Hockeytrean: SERIEFINAL - ALLA TILL HALLEN

***********************************************************************************************
 
NÄSTA HEMMMATCH - SÄSONGENS SISTA HEMMAMATCH
Torsdag 14 februari 19.00
Rydaholms SK - Eksjö HC
 
**********************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Division 3B Fortsättning
Omgång 9
 
 
. . . . . VS . . . . .
Rydaholms SK - Löfstads AIK
Talavidshallen 19.00
 
(Arkivbild från senaste mötet i Talavidshallen)
Jakob Gulldén laddar för skott i powerplay.
 
Seriefinal! - Alla till hallen!
Ikväll är det dags igen efter tio dagar utan match för RSK och det är knivskarpt läge. Serieledande Löfstad kommer på besök, upplagt för säsongens viktigaste match dessutom. RSK är två poäng efter inför dagens match och det återstår tre matcher för LAIK och RSK har fyra matcher. SIS är också med i fighten om kvalplatsen, de har tre matcher kvar. Varje match är oerhört viktig och varje poängtapp kommer kosta dyrt. Senast lagen möttes vann LAIK på straffar men RSK gjorde en riktigt bra match och kunde avgjort i slutminuterna.
 
Läget i laget: Tränarstaben Uffe, Magnus och Martin aviserar nästintill ordinarie manskap, kan bli någon förändring men i övrigt är alla disponibla. Glädjande är att Jimmie Färm gör comeback efter sin långdragna fotskadaEndast backen Michael Stridsberg saknas, hans axelskada håller honom förmodligen borta resten av säsongen.
 
Preliminär trupp mot Löfstad
Jesper Svensson
Simon Rudholmer - Christopher Rohman - Henke Gustavsson - Daniel Jonasson - Tobias Lönnqvist
Emil Gren - Jimmie Färm - Gullden - Martin - Herrlin
Martin Mildéus - Nicklas Johansson - Simon Haglund - Jacob Johansson - Anton Andersson
Philip Haglund - Markus Svensson - Jim Sköld -
Daniel Fredh
 
 
Vi hoppas på mycket folk i Talavidshallen ikväll!
Under veckan har jag och Viktor via RSKs facebookgrupp delat och spridit information om matchen och att det är seriefinal. RSK har två matcher kvar av seriespelet och dagens match är säsongens viktigaste match. Så jag hoppas verkligen att så många rydaholmare och alla där runt omkring som vill och kan tar med sig familjen, kompisar eller släktingar och går på hockey ikväll. RSK behöver stödet och med mycket folk på läktaren kommer det bli en härlig stämning, dessutom kan det vara säsongens näst sista hemmamatch beroende på resultat ikväll.
 
Nedsläpp 19.00
 
A L L A  T I L L  H A L L E N!
 

NHL: Viktor Fasth vinnare i debuten.

 

Hockeytrean: SERIEFINAL I RYDAHOLM!

 
**SERIEFINAL I HOCKEYTREAN**
Gott folk, alla Rydaholmare därhemma i byn och i området därikring!

På torsdag spelas en av de viktigaste matcherna för RSK i hockeytrean på väldigt länge. Det handlar om en kvalplats i potten och vinst på torsdag mot Löfstad är av oerhörd vikt. Vi vill uppmuntra alla som kan och vill att ta med sig så många som möjligt och tar sig till hallen på torsdag. Vi minns ju hur det var på läktaren i derbyt mot Diö förrförra säsongen när vi var över 200 betalande och vilken stämning det var. Även om ni inte brukar gå på hockey så ofta, ta denna torsdag till en hockeykväll med RSK. Ta med så många ni känner och ta er upp till hallen. För jag är säker på att med så många som möjligt på plats på läktaren så blir det ett häftigt stöd i ryggen för de röda mot ett kval till division 2!
Pucken släpps 19.00 - ALLA TILL HALLEN!
 
VARMT VÄLKOMNA!

