Tack Tony Zabel för allt - Välkommen in igen då Säcken

 
Tony Zabel sparkad av Djurgården.
 
Vad i hela ....... är det som händer?!. Varför tar man bort Tony med så här lite tid kvar?? Så här sent in i säsongen dessutom och med så lite tid kvar??? Det är för sent, det här skulle DIFs styrelse klubbat igenom tidigare igen. Den förändringen skulle gjorts för 15 matcher sedan i sånt fall så hade det funnits mer tid till en omstart och förändring tro mig. DIF gör ju det här lika sent och lika dåligt tajmat som när man till slut sparkade Hardy Nilsson och Micke Johansson 2011/2012.
 
Jag ser detta som ett ett så kallat "för at få ut mer kapacitet av gruppen" a la HV71-syndrom. Direkt kan jag säga att det här smakar illa i hela munnen tyvärr. Jag tror inte att denna förändring ger succé och tolv raka segrar och sen en direktplats i kvalserien som sen tar oss till SHL.
 
Aldrig.
Inte en chans.
 
Det är klart att Tony känner sig åsidosatt och jag förstår varför han inte vill vara med fast som nedknuffad från huvudsysslan. Tony har varit med gruppen sen katastrofsäsongen då vi trillade ur högsta serien. Det hade vart bättre att låta Zabel leda laget resten av säsongen som huvudtränare men med Säcken bredvid, antar att Säcken tar över huvudsysslan nästa säsong med.
 
 
Säcken räddade laget kvar i SHL under två säsonger då DIF inte hade några pengar överhuvudtaget. Han fick ut så mycket så det räddade laget kvar dom säsongerna men han är ingen Hardy Nilsson som kan få alla individer att kräma ur över sin maxförmåga som gör att laget överpresterar och gör dundersuccé likt Djurgården anno 2009/2010. Jag vet inte vad DIF tänker med Säcken i laget igen men det är synd om Zabel, jag står kvar vid att resultaten inte är hans fel. Jag tycker inte man har det laget som ska göra det. Det saknas minst en bra back och en spetsforward. Sen kan målvakterna ifrågasättas tycker jag, varken Adam Reideborn eller Johan Mattsson är den där målvaktsettan som kan stå på huvudet i matcherna när inte utespelarna gör det. Adam är bra men inte så bra.
 
 
 
Hans "Säcken" Särkijärvi in som ny huvudtränare för DIF Hockey (igen). Ska bli intressant och se om han lyckas förändra något överhuvudtaget. 
 
Jag är skeptisk, men låt mig ha väldigt fel (i positiv bemärkelse)

Irriterad.

 
 
Färjestad - hatlag, behöver jag nämna det
 
Christian Berglund - Vilken pajas.
 
Titta på klippet här. Kolla vad herr Berglund säger. Det är det värsta. Han försöker skylla ifrån sig och säger till domaren här ifrån utvisningsbåset att han tacklade med axeln? (52 sekunder in i klippet) när reprisen i slowmo precis efter visar klart en ARMBÅGE rätt i ansiktet på en ovetandes Sebastian Karlsson från BLINDSIDE.
 
Christian Berglund är en återfallsförbrytare och kommer aldrig lära sig, eller ens tänka efter....minst sex matcher för det här. Det är nästan så att man hoppas han får tillbaka men då är man lika feg och dålig som han.
 
Usch.
 
*** Anton Hedman skickade AIK-spelaren Fredric Anderberg och hans karriär till ett avslut. Det måste herr Hedman vara rikigt nöjd med.
 
På riktigt ta ett rejält krafftag med alla sorts smällar och tacklingar MOT HUVUDET. Det måste bli ett stopp och spelarna måste tänka både två o tre gånger innan man smäller på en spelare SOM INTE ÄR BEREDD eller HAR EN CHANS ATT FÖRSVARA ELLER TA EMOT TACKLINGEN.
 
Vansinnet på isen måste bort, oavsett spelare och lag.
 
Respekt mot varandra.

Hockeyallsvenskan: Andra raka segern - Djurgården

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 41
 

 
 
Djurgårdens IF - Malmö Redhawks 5 - 2
0-0, 1-1, 4-1
Skott: 29-17 (8-6, 8-7, 13-4)
Mål:DIF: Joakim Eriksson 2, Mattias Guter, Nicklas Heinerö & Andreas Englund.
Publik: 5227 personer
 
Andra raka segern, Djurgården stressade Malmö till avgörande misstag!
Det känns lite konstigt men DIF vann igen, andra raka segern och helt rättvist till slut måste jag säga. DIF krigade och hade ett högt offensivt spel i banan som stressade Malmö, framförallt i den sista perioden som DIF vann med 4-1. Djurgården visade samma offensiv som senast mot Troja och när man tryckte på i sista perioden för att gå för seger så gjorde Malmös defensiv ett par avgörande misstag. Kul att se DIF vinna och göra det rejält och rättvist. Det är inte mycket som skiljer i denna serien och i början hade Malmö flytet med sig. Ett bortdömt  mål av Jocke Eriksson, konstig bana på pucken i det läget. Hög klubba där är enligt mig tveksam efter att ha sett tv-bilder från olika vinklar. Dessutom missade domaren ett straffläge när Saviano revs ner och inte fick avslutet. Malmö hade då också precis tagit ledningen. Men efter det jobbade DIF sig in i matchen igen och fick marginalerna med sig. Viktig kvittering av Guter och pendeln svängde.
 
Två raka segrar och viktig seger mot just Malmö som ligger sju poäng före DIF i tabellen så har ändå DIF i princip spelat bort sig från direktplatsen till kvalserien. Men om man tar många segrar i avslutningen och med rätt resultat så finns den lilla lilla chansen. Trots allt en match i taget DIF!
 
*** Kul att se veteranen Jocke Eriksson i riktigt bra form, han är en ledare för laget och visar vägen och får de andra spelarna att växa. En av lagets viktigaste spelare!

Dagens bild: Snygga hockeytavlor!

 
#Modose #VäxjöLakers
 

Hockeyallsvenskan: Sista matchen innan OS-uppehållet - Full fart framåt!

