Krisen i Djurgården är allt djupare...

Elitserien 2010/2011
Omgång 5




En av bröderna Abbott jublade på Hovet

Djurgården-Luleå 2-3
0-1 0-2 2-0
Skott: 24-28 (3-14, 6-10, 15-4) 
Mål:LHF: Anders Burström, Topi Jaakola, Cam Abbott
Publik: 5895 personer




Femte raka förlusten - Krisen blir allt djupare i DIF
Det är inget roligt facit för förra säsongens silvermedaljörer Djurgården. Femte raka förlusten ikväll mot Luleå är ett faktum. Ett oerhört tungt faktum, Djurgården som spelade SM-final i våras är nu på väg mot helt fel håll med kval för att spela i högsta serien nästa säsong. Sån är verkligheten just nu men efter uppryckningen i sista perioden så kan det kanske bli en förändring i fortsättningen.

Första perioden
: DIF startar piggt och ser laddade ut, gästerna Luleå avvaktade DIF:s anstorming under de första minutrarna men vaknade till precis efter målet. Det verkade vara en liten väckarklocka, för efter målet var Luleå laget som byggde upp anfall och skapade lägen. Det bortdömda målet ja, det var en domarmiss av Christer Lärking, Mathias Tjärnqvist mål som inte var högklubba, det var på gränsen men jag tycker att han hade marginalerna på sin sida och det såg man på tv-bilderna. Tåkigt felbeslut för DIF hade verkligen behövt det tidiga målet. Tråkigt tråkigt. Så istället för hemmaledning så kommer 0-1 för Luleå istället. och det kändes opassande typiskt. De gör mål på en retur som inte DIF-backarna får bort. Slarvigt och onödigt. Efter målet så är det mycket Luleå. DIF agerar darrigt i egen zon och anfallsspelet är fortfarande osynligt, återigen så skapar man inga som helst chanser: skotten 3-14 är PINSAMT. Jag börjar verkligen undra vad DIF Hockeys spelare håller på med.

Andra perioden: Publiken hinner knappt sätta sig tillrätta förrän det blir mål. Gästerna Luleå ökar på när backen Topi Jaakola stöter in 0-2. En riktig kalldusch så här direkt i periodinledningen. Målet satte griller i huvudet på DIF-spelarna som fortsatte spela mindre bra. Anfallsspelet har totalt låst sig, försvaret är virrigt, slarvigt, inga rejäla rensningar överhuvudtaget. Den enda spelare i DIF som verkade ha lite fightinghjärta var David Printz som bjöd på ett par openice-tacklingar för att försöka tända sitt lag. Tyvärr så verkade det inte ta nåt vidare utan Luleå kan istället gå upp och göra 0-3 innan pausvilan. Ridån är nära.

I tredje perioden så fanns det återigen bara ett enda alternativ för DIF Hockey: Full fart framåt och inget annat. DIF började forcera mot Anders Nilsson i Luleåkassen. Nilsson fick slita i den sista perioden för DIF pressade på för att få hål och komma in i matchen. Andreas Holmqvist lyckades så till slut att sätta ett inte så helt otagbart skott bakom honom och skapa kontakt åt DIF. DIF lyckas även göra 2-3 med ett par minuter kvar men närmre än så kommer man inte i tredje. DIF vaknar till i tredje men det räcker inte, det var försent och det håller inte att åka och sova i två perioder och underläge 0-3.

Matchens profil: Stefan Ridderwall
Gör en hyfsad match i målet. Får mycket skott på sig när DIF-försvaret inte har koll. Målen är väl inte mycket att säga om men när inte laget presterar så gör automatiskt inte målvakterna heller. Det har inte vart lätt för Stefan där bak av förklarliga skäl. Det kan väl bara bli bättre hos honom också men starkt att spika igen i tredje.

-------------------------------------------------------------

Övriga matcher:
HV71-Frölunda 2-1 efter straffar
Helt sanslösa HV71 gör det igen. Det är makalöst att man kan lyckas  bombaderade Frölundamålvakten Joakim Lundström i första perioden: 15-2 men ändå 0-1 i mål. I andra så var det åter mycket hemmalag men Frölunda spelar smart precis som de gjorde i träningsmatchen på HV-dagen. 0-1 stod sig inför tredje och klockan gick och det närmade åter sig sista minuten. HV får då så klart två utvisningar med sig och får ett jätteläge med fem mot tre. Med hockeysveriges hetaste kedja så kommer kvitteringen med 1,35 kvar. Det är ganska otroligt att flytet kan komma till slut i varje match. I sudden hade båda lagen chanser att avgöra men utan några mål.
Martin Thörnberg avgjorde i sjunde eller åttonde straffomgången. Målvakten Joakim Lundström i Frölundas kasse var så när att bli stor matchvinnare för Frölunda. Han visade definitivt att han kan matcha "Honken" i kassen

Skellefteå-AIK 3-2
Det spelar ingen roll vad hela norrland säger: Det finns bara ett AIK och det är AIK i Solna. Det snacket man har hört nu på sistone så undrar jag hur smarta norrlänningar egentligen är. Nog för att de snackar sakta och verkar rätt slöa så verkar nu även inte vara för smarta. nej men skämtåsido. AIK=Solna Stockholm. Inget snack. Dagens möte vann Skellefteå mot AIK. SAIK hade 2-0 och 3-1 och kunde hålla undan till seger 3-2.

Färjestad-Linköping 0-4
Överraskande utveckling i denna matchen. FBK stora favoriter men låg under tidigt och kom aldrig igen. Jag väntade på en typisk FBK-vändning med 4 mål på en minut eller nåt. Men icke idag. LHC tog vara på enkla misstag och tog taktpinnen. Man spelade smart och tillät inte FBK att komma in i matchen. 0-4 på hemmais måste vara en käftsmäll för FBK. LHC överraskar, de är inte tippade topplag igår och det passar dem som handen i handsken tror jag. Dessutom så har inte tjeckerna anslutit än, det kan väl bara bli ännu bättre? eller?

Brynäs-Södertälje 2-3
Tro det eller ej men SSK tar en trepoängare på bortaplan mot Brynäs. Helt oväntat säger jag, fanns inget som sa att SSK skulle vinna däruppe förutom att det vart ett par överraskande segrar i Elitserien. Så också ikväll. SSK gick ifrån till 0-2 och kunde återta ledningen. En ledning man höll till slutet.

Modo-Timrå 3-4 efter straffar
Derbyt, slaget om vad nu det brukar heta var hett. Många fighter och en tuff match på isen där Timrå ledde med två efter fyra minuter men Modo vaknade till och kom in och vände matchen. Robert Rosén, Alvestasonen fixar både 2-2 och 3-2. Det gläder mig att se att det går bra för Robban. En riktigt bra hockeyspelare med sylvasst spelsinne samt näsa för målet. Tyvärr så räckte inte Robbans två mål ikväll. Gästerna Timrå vände matchen och vinner med 3-4 på straffar sedan Timrå lyckats kvittera med blott 40 sekunder kvar av matchen. Tungt tungt för Modo som hade matchen i hand.

Inför Luleå på Hovet

Elitserien 2010/2011
Omgång 5



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Hovet 19.00

Tuffaste matchen hittills
Serieledande Luleå kommer på besök på Hovet. De har vunnit fyra av fem matcher och är bäst i powerplay så det är ett än värre styrkeprov än senast mot AIK. Matchen mot AIK är glömd och nu är det bara kvällens drabbning som gäller. Det som hjälper Djurgårdsspelarna på isen är

Ett varningens finger: Luleå leder serien, och är seriens bästa lag i powerplay med åtta mål på 26 försök. Dessutom har man inte bara vunnit fyra av fem matcher. Laget visade också upp en stark lagmoral när de lyckades vända 0-2 till 3-2 mot de regerande mästarna HV71. Dessutom håll ett extra öga på radarparet från småland för övrigt: Pär Arlbrandt och Niklas Olausson har inlett säsongen på ett strålande sätt och de toppar också lagets interna poängliga med sina sex poäng.

Läget i lagen:

I DIF-lägret är det ansträngt läge men laget är grymt revanchsuget får vi hoppas. Inga större förändringar i truppen då backarna Marcus Ragnarsson och Stefan Lassen saknas sedan tidigare.
Luleå: Norrbottningarna annonserar samma uppställning som mot HV71, vilket innebär att laget fortfarande får klara sig utan backen Pierre Johnsson. Anders Nilsson får förtroendet i kassen.

Matchens profil i Djurgården:
Stefan Ridderwall



Kronwalled!



Kronwalled!



Niklas Kronwall - med hjärtat på rätt ställe

En hyllning till forne Djurgårdsbacken och numera envärldsback i Detroit, Niklas är nog en av de bästa på open ice-hits, det finns massor av klipp på youtube där Nicke kliver upp mitt i banan med ordentliga kroppstacklingar. Underbart att se!



Hockeytorsdag: Full omgång

Elitserien 2010/2011
Omgång 5


Djurgårdens IF - Luleå Hockey
19.00 Hovet

En rejäl skärpning krävs om det ska bli seger!
Införsnacket idag är kort. Det finns bara en sak och det är full fart framåt. Få igång spelet som DIF kan och inte glida runt och tro att det löser sig själv. Det är dags att börja kämpa därute om det ska bli några poäng. Insatsen senast var bland det sämsta vi fans sett på bra länge. Nu kan det bara bli bättre och det är upp till laget. Ikväll kommer obesegrade Luleå på besök, en match som är dubbelt så svår som mot AIK. Upp till bevis ikväll var laget egentligen står. Vid en förlust blir det nog en tung höst i bottenskiktet av tabellen och det ska inte bara hända!

REVANSCH!

Övriga matcher ikväll:
HV71-Frölunda
Skellefteå-AIK
Brynäs-Södertälje
Modo-Timrå

Färjestad-Linköping på

Nattens rövare i NHL: Niclas Wallin får ont



Vancouvers Keith Ballard höfttacklar San Josés Niclas Wallin som får ont

RSK tog första segern!

