar om gårdagen så det får bli ett gästblogginlägg: Varsågoda!**


"Modo"

....Gårdagens omgång
Tungt tungt tungt för alla modoiter denna hemska vecka usch och fy säger jag tre förluster och fyra nyckelspelare på skadelistan, glädjande nog fyra nya juniorer som klivit in och gjort bra ifrån sig.. menmen alla drabbas av skador så det är inget att skylla på vi tycker helt enkelt inte om landslags uppehåll är alltid pissdåliga efter ett sådant:( men men hoppas på vändning hemma mot skellefteå på måndag..

För Djurgårdens del så har de spelat mycket inspirerande kul att se att det kämpat sig tillbaka från sin tunga förlustsvit synd bara att det var på Modos bekostnad.. Deras målvakter har verkligen klivit upp och visat styrelsen att de inte vill ha in en ersättare som både jag och Texas efterlyste innan landslagsuppehållet.

elitserien i övrigt:
ALLA SLÅR ALLA så är det bara inga matcher är klara på förhand ganska kul med en så jämn serie:)

FORZA MoDo  - The Chaos of hockey


En pinne i Kraft Arena för DIF..

.....trots 52-21 i skott för SAIK


Stefan Ridderwall stor poängräddare för DIF ikväll

Skellefteå-Djurgården 2-2 efter förlängning.
Djurgården snålspelade verkligen och Skellefteå totaldominerade spelet långa stunder och vinner skottstatistiken med förkrossande 52-21. Stefan Ridderwall gör nog sin bästa match i DIF-målet (det var på tiden!)  räddar en illla illa dåligt slagen straff av Niko Dimitrakos och sanningen är att Djurgården var 1,40 i från att ta 3 poäng. Men ett matchstraff Micke Holmqvist och en annan utvisning så gör SAIK 2-2. Förlängningen blev mållös. Men gott att vi tar en pinne med oss hem. Varenda poäng är viktig nu i bottenskiktet där DIF dessvärre lagt sig nu på sistone

Brynäs-Frölunda 2-1
Hemvändande Lasse Jonsson segersköt 2-1 med 4 minuter kvar. Ett slumpskott men vad gör det. Underbart att Frölunda torskar när vi inte tar 3p

Färjestad-Modo 5-2
FBK blir bättre och bättre medan Modo går motsatt håll. Många skador i Modolägret gör inte saken bättre. Zucco befarad borta en månad..illa för Modo det..

Luleå-Linköping 3-1
Luleå spikrakt på väg uppåt!
psst.. OM man gör en tabell över de senaste 8 omgångarna så är Luleå klart bäst - Luleå är bäst i Sverige just nu

Timrå-Södertälje 2-0
Vad har hänt med Timrå? Hedström-effekten? Backlunds andra nolla på raken. Timrå mirakelvänder på sin negativa trend när det såg som mörkast ut 

Rögle - HV71                                                Sänds på Canal+
pågår- men 1-1 efter första perioden

Inför nedsläpp: Mitt tips

Skellefteå-Djurgården     4 - 2
Färjestad-Modo                4 - 1
Brynäs-Frölunda             1 - 3
Luleå-Linköping              3 - 2
Timrå-Södertälje            3 - 1
Rögle-HV71                     5 - 3

Nedsläpp i omgång 22

Nedsläpp: 16.00
Skellefteå-Djurgården
Färjestad-Modo
Brynäs-Frölunda
Luleå-Linköping
Timrå-Södertälje

nedsläpp: 18.30
Rögle - HV71
inför ett UTSÅLT Lindab Arena i Ängelholm

Mer detaljer kring matcherna och inför kommer senare..


Comeback: Thomas Johansson klar för MJÖLBY i division 1!

    men nu spelar han för - - - > >
Thomas i LHC:s tröja

Thomas Johansson landslagsmeriterad hårdskjutande back med 700 elitseriematcher i bagaget la av efter slutspelet i  våras. Nu gör han sensationell comeback i division 1 med Mjölby eller Södra Hockey som de hette förr.  Tränare är Daniel Rydmark och Mathias Axnér och gamle stjärncentern Ulf Söderström finns ju redan i klubben så det är de som lockat honom. Thomas ska endast spela matcher för klubben men vilket nyförvärv alltså. "Jag ska hjälpa en gammal vän bara" säger Thomas.

Ännu en övergångsbomb: JÄMTIN till Linköping!!??!


Det var då det....

Det blev inte HV71 för Jämtin, det blev Linköpings HC!

Japp ni läste rätt. Jag bloggade om att han med all sannolikhet hamnar i HV71. Får ett sms ikväll av en gammal klasskompis som tidigare flaggat för att HV71 nog tar SM-guld, skriver "tror att LHC tar guldet nu när Jämtin gick till dem" Hade inte uppdaterat mig på nätet i dag så har totalt missat denna övergång. Väldigt överraskande måste jag säga. antar att LHC fläskade på med en bra lön. Gissar även på att Jämtin kanske var sugen på något nytt. Kan tänka mej att det blir ett himla liv nere i Jönköping och att herr Jämtin kommer få ett riktigt varmt mottagande av HV-klacken när de möts om ett tag.