DIF Hockey: Inför fjärde försöket mot Troja

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 41
 
 
Djurgårdens IF - IF Troja/Ljungby
Hovet 19.00
Matchen sänds 18.55 på
 
Fjärde försöket mot Troja
Kvällens enda match i Hockeyallsvenskan spelas på Hovet och där Smålands stolthet Troja har sänkt DIF tre gånger 2-1 i mötena under hösten. Ikväll är det fjärde försöket för DIF att försöka att ta poäng mot smålänningarna. Troja är en mardrömsmotståndare och de vet precis hur de ska hålla DIF på utsidan. För DIF är spåret enkelt, man måste ta så mycket poäng som möjligt i matcherna som återstår för att nå sitt mål. Det är ett väldigt tufft läge men man får ta en sak i taget, små bitar i taget och det har man så gjort i de senaste matcherna. DIF reste sig efter säsongens två mest pinsamma insatserna mot bottenlagen i serien och vann mot Asplöven och nu Almtuna borta senast.
 
Allsvenskan är stenhårt svår och ingen match är lätt, alla slår alla och så fort du slappnar av eller tummar på detaljerna så kostar det många förlorade poäng i onödan. Låt det bli en bra kväll på Hovets is där DIF har marginalerna på sin sida denna gången.
 
DIFs skadelista
Fredrik Bremberg
Jimmie Ölvestad
Elias Granath
Christian "Fimpen" Eklund

Det här har jag ju totalt missat: Partaj!

 
Pardi på herr Wikegård och Peter Jihde

Dagens citat:

Wennerholm, Sportbladet.se

Frölunda–Brynäs i går – ”The Battle of Sjundeplatsen” – lockade 8 955 åskådare.
Det är fan ett mirakel.

Den där Artyukhin...

 

Polisärende efter hockeyslagsmål - NEJ TACK! NEJ TACK!

Då var vi där igen. Det är ett tag sedan sist som jag uttryckte min åsikt här på bloggen om att polis ska blanda sig i en händelse som händer i stridens hetta på isen.
 
NEJ TACK, till allt var polis och rättsväsende heter i idrotten så långt som det bara är möjligt, ni ska egentligen under inga omständigheter lägga eran petiga näsa i blöt i sporten. I detta fallet ishockey efter händelser i ett slagsmål där båda blir lite blodiga.
 
So what?
 
Det "problemet" har vi ju disciplinnämnder och hockeyliga och förbund till som klarar av det och lite till. Det är deras skyldighet.
 
Det var underbart att se ett blodigt slagsmål men en ren fight som det ändå var. Grabbar Nilson och Lundberg tog varandra i hand efteråt som de gentlemen de är i övrigt men när man är där ute på isen så gäller det att stå upp för sitt lag som båda gjorde. Inget mer konstigt med det, domarna visar ut dem på matchstraff och gör en bedömning, ärendet går vidare till disciplinnämnden och där får vi lita på dem helt enkelt.
 
Det finns ingen som helst anledning för privatpersoner elr "hockeyexperter" på läktarna att bedöma det som en misshandel så fort en spelare i deras favoritlag får på käften. Det tillhör spelets regler och det har vi domaren till att bedöma om det är ett brott eller inte. Blanda aldrig in rättsväsendet i det här bara för att sätta dit motståndarlaget i detta fallet eller för att ni tycker det var lite väl hårt.
 
Är man med i leken så får man tåla. Punkt.

Hockeytrean: Effektiv seger i Stångebro för RSK

***********************************************************************************************
NÄSTA HEMMMATCH - VIKTIG MATCH - ALLA TILL TALAVIDSHALLEN!
 
OBS! SERIEFINAL!
 