Division 3 2010/2011
Försäsong hösten 2010




Rydaholms SK - Diö Hockey 6-4

RSK tog säsongens första segern i hemmapremiären mot Diö i träningsmatchen. RSK spelade bra sett över matchen men föll ner lite i tredje när Diö kom ikapp till 4-4. RSK ryckte upp sig och kunde avgöra under de sista åtta minutrarna. Matchen var tuff på sina håll och hade derbykaraktär, den innehöll en del tuffa kamper. Domaren delade ut tre matchstraff varav två för Diö som spelade över gränsen med en del fula grejer. RSK höll karaktär och kunde istället se till att vinna matchen. Målvakten Gabbe Fransson var duktig i hemmakassen. Glädjande för RSK är att Philip Wärmegård är tillbaka efter förra säsongens tunga skadesäsong, han stod för ett mål och lär vara rejält spelsugen. RSK spelade hyfsat mot ett ungt Diö-lag som satsade i slutet och plockade ut målvakten

MACKAN! KOM HEEEM.....TILL DIF!



Marcus Nilson - på väg hem till DIF igen?

Mackan - KOM HEEM!
Det verkar bli en åter misslyckad sejour i NHL för Mackan som nu fått besked om AHL av New Jersey. Det var Mackan inte sugen på så nu är han på väg hem till Stockholm och Sverige. Djurgården har klart och tydligt gjort klart att man vill ha hem Mackan ifall han är intresserad. Det skulle komma lägligt. Han är ingen frälsare men han kanske skulle få fart på de slöa gubbarna i DIF just nu.


Andra matchen för TeXas Hockey

Division 3 2010/2011
Träningsmatch


VS

Rydaholms SK - Diö Hockey

Då är det dags för RSK:s andra träningsmatch för säsongen. Diö Hockey kommer på besök ikväll, ett Diö som tränas av förre RSK:aren men Trojafostrade Mikael "Apa" Andersson. RSK har ett lite yngre lag i år men ändå spännande. Tränare Tomas Jonasson tycker det ser bra ut, truppen är ännu inte komplett så det kan komma någon eller ett par spelare till in. RSK föll 1-5 senast mot Lenhovda och vill ha ett bättre resultat i kvällens drabbning. Diö är alltid svårt, ett bra lag som åker mycket skridskor med högt tempo.

Nedsläpp: 19.00

Huliganer förstör för alla oss som älskar idrotten, hockeyn, laget, föreningen!! Vettig kille, vettig text! - LÄS! :)

Gå in på länken här under mellan pilarna och läs! - Riktigt bra text från en supporter på Svenskafans.com!

<-http://svenskafans.com/hockeyzon/Kronika-Skarp-er-for-fan-373872.aspx->

26 matchers avstängning blev det för Jeff Jakobs



Jeff Jakobs (f.d Mjölby Hockey) dom har fallit: 26 matchers avstängning

Ni minns väl inlägget för någon vecka sedan. Mjölbyspelaren Jeff Jakobs körde på domaren Morgan Claesson från Alvesta efter att ha blivit tilldelad en vanlig enkel tvåminutersutvisning. Jakobs tacklade ner domaren och idag kom hans straff: 26 matchers avstängning.

Själv verkar han utåt sett inte ta det så hårt: Det är inte så farligt, det är som en vanlig knäskada. Dessutom har jag redan hittat en ny klubb och börjar spela igen efter nyår.


Krönika: "AIK är bäst i stan"

Vad händer Djurgården?
Det är dagen efter brakförlusten mot AIK i Globen. Det känns nästan lite overkligt. DIF skulle enligt de flesta experter och tipsbolag ta en promenadseger, en storkross mot lillebror och nykomlingen AIK. Men ack så fel det blev. AIK käkade upp Djurgården som ett annat stockholmslag annars sjunger om. Jag trodde på att DIF skulle styra och ställa men att AIK skulle sticka upp. Istället tog de showen direkt och det syntes lång väg att DIF inte var beredda. Inte alls.

"Varför SM-finalisterna går in inför ett fullsatt Globen och beter sig som ett lag som anser att det är lite för överlägsna för att behöva ta i"

- Jimmie Ölvestad, tafattast på isen igår.

-- Andreas Holmqvist, slarvigast och nonchalantast.

--- Stefan Ridderwall, inte alls det monster i målet som krävs om man ska vinna såna här matcher"

Detta är lite urklipp ur vad tidningarna skriver om idag efter gårdagens derby. Jag kan bara hålla med för exakt som de skrev exakt så illa var det igår. Jag och alla vi djurgårdsanhängare kan bara hoppas att ur detta elände kommer det en vändning en väckarklocksringning på att nu är det dags att agera istället för att reagera. Jag undrar vad som snurrar i DIF-tränarnas huvuden nu. DIF är nu där de var för 2 år sedan. Nästan sist i tabellen. På en KVALSERIE-plats och lååångt bort från ett eventuellt slutspel. Ett slutspel där man inte har och göra i nu i alla fall. DIF behöver bli ett lag, bygga ihop gruppen och få en vi-känsla. Just nu är det bara spridda skurar. Djurgårdens match igår var nog den sämsta jag sett på minst ett-två år. DIF var totalt handlingsförlamade och det var en sak som oroar mig mest. DIF:s höga anfallsspel med de långa anfallen var obefintliga. DIF hade inte ett enda långt anfall där man snurrade och ägde puck på hela matchen. Funkar inte det i fortsättningen så kan vi redan nu ställa in oss på matcher mot Leksand, Malmö, Rögle och så vidare till nästa höst. Så illa var det igår.

Nog med negativa ord
Jag hoppas att det bara kan bli bättre nu. Jag förstår att Hardy Nilsson låste in sig i omklädningsrummet. Han och tränarteamet har problem att lösa och det fort. Det är match imorgon igen. Då får det inte se ut som de gjorde igårkväll. Vi kan bara hoppas att gårdagsmatchens förlust var en rejäl väckarklocka hos de äldre spelarna i DIF-laget. Dessutom så är det ingen Gustaf Wesslau som står i kassen, Stefan Ridderwall måste likväl som laget spela upp sig betydligt. Nu är det en snabb revansch som gäller. Seger mot Luleå så är DIF med på banan igen, då vet man att man kan. Revansch!

I övrigt lite kul för stockholmshockeyn att AIK kanske har börjat lyckas som de gjorde igår. Spelar de så här i fortsättningen så kan de slå vilket lag som helst och kommer klättra i tabellen. Ny match imorgon och då får vi ytterligare svar och besked på hur Stockholmslagen klarar sig. Djurgården möter Luleå hemma på Hovet medan AIK möter AIK, Skellefteå då alltså.

Dougie Murray i fight inatt


Linus Omarks highlight-mål


Stefan Ridderwall kom in på Facebook:

Jag är (lite nördigt kanske men men) kompis med Stefan på Facebook och har faktiskt snackat med han ett par gånger inför och efter matcher. Hans status när han loggade in löd: Censurerat av mig dock:

*kvinnligt könsorgan*.

Han sover nog inte än på ett par timmar skulle jag tro.

Tomas Montén:

"Vi tror kanske att vi är kvar i finalen. Men det är en ny säsong, vi måste glömma det. Man är aldrig bättre än sin senaste match, säger Djurgårdstränaren Thomas Montén efter förlusten mot AIK.

Det säger allt och lite till om läget kring och om och i DIF Hockey just nu.
Illa är det.
Krisen är nog här.

Bara att lyfta på hatten och tacka AIK för lektionen!

Elitserien 2010/2011
Omgång 6

Stockholmsderby



AIK-Djurgården 5-2
2-1 2-1 1-0
Skott: 23-28 (7-8, 13-12, 3-8)
Mål:AIK: Johan Andersson 2, Oscar Ahlström, Patric Blomdahl & Oscar Steen
Mål:DIF: Nils Ekman, John Norman
Publik: 13 850 personer



AIK klättrar i och med segern i tabellen

Problemen hopar sig för DIF
AIK Hockey tar en livsviktig seger som kommer ge laget viktig energi inför fortsättningen. För DIF så hopar problemen sig allt mer. Spelet funkar inte, man släpper in alldeles för enkla mål, Stefan Ridderwall ser helt utlämnad ut mest hela tiden. Försvaret darrar och spelet framåt finns knappt. AIK chockstartade matchen med att göra mål efter två minuter. I första powerplay small det igen och AIK hade 2-0. En sanlös start och DIF var totalt chockat och såg riktigt livrädda ut. Tack och lov så kom reduceringen direkt efter, Nils Ekman snärtade in 1-2 och äntligen lite positiv energi. Efter målet tog DIF över och kunde komma igång med spelet. Inte alls så som man kan men mycket puck och ett par anfall. Men inga mål innan paus utan AIK kunde hålla undan.

AIK:s vändning matchavgörande
I andra
så är det istället DIF som startar bäst och kvitteringen likaså. John Norman håller sig framme och slår in en retur och det är kvitterat. DIF var med på banan igen och försökte få matchen på sin sida men AIK kom igen och kunde komma upp starkt och det jobbet gav utdelning för DIF:s försvar gick återigen bort sig när AIK gick från 2-2 till 4-2. 3-2 kom bara tre minuter efter DIF:s kvittering till 2-2. AIK spelade som i trans och gjorde nog sin bästa match för säsongen ikväll. När Johan Andersson satte sitt andra mål till 4-2 ytterligare ett par minuter senare så kändes det ganska typiskt. DIF är åter inte med i matchen, de hängde inte med, var stressade och slog bort puckar i tid och otid. DIF försökte gång på gång att få ner pucken djupt men man kom ingen vart. Sanningen är den att AIK hade chanser till både 5-2 och 6-2. Jag har nog inte sett DIF så här maktlösa och förlamade på flera säsonger. HardyNilsson ser alltid lugn ut och visar inte mycket känslor utåt men han måste kokat inombords. DIF spelade inte alls som han sagt, inga riktlinjer ingenting. Hafsigt och slafsigt spel med massa slarv och underläge 2-4 inför sista perioden.