Var ska det sluta. Nu förtiden är det inte klubbkänsla hos spelare som vänder hem till Elitserien. Money talks - så enkelt är det bara. Niskala valde pengarna i Göteborg framför tidigare framgång i FBK och nu Jämtin till ärkerivalen Linköping istället för HV71. Herregud, nästa övergång blir väl Per Ledin till Djurgården eller nåt mer oväntat....lika förvånande och oväntat som Niskala och Jämtin-övergångarna!

Hockeyallsvenskan ikväll - VÄXJÖ LAKERS LEDER SERIEN! - det ni..

- TROJA vann igen
, vände hemma mot Oskarshamn. Mattias Persson två viktiga mål gav hemmalaget segern 5-4.

- Växjö Lakers - NY SERIELEDARE AV ALLSVENSKAN! - vann i sudden
men var illa ute. 0-2 inför sista blev 3-2. Josh Macnevin matchvinnare med två mål.

*** Övergång 3: Peter Ström är tillbaka i Växjö!
 - VLH har värvat tillbaka Peter från Norge där han var mindre bra. Hoppas han lyckas bättre i den gamla rödagulablåtröjan

Tankar efter igår och inför nästa omgång

Av resultaten igår är det två som intressserar mej lite mer än de andra. Timrå och Luleås segrar. Timrå -elitseriens sämsta lag slår stjärnspäckade Frölunda. Det fanns inte igår inför matchen men ack vad fel jag hade, glädjande. Kul att VF loosar när vi inte spelar. Modo då? nja..i en riktig formsvacka just nu och skadedrabbade. Nu gick "Zucco" sönder igår så nu är det bara Skröder kvar i första femman. Det ser inte ljust ut för Modo som kommer få det tufft ett par omgångar framåt. De åker förövrigt till Karlstad imorgon och möter FBK. Just nämda Färjestad, Linköping och Södertälje vann sina matcher igår. Linköping drog ifrån lite i toppen men efter dem är det tajt ändä ner till sista plats. 

Djurgården åker till Skellefteå imorrn. Det blir riktigt tufft för SAIK är bättre än på länge och Säcken har säkert scoutat DIF. Men som  sagt så ska det spelas om det. Kl. 17.30 imorrn vet vi hur det gick.

I sista minuten..Kvällens tips

Kvällens tips
Frölunda - Timrå          5 - 1: Frölunda vinner enkelt
Luleå-Modo                  3 - 1: Luleå är starka hemma, Modo skadedrabbat, och
Färjestad - Skellefteå   4 - 2  gästtippare: Ida, jag tror 5-2
Linköping - Brynäs       4 - 2: LHC är bra. thats it.                              - Canal+ match
Södertälje - Rögle        3 - 4: Rögle ger sig upp på vinnarspåret igen

Inför nedsläpp: HV71 & Djurgården är spellediga

5 matcher i Kvällens omgång

Frölunda - Timrå

Luleå-Modo

Färjestad - Skellefteå

Linköping - Brynäs  -                                      Canal+ match

Södertälje - Rögle

Det händer mycket nu - Malmö Arena & Janne Niskala


HockeyAllsvenskan onsdag:
Malmö Redhawks besegrade Leksand med 2- 1 i premiärmatchen i nya Malmö Arena inför 13000 galna åskådare
 
**IF TROJA/LJUNGBY - seger borta mot jumbon Mariestadigen, undrar vad det här ska sluta :)

**VÄXJÖ LAKERS - på andra plats i tabellen - K v a l s e r i e p l a t s . Overkligt sant för 10 år sedan kan jag säga

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - -

Inför Elitserieomgång - torsdag
Linköping och HV71 snart ute ur Champions league. Båda förlorade sina matcher i gårkväll i CL. De får sikta in sig på att fightas om SM-guld istället

****SENASTE NYTT 13/11*****
JANNE NISKALA KLAR FÖR FRÖLUNDA - NOBBADE FBK

VF:s försvar kommer bli flera gånger bättre -  var så säker. Stackars FBK som blev dragna vid näsan för de trodde han skulle välja dem *ptui* Nu kan du sitta med näsan lång "Runken"

Ketchupeffekt, flytet, segerdans, feststämning, 7-0 MAKALÖST på Hovet!



Andreas Holmqvist och Andreas Engqvist stora matchhjältar för DIF med 2 mål var ikväll
undre bilden: Dick vallar in 6-0 via Zackes benskydd.

Min tipparplan ikväll: (förlust 2-3) gick hem så himla gött. Det var precis vad jag hoppades på!