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 41
 
Matchen visas på Viaplay 18.55
 
 
 
 
 
Djurgårdens IF - Malmö Redhawk
Hovet 19.00
 
Sista hemmamatchen innan uppehållet, nu krämar vi på Djurgårn!
DIF tar emot Malmö ikväll, sista hemmamatchen på över två veckor. Det är full fart framåt som gäller och går man ut som man gjorde mot Troja i söndags så kommer Malmö förhoppningsvis får det ganska jobbigt i egen zon. Det gäller att vara noggrann i försvarsspelet, det förekom alldeles för mycket slarv mot Troja senast. Men jag är övertygad om att DIF spelar likt i söndags så har man god chans på tre poäng idag vilket skulle vara mer än välbehövligt.
 
Jag var på plats på Sunnerbohov i söndags och blev rätt paff hur offensivt hårt DIF gick direkt från första nedsläpp. Många gånger dessutom väldigt enkelt, Trojas försvar var klent och hade stora problem. DIF kontrollerade den matchen men slarvade bakåt tre gånger om då Troja fick göra sina mål. DIF var effektivt i powerplay och det vann matchen till slut för DIFs del. Kul att se DIF spela ut som man gjorde, men framförallt att man vågade och gick för seger i sextio minuter. Aggressivt framåt över hela banan gav äntligen frukt. Men sen ska sägas att Troja var riktigt dåliga, det var ett klent motstånd och jag tror Troja får det väldigt jobbigt i ett negativt kval. I bilen hem från Ljungby var det en skön känsla i kroppen, jag hade inte sett DIF spela live sen våren 2012 då man föll här i Kinnarps på straffar mot HV71. Det är alltid lika kul att se mitt DIF vinna.
 
Det återstår elva omgångar av hockeyallsvenskan och Djurgården får ta en match i taget. Det är viktigt att ta så många poäng som möjligt men att fokus bara är byte efter byte, en period i taget. Kom igen nu DJURGÅRDEN!

Dagens citat:

Tony Zabel inför kvällens drabbning mot Malmö - Sista hemmamatchen innan OS-uppehållet.
 
"Det gäller att kräma ut allt imorgon. Vi vet vad som står på spel. Vi vill ha bra självförtroende inför Oskarshamn och ledigheten."

Dagens citat 2:

Kenta igen om SHLs utökarplaner.
 
"Det är nedslående att de sablar förslaget. Då kan man ju lika gärna stänga ligan och plocka in de lag som vill vara med, för det verkar ju inte finnas något intresse hos de allsvenska klubbarna"

Dagens citat:

Kenta Johansson om SHLs planer om att utöka ligan.
 
"Äntligen kommer det ett förslag med 14 lag. Det är jättepositivt för svensk hockey, något vi har pratat om i 10-15 år"

Hockeybrawl: En rejäl fight.

 
 
Det utbröt ett masslagsmål när RPI (Rensselaer Polytechnic Institute) mötte Union College i NCAA.
 
Bara kolla klippet.

Dagens bild 2: Nånstans där ligger sanningen.

 

Dagens bild: Ledin förklarar

(Bild från twitter: @johanforsberg
 
Per Ledin förklarar del 1.
 
Jag kan också rekommendera att följa Ledda på hans Youtube och Vine-kanaler. Sjukt rolig den mannen!
 

Dagens citat:

Peter Sibner, ur sin krönika: "Är vi främlingsfientliga"
 
Vi är svenskar och behandlar varandra med respekt. Så länge alla är överens om att det inte innebär att man för den sakens skull ska låta bli att respektera andra nationer tycker jag det låter alldeles utmärkt..

Dagens läsning: Peter Sibner - Fredrik Virtanen 1-0!

Peter Sibner - Fredrik Virtanen 1-0
 
 
Jag har precis läst Peter Sibners krönika: "Är vi främlingsfientliga?" angående Pär Mårts uttalande: Jag kan säga, ingen spelares ego kommer att gå före eller få förstöra för gruppen. Vi är svenskar och behandlar varandra med respekt." som fick Fredrik Virtanen att flippa och dra igång något som egentligen inte har med ämnet att gör kan jag tycka. Virtanen började gorma om främlingsfientlighet och så vidare.
Varför?
Vad hände där?
 
Det råder känsliga tider i det här landet och det pratas om politiskt korrekthet titt som tätt.
 
Herr Virtanen skrev så tangenterna glödde efter Mårts uttalande och det skapade förstås debatt och många reaktioner. Peter tog tag i saken och grävde djupt i Virtanens text kontra Mårts uttalande om ämnet och gav ett skriftligt svar tillbaka.
 
Resultatet blev förstås helt superbt. Han slår tillbaka mot Virtanen stenhårt, 1-0!
 
Varsågoda klicka här och läs.
 
Återkom gärna med kommentarer och tankar till Peter själv på twitter: @PeterSibner

Dagens citat: Per Ledin har gjort det igen.

Per Ledin i direktsänding i CMore.
 
 
" Det är tre gånger 20 perioder, vilket kanske låter som en klyscha, säger Per Ledin "

Hockeytrean - Fortsättningsserien: Förlust i Ronneby.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OBS! NÄST SISTA HEMMAMATCHEN

I TALAVIDSHALLEN FÖR SÄSONGEN!

 

RYDAHOLMS SK - Sölvesborgs IK

Torsdagen den 6 februari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 9
 
 
 
 
Ronneby IK - Rydaholms SK  8 - 5
2-0, 3-3, 3-1
Skott: 32-29 (9-5, 9-16, 14-8)
Mål:RSK: Peter Strömwall 2, Karl-Johan Iserud 2 och Ludwig Persson.
Publik: 56 betalande(?!)
 
Förlust mot serieledarna
Det blev ännu en hedersam förlust mot favorittippade serieledarna Ronneby i deras hemmaborg. Hemmalaget kopplade greppet och hade en klar 5-1 ledning efter halva matchen men två snabba reduceringar av RSK tvingade fram en timeout av Ronneby. RSK spelade upp sig men det skulle ändå inte räcka. Ronneby såg till att öka på sin ledning och tog en rättvis seger till slut. RSK jobbade på och gav aldrig upp.