I sista perioden så borde DIF:s enda motto vart full fart framåt som klacken brukar skandera. Men det såg ut som i de andra två perioderna. DIF kom knappt in i zon och gjorde man det så var AIK tätt samlade. AIK gjorde det svårt för DIF hela tiden. Ett snabbt mål kunde kanske få AIK att darra. Men istället kom 5-2 när DIF spelade fem mot fyra. Oscar Steen kommer direkt från utvisningsbåset och blir fri med Ridderwall, blinkar lite med ögonen åt vänster och Ridderwall är borta. 5-2 och ridå, tack och hej för ikväll. DIF tappar återigen spelet  försvarsmässigt. AIK spelar ut Djurgården efter noter i afton. De kommer ut hungrigare än vargar och DIF vet jag inte vad man ska säga om. Gubbarna ser dödströtta ut, de enda som kör är juniorerna och det håller inte. När och OM gubbarna vaknar så kan det vara för sent. Alldeles för sent. 

Sammanfattningsvis så vinner AIK hur välförtjänt som helst. DIF kom upp några minuter i första och andra men det räcker ju som sagt inte. AIK spelar som i trans efter sina ledningsmål och spelar de så här i kommande matcher så kommer laget klättra i tabellen. Kvar i kvalserieträsket blir Djurgården. Om inget radikalt sker.
Blir det inte tre poäng inom de tre kommande matcherna så är det plats 10-12 som gäller några månader framåt.

Minus och plus ikväll:
- - - Försvarsspelet? obefintligt
- - Anfallsspelet som bortblåst
- Spel över hela banan

+ Patrik Cehlin & Daniel Brodin
Dessa två gnuggande killar bara kör och kör och pucklar på. De enda spelarna som utmärkte sig positivt i DIF ikväll.

Fråga:
Var är de rutinerade herrarna när det som mest behövs???
Nils Ekman ett mål förvisso, Ottosson, Falk, Printz, Ante Holmqvist. Det är alldeles för dåligt!

Jag hoppas att laget nu stängde in sig direkt efter matchen och har ett krismöte för nåt är uppåt väggarna fel i laget. Det syns tydligt på isen. Så här får det inte ser ut för då blir det KVALSERIEN till våren.

Matchens profil:
19. Jimmie Ölvestad

"Jimpa" hade ingen toppmatch idag heller, precis som övriga laget. Jag undrar vad som är fel men de ser mätta ut på något vis. Det måste vara en baksmälla efter finalförlusten i våras. Eller så är viljan så stor att det låser sig för dem istället. Jimpa har inte alls kommit upp i den standard som han kan precis som hela laget. Förra säsongen så var Jimpa den som alltid ledde laget i byte efter byte med tacklingar hela tiden och ständig press på motståndarförsvaret. Hittills så har jag knappt sett en tackling med stort T från nummer nitton. Det är bara att hoppas att DIF sakta men säkert spelar ihop laget och gruppen och vänder på det här eländet.

Vi tippar:

AIK - Djurgården

Bröderna Haglund tippar derbyt:

Jag: 5-2 Djurgården
Fille: 1-3 AIK
Marcus: 2-2 men AIK vinner
Simon: vet ej

Den som inte hoppar han är gnagarsvin!

Elitserien 2010/2011
Omgång 6


Stockholmsderby 2010:



AIK Hockey vs Djurgårdens IF
Globen 19.00


Matchen sänds 19.00 på 

Spelmässigt så är det två lag i kris kan man nog kalla det som möts. Tabelltian Djurgården mot tabellelvan AIK. Båda lagen har fått allt annat än den start som man ville. DIF har en trepoängare, en straffförlust och två förluster inför matchen ikväll. Spelarna har längtat efter den här matchen sen AIK blev klart för Elitserien och jag tror viceversa. Men hur som helst nu är det dags. Lagen tränade i Globen igår och tränat idag för att vänja sig vid isen och arenan. Lagen möts i korridorerna ut till isen men man tittar inte varandra i ögonen, förutom två veteraner: Nichlas Falk och Dick Tärnström hälsade snabbt på varandra men annars är det full laddning.

I AIK återfinns två ex-djurgårdare spelar nu sin första match mot sitt gamla lag: Daniel Rudslätt och Johannes Salmonsson som spelat antal matcher i Djurgårdströjan.

Sista ordet: En AIK:are skrev: ”Den som har röst på onsdag är Djurgårdare.” vilket tyder på att AIK kommer bränna allt de har på läktaren för att laget ska slå DIF på isen. Helt rätt inställning men åt fel lag.DIF-fansen kommer hoppa och sjunga som ni minns det såg ut i slutspelet i våras. Den mäktigaste synen på bra länge när HELA GLOBEN hoppade med i Olé Olé Ola-ramsan. Det kommer hända idag igen i minst halva arenan men då kommer ramsan vara: "Den som inte hoppar han är gnagarsvin"



Läget i lagen: Det två heltaggade lag som entrar isen i Globen ikväll, båda är revanschsugna efter ett par mindre lyckade matcher. AIK hade sex spelare skadade mot Färjestad senast men ikväll ser det ut som man får tillbaka fem av dem: Johannes Salmonsson (ex-DIF:are) Patric Blomdahl, Tobias Ericsson, Stefan Johansson och Patrik Nemeth utom Jonas Liwing som är febersjuk. (även han ex-Djurgårdare). För AIK är det bara seger som gäller. Man måste spela mycket bättre än man gjort inledningsvis om det ska bli seger ikväll


I Djurgården är backen Josef Boumedienne är tillbaka efter avstängning mot AIK ikväll vilket betyder mycket för DIF:s försvarsspel ikväll. Marcus Ragnarsson och Stefan Lassen är borta ett tag till. Stefan Ridderwall vaktar Djurgårdens mål.

Matchens profil i Djurgården:



19. Jimmie Ölvestad


ÄNTLIGEN! Derby i Globen!

Elitserien 2010/2011
Omgång ?

STOCKHOLMSDERBY: Djurgården vs AIK är det enda sanna derbyt i mina ögon!


Nostalgibilder från ett derby 1996: DIF-AIK 2-2


?




När det begav sig i Globen, en bild från ett derby 1996. DIF:s Patric Kjellberg och AIK:s Dick Tärnström

AIK Hockey - Djurgårdens IF
Globen 19.00

ÄNTLIGEN - Hockeyderbyt hela Stockholm har väntat på
Ikväll 19.00 är det så dags, derbyt alla väntat på sen lillebror AIK trillade ur Elitserien 2001. Men laget har mötts en gång sen dess.



Försäsong 2003, AIK-DIF 5-0(!)


På försäsongen 2003 och då vann AIK med 5-0(!). Det säger ju inte så mycket men AIK har en liten fördel ikväll om man vill. De vann senast lagen möttes, men man ska komma ihåg att ikväll spelar det ingen roll att lagen inte mötts på 8 år i seriesammanhang. Ikväll är det krig, ikväll ska slaget om Stockholm avgöras igen och ingen vill förlora det. Ingen! varken AIK eller DIF. Det känns hur kul som helst och se ett utsålt Globen där två jätteklackar på minst 2500 man var ska göra allt för att höras och vinna kampen på läktarna så sitt lag vinner på isen. Någonstans tror jag att svensk hockey behöver det här. Två lag i samma stad som gör upp i den högsta ligan i ett kokande hett derby. Det var bra för hockeyn att AIK gick upp igen men det är allt. Nu vill man bara krossa dem varje gång vi möter dem på isen eller på gräsplanen. Jag önskar ingen framgång alls för klubben för ikväll ska det bli tre sköna poäng för Djurgården Hockey.

*AIK har övertag, 6-4 i matcher i de senaste 10 mötena. Men DIF vann med 6-4 senast lagen möttes i Elitserien i januari 2002

Dessutom
så är AIK-Djurgården det enda sanna derbyt i mina ögon. Matcherna mot SSK känns inte alls som nåt nära derbymöte. Ingen karaktär, inga heta känslor på läktarn eller på isen. Så bra att AIK är tillbaka så det kan spelas riktiga derbyn i hockey igen.

Upplevt Gnagarkross på plats i Globen 1997
Jag har sett många derbyn på tv förstås men har upplevt ett derby på plats i ett kokande Globen. Det var den 9:e december 1997. Det var för övrigt andra gången jag var i Globen men det är alltid en sjukt mäktig känsla att kliva in genom dörren och komma in i maffiga Globen. Jag minns mina kompisar som var med som då aldrig vart i Globen, deras ansiktsuttryck när de klev in på läktaren på ena kortsidan skulle vart hemskt roligt att haft på bild idag. Sjukt skoj var det i alla fall. Djurgården hade hemmaderby och jag bokade platser mitt i Djurgårdsklacken bakom ena målet, det var mäktigt och häftigt att stå där och hoppa med alla djurgårdare där. Dessutom vann DIF med 7-1. 3-0 efter sexton minuter i första perioden och AIK var ett slaget lag. Dessutom så lyckades vi komma med på jumbotronen när min kompis, vi kan kalla han "Långfinger" vann på sitt stolsnr en flygweekend i Oslo eller Köpenhamn och då i ett spelaavbrott så filmade in oss på jumbotronen men "Långfinger" fattade inte ett skvatt att det var han som vunnit. Men i alla fall så fick han en kram av en av de snygga cheerleadertjejerna som dansade upp i trapporna i spelavbrotten. Det är ett roligt minne faktiskt men detta var långt innan digitalkamerans underbara tid. Det hade vart sjukt kul att ha bilder från den matchen och resan till Stockholm och Globen då. Djurgården gick ju hela vägen till final sedan på våren och vi sa att om DIF gick till final så måste vi åka upp men det blev aldrig av och det var väl tur det. Greger Artursson säger jag bara, måtte du brinna i.... ja ni vet. Så förstår ni kanske vilket år och vilket lag och sådär.

Lite fakta från matchen nedan:

9/12 1997, Globen.