Vet inte vad jag ska säga om kvällens match...tagen av att det blev en så stor seger. Min tipparplan gick hem, det känns helskönt. Matchen var inte ens 5min gammal när Karol KRIZan klev av eftter 3-0 till Djurgården. Fredrik Linkan Bremberg stångades framför mål och gav DIf ledningen tidigt, Wesslau räddar helt överspelad med en jätteförflyttning på Svartvadets chans. 1-1 där och det hade helt klart blvit en annan match. DIF spelade riktigt bra de första 10 minuterna och såg heltaggade och brann av revanschlusta. Modo kom igång lite spelmässigt men inga mål. Andreas Holmqvist sköt 4-0 49 sekunder in på andra perioden.Ridå  & Gonatt Modo! och minst en anhängare fick nog och gick hem och ville inte se mer av matchen :) Modo försökte tappert men det såg ganska uppgivet ut. För Djurgården studsade verkligen pucken deras väg. 5-0 och 6-0 var snygga mål. Dick Axelssons 6-0 var en delikatess, Bremberg låg bakom förstås. Hockeygodis i hög klass. Frågan var hur det skulle sluta och om Wesslau fick hålla nollan. 7-0 blev sista målet efter att Ante Engqvist skjutit på Hasse Jonssons skridsko och klubba in i mål. Studsen som sagt på DIF:s sida och jag måste säga att nu förtjänade vi det ordentligt. I mitten på tredje perioden fick DIF-klacken glädjefnatt och började tåga och dansa runt rinken - underbara tv-bilder! Publiken stod upp och klappade DIF de sista 4 minuterna till slutsignalen. Stämningen i Hovet var helt enorm och festlig!

Riktigt kul och se Jimmie Ölvestad tillbaka som en frisk fläkt ikväll men det var fler som bör hyllas: Andreas Holmqvist, David Printz slet som ett djur, Timmy Pettersson skön comeback, Dick Axelsson dribblade, Fredrik Bremberg briljerade, Andreas Engqvist var distinkt men framförallt Gustaf Wesslau som fick hålla nollan. 38 skott räddade Gurra i kassen, riktigt skönt och se.

Det gäller för DIF att inte tro att vi är världsmästare efter matchen ikväll. De får suga på karamellen ikväll men imorrn är det fokus för nästa fight borta mot Skellefteå på lördag. Segern idag ger lite arbetsro men det är bara att jobba vidare i nästa match.

***Marcus Nilson kanske vänder hem till DIF nästa säsong. Rykten gör gällande att Mackan är sugen på att komma hem. Varmt välkommen i såna fall säger jag

*** Jonatan "Jonte" Hedström klar för CSKA Moskva o lämnar Timrå med omedelbar verkan. Undrar vad det betyder för Timrå nu.

kvällens tips: TeXas & Modo tippar matchen

D j u r g å  r d e n   -   M o d o   H o c k e y
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
TeXas: 2- 3 
 - jag tippar för att ha fel, totalt fel ikväll för då funkar min plan!

Modo: 3 - 4
- jag hoppas att vi vinner ikväll igen men det kommer bli en riktigt tung match. Svårt att säga var man står efter uppehållet men Yetman tillbaka och gör ett mål och förhoppningsvis får igång andrakedjan..

Dags för DIF att vända trenden!


Måtte vi får se "Jimpa" i såna här känslouttryck inom kort!

* Modo väntar på Hovet ikväll - REVANSCH!

Nu vill jag se DIF vända på den negativa trenden. Ingen trepoängare på de senaste 7 matcherna är under all kritik. DIF har ett hyfsat lag på pappret så det ska inte se ut så här. Kapten Ölvestad och Timmy Pettersson är tillbaka. Viktigt att Jimpa kommer igång nu och håller sig skadefri. Han leder laget till seger förhoppningsvis...

Minus: enda matchen idag i Elitserien
Plus: Sänds på Canal+ 18.45

TROJA slog Leksand!


Leksand lämnar isen som förlorare  (gammal bild)

*****Helt sanslöst*****
vem hade trott att Troja skulle välta självaste Leksands IF med tanke på 2-10-utskåpningen sist i Ejendals Arena?? inte jag i alla fall. Troja är grymt starka på hovet i Ljungby men så här bra? De gjorde 3-0 på ca 4 minuter i slutet på första perioden och Leksand var i stort sett ett slaget lag. Helt enormt bra gjort. Det måste ju ge råg i ryggen på rödvitt ett par matcher framåt m i  n s t! Kul att se trojanerna står upp mot Leksingarna när de tappar huvudet och börja psyka trojanerna. Det hettade till i slutet på matchen och då var det särskilt kul och se #33 Daniel "Trucken" Karlsson som säkert tog hand om sin leksing och krängde tröjan över huvudet på denne. Petter Sandströms målvaktsspel, Mattias Åkesson, Olof Mårs, Danne Håkansson var ett par av många trojaner som lyste lite starkare idag. Leksand har lite att fundera på för de är inte sig likt. Troja visade att 2-10 inte betydde ett skit och undrar jag om inte LIF hade det lite i bakhuvudet att det skulle gå att åka till Ljungby och vinna relativt enkelt. Det såg ut så stundtals trots att man vann skotten 47-35...