Hockeytrean - Fortsättningsserien: Lördagsmatch mot serieledarna!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OBS! NÄST SISTA HEMMAMATCHEN

I TALAVIDSHALLEN FÖR SÄSONGEN!

 

RYDAHOLMS SK - Sölvesborgs IK

Torsdagen den 6 februari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 9
 
 
. . . . . VS . . . . . .
 
 
Ronneby IK - Rydaholms SK
Kockumhallen 15.00
 
Lördagsmatch i Ronneby
RSK entrar strax isen i Kockumhallen. Svår bortamatch mot serieledarna Ronneby väntar. Det är en tuff match på alla vis men vi hoppas att man lyckas hålla ihop laget och ge serieledarna en rejäl fight om poängen.
 
Läget i laget:
Coach Martin Pettersson mönstrar följande lag ifrån båset
 
Emil
(Jeppe)
 
Strisse - Färm
Hampe - Haaster
 
Löken - Ludde - Henke
Iserud-Strömwall - Hansson
Nicke-Rohman-Fille

Funderingar: Tänk om SHL utökar inför nästa säsong redan ifrån Kvalserien...

" Klart: 14 lag i SHL redan nästa säsong! "
 
Det viskade en liten fågel till mig, tänker inte avslöja vem eller var jag fick det ifrån förrän om eller då det är officiellt..
 
MEN..
 
Det kan ju bli verklighet, fler och fler tränare, klubbledare och experter höjer sina röster för att så kommer bli fallet fram i vår även om det inte finns ett klubbat beslut på det. Känslan är också att det börjar bli ohållbart att inte utöka SHL samt att ändra om serieupplägget för att göra den mer attraktiv för oss som följer och älskar hockeyn.
 
Tänk om det blir fyra lag från Kvalserien som tar klivet upp fram i vår istället för två som det brukar vara. Det värsta är då ur min synvinkel att Djurgården inte kommer vara med och missa den chansen. Djurgårdens spel i årets hockeyallsvenska räcker inte dit upp i år heller. Matcherna mot Rögle och Asplöven senast igår var ett praktexempel på hur det sett ut denna säsongen. Dessutom bara två mål!! framåt på de senaste fyra matcherna. Dessutom som mot Rögle med ännu en tappad ledning, matchen till övertid och sen slänger man bort bonuspoängen på straffar genom att skicka ut tre straffskyttar som inte verkar vara sugna eller rejält inställda på att gå ut och sätta pucken i nät.
 
Det är uruselt. Nonchalant beteende.
 
Jag hoppas fortfarande på att DIF tar steget upp inom runt fem års tid men nu har det gått två av dem och jag ser varken en förhoppning på grund av att man tappar allt mer förutsättningar för att gå upp ju längre ner i HA man hamnar. Ekonomin blir allt mer ansträngd och resurserna blir minimala till nästa säsong.
 
Det går allt djupare och djupare ner i träsket, långt ifrån de stora hallarna och glamouren.
 
Uterinkarnas glada tid är inte långt borta.

Dagens citat: AIK till kvalserien, hur ska man överleva om redan gett upp?

Wennerholm, Sportbladet.
 
"AIK ser ut som ett lag som gett upp alla drömmar och får sikta på att komma i toppform lagom till Kvalserien."

Hockeytrean: Fortsättningsserien: RSK nollat nere i Höör.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OBS! NÄST SISTA HEMMAMATCHEN

I TALAVIDSHALLEN FÖR SÄSONGEN

 

RYDAHOLMS SK - Sölvesborgs IK

Torsdagen den 6 februari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 9
 .
 
Frosta HC - Rydaholms SK  9 - 0
2-0, 3-0, 4-0
Skott: 49-21 (16-2, 16-8, 17-11)
 
RSK blev nollat i Höör trots att man krigade och försökte.
Det blev ingen rolig tillställning för RSKarna nere i Höör nu på torsdagkvällen. Blek start på matchen och underläge med 2-0 efter första blev sen bara värre. RSKarna krigade ändå på men fick inte till det framåt. Skotten 16-2 i första säger en hel del och man orkade aldrig matcha Frosta trots ett rejält försök.
RSKs målvakt Jesper Svensson räddade 40 skott i matchen och han kommenterar matchen så här: - Jag tycker vi spelar bra stora delar av matchen och krigar. Men vi slarvar hemåt alldeles för mycket. Vi tappar markeringar så de får många frilägen och två-mot-ettor som de gör mål på.
 
Det är bara att bryta ihop och komma igen boys.
 
Ny match i övermorgon och dessutom mot ett betydligt bättre motstånd. Då gäller det banne mig att vara förberedda och väl laddade. Ronneby IK står för motståndet lördageftermiddag i Kockumhallen.
 
Ladda om och kom igen Rydaholm!
 
 

Hockeytrean: Fortsättningsserien:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OBS! NÄST SISTA HEMMAMATCHEN

I TALAVIDSHALLEN FÖR SÄSONGEN

 

RYDAHOLMS SK - Sölvesborgs IK

Torsdagen den 6 februari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 9
 
 .
. . . . . VS . . . . .
 
Frosta HC - Rydaholms S
Höörs ishall 19.00
 
Ny match nya tag!
RSK sitter i skrivande stund på bussen ner till Höör. Det är torsdag och det innebär hockey. Ikväll på bortaisen nere i Skåne mot ett lag som man har goda chanser att ta poäng emot. RSK saknar en del rutinerat material inför ikväll men det är 14 tappra gubbar som ska ner och bärga poäng. Senast blev det förlust mot just Frosta så ikväll är det gruvlig revansch!
 
 
Tränare MP mönstrar följande lag i afton:
Jeppe
(Gabbe)
 
Hampe - Nicke
Färm - Strille
Rudis
 
Hansson - Iserud - Mackan
Löken - Pettersson - Haglund#10
Haglund(#21) - Persson - Rudis jr

Uppsnappat: 14 lag i SHL redan nästa säsong.

" Klart med 14 lag i SHL redan nästa säsong "
 
 
 
Jag snappade upp detta i eftermiddags och det ska vara från ganska säkra källor. Från vem eller vilka tänker jag inte avslöja men hoppas få se det här fram i vår. Jag väntar bara på bekräftelse från någon av SHL eller annan instans.

