ÄNTLIGEN: RSK vann och det stort

Division 3 - Östra

VS

Rydaholms SK - Virserums SGF 11-5
5-1, 4-2, 2-2


RSK vann mot ett tunt bortalag

RSK vann äntligen ikväll efter en rad förluster. Visserligen var det aldrig nån match och inga känslor på isen. Läktaren gapade tomt återigen, det var ett enkelt antal att räkna som kommit för att se matchen ikväll. Gästerna Virserum hade stort manfall och kom till spel med endast nio utespelare(?!) Därför kunde RSK manövrera ut dom ganska fort i matchen och ta en stor seger där det äntligen lossnade på målfabrikationen. En målrik match som slutar med skön RSK-seger med 11-5

Övriga matcher
Skillingaryd-Gislaved 2-7
Lenhovda-Kalmar 4-5
HA74-Wettern 5-2

Div.2
Vimmerby-Åseda 4-8

Helsingborg-Alvesta 6-1
ASK är upp och ner i år igen. Får inte riktigt till det, nu har man dessutom tappat sin supermålis Troy Davenport som gått upp till Nybro Vikings. Ser inte ljust ut på playoff-fronten nu inte

Värnamo-Jonstorp 7-3

Bengan Boys vinner igen, de hakar på ASK i jakten på playoff

Uppdateras: Övergångar i elfte timmen

****** UPPDATERAS HELA DAGEN till kl.00.00 ******

Transfer-fönstret stängde 24.00 i natt

Många agenter och klubbchefer jobbade febrilt för att slipa till sina trupper in i det sista.

- Jonatan Hedström, Luleå. Sades först ha fått sparken från Luleå idag men blir kvar. Konstig situation men det blev ingen flytt för Jonte

- Oscar Hedman, Frölunda, sparsamt med speltid i Frölunda för tillfället - KVAR I VF

- Kristian Kudroc, Frölunda, har lämnat Frölunda med omedelbar verkan

- Jens Karlsson
har återvänt till Frölunda från Borås.

- Daniel Sondell
har lämnat Modo för Saipa i Finland, och nu vet jag minst två polare som bli glada över att Modo gör sig av "Sondrell"

- Henri Laurila klar för Modo
från Finska Saipa

-
Tjeckiske Angel Krstev klar för Färjestad

- Tjeckiske Robert Kantor klar för RögleNäst sista hemmamatchen

Division 3 Östra - Omgång 23

  VS

Rydaholms SK - Virserums SGF
Talavidshallen 17.00
OBS! Näst sista hemmamatchen

Tvättbjörnarna kommer på besök
RSK spelar i eftermiddag sin näst sista hemmamatch för denna säsongen. Gäster är tvättbjörnarna från Virserum. Ett VSGF som gått ganska bra denna säsongen, de brukar annars vara slagpåse i serien. För RSK har inte säsongen inte varit alls som man tänkt sig men vi får hoppas på en bra avslutning de matcher som återstår.


Övriga matcher
Make Believes - Eksjö
Skillingaryd-Eksjö
Lenhovda-Kalmar
HA74-Wettern
Diö-Glimma

Div.2
Vimmerby-Åseda
Helsingborg-Alvesta
Värnamo-Jonstorp

Djurgården lekte med Rögle

Elitserien omgång 45Djurgårdens IF – Rögle BK 6-2
0-1, 3-0, 3-1
Mål: DIF: Marcus Nilson, Andreas Engqvist, Marcus Ragnarsson, Mike Zigomanis, Tim Eriksson, Michael Holmqvist
Mål: RBK: Mathias Månsson, Simon Hjalmarsson
Skott: 40-22 (16-8, 12-6, 12-8)
Publik: 6486 personer på Hovet


Djurgården lekte med Rögle på Hovet
DIF startar väldigt tamt inledningsvis och Rögle gör 0-1 i sitt första powerplay, efter bara tre minuter. DIF får inte undan pucken och efter ett skott där Wesslau släpper ut en retur som en Röglespelare kan slå in. Inga bra signaler från DIF:s sida. Hemmalaget rycker upp sig och trycker ner Rögle och pressar på men Jurgen Penker agerar säkert i kassen. DIF snurrar mest runt och håller pucken i anfallszonen men det blir inga farliga chanser alls. DIF är med i spelet men Rögle leder ändå. Djurgården vinner skotten som vanligt: 16-8

I andra rivstartar Djurgården och särskilt Marcus Nilson som sätter dit kvitteringspucken efter bara 30 sekunder, precis vad DIF behövde.  Perioden är väl ganska jämn med spridda skurar, det är ändå DIF som vill ha föret och jobbar till sig en chans när Rögleförsvaret slarvar på blå, Nicke Danielsson snappar upp pucken fintar skott, släpper till Tim Eriksson som skjuter ett skott som Penker styr ut och där kommer Andreas Engqvist på returen och slår in den i öppen kasse, Penker hinner inte tillbaka. DIF har vänt till 2-1 och det är rättvist. DIF får ännu mer energi samt att Järnkaminerna bara trummar på på läktaren. DIF etablerar åter spel i Rögles zon och Jimmie Ölvestad hittar Marcus Ragnarsson likt en Foppa-passning, ett riktig läckert hockeymål och publiken bara skriker ut sin glädje. Järnkaminerna fyller i på läktarna med ramsan som ekar efter 3-1 målet är ”Rögle åker ur i år, Rögle åker ur i år”. Rögles tränare Gunnar Persson tog timeout efter 3-1 målet i ett försök att väcka de grönvita spelarna. DIF har momentumet i matchen och för matchen dit man vill så långt. Rögle kommer inte upp alls och ser mer och mer slagna ut, drar på sig utvisningar och får jobba i upförsbacke. DIF äger perioden och vinner skotten: 12-6

I tredje får DIF en kalasstart när Mike Zigomanis gör 4-1 på egen hand, ett riktigt snyggt mål där han bryter in framför kasse n och rundar Penker i Röglekassen. Det var inte vad Gunnar Persson hade tänkt sig och det ser mörkt ut för kvalseriehotade Rögle. Ett visst hopp tänds när Rögle ändå reducerar ett par minuter senare men det är inte skåningarnas match. Man drar på sig utvisningar och det minskar möjligheterna på att försöka komma tillbaka. I stället så tar DIF vara på spelet i numerärt överläge och Kyle Klubertanz trycker in 5-2 ett mål som senare tillföll Tim Eriksson som var på pucken sist. Rögle är ett slaget lag och orkar inte hänga med Djurgårdsspelarna. 6-2 kommer av bara farten när DIF spelar ut och Rögle spelar utan skalle, Michael Holmqvist målskytt. Nu syns det verkligen är ett att det är toppen mot botten, ett lag som är stabilt och spelar med bra självförtroende medan det andra laget spelar desperat, kanske lite för mycket ibland men allt beroende på att man måste vinna till vilket pris som helst. DIF spelar ut de sista tio minuterna och hade det inte vart för Jurgen Penker i Rögles mål så hade det nog blivit 10-2 m i n s t. DIF vinner enkelt och lekte med Rögle när man vände från underläge 0-1. Rögle får starta om i kvalserien och som det känns nu så kan de få det svårt även där.

DIF var bra från Wesslau till Jimmie Ölvestad där fram. Hela laget förtjänar därmed ett plus.

Modo-Frölunda 1-1
1-0, 0-1, 0-0, 0-0
En tajt och mycket tät match med så mycket på spel, mycket känslor som Modo tog ledningen i och förde det mesta av spelet inledningsvis. I mittperioden var det Frölunda som styrde det mesta och gjorde även Niklas Andersson retfullt 1-1 för Frölunda.  Riktigt jämt och det märktes att lagen inte ville bjuda på minsta millimeter ute på isen. Frölunda känns aningen vassare ju mer matchen går. I sista perioden ville inget av lagen gå bort sig så därför delar man på poängen, förlängningen likaså den slutade mållös.

HV71-Södertälje 2-4
0-1, 2-0, 0-3
Skrällen med stort S i Jönköping!

Frågan var om det skulle bli parodi som en polare skrev innan nedsläpp men till en början var det nog mer än skräckis när SSK:s trollgubbe Linus Klasén satte 0-1 efter åtta minuter. SSK hade sex skott på mål varav ett gick in, HV sköt 16. I andra skapades ordning i matchen när HV kvitterade. HV för matchen och SSK kryper mer och mer tillbaka. Man orkar inte stå emot HV hur länge som helst och Mattias Tedenby kan göra 2-1. Ordningen återställd? nej för idag är en sån dag när motivation slår klass och åter till polaren som trodde på parodi ikväll fick se ett SSK som aldrig gav sig. Ordnade kvittering innan paus och två mål på blott nio sekunder i sista perioden sänker regalskeppet HV71. Nye SSK-keepern Riku Helenius var lugn och säker i kassen och imponerade.

Skulle gissa på att 95% tippade en enkel HV-seger i afton men aj aj aj vad fel det blev.

Skellefteå-Luleå 4-0
1-0, 2-0, 1-0
En stark inledning av SAIK satte ner Luleå och efter 3-0 så var Luleå ett slaget lag.

Kvällsmatcherna 18.30
Färjestad-Brynäs 4-3
Hemmastarka FBK fortsätter vinna  på hemmaplan, man hade bra koll på Gävlelaget som ändå nästan kom ikapp i sista perioden men vaknade för sent.

Timrå-Linköping 3-2
Skräll nr 2
Ännu en skrällseger ikväll. Tre väldigt viktiga pinnar för vilt kämpande Timrå mot seriens nästbästa lag. Viktigt för TIK att vinna när streckkollegan Modo och åttondeplacerade Frölunda kryssade.


Intervju med Nichlas inför matchenNichlas Falk 700 elitseriematcher för
Djurgårdens IF

En av mina DIF-idoler: #16. Nichlas Falk#.16 Nichlas Falk, Djurgårdens IF

700 matcher i klubben - Flest genom tiderna i Djurgårdens IF
374 poäng
varav 104 mål, 270 assist inklusive slutspel för DIF

På lördag hyllas en spelare i Djurgården, Nichlas Falk som gör sin 700:e match och är inne på sin 15:e säsong i klubben. Falk, som bland annat har varit en av elitseriens bästa tekare, numera är omskolad back och gör det galant. Nichlas har fyllt 38 år men håller sig form och skador är sällsynta, han tränar alltid hårdast under sommarträningen och håller därmed sig i riktigt bra form trots sin ålder. Nichlas kom till Djurgården säsongen 1995/1996 som 24-åring från Huddinge IK och gjorde bara 2 mål och 7 assist sin första säsong i klubben. Nichlas bästa poängskörd var säsongen 1998/99 då det blev 32 poäng, 8 mål och 24 assist.
Men det tog inte lång tid innan han blev etablerad och hamnade i landslaget där han vunnit ett VM-guld (1998) ett VM-silver (1996) och två VM-bronz, (1999 & 2002). I Djurgården har Nichlas vart med och bidragit till två härliga SM-guld 2000 och 2001 men han var även med 1998 och fick SM-silvret efter suddenförlusten mot Färjestad.


Träffade "Falken" på Hovet                  (dålig kvalité: dålig kamera)

Träffade han personligen i Stockholm på Hovet inför Djurgården-Malmö IF 11/12 2004, fick en liten pratstund och fotade honom men mitt nöt, nervös som jag var vid tillfället och upprymd till tusen på samma gång så bad jag inte någon fota mej MED honom. Nichlas var skadad några matcher så jag fick syn på honom av en slump under uppvärmningen när han kom ut från spelarkorridoren och sprang genast efter fanatisk som man är. Efteråt när jag pratat med honom när jag kom tillbaka till min brorsa och polarna så såg jag ut "som jag trampade på moln" när jag kom uppför trappen. Det var häftigt vill jag minnas. Finns ett par andra starka minnen med Falken, inte just för att jag träffat han fler gånger men just när man tittat på matcherna. Ett av de starkare var när jag var i Jönköping som så många gånger förr för att se Djurgården spöa HV71, 20/2-99, Falk satte 0-1 på HV där DIF senare vann i förlängning efter att HV tagit ut målvakten och Espen Knutsen satt pucken i mål från bakom egen mållinje, HV satsade för att vinna matchen då för att försöka ta sig till slutspel vet jag.


HV71-DIF 2-3 3/11-2002 (Filmat av Laszlo Mag)

En annan gång var det i då nybyggda Kinnarps Arena 2002 när jag och en av mina kompisar Laszlo Mag stod i DIF-klacken och HV ledde med 2-1 med minuten kvar, DIF plockar ut målvakten och Nichlas Falk står välplacerad framför Liv och stöter in 2-2. Laszlo filmade detta på sin digitalkamera och resultatet ser ni här ovan, vad vi jublar när målet kommer, sanslös glädje just då. DIF vann matchen på straffar senare. Personligen tycker jag Nichlas var som bäst under säsongerna 1999-2001 kring när gulden bärgades. Han var seriens bästa center, en utmärkelse han vann tre gånger med bäst tekningsprocent och bra skridskoåkare med känsla för spelet. Bra skott som användes flitigt i power play. Ett annat minne av Falken på isen var under SM-finalen mot Färjestad i Karlstad på självaste Långfredagen 2001 när DIF vann guldet i sudden så missade Nichlas halva matchen för att han fick en ful armbågstackling av Christian Berglund i FBK, man var inte lite förbannad på juniorBerglund då. Men som sagt det blev ju SM-guld ändå i FBK:s egen kula och revansch för förlusten 1998.

Nichlas är och kommer alltid att vara en DIF:s kungar inget snack om saken!
Jag har träffat honom och det är stort, han är en av mina idoler och kommer alltid vara i Djurgården.

Nichlas Falk hyllas på Hovet på lördag!

Elitserien - Omgång 45Djurgårdens IF - Rögle BK
Hovet 16.00

Nichlas Falk hyllas som den Djurgårdshjälte han är


En av mina idoler i Djurgården som jag även träffade personligen på Hovet:  Nichlas Falk firas på lördag för att han spelat 700 matcher i Djurgårdströjan! Ställ er upp och hylla den som hyllas bör! Numera är han en legend i Djurgården Hockey och lär få sin tröja upphängd när han lägger skridskorna på hyllan

Toppen mot botten på Hovet
DIF tar emot jumbolaget Rögle. Det är en lätt match på pappret men desto svårare på isen. För DIF gäller det att inte underskatta Rögle utan gå ut och köra från start. Det är alltid svårare att möta ett desperat lag som kämpar för överlevnad. Gästerna från Ängelholm har varit bättre på bortais denna säsongen känns det som. Laget föll senast hemma mot Färjestad och deras läge är allt annat än bra. De är i praktiken avhängda i botten men de kommer slita ont de 10 matcher som återstår av serien så länge det finns hopp om att klara av det på egen hand. Rögle är just nu nio poäng bakom SSK som har häng på de övriga lagen på säker mark. Bortalaget har förövrigt en seger på Hovet
denna säsongen.

Läget i lagen: I hemmalägret så saknades senast skadade Mathias Tjärnqvist och Marcus Krüger som inte spelar mer innan OS samt sjuke Andreas Holmqvist, oklart om Andreas är tillbaka i eftermiddag. Gästerna Rögle saknar Giulio Scandella, Johan Alcén och Jeremy Colliton i dagens match då samtliga är skadade.

Övriga matcher:
Modo-Frölunda
Jag har en känsla av att det kommer bli slutspelskaraktär på denna matchen och att VF kommer göra allt för att störa Foppa. Det är upplagt för ett krig på isen i Fjällräven Center i eftermiddag och kampen om sista slutspelsplatsen fortsätter, fördel Frölunda just nu.

HV71-Södertälje
Enkel etta på pappret

Skellefteå-Luleå
Norrlandskamp som borde bli en tuff match

18.30: Två kvällsmatcher ikväll på
Timrå-Linköping
Svår match för Challes lag mot seriens nästa bästa lag från Östergötland.

Färjestad-Brynäs
Kan nog bli en jämn fight men FBK:s har varit starkt på slutet.
Victor Hedmans fight inatt mot Scott Gomez


Victor Hedman stod upp för sitt lag mot stjärnan Gomez inatt.

DIF tog tre sköna i Axa Sport Center

Elitserien - omgång 43Södertälje SK - Djurgårdens IF 1-3
1-1, 0-1, 0-1
Mål: Jonas Almtorp
Mål: Kristofer Ottosson, Jacob Josefsson & Marcus Nilson
Skott: 17-27 (8-11 3-7 6-9)
Publik: 4652

Seger mot SSK igen

Skön tre poängare i Axa Sport Center. Det var en tight och jämn match som DIF återigen tar hem på bortais mot SSK. 1-1 efter första sen tog DIF ledningen tidigt i andra, det stod sig ända till slutminuterna av matchen när Mackan Nilson satte spiken i kistan 1-3. Skön trepoängare kort och gott!

Modo-HV71 5-1
Skön femetta för Foppalaget ikväll. Jag trodde på en betydligt jämnare match än så här. Foppas återkomst i Modo är guld värt. Tolka det som ni vill.

Frölunda-Skellefteå 5-4
Makalös vändning av Frölunda ikväll, 1-3 blev 5-3 som slutade 5-4. Var det månne Stephan Lillis Lundhs återkomst i båset som gav effekt eller de tusentals som kom in i arenan på gratisbiljetter? Har det vänt nu för göteborgarna.

Brynäs-Timrå 4-1
Väntad seger för Brynäs med seriens bästa målvakt, BIF allt bättre och starkare på hemmaplan. TIK försökte men det räckte inte ikväll.

Linköping-Luleå 2-1

Rögle-Färjestad 1-4
Rögle är ett av kvalserielagen. FBK kommer bli svåra i slutspelet.

Hockeytorsdag!