**Växjö Lakers slog den andra seriefavoriten AIK och extra skoj och se Alvestasönernas samarbete till 2-1 målet. Christian "Chrille" Magnusson och Robert Rosén. Underligt att inga elitserieklubbar lagt några bud på dessa två herrar. Chrille gick ju upp med Mora men fick ingen plats. Att han är elitseriemässig tycker jag han visat i Lakers en längre tid nu. Rosén har ju ett målsinne av rang, han borde chansen!

***Wikegårds resonemang om -landslaget jämfört med Ryssland- var bra.
Han har verkligen en bra punkt där. Hoppas Bengt-Åke, Svenska elitserielagen och hockeyligan lyssnar för att få vårt landslag mer attraktivt i fortsättningen

*Elitserien då?
Jo, Linköping slog Skellefteå 5-3 i en rätt ointressant match. Gillar inte när det inte är utlagt full omgång som det ska vara.

Äntligen! omstart av Elitserien

men bara en ynka match ikväll

* Linköping-Skellefteå kl. 19.00 *

Platt fall för RSK i Kalmar

Div.3 Östra ikväll
Kalmar - RSK 6-1
: Kalmar inte dåliga. Inte förvånad på nåt sätt ändå för RSK såg tunga ut sist hemma
Wettern - Virserum 5-3: Wettern stor favorit i serien och imponerar. VSGF inte så dåliga i år verkar det som
Skillingaryd - Västbo Hockey 8-1: SIS storvann. trendbrott? Västbo verkar befästa jumboplatsen i serien
Make Believes - Lenhovda 2-2: Studentlaget verkar intressant. Lenhovda är vassare än på bra länge.
Eksjö-Åseda 1-11: vad ska man säga. Åseda får slåss med Wettern om avancemang uppåt.

Div.2 C - Region Syd
Alvesta SK
fortsätter gå bra, oavgjort borta mot Mörrum, 2-2

Karjala Cup:
Sverige vann äntligen och nollade de finska lejonen, 2-0. Mest imponerande och se idag var djurgårdskedjan med Dick Axelsson-Marcus Nilson-Andreas Engqvist som hade stor framgång ikväll.

Missa inte!
***Hockeykväll 21.30 - imorgon
**Elitserien startar om med Linköping-Skellefteå
*ur smålandsögon sett: Wikegård puffade för Troja och Växjö Lakers  och de kommer visa från deras matcher imorrn mot AIK och Leksand: Stort! så hoppas framförallt Rödvitt kan ge LIF en tuff match.

Skadefri: Djurgårdens lagkapten Jimmie "Jimpa" Ölvestad är tillbaka efter skada.
Hoppas han håller mer än en period mot Modo. Han behövs verkligen i laget, ledartyp som han är, visar alltid störst DIF-hjärta och ger järnet ända in i kaklet. Det lär behövas om vi ska slippa att andas i samma andetag som man säger kvalserien...

Inför nedsläpp: RSK på bortais

RSK

RSK åker i eftermiddag till Kalmar, ca 5 000 åker från Kalmar idag men det är ju en helt annan historia. Räkna inte med mycket folk i Iffehallen i eftermiddag dock.

Lillebrorsan är sjuk så han spelar ej idag, det är det enda jag vet om vad RSK mönstrar för lag. Lagen har samma poäng men Kalmar har en match mer spelad. Känns som det blir en tight match. Får hoppas RSK spelar bättre försvarsspel än man gjort tidigare. Det har bjudits på för mycket hittills och det har man inte råd med. Tror på en god poängchans ändå. GO TEXAS!

Zucco Zucco Zucco... KOLLA IN!!!



KOLLA IN:  http://www.tv2sporten.no/ovrig/article2376984.ece


Följ länken och kolla in Modos nye kelgris Zuccos straff, mot Frankrike visserligen, men det är mot såna lag som det passar att göra så här!

Himla Tjeckt Tre Kronor


Tjeckist jubel..

1-4 mot Tjeckerna. Ledning 1-0 men det såg fruktansvärt tamt ut mot finnarna idag igen. Visserligen ledning 1-0 men tapp och förlust till 1-4. Läste nånstans att Wikegård inte var så nöjd. Grejen är att hans kritik slår på spiken så att säga. tam coaching och att bästa laget inte tas ut i i sista turneringen innan VM. Lite av det jag var inne på i ett tidigare inlägg också. Tacka för att man inte tittar på de här vänskapsmatcherna. Noll status. Tuttalt!

Finsk seger att vänta imorgon. Sverige och B-Å har redan gett upp..inte så konstigt förresten..

**********

Allsvensk fotboll - Glödhett
jämfört med vänskapsturneringar i landslagshockey.
Hörde förresten att det väntas kanske uppemot 5 000!! kalmarsupportrar till västkusten i morgon för att bärga hem ett historiskt guld. Lita på att det kommer bli glädjefnatt när slutsignalen går på Örjans Vall i morgoneftermiddag.

GO ASK! Serieledningen består!