Period 1 (3-0)
1 - 0 06:22 Mikael Håkanson (Charles Berglund, Marcus Nilson)
2 - 0 06:57 Thomas Johansson
3 - 0 16:19 Jan Viktorsson (Patrik Erickson)
Skott: 13-6

Period 2 (1-1)
4 - 0 05:10 Patric Kjellberg (Fredrik Bremberg, Mikael Johansson)
4 - 1 13:19 Tomas Strandberg (Erik Hämäläinen, Dick Tärnström), spel fem mot fyra
Skott: 11-7

Period 3 (3-0)
5 - 1 05:06 Thomas Johansson (Charles Berglund, Fredrik Bremberg), spel fem mot tre
6 - 1 12:04 Mikael Johansson (Fredrik Bremberg)
7 - 1 17:03 Niklas Anger (Markus Matthiasson)
Skott: 21-9

Skott, totalt: 45-22

Domare: Roger Öberg.
Publik: 12493.
Utvisningar, Djurgårdens IF: 1x2.
Utvisningar, AIK: 6x2.


*** Återkommer med ett senaste nytt inför nedsläpp senare

Dagens hockeyklipp: Heta känslor



Enköping-Nynäshamn

Kolla in tacklingen på mittplan och vad arg killen blir som tydligen inte tål att få en tackling. Det är minst tre matcher på den slashingen plus två matcher för slagsmål.

HOCKEY IS THE SHIT men inget för veklingar och svaga personer!!

"Tälje åker ur i år!"

Elitserien 2010/2011
Omgång?



Linköping-Södertälje 4-0

Tråkigt spelprogram i Elitserien med bara en match denna måndag och en match i morgon. Innan har det varit tre matcher måndag o tisdag och full omgång torsdag och lördag men hittills så har det vart skralt fram till torsdagen. En match spelades denna måndagkväll i Cloetta Center mellan LHC och Södertälje. Det blev en väntad kross från hemmalaget som enkelt kunde ta tre poäng. 4-0 på tavlan säger allt och lite till. SSK kommer ihop med AIK få en väldigt tuff säsong. Jag säger det igen och även LHC-klacken skanderade: "Tälje åker ur i år, Täääälje åker ur i år" och det går ju inte säga emot

RSK förlorade första träningsmatchen

Divison 3
Träningsmatch


     VS   

Lenhovda IF - Rydaholms SK 5-1
2-0 1-1 2-0
Skott:

Lenhovda vann enkelt över RSK igårkväll i säsongens första träningsmatch för Rydaholmarna. RSK har vart på is en knapp vecka medan Lenhovda gick på den 30 augusti och spelade sin andra match igår.

Jag håller på med ett längre inlägg om RSK inför säsongen 2010/2011 men det är inte klart ännu. Jag håller på att samla info och så om truppen med mera. Glädjande att säsongen är igång och isen ligger blank i Talavidshallen. Mer info kommer under veckan preliminärt.

"Det finns bara ett AIK"

"Vi möter Solna. Det finns bara ett AIK och det är Skellefteå"



- Hardy Nilsson, tränare Djurgårdens IF


Det här är i en klass för sig



Påminner om en målvakt som jag hade i ett lag någon gång som släppt in en sån här puck.

Jag gillar straffavgörande när....



Ola Svanberg, Vita Hästen lurar upp målvakten på läktaren

Spelare vågar bjuda på det lilla extra, som Per-Åge Skröder, Modo och William Wallén, Frölunda gjorde i gårdagens matcher

Söndagsfunderingar: DIFs tunna inledning..

Det är söndag, dock ingen bakissöndag, har haft ett par lugna helger vilket är skönt, men som i vanliga fall för ett par år sedan inneburit full omgång i Elitserien. Men nu år 2010 så är det lördagar som gäller. Så efter gårdagens omgång kan vi konstatera att finallagen HV71 och Djurgården har gjort allt annat än en bra säsongsstart. Djurgården är tredjen sist på pinsamma fyra pinnar. HV71 likadant, men HV kommer igång rejält så ni HV-fjantar kan vara lugna. DIF Hockeys inledning lämnar mycket mer att önska, spelet stämmer inte och man släpper in alldeles för enkla mål och uppspelen och de långa anfallen funkar inte alls. Många av lagen har läst sönder DIF:s spel tror jag samt att det kan vara en viss baksmälla efter SM-finalen, DIF verkar tro att det ska gå lika bra som i slutspelet inte vet jag. Men av det jag sett så är allt annat än nöjd för att hårddra det. Jag tycker anfallsspelet känns tunnt och backsidan läcker, Marcus Ragnarsson och Josef Boumedienne saknas tydligt där bak, det är alldeles för stirrigt, ingen ordning där bak.

Man kan egentligen inte sammanfatta ett lag efter bara fyra matcher i serien men det känns som att spelarna de värvat inte riktigt har hittat in i spelet, samt att de är inte alls så som grovjobbare som Jacob Josefsson, Andreas Engqvist och framförallt Marcus Nilson. Men för att försöka se positivt på det så får vi ge laget tid att spela ihop sig och att de nya hittar sina roller, att nyckelspelare får vara hela samt att Stefan Ridderwall kommer i samma form som förra säsongen. DIF kan inte vara nöjda med att vara 10:a efter fyra omgångar.


+++ Per-Åge Skröders straff mot Linköping som dock inte blev vinnande men vilken straff, HOCKEYGODIS!

++ Straffen som William Wallén satte som avgjorde matchen för Frölunda

+ att straffarna är tillbaka


- Djurgårdens bleka inledning


Inför: ÄNTLIGEN STOCKHOLMSDERBY!
Nu laddar vi för TISDAG för då ska råttäcklena få, äntligen Stockholmsderby mot A I K. Globen är redan fullsatt så när lagen entrar isen så är det 13850 personer. Det vore mer än skönt att sätta dem på plats direkt men man ska komma ihåg att derby är speciella matcher där placering i tabellen inte spelar någon roll. Det blir en helt ny match där inget av lagen kommer lägga två fingrar emellan.

Djurgårdens problem fortsätter!

Elitserien 2010/2011
Omgång 4




SAIK-vinst på Hovet..

Djurgårdens IF - Skellefteå AIK 2-3 efter straffar
1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1 
Skott: 25-30 (4-17, 4-4, 14-8, 3-1) 
Mål:DIF: Daniel Widing, Patrik Cehlin
Mål:SAIK: Fredrik Warg, Pavel Skrbek, Joakim Lindström 

Djurgården fortsätter att inte imponera
SAIK kom från norr som en virvelstorm i den första perioden, 17-4 i skott i gulsvart favör men ändå 1-1 på tavlan. SAIK hade det mesta av matchen inget snack om saken efter första perioden. DIF inte alls på tårna i matchinledningen.

I den andra perioden var det verkligen en annorlunda matchbild. Båda lagen knöt igen ytorna så efter tretton minuter så var skotten 2-3. Lagen skapade ett par chanser var men 1-1 stod sig, frekvensen var hög med mycket fysisk kontakt, många tuffa tacklingar och där det var dags för de svartvita att vara i centrum: DOMARTABBE
Daniel Brodin fick matchstraff när han tacklar en SAIK-are omedvetet med ryggen mot spelaren, Brodin kommer med ryggen in och ser inte ens SAIK-spelaren som väödigt olyckligt får armbågen i ansiktet. Hardy Nilsson visade tydligt kroppspråk att det inte var ett korrekt beslut och det var nog fler som höll med om. Det är tråkigt att se när domarna tar såna felbeslut. Det var inget matchstraff. Riktigt trist att se. När spelet drog igång igen så var det hög frenesi och heta dueller. Intressant notis efter två perioder var: 4-4!

Tredje perioden
börjar på sämsta tänkbara sätt när SAIK får spela fem mot fyra vilket resulterar i 1-2. DIF har 8 skott efter två perioder, det har nog aldrig tidigare hänt och det signalerar att något är inte bra i DIF:s spel. Man kommer inte upp, ser rädda och osäkra ut. Spelet bakåt är darrigt långa stunder vilket är oroväckande. DIFs juniorer är de som ser mest pigga ut, de bara kör och en av dem: Patrik Cehlin fixar kvitteringen på pass från en annan junior: John Norman. Viktigt i matchen när SAIK var på väg att ta över. Efter kvitteringen var det ställningskrig, tajt och väldigt tufft däer inget av lagen ville ge sig eller bjuda på några öppna chanser men SAIK kändes hetare rätt över. DIF kom upp lite bättre i tredje perioden men det måste bli mycket mycket bättre.

Sudden spelades av och tiden rann ut, DIF hade läget när Widing kom fri men inget mål. Matchen gick till straffar:

Skellefteå: Erik Forssell - MISS
Djurgården: Nils Ekman - MISS
Skellefteå: Joakim Lindström - MÅL
Djurgården: Mario Kempe - MISS
Skellefteå: Johan Forsberg - MISS
Djurgården: Daniel Widing - MISS

Skellefteå vinner matchen

Matchens profil missade jag idag dessvärre.

----------------------------------------------------------------

Övriga resultat:

Frölunda - Brynäs 4-3 efter straffar
VF hade 3-1 och såg ut att gå mot en säker seger, Brynäs kom tillbaka starkt. William Trollgubbe Wallén avgjorde med en fantastisk straff. Frölunda verkade slappna av och spelade lite för bekvämt i ledning. Brynäs däremot gav sig aldrig och drivs av sina juniorer däribland Calle Järnkrok som gjorde 3-3.

Södertälje - Timrå 1-3
Ett bra resultat tycker jag personligen. SSK räcker inte till mot ett smart spelande Timrå och det känns rättvist. SSK ska eller hamnar i kvalet i år igen. Timrå blir att räkna med, man spelar en smart och intressant hockey långa stunder. Kul för Alvestafödde Robert Rosén som jag minns när han lekte med min lillebrors lag hemma i Talavidshallen i Rydaholm för några år sedan. Redan då var Robban en riktig talang med sinne för målet.