Elitserien - omgång 43Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 19.00

Formtoppat SSK väntar
DIF möter ett av de krigande bottenlagen ikväll, Södertälje SK som förankrat sig i botten genom hela säsongen men har nu på senare tid börjat att stabilisera sig och blanda sig i streckstriden på allvar. SSK har blandat och gett på slutet men har en formkurva som ändå visar positivt. SSK har just nu häng på de andra lagen ovanför strecket på säker mark. Linus Klasen har lovat slutspel men då måste det gå väldigt bra på slutet och ha lite flyt dessutom. När det gäller DIF så är formen sisådär. Oavgjort senast mot HV, men DIF har ingen formtopp direkt och har haft svårt att göra mål. Samt att man möter ett desperat kämpande SSK som slåss för varje poäng som om det vore den sista. Det gäller för DIF att vara riktigt bra idag för att ta tre poäng, DIF vann ju senast man möttes i Axa Sport positivt sett men man har sen gammalt svårt för SSK, särskilt på bortaplan.
Bra odds på både DIF och SSK på Svenska spel ikväll.

Läget i lagen: SSK:s nye målvakt Riku Helenius är spelklar och men oklart om han debuterar i SSK-kassen ikväll. Björn Bjurling missar matchen på grund av problem med en axel. I övrigt så är det skadefritt i hemmalägret. I DIF är det inga större förändringar, det skrevs om att Marcus Ragnarsson skulle eventuellt vara spelklar och han finns med men i stället är Andreas Holmqvist sjuk och missar matchen, Marcus Kruger och Mathias Tjärnqvist är skadade till efter OS. Målvakt i kväll för DIF är Gustaf Wesslau.


Övriga matcher
Frölunda-Skellefteå
Brynäs-Timrå
Linköping-Luleå
Rögle-Färjestad

18.45 Modo-HV71 på 

Div.2: "Tigers" vann derby mot ASK igen

Div.2 C Södra - Heta derbyt

 
        Alvesta SK - Värnamo GIK 1-3
Det var ju inte roligt, men starkt gjort av VGIK att ta ännu en seger mot ASK denna säsongen som verkar ha svårt med de små katterna från Värnamo. Alvestas lejon verkade inte vara på hugget ikväll. ASK har väl målet att ta sig till playoff men det känns som att de inte räcker till. De har det inom räckhåll, likaså VGIK men det kommer nog vara hårt in i det sista vilka som går till Playoff och vilka som får negativt kval i serien. Som jag skrivit innan så trodde jag inte på VGIK alls innan säsongen men de är bättre än så. Bengan Gustafsson har verkligen fått ut mer än vad kanske många trodde. Bra jobbat där Bengan! och släkten är ju som bekant värst, Bengan har ju förflutet i ASK sen många år tillbaka. 

Åseda-Dalen 5-0

Hyllningsvideo: Elitseriens hårdaste tacklare

till Elitseriens hårdaste tacklare, och han tacklar mest i serien också!Han är nr 19 i Djurgårdens IF: Jimmie Ölvestad

Miraklet i Leksand sjukt skönt


Tre sköna Troja-poäng i Leksand!

Leksand-Troja/Ljungby 2-5
IF Troja/Ljungby tar en mäta stor seger på bortaplan mot självaste Leksands IF i deras egna jättearena. LIF startade matchen bäst med ett ledningsmål sen vände Troja och höll i och LIF kom aldrig igen. Detta är då märkligt, jag tippade enkel Leksandsseger men som ni kanske redan märkt så brukar mina solklara tips gå käpprätt åt fel håll helt enkelt OCH lika glad är jag för det. Mycket bra gjort av Smålands stolthet ikväll!

Det är dags att prestera Leksand!

                
      Klassiska hockeyallsvenska Leksands IF

Det fona elitlaget numera bara allsvenskt sen våren 2005. Laget har gjort flertalet Återtåg som fullständigt spårat ut men i år gör man ett jätteförsök att ta sig tillbaka till Eliten igen. Leksand har öppnat feta plånboken och värvat en kanadensisk målvaktsflopp från NHL, och två finska hyfsade spelare till laget för att spetsa till laget så här bara dagar kvar till övergångsstoppet den 31 januari
Truppen och spelarmaterialet som tränare Leif "Strumpan" Strömberg bossar över denna säsongen är det mest stjärn- och rutinmässigt bästa laget som Leksand har ställt upp med i Hockeyallsvenskan.

...så det är DAGS ATT PRESTERA LEKSAND!

En sak bara, tar de inte klivet upp i Elitserien nu efter nästa kvalserie som spelas om ett par månader så går dom aldrig upp och det är årets flopp och totalmisslyckande helt klart. För jag tror inte de går upp i år heller..

Större chans att Mora fixar det
Tror till och med att det är större chans att Mora tar klivet upp, det verkar tyvärr vara mer ös i den klubben än i LIF. Mora klarar trycket i kvalserien, Leksand har ju en förmåga att totalt göra bort sig så fort det blir allvar. Mora verkar mer hungrigt att verkligen vilja ta klivet tillbaka upp i Elitserien.

Leksand tillhör Elitserien men det känns som de senast årens försök ändå inte känns som de verkligen vill ta klivet upp. Åtminstone inte på isen.

Sist men inte minst så tar Leksand tre enkla poäng mot jumbolaget Troja/Ljungby, det smärtar att skriva så men det finns inte annat än att Leksand ska vinna mot Troja. Enkelt.

Veckans kalkon: Henrik Rydström


Knip igen Rydström!

”Om du är fotbollsspelare och har en förmåga att tänka fyra tankar i följd så har du en fördel, för folk underskattar ju en”, säger Rydström i en intervju om schablonbilder.På frågan hur vanligt det är att Rydström och hans kompisar har den förmågan kommer sedan kängan:”Bland ishockeyspelare är det extremt ovanligt, vi fotbollsspelare ligger klart över det.”
Henrik Rydström, Kalmar FF


Alltså egentligen så hade jag inte tänkt bry om ett sånt sanslöst pinsamt uttalande av en av fotbollssveriges blogg-mediapajasar nummer ett. Det är ju inte första gången han släpper såna grodor över sina läppar. Han tror verkligen han är mucho macho den där Rydström. När det gäller huruvida intellegenta hockey och fotbollsspelare är så är det nog fifty-fifty eller så får man forska om det. Vad har han för belägg för sina uttalanden egentligen undrar jag. Man förstår ju att han kanske är mest ironisk men vill även ha publicitet och bli ännu större som personen Rydström. Jag tror han vill stå som en av fotbollens mest omtalade eller nåt.

...vilken PR-kupp...

Vilken sport som är störst av de båda idrotterna beror ju på vem du frågar, alltså kan man bara sia om det.
Men vad säger fansen? Jo, de väljer i s h o c k e y ! 2,3 miljoner såg högsta hockeyserien: Elitserien 2008-2009. Fotbollen något lägre 1,9 miljoner såg en halvtråkig och dålig allsvenska. - God Morgon Rydström!

och förresten kom inte och säg att Allsvenskan i fotboll är i närheten av ordet b r a. Det är konstaterat dåligt, riktigt dåligt. Jämfört med Champions League och Premier League så känns Allsvenskan som division 3 ungefär. 

Många hockeyspelare skulle nog gärna vilja möta han på isen likväl att utmana honom på fotbollsplanen, han menar ju på att han har en fördel på det gröna underlaget men kapa och sparka ner han på en fotbollsplan kan nog vilken idiot som helst om jag får använda uttrycket.

Så här gick det ikväll


Matchvinnare: Magnus Pääjärvi-Svensson

Timrå - Frölunda 2-1

0-1, 1-0, 1-0
Sanslöst viktig streckmatch där båda lagen måste måste ta tre poäng. Lite fördel för Frölunda som ändå är det bättre laget egentligen. Frölunda tog ledningen på ett försvarsmiss och stor tur samtidigt. Nertagning på tennis på ett farligt pass i egen zon gav 0-1. Magnus Pääjärvi-Svensson har gjort poäng i alla möten med Frölunda denna säsongen och så även ikväll. Hans 1-1 var delikat, ett rappt handledsskott i krysset. I tredje är det tight och det blir farligt åt båda hållen när lagen skapar målchanser. Magnus Pääjärvi får åter ett nytt kanonläge och drar in just en kanonskott till 2-1ledning. Det var hans femte mot Frölunda denna säsongen. Timrå håller undan och vinner matchen och tar de där viktiga poängen i botten. Det går tungt för Frölunda.Vilken pajas!
Hatobjektet nummer ett även när han spelar mot DIF. Han var inblandad i det mesta och var riktigt tjurig på isen idag, körde en fuling i ryggen på Daniel Corso bland annat.

Luleå-Brynäs 3-4 efter förlängning
1-1, 0-0, 2-2, 0-0
Det var 1-1 länge och väl men Brynäs avgjorde i tredje med två snabba mål med mindre än halva perioden kvar att spela. Men hemmalaget vägrade ge sig och kom tillbaka rejält. 2-3 först, Chris Abbott och sen 3-3 genom Pär Ahlbrandt när Luleå tog ut målvakten och satsade på sex mot fem. Matchen till förlängning där ändå Brynäs drog det längsta strået genom Stephen Dixon som därmed gjorde sitt andra för kvällen.

Skellefteå-Färjestad 4-1    på -->
0-1, 4-0, 0-0
Förvånansvärt glest på läktaren i Kraft Arena inför kvällens match som ändå är möte mellan tabelltrean och FBK ledde efter efter första och hade hyfsad koll på matchen men i andra så släppte det för hemmalaget som satte fyra puckar och vände på matchen rejält. FBK i stark brygga inför sista.


Kenta Johansson till Frölunda!Kenta Johansson till Frölunda - det är mitt heta tips!

Slutspelskaraktär på toppmötet på Hovet

Elitserien - Omgång 43Djurgårdens IF - HV71 3-3
0-2, 2-1, 1-0
Skott: 31-32: (9-11, 12-7, 6-10, 4-4)
Mål:DIF: Andreas Engqvist, Tim Eriksson & Nichlas Falk 
Mål:HV71: Teemu Laine, Mattias Tedenby & Martin Thörnberg
Publik: 7272 personer på Hovet 

DIF krigade till sig poäng
Pigg inledning av ett rödklätt Djurgården som satte press direkt med ett par långa anfall. Man får spel i fem mot fyra nästan direkt men utan att få till det. HV inte alls med i matchen i början utan håller koll på DIF, släpper inte in dem för nära. Noterbart så skjuter HV sitt första skott på Wesslau efter 8.11. Så lång tid fram var det bara DIF som anföll. Nästa gång det blev utvisning var det HV som fick chansen och då var det genast farligt. Elitseriens vassaste powerplay, DIF försvarar sig bra i början men med 22 sekunder kvar så smäller det. 0-1 för HV och ordningen återställd. HV hade inte skapat nånting innan dess men i ett pp så small det direkt. Typiskt på nåt vis men det gäller att ta vara på chanserna. Ingen bra start för hemmalaget alls trots lite spelövertag. DIF får en jättechans direkt efter men inget mål då heller. Istället går HV upp på en kontring och gör lika enkelt 0-2. Det speglar inte matchen alls, HV är bara effektivt. Det är bara att konstatera att DIF har stora problem att göra mål, jag undrar om man inte ska kolla marknaden efter en spetsspelare, en riktig målgörare för det saknar DIF känns det som. HV har tagit över matchen och har koll efter första. Skott: 9-11

I andra får DIF den start de måste ha, reducering 1-2 genom Andreas Engqvist. Efter det får de ett nytt powerplay men det vill sig inte riktigt. DIF behåller trycket och får med sig ett nytt överläge och bättre spel nu men inga mål. Strax efter är det HV:s tur i spel fem mot fyra. DIF försvarar sig bra och Micke Holmqvist håller pucken i anfallszon och spelar hem, då kommer HV:s arge David Petrasek och ger Holmqvist en armbåge. Väldigt onödigt och Petrasek får sätta sig, i näst moment så börjar domaren hitta utvisningar åt alla håll. Vet inte vad som hände men helt plötsligt så fanns det massa oschysstheter på isen. Det höjde temperaturen för irritationen på isen märktes likväl på läktarna där JK sjöng fram sitt tydliga missnöje med ett par väl valda ramsor. Daniel "Brodde" Brodin bryter ett pass i egen zon och jagar ifatt den, når pucken nästan nere vid förlängda mållinjen och slänger där in den på mål där Tim "Turbo" Eriksson stöter fram och får in pucken på nåt vis bakom Stefan Liv. 2-2 och det är kvitterat. DIF har kommit tillbaka. HV får en ny möjlighet i spel fem mot fyra men DIF dödar den utvisning effektivt. Desto värre så har domaren kommit på hur pipan funkar och HV får åter ett läge bara nån minut efteråt. HV är bra i PP och denna gången går det inte många sekunder innan det är mål igen, 2-3 och domaren ser till så HV får tillbaka ledningen igen, en väldigt konstig nivå på de där två svartvita domarna då.
2-3 står sig in i paus i en period där Djurgården jobbat sig tillbaka men åter ligger under inför den sista perioden. Skott: 12-7

I den tredje perioden så var nog tanken att DIF måste kvittera, ett bortamål skulle avgöra denna matchen. DIF hade överläge i spel fem mot fyra i inledningen men inga mål i den spelformen, DIF spelar framåt och fortsätter spela sitt spel och snurrar friskt i anfallszonen. Nichlas Falk kliver in framför mål, får en kalaspass av Kristofer Ottosson och lägger in 3-3 med en elegant backhand och DIF har kvitterat. Målet tänder publiken och framförallt Järnkaminerna som sjunger febrilt, högt och mäktigt och gör allt för att DIF ska slita hårt i byte efter byte. Helt grymt när JK drar igång sina ramsor. Spelet böljar fram och tilbaka och tiden rinner undan, inte många avblåsningar, det smäller i alla närkamper, tuffa tacklingar men inga som går över gränsen, det är känsla av slutspel som man ser ute på isen. Per Ledin och Jimmie Ölvestad hamnar i en liten brottningsmatch som ger Ölvestad en extra tvåa och HV får spela power-play med fyra minuter kvar. DIF reder ut det och med 44 sekunder kvar åker HV på en utvisning efter en solklar slashing. DIF får chansen i 5mot4 de sista 40 sekunerna. Men tiden rinner ut och det blir sudden death. Skott: 7-10

DIF får spela fyra mot tre i början overtimen men det gjorde ingen skillnad men HV drar åter på sig en utvisning, ett gäng sekunder går och så är det DIF:s tur vilket leder till spel tre mot tre med 1.52 kvar av overtime. HV får då övertaget med fyra mot tre 1.27 som återstår. DIF försvarade sig och håller ställningarna och ser till att inga fler poäng delas ut. Som matchen artade sig och en tidig HV-ledning så är det mer än rättvist att det blir varsin pinne. DIF var nog strået vassare än HV i spel fem mot fem. Negativt att det inte blir fler mål med tanke på så mycket puckinnehav och långa anfallssekvenser 

DIF:s bästa spelare idag:
*** Nichlas Falk
** Kristofer Ottosson
* Christian Eklund

Övriga matcher:
Linköping-Modo 1-4
Foppaeffekten
är tydlig trots att Peter inte gjorde poäng idag heller men jisses vad markerad han var, det gav ju i o för sig ytor för andra och det såg till att Modo tog andra raka segern och tre nya friska poäng. Det är märkligt vilken effekt Foppas närvaro i Modolaget har så här långt. Han är inte så vass som innan han gick sönder men ett par matcher till och utan skador så kanske det lossnar igen och då. DÅ kan det bli jobbigt att möta Foppa och hans Modo Hockey, lita på det! Jag vet en kille som befinner sig på andra sidan Atlanten som jublar högt när han kommer hem efter skolan sent inatt svensk tid och får se att Modo vann i g e n.

Jag håller med honom, jag hoppas verkligen går till slutspel med en frisk Peter Forsberg! Duellen mellan Modo och Frölunda kan bli riktigt spännande. Jag tror inte Timrå blandar sig i den striden eller nåt av de andra två bottenlagen utan det kommer stå mellan Foppas Modo och Indianerna från GöteborgSveriges baksida.

Rögle-Södertälje 1-2
Okay, Stefan och Kim Borg och ni andra sällsynta SSK:are där ute, grattis till tre viktiga pinnar ikväll. SSK kan ju skrälla men som sagt det är 13 matcher kvar innan vi vet svaret. För Rögle är det kört, totalt. Det blir kvalserien och de får börja ladda för matcher mot AIK, Leksand och andra lag till i kvalserien längre fram i vår.

Avstängd - Resten av säsongen!

Kommentar: HELT RÄTT!!!


Den kanadensiske hockeyspelaren, Patrice Cormier som var lagkapten för det kanadensiska juniorlaget i det senaste JVM:et som gick över jul- och nyår har fått sin dom efter det vansinniga överfallet, en ful armbåge på en mer eller mindre oskyldig spelare. Innan detta hända så hann Cormier även dela ut två liknande armbågar i träningsmatcher mot Sverige, Anton Rödin, och mot Finland: på Teemu Hartikainen, inför JVM,
Efter överfallet på Mikael Tam stängdes han av på obestämd tid efter överfallet. Ekot runt om i hockeyvärlden har gjorde överfallet väldigt uppmärksammat och klassas som ett av de värsta som någonsin skådats på en hockeyrink. Den fula armbågen har nu fått sitt stränga straff för idag kom domen: hans säsong i QMJHL är över. Han blir utkastad och avstängd resten av säsongen.

Överfallet på Mikael Tam - ganska otäcka bilder..Sånt här hör inte hemma på hockeyrinken och ska straffas stenhårt!

KOM IGEN TROJA!!!