Torsdag 31 januari 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
 
OBS! SERIEFINAL!
**********************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Division 3B Fortsättning
Omgång 8
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
LinTek Make Believes - Rydaholms SK
0-3, 0-2, 2-4
Skott: 48-29 (12-10, 16-9, 20-10)
Mål:RSK: Christopher Rohman 2, Jacob Johansson, Henrik Gustafsson, Anton Andersson, Tobias Lönnqvist, Philip Haglund, Daniel Herrlin & Martin Pettersson
 
Effektiv framåt - Jeppe säker bakåt!
Inför elva(!) tappra åskådare på läktaren i Stångebro Ishall i Linköping tog RSK en viktig men effektiv seger mot LinTek igårkväll.Matchen började i ett intensivt och rivigt tempo med mycket kamp. Det kändes som att det var viktigt för RSK att göra första målet. För jag tror att det hade blivit jobbigt annars men den oron och nervositeten släppte efter nio minuter. Chipset aka Jacob Johansson hittade då rätt och gav RSK en viktig ledning i matchen och på 96 magiska sekunder stod det 0-3 och LinTek tvingades till timeout. Coach MP gav laget strikta order om att lugna ner det och inte ivra bort sig utan spela säkert och noggrant ur egen zon. För efter timeouten var det LinTek som tutade och körde på men RSK höll emot till peridpausen. Fortsatta lugna order från tränarteamet men ett extra uppmanade för ett headsup, det var lite tjurigt och delades ut en och annan fulsmäll när inte domaren såg från hemmalaget i slutet på perioden.
 
RSK hade en bra ledning inför fortsättningen av matchen men en tremålsledning är aldrig en säker ledning. Det var fortsatt intensivt på isen och hemmalaget jagade reducering och kontakt men RSK gjorde det bra och spelade noggrant samtidigt som Jesper i målet gjorde en kanonmatch. RSK ökade på till både 0-4 och 0-5 och det gav lite lugn. Det tryckte ner hemmalaget än mer och hoppet om vändning för dem blev ännu längre och jobbigare. Men dock en period kvar.
 
I sista så börjar det inte som det var tänkt. Hemmalaget reducerar efter blott 36 sekunder och spräcker nollan. Genast kom funderingarna på hur det skulle gå det här för i den här serien kan ju vad som helst hända och RSK har haft svårt att hålla en ledning under säsongen men precis som i första och andra perioden så kommer gensvaret direkt då lillebrorsan smäcker in 1-6 och det punkterar matchen. Segern är klar men det är nästan hela perioden kvar ändå. Lintek fortsatte att köra på men RSK höll sig på rätt sida hela tiden och Jesper Svensson, matchens lirare såg till att bara släppa två puckar förbi sig samtidigt som lagkompisarna gjorde tre mål till framåt. Slutsignalen ljöd och tre poäng var i hamn medan 2-9 lyste illrött i RSK:s färger. I och med segern så befäster RSK sin serieledning med Löfstad och SIS tätt efter men då SIS slog just Löfstad igår så är det upplagt för en av de viktigaste matcherna på flera säsonger i Talavidshallen på torsdag om tio dagar. Då väntar Löfstad AIK i en ren och skär seriefinal och att alla ska till hallen då är ju en självklarhet!
 
Fantastisk hockeysöndag i Linköping.
 
- - - - - - - - - - 
Övriga matcher
Skillingaryd-Löfstad 2-1
Virserum-Finspång 5-9
 
***********************************************************************************************
NÄSTA HEMMMATCH - VIKTIG MATCH - ALLA TILL TALAVIDSHALLEN!
 
OBS! SERIEFINAL!
 
Torsdag 31 januari 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
 
OBS! SERIEFINAL!
**********************************************************************************************
 
 

Hockeytrean: Gameday i Linköping och bloggen åker med!

***********************************************************************************************
NÄSTA HEMMMATCH
Torsdag 31 januari 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
**********************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Division 3B Fortsättning
Omgång 8
 
 
. . . . VS . . . . .
 
LinTek Make Believes - Rydaholms SK
Stångebrohallen 17.00
 
Bild från vårens möte i Stångebro. Idag hoppas jag på en lite roligare match och tre poäng!
 
Långresa mot Linköping denna söndag
Idag åker jag med RSKs spelarbuss när man styr mot Östergötland och Linköping om en stund. I eftermiddag står LinTek för motståndet och det är väldigt viktiga poäng på spel. RSK har ett bra utgångsläge för fortsättningen men en förlust idag skulle ställa till det. Otroligt viktigt att vara alert direkt från första nedsläpp och vara noggran i allt man gör. Vi får hoppas på en bra hockeysöndag i Linköping.
 