REKLAM: Dagens låt.

 
Soundtracket för Snabba Cash är helt suveränt. Skön låt.
 

Anmäl er - Hockeyfesten den 8 februari på Grand i Rydaholm!

 
Anmäl er nu till en trevliog lördag med först hockey och sen supé och fest.
 

Dagens citat 2:

Jag tycker:
 
" SHL-säsongen 2014/2015 ska SHL innehålla minst 14 lag.
Inga ursäkter. Det är ett krav. "

Dagens citat:

Tomas Ros Aftonbladet

 

Djurgården, och de övriga topplagen i hockeyallsvenskan, har ett guldläge nu i vår. Det kan bli så att fyra lag går upp från kvalserien till SHL.

Men det spel som Djurgården visade upp på måndagskvällen räcker inte till just nu.


Sextonde matchen för säsongen som går till övertid och straffar och ännu en onödig förlust.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 40
 
 
 
Djurgårdens IF - Rögle BK 1 - 2 efter straffar
1-0, 0-0, 0-1, 0-0 0-1
Skott: 28-30 (12-10, 5-10, 8-6, 3-3, 0-1)
Mål: Mattias Guter.
Publik: 8094 - FULLSATT!
 
Kvalserietåget har gått för längesen - domen är hård men välförtjänt.
 
16....S e x t o n matcher!! som gått till övertid och många förlorade grymt onödiga poäng. Så även ikväll inför ett fullsatt kokande Hovet som verkligen gjorde allt för att få sitt lag till en seger men icke. Djurgårdsfamiljen står enad i match efter match och skapar magi men det är inte mycket till återbetalning i år. Det är grymt tungt det här. De senaste två säsongerna har varit en mardröm som man knappt tagit sig ur men årets säsong är nästan början på en ny, lika illa och fruktansvärd säsong. 
Det är banne mig ingen rolig tid som DIF-supporter i år heller, det är en sak som är säker...
 
G l ö m  S H L !
 
G l ö m  K v a l s e r i e n !!
 
Säsongen kommer ta slut antingen efter 52 omgångar eller efter playoffspelet. DIF räcker inte till, man är inte bättre än vad spelet och tabellen visat i år heller. Det svider så vansinnigt men så är den bittra sanningen. DIF måste vinna men man kan inte. Man har inte psyket, rutinen, bredden eller nåt av de som man måste ha för att vinna. Det går inte Djurgården Hockey. Det går inte. Spelmässigt är det antingen skapligt eller riktigt dåligt och inget stämmer.
 
DIFs målsnitt är 2,8 mål framåt men många matcher i år har det bara gjorts ett mål framåt och då vinner man inga matcher heller, så är det bara. Det är inte godkänt. Det ska finnas målskyttar i laget men ingen av dem har visat det eller klivit fram och visat vägen. Så sanningen är att det finns inga vassa eller riktigt bra målskyttar i laget. De syns inte. DIF har ingen som kan göra mål sådär lätt, likt någon som hittar nätet med i stort sett förbundna ögon, och det måste man ha i såna här lägen, likt en Fredrik Bremberg som gör poäng i match efter match när det som mest behövs. Ineffektiviteten är enormt hög under långa stunder i matcherna eller så skapar man inte mycket. I dagens match sköt man 28 skott, det säger en del om hur svårt det är just nu.
 
DIF Hockeys straffar i år är också ett stort frågetecken, många straffskyttar ser så otroligt oinspirerade och fantasilösa ut och går in och slänger pucken på målvakterna - Vad är det för inställning? DET ÄR JU POÄNG SOM MAN MÅSTE VINNA varför går man inte och inte verkar bry sig???
 
Att DIF Hockey spelar playoff i årets hockeyallsvenska kommer bara vara en ren bonus för man förtjänar just nu inte att gå dit egentligen.
 
Tung kväll.

Härliga Djurgårdsfamiljen!

 

Hockeyallsvenskan: Gratis hockey på Hovet idag när Rögle gästar.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 40
 
 
 
 
Djurgårdens IF - Rögle BK
Hovet 19.00
 
Jämna matcher mot Rögle.
Det är måndag och det betyder hockey i afton, Rögle kommer nere ifrån Ängelholm och gästar Hovet. Jag hoppas på rejält mycket folk som skapar en magisk stämning som hjälper DIF mot tre nya friska poäng. Gratiskampanjen pågår så är man smart så ser man hockeyn gratis på Hovet ikväll. Ett fullsatt Hovet lyfter DIF till högre höjder och det kommer krävas i avslutningen som återstår. Det återstår 15 sanslöst viktiga matcher och DIF har elva poäng upp till plats tre och en direktplats i Kvalserien till SHL. Det är en oerhört tuff väg dit och man måste slå Västerås inbördes, ett möte återstår men samtidigt vinna fyra matcher till samtidigt som VIK inte gör det. Det är riktigt tufft men DIF måste ta trepoängarna nu. Varenda poängtapp och förluster kommer vara ödesdigert.
 
Faktaruta:
Avstånd upp till Topp 3: 11 poäng!
Avstånd upp till 4:an MIF: 6 poäng!
Avstånd ner under Förkval: 4 poäng!
15 omgångar och 45 poäng kvar att spela om.
 
Lagen har mötts två gånger under säsongen som har varit riktigt jämna och tajta. DIF har plusstatistik med två uddamålssegrar varav senast nere i Lindab Arena med 3-2. Segrarna och trepoängarna måste komma och det redan ikväll. Vi tar en match i taget så Rögle är först ut.
 
KÄMPA DJURGÅRDEN!
 
Djurgårdens IF, du är allt jag har
Aldrig lämnar jag dig ensam dig kvar
Alltid kommer jag stå upp för dig
Min kärlek till dig lämnar aldrig mig!
 
 

Uppdaterad: Hockeytrean: Fortsättningsserien: Äntligen en seger efter 6-3 hemma mot Glimma!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA SISTA HEMMAMATCHEN FÖR

SÄSONGEN I TALAVIDSHALLEN - OBS!