IF TROJA/LJUNGBY - BORÅS HC

Sunnerbohov Ljungby, 19.00

Gratis entré ikväll

..på Hovet i Ljungby ikväll, känns lite märkligt att säga Hovet förresten. Det finns ju bara ett Hov i Sverige och där spelar ju elitlaget, mästa mästarna som ni vet. Sponsorer och alla andrasom stödjer Troja/Ljungby ekonomiskt stå r för kalaset ikväll, en krona per åskådare som kommer och tittar på matchen ikväll. Kan bli en bra affär för Troja som har en väldigt ansträngd ekonomi. Det vore ännu bättre om det blev tre päng med.

KÄMPA TROJA!


"Kyrkans vänner" på besök på Hovet ikväll

Elitserien omgång 43Djurgårdens IF - HV71
Hovet 19.00


DIF tar emot serieledande HV71 ikväll. Det väntas en tuff och förhoppningsvis jämn match. Det har blivit tre uddamålssegrar med HV71 som har övertaget, 7-6 och 3-2 senast i Jönköping, DIF knep tre pinnar senast hemma med 3-2. Spelet har inte varit bra för Djurgårdens del och förlusterna kommer titt som tätt nu. Formkurvan visar inte uppåt för tillfälllet. men ändå sett till både DIF och HV:s nuvarande form är det en jämn drabbning som väntar. Djurgården har tagit sex poäng under de senaste fem matcherna, två vinster och tre förluster. HV71 har tagit sju poäng under sina fem senaste, två vinster och tre förluster, varav en förlust i sudden. HV bär ändå favoritskapet ikväll. Jag har ingen bra magkänsla för kvällens match, tror att DIF får det svårt ikväll, det är mycket som måste stämma för DIF så att Vännerna från bibelbältet får vända hem med noll poäng.

Läget i lagen: DIF saknar samma trio som senast. Ingen av dem spelar mer innan OS så det är laguppställningen i de senaste matcherna som gäller. Gustav Wesslau får chansen mellan stolparna ikväll mot serieledarna. Stefan Ridderwall hade en av sina sämre kvällar uppe i Gävle i lördags. HV71:s lag ikväll är ännu okänt men jag uppdaterar så fort jag får ny information.

Övriga två matcher ikväll
Kvällens huvudmatch på
18.45 Rögle-Södertälje
Sorry Stefan och alla andra SSK-fantaster, jag sticker ut hakan för tipset går nog till Rögle som det egentligen inte talar någonting för att de ska vinna.

Linköping-Modo
Foppa-effekten eller 15:e raka hemmasegern för hemmastarka LHC?

NYTT BESÖKARREKORD PÅ BLOGGEN!

HURRA! och helt suveränt!

106 personer
och 183 träffar på sidan.

Helt suveränt så jag får tacka "Fräddä" på Wetternbloggen för länkningen, aldrig förr har väl så många Wettern-anhängarna besökt min blogg. RSK hade dock inte så mycket att sätta emot Wettern igår som väntat. Nu möts vi inte mer i år så får härmed önska lycka till i resten av serien och i playoff om Wettern grejar det. Kanske att vi möts nästa säsong igen.

Kom gärna med KONSTRUKTIV kritk, synpunkter eller idéer, jag känner att jag kanske är lite kantig med vad som skrivs här. Men visserligen så skriver jag och tar upp det JAG finner intresant och relevant. Ibland kan det bli vinklat på ett vis men det är då JAG personligen som står för vad som skrivs så kommentera gärna men gör det med ett riktigt namn. Stå på dig för vad du tycker! och vem du är. Olämpliga kommentarer likt från någon "anonym" finns inget värde i att ens läsa.

Wettern tog hem setet mot RSK


Division 3 - Östra

  VS

HC Wettern - Rydaholms SK 6-1


Inte mycket att säga om
Det blev en ny förlust för RSK:arna som fick vända hem från Vadstena med ännu en förlust i bagaget. Hemmalaget kunde vinna ganska komfortabelt med setsiffran 6-1. Det blir en lååång hemresa.

Övriga matcher:
Eksjö - Skillingaryd 5-3
Kalmar - HA74 6-0
Virserum - Make Believes 5-3
Gislaved-Lenhovda  3-3 (spelades igår)

Frosta-Diö 0-5

Div.2
HF Linköping - Åseda 2-1
Värnamo-Limhamn 2-4
Jonstorp-Alvesta 4-7

"Divestrom"? igen?


Divestrom?, nej kom igen....

Hardy Nilsson är inte snäll i orden när det gäller Markströms agerande när Ölvestad touchade honom i en situation i slutet när DIF jagade en 3-2 reducering.
- "Vi fick se en "dubbel mollbergare" där på slutet. Och det har vi ju sett förr" sa Hardy och fortsatte: - Markström överdriver, han försöker göra domaren uppmärksam.

Det är lite uppförstorat känns det som, Jimmie Ölvestad körde på Markström hette det, tittar man på reprisen så är Jimpa ute efter pucken alltså Markströms klubba, dessutom syns det tydligt på reprisen att Markström förstärker situationen. Bara hoppas att han lägger av med det när han ska över till NHL och spela. Det värsta kan ju vara att han redan är känd för att lägga sig så fort någon rör honom efter förrförra årets JVM-final.

Div.3: Lång bortaresa igen för RSK

Division 3 Östra - Omgång
 VS 
HC Wettern - Rydaholms SK
Kungsvalla 17.00

Lång resa uppåt landet igen
RSK åker till Vadstena för en match av mindre betydelse sett ur RSK-ögon, chansen till playoff är borta och nu spelar man för hedern i serien. Avsluta så bra som möjligt. Det blir en tuff match att vänta, Wettern är revanchsuget ordentligt efter bottennappet i Storegårdshallen i Eksjö i fredags. Eksjö krossade Wettern med 9-1(!) och RSK lär få lida för det idag har jag en känsla av men det brukar blir hyfsat tajta matcher däruppe och RSK har ett par segrar där. Idag ska det nog mycket till men det går att vinna mot HCW.

KÄMPA TEXAS HOCKEY!!

Övriga matcher:
Eksjö - Skillingaryd
Kalmar - HA74
Virserum - Make Believes
Gislaved-Lenhovda  x-x (spelades igår)

Frosta-Diö

Div.2
HF Linköping - Åseda
Värnamo-Limhamn
Jonstorp-Alvesta


Äckligt effektivt Brynäs vann..

Elitserien - Omgång 42


Brynäs - Djurgården 4-1
2-0, 1-1, 1-0
Mål:BIF: Stephen Dixon, Magnus Kahnberg, Jusso Hietanen, Eero Somervuori
Mål:DIF: Kristofer Ottosson.
Skott: 17-30 (3-10, 7-12, 7-8)
Publik: 7748 personer -FULLSATT!-

Fullsatt och försenad matchstart
Köerna ringlade långa utanför arenan tidigt. Järnkaminerna hade ett stort bortafölje idag också för skapa ett bra tryck åt DIF på bortaisen. Det var sånt tryck så man fick skjuta fram matchstart för att alla skulle hinna in i arenan.

Mardrömsstart fällde DIF
När matchen väl kom igång så var det bra ös. DIF startade matchen piggt och satte full fart. Brynäs var inte sämre utan skapade ett par vassa chanser. Matchens första mål kom efter femton minuter och inte helt oväntat så var det hemmalaget som gör det, Stephen Dixon fintar bort Ridderwall och sätter enkelt ettan. Inte den start som DIF ville ha och Brynäs får luft under vingarna. Från ingenstans bara ett par minuter senare så får Magnus Kahnberg ett gratisläge från ingenstans och gör 2-0. De gör mål på sitt tredje skott. Så vansinnigt orättvist men sån är hockeyn, gör man inte mål på sina egna chanser så straffar det sig bakåt. Tung start för Djurgården som haft det mesta av spelet. Brynäs får tacka sin Markström, utan honom hade de väntat på Kvalserien istället. Åter till andra målet, det känns som en riktig kalldusch. Matchen är jämn i första men BIF tar en viktig ledning in i paus. Känns inte rättvist någonstans för DIF vinner skotten 10-3...

I andra så öppnar Djurgården åter piggt och nästa mål måste bli Djurgårdens annars skulle det nog bli svårt att ta poäng i eftermiddag. Kristofer Ottosson ser till att tajta till det när han gör den viktiga reduceringen till 2-1 bara minuten in i perioden. Direkt efter fick man även chansen att kvittera och pucken dansar på mållinjen på ett skott som Markström lyckas rädda. Brynäs har också ett powerplay ett par minuter senare men inga mål. Spelet lugnar ner sig och blir lite avvaktande halvvägs in i matchen. DIF håller i pucken och hemmalaget satsar på spelvändningar, det var två såna som gav målen i första perioden. BIF får ett powerplay och det går 27 sekunder innan pucken är i nät igen, 3-1 som dock inte såg helt otagbart ut för Stefan Ridderwall och matchen avgjord. Det är inte Djurgårdens kväll och BIF får väldigt enkla mål tyvärr. Brynäs är effektivt och får in allt i jämförelse med Djurgården som ändå skapar ordentliga chanser. Brynäs skjuter sju skott i den andra perioden

I tredje perioden hade DIF bara ett alternativ, de försökte jaga ifatt ett reduceringsmål för att få energi men BIF tajtade till bakåt. Tiden rinner iväg och Brynäs håller DIF utanför sig. I slutet plockar DIF ut Ridderwall för att satsa framåt men som alltid så får man ett mål i röven istället.

Sett över hela matchen så var det jämt mellan lagen, DIF hade mycket puck och skapade mycket men kanske lite för mycket halvchanser samtidigt som Brynäs var sanslöst äckligt effektivt, samt att de spelvände farligt och hade flytet med sig. De tre första målen på blott tio skott! var inte välförtjänt men hockeyn är inte rättvis. DIF fick jobba i uppförsbacke hela matchen och det orkade man inte ikväll. En seger på de fyra senaste och ett spel som inte fungerar dessutom hade väl inte målvakten Stefan Ridderwall sin bästa dag på jobbet. Det är inte bra Djurgården, inte bra! 

Matchens lirare på banan idag:


Jakob Markström, Brynäs - 29 räddningar på 30 skott,
jag tror nog att utan honom hade det blivit kvalserien för Gävlelaget.

DIF:s bästa idag
*** - Ingen!
** - Ingen!
* Kristofer Ottosson - han hittade i alla fall målet

Södertälje-Luleå 4-3 efter sudden death
Timrå-Skellefteå 2-3
HV71-Rögle 5-1
Färjestad-Linköping 3-0

Kvällsmatchen på Canal+

Frölunda-Modo 2-3
Väldigt märkligt hur det artar sig när Foppa joinar Modo. Modo tar en krigsseger borta mot ett Frölunda som är hemmastarkt. 12044 ikväll för första gången denna säsongen. Det var ett krig på isen och Modo som hade ett 1-3 läge höll igen och i slutet så visade Frölunda dåligt humör när slutsignalen gick. Det är bara löjligt att Foppa dessutom fick "matchstraff" alltså. Jag tror verkligen att Frölunda var väl medvetna om att sätta Foppa under matchen. Det märkliga är hur Modo genomgår en förvandling så fort nr 21 är med i laget, laget Modo tar en otroligt viktig seger i Göteborg ikväll. Foppa-effekten är sanslöst märkbar. Att matchen urartade i slutet visar bara att Frölunda äntligen fattat att det är allvar. Ikväll ville de verkligen visa att de ska slå vilket lag som helst som kommer till Scandinavium! Första utsålda matchen i Göteborg dessutom, det visar att alla bortskämda Frölundafans äntligen fattat allvaret. Det behövs en Peter Forsberg för att alla ska inse allvaret. Grattis Modo och Foppa. Detta var precis vad Modo och Elitserien behövde!


Fullsatt Läkerol Arena!

Elitserien - Omgång 42
 

Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena 16.10 -OBS!-

Svårtippat
Det är ett fullsatt Läkerol Arena som väntar lagen i eftermiddag. Djurgården har svårt att vinna i Gävle. Brynäs är stabila hemma och har seriens bästa målvakt i Jakob Markström. Senast lagen möttes i "Tablettasken" så vann Brynäs. DIF har inte vunnit på fyra matcher i Gävle så statistiken talar emot. DIF gjorde en bra period mot Frölunda som räckte till seger. Spelet måste upp igen och DIF agerar som man inte är riktigt på hugget för tillfället. Är man inte på tårna när pucken släpps kan det bli en tung afton.

Läget i lagen: Hemmalaget Brynäs saknar Simon Bertilsson, Lars Jonsson, Petri Kokko och Sebastian Lauritzen. I Djurgården är läget samma som senast, Marcus Kruger, Mathias Tjärnqvist och Marcus Ragnarsson saknas i eftermiddag. Därför så ansluter Alexander Deilert och Henrik Eriksson till truppen och Stefan Ridderwall vaktar kassen.  

Övriga matcher:
Timrå-Skellefteå
Timrå kämpar febrilt för en slutspelsplats. SAIK är på relativt säker mark.

Södertälje-Luleå
Glöm slutspelet alla SSK-fans. Tror att Luleå vassa med bröderna Abbotts i laget vinner.

Färjestad-Linköping
FBK har värvat ytterligare spets i anfallet. Mikael Johansson vänder hem efter en misslyckad sejour i NHL och Montreal Canadiens

HV71-Rögle
Vad kan jumbolaget sätta emot serieledarna?

Kvällsmatchen 18.45
Frölunda-Modo

Indianerna får se upp,

Peter Forsberg spelar med Modo ikväll.
Foppa har gett klartecken efter värmningen nu på förmiddagen, Peter var med laget ner till Göteborg och körde för fullt fram till laget klev av vid tolvtiden nu. Grattis till alla som har biljett till matchen som äntligen får se Foppa med i Modo.

Kvällens resultat i östra hockeytrean

Division 3 - Omgång 23

VS

HKL Make Believes - Rydaholms SK 7-5

Tung förlust

Det blev förlust i bortamatchen i Stångebro. Inte mycket mer att säga. RSK hinner hem över en dag och sen sätter man sig i bussen på söndag igen mot Vadstena. Lite förvånande när det gäller Wettern så föll dom med 1-9 i matchen mellan tredje och fjärdeplacerade lagen. Eksjö krossade Vadstenalaget bokstavligen. Märklig serie det här. RSK har fyra matcher kvar av säsongen, varav två hemma, mot Virserum och HA74 och Avslutar mot Lenhovda borta.

Övriga resultat
Eksjö-Wettern 9-1
Lenhovda-Virserum 2-1
Gislaved-Skillingaryd 7-6

DIF i röda tröjor 1998/1999Djurgården spelade i röda tröjor även denna säsongen 1998/1999

Nostalgiklipp 2

Ännu mera nostalgi, underbart


Vilka nostalgiklipp!

Kolla in de här klippen, vilka rysningar av vällust man får, Tommy Söderström, Challe Berglund, Janne Wiktorsson, jisses vilka lirare. Motståndare Björklöven, det har inte till vanligheterna nuförtiden


Fredag - Daladerby i Hockeyallsvenskan

Då var det fredag igen med allt vad det innebär, för vissa är det numer det tradtionella fredagsmyset, dock inte för undertecknad, det är solokvällar som gäller för det mesta. För en del blir det fredagsöl och för vissa bara fredag och ledighet och helg. I övrigt är det i hockeyväg full omgång i den rafflande Hockeyallsvenskan. Kvällens toppmatch är slaget om Siljani Dalarna: Leksand mot lillebror Mora. Folklaget och klassiska Leksand mot Sveriges tråkigaste lag. Jag håller på de blåvita ikväll och hoppas verkligen att de tar steget upp i Elitserien. Men blir det inte dom så är nog AIK pigga på det. En annan sak är säker: jag ogillar minst sagt Mora. 

                   DALADERBY

      VS   

Leksands IF - Mora IK
Ejendahls Arena 19.00


Bofors - Troja/Ljungby

Växjö - Västerås

Björklöven - Örebro

Almtuna - AIK

Oskarshamn - Malmö

Borås - Sundsvall

RSK spelar i Linköping ikväll

Division 3 - Omgång 23

  VS   

HKL Make Believes - Rydaholms SK
Stångebrohallen, Linköping 19.00

RSK ute på roadtrip
Två bortmatcher under helgen, RSK beger sig i buss mot Linköping och Stångebro ikväll. På söndag är det Vadstena, två långresor på tre dagar. Tufft men så är det även i division tre ibland. Om matchen ikväll så tror jag att RSK har en chans, om man då har ett hyfsat lag på isen, det är visserligen fredagkväll och bortamatch men det ska faktiskt inte ha någon betydelse. RSK är sist i tabellen men jag tycker ändå att de kan avsluta serien bra och förhoppningsvis då spela med så bra lag som möjligt de 5 matcher som återstår.

KÄMPA TeXas Hockey! KÄMPA!


Det är fredagsomgång i serien ikväll:
Lenhovda-Virserum
Eksjö-Wettern
Gislaved-Skillingaryd -DERBY!-

Igår
HA74-Kalmar HC 3-4

Det ska börjas i tid!


Ny förbundskapten för Tre Kronor


Hej då Bengt-Åke Gustafsson!
Hej och välkommen Pär Mårts - Ny förbundskapten för Tre Kronor

Knapp seger för DIF


Djurgården-Frölunda 4-3 
3-1, 0-0, 0-2
Mål:DIF: Marcus Nilson 2, Kyle Klubertanz, Nicklas Danielsson 
Mål:VF: Fredrik Pettersson, Mathis Olimb, Niklas Andersson
Skott: 17-30
(13-5, 2-9, 2-16)
Publik: 6341
DIF vann knappt
DIF fick en kalasstart på matchen med mål efter 48 sekunder, Mackan Nilson på en skottfint som gick hem igen, men bara sekunder senare drar DIF på sig en utvisning, Myggan i Frölunda kvitterar på ett direktskott som DIF-målvakten Stefan Ridderwall inte hann fram till, lite seg förflyttning där om ni frågar mig. DIF tog åter ledningen i perioden rättvist genom ett kanonskott av Mackan Nilson som satte sitt andra mål för matchen och gjorde poäng för tionde matchen i rad. Det var de röda laget som ägde första perioden. Man tillät inte Frölunda komma in i matchen alls. Mycket känslor på planen och en hel del gruff inledningsvis precis som det ska vara. DIF ökade sen på till 3-1 och det var frukten efter övertaget i perioden.

