Timrå tog chansen, FBK gav svar på tal

Elitserien - Omgång 50
Kvällens tre matcher bjöd på spänning och dramatik. Framförallt i "Proppskåpet" i Timrå i matchen mellan Timrå-Modo, två lag som allt annat än gillar varandra och det märktes på isen ju längre matchen gick. I sista perioden var det grinigt och domarna blåste nästan sönder matchen. Timrå tog vara på att Modo drog på sig massa onödiga utvisningar. Modo reducerade i slutet men då drog Peter Forsberg på sig tio minuters utvisning vilket gav matchstraff. Timrå höll undan och vann. Riktigt kul att se såna här matcher där det är mycket känslor och händer mycket.

Timrå-Modo 5-4
Timrå tog tre viktiga poäng i hatderbyt. Modo var med och kom tillbaka starkt efter att Timrå haft ledningen med 2-0 och 3-1. Tyvärr så klantar man till det rejält i sista perioden när man gång på gång drar på sig den ena onödiga utvisningen efter den andra. Niklas Sundström och Markus Näslunds utvisningar när man jagade en kvittering till 4-4 var vansinniga, istället gav det 3-5 för Timrå sen. Så vinner man inga matcher och det kommer definitivit inte bli nåt slutspel. Visserligen reducerar Modo til 5-4. Peter Forsberg är taggad i matchen men mest frustrerad när det inte går som han vill, i slutet blir han knätacklad men får inte utvisningen med sig varpå han skäller ut domare Thomas Andersson som ger Foppa en tiominutare vilket ger matchstraff direkt. Domarna är i fokus med 30 sekunder kvar och visar ut en Modospelare helt felaktigt. Tråkigt när det blir så. Modo fick sex mot tre ändå de sista sekunderna men det hjälper inte. Timrå tar tre viktiga poäng

Södertälje - Rögle 2-1 efter förlängning
SSK tog inte chansen, Rögle gjorde det till slut (visserligen om det bara blev en pinne) SSK hade ledningen och jag trodde de skulle avgå med seger men icke. Rögle kvitterade i tredje perioden och höll det till slutsignalen. I förlängningen klev Petri Pakaslahti fram efter blott 25 sekunder och fixade segern!

Luleå - Färjestad 1-2
FBK gav verkligen svar på tal efter storförlusten senast. Ledde 0-2 och hade koll på Luleå som inte alls kom ut med det spel som de har en förmåga att spela på hemmaisen. Det kan ha berott på att tre spelare fick kliva av för de Visserligen reducerade Luleå men FBK håller undan och tar tre viktiga poäng på bortais. Emil Kåberg stod för matchen överfall på Luleås lille Pär Ahlbrandt. Inte lätt för Kåberg som har svårt att hänga med, slagsmålsvinster räknas ju dock inte så han måste utmärka sig på annat sätt.