ASK-jubel efter ett av målen mot Jonstorp

Alvesta SK ångar på och har börjat riktigt bra. Det var ett par säsonger sedan om jag inte minns fel. Kul för ASK som alltid har haft en hög ambition att spela högre upp i divisionerna. Med Eskil Norström, Mr ASK: Lasse Svensson & Stefan "Laukka"  Laukkarinnen vid rodret så ser laget mer intressant och bättre ut än på länge. ASK har vart i halkande nära eller rättare sagt på väg att fixa derbyn mot Rydaholm men i år räddades de av att ett lag tackade nej. Klubben behöver lite push för klubben har vart på väg ner i träsket på riktigt. Hoppas det håller i nu då så kanske det blir ett playoff uppåt i stället för neråt som förra säsongen.

Uppehåll i Elitserien men det händer saker..

**Andreas Jämtin - på väg IN som jag bloggade om igår. På  gång till HV71 - väntar bara på klartecken från NYR. Kommer Jämtin till HV71 så lär ni får se ett annat HV71.

**HV71
förresten, de sparkade ut Veli Pekka Laitinen hem till finland igen, tydligen ingen bra värvning.

**Janne Niskala - på väg IN
- Färjestadbacken som slog rekord sist han var här är på gång in i FBK-truppen. Kommer han kommer FBK bli riktigt vassa i anfallsspelet och powerplay. Niskala är riktigt bra.

**Jonatan Hedström - på väg UT,  CSKA Moskva rycker i Jonte och kan inte han o Challe komma överens så måste någon av dem kliva av och det kanske blir Jonte? Tror en av anledningarna till Timrås kräftgång beror på att Jonte inte är med i laget och kan leda dem. Challe kanske är hård trots allt..

***Mats "Zucco" Zuccarello Aasen fixade Norges seger mot Italien. Han låg bakom båda målen. Zucco stod för 1-0-målet och spelade sedan fram till Mats Tryggs avgörande 2-1-mål. Han är grymt het den där norrbaggen

*Jag skulle vilja se att DIF tar in en spetspelare eller en målvakt inom kort. Det behövs.

Vad var det jag sa?! - Andreas Jämtin snart i HV71?


Jämtin i denna dräkt snart?

Ni som har följt min blogg. Kom ihåg inlägget om herr Jämtin. Skrev att det inte dröjer länge innan han är tillbaka i Jönköping igen. Han är satt på NYR:s försäljningslista och HV71 är hett som ny klubb..Fortsättning lär följa...

0-1 mot Ryssland


Ryskt seger jubel ikväll och som i här i senaste VM...
0-1 mot Ryssland. Nionde raka förlusten. Tyvärr men det stinker. Våra medelmåttor i det s.k. landslaget håller inte. Efter två perioder hade Sverige knappt skapa någonting.

*Hoppas helgen går fort så det snart är Elitserien igen...

Dåligt med inlägg - Kalkonturneringarnas tid nu

*Några tankar bara..

Det är så tyvärr. Det hela beror på blåbärsturneringen som "hockeylandslaget" är på nu. Det känns sådär för när man kollar laguppställnigen så blir man inte så imponerad. Landslaget har verkligen rasat i kvalité när man kollar på uttagningarna inför varje sån här turnering. Det är tre-fyra "stjärnor" med i mina ögon men de var inte ordinarie fullt ut i sina NHL-klubbar eller framträdande så som man tänker sig men det är : Johan Holmqvist, reservmålis i sina klubbar, Dick Tärnström spelade en hel del men jobbade mest i det tysta. Johan Davidsson är ju stor i Sverige och kung i Jönköping men för klen för NHL. Lyckades aldrig där. Marcus Nilson har vi med. Han hade en bra tid när Flames gick till Stanley Cup-final, där jag hoppades att han skulle få lyfta bucklan men så blev det inte, men har haft det tufft over there. Så av 22 spelare så är det knappt en handfull som är något att ha. Resten är mediokra elitseriespelare. Inte konstigt det inte har samma intresse och status då. 

Det är ju allmänt känt att de större och bättre spelarna exempel Rödhåret Jönsson gärna står över fram till VM då han vet att han med stor sannolikhet kommer bli uttagen. Likadant gäller turneringen som är innan jul. Då många av de äldre rutinerade spelrna gärna vill vara lite julledig - (förstår dem!) brukar alltid begära att få ledigt på ett eller annat sätt. Jag menar för 15 år sedan så sa ingen nej till landslaget och ingen mjäkade och tvekade som det är idag. Men så är det ju lite annat än då men nåt är ju fel när en spelare tvekar och helst står över att få spela i landslaget. DET måste man göra nåt åt. För som ex: Mattias Weinhandl sa: Är jag bara skadefri spelar jag och flera spelare med honom har ju sagt likadant

Det jag brukar följa under dessa turneringarna är hur det går för mina djurgårdare. Det är blott det enda som är intressant så lycka till #2 Andreas "Ante" Engqvist, #10 Dick "Dicken" Axelsson och gamle urdjurgårdaren #26 Mackan Nilson (nu i Ryssland)

Återstår att se vad B-laget kan göra i KalkonKarjala Cup

En hatad & älskad stor hockeyprofil lägger av med omedelbar verkan!