I andra tog matchen en märklig vändning spelmässigt. DIF kom inte alls upp i banan utan lät Frölunda snurra fritt till en början men sen när man skulle spela sig ur det så gick det inte. Frölunda totalägde andra perioden vilket också skottstatistiken visade. DIF hade ett enda anfall som även blev farligt, då återstod det tio sekunder till paus.

Djurgården försökte ta tag i det i tredje och det blev lite bättre de första minutrarna då även 4-1 föll, men det kommer väl diskuteras ett tag. Timmy Pettersson hindrade Honken i målområdet när pucken gick in av Nicke Danielsson men domare Christer Lärking dömde mål trots vilda protester från Frölunda. Men trots det målet så gav inte Frölunda upp, 4-2 kom i spel i numerärt överläge med åtta minuter kvar lite drygt. Det tände bortalaget som gick för att försöka knipa en poäng, ut med Honken med 2,5 minut kvar, man hade flytet nu, sargstuds och på nåt ben och in i mål så var det 4-3. NERVÖST värre som DIF-supporter nu. Höll ledningen på att glida ur händerna eller. Nja Honken ut ännu en gång och Frölunda satsade allt framåt, har nåt skott som är nära och när det är ett par sekunder kvar så slår Tomi Kallio ett felpass som heter duga, pucken går ut i mittzon och tiden rinner ut och matchen är slut. Djurgården tre poäng, Frölunda noll.

Ska man sammanfatta matchen så var DIF bra i första men sen var det Frölunda för hela slanten. Visserligen blev det tre pinnar till Djurgården ikväll men så här kan det inte se ut i fortsättningen. Man spelar bara en period. En hockeymatch består av tre. Frölunda visar bra moral och kampvilja och kämpar verkligen sig tillbaka i matchen trots 4-1 i röven. Eloge! Kan lugna alla Frölundasupportrar eller vissa i alla fall som tvivlar på slutspel. Det blir slutspel och där blir Indianerna farliga.

Matchens bästa spelare
*** Marcus Nilson
** Stefan Ridderwall
* Nicklas Danielsson

Övriga matcher:
HV71-Linköping 2-3
Skellefteå-Brynäs 2-0
Luleå-Rögle 3-2
Modo-Timrå 3-4
Södertälje-Färjestad 2-0
 

Tajt match att vänta på Hovet

Elitserien - Omgång 41
Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
Hovet 19.00Taggat Frölunda på besök

Det är ett stukat DIF, nere i svacka med två raka förluster, som tar emot ett Frölunda som inte heller gått som de har velat denna säsongen. DIF kommer från två raka förluster och med ett sämre spel. DIF måste upp ordentligt på tårna ikväll, samt att vara revanschsuget för att slå Indianerna från Göteborg ikväll. Jag vill se att DIF vill mer än vad de visat tidigare, annars kommer Frölunda att ta tag i det och då blir det svårt. Det har vart alldeles för blekt överlag i de senaste två-tre matcherna. Frölunda har inte vunnit mot Djurgården denna säsongen än men ju mer förluster desto närmare seger.

Läget i lagen:
I DIF saknas Marcus Kruger, Marcus Ragnarsson och Mathias Tjärnqvist, samtliga tre är borta fram till OS. Stefan Ridderwall vaktar kassen. I Frölunda så är det glädjande besked för laget och tränare Ulf Dahlén: centern Riku Hahl är tilbaka efter en lång skadefrånvaro, han är en viktig kugge för laget. I övrigt så är Andreas Karlsson borta sedan tidigare och i veckan fick Frölunda ett nytt namn på skadelistan i form av Carl Klingberg. Även Ville Mäntymaa saknas och Oscar Hedman är ett frågetecken, liksom Peter Andersson.


Kvällens huvudmatch på
18.45 HV71-Linköping

Södertälje-Färjestad
Luleå-Rögle

Modo-Timrå
Varför? Varför? Varför?...skriver media om att Foppa missar matchen ikväll. Det visste hela hockeysverige redan, vad ointressant liksom. Skriv om det den dag HAN SKA spela. Man orkar liksom inte höra det varje gång, det är inte bra för Modo eller honom heller. Låt Modo sköta sitt nu och skriv om det istället NÄR FOPPA ÄR MED!!. Nu får det snart vara nog med Foppa skadad missar matchen artiklar. Vem bryr sig undrar jag??

Skellefteå-Brynäs

Se Omarks försök till "ny drömstraff?"


Äntligen Hockeytorsdag igen!Luleå - Rögle

Skellefteå-Brynäs

Modo-Timrå

Södertälje - Färjestad

HV71 - Linköping  18.45 -->Inga NHL-rinkar till nästa säsong i Elitserien


   NHL-rink: 60,96 x 25,91 meter
   Elitserierink: 60 x 30 meter

Hockeyligans motivering till varför det inte blir det låter: "- Vi tror att spelet blir för defensivt om vi ändrar rinkmåttet. Kommentaren kommer från  Hockeyligans vd, Peter Gudmundson. Därmed kan Niklas Wikegård och alla andra som hoppats glömma en mindre rink på våra elitseriearenor runt om i landet. Dels så sa nästan samtliga sportchefer att de aldrig sett en bra match på liten rink i Europa, samt att det skulle bli för dyrt för klubbarna att bygga om arenor och rink. Det skulle innebära lite mindre publik och automatiskt mindre publikintäkter. Det här förslaget kommer återvända nästa säsong och om några år så är det nog liten rink i Sverige med. Det är nog utvecklingen för hockeyn i framtiden över hela världen.

Men det är forfarande intressanta förslag till ändringar på gång:

- Straffavgörande efter sudden death:
JA ta tillbaka straffarna, det är så vansinnigt tråkigt med bara fem minuter och sen blir det oavgjort. Trist!

- Touch-icing:
Den har varit i NHL i många år och det ger spelet en möjlighet att fortsätta istället för att dö om pucken når förlängda mållinjen. Det blir en chans att rädda pucken och vända spelet och sätta igång ett anfall

- Ett nytt upplägg för slutspelet, där lag nio och tio även kan deltaga samt en ny slutspelsordning.
Låter väldigt intressant men skulle vilja veta lite mer om det, men om det klubbas igenom så får vi nog veta mer. Men det förslag som Hockeyligan ska jobba vidare på är att det bäst placerade laget inleder slutspelsserien med en match på hemmaplan. Sedan blir det en match borta, en hemma och så vidare till sju matcher. Det finns också ett förslag där lag 1–6 i grundserien går vidare direkt till kvartsfinalen, samt att lag 7–10 spelar åttondelsfinaler om två platser i kvartsfinalerna. Det låter lite intressant ändå men vet inte vad övriga hockeysverige tänker om det. Det ger ju alla lag i stort sett chansen att ta sig till slutspel.

- Rejälare domarutbildning

Det skadar inte, det finns tyvärr få domare som är riktigt bra i svensk ishockey. Det behövs även för att fyrdomarsystemet ska funka. Just nu är det för låg nivå på domarna, alla har inte samma erfarenhet och det gäller att alla domare är på samma nivå när det ska finnas så många som ska vara huvuddomare. Det behövs då fler proffsdomare som är domare på heltid.


Bäckströms snygga mål inatt


Nicklas Bäckströms underbara matchvinnande mål mot Detroit inatt, - 18 sekunder in i klippet

Växjö tog tredje raka mot Troja i tätt derbyIF Troja/Ljungby-Växjö Lakers HC 2-4
1-0, 1-2, 0-2  
Mål:Troja: Mattias Åkesson, Daniel Wallin
Mål:VLH: Josh MacNevin 2, Daniel Åhsberg & Steve Saviano
Skott: 25-25 (7-7, 9-11, 9-7) 
Publik: 2352 personer i SunnerbohovVäxjö Lakers vann tätt derby
2352 personer på läktarna på Sunnerbohov i Ljungby för att se kronobergsderbyt denna kväll. Kanske att tabellläget gör sitt, för jag tror att hade Troja gått lite bättre hade det säkert varit över 3000 personer. Ljungbypubliken är svårflörtad Men det gjorde inget på Trojanerna som startade inledningsvis passivt när Lakers satte full fart de första minutrarna. Trojas första chans dyker upp via en kontring och då kommer matchens första mål och det är Trojas Mattias Åkesson som gör det, otroligt viktigt för Troja som haft svårt med målskyttet. Idag tog det två minuter, senast tog det 63. Så därav stor vikt att få ett tidigt mål för de rödvita. 

Troja börjar bra i den andra perioden och gör också matchens andra mål genom Daniel Wallin 2-0 och det har blivit en viktig start för de rödvita. Växjö är minst lika bra om inte bättre men det är Troja som leder ändå. Men reduceringen väntar inte på sig, 2-1 kommer efter 8 minuter och det hängde i luften även om Troja hade lägen för ett tredje mål, det gäller att göra mål på chanserna för annars straffar det sig som nu. Växjö får nu ännu mer att säga till om och det börjar bli mer och mer av Lakers. Troja stretar på och krigar hårt men Växjö har jobbat in sig ordentligt.

I tredje perioden så är det också Lakers som tar tag i det och skaffar sig övertag för efter bara ett par minuter tar Lakers ledningen, man har vänt 2-0 till 2-3. Full fart på Lakejerna på läktaren efter det och Troja har tappat allt övertag, agerar mer och mer ängsligt. De rödvita fansen blev rätt stumma efter målet. Växjö kändes som numret större ju längre matchen gick. Kanske ett tredjemål för Troja vid 2-0 hade gett matchen ett annat ansikte men istället så vänder Lakers matchen och kunde spela på det. Troja försökte och hade många bra kvitteringslägen men Lakers spelade bra och höll undan. Samtidigt som gästerna också hade en Lakersmålvakt som spelade bra i kassen, även om Trojas Christoffer Bengtsberg som hade mest att göra samt gjorde det riktigt bra. Växjö Lakers Steve Saviano plockar upp pucken och kommer igenom helt på egen hand och  kan iskallt avgöra matchen med sitt 2-4 mål som avgör matchen. Troja satsar med att plocka ut Bengtsberg i slutet men helt utan resultat. Växjö Lakers tar därmed sin tredje raka seger mot Troja denna säsongen. Ett Troja som verkligen gjorde vad man kunde ikväll, trots att det blev förlust så gör Trojanerna en rätt bra kämpamatch ändå. Det måste väl vara det man tar med sig framåt.

KÄMPAAAAA TROJA!

Hockeyallsvenskan - Omgång 38

- Hett kronobergsderby i Hockeyallsvenskan ikväll -


  VS 

Sunnerbohov 19.00
Sänds på Viasat Hockey (-Skitkanal!) & S24.se (för 79 kr)Lakejerna var på Trojas kansli inatt och lämnade en hälsning: för när kanslipersonalen kom till jobbet i morse hängde flaggor där med texten "Popcorn up your ass vol 2" samt "Hälsa Taif från oss". Detta är ju en helt okay nivå. Istället för massa slagord och tråkigheter


Upplagt för publikfest ikväll
Trojas rödvita krigare tar emot Växjö på hemmais ikväll. Revansch är att kräva. Lakers har varit numret större i tidigare möten där Troja inte riktigt har fått ordning på sitt spel. Ikväll bör man vara tokladdat och göra allt för att slå poplaget eller POPCORN-laget för att vara exakt. Växjö är bara ett lag med pengar på kontot men helt utan känsla och tradition. Men sanningen är den att Troja kommer få kämpa in i sista matchen för att försöka klara sig kvar i serien. Tre poäng mot Växjö ikväll skulle inte sitta helt fel och det ska tilläggas att det är toppen mot botten men i ett derby som detta så kan det vara motivationen som slår klass. Det kommer blir stenhårt när pucken släpps om en timme i ett kokande "Hov" ikväll.

Växjö kommer som serietrea och kommer ha ett stort följe av supportrar från staden. Lakejerna räknar med ett par hundra man minst, frågan är vilka som ska veckla ut en banderoll med något slags slagord ikväll. Måste säga att "Popcorn up your ass" var riktigt fyndigt faktiskt. Det brukar vara rätt snällt emellan klackarna men för varje match man möts så hårdnar det och rivaliteten blir allt starkare. Som det ska vara.

Tidigare möten denna säsongen
16/10-09 Troja/Ljungby-Växjö Lakers 1-4
10/11-09 Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby 3-1Mäktigt Troja intro även ikväll när dom ska KROSSA LAKERS!


Trojas kamplåt - riktigt bra!!

Ikväll smäller det:

  VS 

AIK vann toppmötet på HovetAIK Hockey - Leksands IF 4-1
1-0, 1-0, 2-1
Mål:AIK: Victor Ahlström, Richard Gynge, Jonas Westerling, Daniel Bång
Mål:Leksand: Jesper Ollas
Skott: 25-38
(13-9, 5-10, 7-15)
Publik: 7823 personer på Hovet

AIK
vann den viktiga seriefinalen mot serieledande Leksand med 4-1. När matchen stod och vägde 2-1 och Leksand tryckte på som bäst så bjöd Leksandsbackarna Lotvonen och Grand-Pierre på två frilägen som AIK tog vara på och kunde avgöra matchen. Otroligt viktig seger för Råttorna från Solna som nu är fyra pinnar efter Leksand. Växjö har en match mindre spelade på tredje plats men åker imorgon till Ljungby för en het derbymatch mot länskollegan och Smålands Stolthet: IF Troja-Ljungby. Måtte nu Troja bara få ordning på spelet på hemmaisen så ska det mycket till att Troja ska tappa poäng hemma på "Hovet" i Ljungby.

Tabellen i Hockeyallsvenskan efter kvällens omgång

1 Leksand   36 22  7  7  2 129- 91  75
2 AIK         36 20  8  8  3 122- 87  71
3 Växjö       35 19  8  8  3 120- 97  68
4 Mora        35 20  5 10  2 123- 95  67
5 Almtuna    36 19  4 13  3  88- 79  64
6 Malmö       36 16  9 11  4 120-105  61
7 Bofors      35 16 10  9  3 109-101  61

13 Troja/Ljungby 35  7  8 20  5  78-112  34

Nichlas Torp avstängd 2 matcher


för den onödiga knätacklingen Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare.Vad var det jag sa? eller menade med mitt blogginlägg om händelsen. Tyckte i alla fall att det borde straffas, inte hårt men så det markeras att man har en viss respekt på isen och undviker såna här farliga tacklingar. Nog sagt om det. Torp kanske tänker efter lite innan nästa knätacklingsförsök..

Publikfest på Hovet ikväll

men det är INTE Djurgården som spelar där ikväll utan det är:

Toppmöte i Hockeyallsvenskan: Lillebror mot Dalalaget

   VS   

AIK Hockey - Leksands IF
Hovet 19.00

Micke Johansson: Skulle vara kul att möta AIK i Globen igen

Otroligt nog är det över 7000 personer som har köpt biljett till kvällens stormatch på Hovet för att se toppmötet i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Leksand. Storfavoriten leder just nu serien sju poäng före Djurgårdens lillebror. Måste säga att jag saknar derbyna och AIK i Elitserien. Annars är hatet mot Råttorna som det ska. Till och med gamle DIF-legenden och numera tränare i klubben: Mikael Johansson saknar matcherna mot AIK efter att ha upplevt flera utsålda derbyn under sin karriär. Men även publikmatcherna mot Leksand. Det var ett bra tag sedan Globen var utsåld när Djurgårn spelade där men det kommer nog ske inom en snar framtid. DIF är sakta men säkert på väg upp igen och jag hoppas innerligt att hockeyn blir hetare i storstaden. AIK ska ta klivet upp igen, det vore så kul att möta råttorna igen och besegra dem. Alltid lika skönt varenda gång.


Nattens straff i NHL - Ett "Omarkplagiat"


Detroits superstjärna Pavel Datsyuk kopierade inatt Linus Omarks omtalade lobbstraff i mötet med Chicago.

Kommer ni ihåg för ett år sen? Linus Omark slog en sanslös snygg straff i träningsmatchen för Tre Kronor i Telenor Arena i Karlskrona. Han väntar iskallt ut målvakten och lobbar sen in straffen ribba in bakom en minst sagt förvånad målvakt.

Vilket mål!


Helt sjukt!

Victoria Salmon
Kings mål mot Bakersfield Condors blev vald som kanalen TSN's Highlight of the Night

LHC tog en enkel seger till slut

Elitserien omgång 40Linköping-Djurgården
7-4
2-1, 3-3 2-1
Mål:LHC: Martin Ylvén-Laumann, Joakim Eriksson, Andreas Jämtin, Magnus Johansson, Jan Hlavac, Mattias Carlsson, Pontus Petterström,
Mål: Andreas Engqvist, Kristofer Ottosson, Tim Eriksson, Jakob Josefsson.
Skott: 40-33
(18-13, 13-10, 9-10)
Publik: 6626 i Cloetta Center

LHC vassare än DIF
Matchen börjar och DIF låter LHC ta tag i taktpinnen. DIF slarvar en del i egen zon ett par byten och ger hemmalaget energi. Första målet låter inte vänta på sig, LHC anfaller bra och på en styrning så gör man 1-0. Då har det gått knappt fem minuter. Alldeles för tidigt mål att släppa in. LHC fortsätter spela enkelt och ta sig in i DIF-zonen gång på gång. DIF är inte med i matchen alls. 2-0 kommer efter att man slarvar i egen zon, man markerar inte ens motståndarna. Pinsamt att släppa in två snabba innan det ens gått tio minuter. DIF skaffar sig en katastrofstart precis som senast och det är inte vad jag vill se. Efter målet tog Hardy timeiout för att försöka väcka sitt lag. DIF rycker upp sig lite men det är alldeles för blekt, ingen aggressivitet eller vilja. Hemmalaget gör precis som de vill i anfallszonen. I slutet får DIF lite tryck och då sitter faktiskt pucken i nät. Ante Engqvist gör viktiga 2-1 innan paus. Noterbart för perioden var att det inte blev några utvisningar. När hände det senast?

