Krönika: Hoppas Modo går till slutspel!

Modo mot slutspel?!
Modo ligger på åttonde plats och innehar den sista slutspelsplatsen, det innebär att HV eller Linköping får välja mellan Modo eller Frölunda just nu. Det spekuleras i att både HV71 och Linköping kommer göra allt för att undvika just Modo i en kvartsfinal, hur nu det ska gå till?

Omgång 52 spelades igårkväll och det bjöd på rafflande hockey runt om på arenorna. Hetaste mötet var den i Axa Sport Center mellan SSK-Skellefteå. SAIK vann löjlig enkelt till slut men det var ynglingen Oscar Lindbergs tackling på SSK:s fixstjärna Linus Klasen som alla snackade om efteråt. Klasen utgick axelskadad men ännu oklart exakt hur illa det är med SSK:aren. Bytet efter matchen gav sig tuffingen i hemmalaget Fredrik Svensson på denne Lindberg och det utbröt ett jätteslagsmål, åtta matchstraff och 270 minuter i utvisningstid. SSK och Rögle spelar årets kvalserie med AIK, Leksand och Växjö Lakers samt ett lag som kommer spela playoff bakvägen in i kvalserien.

Modo Hockey är på slutspelsplats äntligen och nu ser laget starkare ut för första gången på hela säsongen. Laget tog två viktiga poäng i Jönköping i går kväll efter seger i sudden death. Modo petade därmed ner Luleå under strecket. Det är tre matcher kvar och det kommer bli oerhört spännande. Jag hoppas innerligt att Modo tar sig till slutspel, det vore kul för svensk hockey med Peter Forsberg och Markus Näslund i ett SM-slutspel igen. Både Modo och Luleå har kvar att möta Södertälje och Rögle och jag tror det kommer avgöras där. Det blir hårt ända in i sista perioden i slutomgången på lördag.

Luleå var tvunget att vinna hemma igår mot Djurgården. Men så blev det inte. Patrik "Sillen" Cehlin avgjorde med matchens enda mål som Mattias Modig nog får ta på sig. Gustaf Wesslau däremot i DIF-kassen storspelade och såg till att alla tre poängen följde med hem till Stockholm. Det var andra gången i historien som DIF vinner med 1-0 borta mot Luleå förövrigt.

Färjestad har varit uppochner hela säsongen men ändå tillhört topplagen i tabellen. Det blev seger i Cloetta Center mot Linköping. Men jag säger att trots alla målglada förluster och dåliga matcher som spelglat FBK några gånger under säsongen så kommer FBK att göra allt för att försvara guldet i slutspelet. Linköping är en stark kandidat i slutspelet, det känns som att det är deras tur, blir det inte framgång i år så kommer det nog dröja ett tag till är jag rädd.

Frölunda förlorar med 3-7 nere i Ängelholm mot Rögle som är klart för kvalserien. det är lite förvånande, jag trodde Frölunda skulle tajta till speletRögle gick ifrån till 3-0. Frölunda vaknade aldrig till liv i matchen utan det rann iväg istället. Det är väl ingen bra känsla att förlora så stort mot ett kvalserielag, det kan ju dock ha boostat Rögle inför vad som komma skall. Frölunda får rannsaka sig själva litegrand inför serieavslutningen för jag tror inte man är nöjd med matchen igår.

Timrå fick "bara oavgjort" mot svårspelade Brynäs som är ett av seriens bästa lag på att ta matcher till sudden. Brynäs hade ledningen med 2-1 men Timrå kvitterade sent och tog en viktig poäng. Timrå hade behövt alla tre för att överhuvudtaget ha chansen att ta sig till ett slutspel, jag tror att Timrå får vara glada över att det blev nytt kontrakt i alla fall. Brynäs har seriens bästa målvakt och kommer att gå långt om Jakob Markström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0