DIF-SSK 3-1 (just nu) Fult påhopp ledde till rallarslagsmål


Kristian Kudroc (i vit tröja) flyger på Andreas Holmqvist (liggande)

Ett jätteslagsmål bröt ut efter ungefär halva matchen efter ett riktigt onödigt påhopp på DIF:s Fredrik Bremberg. TVÅ södertäljespelare hoppar på Linkan, en kille som jag aldrig sett putta på någon eller ens verkat vara arg nån gång. Ynkligt fegt av SSK:arna som tar ut sin frustrAation att de inte kan spela bättre just nu vid underläge 1-2. Matchens lirare så här långt är DIF:s Niklas Anger som på egen hand vänt matchen med sina två mål ,trots en missad straff vid ställningen 1-1, och Djurgården leder 2-1 efter halva matchen. Slagsmålet resulterade i matchstraff på Södertäljes Kristian Kudroc. Helt rätt !!!
och precis i skrivande stund nu så gör MARCUS RAGNARSSON 3-1 i spel i numerärt överläge och hörde jag inte fel så var Niklas Anger med och spelade fram!

Bottenmöte deluxe på Hovet!


Djurgården-Södertälje
- Ödesmatch för bottenlagen ikväll och DJURGÅRN MÅSTE VINNA!

I övrigt ikväll möts:
Frölunda-Timrå:     ..illa men VF måste vinna här
HV71-Modo:     "Kyrkans vänner" ska ju slå bottenModo
Linköping-Skellefteå:     Toppmöte. jämt & tajt
Brynäs-Rögle: kom igen Brynäs!
Luleå-Färjestad: Toppmöte i Coop Arena, hemmavinst kanske?

Yared Hagos på väg hem till AIK?


Yared Hagos på väg hem till AIK??

Enligt uppgift har Anders Gozzi sportchef i AIK vart i kontakt med HV71:s sportchef Fredrik Stillman om Yared Hagos. Yared som haft en undanskymd roll i HV71. AIK jagar ju en kvalserieplats och ska tillbaka till elitserien igen så då är Yared en spelare som Gozzi gärna ser i laget. Den förre AIK:aren har haft en tung säsong i HV 71 och kan vara på väg bort om HV71 mot all förmodan skulle ta in ytterligare nån spelare innan transferfönstret stänger.

Ödesmatch för DIF ikväll

                                     

Bottenmöte mot Södertälje
- livsviktigt för DIF verkligen. Förlust här och SSK går förbi igen. Även om det är jämnt i botten så är det bara seger som räknas. DIF har dock svårt för SSK och det talar även emot statistiskt sett. Djurgården får tillbaka Christian "Fimpen" Eklund ikväll som är tillbaka efter sin skada, osäkert med Marcus Ragnarsson men det avgörs nu på förmiddagen om han spelar eller inte. Målvaktsfrågan för DIF blir intressant, Stefan Ridderwall spikade igen i sista mot FBK efter sitt inhopp sist, återstår att se om tränarna ger han förtroendet. I SSK är Daniel Josefsson och Stefan Bemström tillbaka efter att ha missat stora delar av säsongen men saknar Stefan Pettersson i kvällens match.

Nedsläpp: 19.00 på Hovet

Gästbloggare: Modos mellandagstankar!

Mellandagstankar

Ser inte ut att komma något ljus ur tunneln för mitt kära MoDo! Har suttit här nu i många matcher och slitit mitt hår i förtvivlan men det verkar aldrig som att vändingen kommer att komma. Vad är det då som behövs?? Det är många idag som tycker att Harri ska avgå men det ställer jag mig emot, tycker han har visat vilken hockey han kan frambringa med dessa spelare. Han fick den fart och fläkt som vi ville ha i början av säsongen och det är den som lockar supportarna till matcherna. Innan säsongen var det det alla ville ha, men vips så börjar det gå dåligt och alla sätter sig emot och vill börja spela defensivt. NEJ! säger jag. Låt Harri Rindell få fortsatt förtroende och bygga vidare.


Målvakterna: här behöver vi helt klart en ny förstemålvakt. Mikael "Zacke" Zajkowski är bra som backup men inte som en förste keeper. Så in med någon ny. Vi har ju Niklas Svedberg för framtiden så fixa en ny stabil förste målis snabbt.


Backar: Tycker vi har en stabil backbestättning men många av dessa skadar sig alldeles för lätt och sen vid detta tillfälle så har vi Victor Hedman på JVM så just nu skulle jag vilja ha en stor backbjässe som kan hjälpa målvakerna i alla lägen och som frambringar respekt hos motståndarna.


Forwards: Säger bara SPETSKOMPETENS!!!! Det är vad vi behöver just nu.. ingen kan ju ta tag i målskyttet. Med Mats "Zucco" Zuccarello borta så måste det in mer kreativa spelare. Sen visade det sig ju att jag hade fel om vår nye kanadick Jeff Ulmer han verkar ju nästan vara den enda som kan göra mål i dessa tider 5 mål på 6 matcher är väl ändå godkänt.


Nog om Modo nu. Med 21 matcher kvar att spela i Elitserien så ska jag försöka att tippa streckstriden om vilka som kommer att få spela kvalserien och vilka lag som går till slutspel:


Till Slutspel:

Linköping, Frölunda, Färjestad, Luleå, HV71 och Skellefteå är ganska klara och kommer inte att ha några problem med att ta sig till slutspel. Sen med vissa svårigheter så kommer Brynäs och hör och häpna Djurgården(!?) att ta sig till slutspel. Med motivering: att de sett fräscha ut och visat "The killer instinkt"..


Ingemansland:

MoDo och Rögle


Till Kvalserien:

Timrå och Södertälje

Kommer att vara ruskigt jämt och kommer modo få tillbaka Zucco inom en rimligt tidsperiod så kan modo knipa en Slutspels plats men inte som det ser ut i dagsläget.


Vill passa på att önska alla läsare en god fortsättning och ett gott nytt år!


Tack för mig
MoDo


Ny tränare i Modo? - Rindell på väg ut

Harri Rindells dagar i Modo är räknade enligt uppgift och ersättare spås vara Leif "Strumpan" Strömberg som nyligen fick sparken av SSK. Återstår att se när Rindell stått sin sista match som tränare i KrisModo?

Modo
har det inte lätt nu. Krizan sparkad, inte lätt för Mikael "Zacke" Zajkowski att kliva in och spika igen och dessutom tunga skador på Niklas Sundström med sin rygg till och från, Hasse Jonssons rygg som kan hålla honom borta resten av säsongen. Mats Zuccarello-Aasen kom tillbaka efter sin skada men fick kliva av efter 8min mot Luleå. Nu är Modo indraget i bottenstriden på allvar.

TROJA TROJA TROJATroja slog Malmö hemma med 4-2 och Malmö är nu ett krislag i Hockeyallsvenskan. Det är så otroligt skönt att se Malmö lida så. Finns inget värre hatlag än Malmö i allt vad idrott heter.


Malmö Redhawks - Hela Sverige Skrattar åt er nu!

Förlust i "Kaffebryggarn" i Karlstad


Dick i fel tröja (#31)

Färjestad är klassen bättre än DIF just nu, bara att konstatera efter dagens match. Det blev en ganska lätt hemmaseger för FBK. DIF vaknar först när det står 0-4 och det fattar ju vilken hockeyspelare som helst att det är lönlöst. Riddarn in i målet vid 0-4 och håller nollan. Nåt positivt i alla fall. Nu väntar bottenmötet på tisdag hemma mot SSK som vann idag och puttade ner DIF sist igen.

*** Efter att ha sett matchbilderna så är FBK:s seger inte orättvis men om DIF satt sina chanser i början och dessutom så tycker jag Wesslau släpper ett par billiga mål som vanligt. FBK må vara bra men inte så bra som det visades.


Micke Ahlén utmanade Lee Goren

Positivast i DIF idag tycker jag går till Micke Ahlén som går in och visar vilja och kamp, han rår inte på Lee Goren i fighten men det är inställningen som är det bästa. Han går in varje byte och sliter som ett djur gång på gång på gång.