I andra så drar DIF på sig en dubbelutvisning direkt vilket gav LHC fem mot tre och med 35 sekunder kvar så styr Andreas Jämtin in 3-1. Det känns som matchavgörande. DIF kommer inte upp alls plus att man förstör det i och med att ge LHC ett powerplay direkt i perioden som gav ett baklängesmål. Nästa mål var tvunget att vara Djurgårdens annars var matchen redan avgjord. Men DIF kommer igen och får nästa viktiga mål. Kristofer Ottosson slår in Jimmie Ölvestads skott. 3-2 och intressant för matchen och se om Djurgården kan komma tillbaka. 3-2 på tavlan men spelmässigt är det Linköping som är mycket hetare. Men DIF börjar sakta komma tillbaka i matchen och försöka kliva på mer. Helt plötsligt kommer Tim Eriksson i två mot en och sätter pucken iskallt mellan benen på Norrena och så är DIF ifatt. Glädjen förblir kort för i anfallet efter så drar DIF på sig ännu en utvisning och det slutar med att LHC åter tar ledningen. Så vansinnigt onödigt att bjuda på massa utvisningar. LHC tar åter psykologiskt ledningen i matchen och ännu en uppförsbacke för Djurgården. DIF kommer tillbaka och får en avvaktande utvisning med sig och så får Jakob Josefsson ett kalaspass ifrån Andreas Holmqvist och det är kvitterat.


Har ni sett en PAJAS innan?

EN PRÄKTIG DOMARSKANDAL AV DOMARE ULF RÖNNMARK i
nträffar i periodens slutskede så friar först domare Rönnmark en vansinnig slashing av Jämtin på Mackan Nilson men tar en crosschecking på Nicke Danielsson vilket ger LHC ett nytt powerplay, och som vanligt så går det inte länge innan det är mål för Linköping. En stor skandal för linjedomaren stoppar upp pucken, DIF kommer då två mot noll. Istället vänder det så blir det mål för LHC, och i samband med Djurgårdens solklara protester av förklarliga skäl så får Jimmie Ölvestad 10 mínuters utvisning för misconduct. Både kommentatorerna och Canal+ experter håller med att domare Ulf Rönnmark gör totalt fel och det är skitdåligt rent ut sagt av honom att dela ut en tiominutare istället för att försöka lugna ner och förklara sitt misstag. Det är så fruktansvärt dåligt av domaren så det finns inte. I skrivande stund så är det en period kvar men detta kan vara det som avgör matchen och då är det inte matchen mellan LHC-DIF som det avgjorts utan det är en blind höna i en svartvitfågelskit-tröja som bestämt att det ska bli så här. Helt vansinnigt.

I sista perioden så är det ställningskrig, DIF jagar för en kvittering, skapar ett par chanser men utan resultat. Istället för kvittering så avgörs matchen mer eller mindre när LHC gör 6-4 med nio minuter kvar. Ett skott som sitter över axeln på Ridderwall i kassen och så var denna kvällen förstörd. Matchen är avgjord och DIF lägger av att spela känns det som men LHC fortsätter att spela ut. Det trillar in nån puck till bakom Ridderwall som gjort vad han kunnat ikväll.

DIF har ingen vidare bra statistik mot Linköping denna säsongen. Tre förluster på fyra matcher. Dagens förlust baseras på att DIF är inte vakna i början utan får jobba i uppförsbacke från start i detta mötet med trots att man ville få en bra start ikväll. DIF gör en bra andra period men tyvärr så förstör domaren det i slutet av perioden och LHC har ett övertag inför sista som man håller i resten av matchen. Förlusten ikväll innebär andra raka utan seger och formen är dalande i stockholmslaget.

Modos nya tränare heter:


Hannu Aravirta,

Det blir en finsk landslagstränare tar över Modo Hockey för resten av säsongen.

Säsongens första tränare har fått gå

'
Miroslav Horava lämnar Modo med omedelbar verkan

Därmed har första tränaren fått gå. Vem som ersätter Horava presenteras cirka klockan 21 ikväll.

Fulaste armbågen´på bra länge...


Patrice Cormiers fula tackling på Mikael Tam

Denna var bland de fulaste på länge. Blir nog en lång avstängning där för Patrice Cormier.
Mm känns namnet igen?
Det är Kanadas lagkapten, som gav Anton Rödin en onödigt ful armbåge i träningsmatchen Sverige-Kanada bara dagar innan JVM nu senast. Hittade även ett klipp från Kanada-Finland där han gjorde exakt samma sak som mot Rödin. Armbågade en kille som skulle byta. Killen förtjänar att få tillbaka. Det vore nåt för killar i typ som: Martin Thörnberg eller Nichlas Torp.

Uppladdning pågår: Troja-Växjö på onsdagBara att sjunga med: "Popcornlag, ni kallar er för VLH, ni är nyfrälsta, köper allt ni ser, har inga egna talanger"

Växjö Lakers nya slogan: "Bara pengar - inget hjärta"

Rydaholms SK har en hemsida!Adress: ->http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=302622<-

Klicka mellan pilarna så ligger länken där!

Dagens enda match i Elitserien

Elitserien omgång 40Linköping-Djurgården
Cloetta Center 19.00

18.45 -->


Svår men viktig sexpoängsmatch
..mot seriens nästbästa lag Linköping. Det är en svår uppgift som väntar Djurgården när dom entrar isen i Cloetta Center i kväll. LHC är seriens näst bästa lag och har imponerande 13 raka hemmaasegrar inför kvällens möte. DIF har tagit 4 poäng mot Linköping denna säsongen. varav en seger på Hovet i första mötet. Annars har det blivit två förluster, en i förlängning senast på Hovet men senast lagen möttes i Linköping så blev DIF totalt utspelat. LHC satte fullfart från start och hade en tvåmålsledning efter bara ett par minuter in i matchen. DIF kom aldrig in i matchen och LHC kunde vinna enkelt med 4-1. DIF som dessutom fått ett par skador och förlorade senast mot ett svårspelat Luleå.

Läget i lagen: Linköping saknar Mats Fröshaug, och troligtvis är även Andreas Pihl och Mikael Håkanson borta från spel. Joakim Eriksson förväntas däremot vara tillbaka igen efter frånvaro i förra matchen. I Djurgården så ställer man preliminärt Stefan Ridderwall i kassen, men man saknar tvåxMarcus i laget, Kruger med skadad fot och Ragnarsson med ett skadat knä och båda spelar inte förrän tidigast i matchen mot Södertälje direkt efter OS.

Hockeyallsvenskan: Omtalad tackling


Malmös "hårding" Robin Alvarez tacklar Leksands Johan Hägglund hårt

I NHL så blir såna här tacklingar ofta straffade. Det på grund av att gå in och tackla som tredje gubbe. Hägglund har en Malmöspelare på sig och har fullt upp med det då dyker Alvarez upp som "tredjegubbe" och det är ofta då det blir såna här smällar när spelaren inte hinner se nästa gubbe komma. Personligen tycker jag att det inte är så snyggt att gå in som tredjeman i denna situationen. Tacklingen är schysst men inte helt okay. Det är min åsikt. Hoppas att det inte blir avstäningning och elände för då blir det ett riktigt tjut i Hockeysverige men såna här tacklingar är inte att leka med. Hoppas nu bara att Hägglund inte blir borta allt för länge.

Det är fritt att tycka till

Div.3: Förlust för RSK trots bra spel

Division 3 Östra - Omgång 21

    


Rydaholms SK - Kalmar Hockey 2-4

Gabbe storspelade i kassen
RSK gör en bra match men har inte flytet på sin sida. Hela säsongen har gått stolpe ut och det är precis som det går troll i det. Kalmar avgjorde matchen i tom kasse i slutminuten när RSK satsade med en man mer. RSK hade häng vid ställningen 1-2 men så kom 1-3 lite surt nog. 2-2 av RSK där och matchen hade kanske sett annorlunda ut. Sen ska väl sägas att domaren inte var hurra, alltså inget vidare. Han hade en väldig konstig nivå. Matchens lirare i RSK idag var målvakten Gabriel Fransson som storspelade i kassen. Han räddade bland annat ett par tre frilägen. Jag tycker synd om RSK som inte får flytet med sig alls och det är riktigt tråkigt.

-----------------------------------------------

Kommentar av signaturen "Legend" (Vem där???) skrev:
"Som väntat så blev det förlust igen, men känns som att bortförklaringen " Mycket skador och sjukdomar" börjar bli blek. Sannolikheten att ha sånt hela säsongen är väldigt liten. Börjar faktiskt tvivla på spelarmaterialet för att ligga i topp 5 i denna serien iår. Men har säkert mycket med inställning och motivation att göra med, det är ju ändå div.3"

------------------------------------------
Övriga matcher
HA74-Gislaved 15-1
Lenhovda-Eksjö 4-2
Skillingaryd-Make Believes 4-4
Wettern-Virserum

Diö-Sannarp 5-2

Div.2
Trelleborg-Värnamo 4-5
Limhamn-Alvesta 4-2

Finspång-Åseda 3-7"Djungelhockey"


Djungelhockey på Hovet

DIF utövade en sorts variant av spel där det är är flera spelare än fem i varje lag, på träningen och det fick mig att tänka på min gamle tränare Ola Jönsson, Alvesta säsongen 1992/1993, eller min tränare förresten, han tränade våra juniorer och vi i U16 tränade ihop med dem sena måndag och onsdagkvällar. Ola hade som specialité att skriva "D-hockey" på träningstavlan och alla visste vad det innebar, Alla mot puckhållaren. Ganska kul men det kunde lätt spåra ur i gröten av spelare som slogs för att ta pucken. Men ganska kul inslag ändå.


Nattens propp i NHL


New Jerseys Patrik Elias ser inte bussen Ryan Wilson, Colorado.

"Nån som såg registreringsnumret?"

Div 3: inför Kalmar 17.00

Division 3 Östra - Omgång 21

    


Rydaholms SK - Kalmar Hockey
Talavidshallen 17.00

Svår match att vänta för RSK
RSK tar emot Kalmar på hemmaisen ikväll. Ett RSK som var i Gislaved i fredags och förlorade igen, 4-3 mot IFK Gislaved. Jag missade att RSK spelade i fredags helt och hållet. Fattar inte vad som hände där men men så kan det vara i bland.

RSK som har haft en tung säsong och parkerar som jumbo i serien. RSK får försöka hitta de små positiva inslagen och bygga på det nu, det är mycket motgång och det går inte som man vill. Det återstår sex matcher av säsongen, och RSK får ändå försöka göra så gott det går och försöka ta så många poäng som möjligt och se hur långt det räcker helt enkelt.

Nedsläpp 17.00

KÄMPA TEXAS HOCKEY!

Övriga matcher
HA74-Gislaved
Lenhovda-Eksjö
Skillingaryd-Make Believes
Wettern-Virserum

Diö-Sannarp

Div.2
Trelleborg-Värnamo
Limhamn-Alvesta

Finspång-Åseda

Så här gick det ikväll

Färjestad - Frölunda 5-2
1-0, 4-1, 0-1
FBK rivstartade på hemmaisen och tog tag i taktpinnen direkt, Dragan Umicevic gjorde snyggt 1-0
efter sju minuter efter en jättetabbe av Frölundas Kristian Kudroc. Frölunda tog timeout bara tre minuter senare, de var inte alls med i spelet så långt. Den enda ljuspunkten i Frölunda i första perioden var Fredrik "Myggan" Pettersson, som var riktigt pigg inledningsvis. Andra startar bra för hemmalaget och Per Åslund kommer fri och gör enkelt 2-0, men min fråga är vad sysslar Janne Niskala med? han är ifatt men får inte stopp på Åslund. 2-0 känns rättvist trots att det återstår nästan två perioder. Frölunda inte med i matchen på allvar än. FBK spelar enkelt och är skäret före Frölundas indianer. FBK får ett powerplay och 3-0 kommer som på beställning. FBK får allt att funka medan det går emot Frölunda som inte får in pucken. FBK gör 4-0 på en riktig bjudning av Johan Holmqvist som har fri sikt men ändå släpper in Blindenbachers dragskott från blålinjen. Matchen känns ganska avgjord nu. FBK gör även 5-0 och det känns som en skrattmatch. Jag måste nog säga att Frölunda har det ganska tufft just nu. Uffe Dahlén har en del att jobba med. Visserligen kommer en reducering genom Pebben Axelsson innan paus men det ska mycket till att Frölunda ska vända detta. FBK kontrollerade i sista och vinner komfortabelt med 5-2 till slut

Timrå - HV71 4-2
1-0, 1-1, 2-1
Timrå leder med enda målet trots en oavgjord skottstatistik efter första perioden. I andra är det helt ombytta roller och HV kvitterar efter elva minuter. HV har tagit över men hemmalagets Daniel Corso vill annat, han gör viktiga 2-1, hans andra mål för kvällen och ger Timrå en viktig ledning. Daniel Corso blir Timrås matchvinnare ikväll när han med sitt tredje mål gör 4-2 och avgör matchen. HV slet för poäng men Timrå var det starkare laget i afton. Tre superviktiga pinnar för Timrå i bottenstriden.

Skellefteå-Södertälje 4-1
1-0, 2-0, 1-1

Ett desperat SSK vann skotten överlägset i första perioden men det är ändå SAIK som har ledningen med ett mål efter mål på bara fem skott. I andra så är det ändå SAIK som går på sin ledning. 2-0 är viktigt och SSK ser då ut som slagna på nytt. SAIK är bättre än SSK och vinner till slut med 4-1

Modo-Luleå 4-1
2-0, 1-1,
Norrmannen Per-Åge Skröder och Markus Näslund gav i alla fall mig svar på tal och gav Modo en drömstart med en tvåmålsledning efter första perioden. Inte alls så som jag trodde innan nedsläpp. I andra fortsätter Modo att trycka på och när trean kommer genom Morten Madsen så ger det Öviks-laget lite arbetsro. Norrbottningarna reducerar innan paus. Blir en spännande tredje period. Modo håller i sista och tar tre oerhört viktiga poäng i jakten på slutspel.

Kvällsmatchen 18.30
Rögle-Brynäs 0-4
Rögle är klart för Kvalserien! eller det skulle kunna vara rubriken, Ikväll hade man inget att sätta emot klassiska Brynäs på hemmaisen. Mer och mer talar för att Rögle spelar just Kvalserien. Brynäs parkerar på sjätte plats i tabellen och innehar en slutspelsplats. Det är hårt om de sista fyra-fem platserna i slutspelet men Brynäs spelar nog slutspel den 18:e mars. Dessutom är man det formstarkaste laget i Elitserien efter jul.

Lördagsmatcherna utan DIF idag

Timrå-HV71
Kan Timrå skrälla? man behöver varenda pinne i varje match som återstår medan HV kan börja fundera på slutspelet snart. Challe Berglund tränar inte Timrå nästa säsong, det blir Schweiz och nytt uppdrag där.

Skellefteå-Södertälje
Vinner SAIK inte idag är det dåligt. SSK är riktigt dåligt just nu.

Färjestad-Frölunda
Får hoppas för "Däckarn" och Fia och övriga i sällskapet från Halmstad får en trevlig afton i Kaffepalatset Löfbergs Lila Arena. FBK verkar ha fått en nytändning sen man fått in två friska fläktar i Lubos Bartecko, som många hockeyexperter var slut och tyckte FBK gjort en miss, en dålig affär men efter första matchen så gav slovaken svar på tal, samt avstängd och utfryst i NHL så är nu Dick Axelsson tillbaka i Karlstad efter att FBK och Detroit kommit överens. Frölunda kommer få en anstormning som heter duga och Uffe Dahléns mannar får se till att inte stå på hälarna

Modo-Luleå
Just nu är det inte mycket som talar för Modo i eftermiddag. Laget saknar självförtroende och är rätt sargat. Dessutom ställer man Roman Malek i mål, skulle vara rätt kul att höra anledningen till det, för så sent som i går ville Modo låna ut honom till Sundsvall som blankt nej och jag förstår dom. Sundsvall alltså. 
Modo kommer få spela mer utan Forsberg. Frågan är om han kommer spela överhuvudtaget. För varenda gång media skriver att han ska göra comeback så får han plötsligt jätteont igen. Märklig skada det där. De kommer få försöka klara kontraktet utan Foppas hjälp. För gästerna Luleå som vann senast på ett bra sätt borta mot Djurgården

Kvällsmatch 18.30 på  
Rögle-Brynäs


Krönika: Elitserien blir kvar i 2 år till - minst


Tack! Elitserien blir kvar i 2 säsonger till minst innan man kan titta på en Europaliga. Det beslutade ordförande för de tolv elitserieklubbarna vid ett möte i dag. Där togs även beslutet att inga förändringar av elitseriens nuvarande utseende kommer att ske förrän tidigast säsongen 2012/2013.
Det är både positivt och negativt. Beslutet innebär att det kommer inte ske en utökning av Elitserien till 14 lag. Det känns ganska trist för det trodde jag var nästa steg men det kommer vara samma trista serielunk och kvalserien där Malmö AIK o Leksand och eventuellt nåt annat lag kan drömma om Elitserien. Södertälje och Rögle behöver inte vara oroliga heller. Deras Elitseriechanser är fortfarande goda. Det känns gammalmodigt men det ska väl växa fram och undersökas med ekonomi och det ena med det andra. Vi får andas ut i två år till innan nästa beslut tas om hur Elitserien eller en eventuell europaliga ska se ut.

