Sveriges JVM-trupp 2009



Småkronornas VM-trupp i 26/12-5/1 i Kanada

Anders Nilsson, Luleå Hockey
Jakob Markström, Brynäs IF

Lukas Kihlström, Södertälje SK
Oliver Ekman-Larsson, Leksands IF
Adam Larsson, Skellefteå AIK
Tim Erixon, Skellefteå AIK
David Rundbladh, Skellefteå AIK
Mattias Ekholm, Mora IK

Magnus Pääjärvi-Svensson, Timrå IK
Mattias Tedenby, HV71
André Petersson, HV71
Marcus Kruger, Djurgårdens IF
Jacob Josefsson, Djurgårdens IF
Marcus Johansson, Färjestads BK
Anton Lander, Timrå IK
Carl Klingberg, Frölunda Indians
Martin Lundberg, Skellefteå
Daniel Brodin, Djurgårdens IF
Anton Rödin, Brynäs IF
Dennis Rasmussen, Västerås IK
Jakob Silvferberg, Brynäs IF

Dessvärre så får inte Victor Hedman och Erik Karlsson medverka. De stoppas av sina NHL-klubbar. 


Frölundas islossning - krossade SSK

Rögle-Luleå 3-6
Hemmasvaga Rögle mot ett Luleå på uppgång igen var en jämn historia där Luleå började bäst. Rögle kom tillbaka till 2-1 men Luleå vände tillbaka. Rögle jobbar på sin hemmastatistik och kvitterade omgående men Luleå är tillbaka i gammal god form och en gammal Rögle-spelare gör tre mål och ser till att hans Luleå får med sig tre poäng ifrån Ängelholm: 

Pär Ahlbrandt
 tremålsskytt för sitt Luleå ikväll varav 3-5 målet var en riktig hockeydelikatess

Linköping-HV71 5-2
Ett skadedrabbat HV kunde inte riktigt stå emot LHC och deras tjecker. HV var dock med bra i början och kvitterade till 1-1 men allt eftersom matchen gick så var det Hlavac och Hlinka som tog över matchen åt LHC. Två riktigt snygga mål när man gjorde 3-1 och 4-1. Efter det var HV ett slaget lag. Saknaden av Thörnberg och Voutilainen i HV:s vassa första line gjorde Johan Davidsson väldigt anonym ikväll i ett ganska tamt HV-lag ikväll. Visserligen kom ett ytterligare mål i spel fem mot fyra från HV:s sida och lite kontakt men så var det här med tjeckerna, Jan Hlavac hittar Daniel Fernholm som bryter in från kanten och gör 5-2. Tjeckerna ligger bakom fyra av de fem målen ikväll och då är det inte lätt att slå LHC. Stackars Mattias Tedenby i HV71 som fick en klubba på munnen igen och två tänder utslagna. Piggast i HV ikväll var helt klart Andre Pettersson som försökte och var pigg hela matchen.


Frölunda-Södertälje 6-1
Riktig islossning för Frölunda!
som rivstartade med 2-0 på de första fem minuterna.


Niklas Andersson, (hatobjektet för egen del) gör tre mål för Frölunda, på tiden för han har inte producerat alls som han bör så här långt. SSK, vad ska man säga om dom? De hade inte mycket att sätta emot och är klasser sämre än de flesta lagen i Elitserien och tror att de är en stark kandidat för Kvalserien om det ska fortsätta så här.

Måndag igen: Tre matcher ikväll

Rögle-Luleå

Linköping-HV71 kl 18.45 på


Frölunda-Södertälje

Tingsryd förlorade...

Div 1 södra
 
Tingsryds AIF - IK Pantern 0-1 efter förlängning och straffar

...men bara på straffar. I den 22:a seriematchen för säsongen så föll TAIF mot IK Pantern men det krävdes både förlängning och straffar. Då kom matchens första och enda mål. 65 minuters spel slutade nämligen 0-0. Så TAIF är fortfarande obesegrat under ordinarie matchtid.

Kvällens kanon!


Smålands Stolthet - IF Troja/Ljungby

Kvällens kanon stod ändå IF Troja/Ljungby som åkte ner till Malmö, spelade match och åkte hem till Ljungby med tre oerhört viktiga poäng mot självaste Malmö Redhawks. Seger med 6-3. Det var ett styrkebesked även om inte Malmö hade sin bästa kväll. Nu får vi hoppas att Troja får lite boost och energi av det här och kommer upp på banan ordentligt igen efter en tid med dåliga resultat.

Uppdaterad: Första perioden sänkte RSK

Division 3 Östra - omgång 12

VS 

Rydaholms SK - Virserums SGF 6-8

Första perioden sänkte RSK
Det ville sig inte ikväll heller utan det blev förlust igen och det fortsätter gå tungt. Gästerna från Virserum hade sin enklaste period på bra länge när man i princip satte allt. 0-5 i baken efter första perioden knäcker nog de flesta lagen men RSK gav aldrig upp, man jobbade sig in i matchen och fick ett par mål och hade kontakt. I sista perioden var man nära, forcerade in 6-7 efter att satsat på sex utespelare men tyvärr räckte det inte ända fram. Gästerna avgör i tom kasse. Väldigt strongt att komma tillbaka och snudd på att nå oavgjort trots 0-5 efter första perioden. Som man avslutar matchen idag bör man tar med sig till nästa match. Det är inte kört förrän slutsignalen går.
I och med förlusten så parkerar RSK fortfarande i undre halvan av tabellen och det är inte okay. Man har ett bättre lag än förra säsongen men det har inte funkat alls. Får hoppas att skador och sjukdomarna ebbar ut så man kan spela ihop sig och börja avancera i tabellen. Det vänder snart.

Övriga matcher
Eksjö-Make Believes 8-6
Wettern-Lenhovda 7-1
Kalmar-Skillingaryd 6-0
IFK Gislaved-HA74 4-4

Div.3 Södra
Diö-
Lejonet 2-4

Div.2 B
Åseda-
Finspång 2-0

Div.2 C
Alvesta-
Limhamn 2-3
Trelleborg-Värnamo 5-3




Tuff uppgift för RSK i eftermiddag

Division 3 Östra - omgång 12

   
Rydaholms SK - Virserums SGF
Talavidshallen 17.00

Tabelltrean på besök
Virserum hemma för RSK ikväll på julskyltningsöndagen. Det blir en svår nöt. VSGF går bra och verkar ha ett bra lag denna säsongen. Senast lagen möttes vann VSGF med 7-5. RSK tappade matchen på för mycket utvisningar.
Trots att man var det bättre laget i spel fem mot fem. Inför matchen i eftermiddag saknas Björn Johansson och Gabriel Fransson. RSK är i behov av en seger, dels för att klättra i tabellen och dels för självförtroendet. Spelet på slutet har gett negativa konsekvenser med att inte våga, osäkerhet och att tankarna far iväg efter ett insläppt mål. Sånt här vänds igen när man får en seger med sig och lite energi. Men också viktigt att fortfarande våga vinna för att bryta en trend. Jag tror och hoppas att det vänder för RSK redan ikväll.

KÄMPA RSK!

Övriga matcher
Eksjö-Make Believes
Wettern-Lenhovda
Kalmar-Skillingaryd
IFK Gislaved-HA74

Div.3 Södra
Diö-
Lejonet

Div.2 B
Åseda-
Finspång

Div.2 C
Alvesta-
Limhamn
Trelleborg-Värnamo

Viktig poäng i Göteborg


Stefan Ridderwall räddade Djurgården

Elitserien omgång 24
Frölunda Indians - Djurgårdens IF 3-3
efter förlänging
2-1, 0-2, 1-0, 0-0
Mål:VF: Joel Lundqvist, Tomi Kallio & Fredrik Pettersson
Mål:DIF: Marcus Nilson, Michaek Holmqvist & Marcus Kruger
Skott: 40-19
(14-7 12-7 11-5)
Publik: 11492

En viktig pinne i Göteborg
Djurgården bärgade en viktig pinne i Göteborg ikväll när man fixk med sig 3-3 i Scandinavium ikväll. Frölunda ägde matchen sett till det hela men DIF var effektiva ikväll. Marcus Nilson gjorde mål på första skottet för att ta ett exempel. Frölunda kom ut som ett nytt lag sett mot tidigare matcher. De spelade ett mycket bättre anfallsspel och skapade några chanser som Stefan Ridderwall tog hand om. DIF fick ett powerplay som man spelade hysat på men inte fick in pucken. Nästa gång det blev powerplay var det Frölundas tur. Då klev lagkaptenen Joel Lundqvist fram och slog in en retur, helt plötsligt hade Frölunda både gjort mål framåt och det i powerplay. Vilket de inte gjort på två och en halvmatch samt på över en halvtimme i spel fem mot fyra. Av bara farten kom tvåan i nästa anfall, Tomi Kallio styrde in ett skott från Joakim Andersson. Vändning på 23 sekunder. Det kändes tungt men det var väl ändå rättvist.

I andra hade Frölunda domaren med sig och fick parkera i anfallszon tack vare ett par billiga utvisningar från domare Thomas Andersson. VF hade ett mäktigt övertag men fick inte in pucken och DIF klarade ut det. I ett tokigt byte kommer DIF tre mot noll, Patrik Cehlin spelar Mikael Holmqvist som skjuter en gång, tar returen och det är kvitterat 2-2. Frölunda fortsatte med piggt anfallsspel och såg till så DIF inte kom upp alls. I slutet på perioden så får DIF ytterligare ett powerplay där Marcus Kruger gör 2-3 i tom kasse på en retur från Johan Holmqvist. Dock så föregick målet av en konstig situation vid Frölundas blålinje där Andreas Holmqvist och en Frölundaspelare hade en privat uppgörelse men domaren lät det passera. Det kändes knappt rättvist med DIF-ledning, för DIF hade inte mycket av spelet men var effektivt så här långt. DIF fick lite momentum efter målet och både Andreas Engqvist och Christian Eklund hade jättelägen till 2-4 vilket kunde förändrat matchbilden mer men inga mer mål innan paus

I tredje jagade Frölunda en kvittering, DIF tätade bakåt och hade inte mycket framåt. Kvitteringen skulle komma när DIF tappar markering framför egen kasse och retstickan Fredrik "Myggan" Pettersson drar in en retur bakom Stefan Ridderwall. Det kändes rättvist och var ett viktigt mål för hemmalaget Frölunda. Frölunda gick för ett segermål men Djurgården kom inte upp, de verkade nöjda med oavgjort. Matchen till sudden och varsina lägen för lagen, Marcus Kruger la ett lojt pass mot Mike Zigomanis som inte hann upp pucken, riktigt slarvigt av Kruger i det läget. Frölunda höll pucken i en minut i egen zon innan man spelade upp i anfall. Det såg också konstigt ut, vad väntade de på? Frölunda jagar väl alla poäng man kan efter tre raka torsk? Matchen slutar 3-3 och det svider nog lite hos Frölunda som gör en bra match och nog skulle vunnit. DIF spelade snålt och tight. Det saknas lite framåt och det känns lite tunnt framåt när Jimmie Ölvestad inte är med och visar vägen med sitt fysiska spel högt upp i banan. Hoppas Jimmie är tillbaka på tisdag. Då är det ännu en svår bortamatch, Färjestad.

Tre bästa spelarna
*** Stefan Ridderwall
** Andreas Holmqvist
* Marcus Kruger

Skellefteå-HV71 3-4 efter sudden
SAIK såg ut att gå mot segern men räkna aldrig ut HV71. HV knep segern i sudden.

Modo-Rögle 4-1
Vilken show, vilken match, vilket lag och vilken kedja. Första femman med Foppa, Näslund och Svartvadet hade lekstuga i början av matchen. Foppa gör förstås mål det första han gör, i spel fem mot tre får han en kalasmacka av Mackan. Modo ägde totalt idag och framför allt med första kedjan på isen. 2-0 målet var en hockeydelikatess som hette duga, Peter Forsbergs dragning och sen passningen till Hannu Pikkarainen som direktskjuter. Modo lekte i det läget och Rögle hade inte mycket att komma med. Modo lyftes både av sina stjärnor i Forsberg och Näslund och av sin hemmapublik, fullsatt för kvällen på Banken. Modo vann till slut med 4-1 och tog en säker trepoängare. Så länge laget får se ut så här så glöm allt vad Kvalserie heter. Nu är dom en slutspelskandidat, för jag kan inte tänka mig annat. Det ska bli intressant att följa Modo nu några matcher och se vad gubbarna kan utföra.

Brynäs-Luleå 4-3 efter sudden
Luleå kopplade grepp om matchen och det kändes som de gick mot tre enkla men Brynäs kom in i matchen och vände på steken, starkt. Viktig seger i sudden.

Färjestad-Södertälje 5-1
Kvällens säkraste hemmaseger startade inte alls säker. SSK tog ledningen innan FBK vaknade till och till slut vann enkelt.

Timrå-Linköping 3-1
Timrå stod för omgångens skräll när man slår LHC hemma. LHC tog ledningen med hjälp av sina tjecker men Timrå kvitterade och gick förbi till en oerhört viktig seger för att ta sig ur bottenträsket och därmed får Challe jobba lite till.


Lördag innebär Elitseriehockey!


Scandinavium, Göteborg


Elitserien omgång 24
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
Scandinavium 16.00

Svår match..
Det är match i mardrömsarenan för DIF, visserligen två raka segrar i seriespel men vinna mot Frölunda på bortaplan är bland det svåraste i serien. Frölunda har ett sargat självförtroende efter tre raka förluster och bara ett enda mål gjort framåt. Uffe Dahlén har en del att tänka på med sitt stjärnlag. Frölunda är ändå stabila hemma och det skulle icke förvåna mig om man går in och får ett eller två snabba under de första tio minuterna. Frölunda brukade starta så bra under ett tag när de var nästintill oslagbara på hemmais, i alla fall för Djurgårdens del. DIF vann senast och bröt sin negativa trend. Idag blir det ett nytt kraftprov, jag underskattar inte Frölunda trots sina tre raka torsk. Det är på deras hemmaplan så ett varningens finger! För DIF gäller det att stå emot första tio och så fort som möjligt ta tag i matchen. Senast mot Brynäs var det riktigt dåligt. DIF har en förmåga att starta dåligt och gärna också släppa in första målet så man får jaga direkt vilket förmodligen sker idag med.

Läget i lagen: Hemmalaget Frölunda har lite frågetecken på backsidan, Christian Bäckman, Henrik Tömmernes, Ville Mäntymaa, samt forwardsen Andreas Karlsson och Riku Hahl missade matchen senast och är frågetecken.
Djurgården fortsätter med Stefan Ridderwall mellan stoplarna, men Jimmie Ölvestad och Jacob Josefsson saknas än, tungt, framför allt att inte Jimpa kan spela. Men de båda är förhoppningsvis tillbaka på tisdag mot Färjestad, ännu en av de svåraste bortamatcherna. I övrigt ser laget ut som senast, men Patrik Cehlin är tillbaka 

Övriga matcher 16.00:
Timrå-Södertälje
Skellefteå-HV71
Färjestad-Södertälje

17.00 Brynäs-Luleå

 --> 18.30 Modo-Rögle 

#21Forsberg
och #19 Näslund

Peter Forsberg
och Markus Näslund gör comeback, Foppa har vart sjuk medans Mackan Näslund har tränat för en comeback. Ikväll inför ett fullsatt Swedbank Arena så gör de comeback och spelar ihop. Förväntningarna är nog skyhöga på de två gamla NHL-stjärnorna.

Riktigt grymt! - det är nåt stort på gång i Tingsryd..


Tingsryds AIF
tog ikväll sin 21:a(!) raka segern i division 1, hemma ikväll mot Nybro IF med 5-3.

- Det måste vara nåt stort på gång i Tingsryd denna säsongen..

---------------------------------------------------------------------------

   IF Troja/Ljungby
...men inte så glada toner för Smålands stolthet: IF Troja/Ljungby. Totalt förnedrat på Hovet mot AIK. 0-8 mot 08-laget är nästan humor. Det blir tufft resten av säsongen, det är inget snack om saken. Frågan är hur Troja ska ta sig ur detta prekära läge.

Div.3: RSK föll tungt i derbyt

Division 3 östra - omgång 12
  VS   
             
Skillingaryds IS - Rydaholms SK 4-3

RSK föll i Skillingaryd, det blev inte alls som jag hoppades. Kan bara hoppas att laget blir ordinarie och kan spela ihop sig snart. Då ska ni få se på klättring i tabellen.