"Werner slutar med omedelbar verkan. Hans sista match blev segern mot Djurgården i måndags.

Mr Modo Hockey: #9 Magnus "Werner" Wernblom meddelade idag att han slutar med omedelbar verkan.  Han var med när Modo slog Djurgården med 4-3 igår. Beslutet har varit på gång under ett par veckor men nu är det definitivt. Det finns många roliga och mindre roliga minnen med "Werner"

DIF fortsätter klättra neråt...


Modojubel! Per-Åge Skröder jublar efter sitt 2-1 mål

Stryk.. Stryk.. Stryk.. Stryk.. Stryk igen.. femte raka kallduschen för DIF Hockey usch. såg matchen och den var i praktiken avgjorrd 24 sekunder in på andra perioden när Modo och Per-Åge Skröder gjorde 3-1. Jo..så var det..matchen förlorades där. Skröder gör tre riktigt billiga mål Ridderwall som inte rosar marknaden idag heller. Han gör ett blekt intryck tyvärr precis som övriga laget. Visserligen trycker man på i tredje utan nån som helst lycka men gör ett halvhjärtat försök. Uddamålsförlust men trots vunnen skottstatistik 35-29. DIF har väldiga problem att få till det i avsluten fortfarande. Kul och se idag: Andreas Engqvist, Dick Axelsson och spelgeniet Fredrik "Linkan" Bremberg. Det hände saker varenda gång de var i anfallszon. De försökte verkligen hela tiden så den trion är dom enda som förtjänar ett stort plus ikväll. Målen gjordes förövrigt av dem förutom Dick Axelsson som dock dribblade friskt med Modoförsvaret. Känns som om DIF saknar en ledare som håller laget alert. I de tre senaste i alla fall så har man vaknat försent och börjat strida med alldeles för lite speltid kvar. Modo upp i serieledning och Djurgården kandiderar när som helst på en kvalserieplats. Stabilt DIF..stabilt..

**Grattis Modo till serieledningen! Verkar vara en trend att det ska vara en ny serieledare efter varje omgång tydligen..

Övriga matcher ikväll:
Timrå-Linköping 2-3 LHC tog kommmadot och höll det matchen ut.
Brynäs-HV71 4-3 : Brynäs bröt en negativ trend. HV71 har problem.
Färjestad-Södertälje 2-2 FBK ojämna än men SSK tog en viktig poäng
Rögle-Luleå 3-5 Luleå blir starkare och starkare. Rögle kvar i toppen.
Skellefteå-Frölunda 1-3 Frölunda på väg mot toppen. Räkna med dem där väldigt snart.

Landslagsuppehåll nu till den 11 november. Vilka möter DIF då? Jo MODO igen.. revansch..? tveksamt!

"Modo" och TeXas tippar kvällens omgång!

Kvällens tips inför elitserieomgång 19:
                                                                                                            Rätt resultat:
Modo-Djurgården  (Följer vi på Web-TV canalplus.se)                         4-3
M: 3-3     T: 5-2
Skellefteå - Frölunda                                                                             1-3
M: 2-2     T: 3-3
Timrå - Linköping                                                                                   2-3
M: 1-4     T: 2-5
Brynäs - HV71            *Sänds på CANAL+*                                            4-3
M: 2-3     T: 1-4                
Färjestad - Södertälje                                                                           2-2
M: 2-3    T: 5-1
Rögle - Luleå                                                                                           3-5
M: 1-3    T: 4-2
 

Oavgjort för TeXas Hockey!


Målvakten #30.Niklas Hård ser inte ändå inte så missnöjd ut efter 2-2 mot Eksjö

2-2 mot Eksjö HC..ja vad ska man säga...

RSK startade tamt i den första perioden och såg lite halvlojja ut medans Eksjö bara försökte spela efter sina förutsättningar. 1-1 stod det efter en retur inslagen av #6 Marcus Bergdahl första men om sanningen ska fram så hade det inte varit orättvist om gästerna ledat med ett eller två mål.

Andra perioden var ungefär likadan, RSK försökte föra och trycka ner gästerna men slarvade alldeles för mycket och avsluten var inte distinkta som sig bör. Eksjö tog ledningen (välförtjänt?) i början av andra och hemmalaget såg frustrerat ut. Men kvitteringen kom genom den notoriske målskytten #4 Magnus Göransson. 2-2 inför sista perioden kändes ovisst men hoppet om att det skulle lossna för RSK fanns. Tränare Tomas Jonasson tog även timeout i perioden men det blev ingen större förändring spelmässigt då.

Tredje perioden blev bättre spelmässigt och RSK höjde tempot med att lyfta upp spelet och pressa på men det gav en del ströchanser för gästerna men hemmamålvakten Niklas Hård spelade som säkerheten själv. Vi på läktaren väntade på ett ledningsmål så RSK kunde slappna av lite men det ville sig inte trots bombardemang mot Eksjös målvakt. RSK vinner skotten med 36-26 så man var bättre än Eksjö men avslutningarna var inte bra men det ska sägas att målvakten i blå tröja spelade väldigt bra matchen igenom. RSK fick chansen i slutet i spel fem mot fyra men det gick inte alls. I frustrationen så blev ett par spela lite för heta och drog på sig onödiga utvisningar så övertaget försvann.