 
 Coach M.P. mönstrar följande trupp mot LinTek Make Believes

Jesper Svensson (Per Sandgren)

 Emil Gren - Danne Fredh  

Christoffer Rohman - Simon Rudholmer                    

Niklas Johansson - Martin Milldeus

 Martin Petersson - Danne Herrlin - Jacob Johansson

Anton Anderson - Henrik Gustavsson - Tobias Lönnqvist

Simon Haglund - Markus Svensson - Jim Sköld

Philip Haglund

 

I båset:

Tränare Uffe Joansson och Magnus Göransson.

Material: Östen Jonasson och Bo-Göran Pettersson

Pressansvarig: Martin Haglund

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher:
Skillingaryd-Löfstad
Virserum-Finspång
 
 

Krönika: DIF Hockey nere på botten mentalt efter två raka skitförluster.

Så besviken. Igen.
 
Då har det hänt igen då. DIF Hockey raserar hela bygget igen efter två raka skitförluster. Det svider ju något enormt att man raserar det som man har byggt upp de senaste tio-femton matcherna. Förluster mot Tingsryd, tolfte placerat i serien och Karlskrona sist och jumbo i serien. Dessutom andra raka förlusten i Telenor Arena dessutom.
 
Mycket märkligt beteende av DIF även om gårdagens match spelades utan fem nyckelspelare så man var ju stukat på förhand, fast jag tycker ändå att man kunde fått med sig en pinne hem. KHK fick 3-0 ganska enkelt och där var förstås matchen avgjord. Det som gör mig mest besviken är att man spolierat chansen att ta sig upp över det där strecket som ger direktplats till Kvalserien. Nu blir det ett hårt jobb de sista matcherna för att säkra en playoffplats och en seger på söndag är ett måste. DIF klarar inte riktigt av måstematcherna längre. Efter förra säsongen där måstematcherna började i omgång 10 av elitserien så tappade alla spelare allt vad självförtroende och tro på sig själva och det där är inte reparerat. Efter en förlust i allsvenskan så får man börja om och börja om med en djupare dipp varje gång.
 
På söndag gästar Asplöven på Hovet. Haparandalaget ligger elva och har haft det jobbigt ett tag. Fast igår vände de på trenden när man vände 1-4 till seger 6-5 hemma mot Oskarshamn. Matchen på söndag kan efter gårdagens match gå hur som helst. DIF är rejält stukat efter två förluster och det kommer ta ett par matcher och segrar om det här ska vända.
 
Då börjar vi om boys.

KHL: Datsyuk trollar.

 

KHL All Star: Johri Lehteras straff är ju något speciellt.

 

Krönika: Djurgården slutar aldrig att förvåna...

Det är dags och lufta lite igen angående mitt DIF Hockey. Detta lag som börjat säsongen i total misär men sakta sakta men säkert spelat upp sig och klättrat åt rätt håll i tabellen igen men så igår.
 
        Djurgården-Tingsryd 3-5
 
Vad i hela hälsingland håller de på med?? enorm besvikelse ju längre man följde matchen via telefonen igår. Absolut glad att jag inte såg eländet för då hade ju våran nya tv åkt ut på Kortebovägen alltså. Det som irriterar mig som vanligt i det här läget är när man börjar återfå tron på mirakel, att DIF kan spela bra, att DIF kan vinna och att man kan klättra upp mot toppen så kommer ett sånt här riktigt praktfall pladask stenhårt ner med ansiktet rätt ner i asfalten. Allt man byggt upp psykiskt och mentalt får ju en käftsmäll och självförtroendet som varit svårt skadat sedan förra säsongen orkar ju inte repa sig så många gånger till, i vilket fall tar det tredubbelt så lång tid att repa sig igen.
 
Så klantigt onödigt.
 