Div.3: Fredagsmatch och derby!

Division 3 östra - omgång 12
  VS   
             
Skillingaryds IS - Rydaholms SK
Movalla 19.00

Eländiga sjukdomar och skador...
Jag pratade med en tränare som var både bekymrad och trött på läget för laget. Sjukdomar och skador har härjat i truppen en lång tid vilket gjort att han inte kunnat få ihop laget ordentligt som planerat utan det har varit mycket plockande för att få ihop det match för match. Till kvällens match så är Magnus Göransson och Jim Sköld sjuka. Men man har en ny kille som går in som center direkt i laget: Daniel Karlsson, med meriter från Växjö Lakers. En spelare som är tänkt att tillföra en hel del. Tomas endast tre femmor ikväll och  Nicklas Hård vaktar kassen. RSK är inte i den bästa formen men har en god chans att slå SIS ikväll. SIS har det tufft, varvar dåliga insatser med ganska bra. Det blir säkert en match med mycket känslor ikväll. Kanske att det lockar lite mer folk på läktaren när det är fredagsmatch.

GO TEXAS HOCKEY! säger jag!

Nedsläpp 19.00


Div.3: Segrar för HA74, Make Believes & Kalmar

HA74 - Eksjö 2-0
Seger för HA74 i derbyt mot Eksjö i en tight och jämn match.

Make Believes - Wettern 3-2
Känns som en skräll.

Lenhovda - Kalmar 2-6
Kalmar tog planenligt två poäng i Lenhovda ikväll, befäster därmed sin serieledning i div.3 östra


KÄMPASEGER AV DIF! - stackars HV71..


Efterlängtat jubel på Hovet ikväll!


Elitserien - omgång 24
Djurgården-Brynäs 5-2
1-1, 1-1, 2-0
Mål:DIF: Marcus Nilson 2, Marcus Ragnarsson, Nicklas Danielsson
Mål:BIF: Petri Kokko, Eero Somervuori
Skott: 38-28
(12-12, 10-8, 16-8)
Publik: 6971 personer

En riktig kämpaseger!
Man börjar alldeles för dåligt idag igen och de andra lagen vet precis hur de ska stoppa DIF:s uppspel. DIF har väldigt svårt att få till det i anfallsspelet och det känns som de inte har någon annan taktik. Tre Kronors Bengt Åke Gustafsson var på läktaren och kan inte varit så nöjd av vad han såg. Det är nog ingen risk att det är någon Djurgårdare som förtjänar en plats i ett landslag just nu. Brynäs öppnar matchen piggt och är numret vassare än DIF direkt. DIF drar på sig en utvisning och det tar inte lång tid innan Ridderwall plockar första pucken ur kassen. Petri Kokkos stenhårda skott sitter i nättaket. DIF inte vakna alls och väldiga problem i egen zon. Brynäs har bra tryck direkt efter och tvåan och trean hänger i luften för Brynäs. DIF trots svårigheter leta den långa passningen men som tränaren i Brynäs Niklas Czarnecki sa innan matchen så hade de ett hemligt sätt att störa DIF i uppspelsfasen vilket var väldigt framgångsrikt så här långt. Enda gången DIF fick tryck var när junioren Daniel Brodin och Marcus Kruger pressade högt i banan där Brodde trycker på Hietanen i Brynäs med en praktpropp. Strax efter får Brynäs en utvisning. DIF får igång ett bra spel där Marcus Nilson styr in Andreas Holmqvists skott och det är kvitterat, äntligen lite positiv energi. DIF får energi av målet och börjar sakta få igång sitt anfallsspel med långa anfall vilket gör att Brynäs blir nertryckta djupt i egen zon. Perioden slutar 1-1, Brynäs ägde det mesta men DIF avslutar väldigt bra. Skotten är 12-12

I andra perioden startar Djurgården väldigt pigg och snurrar i Brynäszonen men utan att få till det, farligaste chansen har Daniel Brodin när han går rakt på mål men får inte med sig pucken i läget. Istället är det Brynäs som får ett långt anfall i momenten efter och Eero Somervuori snurrar runt och skjuter ett ganska omärkvärdigt skott som går in. 1-2 helt plötsligt och Djurgården får börja jaga igen. DIF har ett bra par sekvenser efter det men Brynäs ställer om snabbt och kontrar vasst. Magnus Kahnberg har ett jätteläge i två mot en men Ridderwall räddar. Efter halva matchen så är det jämnt i spelet men Brynäs känns strået vassare i och med ledningen. Järnkaminerna ger dock DIF sitt stöd så gott det går och får hela Hovet att klappa i takt flera gånger, allt för att tända Djurgården gång på gång. JK är Sveriges bästa hockeyklack!. DIF får ett powerplay


Mackan Nilsons 2-2 - viktigt!
igen några minuter senare och Marcus Nilson gör mål igen, han skjuter ett skott som går över i en båge över målvakten Eddie Läck som elegant nickar bakåt och in i eget mål, här har DIF turen på sin sida. Det är ett skitmål men det spelar ingen roll. Precis vad DIF behöver i detta läget. Domaren kommer sen lite i onödig fokus när han tar två vansinnigt billiga utvisningar, Mads Hansen i Brynäs först och sen Marcus Ragnarsson. Niklas Johansson hette domaren ikväll och det måste vara nån nyutexaminerad gröngöling elitdomare. DIF får inte till det i sitt pp när Madsen sitter utvisad men sticker istället upp när Ragnarsson sitter utvisad, Man kommer tre mot en och Kyle Klubertanz drar matchens hårdaste skott stenhårt i n s i d a n stolpen, pust och stön. 2-2 står sig i paus. Det är riktigt jämnt där ute nu. DIF är med på fullaste allvar. Skott: 10-8

I tredje börjar det trevande från båda sidor, inget av lagen som går uppåt de första minuterna. DIF får till en tekning i anfallszon där DIF får pucken, Marcus Ragnarsson får den och drar till MÅL! 3-2 till Djurgården. Skönt i det läget. DIF har fått ordning på spelet och har koll på gästerna under långa stunder. Återigen så går domaren en pajas från ingenstans Niklas Johansson som missar ett par tre solklara Brynäsutvisningar men tar för en skitsak på DIF, typiskt. Tråkigt med domare som inte kan ha en bra nivå. Precis efter utvisningen så missar domaren igen, vansinniga missar men mitt i aggressionen över hans felbeslut mot domaren får

Nicklas Danielsson
pucken och drar direkt och 4-2 är ett faktum, SÅ SKÖÖNT. Brynäs har varit minst lika bra kanske men DIF har vänt på matchen trots en bedrövlig start. Det tar luften ur Brynäs lite och trots timeout så orkar man inte komma tillbaka. Det känns som Mackan Nilsons 2-2 mål var det som vände matchen också.

Matchens tre bästa i DIF idag

*** Marcus Nilson - 2 viktiga mål!
** Nicklas Danielsson - 2 snygga mål
* Daniel Brodin och Stefan Ridderwall
som var riktigt bra och räddade DIF i första halvan av matchen när Brynäs tryckte på som mest.

Övriga matcher
KVÄLLENS STORA SKRÄLL
HV71-Timrå 0-2 ! ! !
HV71 vinner skotten med otroliga 53-20....alltså femtiotre skott på mål. HV för hela matchen och äger totalt långa stunder. Timrå tar vara på det lilla de får och det räcker i hockey ibland. Detta var HV71:s andra raka hemmaförlust, vilket är ovanligt för serieledarna men någon gång ska det gå lite sämre för dom också. Timrå välter storfavoriterna och tar tre otroligt viktiga poäng. Skotten var 35-12 inför tredje perioden. Anders Lindbäck gör kanske sitt livs match i Elitserien

Linköping-Frölunda 4-0
Hemmastarka LHC tar en stabil seger mot ett blekt uddlöst Frölunda. Andra raka matchen utan mål framåt för Frölunda. Det är något som inte står rätt till, Uffe Dahlén har nog vissa bekymmer.

Luleå-Färjestad 2-0
Luleå reste sig och satte stopp för en negativ trend när man hemmaslår FBK ikväll.

Södertälje-Modo 3-2
Modo saknade massa spelare men gör en ganska ok match. Vänder 0-2 till 2-2 men SSK gav aldrig upp. Linus Vidells 3-2 innan paus inför tredje blev psykologiskt. Första förlusten sen Foppa och c:o kom in i laget igen. Till nästa match är nog både Foppa och Niklas Sundström tillbaka. Då blir laget ett helt annat, och det kommer ni få se. SSK däremot tog tre viktiga poäng och bröt sin trend men för hur länge undrar jag.

Rögle-Skellefteå 2-3
SAIK började svagt men kämpade sig in och tog över matchen. Rögle kom tillbaka men det var SAIK som tog det sista strået. Tim Erixon gör två viktiga mål för SAIK varav Fredrik Wargs 1-2 i numerärt underläge kom vid ställningen 1-1

Div.3: RSK spelar imorgon men..

Tre matcher ur omgång 11 spelas ikväll

HA74 - Eksjö
Derbyt Sävsjö mot Eksjö, blir nog en match med mycket känslor.

Make Believes - Wettern
Wettern får tipset trots att de inte är så bra som de vill vara i år.

Lenhovda - Kalmar
Kalmar är starka. De förlorar inte i första taget.


Inför kvällens matcher

Elitserien omgång 24
Djurgården - Brynäs
Hovet 19.00

  kl.18.45

Ny junior får chansen i DIF!
Läget i lagen
inför kvällens match på Hovet är följande. Stefan Ridderwall vaktar djurgårdsmålet istället för Gustaf Wesslau som inte haft det rätta flytet i kassen i de tre senaste matcherna. Jag hoppas på trendbrott och ett bättre målvaktsspel ikväll, det har inte vart stabilt de senaste matcherna. I laget är Marcus Kruger tillbaka. Sedan har man hämtat hem backen Alexander Deilert som gjort riktigt bra ifrån sig i Mora, trea i backligan i Hockeyallsvenskan och förhoppningsvis är han redo för spel i Elitserien. Djurgården presenterar en ny junior som börjar som extraforward ikväll, Stefan Söder född 1990, rightare. Ska bli intressant att se om han får chansen, riktigt positivt att DIF:s juniorer håller hög klass och att det är många som kandiderar på väg in i A-truppen. Det är den rätta vägen svensk hockey måste gå och det verkar som fler klubbar äntligen börjat förstå det. DIF får klara sig utan Jimmie Ölvestad ikväll igen men Jimpa spelar på lördag mot Frölunda. Jacob Josefsson och Patrik Cehlin kommer inte till spel ikväll men räknas vara tillbaka på lördag mot Frölunda. Brynäs mönstrar Eddie Läck i kassen som gjort det bra när Jakob Markström har darrat. Lars Jonsson och Anton Rödin saknas, i övrigt är det samma lag som senast i segermatchen mot Färjestad. Frågetecken finns för Jonas Nordqvist, och kan inte han spela så är Sebastian Wännström redo att täcka upp för honom i truppen.

Luleå - Färjestad
Luleå inte i form alls. Vänder det på hemmaisen ikväll? - Nej jag tror på FBK!

Linköping - Frölunda
Linköping är bra hemma, Frölunda har ett stabilt bortaspel. - LHC vinner!

Rögle - Skellefteå
SAIK-vinst. Eller, ska Rögle börja vinna på hemmaplan? - Bortaseger!

Södertälje - Modo
SSK är svårtippade. Modo på riktig uppgång men utan Foppa ikväll igen. - Svårtippat!

HV71 - Timrå
Gör HV som de ska så ska inte Timrå ha så mycket att sätta emot ikväll. - Stabil hemmavinst!


Hockeytorsdag!


Elitserien omgång 24
Djurgården - Brynäs
Hovet 19.00

 kl.18.45

Två formsvaga lag möts, visserligen vann Brynäs i Karlstad för nån match sedan men det är ändå inte formtoppat i någon av lägrena för tillfället. DIF byter målvakt inför kvällen, Stefan Ridderwall in i kassen för att göra ett försök att påverka laget till att bryta trenden. En trend med endast sex inspelade poäng av femton möjliga under de fem senaste matcherna. Månaden november är som sagt en mardrömsmånad för Djurgården. Djurgården måste upp ett par snäpp igen för att komma ur formsvackan. Gästerna Brynäs tog en fin skalp senast i Karlstad och bröt den långa förbannelsen. Senast lagen möttes på Hovet blev det 4-4 i en match där Djurgården tappade matchen, hade 3-0 som blev 4-4. Ett varningens finger för BIF, de verkar vara på väg upp i form efter segern över FBK.


Luleå - Färjestad
Linköping - Frölunda
Rögle - Skellefteå
Södertälje - Modo
HV71 - Timrå

Till RSK-laget inför derbyt


           
   
   Rydaholms SK - TeXas Hockey

Läste precis att RSK har fredagsmatch om två dagar i Movalla ishall mot Skillingaryd och hade jag kunnat hade jag åkt dit och sett matchen.

Men en sak bara till er i laget:  R E V A N S C H!

Låt SIS få lida för att ni förlorade senast. Börja ladda rejält nu boys!

KÄMPA TEXAS HOCKEY!

Växjö i topp. Troja=katastrof

Hockeyallsvenskan
Kvällens hetaste match är seriefinalen i Lakerdome i Växjö

  

Växjö Lakers HC - Malmö IF Redhawks 2-1 efter förlängning
Alvestabördige Robert Rosén sköt hem två viktiga poäng med sitt kämparmål i sudden. Undrar jag om inte det är ett par Elitserieklubbar som rycker i "Robban" snart igen. Blir svårt för Lakers att behålla honom efter denna säsongen. Växjö leder Hockeyallsvenskan och verkar inte släppa den ledningen i första taget. Det är ganska stort för smålandshockeyn.

IF Troja/Ljungby - Mora IK 1-6
Desto sämre eller sämst för ett Troja som blev totalt överkörda på sin egen hemmais. 0-4 efter första perioden och matchen förstås avgjord. Redan efter 0-3 hängde trojanerna med huvudet. Det är ett tecken på att det är något som inte står rätt till i den anrika Ljungbyklubben. Som det känns nu och som jag skrivit innan så kommer det bli en kamp ända in i sista omgången om Troja är ett allsvenskt lag nästa säsong. Det kommer krävas hårt hårt jobb resten av säsongen om man ska klara sig kvar.

Leksand-
Almtuna 2-0
Det blev seger till slut men en sömnig sådan.

Västerås-AIK 1-5
Viktig seger för Solnalaget som gör allt annat än imponerar just nu. VIK Hockey kan glömma allt vad playoff och kvalserie heter!

Div.2 B Södra
Ulricehamns IF - Åseda IF 6-0
Game set och ja 6-0. Jag tror att Åseda spelar i division tre nästa år igen. De är nära i många matcher men det räcker inte. Ni ska få se.

Div.2 C Södra
Osby IK - Alvesta SK 2-2
En viktig poäng för ASK som är kvar i toppen

Hässleholms HK - Värnamo GIK 7-4
VGIK förlorar igen, inte riktigt i form för tillfället?


Kvällens mest intressanta matcher

Hockeyallsvenskan
Kvällens hetaste match är seriefinalen i Lakerdome i Växjö
   VS 
Växjö Lakers HC - Malmö IF Redhawks

IF Troja/Ljungby - Mora IK
Leksand-
Almtuna
Västerås-AIK

Div.2 B Södra
Ulricehamns IF - Åseda IF

Div.2 C Södra
Osby IK - Alvesta SK
Hässleholms HK - Värnamo GIK


Modo Hockeys "nya" hemmaarena: Fjällräven Center!

+

Nytt friskt kapital in i Modo Hockey
Glöm allt vad Swedbank Arena heter uppe i Örnsköldsvik heter. Från och med 1 januari 2010 så heter arenan:
     

-Fjällräven Center-
 eller "Rävgrytet" som lär bli det nya smeknamnet i stället för "Banken" förmodligen.

Modo får därmed in nya friska och välbehövliga pengar med två nya samarbetsavtal. Fenix Outdoor, som äger varumärket Fjällräven, blir den nya namnsponsorn och tar därmed över Swedbank Arena. Det känns väl lite konstigt men det är bara så att pengarna styr. Money talks...bullshit walks.. som det heter. Om jag inte missminner mig så hade Modo fjällräven på hela ryggen när man vann sitt första SM-guld 1979 med Tommy Själin i centrum. Man slog ett visst favoritlag då.