Eksjö var nog inte det bästa som setts på Talavidsrinkens is men de spelade verkligen efter sina resurser och gör det väldigt bra. När inte RSK fick igång spelet så gick ju matchen lite Eksjös väg. Är övertygad om att om RSK fått 3-0 tidigt hade matchbilden sett helt annorlunda ut. Nu väntar Kalmar borta på söndag för RSK:arna. Då gäller det verkligen att vara med från början för Kalmar blir inte lätt att knäcka.

Match i Swedbank ikväll


Det är full omgång i kväll. Sista innan det berömda landslagsuppehållet som känns sådär. Bråket mellan förbunden verkar ha blåst över och det kommer bli ett landslag med någon "stjärna". Tycker ändå det är ett B-lag som varje gång åker till de här turneringarna. Enda gången det är en hyfsad trupp brukar vara när det är dags för SHG: Sweden Hockey Games eller LG Games som den numera heter. Den har status på något vis för det brukade vara det sista ordentliga genrepet innan VM men nu lägger de turneringar hej vilt och när som helst verkar det som. TRÅKIGT!!

Nåväl nog om kalkonturneringar i Uzbekiztan och så vidare. Till kvällens fulla elitserieomgång, ovanligt för att vara måndag men som sagt det är ju sista nu innan uppehållet. Ikväll är det Modo borta för DIF. Ingen vinst i Ö-vik sedan 22 november 2004, 2-0 blev det och Dallas Stars stjärnmålvakt Marty Turco spikade igen djurgårdskassen då. Sedan dess har DIF förlorat 8 raka matcher så det är dags för ett trendbrott. Det är dock ingenting som talar för det. DIF är ur form och spelar darrigt från målvakt till försvar just nu. Förutsättningar inför matchen: Modo saknar Patrick Yetman och Markko Tuokko. Per Hållberg är dock tveksam till spelDjurgården saknar sedan tidigare Timmy Pettersson och Jimmie Ölvestad. Frågetecken finns för David Schneider och Kristofer Ottosson.

Övriga matcher:
Skellefteå-Frölunda
Rögle-Luleå
Färjestad-Södertälje
Brynäs-HV71
Timrå-Linköping

DIF på väg ner i botten..?


Djurgården på fall!

Ja det verkar inte bättre. Tre raka förluster. Ny taktik. Kan ju inte direkt påstå att saker och ting är som de ska i DIF-lägret nu. 3-6 mot Frölunda stinker illa....riktigt illa. Frölunda har börjat sin klättring på väg mot toppen och jag tror att de kommer lyckas rätt bra. DIF däremot. Inget stabilt spel i nån av de sex-sju senaste matcherna. Vet inte vad men ena stunden så skapar man mängder med chanser, vinner skotten men förlorar matcherna. Nu skjuter man lite skott och förlorar matcherna. Det jag inte gillar är målvakterna.. ingen känns BRA som i Daniel Larsson-bra. Riddarn och Wesslau känns mer som halvtaskigt bra just nu..i stil med Björn Bjurling om ni minns.. darrar mer än spelar säkert därbak. Spelar inte laget bra så är det klart målvakterna darrar men tycker inte målvakterna ger signalerna fram till utespelarna om en trygghet heller. Nåt måste göras men vad och hur ska bli intressant för annars är vi med i Kvalseriesnacket rätt fort och det vill varken jag eller övriga Djurgårdsfans vad med om, det är jag säker på!

Övriga matcher igår:
Modo-Rögle 2-3 :Anmärkningsvärt skottstatistiken: RBK skjuter 10 skott och gör tre mål och vinner. Modo sköt 36! och gör två mål..Modo som långa stunder dominerade fullständigt inte får till det.i första perioden sköt gästerna blott 4 skott varav två i mål i en period där Modo hade puckinnehav 80-20. Inte logiskt nånstans men det handlar om att sätta pucken i nät sen kan du skjuta 100 skott men det spelar ändå ingen roll, så pass märkligt kan det vara...I och med segern gick. Modos berömda förstaline försvann var och en ut i omklädningsrummet i den tredje perioden med varsin tiominutare..där vinner man då inga matcher...  

Rögle upp i serieledning! Japp ni läste rätt: SERIELEDNING! och det kära läsare det trodde inte ens ni det kan jag lova men så skoj för hockeysverige!! Modofansen (ett speciellt - inga namn) får ursäkta för det finns inte lika mycket roligt att skriva om er just nu i och med en sån här händelse....eller jo förresten. Dåliga-bleka-urform-DIF kommer till er på måndag och jag lovar att ni kommer vara glada efter 21-tiden på kvällen. Luktar storseger för er..(MEN det ska gudarna veta att måtte jag bara ha så fel!!)