I övrigt ikväll:
Modo-Frölunda 1-3
: VF tar en stabil seger i Ö-vik. Modo har det fortsatt svårt och är med i bottenstriden på riktigt allvar nu
Brynäs-HV71: 4-6 Brynäs blekt utan Markström, HV på bättringsvägen
Södertälje-Skellefteå 2-1: Livsviktig seger för SSK i botten. De slåss för överlevnad precis som DIF
Timrå-Linköping 1-1 e sudden.
Rögle-Luleå 3-1 : Rögle åter in på vinnarspåret i en match där det inte studsade Luleås väg

Luleå serieledare

...är ju ingen nyhet.  De är ett topplag!

- 5 lag är med i toppen med 3 poängs skillnad

- Johan  Harju och Linus Omark - Vilka lirare

- Fredrik Brembergs 3-1 på Rögle, vilken delikatess

__________
Frågetecken ?
-vad har hänt med Rögle?
-hur kommer det gå för Modo?

Nya matcher imorgon söndag, DIF åker till Kaffetemplet för att möta Färjestad. ingen kul uppgift...

DIF tog tre poäng igen!


DIF slog Rögle 3-1!
Det blev en härlig seger inför 7032 personer varav 2000 minst av dem var Järnkaminer som sjöng hem segern åt DIF idag. Ex-Difaren Mathias Tjärnqvist gjorde 0-1 innan DIF vände till en härlig 3-1 seger!

Bra start av DIF så här direkt efter juluppehållet!
Underbart! 


God Jul!


God Jul kära läsare!
Vill bara passa på att önska alla som läser min blogg en riktigt god jul och tacka för att ni läser bloggen! Riktigt skoj att det är så många som läser min blogg dagligen eller hyfsat ofta i alla fall 

Hoppas på fortsatt besökande på min blogg även i fortsättningen!

Sverige sist i Channel One Cup...

Ryssland-Sverige 5-1  - pågår i skrivande stund -

Avgå Bengt-Åke Gustafsson!
säger Niklas Wikegård i TV men det är väl att ta i men det är väl dags att de gör nåt åt de här pinsamma resultaten i dessa turneringarna. Åk dit med bästa laget till varje turnering oavsett! Kolla på Ryssland exempelvis. I dagens lag var det 17 man som var med o vann guldet i våras i VM exempelvis. Ryssarna går runt på ca 40 man i fyra turneringar. Sverige har använt ett 60-tal spelare. Klart at tman inte kan spela ihop ett lag då om man aldrig ens har en femma som är samma, två turneringar i rad. Jag tycker helt klart att nåt måste göras för det är inte kul för varken spelare eller hockeysverige när vi skickar iväg ett elitserielag istället för ett slagkraftigt landslag. Inför denna turneringen hade vi ett bra lag på pappret men så föll några bort på grund av skador vilket man inte kan göra nåt åt men åter igen. Ta ut det bästa laget till varje turnering och dra ner på manskapet för att få en stomme, stabilitet och en starkare grupp!

Förändringar i DIF-båset?

Förre AIK-tränaren Bobo Simonsen som nu tränar Malmö i hockeyallsvenskan ryktas vara ett intressant namn för elitseriens sämsta lag just nu, Djurgården. Janne Järlefeldt, sportchef i DIF vill dock inte kommentera uppgifterna och säger att han är nöjd med vad Micke Johansson och Tomas Monténs arbete så här långt trots tabellplaceringen och kvalserien alldeles bakom hörnet. Intressant det här...


Mats Sundin klar för Vancouver


Tänk om Mats valt att komma hem och rädda kvar DIF i Elitserien istället

Då bestämde han sig äntligen. Fick ett sms inatt 01.39 att Sudden valt Vancouver. Det känns ju sådär.  Det hade vart häftigare om han valt Rangers faktiskt. Vancouver kommer ändå inte att gå hela vägen. Sudden gör samma misstag som Foppa gjorde när han valde Nashville som sen åkte ut i första rundan. Nåväl det blir ju några matcher i NHL avslutningsvis och en fet lön in på kontot.

RSK föll mot serieledarna

       V S     

Åseda IF - Rydaholms SK  6-2 (1-0, 2-1, 3-1)
Skott: 55-21
Det ville sig inte för RSK ikväll, den fina segersviten bröts i mötet med serieledarna Åseda som blev för svåra. 5-2 skrevs siffrorna till. Rättvist sett över hela matchen där ÅIF hade bra koll hela matchen och tillät inte gästerna att komma in i matchen. Skottstatiken talar sitt tydliga språk där hemmalaget bombarderade Nicke i RSK-kassen. Åseda var för bra denna kvällen.

I övrigt i kväll: i skrivande stund inga andra resultat inkomna
Eksjö-Wettern
HA74-Virserum
Skillingaryd-Lenhovda

Periodrapportering: Åseda-RSK

Åseda IF - Rydaholms SK  3 - 1  

Första perioden slut. Skott: 17-4

Andra perioden slut:
2-1  Skott: ? - ?
Tredje målet kom till efter skott på masken och sen inslagen på returen. Helt felaktigt tyvärr. 

Toppmöte i hockeytrean: Åseda IF-Rydaholms SK ikväll

             VS                   
             Åseda IF                                                 Rydaholms SK
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Det är torsdag och det betyder hockey långt ner i seriesystemet och närmare bestämt i division 3 östra. Där det väntas lite av ett toppmöte när ettan Åseda  och trean Rydaholms SK drabbar samman i Åseda ishall ikväll. Åseda har startat starkt i vanlig ordning förutom den oavgjorda matchen mot länskollegan Lenhovda, där LIF ledde med 4-2 och såg ut att gå mot segern men reducering och med blott 6 sekunder kvar kvitterar ÅIF och räddar en poäng. Lenhovda ser förövrigt vassare ut än vanligt med. Åseda och Rydaholm kan varandra utan och innan och det brukar bli tuffa och jämna fighter lagen emellan med en hel del känslor förstås.
-----------------------------------------------------------------
Båda lagen har ett par riktiga retstickor vardera: i hemmalaget: #12 Håkan Ekelund som är tillbaka efter en sejour i Boro/Vetlanda HC. RSK har ju sin och han behöver ingen närmre presentation förrns motståndarna  vet vem han är: nr 13 Daniel "Lillis" Jonasson. Det svider att jag inte kan följa matchen på plats, fick telefonsamtal av en kompis som ska dit och se matchen ikväll så får rapporter av honom om det fungerar med det tekniska.
----------------------------------------------------------------
RSK mönstrar följande laguppställning:
Målvakter: 30. Hård (1. Stadig)
Gula: 11.Färm - 6.Bergdahl  - 13.Lillis - 4.Göransson - 24.Wärnegård
Röda: 2.Stridsberg - 14. Rohman - 19.Gustafsson - 8.Håkansson - 18.J.Johansson
Svarta: 20.Karlsson - 23.Pettersson - 15.Haglund - 9.Pettersson - 3.Gulldén
Reserver: 10.Mildeus - 22.Johansson 
Saknas: Mattias Bergdahl (sjuk), Marcus Fransson (jobb), Johan Lessner (sjuk), Gabriel Fransson (bortrest).

Tack Johan!
Idag gör nr 9 Johan Pettersson sin sista match i hockeytröjan innan flytten till Stockholm och Polishögskolan. Det är bara att tacka Johan för sina insatser i RSK-tröjan och lycka till med polisyrket! Tungt avbräck för RSK det, Johan är en av lagets slitvargar och tillför laget mycket energi.
----------------------------------------------------------------

Channel One Cup startar ikväll

Så var det dags för Channel One Cup, landslagsturneringen det slår vattendroppar om möjligtvis än gnistor. Sverige ställer inget kanonlag på benen denna gången heller. De rutinerade herrarna som blev uttagna har tackat nej på grund av skador så det blir ett och annat nytt ansikte igen i blågult. Ur Djurgårdsögon sett finns en krigare med. DIF:s lagkapten Jimmie Ölvestad och hade bara Andreas Engqvist och Marcus Ragnarsson inte vart skadade hade de också spelat ikväll


Jimmie Ölvestad finns med ikväll när Sverige möter Tjeckien. Så håll koll på tröja nr 19!

Bremberg UT? - Nilson IN?


Fredrik Bremberg UT?
Djurgårdens briljante stjärna och poängkung och en av lagets kanske viktigaste spelare: Fredrik "Linkan" Bremberg, verkar vara på väg bort, DIF har inte kommit med nåt nytt kontraktsförslag ännu och Linkans kontrakt går ut i vår. Jag har inte hört ett ord säger Linkan som bestämt sig för att spela ishockey även nästa säsong och säger att känner i sig i bra form och känner suget forftarande. Jag kan inte förstå om DIF väljer bort honom nu och plockar hem en annan djurgårdshjälte som vart ute på äventyr några år:


Marcus Nilson IN? - på Linkans bekostnad?