Div.3: RSK tappade allt i sista perioden

Division 3 - Omgång 10
  VS
Rydaholms SK - Lenhovda IF 2-4

RSK tappade allt i sista
RSK gjorde en bra match fram till sista perioden. Tappade ledning 2-0 till 2-4. Fram till dess hade man spelat bra och skapat mycket chanser. Niklas Hård i hemmakassen storspelade som vanligt men i sista så rasade det. Tycker synd om grabbarna som hade behövt två poäng ikväll och fått revansch på Lenhovda. Men hörni RSK:are: Bryt ihop och kom igen! Ny match om några dagar igen!

RSK ligger mindre smickrande sjua efter tio omgångar men är inte långt efter övre halvan. Det kommer vända åt rätt håll snart!

Övrig match ikväll
Eksjö-Gislaved 7-4

Elitserien: HV71 regerar!

Elitserien - Omgång 23


Glada leenden efter segern i Scandinavium.

Frölunda-HV71 0-3
HV71 fortsätter att regera i Elitserien. HV reste sig omedelbart efter den snöpliga förlusten i lördags hemma mot Skellefteå. Idag vinner man mot ett Frölunda som kanske t o m var bättre i första perioden, en första period som var bland det bästa VF presterat spelmässigt på bra länge faktiskt, men får inte utdelning på sina chanser. Det fick HV i den andra. Målen blev psykologiskt viktiga och återigen så är det två powerplaymål som blir avgörande. Frölunda var slaget efter två perioder. I sista orkade man inte. Det syntes att HV var numret större.


Stefan Liv
är numera den målvakt som hållit nollan i elitseriesammanhang flest gånger. Han slog Jarmo Myllys gamla rekord. Med sin 33:e elitserienolla passerar han Jarmo Myllys och blir den målvakt som har hållit nollan flest gånger i elitseriens historia. Inte illa av en polack.
 
Modo-Linköping 3-3 efter förlängning
Men ser man på?! Modo tog poäng och var nära att ta tre hemma mot Linköping. Märktes att Modo har ett helt annat självförtroende än för 10 dagar sedan. Modo ledde 1-0, vände till 3-2 men Linköping kom tillbaka.

Skellefteå-Luleå 4-1
Enkel hemmaseger mot Luleå. SAIK är ur sin formsvacka och har hittat formen igen som man hade i början av serien. Placerar sig på tredje plats i serien, blott en pinne efter tvåan Färjestad. Luleå är nere i en formsvacka.

Ett av de snyggare målen på sistone


Jag presenterar: David Perron, St.Louis

Helt okay prestation faktiskt..

NHL: Ny hockeyreklam


Uppdaterad: Ingen Foppa ikväll i Elitserien

Modo - Linköping
Fortsätter Foppa-effekten? Modo är ett helt annat lag helt plötsligt sedan Foppa anslöt. Hans facit är outstanding så här långt, 12 poäng på sex matcher. Foppa visade verkligen klass senast när han vann matchen åt sitt Modo ner e i Ängelholm i lördags. 1-1 målet höll hög klass. Det blir att bita i för LHC. Räkna med ett bra tryck i "Banken" ikväll.

SENASTE NYTT: Modo utan Foppa ikväll!
Peter Forsberg är förkyld och missar matchen ikväll. Helt plötsligt så tror jag att bilden förändras. Måtte jag ha fel men nu talar det mesta för Linköping, tyvärr. Modospelarna får visa att jag har fel.. 


Frölunda-HV71
    

CANAL+ ikväll 18.45


Matchen jag tänker följa ikväll, känns mest intressant. Hemmastarkt Frölunda mot seriesuveränen HV71. Brukar vara täta och tuffa matcher med heta känslor. Lite derbykaraktär på matcherna mellan Göteborg och Jönköping.

Skellefteå-Luleå
SAIK är på rätt spår igen, verkar kommit upp i den form man hade tidigare i säsongsstarten. Luleå behöver en seger för att komma på rätt köl, deras spel har inte varit helt ok trots seger senast. Serien känns mer jämn nu och alla verkar kunna slå alla så varje poäng är viktig för lagen i det undre skiktet.

Div.3: Derbydags mot Lenhovda

Div.3 Östra - omgång

  VS
Rydaholms SK - Lenhovda IF

Revansch ikväll?
Ikväll spelas matchen som inte blev av i söndags. RSK kan förmodligen mönstra ett hyfsat manskap till matchen. Man har en revansch att kräva efter 4-1 förlusten i premiären. Jag tror på en bra match från RSK:s sida för de lär vara ordentligt revanschsugna.

Eksjö-Gislaved spelas ikväll, den flyttades från i söndags också.

Dan Hinote Modo, Foppas polis


Dan Hinote vs Färjestads Zdeno Chara
...är tillbaka i Sverige och Modo. Han ska täcka Foppas rygg är det tänkt. Så här kunde det se ut sist han var i Elitserien.

Tredje raka förlusten...



Elitserien omgång 23

Timrå - Djurgården 4-3
2-1, 2-2, 0-0
Skott: 32-23
(12-8, 10-11, 10-5)
Mål:TIK: Laurent Meunier, Elias Granath, Gabriel Karlsson & Martin Sonnenberg,
Mål:DIF: Michael Holmqvist, Andreas Holmqvist & Kyle Klubertanz
Publik: 4614 i Eon Arena

Tredje raka förlusten...!
November är inte Djurgårdens månad. Eländet upprepar sig. Ikväll kom tredje raka förlusten. Ett piggare och hungrigare men framförallt effektivt Timrå vinner rättvist. Trots en pigg start på DIF i matchen, lite ommöbleringar på grund av sjukdomar och skador men det märktes inte inledningsvis. DIF skapar ett par vassa chanser, snurrar och har mycket puck men vad händer då? Timrå går upp och sätter tredje skottet bakom Wesslau. Precis den start som jag inte ville se. Kändes inte rättvist men problemet med att inte lyckas sätta sina chanser kvarstår. DIF rycker upp sig och kommer upp i banan och försöker skapa fler chanser. Spelet vänder och Timrå kommer upp igen och då smäller det igen. Skott från kanten som hoppar på Wesslau och in i mål. Flytet i målvaktsspelet är inte så bra heller just nu. Timrå effektivt som man bara kan. DIF har spelet men Timrå leder med två mål redan efter tio minuter. DIF ser efter det chockat ut men försöker komma igång igen. Då får man det psykologiska målet genom Michael Holmqvist som skjuter i första krysset ur skev vinkel. Ingen solklar målchans men väl marginalerna. Timrå har kontrollen över resten perioden och inga fler mål faller.

I andra startar Timrå direkt och trycker ner DIF i egen zon rejält. Timrå kontrollerar och DIF har svårt när man blir nertryckta. DIF kontrar vasst och kommer tre mot två, jätteläge för Kyle Klubertanz som drar i stället för att skjuta, spelet vänder och Timrå går upp och gör 3-1 på ett märkligt skott. Sjunde skottet i perioden sitter, i första var det sjätte. Det är inte helt okay känns det som. Timrå riktigt på gång eftter det och tre minuter senare sitter 4-1. Det kändes som matchavgörande just då. Timrå hittar nätet utan att behöva förta sig men när DIF försöker utan att lyckas. DIF vaknar ändå till och reduceringen genom Andreas Holmqvist kommer bara minuten senare. Nichlas Falk droppar och Andreas har hela zonen att ladda innan han drar till och pucken sitter högt bakom Lindbäck. DIF forstätter jobba och får fram ytterligare chanser. Kyle Klubertanz kommer upp bakifrån och får en kalasmacka av Patrik Cehlin och drar in 4-3 en minut och nu är det plötsligt DIF som fått lite flyt. Två snabba på två minuter känns äntligen lite åt rätt håll. Timrå är fortsatt farligt och ett femte mål skulle nog fälla avgörande för hemmalaget. DIF har ett par bra byten där man får långa anfall och skapar bra kvitteringschanser men Anders Lindbäck står ivägen. DIF saknar inte möjligheter men utdelningen saknas. Timrå är vasst när de kommer i anfall. 

I sista perioden jagar Djurgården en kvittering men Timrå gör det bra och stressar DIF:s backar i uppspelet. DIF kommer inte upp alls, Timrå har ett par powerplay på att avgöra matchen, domare Vinnerborg hittar inte mycket fel på hemmalaget dock ska sägas men det fanns en hel del. Tiden rinner ut för Djurgården som inte lyckas alls i den sista perioden. I slutet plockar man Wesslau men istället drar man på sig ytterligare en utvisning och så var den matchen förlorad. Återigen en ganska dålig match till slut av Djurgården. Det är alldeles alldeles för enkla mål somg går in bakom målvakten Gustaf Wesslau. Tycker varken han eller laget presterar som de ska just nu. DIF har tre raka torsk och nu är det dags att vakna till ordentligt. Ingen bra känsla efter kvällens match. 

Övriga matcher
Färjestad-Brynäs 1-2 efter förlängning
Släkten är värst brukar det heta. Eero Somervuori kvitterade för Brynäs och tog matchen till förlängning. Trenden bröts när Jusso Hietanen satte 1-2. Brynäs har brutit förbannelsen i Karlstad.

Södertälje-Rögle 0-3
SSK är inte i form, Rögle går inte att räkna ut, skåningarna är bättre på bortaplan. Det visade laget ikväll när man tog sjunde bortasegern för säongen. Ett av seriens bästa bortalag?

Straffavgörandet på väg tillbaka!


Straffslag!

Publiksiffrorna är inte som Hockeyligan tänkt sig och har nu satt sig ner för att knäcka nya idéer för att få tillbaka hockeypubliken till arenorna. Nu verkar det som ett gammalt knep är tillbaka inom kort: Straffavgörandet. Det gillar jag. För som det är nu i Elitserien så blir det bara 5 minuters förlängning och sen slutar matchen lika om inget mål faller. Lagen vinner varsin pinne och den tredje uteblir men nu ska straffarna förmodligen tillbaka vilket innebär att bonuspoängen ska delas ut igen. Det gillar jag. Hatar när matcher slutar oavgjort och särskilt när ens lag kanske behöver alla poäng som går att vinna.

Straffavgörandet finns ju både i NHL och i Hockeyallsvenskan samt division ett så varför ska elitseriematcher sluta oavgjort? Tycket det är helt rätt att ta tillbaka straffarna. Det känns visserligen som ett lotteri men roligare om matcherna avgörs.

Med stor sannolikhet kommer det bli straffavgörande efter sudden death redan nästa säsong för att locka ännu mer publik.

Inför nedsläpp i Timrå



Tuff tid för Challe

Elitserien - omgång 23
Timrå IK - Djurgårdens IF
Eon Arena 19.00

Trendbrott eller tredje raka?
DIF åkte upp tidigt till Timrå för att värma där och vara ordentligt förberedda för kvällens match. Kvar i Stockholm förutom långtidsskadade Mathias Tjärnqvist är Jakob Josefsson, Jimmie Ölvestad och Marcus Kruger. Gustaf Wesslau vaktar kassen. För Djurgården gäller det att gå rakare på mål och få utdelning på chanserna annars kanske det blir svårt att vända trenden. Jag tror inte Hardy är så sugen på en tredje raka förlust, samtidigt vill jag inte se en förlust till. DIF ska tillbaka upp på vinnarspåret så fort som möjligt. Vinna i Eon Arena är inte det lättaste. Visserligen tre raka segrar mot Timrå men det kommer bli tufft ikväll ordentligt. 

Timrå är hyfsade på hemmaisen, kniven på strupen för Challe dessutom som förövrigt bänkade målsprutan Niklas Anger för andra matchen i rad. Förstår nog inte den tanken där. Hade Anger vart i DIF hade han nog inte suttit på bänken när det behövs mål framåt. I imrå saknades Mattias Karlsson, Pär Styf, Eric Moe och Fredrik Sonntag senast. Osäkert om deras medverkan ikväll. Klart är att forwarden Anton Axelsson är tillgänglig igen.

"Tingsrydshockeyn" - Sveriges bästa i Div.1 just nu!



Tingsryds AIF - Sveriges bästa division 1-lag!

19 raka segrar i divison 1 södra. En målskillnad på 95-28 och 1 2  p o ä n g  ner till tvåan Olofström som TAIF besegrat i båda mötena med totalt 12-4!. Det är g a n s k a bra. Eller? TAIF har sen man trillade ur Hockeyallsvenskan för några år sedan bara velat komma tillbaka. Förra året var det riktigt nära men man trillade på Asplöven i sista matchen i kvalserien. Örebro tog platsen i stället. Jag är övertygad om att TAIF snart är uppe i nästhögsta serien inom kort. Men man får bara hoppas att Troja klarar sig kvar däruppe med. Troja är på gång efter två pinnar i Umeå och nu på slutet har det börjat ljusna efter en tung start på säsongen. De klassiska derbyna mellan TAIF och Troja är speciella.

Jag kan inte TAIF så bra men det finns många bra spelare som gått vägen via TAIF:s plantskola. Det är många stora namn i klubbens historia och jag kan inte alla men här är några som förknippas med klubben.

Den störste är väl ändå "Big-Kjell",

Kjell Samuelsson

...som via Leksand hamnade i NHL och Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning.

I dagens elitserie hittar vi:
- Fredrik Emvall, Linköpings HC 
- Niklas Olausson, tidigare Linköpings HC men nu i Luleå Hockey,
- Mattias Elm gammal målvakt, jobbar nu i Linköpings HC

- Christian Jakobsson, TAIF
och Växjö Lakers spelar ännu, tillbaka där allt började
- Anders Åkesson aktiv ännu, lagkapten i TAIF sen många år.
- Larry Pilut som förövrigt avslutade karriären i Karlskrona för någon säsong sedan.

Två stora framtidsnamn:

* Oliver Ekman-Larsson,
född 1991, back som tog klivet vidare till Leksands IF, juniorlandslagsback och på väg mot NHL, draftad av Phoenix Coyotes.


* Viktor Cruz-Rydberg, född 1995, forward, kallas även för "Sveriges bästa 95:a" av vissa. Viktor kunde ses i TV-pucken där han producerade och var anledningen till Smålands framgångar i årets TV-puck. Fick äran att se Viktor i Alvesta i julas när lillebrorsan i Alvesta SK mötte TAIF:s 95:or. TAIF vann med 13-0, Viktor Cruz Rydberg låg bakom åtta (fem mål + tre assist) av de tretton målen. Har en utvecklingskurva som går spikrakt uppåt. Ska bli intressant att se om han stannar i TAIF eller om han kliver vidare uppåt i seriesystemet. En oerhörd hockeytalang i alla fall.
Har även ett par kompisar också representerat klubben under några säsonger: Viktor Rydh hemifrån Rydaholm, Peter Andersson från Alvesta.

  - - - - - 
 
Bara hoppas att det håller hela vägen denna säsongen och att vi får se härliga hockeyallsvenska derbyn mot Troja nästa säsong!

Sånt här gör mig förbannad

Hårdare bestraffning på knätacklingar inom ishockeyn!


Fega knätacklingar!
...är bland det fegast man kan göra som hockeyspelare. Det ger ofta svåra skador som kan plocka bort spelare för en hel säsong. Det borde bli hårdare bedömning och långa avstängningar när man försöker skada spelare. Sträcker man ut benet mot en annan så vet man att det är stor risk för skada. Fast sen om det händer som det ofta gör så säger spelaren som gjorde det som är snabba direkt efter att säga: "Det var inte meningen" för att slippa utvisning eller svarta rubriker. I NHL finns det många fegisar men så även i Sverige.

Ett namn är ju speciellt när det gäller knätacklingar som "inte var meningen"


Martin Thörnberg HV71
- Elitseriens egen crybaby

AIK har en bit kvar!

  VS 
AIK-Växjö Lakers 0-2
inför ca 3500 per på Hovet


AIK - upp och ner

Växjö Lakers
besegrade AIK ganska komfortabelt på bortaplan. I vanliga fall brukar AIK vara hemmastarkt men i år har det vart ömsom vin ömsom vatten. Solnaklubben som ska spela KHL, har ni hört så dumt. Kan man inte ens besegra Växjö i hockeyallsvenskan så har man ju inte i en proffsliga att göra. Det kanske var en dålig jämförelse men det ligger lite i det i alla fall. Personligen tycker jag att AIK ska ta sig upp i Elitserien och etablera sig där innan man eventuellt ens funderar på att byta liga. Det verkade precis som laget också fick svårt att presera med den senaste nyheten i skallen. Jag tror nog AIK måste komma ner på jorden, ta match för match och se vad det räcker till denna säsongen. Skulle det bli Elitserien är det riktigt bra gjort. Det kanske skulle vara ett steg mot en eventuellt ligabyte. Växjö Lakers däremot känns som det kan hända vad som helst. Lakers har också vart lite upp och ner men det verkar som att fler lag kan slå alla i årets hockeyallsvenska.