**Skellefteå jagar nu Rögle tätt efter på andra plats. Serien har verkligen startat överraskande i år..

HV71-Färjestad 4-3: Positivt för HV att slå ett formstarkt FBK på uppgång. HV på väg uppåt?

Södertälje-Brynäs 4-1. SKönt för SSK som kämpar för livet i botten men vad in i hela hälsingland har hänt med Brynäs????? SEX! raka förluster? jag fattar ingenting. Har de insett allvaret eller är det Markström/Lindbäck som darrar?

Luleå-Timrå 5-1: Luleå har hittat spelet sen frälsaren Bartecko landade: kul! Luleå dominerade och körde över ett blekt Timrå...Challe Berglund kanske hänger löst däruppe i proppskåpet snart om det inte vänder!?

Ska gå och se TeXas Hockey-Eksjö i eftermiddag. Hoppas verkligen att det blir en rolig match.

Gästbloggare: Lillebror bloggar om RSK A-lag - Säsongen 2008/2009

Jag välkomnar lillbrorsan in på bloggen. Han ska ge sin syn och tankar om RSK: Försäsongen och om säsongen i övrigt..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nya ansikten i truppen inför säsongen
Coach: Tomas Jonasson

Målvakter
Nicklas Hård               -Från VGIK. Moderklubb RSK 
Backar
Emil Gren                       -Från Alvesta SK
Pär Sandgren                -Från Alvesta SK
Martin Mildéus            -Från Värnamo GIK
Johan Lessner           -Från Alvesta SK
Martin Petersson        -Från Alvesta SK
Forwards
Andreas Håkansson   -Från ASK. Moderklubb: Tingsryds AIF
Johan Pettersson         -Från Alvesta SK
Christoffer Dahlberg  -Från Alvesta SK
Jacob Johansson      -Från Alvesta SK
Fredrik Forsberg         -Från Skillingaryds IS. Moderklubb Hässleholms HK
Philip Wärmegårdh    -Från Skillingaryds IS. Moderklubb Värnamo GIK

Förluster
Coach
Magnus Pettersson
Göran Johansson
Målvakter
Jarkko Hyytiä
Forwards
Markus Näsström
Markus Ottosson
Markus Eriksson
Johan Melin
Jonas Jeppson


TEXAS HOCKEY - TRUPPEN - SÄSONGEN 2008/2009

Målvakter
1. Gabriel Fransson
30. Nicklas Hård
- -. Jesper Svensson
- -. Albin Stadig

Backar
2. Mikael Stridsberg
5. Pär Sandgren
7. Markus Bergdahl
10. Martin Mildéus
11. Jimmie Färm          "C"
14. Christoffer Roman
17. Johan Lessner
20. Johan Karlsson
22. Nicklas Johansson
23. Martin Pettersson

Forwards
3. Jakob Gulldén
4. Magnus Göransson   "A"
6. Mattias Bergdahl
8. Andreas Håkansson
9. Johan Pettersson
12. Markus Fransson
13. Daniel Jonasson     "A"
15. Simon Haglund
16. Christoffer Dahlberg
18. Jakob Johansson
19. Björn Johansson
21. Fredrik Forsberg
24. Philip Wärmegårdh
- -. Petter Andersson

Coach
Tomas Jonasson
Lagledare
Östen Jonasson
Kjell Bergdahl
Materialare
Magnus Dahl
Bo-Göran Pettersson


Fem frågor till brorsan om säsongen så här långt och inför vad som komma skall
1. Försäsongen? positivt/negativt?

Nja, det var väl inte klockrent dom första matcherna direkt men det tar alltid tid att spela ihop sig nu när det har kommit till så många nya spelare i laget. Vi vann inga träningsmatcher men ändå tycker jag att vi gick från klarhet till klarhet och det visade vi verkligen mot Skillingaryd i första serie matchen. Så det är bara positivt.

2. Egen insats? Eget mål för säsongen
- Att ta och behålla min plats bland dom 3 spelande kedjorna så man inte hamnar på bänken. Kanske göra några strutar också det är alltid trevligt, blev bara 5 förra året.

3. Lagets mål i år?
- Ta en Topp 4 placering och med det komma till playoff. Kanske t.o.m komma till div.2 kvalet vilket jag tror inte är en omöjlighet. Det skulle vara riktigt roligt att kvala uppåt och det var inte igår som RSK gjorde det.

4. Tankar om serieinledningen?
- Det såg rätt bra ut mot Skillingaryd men det finns mycket som kan bli bättre. Vi är lite för ivriga när vi vinner puck i egen zon och vi blir ofta en man kort på tillbaka vägen hem men vårat powerplay spel funkade utmärkt och även boxplay. Nu har även femmorna börjat formas och det ser bra ut på träningarna.

5. Vilka vinner serien?
- Det blir nog Åseda. Dom är alltid lika starka och krigar varje år om en plats i div.2 men klarar aldrig ändå fram. Wettern ser också vassa ut men Åseda drar nog längsta strået.

RSS 2.0