Min idé är

14 lag - är ett måste

Europaliga?
Ja kanske men då ska den vara parallellt med Elitserien. Två lag kan inte lämna elitserien för att spela utomlands i en annan liga. De ska spela kvar i Sverige men får gärna spela utomlands vid sidan av.
Chansen att vinna ett SM-Guld mot de bästa lagen i Sverige ska vara kvar och Kvalserien med möjligheten att spela kval mot de två sämnsta lagen, lag 11 o 12. Lag 13 och 14 trillar direkt ur.


Tankar om gårdagens omgång

Lite tankar om matcherna igår, jag satt på ett tag och vidare i buss under hela kvällen när matcherna pågick men jag fick uppdaterat av Däckarn, tackar för det. Däckarn var nog väldigt nöjd av vad han såg FBK prestera med sina två nya fixstjärnor i laget tänker jag.Färjestad-Modo 5-2

FBK vinner till slut rätt enkelt efter en mållös första period, jämt i skottstatistiken men FBK gör målen, ganska enkelt, Modos målvakter har inte vart lyckosamma i år. Modo var med så länge det stod 0-0, ett par baklängesmål och dom är slagna. FBK har blivit ett par snäpp vassare med Axelsson och Bartecko i laget. Modo kan sluta vänta på Foppa, han ser inte ut att komma tillbaka. Modos Josh Green skrämde skiten ur Jesper Mattsson som agerade kyckling i fightduell, det var lite lamt måste jag ändå säga. Mattsson la sig ner som en sköldpadda medan Green vevade på bra.


Djurgården-Luleå 1-3
Jag skrev tidigare igår att Luleå är svårspelat och så blev det igår. Alldeles för svårspelat till och med. DIF vinner skotten men gör bara ett mål. Djurgårdens målvakt Gustav Wesslau bjöd Luleå på första målet, det skottet skulle han ha tagit. DIF kom tillbaka i andra när Marcus Nilson fixade en snygg kvittering, DIF spelade upp sig rejält i andra och skapade även mycket i tredje men hade väldigt svårt att hitta nätet. Det var 1-1 länge men Martin Chabada avgjorde med två mål under de sista sex minuterna av matchen. DIF hade fem raka men har inte spelat bra i någon av de segrarna. Kanske lika bra att de kom en förlust så de får vakna upp och börja om. För övrigt satte en slant på fem hemmasegrar och rök bara på denna matchen. Det är tredje raka tipset där jag tippar DIF-vinst och det blir förlust. Brukar få kritik från vissa polare att jag aldrig tror på mitt lag. Men ni ser, det blir inte bra då. Tungt med att Marcus Kruger var skadad innan matchen och efter halva första klev Marcus Ragnarsson av knäskadad, han missar förmodligen som Kruger återstoden av ElitserienFrölunda-Linköping 4-3
Frölundas indianer tog en fin skalp hemma mot serietvåan Linköping. LHC startade bäst men Frölunda vände och höll matchen ut. Tung och viktig seger för göteborgarnaTimrå-Rögle 2-0
Tre överlevnadspoäng för Challe och hans Timrå, Challe hänger tydligen löst så varje poäng avgör om han ska vara kvar som tränare eller inte.HV71-Skellefteå 3-1
SAIK är nog seriens sämsta bortalag för tillfället, visserligen hade de en fin vinstrad mot HV på bortaplan men igår tog det stopp. HV är tillbaka i god hemmaform igen som det verkar. Nichlas Torps bentackling på Pierre-Edouard Bellemare ogillas. Gillar inte när man försöker sätta åt nån med benet. Det slutar OFTA illa.Brynäs-Södertälje 4-2
Den segern var säker på förhand. SSK är nästan hjälplöst sist i Elitserien och laget börjar nog ladda för Kvalserien nu. Lagkapten Linus Klasen sa igår: "att det blir slutspel" Men det finns inga som helst belägg för det som SSK har spelat denna säsongen. De är alldeles för dåliga, så är det bara. SSK har 14 poäng till slutspel, men bara tre upp på säker mark. Men det känns ändå som att SSK inte räcker till i år.


Så här gick det ikväll

Djurgården-Luleå 1-3
Matchreferat från kvällens match utgår, såg inte matchen och har inte haft tid att fördjupa mig ikväll. Återkommer på lördag och matcherna då.

Frölunda-Linköping 4-3
Timrå-Rögle 2-0
Brynäs-Södertälje 4-2
Färjestad-Modo 5-2
HV71-Skellefteå 3-1

Parodibedömning av DisciplinnämndenSlagsmålet mellan dessa herrar resulterade i avstängning ytterligare en match för Stephen Dixon i Brynäs. Vansinne av disciplinnämnden igen. Varför så olika bedömning varje gång, trots två spelare som slåss lika mycket?? Det är så här varenda gång, parodinämnden kanske man ska kalla den i fortsättningen. Det är ju inte första gången det blir rubriker efter dessa avstängningar.

Pinsamt för svensk hockey tycker jag

Kolla in Foppas tunnel på Lidas3.26 in i klippet så tunnlar Peter Forsberg Nicklas Lidström i NHL-slutspelet 1996. Kan ses hur många gånger som helst

Klassiska möten mellan Colorado-DetroitMatcherna idag lagen emellan är inte lika heta längre, det var roligare förr. Favoriten är när Claude Lemieux mosar Kris Draper

Elitserien: Hockeytorsdag!

Elitserien omgång 39


Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Hovet 19.00

kl 18.45 på

Luleå gästar Hovet ikväll
Djurgården tar emot norrbottningarna ikväll och de kommer bli en tuff match. Luleå är svårspelade och Djurgården har trots fem raka segrar inte imponerat spelmässigt i sina vinster. Spelet måste bli bättre, det räcker inte att spela bra en period utan vara jämnare över sextio minuter. Dessutom har man inte spelat på några dagar så det gäller att vara med från början. Får hoppas att DIF är spelsuget ikväll.

Läget i lagen: Djurgården har fått lite småskador i truppen, Marcus Kruger är fotskadad och spelar inte mer innan OS som det ser ut nu, Christian "Fimpen" Eklund också fotskadad men av lindrigare art. Tråkiga skador på dessa två men DIF har en bred trupp så det ska inte påverka så mycket. Mathias Tjärnqvist är med och tränar på isen men inte i kampmomenten för sin axel. Frågan är om och när han kan vara tillbaka.
I Luleå så förväntas Mattias Modig inleda mellan stolparna. I övrigt ska Cam Abbott vara tillbaka i spel medan Pierre Johnsson och Mikael Lidhammar inte är att räkna med i matchen mot Djurgården

Övriga matcher:
Frölunda-Linköping
Timrå-Rögle
Brynäs-Södertälje
Färjestad-Modo
HV71-Skellefteå

Foppas hockeydagar är nog räknade


Ingen Foppa i Modo på ett bra tag, kanske inte alls?

Peter Forsberg spelar inte

Foppa klev av Modos träning efter halva tiden. Revbensskadan gjorde sig påmind och därmed måste han skjuta upp comebacken ännu mer. Läkaren har bestämt att Foppa inte spelar alls denna eller nästa vecka. Det börjar bli rätt tjatigt det här, Foppa ska spela, nej han har ont än, Foppa testar men klev av.. Det har vart så här i över en månad och det ser inte ut att ljusna än på ett tag.

En sak jag inte undrar är hur allvarligt det är egentligen, jag menar han gjorde ju en tidig comeback efter några dagar efter smällen men fick kliva av, då trodde jag att han skulle vila nån match till men nu har han vart borta över en månad. Det är något som inte stämmer och jag tycker mönstret känns igen. Det verkar som Foppa inte kommer spela varken med Modo och att spela i OS är otänkbart om han inte kan spela de sista matcherna här nu innan OS börjar. Modo får nog eller har nog börjat inse att de får klara elitseriekontraktet utan Forsberg i laget. Ska det vara så här så är detta Forsbergs sista säsong. Finns ingen anledning att hålla på, spela ett par matcher, gå skadad 15, spela två, gå skadad och så vidare och så vidare. Det har nog påverkat Modos spel, med Foppa, utan Foppa. Nu är det ju utan Foppa som gäller för Modo och det går ju sådär. Marcus Näslund är ju med men han gör varken till eller ifrån känns det som, Mackan är inte samma stjärnspelare som Foppa enligt min åsikt i alla fall.

MEN
..det är synd om Modo och synd för Elitserien och hela Hockeysverige som blev två profiler rikare när Foppa och Mackan bestämde sig för att avsluta säsongen med Modo. Nu är det en profil mindre och det är tveksamt om Foppa kommer tillbaka. Jag hoppas det, både för Modo och för hockeysveriges skull.


På begäran

Så här ser Elitserietabellen ut efter 38 omgångar
  Ma V ÖV O ÖF F Mål P
1 HV71 38 21 5 8 1 9 142 - 101 76
2 Linköpings HC 38 21 3 6 0 11 122 - 83 72
3 Djurgårdens IF 38 19 1 7 2 12 110 - 83 65
4 Färjestads BK 38 17 1 8 5 13 88 - 99 60
5 Skellefteå AIK 38 17 0 6 3 15 91 - 99 57
6 Luleå HF 38 14 3 10 5 14 104 - 104 55
7 Brynäs IF 38 12 4 13 1 13 94 - 91 53
8 Frölunda HC 38 14 1 10 1 14 104 - 107 53
9 MODO Hockey 38 8 6 15 3 15 100 - 109 45
10 Timrå IK 38 10 1 11 6 17 94 - 114 42
11 Södertälje SK 38 9 5 10 3 19 95 - 129 42
12 Rögle BK 38 10 3 8 3 20 88 - 115 41

Brynäs långa förlusttrend i Scandinavium bruten!

Elitserien - Fullbordar omgång 38

   


Frölunda Indians - Brynäs IF 1-3
0-1, 1-1, 0-1
Skott: 22-18
(5-5, 9-9, 8-4)
Mål:VF: Niklas Lasu
Mål:BIF: Eero Somervuori 2 & Ove Molin
Publik: 9970 (bara) i Scandinavium

Första Brynässegern i Scandinavium på 4 år
Brynäs bröt en fyra år lång förlusttrend i Scandinavium efter en imponerande seger över Frölunda ikväll. Jag tippade en enkel hemmaseger för Frölunda men ack vad tvärtom det blev.

Efter den första perioden så är det gästerna Brynäs som leder rättvist. De spelar smart och går inte bort sig i onödan medan Frölunda slarvar i egen zon och vid målet så går hemmalaget fullständigt, Eero Somervuori får fri gata och sprätter upp 0-1 bakom Honken. Frölunda spelar allmänt ostrukturerat framåt. Det verkar inte finnas nån tanke bakom vissa nerlägg. Helt rättvis ledning och hemmapubliken buade ut sitt lag efter första av förklarliga själ.

I andra perioden är det samma matchbild och Brynäs har koll på Frölunda. Båda lagen får spela fem mot fyra, först Brynäs som slarvar bort det med att vara en man för mycket på isen och sen är det Frölundas tur. Efter halva perioden är Frölunda vassa framåt och en gång skjuts målraketen men pucken var inte inne, spelet vänder men Frölunda får tag i pucken och Niklas Lasu kommer helt fri och gör 1-1, kanske inte helt rättvist men Frölunda har sakta jobbat sig in så här långt. Minuten senare åker Kristian Kudroc ut efter en puckout varpå Brynäs får ny chans i spel fem mot fyra. Andreas Dackell hittar en långpass till Ove Molin som gör 1-2 på egen retur. Frölundas försvarsspel är helt klart i frågasatt återigen. Brynäs håller ledningen till paus, trots ett par heta lägen i slutsekunderna för hemmalaget.

I sista perioden så är det Frölunda som jagar kvittering men Brynäs håller ihop bra samt att Jakob Markström spelar säkert i Brynäskassen. Frölunda skapar chanser men har inte flytet med sig, antingen räddar Markström eller så tar pucken i målramen. Hemmalaget pressar ner gästerna i powerplay men Markström är rena väggen när Frölunda trycker på som mest. Niklas Andersson, Fredrik Pettersson, Tomi Kallio har jättelägen men pucken vill inte in utan Brynäs målvakt storspelar ordentligt. Frölunda tar timeout och satsar på sex mot fem men det ger bara ytterligare en puck i egen kasse, Eero Somervuori gör sitt andra måloch är matchens lirare med Jakob Markström ikväll. Brynäs tar hem en viktig tre poängare och bryter den långa negativa trenden utan segrar i Scandinavium så Brynäs vinner helt rättvist ikväll. Frölunda måste nog snacka igenom ett och annat. Hemmalaget blev dessutom utbuat och det var väl inte helt orättvist.

Planens bäste spelare ikväll - Sveriges bästa målvakt?

Jakob Markström - Matchens lirare mot Frölunda

tips tips..följ inte mina speltips!
För femtielfte gången så går mitt tips helt åt skogen. Kvällens säkraste tvåa var det och inte etta som jag tippade innan idag. Brynäs förde matchen igenom och hade bra koll. Frölunda spelade inte alls så som sig bör, försvarsspelet var ganska svagt och slarvigt ikväll och då föll också baklängesmålen. Det vill sig verkligen inte för Frölunda ikväll.

Hängmatch i Elitserien ikväll

Elitserien - Fullbordar omgång 38

   

Frölunda Indians - Brynäs IF
Scandinavium 19.00

 18.45

Frölunda tar emot Brynäs hemma och jag säger att detta är kvällens säkraste etta. Jag tror Frölunda vinner på hemmaplan, de har sju raka utan förlust innan kvällens drabbning och den sviten lär inte brytas efter ikväll. Frölunda har en bra form för tillfället, gästerna Brynäs däremot, de kommer med tre raka bortaförluster och har många skador på viktiga kuggar laget. Jag tror inte de räcker till ikväll. Fredrik "Myggan" Pettersson och hans lagkamrater kommer göra kvällen sur för gästande Brynäs.

Årets Frölunda har inte nått upp till de förväntningar som ställts på laget. Tittar man på laguppställningen ska de ligga bland de fyra första, om inte topp två kanske? Det verkar som att fast man köper in stjärna efter stjärna så har man väldigt svårt, eller Ulf Dahlén väldigt svårt att få laget åt samma håll. Sen ska man naturligtvis inte glömma alla skador och sjukdomar som drabbar alla lag. Återigen så drabbas man av två långtidsskador på nyckelspelare: Andreas "Pastorn" Karlsson och Riku Hahl har missat större delen av säsongen på grund av svårare skador. Sånt påverkar ju ett lag när stöttepelare saknas. Johan "Honken" Holmqvist har vaktat alla matcher utom en i Frölunda denna säsongen men har inte imponerat så som han kan göra och har kanske lite del i att Frölunda inte vunnit som man ska. De rutinerade Niklas Andersson och Tomi Kallio har inte nått upp till sin kapacitet heller, där finns en hel del att plocka av med. Jag trodde innan säsongen att de skulle vara ett topp tre lag, Frölunda ligger nu sjua i tabellen och de kommer spela slutspel. Jag säger det igen: När Frölunda får ihop laget ordentligt och ordning på spelet så kommer de att gå långt i slutspelet och kommer bli väldigt svårslagna.

En liten notis av eget intresse är ju att Frölunda inte besegrat Djurgården, de har bara tagit en poäng mot DIF hittills denna säsongen men det mest intressanta är kanske att DIF tagit 4 av 6 päng i Scandinavium denna säsongen. DIF hade inte vunnit i Göteborg på 5 år innnan segern med 2-1 förra säsongen så DIF har ett litet övertag på VF i år. Men det kan vara en mardröm att få ett hopsvetsat Frölunda i slutspelet tror jag.

Måndag men ingen elitserie ikvälloch imorgon tisdag är det bara en match, hängmatchen mellan Frölunda mot ett hårt skadedrabbat Brynäs. Efter det har alla lagen spelat 38 matcher. HV71, Linköping och Djurgården har säkrat sina slutspelsplatser i praktiken. Allt kan hända inom hockeyn men det verkar ändå som tabellen satt sig. Bottenlagen är klara, Södertälje, Rögle ochTimrå får slåss om vilket lag som kommer klara sig utan kvalspel. Jag säger det igen men Södertälje spelar kvalserien. Modo och Brynäs lever ovisst just nu med strecket över eller under sig och en evig press på att vinna varje match. Modo hoppas jag fortfarande på att de ska få tilbaka Peter Forsberg. Kan han bara spela hel resten av serien så kommer Modo greja en slutspelsplats. De är i dagsläget fem pinnar bakom Brynäs som trots sina skador har god chans att hålla sig i slutspelszonen. Det blir en kamp mellan Brynäs och Modo om vilka som tar den sista slutspelsplatsen, för jag tror inte tabellen ändrar sig så mycket mer. De lag som är placerade på plats 1-7 är klara för slutspel tror jag. Sen står det mellan de två nämda lagen. Timrå kommer få kämpa för att klara nytt kontrakt och undvika kvalspel. När det gäller Rögle så är det också en kamp för att undvika kvalserien och om möjligt så kanske de klarar det och petar ner Timrå i kvalserien.

17 omgångar kvar av Elitserien

9 omgångar kvar innan OS-uppehållet: 9 februari-26 februari

Det blir rafflande sju sista omgångar efter OS

SM-Slutspelet börjar torsdagen den 18 mars kl 19.00

Senaste nytt: Hardy förhandlar om förlängning med DIF


Hardy Nilsson och Djurgården Hockey sitter i förhandlingar om en eventuell förlänging. Det räcker att titta på tabellen för att se vad Hardy har fått ut av DIF i år. DIF har tagit mer poäng och vunnit många mer matcher än man gjorde på alla 55 matcher förra säsongen bara för att göra en jämförelse och det ser ganska hyfsat ut så här långt. Hardy har fått DIF på fötter igen och jag undrar vad det är som gör att han lyckas just med DIF. Klart är att det blir slutspel i år och det gläder mig nåt oerhört.PÅMINNNELSE! - Missa inte på SVT kl 21.30: HOCKEYKVÄLL
 

Jimmie Ölvestad i Hockeykväll ikväll, ett stort reportage efter Jimpas fem mål mot Modo senast. Det får ni bara inte missa!