Men jag hoppas på Smålands Stolthet:


IF Troja/Ljungby

DIF spelar i "Proppskåpet" ikväll

Tillbaks igen!
Får ursäkta om det vart lite glest över helgen här på bloggen. Har vart på trevligheter över helgen så det blev inte mycket tid över för bloggen dessvärre. Men är tillbaka igen som vanligt nu - håll till godo!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elitserien - omgång 23
Timrå-Djurgården
Eon Arena 19.00


Challe mot sitt gamla DIF igen
Challe Berglund har ett visst tryck på sig nu. Timrå måste börja vinna annars får herr Berglund med all sannolikhet hitta ett nytt lag och jobb. Timrå har tre raka förluster i ryggen, Djurgården kommer med två raka förluster. En som inte var nåt att snacka om mot LHC och en fotbollsförlust senast mot FBK (0-1) Det är mycket som måste börja fungera igen i DIF:s spel. Man måste börja göra mål!

Södertälje-Rögle
Viktig streckmatch, SSK jagar uppåt och Rögle jagar säker mark på rätt sida slutspelsstrecket.

Färjestad-Brynäs
Säg 17 raka så darrar Brynäs. Eller inte. Så många matcher har FBK i övertag mot Brynäs på hemmais. Blir det 18:e raka ikväll?

Div.3: Inställd RSK-match ikväll

Div.3 Östra

OBS! Matchen FLYTTAD - spelas tisdag 24/11!

  VS

Rydaholms SK - Lenhovda IF
OBS!: Inställt - spelas tisdag 24/11 19.00

Inställd match ikväll
Sjukdomar, svininfluensan och annat härjade i RSK-lägret, okay ingen svininfluensa dock men annat elände som gjorde att RSK inte fick ihop lag ikväll till matchen mot Lenhovda. Nytt speldatum blir tisdag 24/11 kl 19.00

Övriga matcher ikväll
Wettern-HA74 1-4
Kalmar-Make Believes 8-2
Virserum-Skillingaryd 10-2
Eksjö-Gislaved FLYTTAD - spelas också tisdag 24/11

Diö-Åstorp 8-4

Div.2 B Södra
Åseda-
Motala 1-4

Div.2 C Södra
Alvesta-
Trelleborg 5-2
Värnamo-
Kallinge/Ronneby 1-2

Hockeyn är märklig ibland...


Anders Bastiansen - Segerskytt för FBK!


Elitserien - Omgång 22
Djurgårdens IF - Färjestads
BK
0-1, 0-0, 0-0
Skott:
35-19 (15-8, 13-4, 7-7)
Mål:FBK: Anders Bastiansen
Publik: 8094 - FULLSATT (IGEN!)

Mörka november igen?
Fullsatt utsålt på Hovet och riktigt drag på läktaren men tyvärr fick de inte valuta för pengarna. Andra raka förlusten är ett faktum trots ett massivt spelövertag. Efter 0-1 mot Färjestad i eftermiddag så är DIF på väg ner i en svacka. Man vinner skotten totalt överlägset, skapar chanser och trycker ner FBK men ändå så stod det 0-1 inför sista perioden, sjukt orättvist sett till spelet. Målet såg väl kanske inte helt otagbart ut heller, svårt att säga men så är det. Det gäller att göra mål men DIF är uddlösa i många av avsluten på mål precis som innan. Det behövs in en målskytt i laget fortfarande. Hardy verkar fortfarande vänta på att någon eller några ska kliva fram men hur länge kan han göra det när laget börjar dala i tabellen. DIF har mycket puck och många skott men det spelar ingen roll om inte pucken vill in.

Tacklingen av Magnus Nygren i FBK, inte vidare snyggt..

Den hårt jobbande junioren Patrik "Sillen" Cehlin fick en inte så snygg tackling i ryggen i början på första perioden, blev liggande ett tag men reste sig och kom tillbaka i spel i den andra perioden. Färjestad har sin bästa spelare i målvakten Henrik "Jätten" Karlsson som definitivt var hela orsaken till att FBK tog hem tre poäng idag.

I sista perioden är det Djurgården mot Henrik "Jätten" Karlsson i Färjestad-kassen. DIF trummar och trummar så pass att FBK tar timeout för att försöka komma igång med eget spel. FBK kommer upp litegrand och ligger på kontring och när de väl får lägen så är det farligt. "Jätten" i FBK-kassen håller tätt som väggen och tar gruvlig revanch sen förlusten senast mot HV71 (0-5). I slutet plockade DIF målvakten men mer än en jättechans av Mike Zigomanis så blir det 0-1. Andra raka segern för Färjestad mot DIF denna säsongen och DIF kommer få svårt att slå FBK i vinter känns det som. Det brukar vara ett par lag som DIF har stora svårigheter att slå och det blir nog så med FBK i vinter.

Bara att gräva ner sig i kväll och ta nya tag på träningen imorrn och ladda om för nästa match för Djurgårdarna.
FBK är tillbaka på vinnarspåret igen och mötet med fansen efter utklassningen senast mot HV så gav det positivt resultat. Henrik Karlsson hade kanske sin svettigaste afton men är nog lika glad för det.

Övriga resultat
Luleå-Frölunda 2-1

Brynäs-Södertälje 4-4
efter förlängning
Jakob Markström agerar mänskligt helt plötsligt, tre enkla insläppta och utbytt mot Eddie Läck. Brynäs får det därmed extra tungt. SSK ledde länge och väl och var på väg mot tre poäng men Brynäs vägrade ge sig. 2-4 blev 4-4 och kvitterignen kom med 18 sekunder kvar av matchen

Linköping-Timrå 4-2
Timrå hade en poäng, vilket kändes ganska konstigt. LHC ska egentligen ta tre enkla men de måste underskattat Timrå rejält. I sista ryckte de upp sig och fixade segern. Hur länge är Challe Berglund kvar som tränare i klubben är den stora frågan nu.

Rögle-Modo 1-2 efter förlängning
Rögle hade koll på Modo ledde 1-0 och speciellt på en viss nr 21 i bortalaget. Två man som låg på och gjorde allt för att störa stjärnan. Men det går inte i en hel match för Peter Forsberg kvitterade i tredje perioden och gav sen Per-Åge Skröder en macka i förlängning som satte 1-2 och fixade extrapoängen till EX-krislaget Modo Hockey. 1+1 av Forsberg och det här är ganska sjukt. Vilken effekt så här långt. Foppa har gjort åtta poäng på tre matcher och är hela anledningen till att Modo har börjat leverera igen. Det ser bra ut än så länge men vad skulle hända om Forsberg gick sönder igen? 

Kvällsmatch 18.30
HV71-Skellefteå 2-3

Foppa-show ikväll!


Hlavac lekte med Djurgården


Elitserien - Omgång 21
Linköping-Djurgården 4-1
3-1 1-0 0-0
Skott: 28-30
Mål:LHC: Patrik Zackrisson, Tony Mårtensson, Jan Hlavac
Mål:DIF: Daniel Brodin

Djurgården helt under isen
DIF åkte förstås på stryk ikväll när man har chans att hänga på i toppen och klamra sig fast däruppe. Mot LHC var man inte med förrän det var försent. Wesslau släppte första skottet. Man vinner inga matcher med målvakter som gör så även om det kanske inte var hans fel att DIF loosade ikväll. LHC hade 2-0 efter ett par minuter och matchen var körd redan där. Daniel Brodin fick göra ett tröstmål innan LHC enkelt, alldeles för enkelt 3-1. Målen som tillkom ikväll var alldeles för enkelt. Bedrövligt att se. I andra satte LHC även 4-1 gonatt tack och ridå. Resterande av matchen spelades bara av kändes det som. DIF kom ingenstans men det blev inga fler baklängesmål. Det enda positiva ikväll. Skotten vann DIF med 30-28 men det spelar ingen roll när det står 4-1 på tavlan. Kanske lite synd att Wesslau skulle stå ikväll. Ridderwall har vart stabil och stod senast. Varför inte spela han igen? det är dags att välja en förstekeeper för att få en trygghet i laget. Det kanske funkar att köra varannan ett tag men ska det bli slutspel så måste det till en förstekeeper för spelarna och lagets skull. Någon av de två måste vara bättre än den andra. Det är bittert just nu men det jag såg i första var ett LHC som gjorde mål. DIF hade spelet men ändå blir det 4-1. Det är för dåligt. Lägsta standarden måste upp ett par rejäla snäpp för fortsättningen annars är det botten som gäller..igen.

Övriga resultat

Modo-Luleå 4-0


Magiskt Foppa!

Foppa-Show!
Jag säger bara FOPPA-effekten! Det är bara ställa sig upp och applådera. Det är en av världens genom bästa ishockeyspelare och Sverige bästa hockeyspelare som kommit fram hittills, två mål ikväll och vilka mål sen. Foppa klev fram och avgjorde när det behövdes som mest. Foppa är just nu ovärdelig för Modolaget. Pratade med en viss luleåsupporter innan på dagen och han sa:
 
"- att det inte var något märkvärdigt med att Modo har Foppa, -han är en spelare, han lyfter inte ett helt lag, Luleå är ett kämpalag och kommer ta poäng ikväll"

Två mål och fyra assist säger något annat än uttalandet ovan. Sex poäng på två matcher är toppklass för en spelare som inte spelat en hel säsong på tre-fyra år. Helt sjukt att se men otroligt kul för hockeysverige. Det kommer stiga hockeyfeber i Ö-vik efter det här. Till nästa match lär det vara ännu mer folk som återvänder till "Banken" tänker jag. Det ser ljust ut för Modo. I och med segern och att Rögle vann över Timrå så är inte Modo sist i Elitserien längre. Ett kliv närmre mot säker mark.

Färjestad-HV71 0-5
Toppmatch? Seriefinal? Glöm det!
FBK vek ner sig fullständigt ikväll. 0-8, 0-5= 0-13 på två matcher som har ett rejält övertag på FBK som verkade livrädda för HV-spelarna ikväll. Det sitter nog tungt i huvudet på vissa spelare i det gröna laget att det blev stora siffror senast. HV hade 100% koll på ett FBK som behöver göra en omstart. De lär får veta att de lever och att det inte får se ut som det gjorde ikväll. Vad eller vilka ska stoppa HV71 blir då nästa fråga?

Frölunda-Brynäs 3-2
Brynäs ledde och hade stor favör i skotten. Det ska sägas att Frölunda var äckligt effektiva ikväll. Vinner med 3-2 i en match som kanske inte skulle vart några hemmapoäng alls. Men sån är hockeyn ibland. Tungt för Brynäs

Skellefteå-Södertälje 7-4
Kvällens mest målglada match där SAIK hade övertaget på SSK som dock aldrig gav sig.

Timrå-Rögle 4-5
Timrå är illa ute efter kvällens fight. Stort övertag skottmässigt och i skapade chanser men gästerna från Ängelholm lika effektiva som Frölunda ikväll. Ett Timrå som slet för en vinst hemma mot Rögle som också dom slåss för varenda poäng. Rögle gav sig inte och vände på matchen. 3-3 inför sista där Mathias Sjögrens 4-5 efter 12 minuter in på sista blev matchavgörande. Svidande för Timrå och viktig seger för Rögle.








Inför nedsläpp: LHC-DIF


Linköping-Djurgården
Cloetta Center 19.00

Tuffaste matchen på länge
...enligt tränare Tomas Montén och det känns så inför kvällens fight. Positivt för DIF är att Marcus Ragnarsson spelar från start. Det är bara Mathias Tjärnqvist som saknas och räknas bort. Timmy Pettersson börjar på bänken. Det ska sägas att det är väldigt tuff konkurrens om platserna i laget och särskilt sen Mike Zigomanis kom. Mikael Holmqvist har inte spelat på ett par matcher bland annat. Men det är bara att kriga på. Det gäller att förtjäna att spela för "Hårde" Hardy. DIF mönstrar Gustaf Wesslau i kassen, Timmy Petterson och Mikael Holmqvist börjar på bänken.

Hemmalaget ställer Fredrik Norrena i kassen, som inte imponerade mot HV71 senast dock. Daniel Fernholm är tillbaka i spel men fortfarande osäkert med Magnus Johansson. Osäkert kort i centern Joakim Eriksson också för LHC så Slavomir Lener har en del att fundera på. Mats Fröshaug spelar inte.

Nedsläpp 19.00

AIK Hockey i KHL ???

 + = SANT?!
Mycket ska man läsa innan ögonen ger upp. Alltså..skämtar dom? Råttorna från Solna vill lira i KHL, de platsar ju inte i Elitserien än. Det är ingen bra idé, dom ska ju först o främst ta sig till ELITSERIEN innan de ens kan tänka på att spela i en liga som är flera gånger bättre än den svenska just nu! Klubben har taskig ekonomi och en framtid som inte säker för tillfället heller. 

Det känns bara komiskt, det är ingen framtid för Gnaget i den ligan i alla fall.

- Konstigaste hockeynyheten på bra länge

och till AIK:  "Kom in i matchen först!!"


"Låt förbund och disciplinnämnd döma hockeyn!!!"

Klicka här: ->Från hockeykanalen.se

"Tidigare Timråjunioren
Joakim Toivonen var inte helt nöjd i en match mot Sollefteå nyligen. Då slogs han med Marcus Erlander och när slagsmålet var avslutat -trodde alla - gav han sig på Erlander en gång till. Den andra rundan slutade illa för Erlander som fick näsbenet avslaget, spricka på okbenet och svårigheter att andas på grund av allt blod i näsa och svalg, står det i domarrapporten från matchen. Igår fick Toivonen sitt straff från disciplinnämnden i Region Norr. Han stängs av fram till 17 januari, skriver Allehanda Medier"


Polis? -  Nej tack! 

Jag förespråkar att allt som sker på en hockeyrink ska vid utrednignar och avstängningar alltid oavsett utredas av svenska hockeyförbundet, disciplinnämnden och internationella hockeyförbundet om så behövs men INTE blanda in och ringa och polisanmäla en hockeyspelare för en sån här sak. Det sker på rinken, med hockeygrejer på under en match. Hade man själv blivit polisanmäld för att ha slagits på rinken hade jag lagt av med hockeyn tror jag. Då finns det ingen anledning att hålla på längre. Gå över gränsen på rinken och så åker man på en polisanmälan, nej det funkar inte..Det hade det gått för långt då. Då är det inte idrott längre. Mitt förslag då hade likaväl vart att lägga ner allt vad disciplinnämnder och hockeyförbund heter och låta tre kaxiga poliser dra på sig skridskorna och utöva övervåld på rinken istället. Där det efter varje match väckts åtal av en åklagare som sett matchen live och sedan granskat extrema situationer på video efteråt. Skämt åsido, hör ni inte hur dumt det hela låter? eller det kanske är framtiden för idrotten vad vet jag? Det är ungefär som att hockeydomare ska gå utanför en rink och döma i ett slagsmål mellan två klackar.. som sen avgörs hos hockeyns disciplinnämnd. Det funkar ju inte så det förstår väl alla.

I fallet som hockeykanalen skrev om idag så är det vad jag menar. Det är ett extremfall med ett slagsmål som gav skador på en av dem. Killen som slog gång på gång får ett långt kännbart avstäningsstraff av en disciplinnämnd istället för att det ska gå utanför idrottens gränser, i det här fallet hockeyns, och bli en civil sak inom rättsväsendet av polis, åklagare och rättsväsen ska lägga sin näsa i blöt i onödan. De kan fokusera på att stoppa brottslingar och lösa Palmemordet någon gång istället.

This is my side of the case! Det finns massor av åsikter om det här men detta är min syn på det hela. Varje fall skiljer sig men så länge det går att låta bli att göra en civilrättsak av en idrottshändelse desto bättre!

 


Hockeytorsdag!