Jag hoppas ju verkligen spelarna blev så pass besvikna på sig och alla andra att man gör en gristräning igen där smockan hänger i luften, då ett tecken på att man vill vinna och revanschera sig. Förlusten igår var pinsam, två insläppta i boxplay men framförallt underskattningen av TAIF och trots en dålig match får ledningen med 2-1 men blir bekväma och slutar spela.
 
Nästa match är Karlskrona borta och redan innan resan ner dit så är det REVANSCH de stora orden redan men efter gårdagens pinsamma insats så är det ju ännu större krav att man måste vinna i Telenor Arena. Jag vill inte ens tänka på hur laget kommer agera efter ännu en mardrömsförlust i Karlskrona.
 
Framtiden för DIF Hockey är så läskig att sia om så det skulle man helst låta bli. Ska man återta Elitserielicens så måste alla i laget överprestera och allt måste bara stämma. Visst det finns en liten chans det gör det alltid fram till slutsignalen men så långt fram vill jag inte titta. Börjar man vinna igen efter debaclet igår så kan det ju helt klart finnas en skaplig chans till ett playoff men som sagt, det är otroligt små marginaler i den här serien där ingen match är lätt, alla slår alla.Det har både Tingsryd och Karlskrona gjort väldigt klart för DIF Hockey.
 
"En match i taget är det vi siktar på" är ett slitet men väl anpassat citat från tränare Tony Zabel ut i TV.
 
Vi börjar där tycker jag.

DIF-TV: Svårt att se det här, skämskudden är liksom i vägen...

 

Hockeytrean: RSK i ett bra utgångsläge efter två raka segrar.

***********************************************************************************************
NÄSTA HEMMMATCH
Söndag 13 januari 17.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**********************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Division 3B Fortsättning
Omgång 5
 
. . . . VS . . . . .
 
Eksjö Hockey - Rydaholms SK 5-8
Skön bortaseger i Storegårdshallen där RSK drar ifrån i andra perioden trots en stark hemmaforcering i sista perioden. Äntligen seger borta mot Eksjö. Förra gången man möttes vann Eksjö totalt oförtjänt i en match där RSK tappade matchen onödigt i första och orkade aldrig vända matchen. Men förlusten där var bara slarvig och onödig.
 
. . . . . VS . . . . .
 
Omgång 6
Rydaholms SK - Virserums SGF 11-2
Islossning är väl nyckelordet när man gör elva mål mot jumbon Virserum. Skönt med tre friska poäng och att man gör många mål. Spelmässigt ingen bra match men idag räckte det med att göra många mål och hålla igen bakåt. Efter denna segern sitter RSK i en bra sits men med små marginaler då Löfstad har två matcher mindre spelade. RSK och Löfstad möts den 31 januari och den matchen kommer vara nyckel till om säsongen förlängs eller om Virserum borta den 17 februari blir säsongens sista match. Dessutom kommer man inte ha råd med poängtapp i de sex matcher som återstår.
 
Det är en spännande avslutning som väntar

Hockeytrean: Torsdagkväll i Eksjö för RSK

***********************************************************************************************
NÄSTA HEMMMATCH
Söndag 13 januari 17.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**********************************************************************************************
 
Säsongen 2012/2013
Division 3B Fortsättning
Omgång 5
 
. . . . VS . . . . .
 
Eksjö Hockey - Rydaholms SK
Storegårdshallen 19.00
 
Viktiga poäng på spel i Eksjö
Torsdagkvällen tillbringas i Eksjö och Storegårdshallen för RSK ikväll. Det är dags för den femte omgången i fortsättningsserien och väldigt viktiga poäng på spel. Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, en seger var på hemmaplan. Ikväll hoppas jag på ett trendbrott av hemmafördel och att RSK fortsätter spela lika bra som man gjort ett par matcher i rad. Laget har en bra känsla och inför kvällens match är alla utom två spelare disponibla, saknas gör Philip Haglund och Christoffer Rohman.
 
Övriga matcher
Virserum-LinTek
 
 

RSS 2.0