DIF-veteranen Nichlas Falk gav Brynäs segern!

Elitserien - SM-slutspelet 2009/2010


Matchvinnare: #31. Jonathan Granström, Brynäs IF

Kvartsfinal 2
Djurgården-Brynäs
1-0, 0-1, 0-0, 0-1
Skott: 33-27 (11-6, 10-6, 9-12, 3-3)
Mål:DIF: Marcus Nilson
Mål: Jonas Nordqvist, Jonathan Granström
Publik: 8094 - FULLSATT!

Det står 1-1 i matcher

Onödig utvisning av Nichlas Falk avgjorde matchen
Djurgården klarade inte av att bjuda tillbaka till hemmapubliken som gjorde mer än allt för att lyfta fram sitt lag till seger. Fullsatt Hovet, där Djurgårdsfans bildade ett mäktigt rött hav med de utdelade tröjorna och en gigantisk klack som eldade på hemmalaget från kortsidan. Man förlorar matchen i sudden efter en riktigt klantig utvisning. Matchen i sig så var det Djurgården från start och DIF hade massivt spelövertag i första perioden men Jakob Markström spelade stabilt och räddade kvar Brynäs. Marcus Nilsons 1-0 kom men det var egentligen för lite. DIF har väldigt svårt att göra mål men det kan å andra sidan bero på att man gång på gång hamnar i hörnena och inte går rakare på mål. Det finns en i laget som gör det och det är Jimmie Ölvestad. men han är alldeles för ensam.

När man inte gör mål framåt på sina möjligheter och sen drar på sig ett tre mot fem-läge så blir det med all sannolikhet ett mål i baken. Brynäs kvitterar i powerplay och är med i matchen helt plötsligt. Efter målet fick Brynäs oförtjänt mycket luft under vingarna men DIF fortsatte sitt spel men ju längre det gick desto mer kom Brynäs. För i sista perioden var DIF väldigt ängsliga och inte alls så drivande i spelet som man vart innan. Brynäs chanser kändes mycket farligare än DIF. DIF hade mycket puck i anfallszonen och långa anfall men det händer ju ingenting. Det blir inte många skottchanser av det utan man tappar pucken och Brynäs kan vända. I slutminuten var det ohyggligt nära när en Brynässpelare höll på att slå in en skottretur men Gustaf Wesslau räddade riktigt bra. Känslan efter kvitteringen i andra perioden ville inte släppa för egen del för det kändes som att Brynäs säkert skulle vända på matchen. 

I sudden death så började det som en vanlig match med ett par anfall åt båda hållen. DIF hade ett skott i ribba/stolpe innan domaren från Alvesta den rödlätte Pehr Claesson, som förövrigt glider runt hemma i Alvesta:


Falk (i röd tröja) åker ut för interference och Brynäs avgör i powerplay.

hittar en petig utvisning på rutinerade djurgårdsbacken Nichlas Falk som ändå får skylla sig själv när han slutar åka skridskor och håller i Brynässpelaren en sekund för länge, domaren tar han för interference vilket ger Brynäs fem mot fyra. Jag sa höht i rummet till folk att nu blir det mål och bara 47 sekunder senare var matchen över. Nichlas Falks vansinnigt onödiga utvisning avgör matchen och Brynäs har 1-1 i matcher. Det känns så fruktansvärt onödigt av den rutinerade Falken som kunde tagit ett par skär i stället för att sabba matchen. Men när man ändå inte gör mer än ett ynka mål på 33 skott. DIF saknar en Niklas Anger/Fredrik Bremberg-typ som vet var målnätet sitter.

DIF:s tre bästa spelare ikväll
*** Mathias Tjärnqvist
** Jacob Josefsson
* Marcus Ragnarsson


Djurgården har ett bra anfallssätt men utnyttjar inte det som man ska. Bakåt är det darrigt när man blir nertryckt samt att Gustaf Wesslau inte är någon Markström-typ. Det var lite det som var problemet idag kändes det som. Brynäs spelade tajt och tog vara på chanserna. Det håller inte att sitta utvisad men det visste väl DIF redan?
läste experternas uttalande med nu och det är stor fördel för Brynäs. Det kanske inte är helt galet om det ska fortsätta så här. Måtte Djurgården bevisa motsatsen på måndag!

Linköping - Frölunda 6-2
Det står 1-1 i matcher
LHC gav riktigt svar på tal trots att det ändå var Frölunda som startade bäst. LHC vände på ett par flytmål och sen rann det iväg för hemmalaget. Den enda i Frölunda som var bra var Fredrik "Myggan" Pettersson. Matchen överskuggades av LHC-målvakten Fredrik Norrenas skräcksmäll på Frölundas Jens Karlsson


LHC-målvakten Fredrik Norrena får hjärnsläpp - Avstängning att vänta?

HV71 - Timrå 3-2 efter sudden death
Det står 2-0 i matcher till HV71
HV71 är det enda laget som står pall för sitt favorittryck men..jag trodde att HV71 skulle göra det kort med Timrå som inte har något vidare eget anfallsspel och bara försvarar sig. Men idag var det HV som slarvade och Timrå som utnyttjade spelet i fem mot fyra. Timrå ledde med 1-2 i tredje perioden men HV kvitterade och vann rättvist i förlängningen.

Skellefteå-Färjestad 2-3 efter sudden death
Kvällens tredje match som gick till sudden death. En sak är säker. Man ska ALDRIG räkna ut Färjestad. Efter matchen i torsdag så skrevs det att det här håller inte, dom åker ut, mästarna är illa ute och allt vad det stod. Men ikväll vinner de rättvist. De var bättre än SAIK, dom spelade väldigt smart och var snäppet bättre än hemmalaget som ändå kvitterade och tog matchen till förlängningen. Matchen var länge mållös och när FBK satte 0-1 så kändes det som att idag vinner Färjestad. Det gjorde dom även om det var i förlängning. FBK är med i högsta grad och jag tror att det kommer bli en lång serie.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0