Match i "Chokladkartongen" ikväll


Elitserien omgång 21
Linköping-Djurgården
Cloetta Center 19.00


Svårspelade LHC väntar för DIF
LHC har blivit en dimension bättre med Hlavac och Hlinka i laget. En ytterligare spets i laget där Micke Håkansson och Tony Mårtensson legat bakom det mesta så här långt. Laget är dessutom stabilt hemma och DIF brukar kunna lugga LHC lite då och då enligt statstiken. Men inför kvällens match känns det knivigt. LHC har en fått en helt annan dimension sen de fick in sina tjecker. Formen på hemmaplan är stabil och LHC är ganska svårslaget hemma. DIF kommer med en bra form och lär mönstra liknande lag som senast mot Frölunda. Till matchen ikväll är frågan om Marcus Ragnarsson kan spela. Han är i full träning men vill vara hundra procent innan han hoppar in igen. Matcherna mellan lagen brukar vara rejäla kamper. Får hoppas på det ikväll med. Det svider fortfarande sen LHC slog ut DIF i kvartsfinalen 2008

Övriga matcher ikväll:
Skellefteå-Södertälje
Oerhört svårtippat, SAIK har inte levt upp till förväntningarna på slutet. SSK jagar febrilt poäng.

Modo-Luleå
Ett pånyttfött Modo kommer spela mycket bättre nu när Foppa och Hinote är med. Eller var det bara en engångsföreteelse senast? I annat fall blir det tufft för Luleå ikväll.

Timrå-Rögle
Bottenmötet och livsviktiga poäng för båda lagen. Timrå bör nog vinna.

** Färjestad-HV71 - CANAL+ ikväll 18.45 **
Seriefinalen i Karlstad ikväll.

Frölunda-Brynäs
Frölunda bärgar tre nya poäng.

Canada Cup 1991: Säger bara Steve Larmer - vilket skott!


Sverige-Canada topp-10 mest minnesvärda möten

KOLLA IN: efter 44 sekunder: Steve Larmers skott på Tommy Söderström så gallret trycktes in. Vilket skott han hade herr Larmer från Chicago Blackhawks då.

VM 2003: Sverige-Finland 6-5


Rysningar varje gång när man ser hur Sverige knäcker Finland i g e n!

Minns ni? OS 1998 i Nagano


Sverige - USA

Huokkos ersättare blir...


Niklas Andersson till Leksands IF

Niklas Andersson från Djurgården är klar som ersättare för Janne Huokko som tvingas lägga av på grund av knäskada. Niklas har vart i Leksand under denna säsongen för att få matchträning. Det är en bra deal för Niklas som inte tog plats i Djurgården denna säsongen heller. Bara att lyckönska honom där.

Leksands Janne Huokko tvingas sluta


15. Jan Huokko - tvingas lägga av

Kl. 17.00 idag kallar Leksand till presskonferens, då kommer det bli officiellt.
Karriären är över. senaste knäskadan sätter stopp för fortsatt spel för leksandsbacken Janne Huokko.

Dan Hinote klar för Modo!


Dan Hinote är klar för Modo Hockey

Därmed är Modo att räkna med igen. Jag tror på ett riktigt lyft för laget när Mackan Näslund kommer in i laget om ett par veckor. Titta bara igår. Jag skrev att det skulle bli en Foppaeffekt och det blev det ju rejält.  Modo har fått tre nya spelare på två dagar. Det ser genast ljusare ut för Modolaget som måste fått energi och särskilt efter gårdagens seger i Gävle. 5-1 på Brynäs. Nu får verkligen Södertälje, Rögle och Timrå se upp.

Kolla in Power Play på Aftonbladet-TV!



Aftonbladet-TV:s hockeymagasin Powerplay rankar Elitseriens bästa och sämsta klackar..

- Se det!
 
- Vilka tror ni har den bästa hockeyklacken i Sverige??


Djurgården slog Frölunda igen!


Matchavgörande mål av Nicklas Danielsson

Elitserien omgång 20
Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC 3-1
1-1, 1-0, 1-0
Skott: 36-19 (15-5 14-5 7-9)
Mål:DIF: Mike Zigomanis, Nicklas Danielsson & Nichlas Falk
Mål:VF: Tomi Kallio
Publik: 7397
----------------------------------------------

Femte raka utan förlust för Djurgården!
DIF tog en ny tre poängare ikväll när man rättvist slog Frölunda med 3-1. I den första perioden var det dock Frölunda som började bättre än DIF, tog ledningen på en fladderpuck som Ridderwall nog skullet tagit från Tomi Kallio. Frölunda ställde Sebastian Idoff sedan Johan Holmqvist insjuknat under uppvärmingen, Holmqvist satt ombytt i omklädningsrummet sen ifall det skulle hända något med Idoff. Efter målet fick VF lite energi och DIF var inte alls med första tio minuterna. DIF kvitterar i spel fem mot fyra. Mike Zigomanis fick göra sitt första mål på en  nätt styrning. Det kändes rättvist. Konstigt nog så vann DIF skotten med 15-5. Det kändes inte riktigt så dock.

I andra var det bara Djurgården, bara Djurgården. Total överlägsenhet förutom ett friläge när utvisade Niklas Andersson kommer in och får pucken helt ensam med Ridderwall, försöker med samma fint som mot Rögle senast men pucken går utanför. DIF snurrar och pressar ner Frölunda som inte hänger med alls. Det negativa är att man snurrar runt för mycket, visserligen mycket puck men skapar inga direkta farliga chanser. Det positiva är att det blir mål till slut. Marcus Kruger hittar Nicklas Danielsson som slår till direkt mellan benen på Sebastian Idoff. 2-1 i paus och helt rättvis Djurgårdsledning.

I tredje är det nervöst att sitta och titta för Frölunda kontrar vasst. DIF håller mycket puck i anfallszon för att få tiden att gå. Båda lagen får spela powerplay men inga mål faller. I slutet drar Frölunda på sig en onödig utvisning när man är sex man på banan. Man satsar med en extraspelare fem mot fem men då får Nichlas Falk tag i pucken och kan avgöra till 3-1 i tom kasse. DIF vinner rättvist men skulle gjort fler mål. Man har det där lilla extra med sig idag igen för vid ställningen 1-1 hade VF ett par chanser och ett mål där så kanske matchen hade sett annorlunda ut. DIF har mycket puck och skapar en del men det måste till lite extra spets i avsluten. Har man inte det där lilla extra går det ofta åt andra hållet. Så pass jämt är det i Elitserien. Nu blev det tre sköna pinnar och femte raka utan förlust för DIF men det kan snabbt vända åt andra hållet.

Bäst i Djurgården ikväll
** Jimmie Ölvestad - Matchens lirare i DIF igen! Tacklade sönder vissa VF-spelare ikväll, så gott att se!

** Patrik Cehlin - Jobbar stenhårt byte efter byte. Var lika jobbig som Jimpa ikväll. Vilket slit!

* Nicklas Danielsson
 - Viktigt mål för Nicke ikväll! Han jobbar hårt och ligger på som de två andra ovan. Suveränt!


Övriga resultat ikväll

Brynäs-Modo 1-5


Foppa tre assist och vinst i comebacken - Sanslöst bra

Peter Forsberg
och Magnus Häggström såg till att Modo kunde vinna ikväll och ta sin första trepoängare på bortais denna säsongen, all fokus låg på nr 21 som låg bakom tre av fem mål ikväll. Det är mer än hyfsat av Foppa som dock som vanligt var ödmjuk efter matchen.

Södertälje-Timrå 4-3 efter förlängning
SSK vände mot Timrå som gick ifrån till 0-2 i början. Linus Klasen fixade två baljor och det var kvitterat. SSK slet till sig segern i förlängningen sedan.


Inför nedsläpp på Hovet


Elitserien omgång 20
Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
Hovet 19.00

All fokus ligger väl på matchen som spelas i Gävle ikväll. Modo kommer dit och tröja nr 21 kommer vara aktiv på isen igen. Stort mediauppbåd i Gävle ikväll. Huvudmatchen på canal+ är ändå matchen på Hovet i Stockholm mellan DIF-Frölunda. Det krävs hårt jobb som i alla matcher ikväll för DIF men dags att stoppa Frölundas svit på Hovet. det är två år sedan senast DIF vann hemma, då blev det setvinst med 6-0. Fredrik Bremberg var matchens lirare den gången. Ikväll finns ingen Bremberg med men däremot Marcus Nilson som varit riktigt pigg och äntligen börjar hitta nätet igen. Fyra mål på de två senaste matcherna från Mackans sida. Kan ju hoppas att det fortsätter ikväll.

Läget i lagen: DIF spelar med samma gäng som senast. Marcus Ragnarsson är tillbaka i träning men spelar inte, så det är bara "Ragge" borta i DIF-laget. Henke Eriksson och Calle Gustafsson spelar med Juniorlaget. DIF presenterar laget 17.15 Indianerna från göteborg saknar Riku Hahl ett bra tag framåt, samt att backarna Ville Mäntymaa, Philip Larsen, Peter Andersson och Mikko Lehtonen saknas till kvällens drabbning. Frölunda presenterar sitt lag senare.

Brynäs-Modo
All fokus på Foppa förmodligen.

Södertälje-Timrå
SSK vinner ikväll. De är bättre än Timrå, så är det bara!


"Dan Hinote till Modo"!


Dan Hinote (i vit tröja) sägs ansluta till Modo inom kort.

NHL-bördige Dan Hinote även kompis med en viss Forsberg ansluter till Modo inom kort. Han ska vakta Forsbergs rygg är det tänkt. Dan spelade i Modo under lockouten och vem minns inte när han utmanade jätten Zdeno Chara i Karlstad (bilden)

Dagens bomb i Hockey-Sverige!


Foppa & Mackan

Det är nog den roligaste hockeynyhet på länge. Trots att jag inte håller på Modo någonstans så tycker jag det är skoj. Både för Modo och hela Hockeysverige. Modo är elitseriejumbo, sladdar hjälplöst illa på sista plats i Elitserien. Man letar förtvivlat efter nyförvärv som kan komma in och styra upp situationen. Men nu verkar det ha löst sig på ett väldigt positivt sätt: Det var 17 år sedan sist men nu spelar dom ihop igen:


Peter Forsberg - ÄNTLIGEN!


Markus Näslund - Tillbaka där allt började, intressant!

De båda kommer spela med Modo resten av säsongen - GRATIS! Folk får säga vad de vill men du har rätt Modoröv, det är hjärta eller the heart of hockey faktiskt. Foppa spelar redan ikväll mot Brynäs och tro mig det kommer bli en Foppa-effekt. Det är bara att gratulera Modo, de får två av världens bästa spelare i laget. De är inte i toppform någon av dom men när dom väl är med och inne i det om ett tag så kommer det ge en förhoppningsvis positiv effekt för laget och för hela Modo. Jag antar också att det kommer vallfärda folk tillbaka till "Banken" i Ö-vik igen. Det här kan, observera k a n bli Modos räddning.

Återuppstår JVM-kedjan från 1993?
Kan det nu också vara så att den berömda JVM-kedjan från 1993 uppstår igen? Forsberg-Sundström-Näslund. Givetvis finns det i tankarna hos de här tre herrarna.

-uppdaterad- "Toppmatch på Hovet ikväll"


Elitserien omgång 20
Djurgårdens IF - Frölunda Indians HC
Hovet 19.00 (Canal+ 18.45)

-Huvudmatch på Canal+ ikväll 18.45-

Frölunda kommer på besök på Hovet. Laddat för en tuff match. För det brukar vara heta möten lagen emellan. Göteborgarna har en gruvlig revansch från senast då DIF tog en femetta i Scandinavium. Förra säsongen vann Frölunda alla möten på Hovet. Det lär bli något jämnare ikväll. Laget som bjuder på minst vinner ikväll.

Brynäs-Modo

Peter Forsberg och Markus Näslund är klara för Modo Hockey. Ett Modo som måste börja vinna och med Foppa på isen redan ikväll kan vändningen börja. Brynäs är hyfsade på hemmais men får det tuffare nu när en viss nr 21 är med igen.

Södertälje-Timrå
Tror Timrå får svårt på bortaplan mot SSK. SSK är på bättringsvägen.


"#21 spelar i Modo"



Det är det hetaste ryktet just nu, den där veliga nr 21 verkar ha bestämt sig. Det blir inte NHL. Det blir Elitserien. Det blir Modo. Det sägs från Vancouver-håll nu på morgonen. Återstår att se om det stämmer inom kort. eller hur lång tid det nu tar innan nr 21 äntligen vågar bestämma sig.

HV71 fortfarande obesegrat på hemmais


HV71-Linköping 6-4
HV är bäst längs E4:an, man fortsätter att vinna på hemmais. Ikväll blev det 6-4 mot Linköping i en målglad och händelsefull match. HV är överlägset i powerplay och på två pp i första var det 2-0. Ett borta-pp senare var det 2-1 och även kvittering men inte i spel i numerärt överläge genom Jan Hlavac. Andra perioden hann inte ens börja innan HV var i ledningen igen i spel fem mot fyra. LHC kom tillbaka en tredje gång men när HV gjorde 4-3 så orkade inte LHC komma igen. HV satte 5-3. Matchen slutar 6-4 och HV vinner över LHC ganska komfortabelt.


Rögle-Färjestad 5-3
Rögle vinner när jag tror de ska förlora. Men men, en oerhört viktig seger för skåningarna. FBK:s andra raka förlust.

Luleå-Skellefteå 1-1
efter förlängning
Oavgjort norrlandsderby! Hockey är inte rättvist. Det var nåt Skellefteå fick lära sig ikväll. Ledning hela matchen, kontroll och spel mot ett mål hela sista perioden men en retur senare så var det kvitterat. I förlängningen ville båda lagen avgöra men inga mer mål i matchen. Det ska tilläggas att det var sjunde raka utan seger - tre poäng- för Skellefteå.

Inför nedsläpp: "Slaget om E4:an"

HV71-Linköping
Huvudmatch ikväll för egen del som jag tänker följa.
Toppmöte, slaget om E4:an, de båda -köpingslagen möts och det brukar vara tajta tuffa matcher. Stefan Liv står i HV-kassen. Det saknas några stjärnor ändå. André Pettersson och Juka Vuotilainen saknas i HV. I Linköping saknas Patrik Zackrisson. Magnus Johansson spelar eller inte spelar, ovisst.

Rögle-Färjestad
Klar bortavinst tippar jag.

Luleå - Skellefteå        Live på Canal+
Förstår inte Canal+ val här men vet att det nyligen blev klart med en ny säkrare studio i Jönköping och därför har Canal+ vägrat sända därifrån tills detta är klart. Svårt här, norrlandsderby men förhandstipsen, lite tråkigt men ändå till Luleå som är riktigt starka hemma.




3450(!!) personer på en Div.1 match igår

 VS
Karlskrona HK - Tingsryds AIF 0 - 2
Publik: 3450 personer i Telenor Arena


Vi snackar division ett södra. Klubben säljer fler säsongskort än Södertälje i Elitserien. Karlskrona sålde till den här säsongen 2200 säsongskort jämfört med bara 1500 för Södertälje SK i självaste Elitserien. Helt sjukt egentligen. Vi snackar om Karlskrona Hockey. En gammal storklubb med en viss Håkan Loob som spelade där med sina bröder. Timo Lahtinen tränade då laget bland annat. I matchen mot Tingsryds AIF igår var det 3450 personer. japp. 3 4 5 0 personer. Ett fullsatt Telenor Arena eller Arena Rosenholm som den också kallas. KHK har ett högt mål i sikte. Senast år 2014 ska laget vara i Allsvenskan. De har en liten bit kvar tills dess känns det som men mycket kan hända. Titta bara på Popcorn-laget Växjö Lakers. De lyckades på en ganska kort tid.

Matchen då? Tingsryd vann 2-0 och går som tåget i ettan. Obesegrade än så länge.


Elitserien: Tre matcher ikväll

Luleå - Skellefteå
Norrlandsderby. Krig månne?

HV71-Linköping
Slaget om E4:an igen. Stefan Liv tillbaka i HV-kassen.

Rögle - Färjestad
FBK ska bara vinna. RBK känns ganska tunna förtillfället

Div.3: RSK tog andra raka!

Div.3 - Omgång 9

  VS  

Rydaholms SK - HKL Make Believes 5-3
2-0, 3-2, 0-1

RSK tog andra raka segern!
Jag hade rätt känsla idag, RSK hade god chans på vinst och så blev det. Skönt. Enligt rapporter var matchen ingen höjdare att titta på. Men det känns som RSK gjorde vad de behövde för att vinna idag. RSK:s Niklas Hård var bra i kassen och hade det svettigt stundtals. Hade han inte spelat på topp så kanske gästerna hade ätit sig ikapp men så blev det inte. Det blev andra raka segern och det var huvudsaken för klättringen fortsätter!