Det känns ju sådär. Mackan i all ära men jag ser ju hellre att de båda spelar i samma kedja istället och utgör en vass första line i DIF Hockey i Elitserien kommande säsong. Mackan är en oöm grovjobbare med attityd på isen till skillnad från Linkan som är den elegante finliraren med de känsliga handlederna. Det ska väl inte stickas under stol att en spelare av Mackans kaliber skulle behövts i DIF redan nu med Bremberg i laget också.


Krizan sparkad från Modo - Inte en dag för tidigt!


Som jag befarade i förmiddags fast det gick fortare än jag  trodde. Bara nån timme efter mitt inlägg här på bloggen så blev det officiellt. Karol Krizan sparkades av Modo idag med omedelbar verkan. Krizan har misskött sig i Modo och kommer aldrig mer få sätta sin fot där. Karol är försatt med munkavle och kritiken från sportchefen Erik "Ecke" Holmberg så är kritiken inte nådig mot Krizan. Nu tar Mikael "Zacke" Zajkowski över som etta i målet och backup blir talangfulle Niklas Svedberg så länge. Modo lär vara på jakt efter en rutinerad målvakt till deadline den 31 januari.

Frölunda värvar norsk supertalang!


Martin Röymark här i Norska landslagsdressen mot Finland 

Norske supertalangen Martin Röymark är på väg till Frölunda, han kommer provspela tre matcher under juluppehållet och därefter kan man förhandla om ett kontrakt även för nästa säsong. Martin är en duktig forward som snittat en poäng per match de två senaste åren i Norge. Han var med i VM i våras och ses som en stor talang inom norsk hockey.

Karol Krizan lämnar Modo?


Karol Krizan vill bort från Modo så fort som möjligt

Den 6 december gick Krizan ut i media och sa till en tidning att han vill lämna klubben så fort som möjligt. Nu är han nära att bryta med Modo med omedelbar verkan. Enligt hans agent så är 5-6 klubbar intresserade av hans tjänster. Trots att det vart skriverierna på sistone så säger han: "Jag älskar Modo och har haft flera bra säsonger här. Framförallt året då vi tog SM-guld" säger han och fortsätter: "Modo kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag har så många bra minnen härifrån". Modo ryktas ju vara intresserade av Timrås Johan Backlund och klubben har, enligt uppgifter, börjat leta efter en ny målvakt till den här säsongen. Något som är ytterligare ett tecken på att Krizans dagar i klubben snart är slut.

Återstår att se vad som händer...

Mats Sundin - Vad väljer han?


Mats Sundins spela eller inte spela har nu kommit till att han ska spela. Många klubbar var ute efter honom men det står endast mellan två klubbar nu:

              ELLER                 
   New York Rangers                                          Vancouver Canucks

Imorgon blir det presskonferens...

Ingen Norrena i Linköping


Fredrik Norrena har gjort sitt i Columbus Blue Jackets
och har nu skickats ner till farmarlaget Syracuse.

och någon comeback i Linköping blir det inte, menar LHC:s sportchef Johan Hemlin.

- Vi planerar absolut inga truppändringar, säger han bestämt..

...Jaha där ser man....men vi får väl se innan 31 januari. Det lär hända en hel del kring sista datumet för övergångar.


Doug Murray & Fredrik Norrena!


Murray och den omtalade tackligen på Morozov!
Douglas Murray doldissvensken i NHL fortsätter att sätta skräck i den ena NHL-stjärnan efter den andra. Inatt var han bara nära att proppa Kingsforwarden Jarret Stoll i en open-ice tackling men Stoll han titta upp precis innan det small så det blev inte så farligt. Vi minns ju alla Doúgies fetepropp på Alexej Morozov i VM som gav ett felaktigt horribelt matchstraff. Han har ju sagt att vill avsluta i Elitserien och ni kan ju gissa i v i l k e n klubb.......

*********************************************************************************
Fredrik Norrena
är nu släppt av Columbus och kan gå till Linköping när han vill. Efter LHC:s debacle i går med Jonas Franssons bleka målvaktsspel och Hentos ändå hyfsade spel så bli inte förvånad om Norrena dyker upp i LHC innan 31 januari.

********************************************************************************
Såg ni Hockeykväll igår? Gillar ju Wikegårds lista, och Pinsamma Modo!, som man inte fick se i TV-sändningen men som fortsatte på webben på svt.se. Niklas Wikegård sa, trots att Peter "Mr Modo" Forsberg satt precis jämte "att Modo får spela kvalserien om ingen förändring sker" medan Foppa lugnande sa att "nej nej Modo går till slutspel, oroa er inte för det" ungefär.
Foppa gav sen tillbaka och sa nåt nedlåtande om stockholmsderbyn och publik som missköter sig men Wikegård bara skrattade bort det.

Luleå i delad serieledning & Linus Omark!


Luleå Hockey i delad serieledning!
Luleå vann ikväll den sista matchen i Elitserien innan landslags- och jul-uppehållet på bortaplan mot Linköping med 3-6. I och med det så är Luleå i serieledning i delad sådan med Skellefteå och just Linköping på 54 poäng och det är endast målskillnad som skiljer. MEN den här elitserien i år är den jämnaste som jag kan komma ihåg. Tre lag på 54  poäng bland annat och sen skiljer det 15 poäng ner till Djurgården på sista platsen. Där låg Luleå fram till den 8 oktober när Frälsare Lubos Bartecko landade, där man slår Frölunda med 8-2 samma kväll och efter det så har Luleå gått spikrakt uppåt.
 

Linus Omark

I en tv-sändning i början av säsongen så uttalade sig en viss herr Niklas Wikegård och kallade Luleås Linus Omark för -tjock, -var är han?, -han är lat bland annat och det blev ett himla rabalder och skriverier om påhopp och ena med det andra. Fast dom där orden måste Omark ha sugit åt sig för efter det så har han öst in poäng sen, bland annat blev det två mål ikväll mot Linköping så det har blivit lite av en WIkegård-effekt och det tror jag var meningen, klart att en spelare blir tänd av ett sånt uttalande och vill visa att dom har fel vilket Linus verkligen har gjort.

***Sticker ut hakan och säger och tror att det är fler lag än vanligt som kommer slåss om guldet i år och Luleå är en av outsiderna till guldet!

"Jonte" Hedström till Frölunda?


VF på forwardsjakt och Jontes kompis Kent Norberg sitter i klubben som manager och tror att Jonte skulle trivas där. Går inget vidare för Jonte i Ryssland heller så det kan faktiskt bli att Jonte kommer hem till Sverige till slut

***********************************************************************
Djurgårdens Andreas "Ante" Engqvist bröt ju som bekant handleden mot Färjestad. Nu kan säsongen vara över, operationen tog 4 timmar och läkningen kommer ta lång tid men Ante hoppas ju att han kan vara tillbaka så fort som det är möjligt. Djurgården måste -hur det nu ska gå till- men de måste ta in nån forward med både Ante och Fimpen Eklundlångtidsskadade samt att Dick Axelsson gick till FBK. Elitserien drar igång den 26 december och 2000 järnkaminer kommer stå bakom DIF när Rögle kommer på besök.
***********************************************************************


Peter "Foppa" Forsberg
har det varit otäckt tyst om men ikväll dyker han upp i hockeykväll. Ska bli intressant och se vad Foppa har att säga efter ett tags tystnad.

Råttorna är kaxiga redan...AIK har redan släppt biljetter till kvalserien men inte vilka biljeter som helst. AIK-DJURGÅRDEN..haha humor på högsta nivå. Snacka om att ta ut segern i förskott, dels att AIK går till Kvalserien men också att DIF skulle trilla ner i kvalserien. Just nu set det ju ut så men det är lååååångt ifrån klart..........

En elitseriematch

Modo-HV71 1-4. - Bra för DIF det.