"Bomben": FBK byter till sig Lubos Bartecko!


Lubos Bartecko

Det är 20 dagar kvar till deadline för övergångar i Elitserien, idag blev det klart att Lee Goren lämnar Färjestad och går till SC Bern, Lubos Bartecko går motsatt väg. Det blir ett byte rätt av. SC Bern byter alltså spelare med Färjestads BK rätt av. Vid första tanke så känns det som ett riktigt bra byte av FBK. Det svider nog i ögonen på alla Luleåfans därut. Fick ett sms av en luleåangängare som dels tyckte det var en intressant värvning av en spelare på väg neråt i karriären och inte kommer tillföra så mycket i FBK. Som sagt det verkar svida hos en del Luleåsupporters i alla fall.

Personligen så känns det som ett bra byte. FBK får en helt annan typ av spelare än Lee Gorens spelartyp men får en målfarlig spetsspelare medans Lee hade näsa för mål men var mer aggressiv och kunde sätta sig i respekt hos motståndarna. Bartecko kommer tillföra massor tror jag, och FBK:s anfall kommer bli ännu vassare. Lägg därtill att FBK värvade Dick Axelsson häromdagen och han är spelklar mot Modo  på torsdag.

Så kan det Goren


Lee Goren

...är på väg till Bern. Lee förhandlar med den schweiziska klubben, som förövrigt bekräftar detta, om en övergång efter den omtalade Facebook-skandalen. Han har gjort bort sig i Färjestad, och dom har redan betalat ut hans lön i förskott.
Så kan det gå när inte munlädret är på på herr Goren. Tungt avbräck för FBK om han försvinner vilket det tyder på

För många misstag sänkte RSK

Division 3 Östra - Omgång 19

  VS

Rydaholms SK - Eksjö Hockey 5-9
2-4, 1-3, 2-2

Misstag, misstag och indianare
Det ville sig verkligen inte  ikväll för RSK i hemmamatchen mot Eksjö. Visserligen startade RSK ganska bra med ett högt spel och ett par chanser. Men i matchens första boxplay så sitter första pucken bakom Jesper Svensson som fick chansen mellan stolparna ikväll. Det var orättvist men man måste göra mål på sina chanser annars får man det tillbaka och det var precis vad som hände. RSK kom tillbaka och kvitterade och då kändes det ok igen.
Men så var det det här med försvarsspel och att spela enkelt för undvika misstag. Det hade RSK stora problem med matchen igenom. 1-2 kom och det var inte rättvist men gästerna var effektiva och skapade en del dom också. 1-3 kom och såg ganska billigt ut från läktaren och kändes då väldigt onödigt. 1-3 speglade inte matchen alls. RSK kom tillbaka 2-3 men Eksjö ville annat och gjorde 2-4 innan paus. Ingen bra utgång för resten av matchen. 

I andra perioden började det trevande men efter några minuter så tog RSK över mer och mer, reducering 3-4 efter sju minuter och efter det är det total dominans av hemmalaget. Pucken dansar på mållinjen ett par gånger, gästerna kontrar och är också nära att göra mål. Men gör man inte mål på sina chanser så gör gästerna det, 3-5 kommer som en kalldusch på två mot en, 3-6 kommer även det på ett misstag i egen zon. Ett par minuter till paus och det finns en liten chans att vända det här om man håller 3-6 till paus. Men då dräller RSK-backen på egen blå likt en indian(Heja Frölunda tro?? skämt åsido) och UGH säger han och tappar pucken på egen blå till en Eksjö-spelare som kommer sopren och lurar väldigt enkelt bort Jeppe i målet, 3-7 är ett faktum och matchen är i praktiken avgjord.

I sista perioden gör RSK ett sista tappert försök att komma tillbaka, Gabbe hoppar in mellan stolparna men det hjälper inte så mycket. Eksjö vinner med 9-5. Ganska osannolikt för siffrorna speglar inte matchen alls tycker jag. Hade RSK fått ett par mål med sig istället för mot sig så hade man vunnit idag. Det är jag ganska säker på. Inget flyt samtidigt som man får plocka om i femmor och i backpar som gör att det kanske inte funkar som det ska alltid. RSK mönstrade 14 man idag och det saknades en hel del namnkunniga spelare, hoppas även att Nicklas Hård får ordning på sina ljumskar också.

Förlusten idag var tung, det var orättvist. Men Reimer Johansson en av RSK:s äldre supporters som tog emot publiken i entrén idag tyckte det var ett litet fall framåt, RSK brukar förlora sista perioden, han vet vad han talar om för han har sett samtliga hemmamatcher denna säsongen.

RSK har haft en ganska tung säsong och inte fått flytet med sig alls. Playoff känns väldigt avlägset just nu.

Ordet är bittert.
********************************

RSK:s tre bästa idag:
*** Tim Pettersson - lånet från Värnamo som agerar stabilt och rutinerat över hela banan, det är ofta farligt när han är inne på isen.

** Christoffer Rohman - Backen som gick upp och spelade forward idag och tacklades mest på hela banan, han var riktigt bra idag!

* Ludwig Persson - Som tar för sig mer och mer men det krävs ännu mer speltid innan Ludde är riktigt med därute. Slet hårt idag!

Övriga resultat:
Övriga matcher
HA74-Make Believes 5-1
Wettern-IFK Gislaved 8-2
Kalmar-Virserum 3-3
Lenhovda-Skillingaryd 4-2

Lejonet-Diö 6-4

Div.2
Trelleborg-Alvesta 2-6
Kallinge/Ronneby-Värnamo 5-1
Motala-Åseda 5-3


"Good old hockeygame?"


Någonstans i ryssland?

Div.3 Östra: RSK tar emot Eksjö i eftermiddag

Division 3 Östra - Omgång 19

  VS

Rydaholms SK - Eksjö Hockey
Talavidshallen 17.00

RSK mot ny poäng?
Ny match i hockeytrean i eftermiddag. RSK tar emot Eksjö Hockey på hemmaisen. Ett RSK som gått sakta framåt i de senaste matcherna. Två oavgjorda har det blivit i matcher som man skulle vunnit. Fortfarande för mycket slarv bakåt samtidigt som det inte klickar i anfallsspelet. Man har massor av chanser men pucken vill inte in. Hoppas på ett aggressivt spel med fart som senaste hemmamatchen mot SIS. Som RSK startade matchen då var det bästa denna säsongen.

Övriga matcher
HA74-Make Believes
Wettern-IFK Gislaved
Kalmar-Virserum
Lenhovda-Skillingaryd

Lejonet-Diö

Div.2
Trelleborg-Alvesta
Kallinge/Ronneby-Värnamo
Motala-Åseda

Konstmål eller?


New York Islanders Rob Schremps plocka-ner-och-slå-på-tennis-i-mål-skott mot Colorado Avalanche

Bör ses ett par gånger

Hannula har lämnat DIF - som väntat


Mika Hannula har lämnat Djurgården, det blir ryska ligan KHL precis som det ryktades om. Vilken klubb i Ryssland det blir är dock oklart.
Mika spelade 7 matcher, gjorde 3 mål och 1 assist. Det är bara att tacka Mika för tiden och jag välkomnar han gärna tillbaka till klubben igen!

6666 personer på Hovet när DIF vann igen!

Elitserien omgång 38


Djurgårdens IF - Timrå IK 4-2
0-1, 4-0, 0-1
Skott: (12-12, 11-9, 8-9)
Mål:DIF: Tim Eriksson, Marcus Ragnarsson, Nicklas Danielsson, Mike Zigomanis
Mål:TIK: Martin Sonnenberg, Timo Pärssinen

Publik: 6666 personer på Hovet

Timråmatchen
Matchen mot Timrå började med en jämn första period med chanser åt båda hållen, men DIF är lite uddlösa i avsluten. Timrå tog ledningen tidigt genom Martin Sonneberg och det var väl kanske inte helt orättvist. Det gäller att sätta puckarna i nät som sagt. Perioden slutar 0-1 men oavgjort i skottstatistiken.

I den andra ser det likadant ut, DIF har mycket puck och snart måste väl puckuslingen in i kassen och det kommer. Tim Eriksson trampar in och kvitterar med ett rappt skott som går mellan benen på Magnus Åkerlund i Timråkassen. DIF är med på banan ordentligt och målet ger DIF lite arbetsrö känns det som. Man kontrollerar det mesta och mitt i perioden så kommer proppen ur för dom. 1-1 blir 4-1 på fyra minuter. Challe Berglund tar timeout men det är inget som Timrå svara på. DIF går till pausvila med 4-1. Det var lite komiskt på Hovet efter att DIF gjort 4-1. Järnkaminerna stod för det röststarka ordentligt även idag på Hovet och efter målet så sjöng de: "Challe Berglund hejar på Djurgårn´" men följde upp med en annan ramsa: "Challe vinka vi vill se" och hela Hovet började klappa. Av förklarliga själ så kom det ingen vink för då hade Challe gjort bort sig och det hade kanske kostat hans jobb till slut.

I sista perioden skanderade Järnkaminerna vill ha Mika kvar för att visa hur mycket de uppskattar Mika Hannulas tjänster i Djurgårdströjan. Mika gjorde sin sista match i Djurgårdströjan, hans kontrakt gick ut när slutsignalen ljöd. Återstår att se vad som händer men som jag skrivit innan så tyder allt på att Mika lämnar DIF efter ikväll. Åter till matchen så jobbar Timrå fram ett par chanser och till slut sitter pucken i nät. Timo Pärssinen reducerar och ger Timrå lite energi för att komma tillbaka i matchen. Inte nog med det för domare Morgan Johansson från Ljungby sänker nivån och börjar ta utvisningar från ingenstans. DIF drabbas av två raka skitutvisningar på DIF så Timrå får spela i fem mot tre. Jättechans för Timrå att vända matchen just då. DIF klarar ut det också vänder det, domaren plockar en timråspelare och DIF får chans i spel fem mot fyra. Det händer dock inte så mycket mer utan tiden rinner iväg för Timrå och Djurgården vinner med 4-2. Riktigt skönt!

Bäst ikväll: JÄRNKAMINERNA, sen var hela Djurgården bra från Gustav Wesslau därbak till Mika Hannula därfram.

NOTIS!
För övrigt kan nämnas att Djurgården bara förlorat 2 matcher i ordinarie tid av de senaste 15 matcherna(!)

Övriga matcher:
Luleå-Frölunda 5-4 efter förlängning
Hemmaseger efter Mats Lavanders avgörande i sudden.

Skellefteå-Linköping 5-2
LHC tog tidigt en tvåmålsledning men SAIK vaknade och kom tillbak rejält. 0-2 blev 4-2 och SAIK tog en viktig seger.

Brynäs-Färjestad 0-3
En mållös match länge och väl men årets slagsmål utkämpades mellan hemmalagets Stephen Dixon och Färjestads Johan "Bagarn" Andersson som gick en riktig fight som pågick i en halvminutnån minut. Båda fick förstås matchstraff. Då hade matchen pågått i blott 32 sekunder. Matchen gick sen till Färjestad.

Rögle-Modo 4-3 efter förlängning
Oerhört viktig match i bottenträsket för båda lagen. Där Rögle gick segrande ur efter förlängning. Kampen i botten kommer vara stenhård ända in i kaklet var så säkra på det. Tycker nog att Forsberg får börja fundera på att hoppa in i laget ganska omgående eller lägga ner. Modo behöver honom, för det verkar precis som alla går och väntar på att Foppa ska komma och rädda laget. Modo håller på att glida ifrån slutspelet sakta men säkert.

Kvällsmatchen Södertälje-HV71 5-4 efter förlängning
Seriesuveränen och ledare av årets elitserie HV71 är ett mycket bra och svårt lag att besegra. Det spelade ingen roll hur än SSK försökte knipa dem på tre poäng. HV kom tillbaka ändå. Visserligen blev det seger i förlängningen men det blir inte bättre än så för SSK. Slutspelet kan SSK glömma på riktigt. De får ställa in sig på att om möjligt rädda nytt kontrakt. Det är min åsikt.

Lördagsmatcherna

Elitserien - Omgång 38


Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 16.00

Ett formtoppat Djurgården tar emot Challe Berglunds Timrå i eftermiddag på Hovet. Lördagsmatcherna har sålt bra i år och så verkar det bli även idag. Bra drag på Hovet är mer förekommande nu än under tidigare år, undrar vad det beror på? DIF stöter på likasinnat motstånd som mot Modo men det kommer bli en helt annan match. DIF hade allt flyt i världen med sig samtidigt som Jimmie Ölvestad gjorde sin livs match målmässigt. Timrå brukar knipa segrar mot DIF när man minst anar det. Gäller att DIF är med från första nedlsläpp och inte bjuder in Timrå i matchen direkt.

Läget i lagen: Djurgården mönstrar samma lag som senast. JVM-spelarna vilar dagens match för att bli av med Jetlagen om ingen blir sjuk eller skadad. Mika Hannula gör sin sista match i klubben, hans kontrakt går ut efter matchen idag. Jag hoppas att DIF vill och kan behålla honom och att Mika själv vill stanna men allt tyder på att han försvinner utomlands till Ryssland och KHL. Vem som vaktar DIF-målet avgörs efter förmiddagsvärmningen.
Gästerna Timrå har lite skadebekymmer: Fredrik Sonntag, Pär Styf, Tomas Skogs och Laurent Meunier saknas fortfarande. Även Gabriel Karlsson missar matchen efter att ha fått ett skott på foten i senaste matchen. JVM-duon Anton Lander och Magnus Pääjärvi-Svensson är dock tillbaka i laget och förmodligen spelar dom i eftermiddag.

Övriga matcher 16.00:
Luleå-Frölunda
Skellefteå-Linköping
Brynäs-Färjestad
Rögle-Modo

18.30 Södertälje-HV71 på 

FBK värvar inför slutspurten


Dick Axelsson är tillbaka i Färjestads BK - resten av säsongen

Problembarnet (ja jag tycker faktiskt han betett sig som ett det senaste året) Dick Axelsson lämnade Detroit och åkte hem och tränade med FBK varpå Detroit stängde av honom från det, han skulle spela med farmalaget eller inget alls. Men nu har det löst sig med Detroit. Dick spelar för Färjestad resten av säsongen. Bra för Dick och bra för Detroit. han behöver få spela och utvecklas ännu mer. Han är för dålig för NHL än. Tyvärr men han kommer tillföra i FBK, var så säkra på det.

Minus på spelarkontot
..kan vara för FBK om man bestämmer sig för att göra sig av med denna spelaren:


Lee Goren
. FBK ska ta beslut i det under dagarna om han ska vara kvar eller inte efter vad han gjorde mot supportrarna. Får han lämna laget är det inte mer än rätt. Lee Goren fanns inte med i Timrå igår. Det kan ju tyda på att de inte är nöjda med hans beteende.

Djurgården och Jimmie Ölvestad pissade på Modo!

Elitserien omgång 37


Jimpa jublar efter ett av sina FEM mål

Modo Hockey - Djurgårdens IF
1-5, 1-1, 0-1
Skott: 31-19 (9-8, 10-3, 12-8)
Mål:Modo: Marco Tuokko, Niklas Sundström
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad 5, Mika Hannula & Kristofer Ottosson 
Publik: 6337 personer i Fjällräven Center
*************************************

Jimmie Ölvestad - Historiskt SVENSKT HOCKEYREKORD!-  

Vilken lirare och vilken match!
Jag missade mestadels av matchen ikväll, så typiskt. Jag fick sms och ett telefonsamtal och fick reda på att DIF ledde med 0-3 efter tio minuter. Hade lite svårt att tro på det men det var ju sant. Jimpa hade då gjort ett och det skulle bli mera. Mycket mycket mera. När första perioden var över står det 1-5 på tavlan. Jimmie Ölvestad har då gjort tre mål och en assist. Helt makalös period av Djurgården som nu skrämde iväg det där spöket som stoppat DIF från att vinna på bortaplan mot just Modo.

I den andra ökade DIF tilk 1-6 innan Modo reducerade. DIF:s mål av Jimmie Ölvestad förstås. 2-6 efter två perioder men Modo vann skotten.

I tredje spelades matchen av men en hade inte spelat färdigt. Jimmie Ölvestad fick göra ytterligare ett mål och gjorde därmed fem mål i denna matchen vilket är nytt svenskt rekord. Jimmie är därmed den andra i Djurgården som gjort fem mål i en och samma match. Helt suveränt. Modo var med ute på isen i sina utrustningar men det var inte mer än så. Peter Forsberg kanske är deras enda räddning. Det ska tilläggas att även Markus Näslund inte spelade ikväll, han låg hemma sjuk.


Fem mål och en assist av Jimpa ikväll

Jimmie Ölvestads
makalösa match, fem mål och en assist plus att den negativa trenden bröts med seger uppe i Örnsköldsvik ikväll.

Jimmies fem mål i en match är ett svenskt rekord och har hänt en gång innan. Då var det Djurgårdens Jens Öhling som gjorde fem mål i en match mot Färjestad som DIF förövrigt vann med 13-0(!!!) den 6/12-1987

Det går inte med ord förklara hur viktig Jimmie Ölvestad är för Djurgårdens spel denna säsongen. Han verkar göra sin bästa säsong någonsin och är hur värdefull som helst för DIF. Segern med 2-7 på bortaplan mot Modo ikväll känns rätt bra men som sagt det är bara en match i mängden. Gäller för DIF att suga på det ikväll men imorgon är det fokus på nästa match. Det är tätt mellan matcherna nu fram till OS.