Övriga matcher:
Kalmar-HA74 2-2

Skillingaryd-Gislaved 5-5
Wettern-Eksjö 4-3
Virserum-Lenhovda 5-3


Diö-Malmö Kryptonics 7-3

Div.2
Helsingborg-Alvesta 4-0
Värnamo-
Jonstorp 4-5

Vimmerby-Åseda 2-1

Div.3: RSK går för andra raka!

Div.3 - Omgång 9

  VS  

Rydaholms SK - HKL Make Believes
Talavidshallen 17.00

Andra raka segern ikväll?
Jag hoppas och tror att det är ett laddat RSK som skrinnar ut på isen ikväll. Segern senast har stärkt laget och nu kanske det släppte lite. Make Believes är ett studentlag och som har lite varierande lag till varje match men de ska absolut inte underskattas. Jag tror på en bra match ikväll och andra raka segern! Go TEXAS Hockey! 


Öriga matcher
Kalmar-HA74
Skillingaryd-Gislaved
Wettern-Eksjö
Virserum-Lenhovda
Diö-Malmö Kryptonics

Div.2
Helsingborg-Alvesta
Värnamo-Jonstorp
Vimmerby-Åseda

Okänd junior avgjorde för DIF ikväll!

Elitserien - Omgång 18
Södertälje-Djurgården 1-3
1-1, 0-0, 0-2
Skott: 26-29
Mål:SSK: Robert Carlsson
Mål:DIF: Marcus Nilson 2 & Daniel Brundin
Publik: 4846 personer i Axa Sport Center


Daniel Brodin gjorde viktiga 2-1 efter en individuell prestation!

Okände junioren Daniel Brundin matchvinnare för DIF
!
DIF bärgade tre oerhört sköna pinnar borta mot Södertälje ikväll. Det satt hårt inne men oerhört hårt jobb låg bakom segern. SSK tog ledningen på ett flaxmål i spel fem mot fyra. Wesslau såg inget på målet och det kändes inte direkt rättvist. DIF startade bra men har som vanligt svårt att hitta målet. DIF kommer tillbaka och kvitterar genom Mackan Nilson som drar till från blå och skottet kommer lite överraskande som dock ställer Björn Bjurling fullständigt i kassen. Skönt. Det kändes helt rättvist.

Andra perioden är jämn och DIF håller ett bra spel. DIF är lite bättre stundtals känns det som men SSK är oerhört vassa i sina kontringar. Man ska väl tacka Wesslau att det inte slinker in nån skitpuck då men 1-1 står sig till sista perioden.

I sista var det verkligen kämpatakter. DIF förde spelet och hade mest puck men har inte så vasst anfallsspel. SSK som kontrade, kontrade väldigt vasst, för det kändes som varenda gång  de kom in i zon så var det farligt. De kom till väldigt farliga chanser. Matchen avgörs på en individuell prestation från den lovande junioren, kämpen Daniel Brodin som snor pucken från SSK:s Stefan Gråhns. (Lovely Colin Zeal!! Hälsa Gråhns det nästa gång du snackar med han haha) 2-1 i det läget var oerhört viktigt. DIF hade en väldig oförmåga att få till heta chanser men det var en kämpainsats som gav segermålet. DIF höll 1-2 när SSK satsade på en gubbe mer utan Bjudning i målet. Då satte Mackan Nilson 1-3 i tom kasse. Så oerhört skönt. DIF förbättrade därmed statistiken i Södertälje.

SKÖNT!

Det som var mest positivt ikväll var hur desaa juniorer som Patrik "Sillen" Cehlin och Daniel "Brodde" Brodin slet som djur och stressade ihjäl SSK:s backar. De var där hela tiden och gav inte backarna i hemmalaget en lugn sekund. De var Jimpa Ölvestadtyper och var obekväma varenda sekund de var inne på isen ikväll. Hardy Nilsson gör helt rätt som satsar med att köra dessa juniorer som sliter gärnet för att vinna puck högt upp i banan.

Övriga resultat
Timrå-Färjestad 2-1
Frölunda-Rögle 5-4
Linköping-Luleå 6-2

Modo-HV71 4-5 efter sudden death: Hade HV vunnit på övertid hade vi vunnit pengar ikväll. SUG!!

Skellefteå-Brynäs 2-2

Inför nedsläpp: SSK-DIF

Elitserien - omgång 18
Södertälje - Djurgården
Axa Sport Center 16.00

Mike Zigomanis gör debut för DIF
Nyförvärvet Mike Zigomanis går direkt in i första femman. Ska bli intressant och se vad han är för spelartyp. I annat så mönstrar DIF samma lag som senast. "Ragge" och "Tjärna" fortfarande borta. Gustav Wesslau börjar i kassen. SSK mönstrar i stort sett samma lag som senast Stefan Gråhns är osäker, i övrigt är läget oförändrat. Fredrik Svensson, Topi Jaakola, Jörgen Bemström och Julian Jakobsen är forfarande på skadelistan.

Svårtippad match...

Nedsläpp 16.00


Elitserien: "Derby" - SSK borta idag


Axa Sport Center, Södertälje


Elitserien omgång 19
Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 16.00

Revansch?
Ingen lång bortaresa för Djurgården i eftermiddag. Södertälje står för motståndet hemma i Axa Sport Center. SSK borta brukar inte vara någon speciellt rolig historia. DIF har svårt att vinna där. DIF:s spel är hyfsat men är fortfarande inte så som man vill ha det. Två raka utan förlust efter uppehållet och visserligen en kämpaseger hemma senast mot Luleå men det finns mer att önska tycker jag. Det är fortfarande för mycket upp och ner i spelet. Så ska det bli poäng i eftermiddag måste DIF komma igång på allvar. Det krävs en betydligt mycket bättre bortamatch än man gjorde mot Modo på borta senast. SSK är bra hemma så det kommer bli kamp därute på isen.

Övriga matcher 16.00
Modo-HV71
Skellefteå-Brynäs
Linköping-Luleå
Frölunda-Rögle

Canal+ kl 18.30
Timrå-Färjestad

Ge ett svar nu Foppa!!


Peter Forsberg - Ska du spela eller sluta??

"Sluta håll en hel hockeyvärld på streckbänken, ge ett svar. Ska du spela eller ej. Ju mer tid det tar desto mer löjligt känns det här. Efter 36 år borde du känna din kropp mer än väldigt väl och särskilt dina fötter"

Personligen tycker jag att det har gått lite för lång tid och det är dags för ett svar. Antingen spelar han men eftersom han redan spelat i Tre Kronor så är han nog inte så smart om han lägger ner nu. Spela i Modo det är mitt förslag. Ge moderklubben en sista tid innan han lägger av. Det vore bra för honom, lagom med matcher och vila emellanåt, och det skulle höja intresset i Hockeysverige.

DIF vann jämn match över Luleå


Mackan Nilson - tvåmålsskytt


Elitserien omgång 18
Djurgården-Luleå 6-3
0-0 3-2 3-1
Skott: 31-24
(7-8, 17-5, 7-11)
Mål:DIF: Marcus Nilson 2, Marcus Kruger, Kyle Klubertanz, Patrik Cehlin & Jakob Josefsson
Mål:Luleå: Pär Ahlbrandt 2 & Cam Abbott
Publik:
6003

Mackan Nilsons mål avgjorde
DIF kunde ta tre sköna men kanske inte så rättvisa poäng hemma mot Luleå. Efter en mållös och ganska händelselös första period så tog DIF kommandot och ledningen i andra. Luleå kom tillbaka i spel i numerärt överläge och efter ett försvarsslarv av DIF. 1-0 blev 1-2 och Luleå förde matchen. DIF kom tillbaka och Marcus Krugers 2-2 var riktigt läckert från början till slut. Gillar Daniel Brodins skarvpass till Kruger som enkelt rundar Modig och sprätter upp kvitteringen. DIF tar även ledningen innan paus och det är ett omtalat mål. Luleå vill ha det till att DIF framflygande back Oscar Eklund stör Modig i momentet innan Patrik "Sillen" Cehlin gör 3-2 men det är väldigt tveksamt. 3-2 inför sista kändes inte säkert alls. Luleå var minst lika bra som DIF.

I tredje är det också Luleå som snurrar friskt med DIF som återigen har stora problem när man blir nertryckt i egen zon. 3-3 kommer rättvist och det är under en period när Luleå äger matchen. Men DIF skulle visa sig få med sig lite flyt för Marcus Nilsons 4-3 kommer slumpmässig känns det som. DIF spelar power play men det är inte bra och får inte anfallsspelet att stämma men då kommer målet. DIF får energi och av bara farten kommer 5-3 när Jakob Josefsson kommer igenom och sätter pucken. Luleå satsar på att plocka ut Modig men det slutar med att Marcus Nilson gör sitt andra mål för kvällen och fastställer slutresultatet till 6-3.

Övriga resultat igår
HV71-Frölunda 2-2 efter förlängning
Brynäs-Timrå 4-1
Skellefteå-Linköping 2-2
efter förlängning
Rögle-Södertälje 1-4
Färjestad-Modo 4-1


Div.3: RSK-VINST i Sävsjö!

 VS
HA74 Highlanders - Rydaholms SK 3-4

Övriga matcher igår:
Eksjö-Kalmar 0-3
Make Believes-Virserum 3-6
Lenhovda-Skillingaryd 6-5

Suverän seger av RSK!
RSK slog igårkväll en av seriens favoriter så här långt, HA74 i deras egen hall. Jag väntade mig en betydligt svårare match för RSK:arna men återigen så hade jag fel. Underbart när det blir så! Jag skickade iväg ett glatt sms till lagkapten Jonasson senare på kvällen och fick ett skönt svar tillbaka:

"-Tack! Äntligen! Klättringen har börjat /Lillis"

Det känns genast som laget har fått lite utdelning samt att spelet verkar stämma mer och mer. Hoppas det gav rätt energi till matcher framåt och att man får med sig ännu mer poäng och kan börja avancera i tabellen. Härnäst väntar Make Believes hemma på söndag.

Kämpa RSK!

Div.3: efter 2 perioder i Sävsjö

  VS
Efter två perioder leder RSK med 4-3!

Hoppas hoppas hoppas det håller i sig!

Jag passar på att blogga nu när jag är hos Modoröv och kollar på hockeyn. Det blir mer om matcherna imorgon. Får förhoppningsvis min dator imorgon också

KÄMPA RSK! KÄMPA RSK! KÄMPA RSK!

Div.3: RSK åker till Sävsjö ikväll

Division 3 C Östra - omgång 8

 

HA74 Highlanders - Rydaholms SK
Sävsjö Ishall 19.00

Svår bortamatch väntar RSK ikväll. Det är ett formtoppat serieledande HA74 som väntar på motstånd ikväll av RSK. HA74 har sex raka utan förlust så det gäller att vara på tårna när pucken släpps ikväll. RSK som i sin tur klivit ett steg åt rätt håll när det gäller formen och spelet. En poäng senast hemma som skulle varit två var ett besked på det. Men man har en bit kvar dock, men ge det lite tid. Bara man får ihop laget efter alla skador och sjukdomar så kommer det bli bättre och bättre.

Övriga matcher ikväll
Eksjö-Kalmar
Make Believes - Virserum
Lenhovda-Skillingaryd

Värnamo Hockey mot sin bästa säsong på länge!?

Alvesta SK - Värnamo Hockey 3-3
1-0 2-2 0-1
Skott: 42-20

VGIK tog en bra poäng borta mot Alvesta inför ca 800 personer i Virdavallens ishall i derbyt i hockeytvåan. ASK tog ledningen och hade koll på matchen. ASK gick upp till 3-1 men VGIK vägrade ge sig. 3-2 inför sista blev 3-3 sedan VGIK kvitterat tidigt i perioden. ASK vann skotten ganska överlägset och hade många möjligheter i spel fem mot fyra men VGIK spelade ett tajt försvarsspel och gjorde det riktigt bra. Tog därmed en viktig poäng med sig hem. Värnamo imponerar på mig denna säsongen det måste jag säga. Det verkar vara nåt större på gång där. Undrar vad det är som är Bengans segerkoncept för det ser onekligen bra ut.


Full omgång i Elitserien ikväll


Elitserien omgång 18
Djurgården-Luleå
Hovet 19.00

Botten mot toppen
Så kan man nog nästan sammanfatta kvällens drabbning på Hovet. Topplaget Luleå kommer på besök. Djurgården som har haft en ok säsong men inte mer jobbar fortfarande för att få i ordning på sitt spel till det mer stabila. Det är för mycket dalar i spelet och alldeles för dåligt. Målskyttet måste lossna med för den delen. Gäller att DIF får en bra start, ett tidigt mål så man får energi. tar Luleå kommandot blir det tufft. DIF jobbar på att åter bli hemmastarkt så tre poäng idag är ett måste. DIF har en revansch att kräva sen förlusten uppe i Luleå senast. Gäller för DIF att se upp med poängmakarna i Bröderna Abbott och Mats Lavander ikväll.

Inför kvällens drabbning så saknas Mathias Tjärnqvist och Marcus Ragnarsson, Christian Eklund preliminärt. Målvakt i DIF blir klart efter matchvärmingen. Gästerna från norr saknar ett gäng spelare med: Fredrik Styrman, Pierre Johnsson och Robin Lindqvist samtliga har legat sjuka och de missar matchen ikväll. Thomas Raffl är tillbaka i träning, men missar matchen även han.

Övriga matcher:
Skellefteå-Linköping
SAIK har mycket att leva upp till. LHC är riktigt vassa. Knapp bortaseger här

*Brynäs-Timrå           *sänds på CANAL+ ikväll
Luktar kryss. Men jag tror att det blir vinst för Timrå! -Kvällens skräll-

Rögle-Södertälje
Rögle tar tre pinnar ikväll. De bygger upp sitt hemmaspel nu.

Färjestad-Modo
FBK fortsätter som tåget på hemmais. Tror inte Modo har mycket att hämta ikvällens match.

HV71-Frölunda
Trendbrott? Frölunda fick pisk här senast men laget är på riktig uppgång. HV71 är seriens starkaste hemmalag. Blir det Göteborgs Kex som bryter denna trend?

Lakejerna: "Popcorn up your ass"


                  "Popcornlaget"

Hockeyallsvenskan - Kronobergsderby
Växjö Lakers - IF Troja/Ljungby 3-1

Vilken humor dom har, lakejerna från Växjö som inför gårdagens match vecklade ut en stor banderoll över hela västra ståplats storlek gigantisk med texten ”Popcorn up your ass!” jag skrattade en lång stund när jag läste det nyss. Humor verkligen. Synd bara att dom fick skratta sist denna gången med. Växjö besegrade Troja med 3-1 och jag missade det fullständigt. Hade ingen koll på det. Dåligt, riktigt dåligt. Måste bli bättre på att ha koll de här matcherna. Visserligen lämnade ja in datorn och var iväg och såg elitserien igår kväll men missade att det var kronobergsderby igår. Denna säsongen är det dock bara attt konstatera att det är ett lag i kronoberg som regerar i år. Det är Växjö Lakers. Troja kommer få det svårt ända in i slutfasen att försöka hålla sig kvar i serien. Det är känslan nu i alla fall. Jag trodde på att Troja skulle vara aningen bättre i år men det har varit tvärtom. Man är inte ens säkra på hemmaplan. Visserligen seger över Bofors och Leksand men man har en bit kvar till hemmaformen. På bortaplan har det gått trögt. Ett par matcher har man vart nära att bärga poäng men i övrigt har det inte vart så bra.
Fast jag hoppas ändå att Troja får fart på grejerna och får med sig ett par segrar så kommer det gå bättre och bättre. Nästa gång lagen möts tror jag Troja slår Lakers. Det är dags då!

Hett derby i Div.2 C Södra ikväll

GO ASK! GO! ASK! GO ASK! GO ASK! GO! ASK! GO ASK!

Division 2 Södra C
    
Alvesta SK - Värnamo Hockey
Virdavallens Ishall
Nedsläpp: 19.00
Tvåan mot trean i tabellen möts ikväll. Senast lagen möttes vann Alvesta ganska komfortabelt men matchen ikväll lär bli tät tajt och riktigt tuff. Räkna med tjockt med folk i Virdavallens Ishall när det är s.k Grindslant. Sponsorerna betalar en krona per åskådare. JAg hade mer än gärna vart på plats för att se matchen ikväll. Älskar såna här matcher. Längtar ibland tillbaka till tiden då Rydaholm hade Alvesta eller Värnamo i serien. Det var folkrika matcher med mycket känslor och riktigt roliga matcher även om inte RSK vann så ofta.

Ikväll håller vi på ALVESTA SK! GO ASK!