RYDAHOLMS SK - Sölvesborgs IK

Torsdagen den 6 februari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 8
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Glimma Hockey  6 - 3
2-1, 2-1, 2-1
Skott: 28-22 (9-8, 8-9, 11-5)
Mål:RSK: Henrik Gustafsson 2, Ludwig Persson, Mattias Hansson, Markus Svensson och Daniel Jonasson
Publik: 90 betalande
 
Lillebrorsan och hans lag var i stan och tog en trepoängare
Strax till gårdagens seger och mer om matchen men först lite om varför införinlägget inför matchen igår föll bort. Jag var på pojklagsmatch och det var faktistk Rydaholms SK som gästade oss här i stan. RSKs C-pojkar besegrade oss med 5-4 i en riktig krigarmatch. Det var en annorlunda känsla att stå i motståndarbåset och se lillebrorsan i RSK-tröjan som motståndare. Men det var samtidigt ganska kul ändå, farsgubben stod på läktaren dessutom. En annorlunda eftermiddag som slutade väl ändå trots att vi förlorade mot RSK.
 
Efter matchen var det en och annan gliring på en skämtsam nivå så klart. Det var snabba ryck hem för RSK-pojkarna, farsan är ju som bekant speaker under A-lagsmatcherna därhemma så det var lite bråttom efteråt, match i Talavidshallen 16.00. En rolig eftermiddag och kul för RSKarna att åka hem med en seger men vi tar er i februari!
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
RSKs Henrik Gustavsson tvåmålsskytt.
 
Äntligen en seger - Välförtjänt.
RSK tog så äntligen en seger under gårdagskvällen då Glimma gästade Talavidshallen. Matchen var fartfylld med en bra intensitet. RSK var det bättre laget matchen igenom och enda gången gästerna fick press på hemmalaget var i spel fem mot fyra. Glimmas juniorer hade bra fart under rören och de skapade en hel del i anfallszonen. Segern var ändå odiskutabel och det blev en skön hemmaseger till slut.

Hockeytrean: Massor av utvisningar fällde RSK - totalt ras i sista perioden igen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN

RYDAHOLMS SK - Glimma Hockey

Söndagen den 19 januari kl 16.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 7
 
 .
 
Sölvesborgs IK - Rydaholms SK  9 - 3
0-1, 3-1, 6-1
Skott: 56-23 (14-5, 25-9, 17-9)
Mål:RSK: Philip Haglund 2 och Markus Svensson
 
Massor av utvisningarna fällde RSK - Totalt ras i tredje perioden.
"Någonting är på gång, det här kan gå vägen." Det var mina tankar halvvägs in i matchen mellan SIK-RSK, ställningen 0-2 och RSK verkade ha marginalerna på sin sida trots stort skottövertag för hemmalaget. Men sen är det det här med utvisningar, utvisningar, utvisningar och ännu en utvisning. RSK har sex tvåor i den andra perioden och 0-2 blir 3-2 till hemmalaget. Enough said.
 
Förhoppningar inför sista perioden om att RSK ska ta det lite försiktigare och hålla sig borta från botbänken. Rydaholm kvitterar direkt i den tredje vilket väcker hopp om poäng. Fast det dör lika fort, powerplay för hemmalaget och 5-3 på tavlan. Där vänder matchen till Sölvesborgs fördel. Resten av matchen handlar om fokus på killen i randig tröja, utvisningarna haglar ännu mer och hemmalaget leker hockey och gör många mål.
 
9-3. Från 3-3 till ett totalt ras och storförlust.
 
Usch vilken tung hemresa.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
och nu till något roligare:
Stolt storebror!
Trots raset och förlusten finns det ändå ett litet glädjeämne ur eländet:
Lillebrorsan, han har haft en tung vinter med lite speltid och inte fått igång målskyttet. Ikväll kom äntligen de två första målen från hans klubba. Jag blev sjukt glad när jag såg målen komma i rapporteringen!
 
#10.Philip Haglund (Bild från: Ludvig Kamstedt)
 
Stort grattis Fille! till målen ikväll: Målen 0-1 och 3-3.
 
 

Hockeyallsvenskan: Låtsasderby mot SSK - Alltid lika svårt.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 39
 
 Bild från tidigare år, notera Jocke Eriksson i tröja nummer 10 i fel lag. Här i tekning mot Marcus Krüger
 
Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 19.00
 
Viktiga poäng i låtsasderbyt
Det är derbydags eller nej förresten, det är inte ens nära. Tälje ligger nära Stockholm men nåt derby blir det aldrig men vi kan nöja oss med låtsasderby. Krislaget Södertälje SK står för motståndet och det är aldrig lätt i matcher som dessa. DIF ligger högre i tabellen och ska enkelt slå SSK, fast så har det aldrig varit och kommer inte vara ikväll heller det vill jag lova. Vägen ikväll till tre poäng är lika svår som senast. Axa Sport/Scaniarinken är ingen drömarena för DIF. Nåväl.
 
Ikväll är det tre poäng som gäller, de får grisa och snåla och spela tråkhockey bara det blir TRE POÄNG. Det är det jag känner.
 
KÄMPA DJURGÅRN!

Hockeytrean: Matchdags efter 13 dagars uppehåll - Match i Sölveshov

.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN

RYDAHOLMS SK - Glimma Hockey

Söndagen den 19 januari kl 16.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 7
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
Sölvesborgs IK - Rydaholms SK
Sölveshov 19.00
 
13 dagar senaste matchen - tuff omstart väntar.
Det har gått nästan exakt två veckor sedan RSK spelade sist. Ikväll åker man till Blekinge och match mot Sölvesborg. RSK mötte SIK i tredje omgången och förlorade ganska klart i en händelserik match. Man var inte med från början och fick jobba sig ikapp sig men när RSK hade häng på en kvittering så svarade SIK med ett avgörande ryck. SIK vann matchen men det är ändå tredje periodens avslut som vi minns då domaren tappar matchen fullständigt när känslorna börjar svalla rejält. Det blev fult och grinigt och det delades ut 137 utvisningsminuter under matchens sista tretton minuter.
 
Noterbart till matchen är att båda lagen kommer till nedsläpp med en förlust i ryggen, noterbart är att båda lagen kommer till match med en förlust mot Frosta i bagaget.
 
