Mackans nej - tungt besked för DIFIngen Marcus Nilson i Djurgården - ett tungt besked för DIF

Mackan valde att tacka nej till ett fett fyraårskontrakt med DIF. Istället går han o väntar på ett utlandskontrakt och än är inget klart. Det kommer nog dröja innan han signar men att han inte spelar i DIF i höst är klart. Lite besviken över att han valde så länge att säga nej till DIF. Det hade vart bättre han gjort det direkt och återkommit ifall det inte hade blivit något utlandsspel. Hoppas att DIF kan hitta en spelare som är minst lika bra och att det inte blir nån okänd amerikan som spelat i Tyskland och gjort 11 mål på 44 matcher eller liknande. Såna värvningar brukar floppa och då är det bättre man tar in en egen junior och satsar på honom i istället.

Trist känslaHar precis läst artikeln om Fredrik Bremberg i Expressen idag lördag 31/1. Linkan står med HV-tröja med Globen och Stockholm i bakgrunden (bilden ovan) Provocerande bild för många säkert, för mig med men det svider bara. Nåt vansinnigt även fast man vet att DIF inte vart ett alternativ nu när det inte blev KHL för Bremberg. En sak är säker och det är att matchen mot Frölunda den 28:e februari 2009, förlust 3-5 var den sista som Fredrik spelade i Djurgårdströjan. Det känns inte bra och det är något som man kommer minnas i framtiden när man pratar om honom kopplat med Djurgården. Vinner han nu också guld i HV så...ja då vet jag inte. Linkan har alltid vart en stor idol för mig sen väldigt långt tillbaka. Besvikelsen lägger sig väl tids nog. Kan väl redan nu erkänna att jag tänker studera Linkan på nära håll nu när man bor i "fel stad med helt fel lag"

De negativa beskeden forstätter:

Marcus Nilson
NEJ TACK - Portad av DIF till isträning vilket är helt rätt egentligen då han också valt att inte förlänga med DIF. Det är tung förlust för DIF att inte ha Mackan med i laget och på isen, han var en stor ledare och drev DIF framåt i vintras och var en av nycklarna till att det blev SM-final.

Staffan Kronwall - NEJ TACK - Marcus Ragnarsson har förmodligen spelat sin sista match i DIF-tröjan och måste lägga skridskorna på hyllan, då har DIF legat på hårt för att få hem lillebror Kronwall men så blir inte fallet. Staffan har vart i NHL i 5 år och spelat blott 66 matcher i sjävla NHL och har haft en mindre lyckad sejour därborta men fortsätter att tro på att han ska ta en ordinarie plats en hel säsong. Sen är det ju större pengar som lockar av förklarliga skäl. DIF får därmed fortsätta leta för att hitta en fullgod ersättare för "Ragge"

Mika Pyrölä - NEJ TACK - och klar för Frölunda. DIF visade intresse men fick snabbt nobben av Mika. Kent Norberg och pengarna var en starkt bidragande orsak till att det blev Frölunda.

Får hoppas att det kommer en del positiva inslag istället framåt för det har vart ett par veckor med mindre roliga artiklar om DIF Hockey. Laget går på is på måndag. Blir mer inlägg nu framåt när lagen går på is och så vidare.

SEMESTER & 58 dagar kvar!Äntligen! Jag har nu en veckas semester, bara dagar kvar innan sommarjobbet börjar igen. Bloggen har mer eller mindre legat nere ett bra tag nu men det är snart dags att dra igång på allvar igen. Ispremiären är bara ett par veckor bort så det börjar dra ihop sig för hockeysäsong igen. Riktigt gött, så man får något att följa och brinna för igen. Fotboll och särskilt svensk fotboll är lika intressant som..ja hundkapplöpning eller 10 000 meter. Kanske en dålig jämförelse men fotboll är t r å k i g t för det mesta. Inläggen har vart få nu det sista, jobbat så mycket det går samt har lite att förbereda inför vad som komma skall. Ni kanske märker det framåt vissa av er som är i min närhet eller så.

68 dagar kvar!
Till pucken släpps på Hovet i Elitseriepremiären och som ni alla förmodligen redan vet så möts finallagen igen. Lite annorlunda också för en viss gammal Djurgårdare som kommer glida runt i helt fel tröja och lag.

....Kommer alltid hylla Linkan!


Rest in Peace Bob Probert

En av legenderna bland icefighters har gått ur tiden. Bob Probert blev bara 45 år gammal.
 

RSS 2.0