Intressant första omgång i Kvalserien

Kvalserien till Elitserien 2009/2010
---------------------------------------

Södertälje-Rögle 2-0
Toppmäte direkt mellan de två elitserielagen. En mållös och jämn match länge och väl men sen tog hemmalaget ledningen. I sista perioden är det hemmalaget som styr och ställer, när 2-0 kommer så verkade luften gå ur gästerna. SSK tar en viktig tre poängare direkt.

Växjö-AIK 5-6
Inför ett ett totalt fullsatt Lakerdome med lapp på luckan inför premiären i kvalserien mot AIK. Lillebrorsan på plats i den lilla tillresta AIK-klacken som vanligt och uppdaterade mig under matchen via sms. Det var gästerna som började bäst och tog ledningen men Lakers vaknade till och vände på steken till 2-1. AIK kom tillbaka och tog ledningen innan Växjö återigen kvitterade. Det står lika inför sista perioden där Lakers tar ledningen 4-3, AIKvänder till 4-5 och går mot segern men hemmalaget kvitterar med cirka tre minuter kvar men AIK skulle bara vinna. Segermålet kommer med 1.14 kvar. Tiden rinner iväg och AIK tar en tung seger och får en perfekt start på kvalserien.

Almtuna-Leksand 4-2
Uppsalalaget som var sista laget in i serien tog emot ett av favoritlagen Leksand i Gränbyhallen. Men ett varningens finger får nog placeras för Almtuna för de slår Leksand hemma och har koll på det hela matchen. Man startar piggast och tar ledningen. LIF kvitterar i powerplay men Almtuna svarar och går ifrån till 3-1. LIF reducerar men istället kommer hemmalagets matchavgörande 4-2. Almtuna startar på bästa möjliga sätt. Frågan är: Leksand, pallar de inte trycket? Det var ingen bra start idag.