Orosmomentet: Många spelare saknas.
 
Läget i laget inför matchen kunde varit bättre men det ser ändå skapligt ut trots stort manfall då åtta ordinarie spelare saknas inför kvällens match. RSK mönstrar tre femmor exakt.
 
Laget mot SIK
 
Målvakter:
Jeppe
(Gabbe)
 
Backar
Pettersson - Stridsberg -
Johansson - Rudholmer -
Åhlander
 
Forwards:
Gustafsson - Jonasson - Lönnqvist
Gulldén - Haglund - Persson
Svensson - Iserud - Hansson -
Lill-Rudis

Skönt hockeyklipp.


Årets märkligaste mål i SHL


Hockeyallsvenskan: Tredje raka förlusten mot Karlskrona.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 38
 
 
Karlskrona befäster sin topplacering efter segern mot Djurgården..
 
Djurgården-Karlskrona  1 - 3
1-2, 0-0, 0-1
Skott: 33-34 (14-16, 13-13, 6-7)
DIF: Michael Holmqvist
Publik: 5404 personer
 
Bedrövlig inledning - Ännu en förlust mot KHK
Det blev ännu en förlust mot topplaget Karlskrona. Bortalaget åkte ifrån DIF i början av matchen och det blev tyvärr avgörande för hela matchen. Trots underläge med bara ett mål så kom man aldrig ikapp ett disciplinerat men starkt skridskoåkande KHK. Även om Djurgården försökte pressa och få fram en kvittering så höll gästerna tätt och släppte inte till speciellt mycket.
 
Känslorna efter slutsignalen var ändå att Djurgården är inte bättre. När man får möta ett topplag så får man stora problem och har väldigt svårt att vända underlägen. Det är tufft att komma igen om man tappar två snabba mål i början, hela matchen blir som en uppförsbacke. Jag tror inte på att man klarar ta den tredje direktplatsen utan man får verkligen se till att man tar en playoffplats och bygga därifrån. DIFs chans finns men om det ska funka att ta sig hela vägen upp så måste laget växa och överprestera in på varje spelare.
 
Bryt ihop och kom igen boys, imorgon är låtsasderby mot SSK borta i mardrömsarenan Axa Sport. Alltid svårt för DIF.

Toppmatch på Hovet ikväll.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 38
 
Djurgården-Karlskrona
Hovet 19.00
 
Matchen sänds 18.55 på Viaplay.
 
Stabila Karlskrona kommer på besök.
Tisdagkväll match på Hovet igen och DIF tar emot seriens största överraskning Karlskrona. För även om det gått trettiotalet matcher i serien så är KHK fortfarande med i toppen och på god väg mot en direktplats i Kvalserien till SHL. Lagen har mötts två gånger och DIF har bara tagit en poäng av sex möjliga. Fördel KHK inför matchen men det betyder inte så mycket när pucken väl släpps ikväll. DIF har en bättre form igen och har bara två förluster på de senaste åtta matcherna. DIF tog en enkel seger senast mot Löven men problemet har varit spelet under matcherna. Bra stundtals men man hamnar gärna i dippar under matcherna som man har svårt att ta sig ur.
 
Senaste matchen mot Björklöven var i stort sett felfri, sju mål framåt och Adam höll nollan bakåt men ikväll mot KHK så kommer det krävas ett par högre nivåer för att ta poäng.

Dagens citat:

Tony Zabels ord inför toppmatchen mot Karlskrona ikväll
 
Tja!
Kvällens match mot karlskrona är en toppmatch i allsvenskan där vi verkligen kommer att kriga för alla djurgårdare i landet , vi vill verkligen ge oss chansen att ta oss till kvalserien genom att bla vinna i kväll och det bästa som alla djurgårdare kan göra är att fylla hovet så vi får det fantastiska stöd som bara våra fans kan ge oss.

DIF-TV: Jag bara älskar den nya ramsan: Djurgårns IF du är allt jag har!

 

NHL: Patrick Kanes självmålet alla snackar om

 

Hockeyallsvenskan: Lövenkross - felfri match.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 38
 
 
 
Jocke Eriksson - tremålsskytt!.
 
Djurgården-Björklöven  7 - 0
2-0, 4-0, 1-0
Skott: 32-24
DIF: Jocke Eriksson 3, Henke Eriksson 2, Dustin Johner och Jens Jakobs.
Publik: 6617 personer.
 
Lövenkross - En helt felfri match.
Det var med en fröjd man såg matchen i lördags mot Löven och gör det helt rättvist. Man äger matchen från första nedsläpp till slutsignalen. Många mål framåt och spelet förlagt i anfallszon det mesta så det var en bra lördag framför tv:n och en skön seger. Det var väldigt längesen man kände en tillfredställelse efter en DIF-seger men lördagens match var en bra match trots svagt motstånd mot seriens just nu sämsta formsvagaste lag.
 
Sett till matchen så vinner Djurgården helt rättvist och äger matchen från start till mål. DIF spelar bra och får framförallt utdelning framåt och bjuder på gladhockey många stunder. Även om inte Löven var mycket till motstånd så var det ändå kul att se Djurgården spela ut och skapa långa anfall och få tryck framåt. Dessutom kul för både Hank och Jocke att få näta framåt. En bra match av DIF som tog en viktig seger mot bottenlagen. Det är de viktiga matcherna att vinna i det här läget. DIF måste ta match för match och poäng för poäng så får vi se hur långt det räcker.
 
 
 

Stort grattis på 40-årsdagen Uffe!

Bild: "hemlig källa"
 
Idag är en stor dag.
Uffe "Plura" Johansson fyller 40 starka bast idag. Så stort grattis Uffe önskar bloggen!
 

Hockeyallsvenskan: Ännu en svidande förlust mot bönderna i Karlskoga...

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 37
 
Karlskoga - Djurgården 3-1
 
Det är ju så trist. Ännu en riktig pissförlust mot ett ännagäng som Karlskoga. Usch fruktansvärt surt. DIF var det bättre laget och skapade mycket chanser. Det värsta är att man skulle kvitterat och vänt matchen med de lägen som man skapade i matchen.
 