RSK tog femte raka segern!!Rydaholms SK - HA74  4-3 (0-1, 1-2, 3-0)

HA74 leder rättvist efter den första perioden med matchens enda mål i spel fem mot fyra. Domaren var inte snäll mot hemmalaget som fick döda utvisningar större delen av första perioden. Det var även en misstänkt offside i målgården när målet föll som domaren tyvärr missar. Skott: 5-18
I den andra perioden så försöker RSK komma igång med sitt spel och komma upp lite mer i banan men det börjar inte bra för HA74 ökr på till 0-2 innan RSK kommer in i matchen. Magnus "G" plockar ner ett lobbpass och spelar in till Johan Pettersson reducerade till 1-2. RSK blir lite nöjda och är inte på tårna direkt efter målet så HA74 går upp och gör 1-3 direkt. Tungt. 1-3 står sig till periodpausen. Skott 9-8 i RSK-favör. Inför den sista sa Tomas till sina killar att fortsätta spela efter gameplan och i den tredje så tog RSK över mer och mer. 1-3 blev 4-3 enligt följande
2-3 Mikael "Strisse" Stridsberg
3-3 Daniel "Lillis" Jonasson  -
på ett stenhårt slagskott upp i nättaket!, i spel i numerärt underläge dessutom
4-3 Magnus "G" Göransson
  - "G" kommer in från vänsterkanten, skjuter ett slagskott som slinker in under armen målvakten och in i mål med ca tre minuter kvar av matchen. RSK är kvar på tredje plats efter segern en poäng före Kalmar och två poäng efter tvåan Wettern och ytterligare en upp till serieledande Åseda. Och just serieledande Åseda väntar i sin kalla hemmahall på torsdag. Det ska bli intressant och se vad RSK kan mäkta med mot Åseda. Brukar vara jämna och heta fighter, nästan lite derbykaraktär på matcherna till och med. Hoppas bara att RSK kan ställa bästa möjliga lag på isen!

I övrigt ikväll:
Wettern-Kalmar 0-4: ??! Den stora skrällen ikväll! Kalmar vann??!! Överraskande!!
Virserum-Skillingaryd 3-2: VSGF
tar en viktig seger
Westbo-Åseda 0-2: Åseda vann
men det var inte mer sett till resultatet. Westbo forfarande utan seger
Make Believes - Eksjö 7-3: Jumbon Eksjö har det fortsatt tungt

Modo-HV71 ikväll

  VS  

Modo tar emot HV hemma ikväll. Kommer följa den via streamen med "Modo". Återkommer senare ikväll med referat.

Inför RSK-HA74

Nedsläpp 17.00 Talavidshallen, Rydaholm

RSK tar emot HA74 på hemmais i eftermiddag och man mönstrar följande:
Preliminärt:
30. Hård - (1.Stadig)
11. Färm - 6. Bergdahl - 7. Bergdahl -  13. Jonasson - 4. Göransson
2. Stridsberg - 14. Rohman - 18. J.Johansson - 3.Gulldén - 8. Håkansson
20. Karlsson - 17. Lessner - 9. J.Pettersson - 15. Haglund - 23. M.Pettersson
12. Fransson - 22. N.Johansson - 10. Mildéus

RSK mötte ju HA74 i kvalet förra säsongen där HA74 var mycket bättre och vann två raka matcher. RSK skrällde med att slå ut (Cirkus) Wettern, (apropå dem så hörde jag nåt om en trasig ismaskin??!!) Tror att eftermiddagens drabbning blir en jämn fight, hoppas att RSK kan bibehålla formen och skaka om HA74 som just nu ligger en pinne efter rydaholmarna. Serien är jämn och alla kan slå alla. RSK har en bra form med fem segrar på de 6 senaste matcherna och målskyttet har börjat lossna (målskillnad: 37-13 senaste sex matcherna). Hur det går vet jag efter kl 19 ikväll.

AIK på väg mot Elitserien!


AIK Hockey är verkligen på uppgång!

Leksand-AIK 1-3 igår och AIK ångar på och är med i toppen, definitivt en kandidat för Elitserien i år, skoj.

Saknar och längtar till derbyna mot Gnagarna inför 14000 i Globen. Det var längesen nu. Närmare bestämt den 8 januari 2002 då en viss Niklas Anger spelade i svartgula AIK han gjorde ett mål och hade en assist men DIF vann matchen med 6-4. Jag hoppas bara att vi får möta dom i Elitserien och inte i kvalet till Elitserien


Tredje raka utan förlust trots att Wesslau bjöd Brynäs på poäng


#34 Mikael Ahlén skriker ut glädjen vid 2-3 målet!

Orättvist
är ordet!
Brynäs-DIF slutar 3-3 efter förlängning i en match där Djurgården faktiskt var bättre sett över hela matchen. DIF vinner skotten 33-15 men det där distinkta avsluten finns inte riktigt och flytet är inte med DIF. Försvarsspelet ser bättre och bättre ut men nu är det sista utposten som fortfande har en bra bit kvar. Tyvärr så bjuder Gustaf Wesslau på 3-3 målet när han gång på gång släpper returer rätt ut i banan och en av dessa snappar en Brynässpelare upp på sitt eget skott och kvitterar. DIF som hade manfall idag: Andreas Engqvist, Christian Eklund, Andreas Holmqvist, Ronnie Pettersson innan matchen och sen klev Nichlas Falk av uppvärmingen och som grädde på moset så klev Fredrik "Linkan" Bremberg av efter en sträckning inför den andra perioden. Marcus Ragnarsson spelade 33 minuter bland annat. DIF gör det väldigt bra med så lite folk att tillgå. Tycker att detta var första matchen på länge som det såg hyfsat ut över hela matchen och DIF var verkligen förtjänta av att vinna idag. I förlängningen så var det ett lag på banan men DIF kom inte till ordentligt. Bra med en poäng och DIF är lika med SSK på poäng men det känns så surt när Wesslau tyvärr bjuder Brynäs på poäng. Djurgården går till julvila som seriens sämsta lag tabellmässigt vilket jag verkligen hoppas inte är fallet när omgång 55 har spelats sen fram i vår. Det positiva de tar med sig är att de har tre raka utan förlust

***Ca 600 djurgårdssupportrar fanns på plats i Läkerol Arena och hördes mest, kan tänkas att det tände DIF:arna på isen lite extra. Vad vore DIF utan sina järnkaminer...!  

ISKALL
Domare Ulf Rönnmark, jisses vilken nivå karln hade på isen idag. Skräckexemplet var ju 10 minutaren på David Printz för slagsmål, det var inte ens en ren fight...Båda lagen drabbades av hans konstiga bedömning att i ena stunden inte blåsa och sen i nästa blåsa för minsta lilla...märkllgt.

Kan hoppas att DIF kan få tillbaka nån skadad spelare till omstarten på annandag jul då Rögle kommer på besök på  ett kokande Hovet. Järnkaminerna kommer då har storsatsning med en stor klack!

Övriga resultat
Timrå-Färjestad 0-3: FBK med Dick Axelsson i förstalinen vann säkert.
Rögle-Linköping 5-5: Svängigt var ordet. Rögle knep en viktig poäng.
Södertälje-Luleå 1-2: Luleå vinner igen! Bra för DIF det
Frölunda-Skellefteå 0-2: Förvånande resultat på ett sätt. SAIK är inte dåliga alltså

Dick Axelsson klar för Färjestad!?


Dick Axelsson klar för Färjestad!

jag fattar ingenting....

Som jag befarade så fanns ju chansen att Dick skulle lämna DIF om han inte får spela men nu har det hänt, bara så där huxflux, snabba ryck i den här branschen. Dick är klar för ärkerivalen Färjestad... lågst otroligt lågst säger jag bara!!!

***Jag är stum mitt i all min födelsedagsstress just nu.....

***Otrooooligt klantigt DIF, vad sysslar ni med????????????????????

***KATASTROF-betéende av DIF i det här fallet!

Trodde Dick skulle bli en stjärnspelare i DIF, han verkade ha de kvalitéerna. Han såg fräsch ut och inte så valpig som förra året utan har tagit för sig mer. Tycker det är riktigt tråkigt och känslan med DIF och sist i elitserien känns inte bra trots två raka segrar. Tydligen så kommer DIF o Dick inte överens på nåt sätt. Vi vet ju inte vad för det är inget som kommer bli offentligt än på ett tag i alla fall men det känns oerhört tråkigt att det blev så här. Hade inte brytt mig om han gått utomlands eller åkt till USA men nu går han till Färjestad. Ungefär som att gå till AIK i fotboll känns det som..Kommer inte bli roligt att ha Dick i ett annat lag resten av säsongen. Jag tror att DIF kommer få skylla sig själva efter säsongen (när vi trillat ner då). Tungt.. tungt!