Mike Zigomanis(?) klar för Djurgården

Mathias Tjärnqvist ersättare är nu klar: det blev den kanadensiske anfallaren Mike Zigomanis från AHL. Han har representerat Carolina Hurricanes, St.Louis Blues, Phoenix Coyotes och Pittsburgh Penguins. Totalt har han spelat 189 NHL-matcher och gjort 39 poäng, fördelat på 21 mål och 18 assists. Närmast kommer han från spel i Toronto Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies. Mike har i AHL förövrig gjort 269 poäng på 329 matcher. Utlåtandet för Mike: "Han har en bra karaktär och hårt arbetande spelare. Han är en allroundspelare som även kan göra poäng" Om allt går som det ska så debuterar Mike förmodligen borta mot Södertälje på lördag. Annars blir det på tisdag hemma mot Frölunda.

Jag hoppas verkligen att han är något att ha för DIF. Jag gillar egentligen inte okända utländska importer som sägs ha spelat i NHL. De kostar ofta mer än de smakar. Jag hade väl mer hoppats på en spetsspelare med sinne för målskytte. Men det kanske kommer innan deadline 31 januari.
 


En poäng uppe i Ö-vik!


Kristofer Ottosson - poängräddare


Modo-Djurgården 2-2
1-0 1-0 0-2
Skott: 38-16(!)
Mål:Modo: Per Svartvadet & Mats Zuccarello Aasen
Mål:DIF: Nicklas Danielsson & Kristoffer Ottosson
Publik: 5189


Utspelade i två perioder
Djurgården knep äntligen poäng uppe i Örnsköldsvik. Borta mot Modo blev det 2-2 i en riktigt dålig match av DIF. Man började bra i första men har problem att skapa chanser och framför allt göra mål. Modo började passivt de första tio minuterna men sen tog de över totalt. 1-0 kom psykologiskt rättvist innan första paus. 2-0 kom också i ett läge där DIF:s Marcus Nilson spelade bort en kvitteringsmöjlighet och där planens bästa spelare, norrmannen Mats Zuccarello Aasen får tag på pucken, kommer två mot en med Mattias Timander, håller i pucken, spelar över till Timander som skjuter, Wesslau räddar och styr ut pucken till Zuccarello som enkelt vispar in 2-0. Inga mer mål innan paus. Kan ju säga att ingenting talade för Djurgården inför den sista perioden, Hardy tog Time out efter 12 min i  andra men det gav ingen effekt heller. Skotten var också förkrossande 28-6! vilket säger allt.

I den tredje kom DIF ut mer aggressivt och får en viktig reducering efter ett par minuter där Andreas Engqvist som varit totalt osynlig i matchen och i säsongen så här långt, drar upp ett anfall, fintar båda backarna som ändå går på kropp, pucken lämnas kvar och där kommer Nicke Danielsson och gör 2-1.

2-1.

Kontakt. Energi till DIF. Men DIF drar på sig en onödig utvisning när Timmy Pettersson snuddar Zuccarello i ryggen och som faller som en fjäder. Powerplay Modo. 3-1 hängde i luften just nu. Jimmie Ölvestad, Djurgårdens bästa spelare ikväll spelar i boxplay och gör allt för att döda utvisningar, får med sig pucken ut ut försvarszon, drar upp ett anfall, har med sig Kristofer Ottosson som får pucken, avancerar in i anfallszon och snärtar iväg ett skott. KLANGEN hörs långväg, Ribba in och det är KVITTERAT?!!. Inte rättvist någonstans men hockey är aldrig rättvist känns det som. DIF har hämtat upp 0-2 till 2-2 på t r e minuter. 2-2 och nu är det match på allvar. DIF får en otrolig energi och börjar spela som man ska medan Modo i stället blir ängsligt. DIF jagar ett ledningsmål och gör det bra stundtals. Modo saknar inte chanser heller men matchen går till förlängning.

I Sudden har lagen varsin chans att avgöra. DIF startar den bäst men Modo har trycket i slutet. Ena chansen får Modos Kristian Forsberg och hela målet öppet men missar efter en perfekt dragning. Matchen sista chans med EN sekund kvar får "Sillen" aka Patrik Cehlin som prickskjuter i ribban på ett 40 meters pass från David Printz. Lagen får dela på poängen, inte helt rättvist men DIF spelar upp sig i sista samtidigt som Modo förlorar ytterligare en tredje period.

Var borta hos två Modoiter och tittade på matchen i o med att min dator är på reparation och de var nöjda i början men oroliga inför sista. Det kändes helt obefogat just då men som tredje perioden utvecklade sig så kan jag förstå deras oro i det läge. Men de ska vara glada att det inte blev en repris på förra årets möte efter uppehållet. då blev det 7-0 på Hovet till DIF...

Matchens bästa spelare:
1: Mats Zuccarello Aasen Modo
2: Jimmie Ölvestad DIF
3: Gustaf Wesslau DIF

Övriga resultat
Rögle-Brynäs 0-0
Luleå-HV71 5-3
Frölunda-Linköping 3-1
Södertälje-Färjestad 2-3 efter förlängning´
Timrå-Skellefteå 2-1


Ingen dator på några dagar :(


   virus på datorn...

Fick lämna in min dator för virussanering tidigare idag dessvärre så ni får ha lite överseende med att bloggen inte kommer uppdateras som brukligt med inför- och eftermatchrapporter. Men så fort jag kommer åt en dator så kommer jag lägga in några snabba rader. Snacka om att vara.

Bloggen över 1 år gammal
Bloggen passerar nya träffrekord mer och mer nu vilket är skitkul så tack alla ni som vill läsa min blogg.
STORT TACK
! Hgade det inte vart några som läste här så skulle man nog inte fortsatt.
Fortsätt och tyck till. Jag tycker till mest hela tiden och skriver precis vad jag tycker och tänker om saker och ting angående det som sker på isen och vid sidan av, så ni får gärna komma med k o n k r e t kritik.
Jag skriver av eget intresse så tar upp sånt som jag finner intressant. Finns mycket mer inom hockeyämnet och jag försöker täcka av det mesta lite då och då.

Svår bortamatch i omstarten för Djurgården


Elitserien omgång 17
Modo-Hockey - Djurgårdens IF
Swedbank Arena, Örnsköldsvik
Nedsläpp 19.00

Svår bortamatch direkt
Elitserien startar om igen idag med full omgång efter ytterligare mindre lyckad kalkonturnering för "landslaget". DIF beger sig till Örnsköldsvik och svårspelade Swedbank Arena där Djurgården ALDRIG vunnit. Man var oerhört nära sista mötet i våras. Ledning 3-0 med 9 min kvar, Fredrik Bremberg satte säkert en straff och jag tänkte att ÄNTLIGEN en vinst borta mot Modo men vad tror ni händer?? Modo har ett otroligt flyt i slutet, DIF tappar huvudet och Modo kvitterar 4-4. Så typiskt. Det är väl det bittraste poängtappet jag minns mot Modo borta. Hade det blivit en vinst där kanske det hade blivit slutspel för DIF i våras trots allt. Men det där är historia nu. Klart inför matchen redan nu är att Marcus Ragnarsson och Mathias Tjärnqvist inte spelar. Vilket är tunga avbräck för DIF.

Två segrar på sju år i Örnsköldsvik
Senaste vinsten borta mot Modo efter full tid var för 5 år sedan. Nämligen 22 november 2004 under NHL-lockouten. Matchen stod 0-0 länge och väl in i sista perioden. Jag stod på jobbet och lyssnade på två perioder och stängde av lurarna då. Lyckades undvika resultatet till jag kom hem och gjorde kvällsmacka och satte mig för att se reprisen på Canal+ på kvällen. Minns att Marty Turco vaktade kassen i DIF då och han var som en vägg. Matchen gick mot sudden då Mackan Nilson drog upp ett anfall, kom innanför offensiva blå, droppar till en framflygande Johnny Oduya som drar till direkt och 0-1 sitter stenhårt i taket bakom Modos målvakt Tommy "Sållet" Salo. Modo pressade på bra i slutet men Turco spikade igen, han var en publikattraktion för han gick gärna ut och stoppade pucken och lurade bort attackerande forwards som en sjätte back. Modo spelade sex mot fem i slutet där Hasse Jonsson sköt ett direktskott men Turco plockade den. Mariusz Czerkawski satte 0-2 i tom kasse sen. Det är fyra spelare som var med senast det begav sig i Modos gamla arena KempehallenMarcus Nilson, Jimmie Ölvestad, Nichlas Falk och Christian Eklund.  Statistiken är helt på Modos sida för att hitta ytterligare en seger så hamnar vi på den 5 mars 2002 i sista matchen innan slutspelet. Seger med 4-1 blev det då. Men det är en oerhört jobbig och svår match som väntar DIF ikväll.

Modo borta - Den tråkiga trenden!
22/11-04 Modo-Djurgården 0-2
19/2-05 Modo-Djurgården 3-1
3/11-05 Modo-Djurgården 5-2
6/2-06 Modo-Djurgården 5-0
26/9-06 Modo-Djurgården 4-2
2/1-07 Modo-Djurgården 3-0
25/9-07 Modo-Djurgården 5-4
7/1-08 Modo-Djurgården 5-4
27/9-08 Modo-Djurgården 6-3
3/11-08 Modo-Djurgården 4-3
14/2-09 Modo-Djurgården 4-4

Luleåspelare utsatt för ett practical joke


Luleåspelaren får sin bil "stylad" av sina snälla lagkamrater innan han ska iväg och hämta sin flickvän..



Niklas Olausson, Luleå Hockey



Sebastian Idoff i FINSKA landslaget


Sebastian Idoff - en landskamp med finska landslaget

En av de märkligaste händelserna på länge som jag läst om i alla fall. Det hände i går i matchen mellan Småkronorna J18 - Finland J18. Finska landslaget hade bara en målvakt till start och vad händer då?:

"Efter första perioden gav den finska målvakten upp och då fick lagledaren och den förre MalmöIF-spelaren Raimo Helminen ta till sista livlinan - fråga Småkronornas coach Lars Lindgren om de kunde få låna Sveriges andremålvakt, Frölundas Sebastian Idoff, om han kunde hoppa in i Finlands kasse. Idoff hoppade in i mellan stolparna på det finska målet och matchen slutfördes. Mycket märkligt men lite roligt på ett vis. Idoff gjorde bra ifrån sig och stoppade i alla fall några puckar. Småkronorna vann matchen med 6-4, och man vann även hela turneringen"


Trist måndag!


Ingen elitseriehockey idag - 1 dag kvar
Så trist.

Inte konstigt då kalkonturneringen i Finland tog slut så sent som i går kväll. Spelarna måste ju få hinna hem innan de ska vidare till nästa match. Jag måste ju säga att det finns inget positivt med turneringen som var i helgen. 7-0 smällen mot Finland känns fortfarande då alla hockeysidor har det som stor rubrik givetvis. Inte mer än rätt. Tre Kronor och Bengt-Åke ska sågas så det känns ordentligt. Så här får det inte se ut och får inte hända en gång till. Svenskarna spelade inte ens för hedern igår, det är bedrövligt, pinsamt.

Det känns bara som ett tvingat uppehåll för Elitserien på nåt sätt. Sverige underpresterar alldeles fö mycket så det känns meningslöst inför varje turnering. Det är väl egentligen bara en turnering som truppen är riktigt bra, det var den i våras, när det är LG Hockey Games på hemmplan. Det är ju dessutom sista turneringen innan VM. vill alla vara med som tänker sig att försöka ta sig till VM.

Tre Kronor i träningsturnering nej det glömmer vi...

Roligast igår...

....förutom att Djurgårdens Fotbollslag räddade kontraktet! (Hejdå Hammarby ha det så kul i lingonserien! *långfinger åt er*)

....så var det att TROJA vann hemma mot BOFORS. Viktigt!

RSK tog poäng: 3-3 mot Eksjö

Division 3 Östra - omgång 7

VS 

Rydaholms SK - Eksjö Hockey 3-3
Skott: 35-16

RSK tog en poäng
RSK fick 3-3 hemma ikväll och tog en poäng, helt klart ett steg i rätt riktning. Vinner skotten med stor marginal 35-16! men har fortfarande stora problem att göra mål. Rydaholm spelar riktigt bra och resultatet 3-3 stämmer inte alls överens med matchbilden, då RSK:arna äger mestadelen av matchen. Man får fila lite på försvarsspelet som kan bli lite bättre. Eksjö har mycket och tacka sin målvakt för efter denna matchen.

Övriga matcher i serien
Virserum-HA74 2-2
Lenhovda-Gislaved
Kalmar-Wettern 4-3
Skillingaryd-Make Believes 3-0


Div.2 C Södra
HF Linköping-Åseda 7-2

Div.2 B Södra
Värnamo-Limhamn 5-2
Jonstorp-Alvesta 4-5

Sämst Tre Kronor! sämst!


Sverige utskrattat -> 7-0 i Helsingfors. Största förlusten??

Största förlusten mot Finland på ett bra tag och vilket sätt sen.
Alltså gå och bada. Finland lekte med kronorna så det stod härliga till. Satte bakispizzan i fel strupe när vi fick in hockeyn på tv:n och i intevju med Magnus Johansson och vi hör på tonläget att det inte verkar okay. Sen får vi höra 7-0???. Seriöst!?. Bengt-Åke, nu får du verkligen ta dig en rejäl funderare. Så här får det inte se ut. Tre Kronor är återigen helt under isen. Något är fruktansvärt fel för laget man har på pappret ska kunna slå Finland vilken dag som helst, så länge alla bara gör sitt jobb. Förstår varför många inte tycker det är intressant att se Tre Kronor i dessa träningsturneringar. Finland körde på och visade vilja och hjärta. Svenskarna tappade matchen i andra då det rasade rejält. De gav upp ganska tidigt och då hjälper det inte att ha spelare som Foppa som kan gå in och rädda Kronorna. Finland spelar alltid hungrigt, aggressivt och ha ett bra offensivt spel. De är bättre än Kronorna i de här turneringarna av någon konstig anledning. Det är precis som att Tre Kronor inte går in hundra procent förrän det är VM eller OS. Det är då det gäller, visserligen har Sverige vunnit mer än vad Finland har gjort, kanske har de gjort eller ja det är nog så att det HAR gjort svenskarna lite väl bekväma. Finnarna däremot jobbar hela tiden för att ALLTID slå Sverige oavsett och mot nya framgångar. Snart vankas både VM och OS och nån sån här kalkonturnering till. Nu är det mer intressant för vissa bekväma spelare som brukar stå över resor till Ryssland och Tjeckien men som nu måste lägga ner mer energi för att kanske nå en OS-plats.

Största förlusten??
Efter att ha kollat upp tidigare historik så blev det ju 8–3 till Finland i Tjeckien i höstas. I Oslo 1998 vann Finland med 7-2 och i Zlin 1997 förlorade Tre Kronor med hela 1–8. Det är väl några av de största förlusterna jag hittar. Men det spelar ingen roll. Det är inte ok, det är helt oacceptbart. Jag trodde Tre Kronor skulle bli lite mer stabila och vara bättre nu efter i våras men det såg ut som det brukar idag. Elitserien är en hyfsad liga men långt ifrån någon toppliga i Europa helt klart.

96 dagar kvar...


till Vinter-OS i Vancouver 2010

Bara så ni vet!

Var hamnar Foppa?


#21

Sverige möter Finland i sista matchen i Karjala Cup i eftermiddag och mediahysterin om Peter Forsberg är intensiv. Min fråga är var han kommer spela? Senaste buden gör gällande att det är Ryska KHL-lag som ryckt i Foppa med feta sedelbuntar. Min känsla där är att han definitivt inte hamnar där. Det blir NHL. Tror jag. Eller?.

Div.3: Dags för två RSK-poäng!!

VS
Division 3 Östra - omgång 7

Rydaholms SK - Eksjö Hockey
Talavidshallen 17.00


Dags för två poäng!
RSK tar emot Eksjö hemma i Talavidshallen i eftermiddag. Ett Eksjö som verkar riktigt vassa så här långt. De parkerar på tredje plats och är en poäng efter serieledarna HA74. Förra säsongen hade RSK svårt mot Eksjö. Såg mötet hemma i Rydaholm där RSK skulle vunnit men inte fick till det, 2-2 då. När lagen sedan möttes i Eksjö blev det 5-5. Eksjö blev bättre ju längre serien gick förra säsongen men i år är de strået vassare med ett bättre lag. Eksjö mönstrar en 18-mannatrupp till kvällens match. Läget i hemmalaget har ljusnat på skadefronten betydligt. Idag saknas bara Jimmie Färm och Christoffer Rohman annars mönstrar Tomas ordinarie lag. Marcus Ottosson är tillbaka i RSK-tröjan och han behövs där bak med sitt stabila defensiva jobb. Välkommen tillbaka Otto!