Förlust med 3-1 kändes ändå lika typiskt. DIFs chanser att nå direktplatsen blir svårt. Det är synd för jag tror att DIF likväl kunde haft en direktplats om man vunnit lite fler matcher istället för massa overtime och straffar som man rent av slängt bort i vissa matcher.
 
Det vill sig inte för DIF.
 
18 matcher återstår, det måste flyta rejält för DIF om det ska bli kvalserien...
 
 
 

Dagens citat 2:

..Från korridoren i Detroit Red Wings omklädningsrum (24/7 Road to the winterclassic)
 
" The whom much is given, much is expected "

Dagens citat:

@DjQute på Twitter
 
" Borde inte du heja på Luleå?!" Nej. Värre stad får man leta efter. Saknar inte ett dugg. Nånsin."

Ännu mera Linkan - Herre min skapare vilket hockeygodis!

 
Jag bara älskar Linkans stil, hans agerande på isen. Det ser ut att gå sakta och han mest glider men så är det inte. De som kört skridskor rakt fram vet att Linkan är snabbare än det ser ut. Det är så tråkigt bara att han var tvungen att lägga av med tanke på skadorna förra säsongen. Det fanns där, hans sätt att spela och göra mål och poäng men han fick inte chansen och han hade nog för stora krav på sig själv många matcher.
 
Nummer 23 Fredrik Bremberg kommer alltid att vara en av de största legenderna i Djurgården Ishockeys historia. - In magic hands we trust
 

DIF-TV: Hyllningsfilmen till Linkan.

 

Dagens citat 4:

Jenny Borg, djurgårdsfantast och grundare av Djurgården-gruppen på facebook
 
" Den renaste formen av kärlek utspelades sig på Hovet igår.
Minutrarna efter slutsignal kommer för evigt finnas kvar i mitt minne "

Dagens citat 3:

@bjurmanper
 
Mest saknad: Patric Hörnqvist

Järnkaminernas Dag 2014

 
Fler klipp från gårdagen på Hovet under Järnkaminernas Dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OS-truppen till Sotji 2014 är klar

 
Truppen - Tre Kronor - OS i Sotji 2014
 
Målvakter:
1.Jhonas Enroth
30.Henrik Lundqvist
35.Jonas Gustafsson
 
Backar:
24.Alexander Edler (avstängd två matcher inledningsvis)
23.Oliver Ekman-Larsson
52.Jonathan Ericsson
4.Niklas Hjalmarsson
65.Erik Karlsson
7.Niklas Kronwall                 (A)
5.Henrik Tallinder
15.Johnny Oduya
 
Forwards:
11.Daniel Alfredsson
19.Nicklas Bäckström
14.Patrik Berglund
11.Jimmie Ericsson
21.Loui Eriksson
93.Johan Franzén
62.Carl Hagelin
16.Marcus Kruger
92.Gabriel Landeskog
22.Daniel Sedin
33.Henrik Sedin                   (A)
12.Jakob Silfverberg
20.Alexander Steen
40.Henrik Zetterberg            (C)
 

Dagens citat: Nästan 2 miljoner såg JVM-finalen. Sjukt bra!

@SVTChris via twitter
 
" Nu kom högsta siffran för J-VM finalen. Håll i er, 1 953 000. Frågan om det någonsin kommer att slås. Folket älskar J-VM "

Krönika: Fantastisk seger på Hovet igår - JK skapade magi.

Järnkaminerna - Sveriges i särklass bästa hockeyklack skapade återigen magi på Hovet igår.
 
Det är för en gångs skull en bra känsla efter gårdagens seger mot Timrå. Det var publikfest och storsatsning. Järnkaminernas Dag och ett rejält tryck på Hovet med sin sång och ramsorna som mullrade mellan Hovets väggar. Hur grymt som helst efter att ha fått se lite klipp från gårdagen.
 
Viasat Hockey ska ha en rejäl känga efter att ha valt bort denna matchen. Visserligen var det seriefinal som många vill se av förklarliga skäl men det är så dåligt att missa såna här matcher när ingen annan möjlighet finns. S24s mobilkamersändningar är bara pinsamt. Förstår inte folk som betalar för skiten, urkass kvalité och dåliga sändningar. Så jag missade matchen och det fanns inga andra möjligheter att se matchen. Det är nackdelen och spela i den här lingonsvenskan. Det svider. DIF vill ju få sända matcherna själva men det tillåts ju inte.
Jag är helt övertygad om att DIF själva skulle kunda ha bättre sändningar än S24 om man bara fick tillstånd och har råd att satsa på bra hockeysändningar.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Det negativa från igår är väl DIFs sätt att spela. Man vinner matchen och håller nollan men spelet lämnar mycket att önska. Man spela oorganiserat och ostrukterat. Det finns ingen tydlig linje hur man ska spela och vissa spelare passar inte riktigt in i tankesättet. Jag undrar hur Challe tänker med spelet kontra spelarna han har värvat. Det verkar ju inte funka som man vill i vilket fall. Djurgården måste bli ännu bättre och stabilare om den här säsongen ska gå längre än de 52 omgångarna.
 
och till sist, ganska färsk nyhet:
 
Spelare ut:
Sam Löfqvist är på väg bort från DIF Hockey. Han har svårt att passa in och platsar knappt. Sam är utbjuden till andra klubbar och lär försvinna från laget inom en snar framtid.

Linkan hos Hockeytorsk

 
"Linkan" medverkar i den kända hockeypodden
 
 
"Hockeytorsk".
Lyssna på prorammet här
 
Linkans drömfemma
Thomas Eriksson - Marcus Ragnarsson
Fredrik Bremberg - Espen Knutsen - Patrik Hörnqvist
 

Bilder från omklädningsrummet igår.

 
DIF Hockey firar segern mot Timrå.
 

Härliga bilder från gårdagens JK-dag och segern över Timrå!

 
 
DJURGÅRDENS IF  - DU ÄR ALLT JAG HAR!
 
Det smärtar mig att jag inte var på plats igår och får uppleva den magiska stämningen som bara kan skapas på Hovet när Djurgårn Hockey spelar. Sveriges i särklass bästa hockeypublik alla kategorier.
 