TeXas Hockey krossade Westbo igen!Rydaholms SK - Westbo Hockey 11 - 3 (4-0 3-2 4-1)

RSK tog tag i det från början idag och satte full fart mot ett blekt motstånd. 4-0 i första så var matchen avgjord. Sanningen är väl också att det var i underkant..Westbo var inte nära att rubba hemmalaget som nu tog sin femte raka seger och är nu med i toppen på tredje plats i en rätt jämn tabell. Det börjar arta sig för RSK:arna som haft en tung försäsong och inledning på säsongen.

DIF vände till suddenseger!


David Schneider har precis avgjort med sin styrning på  Ragges skott till 3-2

Djurgården vann igen! Men gudarna ska veta att det satt hårt inne. Skotten vann man med 31-11 men har så himla svårt att göra mål medans gästerna gjorde 0-1 på sitt första skott, 8-0 i skott för DIF då. 0-1 var orättvist på ett sätt men DIF var uddlöst håglöst framåt medan Luleå var vassa varenda gång de var i anfallszon. Det var ingen kamp i första perioden heller, sömnigt värre faktiskt. DIF kommer ut i andra och är virriga i egen zon och slarvar och är överallt och ingenstans. Luleå har ett par bra chanser att göra 0-2 men pucken studsar lite DIF:s väg. Skottfördel DIF efter första men underläge och Luleå var inte nöjda med sin period heller. DIF får en kanonstart i andra efter lite snurr i anfallszon så blir det kvittering. David Schneider gör 1-1 när han är påpassligt framme och tar vara på en retur. Råg i ryggen för DIF där men under matchen finns det även en domare på isen och så även ikväll. kan ni tänka er... Morgan Johansson har en konstig nivå och tar billiga utvisningar åt båda håll men DIF får lida för det i ett 4mot5 i slutet på andra. Linus Tjockis Omark gör 1-2 och jag tror bestämt han sprang och köpte en trisslott i paus eller så borde han gjort det efter sitt flippermål via DIF-backs skridskor och förbi Wesslau i DIF-målet. 1-2 och det kändes blyytungt. DIF kämpade frenetiskt i tredje för ett kvitteringsmål och det satt hårt inne. Domaren fortsatte att spela spelarna ett spratt med sin pajasnivå. Bedrövligt Morgan Johansson från Ljungby!! Marcus Ragnarsson syns inte så mycket som han gjorde innan utan har väl trillat in in i DIF:s dåliga form men han såg till att kvittera på ett skott i spel 5mot4. 2-2 kändes rättvist på nåt sätt men både jag och Patrik som såg matchen ihop med en luleåsupporter som försvann med 5-6 minuter kvar. Det är så när tanten kallar.... *Han* slapp se Ragges 2-2 och även målet i sudden där åter Ragge var inblandad igen. Ragge drar först på sig en tvåa och ger Luleå chansen att avgöra på ordinarie tid men istället kommer han in och slänger iväg en puck mot mål som DAVID SCHNEIDER styr in 3-2 och avgör matchen! pust och stön, två poäng och faktiskt två raka segrar nu på sistone. Dessvärre vann SSK ikväll borta mot LHC med 2-1 och är en poäng före i botten.

Sista matchen innan juluppehållet mot Brynäs i Läkerol Arena på lördagkväll med ett förhoppnignsvis stort Järnkaminerfölje som fått 550 biljetter till matchen!

Övriga matcher:
Brynäs-Modo 1-2 e sudden: Tråkigt resultat...
Linköping-Södertälje 1-2: SSK gör det svårt för DIF
Färjestad - HV71 2-3. Avgörande med 11 sekunder kvar av matchen
Skellefteå-Rögle 5-2: SAIK avgjorde tidigt med 3-0 och Rögle inkasserade sin 6:e raka förlust
Timrå-Frölunda 4-3 e sudden: TIK vände underläge till seger

RSK spelar ikväll!

RSK tar emot Westbo och detta har jag tappat i fokus nu,  det är mycket nu. Festdags imorgon och lite skola på det så det är fullt upp men som sagt RSK vann i Gislaved med 11-2 efter en rejäl islossning i sista perioden. Hoppas de tar i från första början idag och absolut inte underskattar Westbo Hockey.  Nedsläpp i Talavidshallen 19.00

Tipset i sista stund

Djurgården - Luleå:
Svårtippat men Luleå är ju det starkare laget - men DIF vann senast...

Brynäs - Modo:
Brynäs tar tre poäng!

Timrå - Frölunda: 
Tror på bortaseger här, VF känns heta!       CANAL+ - match

Skellefteå - Rögle:
SAIK starkare, Rögle skadedrabbat

Färjestad - HV71:
FBK fortsatt hemmastarkt....eller?

Linköping - Södertälje:
LHC vinner....

Formstarkast Luleå väntar ikväll

  VS 
Djurgården - Luleå på Hovet kl 19.00.
DIF tar emot ett av elitseriens formstarkaste lag ikväll på Hovet: Luleå Hockey, som gått spikrakt uppåt sen i början av säsongen när Luleå låg hjälplöst sist men så kom frälsaren Lubos Bartecko och resten är historia fram till idag. Djurgården premiärslog Luleå hemma 2-1 och i senaste mötet vände DIF underläge och vann i förlängningen där Niklas Anger avgjorde. Men tror att det blir betydligt tuffare ikväll. DIF kommer med en seger i ryggen igen men är lite skadedrabbat där juniorer har fått kliva in, ikväll kommer Marcus Krüger att vara trettonde forward och kanske få chansen. Juniorverksamheten är god i Djurgården med Sveriges bästa juniorer!

Djurgården saknar skadade trion Andreas Holmqvist, Andreas Engqvist och Christian Eklund och har valt att skicka ned talangen Dick Axelsson till juniorlaget som jag bloggade om i förmiddags.
Luleå är skadefritt så när som på centern Tommi Miettinen och visst frågetecken för Anders Burström som blir extraspelare

Fredrik "Linkan" Bremberg fälld!


Fredrik Bremberg

Fredrik "Linkan" Bremberg, 35, dömdes i dag för rattfylleri och våldsamt motstånd. Han döms till dagsböter på 49000kr. Linkan tjänar 100 000kr i månaden så det drabbar ju ingen fattig. Hoppas nu äntligen det får han att slappna av på isen och kan börja prestera bättre för han har en bit kvar till sin form där han är elegant och riktigt produktiv på isen och det är det DIF saknar. De måste börja producera framåt och Linkan är en som måste lyfta sig för att laget ska komma på benen ordentligt igen.

Dick Axelsson på väg bort från DIF?


Dick Axelsson
Läste precis att Dick Axelsson är på väg bort från Djurgården Hockey nu bara för att han är petad ner till Juniorlaget. Men hur går det ihop?? DIF har Christian "Fimpen" Eklund, Andreas Engqvist långtidsskadade nu på forwardssidan. Jag anser att han tar en av deras platser hur lätt som helst, sätt in han där och ni ska få se. Frågan är ju bara varför? Det måste ju vara nåt Dick gjort eller liknande annars hade han aldrig hamnat i frysboxen. Det är inte bra det här i alla fall. Jag anser att Djurgården gör bort sig om de sparkar iväg Dick nu, trots att jag inte vet exakt vad som är problemet med Dick o Djurgården nu, och han lär ju definitivt inte komma tillbaka i första taget med den behandlingen heller. Så tänk er för nu, Järlefeldt & c:o. DIF är redan i knipa som det är....och detta är skriverier som inte DIF Hockey behöver just nu....

Sparkar DIF Dick nu så gör de bort sig BIG TIME!

Marcus Kristoffersson
är och tränar med DIF denna veckan, han är klubblös. Det stod på hemsidan att en guldhjälte är och tränar med DIF men jag måste säga att han var det en säsong i DIF-tröjan men nu är det definitivt ingen guldglans över honom längre. Hoppas inte man får se han i DIF-tröjan igen.

Dick Axelsson petad till J20??