Förresten:

Dagens fråga till er alla hockeytokiga därute:

Vet ni hur många DjurgårdsSM-guld det går på ett ModoSM-guld?
Om ni kan räkna
så skriver ni svaret i kommentarerna..

Övriga matcher
Luleå-HV71 3-4
Timrå-Färjestad 3-5
Linköping-Södertälje 2-1
Skellefteå-Rögle 3-2

Svensk-Carlsson sköt VM-guld åt USA


Gott att se Kanada förlora på sin egen hemmaplan inför massa kanadensare. Hör på tystnaden när John Carlsson avgör i sudden death. Så tyst, så tyst.

Ingen Foppa mot Djurgården

Elitserien omgång 37


Modo Hockey - Djurgårdens IF
Fjällräven Center 19.00

Svår match i Fjällräven Center
Ni kanske undrar varför Modo spelar i Fjällräven Center och inte i Swedbank Arena. Det är nämligen så att Modo har ny huvudsponsor: Fjällräven, vilket innebar att arenan har döpts om nu vid årsskiftet till Fjällräven Center. Så enkelt är det. Undrar det om ändrar något vad det gäller Djurgårdens vinster uppe i Örnsköldsvik. Senast lagen möttes däruppe blev det 2-2 och en poäng med hem till Stockholm. Modo hade en formtopp modell spikrak när en viss nr 21 Peter Forsberg var med i laget men efter hans skadefrånvaro har det inte gått lika bra. Foppa verkar vara på väg tillbaka efter en seg skada på revbenen som inte verkar vilja ge med sig så lätt. Spelar Forsberg ikväll mot Djurgården så kan ni nog räkna med ett pånyttfött Modo. Utan Foppa så blir det ett hårt jobbande lag i stället som sliter för varje poäng. Djurgårdens form är uppåt och ganska god för tillfället. Tre raka segrar, en i förlängning har det blivit sen uddamålsförlusten mot HV71. DIF spelar en stabil bortahockey. Men som sagt, med eller utan Forsberg för Modo är skillnad.

Läget i lagen säger just att Peter Forsberg inte spelar kvällens match mot DIF. Andreas Salomonsson saknas också fortfarande i Modolaget. Niklas Svedberg vaktar kassen i hemmalaget. Djurgården mönstrar samma lag som senast. Man saknar ju JVM-spelarna Jacob Josefsson, Daniel Brodin och Marcus Kruger samt långtidsskadade Mathias Tjärnqvist.

Övriga matcher
Luleå-HV71 sänds live kl 18.45 på  

Skellefteå-Rögle
Timrå-Färjestad
Linköping-Södertälje

 


Hockeykortisar


Jimmie "Jimpa" Ölvestad firar 3-0 målet

Elitserien: Djurgården
slog enkelt Skellefteå igår på ett packat Hovet över 6000 personer igen, 4-0, och innehar en stabil tredjeplats förtillfället i Elitserien. Underbart! Hoppas nu att Mika Hannula kan stanna men allt tyder på att han försvinner utomlands till Ryssland. DIF har en bred trupp och inga pengar att erbjuda Mika. Järnkaminerna lyfter DIF en nivå hela tiden och gör ett enormt arbete för att stötta sitt lag. Sveriges bästa klack förstås!


Lee Goren: "Jag ska köra ner knytnäven i halsen på dig" inte så smart utspel av en icke så het amerikan i Färjestad. Där ska man nog passa sig för såna utspel annars blir man nog utkastad och utstött av Familjen Färjestad.Östra Hockeytrean
Make Believes - RSK 3-3
RSK åkte till Linköping för match mot Make Believes. Vet inte vad de hade för lag och hur matchen var men 3-3 slutade det och RSK fick med sig en viktig pinne hem. Många bäckar små kan leda till nåt större kanske?

Eksjö-Wettern 1-5
Lenhovda-Virserum 6-7
Skillingaryd-HA74 2-7JVM: Sveriges Småkronor kom undan med godkänt tack vare bronset mot Schweiz. 11-4, ketchupeffekten ordentligt. Känns väl ändå ok på ett sätt att förlora semin mot världsmästarna USA. Mren det svider enormt att det kunde vart ett svenskt guld. Sverige skulle slagit USA och det kommer svida ett tag till.


AIK på besök på Hovet, Skellefteå alltså

Elitserien - Omgång 36


Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
Hovet 19.00

Sänds live på 18.45  

AIK på Hovet
DIF mot AIK på Hovet ikväll, Skellefteå AIK ska förtydligas. Lillebror AIK från Solna lär inte spela mot Djurgården på några säsonger. Inget av lagen har vunnit på hemmais mot varandra. DIF har två raka segrar i Kraft Arena och SAIK vann på Hovet senast lagen möttes. DIF har en bättre form än SAIK och bör ha en god chans till tre poäng men ett varningens finger för SAIK som brukar vinna när de är nere i en svacka. I varje fall var det så senast de kom till Hovet. Det blir mycket folk på Hovet ikväll igen så räkna med bra tryck när DIF entrar isen vid sjusnåret ikväll.

Läget i lagen inför kvällens match
Läget i Djurgårdens IF, Marcus Krüger, Jacob Josefson, Daniel Brodin spelar JVM och Mathias Tjärnqvist är skadad. Stefan Ridderwall är sjuk (hans facebookstatus skvallrade om det men det står inget på Difhockey.se än) så det blir förmodligen Gustav Wesslau som vaktar DIF-kassen ikväll. Laget i övrigt tas ut under matchdagen. Läget i Skellefteå AIK: Läget väntas vara oförändrat, vilket innebär att Adam Larsson, Tim Erixon, David Rundblad och Martin Lundberg saknas.


Övriga matcher ikväll:
Frölunda-HV71
Rögle-Linköping

Inte nu igen...


Frågan är ens om det blir någon medalj?

Småkronorna är utslagna ur JVM, det blir inget guld i år heller.
Varför ska kronorna som vart överlägsna fram till inatt, helt plötsligt vara sämst när det gäller?

"Vi ska slå Kanada i finalen denna gången" Jo jag tackar men då ska man TA SIG TILL FINALEN också.

De kan komma undan med godkänt om de slår Schweiz i matchen om bronspengen imorrnkväll. Jag har sett matchen i efterhand, jag var medvetslös när klockan ringde inatt och jag är nog lika glad för det. Jag satt uppe förra året och såg fiaskot mot Kanada i finalen och jag hade inte orkat med det en gång till. Media har skrivit upp laget och det var ju bara en dans fram till finalen mot Kanada. Inatt var de ett blekt landslag därute på isen. En första femma som inte presterar, en målvakt som gör sitt enda misstag som blir avgörande för hela turneringen och ett par backar som spelade som 7 åringar. Spelar man på det viset så är man inte förtjänt att spela en final. Hela laget ska sågas efter inatt och inte hänga ut vissa spelare som det skrivs om i media, men ändå så har Niklas Wikegård rätt i sin kritik under sändningen. 

Jag förstår det inte bara, men måste ställa frågan. Varför varför varför varför ska Sverige oavsett idrott vara sämst när det gäller. Nu kanske jag är lite pessimistisk men så skedde inatt och det känns som det är Sverige som drabbas av totalkollps i diverse idrotter alldeles för ofta när det förväntas eller räknas med medalj och stor framgång.


GLÖM INTE: 03.00 JVM-SEMIFINAL!

På TV inatt:
SVT24 02.55

   VS   

Småkronorna möter USA
i JVM-semifinal inatt.
Niklas Wikegård och Chris Härenstam är kommentatorer


Skön suddenseger mot FBK

Sent om sidor ska det vaknas eller vad det heter. Här är inlägget som föll bort efter gårdagens underbara seger i förlängning för Djurgården hemma mot Färjestad. Ber om ursäkt. Märkte det idag att det var något som saknades på bloggen  - Håll till godo!

------------------------------------------------------------------


Elitserien omgång


Mika Hannula - en av matchen förgrundfigurer

Djurgårdens IF - Färjestads BK
0-1 2-1 0-1 1-0
Skott: 29-24 (9-7, 13-9, 6-8, 1-0)
Mål:DIF: Kristofer Ottosson, Andreas Engqvist och Jimmie Ölvestad
Mål:FBK: Dragan Umicevic och Jesper Mattsson

Rättvis seger i sudden - Ölvestad avgjorde
Inför ett fullsatt och fullständigt kokande Hovet så tog DIF emot Färjestad på hemmaisen ikväll. FBK hade ju tre raka segrar i bagaget lagen emellan så DIF visste vad som väntade. DIF satte full fart från första början och FBK var inte riktigt med. DIF pressade på, hade mycket puck och FBK fick försvara sig inledningsvis. DIF kom till ett par bra lägen men pucken ville inte in. Istället var det FBK som kom in i matchen med hjälp av ett powerplay som dock blev resultatlöst. I anfallet efter kommer istället målet genom Dragan Umicevic lite turligt som slår in en retur i virrvarret framför Ridderwall. Det kändes orättvist men på nåt sätt så var FBK med i matchen och spelade smart. FBK:s ledning höll till paus.

I den andra perioden försökte Djurgården fortsätta med sitt spel men det var ändå FBK som nu hade marginalerna med sig och det kändes krampaktigt från DIF-håll. FBK hade möjligheter men Stefan Ridderwall var med på noterna därbak. I slutet på perioden så fick man så äntligen chansen till en kvittering i spel fem mot tre. Kristoffer Ottosson rakar in en retur efter att Marcus Ragnarsson skjutit först. Vilken lättnad det var, hade inte DIF gjort mål då så hade det nog inte blivit några mål kändes det som. DIF fick fortsätta sitt powerplay i fem mot fyra efter målet och det hinner gå 21 sekunder innan Andreas Engqvist direktskjuter 2-1 på pass från Micke Holmqvist. Vilket jubel och vilket på ös på Hovet i detta läget. Kanske inte rättvist sett till hur perioden sett ut men DIF var bättre i första och nu kom utdelningen.

I sista perioden så var det frågan om DIF skulle rycka ifrån eller FBK komma ikapp. Det var tätt och tufft därute och inget skönspel. Apropå tufft spel så gjorde David Printz och Lee Goren upp i en ärlig fight i den andra perioden som renderade i matchstraff för båda. Goren vann den fighten på poäng tyvärr.. DIF spelade bra men FBK kontrade vasst och fick en del långa anfall där de tryckte ner DIF ordentligt. DIF hängde inte med då utan är tvungen att ta en onödig utvisning med fem minuter kvar. FBK spelar runt, backskott kommer som Stefan Ridderwall inte får ordning på utan pucken går ut till Jesper Mattsson som rakar in returen lite turligt och det är kvitterat. Det kändes så onödigt och inte rättvist på nåt sätt. Men i efterhand kanske det var det ändå. 2-2 och matchen går till förlängning som inte blir mer än 31 sekunder gammal när Mika Hannula drar upp ett anfall, vänder om och hittar Jimpa som drar till direkt upp i taket. Mika Hannula var en av planens bästa och måtte nu bara han stanna i klubben resten av säsongen. Då kan ett eventuellt slutspel bli intressant. För en gångs skull.
DIF ligger nu trea två pinnar före just Färjestad och det ser riktigt bra ut. Kanske lite för bra men. Man får väl njuta lite i alla fall med tanke på de fyra senaste bleka säsongerna.


Matchens lirare är ju självklart Djurgårdens klack: J ä r n k a m i n e r n a. Utan dem så tror jag inte det hade vart detsamma Djurgården på isen. Helt sanlöst tryck och det har det vart i varenda hemmamatch denna säsongen helt underbart. Sveriges bästa hockeyklack alla kategorier!!

Spelarmässigt på isen så var nog Mika Hannula bäst men Jimmie Ölvestad måste nog få utmärkelsen av mig ändå.

*** Jimmie Ölvestad
** Mika Hannula
* Stefan Ridderwall

SIS får tacka domaren för poängen

Division 3 Östra - Omgång 18 

   VS     

Rydaholms SK -
Skillingaryds IS 5-5
2-2 2-0 1-3

Ännu en gröngöling till domare som hade noll koll
Man ska aldrig skylla på domaren efter en match, det är ju spelarna på isen som gör det heter det. Pyttsan säger jag. RSK får bara en pinne med sig men förtjänade en seger ikväll. Första perioden var kanske det bästa som setts RSK spela under de första femton minuterna. 2-0 och kontroll över händelserna. Två rejäla försvarsmisstag senare så står det 2-2. Inte rättvist sett till matchbilden just då men det gäller att ta vara på chanser eller sätta de chanser som bjuds. Men det kändes ändå som RSK skulle vinna efter full tid. RSK visade upp en stark vilja, bra fart på skridskorna och aggressivitet över hela banan vilket fler än jag reagerade på. Det gav bra vibbar inför resten av matchen just då. Det var en sak jag tänkte på under de första minutrarna, nämligen att det var så vänskapligt ute på isen under de första bytena, jag tänker tillbaka på tidigare säsonger lite längre tillbaka. Då var det rena hatmötena lagen emellan. Men helt plötsligt blir det lite hetare på isen med lite gruff efter avblåsningar. Efter en situation framför Gabriel Fransson i hemmamålet så brakar ett slagsmål ut mellan RSK:s Mikael Strisse Stridsberg och SIS: Fredrik Jonsson. Strisse vinner helt klart på poäng men båda får gå av isen rätt in i duschen. Slagsmålet blev tändvätska för matchen för resten av perioden är tuff och det smäller i varje närkamp. Domaren för matchen är inte med från början och tappar matchen innan han ens börjat få ordning på isen. Han kommer i fokus hela matchen tyvärr. Riktigt tråkigt att se.

I den andra perioden så rycker RSK ifrån till 4-2 och det känns rättvist även om SIS är bra med. Utvisningarna haglar från domaren och det blir mycket spel i numerära överlägen åt båda hållen. RSK tar med sig 4-2 in i paus. Det känns rättvist och jag tror på hemmaseger.

I den sista perioden så gör RSK tidigt 5-2 och ser ut att gå emot segern. Jag vet inte vad det RSK sysslar med stundtals i egen zon men helt plötsligt så virrar man till det rejält och till slut sitter reduceringen till 3-5 efter en riktig indianare från Jimmi Färms klubba och undrar jag om inte han associerar med laget med indianen på bröstet från Sveriges baksida Göteborg (skämt åsido!) Det känns ändå som RSK ska klara ut för man skapar och har mycket puck, får inte till det i avsluten vilket kan straffa sig. SIS får ett par långa byten mot RSK som inte får ordning och till slut så är man bara ett mål i från. 5-4 på tavlan och jag tänker för mig själv i det läget att blir det 5-5 så är det inte rättvist nånstans. Kanske är det då rättvisa som skipas för de som hejar på det svarta laget. 5-5 kommer återigen efter att försvarsspelet inte stämmer, Gabbe rusar ut som siste post för att slå bort pucken men den hamnar hos en SIS:are som enkelt slår in 5-5. Inte rättvist men kan man inte spela enkelt i försvarszon och lägga ut istället för att dra en gubbe eller vända hem så straffar det väl sig till slut. RSK satsar allt i de sista fem minuter som återstår, SIS drar på sig en utvisning med ca 1.45 kvar också men RSK får inte till det. SIS försvarar sig smart och har dessutom hjälp av domaren i matchens sista sekund när denne inte vågar blåsa straff och tar en tripping då han vet att RSK:aren var helt igenom och blir fälld. RSK skulle ha vunnit ikväll, tycker man var värda det.

RSK tog ett kliv i rätt riktning ikväll. Hoppas nu att laget sluter upp på träningarna så tror jag det kan ge några segrar och massa energi till laget. Skoj att se Oskar Nilsson och Martin Pettersson i RSK-tröjan igen, de behövs. Även skoj att se Marcus Bergdahl och Ludvig Persson ta för sig därute på isen.

Förstår inte varför domarna i division tre ska vara så pinsamt dåliga. Standarden är mycket låg och det förstör bara. Vet inte vad stolpskottet hette som dömde men kan bara hoppas att han inte sätter sina skridskor på isen i Rydaholms Ishall igen.

RSK:s tre bästa ikväll
*** Tim Pettersson
** Daniel Herrlin
* Daniel Jonasson

Måste även ge ett litet extra plus till vår egen David Printz: fightern Mikael "Strisse" Stridsberg som tog en fight och vann på poäng klart och visade vägen ikväll. Nämnas bör också Jimmie Färms open-ice tackling på SIS nummer 2, för det var riktig hockeygodis.

Övriga matcher
Kalmar-Eksjö 4-3
Virserum-Gislaved 4-4

Järnkaminernas Dag!

Elitserien omgång 34
Djurgårdens IF - Färjestads BK
Hovet 16.00
Matchen sänds på  kl 16.00Järnkaminernas Dag


Matchtröjans dag!

Idag är Johanneshovs Isstadion - Hovet utsålt. 8094 personer kommer bänka sig för att se matchen mellan Djurgården och Färjestad, trean mot fyran. Klassiskt möte även på det. DIF har tre raka förluster mot FBK, det vore skoj med ett trendbrott. Det kommer bjudas på en bra match, DIF och FBK:s möten brukar bli bra hockeymatcher med bra spel och mycket känslor, till och med lite av slutspelskaraktär.

Läget i lagen inför matchen i eftermiddag är följande: Djurgården saknar JVM-trion Marcus Krüger, Jacob Josefson och Daniel Brodin, liksom långtidsskadade Mathias Tjärnqvist. I Färjestad BK saknas endast JVM-forwarden Marcus Johansson, i övrigt är alla tillgängliga.

Övriga matcher:
Modo-Södertälje -
Peter Forsberg gör comeback, vinner Modo då?

Luleå-Skellefteå

Linköping-Timrå

HV71-Brynäs
Frölunda-Rögle
 

RSS 2.0