Djurgården tills jag dör.

Dagens bild: Livet.

 

SVERIGES BÄSTA HOCKEYKLACK!

 
AIK, BRYNÄS, HV71, FÄRJESTAD, FRÖLUNDA, LEKSAND, LINKÖPING, LULEÅ, MODO, SKELLEFTEÅ, VÄXJÖ och ÖREBRO!!
 
S L Ä N G  E R  I  V Ä G G E N - NI HAR INTE EN CHANS!

Hockeytrean: Fortsättningsserien: Frosta vann efter första perioden..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN

RYDAHOLMS SK - Glimma Hockey

Söndagen den 19 januari kl 16.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 6
 
Segern åkte med ner till Höör
 
Rydaholms SK - Frosta HC  4 - 8
0-4, 2-4, 2-0
Skott: 28-40 (6-16, 11-10, 10-14)
Mål:RSK: Nicklas Johansson 2, Mattias Hansson och Martin Pettersson
Publik: 98 betalande
 
Matchen över efter en period.
Det blev ännu en tung kväll och en förlust. Matchen var över efter första perioden när gästerna ledde med 0-4. Inte nog med att spelet inte fungerade överhuvudtaget så drog man på sig utvisningar som gav gästerna fördel i spelet. En fördel som man tog hand om och såg till att avgöra matchen i ett tidigt skede. RSK tog timeouit för att lugna ner laget och få en omstart men utan att lyckas. Frosta gick upp till 0-6 i matchen innan RSK bytte målvakt, Gabbe ut och Jeppe in. Resten av matchen spelades av med en rejäl sorts djungelhockey blandat med många utvisningar. Sista perioden blev något grinig och domare Idemark försökte så gott han kunde.
 
Jag trodde på poäng ikväll men det blev ett rejält antiklimax. Laget har nu tretton dagar till nästa match. Det är bara att bryta ihop och göra det bästa av det som återstår av årets serie.
 
 
 

Uppdaterad: Hockeytrean - Fortsättningsserien: Omstart och tre poäng är det enda som gäller!

 
 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH I TALAVIDSHALLEN

RYDAHOLMS SK - Glimma Hockey

Söndagen den 19 januari kl 16.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
Säsongen 2013/2014
Division 3 D Fortsättningsserien
Omgång 6
 
. . . . .  VS . . . . .
 
Rydaholms SK - Frosta HC
Talavidshallen 19.00
 
Tre poäng är det enda som gäller!
Det är nytt år och julen har firats med massa mat och dryck men nu är det äntligen dags för hockey igen. Serien startar om och RSK tar emot Frosta på hemmaisen. Ikväll är det bara tre poäng som gäller. RSK har haft en ganska tung höst och fortsättningsserien startade inte speciellt bra. Laget törstar efter en seger och ikväll är det dags för en trepoängare.
 
15-åring debuterar
Ännu en yngling flyttas upp i A-truppen från de egna leden: Ludwig Kamstedt debuterar och gör sin första match i A-lagströjan. Det känns lite extra spännande då det är min kusin så ett stort lycka till Ludde!
 
Läget i laget:
Spelarförlust:
Linus Elf har lämnat klubben och flyttat då han är klar med sina studier i Växjö. Vi tackar Linus för hans tjänster i klubben och önskar lycka till.
 
I övrigt så mönstrar tränare MP följande manskap som ska göra det ikväll:
 
32. Gabriel Fransson
35. Jesper Svensson
 
24.Martin Pettersson - 11.Jimmie Färm
9.Anton Yngwe - 2. Michael Stridsberg
18.Simon Rudholmer - 6.Hampus Åhlander
22.Nicklas Johansson
 
13.Daniel Jonasson - 4.Johan Lundberg - 16.Tobias Lönnqvist
15.Henrik Gustafsson - 3.Jakob Gulldén - 12.Peter Strömwall
17.Mattias Hansson - 8.Ludwig Persson - 20.Markus Svensson
26.Ludvig Kamstedt - 21.Simon Haglund - 14.Gustaf Rudholmer
 
 
 

Krönika: Bara en poäng...

Djurgården - Almtuna 1-2 efter straffar.
 
Den rubriken har man ju inte sett innan.
Det är lika tungt varje gång det plingar i mobilen och man ser att DIF återigen förlorat på övertid. Det var trettonde matchen i årets hockeyallsvenska som gick till övertid/straffar för DIFs del och femte förlusten på just straffar. DIF har vunnit sex sudden/straffavgöranden men tänk om det hade varit trepoängare, då hade läget varit ett helt annat.
 
Hockeyallsvenskan startade om för ett par dagar sedan. DIF tog emot Almtuna hemma och därifrån fick man med sig en futtig pinne igen. Eländet fortsätter och DIF får absolut ingenting gratis. Återigen så blir det bara en poäng när man inte är på hugget när det ska avgöras på straffar. DIF tappar massor med poäng under denna säsongen på övertid och under ordinarie tid när man inte kan stänga matcherna och ro hem segern. Det är en tuff tid för DIF Hockey och det har det varit ett bra tag. Man har insett att man inte får något gratis och får kämpa för varenda poäng. Serien är jämn från plats tre ner till bottenträsket och de 21 matcher som återstår kommer att vara livsviktiga på alla sätt och vis.
 
Ikväll väntar Mora borta i FM Mattsson Arena, en tuff match som alla andra. Jag hoppas på att segrarna och framförallt trepoängarna börjar komma så DIF kan kliva upp i lite säkrare form och arbetsmark. Att bara ta en poäng i matcherna håller dem flytande men det är en väldigt tunn livlina. Segrarna måste till.
 
DIFs mål att ta sig till playoff kommer bli stentufft och det kommer hänga på en skör tråd så som läget är nu.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - 
 
Djurgårdsbrudar på plats
Vi får hoppas att Jenny Borg och hennes 50 tillresta DIF-brudar får fart på grabbarna i arenan ikväll.
 
 
KROSSA MORA!

Dagens bild: Den perfekta barnsängen.

 
Den här sängen hade varit perfekt att ställa upp lagom tills vårt barn kommer till världen.
 

RSS 2.0