Dick Axelsson

Läste precis att Dick Axelsson petas ner till juniorlaget, ok han har inte rosat marknaden men jag tycker ändå han ser bättre ut och mer mogen för det i år än förra året. Då såg han tunn och valpig ut. Det ryktas ju om att han sprider dålig stämning i DIF nu och inte tillför något just nu men...Dick är ju utlånad från Detroit. Han har inte i ett juniorlag att göra! det är min personliga åsikt. Men vibbarna känns inte bra. Nånting säger mej att Dick drar snart..västerut mot staterna. Då är han förlorad för Djurgården för ett bra tag. Tycker att DIF verkligen behöver plocka in en ny målvakt. Det måste in en keeper som ger trygghet till utespelarna. Wesslau är för darrig och Ridderwall för ojämn. Ingen av dem visar att de är en förstemålvakt heller. Sen saknas det en naturlig målskytt.

Så min uppmaning! är

in med en ny keeper och en målskyttt av rang och det snarast! 

- kosta vad det vill. det är en elitserieplats i potten och nog så värd att satsa för!!

Förste Elitserietränaren har fått sparken!


Strumpan fick gå! Leif "Strumpan" Strömberg
fick idag lämna SSK som tränare.


Jim Brithén ersätter

Ersättare blir Jim Brithén och Thomas Sjögren som tar över med omedelbar verkan. Det har vart på gång länge nu men ska jag vara ärlig så trodde jag Tomas Montén skulle få kicken först från Djurgården. Men SSK har ju legat i botten längre än DIF än så länge. Fast om inte DIF vinner någon av de återstående matcherna innan jul så tror jag Tomas eller Micke får en icke så önskvärd julklapp...

Södertälje gick förbi Djurgården...

Södertälje-Timrå 3-2
Det var en viktig match för Djurgårdens del trots att de är spellediga. I  bottenstriden möttes: Södertälje - Timrå inför en riktigt låg publiksiffra.ca 2800. Alltså allsvenska Växjö Lakers slår ju SSK i publikligan lätt om det ska fortsätta så här. Riktigt uselt och södertäljeborna måste vara riktigt kräsna eller så är halva stan bara medgångssupportrar när det går bra?! Nåväl de får leta sig tillbaka till hockeyarenan för SSK vann ikväll över ett lamt och lojt Timrå 3-2. TIK kom i underläge i slutet men såg inte ens ut att försöka kvittera. Förstår att Challe var missnöjd i intervjun efter slutsignalen. " De ser ut som ett J20-lag där ute för f-n" sa Challe. SSK gick nu upp på 36 poäng och passerade därmed DIF och det svider..! Fortsatt äckligt tajt i botten på Elitserien. SSK har nu 3 segrar på de 4 senaste. #29 Tomas Kollar förre djurgårdaren var en av isens bästa!

Luleå besegrar Skellefteå hemma med 2-1 och fortsätter klättra i tabellen.

Patrik Zackrisson - Du är en pajas!

Djurgården slog Färjestad i lördags men vid sidan av isen stod Andreas Holmqvist, skadad. Fortfarande inte pigg efter tacklingen av Linköpings fuling Ylvén-Laumann för en dryg vecka sedan.


Patrik Zackrisson - geni?
LHC:s Patrik Zackrisson sade i tv efter tacklingen mot Holmqvist: "Vi får en väldigt underlig utvisning. Jag tycker det är en klockren propp, men han ligger kvar och grinar. Det är väldigt konstigt, riktigt dåligt"  han menar alltså att Andreas låg kvar och filmade.. vilken pajas..

Riktigt genomtänkt där av Zackrisson måste jag säga. Andreas är fortfarande skadad och är inte tillbaka förrän efter juluppeghållet den 26 december. 

- -- --- ---- ----- ---- --- -- - 

Djurgården är spelledigt ikväll, Modo också så det blir att följa dramatiken kring strecket i matchen mellan Södertälje-Timrå, Vinner SSK går de förbi DIF och vinner Timrå så drar de ifrån DIF. Så det är lite kluvet vilka som man vill se som vinnare i den matchen måste jag säga. I kvällens andra match möts Luleå-Skellefteå.

*** Frölunda ser verkligen ut som ett topplag nu. Segrarna radar upp sig och de visar ett mer säkrare försvarsspel, Honken är het och målskyttet har börjat lossna ordentligt. 4-2 seger över Brynäs där VF hade 4-0 efter 21minuters spel.
** Linköping slog HV borta 6-5, inte helt oväntat. Andreas Jämtin fick ett kyligt välkomnande av sin gamla hemmapublik. Det buades så fort Jämtin var nära pucken och banderollerna på läktarna sade tydligt vad HV-fansen tycker om Andreas efter klubb-bytet till ärkerivalen Linköping.
* Rögle verkar ha fått grus i maskineriet eller så har verkligheten nåt i fatt dem. Femte raka förlusten och ännu en på hemmaplan. Nu mot Färjestad och RBK trillar sakta neråt i tabellen. FBK däremot reste sig efter förlusten mot DIF i lördags och FBK tillhör topptrion i Elitserien för tillfället

RSK:s tredje raka seger!!


RSK vann igen!
RSK åkte till Virserum för två nya poäng och det blev det helt rättvist sett över hela matchen. Det var ändå hemmalaget som började bäst i början men Nicklas Hård såg till att det var mållöst efter första perioden. I den andra tar RSK ledningen och gör 0-2 ganska omgående. Efter det tappar hemmalaget spelet mer och mer och RSK tar över. Är väldigt effektiva i när man gör tre mål i powerplay i slutet på perioden och avgör  matchen. I den sista spelar båda lagen av tiden i stort sett, hemmalaget tröstmålar i spel i fem mot fyra. RSK tar sin tredje raka seger och Virserum har det fortsatt tungt.

Matchfakta: Virserum Racoons - RYDAHOLMS SK 1-5
(0-0, 0-5, 1-0) 
Första perioden: 0-0
Andra perioden: 0-1 (7.45) Andreas Håkansson (Niclas Johansson) 0-2 (8.52) Magnus Göransson (Jimmy Ferm, Daniel Jonasson), 0-3 (15.54) Magnus Göransson (Daniel Jonasson, Martin Pettersson), 0-4 (17.43) Daniel Jonasson (Martin Pettersson), 0-5 (19.51) Daniel Jonasson (Martin Pettersson),
Tredje perioden: 1-5 (16.18) Simon Karlsson

Skott: 33-42 (13-13, 9-17, 11-12)
Utvisningar: VSGF 13x2 minuter RSK 8x2 minuter

Tillbaka vid bloggen igen!

Sorry att det vart tyst här inne på ett par dagar, har bara kunnat blogg lite spontant emellan tunnelbaneåkandet och shoppandet i storstaden. Åkte hem tidigt som..... idag, direkt till skolan och presenterade vårt grupparbete men är efter en middag & Andra avenyn fylld med bloggenergi igen.

Två stora saker hände hockeymässigt i helgen!

DJURGÅRDEN VANN - ÄNTLIGEN


 - - - - > RYDAHOLM VANN - IGEN!! 5-1 borta mot Virserum!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Djurgården-Färjestad 3-2 (1-0 0-2 2-0)
Publik: 5092


Det var kul att vara på plats o se denna match. Första gången jag ser DIF-FBK, har mest sett DIF på bortais i Kapellet mot Kyrkans vänner nere i Bibelbältet, så det är ju nåt helt annat att sitta på Hovets läktare och se mina idoler på hemmais och just mot Färjestad -ärkerivalerna nr 1. När matchen började så såg det inte ut att vara så mycket folk för det var många stolar som gapade tomma så jag räknade kanske med strax över 4000 pers men det gick över 5000 så det var väl ändå ok för att vara i Stockholm när det inte går så bra för DIF tyvärr..för det är nu det behövs som mest så en stor eloge till JK som varenda match har en klack som slår vilken bortaklack som helst - när som helst!

DIF börjar matchen piggt och sätter press på ett skadedrabbat FBK som inte är riktigt vakna i början. 1-0 är rättvist efter första perioden, FBK kommer upp lite men det är hemmafördel efter första perioden. I den andra perioden så kommer FBK igång på allvar och jobbar sig in och fixar kvittering, efter det så börjar DIF bli darrigt igen och FBK tar över mer och mer. 1-2 är egentligen orättvist men FBK är effektiva och vassare i avsluten ska sägas. DIF har i och för sig fyra!! stolp och ribbträffar så pucken fortsätter att spela DIF ett elakt spratt. DIF skapar några chanser men pucken vill inte in. Det luktar förlust efter den andra perioden. Jag säger till Ida i slutet på perioden: "att gör FBK 1-3 så är det ridå"....