Linköping - Modo 3-2 efter straffar
Jämn och tajt match som LHC såg lite starkare ut i länge och väl men Modo gnetade sig kvar och fixade en poäng, det såg ut att bli två när Per-Åge Skröder gjorde årets straff när han öppnade straffläggningen. Modos kvitteringsmål gjorde Alvestasonen Robert Rosén som jag minns när han lekte med min lillebrors lag hemma i Talavidshallen i Rydaholm för många herrans år sedan. Jag minns att redan då var "Robban" en riktig talang med sinne för målet. I straffläggningen så räddade hemmalagets Magnus Johansson en pinne med en "Den glider in.. den glider in..." bakom Nicklas Dahlberg som trodde han räddat. Johan Bagarn Andersson satte sedan sin straff och ordnade bonuspoängen.

Luleå - HV71 3-2
Toppmötet med stort T som utspelade sig i Coop Arena. Hur många hade tippat det? inte jag i alla fall och många med mig. HV var det laget som inledde mest när deras A-femma åter hamnade i fokus med att tidigt ta ledningen med 0-2, båda målen signerade av första femman som är glödhet just nu. Luleå knappade in till uddamålet när HV slarvade på egen blå av en släkten är värst: Pär Ahlbrandt som är uppvuxen i HV71 men tog en annan lite krokigare väg efter TV-pucken till Elitserien. Efter reduceringen så fick Luleå mer energi och pressade mot Daniel Larsson och som jag skrev innan så är ju släkten värst. För just nämde Pär Ahlbrandt fick läget framför HV:s keeper och sätter 2-2. Luleå höll nu på att ta över i matchen efter kvitteringen. Luleå skulle även ta ledningen bara fyra minuter senare när Mats Lavanders mål godkänns efter videogranskning
 
Färjestad - AIK 3-0
Nykomlingen AIK stretade emot bra i inledningen när FBK ångade på och pressade mot AIK-målet där Christoffer Heino-Lindberg hade en svettig afton. Senast Heino-Lindberg var där så hade den ett FBK-märke på bröstet. FBK ledde matchen på poäng efter den första perioden som ändå slutade mållös. Målet skulle komma för hemmalaget i direkt i den andra perioden men AIK höll det till paus. Ett AIK som inte imponerar, blott 11 skott efter två perioder säger att de inte hade mycket att komma med. Det känns redan nu att AIK kommer ha det så här varenda match, en jobbig vinter i sånt fall. Och just jobbigt var ordet när tredje perioden rullade igång, FBK dominerade totalt och efter sex minuter kom tvåan helt rättvist. Det tände inte så mycket på isen för de svartgula spelarna men desto mer på läktarna, det blev en del oroligheter när frustrationen hos AIK-fansen blev för mycket.
FBK satte punkt på matchen efter 3-0.

Nu är det skärpning av DIF som gäller!

Elitserien
Omgång 4

Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
Hovet 19.00

Sänds 19.00 på

Skärpning på alla plan i DIF krävs om det ska bli seger
Tre matcher spelade, DIF utanför slutspel och luktar på kvalseriestrecket, ja jag vet att det är 52 matcher kvar men sån här start är livsfarlig. Det är ingen bra trend som håller på att byggas upp. Två dåliga bortamatcher där DIF inte var nära vinst i någon av dem lovar inte gott. Nu väntar Skellefteå ikväll som känns bättre än DIF på förhand. DIF imponerade stundtals hemma mot HV i premiären men sedan dess har det inte gått bra.

Läget i lagen: På DIF:s laguppställning så ser det tunnt ut på backsidan fortfarande när Josef Boumedienne, Stefan Lassen och Marcus Ragnarsson saknas. Boumedienne är tillbaka på tisdag i derbyt mot AIK men Ragge och Lassen blir borta ett bra tag till. I målet står Stefan Ridderwall med stor sannolikhet. Det borde vara ett revanschsuget Djurgården som entrar Hovet med sitt nya intro ikväll. Hos gästerna Skellefteå så säger tränare Anders Forsberg att han vill fortsätta vinna. Forsberg mönstrar laget utan Fredrik Warg och Ivan Majesky som är tveksamma till spel men i övrigt är det inga större förändringar



-----------------------------------

Övriga matcher idag:
16.00 Södertälje-Timrå
16.00 Linköping-Modo
16.00 Frölunda-Brynäs

18.30 Luleå - HV71
18.30 Färjestad-AIK
19.00 Djurgården-Skellefteå

En sak innan godnatt:

imorgon MÅSTE det bli tre poäng för Djurgården!

inga men!

Intressant notis: Poängligan i Elitserien leds av en back



7. Magnus Johansson, Linköpings HC leder poängligan i Elitserien efter 3 omgångar

Tvåa är Luleås Janne Niinimaa på samma poäng.

Första forwards är Linköpings Matt Murley och Djurgårdens Mathias Tjärnqvist på fyra pinnar.

Nya arenan i Växjö har fått namn:

Glöm Lakerdome och Växjö Ishall. När det nya skrytbygget är klart kommer den att Vida Arena. Efter huvudsponsorn Vida Timber. Så när Växjö Lakers gör entré i Hockeyallsvenskan nästa säsong så är det i den nya moderna Vida Arena. Fick mig förresten också att tänka på vad Lakejerna kan kalla sig därinne: Växjö Träskallar, för det är ju ingen osanning direkt.. 

KHL: Ryska skandallaget Vitiaz Tjechov i ny jättefight igår

Säg: Vitiaz Tjechov och många ryssar känner nog avsky och illavarslande tankar, ivarje fall om du är motståndarspelare i KHL, ni minns väl förra årets jätteslagsmål som gav 777 utvisningsminuter i matchen mot Jaromir Jags Avangard Omsk. Första mötet i år varade heller inte länge, Omsk gick ändå ut med inställningen att försöka klara sig undan slagsmål och rena överfall. Ändå slutade matchen i katastrof med rena överfall och slagsmål överallt. Matchen igår slutade med seger för Omsk med 4-2 och totalt delades det ut 144 utvisningsminuter i matchen.


Stäng av Pebben minst tre matcher nu då?!



Per Johan Axelsson - borde bli avstängd!

"Pebben" den grinige gubben i Frölunda stod för omgångens hjärnsläpp när han mycket fult bentacklade Marcus Paulsson i Färjestad i matchen mellan Färjestad-Frölunda som Frölunda för övrigt vann, stabil seger förvisso. Bentacklingen var med flyt, alltså han försökte smälla Paulsson med benet vilket är förbjudet och är stor skaderisk på. Så om Josef Boumedienne och Ilkka Pikkarainen kan få avstängningar för sina grejer så är det här också en sak som automatiskt ska gå till granskning hos Disciplinnämnden. Det här var en tackling för att skada och allt vad Pebben säger är ju bara för att försvara sig i sånt fall.

Eller?

Billiga mål sänkte DIF i andra perioden

Elitserien 2010/2011
Omgång 3

Brynäs-Djurgården 4-2
1-1 2-1 1-0
Skott: 21-20 (8-7, 9-5, 4-8)
Mål:BIF: Lars Jonsson, Jonatan Grahnström, Andreas Dackell & Mads Hansen
Mål:DIF: Nils Ekman & Oscar Eklund
Publik: 5381 personer i Läkerol Arena



Andra raka förlusten

Det känns inte bra
efter kvällens match. DIF förlorar igen men jag tycker inte att man är sämre än Brynäs. Hemmalaget bjuds på tvåan och trean när DIF har ledningen och matchen väger över till Brynäs fördel. DIF skapar en del chanser men till skillnad från Owuya så såg Bjurling lugn och säker ut i hemmakassen. Det kunde ha börjat bättre för Mark i sin debut i DIF-kassen. Annars började han bra i kassen och första målet för Brynäs var inte mycket att säga om. DIF kom tillbaka när Nisse Ekman läckert sätter 1-1 helt fri med Björn Bjurling. Första perioden var publikvänlig och båda lagen ville spela anfallshockey.

I andra perioden var det DIF som stack upp och tog ledningen när backen Oscar Eklund klev fram och styrde in Daniel Widings pass framför mål. 1-2 kändes lite rättvist då och DIF spelade stabilt. Men huxflux så vände matchen när Mark Owuya inte riktigt hade marginalerna eller var vän med pucken vid två tillfällen och hemmalaget kunde gå ifrån 1-2 till 3-2. Efter målet så tog Brynäs över matchen mest och även om DIF skapade en hel del chanser så agerade Bjurling hur säkert som helst därbak. Brynäs ledning kändes inte rättvis för fem öre först men efter 3-2 var det inget snack.

I sista perioden avgjorde Brynäs matchen i praktiken när man satte fyran på ett distansskott som satt i nätet bakom en oturlig Mark Owuya. Han kunde fått en betydligt roligare debut. DIF spelar inte som man kan eller ska sett över hela matchen. Små misstag blir matchavgörande idag och sen lyser det rätt klart att försvaret saknar tunga pjäser samtidigt som man nog inte kan slappna av med en ny oprövad keeper i kassen tyvärr. Nu är i alla fall första matchen klar för Mark så nästa match han ska in så hoppas jag att han är mer på alerten och spelar med större säkerhet.

Frågetecken???
Mark Owuya - tuff debut
Jimmie Ölvestad - han finns med på isen men är totalt osynlig, var är den gamla Jimpa??
Daniel Widing - Osynlig mest hela tiden

Matchens profil: Daniel Widing
Ja han stod för ett assist fram till DIFs ledningsmål men annars gjorde han inte mycket väsen av sig. Han såg nervös och osäker ut, drivet i skridskoåkningen som han är mest känd för. Han behöver verkligen kliva fram och göra de viktiga målen om det ska bli spel efter omgång 55 helt klart.

Övriga resultat ikväll:
HV71-Linköping 2-1 efter sudden death
Kvällens flytmål stod Johan Davidsson som turligt vallade in 1-1 med blott sex sekunder kvar av matchen och räddade poäng till HV. Som om inte det var nog så fick HV spela PP i sudden o gjorde 2-1. Egentligen var det Linköpings match men man tappar två poäng ganska onödigt. Usch, det är så man mår riktigt illa.

