Svag match mot Skellefteå

Elitserien - omgång 51

Skellefteå AIK - Djurgårdens
IF 4-3
Djurgården föll iKraft Arena med uddamålet men ligger kvar på tredje plats tack vare bättre målskillnad. Matchen i gårkväll var inte riktigt enligt önskan. Man började oerhört blekt och DIF ska tacka Wesslau i målet att det bara stod 2-1. SAIK gick upp till 3-1 och 4-2. DIF kom aldrig riktigt in i matchen, SAIK styrde händelserna och DIF kom aldrig ikapp under hela matchen. Spelet blev dock lite bätttre men när slutsignalen ljöd så var det 4-3 på tavlan för hemmalaget.

Modo - Linköping 8-0
Slutspel för Modo?? Kvällens största seger och mest förvånande. Ena matchen är man bra på hemmais. I nästa på bortais mot Timrå så vaknar man försent och ser lika hjälplösa ut som man gjort under många matcher. 10-3 hemma senast och nu 8-0. Vad är det som gör att de helt plötsligt är outstanding på hemmaisen? Är det nåt stort på gång?

Färjestad - Timrå 1-3
FBK förlorar på hemmais, mot ett vilt jagande Timrå som nu med har chans på slutspel. FBK är märkligt i år. De har vart upp och ner och det kommer bli svårt att tippa dem i ett slutspel. Det kan gå hur bra som helst eller tar det slut innan det börjat. Så känns det.

HV71 - Luleå 5-3
Så var HV71 upp i serieledning efter en övertygande seger hemma mot Luleå. Men frågan är väl om det har vänt eller om de ska trilla tillbaka igen? Modo kommer på besök på lördag med Peter Forsberg och Mats Zuccarello-Aasen i toppfom men man ska komma ihåg att Modo inte vinner ofta i Jönköping samt att man inte är alls lika starkt på bortaplan. HV71 vinner! 

Frölunda - Södertälje 4-1
Det var en väntad hemmaseger. Fanns inte på kartan att SSK skulle bräcka Frölunda på bortais. Därmed så var  Frölunda klart för slutspel, det blev klart efter gårdagens seger mot ett SSK som nu är avsågat och får slåss för sin plats i Kvalserien. Det är fyra matcher kvar och placering 3-8 är öppna. Det kommer bli hårt i mål ända in i slutminuterna i sista omgången.

Brynäs - Rögle 5-2
Ännu en match där hemmasegern var väntad och kvalserien har fått sitt andra lag klart: Rögle BK gör Leksands IF sällskap i kvalserien till elitserien 2010/2011. Rögle sköts ner i Kvalserien definitivt i och med förlusten. Med all sannolikhet SSK med i och med att dom förlorade med. Brynäs kommer vara en outsider i slutspelet. De har seriens bästa målvakt och ett varningens finger pekas här med.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0