Men DIF kommer ut i den tredje och ser verkligen taggade ut och startar tredje med tempo och spelglädje trots underläget. 2-2 kommer och det känns annorlunda.. -ska de bli poäng idag?- jodå. Matchens lirare blev en inhoppande Mikael Ahlén! som den killen sliter och är obekväm, kanske inte världens skridskovirtuos men ack så oöm och obekväm för motståndaren. Han står framför mål och irriterar flera gånger under matchen och det lönar sig till slut när han står där framme när Jimpa Ölvestad dragit upp ett anfall och skjutit så Jonas Gustafsson får släppa retur och där står Micke och vispar in 3-2. Vilken glädje som Micke visar och slänger sig i famnen på Jimpa som kommer för att gratulera. DIF leder 3-2 med 13 minuter kvar och där domaren som måste nämnas: Sören Persson - vad in i hela hälsingland gör han på isen? Han har ingen koll på matchen utan dömer lite som han vill och vilken konstig nivå. Tur för honom att han inte orsakar förlust denna kvällen med (som han gjorde nere i Ängelholm ni vet när Rögle vände 2-3 till 4-3 när han fixade så DIF fick spela 4mot5 i stort sett hela sista perioden) Nej allvarligt talat så håller han inte elitserieklass..inte än ialla fall.
FBK får ett par möjligheter i spel fem mot fyra men DIF reder ut stormen. FBK känns vassare i anfallen för det känns farligt varenda gång de är i anfallszon och DIF slarvar många gånger men Gustaf Wesslau i målet har lite flyt med ett par puckar som dimper ner framför och på honom men gästerna lyckas inte kvittera utan DJURGÅRDEN slår Färjestad med 3-2, härligt är bara förnamnet på känslan när jag & Ida lämnar Hovet...

klädd och laddad för avfärd mot Hovet!


Ida trivdes!
 
 Farligt här när DIF anföll men inget mål dessvärre


Järnkaminerna hördes mest som vanligt!

Skön känsla igår

Ursäkta alla läsare!
Är i storstan och har inte tid att sitta vid nån dator så därav inga inlägg här på bloggen men kommer skriva utförligare när jag kommer hem till halmstad på måndag. Kommer upp en del foton också.

Det var en riktig skön känsla i går när Ida och jag lämnade Hovet. DIF vann 3-2 efter en riktigt bra sista period.Thomas Enqvist - när det begav sig på tennisbanan
Vi satt jämte ett gammalt tennisproffs: Thomas Enqvist, satt där med sin tjej och son, som hade en dif-halsduk på sig . Han har ett gammalt ordspåk som fanns på en gammal DIF-sida: "Vissa föds till djurgårdare, medans andra hamnar snett här i livet" nånting sånt. Ett par rader bakom oss satt även FBK:s Thomas Rundqvist, tänkte tagit ett idolkort åt farsan men det blev aldrig så.

DIF:s kris allt djuparePå plats i Stockholm
Befinner mej i huvudstaden, jag åkte upp i gårkväll så satt på tåget hela hockeykvällen men fick rapporter via sms. 0-0 efter första verkade ju rätt ok ändå men sen när 0-1 föll så kom tankarna att nu går det väl som vanligt, och jodå alldeles riktigt. Vid 02 fick jag ett sms av en kompis som skrev: "0-2 Ridå - Så j..a dåligt" Det blev inte mer mål men DIF torskade igen men som vanligt vinner dom skotten men KAN INTE GÖRA MÅL! VAD ÄR DET FÖR FEL??
Imorrn ska jag se Djurgården på plats mot Färjestad. Det blir en upplevelse..... 


På resande fot

Sätter mig på tåget snart till stockholm, kommer befinna mig där över helgen fbland annat för att se djurgården - färjestad på hovet på lördag! Kommer jag åt en dator så kanske det blir ett inlägg här på bloggen. Annars får ni ha en trevlig helg!

Niklas WIKEGÅRD är i Alvesta ikväll!


Niklas Wikegård

Niklas Wikegård föreläser på Thalia i Alvesta ikväll 19.00

För mer info gå in på Smålandsidrottens hemsida!

Elitserien: inför omgång 29

 vs

Djurgården tar sig an Skellefteå ikväll. Senaste mötet snodde DIF en pinne, 2-2, men blåste SAIK på tre poäng egentligen. SAIK var fullständigt överlägsna men fick inte in pucken på en storspelande Stefan Ridderwall, på en av få matcher denna säsong som Lill-Riddarn verkligen varit bra. DIF ledde faktiskt med 2-1 med 1,40 men utvisningar och spel 5mot3 för SAIK gav 2-2 och sudden som blev mållös. DIF besegrade SAIK hemma i första mötet med 3-2 efter förlängning även där så det har varit täta matcher mellan lagen.
Läget i lagen inför nedsläpp: DIF saknar Christian Eklund (knä) långtidsskadad, Marcus Ragnarsson (knä) och Andreas Holmqvist (rygg). Stefan Ridderwall tränade idag för första gången sen sjukfrånvaron och är inte heller med mot SAIK. I SAIK är Jyri Marttinen tillbaka och Johan Burlin åker med laget till Stockholm. Saknas gör Christoffer Norgren, Fredrik Krekula och Fredrik Lindgren. Mikael Renberg är ju klar för klubben men gör inte debut förrän efter jul.

Övriga matcher:
Frölunda-Modo
Timrå-HV71
Rögle-Södertälje
Brynäs-Linköping
Färjestad-Luleå

AIK på väg mot Kvalserien!


Är AIK på väg mot Elitserien igen??

AIK-Troja/Ljungby 5 - 2

Det ville sig inte för trojanerna som inte var vakna i början. AIK gick fram till 2-0 i första perioden och satte tidigt 3-0 innan gästerrna vaknade till men man var aldrig riktigt nära. AIK var det bättre laget och segern var aldrig hotad. I och med segern gick man upp på andra plats och petade därmed ner Växjö.


DEN STORA SKRÄLLENSundsvall Hockey slog Leksand!

Sundsvall nollade storfavoriten Leksand
på hemmaplan med 1-0. Segern var rättvis var hemmalagets coach den förre AIK:aren Peter Gradins kommentar efter matchen.

TeXas krossade Westbo 11-2!Westbo-TeXas Hockey 2-11 (1-0, 1-2, 0-9)
Skott
: 17-44 (8-9 7-14, 2-21)
Mål: Daniel "Lillis" Jonasson 2, Andreas Håkansson 2, SImon Haglund, Johan Pettersson, Johan Lessner, Magnus Göransson, Jakob J, Jimmie Färm & Henrik Gustavsson


RSK fick äntligen proppen ur och kunde åka segrande från Gislerinken med tvåsiffrig seger i bagaget över Westbo. Trots en trög start med underläge 1-0 och helt stillastående i den första perioden. -"Det måste sitta i tröjorna" uttryckte assisterande kapten Daniel "Lillis" Jonasson i paus. I mittenperioden började rydaholmarna komma igång och hade 2-2 med sig inför sista perioden. I den tredje perioden åkte RSK ifrån hemmalaget som maldes ner successivt, bland annat drar Westbo på sig två matchstraff som drar ner laget ännu mer och de blir överkörda. RSK vinner perioden med 9-0 och 21-2! i skott. Totalkross måste det skrivas!

Nu gäller det att ladda om inför söndagens hatmöte som det blivit på senare tid mot Virserum Racoons. Känslorna mellan dessa klubbarna är ganska kyliga efter en händelse i en match för ett par år sedan med en viss Andreas Kindman.