Timrå-Luleå 2-1 efter straffar
Timrå kniper bonuspoängen på straffar, Luleå missade sina två, Magnus Åkerlund vassare i kassen än Luleås keeper.

Färjestad-Frölunda 1-3

Se upp för Frölunda, de är bättre än vad många tror och de kommer rulla igång som en stark lagmaskin! Stark och smart seger borta mot favorittippade Färjestad på bortais.

Skellefteå-Modo 4-1
SAIK är topptippade och ikväll var det en säker seger.

AIK-Södertälje 4-4
Ett blivande kvalseriemöte eller inte, det får framtiden utvisa

Senast nytt inför nedsläpp: Mark Owuya gör debut i DIF-kassen

Elitserien 2010/2011
Omgång 3

Brynäs-Djurgården
Läkerol Arena 19.00

Läget i lagen:
I hemmalaget är det taggat och fokuserat, ikväll ska första segern i årets elitserie bärgas. Simon Bertilsson saknas fortfarande men Jakob Silverberg gör comeback och han kliver in i kedjan med Calle Järnkrok och Anton Rödin.


I gästande Djurgården
ser det desto mindre ljust ut i lägret:

I
30. Mark "In da Park" Owuya

I målet gör man dessutom ett målvaktsbyte, in med Mark Owuya som därmed får göra sin riktiga debut i DIF-tröjan, han har tidigare gjort ett inhopp och det var just mot Brynäs 3/1-2008, vid underläge 1-6 efter att Daniel Larsson (idag i HV71) fått nog. Han släppte in två skott av nio och DIF förlorade med 2-8. Tre backar saknas: Josef Boumedienne, är avstängd efter crosscheckingen på HV71:s Fredrik Bremberg. Sen saknas fortfarande Marcus Ragnarsson och Stefan Lassen. Det enda positiva är att Marcus Krüger gör comeback efter sin efterhängsna fotskada. Dessutom borde DIF vara revanschsugna efter 0-5 smällen i sista träningsmatchen hemma mot just Brynäs.

REVANSCH!

En god vän tippar Elitserien:

Här kommer ett sista tips om hur Elitserien 2010/2011 slutar från min gode barndoms- och hockeykompis, numera bosatt i Stockholm:


Peter "Offside" Sibner

----
Grundserien slutar

1. HV71 - SM-GULD
2. Färjestad,
3. Luleå,
4. Djurgården,
5. Skellefteå,
6. Linköping,
7. Frölunda,
8. MoDo,
9. AIK,
10. Timrå,

11. Brynäs till kvalserien
12. Södertälje till kvalserien

Motivering:
Luleå som trea är väl att sticka ut hakan, men de har en förbannat bra tränare och spelar en hockey som får det absolut mesta av materialet. Slutspel är alltid omöjligt att tippa eftersom lagen ser helt annorlunda ut vid den tiden på året - men både DIF, HV, Färjestad och Skellefteå har spelare som borde lyckas när det hettar till. Får väl trots allt tro på HV igen, de har ett makalöst starkt lagbygge.

**BESÖK GÄRNA HANS NYSTARTADE HOCKEYBLOGG**
www.icing.nu

Sånt här blir man glad och rörd av


Nils Ekman 1995


Hockeytorsdag!

Elitserien 2010/2011
Omgång 3

Brynäs-Djurgården
Läkerol Arena 19.00

Tuff bortmatch väntar
Brynäs borta ikväll för Djurgården och det blir tufft. Det är alltid svårt att spela borta men DIF var ganska bra om inte seriens bästa eller nästbästa bortalag förra säsongen. Efter förlusten hemma i premiären där man blev nollade mot Modo så höll Brynäs på att välta HV71 på bortaplan i lördags men HV vände och vann i förlängning. Så räkna med ett sylvasst hemmalag på isen från start. För DIF:s del så är det total vändning sen senast som gäller. Det håller inte att bjuda bort två mål och ligga under med 3-0. Det vill jag inte se ikvällens match. Det gäller att vara med från början och få ett par segrar i ryggen så man kan fortsätta jobba med sitt spel istället för tvärtom.

Försvaret behöver förstärkas ganska omgående om inte Ragnarsson kan spela. För jag tycker det ser ganska svajigt ut långa stunder försvarsvmässigt, Boumedienne gör det hyfsat av det lilla jag sett innan han blev avstängd, idag gör han det inte alls från läktaren men jag hoppas och tror att DIF köper in en klassback till. Framåt är jag inte så orolig än för man skapar mycket men det saknas mål. Daniel Widing ska visa vägen tycker jag och det kommer nog att lossna tids nog, idag vore perfekt

Jag inför en ny grej här på bloggen inför varje DIF-match som jag sedan följer upp efter matchen: Matchens profil i Djurgården Hockey. Först ut:

Matchens profil i DIF:



41. Daniel Widing
Daniel spelade ju senast i Brynäs när han senast spelade i Elitserien och öste in mål där. 50 st blev det under sejouren i Gävleklubben. Övergången från Schweiz hem till Sverige och till DIF istället för Brynäs sågs inte med blida ögon. Daniel är leksing från början vilket gör det ännu mer snett så räkna med spridda burop och visslingar när Widing presenteras i Läkerol Arena ikväll. Ny i DIF så hoppas jag att han fortsätter göra mål precis som han kan för då kan det nog bli en bra säsong för honom och Djurgården.

Övriga matcher:
HV71 - Linköping:
Säsongens första E4-fight, det brukar vara heta matcher lagen emellan.

Skellefteå-Modo:
Tufft möte i norr. Modo vann senast medans SAIK ännu inte har vunnit så räkna med ett svartgult heltaggat lag.

Timrå-Luleå:
Luleå favoriter med tre raka segrar i ryggen, Timrå är inte så lätta att tippa, flipp eller flopp?

Färjestad-Frölunda:
Derbydags i Löfbergs Lila Arena. FBK är vassa i år, VF förlorade hemma mot AIK, de behöver komma upp nåt snäpp till för att det ska vara bra.

AIK-Södertälje:
Försmak av kvalserien, ja tyvärr för de här båda lagen tror jag kan hamna där när 55 omgångar är spelade

Derbydags: Troja - Tingsryd

Hockeyallsvenskan 2010/2011
Omgång 3



VS    


IF Troja/Ljungby - Tingsryds AIF
Sunnerbohov 19.00

Derbydags: VINST ett måste för Troja!
Trojas start i årets hockeyallsvenska har varit allt annat än bra. Överkörda av både Örebro och lillebror Växjö. Det är allt annat än okej så ikväll måste det till en seger så laget känner att de kan, vill och vågar. Tre raka torsk och två derbyförluster kan nog sätta griller i skallarna hos Trojanerna och det får inte hända. Det är viktigt att få en hyfsad start för det fortsatta seriespelet. Troja vill inte hamna efter direkt med tanke på förra säsongen som höll på att gå riktigt illa. Men det blir att se upp för det kommer ett grönvitt gäng med stort självförtroende efter segern senast och de är helt övertygade om att de har en väldigt god chans att välta Troja på deras hemmais. De här matcherna är ett klassiskt derby som kan gå hur som helst. Men inget av lagen vill ge sig utan göra allt för att slå värsta rivalen. TAIF är tillbaka i hockeyallsvenskan efter några säsonger i division 1 där lagen möttes senast för tre år sedan.

Själv har jag bara upplevt ett derby mellan lagen och det var för...flera år sedan, då Troja alltid var och nosade på en elitserieplats. Troja vann med 3-0 om jag inte minns fel. Men då upplevdes matchen inte som något speciellt, eller jag märkte inte av något speciellt då. Så det hade vart kul att få uppleva derbyt idag men det är svårt att komma loss och komma iväg ner till Ljungby nuförtiden. Det är alldeles för dåligt så det blir att följa Troja på distans men det är ju alltid nåt

Canal+ - Viasat 1-0

VS


I lördags så vann Canal Plus med sin elitseriesändning i sex timmar en enkel match mot Viasats Premier League-sändning. Mätningar gjordes runt klockan fyra i lördagseftermiddag och då hade hockeyn 40 000 tittare mot Viasats ynka 13 000. Men jag förstår dom. Jag ogillar verkligen Viasat för deras dåliga sändningar, i alla fall när det gäller hockeyn och då framför allt hockey-VM. Viasat sätter dit programledare som oftast inte vet hur en puck ser ut och att is är kallt än snarare hur spelet ishockey fungerar. Viasat har bara köpt rättigheterna för att tjäna pengar men sen inte tänkt på kvalite för fem öre. Angående siffrorna i lördags så är det ändå rätt missvisande, det kanske var dåliga matcher i PL och något som lockade i hockeyn istället men sanningen är ju bara den att hockeyn passerar ju fotbollen publikmässigt jämförsvis mellan Elitserien och Allsvenskan.

Den här undersökningen eller mätningen i lördags är ju så klart missvisande för det kommer dippa för hockeyn med till och från men en sak är säker: Hockeyn är minst lika poppis som fotbollen publikmässigt. Det är bra för Sverige!

LULEÅ imponerar & AIK knep sin första poäng

Modo - Luleå 1-4
Två lag med två raka segrar och det var upplagt för en bra match. Luleå är inte topptippade om man ska gå efter experterna men just nu överraskar Luleås björnar minst sagt. Istället för en jämn match så ryckte Luleå ifrån till 0-3 en bit in i andra perioden och det var nog inte vad hemmapubliken hade väntat sig. Modo försökte men Luleå kunde hålla bra koll på hemmalaget som inte orkade med en vändning. Säker seger för gästerna från Norrbotten.