Preliminär laguppställning mot Eksjö
Nicke       (Gabbe)
Johan Carlsson - Mikael Stridsberg
Daniel Herrlin - Daniel Jonasson - Magnus Göransson

Nicklas Johansson - Daniel Hagström
Jakob Johansson - Andreas Håkansson - Björn Johansson

Niklas Boström - Marcus Ottosson
Marcus Fransson - Anders Svensson - Tim Pettersson

Anton Andersson - Jim Sköld - Marcus Korpinen


Övriga matcher i serien
Virserum-HA74
Lenhovda-Gislaved
Kalmar-Wettern
Skillingaryd-Make Believes

Div.2
Jonstorp-Alvesta
Värnamo-Limhamn

Sverige föll mot Ryssland

Karjala Cup 2009
Sverige-Ryssland 1-4

Sverige föll idag på förmidagen mot Ryssland. Såg lite av matchen, var väl inte så mycket att se egentligen förutom när Foppa var på isen. Han var mycket bättre än i torsdagens match. Imorgon möter Sverige Finland i avslutningsmatchen. Jag har inte skrivit så mycket om turneringen som ni kanske märkt men har haft svårt att finna något som helst intresse. Går bara och räknar dagarna till Elitserien går igång igen. Det känns väldigt mycket mer intressant bara. Visserligen är Tre Kronor landslaget och ska vara det som drar men inte hos mig. OS i februari ser man fram emot. För där möter de bästa möter de bästa. Det är turnering av intresse. Hoppas ju att Sverige vinner mot Finland i morgon men de betyder ingenting egentligen.

På tisdag är det Elitserien igen. Det är intressant!

Välkommen till NHL Hedman


Smällen inatt

Victor Hedman
åker på en riktig propp av Ottawas Chris Neil. Hedman ser inte Neil innan det är för sent. Smällen tar på hakan men Hedman reser sig upp efter en stund och tar sig själv till båset och går rätt ut i omklädningsrummet.

-UPPDATERAD! En märklig historia om en svensk elitseriespelare...

Alla minns väl när den svenske elitspelaren lämnade ett elitserielag för ett par år sedan. Blev "utlånad" som det hette under märkliga former. Han lämnade Sverige för ett ryskt lag och fick dessutom skriva på en klausul att inte spela i ett annat svenskt elitserielag så länge kontraktet med den svenska elitklubben gällde. Vissa vet vem jag pratar om men i vilket fall. Nu vet jag varför han lämnade den svenska elitserieklubben just då. Har hört liknande saker om Peter Messa och en viss Martin Brodeur, visserligen i helt skilda världar men de har vart utför samma situatution. Nu tränar han i Sverige igen och kan bli klar för en svensk elitserieklubb inom kort. Men kommentaren som skrevs om att denna spelare eventuellt skulle komma tillbaka löd: - "Då får medspelarna hålla hårt i sina respektive från och med nu"...

Mindre smickrande..

Var bara tvungen att kolla runt lite om vad som verkar vara sant och så vidare i detta fallet och hittade en hel del märkliga berättelser om diverse. Historien om denna killen, som tydligen en av mina läsare luskat ut redan, är en enda stor..soppa. Men hoppas att han håller fingrarna i styr och presterar på isen för sitt lag. Jag har ju två namn i inlägget men efter att ha läst runt lite så kan den göras lång med många vääldigt kända hockeyspelare som vart i blåsväder och lämnat föreningar i tid och otid. Vilken soppa som sagt.

Dagens inlägg på Tomas Ros-blogg

...är lite roligt!

Klicka här - - >blogg.aftonbladet.se/5

Mika Hannula tränar med Djurgården

Som jag skrev i går så var ett första namn i luften angående Mathias Tjärnqvists ersättare. Nu är det bekräftat att Mika Hannula ska träna med Djurgården, inledningsvis. Sen ska det föras samtal om det ska bli något mer. Hannula är på väg tillbaka från sin korsbandsskada. Han väntar på ett specialskydd så han kan börja åka skridskor igen så han är långt ifrån redo att köra för fullt. Att det ska bli spel i Djurgården är dock inte aktuellt i nuläget.

Säsongen 1997–1998 spelade Mika Hannula juniorhockey i Djurgården.


Fortsatt tungt för Troja.. - Uppåt för "BabyTigers"!

Hockeyallsvenskan, omgång 15
Borås-Troja 6-3
Troja var uträknade borta mot Borås men kom starkt i tredje. Vann sista perioden med 3-0 men föll ändå tungt med 6-3. Petter Sandström släppte ett par billiga kassar samtidigt som Trojas försvar bjöd lika mycket. Som sagt tidigare innan så blir det tufft för Troja att hålla sig kvar i vinter som det är nu. Enda fördelen är att serien är lång.

Div.2 B Södra
Åseda-Nittorp 2-5
Åseda kommer få tufft att klara sig kvar i tvåan.

Div.2 C Södra
Alvesta-Tyringe 2-
Oavgjort i seriefinalen. ASK hänger på i toppen men har kanske inte fått den utdelning som de velat i de senaste två matcherna. Nu flåsar Värnamos BabyTigers i nacken. De var inte speciellt topptippade men har väl överraskat i varje fall på mig så här långt. Läs nedan..


Osby-Värnamo 1-3 - nämen?!



Värnamo "BabyTigers" största överraskningen helt plötsligt

VGIK verkar ha hittat formen, femte raka utan förlust! De slår underifrån för de var riktigt bottentippade innan serien började. Bara tre förluster på 10 matcher är inte fy skam. Jag trodde inte på VGIK i år men ändå svårt att säga hur det skulle bli. De har ett väldigt ungt lag men det kanske är medicinen. Unga hungriga lirare från egna leden som vill visa att VGIK inte är så dåliga som det vart de senaste säsongerna. VGIK är bara blott två poäng efter tvåan och lokalkonkurrenten Alvesta SK. Tyringe leder tabellen sex pinnar för "Babytigers". Före detta Alvestatränaren Bengan Gustafsson verkar ha hittat konceptet för sitt lag och hur man ska få fram bästa effekt. Just nu ser det ialla fall bra ut. På söndag väntar Limhamn Limeburners på hemmaisen i Aplarinken.

För övrigt så möts snart Alvesta och Värnamo igen. Nämligen om en vecka, onsdagen den 11 november i Virdavallens Ishall. Enkrona-matchen där alla sponsorer betala en krona per åskådare. Om båda lagen behåller formen tills dess kommer det bli ett av de tuffare mötena lagen emellan på ganska länge. ASK har varit numret större ett längre tag nu

"Hannula ersätter Tjärna?"


Mika Hannula

Mika Hannula
är första namnet som kommit upp i spekulationer för vem som ska ersätta Mathias Tjärnqvist. Djurgårdens sportchef Janne Järlefeldt säger att det inte nödvändigtvis behöver vara en powerforward likt Tjärna men det återstår att se vem som finns ledig. DIF kollar marknaden ivrigt via agenterna ute på spelarmarknaden. Mika som varit knäskadad, det berömda korsbandet ryker ju av och sätter spelare ur spel i ett halvår. DIF har sökt Mika och hans agent, och han ska få ett läkarutlåtande om hur statusen är. Efter det kanske det kommer ett beslut om han är aktuell eller inte. I vilket fall hoppas jag på en klass-spelare. En som höjer DIF och kan göra mål.

Bra HV71!


Adam Almqvist

Svensk hockey verkar bli friskare och friskare. Ett tecken på det är att HV71 igår ett kontrakt med sin egna junior Detroitdraftade Adam Almqvist 18år . gjort hela 29 poäng (5 mål, 24 assist) på 13 matcher i den södra J20-serien och toppar poängligan.  Han har vunnit TV-pucken med Småland och är för tillfället i Kanada med Småkronorna på landslagsuppdrag
Som jag tjatat om här på bloggen innan litegrand så är det livsviktigt att ge sina egna chansen istället för att köpa in dyra utländska ofta mediokra spelare som tjänar mer än vad de presterar. Hoppas andra klubbar också fortsätter och har öppna dörrar för sina juniorer. HV71 som i vanliga fall hade köpt in en spelare utifrån.

Mer sånt här!

Tungt avbräck för DIF: Tjärnqvist borta till mars


Mathias Tjärnqvist - när skadan skedde

Tungt för DIF
Tjärna skadade sig 22 oktober hemma mot SSK när han fick en tackling av unge SSK-backen Lukas Kilström. Han landade mot sargen och smällen tog så illa, visar det sig nu, att Tjärnqvist måste operera axelnoch blir borta tre månader minst. Djurgården har match mot SSK den 27 februari efter OS-uppehållet och då räknar Tjärna att vara tillbaka. DIF ger sig nu omedelbart ut på jakt efter en ersättare. Det kan ju bli lite intressant och se vem de hittar som ersätter Tjärna.

"Varför inte ta hem Linkan en månad eller två??"
Min åsikt är att Tjärna inte kommit upp i den standard som han kan och det känns som han inte kommer upp i det alls i år nu när han gick sönder dessutom. Givetvis hoppas jag att den gamla Tjärna kommer tillbaka där han tacklar och tacklar, tacklar och tacklar igen. Han har inte vart sig lik så här långt. Bara hoppas att DIF hittar någon som är minst likvärdig som Tjärna. DIF kollar spelarmarknaden nu direkt men det känns som det inte finns så mycket alternativ men en tanke slog mig direkt: FREDRIK BREMBERG. Inte alls den typ av spelare som Tjärna är men då skulle det bli fart på målskyttet, det kan jag garantera er alla läsare därute! Visserligen bara en dröm men ändå. Jag tror inte Linkan vill spela för Hardy och att Hardy inte vill ha en glidare i sitt lag.  Hoppas det kommer ett namn så fort som och som kan komma in och tillföra mer energi i laget i stil med Jimmie Ölvestad som kanske vart en av de bästa ja kanske t o m den bästa spelaren i Djurgården så här långt denna säsongen, Det är den gamla "Jimpa" därute som smäller på igen som man är van att se han.

Johan Forsander klar för Tingsryds AIF


Johan Forsander f.d HV71 och Djurgården i Elitserien

Johan Forsander återvänder till svensk hockey. Har följt Johan sedan vi var på läger ihop för många år sedan och via TV-pucken så trodde jag att han skulle bli stor i HV71 och det gick väl hyfsat. Vi hade kontakt några år där fram till efter juniortiden. Nu var det längesen jag snackade med han men har följt hans hockeysteg hela tiden.
Johan blev värväd av Djurgården 2001 där han fick äran att sänka sitt gamla lag HV71 i sudden i kvartsfinal i slutspelet. Han var ingen toppspelare men en stabil forward ändå. Ska bli kul och se vad han kan tillföra i Tingsryd. Johan som de två senaste säsongerna spelat i franska Grenoble. Han hade kontrakt även den här säsongen, men på grund av klubbens ekonomiska problem så vände han hemåt. För att hålla igång med hockeyn har Johan därför tränat med division 2-klubben HC Dalen i Norrahammar. Det snackades om att det skulle bli ett kanonförvärv för HC Dalen men så blir inte fallet. Johan spelar med Tingsryds AIF resten av säsongen.

Foppa kommer spela i NHL inom kort


Peter Forsberg - snart tillbaka därborta igen

...och det blir i Colorado igen, det är en känsla jag har bara. Egentligen skulle han stannat i Sverige och i Modo. Ryssland har också försökt locka Foppa med dom feta pengarna men det känns inte aktuellt. Personligen tycker jag han borde avslutat karriären där allt började hemma i Modo men så blir det inte. Det är synd för Modo men framförallt för svensk hockey. Han hade vart en publikmagnet oavsett vilken arena han hade kommit till.

En källa inifrån Modo-området skrev till mig att det var 5% chans att han skulle stanna i Modo och att sista ordet inte var sagt och dom procenten är det enda som får mig att tveka var Foppa hamnar ändå.

Abbotts fixade segern för Luleå

Elitserien omgång 16

VS 

Södertälje SK - Luleå Hockey 3-4
2-0, 1-2, 0-2
Skott: 22-19

SSK tappade segern

SSK tappade sin ledning, man ägde matchen i två perioder nästan och bröderna Abbotts var helt osynliga. Luleå var inte bra men hängde med och kämpade till sig tillbaka. SSK hade 2-0 och 3-1 och det såg ut att gå mot tre viktiga poäng för SSK men i tredje perioden så gick Luleå ikapp och förbi och det genom bröderna Abbotts. Chris gjorde 3-3 och Cam gjorde matchavgörande 3-4. SSK tog ut målvakten men kom inte ens in i anfallszon. Snopet för SSK. Luleå gav aldrig upp och det lönade sig.

Sista matchen innan Karjala Cup

Elitserien omgång 16

VS 

Södertälje SK - Luleå Hockey

Kommer slänga ett öga eller två men har en del att plugga med. Blir en trist vecka det här med massa plugg men dåligt med hockey. 8 dagar till nästa Djurgårdsmatch borta mot Modo.

Missade totalt...

...att det var Elitserien ikväll för att Djurgården inte spelade. Men så här gick det och det var ett par överraskande resultat

Linköping-Modo 4-3 efter förlängning
Modo blir allt bättre. Man ledde 0-1, tappade till 3-1 men kom tillbaka och Per-Åge Skröder kvitterade med minuten kvar. Tung förlust med en sekund kvar av sudden. Men Modo är på väg på rätt håll.

Timrå-Frölunda 4-3
Frölunda fick ta smällen för att Timrå torskade i Stockholm igår. Frölunda har en del att träna på under uppehållet. Spelet vill inte stämma ordentligt.

Skellefteå-Rögle 0-2
Men vad händer?? För efter att SAIK vunnit borta mot DIF för några dagar sen så blev dom uppskrivna mot skyarna och att de var Elitseriens näst bästa lag men nu var det tredje raka förlusten ikväll. Märkligt beteende. Rögle däremot är bättre på bortais än hemma. Tror att Rögle kan ställa till det om man bara börja vinna hemma med.

Brynäs-Färjestad 2-4
Räkna med Färjestad i år igen är mitt budskap. Trots 14! nya spelare så har man fått igång spelet och även trots att man saknar sin förstekeeper så går det rätt bra ändå. FBK har en vinnarkultur och står för kvalitet. Visserligen ett par riktiga bottennapp i serien så här långt men ändå är man tvåa och bara blott en seger efter serieledande HV71.

Div.3: RSK nollat i Vadstena

Div.3 - omgång 6

   VS  

Wettern-Rydaholm 4-0
1-0, 2-0, 1-0
Skott: 37-25

RSK nollade borta mot Wettern och med tanke på förutsättningar så känns det ända som att de stod upp bra. Har dock inte fått några rapporter från matchen. Tog en titt i tabellen och RSK är nu tyvärr sist. Det känns inte rättvist för på pappret har RSK ett bättre lag än vad resultaten visat. Det positiva är att det är en lång serie och att förhoppningsvis många spelare är tillbaka inom kort och då kommer också resultaten bli bättre. Det kommer, gäller att ha lite tålamod och inte tappa glöden nu. Det är en ny match snart igen.


Övriga resultat
Eksjö - Virserum 9-3
Make Believes - Lenhovda 8-6
Gislaved-Kalmar  3-7

Div.2 B Östra
Finspång-Åseda 3-3

Div.2 C södra
Värnamo-
Trelleborg 2-2
Limhamn-Alvesta 6-4


Div.3: inför Wettern borta

   VS  
Div.3 Östra - omgång 6

HC Wettern - Rydaholms SK
Kungsvalla 17.00

Svår bortamatch väntar
Det är ett sjuk och skadedrabbar som sätter sig i bussen upp till Vadstena i eftermiddag. Pratade med tränare Tomas strax innan avfärd och han var allt annat glad över situationen. På träningen i fredags saknades 11 man på grund av skador eller sjukdomar. Det är ändå tur att truppen är 25 man stor och att det finns att ta av. Men till dagens match så blir det ett tunnt lag som skrinnar in på isen i Kungsvalla. Det är bara att hålla tummarna. 

Nedsläpp 17.00 

Övriga matcher
Eksjö HC - Virserums SGF
HKL Make Believes - Lenhovda IF
IFK Gislaved - Kalmar HC


RSS 2.0