Inför: Westbo Hockey-TeXas Hockey

Westbo Hockey - Rydaholms SK

RSK åker till en av de två bortamatcherna som står på schemat denna veckan, idag går bussen mot västbo-området för match mot Westbo Hockey, det nystartade laget i Gislaved. GSK ligger ju som bekant i division 1 men tydligen så är hockeyintresset stort för dem som inte tar plats så nu har det startats en andra ishockeyförening för hockeytokiga: Westbo Hockey. Vet inte så mycket om dem förutom att det är föredettaGSK:are.
Finns många namn som jag känner igen i laget, några som man spelat mot själv men också namn som man känner igen när det gäller GSK: Bobby Hellberg, Andreas Sjöblom, Jocke Svensson, Martin Helgesson, P-J Åqvist, Jere Koskenkorva, Fredrik Sjöblom är några namn som känns igen direkt. Det luktar rätt mycket rutin över laget så de kommer bli vassa ju mer de får ihop laget. Det har blivit förlust i alla matcher hittils men de var nära att ta poäng hemma mot Lenhovda men föll med 5-6. Tror att RSK som första lag kommer få vääldigt svårt att vinna idag. Bara en känsla men RSK som sagt verkar ha hittat sitt spel så det vore så gott om TeXas gick ut och segrade idag:

RSK:s preliminär uppställning ikväll: 

Målvakter: Niklas Hård (Gabriel Fransson)
Backar: Jimmie Färm-Marcus Bergdahl-Mikael Stridsberg-Christoffer Roman-Johan Lessner-Johan Karlsson 
Forwards: Magnus"G" Göransson-Daniel "Lillis" Jonasson-Philip Wärmegårdh-Jakob Johansson-Andreas Håkansson-Simon Haglund-Henrik Gustafsson-Johan Pettersson-Jakob Gulldén, Mattias Bergdahl och kanske någon till, osäkert 
Saknas ikväll gör: Marcus "Frallan" Fransson (jobb) Martin Pettersson & Fredrik Forsberg


Troja på Johanneshov ikväll

VS 

Allsvensk hockey denna onsdagkväll:
De rödvita är i huvudstaden och glider in på Hovets blanka is för match mot seriefavoriten AIK. Troja som besegrade AIK hemma senast de möttes i en match där AIK först vaknade i den sista perioden men kom inte närmre än 3-2. Tror på en helt annan match idag med AIK som det förande laget men hoppas att de rödvita kämpar med sig en pinne hem minst!

Växjö Lakers spelade i går borta mot Västerås men föll 2-6.

ÄNTLIGEN!


Jörgen Jönsson - Visst e han snygg?

Tack och bock!. Jörgen Jönsson lägger av efter denna säsongen. Det var ... på tiden. FBK och Tre Kronor måste ju förstå att han inte kan spela i all evighet.

Liket sprattlade till!


Niklas Anger kvitterar till 3-3

Tro det eller ej men DIF räddade en poäng i Cloetta Center igår. 3-3 trots ett tidigt underläge i vanlig ordning i början av första perioden. 2-0 och timeout Djurgården. DIF fick kontakt direkt när Nicklas Danielsson fick in 2-1 och i slutet av perioden så dundrar David Schneider in 2-2 i spel 5mot3. 2-2 i paus. LHC har mycket av spelet och är mycket bättre än DIF i andra och det gör att DIF drar på sig mycket utvisningar så i numerärt överläge gör LHC 3-2 genom retstickan Andreas Jämtin som syntes överallt och var där det hände i hela matchen. I den tredje är det tajt och tufft.

Andreas Holmqvist blir liggande efter tacklingen

Martin Ylvén Laumann tacklar Andreas Holmqvist i ryggen
och Holmqvist blir liggande och kan inte spela mer i matchen men det pinsamma är att domaren ger Ylvén Laumann två minuter???! det är en solklar tackling i ryggen så det ska vara en tiominutare till men som sagt domarna i elitserien har sin egen privata bedömningsnivå. Men det positiva är att DIF kvitterar i spelet fem mot tre som blir efter utvisningen när LHC drar på sig en tvåa till direkt efter Ylvéns utvisning. 3-3 skjuter Niklas Anger som visar målform med sitt tredje mål på tre matcher. Anger är en av de spelare som visat framåtanda i de senaste matcherna och vart i form tycker jag. Matchen slutar 3-3 efter förlängning där DIF var vassast men inte lyckades göra mål i nåt av sina lägen. Var detta ett steg i rätt riktning på allvar?

Jag såg Luleå-Frölunda 2-1 i går kväll och det var ingen höjdarmatch. Inget skönspel utan det var mycket kamp och få målchanser men ändå rättvist att Luleå knep tre poäng. VF såg loja ut de två första perioderna men var inte riktigt nära att välta hemmalaget.

Uppsnappat

------------------------------------------------------------------------------------
Kommentar om Henke Lundqvists beteende efter att han blivit utbytt i senaste matchen mot Florida:
"Och dålig förlorare, det ska man vara.
Det är bara de som verkligen hatar att förlora som blir vinnare"
 ------------------------------------------------------------------------------------

Okända avsändare.......


....gör sig icke besvär i att kommentera! åker puts väck om ni inte står för åsikten!

Match i "Chokladkartongen" ikväll för DIFBortamatch för DIF ikväll

Linköping borta. Jumbon Djurgården mot serieledarna. Det kan bara sluta på ett sätt eller? Nåja vi ska spela om det först. I DIF-lägret är det spänt och laddat. Spelarna är mer och mer påverkade av situationen vilket jag hoppas stärker gruppen och viljan att vända på denna negativa trend. Kunskapen, viljan och kämpaglöden finns. Det gäller bara att hitta den så kommer flytet också, det är jag övertygad om. Spelet bakåt har varit under all kritik de senaste matcherna så det gäller att täta bakåt till att börja med och ta vara på chanserna framåt så kan vinsterna börja rulla in. Serien är halvspelad så det finns hur mycket tid och poäng som helst att spela in och komma tillbaka. Gäller bara att laget tar livsstrået nu och inte hakar efter för långt för då kan det bli äckligt jobbigt till våren.
I kvällens DIF-lag saknas: Stefan Ridderwall, (sjuk) Marcus Ragnarsson(knä), Christian Eklund (knä) men Dick Axelsson är tillbaka och Gustaf Wesslau vaktar kassen. Hoppas bara Gustaf kan ta vara på chansen nu när han väl får stå. Hemmalaget mönstrar ordinarie lag med "Hento" i kassen.

I kvällens andra match möts Luleå-Frölund ai Coop Arena. Det kan bli en riktig fajt det. Matchen sänds på Canal+ ikväll och tänker sitta ihop med ett frölundafan - "Stoffee" på ena sidan och luleåfan - "Adamski" på andra. Kan bli en rolig kväll det.

Mitt tips:
Linköping-Djurgården  4-1
Luleå-Frölunda  4-2
 

Kvällens hockey

Södertälje - Färjestad 3 - 1
Kvällens nyhet i Södertälje var först och främst att Hannes Hyvönen har lämnat SSK för KHL (som jag bloggade om för en dryg vecka sen) Sen han lämnade har SSK gått uppåt och är inne i en positiv trend mer än vad man kan säga om Djurgården som nu endast är en poäng före SSK. Riktigt tung press på DIF:arna nu. Matchen då: FBK tog ledningen men SSK kämpade och slet till sig segern idag. SSK:s tredje mål var ett riktigt köttarmål där puckuslingen bara skulle in till vilket pris som helst. SSK är klart på uppgång. FBK tappade humöret och spelade mer fult och hade koncentrationen på helt andra saker.

Skellefteå - Brynäs 2 - 2
SAIK var närmast att knipa segern men vikarienda målvakten för Jakob Markström, Anders Lindbäck storspelade och räddade en poäng åt BIF.

HV71-Rögle 3 - 2
HV71
var det vassare laget, vann skotten med 44-18 och knep segern när Per Gustavsson sköt via rögleförsvararen in segermålet 3-2. Mattias Tedenby, värnamoprodukten, tillbaka från utlåningen till Oskarshamn, gjorde sitt första mål och låg bakom 3-2 målet.

STÄNG AV YARED HAGOS


Fimpen leds ut efter tacklingen i lördags

Stäng av FegisHagos för hans fula onödiga fega tackling på Christan Eklund i lördags. Han siktade verkligen på att skada Fimpen med sin tackling. Detta resulterade i att Inre ledbandet i Christians ena knä är skadat och  han fick dessutom två mindre frakturer på lårbenet. Fimpen beräknas bli borta minst 6 veckor, tungt avbräck för DIF det. Nu måste det till hårdare straff på tacklingar som medför såna här skador. Likadant som FegisThörnberg som knätacklade Niko Dimitrakos i Skellefteå som blev avstängd efter händelsen bör också Hagos bli avstängd.

Inför kvällens elitserie

Kvällens tre matcher:

Skellefteå - Brynäs
-Tror SAIK tar hem segern här i en tät match

Södertälje - Färjestad
Färjestad känns vassare helt enkelt - får tipset!

HV71-Rögle
Tätt och tufft men HV kan "skrälla" hemma hur dumt det än kan låta

RSS 2.0