Frölunda - AIK 0-1 efter sudden death
En enkel etta på förhand om man ska vara ärlig men AIK hade lärt sig läxan efter utskåpningen hemma mot LHC senast. Idag spelade man tätare och lite mer försiktigt när Frölunda långa stunder tryckte på som värst. Victor Fasth fick slita hårt i AIK-kassen. AIK hade ett bra läge i fem mot tre i andra perioden men utan att få till det. Mållöst inför sista perioden. Matchen förblev mållös trots att slutminuterna blev riktigt spännande. AIK hade ett jätteläge genom Oscar Ahlström men strax efter sköt Frölunda i stolpen. Matchen gick till sudden death där Frölunda startade bäst, men helt oförtjänt så är det AIK som tar bonuspoängen genom Johan Andersson 2.57 in. AIK vinner genom sin gnethockey eller tråkhockey.

Jag tycker AIK ser väldigt tunnt ut, dessutom ser det ut som man saknar ett eget spel med tydliga linjer, man försvara sig bara så gott det går och ska det fortsätta så här så blir det inte roligt för spelarna själva eller för supportrarna. AIK möter bottentippade Södertälje hemma på Hovet i en match som jag redan klassar som kvalserielagsmöte.

Frölunda gör en hyfsad match men sätter inte målchanserna, de är bättre än vad siffrorna visade idag helt klart. Den här matchen är bara att glömma och man kan passa på att skämmas lite ikväll för nu duggar matcherna tätt. Frölunda får verkligen bekänna färg på torsdag då man möter Färjestad på bortais. Då måste man verkligen upp ett par snäpp om man ska ha chans att välta vargarna i deras egen kula.


Linköping-Timrå 5-2
Att LHC tog tre enkla mot Timrå förvånar mig inte. LHC tillhör topplagen i Elitserien och är sylvassa i sin chokladkartong. LHC förde matchen men Timrå kom tillbaka. Men efter 4-1 så var matchen över och det slutade 5-2

Ikväll 19.00 tittar jag på:

         VS        



Övriga matcher ikväll:

Modo-Luleå

Linköping - Timrå

Classic: Brynäs vänder mot Modo i SM-final 4 1999


De fem längsta avstäningarna för domarbrott

1) Jan-Axel Alavaara, Modo. Körde på domaren Thomas Andersson i en SM-slutspelsmatch mot Djurgården 1998 och stängdes av i åtta månader, sammanlagt 22 matcher.

2) Tomas Javeblad, Luleå. Luleåmålvakten brottade ned domaren Billy Fredriksson i en match mot Västerås. Straffet blev fem månaders avstängning.

3) Peter Lindmark, Malmö. "Pekka" ilsknade till och svingade sin målvaktsklubba likt en yxa mot domaren Robert Lahti under en match mot Färjestad 1996. Han missade, men stängdes av i tio matcher.

4) Christian Sjögren, Timrå. Armbågstacklingen den 9 januari 2003 mot Luleås Thomas "Bulan" Berglund gav den längsta avstängningen för en förseelse som inte var riktad mot en domare. Straffet blev nära fem veckor, eller nio matcher.

4) Peter Åslin, HV71. Åslin åkte på domaren Thomas Andersson under en match mot Rögle 1992. Straffet blev nio matchers avstängning

Brott lönar sig inte mot domare som sagt..


Jan Axel Alavaaraa tappar besinningen 1998




Ge dig aldrig på en domare...

"Kör aldrig på en domare, utan be han dra dit pepparn växer istället så blir det inte så hård bestraffning"
-okänd-

Det vet väl alla spelare att man aldrig någonsin ens tänka tanken på att tackla en domare eller liknande. Även om de många gånger förtjänar att få en klubba i huvudet eller en fet höger handske i nian kan det tyckas. Det måste väl också hockeyspelare veta efter SM-semifinalen 1998 mellan Modo-Djurgården när Modobacken Jan-Axel Alavaaraa fick downs syndrom eller liknande för en stund och fick för sig att domaren Thomas Andersson var en hoppkudde eller liknande och körde över honom. Det resulterade i en avstängning på en halv säsong ungefär eller ÅTTA matcher.   



Jeff Jacobs, f.d Mjölby Hockey - han fick sparken idag efter det inträffade

Killen på bilden måste fått ett liknande hjärnsläpp som just nämde Alavaaraa. I premiärmatchen Tranås-Mjölby i söndags så hittade domaren Morgan Claesson, (förövrigt en vän till mig) från Alvesta en tvåminutersutvisning på just denne Jacobs, varpå han tappar besinningen och åker fram och tacklar omkull Morgan så han faller isen, men det tar inte slut där för Jacobs fortsätter puckla på honom när han ligger ner innan en hemmaspelare hann komma emellan och ta bort Jacobs därifrån. Mjölbyspelaren har en lång avstängning att vänta men samtidigt så är nu arbetslös eller i varje fall klubblös för idag meddelade klubben att Jacobs får sparken från Mjölby Hockey med omedelbar verkan. Mjölby Hockey kan under inga omständigheter acceptera ett sånt här övertramp och det kanske är helt rätt. Det är en bra markering för sånt här hör inte hemma i ishockeyn. Det spelar ingen som helst roll hur arg man blir mot en domare eller en funktionär så måste man knipa igen annars blir det bara bitter sur eftersmak. 

Boumedienne avstängd två matcher



"Bom-bom" missar matchen mot Brynäs
---------------
Motivering: 

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, filmsekvenser från händelsen samt ett yttrande från Josef Boumedienne. Av utredningen i ärendet, främst genom granskning av videoupptagning, finner nämnden det klarlagt att Josef Boumedienne cross-checkar Fredrik Bremberg framifrån. Slaget är medvetet och kraftigt och träffar motspelaren i ansiktet.

Förseelsen, som är allvarlig, bör enligt Disciplinnämndens mening föranleda ett kännbart straff. Sammantaget finner nämnden att Josef Boumedienne ska vara diskvalificerad under en period motsvarande tre matcher (inklusive den automatiska avstängningen) samt böter motsvarande en match.

---------------------
Josef Boumedienne
fick sin avstängningsdom idag av disciplinnämden för crosscheckingen på Fredrik Bremberg i torsdags. Det blev två matcher och 20 000 kr i böter. "Bom-bom" missar därmed matchen mot Brynäs borta på torsdag men är spelklar till derbyt mot lillebror AIK nästa tisdag den 28/9

Nya regler i NHL 2010/2011


Måndagsfunderingar: Disciplinnämnden kommer rycka sönder säsongen

Så var det måndag igen när helgen går så fort. Ingen hockey och inga matcher idag men man kan väl reflektera det som vart så här långt. Två omgångar spelade i elitserien och serien leds av Luleå, följt av Modo och Färjestad. Två lag som överraskat vilket är kul för Elitserien och serien har bara börjat.

Brembergs återkomst - Boumedienne avstängd
Bremberg kom och sågs, förlorade och blödde på Hovet i torsdags. Linkan retade upp DIF-backen Josef Boumedienne som svarade med en riktig feting fast med klubban i högsta hugg. Linkan klarade tänderna men blödde och fick sy fyra stygn, och för Bom-Bom Boumedienne kan det bli fyra matcher....s avstängning. Det är inte bra för DIF alls, Bom-bom spelar mycket och ska täcka upp för skadade Marcus Ragnarsson så det är riktigt illa. För som DIF uppträdde i två perioder uppe i Ö-vik så var försvaret totalt osynligt, Modo gjorde 3-0 och avgjorde matchen en bit in i andra perioden. Resten av matchen var en transportsträcka till slutsignalen när DIF försökte jobba igen men då var det redan för sent. Jag vill se en markant uppryckning från DIF:s sida, vi ska inte bara förlora på det sättet mot Modo så får alla ni andra säga vad ni vill. Det är min åsikt!

Timrås Ilkka Pikkarainens avstängd
Alldeles nyss kom besked att Pikkarainen i Modo blir avstängd efter tacklingen mot Frölundas Ville Mäntymaa i matchen i fredags. Därför att han hoppade in tacklingen, skridskorna får inte lämna isen när man tacklar. Lite tufft kan tyckas men det här är bara början med disciplinnämnden inblandat. Jag har en känsla som säger: Usch och fy för jag tror den där nämnden kommer förstöra och rycka sönder lagen med avstängningar till höger och vänster under resten av säsongen, det här är bara början hockeylovers...
 
Stockholmshockeyn lever men AIK kommer få en jobbig säsong
Stockholmshockeyn glöder igen när fotbollen är på dekis ordentligt. Det känns rätt gött och få ge tillbaka, minns ni för fyra år sedan, hockeyn var död hette det i Stockholm, den har rest sig och nu passerat fotbollen när de tre storlagen går på dekis i 08-området. Låt hockeyn nu gå före ett tag, risken är ju i och för sig att den snart är ikapphunnen om AIK gör en bottensäsong och trillar rätt igenom. Men nu suger vi på att det är fem glödheta derbyn att vänta i ett utsålt Globen under hösten och våren och att det snackas hockey som aldrig förr i Stockholm med omnejd. Kanske till och med att SSK kommer dras med när de möter AIK och DIF. Jag personligen tycker att DIF-SSK inte känns som nåt derby överhuvudtaget.

Modo Hockey - överraskningen så här långt
Två raka segrar och full pott, kanonstart för Challe Berglund, det kan ju inte bli bättre. Nyckeln kan vara ett nytt spel samt en riktigt bra keeper därbak: Tuomas Tarkki, lyckas han så går Modo långt i år men inte till guld! Kom ihåg var ni läste det.

Lite målvaktsräddningar


Favorit i repris


Tung vändning till seger i premiären

Här kommer säsongens första matchinlägg, lite sent men har inte kunnat färdigställa det förrän idag måndag så håll ändå till godo
-----------------------------------------------------------------------------------

Elitserien 2010/2011
Omgång 1
------------------------


Fredrik Bremberg fick ett varmt mottagande i comebacken i fel tröja på Hovet

Djurgården - HV71 3-2
1-0 0-1 2-1 
Skott: 29-32 (7-10 11-16 11-6)
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist 2, John Norman
Mål:HV: Martin Thörnberg, Kris Beech
Publik: 7246 personer

DIF vände och vann
Djurgården på hemmais mot svenska mästarna i premiären och Fredrik Brembergs första match mot gamla klubben. DIF missade ju slutspelet i European Trophy medan HV spelade finalen så det var två lag som kom till seriestart med olika form. Men det var DIF som tog tag i det direkt. Mål i powerplay direkt genom Mathias Tjärnqvist kanonstart och viktig ledning. DIF trummade på med fart och fläkt framhejade av 7000 personer, trycket var enormt på Hovet denna kväll. HV är inte riktigt med från start men jobbar sig in i matchen och vinner skotten i första perioden men 0-1 stod sig.

I andra var det lite tätare spel. DIF försökte med sitt spel men HV tajtade till det i mittzon och släppte inte igenom så mycket utan lyckades vända på spelet och trycka ner DIF i stället. Det var mycket HV i den andra perioden och nollan bakom Ridderwall skulle spräckas när Martin Thörnberg relativt enkelt satte ett skott från distans och 1-1 var ett faktum. Målet var rättvist óch speglade matchen. HV vinner även skotten i andra perioden med 11-16

I sista perioden var det ställningskrig länge och väl. HV saknade inte chanser att ta ledningen, Fredrik Bremberg var i fokus redan innan matchen och han syntes så klart på isen med sin sköna stil och magnifika puckbehandling, Linkan hade en fem sex pass som skulle resulterat i mål men inga mål eller assist från Linkans klubba, istället blir han liggande på isen i ett byte där han och en annan HV-spelare ligger utslagna på isen samtidigt. Det resulterar i spel fem mot tre för HV i fem minuter när orsaken till Brembergs fall: Josef Boumedienne får hjärnsläpp efter att Bremberg petat till på Josef som svarar med en crosschecking rätt i ansiktet på Bremberg som faller ihop

 

Inga tänder utslagna för Bremberg

...blödande. I den andra situationen är det en klubba som går upp oavsiktligt i ansiktet på en hv-spelare. Men som sagt HV var ju det bästa laget i powerplay förra säsongen så nu hängde det ett mål i luften. Det är precis vad som händer också när Kris Beech gör 1-2 i spel fem mot tre efter några sekunder. Här känns det som att HV vänder på steken och är på väg mot en säker seger. Men som så många gånger förr så är det inte slut förrän the fat lady sings för på blott 22 sekunder så vänder DIF på matchen. Den nye junioren John Norman får en passning i trängt läge och drar till direkt och det är kvitterat, vilt jubel på läktarna som knappt hinner lägga sig för i nästa byte kommer 3-2 när Mathias Tjärnqvist får en passning av Nils Ekman och drar iväg pucken på handledsskottmaner. Daniel Larsson är störd av trafiken framför kassen och hinner inte med. DIF vänder på matchen och vinner, HV orkar inte ställa om utan tiden rinner ut och det blir förlust för jönköpingslaget. Så himla gött, en liten liten revansch för i våras men men alla ni som läser vet ju att det är lååååångt kvar, det återstår 54 matcher innan allvaret börjar. Den långa vandringen dit har bara börjat.


Bitter kväll i Ljungby på Hovet



Växjö vann lekande lätt mot Troja i derbyt

Troja-Växjö 2-8

Ja som ni ser så talar det sitt tydliga språk, 3-8 mot Örebro 2-8 mot Växjö är ju betyg underkänt. Det som såg så ljust ut för Trojanerna som ledde med 2-0 efter första perioden fullständigt vände och rasade djupt för trojanerna till hemska 2-8. Troja ser ut att gå mot en tung säsong med facit i hand efter två ynka matcher men som sagt det är bara början och säsongen är lång med många många matcher kvar och chanser att ge lillebror på nöten. Men två storförluster i inledningen på säsongen kan sänka vilket lag som helst. Nu är tre poäng i nästa fight som även det är ett hett derby mot klassiska Tingsryd. Tror väl inte att det är några problem för Trojanerna men två tunga smällar inledningsvis kan vara jobbigt att bearbeta. Två inledande förluster men jag hoppas och tror att Troja reser sig från denna bedrövliga inledning på serien. Det måste vända!

KÄMPA TROJA!

Modo tog en komfortabel seger

Elitserien 2010/2011
Omgång 2

Modo Hockey - Djurgårdens IF
1-0, 2-0, 0-2
Skott: 25-30
Mål:Modo: Nicklas Danielsson, Per Svartvadet
Mål:DIF: Christian Eklund Mathias Tjärnqvist
Publik: 6532 personer



Modos nya keeper Tuomas Tarkki kan ta dem långt denna säsongen

DIF tappade matchen i onödan
Det blev precis nästan tvärtom än vad jag bloggade inför matchen. DIF skulle vara beredda för att inte tappa matchen i förtid men istället var det precis det som hände tyvärr. Modo skaffade sig en tidig ledning på ett sätt som måste fått Hardy att slita sitt redan sletna gråa hår.
 


Så här får det inte se ut!!!

Spel i DIF-zonen och rätt var det är så är det två mot noll framför Stefan Ridderwall och 1-0 är ett faktum. Det får bara inte hända. DIF vann visserligen skotten i första perioden men Modo i ledning. I andra blev det inte bättre utan först var släkten värst när Nicke Danielsson förra året en av nyckelspelarna i DIF som kom in på högerkanten och krutade in 2-0 bakom en till synes chanslös Lill-Riddare i målet. Minuten senare sjabblar DIF-backen David Printz bort pucken på anfallsblå och Per Svartvadet kommer fri från halvplan med Ridderwall, gör en enkel fint och sätter pucken i tom kasse. Stefan Ridderwall hade ingen rolig lördag i Ö-vik. DIF inledde piggt direkt i matchen, vinner skotten men vad hjälper det när man inte kan göra mål. Målskyttet hoppas jag lossnar omgående för det finns spelare med målkänsla som kan. Istället så ger man bort matchen. Känns kanske lite onödigt men det kommer säkert att hända igen så nu vill det till en skärpning inför nästa match. Det är okay att förlora borta mot Modo men inte på det sättet som DIF gjorde det igår. Det är i betyg helt underkänt.

Noterbart: Djurgården hade en 16-årig Elitseriedebutant som extraforward på bänken. Pontus Åberg, skyttekung i J18-landslaget, fick dock ingen istid denna afton

Popcornlag, ni kallar er för VLH.......



               KÄMPA TROJA!

IF Troja/Ljungby - Växjö Lakers
Sunnerbohov 16.00

Idag håller vi på rödvita Troja gott folk! Hjärtat alltid lite extra när Troja tar emot Popcornlaget Växjö Lakers. Måtte det bli popcornkross på Hovet i Ljungby i eftermiddag. Växjö är storfavoriter till seger men Troja brukar kunna välta alla lag som kommer till Hovet.´


Andra omgången: Modo borta

Elitserien 2010/2011
Omgång 2

Modo Hockey - Djurgårdens IF
Fjällräven Center 18.30



Modo borta härnäst
Första bortamatchen för Djurgårdens del ikväll. DIF började ju starkt med en hemmaseger mot självaste svenska mästarna i torsdags efter en tung vändning på 22 sekunder i slutperioden. Underläge 1-2 blev 3-2 tack vare Mathias Tjärnqvists två mål. Ikväll är det match i Fjällräven center mot Challe Berglunds Modo där även Nicke Danielsson finns som var med i DIF:s silverlag förra säsongen. Matcher borta mot Modo brukar vara svåra för DIF. Det har blivit lite bättre resultat på sistone men det är inte lätt att ta poäng däruppe. Modo vann sin inledning mot Brynäs på bortais med 2-0 efter mål av Nicke Danielsson bland annat. Ikväll gäller det att vara med från start för DIF:s sida och ta tag i händelserna på isen istället för att ge hemmalaget möjligheterna.

------------------------------------------------------------------------------------

Djurgårdens lag anno 2010/2011
ser hyfsat stabilt ut men det finns en hel del frågetecken.

Målvaktssidan för det första, Stefan Ridderwall var statistiskt lika bra som Wesslau förra säsongen men han var båsvakt i slutspelet. Frågan är om Ridderwall pallar trycket att stå merparten av matcherna. Jag är orolig att han inte gör det. Backupen Mark Owuya får bevisa att han håller för mig först innan jag uttalar mig men han är alldeles för grön för att bedömas än. Men jag tror inte han håller alls.
Backsidan: Ser jag som försvagad sen förra året, Timmy och Kyle borta och Marcus Ragnarsson skadad och förmodligen spelar han nog inte så mycket utan karriären kan vara över. Där kanske DIF måste se sig om efter en minst likvärdig ersättare.
Forwardssidan är Marcus Nilson det tyngsta tappet och kan vara tungan på vågen i år. Visserligen har både Nils Ekman och Daniel Widing kommit in men ingen av dem ser jag som den ledaren som Mackan var. Jacob Josefsson och Andreas Engqvist är också tunga tapp så över det hela taget så är DIF något försvagade jämfört med förra årets trupp. Min förhoppning är dock precis som Hardy Nilssons att vi hoppas att det kliver fram fler spelare utvecklas i samma takt som som de gjorde förra säsongen. Djurgården får ta sig till slutspel så tar vi ny sats därifrån i vår. 

Linus Klasen knockad



Linus Klasen knockad av Chris Clackson

Jag tippar!

Sluttabellen 2010/2011

1 HV71
2 Färjestad - SM-guld
3 Frölunda 
4 Linköping
5 Djurgården
6 Skellefteå
7 Timrå
8 Brynäs
9 Modo
10 AIK

11 Luleå          till kvalserien
12 Södertälje   till kvalserien

Ber om ursäkt - Inget internet ännu...

Det är mycket som jag skulle gjort på bloggen de här två senaste veckorna men jag har inget internet i vår nya lägenhet. Men inget är som väntans tider. Ska försöka få in min Elitserietabell innan nedsläpp på torsdag i alla fall. Jag känner att jag inte alls levt upp till min bloggstandard men det ska bli bättring så fort jag får internet och kan sitta vid datorn lite mer.

Tills dess håll ut alla hockeyälskare därute!

RSS 2.0